Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Προσφέρουν δουλειά στον άνεργο Σεραφείμ Φυντανίδη

Με αφορμή την σπαρακτική αποκάλυψη που έκανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης ενώπιον του δικαστηρίου, οτι εδώ και 4 χρόνια είναι άνεργος, το Αμαν Το Μάτι Μου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον γίγαντα της Δημοσιογραφίας.

Αγαπητέ κε Φυντανίδη,

Με πόνο ψυχής διαβάσαμε τις δηλώσεις σας ενώπιον του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οποίες επί 4 χρόνια παραμένετε άνεργος και εξ αιτίας αυτού η οικονομική σας κατάσταση είναι τραγική.
Αρχικά δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε αφού μέχρι προ τινος σας βλέπαμε να παρουσιάζετε εβδομαδιαία εκπομπή στην Πασοκική ΕΡΤ. Αλλά επειδή ως γνωστόν εδώ στο Αμαν Το Μάτι Μου παίρνουμε ληγμένα, θεωρήσαμε οτι η εκπομπή που βλέπαμε ήταν απλώς παρενέργειες ουσιών.
Συνειδητοποιήσαμε όντως την τραγική οικονομική σας κατάσταση, όταν είδαμε οτι για τη νομική σας υποστήριξη δεν προσλάβατε κάποιον γνωστό δικηγόρο αλλά τον Πανελληνίως άγνωστο δικηγοράκο ονόματι Αλέξης Κούγια (τον οποίον, να, μα την Παναγία, δεν έχουμε ξανακούσει).
Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή είμαστε πονόψυχοι αισθανόμαστε την ανάγκη να σας προτείνουμε δουλειά. Για να γράφετε στο blog δεν το βλέπουμε σύντομα, αλλά τα τασάκια εδώ στα γραφεία μας θέλουν άδειασμα και κάποιος πρέπει επιτέλους να το αναλάβει αφού οι συντάκτες μας είναι γνωστά τεμπελόσκυλα. Η δουλειά δεν είναι ντροπή και άλλωστε κανένας επί 4ετία άνεργος δεν μπορεί να ξεκινήσει από Διευθυντής. Από μισθό δεν ξέρουμε ακόμα, ότι μας πει η Τρόικα και ο Κουτρουμάνης.
Μπορεί να μην έχουμε την οικονομική επιφάνεια των εκδοτών που σας έτρεφαν τόσα χρόνια, αλλά υπολογίζουμε οτι με εσάς συνεργάτη όλο και καμμια προοδευτική διαφημισούλα Τράπεζας θα αρπάξουμε. (Γιατί δηλαδή ο Σταύρος ο Θεοδωράκης είναι πιο όμορφος;)
Επιπλέον είμαστε πολύ διορατικοί (Μάτι είναι αυτό). Γνωρίζοντας την πορεία σας τόσα χρόνια είμαστε σίγουροι οτι σε κάθε μελλοντική τρομοκρατική επίθεση θα έχουμε τις προκηρύξεις του κάθε Κουφοντίνα αποκλειστικά στην πόρτα μας.
Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε ακόμα παραπέρα για να σας προσεγγίσουμε: Γνωρίζοντας το “μοτο” που σας έκανε από ασήμαντο σφουγγοκωλάριο Πασόκο, Παμμέγιστο σεβάσμιο Δημοσιογράφο, το αλήστου μνήμης “Στηρίζουμε την Αλλαγή, ελέγχουμε την εξουσία”, αποφασίσαμε να αλλάξουμε το δικό μας από“Μάτι που τα βλέπει όλα στη χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία” σε “Στηρίζουμε τον Τρίμμη, που στηρίζει η Πρεσβεία” .(Μία είναι η Πρεσβεία).
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η πρότασή μας να τύχει θετικής αποδοχής.
Μετά Τιμής
Ο Αρχισυντάκτης, Διευθυντής και Ιδιοκτήτης του “AmanToMatiMou Corporation Ltd.”
Δήμος Βερυ Λαμόγιος
Δημοσιοκάφρος, Επιχειρηματίας, Off-Shore Expert

Υστερόγραφον: Η Πρόσκληση αφορά και τη σύζυγό σας, αφού φέτος έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο και με κάτι άκρες που έχουμε στην Γηραιά Αλβιώνα όλο και κάτι μπορούμε να μασήσουμε από τον Άγγλο Λαουτζίκο. Η συνδρομή της θα είναι ανεκτίμητος!

http://amantomatimou.wordpress.com/

http://deltio11.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html

Δεν θέλω να πεθάνει το Έθνος μου


Αγαπητοί συνέλληνες,

Έχοντας θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 05η Φεβρουαρίου 2012 για την οποιαδήποτε συμμετοχή σας στην εκ μέρους μας έγερση ΑΓΩΓΗΣ κατά των ανθελλήνων πολιτικών που δρούν ως στρατεύματα κατοχής στα σπλάχνα του Έθνους και αναμένοντας την συμμετοχή όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για την ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, της Ελευθερίας μας, της αξιοπρέπειάς μας, των οικογενειών μας, των περιουσιών μας και προπαντός του μέλλοντος των παιδιών μας στα οποία θα δώσουμε λόγο των πράξεών μας, σας καλώ να αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ κατά του επερχόμενου Αρμαγεδώνα.

Οδηγώντας, οι οδαλίσκες των τοκογλύφων, τους Έλληνες στην απόγνωση, ξεχνούν το παράδειγμα της γάτας που, όταν την στριμώχνεις, ορμάει να σου βγάλει τα μάτια. Ας ορμήσουμε λοιπόν καταπάνω τους «να τους βγάλουμε τα μάτια» και ας εφαρμόσουμε την τακτική του πολέμου κατακαίγοντας κάθε πηγή πλουτισμού των τοκογλύφων και να μην περιμένουμε να ζήσουμε τον εφιάλτη του να δούμε στον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως να κυματίζουν οι σημαίες της «The Trilateral Commission» Τριμερούς Επιτροπής, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (Bilderberg), των Ιλλουμινάτι και της Νέας Τάξης υπό τα κρωξίματα του όχλου των ανθρωποειδών των Rothschilds of London, Lazar Brothers of Paris, Israel Moses Seif of Italy, Warburg Bros of Hamburg, Lehman Brothers of New York, Kuhn Loeb of New York, Chase Manhattan of New York (Morgan), Goldman Sachs of New York, (που «συμπτωματικά», αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι, είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή), να ψέλνουν εν χορώ τον επικήδειο του Έθνους μας.

Ο «γιός του αγωγιάτη», ο Δημήτρης Τσοβόλας δήλωνε την 06η Σεπτεμβρίου 1995 το «Πωλείται η Ελλάς». Η διαφορά είναι στο χρόνο του ρήματος κι οι «αδιαπραγμάτευτοι» πωλητές αυτής της συμμορίας μας καλούν να ζήσουμε κάτω από τον σωρό των ερειπίων της ζωής μας, αν αυτή την λένε ζωή.

Αδιαφορώντας διά τις πολιτικές σας πεποιθήσεις αλλά βέβαιοι όντες γιά το ενδιαφέρον σας περί της ιστορικής συνέχειας του Έθνους μας, παρακαλούμε να έχουμε την οιανδήποτε, κατά την κρίση σας, συμμετοχή στην προσπάθειά μας αυτή.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ. ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ. Φέρνοντας στην μνήμη μας τα λόγια του ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ: «Δεν θέλω να πεθάνει το Έθνος μου, το Έθνος αυτό, που τόσα έκαμε στην ζωή του, το έξυπνο, το τόσο ανθρώπινο. Για να το φυλάξω από τον θάνατο πρέπει τώρα να το κάμω πεισματάρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας είναι και υπερβολικό το αίσθημα που θέλω να δώσω στους Έλληνες. Μόνον έτσι θα ζήσει το ΕΘΝΟΣ. Σε όποιους με κατηγορούν ή με περιγελούν, γιατί τους κεντρώ το Εθνικό τους αίσθημα και τους μιλώ αποκλειστικά, θα λέγω: Λοιπόν θέλετε να πεθάνει το Έθνος σας; Αν το θέλετε, πέστε το καθαρά, μην κρυβόσαστε.»

Η λύση είναι μία: ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ, ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ!

Σας Χαιρετώ,
Οδυσσέας Τηλιγάδας


http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_4122.html

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Εθνική Δράση Ηλείας: Ενημερώνουμε τους φίλους της Εθνικής Δράσης Ηλείας για τις εξελίξεις στο σημερινό περιστατικό με τους λαθρομετανάστες. Έπειτα απο την αποτελεσματική δράση της Ε.Δ.Η μαζί με τους αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής του Κούβελου, οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν εκ νέου στο λιμάνι του Κατακόλου, όπου και κρατούνται προσωρινά οι περισσότεροι απο αυτούς σε βαγόνια-κοντέινερ. Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου. Λόγω των συνθηκών φιλοξενείας, είναι αμφίβολο για πόσο θα παραμείνουν στο λιμάνι, οπότε τίθεται θέμα επιστροφής τους στο πολιτιστικό κέντρο του Κούβελου.. Για τον λόγο αυτό, και επειδή δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ξανά τις αρχές που δηλώνουν ότι η όλη διαδικασία θα πάρει 2-3 μέρες, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το 2008 όταν εγκαταστάθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα λαθρομετανάστες στο Παλαιό Νοσοκομείο Πύργου, η Εθνική Δράση Ηλείας θα παραμείνει στον χώρο του Κούβελου για όσο χρειαστεί. Ατυπες και μη πιστοποιημένες πληροφορίες μας λένε ότι σκοπεύουν να τους κρατήσουν στον Πύργο για 2 μήνες( πιθανον μεχρι να εκδοθεί άσυλο και άδειες παραμονής). Καλούμε λοιπόν ακόμα μια φορά μέλη και φίλους της Ε.Δ.Η. να προσέλθουν οποιαδήποτε ώρα επιθυμούν στον χώρο του Κούβελου ώστε να στηριχθεί αυτός ο αγώνας που ξεκίνησε ενάντια στις πολιτισμικές ενέσεις που βάλλεται η χώρα μας και στην συνέχεια μετατρέπονται σε κίνδυνος για τους ίδιους τους Έλληνες..! Είμαστε άνθρωποι και έχουμε ανθρωπιά, αλλά δεν θα δεχθούμε την ανθρωπιά εις βάρος άλλων ανθρώπων, εις βάρος των Ελλήνων..
Μένουμε λοιπόν προσηλωμένοι στον στόχο μας και συνεχίζουμε να επιζητούμε την εφαρμογή του Συντάγματος που ορίζει την άμεση απέλαση κάθε παρανόμου. Στηρίξτε τον αγώνα μας.. Στηρίξτε τον τόπο σας, στηρίξτε την Ελλάδα και εσας τους ίδιους.! 

Εδώ θα δείτε το ιστορικό του σημερινού περιστατικού:
νωρίς το πρωί
απόγευμα
 
http://edhleias.blogspot.com/2012/01/blog-post_8514.html

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ!! ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!! ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ".....Σύμφωνα με τον αγγλικό νόμο...." σημαίνει : Είμαι δανειστής, μ αρέσει το σπίτι σου (διότι είναι παραθαλάσσιο κ.τ.λ.),  στο παίρνω  επειδή το Κράτος σου μου χρωστάει, και εσύ βρέστα με το Κράτος σου.
  
 
Διαβάστε πρώτα -αν δεν το έχετε ήδη κάνει - τι περιλαμβάνει χοντρικά η δανειακή σύμβαση (Ν.1) και τι θα σημάνει αυτό για όλους μας.Θα παγώσει το αίμα σας!!!
 
Μετά ,αν συμφωνείτε φυσικά,στείλτε την "Ανοικτή επιστολή προς Έλληνες βουλευτές (Ν.2).
 
Κατόπιν,αν συμφωνείτε, υπογράψτε (στο Ν.3) και διαδώστε όπου και όπως μπορείτε αυτό το μήνυμα.Πρόκειται για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας!

 
1.Σχέδιο νόμου (Δανειακή Σύμβαση)

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Ολόκληρο το κείμενο του εφαρμοστικού με σχόλια και παραπομπές Efarmostikos_nomos_sxolia1
 
2.Ανοικτή επιστολή προς ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Αγαπητέ εκπρόσωπέ μου – το Σύνταγμα σε λέει υπηρέτη αλλά στην δημοκρατία δεν χρειαζόμαστε υπηρέτες,

Στην ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου μου είπες ότι δεν γνωρίζες, ότι δεν είχες ενημερωθεί, ότι δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς.
Στην ψηφοφορία αυτή εκπρόσωπε ψήφισες, μεταξύ άλλων, το κεφάλαιο Α του εφαρμοστικού νόμου που αφορά την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας.

Σε εκτιμώ εκπρόσωπε και πιστεύω ότι πράγματι δεν ήξερες τι ψήφισες γιατί αλλιώς δεν θα το ψήφιζες ποτέ! Λοιπόν αγαπητέ βουλευτή έχεις μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξεις τα πράγματα.
Με την νέα δανειακή σύμβαση θα ξαναέρθει στην Βουλή η παλαιά δανειακή σύμβαση την
  οποία έχει υπογράψει μόνο ο πρώην υπουργός οικονομικών και κατά συνέπεια δεν έχει καμία νομική ισχύ.
Επίσης θα έρθει στην Βουλή προς κύρωση από 180 βουλευτές, εκείνος ο εφαρμοστικός νόμος που δεν είχες προλάβει να διαβάσεις και ειδικά το κεφάλαιο-Α. Ο νόμος αυτός είναι αυτή την στιγμή στον αέρα γιατί δεν έχει ψηφισθεί από τα 2/3 της Βουλής των Ελλήνων.

Αγαπητέ βουλευτή είχες αρκετό χρόνο για να διαβάσεις τι ψήφισες τότε και έτσι εγώ ο εκλογέας, εντολοδόχος και τελικός κριτής σου γνωρίζω ότι γνωρίζεις.

Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 1-4 ψηφίζεις την εκχώρηση στους δανειστές κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού κράτους (συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ταμειακών διαθεσίμων των υπό εκχώρηση στοιχείων).

Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 6 ψηφίζεις την παραίτηση του Ελληνικού δημοσίου από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές.

Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 7 ψηφίζεις ότι ο Ελληνικός λαός που έχει παραιτηθεί από κάθε έσοδο των υπό «αξιοποίηση» στοιχείων αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 11 ψηφίζεις ότι το Ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να λάβει ούτε ευρώ σε φόρους ή εισφορές από το ταμείο «αξιοποίησης». Ώπως, επίσης, γνωρίζεις το δικό μου αφορολόγητο είναι στις 5.000 ευρώ προς το παρόν.

Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 4, παρ 1 ψηφίζεις ότι η απόφαση για το που θα διατεθούν τα στοιχεία λαμβάνεται από τους δανειστές. Μπορεί ας πούμε το αεροδρόμια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να πουληθεί στα σκόπια και να αλλάξει ονομασία.

Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 9, παρ 1 δίνεις την δυνατότητα στους δανειστές να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών με μια απλή απόφαση. Δηλαδή άνετα μπορούν να αυξήσουν τα τιμολόγια ρεύματος, νερού κλπ επειδή έτσι γουστάρουν.

Γνωρίζεις ότι στα άρθρα 11-14 ψηφίζεις την δυνατότητα των δανειστών να αλλάζουν συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό «κράτος» να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.


Αγαπητέ εκπρόσωπε,

Δεν θέλω να μιλήσουμε για το παρελθόν, δεν θέλω να μιλήσουμε ούτε για το μέλλον θέλω μόνο να μιλήσουμε μόνο για εκείνη την στιγμή που η ματιά της ιστορίας θα πέσει πάνω σου.
Την στιγμή της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα ακούσεις το όνομά σου και θα πρέπει να πεις ένα ναι ή ένα ΟΧΙ!

Εκείνη την στιγμή είμαι σίγουρος ότι τα γόνατά σου δεν θα τρέμουν επειδή θα σε κοιτάζουν τα μάτια 10.000.000 Ελλήνων. Δεν θα τρέμουν γιατί γνωρίζεις ότι θα πρέπει να πεις το μεγάλο ΟΧΙ!

Και θα το πεις αγαπητέ εκπρόσωπε γιατί τώρα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!

Θα κλείσω με την αγαπημένη σου ευχή προς εμένα τα τελευταία 30 χρόνια.

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ...

3.Συλλογή  υπογραφών ενάντια στη Δανειακή Σύμβαση

http://www.patriotiki-kinisi.com/index.php/2011-12-29-21-43-05

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΜΟΝΟΝ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ . Δεν είναι σχήμα λόγου. ΠΟΛΕΜΑΜΕ πλέον να σώσουμε τα ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. (κι όχι μόνο την Δημόσια περιουσία )

ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Εφαρμοστικός»: Όλα στο σφυρί, αλλά με... εχεμύθεια!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ STATUS ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ : ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΚωδικός : � ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ�


Kων/νου  Ε. Στρωματιά, σχεδιαστή συστημάτων, εφευρέτη - ερευνητή.

Ένα άσχημο αλλά όχι απίθανο σενάριο
Κάπου στο εγγύς μέλλον .   Η γενική πολιτικοστρατιωτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο έχει γίνει εξαιρετικά κρίσιμη.  Στο ειδικό κέντρο επιχειρήσεων έχει σημάνει συναγερμός και ξυπνούν μνήμες των Ιμίων. Ομάδα ελικοπτέρων που διενεργούσε εναέρια περιπολία στην περιοχή του υδατοφράκτη  στην περιοχή  Θησαυρού Δράμας χάθηκε από τα ραντάρ. Κάθε ασύρματη ή ενσύρματη  επικοινωνία με την ευρύτερη περιοχή Δράμας Σερρών έχει διακοπεί Μετά από αρκετή ώρα μέσω δορυφορικού τηλεφώνου πληροφορούνται ότι δεν λειτουργεί καμία ηλεκτρική συσκευή στις παραπάνω περιοχές και τα δύο ελικόπτερα θεάθηκαν από ιδιώτες να πέφτουν φλεγόμενα στις νότιες παρειές του  Φαλακρού όρους.  Tα πρώτα συμπτώματα πλήγματος από βόμβα παραγωγής ισχυρού ηλεκτρομαγνητικού παλμού ΕΜΡ (ΕlectroΜagnetic Pulse) είναι ορατά (εικόνα 1). Η περιοχή έχει νεκρώσει από πλευράς ηλεκτρικής ενέργειας και ο πληθυσμός συμπεριφέρεται αμήχανα. Ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να αντιδράσει μη έχοντας τα μέσα να ενημερώσει μαζικά τον πληγέντα πληθυσμό.
Ταυτόχρονα αναφέρονται ισχυρές συγκεντρώσεις στρατευμάτων στα έναντι του Αιγαίου παράλια. Ασυνήθιστη κίνηση παρουσιάζουν όλοι οι έναντι λιμένες. Μαζικές παραβιάσεις στο FIR του Αιγαίου στις οποίες μετέχουν ασυνήθιστα πολλά αεροσκάφη αναγνωρίσεως.  Στην ανατολική Θράκη παρόμοιες κινήσεις έχουν κινητοποιήσει τις επίγειες δυνάμεις που από το πρωί είναι επί ποδός πολέμου. Η γενική εκτίμηση είναι ότι προετοιμάζεται εισβολή�  Δίδεται εντολή να στρωθούν νάρκες σε όλο το μήκος των συνόρων και των νησιών. 
 Η κάλυψη των περιοχών πίσω από τα οχυρωματικά έργα στις ακτές και το εσωτερικό του νησιού που πλήττεται όπως και των περιοχών συγκέντρωσης εφοδίων και των οδικών αρτηριών που εξυπηρετούν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό λόγω του τουρισμού κυρίως αλλά και λόγω ανυπαρξίας κατάλληλων οπλικών συστημάτων (νάρκες κατά χαμηλά ιπτάμενων στόχων, σύγχρονα παθητικά συστήματα επιτήρησης κλπ). 
Εχθρικά αυτοκατευθυνόμενα βλήματα αέρος - αέρος τύπου POPAY εκτοξευόμενα από εχθρικά αεροσκάφη πλήττουν τους στόχους τους.  Ότι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (RADAR, σταθμοί επικοινωνιών, επικοινωνίες αεράμυνας, κλπ ) καταστρέφεται πάραυτα �  Το νησί δέχεται την επίθεση και νεκρώνει επικοινωνιακά .. 
Παράλληλα στρώνονται εσπευσμένα νάρκες στις ακτές του νησιού και στη θάλασσα κοντά στις ακτές.   Το  πρόβλημα άμεσης και ταχείας ανάπτυξης σύγχρονων ηλεκτρονικά λειτουργούντων �έξυπνων� ναρκών σε ακτές λόγω ύπαρξης τουρισμού δεν έχει επιλυθεί. Ο χρόνος δεν επαρκεί για την σωστή αντιμετώπιση στη δημιουργία ενός πρώτου πύρινου θώρακα στις ακτές�
Σε λίγο ένα συνεχές σφυροκόπημα βλημάτων πυροβολικού θα αρχίσει από τις απέναντι εχθρικές ακτές. Η εγγύτητα του νησιού στις εχθρικές ακτές το καθιστά εύκολη λεία.  Μετά από δύο μέρες συνεχές σφυροκόπημα από το μέσης ακτίνας δράσης εχθρικό πυροβολικό οι ακτές μοιάζουν σκαμμένες παντού�  Το σύνολο των ναρκών που είχαν προλάβει να διαστρώσουν οι αμυνόμενοι έχει πλέον αριστευθεί.  Οι ειδικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού έχουν πλήξει στόχους σε όλο το νησί.   Οι αμυνόμενοι έχουν  περιέλθει σε δεινή θέση με το ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό του νησιού από τις εχθρικές δυνάμεις (εικόνα 2).
 
Η Ανατροπή
Οι αμυνόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη� Θα παίξουν ένα τελευταίο χαρτί,  πολύ διαφορετικό, πολύ ισχυρό, πολύ άγνωστο.  Σε ειδικά σημεία (εικόνα 3) συγκεκριμένων λόφων και βουνών (εικόνα 4) τοποθετούνται ειδικοί μη επανδρωμένοι, φορείς  (εικόνα 5) που φέρουν
στο εσωτερικό τους ειδική συσκευή (εικόνα 6) παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (4)
, ικανή να παράγει ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς μεγάλης ισχύος και ηλεκτρικών φορτίων αιχμής δεκάδων εκατομμυρίων Αμπέρ (Ampere) υψηλής συχνότητας στο φάσμα των μικροκυμάτων με κυματισμούς της τάξης των δεκάδων χιλιάδων μικροδευτερολέπτων, που δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικό κύμα εντάσεως άνω των 90.000 Volt/m, που σε χρόνο 18 - 20 περίπου δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου αχρηστεύει ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατους ανιχνευτές (RADAR), ηλεκτρονικά όργανα και κυκλώματα που χρησιμοποιούν ημιαγωγούς γερμανίου, πυριτίου και άλλων γνωστών προσμίξεων, υπολογιστικά συστήματα για επικοινωνίες, συστήματα πλοήγησης, στοχοποίησης, αναγνώρισης, επιτήρησης επανδρωμένων και μη αεροσκαφών και γενικά ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, προκαλώντας τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών, καταστρέφοντας τα ηλεκτρονικά κυκλώματα λόγω  της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη.
 Οι σύγχρονες αυτές �ευφυείς ηλεκτρονικές επίγειες συσκευές  κατά ιπτάμενων μέσων� παρέχουν σφαιρική ακτίνα δράσης δεκάδων χιλιομέτρων δημιουργώντας στην πράξη αδιαπέραστο πολλαπλό τείχος στον Ελληνικό εναέριο χώρο. Μία νέα επαναστατική και αποτελεσματική ιδέα για την αεράμυνα υλοποιείται απλά, οικονομικά, πανεύκολα.


εικόνα 3
    Αφού αποκρούσθηκε το πρώτο κύμα, η επίθεση από τον αέρα και η μεταφορά  προσωπικού του εχθρού με ελικόπτερα, δόθηκε εντολή  να πληγούν στόχοι στην καρδιά του εχθρού σαν ανταποδοτική δράση.  Αντίστοιχοι ειδικής κατασκευής μη επανδρωμένοι φορείς
, που απορρίπτονται από αεροσκάφη ή ελικόπτερα (εικόνα 7) από τον αέρα με αλεξίπτωτο και φέρουν στο εσωτερικό τους ίδια συσκευή παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (4) , προετοιμάζονται για να απορριφθούν στην ενδοχώρα ου επίδοξου εισβολέα. Το όπλο αυτό μπορεί να αχρηστεύσει σε διάμετρο κύκλου μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων από το σημείο στο οποίο θα εκραγεί, εκτός από τα παραπάνω αναφερθέντα, την υπάρχουσα ηλεκτρική και τηλεπικοινωνιακή υποδομή και δίκτυα υπολογιστών, οπλικά συστήματα, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων, πλωτών και υποβρύχιων μέσων, κέντρα διοικήσεως και ελέγχου, ακόμη και τα ηλεκτρικά σκεύη πάσης
μορφής � ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις κλπ- και γενικά ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.  Η προσωρινή � έστω � επιστροφή στη λίθινη εποχή δεν θα είναι μακριά για αυτόν που θα υποστεί τις ενέργειες ενός τέτοιου όπλου.  Το όπλο αχρηστεύει ακαριαία αεροσκάφη (154), άρματα μάχης (155) και γενικά οποιοδήποτε οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί σύστημα ή υποσύστημα το οποίο απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει. 
Το πεδίο που παράγεται μπορεί να γίνει αρκετά ισχυρό, ώστε να δημιουργήσει αιφνίδιες διαφορές τάσης χιλιάδων Volt σε καλώδια ή στις διαδρομές που είναι τυπωμένες στις ηλεκτρονικές πλακέτες, με αποτέλεσμα την πρόκληση μη επιδιορθώσιμων φθορών σε  πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών και γενικά να καταστρέψει την ηλεκτρονική υποδομή του εχθρού. 
Ο υψηλής συχνότητας παλμός στο φάσμα των μικροκυμάτων που παράγει το σύστημα είναι όμοιος με κεραυνό. Σε συνδυασμό με το φαινόμενο της "ετεροχρονισμένης συνέπειας του ηλεκτρομαγνητικού παλμού", που αφορά την καθυστερημένη κατά 15 λεπτά μετά την πυροδότηση του συστήματος δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος  (ο χρόνος απαιτείται για να ατονήσουν τα μαγνητικά πεδία) μεταφορά των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που έχουν δημιουργηθεί μέσω της ηλεκτρικής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής σε τυχόν υπάρχον δίκτυο στην περίπτωση προσβολής πόλεων ή εκτεταμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων καθιστά το όπλο πολύ εύστοχο για τον απλό λόγο ότι αυτό δεν χρειάζεται να κατευθυνθεί απ' ευθείας στο στόχο, αλλά αρκεί να πλήξει στόχους όπως κέντρα επικοινωνιών, σταθμούς διοικήσεως, εργοστάσια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για να παραλύσουν ολόκληρα συστήματα πόλεων και εγκαταστάσεων διακόπτοντας τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος,  τις τηλεφωνικές συνδέσεις και καταστρέφοντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ενεργά στοιχεία και τους φορείς των δικτύων τους. 
εικόνα 4
 Σαν αποτέλεσμα του ισχυρού αυτού ηλεκτρομαγνητικού παλμού θα αυξηθεί απότομα η φωτεινότητα των τηλεοράσεων και των οθονών των ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα αναφλεγούν λόγω υπερφόρτωσης όλα τα ηλεκτρικά και τηλεφωνικά καλώδια, οι ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε ανθρώπινα χέρια και τα κινητά τηλέφωνα θα υπερθερμανθούν προκαλώντας ακόμα και εγκαύματα οι μπαταρίες συσκευών θα υπερφορτιστούν με τελικό αποτέλεσμα την απενεργοποίηση όλων των μηχανών και τον παροπλισμό οχημάτων, αρμάτων μάχης, ελικοπτέρων, αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων, αντιαεροπορικών συστημάτων, πυραύλων αέρος και θαλάσσης κλπ. Υπόψη ότι δεν προκαλούνται επιπτώσεις σε ανθρώπους.  Είναι γνωστό άλλωστε ότι από πυρηνικές εκρήξεις βομβών υδρογόνου δημιουργούνται ακτίνες �γ� οι οποίες αντιδρούν με το οξυγόνο και υδρογόνο της ατμόσφαιρας, απελευθερώνοντας  "παλιρροϊκό κύμα" ηλεκτρονίων που διασκορπίζονται σε απόσταση χιλιάδων μιλίων. Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικού παλμού από το σύστημα παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος είναι στιγμιαία, απαιτούσα μικρό κόστος ανάπτυξης, μικρά ποσά ενέργειας και κοινά υλικά που είναι εύκολο να εξευρεθούν.
Στον αντίποδα ειδικές συσκευές και μέθοδοι έχουν θεσπισθεί και υλοποιηθεί για να    θωρακισθεί ο Ελλαδικός χώρος απέναντι στον ηλεκτρομαγνητικό παλμό που τυχόν θα δημιουργήσουν μη φίλιες δυνάμει. Με την εφαρμογή τους η ασφάλεια τόσο των ηλεκτρονικών συσκευών όσο και η προσβολή των συστημάτων πληροφορικής και ιδιαίτερα αυτών που θεωρούνται επιχειρησιακά ��κρίσιμα�� για τις ένοπλες δυνάμεις (Συστήματα Διοικήσεως και Ελέγχου, ή αντίστοιχα πολυαισθητηριακά συστήματα πραγματικού χρόνου με δυνατότητες στοχοποίησης και ελέγχου πυρών) και κάθε άλλο κρίσιμο οπλικό ή άλλο σύστημα που διαθέτει ηλεκτρονική τεχνολογία, έχει θωρακισθεί ικανοποιητικά.   Καθίσταται σιγά - σιγά σαφές γιατί επελέγη ο τίτλος �χρυσόμαλλο δέρας� για να περιγράψει αυτό το φοβερό όπλο.  Για κάποιους άλλους που έχουν ανα-γνώσει τα �Ορφικά� του αείμνηστου Έλληνα  Πασσά , ίσως το άρθρο αυτό υποδείξει κάτι.    
εικόνα 5
Ο νέος �Αβέρωφ�
 Από την κεντρική διοίκηση δόθηκε το πράσινο φως για ανάπτυξη μη επανδρωμένων - αυτοκατευθυνόμενων και μη - επί στόχων, πολυμορφικών φορέων (εικόνα 8) στη θάλασσα, που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, υπερσύγχρονες τορπίλες (εικόνα 9) και σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (ΕΜΡ), τα οποία χρησιμοποιώντας προηγμένη μικροηλεκτρονική τεχνολογία ανιχνεύουν, και ταυτοποιούν προκαθορισμένους στόχους κινούμενα από μόνα τους ή με απόμακρη πλοήγηση προς αυτούς, ενεργοποιώντας αυτόματα το εκρηκτικό, τις τορπίλες ή το σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος όταν υπάρξουν κατάλληλες προκαθορισμένες συνθήκες.  Ειδικά σκάφη μεταφοράς (εικόνα 10)  τα μεταφέρουν σε χώρους δημιουργίας ευφυών ηλεκτρονικών ναρκοπεδίων στη θάλασσα και κάτω από αυτή.   Ανάλογα συστήματα μεταφοράς και υποστήριξής τους (εικόνα 10) μεταφέρουν κάποια από τα αυτοκινούμενα στις εισόδους των εχθρικών λιμανιών σχηματίζοντας έξυπνα ηλεκτρονικά αυτοκινούμενα ναρκοπέδια πολλών χιλιομέτρων και φράζοντας την είσοδό τους αποτελεσματικά.  Με τις κάμερες που διαθέτει ο φορέας (εικόνα 12) εντοπίζει (σχήμα 47) το εχθρικό σκάφος επιφανείας. Ο φορέας βυθίζεται (σχήμα 48) κάτω από το νερό και κινείται προς το πλοίο με τη χρήση παθητικών υδροφώνων (σχήμα 49). Έρχεται σε επαφή με το πλοίο και ενεργοποιεί (τελευταίο σχήμα) την εκρηκτική ύλη ή το ΕΜΡ όπλο που μεταφέρει. 
εικόνα 6
Σε όλο το Αιγαίο  έχουν μεταφερθεί και δρουν διάσπαρτοι μη επανδρωμένοι, αόρατοι, κυνηγοί υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας. Αυτοί οι ειδικοίαυτοκατευθυνόμενοι επί στόχου φορείς (εικόνα 9) για χρήση στη   θάλασσα ή κάτω από αυτή, μεταφέρουν δύο τορπίλες, έχουν δυνατότητα υποβρύχιας πλεύσης. Τους ονομάσαμε �αυτόματα μεταφοράς τορπιλών �και αποτελούν ένα παλιό όνειρο , ένα διακαεί πόθο  για τους αξιωματικούς του ναυτικού με την κωδική ονομασία �τορπίλη εν ύπνω� ή �κοιμώμενη τορπίλη�. Διαθέτουν συστήματα αυτόματης αλλά και απόμακρα κατευθυνόμενης πρόωσης και πλοήγησης,  μεγάλη ικανότητα κατάδυσης και ανάδυσης στο ύδωρ, ισχυρά επικοινωνιακά συστήματα, μεγάλη αυτονομία κίνησης και γενικά μεγάλη ικανότητα επιβίωσης επί και κάτω από τη θάλασσα. Οι τορπίλες ενεργοποιούνται ηλεκτρονικά με ειδική εντολή από το κεντρικό υπολογιστικό σύστημα του αυτομάτου και μπορούν να προσβάλουν με ευκολία πλοία επιφανείας αλλά και υποβρύχια σε μεγάλες αποστάσεις. Μία άλλη διάσταση της επιχειρησιακής δράσης των αυτομάτων αυτών μη επανδρωμένων φορέων αφορά στην εν γένει απαγόρευση εχθρικών αποβάσεων και αεραποβάσεων επιχειρούμενη από κάθε γνωστό μέσο και την εξασφάλιση τόσο ακτών αποβάσεων, βραχονησίδων και μικρονησίδων όσο και περιοχών μετόπισθεν οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως ζώνες ρίψεως αλεξιπτωτιστών ή ζώνες προσγειώσεως ελικοπτέρων και γενικά εχόντων ανάγκη επιτήρησης και εξασφάλισης περιοχών. Επιλύουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της ταχείας ναρκοθέτησης ακτών, του θαλάσσιου χώρου προ των ακτών αλλά και των περιοχών στις οποίες αναμένονται αεραποβάσεις και ρίψεις αλεξιπτωτιστών.
Είναι ιδανικά για χρήση στην παράκτια άμυνα των Ελληνικών νησιών, πολλά εκ των  οποίων παρουσιάζουν μεγάλες ακτές κατάλληλες για απόβαση μήκους πολλών χιλιομέτρων και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να στρωθούν με νάρκες από τον καιρό της ειρήνης λόγω του τουρισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα ταχείας διάστρωσης των συστημάτων αυτών που λειτουργούν σαν ηλεκτρονικές σύγχρονες νάρκες επί των ακτών αλλά και πόντισής τους προ των ακτών όπου θα λειτουργήσουν και σαν αυτόνομα ή κατευθυνόμενοι από απόσταση καταστροφείς πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων. Παράλληλα η χρήση επίγειων αυτομάτων θα είναι ισχυρότατος αποτρεπτικός παράγοντας και θα εξασφαλίσει αποτελεσματικά τις ζώνες ρίψεως αλεξιπτωτιστών και ζωνών προσγειώσεως ιπτάμενων μέσων από εχθρικές ενέργειες. Τεράστια είναι και η δυνατότητα, που μετατρέπεται σε τακτικό πλεονέκτημα για τον τακτικό διοικητή άμυνας, απαγόρευσης διέλευσης αεροσκαφών και ελικοπτέρων σε μεγάλες ακτίνες που φθάνουν τα 50 χιλιόμετρα στην περίπτωση χρήσης συστήματος  δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος.
εικόνα 7
 Αν προσθέσει κανείς τις μεγάλες δυνατότητες ταχείας ναρκοθέτησης ευρύτατων θαλάσσιων περιοχών, την επιχειρησιακή δυνατότητα αποκλεισμού λιμένων που πρακτικά σημαίνει τεράστια επιχείρηση εκκαθάρισης από τον επιτιθέμενο που θα του κοστίσει σε χρόνο και μέσα, σε συνδυασμό με τα υποθαλάσσια ναρκοπέδια κάτω από τη θάλασσα και τους καταστροφείς πλοίων επιφανείας με τα αυτόματα μεταφοράς τορπιλών, η ορθολογιστική χρήση τους φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει γρήγορα την δυσχερή κατάσταση κάθε απειλούμενου αμυνόμενου, ειδικά εάν αυτός είναι απειλούμενη νήσος που έχει αποκλεισθεί από αέρα και θάλασσα και να φέρει τον αντίπαλο επιτιθέμενο σε πολύ δυσχερή θέση.   Με τη χρήση των αυτομάτων αυτών είναι δυνατή η δημιουργία ισχυρών πλωτών ναρκοπεδίων, χώρων καταστροφής πλωτών μέσων και υποβρύχιων αλλά και χώρων καταστροφής επίγειων και ιπτάμενων μέσων. Εισάγεται και μπορεί να υλοποιηθεί  με τη χρήση των συστημάτων που περιγράφονται στην παρούσα εργασία, η ιδέα της �κοιμώμενης νάρκης�, της �εν ύπνω τορπίλης�, τουεν υπνώσει ναρκοπεδίου�, της �νάρκης σε λήθη� της �ομάδας αυτοκινούμενων ναρκών�, της �ομάδας αυτενεργούντων ναρκών�, των �καταστροφέων σκαφών επιφανείας�, των �καταστροφέων υποβρυχίων�, των �καταστροφέων ηλεκτρονικών συστημάτων σε αέρα, ξηρά και θάλασσα�, του �ηλεκτρονικού αποκλεισμού ευρέων περιοχών�, του �ηλεκτρονικού αποκλεισμού λιμένων�, του �ηλεκτρονικού αποκλεισμού στρατιωτικών εγκαταστάσεων�, του �ηλεκτρονικού αποκλεισμού οπλικών συστημάτων�, του �ηλεκτρονικού αποκλεισμού πόλεων ιδιαίτερης στρατηγικής και τακτικής σημασίας�, του �ηλεκτρονικού αποκλεισμού εργοστασίων παραγωγής ενέργειας�, της �ηλεκτρονικής επιτήρησης σε ξηρά,  από μη επανδρωμένο�, της �ηλεκτρονικής επιτήρησης στη  θάλασσα και κάτω από αυτή από μη επανδρωμένο αυτοκινούμενο ή μη φορέα� δηλαδή αντίστοιχο οπλικό σύστημα επιτήρησης με τα ιπτάμενα UAV στη θάλασσα και συναφών εν γένει στόχων.

εικόνα 8

Οι επιχειρήσεις παραπλάνησης στη θάλασσα αποκτούν νέα διάσταση καθότι δεν θα δύναται ο εχθρός να ξεχωρίζει ένα αυτόματο μεταφοράς τορπιλών από ένα πραγματικό υποβρύχιο και αναγκαστικά θα το θεωρεί ως τη μεγαλύτερη απειλή, δηλαδή ως υποβρύχιο, με αποτέλεσμα να έχει σύγχυση της τρέχουσας τακτικής αλλά και στρατηγικής κατάστασης και να μη μπορεί να σχεδιάσει σωστά τις επιχειρήσεις του. Ωσαύτως ιδιαίτερη αξία μπορούν να προσλάβουν οι αντίστοιχες τακτικές επιχειρήσεις επιτήρησης θαλασσίων, υποθαλασσίων, χερσαίων αλλά και εναέριων περιοχών σε ευρεία κλίμακα,  αλλά και αντίστοιχες στρατηγικές (μεγάλου εύρους σχεδίασης επιχειρήσεις) επιχειρήσεις στην περίπτωση χρήσης συστήματος δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.  Η τακτική ευελιξία σε επιχειρήσεις ναρκοπολέμου μεταπίπτει σε στρατηγικό πλεονέκτημα με τα πλήρως ηλεκτρονικά ναρκοπέδια με χρήση αισθητήρων, ανάδρομη επικοινωνία και δυνατότητα απόμακρης ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης, δυνατότητα επιτήρησης και παροχής πληροφοριών για κινήσεις εχθρικών μέσων και χρήση συστημάτων αναγνώρισης φιλίων τμημάτων. Ο αντίπαλος δεν θα μπορεί πλέον να επιδίδεται σε επιχειρήσεις καταδίωξης με μέσα και δυνάμεις που σήμερα σχεδίαζε. Οι νέες δυνατότητες απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών ναρκών σε διέλευση φιλίων τμημάτων και ενεργοποίησή τους αμέσως μόλις αυτά διέλθουν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στον καταδιώκοντα. Με την υλοποίηση των παρακάτω μηχανών  θα υιοθετηθούν νέοι σχεδιασμοί και τακτικές στο πεδίο της μάχης και το θέατρο επιχειρήσεων που δύσκολα θα αντιμετωπίζονται από τα εχθρικά επιτελεία και μονάδες.  
Η απαγόρευση διέλευσης αρμάτων � οχημάτων, οι χώροι καταστροφής αρμάτων και συναφείς σχεδιασμοί μπορούν πλέον να υλοποιηθούν ικανοποιητικά με τη χρήση των αυτομάτων.  Η προσέγγιση και  διέλευση  εχθρικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAV�ς και λοιπών ιπτάμενων μέσων από ευρύτατες γεωγραφικές περιοχές και σε μεγάλα ύψη που ξεπερνούν τα 50.000 μέτρα θα είναι πλέον προβληματική λόγω μεγάλης επικινδυνότητας εξουδετέρωσης με τη χρήση αυτομάτων που φέρουν σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος από την ξηρά.

εικόνα 9
Εάν κάποιος ήθελε να δώσει μία περιληπτική επιστημονική αποτύπωση στην εφεύρεση αυτή θα την χαρακτήριζε ως εξής : μη επανδρωμένοι,
αυτοκατευθυνόμενοι ή όχι επί στόχου, φορείς) μεταφοράς όπλου ΕΜΡ ή εκρηκτικών υλών ή  τορπιλών ή άλλων οπλικών συστημάτων
με δυνατότητες υποβρύχιας πλεύσης.Πρόκειται περί μη επανδρωμένων, αυτοκατευθυνόμενων επί στόχου, διάφορων διαστάσεων και κατασκευαστικών δομών υλικών πολυμορφικών φορέων με δυνατότητα ενθυλάκωσης και μεταφοράς μεταβλητών ποσοτήτων εκρηκτικών υλών που μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 κιλά εκρηκτικής ύλης ή συστήματος δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος του οποίου η τεχνογνωσία κατέχεται αλλά δεν περιγράφεται για ευνόητους λόγους (τους οποίους πάντως το Υπουργείο Εθνικής ’μυνας δεν φαίνεται να κατανοεί) ή τορπιλών ή άλλων οπλικών συστημάτων, καλουμένων �αυτόματα� τα οποία χρησιμοποιώντας προηγμένη μικροηλεκτρονική τεχνολογία ανιχνεύουν, και ταυτοποιούν προκαθορισμένους στόχους κινούμενα αφ�εαυτών ή με απόμακρη πλοήγηση προς αυτούς, ενεργοποιώντας αυτόματα το εκρηκτικό ή σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος ή τορπίλες ή τυχόν άλλα οπλικά συστήματα που φέρουν στο εσωτερικό τους, όταν υπάρξουν κατάλληλες προκαθορισμένες συνθήκες που μεταφράζονται σε αντίστοιχες αναλογικές τιμές από τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας.
Στην περίπτωση χρήσης τους στη θάλασσα υποστηρίζονται από ανάλογα συστήματα μεταφοράς και υποστήριξής τους με τη χρήση των οποίων γίνονται πλέον αποτελεσματικά και πλέον αξιοποιήσιμα επιχειρησιακά. Ανάλογα συστήματα είναι
σχεδιασμένα για ανάπτυξη στο έδαφος ή είναι κατάλληλα για να απορρίπτονται από τον αέρα. 
Τι είναι  ο  Ηλεκτρομαγνητικός  Παλμός (EMP - ELECTRO MAGNETIC PULSE) ;
    Ως ηλεκτρομαγνητικός παλμός χαρακτηρίζεται ο ηλεκτρομαγνητικός κυματισμός  εντάσεως που κυμαίνεται από 50.000 Vοlt/m έως 100.000 Volt/m.  Δυνατόν να παραχθεί από έκρηξη πυρηνικής κεφαλής, εκρηγνυόμενης  σε ύψος από 80 έως 800 χιλιόμετρα άνωθεν της γήινης επιφανείας. Εκτιμήσεις και πειράματα έχουν καταδείξει ότι σε χρόνο 20 δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου  αχρηστεύονται ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατοι ανιχνευτές(Radar) αμύνης, ηλεκτρονικά όργανα, τηλεπικοινωνίες, αεροσκάφη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων και πλοίων καθώς και όλα τα οικιακά ηλεκτρικά σκεύη.


εικόνα 10


Αχρηστεύεται γενικώς ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, καθότι προκαλείται τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών.  Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα καταστρέφονται λόγω  της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη. Έχει παρατηρηθεί ότι καλώδιο μήκους 100 μέτρων εκτιθέμενο εις EMP απορροφά ενέργεια ικανή να ανάψει στιγμιαία 1500 λαμπτήρες των 100W.Χαρακτηριστική είναι η εμπειρία EMP την οποία εβίωσαν  οι H.Π.A. στην Xαβάη τον Iούλιο του 1962.  Τότε πύραυλος με πυρηνική γόμωση εκτοξευθείς  από σιλό ευρισκόμενο κάπου στον Eιρηνικό  Ωκεανό (1300 χλμ NΔ της Xαβάης) αφού εξερράγη εις ύψος 400.000 μ από την γήινη επιφάνεια, προκάλεσε το φαινόμενο EMP το οποίο έγινε αισθητό στη μείζονα  περιοχή της Xαβάης.   Παρατηρήθηκε τότε το φαινόμενο όλοι οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες στην OAHU και HONOLOULOU να ανάψουν ταυτόχρονα και αμέσως να καταστραφούν. Επί πλέον αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών.Υπάρχουν πληροφορίες ότι έκτοτε διαστημικές πυρηνικές δοκιμές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο δια την μελέτη του φαινομένου EMP ως  οπλικού συστήματος.    Εκτιμάται ότι μία πυρηνική κεφαλή που θα εκραγεί πάνω από την Πολιτεία της Nebraska εις ύψος 400.000 μ, θα προκαλέσει φαινόμενο EMP στις H.Π.A. κατά το οποίο τα δεδομένα εις τις μνήμες RAM και ROM των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα διαγραφούν, τα συμπαγή ολοκληρωμένα κυκλώματα θα λιώσουν, ενώ κάθε άνθρωπος που θα έλθει σε επαφή με ηλεκτρονική ή ηλεκτρική συσκευή μπορεί και να χάσει τη ζωή του εξ αιτίας ηλεκτροπληξίας στατικής υπερφορτίσεως.Αν και αόρατος ο παλμός μπορούμε να τον φαντασθούμε με τα μάτια της ψυχής μας σαν ένα χρυσόμαλλο δέρας που σκεπάζει τον ορίζοντα σε όση έκταση βλέπουν τα μάτια μας�  Η ιστορία της Αργούς που πετούσε πάνω από τα όρη του ’τλαντα και  σταματούσε πάνω από τα βράχια επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.  Η νέα Ιωλκός θα ξαναζωντανέψει� Μια εκτεταμένη εικόνα του φαινομένου έχει (σκοπίμως πιστεύουμε) δοθεί στην κινηματογραφική ταινία ��Η επόμενη μέρα΄΄.  Εκεί έχει αποτυπωθεί έντεχνα ΜΟΝΟΝ η παύση λειτουργίας των κινητήρων των οχημάτων σαν αποτέλεσμα πυρηνικής έκρηξης που συμβαίνει σε μεγαλούπολη των ΗΠΑ.   
Στοιχεία για το ΕΜP υπάρχουν και σε άρθρο του WILLIAM CAREY, μέλους του AMERICAN ASSOCIATION FOR THE ADVANCEMENT OF SCIENCE, στο περιοδικό "SCIENCE 83",  Eκδόσεις WILLIAM CAREY.
    Παραλογισμός ή σκοταδισμός ;
Τα παραπάνω αποτελούν � και το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουν � σαν ιστορία επιστημονικής φαντασίας για τους περισσότερος από εμάς.  Θα ήθελα όμως να μεταφερθούμε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τότε που το θρυλικό πλέον καταδρομικό �ΑΒΕΡΩΦ� με το άκουσμα του ονόματός του και μόνο σκορπούσε στους εχθρούς του τον τρόμο.  Ακόμη και τώρα που γράφω, κάποιοι νευρώνες μου αντιδρούν στη σκέψη του ονόματός του .. Ρίγος με διαπερνά� Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν ότι κάποιος μεγάλος πολιτικός - για την καταγωγή του οποίου έχουν εκφρασθεί περίεργα σχόλια (�Οι προδότες του Ελληνισμού�, Μ. Δουράκη)-  ήθελε το καταδρομικό αυτό με τον Ελληνικό στόλο να μένει αγκυροβολημένο στο λιμένα των Ωρεών στη Β.Εύβοια κατά τη διεξαγωγή των Βαλκανικών πολέμων ;  Πόσοι εξ ημών γνωρίζουν ότι οι μετέπειτα ένδοξες σελίδες που γράφηκαν για το αναπάντεχο και απρόβλεπτο στρατιωτικό γεγονός, του ότι δηλαδή ένα πλοίο κυνηγά ένα ολόκληρο αυτοκρατορικό στόλο που έχει στις τάξεις του ισχυρότερα πλοία από αυτό, οφείλεται στην �ανυπακοή� και τον �Ελληνισμό� του ναυάρχου Κουντουριώτη;  Αλήθεια  έχει αναλογισθεί κανείς μας ότι δεν υπάρχει κάποιο παρεμφερές γεγονός στην παγκόσμια ιστορία ;  
Δεν γνωρίζω αν το παραπάνω σενάριο είναι δύσκολο να επαληθευτεί, αν όμως λειτουργήσουν τέτοιες καταστάσεις και απειλές για τον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν οι λύσεις που προαναφέρθηκαν. Και αν το σενάριο σας φαίνεται απραγματοποίητο και φανταστικό, όλα τα υπόλοιπα που εκτέθηκαν και αφορούσαν στην αντιμετώπιση των απειλών σε αέρα, ξηρά θάλασσα και κάτω από αυτή, μόνο φανταστικά δεν είναι.
Σε προηγούμενο τεύχος μας είχαμε αναφερθεί σε Ελληνικά όπλα και εφευρέσεις που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα και κατέληξαν σε  εταιρείες του  εξωτερικού γιατί δεν βρήκαν καμία απολύτως αποδοχή.   Είχαμε υποσχεθεί ότι θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία και μέρος αυτής της υπόσχεσης εκπληρώνουμε με την αναφορά αυτή, πιστοί σε ότι υποσχόμαστε στο αναγνωστικό μας κοινό και κόντρα στην εθνική αναλγησία, αδιαφορία και τον επικίνδυνο δημοσιουπαλληλισμό κάποιων�
Ονομάζομαι Ευστάθιος Ε. Στρωματιάς και αναφέρθηκα, όσο πιο απλά μπορούσα, σε ένα υπερόπλο ικανό να ταράξει το στρατιωτικό status της νέας χιλιετίας στο Αιγαίο. Η εφεύρεση έγινε στην Ελλάδα, από Έλληνα επιστήμονα και είναι νόμιμα κατοχυρωμένη στο αρμόδιο όργανο τεχνολογικής και βιομηχανικής πιστοποίησης της χώρας, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ, αρ. 2006100001).  Μία πρώτη σημαντική αναφορά έγινε στο STRANGE , τεύχος νο 88 (Μάιος 2006).
Για την τύχη της ανακοίνωσης της εφεύρεσης αυτής στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής ’μυνας προς το παρόν δεν θα αναφερθούμε.
Οι μη επανδρωμένες συσκευές που περιγράφηκαν παραπάνω, σε τελική ανάλυση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κάλλιστα και σαν συστήματα εφελκυσμού μαζικών δυνάμεων του εχθρού σε χώρους στην ξηρά , τον αέρα , τη θάλασσα, κάτω από τη θάλασσα και το διάστημα, με σκοπό την καταστροφή τους. Τακτικές πανάρχαιες που ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε απόλυτα επιτυχώς, κατά κόρον στο παρελθόν. Αλλά και που αλλού δεν χρησιμοποιήθηκε ο εφελκυσμός του αντιπάλου σε δυσμενή για αυτόν τόπο (μάχη της Σαλαμίνας, μάχη του Μαραθώνα κλπ) και χρόνο ;   Βέβαια αυτές οι τακτικές κινήσεις και προηγμένες τεχνολογίες για να εφαρμοσθούν απαιτούν Έλληνες με προηγμένη σκέψη, γνώση της πραγματικής ιστορίας των Ελλήνων, του τεράστιου φορτίου ευθύνης που κουβαλούν,  γνώσης ασύμβατων μεθόδων διεξαγωγής ψυχολογικών επιχειρήσεων, και πολλά άλλα στα οποία καλλίτερα θα ήταν να μη αναφερθούμε... Προ παντός όμως απαιτούν ανιδιοτέλεια, τόλμη και καθαρή σκέψη απαλλαγμένη από κάθε  λογής σημερινό σκοτεινό πειρασμό.  Βλέπεται τα όπλα και οι τακτικές αυτές δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στα παντός λογής �συμμαχικά� στρατιωτικά τεχνικά εγχειρίδια που πλασάρονται απλόχερα, όπως και τα αντίστοιχα προσπέκτους των εταιρειών πώλησης στρατιωτικού υλικού.  Ίσως για αυτό το λόγο αρνούμεθα στον τόπο μου να κατανοήσουμε την εφευρετικότητα και νοημοσύνη του ίδιου μας του νου. ’λλοι ψάχνουν το DNA των Ελλήνων και τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά του (αλήθεια τι γίνεται με τη σχετική έρευνα κάποιου καλού φίλου στον Δημόκριτο επί του θέματος ; Βρήκαν γιατί συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του γονότυπου των άλλων ανθρώπων δεν υπάρχει στο γονότυπο των Ελλήνων ; ) και άλλοι ψάχνουν στην Ελληνική διάλεκτο (Μουσαίος , Ίβυκος κλπ). Εκεί τίποτα δεν υπάρχει για να βρουν. ΄Αλλωστε αναφέρθηκε από το Μέγα Αυτογνώστη του έσω πνεύματός του,  Σωκράτη (τα ΕΣΩ  ΚΡΑΤΩ) προ αιώνων. �Εν ΟΙΔΑ ότι ουδέν οίδα� είχε τότε πει. Δεν είπε �έν έγνωσα ότι ουδέν έγνωσα�. Η παραπέρα ανάλυση θα οδηγούσε κάποιους από τους επίγειους ανθρωποσκώληκες σε θύρες που δεν πρέπει να διαβούν και ως εκ τούτου εδώ περατώνεται αυτή η ανάλυση. Οι έχοντες γνώση και επίγνωση θα αντι-ληφθούν τα δέοντα. Δια τους έτερους υπάρχει η ανάμνηση της πτώσης του ανθρώπου από τον πνευματικό κόσμο στην ύλη, η νέα εποχή της παράβασης της βρ-ώσης του ιερού ξύλου (Hollywood) και τα παραμύθια που μας σερβίρουν. Αυτοί φοβούνται και αναμένουν τους άνδρες του δία και τους μετεωρίτες που τους απειλούν.  Λες και ο Θεός θα έφτιαχνε το τελειότερο δημιούργημά του για να το αφανίσει κτυπώντας το με μια πέτρα � (Προσωπικά δε με εντυπωσίασε το ότι ακόμη και αυτό έχει προβληθεί από τους αθεόφοβους εργάτες του  �ιερού ξύλου� στην ταινία �οι άνδρες με τα μαύρα� ).
 Ένας φίλος έφυγε πριν δύο μήνες για τις εγκαταστάσεις της ΝASA.  Φέρεται ως ο εφευρέτης της �ηλεκτρονικής θεωρίας του χάους�.  Στην Ελλάδα φτωχοζούσε κάνοντας περιοδικά και περιστασιακά μαθήματα σε μικροιδρύματα για να επιβιώσει� Ο γνωστός �πνευματικός� νταβατζής του περίμενε την κατάλληλη ώρα για να τον �προσεγγίσει�. Όταν έφθασε το πλήρωμα του χρόνου  φρόντισε να του προσφέρει ένα παχυλό συμβόλαιο της τάξης των 1.500.000 δολαρίων για να μεταφέρει την τεχνολογία του στη χώρα των νεοατλάντων. �Κύριε� καθηγητά μου από τα παλιά, ξέρω καλά το έργο και το ρόλο σου στον

εικόνα 12
τόπο αυτό και τις υπηρεσίες που προσφέρεις στην ΄πόρνη Βαβυλώνα�,  όπως άλλωστε και κάποιοι άλλοι Έλληνες... Μη ξύνεις πολλές πληγές, γιατί από κάποια θα αιμορραγήσεις.  Προ οκταετίας είχα ένα φίλο, στρατιώτη τότε, Μακεδόνα την καταγωγή.  Μεγάλος νους, αστραφτερός και οξύς ταυτόχρονα.  Ένα απόγευμα του Ιουλίου του 1998 με κάλεσε στο εργαστήριο που εργαζόταν, σε κάποιο γνωστό ΑΕΙ κάπου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί είδα με τα μάτια μου το πρώτο κανόνι ήχου. Ικανό να γκρεμίσει τοίχους και να διατρήσει χάλυβα. Κοίταζα εκστασιασμένος για πολλά λεπτά το μακρύ εκείνο περίεργο κατασκεύασμα ..  Κάποια στιγμή μετά έμαθα ότι έφυγε για τον ειδικό λόχο κάπου στη Γαλλία για να εργασθεί πάνω σε ανάπτυξη σχετικών όπλων.. Πριν λίγο καιρό σε κάποια Ελληνική στρατιωτική επιθεώρηση κυκλοφόρησε άρμα μάχης που έφερε κανόνι ήχο σαν κύριο όπλο του στον πύργο του..  Κάπως έτσι γίνεται η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα σε τρίτους.  Η Ελλάδα λειτουργεί εδώ και χρόνια σαν ένα �θερμοκήπιο� τεχνολογικών νοών  από τους οποίους προκύπτει γνώση απαραίτητη για την υπεροπλία άλλων.. ίσως και να είναι αυτός ο λόγος που δεν μας έχουν ακόμη εξαλείψει από τον πλανήτη.  Ίσως να έχει σχέση και με τις �πολιτικές� των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων στο θέμα �παιδεία�.  Τη σταθερή πορεία προς το αλλοπρόσαλλο , το παρά-λογο , το ακατανόητο, το αδιέξοδο.  Σκεφθείτε ... Προβληματισθείτε � Συγκρίνετε � Επειδή στην Ελλάδα που γέννησε τόσα φωτεινά πνεύματα, και κάποιοι προσπαθούν να μας δια-σκεδάσουν και γαλουχήσουν με τα �θέατρα σκιών� και τον συμπαθή κατά τα άλλα χαρακτήρα του καραγκιόζη, μάλλον τίποτα από όλα όσα ανα-γνώσατε δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.  Ας περάσει λοιπόν κάποιο πνευματικό μήνυμα, απλά και μόνο σαν δια-πίστωση για μια ακόμη φορά της αιτίας διαφοροποίησης του ΈΛ-ληνα � πνεύμα από τον ΚΑΙΝ � ύλη, την μη κατανοητή για την συντριπτική πλειονότητα του πλανήτη ειδοποιό διαφορά.. Αν αναστρέψουν τα ιδεογράμματα της ΚΑΙΝ ίσως δουν τον τρόπο� Αλλά το να μάθει να ΝΙΚΑ κανείς ίσως τον οδηγήσει να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό� Και δεν αναφέρομαι βέβαια στο υλικό � υπαρκτό τμήμα του εαυτού του. Το να μάθει κανείς να περπατά με το κεφάλι ίσως για κάποιους να είναι απλό και πραγματοποιήσιμο. Η αντιστροφή της πνευματικής τους ροπής όμως είναι απίστευτα δύσκολη, όχι όμως αδύνατη. Όλοι οι άνθρωποι κρύβουμε τον ΑΒ-ΕΛ (Νού ή Αδάμ ή Κάδμο ή άρρεν ή άρσεν ή άνδρα) και τον ΚΑ-ΙΝ (ψυχή ή Εύα ή θήλυ ή γυνή) μέσα μας. Το θέμα είναι πως θα καθαρίσουμε αυτά τα δύο πνευματικά αντίρροπα στοιχεία (γιν και γιάν κατά τους �ανατολικούς�) απομονώνοντας το ΕΛ από το ΑΒΕΛ και το ΙΝ από το ΚΑΙΝ και να επανενώσουμε το ΕΛΙΝ, εκδιώκοντας το ΚΑΑΒ.  Μη μας ξενίζει η γραφή του ΕΛΙΝ και όχι ΕΛΛΗΝ διότι η αναφορά αφορά το φυσικό � υλικό (κραδασμικό) πρώτο, εμφαίνον, επίπεδο της Ελληνικής συμπαντικής νοηματικής ιδεογραματικής και όχι το δεύτερο (ιδεογραμματικό � νοηματικό) επίπεδο.  Τέτοιες προσεγγίσεις - δευτέρου επιπέδου - η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη έτοιμη να αποδεχθεί. Πόσο μάλλον να αποδεχθεί τα υπόλοιπα 5 επίπεδά της (οι �7 γλώσσες του Κυρίου�� ).  Όσον αφορά το άλλο στοιχείο, το οποίο αφορά την ύλη, το ΚΑΑΒ(α) δεν γνωρίζω αν αποτελεί σύν-πτωση το ότι η ονομασία κραδασμικά φαίνεται να ταιριάζει με το όνομα του γνωστού μαύρου λίθου τον οποίο οι μουσουλμάνοι στην Μέκκα λατρεύουν ως θεόσταλτο.  
Όλοι αυτοί που πολεμούν αυτόν τον Ιερό τόπο καλό θα ήταν να διαβάσουν τα έργα και το βίο του Έλληνα ήρωα Λόρδου Βύρωνα, να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το ακατανόητο και μοναδικό  για τα παγκόσμια χρονικά, ρεύμα του ενεργού φιλελληνισμού και την αφύπνιση - έγερση του Έλληνα � πνεύμα στα 1821  και ίσως κατα-λάβουν.
 Πώς να λάβεις όμως όταν δεν ζητάς ; Πώς να περάσει η συν-παντική γνώση όταν κρατάς τις θύρες κλειστές ; Σαν καλός, μη κρυψίνους, μέσος Έλληνας θα έλεγα απλά ότι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.  Και αυτό το τελευταίο αν ενεργοποιηθεί είναι ένα υπερόπλο που όμοιό του ο θεός δεν έχει δημιουργήσει στο σύν-παν.  Κλείνοντας αυτές τις γραμμές εύχομαι στον καθένα μας να προσπαθήσει να σπάσει (ΕΛΛΗΝΙΚΟ :  κλάω � κλώ , ο θραύων αποκαλείται και ΚΛΕΑΣ - ΚΛΗΣ) τον πνευματικό δεσμό ΑΒΕΛ � ΚΑΙΝ και να σηκώσει (ΕΛΛΗΝΙΚΟ : άρω , αόριστος ΗΡΑ ) στο ΕΛ το ΙΝ , όπως όχι και τόσο �μυθικός� ήρωας ΗΡΑ -ΚΛΗΣ φαίνεται να έκανε πολλές χιλιετίες πριν από μας τους έξυπνους και σοφούς� ’λλωστε αυτός που πρώτος έχει μιλήσει λεπτομερώς και διεξοδικά για την πνευματική επανένωση του ανθρώπου ήταν ένας ΈΛΛΗΝΑΣ, ένας Αθηναίος πρόγονός μας, ο Διονύσιος ο Αρειοπαγίτης.
Ας ενεργοποιήσουμε επί τέλους το συν-θετικό πνεύμα με το οποίο ο Έλλην μεγαλούργησε και φιλοσόφησε βαθιά και ας ξεχάσουμε την δήθεν Καρτεσιανή αφαιρετική λογική που στην ουσία προωθείται έντεχνα από κάποια σκοτεινά ιερατεία (�Μυστικές εταιρείες�,  εκδόσεις Αρχέτυπο). 


geoment

 http://www.katohika.gr/2012/01/status.html

ΝΟΜΙΣΜΑ ετών 200-400.000 στην ΑΜΕΡΙΚΗ

Ανατρεπτικό εύρημα είναι ένα στρογγυλό αντικείμενο που μοιάζει με νόμισμα κι εκτιμαται ότι η ηλικία του είναι 200.000 με 400.000 ετών! Το εκπληκτικό αυτό εύρημα ανατρέπει με την παρουσία του την πάγια επιστημονική αντίληψη που θεωρεί ότι τα νομίσματα εμφανίστηκαν πρώτη φορά πριν από 3.000 χρόνια και δεν χρησιμοποιήθηκαν ευρέως παρά μόλις από τις αρχές του 8ου π.Χ. αιώνα.

Η πρώτη επίσημη αναφορά για την ύπαρξη του νομίσματος αυτού έγινε το 1871 απο τον Γουίλιαμ Ε. Ντυμπουά του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν. Η αναφορά του Ντυμπουά περιέγραφε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ανακάλυψη αυτή και βασιζόταν σε πληροφορίες που είχε δώσει ο Τζ. Γ. Μόφιτ με μια επιστολή του προς το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν. Ο Μόφιτ είχε ανακαλύψει το χάλκινο νόμισμα τον Αύγουστο του 1870, ενώ άνοιγε με γεωτρύπανο ένα πηγάδι στο Λόουν Ριντ της κομητείας Μάρσαλ του Ιλινόις των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την αφήγησή του, όταν ανέσυρε στην επιφάνεια το γεωτρυπανο από βάθος 125 ποδιών κι αφού είχε τρυπήσει διαδοχικά διαφορετικά γεωλογικά στρώματα τα οποία περιέγραφε λεπτομερώς στην επιστολή του, διαπίστωσε έκπληκτος ότι πάνω στο γεωτρύπανο είχε σφηνωθεί ένα χάλκινο αντικείμενο που έμοιαζε πολύ με νόμισμα.

Ο Ντυμπουά, έχοντας στα χέρια του το παράξενο εύρημα, προσπάθησε να διασταυρώσει τις πληροφορίες που αφορούσαν την υφή των γεωλογικών στρωμάτων που του είχε περιγράψει ο Μόφιτ, τα οποία συνάντησε κατά την διάρκεια του ανοίγματος του πηγαδιού.Τελικά, μπόρεσε να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές, χάρη σε μια αναφορά του Γ. Χ. Γουίλμοτ, η οποία συμφωνούσε με την περιγραφή του Μόφιτ, αν και ο Γουίλμοτ υπολόγιζε οτι το νόμισμα είχε βρεθεί σε βάθος 114 ποδιών αντί για 125 που ισχυριζόταν ο Μόφιτ. Αυτή όμως η διαφοροποίηση δεν ήταν ικανή να ανατρέψει την αξιοπιστία του Μόφιτ, ούτε βέβαια να μειώσει τη σπουδαιότητα του ευρήματός του. Ιδιαίτερα μάλιστα, αφού, σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία της Πολιτείας του Ιλινόις, το γεωλογικό στρώμα στο οποίο είχε βρεθεί το νόμισμα αντιστοιχούσε πράγματι σε ηλικία 200.000 με 400.000 ετών.

Το νόμισμα,συμφωνα με την περιγραφή του Ντυμπουά, ήταν πολυγωνικό σε βαθμό που να πλησιάζει το σχήμα του κύκλου.Και στις δύο πλευρές του ήταν αποτυπωμένες ακατέργαστες φιγούρες και εγχαράξεις που έμοιαζαν με γράμματα κάποιας γλώσσας που δεν έγινε δυνατό να αναγνωριστεί. Η μορφή του, μάλιστα, ήταν εντελώς διαφορετική από οποιουδήποτε γνωστού νομίσματος. Ο Ντυμπουά εκτίμησε ότι το χάλκινο νόμισμα θα πρέπει να είχε υποστεί επεξεργασία, περνώντας από κάποιο πρωτόγονο εργαστήριο ελάσεως μετάλλων. Πίστευε ότι είχε κοπεί με ψαλίδι ή καλέμι και οι άκρες του είχαν λιμαριστεί. Ομως, μια τέτοιου είδους κατεργασία υποδήλωνε την ύπαρξη ενός πολιτισμού που άκμασε στην Βόρεια Αμερική τουλάχιστον πριν από 200.000 χρόνια, την ίδια δηλαδή στιγμή που η συμβατική επιστήμη θεωρεί οτι δεν είχαν περάσει περισσότερα από 100.000 χρόνια από την εμφάνιση του Homo sapiens sapiens στην Αφρική.


Το χάλκινο νόμισμα, αν και ήταν το εντυπωσιακότερο, δεν ήταν το μοναδικό εύρημα που είχε ανακαλύψει ο Μόφιτ κατά την διάρκεια των γεωτρήσεων που πραγματοποιούσε σε διάφορες περιοχές. Σε βάθος 120 ποδιών, στην κομητεία Γουάιτσιντ του Ιλινόις, είχε βρει ένα μεγάλο χάλκινο κρίκο σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται για το δέσιμο των σκαφών, ενώ σε διάφορες άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας και σε βάθη που κυμαίνονταν από 10 εως 50 πόδια, είχε βρει ένα μεταλλικό τσεκούρι και πολλά θραύσματα κεραμικών. 
ΠΗΓΗ

Ηλιακές Καταιγίδες και Ηλεκτρικός Ήλιος

Ο Ηλιακός άνεμος που ξεπηδά από την τρύπα της Κορώνας κάτω αριστερά στην φωτογραφία θα φτάσει στην Γή στις 27-28 Ιανουαρίου 2012 ! Πηγή SDO/AIA
Το θέμα του Ηλίου είναι απόλυτης σημασίας για την ζωή στην Γή. Όμως ο Ήλιος δεν είναι μια Υδρογονική βόμβα εν διαρκεί εκρήξει! Το φαινόμενο είναι καθαρά ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.
Ήδη από το 19ο αιώνα οι άνθρωποι γνωρίζανε πολύ περισσότερα ειδικά στην Φυσική, από ότι στον 20ο χάρις στην ευγενή φροντίδα του κρετίνου Αινστάιν! Οι αστρονόμοι πάνω από 100 χρόνια πίστευαν ότι ο Ήλιος είχε σιδερένιο πυρήνα και ειδικά ο Dr. Kristian Birkeland και οι Dr. Alfven, Dr. Bruce, και πολλοί άλλοι, κάτι που πλέον υποστηρίζεται από τις φωτογραφίες των μοντέρνων δορυφόρων και της Ηλιοσεισμολογίας!
Μάλιστα ο Dr. Kristian Birkeland το απέδειξε εργαστηριακά. Όμως οι εχθροί του ανθρώπου οι Επικυρίαρχοι εξαφάνισαν την δουλειά του James Clerk Maxwell και του N.Tesla! Μας πέρασαν λοιπόν το μοντέλο της αέριας σφαίρας. Οι Αμερικάνοι έστειλαν το διαστημόπλοιο Genesis να συλλέξει κομμάτι από ηλιακή έκλαμψη. Όταν επέστρεψε η κάψουλα στην Γη, βρήκαν Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ κομματάκια σιδήρου!!!!! Φυσικά και πάλι οι Αστρονόμοι κάνανε την πάπια, «τοις κείνων ῥήμασι πειθόμενοι» όπου «κείνων» διάβαζε : Μυστικές Εταιρείες.
Τρείς μέρες σκοτάδι !
Μας λένε ότι το 2012 θα έχουμε τρείς ημέρες χωρίς Ήλιο! Μα σε τρείς μέρες θα έχουμε παγετώνα παντού, γιατί το διάστημα έχει θερμοκρασία κοντά στο Απόλυτο Μηδέν. Αλλά σκεφτήκατε γιατί 3 μέρες? Το έχω γράψει ότι οι Ήλιοι και το Σύμπαν είναι ηλεκτρικά φαινόμενα, ΓΙΑΤΙ το ξέρουμε από τον 19ο αιώνα. Μετά μας φορτώσανε τον κρετίνο σιωνιστή Αϊνστάιν! Τρεις μέρες χρειάζονται γιατί ? Για να γίνει επανεκκίνηση? Απλά Αστρομηχανική των Τηλεπαθητικών Επικυρίαρχων της Γης.
Σας κάνει εντύπωση που λέω ότι οι «μεγάλοι» (τρομάρα τους) είναι ήδη στις υπόγειες βάσεις? Ενώ οι κλώνοι τους συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο δημιουργώντας την οικονομική «κρίση» και εξαπολύοντας τον Γ’ Παγκόσμιο. Μόνο που αυτή την φορά, σε αυτό το τέλος του Μεγάλου Ενιαυτού του Πλάτωνα, θα τους γίνουν ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΦΕΡΕΤΡΑ !
«ΠΟΛΕΜΟΣ, Δυτικοί, Ανατολικοί, Πρόεδροι, Πάπες, Παπάδες, Ραβίνοι, Μουλάδες, Μονάρχες, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί, Μεγιστάνες, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Παγανιστές, Σιωνιστές, κανονικοί Άνθρωποι και Σαυροειδείς με λέπια και άλλα DNA για άλλη μία φορά συναγωνίζονται για το πολυπόθητο βραβείο της υπέρτατης βλακείας μέσα στην συγκεκριμένη δημιουργία στην οποία ζούμε.» απόσπασμα από το άρθρο μου «Οι Στρατιές Του Αβαδδών» 
 
http://www.katohika.gr/2012/01/blog-post_9961.html

Τα ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ της ΣΕΛΗΝΗΣ και τα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ κείμενα


Καιρός να δραπετεύσουμε απ' τη μιζέρια της καθημερινότητας και να πετάξουμε ψηλά. Να ταξιδέψουμε με το νου μας μέχρι την...διαστημική γειτονιά μας. Στο πανέμορφο φεγγαράκι μας. Στο καταφύγιο των απανταχού ρομαντικών και ερωτευμένων! Πόσο όμως...φυσική είναι η ομορφιά που διαθέτει; Και επιπλέον, μήπως αποτελεί καταφύγιο και...κάποιων άλλων;Με μια προσεκτική ερευνητική ματιά, μοιάζει σαν όλα τα περίεργα φαινόμενα του κόσμου, να έχουν συγκεντρωθεί στο φυσικό (;) μας δορυφόρο. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω συνοπτικά και όσο πιο περιεκτικά γίνεται για να μην κουράσω, κάποια μόνο, απ' τα παράδοξα στοιχεία, τα οποία λαμβάνουν χώρα στη Σελήνη. Σκοπός του ταξιδιού μας; Αυτό καθ' αυτό το ταξίδι! Θέτοντας κίνητρα για περαιτέρω έρευνα και προβληματισμό.


1) Και πρώτα - πρώτα, η Σελήνη μας δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Ο Ισαάκ Ασίμωφ, ο μεγάλος αυτός αστρονόμος και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας του προηγούμενου αιώνα, υπελόγισε, ότι η ελκτική δύναμη, που ασκεί ο Ήλιος πάνω στη Σελήνη είναι διπλάσια από αυτήν, που της ασκεί η Γη, σύμφωνα με τον Νόμο της Παγκόσμιας Έλξης, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ήλιος, φυσιολογικά, θα έπρεπε να είχε αποσπάσει τη Σελήνη από τη Γη. Φαίνεται όμως, ότι κάτι την κρατάει καρφωμένη στη θέση της. Γι' αυτό και οΑσίμωφ, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η Σελήνη δεν είναι φυσιολογικός δορυφόρος της Γης.

2) Η Σελήνη έχει βρεθεί πολύ μακριά απ' τη Γη. Οι αποστάσεις, με βάση τις οποίες ένας δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από έναν πρωτεύοντα πλανήτη, έχουν να κάνουν και με την απόσταση ασφαλείας, που κρατάει ο δορυφόρος από τον πλανήτη για να μην καταστραφεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις, οι οποίες αναπτύσσονται εξ' αιτίας της βαρυτικής έλξης, που ασκείται μεταξύ των σωμάτων. Η απόσταση αυτή είναι γνωστή σαν «όριο του Ρος». Το όριο του Ρος για τo δίδυμο Γη-Σελήνη είναι 
18.261 χιλιόμετρα. Αν η Σελήνη πλησιάσει ή περάσει αυτή την απόσταση, θα διαλυθεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις της Γης. Η Σελήνη όμως, βρίσκεται σε μέση απόσταση...384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 21 φορές μακριά από το όριο του Ρος της Γης, (!) όταν οι πλησιέστεροι δορυφόροι των άλλων πλανητών βρίσκονται 1,5 φορά μακριά από το όριο του Ρος του κάθε πλανήτη.

3) Η Σελήνη είναι επίσης ο μοναδικός δορυφόρος του ηλιακού μας συστήματος, ο οποίος περιστρέφεται σχεδόν στο επίπεδο της εκλειπτικής (κλίση 5 μοίρες), όταν όλοι οι υπόλοιποι δορυφόροι περιστρέφονται γύρω από το ισημερινό επίπεδο κάθε πλανήτη. Έχει βρεθεί δηλαδή σε τέτοιο σημείο, ούτως ώστε τα τρία σώματα Ήλιος, Γη και Σελήνη να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο! Εξ' αιτίας αυτής της μοναδικότητας, το σύστημα Γης-Σελήνης θεωρείται σαν «διπλό σύστημα πλανητών». Με άλλα λόγια, η Σελήνη είναι δορυφόρος και πλανήτης ταυτόχρονα! 

 
4) Εντελώς «συμπτωματικά», η φαινόμενηδιάμετρος της Σελήνης είναι ίση με τη φαινόμενη διάμετρο του Ηλίου. Συγκεκριμένα, η φαινόμενη διάμετρος της Σελήνης από τη Γη είναι: Τόξο εφαπτομένης διαμέτρου/απόσταση, δηλαδή Arc tan (3476/ 384000) = 0,52°. Ομοίως, η φαινόμενη διάμετρος του Ήλιου είναι: Arc tan (1375000/ 149900000) = 0,52°. Δηλαδή οι δυο δίσκοι φαίνονται ακριβώς ίσοι για τον παρατηρητή από τη Γη! Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργείται το καταπληκτικό φαινόμενο των ολικών ηλιακών εκλείψεων!

 
5) Ένα από τα πλέον μείζονα μυστήρια της συμπεριφοράς της Σελήνης είναι, ότι ο δορυφόρος μας ακολουθεί μιαν αμιγώς κυκλική τροχιά, μοναδική σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα! Εάν η Σελήνη είχε δεσμευτεί από την έλξη της Γης τότε θα είχε υιοθετήσει μιαν επιμήκη, ελλειψοειδή τροχιά, όπως οι δορυφόροι άλλων πλανητών. Επιπλέον, στρέφει πάντοτε την ίδια πλευρά της προς τη Γη, εμφανίζει δηλαδή σύγχρονη τροχιά. Η Σελήνη κατά συνέπεια, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της σε ίσο χρόνο, στον οποίο περιφέρεται και γύρω από τη Γη. Σε ακριβώς 29,53 ημέρες!
Κατ' αντιπαραβολή, φανταστείτε έναν παρατηρητή, ο οποίος κάθεται στο κέντρο ενός τραπεζιού ενώ κάποιος άλλος γυρίζει γύρω-γύρω απ' το τραπέζι, κατά τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε αυτός που κάθεται στο τραπέζι να βλέπει πάντοτε το ανφάς του προσώπου αυτού, που περιστρέφεται γύρω του. Αυτή η συγκεκριμένη τροχιά δίνει αρκετά πλεονεκτήματα σε κάποιον που θα αποφάσιζε να...κρυφτεί (λέμε τώρα ) στη Σελήνη!

Η θεατή πλευρά αποτελεί φυσική ασπίδα της αθέατης πλευράς της Σελήνης στις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Όταν οι αποστολές Απόλλων, βρίσκονταν σε τροχιά γύρω απ' τη Σελήνη και περνούσαν πίσω απ' την αθέατη πλευρά, στο Χιούστον σήμαινε συναγερμός! Η επαφή με το διαστημόπλοιο χάνονταν για αρκετά λεπτά, οι επικοινωνίες διεκόπτονταν τελείως και στη Γη είχαν...μαύρα μεσάνυχτα για την κατάσταση αλλά και την...ύπαρξη του διαστημοπλοίου. Συνεπώς, με αυτόν τον τρόπο η αθέατη πλευρά προστατεύεται από μια φυσική ασπίδα.

 
6) Η Σελήνη είναι κομματάκι...μεγάλη για να αποτελεί φυσικό δορυφόρο της Γης! Μεγάλη, όσο κανείς άλλος δορυφόρος του ηλιακού μας συστήματος σε σχέση με τον πρωτεύοντα πλανήτη του. Με διάμετρο 3.476 χιλιόμετρα φαντάζει πολύ μεγάλη μπροστά στα 12.756 χλμ της Γης (έχει αναλογία διαμέτρων με τη Γη 1:4), όταν οι μεγάλοι δορυφόροι Γανυμήδης του Δία και Τιτάνας τουΚρόνου έχουν αντίστοιχα αναλογία διαμέτρων 1:30 και 1:27.

 
7) Σχετικά τώρα με την ηλικία της Σελήνης...Χμμ.Πάνω από το 99% των σεληνιακών βράχων που εξετάστηκαν κάτω από ανάλυση, προσδιορίσθηκε, ότι είναι αρχαιότεροι από το 90% των πιο αρχαίων βράχων που βρέθηκαν στη Γη.Ορισμένα δείγματα μάλιστα, σύμφωνα με την άποψη αρκετών επιστημόνων, είναι πιο παλιά και απ' τον Ήλιο! Και σημειώστε, ότι οι Σεληνιακές θάλασσες, απ' όπου προήλθαν τα περισσότερα δείγματα είναι νεότεροι σχηματισμοί της Σελήνης! Σαφώς λοιπόν, η παρούσα ηλικιακή ανακολουθία μεταξύ Γης και Σελήνης, όπου αποδεδειγμένα πλέον η δεύτερη δείχνει να προϋπάρχει της πρώτης, καταρρίπτει και την επικρατούσα θεωρία σχηματισμού της Σελήνης από τη σύγκρουση ενός πλανητοειδούς με τη Γη.

 
8) Αν και προσωπικά δεν είμαι λάτρης των θεωριών περί κούφιας Γης και κούφιων πλανητών εν γένει, μιας και εμφανίζουν τρομερές αδυναμίες κυρίως από πλευράς Μηχανικής Φυσικής, (η επίδραση της βαρύτητας θα έκανε τον φλοιό του εκάστοτε πλανήτη νακατέρρεε ως...χάρτινος πύργος) πιστεύω όμως, πως θα πρέπει επιτέλους η NASA να βγει και να εξηγήσει γιαποιόν λόγο η Σελήνη αντηχούσε σαν....καμπάνα στα επαναλαμβανόμενα πειράματα των αποστολών Απόλλων 12,14,15,16 και 17, όπου οι αστροναύτες πέταξαν από ορισμένο ύψος εξοπλισμό, που προσέκρουσε στην επιφάνεια του φεγγαριού και δημιούργησε δονήσεις, οι οποίες διαρκούσαν κάθε φορά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω της μιας ώρας). Τα σεισμικά κύματα, που δημιουργήθησαν, ενεφάνισαν συμπεριφορά (ταχύτητα 9,5 km/sec σε βάθος 32 km) ανάλογη της κινήσεώς τους μέσα από υλικό με πολύ καλή αγωγιμότητα, όπως τα μέταλλα! Επίσης, περιμένω...εδώ και χρόνια απ' τη NASA να δώσει μιαν εξήγηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αστροναύτες στο να τρυπήσουν την επιφάνεια της Σελήνης...

9) Παρατηρώντας τη γεωλογία ή καλύτερα τη γεωμορφολογία του φεγγαριού, θα διαπιστώσει κανείς, ότι παρουσιάζεται σαν κάτι να του...γύρισε τα μέσα έξω. Σαν γάντι. Τα βαρύτερα υλικά, τα οποία θα έπρεπε κανονικά να βρίσκονταν στον πυρήνα, όπως είναι για παράδειγμα τα λιωμένα μέταλλα, ενυπάρχουν στη επιφάνειά του, στις Σεληνιακές θάλασσες, κάτω απ' τη σκόνη. Γιατί όμως και η αθέατη όψη της Σελήνης δεν εμφανίζει θάλασσες αλλά μόνο βουνά και κρατήρες;

10) Τί είναι αλήθεια όλες αυτές οι περίεργες κατασκευές, σχήματα και απεικονίσεις, οι οποίες έχουν φωτογραφηθεί τόσο απ' τις διαστημικές αποστολές της NASA, όσο και από αστρονόμους εδώ στη Γη αλλά και από ιδιώτες ερασιτέχνες αστρονόμους και παριστάνουν αρμονικά γεωμετρικά σχήματα, όπως ο τριγωνικός κρατήραςΟυκέρτο πενταγωνικός Πρόκλος, ο εξαγωνικός Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι και τέλος δομές, οι οποίες να θυμίζουν τεχνουργήματα κάποιου πολιτισμού, όπως σήραγγες, γέφυρες και τείχη; Δείτε εδώ για παράδειγμα:

http://www.lunaranomalies.com

http://www.cosmicparadigm.com/Cities_Found_on_the_Moon.html

http://paranormal.about.com/library/weekly/aa030899.htm

 
Επίσης, πασίγνωστα είναι τα λεγόμενα TransientLunar Phenomena ή TLP's, τα οποία περιλαμβάνουν λάμψεις, αντανακλάσεις και ανεξήγητες αλλαγές στο χρώμα ή στο σχήμα, που συμβαίνουν πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης. Γνωρίζετε, ότι αρκετά από τα χιλιάδες TLP's, τα οποία έχουν παρατηρηθεί στην Σελήνη σχετίζονται με εκπομπές αερίων από κοιλότητες (το τονίζω κοιλότητες) στο εσωτερικό της; Iδίως στους κρατήρες Αρίσταρχο και Κέπλερ, τα διετή δεδομένα, που συνέλεξε o φασματογράφος του διαστημικού σκάφους Lunar Prospector είναι ενδεικτικά αυτής της δραστηριότητας. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς γίνεται η NASA να συνεχίζει να θεωρεί γεωλογικά νεκρή τη Σελήνη, όταν εκπέμπει φυσικό αέριο από το εσωτερικό της...

Μιαν ιδέα για τα παραπάνω φαινόμενα θα πάρετε εδώ:

http://www.daviddarling.info/encyclopedia/T/TLP.html

Όπως όμως για όλα - ή σχεδόν για όλα - τα προβλήματα, η λύση τους φαίνεται να υπάρχει - πού αλλού - στααρχαία Ελληνικά κείμενα. Οι μεγάλες μορφές της Ελληνικής αρχαιότητας γνώριζαν την αλήθεια για τον δορυφόρο μας, όπως γνώριζαν και πολλές άλλες αλήθειες. Οι Ορφικοί ύμνοι εμπεριέχουν θαυμαστές πληροφορίες για όλα τα επιστημονικά θέματα και ιδιαίτερα για την αστρονομία. Θέλετε να μάθετε τί αναφέρει ο Ορφεύς για την Σελήνη; Πως έχει «βουνά, πολιτείες και σπίτια...!» Τί άλλο είπε ο Ορφέας; Πως «η Σελήνη έχει στέρεο έδαφος και θεϊκούς κατοίκους!» Και αυτά, τα αναμετέδωσαν με την σειρά τους ο Πλούταρχος, ο Διογένης Λαέρτιος αλλά και άλλοι Έλληνες σοφοί.

Η φλόγα της σοφίας όμως δεν έσβησε ποτέ από την χώρα μας. Ο θρύλος της σύγχρονης Ελληνικής αστρονομίαςΚωνσταντίνος Χασάπης ενέδωσε στον πειρασμό να αναλύσει τους Ορφικούς ύμνους κάτω απ' το φως των σημερινών γνώσεων. Απέδειξε λοιπόν, ότι ο Ορφέας ήξερε να υπολογίζει τις εκλείψεις, τα ηλιοστάσια και τιςισημερίες. Εγνώριζε επίσης, πως η εναλλαγή των εποχών οφείλεται στην κλίση του άξονα περιστροφής της Γης και της κινήσεώς της γύρω απ' τον Ήλιο. Οι παραπάνω όμως γνώσεις θα ήταν αδιανόητες εάν ο αρχαίος μας αστρονόμος αγνοούσε το πραγματικό σχήμα της Γης καθώς και την κίνησή της γύρω απ' τον εαυτό της και γύρω απ' τον Ήλιο, πράγμα που δεν συνέβαινε σύμφωνα με την άποψη του σύγχρονου Έλληνα αστρονόμου.

Με βάση την ανάλυση του δρος Χασάπη κατά την διδακτορική διατριβή, που είχε τίτλο «Οι Ορφικοί Ύμνοι και η Αστρονομία κατά την Β' χιλιετηρίδα Π.Χ.», οι Έλληνες ήδη στην δεύτερη προΧριστιανική χιλιετηρίδα είχαν συλλάβει την ηλιοκεντρική ιδέα ενώ χρησιμοποιούσαν σεληνιακό ημερολόγιο με δώδεκα μήνες. Εγνώριζαν όλες τις φάσεις της Σελήνης, τις κινήσεις των πλανητών και τον νόμο της Παγκόσμιας Έλξης των σωμάτων!

Ο μέγας μύστης Πυθαγόρας βασιζόμενος στις πληροφορίες του Ορφέα αναφέρει σχετικά με τη Σελήνη, ότι«κατοικείται από θεϊκά όντα, όμοια με τους κατοίκους της Γης. Στην Σελήνη υπάρχουν όλα όσα βλέπουμε στη Γη με την μόνη διαφορά, ότι οι σεληνιακές μέρες είναι δεκαπέντε φορές μεγαλύτερες από τις δικές μας!». Η παραπάνω αποκάλυψη προκαλεί μεγάλη έκπληξη κυρίως για τον τρόπο με τον οποίον οι πρόγονοί μας ήταν σε θέση να γνωρίζουν, ότι η Σεληνιακή ημέρα διαρκεί δύο εβδομάδες.

Αυτό, που παραμένει γνωστό, είναι πως ο μεγάλος Πυθαγόρας έμεινε περισσότερο από είκοσι χρόνια στην Αίγυπτο, όπου ίσως εξ' αιτίας της μορφολογίας του εδάφους της, το μυημένο ιερατείο διετηρούσε πανάρχαιες γνώσεις, τις οποίες και ενεφάνιζε ως διδασκαλίες «θεών». Και βέβαια, ο νους μας πηγαίνει αμέσως στον διάλογο μεταξύ του Αιγύπτιου ιερέα της Σαϊδος και του Σόλωνος, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε την Αίγυπτο. Διάλογο, τον οποίον διασώζει ο Πλάτων στον «Τίμαιό» του και φέρει τον ιερεά να λέγει στον Σόλωνα πως: «εσείς οι Έλληνες μοιάζετε σαν να είστε για πάντα παιδιά. Διότι απ' τις πολλές καταστροφές είτε από πλημμύρες είτε από άλλα αίτια, που συνέβησαν στην πατρίδα σας, έχετε χάσει την ροή της γνώσης, η οποία όμως υπάρχει ατόφια και φυλάσσεται εδώ από καταβολής κόσμου». 

«Προσέλληνοι Ηρόδοτος τους Αρκάδας ούτω λέγει, τουτέστιν αρχαίους προ της Σελήνης» γράφει το λεξικό του Σουίδα. Υπήρξαν δηλαδή οι Αρκάδες πριν απ' την εμφάνιση της Σελήνης στον ουρανό! Το ίδιο αναφέρει και ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα Αργοναυτικά του αλλά και ο Παυσανίας στα Αρκαδικά του.Παρόμοιες αναφορές έχουμε από τον Πλούταρχο, τον Οβίδιο, τον Ιππόλυτο και τον Λουκιανό ενώ ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδασκαν ότι υπήρχε μιά εποχή όπου η Γη ήταν χωρίς φεγγάρι.

Θα καταλήξω στον Νεοπλατωνικό φιλόσοφο Πρόκλο, ο οποίος λέγει: «Μήσαντο δ' άλλην γαίαν απείρατον, ην τε σελήνην αθάνατοι κλήζουσιν, επιχθόνιοι δε τε μήνην, η πολλ' ούρε έχει, πολλ' άστεα πολλά μέλαθρα». Δηλαδή: «Μελέτησαν μιαν άλλην Γη, άγνωστη, την οποίαν οι αθάνατοι ονομάζουν Σελήνη, οι δε κάτοικοι της Γης Μήνην και η οποία έχει πολλά όρη, πολλές πόλεις, πολλά μέγαρα.

Από την πανάρχαια λέξη Μήνην, φαίνεται να προέρχεται και η λέξη μήνας, ο οποίος και διαρκεί περίπου όσο μια περιφορά της Σελήνης γύρω από τη Γη, τα...έμμηνα των γυναικών, που συγχρονίζονται με την περίοδο περιφοράς της Σελήνης γύρω απ' τη Γη, όπως επίσης και οι Αγγλικές λέξεις moon και month!

Υπάρχουν αρκετά καλά βιβλία για κάποιον, που θέλει να ψάξει, με αναρίθμητα στοιχεία για το όλο ζήτημα, τα οποία βεβαίως αντιτίθενται στο λεγόμενο «ακαδημαϊκό ...ιερατείο» που θέλει κάθε εξαγγελία της NASA νομοτέλεια! Ενδεικτικά αναφέρω την «Εξωγήινη Αρχαιολογία» του Γεωργίου Κασιμάτη, «Τα μυστικά της Σελήνης»του Don Wilson και το «Το μυστήριο της Σελήνης» του Σωτήρη Σοφιά. 

Για όποιον σπεύσει να κατηγορήσει τον Don Wilson ως...παραμυθά, έχω να του πω, ότι το μόνο που έκανε ήταν να αναμασήσει την θεωρία δύο Ρώσων αστροφυσικών, του Μιχαήλ Βάζιν και του Αλεξάντερ Στσερμπάκωφ, οι οποίοι σε ένα άρθρο τους, που δημοσιεύθηκε σε επίσημο κυβερνητικό έντυπο τον Ιούλιο του 1970 αλλά και σε συμπληρωματική επιστημονική μελέτη το 1976, υπεστήριξαν πως η Σελήνη είναι ένας τεχνητά μετασκευασμένος πλανητοειδής, κούφιος στο εσωτερικό του και δεν αποκλείεται να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα διαστημόπλοιο, κατασκευασμένο από λογικά όντα κάποιου μακρινού ηλιακού συστήματος, τα οποία και απεφάσισαν να αναχωρήσουν μαζί με τον...πλανήτη, όταν διεπίστωσαν πως οι συνθήκες στην διαστημική γειτονιά τους ήταν τέτοιες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την επιβίωσή τους. Μετά από ένα πολύ μεγάλο ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου το φυσικό αυτό διαστημόπλοιο άντεξε όλες τις συγκρούσεις με τους μετεωρίτες και τους αστεροειδείς, με τους οποίους ήρθε σε επαφή, προσήρθε στο ηλιακό μας σύστημα, «παρκάροντας» στο συγκεκριμένο σημείο λίγο έξω απ' τη Γη και υιοθετώντας κυκλική τροχιά γύρω απ' τον πλανήτη μας!

Η εν λόγω «τρελή» εκ πρώτης όψεως θεωρία, περιγράφει το πώς ακριβώς έλαβε χώρα αυτή η τεχνολογική επεξεργασία, σύμφωνα με την οποίαν «άδειασε» το εσωτερικό του πλανητοειδούς από την λάβα και τα βαρέα μέταλλα, που αντλήθησαν απ' τον πυρήνα, όχι μόνο για να δημιουργηθεί ο κατάλληλος κατοικήσιμος χώρος αλλά παράλληλα για να ενισχυθεί η εξωτερική επιφάνεια, ούτως ώστε να αντέχει στις προσκρούσεις των μετεωριτών. Οι δυό επιστήμονες γράφουν: «Οι λεγόμενες σεληνιακές θάλασσες δεν είναι τίποτε άλλο από ενισχύσεις του εξωτερικού φλοιού, που κατεσκευάσθησαν χάρη στην άντληση της λάβας απ' τον πυρήνα. Οι θάλασσες αυτές δεν είναι τίποτε περισσότερο από εκρήξεις των δοκών αντιστήριξης, που ενίσχυσαν τα αδύνατα σημεία του φλοιού».

Βεβαίως, η παραπάνω θεωρία των δύο Ρώσων βασίζεται σε πληθώρα δεδομένων και επιστημονικών ενδείξεων, που ενυπάρχουν στον δορυφόρο μας, για τις οποίες, όπως είπα και πριν, η NASA δεν έχει δώσει ακόμη πειστικές εξηγήσεις. Το σημαντικότερο όμως με αυτή τη θεωρία είναι, ότι εμφανίζεται απόλυτα συμβατή με όλα τα τα περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα, που παρατηρούνται στον δορυφόρο μας, μερικά μόνο απ' τα οποία σας ανέφερα παραπάνω. Όλα μοιάζουν να δένουν μεταξύ τους...

Με βάση τα στοιχεία, τα οποία προσέφεραν οι διαστημικές αποστολές, οι παλαιότερες θεωρίες για τη Σελήνη τινάχτηκαν στον αέρα. Αντιθέτως, όλα τα νέα στοιχεία συνηγορούν, ότι η Σελήνη δεν αποτελεί - στο σύνολό της τουλάχιστον - ένα φυσιολογικό ουράνιο σώμα. 

Θα πρέπει εδώ να επισημάνω, ότι εάν επιχειρήσουμε να εξετάσουμε με σοβαρή ερευνητική ματιά την παραπάνω θεωρία του διαστημοπλοίου, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να την μελετήσουμε αποσπασματικά δυιλίζοντάς την με επιστημονική προσέγγιση μόνο μέσα απ' τον χώρο της αστροφυσικής αλλά να την εντάξουμε σε μιαν ολιστική θεώρηση, στην οποία θα εμπεριέχεται το σύνολο της Συμπαντικής γνώσης, που έχει γίνει έως τώρα κατανοητή απ' τον ανθρώπινο νου. Αυτού του είδους η προσέγγιση, η οποία κάπου αγγίζει τα όρια και της φιλοσοφίας, μας θέτει κάποια αμείλικτα ερωτήματα.

Για να μπορέσουν για παράδειγμα, κάποιες οντότητες να επιταχύνουν ένα τέτοιο ουράνιο σώμα με ένα 20% της ταχύτητας του φωτός, (ακόμα και με 10%) θέτωντάς το σε ταχύτητα δίνης (ένα σώμα διαμέτρου σχεδόν τρεισήμισι χιλιάδων χλμ. και ανάλογης μάζας, όπως η Σελήνη) και ταξιδεύοντας με αυτήν την ταχύτητα για εκατοντάδες, χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια χρόνια, αυτό σημαίνει, ότι τα επίπεδα της ενέργειας, που χρησιμοποίησαν θα ήταν πρακτικώς ανεξάντλητα. Γιατί λοιπόν, από τη στιγμή που διαθέτεις άφθονη ενέργεια, να μπεις στον κόπο να κάνεις όλο αυτό το εγχείρημα και να μην επιχειρήσεις να κατασκευάσεις σκουλικότρυπες ας πούμε, (όπου έχει αποδειχτεί μαθηματικά, ότι μπορούν να κατασκευαστούν εάν δαπανήσεις την αντίστοιχη ενέργεια) και να στείλεις, όπου εσύ θέλεις, σύντομα και με ασφάλεια τους κατοίκους σου; 

Τα ρομπότ σου θα συλλέξουν από τους αεριώδεις πλανήτες τον άνθρακα και θα δημιουργήσουν νέες, τεράστιες πολιτείες, οπουδήποτε! Με σωστή τεχνογνωσία, εξελιγμένη τεχνολογία και το επαρκές ενεργειακό δυναμικό, φαντάζουν πιο εύκολα αξιοποιήσιμες άλλες λύσεις, έστω και εάν πρόκειται να καταστραφεί ο ίδιος ο πλανήτης.

Να μην λησμονούμε όμως, ότι το παραπάνω ερώτημα το έθεσε η δική μου λογική. Η ανθρώπινη. Η οποία δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με την λογική και τον τρόπο σκέψης άλλων όντων, ξένων προς το ανθρώπινο είδος...

Σαν Βιολόγος, δεν θα μπορούσα να μην επισημάνω μια αρκετά σημαντική αδυναμία, που εμφανίζει η θεωρία των Βαζίν και Στσερμπάκωφ. Γνωρίζουμε, πως όλα τα έμβια πλάσματα αυτού του πλανήτη (και όχι μόνο τα θηλυκά των ανθρώπων) χρησιμοποιούν την άμπωτη και την παλίρροια και φυσικά τους κύκλους της Σελήνης για να ρυθμίσουν τους κύκλους αναπαραγωγής τους, με αποτέλεσμα να προσαρμόζουν την συμεριφορά τους σύμφωνα με τον δορυφόρο μας. Αυτό συμβαίνει και στα σφουγγάρια αλλά και σε ένα σημαντικό ποσοστό από τα φυτά. Κάποια απ' αυτά τα χιλιάδες είδη, που χρησιμοποιούν την Σελήνη για να πολλαπλασιαστούν εμφανίζουν χρονική διάρκεια εξέλιξης 300 εκατομμύρια έτη. Τίθεται κατά συνέπεια το ερώτημα:Πότε ακριβώς τοποθετήθηκε η Σελήνη σ' αυτήν την ακριβή θέση με αυτήν την τροχιά; 

Η επιστημονική λογική υπαγορεύει να βρίσκεται εκεί πάνω από 500.000.000 χρόνια δηλαδή κοντά στηνπροκάμβρια περίοδο. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τις αρχαίες γραφές των Ελλήνων, οι οποίοι όπως είδαμε αφήνουν να εννοηθεί πως ο δορυφόρος μας έχει αφιχθεί λίγο πριν το 15.000 π. Χ. Θεωρητικά, αυτή η άφιξη θα μπορούσε να ταυτίζεται με τον κατακλυσμό του Ωγύγου ή του Δευκαλίωνα ή με την καταστροφή της Ατλαντίδας, όπου η βαρυτική έλξη της Σελήνης ακόμα και στο σημείο, στο οποίο βρίσκεται (21 φορές πίσω απ' το όριο του Ρος) θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές, ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμούς και ίσως και καταβυθίσεις ηπείρων.

Η καταστροφή μάλιστα της Ατλαντίδος συνδέεται από πολλούς ερευνητές με την αλλαγή της φοράς του Ρεύματος του Κόλπου, (Gulf Stream) το οποίο ερχόμενο σε επαφή με τις ακτές της Βόρειας Ευρώπης, αύξησε την θερμοκρασία της και κατέστησε συμβατή τη ζωή και τον εποικισμό φυλών στην Β.Δ. Ευρώπη και την Σκανδιναυία,οι οποίες έως το 15.000 π.Χ. ίσως και λίγο πιο σύγχρονα, βρίσκονταν σε εποχή παγετώνων. Η Βιολογία δεν αποκλείει την αλλαγή των κύκλων αναπαραγωγής των ειδών σε σχέση με κάποιο περιβαλλοντικό ερέθισμα. Η μεταβατική αυτή περίοδος όμως θα είναι δύσκολη και αρκετά χρονοβόρα...Καλύτερα όμως να σταματήσω την ανάλυση της θεωρίας του διαστημοπλοίου μιας και δεν είναι αυτός ο σκοπός της συγγραφής του παρόντος άρθρου. Βεβαίως, εάν αποδειχτεί τελικά, πως η Σελήνη αποτελεί διαστημόπλοιο τότε αυτόματα επιλύεται και το τεράστιο πρόβλημα της ταυτότητας των UFO (καθώς και η προέλευσή τους) τα οποία δεν αποτελούν μόνο φαινόμενο της εποχής μας αλλά μια μόνιμη παρουσία καθ' όλη την εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας. Και αυτό διότι το παράδοξο των τόσο συχνών εμφανίσεων σχεδόν μας απαγορεύει να αποδεχτούμε, ότι τα UFO προέρχονται από μακρινούς πλανήτες, οι οποίοι απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός απ' την γη μας. (Εκτός και αν μπορούν κατά βούληση να «χρησιμοποιούν» το λεγόμενο χωροχρονικό συνεχές ή ιδιότητες άλλων διαστάσεων για τα ταξίδια τους).

 
Στην φιλοσοφία υπάρχει ο περίφημοςκανόνας του Όκκαμ. Ο κανόνας αυτός λέει, πως εάν για ένα πρόβλημα υπάρχουν περισσότερες από μία αξιόλογες λύσεις τότε η πιο απλή είναι και η πιο σωστή. Ο μεγάλος αστροφυσικός Morris Jessup στο βιβλίο του «Η υπόθεση για τα UFO» μεταφέρει τον ίδιο κανόνα και στον χώρο της επιστήμης. Η πιο απλή εξήγηση ενός φαινομένου είναι και η καλύτερη...

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θα υποβάλλω μόνο το εξής ερώτημα: Γιατί οι Αμερικανοί δεν ξαναπήγαν στο φεγγάρι; Όλοι γνωρίζουμε, πως μετά την επανδρωμένη διαστημική πτήση Απόλλων 17, η οποία έλαβε χώρα το1972, δεν πραγματοποιήθησαν νέες αποστολές. Σύμφωνα με την NASA, ο λόγος ήταν ότι «δεν υπήρχε κάτι νέο που θα μπορούσε να μαθευτεί» (!!!) από τις επισκέψεις στη Σελήνη και έτσι ολόκληρο το πρόγραμμα Απόλλων μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κατ' ανάλογο τρόπο, η αποστολή Luna 24 ήταν η τελευταία αποστολή των Ρώσων στο φεγγάρι το 1976, η οποία έφερε μαζί της αρκετά δείγματα σεληνιακού εδάφους. 
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί, ότι οι οικονομικοί λόγοι ματαίωσης ανάλογων προγραμμάτων δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητοι. Όντως, το κόστος ενός επανδρωμένου προγράμματος, ξεκινώντας από τον αρχικό σχεδιασμό έως και την τελευταία λεπτομέρεια της εκτέλεσης του είναι αρκετά μεγάλο ακόμα και για μιαν οικονομία σαν την Αμερικανική. Παρ'όλα αυτά, η NASA για πάνω από τριάντα χρόνια, συνέχιζε να επενδύει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια οργανώνοντας αποστολές σε τροχιά γύρω απ' την Γη (κάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ κύκλους γύρω από τον πλανήτη μας) αντί για την επιστημονική εξερεύνηση της Σελήνης. Μήπως κάτι την απέτρεψε;
 
 
Πάντως, εξετάζοντας το όλο διάβημα τελείως πρακτικά, θα λέγαμε, πως ένα ταξίδι στη Σελήνη, με όλη τη δυσκολία και τη σύνθεση της προσπάθειας που χρειάζεται, είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο εντυπωσιακή υπόθεση από όσο φανταζόμαστε. Ίσως είναι πολύ πιο απλό από μια επιχείρηση, ας πούμε, στα βάθη των ωκεανών. Σχετικά με το θέμα των καυσίμων, οι απαιτούμενες ποσότητες είναι αρκετά μικρότερες από όσες θα φανταζόταν κανείς για ένα ταξίδι αντίστοιχης απόστασης επί της Γής, μιας και ουσιαστική κατανάλωση καυσίμου υπήρχε μόνο στη φάση της εκτόξευσης από τη Γη (με πυραύλους-φορείς και απορριπτόμενες δεξαμενές καυσίμων) και σε εκείνη της αποσελήνωσης. Το κυρίως κομμάτι του ταξιδιού ήταν εφικτό χάρις στις δυνάμεις αδράνειας και την έλλειψη τριβής στο διαστημικό χώρο, εκτός από μικροδιορθώσεις που λάμβαναν χώρα από μικρούς κινητήρες μεγέθους αντίστοιχου με αυτούς ενός μεγάλου τηλεκατευθυνόμενου μοντέλου.

Κατά συνέπεια, η κατανόηση και η κατάκτηση του δορυφόρου μας θα είχε αρκετά συνεπακόλουθα οφέλη στην κούρσα του ανθρώπου για την εξερεύνηση του διαστήματος μιας και η Σελήνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μελλοντικές εξορμήσεις προς τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και γιατί όχι πέρα απ' αυτό. 

Μόλις πρόσφατα, ανεκοινώθη η πρόθεση τόσο απ' την NASA όσο και από την ESA, (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) για την πραγματοποίηση νέων αποστολών μέσα στην ερχόμενη δεκαετία. Αυτό δηλαδή, που έπρεπε να είχε συνεχισθεί 30 χρόνια πριν. (Διότι προσωπικά αρνούμαι να πιστέψω, ότι η εξερεύνηση του κοντινότερου σε εμάς ουρανίου σώματος και καταλύτης για την περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος για λογαριασμό ολόκληρης της ανθρωπότητας, ήταν ένα παιχνίδι εντυπώσεων και μόνο, μέσα στα πλαίσια του Ψυχροπολεμικού κλίματος, που επικρατούσε τότε μεταξύ Αμερικανών και Σοβιετικών. Υπάρχει βέβαια και η άλλη...λύση. Να είμαι αθεράπευτα ρομαντικός!) Την εκτέλεση των εξαγγελθέντων προγραμμάτων θα αναλάβουν ρομπότ καθώς και αυτοματοποιημένα διαστημόπλοια ενώ οι άνθρωποι δεν θα επιστρέψουν στην Σελήνη τουλάχιστον μέχρι το έτος 2020.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ακούγατε ορισμένα στοιχεία για πρώτη φορά...Αυτό, που θέλω να σας πω είναι, ότι δεν επιχειρώ να πείσω κανέναν για το παραμικρό. Απλά δοκίμασα να δώσω κίνητρα, ούτως ώστε μια μέρα να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τους γρίφους του δορυφόρου μας, λύνοντας τα μυστήρια, που τον συνοδεύουν. Μυστήρια, τα οποία δυστυχώς μένουν καλά σφαλισμένα έως και σήμερα αφού οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν...

Ο ορισμός του αναζητητού είναι η χωρίς παρωπίδες, εξαρτήσεις ή σκοπιμότητες, αναζήτηση της αλήθειας. Αλήθεια, η οποία κάποιες φορές προσπερνάται ή γίνεται αόρατη (σαν τα...τζάμια) διότι ουσιαστικά δεν θέλουμε να την δούμε τυφλωμένοι από τις εγωιστικές στρεβλώσεις της ανθρώπινης φύσης. Που νομίζει, πως τα ξέρει όλα...

Έχει ξανασυμβεί χιλιάδες φορές στο παρελθόν. Πρόσφατο παράδειγμα το 1903. Όταν έως και την τελευταία στιγμή, οι...ξερόλες του επιστημονικού ιερατείου της εποχής, (καθώς και οι ειδικοί επιστήμονες του Scientific American) ειρωνεύονταν τους αδερφούς Wright, που σε λίγο θα επιχειρούσαν την πρώτη πτήση τους με αεροπλάνο, λέγοντάς τους, ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να πετάξει κάτι, το οποίο είναι...βαρύτερο απ' τον αέρα! (Καλά, τις...κουκουβάγιες δεν τις είχαν δει;) Μεχρι εκεί έφτανε το μυαλό τους...

 
Κατ' ανάλογο τρόπο, πρέπει κι εμείς πάντοτε να έχουμε στο δικό μας μυαλό το δόγμα, πως δεν τα γνωρίζουμε όλα. Η επιστημονική γνώση διαρκώς εξελίσσεται. Νέα δεδομένα ανακύπτουν. Σαφώς και υπάρχουν ζητήματα, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά με τις έως τώρα υπάρχουσες γνώσεις της επιστήμης. Αντί λοπόν να απορρίπτουμε, καλό θα ήταν να προτείνουμε. Και οπλισμένοι με κριτική σκέψη, ερευνητική διάθεση, έχοντας παράλληλα ως λειτουργικά εργαλεία την επιστημονική συνέπεια και μεθοδολογία, να ξεκινήσουμε την αναζήτησή μας. Βήμα βήμα. Αφήνοντας πάντα ένα παράθυρο ανοιχτό. Ειδάλλως εμποδίζουμε αυτήν καθ' αυτή την εξέλξη της επιστήμης. Και την ανθρώπινη πρόοδο...

Αρκεί να θυμηθούμε τα λόγια του μεγάλου Niels Bohr, του πατέρα της ατομικής ενέργειας, ο οποίος όταν κάποτε του παρουσίασαν μια απίθανη θεωρία, είπε το εξής: «Η θεωρία αυτή είναι τρελή. Αλλά όχι αρκετά τρελή για να είναι αληθινή!»

Διότι η πιο ισχυρή φαντασία είναι τελικά η πραγματικότητα...

ΠΗΓΗ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters