Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος: Ποιος είναι ο πιθανός πρωθυπουργός

Λουκάς Παπαδήμος: Ποιος είναι ο πιθανός πρωθυπουργός
Ποιος ειναι όμως ο Λουκάς Παπαδήμος που ακόμη και τα ξένα ΜΜΕ λένε πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι οικονομολόγος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ'όπου αποφοίτησε το 1970..

ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα οικονομικά. Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ.
Ο Λουκάς Παπαδήμος με τον Γιώργο Παπανδρέου. ΦΩΤΟ EUROKINISSIΟ Λουκάς Παπαδήμος με τον Γιώργο Παπανδρέου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993).
Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.
Με τον τέως πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισε. ΦΩΤΟ EUROKINISSIΜε τον τέως πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισε. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσειμέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.
Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Είναι από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν για την θέση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μάλιστα το όνομα του είχε ακουστεί και από ξένα ΜΜΕ.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/blog-post_664.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αμερικανοί τραπεζίτες «αγοράζουν» τη Θεσσαλονίκη

Αμερικανοί τραπεζίτες, εβραϊκής καταγωγής, βρίσκονται ινκόγκνιτο στη Θεσσαλονίκη και καταρτίζουν σχέδια για να «ρίξουν» χρήμα στην πόλη, αγοράζοντας επιχειρήσεις και φιλέτα γης…
 
Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, έξι Αμερικανοί τραπεζίτες, εβραϊκής καταγωγής, επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες, ενώ ακολούθησαν οι επισκέψεις τριών ακόμη υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, που βρίσκονται στην πόλη από την περασμένη ήδη Παρασκευή έως και σήμερα.
Οι τραπεζίτες πραγματοποιούν ανεπίσημη επίσκεψη και έγιναν δεκτοί από μέλη της ισραηλινής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Ξεναγήθηκαν στο Εβραϊκό Μουσείο της πόλης, καθώς επίσης και σε άλλους πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 
Η επίσκεψή τους, όμως δεν περιορίστηκε μόνον σε αυτές τις ξεναγήσεις. Όπως αποκαλύπτει το thestival.gr, οι Αμερικανοί τραπεζίτες ζήτησαν να μάθουν ποιες είναι σήμερα οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως ακινήτων, είχαν άμεση επαφή και άποψη, καθώς πραγματοποίησαν ανάλογες επισκέψεις σε διάφορους χώρους.
Κατάρτισαν, μάλιστα, και σχετική λίστα με διάφορες επιχειρήσεις, κτίρια και φιλέτα γης, που αξιολόγησαν ως επενδυτικές ευκαιρίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα τις μελετήσουν, ώστε να λάβουν τελικές αποφάσεις για το πού, πως και με πόσα χρήματα θα κάνουν επενδύσεις.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΘ
Οι πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν πως οι Αμερικανοί τραπεζίτες ζήτησαν να πληροφορηθούν ακόμη και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για το οποίο ταυτόχρονα δείχνουν ενδιαφέρον και Κινέζοι επενδυτές, οι οποίοι σκοπεύουν να έρθουν τις επόμενες ημέρες στην πόλη και να θέσουν τις βάσεις επενδυτικών διαπραγματεύσεων.

ΨΑΝΧΟΥΝ ΦΙΛΕΤΑ ΓΗΣ
Οι Αμερικανοί τραπεζίτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για πολλά κτίρια της Θεσσαλονίκης, για φιλέτα γης στον ανατολικό κυρίως τομέα της πόλης, για ξενοδοχειακές μονάδες και για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της κρίσης, αλλά θεωρούνται ως ευκαιρίες ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε σύντομα να αλλάζουν χέρια επιχειρήσεις της πόλης, αφού πρώτα πέσει «ζεστό» χρήμα για την εξαγορά τους.
 
Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού οι Αμερικανοί τραπεζίτες έχουν καταρτίσει και μελετήσει το επενδυτικό σχέδιό τους, αναμένεται να επιστρέψουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά, όμως, όχι ινκόγκνιτο, αλλά επίσημα, προκειμένου να έχουν επαφές με φορείς της πόλης και να καταθέσουν τις επενδυτικές προτάσεις τους. 
 
http://www.thestival.gr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_8378.html

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ...!!!

Ας θυμηθούμε την τοποθέτηση του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ το 2005 στου «ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ» όταν αναφέρθηκε κατά των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ που προσπαθούν να καθοδηγούν την πολιτικοοικονομική ζωή του τόπου…!!!
Όλη την ημέρα σήμερα τα Μ.Μ.Ε που εξυπηρετούν άριστα τα συμφέροντα των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ δίνουν τα ρέστα τους παριστάνωντας τον....
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ προσπαθώντας να καθοδηγήσουν τους πάντες…!!!
Οι δημοσιογράφοι ερωτούν και απαντούν μόνοι τους ενώ πολλές φορές προσπαθούν να υποβάλλουν και τις απαντήσεις…!!!

Οι πολιτικοί μας συμμετέχουν σαν υπάλληλοί τους και δεν μπορούν να ορθώσουν κουβέντα…!!!
Το μεσημέρι δε ξεπέρασαν κάθε όριο μεταδίδοντας δημοσκοπήσεις με ποσοστά 52% του Ελληνικού λαού υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και 27% υπέρ της προσφυγής στις κάλπες…!!!
Ας κάνουν κανένα αστείο να προκηρύξουν εκλογές και θα δουν πως θα τους στείλει στο διάβολο όλους αυτούς ο Ελληνικός Λαός…!!!
Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι του προσκηνίου σήμερα κόπτονται για:
1. Για την διαχείριση του πακέτου της δανειακής σύμβασης.
2. Για την διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών .
3. Για τη διαχείριση του πακέτου των 30 δις που θα δοθούν στις τράπεζες.
4. Για την διαχείριση των πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ του ενεργειακού πακέτου της χώρας μας..
Δεν είναι τυχαίο που ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έχει μείνει απ, έξω από τα πράγματα και τα παρακολουθεί από την εξέδρα…!!!
Ε ρε Έλληνα πως σε δουλεύουν μπροστά στα μάτια σου…!!!

THOUREIOS

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_9147.html

Aύριο ο νέος Πρωθυπουργός και η νέα κυβέρνηση

Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο να οδηγησει τη χώρα σε αμεσα εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Οκτωβρίου.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση αύριο για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων θα δουν τη σύνθεση της κυβέρνηση. Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αύριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας:...

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Α.Παπανδρέου και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Α.Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_8002.html

Ο γάμος...

Ο γάμος του αιώνα,μετά το φοβερό θέατρο που παίχτηκε και ακόμα παίζεται,από τους ((πολιτικούς μας)).
Ο λαός μίλησε βροντερά την 28η Οκτ. και αυτοί τον αγνοούν παίζοντας το τελευταίο τους θέατρο,μήπως και μας πιάσουν άλλη μια φορά μακακες.
Αυτήν την στιγμή,προσπαθούν να εκλέξουν ένα νέο κόμμα ,το οποίο δεν θα έχει καμιά διαφορά,από τα προηγούμενα,την στιγμή που θα έχουν υπογράψει την συμφωνία για την 6η δόση(το ολικό ξεπούλημα της πατρίδας μας).
Η πλάκα είναι ότι θα είναι οι μόνες εκλογές όπου δεν έχει δικαίωμα ψήφου....ο λαός....κουφό ε?
Μάγκες...είναι το....
τελευταίο σας Σαββατοκύριακο.Κάντε ότι κάνετε και εμείς θα αντιδράσουμε ανάλογα.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που φοβούνται τον ίσκιο τους,που λένε και ποιος θα βγει μετά???
Όλα γίνονται στην ζωή βήμα βήμα και το σίγουρο είναι,ότι το πρώτο βήμα είναι να φύγουν αυτοί οι υποκριτές,αυτή την στιγμή.
Όποιος ανεβαίνει για να συνεχίσει το έργο τους....θα πέφτει όπως και οι άλλοι και θα μπαίνει στην μαύρη λίστα της κρεμάλας.
Καλή σας τύχη,πουλημένοι πολιτικοί της δεκάρας,ο λαός είναι εδώ και σας ετοιμάζει την κηδεία σας.
Να δω πως θα βγείτε στον δρόμο και πως θα κοιμόσαστε τα βράδια...όνειρα γλυκά.
Κώστας Γ.
 
ttp://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_6046.html

Πράγματι κ. Σαμαρά, έπεσαν οι μάσκες, ξεβρακώθηκες κανονικά.




Σαμαρά ξεβρακώθηκες κανονικά. Εμείς ξέραμε από την αρχή τον λόγο που δήθεν αντιδρούσες στο μνημόνιο, το έκανες σκόπιμα για να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος διακυβέρνησης για το σύστημα όταν θα κατάρρεε το ΠΑΣΟΚ.

Μην σου περάσει όμως από το μυαλό ότι θα έχεις πιο επιεική αντιμετώπιση από αυτή που επεφύλαξε ο λαός στον εβραίο τζέφρι Παπανδρέου.
Αντιθέτως θα έχεις πιο λυσσαλέα και....
οργισμένη αντίδραση από τον λαό γιατί τον κορόιδεψες, όσο για κυβέρνηση ΝΔ αυτό θα το βλέπεις μόνο στον ύπνο σου.
Ο λαός μίσησε τον τζέφρι για την προδοτική του στάση, την ιδία αντιμετώπιση θα έχεις και εσύ.
Σε λίγο διάστημα από τώρα θα δεις τα ποσοστά του κόμματος σου να κατρακυλάνε πιο κάτω από αυτά του τζεφρι
Σκέψου καλά και αποφάσισε η με τον λαό η με το σύστημα και με τους δυο δεν γίνεται

http://lalipouli.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_6471.html

Καταρχήν συμφωνία για νέα κυβέρνηση συνεργασίας



Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας αύριο θα συγκληθεί και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τονΚάρολο Παπούλια.Σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκωβρίου, ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά...

Θα προηγηθεί νέα επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τονΑντώνη Σαμαρά, για το πρόσωπο και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Δεν θα ηγείται του νέου σχήματος ο κ. Παπανδρέου. 
Η συνάντηση κράτησε περίπου 45 λεπτά επίσημα και συνολικά δύο ώρες για να καθοριστεί το ακριβές περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
Ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενους από τους κ.κ. Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Ζιώγα ενώ ο κ. Σαμαράς απο τους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Η συνάντηση αυτή έγινε στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/blog-post_320.html

Χωρίς λόγια

Αστυνομικός: € 850 για να διακινδυνεύσει τη ζωή του,

Πυροσβέστης: € 850 για να σώσει μια ζωή,

Δάσκαλος: € 850 για να προετοιμάσει για τη ζωή,

0 0 Χωρίς λόγια

Γιατρός: € 1000 για να μας κρατάει ζωντανούς και Στρατιωτικός:? 900 για να φιλάει την εθνική μας ακεραιότητα, Υπουργός:…€ 30.000 για να γαμήσει τη ζωή όλων των ανθρώπων μαζί…

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

 

http://www.blogger.com/home?pli=1

GAME OVER

Του Κώστα Βαξεβάνη

Πρόκειται για μια ιστορία που μου την διηγήθηκε ένας από τους πρωταγωνιστές της εποχής. Όταν τον Οκτώβριο του 1981, ο Αντρέας Παπανδρέου κέρδισε εκείνες τις ιστορικές εκλογές, οι οποίες έβαζαν την “Δεξιά στο χρονοντούλαπο της εξουσίας”, ξεχνώντας βεβαίως να κλείσει την πόρτα, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ως ηγέτης του ΚΚΕ, τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί. Ο Αντρέας ήταν ευτυχισμένος και πολύ φιλικός μαζί του. “Χαρίλαε, μην χαθείς από τα τηλέφωνα αυτές τις μέρες, θα σε πάρω τηλέφωνο να σχηματίσουμε μαζί κυβέρνηση” του είπε. Ο Αντρέας βεβαίως δεν πήρε ποτέ.

Ο Γιώργος, βιολογικό και πολιτικό τέκνο του Αντρέα, δεν πήρε κανένα τηλέφωνο τον Κουβέλη, ούτε καμία άλλη από τις προσωπικότητες που εμφανίζονται ως υποψήφιοι για μία θέση πρωθυπουργού. Το μέλημά του ήταν να παίξει επιτυχώς το ρόλο της πολιτικής του επιβίωσης. Μετά από την πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος βρέθηκε έκθετος στους ευρωπαικούς εταίρους και αδύναμος στο κόμμα του. Το πιο δυναμικό κομμάτι στο κόμμα του απαιτούσε την αποχώρησή του μιλώντας ακόμη και για “εθνική ταπείνωση”.

Η απαίτηση αυτή ήταν ένα μίγμα πολιτικής εκτίμησης και ανησυχίας, της ευκαιρίας που βρήκαν ίσως να παίξουν το ρόλο που θεωρούσαν ότι είχαν και σίγουρα ξεκαθαρίσματος με τον παρά φύση έρωτα με τον Βενιζέλο. Το θέμα λοιπόν για τον Παπανδρέου ήταν η αξιοπρεπής αποχώρηση, με το λιγότερο κόστος που θα άφηνε ανοιχτά τα παράθυρα επικοινωνίας με τον ιστορικό του χώρο.

Στην ομιλία του στη Βουλή, έκανε την εμφάνιση ενός ηγέτη που αποτιμά το δύσκολο έργο του.

Κανένας από τους βουλετές του δεν είχε πρόβλημα να τον χειροκροτήσει σε αυτό αφού φρόντισε να δηλώσει πάνω από πέντε φορές πως θα δώσει χώρο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν ήταν λογικό- και δεν το έκανε- να πει τη λέξη “φεύγω”.

Η ονοματολογία των τελευταίων ωρών είναι ευσεβείς πόθοι και διαμόρφωση κλίματος. Προσευχές και απειλές στον άγιο της πολιτικής ο οποίος απ ό,τι φαίνεται λειτουργεί καλύτερα με τη φοβέρα.

Η ΝΔ είναι ο αστάθμητος παράγοντας που κάνει το λάθος να δηλώνει προβλέψιμος δια των βιαστικών δηλώσεων του αρχηγού της. Στην κρίση που προέκυψε στη χώρα μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά το 89, η ΝΔ κατάφερε να απενοχοποιηθεί και να αναβαπτιστεί πολιτικά τότε, συνεργαζόμενη με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Με άλλους ηγέτες βέβαια. Σήμερα ο Σαμαράς γίνεται ο εύκολος στόχος δηλώνοντας πριν τις διαπραγματεύσεις εμμονή στη δική του λύση. Χάνει δηλαδή στο όνομα του πολιτικού πόκερ (ή μήπως της πολιτικής επιπολαιότητας;) το πλεονέκτημα να μιλα για εθνικές συναινετικές λύσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί αν θέλει να κάνει τη δική του πρόταση για τα πρόσωπα και το κύρος μιας κυβέρνησης. Αν δεν το κάνει θα παγιδευτεί στο επιχείρημα της άγονης προσπάθειας που θα εμφανίσει σε λίγες μέρες το ΠΑΣΟΚ. Στόχος του ενδεχομένως είναι να αφήσει μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να πέσει σύντομα κάτω από το βάρος των εξελίξεων, αναδεικνύοντας ίσως τον ίδιο ως λύση.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, παραμένει αδύναμο να διαχειριστεί την κρίση με λογική πέρα από την παγιωμένη λογική του, που βλέπει την πολιτική ως πολιτικαντισμό, παγίδες, ελιγμούς, καταγγελτικές αντιπαραθέσεις και τακτικές νίκες. Αυτό το παιχνίδι δεν είναι παιχνίδι στρατηγικής, σκάκι, αλλά ένα θλιβερό φλιπεράκι, το οποίο τελειώνει, όταν τελειώσει το νόμισμα.άνης
 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/game-over.html

Προκήρυξη Αποστράτων

«Εμείς, οι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποστασιοποιημένοι πλήρως από τις διοικήσεις των Ενώσεών μας καθώς και από κάθε άλλον συναφή φορέα, Πιστοί στον Όρκο μας, σεβόμενοι απολύτως τους Νόμους και τους Θεσμούς και με επίγνωση της Συνταγματικής μας θέσης, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε στον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό, τα Δίκαια του οποίου με όρκο υπερασπισθήκαμε στη πολύχρονη διάρκεια της «εν ενεργεία» θητεία μας.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που εκ του Συντάγματος είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος αλλά και «αρχηγός» των Ενόπλων Δυνάμεων (άρθρο 45), καθώς και σ’ όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, οι πράξεις των οποίων τελούνται με βάση το Σύνταγμα, για να εκφράσουμε την απόλυτη αγωνία που μας διακατέχει για το μέλλον της Χώρας.

Είμαστε απλοί άνθρωποι μέσα στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών που ανησυχούμε και οργιζόμαστε από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που τεκταίνονται γύρω μας εξ αιτίας αφενός μεν της ατιμώρητης διαφθοράς των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών κι αφετέρου απ’ τον γενικευμένο πανικό που προκαλούν οι αποφάσεις της καθοδηγούμενης και εποπτευόμενης από
τη «τρόϊκα», κυβέρνησης με συνέπεια τον καταιγισμό φορολογικών και χρεωδοτικών επιβαρύνσεων.
Η κατάσταση αυτή μας πληγώνει, μας θλίβει και μας οργίζει όλους καθημερινά.

Δεν μπορούμε –και, κυρίως, δεν δικαιούμαστε- να μένουμε θεατές σ’ αυτήν τη συντελούμενη έκπτωση. Και χρειαζόμαστε μιαν απάντηση για τα όσα αμέτοχα υφιστάμεθα όλοι αλλά, κυρίως, τα παιδιά μας των οποίων οι ζωές δημοπρατούνται και το μέλλον τους υποθηκεύεται.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει τη Χώρα μας στην υποβάθμιση, στην ατίμωση και στην απώλεια της Εθνικής αξιοπρέπειας αλλά και μεγάλου μέρους της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Η Χώρα μας, μια Ανεξάρτητη Χώρα που την κατοικεί ένας περήφανος Λαός, έχει καταντήσει χώρα υπό κατοχή, Προτεκτοράτο.

Όμως η δικιά μας πατρίδα δεν θέλουμε να είναι το Προτεκτοράτο αυτό.
Πατρίδα μας είναι η Ελλάδα του Ομήρου, του Γκάτσου και του Ελύτη. Η Ελλάδα του Θουκυδίδη και του Παπαρρηγόπουλου.
Πατρίδα μας είναι τα 3.000 χρόνια της Ελληνικής Ιστορίας.

Η Πατρίδα που επί 10ετίες υπηρετήσαμε και ξανά θα υπηρετήσουμε αν χρειασθεί.

  • Και δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να κάνει τη Θράκη Ειδική Οικονομική Ζώνη υπό την Εντολή της Γερμανίας, ανοίγοντας δρόμο για την «αυτονόμηση» της περιοχής και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας.
  • Ούτε στον Τούρκο πρωθυπουργό να απαιτεί τον αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών που υπερίπτανται στο Αιγαίο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό να μιλά για «φανταστικό εχθρό»!
  • Ούτε στον οποιονδήποτε αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να δηλώνει πως θεωρεί άχρηστη και «ντροπή»την αγορά οπλικών συστημάτων!!!
  • Ούτε να θεωρεί τις Ελληνοτουρκικές διαφορές θέματα … «τεχνικά» που οι τεχνοκράτες του διπλωματικού σώματος δημιούργησαν!
  • Ούτε, τέλος, την έκπτωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με δηλώσεις του τύπου «η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχουν νόμιμα δικαιώματα»(!!), όταν μιλάμε για τα χωρικά ύδατα του Καστελλόριζου.

Σήμερα οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν ανεμπόδιστα «κρουαζιέρες» στο Κάβο Ντόρο και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσεγγίζουν την Άνδρο. Τη στιγμή που τα αεροπλάνα μας απαγορεύεται να προσεγγίσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και η κυβέρνηση να εκτίθεται αφήνοντας μετέωρο το ζήτημα της ΑΟΖ και, επιπλέον, δείχνει να αντιμετωπίζει το Καστελόριζο ξεχωριστά απ’ το υπόλοιπο Αιγαίο!!!

Υποθέτουμε ότι όλα αυτά είναι συνέπειες του Μνημονίου, διότι το Μνημόνιο είναι μια σύμβαση υποτέλειας. Είναι απώλεια της ανεξαρτησίας που έχει εκχωρηθεί, με την υπογραφή της κυβέρνησης, στους τοκογλύφους πιστωτές.

Αισθανόμαστε, λοιπόν, ότι γύρω μας συντελείται ένα έγκλημα και η Εθνική Καταστροφή δεν φαίνεται να είναι μακριά.

Η εθνική συμφορά που διαισθανόμαστε έχει τις όψεις είτε (α) μιας εξευτελιστικής εθνικής χρεοκοπίας είτε (β) της παράδοσης εθνικού εδάφους άνευ όρων, για την αποπληρωμή του χρέους, που η ανόητη και διαχρονική καιροσκόπος πολιτική, χωρίς όρους ή φραγμούς, έχει δημιουργήσει, ερήμην του Ελληνικού Λαού.

Το πρώτο έχει σχεδόν συντελεσθεί (Fitch: Το “κούρεμα” 50% είναι χρεοκοπία), «κόσμια» ίσως κατά την άποψη ορισμένων, στο 50% που άλλοι αποφάσισαν.
Το δεύτερο έχει μπει στα σκαριά με το Μεσοπρόθεσμο.

Εθνική Καταστροφή όμως είναι και η τραγική διαπίστωση του νέου κύματος μεταναστών, με μετανάστες νέους πτυχιούχους. Αυτούς δηλαδή στους οποίους η Χώρα έχει επενδύσει την πρόοδο και την αλλαγή της: Τα παιδιά μας. Και σε κανέναν πρωθυπουργό δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να δηλώνει ότι «κατανοεί απόλυτα την ανάγκη να βρουν οι νέοι τον δρόμο τους εκτός Ελλάδας, έστω προσωρινά»!!!

Εθνική Καταστροφή ακόμα είναι και η πολιτιστική συρρίκνωση του Ελληνισμού ως συνέπεια της ανυπαρξίας Εθνικής Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής πολιτικής.
Αυτή, λοιπόν, η Εθνική Καταστροφή μπορεί να είναι προ των πυλών όταν οι πολιτικοί απαξιώνουν το θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζοντας τους απόστρατους ως «εσωτερικό εχθρό», όπως έγινε πολύ πρόσφατα (Οκτ. 2011).

Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός να μιλάει για κόψιμο του ομφάλιου λώρου των εν ενεργεία με τους εν αποστρατεία στρατιωτικούς όταν ο ίδιος έχει υπογράψει την επαναφορά αποστράτων για κάλυψη ζωτικών θέσεων σε όλα τα Όπλα;
Πώς σκοπεύει να μας αποκόψει ο υπουργός όταν, σύμφωνα με το νόμο, παραμένουμε σε εφεδρεία για όλη μας τη ζωή και είμαστε οι πρώτοι που θα ανακληθούν σε περίπτωση ανάγκης;
Και πώς μπορεί να αποκοπεί αυτή η βιωμένη σύνδεση όταν οι κάποιοι από εμάς υπήρξαμε διοικητές και εκπαιδευτές, μέντορες των σημερινών «εν ενεργεία»;

Αλλά και η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να αποτολμήσει αυτοκριτική για να κατανοήσει την απώλεια μεγάλου μέρους του κύρους της δοθέντος ότι δεν έχει αντιδράσει στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο στράτευμα.

Κύριοι αρχηγοί, νυν και προηγούμενοι, όταν ο υπουργός καταργεί την ιεραρχία, ανοίγοντας διάλογο με τους ένστολους αποδεχόμενος ότι εσείς και οι αξιωματικοί που διοικούν τις μονάδες σας δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματά τους και όλα τα κακώς κείμενα, τι κάνατε;
Οταν σας απέκοψαν από το ΚΥΣΕΑ και οι πολιτικοί αποφασίζουν, ερήμην σας, με ποια όπλα εσείς θα κληθείτε να πολεμήσετε, τι κάνατε;

Οταν οι πολιτικές επιλογές έχουν φτάσει τις μονάδες στα όρια της φτώχειας, χωρίς ανταλλακτικά, χωρίς καύσιμα, χωρίς επισκευές στα κτίρια, ή όταν καταργούνται Μονάδες και στρατόπεδα γινόμενα λεία κερδοσκόπων κτηματομεσιτών, γιατί δεν κάνατε κάτι;
Γιατί δεν αντιδράσατε όταν ο ΥΕΘΑ ψευδόταν «αιτιολογώντας» την ακύρωση της ετήσιας, άσκησης «Παρμενίων»;

Εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας απέναντι σε όλα αυτά επειδή δε θέλουμε να θεωρηθούμε ως συμμέτοχοι ή να χαρακτηρισθούμε μέλη μιας γενιάς που ανέχθηκε ή υπέγραψε πιστοποιητικό θανάτου της πατρίδας μας.

Πεποίθησή μας είναι πως το πολιτικό σύστημα διαλύεται ραγδαία παρασέρνοντας κάθε απομείναν ίχνος Εθνικής οντότητας.

Σήμερα βιώνουμε μια Κρίση. Και Κρίση σημαίνει που την αδυναµία ενός συστήµατος να λειτουργεί.
Εκείνοι που άσκησαν –και ασκούν- την πολιτική εξουσία μας έχουν παραπλανήσει με ψεύτικες υποσχέσεις («αλλαγή», «καλύτερες ημέρες», «μεταρρυθμίσεις» και «λεφτά υπάρχουν»). Είναι οι ίδιοι που, σήμερα, υπόσχονται στους αγανακτισμένους, οργισμένους και διαμαρτυρόμενους πολίτες, ότι προσπαθούν να «σώσουν» τη χώρα από την καταστροφή.
Μια καταστροφή για την οποία αποκλειστικά ευθύνονται, χωρίς ποτέ να λογοδοτούν αλλά εξακολουθητικά να … παραγράφουν.
Και είναι βέβαιο πως αυτοί, που είναι μέρος του προβλήματος, αδυνατούν να το λύσουν.

Εμείς, οι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνουμε απερίφραστα πως
  • Δεν είμαστε υπήκοοι καμιάς Τρόικας, Μέρκελ, Σόϊμπλε, Όλι Ρεν ή των τυχαίων Τόμσεν, Μπαρόζο, Τρισέ και των ομοίων τους.

Είμαστε Έλληνες πολίτες και δεν οφείλουμε νομιμοφροσύνη σε άβουλους και υποτακτικούς. Δεν οφείλουμε νομιμοφροσύνη σ’ αυτούς που κλέβουν το υστέρημα των συνταξιούχων αφήνοντας τους φοροφυγάδες να πλουτίζουν σε βάρος όλων των συνεπών εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Αυτό που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι δημοκρατία.
Είναι θεσμοθετημένη κλεπτοκρατία, διαπλοκοκρατία, πελατοκρατία και διαφθοροκρατία που οι επαγγελματίες της πολιτικής ελέγχουν με βοηθούς κομπιναδόρους κι εξαγορασμένα τσιράκια. Είναι υφέρπων φασισμός.

ΟΛΟΙ αυτοί, οι υπόλογοι της σημερινής χρεωκρατικής καταστροφής και της διεθνούς καταισχύνης, πρέπει να εξοβελισθούν από το πολιτικό σύστημα.

Τα σημερινά κομματικά μορφώματα πρέπει να διαλυθούν και να συγκροτηθούν εξ αρχής νέοι φορείς με τη συμμετοχή άφθαρτων κοινωνικών δυνάμεων ώστε να μπορέσει η Πατρίδα μας να διασωθεί απ’ την καταστροφή.
Για να συμβούν όμως όλα αυτά θα πρέπει, κατά την άποψή μας:

  • 1. Να προβλεφθεί Συνταγματικά η δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία των πολιτικών κομμάτων ή φορέων.
  • 2. Να Καταργηθεί ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών και η «βουλευτική ασυλία».
  • 3. Να υπαχθεί η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στα ειδεχθή αντικοινωνικά κακουργήματα.
  • 4. Να αποκατασταθεί η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε κάθε πτυχή του κρατικού μηχανισμού με τη νομοθέτηση θεσμών ελέγχου των αξιολογικών κρίσεων, της διαβάθμισης των προσόντων, της αποτίμησης της εργατικότητας, της αξιοσύνης και του ήθους.
  • 5. Να υπάρξει δραστικός κοινωνικός έλεγχος στα ΜΜΕ (με αξιοποίηση της πείρας της Δανίας, της Ιρλανδίας, της Φιλανδίας) για να πάψει, επιτέλους, η άθλια προπαγάνδα που ασκείται απ’ αυτά.
  • 6. Να γίνει ριζική αλλαγή των θεσμών «Δημόσιας τάξης» στη κατεύθυνση της νομικής πρόληψης και να οριοθετηθούν οι αντικοινωνικές συμπεριφορές. Να ενταχθούν, επιτέλους, οι μηχανισμοί Δημόσιας Τάξης στην υπηρεσία των πολιτών κι όχι στην υπηρεσία του αυθαιρετούντος Κράτους, όπως συμβαίνει σήμερα.
  • 7. Να αλλάξουν ριζικά οι θεσμοί και η λειτουργία του Εκπαιδευτικού συστήματος. Η αντιγραφή και εφαρμογή του Φινλανδικού εκπαιδευτικού μοντέλου, που απ’ όλους εκθειάζεται, είναι μια βάση εκκίνησης.
  • 8. Να προστατευθεί ο Ελληνικός πολιτισμός και, κυρίως, η Ελληνική γλώσσα, με πρότυπο εφαρμογής το γαλλικό ανάλογο. Τέλος,
  • 9. Να συγκληθεί Συντακτική Εθνοσυνέλευση για αλλαγή του Συντάγματος ώστε όλα τα ανωτέρω –και πολλά περισσότερα- να υλοποιηθούν.

Παρακολουθούμε και αγρυπνούμε μαζί με τους Έλληνες πολίτες, όπως οφείλουμε, όλες τις εξελίξεις και είμαστε συναγωνιστές.

Τους εν ενεργεία συναδέλφους καλούμε σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας και να αντισταθούν σε πολιτικές εντολές που τυχόν θα αντιστρατεύονται τους νόμους του Ελληνικού κράτους και θα αντιβαίνουν Συνταγματικές διατάξεις.

Καλούμε, τέλος, τον (αντάρτη στην εφηβεία του) Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τολμήσει να διακινδυνεύσει πρωτοβουλίες, ακόμα και έξω από το στενό πλαίσιο των Συνταγματικών του καθηκόντων, ώστε να επιστρατευθούν άξιοι άνθρωποι, ικανοί να οδηγήσουν τη Χώρα έξω από τον φαύλο κύκλο της καταστροφής, της χρεοκοπίας, της υποτέλειας και της φτώχειας όπου ο αμοραλισμός του σημερινού πολιτικού συστήματος την έχει οδηγήσει.

Οι Έλληνες την Καταστροφή την αντέξαμε πολλές φορές: το 1897, το 1922, το 1946-49.
Τον εξευτελισμό όμως δεν τον αντέχουμε. Δεν θέλουμε τη ζωή μας λάφυρο των Golden boys και των «αγορών»!

Είναι πολύτιμη και δεν της αξίζει να σβήνει μέσα στη θλίψη, την ανέχεια, την αναξιοπρέπεια, τη ντροπή, τη νέα Κατοχή.
Ζητάμε τη χαμένη μας υπερηφάνια, την υπερηφάνια του δημιουργού και όχι του επαίτη.

Απόστρατοι αξιωματικοί και
υπαξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

http://www.katohika.gr/2011/11/blog-post_3804.html

To Εγγραφο Υποταγής της Συνόδου, άρθρo 27 – ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !

H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ!
ΟΥΤΕ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !
ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ !
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ!
ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ!
27. Συμφωνούμε επίσης ότι διασφαλίζεται στενότερη παρακολούθηση και περαιτέρω
επιβολή της νομοθεσίας με τους εξής τρόπους :


α. για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ στα οποία εφαρμόζεται διαδικασία
υπερβολικού ελλείμματος, η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα μπορούν να
εξετάζουν τα σχέδια εθνικών προϋπολογισμών και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και να γνωμοδοτούν επ’ αυτών πριν από την έγκρισή τους από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια. Επιπλέον, η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών και, εάν απαιτείται, θα προτείνει τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους:

β. στην περίπτωση αποκλίσεων κατά την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής, θα
εφαρμόζεται στενότερη παρακολούθηση και συντονισμός της εφαρμογής του.


netakias.wordpress.com

http://www.katohika.gr/2011/11/to-o-27.html

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!!!

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΕΥΡΩ, ΕΥΡΟΖΩΝΗ
ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!

Φυσικά αυτό είναι σχέδιο της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ) (βλέπε εδώ το βίντεο με τον Chapman)
Όμως στο μεταξύ ο λαός θα έχει εξεγερθεί και εν τέλει ίσως και με την (υγιή) παρέμβαση του στρατού, θα ανεβεί πατριωτική κυβέρνηση και οι.....
δανειστές και ο Σόρος που τώρα προβλέπει χερέκακα την χρεωκοπία, θα πάρουν... την ταφόπλακα που τους αξίζει!!!

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ

ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΛΑΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟ

ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ

OXI ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
http://oimos-athina.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...
Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο, γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, πουείναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!! Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.! «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ, δεν πληρώνει ΦΟΡΟ στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο…!!! KAI OΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙ Ν.Δ ΤΟ 78 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ!!! Α Κ Ο Υ Σ Α Τ Ε ,Τ Ι Π Ο Τ Ε ,Α Π Ο Κ Α Ν Ε Ν Α ,Κ Ο Μ Μ Α???? ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΊ΄ΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!!!!
AERAS EINAI είπε...
Λογιστικές εγγραφές δανείζουν, άϋλη ανατοκιζόμενη πίστωση πωλούν, με κλασματικά αποθεματικά (1 προς 10,προς 20, προς 30 από "αέρινα" χρήματα) χωρίς πλήρη αντίκρισμα και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, ορυκτό πλούτο κ.α) Με την έξυπνη επινόηση των τραπεζιτών της "ex nihilo" δημιουργίας του χρήματος (εκδοτικό προνόμιο) μαζί με το σύστημα του κλασματικού αποθέματος των εμπορικών τραπεζών (Fractional Reserve System) σου περνάνε αόρατες αλυσίδες σκλαβιάς και σου καθορίζουν τις τύχες επιβάλλοντας δημοσιονομική λιτότητα, αύξηση της φορολογίας, τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και εξασφαλίζουν το αιώνιο χρέος. Γιατί όταν εκδίδεις ομόλογα- δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές - δημιουργείς χρέος, όταν δέχεσαι μια δανειακή σύμβαση - δημιουργείς χρέος και φυλακίζεις τα ζωή σου και τα όνειρα σου με τις αόρατες αλυσίδες τους. O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια. Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες. Η επιλογή της ελευθερίας από ένα "αέρινο" νόμισμα θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί δουλειά, γιατί μπορείς να δημιουργήσεις ελεύθερος κρατώντας τις τύχες στα χέρια σου, από το να είσαι ζητιάνος και δεμένος στις επιταγές και ορέξεις άλλων. Με όλα τα παραπάνω, η απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα ενός δημοψηφίσματος όχι μόνο είναι εύκολη, άλλα και ξεκάθαρη... http://www.scribd.com/oikonomia247

ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΔΥΣΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Στην «Ανεξάρτητη» Ελλάδα του 21ου αιώνα, στη μητέρα της Δημοκρατίας, τις Κυβερνήσεις εξακολουθούν να τις ανεβοκατεβάζουν οι μεγάλες δυνάμεις.
Οπως γράφαμε και προχτές έρχεται κάποια στιγμή που οι μπλόφες δεν πιάνουν πια και γυρνάνε μπούμερανγκ. Οσο καλός ντριπλέρ κι αν είσαι,όσο γερούς προστάτες κι αν έχεις το πολύ κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός! Αλλωστε και μαθηματικά είναι αδύνατον,όταν τζογάρεις,να κερδίζεις πάντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες η εντολή που δόθηκε από τους «προστάτες» του «Αντιεξουσιαστή» πρωθυπουργού κι ήρθε από πολύ μακριά,πέραν του Ατλαντικού, λέει: Γιωργάκη Go Home!
Οσο Γιωργάκης λοιπόν κι αν είναι… θα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει εντός της ημέρας,αγκαλιά με τα τελευταία του κατορθώματα (το δημοψήφισμα και την ψήφο εμπιστοσύνης)!Γι’ αυτό άλλωστε και το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις 4 το απόγευμα κι ας είπε άλλα ο Μόσιαλος στη ΝΕΤ λίγη ώρα πριν (ότι συγκαλείται ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup).Αν και συμπλήρωσε ότι ως το βράδυ θα πρέπει να εξευρεθεί λύση,να υπάρξει συμφωνία περί της κυβέρνησης συνεργασίας και του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.Η Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ο ίδιος ο Παπανδρέου συγκάλεσε νωρίτερα γίνεται με ένα και μοναδικό σκοπό:την παραίτηση της κυβέρνησης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το σχηματισμό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.Μέλημά τους είναι να περάσει προς τα έξω ότι φεύγουν για το καλό της χώρας κι όχι σαν βρεγμένες γάτες!..

Ηδη ο σύγχρονος Νόβας βρίσκεται πίσω από την πόρτα του Παπούλια και περιμένει,μοναδικός απόντας ο Ελληνικός λαός!Αγνωστη λέξη οι εκλογές.
Βέβαια παρεμφερή εντολή πήρε κι ο «άκαμπτος» μέχρι χτες κύριος Σαμαράς και ήδη έβαλε και νερό και «σόδα» στο κρασί του.Ολες αυτές οι πολιτικές εξελίξεις δεν σημαίνουν πως η αυριανή μέρα θα είναι ρόδινη για μας το λαό.Οποιοι κι αν αναλάβουν τις τύχες μας θα κινηθούν με τον ίδιο παρανομαστή:τη δανειακή σύμβαση θα ακολουθήσουν μέτρα,που αυτή την ώρα κανένας δεν γνωρίζει.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/11/blog-post_4000.html

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΑΜΑΡΑΣ.Σε εξέλιξη η συνάντηση που θα κρίνει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.Παπανδρέου-Σαμαράς υπό τον Παπούλια στην ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας -Τελεσίγραφο από την Ε.Ε.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός αλλά και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης Παπανδρέου-Σαμαρά υπό τον Κ. Παπούλια. Πληροφορίες που πάντως δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη είναι ότι η πρόταση που συζητείται θέλει τον Λ. Παπαδήμο «υπηρεσιακό» πρωθυπουργό με αντιπροέδρους τους κ. Δήμα και Βενιζέλο.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση με επτά βασικά σημεία, τα οποία και χαρακτήρισε ως αναγκαία για την εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου. Αυτά είναι:..
1. Εκταμίευση της έκτης δόσης.

2. Άμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.

3. Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου του προϋπολογισμού και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου.

4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, στο πλαίσιο της πέμπτης αναθεώρησης του μνημονίου.

5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία, που προβλέπει η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου.

6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα

7. Εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της χώρας, επιπλέον 20 δισ. ευρώ, πριν το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς θα προσέλθει στη συνάντηση με θέμα όχι μόνο το αν θα παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου και ποιος θα είναι ο επόμενος κοινής αποδοχής πρωθυπουργός αλλά και τι πλαίσιο «όρων» θα τεθεί για τον ρόλο και τις υποχρεώσεις αυτής της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια επί τάπητος είναι και η δήλωση Ρεν ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρέπει να ψηφίσει πακέτο και την δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που την συνοδεύουν.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του newsbeast.gr, ο Αντώνης Σαμαράς στη σύντομη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέθεσε μία συνολική πρόταση διεξόδου, διαβεβαιώνοντας ότι αν παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, πράγμα που το θέτει ως προϋπόθεση, η Νέα Δημοκρατία είναι διατεθειμένη ακόμη και να συμμετάσχει με στελέχη της σε μία μεταβατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άφησε σαφώς να εννοηθεί στον κ.Παπούλια ότι συζητά μία κυβέρνηση με ορίζονται μέχρι το Φεβρουάριο. 

Συγκεκριμένα, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Α.Σαμαράς δήλωσε: «Το ότι ο κ.Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Κι όσο δεν παραιτείται μπλοκάρει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον ο κ. Παπανδρέου παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μία θεαματική στροφή λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία του ελληνικού λαού και ότι πρέπει η πολιτική ηγεσία να στείλει μήνυμα σταθερότητας και υπευθυνότητας. 

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, για τις 4 το απόγευμα. 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται μετά τη συνεδρίαση να ανακοινωθεί η παραίτηση της κυβέρνησης και να ανοίξει ο δρόμος για το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι μέχρι το βράδυ θα πρέπει να υπάρξουν  εξελίξεις σχετικά με το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σημειώνεται ότι από χθες ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη συγκαλέσει και συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, καθώς κανείς δεν επιβεβαιώνει ότι θα γίνει κανονικά.

Χθες ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε και έβαλε στο τραπέζι εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου   τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της χώρας. Παράλληλα, άφησε μια χαραμάδα για περαιτέρω συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής λέγοντας ότι η αρχική πρόταση της Ν.Δ. για μεταβατική κυβέρνηση υπηρεσιακού τύπου παραμένει στο τραπέζι.

Το κύριο χαρακτηριστικό πάντως της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ήταν η διαβεβαίωση – το επανέλαβε δύο φορές – και προς το εξωτερικό ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει και θα στηρίξει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. 



Όμως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζοντας την τακτική του σκοτσέζικου ντους επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν θα δεχτεί να έρθει στη Βουλή η δανειακή σύμβαση μαζί με το πακέτο μέτρων, όπως δεν θα δεχτεί να έρθει και με τη διαδικασία ψήφισης με 180 καθώς αυτό θα σημάνει παραδοχή εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

Την Παρασκευή το βράδυ, από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, «κήρυξε» με τη φράση «θα κάνω ό,τι μπορώ για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας»,  την έναρξη των διεργασιών για το νέο βήμα στο πολιτικό σκηνικό. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που το Σάββατο το πρωί επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του, ο πρωθυπουργός δήλωσε: 

«Ήρθα για να ενημερώσω τον Πρόεδρο ότι θα συμβάλω καθοριστικά σε κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, η οποία θα έχει ως βασικό στόχο τη ψήφιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή των δεσμεύσεων. Η συμφωνία αυτή είναι καθοριστική για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Κ.Παπούλια, ο Γ. Παπανδρέου μετέβη στη Βουλή όπου συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Πάντως, η σύσταση κυβέρνησης ευρύτατης αποδοχής δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο Γ. Παπανδρέου απέρριψε κατηγορηματικά πριν ακόμα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις την πρόταση της ΝΔ και αμέσως μετά η ΝΔ απέρριψε την διαδικασία σχηματισμού ακόμα και μεταβατικής κυβέρνησης ζητώντας εκλογές και μάλιστα άμεσα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΛΑΟΣ και το κόμμα της κ. Μπακογιάννη απέρριψαν με την σειρά τους την συμμετοχή τους σε μια, ουσιαστικά κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ. Οι επιτελείς του Α. Σαμαρά επιμένουν ότι οι εκλογές είναι η μοναδική διέξοδος τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα αφού η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβάλει τώρα συγκεκριμένους όρους ακόμα για την ψήφιση της νέας συμφωνίας.

Σύμφωνα με στελέχη του στενού επιτελείου Σαμαρά:
- Η ΝΔ θα ψηφίσει την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου.
- Θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση αν έρθει «πακέτο» με τα νέα μέτρα.
- Αν η κυβέρνηση ζητήσει ευρεία πλειοψηφία, 180 ψήφους, η ΝΔ επίσης θα την καταψηφίσει καθώς τη θεωρούν αντισυνταγματική. Σύμφωνα με το σύνταγμα χρειάζεται ευρεία πλειοψηφία μόνο για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους υπέρ. Ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ψηφοφορία τόνισε ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση εάν έλθει χωριστά από τα μέτρα. 

Ήδη τις δύο τελευταίες ημέρες, στελέχη όλων των κομμάτων τοποθετούνται σε διαφορετικούς τόνους τόσο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όσο και για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας έως ότου προκηρυχθούν εκλογές, ενώ κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να ρίξουν τον Γ. Παπανδρέου σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε κυβέρνηση ενότητας.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/blog-post_5176.html

ΟΥΤΕ «ΕΘΝΙΚΗΣ» ΟΥΤΕ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ…

Και μιλάμε φυσικά για το πολιτικό ανεμογκάστρι που θα είναι προϊόν της εξωσυζυγικής σχέσης των επικοινωνιακών τσαλιμιών με την πολιτική υποκρισία.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Και δε θα είναι εθνική διότι:
1.Δεν επιβάλλεται από τις προτεραιότητες και τις ανάγκες αυτού του λαού, αλλά από την «αγωνία» των χορογράφων για την ανεμπόδιστη συνέχιση των γεωπολιτικών τους σχεδιασμών που οδήγησε στην απόλυτη καταδυνάστευσή του.
2.Δεν είναι προϊόν της πολιτικής ετυμηγορίας αυτού του λαού, αλλά καρπός των εντολών που εκπορεύονται εκτός συνόρων, από όλους αυτούς που αμφισβητούν πλέον ευθέως το δικαίωμά του σε αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία.
3.Αποκλείει την κοινωνία που υποτίθεται ότι φιλοδοξούν να «σώσουν» οι πολιτικοί σωματέμποροι της ελπίδας της, από το ρόλο του πρωταγωνιστή. Και στη θέση της έχει εγκατασταθεί ή πολιτική ίντριγκα, η πολιτική συναλλαγή, οι κλειστές πόρτες και τα «κόκκινα» τηλέφωνα της «άμεσης» επικοινωνίας των νταβατζήδων με τους κοτζαμπάσηδες που παζαρεύουν το μέλλον της με προδιαγεγραμμένη την καταστροφή της.
Κυρίως όμως, δεν μπορεί να είναι «εθνική» μια λύση που φτιάχτηκε στο δοκιμαστικό σωλήνα της δικτατορίας των τραπεζιτών, και επιβάλλεται ντε φάκτο και απροκάλυπτα με τη μορφή του κατοχικού τελεσιγράφου, από τις δυνάμεις κατοχής στους ντόπιους πολιτικούς αχυρανθρώπων τους.
Και φυσικά δεν θα είναι «σωτηρίας» αυτό το έκτρωμα κι αυτό διότι:
1.Δεν αποσκοπεί στην απαλλαγή αυτού του λαού από τα δεσμά που τον καταδυναστεύουν, αλλά στη νομιμοποίηση και την παγίωση του γενικευμένου πλιάτσικου από τους κατοχικούς δυνάστες του...

2.Δεν προσβλέπει στην οργάνωση της πανεθνικής αντεπίθεσης για την ανάκτηση της εκχωρημένης εθνικής αξιοπρέπειας, αλλά επιχειρεί να ρευστοποιήσει το ιδιότυπο «ομόλογο» του κοινωνικού αποπροσανατολισμού, με στόχο την πανεθνική υποταγή στην εντολή των αφεντικών που επιβάλει την «αξιοπρεπή» διαχείριση των συμβολαίων της υποτέλειας και της συντεταγμένης παράδοσης της χώρας.
Γι αυτό και η διευθέτηση αυτής της ιδιότυπης κουμπαριάς, «τσούζει» τους εμπνευστές της που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι με τρόπο αμετάκλητο την κοινωνική αξιοπρέπεια σ αυτή τη γωνιά του πλανήτη, πονάει όμως την Ελληνική κοινωνία που προς το παρόν παρακολουθεί σιωπηλή τις εξελίξεις, ξέρει ωστόσο καλά πως αν δεν ξεσηκωθεί, αυτή η νύχτα ντροπής θα είναι και η τελευταία της νύχτα πριν από το εκτελεστικό απόσπασμα της ζωής και της ιστορίας.
Το Σύνταγμα παραβιάστηκε…
Η Πολιτική εκτροπή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…
Και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Όλι Ρεν υπαγορεύει θρασύτατα και χωρίς περιστροφές πως «Θέλουμε μια κυβέρνηση ευρύτατης δυνατής συναίνεσης για να…»
Καταλάβατε τώρα???
Ποιος θα κυβερνιέται??? Ο Έλληνας πολίτης.
Πως θα κυβερνιέται??? Με τον τρόπο που επέλεξε η Γκεστάπο και η δικτατορία των τραπεζιτών.
Συγχαρητήρια κύριε Παπανδρέου που προσυπέγραψες συμφωνίες ντροπιαστικής υποτέλειας σε βάρος του ίδιου του λαού σου…
Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά που επιμένεις στην ανατροπή του. Όχι για να τον δικάσεις παραδειγματικά για τα ατιμωτικά του εγκλήματα, αλλά για να τον «ξεπλύνεις» να καταστείς συνένοχος στο έγκλημα και στην απάτη, και να μοιραστείς μαζί του τη θέση του δήμιου στην αντεθνική γκιλοτίνα σε βάρος του λαού και του τόπου.
Φαίνεται πως τελικά το Γουδί αναγορεύεται σε αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/11/blog-post_7958.html

Στα μουλωχτά πρέπει να γίνει η επιστροφή στη δραχμή σύμφωνα με τον καθ. Νόιμαν

Κουράγιο αδέρφια...

Γράφει ο Αν. Αγνώστου

Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα πρέπει να προετοιμαστεί με μυστικότητα, λέει ο καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, Μάνφρεντ Νόιμαν.

Σε συνέντευξή του προς την Wirtschaftswoche, ο κ. Νόιμαν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να....
πραγματοποιήσει τη «νομισματική μεταρρύθμιση» κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς η σχετική διαδικασία δεν είναι εύκολη.

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα Bank-Run υπό του καθεστώς του πανικού, η χώρα θα πρέπει για κάποιες μέρες να απομονωθεί, λέει ο γερμανός καθηγητής.

Ο κ. Νόιμαν εξηγεί ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να απαγορευθούν για κάποιο διάστημα τα εμβάσματα χρημάτων προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή χρημάτων στο εξωτερικό. Θα πρέπει επίσης να ανασταλούν οι διεθνείς αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η εκτύπωση νέου χρήματος θα απαιτήσει περίπου τρεις ημέρες, προσθέτει ο οικονομολόγος.

Ζιν: Δεν υπάρχει δυνατότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ

Σε πλήρη εξέλιξη τα σενάρια για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή.

Ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου IfO του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν δεν «βλέπει» καμία δυνατότητα για την Ελλάδα να παραμείνει στην ΟΝΕ, καθώς όπως εξηγεί «οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους εντός της ευρωζώνης».

Μιλώντας στο περιοδικό Wirtschaftswocheο γερμανός οικονομολόγος υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες «θα πρέπει να μειώσουν στο μισό τους μισθούς και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την έξοδο από το ευρώ και υποτίμηση».

Ο κ. Ζιν δεν θεωρεί πρόβλημα το γεγονός ότι δεν προβλέπεται νομικά η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη. «Όλα είναι από τεχνικής άποψης δυνατά και αυτό το έδειξε η απόσπαση της Τσεχίας από την Σλοβακία», παρατήρησε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν. 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_2242.html

Κυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας" με Καραμανλή;

Ποιος θα είναι ο "καταλληλότερος" αυτή την ώρα πολιτικός άνδρας - εν' ενεργεία - που θα μπορούσε να αποδεχθεί η πλευρά Σαμαρά και η Ν.Δ. ; Αν φυσικά το επιθυμεί και ο ίδιος... ο Κώστας Καραμανλής !

Ο τελευταίος, με τη μέχρι σήμερα στάση του, δεν έκρυψε ποτέ από το στενό του περιβάλλον ότι περιμένει την κατάλληλη στιγμή για τη θεαματική επιστροφή του. Η σημερινή ΝΔ δε θα....
μπορούσε από την άλλη να αρνηθεί τη στήριξη στον πρώην αρχηγό του κόμματος ενώ, με τον τρόπο αυτό θα απογύμνωνε όλα τα επιχειρήματα του Παπανδρέου κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου θα φαινόταν, για ακόμη μια φορά, ανακόλουθος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως το κόμμα που προασπίζεται την πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Μια μικρή λεπτομέρεια: χθες, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, η Βουλγαρική πλευρά ανακοίνωσε το "ξεπάγωμα" του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που ήταν προσωπική επιλογή και πολιτική του πρώην πρωθυπουργού. Οι γνωρίζοντες, μας λένε ότι αυτό συνέβη κατόπιν προσωπικής απαιτήσεως του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση "Εθνικής Σωτηρίας".

http://antartisgr.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_7061.html

Δεν δικαιούνται να αποφασίζουν για εμάς


Η αναξιοπιστία Παπανδρέου και η ματαιοδοξία των Εθνοσωτήρων Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου...
Παραιτήσεις με μελλοντικές ημερομηνίες
Ψήφος εμπιστοσύνης σε παραιτημένο πρωθυπουργό


Εθνοσωτήρες που παλεύουν για το καλό της χώρας χωρίς να έχουν πλέον την έμπρακτη στήριξη του λαού.
Πολιτικοί που δηλώνουν ότι δεν είναι γαντζωμένοι από την καρέκλα τους αλλά που παρ' όλα αυτά δεν λένε να παραιτηθούν.
Πολιτικές κωλοτούμπες που σε χρόνους ρεκόρ η μία διαδέχεται την άλλη σε όλα τα επίπεδα.
Πολιτικοί ταγοί να παρακολουθούν τα γεγονότα σαν τις κοινές ''γλάστρες'' των πρωινάδικων.
Μήπως τελικά κ. Παπανδρέου ο ένας και ο μοναδικός αυτοσκοπός είναι αυτή η ριμάδα η καρέκλα και όλα τα άλλα πάνε περίπατο;
Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός μετά και από τις δικές σας κατά συρροή λανθασμένες επιλογές.
Αντί λοιπόν να δώσετε μια καθαρή λύση, συνεχίζετε με προκλητικό τρόπο τα μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια με μοναδικό στόχο την πολιτική και κομματική σας επιβίωση.
Το καταλαβαίνει ακόμη και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Δεν απευθύνεστε σε λαό ηλιθίων κ. Παπανδρέου. Απευθύνεστε στο πιο ιστορικό και ικανό έθνος της ανθρωπότητας που εσείς και οι όμοιοί σας οδήγησαν στο τέλμα... προσπαθώντας να μας σώσετε βέβαια όπως με θράσσος δηλώνετε ξανά και ξανά στις δημόσιες εμφανίσεις σας. Να μας λείπουν τέτοιοι σωτήρες!
Μας κούρασαν οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις σας.
Δεν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ανησυχίας που προκαλείται μετά από κάθε διαβεβαίωσή σας; Δεν είναι αστείο, είναι τραγελαφικό...
Να μιλά ο Πρωθυπουργός και όλοι να παίρνουμε σα δεδομένα τα εντελώς αντίθετα από αυτά που μας διαβεβαιώνει. Πιο κάτω δεν πάει κ. Παπανδρέου.
Πιάσατε τον πάτο και μαζί σας και ο ελληνικός λαός.
Εσείς και η περίφημη γενιάς σας - των επαγγελματιών πολιτικών / κοινώς ανεπάγγελτων - οδηγήσατε τη χώρα σε αδιέξοδο... τι κι αν δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία! Δυστυχώς την έχετε καταλύσει εδώ και πολλά χρόνια με τα έργα και τις παραλήψεις σας...
Φτάσαμε στο σημείο μηδέν.
Αναλογιστείτε τις ιστορικές στιγμές που ζούμε και δώστε μέσω των πολιτικών σας πράξεων, ένα ελαφρυντικό στον ιστορικό του μέλλοντος, προκειμένου να σας κρίνει με περισσότερη επιείκια!
Διότι μη λησμονείτε... ο χρόνος είναι ο μέγας κριτής και από αυτόν δε γλιτώνει κανείς!
Εύχομαι ο Θεός των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών να σας χαρίσει φώτιση έστω και την ύστατη στιγμή... για το καλό της πατρίδας και ημών των απλών θνητών.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_3250.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters