Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ!


ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ1.png
Βασίλειο της Ηπείρου.
Βρίσκεται στα Βαλκάνια, μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας και  ονομάζεται το Βασίλειο της Βόρειας Ηπείρου.
Η ιστορία των Βαλκανίων είναι περίπλοκη και δυσνόητη και ειδικά η Βόρεια Ηπειρος που ανεξαρτητοποιήθηκε από το 1914 - 1916 και τώρα βρίσκεται εξόριστη με το ισχυρό βασίλειό της στην Ιταλία.
Στην Ηπείρο, ο Όμηρος, στην Οδύσσεια τοποθετεί το μαντείο των νεκρών, πέρα από τον κόσμο των ζωντανών, στην κοιλάδα του Αχέροντα, του οποίου το όνομα αντιστοιχεί στο ποτάμι του Αδη.
Στην Ηπειρο, οι ισχυροί βασιλείς Αιακίδες, ίδρυσαν μια ισχυρή δυναστεία τον πέμπτο αιώνα π.Χ. Ο Πύρρος, είναι απόγονος τους, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος.
Το βασίλειο πέρασε μέσα από τους σκληρούς αγώνες της ιστορίας στα χέρια των Ρωμαίων. Ο Αύγουστος Καίσαρας το 31 π.Χ. ίδρυσε την πόλη της Νικόπολης της Ηπείρου.
Από το 105 έως το 1318, οι Κομήνοι κυβέρνησαν τη χώρα και το 1430 οι Οθωμανοί εισέβαλαν και την κατέκτησαν.
Η Ορθόδοξη Πίστη συνεχίστηκε και πολλά μοναστήρια αναπτύχθηκαν εκεί, στην πόλη των Ιωαννίνων και τις κορυφές της Πίνδου, τα περίφημα Μετέωρα.
Η Οθωμανική κυριαρχία τερματίστηκε το 1913 με την προσάρτηση της Ηπείρου και της  Ελλάδας. Επώδυνες εσωτερικές  συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι το 1919, μεταξύ μοναρχικών και  κομμουνιστών.
Από το 1912 έως το1913 τα ελληνικά στρατεύματα ενισχύονται από δυνάμεις εθελοντών Ηπειρωτών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, που συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου 1913. Αυτή η πόλη βρισκόταν στα χέρια των Τούρκων από το 1431.
Ο Πρίγκιπας Κωνσταντίνος

(*

διατήρησε στρατιωτική πίεση, αλλά το Πρωτόκολλο του Λονδίνου  17/30 Μαΐου 1913(
*) τοποθέτησε τη βόρεια Ήπειρο μεταξύ των συνόρων της Αλβανίας. Οι διπλωμάτες από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, Αυστρία-Ουγγαρία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία επικύρωσαν την απόφαση αυτή.


Ο Κωνσταντίνος διαμαρτυρήθηκε. Οι Ηπειρώτες τότε εγκατέστησαν μια προσωρινή κυβέρνηση στο Αργυρόκαστρο(*) υπό τον Γεώργιο Χριστάκη- Ζωγράφο(*). Ο  Πρόεδρος της Κυβέρνησης άρχισε να παλεύει. Ο Ζωγράφος ο 1ος  βασίλεψε από το 1916 έως το 1918, αλλά η ιστορία και η κοινωνία ούσες αυτό που είναι, η βασιλική οικογένεια βρέθηκε στην εξορία στην Ιταλία.
Ο σημερινός  κληρονόμος καλείται πρίγκιπας Δον Pozzi David di Santa Sofia. Οι τίτλοι ευγενείας της Ηπείρου είναι σύμφωνες με το ιταλικό σύστημα απονομής τίτλων ευγενείας.. Στον βασιλεύοντα πρίγκιπα Davide έχουν απονεμηθεί όλοι οι τίτλοι.
Σε μια εποχή που η γνώση είναι κατά προσέγγιση (και επομένως ψευδής) και η υποκειμενικότητα έχει γίνει  «τρόπος του είναι" στο κοινό, η κριτική έναντι οποιουδήποτε μοναρχικού  συστήματος διατηρεί το δικαίωμα να το καταδικάσει ως ψευδές και γελοίο.
Στην Ιταλία, για παράδειγμα, βρήκε λίγες φωνές να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα της διαδοχής στο θρόνο της Αυτής Υψηλότητος του  Davide Pozzi di San Sofia. Ωστόσο η βασιλική οικογένεια έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών δημοσιευμάτων,που δείχνουν διεθνώς,με πλούσιες αναφορές και ιστορικά έγγραφα  την αυθεντικότητά της και δείχνει επίσης την επαληθεύσιμη απόδειξη της ιστορίας μέσω διαφόρων κρατικών διεθνών συνθηκών. Το 2003, ο καθηγητής Claude Chaussier λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Λιλ δημοσίευσε ένα σημαντικό κείμενο: "Το βασίλειο της Ηπείρου, η ιστορία του και η μοναρχία του κατά τον εικοστό πρώτο αιώνα.
Το 2003, ο βασιλικός οίκος, στρατολόγησε τις ικανότητες του Δρ Celler Tibor, ουγγρικής εθνικότητας, μέλους του Αλμανάκ των Βρυξελλών, το οποίο είναι συγκρίσιμο με την αρχή Gotha
(*). Το σπουδαίο έργο του, δείχνει ότι, μετά από διαβούλευση με όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, η αυθεντικότητα του βασιλικού οίκου της Ηπείρου και της δυναστείας του είναι αδιαμφισβήτητη.
Το κείμενο είναι στην ουγγρική γλώσσα (μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο, πληκτρολογώντας τον τίτλο "Uralkodo csaladok neikul tron".
Μπορείτε να δείτε επίσης στις δημοσιεύσεις του Πανεπιστημίου της Μεσίνα, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και πιο συγκεκριμένα την διατριβή με τίτλο «Ο διαχωρισμός της Ηπείρου και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία» 2002-2003.
Συγγραφέας η Δρ Όλγα Νάσση ( Olga Nassis)(*) ιταλίδα από πατέρα ηπειρώτη, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών. Η διατριβή καταδεικνύει πειστικά τη σοβαρότητα και την αυθεντικότητα του Bασιλικού Oίκου της Ηπείρου.
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει λοιπόν, τη σοβαρότητα της τεκμηρίωσης που συλλέχθηκε από ιταλικό πανεπιστήμιο αυτού του μεγέθους και υπό τη διεύθυνση του καθηγητή  Saja;
Λιγότερο πρόσφατο, αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον είναι το κείμενο: "Southern Albania or Northern Epirus in European international affairs,1912 1923"που γράφτηκε από την Edith Pierpont Stickney και δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 1926 στις ΗΠΑ (μπορείτε να ζητήσετε ένα αντίγραφο του κειμένου αυτού σε Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Καλιφόρνιας)(*).
Πόσο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξη αυτού του κράτους της Ηπείρου στις αρχές του εικοστού αιώνα, αυτού του ανεξάρτητου Βασιλείου!
Η ανημέρωτοι μπέρδεψαν το ανεξάρτητο κράτος της  Ηπείρου του 1914-1916 με το δεσποτικό βασίλειο της Ηπείρου του Μεσαίωνα.
Η σύγχρονη Ηπειρος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη από τη Συνθήκη της Κέρκυρας που μπορεί να βρεθεί στον τόμο 23 των συνθηκών και συμβάσεων για το Βασίλειο της Ιταλίας ( δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών) ... Ποιος θα τολμούσε να πιστέψει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων δεν είναι σοβαρό;


2-picture1.gifΗ Αυτού Υψηλότης ο Πρίγκιπας Davide Pozzi di Santa Sofia

Η Αυτού Υψηλότης ο Πρίγκιπας
Davide Pozzi di Santa Sofia, διαχειριστής του Βασιλείου της Ηπείρου σε εξορία, καθηγητής στην Παβία, είναι ο επικεφαλής της συγκεκριμένης κυβέρνησης στην εξορία, και ο ίδιος υπηρέτησε ως δήμαρχος σε μια κοντινή πόλη από το 1995 έως το 2000.
Οι Ηπειρώτες του Βορρά στο παρελθόν, διώκονται από την αλβανική κυβέρνηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους έχουν αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Αυτού Υψηλότης ο  Πρίγκιπας Αλέξανδρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου στην εξορία, ο ανιψιός της βασίλισσας Geraldine της Αλβανίας, ενθαρρύνθηκε από μερίδα ορθοδόξων επισκόπων και διάφορα μέλη μοναρχικών ομάδων που αναζητούσαν ένα διάδοχο.
Ως εκ τούτου αναζήτησε κάποιον μέσα στην ίδια την οικογένειά του, αλλά κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη.
Ωστόσο, μεταξύ των οπαδών του ήταν ένας Ιταλός ευγενής της αρχαίας οικογένειας(αγνώστου ταυτότητοςWink
Αυτός ο άνθρωπος ήταν Μέγας Ιππότης πολλών Ταγμάτων, Ιππότης της Ιταλικής Δημοκρατίας, Δήμαρχος της γειτονικής πόλης της Πάβια, ξάδελφος του οποίου ήταν ένας καρδινάλιος της Καθολικής Εκκλησίας. Μη δυνάμενος να βρει πρόσωπο της βασιλικής του οικογένειας, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος προσέφερε τη θέση και τον τίτλο του στον Πρίγκιπα Davide. Η παράδοση έγινε σύμφωνα με πράξη  παραίτησης που καταγράφηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τουΤορίνο.
Ο Πρίγκιπας
Davide Pozzi di San Sofia είναι πλέον ο σύγχρονος βασιλιάς της Ηπείρου σε εξορία. Επιδιώκει να εντοπίσει όλους τους Ηπειρώτες του κόσμου μέσω της διπλωματίας και επιθυμεί να επιστρέψει εν ειρήνη στα Βαλκάνια.
Είναι γνωστός ως ο βασιλιάς της Ηπείρου στην εξορία από αρκετές Ορθόδοξες Εκκλησίες, πολλά εθνικιστικά κινήματα και πολλούς βασιλικούς Οίκους στην Ευρώπη. Είναι επίσης μέλος του Russiae Heraldicum Collegium.

Η βασιλική κυβέρνηση της Ηπείρου στην εξορία λαμβάνει την ευλογία και την προστασία μιας μεγάλης Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Υπάρχει μια μεγάλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ηπείρου στην Ευρώπη.

Η Αυτού Υψηλότης Πρίγκηπας
Davide Pozzi di Santa Sofia παντρεύτηκε την πριγκήπισσα Patrizia στις 21 Σεπτέμβρη 2002.2-picture2"ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ"2.gif
Πήγε για προσκύνημα στη Lourdes το 2000 με τον Επίσκοπο της Acqui Terme και την Αυτού Υψηλότητα Πρίγκηπα
Henry Constsantin III de Vigo Paleologo Lascaris.(*)
Συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο της Μάλτας που διοργανώθηκε από το Βασιλικό Οίκο Παλαιολόγου-Λάσκαρη.( Paleologo Lascaris).

Έτσι, εδώ έχουμε φτάσει στο τέλος αυτής της σύντομης παρουσίασης του βασιλείου στην εξορία, και του πρίγκιπά του, που βασιλεύει με απλότητα και υποδειγματική ευγένεια.
Από πολλές απόψεις, από τις πνευματικές φιλοδοξίες του, την ανθρώπινη αγάπη για τους άλλους και τη συμμετοχή του στη ζωή του καθενός για το καλό όλων,  μου θυμίζει τον σπουδαίο και μεγάλο βασιλιά Λουδοβίκο XVI που υπήρξε όπως ο άγιος Τσάρος Νικόλαος, θύμα των πολιτικών διαπραγματεύσεων.
Δεδομένου ότι οι ορθόδοξοι ιερείς προσεύχονται για την Αυτού Υψηλότητα Πρίγκιπα
Davide Pozzi di Santa Sofia και όλη την βασιλική οικογένεια προσκαλούν όλους να ενσκύψουν στην ιστορία της Βορείου Ηπείρου.

*
Πρωθιερέας Leonide Achard Seignette des Marai,  ιερέας της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρώπη, αρχιοικονόμος του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου.
2-picture4"ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ"!.gif
486425_104123843109833_1380419704_n.jpg
home_1_03.png

.......................................................
625663_411892455512576_1812677400_n.jpgΜητροπολίτης Νικόλαος
Έξαρχος Ευρώπης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ηπείρου σε εξορία. 2 rue Clouet
75015 Παρίσι Γαλλία
τηλ.: 33 (0) 143 061 934
mail: orthodoxyfrance@msn.com
Website: www.mission-orthodoxe.org

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Νικόλαος (Πατριάρχης),
στις
25 Ιαν 2009, με διάταγμα της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκιπα Davide Pozzi di S.Sofia, μεγάλου πρίγκιπα της Ηπείρου και προστάτη της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ηπείρου: *Διορίστηκε έξαρχος-επίσκοπος της Παναγίου Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ηπείρου της διασποράς με δικαιοδοσία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

*
Με το βασιλικό διάταγμα της 15ης Μαρτίου 2009, ο Μακαριώτατος  Νικόλαος χειροτονήθηκε ως Μέγας Αρχιερεύς του Ιππικού Τάγματος του Αετού της Ηπείρου, με το βαθμό του Μεγάλου Περιλαιμίου.
escudo_nacional_argentino_argentina.jpg
(Σχόλιο Αλφειού:τι σας θυμίζει το σκουφάκιWink


Αναπτύσσεται τάχιστα!Εντός ολίγου χρονικού διαστήματος,από 39 επισκόπους που είχε,τώρα έχει 71...!

(Έρευνα,μετάφραση,αποστολή,...ανώνυμη αναγνώστρια-φίλη του Αλφειού)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;


Σχόλιο Αλφειού:Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

un
Ο Δήμος προσκαλεί στο να δομηθεί χρηματοδότηση με εγγύηση του κ. Σώρρα και είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Σώρρα να καλύψει κάθε κόστος που πιθανά να δημιουργηθεί κατά την υλοποίηση της ρευστοποίησης της περιουσίας του με σκοπό να υλοποιηθούν έργα υποδομής κοινής ωφελείας και αναταποδοτικά στην περιοχή του εκάστοτε δήμου.
Αυτό υλοποιείται κατόπιν αιτήματος-πληρεξουσίου του Δήμου- Δημάρχου με συγκεκριμένες διαδικασίες. Ο κ. Σώρρας αφού βάζει τις εγγυήσεις κρατάει την διαχείρηση για το πρόγραμμα μέχρι την τελική αποπληρωμή του κόστους εγκατάστασης συντήρησης και απόσβεσης και αποπληρωμής των κεφαλαίων που προσωρινά διατέθηκαν από το ταμείο από όπου ο κ. Σώρρας έχει λάβει την χρηματοδότηση.
Σε καμίαν περίπτωση δεν μεταφέρονται οποιαδήποτε βάρη είτε άμμεσα είτε έμμεσα προς τον Δήμο/Δημόσιο. Ο Δήμος από την άλλη πλευρά μπορεί να επιβλέπει , παρεμβαίνει, κατευθύνει και να έχει τον πλήρη εποπτικό ρόλο και έλεγχο για τα έργα τα οποία υλοποιούνται στον Δήμο.
Τα έργα μεταφέρονται ως κληροδότημα και ως τίτλος νομής και κατοχής άμεσα στον Δήμο ενώ διατηρείται η λειτουργία των ανταποδοτικών έργων κάτω από το ταμείο που έχει δημιουργηθεί από τον κ. Σώρρα για τον εκάστοτε Δήμο μέχρι την τελική τους εξόφληση και που καλύπτει κόστος εγκατάστασης λειτουργίας και συντήρησης για το σύνολον της χρονικής διάρκειας μέχρι την αποπληρωμή. Επίσης με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η μεταφορά βαρών οποιασδήποτε μορφής στο Δήμο ή Δημόσιο.
Τα έργα χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.
-Η πρώτη είναι τα κοινωφελή ή και έργα υποδομής που δεν έχουν έσοδα παρά μόνο έξοδα εγκατάστασης λειτουργίας και συντήρησης όπως πλατείες, δρόμοι, ύδρευση κλπ.που χρειάζεται ο Δήμος.
-H δεύτερη κατηγορία αφορά στα έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα με τα οποία το ταμείο που έχει δημιουργηθεί υπό την αιγίδα του εγγυοδότη – επενδυτή μπορεί να δημιουργήσει κερδοφόρες επιχειρήσεις εντός αλλά και εκτός του Δήμου καθώς επίσης δεν περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά πλαίσια της χώρας. Με τα έσοδα από τα έργα αυτά αποπληρώνονται τα έξοδα – κόστος εγκατάστασης και συντήρησης κατηγορίας 1 και κατηγορίας 2 καθώς επίσης επιστρέφεται το κεφάλαιο στον φορέα-ταμείο από όπου έχουν παρθεί τα κεφάλαια για τον σκοπό αυτό. Έτσι σταδιακά αφού αποπληρωθεί το σύνολον των κεφαλαίων εντός της περιόδου των 50 ετών (δικαίωμα αποπληρωμής) η λειτουργία των έργων θα μεταβιβαστεί και αυτή με τη σειρά της στο Δήμο/Δημόσιο εξολοκλήρου.
-Η τρίτη κατηγορία αφορά στην εξαγορά και αποπληρωμή κόκκινων δανείων των δημοτών κλπ πρός τις Τράπεζες ή / και οφειλών όλων των ειδών πρός το Δημόσιο, καθώς επίσης αναχρηματοδότηση επιχειρήσεων και άμεση στήριξη των δημοτών που έχουν άμεση ανάγκη μετά απο την αφαίμαξη που έχουν υποστεί από την ανθρωπιστική κρίση που μας έχουν επιβάλει στην χώρα αδίκως.
Με την ένταξη του προγράμματος σε κάθε Δήμο δημιουργούνται αμέσως θέσεις εργασίας για όλους τους δημότες και εξαλείφεται η ανεργία λόγω του ότι είναι απαράβατος όρος τα έργα που υλοποιούνται να απασχολοήσουν Δημότες και μόνο στην περίπτωση που το εργατικό δυναμικό δεν θεωρήται επαρκές να καλεσθούν πρός εργασία Έλληνες πολίτες από άλλους Δήμους και σε τρίτη φάση αν δεν επαρκούν και αυτοί να καλεσθούν οικονομικοί μετανάστες ώστε να εργαστούν υπό ανθρώπινες συνθήκες. Εν κατακλίδη ο Δήμος εξοφλεί όλες του τις οικονομικές εκκρεμότητες δάνεια προμηθευτές κλπ κλπ και δημιουργεί τις συνθήκες ισορροπίας σε ότι αφορά την ανάπτυξη και ευημερία των δημοτών του χωρίς να έχει οποιοδήποτε βάρος από το πρόγραμμα και χωρίς να βάζει καμία υποθήκη στην περιουσία του Δήμου. Όλα τα προηγούμενα έργα υπόκεινται στο γράμμα του νόμου βάση του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και τις διεθνής συνθήκες και νόμους που διέπουν το πρόγραμμα (Bretton Woods 1944 κλπ)
Αυτή η πρόταση δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις άλλες προτάσεις που κυκλοφορούν.
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
domisi

http://alfeiospotamos.gr/?p=1130

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ - Νίκος Αμάραντος 18.3.2014



Βασίλης Θεοδωρόπουλος στο Adelin Fm 107,3 στις 20.3.2014



EI - E.N.D. ΚΕΡΚΥΡΑ 19.3.2014 ζωντανή αναμετάδοση artFM Radio


Κρανίδι, Δήμου Ερμιονίδας, Αργολίδα 19 : 03 : 2014 part 1,2,3

 
 
 

Χρήστος Τσάπος, Αναστασία Καποδίστρια. Όλη η συνέντευξη 21-3-2014



«Αντάρτες» και... κότες απειλούν ξανά την κυβέρνηση!

Τουλάχιστον πέντε βουλευτές απειλούν ευθέως να καταψηφίσουν τη ρύθµιση για το φρέσκο γάλα, ενώ, σύµφωνα µε πληροφορίες, είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους στα κοµµατικά επιτελεία αλλα δεν έχουν βγει δηµοσίως να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους.

Μετά από µήνες διαβουλεύσεων µε την τρόικα κι έπειτα από δεκάδες διαβεβαιώσεις κυβερνητικών αξιωµατούχων πως δεν θα ληφθούν νέα µέτρα, η κυβέρνηση επανέρχεται µε ένα νέο πακέτο µέτρων, µετά τη συµφωνία µε τους δανειστές για...
την εκταµίευση της επόµενης δόσης.
Το θέµα του γάλακτος και του βιβλίου απειλούν για ακόµη µία φορά την κυβερνητική συνοχή, ενώ προετοιµάζουν για νέες ταλαιπωρίες ένα σηµαντικό κοµµάτι των ανθρώπων που κρατούν όρθιο το υγιές κοµµάτι των παραγωγικών δυνάµεων της χώρας.
 Ανεξαρτήτως εάν τελικά περάσει χωρίς απώλειες από τη Βουλή η νέα συµφωνία, η κυβέρνηση θα έχει υποστεί φθορά που δεν θα µπορέσει να ισορροπήσει µε το µοίρασµα των 500 εκατ. ευρώ από το «δήθεν» πρωτογενές πλεόνασµα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2125.html

Ικέτες

Αλλη μια φορά βλέπουμε Ελληνα πρωθυπουργό να καταφεύγει ως ικέτης στα αρχαία ιερά για να τον βοηθήσουν. Μετά το διάγγελμά του στον ελληνικό λαό για το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα, έτρεξε ο Αντώνης Σαμαράς κι αγκάλιασε με δάκρυα στα μάτια τα πόδια του αγάλματος της θεάς Αθηνάς κι αφού απόθεσε στα φιλντισένια ακροδάχτυλά της ένα κλαρί ελιάς τυλιγμένο με......
μαλλιά προβάτου (σύμφωνα με την παράδοση των αρχαίων), άρχισε να της ψιθυρίζει την παμπάλαιη προσευχή όλων των πρωθυπουργών λίγο πριν από τις εκλογές, όταν διαισθάνονταν πως θα τις χάσουν.

Ηταν Οκτώβριος του 2003, αναμένονταν σε λίγους μήνες εκλογές (έγιναν Μάρτιο του 2004) και ο Κώστας Σημίτης προσέφυγε ως ικέτης στον Τόνι Μπλερ να κάνει μια δήλωση για την επιστροφή...
των Γλυπτών του Παρθενώνα, γιατί «ξέρεις, έχουμε εκλογές του χρόνου και ίσως αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο». Την κίνηση Σημίτη, που καταδίκασαν οι πάντες, είχε τότε σχολιάσει θετικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος που τώρα σηκώνει κι αυτός κλαδί Ελιάς, προκειμένου να ικετεύσει τον ελληνικό λαό να μην καταποντίσει το ΠΑΣΟΚ που κρύβεται από κάτω.

Σήμερα, λοιπόν, και καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στο ίδιο αδιέξοδο εν όψει των εκλογών, επιστρατεύεται και πάλι ο πολιτισμός για να τη σώσει. Τόπος συνάντησης, το Μουσείο της Ακρόπολης και συνδαιτυμόνες 33 έφοροι Αρχαιοτήτων απ' όλη την Ελλάδα, στους οποίους ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί τους ξανάβλεπε μετά το 2009, τότε που ο Κώστας Καραμανλής τον τραβούσε από την αφάνεια στην οποία τον είχε καταδικάσει χωρίς έλεος ο Κ. Μητσοτάκης, προσφέροντάς του την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τα εγκαίνια ενός λαμπρού Μουσείου, όπως ήταν της Ακρόπολης.

Μικρή σημασία έχει το τι ακριβώς εξήγγειλε στους αρχαιολόγους την περασμένη Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς, αφού έτσι κι αλλιώς για εκείνους το θερινό ωράριο (8 π.μ.-8 μ.μ.) σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι παλιός θεσμός. Δόθηκε όμως το μήνυμα στο πλήθος των ψηφοφόρων ότι ανοίγουν δουλειές έστω για λίγους μήνες. Οι προσλήψεις εποχικού φυλακτικού προσωπικού αποτελούσαν πάντα ανοικτό γήπεδο για το μικροπολιτικό αλισβερίσι της εξουσίας. Παραμονές των εκλογών του 2009 ξεσάλωσε το υπουργείο Πολιτισμού με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι του, καθώς είχε προσλάβει για καμιά 100στή αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία 3.300 εποχικούς φύλακες. Στα χρόνια των μνημονίων γινόταν η δουλειά και με 700-800 συμβασιούχους, ενώ αυτή τη στιγμή και μέχρι τον Ιούνιο η Αρχαιολογική Υπηρεσία πρώτη φορά στα χρονικά θα κουμαντάρει 4.000 αρχαιοφύλακες (2.300 συμβασιούχους και 1.700 μόνιμους). Είπατε τίποτα για πλεόνασμα; Τι να κάνει τόσα δισεκατομμύρια ο πρωθυπουργός; Θα τα πάρει και θα ρίξει στο λαό τρόφιμα, ασυνταγογράφητα φάρμακα, γάλα μακράς διαρκείας και στους άστεγους πουπουλένια παπλώματα για να βλέπουν όνειρα γλυκά στα πεζοδρόμια.

Και για να γυρίσουμε στις ιερές ικεσίες των μεγάλων ανδρών, διαβάζουμε στην ομηρική Οδύσσεια ότι ο Οδυσσέας βρέθηκε πολλές φορές ικέτης σε διάφορα ιερά. Κάποτε, λοιπόν, όταν ναυάγησε, ζήτησε τη βοήθεια του Ποταμού κι έτσι βρέθηκε σώος στις ακτές των Φαιάκων. Για να πιάσει η προσευχή του κατέθεσε κλαρί Ελιάς στα πόδια του Ποταμού. Κι από τότε το Ποτάμι ρέει υπογείως και ποτίζει τη ρίζα της Ελιάς.


http://greki-gr.blogspot.gr/

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ!

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ!
Η μεγάλη γιορτή της Εαρινής Ισημερίας είναι το σημείο αναφοράς των πολιτισμένων κοινωνιών. Αρχικά ο εορτασμός σχετίζονταν με την έλευση του νέου έτους όπου για τις κοινωνίες των Γηγενών ξεκινούσε από την Εαρινή Ισημερία.
Παρά τις προσπάθειες ξεριζωμού των εθίμων από τους νομάδες κατακτητές, η εορτή της Εαρινής ισημερίας διατηρήθηκε ως σήμερα ως “Ανάσταση”.
 
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε την αλλαγή που έγινε για τον εορτασμό του νέου έτους , με την καθιέρωση του νέου ημερολογίου.

Οι εορτές του νέου έτους στις «παγανιστικές κοινωνίες», εορτάζονταν έως τότε από την 25η Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, με την εαρινή ισημερία, καθώς η εποχή αυτή χαρακτηρίζει την αναγέννηση της φύσης. Οι Ρωμαίοι συνέχισαν να εορτάζουν τον Μάρτιο το νέο έτος, αλλά το 154 π.χ και με τις αλλαγές των ημερολογίων, υιοθετήθηκε ως ημέρα εορτής του νέου έτους η 1η του Ιανουαρίου. Η αλλαγή αυτή της ημερομηνίας ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και αυτό διότι η 1η Ιανουαρίου δεν συνέπεφτε με κάποια ιδιαίτερη αγροτική ή άλλη παράδοση. Ο Ιανουάριος ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του Θεού Ιανού ο οποίος είχε δύο πρόσωπα το ένα κοίταγε το παρελθόν και το άλλο το μέλλον.

Το 525 μ. χ η Χριστιανική εκκλησία καταδικάζει ανάμεσα σε άλλα το έθιμο της πρωτοχρονιάς ως «ειδωλολατρικό», κάτι που ίσχυε έως τον μεσαίωνα. Ο Ιανουάριος καθιερώθηκε ως αρχή του έτους στον Δυτικό κόσμο μετά το 1500 μ. Χ.
Το έθιμο του «πρωταπριλιάτικου ψέματος», έχει τις ρίζες του σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή στην αλλαγή του ημερολογίου. Πιο συγκεκριμένα το «πρωταπριλιάτικο ψέμα» το οφείλουμε όπως πιστεύεται στους Γάλλους και συγκεκριμένα στον βασιλιά Κάρολο τον 9ο. Επί της βασιλείας του (1564), και με την αντικατάσταση υιοθέτηση του Ιουλιανού ημερολογίου με το Γρηγοριανό, αποφασίστηκε η πρώτη ημέρα του χρόνου που έως τότε εορταζόταν την 1η Απριλίου, να εορτάζεται την 1η Ιανουαρίου. (Κάτι που είχε αρχίσει όπως είδαμε παραπάνω από το 45 π.χ. ) Πολλοί όμως δεν δέχθηκαν την αλλαγή αυτή της ημερομηνίας του εορτασμού κυρίως οι άνθρωποι της υπαίθρου , συνεχίζοντας να εορτάζουν ως ημέρα αλλαγή του έτους και να στέλνουν δώρα την πρώτη του Απρίλη. Αυτό προκάλεσε τον χλευασμό των αστών αποκαλώντας τους «παλαιομοδίτες», στέλνοντας τους δώρα και προσκλήσεις σε ανύπαρκτες γιορτές. Το έθιμο της «κοροϊδίας» μεταφέρθηκε και στην Αγγλία του 18ου αιώνα και από κει στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι το έθιμο της πρωταπριλιάς καθιερώθηκε σ’ όλο τον κόσμο ως μια ευκαιρία για φάρσες και ψέματα. Το Γρηγοριανό ημερολόγιο έχει και αυτό τις ατέλειες του, (υπάρχει η απώλεια μιας ημέρας κάθε 2.500 χρόνια) γι’ αυτό και προτάθηκαν διάφορες μεταρρυθμίσεις.
Η πρωτοχρονιά δεν κατάφερε ποτέ να ξεριζωθεί από τις ψυχές των ανθρώπων και μεταλλάχθηκε σε Ανάσταση. Ανάσταση της φύσης, αναγέννηση, Ελπίδα.
Το μεγαλύτερο μέρος των πασχαλινών παραδόσεων συναντιέται σε διάφορες αρχαίες τελετουργίες εξιλασμού, που συνδέονται με την αρχή της άνοιξης. Στην υπογράμμιση του χαρακτήρα αυτού συμβάλλει και η περίοδος της Σαρακοστής που προηγείται του Πάσχα κατά την οποία-ιδιαίτερα κατά τους περασμένους αιώνες-η εγκράτεια αποκτούσε φανερή σημασία εξαγνισμού(μ’αυτό μπορεί να συνδεθεί και η αρκετά διαδεδομένη συνήθεια του “σιγυρίσματος του σπιτιού για το Πάσχα”.
Στις πασχαλινές παραδόσεις υπάρχουν δυο στοιχεία στα οποία από τους πιο απομακρυσμένους χρόνους αποδίδονται εξαγνιστικές δυνάμεις, το νερό και η φωτιά. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.λ.π.), συνηθίζεται να ραντίζουν τους ανθρώπους και τα σπίτια, τη στιγμή που χτυπούν οι καμπάνες, θεωρώντας ότι εκείνη τη στιγμή το νερό ευλογείται και ότι λαβαίνει ειδικές προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Εξίσου διαδεδομένη και σπουδαία, μεταξύ των πασχαλινών παραδόσεων, είναι η χρήση της φωτιάς, που άλλοτε ευλογούσαν τελετουργικά το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Σε πολλά μέρη συνηθίζουν να ανάβουν μεγάλες φωτιές στα γύρω υψώματα του οικισμού με σκοπό να πετύχουν καλή συγκομιδή.
Επίσης στις στάχτες που διατηρούνται ολόκληρο το χρόνο, αποδίδονται αποτροπιαστικές δυνάμεις. Από αρχαιότερα ειδωλολατρικά έθιμα προέρχεται και η χρήση των κόκκινων αβγών, που θεωρούνταν σύμβολο ζωής, και έγιναν δεκτά από τον πρωτοεμφανιζόμενο χριστιανισμό ως σύμβολο της Ανάστασης. Πολύ πιο πρόσφατο-από το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα και ίσως γερμανικής προέλευσης-είναι ωστόσο το έθιμο των ζαχαρένιων και σοκολατένιων αβγών που περιέχουν υλικά. Το περιστέρι και προπάντων το αρνί είναι, αντίθετα, βιβλικής προέλευσης, αλλά είναι φανερό ότι στην ανανεωμένη χριστιανική παράδοση γίνονται κυρίως σύμβολα αγνότητας και εισέρχονται γι’αυτό στο πλαίσιο των συνηθειών και πρακτικών εξαγνισμού.
Κακός ο καιρός σήμερα, αύριο ας ατενίσουμε την αυγή και ας αγγίξουμε το χώμα. Να θυμηθούμε ότι είμαστε παιδιά της Μεγάλης Μητέρας και να αγγίξουμε τη σάρκα της που έχουμε επιμελώς κρύψει κάτω από το τσιμέντο.
Πηγές:
Χλέτσος Βασίλης, Ερευνητής, συγγραφέας.
http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1831.html

Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗΝ

Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗΝΗ Ελληνική γλώσσα, είναι η μόνη εννοιολογική γλώσσα της γης, δηλαδή η μόνη γλώσσα στην οποίαν το σημαίνον (όνομα) εμπεριέχει απολύτως και άνευ παρερμηνείας το σημαινόμενον (νόημα). Το ότι δίδονται σήμερα διά κάθε λέξιν της Ελληνικής καθομιλουμένης διάφορες ερμηνείες, αυτό είναι απόδειξις της απωλείας της σοφίας, η οποία ενυπάρχει στην γλώσσα μας, από τους σημερινούς χρήστες αυτής, δηλαδή
από εμάς τους σημερινούς Έλληνες.
Όμως, σχετικά με το θέμα αυτό, υπάρχει ένας πραγματικός θησαυρός της Ελληνικής Γραμματείας, τον οποίον θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να τον μελετήσουν. Είναι ο Πλατωνικός διάλογος «ΚΡΑΤΥΛΟΣ», ο οποίος αναφέρεται ακριβώς στην ιστορία, φιλοσοφία και ετυμολογία των ονομάτων της Ελληνικής γλώσσας. Ειδικά όσοι διακατέχονται από τον ετυμολογικόν της γλώσσας μας οίστρον, θα πρέπει απαραιτήτως να αναγνώσουν προσεκτικά τον εν λόγω διάλογο.
Περί του ονόματος «άνθρωπος», δίδεται από τον Σωκράτη στον «ΚΡΑΤΥΛΟ» η ακόλουθος ετυμολογική ερμηνεία (την παραθέτω εδώ σε μετάφρασι):
[……ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Νομίζω ότι και το όνομα των ανθρώπων, μία από αυτές τις αλλοιώσεις υπέστη, καθώς και αυτό έγινε όνομα, ενώ πριν ήταν έκφρασις. Με την αφαίρεσιν του γράμματος Άλφα και με την μεταβολήν του τόνου της λήγουσας από οξύτερο σε βαρύτερο.
ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ: Τι εννοείς ;
ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ιδού τι εννοώ: Το όνομα «άνθρωπος» σημαίνει ότι τα μεν άλλα ζώα τίποτε από όσα βλέπουν δεν μελετούν, δεν συλλογίζονται και δεν αναθρούν … τίποτε ήτοι δεν παρατηρούν με προσοχή… ο δε άνθρωπος άπαξ και δεί κάτι – άπαξ δηλαδή και«όπωπε» κάτι – και αναθρεί και συλλογίζεται ό,τι όπωπε. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο άνθρωπος σωστά ονομάστηκε «άνθρωπος», διότι είναι το μοναδικό ζώον, το οποίον «αναθρεί ά όπωπε», παρατηρεί δηλαδή με μεγάλη προσοχή ό,τι έχει δεί….].
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο σοφότερος των ανθρώπων Σωκράτης, μεταφέροντας μέσα από τον συγκεκριμένον διάλογον την πανάρχαια γνώσιν της Ελληνικής ονοματοθετήσεως διά την συγκεκριμένην λέξιν, δίδει την πληροφορίαν ότι η λέξις «άνθρωπος» στην πρωτογένεσιν της ήταν περιφραστικός επιθετικός προσδιορισμός του όντος, το οποίον διέφερε από τα ζώα βασικά ως προς τον τρόπον με τον οποίον χρησιμοποιούσε τον νούν του και ως προς τις διανοητικές του ικανότητες.
Έτσι ο περιφραστικός επιθετικός προσδιορισμός «αναθρών ά οπωπε», συνεπτύχθη μονολεκτικά σε «ανάθρωπος», και εν συνεχεία με την αφαίρεση του γράμματος «α»μεταξύ των φθόγγων «ν» και «θ» και της μεταφοράς του τόνου στην πρώτην συλλαβήν της λέξεως, διεμορφώθη η λέξις «άνθρωπος»!
Εδώ θα πρέπει να τονισθή ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, η οποία χαρακτηρίζει τον άνθρωπο σύμφωνα με τις διανοητικές του ικανότητες. Όλες οι άλλες λατινογενείς διάλεκτοι, χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο μόνον με την υλικήν του υπόστασιν, την χοϊκήν, την χωμάτινη (homo, human, home, κ.λ.π.). Να είναι άραγε τυχαίον αυτό, διότι και ο ορισμός αυτός από Ελληνικήν λέξιν έχει ληφθή, ή μήπως η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, η οποία αναδεικνύει την προτεραιότητα στην οποίαν πρέπει να επικεντρώνεται η προσοχή του ανθρώπου;!
[ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ 2/10/ 2013, autochthonesellhnes.blogspot.gr]

Πηγή...
http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4981.html

Κώστας Δεδεγκίκας: Ο Έλληνας που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα σε ολόκληρο τον πλανήτη...

Κώστας Δεδεγκίκας: Ο Έλληνας που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα σε ολόκληρο τον πλανήτη...

Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί, αλλά ο Κώστας Δεδεγκίκας μαζί με μερικούς ακόμα νέους ανθρώπους κάνουν κάτι ξεχωριστό και πραγματικά σημαντικό για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα μέσω εφαρμογών του διαδικτύου στους Κινέζους και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Με ποιό τρόπο; Έφτιαξαν μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είναι ήδη χρήστες και έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα 

Η ιδέα ξεκίνησε το 1996 όταν Έλληνες μετανάστες του Βανκούβερ δώρισαν μισό εκατομμύριο δολάρια για τη δημιουργία του τμήματος ελληνικών σπουδών στο Simon Fraser University του Καναδά. Μερικά χρόνια αργότερα το 2004 με τη βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου δημιούργησαν στο Simon Fraser University το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος», του οποίου βασικός στόχος ήταν με τη βοήθεια της τεχνολογίας να διδάξουν ελληνικά σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής συνεργάζονται με το τμήμα 15 Πανεπιστήμια της Kίνας, ενώ οι φοιτητές που παρακολουθούν ελληνικές σπουδές έχουν ξεπεράσει τους 4.000.

Το Νew Media Lab είναι η ομάδα τεχνολογίας του τμήματος Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος» και πραγματοποιεί πολλά project.

Το Odysseus project που οργανώνουν τώρα έχει ως κύριο στόχο να μεταδοθεί ο ελληνικός πολιτισμός σε απλούς πολίτες που έχουν δίψα για μάθηση!

Παράλληλα έφτιαξαν μια εφαρμογή με την ονομασία Amazing Athens, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και βοηθάει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα να κάνουν τις διακοπές τους πιο εύκολες.

Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Δεδεγκίκας «το νέο project που σχετίζεται με τον Όλυμπο είναι μια παγκόσμια καινοτομία. Όλοι ξέρουν τα ελληνικά νησιά, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά κάνεις δεν επισκέπτεται τα βουνά της Ελλάδας που έχουν μάλιστα και τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.»

Η εφαρμογή App Find Zeus δεν είναι απαραίτητο να είναι σε σύνδεση με το ίντερνετ, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα μονοπάτια του Ολύμπου και τις διαδρομές, ενώ υπάρχει αναλυτικός χάρτης και μέσω GPS αποδίδει για κάθε σημείο του βουνού τα αντίστοιχα ιστορικά στοιχεία. Λειτουργεί παράλληλα, δηλαδή, ως ένας τουριστικός οδηγός.

Τέλος, το Mount Olympus Eco-Project είναι ένα ντοκιμαντέρ και mobile app, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στον Όλυμπο. Μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος μιας μεγαλύτερης καμπάνιας για τον οικοτουρισμό στα βουνά της Ελλάδας, κάτι που θα φέρει δουλειές σε περιοχές όπου οι τουρίστες δεν επισκέπτονται. Σκηνοθέτης και creative director του project είναι ο Γιώργος Πουλακίδας.





Πηγή...
http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8824.html

29χρονος συνελήφθη γιατί μετέτρεπε τηγανέλαιο σε βιοντίζελ μέσα στο σπίτι του!


Συνελήφθη χθες το πρωί σε χωριό της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας 29χρονος, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος και για κλοπή....

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου παρουσία αρμόδιων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα μετατροπής τηγανέλαιων σε βιοντίζελ,
  • ένας αναδευτήρας-αντλία,
  • μία περιστροφική αντλία,
  • δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων εντός μεταλλικού κουβουκλίου,
  • διάφορα δοχεία συλλογής βιοκαυσίμου ή δοχεία που περιείχαν άλλες χημικές ουσίες,
  • μπουκάλια και βαρέλια διάφορης χωρητικότητας που περιείχαν τηγανέλαιο και
  • ένα πλαστικό μπουκάλι με παραγόμενο βιοκαύσιμο βάρους 500ml. 



Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω συνέλεγε από διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ποσότητες χρησιμοποιημένων βρώσιμων λαδιών (τηγανέλαιων), τις οποίες αφού τις μετέφερε στο σπίτι του τις μετέτρεπε βιο - πετρέλαιο μέσω μηχανήματος παραγωγής βιοντίζελ στερούμενος απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ελήφθησαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αντιπροσωπευτικά δείγματα από τις κατασχεθείσες συσκευασίες τηγανέλαιου για εργαστηριακή εξέταση και τον προσδιορισμό τυχόν ύπαρξης επιβλαβών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία στοιχείων.

ΥΓ.: Καλά του κάνανε...πως τόλμησε να γίνει αυτάρκης και να παρασκευάζει μόνος του καύσιμα; Τι θα κάνουνε δηλαδή οι καημένοι πετρελαιοπαραγωγοί αν ο καθένας έφτιαχνε μόνος του, τα καύσιμα του... Στον Κορυδαλλό αμέσως για να μην μπαίνουν ιδέες και στους υπόλοιπους!

[Πηγή]
Το διαβάσαμε ΕΔΩ

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΟΛΑΣΗ: ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΤΙΣΟΥΝ ΠΟΙΝΗ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΚΤΩ ΩΡΕΣ


«Το μέλλον της βιοτεχνολογίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ξεγελάσουμε το μυαλό ενός κρατουμένου στη σκέψη ότι έχουν εκτίσει ποινή 1.000 χρόνια, υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων. 

Η Φιλόσοφος Rebecca Roache είναι υπεύθυνη σε μια ομάδα επιστημόνων που επικεντρώθηκαν στο πώς οι φουτουριστικές τεχνολογίες μπορούν να μετατρέψουν την τιμωρία. 

Η Δρ Roache ισχυρίζεται ότι η ποινή φυλάκισης των σοβαρών εγκληματιών θα μπορούσε να επιδεινωθεί με την παράταση της ζωής τους.

Μιλώντας στο περιοδικό Aeon, η Δρ Roache είπε ότι τα εν λόγω φάρμακα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για να νοθεύσουν τα μυαλά των κρατουμένων στη σκέψη ότι περνούσε η ώρα πιο αργά.

«Υπάρχουν μια σειρά ψυχοδραστικών φαρμάκων που στρεβλώνουν την αίσθηση του χρόνου των ανθρώπων. Μπορείτε να φανταστείτε την ανάπτυξη ενός χαπιού ή ένα υγρό που θα έκανε κάποιον να αισθάνεται σαν να εκτίει 1.000 χρόνια ποινή».

Ένα δεύτερο σενάριο θα είναι να ανεβάσουμε τα ανθρώπινα μυαλά σε υπολογιστές για να επιταχύνουμε το ρυθμό με τον οποίο λειτουργεί το μυαλό, έγραψε στο μπλόγκ της.

Αυτό, προφανώς, είναι πολύ φθηνότερο για τον φορολογούμενο από την επέκταση ζωής των εγκληματιών να τους δοθεί η δυνατότητα να εκτίσουν 1.000 χρόνια σε πραγματικό χρόνο. "

Πηγή

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΙ !!! "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ..."

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΓΗ,
ΣΥΝΤΟΜΑ !!!

ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ;

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ Η ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ...

ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΑΝ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ...

ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ...

Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ...

ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ...

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ...

ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ...

ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ, ΕΝΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ...

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ;
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ:
"ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙ ΡΩΣΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ...

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΑΣΤΟΧΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ "ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ...

ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΗΡΙΟ ΑΝΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑ ...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΝΙΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ...

ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΟΜΟ !!!
 
http://www.triklopodia.gr/2014/03/blog-post_3425.html

Ο Τσίπρας καλεί τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση ! Γιατί δε παραιτείστε εσείς ρε να τη ρίξετε ;

Τη θέση ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από καμία συμφωνία «προφορική ή γραπτή» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος
Πουλαντζάς και το Transform Europe με θέμα: «Η αριστερά στην κυβέρνηση- τι, γιατί και πώς».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συγκυβέρνηση και η διαπλοκή παίζουν τα ρέστα τους με μέτρα στο σκοτάδι, με το νέο μνημόνιο στο συρτάρι» το οποίο, όπως είπε «το έχουν έτοιμο, στο αγγλικό πρωτότυπο και θα το εμφανίσουν μετά τις εκλογές».

Τόνισε όμως πως «καμία συμφωνία, προφορική ή γραπτή, όποια ονομασία κι αν έχει, δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ».

Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Τσίπρας «σημαίνει λαϊκή εντολή για τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια. Και στις δημοκρατίες, η εντολή του λαού δεν παραβιάζεται και δεν παραχαράσσεται».

Αναλύοντας τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός εκτίμησε ότι «οι εκλογές είναι κοντά» αφετέρου δε, τόνισε ότι «οι εκλογές αυτές θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και στις εκλογές αυτές θα νικήσει για πρώτη φορά η αριστερά στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο, δείχνοντας τον δρόμο σε όλη την Ευρώπη».

Αφού σημείωσε πως η διεκδίκηση της ανάπτυξης είναι υπόθεση όλων μας, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει:

α) Την αναδρομική απευθείας αναχρηματοδότηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, έτσι ώστε, τα αντίστοιχα ποσά να εξαιρεθούν από το δημόσιο χρέος των χωρών.

β). Την πραγματοποίηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος.

Για να τεθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως δανειστή ύστατης καταφυγής.

Ο Τσίπρας καλεί τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση!

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και στ0 πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στα Γιάννενα το Σάββατο.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Τσίπρα:

“Σήμερα, η κυβέρνηση γυρνάει τη χώρα στο 1911. Το 1911 θεσπίστηκε η μονιμότητα στο δημόσιο και σήμερα θα ξαναγυρίσουμε στις πλατείες Κλαυθμώνος, σε εκείνες τις εποχές όπου οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέλυαν αυτούς που δεν τους ήταν αρεστοί. Θα γυρίσουμε σε εποχές όπου η εργασία συνολικά δεν θα είναι δικαίωμα, αλλά θα είναι πολυτέλεια.

Και, βεβαίως, σήμερα εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων συμπολιτών μας, ανθρώπων με ανελαστικές υποχρεώσεις που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει. Με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς στα επαγγελματικά σχολεία, με τους εργαζόμενους στους Δήμους, με τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, με όλους όσους σήμερα σταματούν να πληρώνονται και εντάσσονται κι αυτοί στους δεκάδες χιλιάδες, στα εκατομμύρια των ανέργων που είναι αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου.

Θα ήθελα, όμως, να πω ότι σήμερα είναι μια μέρα που πέφτουν οι μάσκες. Δεν υπάρχει πια κανείς που να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνει αυτή η κυβέρνηση και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Η υπόθεση του γάλακτος είναι χαρακτηριστική. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων των καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη. Και, ταυτόχρονα, είναι και νεκροθάφτες της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας. Της Ελλάδας που μπορεί να αγωνιστεί και μέσα από τη δική της παραγωγή για να κρατηθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις. Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό και να ευνοήσουν ορισμένους μεταπράτες και εισαγωγείς, να ευνοήσουν πολυεθνικά συμφέροντα και στο χώρο του γάλακτος.

Νομίζω ότι πλέον κάθε βουλευτής και βουλευτίνα δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Είναι στιγμές που αυτό που μετράει είναι το καθήκον απέναντι στην κοινωνία, στο λαό, στην πατρίδα και όχι το μικροκομματικό συμφέρον. Άλλωστε, είναι πολύ κοντά η κρίση του λαού.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα καλωσορίσουμε κάθε διαφοροποίηση, προκειμένου να μην μπει οριστικά ταφόπλακα στην Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ποια είναι τα περιθώρια των συνδυασμών που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές να λειτουργήσουν και να εφαρμόσουν τις αντι-μνημονιακές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση σε περίπτωση που δεν έχουμε πρόωρες εκλογές και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι αυτό το δίπολο που έχουμε σήμερα;

Αλ. Τσίπρας: Κάθε νίκη είναι σημαντική. Η κάθε δημοτική αρχή που θα έχει συμβούλια και δημάρχους αγωνιστές που θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού μας θα είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα. Εμείς, όμως, ευελπιστούμε ότι αυτή η τριπλή εκλογική αναμέτρηση θα είναι η αρχή του τέλους των κυβερνήσεων του μνημονίου και η αρχής μιας μεγάλης ανατροπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη”.
http://ysterografa.gr/

Πούτιν προς Άσαντ, εξαφάνισε τους!

Σύμφωνα με το πόρταλ του ‘Ελ Νάσρα’ [η Νίκη], το οποίο επικαλειται διπλωματική πηγή του Λιβάνου, υπάρχουν εντατικές συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ρώσοι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, να αφήσουν την αμυντική τακτική οι Σύριοι και όπως είπαν «είναι καιρός να αλλάξει η ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή και αυτό να γίνει γρήγορα».

Το ζήτημα τίθεται με την πόλη Γιαμπρούντ. Για την κατάληψή της. Η πόλη αποτελεί ένα από τα προπύργια των ανταρτών. Λεπτομέρειες της επιχείρησης έχουν από καιρό μελετήσει στρατιωτικοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες.

Ήδη, συζητούν για μια ταχεία κατάρρευση του μετώπου των ανταρτών. Ωστόσο, σημειώνει η πηγή, λίγοι γνωρίζουν ότι πριν την τελική επίθεση έχουν προηγηθεί εντατικές διπλωματικές και πολιτικές επαφές, συμπεριλαμβανομένων και της εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας που προσπαθεί να δελεάσει τη 'Χεζμπολάχ' να εγκαταλείψει τον αποκλεισμό της Γιαμπρούντ.

Η μοίρα της πόλης σφραγίστηκε. Και στην πραγματικότητα έπεσε πριν από μια εβδομάδα όταν ο στρατός της Συρίας ανέλαβε τον έλεγχο όλων των γύρω υψωμάτων.

Η πολιτική επιρροή της νίκης στο Γιαμπρούντ θα είναι τουλάχιστον ίση με την κατάληψη της Ελ Κσεΐρ. Η νίκη του στρατού στην Ελ Κσεΐρ οδήγησε στην απόσυρση από την πολιτική σκηνή του πιο ενθουσιώδους προστάτη των τζιχαντιστών της Συρίας, του Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Χαλίφα.

Η Μόσχα πιστεύει ότι τώρα που οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους καθώς και οι Άραβες, ασχολούνται με την Κριμαία και την Ουκρανία, είναι μια καλή περίοδος για την απόκτηση πλεονεκτημάτων του στρατού της Συρίας.
echedoros-a
http://www.triklopodia.gr/2014/03/blog-post_520.html

Καλλιεργήστε το… φαρμακείο σας!!!


Εντάξτε τα βότανα και τα μυρωδικά, σε δροσερή ή ξηρή μορφή, στην καθημερινή σας διατροφή, ως αφέψημα ή στη μαγειρική σας. Εξασφαλίζουν την ομαλή πέψη, την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Δροσίστε την
αναπνοή σας μασώντας λίγα φύλλα μέντας, δυόσμου ή βασιλικού μετά από κάθε γεύμα.

Σε κήπο ή σε γλάστρες, μπορούμε εύκολα, να καλλιεργήσουμε το δικό μας “φαρμακείο“. Αρωματικά βότανα, με θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορούμε να διαλέξουμε ποιά βότανα θέλουμε να φυτέψουμε, διαλέγοντας από την λίστα με τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το καθένα. Ενδεικτικά, έχουμε τα:

1. ΠΑΝΣΕΣ για έκζεμα
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε τον. Ο πανσές είναι ένα όμορφο λουλούδι με έντονα χρώματα. Μπορείτε, λοιπόν, να τον τοποθετήσετε στο παράθυρο της κουζίνας ή να τον φυτέψετε σε κρεμαστή γλάστρα. Η περίοδος σποράς του διαρκεί από το φθινόπωρο μέχρι τα τέλη της άνοιξης. Τοποθετήστε τον σε σημείο με ήλιο και μη φυτεύετε τον ένα σπόρο πολύ κοντά στον άλλον. Φυτεύοντας διαδοχικά, μπορείτε να πετύχετε ανθοφορία σχεδόν όλο τον χρόνο.
Χρησιμοποιήστε τον Χάρη στις σαπωνίνες που περιέχει, καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα και τροφοδοτεί τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά.
Φτιάξτε, λοιπόν, μια ανακουφιστική κρέμα. Ρίξτε 1 χούφτα από τα πέταλα του φυτού σε ένα κατσαρολάκι με 1 φλιτζάνι βραστό νερό και ανακατέψτε. Παράλληλα, λιώστε αργά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 50 ml κερί μέλισσας μαζί με 50 ml ελαιόλαδο. Ενώστε τα μείγματα ανακατεύοντας, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα. Χρησιμοποιήστε την κρέμα δύο φορές τη ημέρα. Διατηρείται στο ψυγείο για ένα χρόνο.

2. ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ για εξάνθημα και κάψιμο
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε την. Χρειάζεται μια ηλιόλουστη γωνιά στον κήπο για να μεγαλώσει. Μπορείτε, όμως, να τη φυτέψετε και σε γλάστρες στη βεράντα σας.
Η εποχή σποράς της είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, ενώ δίνει άνθη από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο, ανάλογα με την ποικιλία. Αν έχετε κήπο, ρίξτε τους σπόρους ανάμεσα στα λαχανικά σας, αφού με την παρουσία της η καλέντουλα απομακρύνει πολλά έντομα.

Χρησιμοποιήστε την Κόψτε μια χούφτα πέταλα από την καλέντουλα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μαζί με 100 ml (ή 5 κουταλιές) τζελ από αλόη. Αν θέλετε, προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ρίξτε το μείγμα σε μια παγοθήκη και βάλτε τη στην κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε τα παγάκια σε περίπτωση καψίματος ή όταν το δέρμα σας είναι ξηρό και σας προκαλεί φαγούρα, τρίβοντάς τα πάνω στην προβληματική περιοχή τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.
Δείτε περισσότερα: Καλέντουλα: ιδιότητες, χρήσεις και συνταγές!

3. ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ για έρπη
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε το Το μελισσόχορτο είναι ένα από τα φυτά που μεγαλώνουν χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Ρίξτε λίγους σπόρους σε μια γλάστρα ή στο χώμα του κήπου σας και σύντομα θα το δείτε να φυτρώνει και να εξαπλώνεται. Η σπορά γίνεται Αύγουστο με Σεπτέμβριο (με το φυτό να ανθίζει την άνοιξη) ή Μάρτιο με Απρίλιο (με το φυτό να ανθίζει το καλοκαίρι). Βεβαιωθείτε ότι το έχετε τοποθετήσει σε ηλιόλουστη θέση.

Χρησιμοποιήστε το Εκμεταλλευτείτε την αντιιική ιδιότητα του μελισσόχορτου για να καταπολεμήσετε τον επιχείλιο έρπη. Κόψτε περίπου 50 γρ. από τα φύλλα του μελισσόχορτου, ζεστάνετέ τα μαζί με 100 ml ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και σουρώστε το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά κερί μέλισσας (θα το βρείτε σε καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής), 1 κουταλιά μέλι και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree και συνεχίστε να το ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα σαν πάστα. Χρησιμοποιήστε το 4-5 φορές την ημέρα. Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για ένα χρόνο.

4. ΜΑΡΑΘΟΣ για φούσκωμα
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε τον Ρίξτε 4-5 σποράκια σε μια βαθιά γλάστρα (γιατί έχει πολλές ρίζες). Ο μάραθος έχει ανάγκη τη ζέστη για να αναπτυχθεί. Οι χειμερινές θερμοκρασίες είναι πιθανό να επιβραδύνουν την ανάπτυξή του, ενώ ο παγετός μπορεί να τον καταστρέψει. Η σπορά του ξεκινάει τον Ιούλιο και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μην ξεχνάτε να τον ποτίζετε συχνά.

Χρησιμοποιήστε τον Φτιάξτε ένα ρόφημα με μάραθο ρίχνοντας σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μάραθο. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιήστε σπόρους μάραθου, αφού πρώτα τους χτυπήσετε στο γουδί. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι σπόροι του έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν τους σπασμούς του λεπτού εντέρου. Πιείτε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.
Δείτε περισσότερα: Μάραθος και Μαραθόριζα (Φινόκιο).

5. ΜΑΡΟΥΛΙ για αϋπνία
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε το στο χώμα ή σε βαθιές γλάστρες στο μπαλκόνι σας και σε χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία. Μπορείτε να σπείρετε σπόρους από νωρίς την άνοιξη. Χρησιμοποιήστε καλοχωνεμένη κοπριά ή κάποιο λίπασμα πλούσιο σε οργανική ουσία. Το καλοκαίρι θα σας «ξεβλαστώσει» γρήγορα, γι’ αυτό κόψτε το όσο είναι ακόμα τρυφερό.

Χρησιμοποιήστε το: φτιάξτε μια σούπα με πατάτα και πράσο και στη συνέχεια προσθέστε δύο χούφτες ψιλοκομμένο μαρούλι. Περάστε όλα τα υλικά από το μπλέντερ και απολαύστε τη σούπα σαν ελαφρύ βραδινό. Η κατασταλτική δράση που θεωρείται ότι έχει το μαρούλι θα ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ευκολότερα.

6. ΔΥΟΣΜΟΣ Ανακουφίζει από τη δυσπεψία, αναζωογονεί τους κουρασμένους μυς.
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε το αναπτύσσεται γρήγορα. Φυτέψτε τη σε γλάστρα και μην αφήσετε το χώμα να στεγνώσει. Μαζεύετε πάντα τα νεαρά φύλλα.

Χρησιμοποιήστε το ως
- παυσίπονο για το στομάχι
Έχει τονωτικές, διεγερτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες και λειτουργεί κατά της δυσπεψίας, των νευρικών διαταραχών και των ταχυκαρδιών. Καταπραΰνει τους πόνους στο στομάχι και τη χοληδόχο κύστη.
Εμποτίστε πέντε φύλλα για δέκα λεπτά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Στραγγίξτε το και πίνετε μετά από κάθε γεύμα.
- λάδι για μασάζ για τους πονεμένους μυς
Δείτε ακόμη: Δυόσμος ο αρωματικός – Ιδιότητες.
Και: Θεραπευτικά ροφήματα για διάφορες στομαχικές διαταραχές!

7. ΘΥΜΑΡΙ Ανακουφίζει από το βήχα.
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε το. Φύτεψε φιντανάκια σε ένα ηλιόλουστο σημείο και αφήστε το λίπασμα σχεδόν να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Μπορείτε να μαζεύετε τα φύλλα ή τα βλαστάρια οποιαδήποτε στιγμή. Αν, όμως, θέλετε να τον αποξηράνετε, περιμένετε μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, πριν ανθίσει.
Χρησιμοποιήστε το ως
- μείγμα για το βήχα
Εμποτίστε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα βλαστάρια για δέκα λεπτά σε ένα φλιτζάνι νερό που μόλις βράσατε. Στραγγίξτε και πιείτε.
Δείτε περισσότερα: Θυμάρι ή Θρούμπι (Θρούμπα) το θαυματουργό!

8. ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Χαρίζει υγιή μαλλιά, απαλύνει τον πονόλαιμο, ανακουφίζει από το πρήξιμο.
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε το. Η φασκομηλιά δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Απλώς χρειάζεται συχνό κλάδεμα για να δημιουργούνται νέα βλαστάρια και να μην ψηλώσει πολύ. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε φρέσκα φύλλα, αλλά μπορείτε να τα βάλετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

Χρησιμοποιήστε το
- για να αποκαταστήσετε το χρώμα των σκούρων μαλλιών
Ξεπλύντε τα μαλλιά σας στο τέλος με τσάι φασκόμηλου, φτιαγμένο με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα εμποτισμένα σε μισό λίτρο βραστό νερό για 10 λεπτά.
- για γαργάρες για τον πονόλαιμο
Περιχύστε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα με βραστό νερό. Προσθέσθε μέλι και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Έπειτα, κάντε γαργάρες. Αν θέλετε μπορείτε να το καταπιείτε.
- για κατάπλασμα στα στραμπουλήγματα
Λιώστε μια χούφτα φύλλα με έναν μικρό πλάστη. Βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε μηλόξυδο και σιγοβράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στύψτε απαλά τα φύλλα, τυλίξτε τα σε ένα κομμάτι ύφασμα και βάλτε στην πονεμένη περιοχή όσο είναι ακόμα ζεστά.
Δείτε ακόμη: Φασκόμηλο το βότανο της αθανασίας!

9. ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα εντόμων και τα εγκαύματα (ηλιακά και μη).
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε την. Είναι εύκολη να καλλιεργηθεί από τους αρχάριους καθώς δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Βάλτε αλόη βέρα σε μια γλάστρα σε εξωτερικό χώρο, μακριά από το ηλιακό φως. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν ποτίσετε και μαζεύετε τα χαμηλά φύλλα.

Χρησιμοποιήστε τη
- πάνω στο καμένο δέρμα Κόψτε πρώτα ένα φύλλο κατά μήκος, χωρίστε το σε κομμάτια των 5 εκ., τυλίξτε το καθένα σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε, ξετυλίξτε ένα κομμάτι και τρίψτε απαλά την πλευρά με τη γέλη πάνω στο δέρμα. Τα κομμάτια αντέχουν μέχρι και εννέα μήνες.
Δείτε ακόμη: Η θαυμαστή «ταυτότητα» της Αλόης (Aloe Vera)!

10. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Αποκαθιστά τη συγκέντρωση.
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Καλλιεργήστε τον. Ο βασιλικός χρειάζεται πολλή ζέστη. Βάλτε έτοιμο το φυτό (τα φιντανάκια είναι δύσκολα) σε ένα ηλιόλουστο σημείο και φροντίστε να το ποτίζετε τακτικά ώστε να είναι πάντα υγρό το χώμα. Προσθέστε μικρή ποσότητα λιπάσματος κάθε μήνα για να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Μαζεύετε τα εξωτερικά φύλλα του βασιλικού σας, που μπορείτε να βάλετε και στην κατάψυξη για αργότερα.

Χρησιμοποιήστε το
- ως ενισχυτικό συγκέντρωσης
Κόψτε ένα φυλλαράκι, τρίψτε το ανάμεσα στα δάχτυλά σας και εισπνεύστε το άρωμά του.

11. Μαϊντανός ή πετροσέλινο:
Διετές φυτό. Καλλιεργείται σε εύκρατες χώρες και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και σε σαλάτες. Γνωστό από την αρχαιότητα ως αρωματικό βότανο αλλά και ως φάρμακο σε διάφορες παθήσεις. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C.
Δείτε περισσότερα: Μαϊντανός για ενέργεια και ζωντάνια!

12. Σέλινο:
Καλλιεργήστε το... φαρμακείο σας!!!Διετές φυτό, της ίδιας οικογένειας με το μαϊντανό. Χρησιμοποιείται απο την αρχαιότητα στη μαγειρική αλλά και ως φάρμακο, από τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Κινέζους. Το σέλινο είναι ορεκτικό, χωνευτικό και τονωτικό. Χρησιμοποιείται κατά των παθήσεων των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και των αρθριτικών. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη C, B1, B2 και Κ.

13. Άνηθος:
Ο άνηθος πολλαπλασιάζεται με σπόρο. Η σπορά γίνεται από αρχές Μαρτίου μέχρι μέσα Απριλίου. Είναι αρτυματικό και φαρμακευτικό φυτό. Ως άρτυμα χρησιμοποιούνται οι τρυφεροί βλαστοί. Από τους σπόρους παίρνεται το αιθέριο έλαιο το οποίο έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αρωματικό φυτό πλούσιο σε θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό και τονωτικό. Είναι διουρητικός και βοηθάει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Βοηθάει επίσης στην υδροπικία και είναι κατά της ανεμοβλογιάς και της ιλαράς.
Οι σπόροι του άνηθου καταπολεμούν τα κοιλιακά αέρια και τους κολικούς στα μικρά παιδιά.

14. Μέντα:
Αρωματικό ετήσιο φυτό που το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει η μέντα η πιπερώδης και η πουλέγιος ή αλλιώς φλισκούνι. Φυτό με με ευχάριστη γεύση και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Ως αφέψημα είναι ιδιαίτερα χωνευτική, αφού τονώνει την παραγωγή χολής και τη λειτουργία του συκωτιού. Καταπολεμά το κρυολόγημα και το βήχα, έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες, αντιεμετικές και αντισηπτικές, όπως ο δυόσμος και βοηθάει στις δερματικές παθήσεις. Λειτουργεί κατά των συμπτωμάτων της κολίτιδας και του κολικού. Το φλισκούνι συνιστάται κατά του εμετού και ρυθμίζει την έμμηνο ρύση.

15. Δενδρολίβανο:
Γνωστός από την αρχαιότητα αειθαλής θάμνος, μεσογειακής καταγωγής. Οι τρυφεροί βλαστοί και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως αρωματικό στη μαγειρική, κυρίως στα ψητά και ιδιαιτέρως στο αρνί και το κατσίκι. Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται στη παρασκευή γλυκών του κουταλιού. Στη φαρμακευτική, από το δενδρολίβανο παρασκευάζεται φάρμακο για τους ρευματισμούς, το βήχα και τους ερεθισμούς του στόματος.

Το μυστικό
Οι συνταγές απευθύνονται σε υγιή άτομα που δεν ταλαιπωρούνται από κάποιες παθήσεις. Αν είστε έγκυος, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας πριν δοκιμάσετε κάποια βότανα, όπως η αλόη βέρα και το φασκόμηλο.

Πληροφορείες συγκέντρωσα από:
cityfarmer
wwwaristofanis
periplanomeno
http://www.triklopodia.gr/2014/03/blog-post_1193.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters