Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο ρόλος των πτηνών ως μεσάζοντες θεών και ανθρώπων στην ελληνική παράδοση: Από την Ιλιάδα ως σήμερα

 
Τα πτηνά στην Ιλιάδα βοήθησαν τους πολεμιστές και τους βασιλιάδες να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και ικανοποιούσαν την βασική ανθρώπινη ανάγκη της αυτοεκτίμησης και της ασφάλειας.
 
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας διδακτορικής διατριβής από το Πανεπιστήμιο Gothenburg της Σουηδίας, η οποία ανέλυσε τριανταπέντε (35) σκηνές με πτηνά στο έπος της Ιλιάδας του Ομήρου από το 700 π.Χ..
 
Στην Ιλιάδα, οι θεοί χρησιμοποιούσαν τα πτηνά για να μεταμορφώνονται και να μεταδίδουν μηνύματα στους θνητούς. Ομοίως, οι άνθρωποι ερμήνευαν την παρουσία πτηνών ως σημάδια και σύμβολα για την παρουσία και την ταυτότητα των θεών καθώς και για τις προθέσεις τους στο μέλλον.
 
Γι’ αυτό τον λόγο τα πτηνά κατέχουν ένα σημαντικό ρόλο ως μεσάζοντες ανάμεσα σε ανθρώπους και θεούς.
 
«Τα πτηνά κατέχουν κεντρικό ρόλο στη δομή της Ιλιάδας. Εμφανίζονται συχνά σε επικίνδυνες και σημαντικές πολεμικές καταστάσεις και πριν από επικίνδυνα ταξίδια.
 
Ένα θετικό σημάδι από αυτά ερμηνεύεται ως θετικό σημάδι από τους θεούς, το οποίο δυνάμωνε το πολεμικό πνεύμα των πολεμιστών, την ικανότητά τους στην μάχη αλλά δημιουργούσε ταυτόχρονα και ένα αίσθημα ανακούφισης σε αυτούς καθώς υποδείκνυε ότι οι θεοί ήταν με το μέρος τους» αναφέρει ο συγγραφέας της διατριβής Karin Johansson.
 
Πετρίτης
 
Στην διατριβή αναγνωρίζονται διαφορετικά είδη πτηνών που περιλαμβάνονται στην Ιλιάδα και αποδεικνύει ότι έχουν επιλέγει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν με συγκεκριμένες καταστάσεις και το περιβάλλον, που εμφανίζονται αυτά.
 
Τα πιο γνωστά είδη είναι ο πετρίτης (είδος γερακιού), το βραχοπερίστερο και ο γυπαετός ο γενειοφόρος, που είναι σπάνιο να συναντηθεί σήμερα.
 
«Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωριστούν τα πτηνά και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά και στα χαρακτηριστικά τους.
 
Τα συγκεκριμένα είδη έχουν επιλεγεί προκειμένου να μεταφέρουν και να προσθέσουν μια επιπλέον ειδική πληροφορία. Αν αγνοήσουμε αυτές τις λεπτομέρειες, χάνουμε σημαντικά κομμάτια από τα μηνύματα αυτά» δηλώνει η Johansson.
 
 
Γυπαετός ο γενειοφόρος 
 
Η έρευνα της Johansson για τα πτηνά του Ομήρου είναι μοναδική στο είδος της, καθώς οι προηγούμενες έρευνες επικεντρώθηκαν στις συμβολικές λειτουργίες των πτηνών και αν το πτηνό μεταμορφωνόταν σε θεό ή ερμηνευόταν απλά ως απλή μεταφορά.
 
Τα ορνιθολογικά χαρακτηριστικά, οι ταυτότητες και οι συμπεριφορές των πτηνών κατέχουν σημαντικό ρόλο στην έρευνα αυτή σε σχέση με το παρελθόν.
 
Η διατριβή της Johannson αποδεικνύει με ποιο τρόπο τα πτηνά προκαλούν την επιστημονική διάκριση μεταξύ «φύσης» και «πολιτισμού» και κατά επέκταση τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, καθώς τα πτηνά διατηρούν την ζωολογική τους ταυτότητα μαζί με την συμβολική τους. 
 
«Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στα πτηνά της Ιλιάδας μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τις βαθύτερες επιθυμίες και φόβους των ανθρώπινων χαρακτήρων. Μας βοηθά επίσης να καταλάβουμε πόσο βαθιά ριζωμένα είναι τα πτηνά στην ανθρώπινη ζωή και σκέψη.
 
Οι καταστάσεις και τα γεγονότα στην Ιλιάδα επικεντρώνονται στον πόλεμο και στους κινδύνους που εγκυμονούνται για την ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πτηνά αποτελούν σημαντικό παράγοντας επηρεασμού των ανθρώπινων χαρακτήρων σε τέτοιες καταστάσεις» αναφέρει η Johansson.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μεγάλη επίθεση των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας σε ουκρανικές μονάδες και Αμερικανούς μισθοφόρους στα σύνορα με Ρωσία(vid)

 
Μεγάλη επίθεση ξεκίνησαν οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ προς αποκατάσταση της επικοινωνίας τους νεοσύστατου κράτους της με την Ρωσία στα νότια της επικράτειας.
 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δύο μονάδες του ουκρανικού Στρατού και μία μονάδα νεοναζιστών του Δεξιού Τομέα που υποδύονται τους "Εθνοφύλακες", ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εγκαταστάσεις αυτές υπάρχουν και τουλάχιστον δέκα Αμερικανοί μισθοφόροι της πρώην Blackwater που συντονίζουν τους Ουκρανούς. Μέχρι στιγμής έχει σκοτωθεί ένας Αμερικανός μισθοφόρος.
 
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι μονάδες αυτές ελέγχουν τις συνοριακές διαβάσεις, στα σύνορα με την Ρωσία και εξέπεμπαν περιπόλους δσχαιρένοντας τη έλευση ενίσχύσεων από Ρώσους εθελοντές.
 
Επίσης σε κτίριο της περιοχής κρατούνταν πρώην Ουκρανοί στρατιώτες που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν εναντίον άοπλων ρωσόφωνων πολιτών και συνελήφθησαν.
 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βλήματα όλμων, και RPG, πολλά κτίρια του στρατοπέδου άρπαξαν φωτιά ενώ από την επίθεση δεν έχει γίνει γνωστές οι απώλειες των νεοναζιστών του Δεξιού Τομεα και των μισθφόρων που πολεμούν μαζί τους με πληρωμή από αμερικανικά μυστικά κονδύλια.
 
Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις κι οι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τις εστίες τους από τον φόβο των αντιποίνων.
 
Μια ουκρανική μηχανοκίνητη φάλαγγα αποτελούμενη από τέσσερα BRDM και τέσσερα BMP-1 ξεκίνησε από το υπό κατοχή αεροδρόμιο του Λούγκανσγκ το οποίο απέχει 20 χλμ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σκοτωθεί ένας άοπλος πολίτης και δύο άντρες των δυνάμεων Αυτοάμυνας.
 
Σε άλλο σημείο της περιφέρειας ένα ορφανοτροφείο και το Ινστιτούτο Έρευνας της πόλης Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας καταστράφηκαν το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια επίθεσης του ουκρανικού Στρατού.
 
Ωστόσο, παρά την αρχική αναστάτωση που επικράτησε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η ανακούφιση ήταν μεγάλη όταν επιβεβαιώθηκε ότι το κτίριο του ορφανοτροφείου ήταν άδειο, αφού τα παιδιά είχαν κληθεί να το εγκαταλείψουν στις 19 Μαΐου, εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων στην πόλη.
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βόμβες που δημιούργησαν εκπληκτικές παραλίες - Φοβερές εικόνες

 
Μπορεί μια περιοχή στην οποία γίνονταν στο παρελθόν τεστ για βόμβες να μοιάζει σήμερα σαν ένας μικρός παράδεισος;
Κάτι τέτοιο βρίσκουμε στα νησιά Μαριέτα, στην ακτή Puerto Vallarta του Μεξικό.

Σύμφωνα με ιστορικούς στις αρχές της δεκαετίας του 1900 η κυβέρνηση του Μεξικό άρχισε να διεξάγει στρατιωτικές δοκιμές στα νησιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπηλιές και πετρώματα.
Τη δεκαετία του 1960 ο Jack Cousteau, μετά από χρόνια επιστημονικής έρευνας και εντατικής προσπάθειας για να προστατέψει νομικά το αρχιπέλαγος, κατάφερε τελικά την αναγνώριση τους ως εθνικό πάρκο, το "Parque Nacional Islas Marietas.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οδηγός επικοινωνίας με εξωγήινους από την NASA (vid)

 
Ένα νέο, θα λέγαμε περίεργο βιβλίο με τίτλο Αρχαιολογία, Ανθρωπολογία και Διάστερη Επικοινωνία προστέθηκε στην λίστα των ηλεκτρονικών βιβλίων (e-book) της NASA και αναμένεται να εγείρει έντονους προβληματισμούς.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών , η NASA έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από δωρεάν e-books, συμπεριλαμβανομένου ενός αφιερωματικού βιβλίου με τίτλο "NASA: Η Γη ως Τέχνη" με διάφορα διαδραστικά κείμενα για τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble. Η NASA προσθέτει στην συλλογή της ένα ιδιαίτερο βιβλίο που εξάπτει την φαντασία. Πρωτοτυπεί και προβληματίζει.
Το βιβλίο πρόκειται για ένα εγχείρημα του Ντάγκλας Βακοχ από το Ινστιτούτο SETI, το οποίο αποτελεί έναν οδηγό επικοινωνίας με εξωγήινα όντα. Το κείμενο προβλέπει πως οδεύουμε προς μια εποχή όπου το ανθρώπινο είδος θα συνάψει ουσιαστική επικοινωνία με εξωγήινα όντα. Μελετητές των τεράστιων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, υποστηρίζουν πως έχει εντοπιστεί ένα πλούσιο πληροφοριακό σήμα που προέρχεται «από έναν άλλον κόσμο».
«Για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε έτοιμοι για επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό, θα πρέπει απλά να έρθει εκείνη η μέρα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου θα αναδυθούν σημαντικά ζητήματα προς μελέτη και με επίκεντρο την σύγχρονη αρχαιολογία και ανθρωπολογία.
Γιατί όμως αρχαιολογία και ανθρωπολογία; Διότι, όπως υποστηρίζει ο κ. Βακοχ, η επικοινωνία με τα νοήμονα όντα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι μέσω του ήχου, αλλά και μέσα από εικόνες. «Θα πρέπει να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε έναν εξωγήινο πολιτισμό βασισμένοι στην παρατήρηση», τονίζει ο κ. Βακοχ. Το βιβλίο-οδηγός αναλύει και θεωρητικοποιεί σε 300 σελίδες την επικοινωνία με την εξωγήινη ζωή.
Όσα πραγματεύονται οι μελετητές στο ιδιαίτερο αυτό βιβλίο, δεν μπορεί παρά να μην θυμίζουν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τουλάχιστον οι σινεφίλ γνωρίζουν πώς αν οι εξωγήινοι αποδειχθούν φιλικοί, θα ήταν μια καλή αρχή να μην τους πετάξουν νερό….

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στα όρια του Πεδίου Βολής "Καράβια" δυτικά της Πελοποννήσου έφτασε η τουρκική φρεγάτα F497 TCG-Gelibolu

Στα όρια του δεσμευμένου πεδίου βολής στα Καράβια, μεταξύ της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων κινήθηκε η τουρκική φρεγάτα F497 TCG-Gelibolu κλάσης O.H.Perry (σε τουρκική υπηρεσία χαρακτηρίζεται ως κλάση Gabya), όπως μαρτυρούν τα στοιχεία και αυτό από μόνο του αρκεί για να καταδείξει την έκταση της τουρκικής κίνησης.  Και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνουρκικής αντιπαράθεσης που η Αγκυρα επιχειρεί μία τέτοια κίνηση μεσούσης άσκησης...
του Πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα της έκτασης που έχει η ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2014, αναγκάζοντας το ΠΝ να τροποποιήσει ολόκληρο τον σχεδιασμό της πρώτης ημέρας της άσκησης.
Η τουρκική φρεγάτα δοκίμασε το ελληνικό σύστημα ναυτικής επιτήρησης και μάλιστα με επιτυχία κάνοντας άνω-κάτω την ελληνική άσκηση.
Το ερώτημα είναι τι ώρα προσέγγισε το πρώτο πλοίο του ΠΝ την F497 TCG-Gelibolu; Γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό έγινε μετά από αρκετή ώρα αφ'ότου η Gelibolu πήρε πορεία δυτικά. 
Eπίσης οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι δύο μαχητικά F-16C πέταξαν κάποιες φορές επάνω από την τουρκική φρεγάτα.
Ε, λοιπόν, αυτά δεν αρκούν πλέον. Αυτό δεν είναι μήνυμα αποτροπής, ούτε "μάθημα".
Δεν μπορεί ένα πολεμικό πλοίο του εχθρού να πλέει για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να μην υπάρχει ενεργητική απάντηση.
Δεν συνέβη, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Εχει συμβεί πάνω από 25 φορές από το 2008 και η κίνηση των τουρκικών σκαφών γίνεται συνεχώς και εγγύτερα των ακτών της ηπρειρωτικής Ελλάδας.
Από το ΓΕΕΘΑ σημεώνουν ότι "Δεν κερδίζουν τίποτα με αυτές τις κινήσεις και αντίστοιχα εμείς δεν χάνουμε τίποτα".
Αν είχαν αυτή την λογική οι άλλες χώρες, τότε δεν θα υπήρχαν χωρικά ύδατα και το κάθε Ναυτικό θα εισέβαλλε στα Χωρικά Υδατα μιας άλλης χώρας χωρίς καμία συνέπεια!
Ατυχώς για όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο μόνο η Ελλάδα παγκοσμίως δέχεται τέτοιες συμπεριφορές.
Ακόμα και η Νότια Κορέα που έχει φάει "μυθικές" σφαλιάρες από τα βόρεια "αδελφάκια" της (μέχρι και κορβέτα έχουν βυθίσει οι ... νευρικοί Βορειοκορεάτες, όταν δεν βομβαρδίζουν διαφιλονικούμενα νησιά) απαντά αμέσως με πυρά σε κάθε παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων της.
Σήμερα, οι Τούρκοι μπήκαν στην μέση μιας άσκησης, έφτασαν μέχρι το πεδίο  δυτικά της Πελοποννήσου και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, ενώ τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, ούτε καν αναφορά έκαναν στο γεγονός.
Η κίνηση, δε, της φρεγάτας, έδειχνε ότι περισσότερο "πλάκα έκανε" στα ελληνικά Επιτελεία, παρά τα προκαλούσε: Από την 00:10 τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι τις 11.30  το πρωί έπλεε συνεχώς εντός ελληνικής χωρικής θάλασσας κινούμενη «κόστα-κόστα» γύρω από τη Νάξο, τη Μήλο και την Πάρο, φτάνοντας μέχρι τα Καράβια! Και μάλιστ απέρασε πολλές ώρες στα βόρεια της Νάξου και της Πάρου, ανάμεσα στα ελληνικά ψαράδικα που είχαν βγει για να ρίξουν παραγάδι και δίχτυα και οι ψαράδες είδαν έκπληκτοι μπροστά τους την σιλουέτα του τουρκικού σκάφους.
Υπενθυμίζεται ότι "Την 01:00 εισήλθε βόρεια Νάξου και την 04:45 εξήλθε βόρεια Μήλου.Από την 04:45 έως την 10:00 παρέμεινε σε διεθνή ύδατα δυτικά Μήλου.Την 10:00 εισήλθε βόρεια Μήλου και την 11:30 εξήλθε βόρεια Πάρου" όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Αβλαβής διέλευση; "Ναι" λένε από το ΓΕΕΘΑ.
Αλλά δεν τολμούν να στείλουν ούτε ... υδροφόρα να κάνει μια ανάλογη "αβλαβή διέλευση" μεταξύ Τενέδου και μικρασιατικής ακτής. Ρίχνοντας ακόμα περισσότερο το καταρρακωμένο ηθικό του προσωπικού από τις συνεχείς μειώσεις των απολαβών τους.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος συναντάται αύριο με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες και ετοιμάζει το ταξίδι του στην Άγκυρα. Φανατικός υπέρμαχος της στρατηγικής "Να κρατάς τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό σου πιο κοντά" επιχειρεί να γοητεύσει τους Ανατολίτες.
Αλλά ο Ανατολίτης δεν πιάνεται φίλος ούτε αντιλαμβάνεται τόσο "λεπτές" διπλωματικές κινήσεις. 
Ο Ανατολίτης είτε την γλώσσα του βούρδουλα καταλαβαίνει και μαζεύεται, είτε απαιτεί να τον προσκυνάς. Μέση οδός για αυτόν δεν υπάρχει...
Και τονίζουμε ότι αν το ΓΕΕΘΑ που είναι το κέντρο χάραξης της εθνικής αμυντικής πολιτικής δεν αλλάξει τακτική και στρατηγική, είτε με ενεργητική απάντηση στις τουρκικές κινήσεις, είτε με την εφαρμογή "ισοδύναμου τετελεσμένου" στην μικρασιατική ακτή, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο.
Ελλείψεις υπάρχουν πολλές και η ετοιμότητα σίγουρα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και στους τρεις Κλάδους. Αλλά στην περίπτωση αυτή αυτό που μετράει είναι η "ψυχή".
Κι επειδή κάποιοι δείχνουν να έχουν ξεχάσει τι συνέβη στις 5 Δεκεμβρίου 2007 στο Αιγαίο και σε ποιο σημείο έχει υποχωρήσει η ελλάδα στο Αρχιπέλαγος, ας τους το υπενθυμίσουμε:
Η τουρκική φρεγάτα ( «Gökova» F 496, κλάση «O.H.Perry» ) έφτασε πρώτη και να περισυνέλεξε την σωρό του άτυχου Σμηναγού (Ι), Α.Μπατσαρά, ξεκινώντας ένα ταξίδι 60 μιλίων μέσα στη νύκτα από την  (παράνομα) δεσμευμένη περιοχή που επιχειρούσε, βόρεια της Λήμνου;
Χωρίς, μάλιστα, να κάνει χρήση των ελικοπτέρων της; Έφτασε στην περιοχή δύο ώρες μετά το ατύχημα και ενώ τα ελληνικά μέσα επιχειρούσαν 1,5 ώρα, χωρίς να εντοπίσουν το νεκρό. Τα τρία Super Puma είχαν σηκωθεί από την Λήμνο (το οποίο και έφτασε πρώτο στη Ψαθούρα), την Χίο και την Ελευσίνα) Από τα ελληνικά ραντάρ χάθηκε το ίχνος του F-16, στις 19.41, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν. Πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε εκπομπή σήματος εγκατάλειψης επί 3’’, πριν σιγήσει και αυτό.
 Η εγκατάλειψη έγινε σε ύψος 2-3.000 ποδών και είναι σαφές από το αποτέλεσμα ότι έγινε εκτός του φακέλου ασφαλούς εγκατάλειψης. Όπως επίσης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ένας ελιγμός του άτυχου Σμηναγού, βάσει των μαρτυριών άλλων χειριστών οδήγησε το αεροσκάφος εκτός του φακέλου πτήσης ( το F-16 εκτελούσε άσκηση CAP με τα άλλα τρία και ανέμεναν τέσσερα Α-7E  Κορσέρ και 2 Μιράζ 2000 που θα έπαιζαν το ρόλο του εισβολέα).
Η τουρκική φρεγάτα έπλεε, όπως προαναφέραμε, σε παρακείμενη παράνομα δεσμευμένη περιοχή, βόρεια της Λήμνου. Κανείς δεν διανοήθηκε από ελληνικής πλευράς να την ενοχλήσει, φυσικά.
Οι δύο δεσμευμένες περιοχές απέχουν στο απώτατο σημείο τους 20 μίλια, αλλά η φρεγάτα εκίνησε από απόσταση 60 μιλίων από το δυστύχημα. Από αυτό το σημείο έλαβε το σήμα από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και όχι από το ελληνικό EΚΣΕΔ. 
Kαι ουσιαστικά ΑΠΗΓΑΓΕ τη σωρό του νεκρού Έλληνα Σμηναγού, γιατί δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εισέλθει σε δεσμευμένη περιοχή, όπως είναι εν προκειμένω, το Πεδίο Βολής Ψαθούρας.
Μόνο αν εκδιδόταν ΝΟΤΑΜ από ελληνικής πλευράς που θα αποδέσμευε την εν λόγω περιοχή θα μπορούσε να εισέλθει η τουρκική φρεγάτα. Και αυτό δεν συνέβη. Και κατ'αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε ένα δράμα...
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/06/f497-tcg-gelibolu.html

Σημεία των καιρών ή... HAARP; Πρωτοφανής αμμοθύελλα έπληξε την Τεχεράνη – Βίντεο

 
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην Τεχεράνη, η οποία πλήττεται από άνευ προηγουμένου αμμοθύελλα, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Η αμμοθύελλα ξεκίνησε στις 17:10 τοπική ώρα (15:40 ώρα Ελλάδας) με σφοδρούς ανέμους που έφταναν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περίπου 50.000 νοικοκυριά, επεσήμανε αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Isna.
Δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ανέμους, δρόμοι καλύφθηκαν με συντρίμμια, ενώ οι κάτοικοι αναζητούσαν καταφύγιο.
Πολλές πτήσεις από την Τεχεράνη καθυστέρησαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Το Διαδίκτυο και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν επίσης επηρεαστεί.
Μετά την αμμοθύελλα, που διήρκησε περίπου 15 λεπτά, ξεκίνησε να βρέχει, όμως οι άνεμοι παρέμεναν ιδιαίτερα ισχυροί.
Περίπου στις 18:40, τοπική ώρα, οι άνεμοι άρχισαν να κοπάζουν και αυτοκίνητα εμφανίστηκαν και πάλι στους δρόμους.





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέντε μέλη της ομάδας Red Bull Air Force πραγματοποιούν μια σπάνια πτήση πάνω από τη Νέα Υόρκη [Βίντεο]

Στο βίντεο, πέντε μέλη της ομάδας Red Bull Air Force πραγματοποιούν μια σπάνια πτήση πάνω από τη Νέα Υόρκη, την Κυριακή, 18 Μαΐου, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας wingsuits – ειδικές φόρμες που προσθέτουν μια επιφάνεια στο ανθρώπινο σώμα πετυχαίνοντας σημαντική ώθηση κατά το άλμα.
Τους βλέπουμε να διανύουν την εντυπωσιακή απόσταση των 3,2 χιλιομέτρων, σε μόλις δύο λεπτά, απολαμβάνοντας μια απίστευτη θέα του γραφικού τοπίου της αμερικάνικης μητρόπολης. Ανεβαίνοντας στα 2,5 χιλιάδες μέτρα πάνω από την πόλη, με αεροπλάνο, η ομάδα πήδηξε κοντά στη νότια κορυφή του Μανχάταν.



Για να πραγματοποιήσουν το άλμα, οι αθλητές έπρεπε να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια. Μεγαλύτερο όλων οι κανόνες ασφαλείας που επιβλήθηκαν, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στην πόλη. Πιστοί στο όνειρό τους, τελικά, πήδηξαν, φτάνοντας μέχρι και τα 190 χλμ/ώρα, κατά την ελεύθερη πτώση, περνώντας ανάμεσα από περιβόητα κτήρια της περιοχής.
Ο Jeff Provenzano, ο οποίος πήδηξε μαζί με τους Sean MacCormac, Amy Chmelecki, Jon Devore, και Andy Harrington, είπε: “Είναι κάτι που ονειρευόμουν από μικρό παιδί. Είναι πολλά χρόνια που κοιτάζω ψηλά, στα μεγάλα κτήρια, αναρωτώμενος εάν κάποια μέρα θα μπορούσα να πετάξω από πάνω τους. Αυτή η μέρα ήταν σήμερα!”.
Η πτώση από την οπτική ενός μέλους του Red Bull Air Force:



http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/pente-melh-omadas-red-bull-air-force-pragmatopoioun-spania-pthsh-panw-nea-yorkh.html

Αρχαίοι Εξωγήινοι ~ Οι Σαμάνοι (Βίντεο)


Μπορούν να ελένξουν τη Φύση, να έχουν πρόσβαση σε άλλες Διαστάσεις και να συνδεθούν με απόσκοσμα όντα.
Σε όλη την Ιστορία, πνευματικοί ηγέτες, γνωστοί ως «Σαμάνοι», θεράπευσαν, προστάτευσαν κι ενημέρωσαν τους συνανθρώπους τους. Στα τελετουργικά τους υπάρχει μια απλή διαδικασία ή μήπως υπάρχει κάτι «περισσότερο»;





http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/arxaioi-ekswghinoi-oi-samanoi-ntokimanter.html

Βρετανός συγγραφέας: «Τα Ελγίνεια δεν ανήκουν σε εμάς»

«Για πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με τις διακοπές και την επιστροφή των Ελγινείων  μαρμάρων. Έκανα λάθος και για τα δύο». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το άρθρο του για την εμπειρία του από την Ελλάδα ο βραβευμένος με Booker Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Χάουαρντ Τζέικομπσον σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Independent.Για πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με τις διακοπές και την επιστροφή των Ελγινείων (sic) μαρμάρων
Ο κ. Τζέικομπσον σε ένα άρθρο-ύμνο για την Ελλάδα αναφέρει πως μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ενδεχομένως ο μοναδικός Βρετανός συγγραφέας που δεν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα. «Ήμουν ένα παιδί του Μάντσεστερ. Και δεν είχα καμία προκατάληψη για τον Ελληνικό λαό, αλλά αυτές οι εικόνες με τον Ζορμπά και τον Άντονι Κουίν να χορεύει συρτάκι στην παραλία ήταν κάτι που με απωθούσε» αναφέρει ο συγγραφέας, υπογραμμίζοντας πως όταν δίδασκε στο Σίδνεϊ ή αργότερα στην Οξφόρδη συνάντησε πολλούς Έλληνες οι οποίοι πήγαιναν με της μητέρες τους ακόμα και στις νυχτερινές εξόδους ώστε οι ίδιες να εγκρίνουν τις κοπέλες που θα γνώριζαν. «Έμοιαζαν ακριβώς σαν τους Εβραίους» αναφέρει ο κ. Τζέικομπσον.
Όπως αναφέρει στο άρθρο του το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως ήταν κάθε φορά που η συζήτηση αφορούσε στα  Ελγίνεια (έτσι τα ονομάζει) μάρμαρα. «Αυτά τα μάρμαρα είναι πλέον δικά μας. Μας ανήκουν. Και αν αρχίζαμε να επιστρέφουμε μουσειακά εκθέματα θα έπρεπε να κλείσουμε όλα τα Μουσεία». Σε αυτό το σημείο ο Βρετανός αναφέρεται στο πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα, πριν από λίγο καιρό.
«Όταν όμως βρίσκεσαι στο εκπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης και παίρνεις το δείπνο σου σε ένα εστιατόριο με θέα τον ίδιο τον Παρθενώνα όλα αλλάζουν. Ξαφνικά συνειδητοποιώ το κενό. Την απουσία των μαρμάρων. Ξαφνικά καταλαβαίνεις πως τα μάρμαρα δεν ανήκουν σε εμάς. Μια τρελή παρόρμηση με καταλαμβάνει. Θέλω να φωνάξω στους Έλληνες πως θα τους φέρω εγώ προσωπικά πίσω τα μάρμαρα. Κοιτάζω το απαλό καστανό χρώμα των ματιών τους, όπως θα έκανε ο Λόρδος Μπάιρον πριν από χρόνια και με κυριεύει μια έκσταση συντροφικότητας. Όχι μόνο θα φέρω πίσω τα μάρμαρα αλλά θα γκρεμίσω ακόμα και τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου».
Ο κ. Τζέικομπσον αναφέρει στο άρθρο του πως αφού επέστρεψε, έστω και εικονικά, τα μάρμαρα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, τους Έλληνες, φεύγει για την Κρήτη. Και συγκεκριμένα για τα Χανιά. «Μια όμορφη πόλη. Με ωραία εστιατόρια και φιλόξενους ανθρώπους και μια ανακαινισμένη Συναγωγή» αναφέρει μεταξύ άλλων για τα Χανιά ο Βρετανός συγγραφέας. «Εδώ στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μου ακούω τέσσερις Ελληνίδες να μιλούν με μια φωνή που θα έκανε ακόμα και τον Οδυσσέα να λησμονήσει για πάντα το σπίτι του» συνεχίζει  ο  Χάουαρντ Τζέικομπσον και καταλήγει: «Να ταξιδεύεις αναγνώστη. Χαλαρώνει το μυαλό...».

http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/bretanos-syggrafeas-ta-elgineia-den-anhkoun-se-emas.html

Η Μόσχα έχει έτοιμο υπερπύραυλο που διαπερνά κάθε ασπίδα

Είναι η απάντηση στο «ακαριαίο παγκόσμιο χτύπημα» που οραματίζονται τα αμερικανικά γεράκια
Με τον πλέον επίσημο τρόπο η ρωσική ηγεσία ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμη την απάντηση στο αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του «ακαριαίου παγκόσμιου χτυπήματος» και αυτή είναι ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, που έχει τη δυνατότητα να διατρυπά πρακτικά κάθε αντιπυραυλική ασπίδα.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, ο οποίος εξήγησε ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σχεδίασης και την έναρξη της παραγωγής του νέου βαρέος πυραύλου βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Οι εργασίες αυτές για την κατασκευή του πυραύλου με την προσωρινή ονομασία «Σαρμάτ» θα έχουν ολοκληρωθεί περί το 2018-2020 και κατά το Ρώσο αξιωματούχο «το νέο αυτό στοιχείο των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων θα τις έχει επανεξοπλίσει κατά ποσοστό όχι 70, αλλά 100 % έως το 2020».
Ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος κατασκευάζεται ταυτοχρόνως από μια σειρά ρωσικές επιχειρήσεις και ινστιτούτα, με επικεφαλής το Κρατικό Πυραυλικό Κέντρο Μακέεφ. Η μεγάλη του εμβέλεια επιτρέπει την εκτόξευσή του τόσο μέσω του Βορείου, όσο και του Νοτίου Πόλου, γεγονός, που υποχρεώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σχεδιάζουν πλέον ένα παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας. Οι μεγάλες ελκτικές δυνατότητες του πυραύλου επιτρέπουν να μεταφέρει όχι μόνο τις πυρηνικές κεφαλές του, αλλά και μια μεγάλη γκάμα παραπλάνησης-αποφυγής κάθε αντιπυραυλικής άμυνας.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός συνέδεσε την παραγωγή του νέου πυραύλου με τα γενικότερα σχέδια εκσυγχρονισμού και επανεξοπλισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η παραγωγή και αντικατάσταση πυραύλων παλαιότερης τεχνολογίας με τους «Γιαρς» και «Μπουλαβά», ενώ ο νέος πύραυλος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αντικαταστάσεων των λεγόμενων πυραύλων «Σατανά».
Στο αμερικανικό πρόγραμμα «ακαριαίου παγκόσμιου χτυπήματος» (Prompt Global Strike) αναφέρθηκε πρόσφατα ο (κατά τα άλλα …μετριοπαθής) πρόεδρος Ομπάμα μιλώντας στους αποφοίτους Στρατιωτικής Ακαδημίας της χώρας. Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν βαλλιστικούς πυραύλους χερσαίας και θαλάσσιας εκτόξευσης, το νέο πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία επιθετικών εξοπλιστικών συστημάτων, τα οποία θα είναι σε θέση να καταφέρουν μη πυρηνικό τακτικό χτύπημα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη εντός μίας ώρας από τη στιγμή λήψης της σχετικής απόφασης.
Βάση του προγράμματος αυτού είναι μια σειρά ριζικά εκσυγχρονισμένοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλου, υπερηχητικοί πύραυλοι τύπου «κρουζ», καθώς και υπερσύγχρονα όπλα, που αξιοποιούν νέες τεχνολογικές δυνατότητες, όπως τα λεγόμενα «κανόνια λέιζερ» και τα «παλμικά όπλα».
http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/i-mosha-ehei-etoimo-yperpyraylo-poy-diaperna-kathe-aspida.html

Δείτε το βασιλιά των αιθέρων: Το γιγάντιο Antonov An-225 προκαλεί δέος [Εικόνες]

Από το inflight.gr
Δείτε το βασιλιά των αιθέρων, το γιγάντιο εμπορευματικό αεροσκάφος Antonov An-225 Mriya, με τη ματιά του ρώσου φωτογράφου Σλάβα Στεπάνωφ.
Ο φωτογράφος διείσδυσε στα άδυτα του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο και κατέγραψε μοναδικά στιγμιότυπα που προκαλούν δέος.
Με μέγιστο βάρος απογείωσης 640 τόνους, το An-225 είναι το βαρύτερο αεροπλάνο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το μοναδικό αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 1988 στη Σοβιετική Ένωση και από τότε έχει πραγματοποιήσει συνολικά 3740 ώρες πτήσης, διανύοντας περίπου 1.870.000 χιλιόμετρα.
Σε σύγκριση με ένα Boeing 747, το An-225 είναι 8 μέτρα μακρύτερο ενώ έχει μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών κατά 20 μέτρα.
Το αεροσκάφος φέρει 6 κινητήρες D-18T με συνολική ώθηση απογείωσης 140,5 τόνους, ισχύς που αντιστοιχεί περίπου σε 75.000 ίππους κινητήρων εσωτερικής καύσης.
Τα ειδικά ελαστικά των 32 τροχών στο Αντόνωφ 225 βρίσκονται υπό πίεση 12 ατμόσφαιρων. Έχουν χρόνο ζωής 90 προσγειώσεις και κοστίζουν περίπου 730 ευρώ το καθένα.
Ο εσωτερικός χώρος φόρτωσης του An-225 έχει μήκος 43 μέτρα, πλάτος περίπου 6,4 μέτρα και ύψος 4,4 μέτρα. Χωράει 16 κοντέινερ, 80 επιβατικά αυτοκίνητα, ακόμη και ένα ολόκληρο Boeing 737!
Η φόρτωση γίνεται από μπροστά, το ανασηκωμένο ρύγχος του Antonov αποκαλύπτει ένα τεράστιο άνοιγμα, που του επιτρέπει να μεταφέρει ογκώδη φορτία.
Το An-225 μπορεί να μεταφέρει φορτία με βάρος μεγαλύτερο από 250 τόνους. Παρότι διαθέτει δεξαμενές καυσίμων με μέγιστη χωρητικότητα 300 τόνων, συνήθως τις αφήνει σχεδόν άδειες ώστε να μπορεί να μεταφέρει περισσότερο ωφέλιμο φορτίο. Με πλήρες φορτίο μπορεί να πετάξει μόλις επί δύο ώρες χωρίς στάση.
Η σκάλα που οδηγεί στο πιλοτήριο αποσπάται κατά τη διάρκεια της φόρτωσης, για να μην εμποδίζει την είσοδο μεγάλων αντικειμένων.
Η καμπίνα… χαλάρωσης στο πίσω μέρος του αεροσκάφους δεν επικοινωνεί με το πιλοτήριο και έχει ξεχωριστή είσοδο. Χρησιμεύει κυρίως για φαγητό, επεξεργασία τεχνικών εγγράφων και ενημέρωση του προσωπικού πριν από κάθε αποστολή.
Χωρίς φορτίο, αρκεί ένας διάδρομος μήκους 2,4 χιλιομέτρων για απογείωση και προσγείωση του An-225. Με πλήρες φορτίο, χρειάζεται διάδρομος τουλάχιστον 3,5 χιλιομέτρων για απογείωση, ή 3,3 χιλιομέτρων για προσγείωση.
Το ελάχιστο προσωπικό για να πετάξει το An-225 είναι 6 άτομα: Κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, πλοηγός, πρώτος μηχανικός πτήσης, μηχανικός εξοπλισμού πτήσης και χειριστής επικοινωνιών.
Ακριβώς πίσω από την καμπίνα των πιλότων και του προσωπικού, βρίσκεται το δωμάτιο των οργάνων ελέγχου συμπίεσης, κλιματισμού κλπ. Υπό κανονικές συνθήκες τα συστήματα λειτουργούν αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται κάποια ανθρώπινη παρέμβαση.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/deite-basilia-twn-aitherwn-to-gigantio-antonov-an-225-prokalei-deos.html

Στα άδυτα της Bilderberg [Βίντεο]

Πολύς λόγος γίνεται για τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης της Λέσχης Bildeberg σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης.
Οι ερμητικά κλειστές πόρτες του πεντάστερου «Marriott Hotel» έχουν προκαλέσει πλήθος φημών αναφορικά με την ατζέντα της 60ής Συνόδου της περιβόητης «λέσχης των ισχυρών της Γης», όπου φέτος συμμετέχουν συνολικά περί τους 140 προσεκτικά επιλεγμένους εκπροσώπους της ελίτ 22 χωρών. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο Λουκάς Τσούκαλης και ο Γιώργος Ζανιάς.
Σύμφωνα πάντως με τα όσα μετέδωσε ένας από τους παλιούς παρατηρητές των δραστηριοτήτων της ομάδας αυτής, που πολλοί αποκαλούν «η μυστική κυβέρνηση του κόσμου», η «επίσημη ατζέντα που κυκλοφόρησε δεν είναι αληθινή». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με θέρμη ο Daniel Estulin, ο οποίος τόνισε πως υπήρξε διαρροή εκ των έσω του καταλόγου των σημείων που θα απασχολούσαν τη «διάσκεψη των Bilderbergers» σε δημοσιογράφο την περασμένη εβδομάδα.



Η... κρυφή ατζέντα
Σύμφωνα πάντα με τον Daniel Estulin, ο κατάλογος περιλάμβανε εννέα θέματα, επτά από τα οποία δεν δίστασε να αποκάλυψει:
1. Η συμφωνία με το Ιράν βρίσκεται ήδη στα σκαριά
Τα μέλη του κλειστού club έχουν από καιρό ανησυχήσει για πιθανή συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.
Με τη συμφωνία αυτή θα αρθεί η πίεση των Δυτικών στην Ισλαμική Δημοκρατία για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να μπορέσει να αποτρέψει την πιθανότητα συμμαχίας της Μόσχας και του Πεκίνου με την Τεχεράνη.
2. Συμφωνία φυσικού αερίου Ρωσίας-Κίνας
Το ζήτημα ενέκυψε εν μέσω της σοβαρής πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή ανεφοδιασμού του Κιέβου με φυσικό αέριο, εξέλιξη που επηρεάζει έμμεσα και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Η Μόσχα έχει ήδη αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο εμπόριο φυσικού αερίου της μέσω της υπογραφής μακροπρόθεσμης σύμβασης με το Πεκίνο. Δυνητικά, η Κίνα μπορεί να αντικαταστήσει την ΕΕ ως τον πρώτο εμπορικό εταίρο ενέργειας για τη Ρωσία. Μια τέτοια εξέλιξη ενισχύει τη θέση της Μόσχας στην Ουκρανία, υπονομεύοντας παράλληλα την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να απομονώσει τη Ρωσία και το Κίεβο μέσω του ελέγχου της διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου.
3. Η άνοδος των εθνικιστικών τάσεων στην Ευρώπη
Παρ' όλο που η ημερήσια διάταξη σχηματίστηκε πριν από τις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα αποτελέσματα (και η θεαματική άνοδος της Marine Le Pen στη Γαλλία) έφεραν στο προσκήνιο την άνοδο του εθνικισμού σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Οι λαϊκιστικές των ευρωσκεπτικιστών κομμάτων, οι οποίοι κερδίζουν τις καρδιές των Ευρωπαίων από το Ηνωμένο Βασίλειο ως την Ελλάδα και την Ολλανδία μέχρι την Ουγγαρία, αποτελούν πλήγμα για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια εθνικά καθοδηγούμενη και διαιρεμένη Ευρώπη θα ήταν απρόθυμη να δεχθεί την παγκοσμιοποίηση ως δεδομένο.
4. Κανονισμοί προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο
Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden, όσον αφορά τον βαθμό της ηλεκτρονικής παρακολούθησης συμμάχων των ΗΠΑ από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τις εκκλήσεις εκατομμυρίων πολιτών για την προστασία της προσωπικής επικοινωνίας από εκείνους που τις υποκλέπτουν, έως ότου δυνητικά να καταστεί πιο δύσκολη η συλλογή δεδομένων από επιτήδειους. Τουλάχιστον όχι αμέσως, επισημαίνει ο Daniel Estulin, όπως αποδεικνύει η διαφαινόμενη κλιμάκωση προς τα κάτω της έρευνας από τη γερμανική κυβέρνηση στις καταγγελίες για παρακολούθηση από την NSA ακόμη και του τηλεφώνου της Μέρκελ.
5. Κυβερνοπόλεμος και οι δυνητικές επιπτώσεις του στις ελευθερίες στο διαδίκτυο
Οι καταστροφικές δυνατότητες των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, σε στιγμές που η εξάρτηση από το διαδίκτυο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής αυξάνεται.
Η απειλή ότι υπάρχει κρατική χορηγία σε hackers, ώστε να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους, έρχεται σε πλήρη αρμονία με τη θέση ότι ορισμένες κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν τα γεγονότα αυτά ως πρόσχημα για να ελέγχουν το διαδίκτυο, υπονομεύοντας τον ρόλο του ως μέσου που εγγυάται την ασφάλεια στις επικοινωνίες.
6. Από την Ουκρανία στη Συρία, η εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα
Οι επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ τον κατηγορούν για... προδοσία της πατροπαράδοτης αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, επικαλούμενοι τις αποτυχίες του να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία και πρόσφατα στην Ουκρανία.
Το «δόγμα Ομπάμα», που εξήγγειλε αυτήν την εβδομάδα, καλεί σε ενίσχυση της διπλωματίας και μετατόπισης της στρατιωτικής ισχύος από την πρώτη θέση των επιλογών δράσης. Μέλη της Bilderberg θα συζητήσουν αν η πολιτική αυτή είναι καταδικασμένη.
7. Κλιματική αλλαγή
Αυτό είναι ένα θέμα που συζητείται τακτικά από πολλούς υψηλόβαθμους ανά τον κόσμο και όχι μόνο στη διάσκεψη της Λέσχης Bilderberg στη Δανία.
Οι άνθρωποι που υποπτεύονται τις διάφορες ελίτ αποκαλούν τις διαπιστώσεις για κλιματική αλλαγή ως έναν ευφημισμό με στόχο την τεχνητή αποβιομηχάνιση ορισμένων κρατών και τη διατήρηση της παγκόσμιας οικονομίας κάτω από τον έλεγχο των διεθνικών εταιρειών σε βάρος των δυνητικών κέντρων της οικονομικής ανάπτυξης.
Στη Λέσχη Bilderberg -εδώ και έξι δεκαετίες- μερικές από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο, πολιτικοί, σημαίνοντες επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων κατ' έτος συγκεντρώνονται για να συζητήσουν θέματα της παγκόσμιας πολιτικής. Οι επικριτές αυτής της συγκέντρωσης κατηγορούν τα μέλη της ότι ενεργούν ως σκιώδης -μη εκλεγμένη- κυβέρνηση, λειτουργώντας σαν να είναι οι κυρίαρχοι του κόσμου, αφού λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων με ελάχιστη μέριμνα για τις ανάγκες ή τις επιθυμίες του πληθυσμού της Γης.
Σε μια προφανή προσπάθεια να διαλύσει αυτές τις κατηγορίες, αυτή τη φορά η λέσχη Bilderberg έκανε επίσημα γνωστή δημόσια την ατζέντα της συνάντησης στην Κοπεγχάγη, που ολοκληρώθηκε, Κυριακή 1η Ιουνίου.
Μεταξύ των 12 θεμάτων για το φετινό συνέδριο βρίσκονται:
- η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής
- η Ουκρανία και
- το μέλλον της δημοκρατίας και η παγίδα της μεσαίας τάξης
Διαλέγετε και παίρνετε...
Του Κώστα Μπετινάκη, zougla.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/sta-adita-tis-bilderberg.html

Κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες σκαρφαλώνουν στους ισπανικούς φράχτες [Βίντεο]


Το βίντεο που ακολουθεί δυστυχώς είναι ένα δείγμα από αυτό που πρόκειται να δούμε και στην χώρα μας.
Τον τελευταίο χρόνο, έχει αυξηθεί αλματωδώς η εισβολή λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη.
Δείτε, τα τρομακτικά βίντεο από μαζική εισβολή λαθρομεταναστών, στη χώρα. Μάλιστα στο βίντεο για όποιον καταλαβαίνει ισπανικά γίνεται λόγος για το πόσο θα πρέπει να αυξηθεί το ύψος του φράκτη που χωρίζει την Ισπανία από το Μαρόκο.
Το θέμα μας αφορά άμεσα καθώς θεωρούμε ότι ο φράκτης του Έβρου θα είναι αποτελεσματικός.



Οἱ πράκτορες τοῦ Soros πάντα προβάλλονται ὡς …ἐπαναστατικὲς προτάσεις.

Οἱ πράκτορες τοῦ Soros πάντα προβάλλονται ὡς ...ἐπαναστατικὲς προτάσεις.
Και φυσικά οι καταχρεωμένοι καναλάρχες θα διαφημίσουν με …χαρά τα όπλα του Σιωνισμού.
Οι προερχόμενες από τη βιομηχανία πορνό, που στοχοποιούν μόνο ό,τι θέλουν οι σιωνιστές, έχουν την τιμητική τους στον ΑΝΤ1, του εφοπλιστή Κυριακού.
Η δημοσιογράφος προσπαθεί να πείσει τις Ελληνίδες εμμέσως να ενταχθούν στο «αγνό» αυτό κίνημα του …κ…λου.

Οι πορνοστάρ χτυπούν τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ αλλά ποτέ τους …Σιωνιστές!!!
Χτυπούν τον Πούτιν αλλά ποτέ τον Νετανιάχου!!!
Χτυπούν τον Γιανουκόβιτς αλλά όχι τους φιλοσιωνιστές δολοφόνους του Δεξιού Τομέα.

Και φυσικά, οι διανοούμενες πόρνες της Δημοσιογραφίας, καλοπληρωμένο τσιράκι της Νέας Τάξεως, βάζουν τα …δυνατά τους.
Ο ΑΝΤ1 πρώτος στην παραπληροφόρηση.
Να θυμόμαστε και την παρόμοια θετική προβολή που έγινε στους ANONYMOUS, με αποτέλεσμα πολλοί πραγματκοί χάκερ να καταλήξουν φυλακή, μόλις αποκάλυψαν τις ταυτότητές τους στους Anonymous.
Σκεφθείτε πόσο κάλπικες και διατεταγμένες είναι οι δράσεις τους, που ζητούσαν την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκη Ένωση.
Οι πόρνες του Soros, με την βοήθεια πάντα των ΜΜΕ, καταφέρνουν να εξαπλωθεί πιο αποτελεσματικά η προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας το γυμνό κορμί που,
συγκεντρώνει την προσοχή των περισσοτέρων.
Εννοείται ότι οποιαδήποτε γελοία δράση αυτών των πορνοστάρ γίνεται άμεσα …πρώτη είδηση στα σιωνιστικα ΜΜΕ.

Σίγμα

Υ.Γ. Εννοείται πὼς κτυπούν και την οικογένεια και την γυναικεία υπόσταση, με κάθε ευκαιρία.

Οἱ πράκτορες τοῦ Soros πάντα προβάλλονται ὡς ...ἐπαναστατικὲς προτάσεις.3Οἱ πράκτορες τοῦ Soros πάντα προβάλλονται ὡς ...ἐπαναστατικὲς προτάσεις.2
από τον φίλο Σπύρο οι απεικονίσεις

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/06/soros.html

Η Ρωσία στέλνει μήνυμα - απάντηση στην Ουκρανία




Με στρατιωτική άσκηση και εκτοξεύσεις πυραύλων Iskander-Μ απαντά η Ρωσία στις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στις Ανατολικές περιοχές
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει στρατιωτική άσκηση των στρατηγικών δυνάμεων, από τις 28 Μαΐου έως τις 05 Ιουνίου, με την εκτόξευση και διηπειρωτικών πυραύλων. Οι πολεμικές ασκήσεις του ρωσικού στρατού λαμβάνουν χώρα μέσα στο σκηνικό της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση του σήμερα Δευτέρα, το ρωσικό ΥΠΑΜ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν και την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους–εδάφους Iskander-Μ. Ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι αυτοί διαθέτουν την ικανότητα να πλήξουν στόχους 280 χιλιόμετρα μακριά και οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από βαρέου τύπου μεταγωγικά αεροσκάφη Il-476, στην περιοχή της άσκησης.
Επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ανέφερε την συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς (πιθανόν Tu-95 Bear) καθώς και εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου κρούζ σε επίγειους στόχους. Το υπουργείο όμως δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές πραγματοποιείται η μεγάλη αυτή στρατιωτική άσκηση.
Σχόλιο: Οι ασκήσεις εμπλέκουν σημαντικό αριθμό μέσων και προσωπικό στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια. Οι σκληρές μάχες και οι ωμότητες από τις δυνάμεις του «δεξιού τομέα» στους ρωσόφωνους, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, έχουν εξοργίσει αρκετά το Κρεμλίνο. 
Επίσης τις προηγούμενες ημέρες ο διεθνής τύπος επεσήμαινε την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα. Το τι μέλλει γενέσθαι παραμένει ασαφές, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται σφοδρά στις μεγάλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_2850.html

Τα μυρμήγκια επεξεργάζονται δεδομένα καλύτερα από το Google


Λειτουργώντας ως ομάδα δημιουργούν σύνθετα δίκτυα που βάζουν τάξη στο χάος των πληροφοριών για την αναζήτηση της τροφής τους
Τελικά η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει και αυτό το αποδεικνύουν καλύτερα από κάθε άλλον τα μυρμήγκια. Όπως ανακάλυψε νέα μελέτη, τα φιλόπονα έντομα δεν βγαίνουν νικητές στον αγώνα της επιβίωσης μόνο χάρη στην προσήλωση στο έργο τους, όπως διδάσκει ο μύθος του Αισώπου.
Ένα μεγάλο όπλο για την επιτυχία τους είναι η συνεργασία των ομάδων τους η οποία έχει τέτοια συνοχή ώστε να βάζει τάξη στο χάος των πληροφοριών που αφορούν την αναζήτηση της τροφής τους με πολύπλοκα δίκτυα τα οποία θα ζήλευε και η καλύτερη μηχανή αναζήτησης.
Οι στρατηγικές που χρησιμοποιούν θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αποτελέσουν πρότυπο για τη βελτίωση των ανθρώπινων τεχνικών επίλυσης προβλημάτων σε πολλούς τομείς.
Άτομα και κοινωνίες
Τα μυρμήγκια έχουν τον μεγαλύτερο εγκέφαλο από όλα τα έντομα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το καθένα μόνο του είναι ιδιαίτερα έξυπνο. Όταν ωστόσο όλα τα μυρμήγκια μιας αποικίας ενώσουν τις εγκεφαλικές δυνάμεις τους κάνουν πραγματικά θαύματα, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ερευνών για την Επίδραση του Κλίματος (PIK) του Πότσδαμ και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.
Προκειμένου να διεξαγάγουν τη μελέτη τους οι επιστήμονες συγκέντρωσαν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις μιας αποικίας μυρμηγκιών κατά την αναζήτηση της τροφής της και τις μετέτρεψαν σε αλγόριθμους και εξισώσεις. Τα αποτελέσματα που αναδείχθηκαν αποκάλυψαν «κρυφές» ως τώρα ικανότητες όχι μόνο των κοινωνιών αλλά και των μεμονωμένων εντόμων.
Οι επιστήμονες ξεχώρισαν τρία στάδια στις πολύπλοκες κινήσεις που παρατηρεί κάποιος σε μια αποικία μυρμηγκιών κατά τη διάρκεια αναζήτησης της τροφής. Αρχικά μυρμήγκια-ανιχνευτές της αποικίας βγαίνουν από τη φωλιά και τριγυρίζουν γύρω από αυτήν με έναν φαινομενικά χαοτικό τρόπο αναζητώντας τροφή ώσπου να εξαντληθούν από το «κυνήγι», οπότε γυρίζουν πίσω στη φωλιά για να φάνε και να ξεκουραστούν.
Όταν ωστόσο κάποιος από τους ανιχνευτές βρει τροφή, παίρνει ένα μικρό κομματάκι από αυτήν και το πηγαίνει αμέσως στη φωλιά αφήνοντας καθ' οδόν πίσω του φερομόνες - πτητικές ενώσεις οι οποίες λειτουργούν ως «αγγελιαφόροι» που μεταδίδουν πληροφορίες.
Τάξη στο χάος και γνώση από την εμπειρία
Στην περίπτωση αυτή άλλα μυρμήγκια από την αποικία αρχίζουν να ακολουθούν αυτό το ίχνος των φερομονών ώστε να φθάσουν στο σημείο όπου υπάρχει η τροφή και να κάνουν τη συγκομιδή τους φέρνοντάς την κομματάκι- κομματάκι πίσω στη φωλιά.
Επειδή οι αποικίες των μυρμηγκιών είναι πολυπληθείς, τα μυρμήγκια που θα βγουν για τη συγκομιδή είναι πάρα πολλά και ακολουθούν συνήθως πολλούς διαφορετικούς δρόμους για να φθάσουν στο σημείο της τροφής και να γυρίσουν πίσω - και πάλι με έναν φαινομενικά χαοτικό τρόπο - αφήνοντας πίσω τους ξανά φερομόνες.
Το χάος όμως μπαίνει σύντομα σε τάξη, αποκαλύπτοντας μάλιστα τη βέλτιστη οδό για την τροφή. Επειδή οι φερομόνες εξατμίζονται γρήγορα, η οσμή τους είναι εντονότερη όσο πιο σύντομη είναι η διαδρομή, οπότε όλο και περισσότερα μυρμήγκια ακολουθούν αυτή τη συντομότερη διαδρομή αφήνοντας πίσω τους νέες φερομόνες και ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη μυρωδιά.
Με τον τρόπο αυτόν, όπως σημειώνουν οι ερευνητές στο σχετικό άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», τα μυρμήγκια δαπανούν πολύ λιγότερο χρόνο και ενέργεια από ό,τι αν συνέχιζαν τη συγκομιδή τους με χαοτικό τρόπο.
Επιπλέον - και αυτή είναι μια σημαντική αλλά άγνωστη ως τώρα πληροφορία - οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σημαντικό επίσης παράγοντα για την επιτυχία στην αναζήτηση τροφής αποτελεί η ατομική εμπειρία των γηραιότερων μελών της κοινωνίας.
Τα μεγαλύτερα σε ηλικία μυρμήγκια φαίνεται να γνωρίζουν καλύτερα τα κατατόπια γύρω από τη φωλιά και τα πηγαίνουν καλύτερα στις «διαδρομές» ενώ, σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, τα νεαρότερα μέλη των αποικιών περισσότερο μάθαιναν από τη συμμετοχή τους στην αναζήτηση τροφής παρά συνέβαλλαν ουσιαστικά σε αυτήν.
Συλλογική νοημοσύνη
Τα ευρήματα αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή συλλογική νοημοσύνη στις κοινωνίες των μυρμηγκιών. «Αν και ένα μεμονωμένο μυρμήγκι οπωσδήποτε δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο, συλλογικά τα μυρμήγκια ενεργούν με έναν τρόπο τον οποίο μπαίνω στον πειρασμό να αποκαλέσω νοήμονα» δήλωσε σε δελτίο Τύπου ο Γιούργκεν Κουρτς του PIK, εκ των επικεφαλής της μελέτης. «Η αρχή της αυτοοργάνωσης είναι γνωστή για παράδειγμα από τα κοπάδια ψαριών,  η επιστροφή τους όμως στη φωλιά είναι εκείνη που κάνει τα μυρμήγκια τόσο ενδιαφέροντα».
Η ανακάλυψη ότι τα μυρμήγκια μπορούν, μέσω μιας πολύπλοκης «δικτύωσης», να επεξεργάζονται πληροφορίες «αποδοτικότερα και από το Google», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι ειδικοί, είναι βεβαίως σημαντική για τη βιολογία και την οικολογία, παράλληλα όμως ανοίγει και άλλες, ευρύτερες οδούς.
Οι γερμανοί και κινέζοι επιστήμονες διεξήγαγαν τη μελέτη τους με στόχο την καλύτερη κατανόηση των θεμελιωδών μοτίβων σε μη γραμμικά φαινόμενα και θεωρούν ότι το μαθηματικό μοντέλο που ανέπτυξαν μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο σε άλλα ζώα ή στον άνθρωπο αλλά και σε πολλά και διαφορετικά άλλα πεδία όπως οι υπηρεσίες δικτύου ή τα έξυπνα συστήματα μεταφορών.
«Τα μυρμήγκια συλλογικά σχηματίζουν ένα υψηλής απόδοσης σύνθετο δίκτυο» εξήγησε ο κ. Κουρτς «και αυτό είναι κάτι που συναντάμε σε πολλά φυσικά και κοινωνικά συστήματα».

tovima.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/ta-myrmhgkia-epeksergazontai-dedomena-kalytera-apo-to-google.html

Τους δικάζουν επειδή δε νοίκιασαν την παραλία!!


Όποιος δεν εμπορευματοποιεί το δικαίωμα πρόσβασης στις παραλίες, υπονομεύει το success story και πρέπει να δικαστεί !!

Σήμερα Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, δικάζονται τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για υποθέσεις που εκκρεμούν πριν από το 2010 όταν ακόμα το νησί αποτελούνταν από 3 δήμους.

Ειδικότερα ο Φανούρης Καρούτσος (τότε Δήμαρχος Ραχών) δικάζεται μετά από μήνυση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου, επειδή άφησε ελεύθερη την παραλία και δεν την ενοικίασε (!). Δικάζεται για διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου.

Η ΛΑ.Σ Βορείου Αιγαίου καλεί σε συγκέντρωση στις 9πμ στο δικαστήριο για συμπαράσταση.

Στα 66 δις τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων προς την εφορία!

Και να σκεφτεί κάποιος, ότι αυτά τα 66 δις υπολογίζονται ως κανονικά έσοδα του κράτους (που σίγουρα θα εισπραχθούν), όταν υπολογίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα.
Φανταστείτε δηλαδή γιατί πλεόνασμα μιλάμε!!!
Στην πραγματικότητα υπάρχει μια τεράστια μαύρη τρύπα που φυσικά δεν είναι δυνατόν να κλείσει από τους Έλληνες φορολογούμενους, ακόμα και να τα χάσουμε όλα.
Κάθε μήνα και χειρότερα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων στο Δημόσιο. Η αδυναμία πληρωμής που παρουσιάζει μεγάλος αριθμός φορολογουμένων έχουν εκτοξεύσει τα ληξιπροθεσμα χρέη στο αστρονομικό ύψος των 66 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Απριλίου δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,325 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Απρίλιο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους 763 εκατ. ευρώ, 500 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σύγκριση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Μαρτίου.

Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν ως εξής:

- Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στο πρώτο τετράμηνο του έτους ανήλθαν σε 4,325 δισ. ευρώ, στοιχείο που δείχνει ότι κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους σχεδόν 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο. Τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 962 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο στα 1,39 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο σε 1,2 δισ. ευρώ και τον Απρίλιο σε 763 εκατ. ευρώ.

- Σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών ( παλαιών έως το τέλος του 2013 και νέων από τις αρχές του 2014) προσεγγίζει τα 65,97 δισ ευρώ

- Εσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο πρώτο τετράμηνο του έτους 1,134 δισ. ευρώ εκ των οποίων 702 εκατ. ευρώ από τα παλαιά χρέη δηλαδή αυτά που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 και 432 εκατ. ευρώ από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

- Έχουν διαγραφεί χρέη ύψους 233 εκατ. ευρώ.

alfavita

ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΟΛΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΕ 5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ! ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΟΛΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ!

ΑΛΛΑ… ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ; ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ; ΑΚΟΥΣΑΤΕ;;; ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ;;; ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;;;
 
ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ;;;
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΥΣΗ!!! 
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!! ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
77a8e9667fe9dc9601c68b71c39d65b7_L
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: «Πέντε ή έξι μεγάλες εταιρείας θα ελέγχουν όλη την παραγωγή»
Την έντονη αντίθεσή του στο σχέδιο ανάπτυξης που υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup και στο οποίο προβλέπεται η συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων σε λίγες εταιρείες τυποποίησης και εμπορίας, εκφράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Σε επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές Μεσσηνίας, τους τυποποιητές – εξαγωγείς και τα άλλα Επιμελητήρια, ο πρόεδρος του Επιμελητήρίου Δημήτρης Μανιάτης, επισημαίνει τα εξής:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωθήκαμε ότι στο τελευταίο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014 υποβάλλατε «Σχέδιο Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα δέκα χρόνια», το οποίο βασίστηκε στην μελέτη ”Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.
Πως είναι δυνατόν να στέλνουμε ένα τόσο κρίσιμο σχέδιο στις Βρυξέλλες και εμείς οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων (δηλαδή τα Επιμελητήρια) να μην έχουμε ενημερωθεί ή ερωτηθεί; Σύμφωνα με την πρόταση της McKinsey προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: πέντε με έξι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να ελέγχουν ΟΛΗ την γεωργική παραγωγή της Ελλάδας.
1) Για το ελαιόλαδο: Αντί των 1.200 ελαιοτριβείων, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, με μια ετήσια παραγωγή περίπου 500 τόνους το καθένα, να δημιουργηθούν μόνο δυο ή τρία mega-ελαιοτριβεία, μεγάλης δυναμικότητας το καθένα, που θα απορροφούν όλη την παραγωγή ελαιολάδου.
Μάλιστα οι μελετητές αναφέρουν την Κρήτη και την Πελοπόννησο σαν δύο προτεινόμενα μέρη εγκατάστασης.
Αιτιολογία είναι να επιτύχουμε «οικονομίες κλίμακας» και έτσι να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με χαμηλές τιμές την Ισπανία κ.λπ.
Η περίφημη υψηλή ποιότητα και η υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου πάει περίπατο. Ενώ εμείς προσπαθούμε να μάθουμε τους νεότερους «ποιότητα – ποιότητα – ποιότητα», αυτοί θέλουν να πάμε εντελώς αντίθετα «ποσότητα – ποσότητα – ποσότητα».
Γιατί πρέπει να γκρεμίσουμε και άλλο την τιμή του, αφού δεν μας μένει απούλητο;
Να πάμε δηλαδή χαμηλά, όπως η Τυνησία και η Συρία;
Τι θα πετύχουμε;
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν θα πετύχουμε καλύτερες μέρες για τον Έλληνα παραγωγό που είναι και το ζητούμενο, όμως μπορούμε να πετύχουμε μόνο με πιο καλής ποιότητας ελαιόλαδα και όχι με κατώτερης ποιότητας.
2) Για τα φρούτα και λαχανικά: Προτείνεται να γίνουν δυο ή τρεις μεγάλες μονάδες συσκευασίας σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
3) Προτείνεται η ίδρυση ΜΙΑΣ (1) εταιρείας διακίνησης όλων των αγροτικών προϊόντων, με προτεινόμενο όνομα «Greek Foods Company», με σκοπό την καλύτερη προώθηση στις ξένες αγορές.
Ας σημειώσουμε για τους μεγάλους μελετητές της McKinsey ότι: «οι παραγωγοί ελαιολάδου στην Τοσκάνη, που με υπομονή και γνώση χτίσανε την ποιότητα, πουλάνε 7 με 10 ευρώ το λίτρο και αυτοί θέλουν να μας πάνε στο 1,80 του απλού παρθένου της Ισπανίας;» Αντί λοιπόν να βάλουμε στόχο στο Αναπτυξιακό μας Σχέδιο, το ελαιόλαδο και τα άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα, και μέσα από εκπαίδευση και εκσυγχρονισμό να κάνουμε στην επόμενη δεκαετία την Ελλάδα «Τοσκάνη» της Ευρώπης, εσείς θέλετε να πάμε στην υποβάθμιση των προϊόντων μας;»»
ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
……………………………………………………………………………
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙ-END:ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙ- END:ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ / ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ! ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ! ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ!
Α.ΣΩΡΡΑΣ & EI END: H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
10259701_1558877587672486_1380337720698229566_n
10390325_1558877467672498_3851893063838279223_n
10294234_1558877284339183_7866190432370618629_n
10402641_1558877384339173_5226450435141525896_n
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ 600δις ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! Η ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13 ΣΤΟ ΦΩΣ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;
Ενημερωτικό φυλλάδιο

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ !
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ !
ΟΥΤΕ ΓΙΑ «ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ»…
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ…»ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ» !
ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
Αίτηση αποδοχής

http://alfeiospotamos.gr/?p=6592

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters