Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος τον Οκτώβριο;

Σημείωση: Πριν με πάρετε από την μύτη για τον τίτλο του άρθρου σας λέω είναι η πρώτη φορά σε άρθρο μου που αναφέρω μήνα. Μην με μπερδέψετε με άλλους. ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  
-Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι.
  
- Το κομματικό σύστημα που μας κυβερνάει 40 χρόνια τώρα βρίσκεται στο τέλος του.

   
-ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΣΤΑ) ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (Αυτά που ακούτε ωχριούν μπροστά στα πραγματικά) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
- Η οικονομική κρίση στην ΕΛΛΑΔΑ έχει μεταβληθεί σε ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ με την ΤΟΥΡΚΙΑ, η οποία κρύβει στο παρασκήνιο την σύγκρουση συμφερόντων ΡΩΣΙΑΣ – ΗΠΑ.

- Δυστυχώς όμως οι οικονομικές κρίσεις (ιστορικά) που εξελίσσονται σε γεωπολιτικές μεταβάλλονται σύντομα σε πολέμους. Αν είναι τοπική η κρίση τοπικός και ο πόλεμος, παγκόσμια η κρίση παγκόσμιος ο πόλεμος.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (Ακούτε στην Κυβέρνηση;….ΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ)
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

ΕΛΛΑΔΑ:

-Στην χώρα μας υπάρχει ένα δημόσιο χρέος το οποίο έχει επιβληθεί εν αγνοία μας για τους εξής λόγους:
  1. Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΟΖ, ΥΦΑΛΟΚΡΥΠΙΔΑ). Κατά τις ΗΠΑ η ΕΛΛΑΔΑ είναι πολύ μικρή χώρα ώστε να ελέγχει μόνη της αυτόν τον πλούτο.
  
   2.  Η σκληρότητα των μέτρων αποφασίζεται για να υπάρξει κοινωνική αναταραχή και εμφύλιος και όχι για οικονομική ανάκαμψη.
  
  3. Οι πολιτικοί δεν διαλέγουν άλλη λύση από αυτή για να μην χάσουν την καρέκλα τους και για να μην βρεθούν σε κάποιο χαντάκι από τους οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ.

  4. Τα μέτρα αφορούν την αποδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας (αστυνομία) ώστε οι πολίτες να μισήσουν την πατρίδα τους διότι δεν θα υπάρχει κράτος δικαίου.
  5. Τα μέτρα αφορούν την ασφάλεια συνόρων ώστε η ΕΛΛΑΔΑ να μην μπορεί να αντιτάξει άμυνα (αυτό γίνεται με τις πλάτες της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ) η οποία είναι βασικός σύμμαχος της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
  6. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

(Δεν θα αναφέρω άλλα για να μην γίνω κουραστικός).
ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ:

  1.Υπάρχει μία προσωπική συμφωνία ΟΜΠΑΜΑ-ΠΟΥΤΙΝ ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις μέχρι τις εκλογές. Όμως  το ΙΣΡΑΗΛ εξαναγκάζει τις ΗΠΑ να παραβούν την συμφωνία αυτή. Αν γίνει αυτό τότε μάλλον την ΡΩΣΙΑ δεν θα την δεσμεύει τίποτα.

  2. Μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων στις εξής περιοχές:
      
  α. ΑΡΚΤΙΚΗ, ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ, ΚΙΤΡΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΟΡΕΑΣ , ΚΑΥΚΑΣΟΣ , ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΙΝΑ, ΤΟΥΡΚΟΙΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΥΝΟΡΑ ΙΝΔΙΑΣ –ΚΙΝΑΣ.
     
      β. Μετακινήσεις πυραυλικών (πυρηνικών) μονάδων κυρίως από την πλευρά των ΡΩΣΩΝ.
     
      γ. Τοπικές συρράξεις, δημιουργούμενες από το ΝΑΤΟ, σε ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ.
    
      δ. Ενίσχυση του ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ από το ΙΣΡΑΗΛ (ως απάντηση στις απαιτήσεις της ΤΟΥΡΚΙΑΣ)
    
     ε. Απαίτηση του ΙΣΡΑΗΛ για άμεσο χτύπημα στο ΙΡΑΝ.

(δεν αναφέρω άλλα γιατί γίνομαι κουραστικός)

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ) ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ:
Α. Να πάρουμε την δόση των 31 δις οπότε θα συμβούν τα εξής:
    
    - Παραμένουμε στο ΕΥΡΩ.
    - Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν θα κουνηθεί και θα ψάξουν για άλλη αφορμή να κάνουν τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ που επιθυμούν οι μεγάλες δυνάμεις.
    - Οι μισθοί όμως για το 99% του πληθυσμού θα φθάσουν από 250 ΕΥΡΩ έως 1000 ΕΥΡΩ.
   - Οι πιο πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των φόρων οπότε τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 θα αρχίσουν οι κατασχέσεις.
   - Στα μέτρα προβλέπεται χαράτσι 150 ΕΥΡΩ το μήνα για όποιον έχει ιδιόκτητη κατοικία έστω και αν μένει σε παράγκα.
   - Όταν θα αρχίσουν τα δυνατά κρύα πολλοί συνάνθρωποί μας στις βόρειες περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ θα πεθάνουν από κρυοπαγήματα (μικροί και μεγάλοι), διότι δεν θα έχουν θέρμανση.
   - Οι αυτοκτονίες από απελπισία θα φτάσουν σε υπέρτατο βαθμό διότι πατεράδες και μανάδες θα βλέπουν τα παιδιά τους από τον υποσιτισμό να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.
   - Οι αυτοδικίες θα αυξηθούν κατακόρυφα (είδη πολλοί προμηθεύονται όπλα αντί για τρόφιμα) και οι πολλές αυτοδικίες καταλήγουν σε ΕΜΦΥΛΙΟ.
Β. Να μην πάρουμε την δόση των 31 δις ΕΥΡΩ οπότε να συμβούν τα εξής:
Καταρχήν αυτό θα σημαίνει ότι πολλοί βουλευτές θα έχουν φοβηθεί τις κρεμάλες και δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα οπότε:
   - Μας πετάνε (άμεσα) έξω από το ΕΥΡΩ.
   - Οι επιχειρήσεις μικρές μεγάλες θα κλείσουν και οι υπάλληλοι θα απολυθούν χωρίς καν αποζημίωση.
   - Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τα τρόφιμα .
   - Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν για ένα με δύο μήνες μέχρι να μεταβούμε σε εθνικό νόμισμα.
   - Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΨΑΧΝΕΙ) παίρνει το πράσινο φως από την Ε.Ε. (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) να διευθετήσει τις διαφορές της με την ΕΛΛΑΔΑ με τα όπλα, ώστε να πάρει το κομμάτι της ΕΛΛΑΔΑΣ που της έχουν τάξει.
   - Στην κρίση αυτή θα εμπλακεί άμεσα και η ΚΥΠΡΟΣ οπότε στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ θα θιγούν ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
   - Παραβιάζεται άμεσα η προσωπική συμφωνία του ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ (ΓΙΑ ΗΣΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΝΟΜΒΡΙΟΥ).
   - Ο ΠΟΥΤΙΝ θα απαντήσει αμέσως για να προστατέψει τα ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  - Η ΓΕΩΡΓΙΑ που είναι επιφορτισμένη να καλύπτει τα νώτα της ΤΟΥΡΚΙΑΣ δεν θα αντέξει ούτε μια μέρα.
 - ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ.
 - ΟΙ ΗΠΑ λόγω εκλογών θα περιοριστούν σε ψηφίσματα του ΟΗΕ μέχρι οι ΡΩΣΟΙ να απελευθερώσουν τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ (είναι συμφωνημένο μεταξύ τους)
  - ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΟΠΟΤΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ- ΝΑΤΟ.
 - ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
 ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕ ΨΥΧΡΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:
ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΔΕΛΦΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ:
- Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
- Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΑΔΕΛΦΟΣ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΔΕΛΦΟ.
- ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ (ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ) ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ……….



http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_3729.html

Το άγριο μέλλον είναι εδώ: Τι σχέση έχει η "Έξυπνη Σκόνη" με το ψέκασμα των ουρανών; (video))

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων η τεχνολογία “Smart Dust” (“Έξυπνη Σκόνη”) είναι μια τεχνολογία που στηρίζεται στη χρήση μικροσκοπικών αισθητήρων. Οι αισθητήρες αυτοί είναι μικρο-ηλεκτρομηχανικοί αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες μετρήσεις, όπως μέτρηση θερμοκρασίας, δονήσεων, και πίεσης. Επιπλέον, επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι δίκτυα ασύρματων αισθητήρων.

Το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) των Ηνωμένων Πολιτειών χρηματοδοτεί από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, την ανάπτυξη προγραμμάτων Smart Dust για στρατιωτικούς σκοπούς. Παραδείγματα πανεπιστημίων που ασχολούνται με την τεχνολογία Smart Dust είναι το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Georgia.

Αυτές οι «έξυπνες σκόνες» σωματίδια, όπως έλεγε, ο Kristofer Pister θα παρακολουθούν τα πάντα, γιατί ενεργούν σαν ηλεκτρονικές νευρικές απολήξεις για τον πλανήτη. Διαθέτουν υπολογιστική ισχύ, αισθητήρια, εξοπλισμό ασύρματης εκπομπής και λήψης και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η έξυπνη σκόνη θα κάνει παρατηρήσεις και θα μαζεύει βουνό πληροφοριών και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τους ανθρώπους, τις πόλεις και το φυσικό περιβάλλον.

Στη δεκαετία του 1990, ο Kristofer Pister ονειρεύτηκε ένα άγριο μέλλον όπου κάποιοι άνθρωποι θα «πασπάλιζαν» τη Γη με αμέτρητους μικροσκοπικούς αισθητήρες, όχι μεγαλύτερους από κόκκους σκόνης.

Αυτόν τον όγκο των πληροφοριών όπως είναι πολύ λογικό, δεν θα μπορούν να τον διαχειριστούνε οι άνθρωποι αλλά μόνο υπερυπολογιστές, που θα έχουν προγραμματιστεί να αναγνωρίζουν τις "απειλές" για την Νέα Παγκόσμια Τάξη, και να δίνεται αυτόματα η εντολή στο να εντοπίζονται και πολύ πιθανό όταν θα έχουν πλέον την πλήρη εξουσία και στο να εξολοθρεύονται.

Την «Έξυπνη Σκόνη» μπορούμε να την δούμε στην ατμόσφαιρα με ένα πράσινο laser. Είναι μικροεπεξεργαστές κατασκευασμένοι με νανοτεχνολογία. Δηλαδή μια πολύ μικρή συσκευή εντοπισμού, ένα RFID chip σε μέγεθος σκόνης. Και επίσης ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ !

Η αληθινή φύση των Chemtrails (ψεκάσματος των ουρανών) αρχίζει να διαφαίνεται πλήρως. Δεν αφορά μόνο τον καιρό η την αλλαγή της ανθρώπινης βιολογίας. Αφορά τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Τι βλέπουμε. Τι ακούμε. Τι αναπνέουμε. Τι πιστεύουμε. Που πάμε. Τι ονειρευόμαστε. Πώς σκεπτόμαστε. Ποιοι είμαστε. Παρακολουθούμε την γέννηση ενός μηχανισμού ελέγχου με την δυνατότητα να ελέγχει τις πράξεις σε ό,τι αναπνέει πάνω στη Γη...




kalyterotera.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/vid_23.html

Και όταν λέμε όλοι οι κλέφτες. Εννοούμε όλοι...


Η παραπομπή των 32 πολιτικών για διερεύνηση του αδικαιολόγητου πλουτισμού τους αποτελεί μια καλή αρχή. Αν η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις αρχές του 2010, όταν διαπιστώθηκε η χρεοκοπία της χώρας, ίσως σήμερα οι εξελίξεις και οι προσδοκίες εξόδου από την κοινωνική, πολιτική και προπαντός την κρίση χρεοκοπίας να ήταν διαφορετικές.

Όσο αργούμε σαν κοινωνία να καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα για το ποια πρόσωπα και ποιες καταστάσεις ευθύνονται για την χρεοκοπία μας, τόσο κάθε προσπάθεια εξόδου από την χρεοκοπία θα μοιάζει μετέωρη και αναποτελεσματική.

Όσο καθυστερούμε, τόσο θα διακινδυνεύουμε μια ολοσχερή κατάρρευση της χώρας και την πιθανότητα απομάκρυνσης της χώρας από την Ευρωζώνη, με συνέπειες μιας «βιβλικής» καταστροφής για την οικονομία και την κοινωνία με διάρκεια δεκαετιών.

Δεν είναι οι 32 πολιτικοί που άπλωσαν τα δάχτυλα στο «μέλι», είναι εκατοντάδες οι πρώτης γραμμής πολιτικοί, είναι χιλιάδες οι δεύτερης γραμμής πολιτικοί και συνδικαλιστές, είναι δεκάδες οι χιλιάδες τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και είναι εκατοντάδες χιλιάδες όσοι τα τελευταία 20-30 χρόνια προσπορίστηκαν έσοδα είτε εισπράττοντας γρηγορόσημα, είτε εκβιάζοντας φορολογούμενους, είτε πουλώντας συμπληρώματα δωρεάν παιδείας με μαύρα δίδακτρα παραπαιδείας, είτε φοροδιαφεύγοντας σαν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του γλυκού νερού χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο αλλά με κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις...

Η διαδικασία είναι απλή και τεχνικά εφικτή. Ξεκινώντας από τους πολιτικούς, γιατί είναι αυτοί που διαχειρίστηκαν πρωτίστως δημόσιο χρήμα, άπας ο πληθυσμός να περάσει από πόθεν έσχες σε ό,τι αφορά όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Κινητά και ακίνητα εντός και εκτός της χώρας, όπως αυτά μπορούν να εντοπιστούν από τις μεταβολές και κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τα τελευταία χρόνια.

Το δημόσιο χρέος που θα βαρύνει τις επόμενες γενιές για πολλές δεκαετίες, ακόμη και αν υπάρξει και δεύτερο «κούρεμα» που θα το καταστήσει βιώσιμο, κατά ένα μεγάλο μέρος είναι προϊόν αυτών των άτυπων συναλλαγών, κατά ένα μεγαλύτερο των πελατειακών συναλλαγών αργομισθίας και κατά ένα μικρότερο των στρεβλώσεων της αρχιτεκτονικής του ευρώ ή των υπερβολών του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Μέχρι σήμερα οι συνέπειες της χρεοκοπίας αντιμετωπίζονται με αύξηση της φορολογίας επί εχόντων και μη εχόντων άσχετα από τα αν απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ή κοινωνικώς και οικονομικώς με απαράδεκτο τρόπο.

Πόθεν έσχες λοιπόν σε όλους. Άθροιση των δηλωθέντων εσόδων και υπολογισμός της αξίας απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων. Ότι δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα έσοδα, δήμευση ή αναδρομική καταβολή των χρωστούμενων υπέρ του δημοσίου χρέους.

Όλα όσα υποστηρίζουν οι «κλέφτες» ή κάποιοι αδαείς θεράποντες της ουτοπίας, περί της εγγενούς αδικίας που κρύβει ο πολιτισμός των συναλλαγών της αγοράς και του καπιταλισμού, είναι προφάσεις εν υπεκφυγάς. Οι συναλλαγές μεταξύ των ανθρώπων από την αυγή της ιστορίας βασίζονταν σε αμοιβαίες ανάγκες και επιθυμίες, σε ελλείψεις και περισσεύματα. Από την στιγμή και ξεκίνησαν οι συναλλαγές ξεκίνησε ο πολιτισμός.

Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, όπως λέει και η διαφήμιση... Για να κάνουμε μια επανεκκίνηση της προκοπής.




http://www.capital.gr/stoupas/?i=i24092012 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8562.html

ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ


- "Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε προς τα που να τραβήξω από εδώ;"

- "Αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το που θες να πας..." είπε η γάτα.



- "Δε με ενδιαφέρει που..." είπε η Αλίκη.
- "Τότε δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις..." είπε η γάτα.

Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων - Λιούις Κάρολ.



Με την πλύση εγκεφάλου, ξεχάσαμε γιατί ζούμε.

Ενας ολόκληρος θίασος από καλοπληρωμένους "έγκριτους δημοσιογράφους", "έμπειρους πολιτικούς" και "διακεκριμένους οικονομολόγους", μιλάνε ασταμάτητα με στοιχεία και νούμερα, ποσοστά και πιθανότητες λες και οι ζωές μας είναι ασκήσεις σε διαγώνισμα λογιστικής.  Ολη μέρα από τα τηλεοπτικά παράθυρα αποτιμούν την αξία της ανθρώπινης ζωής, της πατρίδας, της φύσης, και της αξιοπρέπειας μας λες και είναι χαλασμένο εμπόρευμα.

Ολοι αυτοί οι παλιάτσοι, παρότι χωρισμένοι σε ομάδες, πράσινες, κόκκινες, μπλε, μαύρες, δουλεύουν στον ίδιο θίασο. Εργάζονται για τα ίδια αφεντικά. Αλλάζουν στολές και μακιγιάζ, αλλάζουν τσιριμόνιες και κάθε τέσσερα χρόνια διαγωνίζονται για να διαλέξουμε ποιος από τους παλιάτσους θα είναι ο πρωταγωνιστής της φετινής παράστασης.

Ο θίασος έχει χρεοκοπήσει. Οι παλιάτσοι δεν κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα. Μαλώνουν μπροστά στον κόσμο μεταξύ τους για το ποιος έφταιξε για τη χρεοκοπία και δείχνουν με το χεράκι ο ένας τον άλλον σαν άτακτα μωρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έφταιξε ούτε η διεύθυνση, ούτε οι ίδιοι οι παλιάτσοι που εκτελούν εδώ και χρόνια τα ίδια νούμερα και δεν τα χουν πετύχει ούτε μία φορά.  Το συμβούλιο τους αποφάσισε ότι για όλα φταίνε οι πελάτες. Ναι. Οι πελάτες. Αυτοί που πλήρωναν εισιτήριο και καθόνταν και βλέπανε την παράσταση, ξανά και ξανά, επευφημώντας κάθε φορά τον αρχιπαλιάτσο  που μοίραζε δωρεάν θέσεις. Οι πελάτες που κάτσανε στις δωρεάν θέσεις. Οι τζαμπατζήδες. Και οι κανονικοί πελάτες που πλήρωναν τόσα χρόνια και δεν έκαναν τίποτε από όλα αυτά, κι αυτοί φταίνε. Για την ακρίβεια, αυτοί θα πληρώσουν μεγαλύτερο εισιτήριο. Υποχρεωτικό εισιτήριο. Αλλιώς θα αμολύσουν τους ελέφαντες στο χωριό. Οχι, δε φταίει ούτε η διεύθυνση, ούτε το προσωπικό. Φταίω εγώ. Και φταις και εσύ. 

Ολους αυτούς τους έχω σιχαθεί. Και αυτούς και τους ειδικούς, και τους καθηγητές, και τους δημοσιογράφους, και τους πολιτικούς. Ολους. Θέλω να βγω στο δρόμο και να αρχίσω να ουρλιάζω ΣΚΑΣΤΕ! ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΙΑ! ΦΤΑΝΕΙ! Δε θέλω να ακούσω άλλο πια για ποσοστά, δε θέλω να ακούσω για δισεκατομμύρια, δε θέλω να ακούσω τι είπε ο κάθε διεθνής γραβατωμένος απατεώνας, δε θέλω να μάθω τι αποφάσισαν άλλοι για μένα. Η υπομονή μου έχει τελειώσει. Σας βαρέθηκα. Από εδώ και μπρος, δε θα σας λαμβάνω καν υπ' όψη. Δεν υπάρχετε πια από εδώ και εμπρός για εμένα. Στον κόσμο που οραματίζομαι, δεν υπάρχει θέση πια για εσάς.

Ξέρω ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον κόσμο που οραματίζεστε και εσείς. Οτι δεν υπάρχει εκεί πια θέση για εμένα. Αρα έχουμε πόλεμο. Σας προειδοποιώ όμως ότι πίσω από εμένα έρχονται πολλοί. Και όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί.  Πίσω από κάθε δυσκολία, υπάρχει μια ευκαιρία. Όσο πιο μεγάλη η δυσκολία, τόσο πιο μεγάλη η ευκαιρία. Σήμερα, που ο λαός μας περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία. Δεν την βλέπουμε. Οι παλιάτσοι φροντίζουν γι αυτό. Με τα νούμερα τους μας αποσπούν την προσοχή. Ομως η ευκαιρία είναι εκεί. Μια τεράστια ευκαιρία για αλλαγή.

Αλλαγή σημαίνει πραγματική αλλαγή της συμπεριφοράς μας. Η συμπεριφορά μας πηγάζει από τις πεποιθήσεις μας. Ωστε, για να αλλάξουμε συμπεριφορά, πρέπει να αλλάξουμε πεποιθήσεις. Για να αλλάξουμε πεποιθήσεις, πρέπει να αλλάξουμε πνευματικότητα. Αλλαγή στην πνευματικότητα, έρχεται όταν απαντηθούν (ή επαναπροσδιοριστούν) τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής.  Γιατί ζω; Τι κάνω στη ζωή; Υπάρχει κάτι πάνω και πέρα από εμένα;  Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου απέναντι στη ζωή και το Θεό;  Εχω υποχρέωση απέναντι στις γενιές που πέρασαν;  Εχω υποχρέωση απέναντι στις γενιές που θα 'ρθουν;  Εχω υποχρέωση απέναντι στην ιστορία;

Οταν αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί, ή έχουν απαντηθεί ανεπαρκώς, ή λάθος, με τη συνδρομή της παιδείας που παρέχει η τηλεόραση και της πλήρους χαλάρωσης των ηθών, το αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες φορές ένας άνθρωπος που δε νοιάζεται για κανέναν άλλον στον κόσμο παρά για τον εαυτό του, ένας που αγαπάει περίτεχνα ζωγραφισμένα χαρτάκια που αποκαλεί τρυφερά λεφτά, που θα κάνει το παν χωρίς ηθικές αναστολές για να τα αποκτήσει και να "ανέβει κοινωνικά", που πιστεύει ότι "έτσι είναι η κοινωνία, έτσι είναι η ζωή", που νιώθει ότι "μια ζωή την έχει, αν δεν την γλεντήσει", ένας άχρηστος αμόρφωτος. Ενας ακόμη άχρηστος νεκρός. Το σύστημα παιδείας μας είναι εργοστάσιο παραγωγής άχρηστων νεκρών.  Και δε συμβαίνει μόνο στη χώρα μας αυτό. Είναι προϊόν του δυτικού "πολιτισμού".

Μόλις όμως κάποιος αναθεωρήσει και δώσει νέες απαντήσεις και πιστέψει ότι βρίσκεται στη ζωή για έναν σκοπό και αυτός ο σκοπός είναι εκτός από την αξιοπρεπή διαβίωση, η διαφύλαξη της ζωής και η βελτίωση του ανθρώπινου είδους, η αγάπη και η συμπόνοια, η συμφιλίωση με το Θεό, τότε μονομιάς, αλλάζουν οι πεποιθήσεις του και αυτόματα αλλάζει και η συμπεριφορά του.  Θέλει μόνο ένα κλικ. Μια μοίρα αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Το κλικ αυτό, είναι ταυτόχρονα το πιο εύκολο και το πιο δύσκολο πράγμα και συνήθως ξαφνικά, έρχεται μόνο μετά από κάποιο συμβάν που σημάδεψε τη ζωή του ανθρώπου.  Και επειδή οι καιροί που ζούμε, σημαδεύουν τις ζωές πολλών, έχω το δικαίωμα να ελπίζω ότι το κλικ αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

Και αφού μπορεί να συμβεί, εγώ που ανήκω εδώ, έχω χρέος να πολεμήσω εδώ και όχι αλλού. Γι αυτό, θα κοιτάξω πρώτα από όλα να αλλάξω εμένα εδώ, να φτιάξω μια χώρα "εμείς". Κι ας κάνουν το ίδιο και οι άλλοι λαοί, να πάμε μπροστά.

Για να πετύχουμε οτιδήποτε στη ζωή, πρέπει να θέτουμε στόχους. Και για να θέτουμε στόχους, πρέπει να έχουμε ένα όραμα προς την εκπλήρωση του οποίου οι στόχοι να αποσκοπούν. Τέτοιο όραμα ο Ελληνικός λαός σήμερα δεν έχει. Και πρέπει να αποκτήσει. Χωρίς όραμα, δεν έχουμε στόχο, δεν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε και δεν έχει σημασία ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσουμε όπως είπε και η γάτα στην Αλίκη. Και επειδή είμαι Ελληνας και έχω ένα όραμα και θέλω να το μοιραστώ, το καταθέτω σήμερα εδώ. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό. Ξέρω πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Και πάνω από όλα είναι ένα όραμα. Ενα προϊόν συνθετικής σκέψης. Καλές οι διαπιστώσεις, καλή η ανάλυση, καλή η ενημέρωση, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να παρατηρούμε σοκαρισμένοι τα γεγονότα που κάποιοι άλλοι ορίζουν για μας, και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε εμείς.

Στην Ελλάδα που οραματίζομαι, αποστολή της παιδείας είναι να μετατρέψει τους αμόρφωτους ανθρώπους που νοιάζονται μοναχά για τα ιδιωτικά τους θέματα σε πολίτες, άτομα δηλαδή που ενδιαφέρονται και ασχολούνται ενεργά με τα κοινά. Ατομα που αγωνίζονται. Για τον εαυτό τους, για την κοινωνία και για την ανθρωπότητα. Αυτή ας είναι η πυξίδα μας για να αποφασίσουμε τι είδους μόρφωση θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας.

Στην Ελλάδα που οραματίζομαι, υπάρχουν νόμοι και δικαιοσύνη.  Οι πολίτες συμμετέχουν στις δικαστικές αποφάσεις σαν ένορκοι, ειδικά όταν πρόκειται για αδικήματα κατά της περιουσίας του λαού και της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα που οραματίζομαι, δεν υπάρχει χώρος ψηλά, παρά μόνο για τους καλύτερους. Μονάχα ο πιο ικανός μπορεί να ανέβει κοινωνικά και να καταξιωθεί. Οι δημόσιες θέσεις δεν αγοράζονται με λεφτά, και δεν πωλούνται για λεφτά.

Στην Ελλάδα που οραματίζομαι, υπάρχει σεβασμός στο Θεό. Υπάρχει συμπόνοια για τον άτυχο. Σεβασμός προς τον ηλικιωμένο. Υπάρχουν Αρχές. Οι άτυχοι και οι ηλικιωμένοι δεν είναι στατιστικός δείκτης. Οι άτυχοι είναι αδέρφια μου και οι ηλικιωμένοι οι πρόγονοι μου και δε συμβιβάζομαι γι αυτούς παρά με το καλύτερο που μπορώ να δώσω.

Στην Ελλάδα που οραματίζομαι, το κράτος υπάρχει για τον πολίτη και ελέγχεται και ανακαλείται άμεσα από τον πολίτη. Το κράτος εκτελεί τις αποφάσεις του πολίτη.  Οι καλύτεροι πολίτες, καλούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της κοινωνίας. Και κανείς δεν αναθέτει σε άλλον να αποφασίσει για λογαριασμό του. Γιατί γνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του καλύτερα από αυτόν.

Ολα τα άλλα θα 'ρθουν. Αρκεί να πάρουμε την εξουσία από τους ανίκανους κληρονόμους. Να πάρουμε την εξουσία από τους καλύτερους υπαλλήλους  του τραπεζικού καρτέλ και να την δώσουμε στους καλύτερους Ελληνες.

Και επειδή ξέρω ότι όλα αυτά είναι ουτοπικά, και ότι δεν γίνονται, και ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, και ότι το σύστημα είναι δυνατό και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες για να μην κάνω τίποτα, θυμίζω ότι ένα όραμα είναι ουτοπικό, όσο οι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε αυτό, αλλά μόλις το πιστέψουν, η ουτοπία γίνεται πραγματικότητα. Τρελό; ίσως. Ομως όσες φορές ο κόσμος άλλαξε, άλλαξε από τους τρελούς του. Οχι από τους λογικούς. 







Οραμα μας η Ελλάδα της παιδείας, του πολιτισμού και της δημοκρατίας.  


Η Ελλάδα που προάγει τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ασφάλεια, και το σεβασμό στον άνθρωπο.  

Η Ελλάδα που οδηγεί στο φως την ανθρωπότητα. 

Την Ελλάδα αυτήν, θέλουμε, μπορούμε και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να την φτιάξουμε. 

Οδηγός μας στο σκοτάδι, είναι οι πανάρχαιες  αξίες των προγόνων μας. Το ήθος, o ηρωισμός και η δημοκρατία. 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ;


Το αντίδοτο στην ολιγαρχία και την τυραννία, είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια:
Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

Το σημερινό πολιτικό σύστημα, δεν είναι δημοκρατία. Είναι ολιγαρχία. (http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html) Μια ολιγαρχία που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών. Για να πάρει κάποιος την εξουσία, απαιτούνται λεφτά. Και όπως είπε και ο Αριστοτέλης χιλιάδες χρόνια πριν, η ολιγαρχία εξυπηρετεί πάντοτε τα συμφέροντα των πλουσίων (οι ολιγάρχες χρωστάνε χάρη στους πλούσιους για τα προεκλογικά λεφτά) και η δημοκρατία πάντοτε τα συμφέροντα των φτωχών (επειδή είναι περισσότεροι). 

Απαιτούμε τον εκδημοκρατισμό του συντάγματος. Απαιτούμε από εδώ και στο  εξής, όταν λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας, να  αποφασίζουμε εμείς.  Απαιτούμε να ελέγχουμε άμεσα την εξουσία με σώμα  κληρωτών πολιτών. Απαιτούμε ελεύθερο πολιτικό βήμα. 

Απαιτούμε δημοκρατία. Παιδεία ελεύθερων πολιτών. Δικαιοσύνη ίσων ανθρώπων. Κοινωνία των πολιτών - όχι των αγορών.


ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

- Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και νόμου περί ευθύνης υπουργών.

- Καταμέτρηση της περιουσίας των πολιτικών προσώπων και των δημοσίων λειτουργών καθώς και των συγγενών τους πριν και μετά το πέρας της θητείας τους. Οταν διαπιστώνονται περιουσιακά στοιχεία η απόκτηση των οποίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, η περιουσία του δημοσίου λειτουργού θα δημεύεται, ο ένοχος θα καθαίρεται και θα στερείται πολιτικών δικαιωμάτων.  

- Βουλή κληρωτών πολιτών σε ρόλο φύλακα της δημοκρατίας αντί του σημερινού προέδρου.  Ελεγχος της εξουσίας από τη βουλή κληρωτών.  Εγκριση των νόμων της βουλής από τη βουλή των κληρωτών και όχι από τον πρόεδρο της δημοκρατίας.  Επώνυμες καταγγελίες διαφθοράς στην βουλή των κληρωτών. Εξεταστικές επιτροπές για σκάνδαλα, στην ολομέλεια της βουλής κληρωτών πολιτών.[1]

- Πλήρης διαχωρισμός δικαστικής νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Συμμετοχή των πολιτών στη δικαστική εξουσία με την καθιέρωση του θεσμού του ένορκου. Εξεταστικές επιτροπές με συμμετοχή ικανού αριθμού κληρωτών ενόρκων.  [2]

- Η τηλεόραση είναι πολιτικό βήμα. Οι άδειες στα κανάλια δίνονται στο όνομα του Ελληνικού λαού. Η τηλεόραση ελέγχεται από το λαό. Διασφάλιση ισηγορίας προεκλογικά και μετεκλογικά. Το κανάλι της βουλής να μετατραπεί σε διαρκές πολιτικό βήμα. [3]

- Δημοψηφίσματα για τα σημαντικά θέματα που αφορούν το λαό και καθορίζουν τη μοίρα μας. (π.χ. Μνημόνιο, ευρώ, μεταναστευτικό, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών). Τα δημοψηφίσματα θα επιβάλλονται με συλλογή ικανού αριθμού υπογραφών πολιτών και όχι όταν το θελήσει η βουλή ή η κυβέρνηση μόνο.[4]

- Ελεγχος των οργανισμών από κληρωτούς πολίτες ανα επάγγελμα. (π.χ. κληρωτοί λογιστές όπου απαιτείται λογιστικός έλεγχος. Κληρωτοί μηχανικοί όπου απαιτείται έλεγχος κατασκευών. κ.λ.π.

- Πλατφόρμα δημοσιοποίησης πολιτικών προτάσεων από πολίτες όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης να προτείνει νόμους.

- Μηχανήματα τύπου ΑΤΜ ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων σε επίπεδο δήμου και κοινότητας. [5] 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

- Να σβήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν το λαό σε δεξιούς και αριστερούς, συντηρητικούς και προοδευτικούς. Δεν είμαστε τίποτε από όλα αυτά. Είμαστε Ελληνες πολίτες και απαιτούμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς.

- Η αλλαγή του πολιτεύματος με τον τρόπο που περιγράφεται, αποκλείει αμέσως από την εξουσία τους ανθρώπους που ψάχνουν για πολιτικό καταφύγιο για να σώσουν την πολιτική τους καριέρα.

- Το προτεινόμενο πολίτευμα δεν απαιτεί μεγάλες αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης με τον οποίο είμαστε ήδη εξοικειωμένοι. Οι μεγάλες αλλαγές φοβίζουν τον μέσο άνθρωπο και δύσκολα γίνονται  αποδεκτές. Το κράτος παραμένει, η βουλή παραμένει, οι εκλογές  παραμένουν και το μόνο που αλλάζει είναι μερικές αλλαγές στο σύνταγμα που αφορούν στους  πολιτικούς και η σύσταση του σώματος της βουλής των κληρωτών.

- Οι αλλαγές που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες και η αλλαγή στο  σύνταγμα θα γίνει με τρόπο που δεν θα κινδυνεύσουν τα δημοκρατικά μας  δικαιώματα.

- Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περι ευθύνης  υπουργών καθώς και η υποθήκευση της περιουσίας όσων διαχειρίζονται  δημόσιο χρήμα βρίσκει σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία όλων των  πολιτών. 

- Η δαμόκλειος σπάθη του σώματος των κληρωτών και οι νόμοι που πλέον  δε θα προστατεύουν τους πολιτικούς αλλά θα τους εκθέτουν, εξασφαλίζουν  ότι την εξουσία θα την διεκδικήσουν οι άριστοι αφού κανένας ανεπάγγελτος  απατεώνας δε θα δεχθεί να υποβάλλει τον εαυτό του σε τέτοιο έλεγχο και  κίνδυνο όταν γνωρίζει ότι αν κλέψει θα τιμωρηθεί. Οι πολιτικοί και όχι  μόνο ο λαός θα υφίστανται και οι ίδιοι τις συνέπειες των πράξεων τους.

- Το σύστημα αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό από πολίτες όλων των  ιδεολογιών αφού εξακολουθεί η λειτουργία της βουλής και η εκλογή  βουλευτών όπως και πριν. Τα κόμματα μπορούν να συνεχίσουν να διεκδικούν  την εξουσία. Αρα είναι μια πρόταση ενωτική.

- Το σύστημα μπορεί να γίνει αποδεκτό από όλες τις κοινωνικές τάξεις,  αφού η ύπαρξη του σώματος των κληρωτών θα σταματήσει την ψήφιση νόμων  που ενισχύουν τους πλούσιους πολίτες έναντι των φτωχών και θα  σταματήσει η ενίσχυση της ανισοκατανομής του πλούτου.

- Η διακυβέρνηση της χώρας από άριστους πολίτες θα μας βγάλει απο το  οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, ή τουλάχιστον δε θα  μας στοιχίσει την ελευθερία μας.

- Η εισαγωγή στοιχείων δημοκρατίας όπως το δημοψήφισμα και η κλήρωση,  θα εκπαιδεύσει πολιτικά τους πολίτες και θα βελτιώσει το επίπεδο  πολιτικής παιδείας του λαού μας. Οταν αποφασίσουμε ότι είμαστε  έτοιμοι, θα μεταβούμε σε περισσότερο δημοκρατικά πολιτεύματα.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ:  ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

- Πλήρης δημόσια δωρεάν παιδεία με μοντέρνα συστήματα μάθησης και κριτήριο πάντα τη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών και χαρούμενων ανθρώπων.

- Ολοι οι δημόσιοι  υπάλληλοι και ειδικά οι  υπάλληλοι του υπουργείου παιδείας θα μορφώνουν  τα παιδιά τους  υποχρεωτικά σε δημόσια σχολεία.

- Η τηλεόραση είναι μέσο παιδείας. Καθορισμός κανόνων λειτουργίας  τηλεόρασης με δημοψήφισμα, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης.  ΕΣΡ από  κληρωτούς πολίτες που θα εφαρμόζει τους κανόνες και θα επιβάλλει  πρόστιμα. [3]

- Διδασκαλία της αρχαίας  Ελληνικής γραμματείας είτε στα αρχαία, είτε σε μετάφραση. Αίσωπος,  Ομηρος, Πλάτωνας, Αριστοτέλης στα σχολεία όλων των βαθμίδων.  Παροχή  παιδείας και όχι επαγγελματικής κατάρτισης στα σχολεία.

-  Κατασκευή ψηφιακής κρατικής δωρεάν βιβλιοθήκης με έργα Ελλήνων και Ξένων  δημιουργών, μεταφρασμένα στα Ελληνικά και σε όλες τις γλώσσες του  κόσμου.

- Σταμάτημα της πορνοποίησης της νέας γενιάς της χώρας μας ειδικά στις μικρές ηλικίες.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ:  ΚΟΙΝΩΝΙΑ

- Η παιδεία και η υγεία αποτελούν κοινωνικά αγαθά και δεν παραδίδονται στα χέρια ιδιωτών.

- Το νερό, το ρεύμα, η καθαριότητα είναι κοινωνικά αγαθά και δεν παραδίδονται στα χέρια ιδιωτών.

- Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι περιουσία των Ελλήνων και δεν παραδίδεται στα χέρια ιδιωτών. 

-  Οι τηλεπικοινωνίες, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, στρατιωτικές βιομηχανίες και ότι έχει σχέση με την  εθνική μας ασφάλεια δεν παραδίδονται στα χέρια ιδιωτών.

- Οι ηλικιωμένοι δικαιούνται σεβασμού και αξιοπρεπούς ζωής με επαρκή σύνταξη.

- Αξιοπρεπής διαβίωση για όλους τους πολίτες.  Κανείς πολίτης κάτω από το όριο της φτώχειας.

- Παροχή αξιοπρεπούς φιλοξενίας στους πολιτικούς πρόσφυγες που αιτούνται πολιτικό άσυλο.

- Θέσπιση κριτηρίων εισόδου μεταναστών στη χώρα και εφαρμογή της νομιμότητας 

- Αυστηρότατες ποινές για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

- Εξορθολογισμός και απλοποίηση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σκληρή  τιμωρία εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών και τσιγάρων (χαχα) - δημιουργία επαρκή αριθμού ιδρυμάτων  αποτοξίνωσης. 

- θέσπιση κινήτρων για την επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

-  Δημόσια κεντρική τράπεζα. Το χρήμα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και δεν είναι εμπόρευμα. Είναι  μέσο ανταλλαγής. Εκδοση εθνικού νομίσματος (δημοψήφισμα)

-  Ελεγχος δανείων και μονομερής καθορισμός διάρκειας αποπληρωμής και  λοιπών όρων (δημοψήφισμα)  Μηνύσεις κατά Goldman Sachs και κατά παντός  υπευθύνου για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

- Ελευθερία  και ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλους τους τομείς εκτός  των κοινωνικών παροχών. (Υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές).  (δημοψήφισμα)

- Δίκαιη φορολόγηση  

- Ανάδειξη της χώρας σε παγκόσμιο κέντρο  υγείας δίνοντας κίνητρα στους διεθνώς καταξιωμένους  επιστήμονες του κλάδου και δημιουργία μεγάλων δημοσίων νοσοκομείων

- Επιδότηση της αγροτικής παραγωγής με κριτήριο την αποδοτικότητα. 

- Αξιοποίηση ορυκτού πλούτου της χώρας από το δημόσιο με επιστροφή των κερδών στον πολίτη με κοινωνικές παροχές.

- Επανίδρυση βιομηχανίας.



[1] Η θητεία στη βουλή των κληρωτών θα μπορούσε να είναι τρίμηνη ή εξάμηνη.  Ο τρόπος κλήρωσης θα πρέπει να είναι αδιάβλητος και θα μπορούσε να γίνει με την ίδια μέθοδο που κληρώνεται το λόττο και το τζόκερ με αριθμό πολίτη από το υπουργείο εσωτερικών (ή τον αριθμό ταυτότητας). 

[2] Σώμα κληρωτών ενόρκων σε όλα τα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια. 

[3] Επιλογή με δημοψήφισμα απλών κανόνων που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της παιδείας που μεταδίδεται από την τηλεόραση αλλά και την χρήση της τηλεόρασης προεκλογικά ως πολιτικό βήμα. Οι αποφάσεις θα μπορούσαν να αφορούν σε γενικά ερωτήματα, όπως π.χ. "επιτρέπεται η διαφήμιση προϊόντων για παιδιά";  "ποιες ώρες επιτρέπεται";  "μετά από ποια ώρα επιτρέπεται η εκπομπή πορνογραφικού περιεχομένου",  "επιτρέπεται η χρήση της λέξης "μαλάκα" σε τηλεοπτικά σήριαλ";  "η ισηγορία είναι υποχρεωτική για διάστημα ενός μηνός πριν τις εκλογές και θα πρέπει να ακούγονται ίσο χρόνο όλοι οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και όχι οι αγαπημένοι των καναλαρχών"  και άλλα παρόμοια ερωτήματα). Η εφαρμογή των νόμων αυτών (που θα αποφασίσουμε με δημοψήφισμα) θα γίνεται από κληρωτό ΕΣΡ που θα αποτελείται από π.χ. 500 κληρωμένους πολίτες.  Κάθε πολίτης που βλέπει να καταπατούνται οι ψηφισμένοι κανόνες, θα θέτει υπ' όψη του σώματος του ΕΣΡ την παράβαση και το σώμα θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα και τιμωρίες στους ιδιοκτήτες των καναλιών. Το ΕΣΡ θα μπορούσε να αλλάξει ανα τρίμηνο, καθώς δεν απαιτείται καμία απολύτως τεχνική γνώση πέραν των κανόνων που εγκρίθηκαν από το δημοψήφισμα. 

[4] Το δημοψήφισμα είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για την έκφραση της θέλησης μας. Μόνο με το δημοψήφισμα μπορεί ο λαός να αποφασίσει ο ίδιος για τα σοβαρά θέματα.  Η διαδικασία είναι απλή και γνωστή (ίδια σχεδόν με τις εκλογές) και το μόνο που ίσως χρειάζεται είναι η παρουσία περισσότερων κληρωτών εφόρων στις κάλπες όταν γίνονται δημοψηφίσματα. 

[5] Το σύστημα υπάρχει ήδη και λέγεται "δίκτυο Περικλής". Με το σύστημα αυτό μπορούν οι πολίτες να αποφασίζουν για τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. (http://www.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html)  Δεν συστήνω την εφαρμογή του για εθνικά δημοψηφίσματα, διότι η ασφαλής διεξαγωγή και ο έλεγχος δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν όταν γίνονται ηλεκτρονικά.  Μια καλή ιδέα για την καθιέρωση των ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων είναι η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων ανοιχτά, ονομαστικά ώστε να είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί η ορθότητα της καταμέτρησης. 

 
http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_2164.html

Russia Today: Η Ρωσία κατασκευάζει 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια μέχρι το τέλος του 2012!


Η Ρωσία από ότι φαίνεται βιάζεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι. Το Russia Today (RT) αναφέρει ότι 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια θα κατασκευαστούν στην πόλη της Μόσχας έως το τέλος του 2012. Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα νέα καταφύγια χρειάζονται επειγόντως, επειδή τα πυρηνικά καταφύγια που υπάρχουν σήμερα έχουν την ικανότητα να φυλάξουν μόνο το μισό περίπου του πληθυσμού και είναι αρκετά ξεπερασμένα.

Επιπλέον, υπάρχουν προφανώς πολύ λίγα πυρηνικά καταφύγια για εκείνους που ζουν έξω από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές θέλουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Μόσχας να είναι σε θέση να καταφύγει σε κάποιο καταφύγιο μέσα σε λίγα λεπτά.

Αλλά σε αυτή την εποχή, όταν ο “Ψυχρός Πόλεμος” υποτίθεται ότι έχει τελειώσει, γιατί τα 5.000 πυρηνικά καταφύγια αποτελούν μια τέτοια επιτακτική ανάγκη;

Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία που ασχολείται με την κατασκευή καταφυγίων. Πριν από μερικά χρόνια, Γραφείο Πολιτικής Άμυνας της Σαγκάης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός απόλυτα τεράστιου υπόγειου καταφυγίου. Έχει αναφερθεί ότι το καταφύγιο έχει έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 200.000 ανθρώπους κάθε φορά.

Αλλά αυτό γιγαντιαίο καταφύγιο δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλο όσο το“Υπόγειο Σινικό Τείχος” που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Εκτιμάται ότι το “Υπόγειο Σινικό Τείχος” περιέχει σήραγγες και καταφύγια έκτασης 19 μιλίων (δηλαδή γύρω στα 30.5 χιλιόμετρα) και θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 300.000 ανθρώπους.

Έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποθήκη πυρομαχικών, νοσοκομείο, θέατρο, ακόμα και βιβλιοθήκη. Έτσι τι γίνεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ; Χτίζουν κανένα καταφύγιο για το λαό της Αμερικής; Όχι. Σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, οι περισσότεροι θα είναι τυχεροί αν έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν την προσευχή τους. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι η απειλή του πυρηνικού πολέμου είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν.

Για δεκαετίες, το πυρηνικό οπλοστάσιο ήταν η πρωταρχική προστασία του λαού των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, αλλά χάρη σε μερικούς τελευταίους προέδρους το αμερικάνικο στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο έχει ως επί το πλείστον διαλυθεί. Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο 5.113 πυρηνικές κεφαλές σε αποθέματά, που αντιπροσωπεύει μία μείωση κατά 84 τοις εκατό από τη μέγιστη τιμή των περίπου 31.255 που υπήρχαν το 1967.

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετά για τον Μπαράκ Ομπάμα. Επί του παρόντος, ο Ομπάμα εργάζεται για μια συνθήκη σύμφωνα με την οποία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία θα επιτρέπεται μόνο κατ’ ανώτατο όριο 1.550 κεφαλές.

Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι μέσα σε όλα η Ρωσία ρίχενι το βάρος στην αντiβαλλιστική άμυνα του εδάφους της στην προετοιμασία των όπλων της κλπ, αυτό είναι άσχημα προμηνύματα...

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters