Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ο ΠΡΩΤΟΣ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣΗ φτερωτή Νίκη πλησίασε την ανυποψίαστη θνητή και της μίλησε με παράξενα, προφητικά λόγια:
Μη φοβάσαι γυναίκα, γιατί μήνυμα χαρμόσυνο σου φέρνω από τον Πατέρα των ουρανών, πως επιλέχτηκες της ανθρωπότητας γιά να γεννήσεις τον Σωτήρα.
Κάποιο βράδυ μέσα σε χρυσή βροχή, ο Θεός με του αγαπημένου σου τη μορφή θα σε επισκεφθεί κι ένα κύπελλο χρυσό θα σου δωρίσει.

Τρείς μέρες ο Ήλιος δεν θα βγεί κι ο σαρκικός του έρωτας μιά νύχτα ατελείωτη θα σε σπέρνει, ο μέγας ήρωας γιά να συλληφθεί.


Ο Λυτρωτής, που μέσα σου θα σαρκωθεί, τη γη θα εξημερώσει, του κακού τα φίδια και του Τυφώνα τα εκτρώματα θα εξοντώσει, στον Άδη θα κατέβει, τον θάνατο θα νικήσει και τα τρία χρυσά μήλα της αιώνιας νεότητας θα δρέψει.

Κι αν και με πόνους αβάσταχτους λίγο πριν το τέλος θα βασανιστεί, έπειτα αθάνατος μέσα από τη φωτιά, στον ουρανό θα αναληφθεί και δίπλα στον Πατέρα του θα βασιλέψει.

Η γυναίκα: Η Αλκμήνη, κόρη του Ηλεκτρύωνα, γιού του Περσέα.

Ο Λυτρωτής: Ο σημαντικότερος πολιτισμικός ήρωας της Λευκής Φυλής, ο Ηρακλής των Ελλήνων. Τον αποκαλούσαν και Τριέσπερο γιατί χρειάστηκαν τρείς συνεχόμενες νύχτες γιά να συλληφθεί.

Ο κρίνος: Σε απουλική λήκυθο του 4ου αι. π.Χ. παριστάνεται η Αθηνά να προσφέρει ... κρίνο στην Ήρα, που θηλάζει τον μικρό Ηρακλή.
Πηγή...

Η ελληνική κοινωνία μετά το Μνημόνιο - Ολόκληρη η ομιλία του Φαήλου Κρανιδιώτη στον Πύργο

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Φαήλου Κρανιδιώτη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο.Μάλιστα απασχόλησε και τον Αθηναϊκό τύπο (δείτε σχετικό δημοσίευμα στο Έθνος εδώ).Η ομιλία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τοπικά κανάλια της Ηλείας.Ολόκληρη την ομιλία και ένα απόσπασμά της σε βίντεο καθώς και φωτογραφίες της εκδήλωσης δημοσιεύουμε σήμερα στο Πύργος-news.
 

Η ελληνική κοινωνία μετά το Μνημόνιο.
(Ομιλία στη ΝΟΔΕ Ηλείας στις 27/3/11)
                Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, δικηγόρος.
Ζούμε επώδυνα το τέλος μιας εποχής βερεσέ ευμάρειας κι αρτηριοσκληρωτικής πολιτικής ορθότητας. Κυκλοφορούσε πολύ χρήμα. Διακοποδάνεια, γαμοδάνεια (από αυτά που ο άλλος έχει κάνει παιδί, έχει χωρίσει κι ακόμη το πληρώνει), δάνεια για αυτοκίνητο, γι’ αδυνάτισμα, για μπότοξ, ότι τραβάει η ψυχή σας. Οι τράπεζες κλαίγανε στις πόρτες μας και στα τηλέφωνα μας να τις προτιμήσουμε.
Η κατανάλωση σκαρφάλωσε στα ύψη. Άφραγκος, ατσίγαρος και ποδαράτος έμπαινες στην τράπεζα κι έβγαινες μ’ αυτοκίνητο με 72 δόσεις, κινητό που στέλνει email και σφυρίζει κλέφτικα κι έφευγες κατευθείαν με διακοποδάνειο για Μύκονο. Εγώ όμως ήξερα, στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δουλειάς μου, ότι αν δεν έχεις λεφτά, κάθεσαι σπίτι σου, δεν πας διακοπές με δανεικά.....

Ο απίστευτος τραπεζικός δανεισμός, στους πάντες για οτιδήποτε, τα κύματα κονδυλίων από την Ε.Ε., οι επιδοτήσεις, τα προγράμματα, και το πελατειακό κομματικό κράτος που στοίβαζε συμβασιούχους στο Δημόσιο, τρεις ανά καρέκλα, υπονόμευσαν ένα αρχαίο θεμέλιο μας: την εργασία ως αξία.
Γιατί να κοπιάσεις, αφού μπορούσες να μπεις στο πρόγραμμα, να υπερτιμολογήσεις και να τα κονομήσεις μαζί βέβαια με τους μύστες της μεθόδου ή αφού μπορούσες να μπεις με σύμβαση στο Χ Υπουργείο; Γιατί να ιδρώσεις για να παράγεις κάτι πραγματικό, που μπορεί να το φάει, να το φορέσει ή να το χρησιμοποιήσει κάποιος και να κερδίσεις λίγα, όταν μπορούσες να γίνεις μέτοχος της κερδοφόρας «Εισαγωγαί – Εξαγωγαί Πεπιεσμένου Αέρος Α.Ε.»; Γιατί να βασανίζεσαι με ελιές, πορτοκάλια και στάρια στο ξεσκέπαστο μαγαζί του χωραφιού, όταν μπορούσες να βγάζεις μεροκάματο ακόπως ως συμβασιούχος και να τρως χάμπουργκερ στο Κολωνάκι αντί για ψωμοτύρι πάνω στην πέτρα;
Όλο αυτό, μαζί με το αεροπλανάκι του Χρηματιστηρίου, σήκωσε στο ζενίθ τον δείκτη της κατανάλωσης, κυρίως επί Σημίτη, και είχε προσέξτε την μαγική παγκόσμια πρωτοτυπία: την εμφάνιζαν ως ανάπτυξη! Όλα αυτά γίνονταν με δανεικά. Με δανεικά λοιπόν αγοράζαμε αυτά που πραγματικά παράγουν οι γερμανοί, γάλλοι, ιταλοί εργάτες κι αγρότες, καταστρέφαμε την δική μας παραγωγή, ενισχύαμε και τα ασφαλιστικά τους ταμεία, κι αυτό, η κατανάλωση με δανεικά εμφανιζόταν ως ανάπτυξη. Διάβασακάποια πράγματα κι έγραψα κάποτε ένα άρθρο με αφορμή επίσκεψη μου στο εκπληκτικό μουσείο της Μερσεντές στην Στουτγάρδη, για το έπος της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Να κλαις. Ξέρετε ποιοι ήταν οι κύριοι πολέμιοι της; Οι εισαγωγείς. Και ξέρετε ποιοι ήταν οι πιο πρόθυμοι υπάλληλοι των εισαγωγέων; Οι αρμόδιοι Υπουργοί Μεταφορών. Όταν κάποιοι ρομαντικοί τρελοί ξεπερνούσαν με το δαιμόνιο και την εργατικότητα τους σκοπέλους κι έφταναν να κάνουν κι εξαγωγές, ερχόταν ο πέλεκυς της νομοθεσίας και της εξειδικευμένης, στοχευμένης φορολογίας. Διαχρονικό και διακομματικό έγκλημα.
Κυρίως όμως αυτή η μακρόχρονη διαδικασία υπονόμευσε την εργατικότητα του Έλληνα, την καρτερία και την φιλοτιμία του. Οι γονείς και οι παπούδες μας είχαν μάθει ν’ απλώνουν τα πόδια τους ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα τους. Είχαν μάθει να δουλεύουν σκληρά, να κερδίζουν το ψωμί τους με αγώνα. Αναγνώριζαν ως αληθινό πλούτο την αληθινή παραγωγή. Φροντίζω τις ελιές μου, μαζεύω την παραγωγή μου και κερδίζω κάτι χειροπιαστό, λίγα ή περισσότερα αλλά αληθινά. Θεωρούσαν την εργασία αξία από μόνη της και την αυτάρκεια, προσωπική ή εθνική, ως αρετή.
Τριάντα χρόνια αποδόμησης, ψευτογκλαμουριάς, βερεσέ τεμπελιάς, έκαναν ινδάλματα τους επιτήδειους, τα κερδοφόρα λαμόγια.
Σήμερα μια άλλη γενιά που τα ‘χε μάθει όλα εύκολα κι άκοπα, καλείται να περάσει από την έρημο που δημιουργούν το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ και οι νεοφιλεύθεροι βοηθητικοί του. Θα ματώσει.
Στην πράξη η Ελλάδα αποβιομηχανοποιήθηκε. Σε λίγο θα είμαστε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη, χωρίς ούτε ένα ναυπηγείο.
Στην πράξη επίσης η Ελλάδα αποβιοτεχνοποιήθηκε. Ταξιδέψτε τις Εθνικές Οδούς μας. Δεξιά κι αριστερά θα δείτε τα κουφάρια της ελληνικής μεταποίησης, της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και τόσων άλλων κλάδων. Τα ελληνικά ρούχα και παπούτσια, κλάδοι που κάποτε απασχολούσαν χιλιάδες ανθρώπους, με εξαγωγές και κάλυψη μεγάλου μέρους της εγχώριας ζήτησης, σήμερα είναι κρανίου τόπος.
Και που πήγαν οι πακτωλοί που μπήκαν στην χώρα για τους αγρότες, για την περιβόητη αναδιάρθρωση της γεωργίας; Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι πρόγονοι, ενός εκάστου από εμάς, έγιναν επαίτες των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων. Η χώρα πλέον δεν παράγει ούτε την τροφή της.
Κι από την άλλη βέβαια είχαμε το πιο πρωτόγονο κι αδίστακτο σύστημα διαπλοκής. Εργολάβοι, προμηθευτές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ομάδων, όλα μαζί σε μια συσκευασία, με αφανείς εταίρους και μέλη της πολιτικής τάξης. Τους πληρώναμε πάντα τα ένα τρία. Ο Λαός δανειζόταν και τους πλήρωνε.
Τώρα όμως ήρθε ο λογαριασμός. Τα δανεικά τελικά δεν ήταν αγύριστα και καλείτε να τα πληρώσει αυτός που τα δανείστηκε: ο Λαός. Όχι αυτοί στους οποίους κατέληξαν ως κόστος και αμοιβές για υπερτιμολογημένα δημόσια έργα, δρόμους, οπλικά συστήματα.
Το πελατειακό κράτος όμως τώρα έμεινε από χρήμα. Η διαπλοκή δεν έχει πλέον λάφυρα να περιμένει. Είναι όμηρος των τραπεζών κι αυτές του κράτους ή το κράτος αυτών. Εάν καταρρεύσει κάτι από τα τρία, τους παίρνει όλους μαζί.
Το βασικό δε πρόβλημα τους είναι ότι η κρατικοδίαιτη αυτή επιχειρηματική τάξη δεν γνωρίζει τι πάει να πει υγιής ελεύθερος ανταγωνισμός. Μια ζωή όλα μιλημένα ήταν, ανδρώθηκαν σε βρώμικο αέρα, σε σκοτεινές κάμαρες. Τώρα θα επιβιώσουν στην αληθινή οικονομία; Μπορούν; Πρέπει; Μήπως είναι ώρα για εξυγίανση και κάθαρση;
Οι συνέπειες της κρίσης κι ακόμη περισσότερο οι συνέπειες της τραγικής αντιμετώπισης της με την δανειακή σύμβαση, με το Μνημόνιο, είναι ορατές.
Ήδη τα στοιχεία λένε πως πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες πέρασαν το όριο της φτώχειας. Στις λαϊκές συνοικίες, στα μικρομάγαζα που απέμειναν, ξαναεμφανίσθηκαν τα τεφτέρια για τα βερεσέδια. Το βάθεμα της κρίσης δημιουργεί στρατιές από παρίες. Ένα δε ικανό κομμάτι της μεσαίας τάξης ωθείται κι αυτό στην φτώχεια, στην προλεταριοποίηση, ως αποτέλεσμα της καταστροφής σειράς μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.
Το κόμμα μας, η μεγάλη Κεντροδεξιά, φίλοι και φίλες, δεν είναι το κόμμα κάποιας ανύπαρκτης αριστοκρατίας. Στον Ελληνισμό, οι τελευταίοι πραγματικοί αριστοκράτες μας έπεσαν στα τείχη της Πόλης ή σφάχτηκαν με τους γιους τους μπροστά στον Μωάμεθ, όπως ο Νοταράς. Στην νεότερη Ελλάδα αριστοκρατία ήταν τα πιο γενναία σπαθιά της Επανάστασης, αυτοί που πότισαν με το αίμα τους την αναγεννημένη Ελευθερία μας. Σήμερα αληθινή αριστοκρατία είναι οι καλύτεροι μαθητές και φοιτητές, οι καλύτεροι επιστήμονες, οι καλύτεροι αγρότες, οι πιο φιλότιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, όσοι αγρυπνούν στην προκάλυψη, στα READINESS των μαχητικών και στις γέφυρες των πολεμικών πλοίων, όσοι σκίζουν τους ωκεανούς κι όσοι πέφτουν στο καθήκον προστατεύοντας την ζωή, την τιμή και την περιουσία των Ελλήνων.
Δεν είναι «αριστοκρατία» οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Δεν είναι «αριστοκρατία» τα ακριβοπληρωμένα montblanc των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, ούτε και οι πολιτικοί κολαούζοι τους. Φίλοι και φίλες, είδατε στην ιρλανδική κρίση πως τα ΜΜΕ αντιμετώπισαν κι εξευτέλισαν τους υπευθύνους, με πόσο ανηλεή τρόπο έλεγξαν την εξουσία; Έχω πάει σε αυτή τη χώρα, σε αυτόν τον λαό κι είναι αξιοθαύμαστος. Δεν υπάρχουν παράθυρα στις ειδήσεις τους, οι δημοσιογράφοι δεν πανικοβάλλουν τον κόσμο. Η είδηση είναι είδηση. Δεν σκηνοθετείται, δεν επενδύεται με υποβλητική μουσική, δεν δραματοποιείται. Σέβονται την αλήθεια. Σέβονται τον λαό, γιατί ο Λαός δια του κράτους τους ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να εκπέμπουν και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον κι όχι την πάρτη τους.
Σήμερα λοιπόν, μετά το Μνημόνιο η ελληνική κοινωνία υφίσταται ένα σοκ.
Κι αν σε πολλά πράγματα χρειάζεται να κάνουμε άλματα στο μέλλον, σε άλλα πρέπει να κάνουμε δυο βήματα πίσω. Να βρούμε τις αρχαίες κραταιές δυνάμεις του Ελληνισμού, την Φιλοτιμία και το Δαιμόνιο και ν’ ακουμπήσουμε γερά πάνω τους.
Το κόμμα μας αποκτά πλέον μια λαϊκότερη βάση. Τους πολλούς και αδύναμους που ωθούνται από τα πράγματα στο περιθώριο και την μεσαία τάξη που ένα μέρος της ήδη πλήττεται και η υπόλοιπη κινδυνεύει.
Η δική μας διαφορά από την αριστερά δεν είναι μόνο η πίστη στο Έθνος και στο Εθνικό Κράτος αλλά και η πίστη στην Εθνική και Κοινωνική Ενότητα. Γι’ αυτό και θεωρούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη πρώτιστο πατριωτικό καθήκον. Γιατί η Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο της κοινωνικής ειρήνης, αμβλύνει της αντιθέσεις, εξασφαλίζει την κοινωνική κινητικότητα. Έτσι ώστε ο γιος του τελευταίου αγρότη και βοσκού, του τελευταίου εργάτη και μικροϋπάλληλου, να μπορεί, αν το αξίζει, να γίνει Αρχηγός του Κράτους. Έτσι λειτουργεί μια υγιής Δημοκρατία κι όχι με γιους και κόρες του πατέρα τους. Δεν βλέπουμε την κοινωνία ως πεδίο ταξικού πολέμου. Όλοι, ψηλά ή χαμηλά, πλούσιοι και φτωχοί, έχουν δικαιώματα αλλά και καθήκοντα. Και για όλους υπάρχει η κόκκινη γραμμή του κοινού, του εθνικού συμφέροντος.
Αντίθετα, μέρος της Αριστεράς επενδύει στην καταστροφή, ακόμη κι αν δεν το λέει. Θέλουν την κατάρρευση, γιατί νομίζουν ότι η κατεστραμμένη μεσαία τάξη θα ριζοσπαστικοποιηθεί προς τ’ αριστερά. Αντίληψη που η Ιστορία απέδειξε ότι είναι τραγικά εσφαλμένη και πάνω απ’ όλα ολέθρια για το κοινωνικό σύνολο.   
Τι χρειαζόμαστε λοιπόν; Τι χρειάζεται σήμερα η κοινωνία; Χρειαζόμαστε έναν καλό σαράφη, έναν καλό λογιστή που στο τέλος της μέρας θα χτυπάει το Ζ στη μηχανή και το μαγαζί ΕΛΛΑΣ θα είναι στα ίσα του, αφού πληρώσει δόσεις, τόκους και πανωτόκια; Θέλουμε απλά καλύτερο διαχειριστή που να ξέρει να μετράει ως τα 350 δις ή όσο θα φτάσει το χρέος;
Λέγανε πως ο Σημίτης ήταν καλός σαράφης. Απολαμβάνουμε τώρα, μεταξύ άλλων, τα μνημειώδη στάδια, κωπηλατοδρόμια κλπ. Εμείς τα κεράσαμε… Γιατί τότε έγινε η μεγαλύτερη επιδρομή στο κρατικό χρήμα αλλά και άμεσα στις τσέπες όλων μας: Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί Αγώνες, όπλα.
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, αυτό που κυρίως απαιτείται είναι κάτι μη τεχνοκρατικό: ηθικό, φρόνημα. Ακόμη κι οι κυνικοί κι αριθμολάγνοι της οικονομικής επιστήμης συμφωνούν ότι ο σημαντικότερος παράγοντας στην οικονομία, στην αγορά, είναι η ψυχολογία. Άλλοι λένε το 50% κι άλλοι λένε το 70%!
Μπορούν λοιπόν να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο αυτοί που επί ενάμιση χρόνο απειλούν κι εκβιάζουν τον Λαό; Αυτοί που κράδαιναν πιστόλια και μιλούσαν για γκρεμούς, πτώχευση, στάση πληρωμών, τιτανικούς, παγόβουνα και ναυάγια; Μπορείς να είσαι Πέμπτη Φάλαγγα κι εμψυχωτής μαζί; ΟΧΙ.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι Έλληνες έχουμε τρεις εναλλακτικές επιλογές.
1.  Επιβραβεύουμε την νεοφιλεύθερη ανθρωποφαγία του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων και πάμε στο άγνωστο χέρι χέρι με τους θύτες μας, τα κομματικά δημιουργήματα της διαπλοκής, που τώρα υποδύονται τους σώφρονες και τους ανανήψαντες. Κι όποιοι επιβιώσουν.
2.  Ακολουθούμε την μεταφυσική λογική της αριστεράς που με πρόταση νόμου του ΚΚΕ ήθελε, πχ να θεσμοθετήσουμε ελάχιστο μισθό 1700 ευρώ, αντίστοιχο επίδομα ανεργίας κλπ, αν θυμάμαι καλά. Προτείνω με νόμο επίσης να καταργήσουμε τον Θάνατο και τις αρρώστιες, να θεσπίσουμε την ισόβια πίστη ανδρών και γυναικών στο γάμο. Γιατί όχι; Τζάμπα είναι.
3.  Να επιλέξουμε την μοναδική αστικοδημοκρατική επιλογή. Την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ, που επενδύει στην δημιουργία, όχι στην καταστροφή, που δίνει ένα θετικό στόχο στον Λαό, χωρίς απειλές κι εκβιασμούς. Μια πρόταση Ελληνική, ανθρωποκεντρική και ταυτόχρονα τεχνοκρατική, που έχει σαν όπλο αλλά και γνώμονα την εθνική και κοινωνική ενότητα, την ανάπτυξη της παραγωγής, την δημιουργία αληθινού πλούτου. Μια πρόταση με φρόνημα, Ιδέες, Ήρωες και Σύμβολα, που έρχονται βαθιά από την Ιστορία και πάνε ολόϊσια στο Μέλλον.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Λένε μερικοί, συνήθως πίσω από την πλάτη μου, ψιθυριστά. «Μα πως μιλάει έτσι; Εμείς είμαστε σοβαρό αστικό κόμμα».
Λοιπόν, είναι μέσα στην αίθουσα αυτή κανείς που έχει καμμιά δεκαριά εκατομμύρια Ευρώ στην Ελβετία; Σαλέ στις Άλπεις; Κανείς; Σούπερ τάνκερ; Τίποτα, ε; Ε, τότε, αδέρφια, επειδή ούτε κι εγώ έχω, εδώ μαζί θα την βγάλουμε την ανηφόρα. Με όσους κι όσα αγαπάμε. Και για να αγωνιστούμε γι’ αυτά χρειαζόμαστε Αρχηγό. Έχουμε. Χρειαζόμαστε Ιδέες. Έχουμε. Χρειαζόμαστε Φρόνημα. Το έχουμε. Αυτά χρειαζόμαστε. Σαβουάρ βιβρ, δεν χρειαζόμαστε. Η διαπλοκή κι η αυλή τους κρατάνε το πηρούνι με το αριστερό, εμείς με αυτό που κρατάμε την πένα, την τσάπα και τ’ όπλο: με το δεξί.
Σας ευχαριστώ.    
http://pyrgos-news.blogspot.com/2011/03/blog-post_5012.html

Πρέπει να χτίσουμε το μέλλον σε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΔΑΦΟΣ


Η ένωση της ευρώπης σαν ιδέα ήταν μεγαλειώδης. Απλά εκμεταλεύτηκαν την ανάγκη μας για ΕΝΟΤΗΤΑ. Αλλο πρόσωπο μας έδειξαν ΟΛΟΙ οι ηγέτες. Ο άνθρωπος απο την φύση του εμπιστεύεται... Ετσι μεγαλώνει και αναπτύσεται... Ας σταματήσουμε να θέλουμε να βρούμε ποιός φταίει. Ολοι φταίνε! Είναι απλά υπέροχο που ακόμα εμπιστευόμαστε! Είναι όμως απόλυτα αναγκαίο να πάρουμε την ευθύνη.

Μόνο για σήμερα, μόνο για τον ευατό μας. Ας αποφασίσουμε να μην προσκολούμαστε σε ριχές υποσχέσεις και σαθρά οικοδομημένες ιδεολογίες και προτάσεις.

Υπάρχει μέλλον μόνο αν κοιτάξουμε στο μέλλον. Ανασκαλεύουμε διαρκώς το παρελθόν ψάχνοντας ευθύνες και κατηγορίες. Τίποτα δεν πήγε καλά. Σε κανένα επίπεδο. Υπήρχαν παντού άγνωστες παγίδες καλά κρυμμένες. Τώρα, που είμαστε σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης - το αντιλαμβανόμαστε ή όχι - δεν υπάρχει χρόνος για ανασκόπηση. Τώρα είμαστε σε αναμένα κάρβουνα. Πρέπει να δωθούν πρώτα λύσεις.

Προσωπικά, δεν βρίσκω την λύση σε καμμιά "αυθόρμητη" επανάσταση. Αλλά βρίσκω υπέροχη λύση την ολοκληρωτική μας απόσταση απο κάθε μορφής εξουσιαστή και καιροσκόπο των ημερών μας. Ας σταματήσουμε να ζούμε πιστεύωντας ότι "δεν μας αφορά"...

Ο Κόσμος είναι ένα μεγάλο χωριό. Ας σταματήσουμε να ζούμε σα να μην τρέχει τίποτα. Η βιασύνη μας έχει καταστρέψει. Γρήγορα! Γρήγορα! Δίχως σκέψη αγορές, δίχως σκέψη τροφή, δίχως σκέψη σχέσεις... Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι ότι μας έβαλαν σε περιορισμένο πλάνο.

Είναι αναγκαίο να δούμε τις καταστάσεις μέσα απο την μεγαλύτερη εικόνα. Εχει λεχθεί ότι "Τα προβλήματα δεν λύνονται απο το επίπεδο που δημιουργήθηκαν".

Κατάφεραν να μας διοικούν χωρίς αγάπη. Κατάφεραν να μας ποτίζουν βρώμικο νερό. Κατάφεραν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί την ίδια στιγμή που μας στερούν όλα τα φυσικά προϊόντα. Μας έπεισαν ότι πρέπει να τα κατεβάζουμε όλα "αμάσητα"... Εμβόλια, φυτοφάρμακα, συρματοπλέγματα παντού, όλα ανείκουν σε κα΄ποιον και ότι δεν ανήκει σε κάποιον ανήκει στο κράτος. Μας έβαλαν να κάνουμε Ε9 για να μην χάσουμε το δικό μας χωραφάκι αλλά ταυτόχρονα μας περιόριζαν ΜΟΝΟ σε αυτό.

Ολα τα άλλα ανήκουν στο κράτος. Τα βουνά, οι πεδιάδες, οι παραλίες... Απαγορεύεται να κατασκηνώσεις... Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο... Μας έμαθαν να κοιτάμε το δικό μας σπιτι, να κλείνουμε την πόρτα... οικονομία! Πάψαμε να είμαστε αυθόρμητοι, Πάρε τηλέφωνο πρίν έρθεις! Πάψαμε να είμαστε ελεύθεροι, στο έκαναν νόμο! Το πρώτο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! "Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι και ελεύθεροι" Γιατί λοιπόν γκρινιάζω; Αφού υπάρχει νόμος. Αγνοια νόμου απαγορεύεται! Κανείς όμως δεν μας διδάσκει τους νόμους!

Φαντάζουν άσχετα μεταξύ τους; Είναι απλές λέξεις; Οχι. Είναι η "καθημερινότητα" της ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ΅ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. Συντελέστει λίγο λίγο την φορά, όσο εσύ και εγώ κάναμε γρήγορα! Οσο εσύ και εγώ πηγαίναμε με την ψυχή στο στόμα να βγάλουμε το μεροκάματο για να αποκτήσουμε ακόμα κάτι απαραίτητο...

Μία ερώτηση: Τί είναι απαραίτητο; Τι χρειαζόμαστε για να ζούμε με ομορφιά, γαλήνη, χαρά και ΑΓΑΠΗ; Ποιός ορίζει το απαραίτητο και ποιός το περιττό; Ποιός καθοριζει την ανάγκη;
Σας λέω, όσο ποιο γρήγορα κατανοήσουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, τόσο πιο γρήγορα θα δυαλήσουμε την ψευδαίσθηση της "ιδιοκτησίας".

Ο άνθρωπος περπατάει. Ο άνθρωπος περπατάει πάνω στην Γή. Η Γή δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κανέναν κατα αποκλειστικότητα. Σε λίγο θα φορολογήσουν τα ψάρια για την χρήση νερού!

Πολύ γρήγορα και βιαστικά δώσαμε την ελευθερία μας. Γρήγορα και βιαστικά δεχτήκαμε να πληρώσουμε το ψωμί. "Ετσι τα βρήκαμε έτσι θα τα αφήσουμε" έλεγε η γιαγιά μου... Ετσι και εμείς, ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!! Σκεφτόμαστε το ίδιο με όλο αυτό το σύστημα που μας υποδούλωσε! Σκεφτόμαστε το ίδιο με αυτόν που μας "πουλάει το ψωμί"!

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ- ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ- Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ.

Γι' αυτό δεν συμφωνώ σε καμμιά "αυθόρμητη" επανάσταση. Σε κανένα σύστημα που θα φέρει ένα άλλο σύστημα στα θεμέλια του πρώτου που "καταρίφθηκε". Μεταφορικά μιλώντας: Πρέπει να χτίσουμε το μέλλον σε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. Με ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. Οτιδήποτε στηρίζεται στο ήδη υπάρχον σύστημα... αργά ή γρήγορα θα γίνει το ίδιο! Σα τις νύφες που μοιάζουν στις πεθερές και φαντάζει επιτυχία! Θα θεωρηθεί επιτυχημένο μόνο και μόνο γιατί είναι γνώριμο.... Παγίδα!!!

Σας κάνω μια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ να οραματιστείτε ένα ΤΕΛΕΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟ μέλλον ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ!!! Ας ονειρευτούμε ένα μέλλον που η τροφή θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Που όλοι θα εργάζονται ΔΙΧΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. Που όλοι θα είναι ΙΣΟΙ. Που θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Που τα παιδιά θα μεγαλώνουν με ΑΓΑΠΗ. Οπου δεν υπάρχει καθόλου κέρδος... υπάρχει τεράστιο κοινωνικό και ουσιαστικό ώφελος.

Σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ! ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ.  ΑΠΟΤΥΧΑΝ ΟΛΑΑΑΑ.

Τέλος σας παρακαλώ να μην μείνετε στα "λάθη" μου τα ορθογραφικά. Κρατήστε την ουσία. Αυτή που το μυαλό αρνείται να δεχτεί ώς κάτι που έρχεται να αλλάξει τα πάντα! Στα "μυαλά" δεν αρέσουν οι αλλαγές... Αρέσουν όμως στις καρδιές. Σας ευχαριστώ πολύ.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/03/blog-post_8320.html

"Καμπάνα" 3 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε Ελλάδα

Τρία εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να καταβάλει κατ' αποκοπή η Ελλάδα στο λογαριασμό "Ίδιοι πόροι της ΕΕ" της Ε.Ε ως εκπρόθεσμη μεταφορά στην εθνική της νομοθεσία κοινοτικής οδηγίας για την αποζημίωση των θυμάτων εγκληματικών πράξεων. Την απόφαση αυτή έλαβε την Πέμπτη (31/3) το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνοντας ότι τα μέτρα που διευκολύνουν την αποζημίωση συνεισφέρουν στην ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών της ΕΕ οι οποίοι μεταβαίνουν από το ένα κράτος μέλος στο άλλο.


Στόχος της οδηγίας για την αποζημίωση των θυμάτων εγκληματικών πράξεων είναι να θεσπίσει ένα σύστημα συνεργασίας για τη διευκόλυνση της αποζημίωσης των θυμάτων εγκληματικών πράξεων σε υποθέσεις με διασυνοριακό χαρακτήρα.
Στηρίζεται στη νομολογία του Δικαστηρίου, το οποίο κατά το παρελθόν έχει αποφανθεί ότι εφόσον το κοινοτικό δίκαιο διασφαλίζει την ελευθερία φυσικού προσώπου να μεταβαίνει σε άλλο κράτος μέλος, η προστασία της ακεραιότητάς του, όπως και των ημεδαπών, συνιστά αναγκαία συνέπεια και συμπλήρωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας.
Η οδηγία αυτή έπρεπε να μεταφερθεί από τα κράτη μέλη στην εθνική έννομη τάξη το αργότερο έως την 1η Ιουλίου 2005.
Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, η Επιτροπή άσκησε ενώπιον του Δικαστηρίου μια πρώτη προσφυγή κατά της Ελλάδας λόγω εκπρόθεσμης μεταφοράς της οδηγίας αυτής στο εσωτερικό δίκαιο. Με πρώτη απόφαση που εξέδωσε το 2007, το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι η Ελλάδα δεν είχε τηρήσει την προθεσμία για τη θέσπιση των αναγκαίων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων προς συμμόρφωσή της με την οδηγία.
Τον Οκτώβριο του 2009 η Επιτροπή, διαπιστώνοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθούσε να μην έχει εκτελέσει τη δικαστική απόφαση του 2007, άσκησε τη δεύτερη προσφυγή λόγω παράβασης.
Πρότεινε στο Δικαστήριο να υποχρεώσει την Ελλάδα στην καταβολή, αφενός, χρηματικής ποινής ύψους 72.532,80 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης (από την ημέρα έκδοσης της απόφασης στην παρούσα υπόθεση και μέχρις ότου εκτελεστεί η δικαστική απόφαση του 2007) και, αφετέρου, κατ' αποκοπή ποσού, το οποίο θα προκύψει από τον πολλαπλασιασμό του ημερήσιου ποσού των 10. 512 ευρώ με τον αριθμό των ημερών που θα έχουν παρέλθει από την ημερομηνία έκδοσης της δικαστικής απόφασης του 2007 έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης στην παρούσα υπόθεση ή έως την ημερομηνία λήψης των αναγκαίων μέτρων εκτέλεσης, εφόσον αυτή επέλθει νωρίτερα.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2009 δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα νόμος ο οποίος, τόσο κατά το εν λόγω κράτος μέλος όσο και κατά την Επιτροπή, διασφαλίζει την πλήρη εκτέλεση της δικαστικής απόφασης του 2007.
Με τη σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο υπενθυμίζει κατ' αρχάς ότι η κύρωση που συνίσταται στην καταβολή κατ' αποκοπή ποσού στηρίζεται στην αποτίμηση των συνεπειών της μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων του οικείου κράτους μέλους επί των συμφερόντων των ιδιωτών και επί του δημοσίου συμφέροντος, ιδίως όταν η παράβαση έχει συνεχιστεί επί μακρόν μετά την έκδοση της πρώτης δικαστικής απόφασης.
Μολονότι η Συνθήκη της ΕΕ δεν προσδιορίζει επακριβώς την προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να εκτελεστεί μια δικαστική απόφαση, εντούτοις δεν αμφισβητείται ότι η εκτέλεση πρέπει να αρχίσει αμέσως και να περατωθεί το συντομότερο δυνατό.
Το Δικαστήριο υπενθυμίζει επίσης ότι για να αποφανθεί επί του αιτήματος επιβολής της υποχρέωσης καταβολής κατ' αποκοπή ποσού οφείλει να λάβει υπόψη όλες τις σχετικές με την προσαπτόμενη παράβαση περιστάσεις, ιδίως δε τη συμπεριφορά του κράτους μέλους, καθώς και τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της παράβασης.
Έτσι, διαπιστώνει ότι οι ελληνικές αρχές απάντησαν με σημαντική καθυστέρηση τόσο στο έγγραφο οχλήσεως όσο και στην αιτιολογημένη γνώμη και ότι η διάρκεια της παράβασης, δηλαδή το χρονικό διάστημα των 29 μηνών που παρήλθε -από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης δικαστικής απόφασης έως τη δημοσίευση του νόμου με τον οποίο η εθνική νομοθεσία ευθυγραμμίστηκε προς την εν λόγω απόφαση- είναι μεγάλη.
Επισημαίνει ακόμη ότι οι εσωτερικές δυσχέρειες τις οποίες επικαλέστηκε η Ελλάδα -ιδίως όσον αφορά τη νομοθετική διαδικασία και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών- δεν μπορούν να γίνουν δεκτές ως δικαιολογητικοί λόγοι.
Το Δικαστήριο, αφενός, διαπιστώνει τελικά ότι η Ελλάδα έθεσε τέρμα στην προσαπτόμενη παράβαση. Αφετέρου, λαμβάνει υπόψη την ικανότητα πληρωμής του οικείου κράτους μέλους, όπως προκύπτει από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που υποβλήθηκαν στην κρίση του.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα στην καταβολή κατ' αποκοπή ποσού τριών εκατομμυρίων ευρώ στον λογαριασμό "Ίδιοι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης" της Επιτροπής.

cosmo
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/3.html

Σκόπια: Σιωπηλή η Ελλάδα για Χάγη …εκτός από τους Bloggers…

Η Δίκη στη Χάγη πέρασε, χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση και προσοχή στην Ελλάδα. Εκτός από ορισμένους Έλληνες δημοσιογράφους και έντυπα ενημέρωσης που παρακολουθούσαν την απευθείας μετάδοση, μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνούς Δικαστηρίου, άλλοι , όπως η ελληνική τηλεόραση, δεν έδειξε κανέναν ενδιαφέρον για τη νομική διαδικασία…Κύρια αναφορά υπήρξε από τους bloggers και από ορισμένες εφημερίδες , όπως η εφημερίδα ‘Έθνος’, η οποία, εφημερίδα, μέσα από κείμενά της ήταν επικριτική, επειδή κανένας έλληνας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε στη Χάγη να παρακολουθήσει τη διαδικασία και πέρασε έτσι απαρατήρητη από τον ελληνικό λαό.

Η αναφερόμενη ελληνική εφημερίδα, επικρίνει και τις υπηρεσίες της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη, η οποία δεν πληροφορούσε για την διαδικασία, αν και έστελνε, η ίδια, λεπτομερή αναφορά για όσα συνέβαιναν καθημερινά στο χώρο του δικαστηρίου.
Σε αντίθεση με τη διαφορά στη Χάγη, που πέρασε στα σιωπηλά, πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τα διπλώματα του Πανεπιστημίου του Στιπ το οποίο είχε ενσωματώσει τον Ήλιο της Βεργίνας στα διπλώματά του.
Ο σχολιασμός για αυτό, υπήρξε ισχυρότατος από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η πΓΔΜ βρήκε έναν άλλο τρόπο να παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία.
Και το εκπληκτικό ήταν ότι τα σχόλα αυτά (των Ελλήνων μπλόγκερς) σχολιάστηκαν από το κοινό της πΓΔΜ και καταδίκασαν, μάλιστα, την κίνηση αυτή του Πανεπιστημίου, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της χώρας μας στην διαδικασία της Χάγης.
Μαζί με τη δίκη της Χάγης, η εφημερίδα ‘Καθημερινή’ και η τηλεόραση ‘Σκάι’ συνεχίζει να δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα της ιστοσελίδας ‘Wikileaks’ σχετικά με αναφορές της αμερικανικής πρεσβείας.
(Στη συνέχεια η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’ αναφέρεται στις αποκαλύψεις της Wikileaks, που ήρθαν στο προσκήνιο του ελληνικού Τύπου, σχετικά με δραστηριότητες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών).

echedoros-a
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/bloggers_31.html

Μας "χρεωκόπησαν" για να πουλήσουμε ελληνική γη!

«Η Ελλάδα θα πρέπει να σπάσει το ταμπού της πώλησης γης, εάν θέλει να μειώσει το χρέος της» αναφέρει στο Bloomberg ο Μίλτος Καμπουρίδης του επενδυτικού Οίκου Dolphin Capital Partners, επισημαίνοντας ότι κανένας ξένος επενδυτής δε θα θελήσει να μισθώσει ακίνητο, το οποίο θα αναπτύξει με τον τρόπο που θα του υποδείξουν. Η εταιρεία του αναπτύσσει επτά πολυτελή θέρετρα στην Ελλάδα και δηλώνει ότι θα χρειαστεί επενδύσεις 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, λέει ο κ. Καμπουρίδης, πολλές εταιρείες θα αποθαρρυνθούν από την ελληνική γραφειοκρατία, αφού η Dolphin Capital χρειάστηκε να συγκεντρώσει 2.200 υπογραφές από το κράτος για τις επενδύσεις της.

Επίσης ο οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland, Silvio Peruzzo χαρακτηρίζει ως πολύ φιλόδοξο το στόχο για έσοδα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις. «Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντικό μέρος της προσπάθειας για τη σταθεροποίηση του χρέους, όμως, δεν είναι πανάκεια», εξηγεί.
Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει έως τις 15 Απριλίου τις διαρθρωτικές αλλαγές για το 2011, τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων και ανάπτυξης, καθώς και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.
Μιλώντας δε στη συνεδρίαση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, επανέλαβε ότι «στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012» και επεσήμανε ότι «μένουν ακόμα πολλά να γίνουν για να θεωρήσουμε πως έχει κλείσει ο κύκλος και ότι έχουν τελειώσει οι προσπάθειές μας».


epikaira
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/bloomberg.html

Πνευματικά δικαιώματα και στα links;

Διαμάχη της ΑΕΠΙ με ιστότοπους για τη διάχυση πληροφοριών στο Διαδίκτυο
Με πιθανότητα που αγγίζει το 100%, είναι η μοναδική πράξη που δεν μπορείς να αποφύγεις όταν μπεις στο Ιντερνετ: να «κλικάρεις» πάνω σε links. Για να «μεταφερθείς», να παραπέμψεις, να προτείνεις, να μοιραστείς.

Οι σύνδεσμοι υπερκειμένου (ελληνιστί) είναι οι «νευρώνες» του Διαδικτύου· μέσω αυτών γίνεται ο διαμοιρασμός και η διάχυση πληροφοριών, ειδήσεων και πολιτιστικών προϊόντων. Μπορεί όμως ένα link να γυρίσει «μπούμερανγκ» σ’ αυτόν που το αναρτά; Πού ξεκινούν και πού τελειώνουν τα όρια της πνευματικής ιδιοκτησίας;

Εντοπίσαμε μια δικαστική διαμάχη η οποία αφορά links που παραπέμπουν σε έργα τα οποία προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Πρόσφατα, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (www. aepi. gr) κατέθεσε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του site www. livemovies. gr («ευρετήριο» ελληνικών εκπομπών και ταινιών) για ηθική βλάβη, διεκδικώντας αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ. Η υπόθεση προχώρησε, με ...
αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να διατάξει την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης για κακούργημα. Ο ισχυρισμός της ΑΕΠΙ εδράζεται στο ότι ορισμένα από τα links του livemovies καθιστούν «προσιτά στο κοινό» έργα για τα οποία η ΑΕΠΙ έχει δικαιοδοσία – και άρα νομιμοποιείται να ζητήσει άδεια, καθώς και το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του livemovies. gr, Βασίλη Σωτηρόπουλο, η αξίωση της ΑΕΠΙ δεν είναι βάσιμη. «Το livemovies. gr είναι ένα καθαρά ευρετηριακό site, το οποίο σέβεται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και μάλιστα καλύπτεται από τον νόμο 2121/1993 (άρθρο 2, παρ. 2-α) περί “βάσης δεδομένων”». «Πρόκειται για απλή παράθεση links», εξηγεί ο κ. Σωτηρόπουλος. «Δεν συνιστά παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, αφού δεν αποτελεί αναπαραγωγή ούτε μετάδοση στο κοινό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισοδυναμεί με την παραπομπή σ’ ένα βιβλίο. Δεν υπάρχει κανένα έννομο συμφέρον για είσπραξη δικαιωμάτων».

Η υπόθεση ξεκινάει το 2008, όταν η ΑΕΠΙ είχε πρωτοεπικοινωνήσει με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας ζητώντας ενημέρωση για το καθεστώς λειτουργίας της. Παρά τις εξηγήσεις από την πλευρά του livemovies. gr, η Εταιρεία επέμεινε στη διεκδίκηση αντιτίμου. Σημειώνεται πως τα επίμαχα links «ανοίγουν» σε ιστοσελίδες τηλεοπτικών σταθμών οι οποίες νόμιμα φιλοξενούν το οποιοδήποτε οπτικοακουστικό έργο.

«Από το 2008 μέχρι σήμερα, έχω χάσει τον ύπνο μου και μερικές χιλιάδες ευρώ», λέει ο ιδιοκτήτης του livemovies. gr. «Δεν θεωρώ ότι παραβιάζω πνευματικά δικαιώματα – υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες που παραπέμπουν με link σε διαθέσιμα οπτικοακουστικά έργα. Μάλιστα, θεωρώ εξωφρενική την απαίτηση της ΑΕΠΙ, όταν τα ίδια τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν το κουμπί “share” για διαμοιρασμό του οπτικοακουστικού υλικού».

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει πολλές προεκτάσεις, καθώς αφορά και τους χρήστες των social media, τους bloggers, αλλά και τα διαδικτυακά ραδιόφωνα. Η συχνή χρήση links για τραγούδια, φωτογραφίες και κείμενα, το live-streaming και η οn demand αναπαραγωγή έργων αποτελούν παγιωμένες συμπεριφορές στο Διαδίκτυο. Την τελευταία τριετία, μάλιστα, με την αυξανόμενη διείσδυση του Twitter στην ελληνική διαδικτυακή σφαίρα, η τοποθέτηση links αφορά σε μεγάλο ποσοστό το καθημερινό «τιτίβισμα».

Ο διαμοιρασμός οπτικοακουστικών αρχείων είναι ένα εγγενές στοιχείο της διαδικτυακής δομής, ωστόσο, όπως εξηγεί ο Νίκος Σμυρναίος, λέκτορας της Επιστήμης της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζ, στο blog του (smyrnaios. net) αναφερόμενος στους περιορισμούς που θέτει η πολιτιστική βιομηχανία στους χρήστες. «Το ζήτημα είναι κατά πόσον το ισοζύγιο αυτών των μέτρων μεταξύ προσδοκώμενων αποτελεσμάτων και ανεπιθύμητων παρενεργειών είναι θετικό ή αρνητικό».

Επικοινωνήσαμε με την ΑΕΠΙ προκειμένου να φιλοξενήσουμε την άποψή της για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει, «δεδομένου ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη».

Τις τελευταίες ημέρες, μια παρόμοια υπόθεση που αφορά την τοποθέτηση συνδέσμων που οδηγούν σε άλλο δικτυακό τόπο ήρθε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα XanthiPress. gr. Η υπόθεση αφορά τον 22χρονο διαχειριστή του tainies. org, στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο νεαρός συνελήφθη πρόσφατα έπειτα από διαδικασίες που κίνησε εναντίον του η Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Eργων, ενώ, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για διαφυγόντα κέρδη της τάξεως των 15 - 25 εκατ. ευρώ.

Aπό την πλευρά του, ο 22χρονος υποστηρίζει ότι μέσω της ιστοσελίδας του παρέπεμπε σε τρίτο διαδικτυακό τόπο, όπου οι χρήστες έβρισκαν οδηγίες για να δουν ταινίες μέσω file sharing· διευκρίνιζε, μάλιστα, ότι δεν επρόκειτο για downloading.

Του Χρηστου Συλλα  από την  kathimerini
http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/links.html

Eτοιμάζουν νόμο έκτρωμα για τα Blogs? Θα βάλουν "λουκέτο" αλα Τουρκία !

Κρίμα οι γείτονες να είναι προχωρημένοι και εμείς τόσο πίσω!
Νομίζουν ότι έτσι θα σωθούν...Δείτε δισέλιδο από το Ποντίκι ! Αυτά μόνο στην Τουρκία γίνονται! Γραφικό κράτος με γραφικούς τύπους επιχειρεί και πάλι τον σκοταδισμό ! Καθώς δεν έχουμε μόνο την αγωγή στο fimotro Έχουν βγει και άλλοι γραφικοί ημιμαθείς ηλεκτρονικά που το παίζουν αυθεντίες λέγοντας μπούρδες...που αν τα πουν σε ηλεκτρονικά αναπτυγμένη χώρα θα τους πετάνε ζαρζαβατικά ..

Τέτοιος τραγέλαφος δεν έχει υπάρξει ...στην Χώρα ! Κυνηγούσαν ένα βλακώδες email (που βάλε ποιοι το δημιούργησαν και γιατί το δημιούργησαν (μην μας πουν ο τορναδόρος) και μήπως ήταν και αυτό στο κόλπο να επιτεθούν στα blogs ) ντε και καλά να αποδείξουν οτι ...
τα blog είναι επικίνδυνα ... Βέβαια έχαν τον σκοπό τους, αφού ποτε δεν απέδειξαν αν όντως αυτή η βλακεία προκάλεσε βλάβη στην Οικονομία... Και για να δείτε πόσο ψεύτες ... και μαύροι προπαγανδιστές είναι ! Ποιος ρε θα πιστέψει ένα ανώνυμο email! Κανένας ! Το Βloοmberg, όμως το πιστεύουν όλοι, που μας έχει χρεοκοπήσει μερικές φορές και θα συνεχίσει όπως και άλλα διεθνή μέσα..   ΑΝτε γειά
Για ηλίθιους μας περνάτε
Tις σελίδες απο το ΠΟΝΤΙΚΙ τις πήραμε απο το fimotro
Από τους "Παπατζήδες"
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/e-blogs.html

Ομαδική προσευχή μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά...

Αθήνα 2010 (Βίντεο)

ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ" ΚΑΦΡΟΙ & ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 2010 "ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ" ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΟΥΝ & ΝΑ "ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ" (Ρήσις Πάκη) ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!

 

 

http://katohika.blogspot.com/2011/03/2010.html

"Σπηλιά του Νταβέλη"... Ένα διαχρονικό μυστήριο !!


Παράξενα φώτα, σκιές, φωνές, έντονο μαγνητικό πεδίο είναι κάποια απ'τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ή ειπωθεί για τη 'Σπηλιά του Νταβέλη' στην Πεντέλη, το μυστήριο όμως παραμένει και κανείς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο μέρος...Το σπήλαιο

Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο.

Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του.

Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ...


Παράξενα γεγονότα

Η ιστορία της 'σπηλιάς του Νταβέλη', πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.

Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο πέρα υπάρχει πλήρης άπνοια.

Αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή υποστήριξαν ότι τα βράδια έβλεπαν παράξενα κινούμενα φώτα να μπαινοβγαίνουν στη σπηλιά. Άλλοι, επίσης, είπαν ότι είδαν UFO, που πετούσαν διαρκώς πάνω από την Πεντέλη, προκαλώντας ανάμεικτες απορίες. Η σπηλιά της Πεντέλης περνούσε πλέον στη σφαίρα του μυστηρίου και του παραδόξου. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία ήταν «Το Αίνιγμα της Πεντέλης» του Γιώργου Μπαλανού. Η προσωπική έρευνα του συγγραφέα στη σπηλιά του Νταβέλη κράτησε πάνω από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το έργο του Μπαλάνου, ανεξήγητα περιστατικά σημάδεψαν την πορεία της εξερεύνησης. Π.χ. φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στη σπηλιά, όταν εμφανιζόταν το φιλμ, έδειχναν παράξενα φώτα, ανεμόσκαλες, σκιές κ.λπ. χωρίς να υπήρχαν στην πραγματικότητα. Επίσης, σύγχυση και απώλεια μνήμης παρατηρήθηκε ανάμεσα στους συνεργάτες του συγγραφέα. «Η σπηλιά ήταν μια τεράστια αίθουσα», γράφει ο Μπαλάνου, «σε σχήμα νεφρού, με πολύ μεγάλη είσοδο, απ’ όπου το φως της μέρας φώτιζε σχεδόν τη μισή της έκταση (…). Από τη μεγάλη αίθουσα ξεκινούσαν διάφορα μικρά ή μεγάλα τούνελ, που πήγαιναν άγνωστο πού, είχαμε βέβαια ακούσει τις πιο απίθανες ιστορίες…».


Περίεργα σύμβολα

Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούν σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη μετακινείται από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρο ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.Αρχαίος ναός;

Ένα στοιχείο είναι και το γεγονός ότι εκεί υπήρχε ένας πανάρχαιος ναός του Θεού Πάνα. Σήμερα, έξω από τη σπηλιά, υπάρχει ένα βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εικασίες λένε ότι το εκκλησάκι βρίσκεται εκεί για τον εξορκισμό της σπηλιάς, ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές για συγκεντρώσεις σατανιστών στον ευρύτερο χώρο γύρω από το σπήλαιο.


Απόρρητα πειράματα; Αρκετοί είχαν εκφράσει την άποψη ότι εκεί στη σπηλιά πιθανόν να υπήρχε μια μυστική υπόγεια βάση UFO. Άλλοι, πάλι, ότι στην Πεντέλη γίνονταν απόρρητα πειράματα από διάφορες χώρες, χωρίς βέβαια κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Μια θεωρία έλεγε ότι η Πεντέλη ήταν ένας επικοινωνιακός δίαυλος, που ενωνόταν με τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Τα φαινόμενα ήταν πέρα για πέρα συγκλονιστικά. Η συχνότητα εμφανίσεων UFO έπαιρνε μιαν ασυνήθιστη τροπή. Ο κόσμος περίμενε μια επίσημη εξήγηση, αλλά η κυβέρνηση δεν ήθελε να δώσει περισσότερες αναφορές, ενώ ο στρατός αρνείτο κάθε ανάμειξη με το θέμα.Ο Ελληνικός στρατός

Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη όμως στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!!

Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ.

Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης!

Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ....

Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!
Απρόσμενος επίλογος

Το Σπήλαιο της Πεντέλης διέγραψε μια ενδιαφέρουσα τροχιά στον κόσμο του μυστηρίου και του παράδοξου. Από το 1977, δυστυχώς, η σπηλιά καταστράφηκε. Διάφορες εργασίες και τεχνικά έργα έκλεισαν κατά ένα μεγάλο μέρος της εισόδου με τσιμέντο. Ένας απρόσμενος επίλογος μιας παράξενης και πολυσυζητημένης ιστορίας. Η σπηλιά έκλεισε και πήρε μαζί της όλα της τα μυστικά...


http://strangeactivities.blogspot.com

Παιχνίδια επικοινωνιολόγων για την αναστύλωση της υπό κατάρρευση κυβέρνησης!

Διαβάσαμε ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό υποβλήθηκαν σε γραπτό διαγώνισμα οι υπουργοί Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας, Λουκά Κάτσελη και Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ζητήθηκε από τους υπουργούς να συμπληρώσουν ένα τυποποιημένο έγγραφο με τις βασικές προτεραιότητες των υπουργείων τους για τα επόμενα τρία χρόνια, ανάλογα με τι εξοικονόμηση θα έχουν στην οικονομία και τι όφελος στην κοινωνία και στη συνέχεια βαθμολόγησαν οι ίδιοι τους εαυτούς.

Το παραπάνω δεν αποτελεί μια καινοτομία που εφάρμοσε ο πρωθυπουργός αλλά ένα τέχνασμα που εφαρμόζεται κατά κόρον από τους μάνατζερ για να αξιολογήσουν τις ικανότητες των στελεχών τους.

Ο λόγος που ο πρωθυπουργός εφάρμοσε ένα φτηνό τρικ σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και στη συνέχεια διοχετεύτηκε στα ΜΜΕ έχει την εξήγησή του: ....

O πρωθυπουργός προσπαθεί να επιβληθεί σε υπουργούς που κάνει ο καθένας ότι θέλει, κοινώς κάνει το «μακρύ και το κοντό του». Προσπαθεί ακούγοντας τους επικοινωνιολόγους να βελτιώσει την εικόνα του που έχει καταρρακωθεί σε μια ασυντόνιστη και υπό κατάρρευση κυβέρνηση.

Όμως η παραπάνω επιλογή κατέδειξε ότι υπάρχει ένα ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν θα κρίνουμε εδώ αν αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και όλα γίνονται εφαρμόζοντας το μπακαλίστικο «βλέποντας και κάνοντας».

Μήπως οι «εξετασθέντες» υπουργοί αν και γνώριζαν το θέμα της σύσκεψης θα έπρεπε να παρουσιάσουν (τόσους επιστημονικούς συμβούλους έχει ο καθένας τους) στον πρωθυπουργό ένα στρατηγικό σχέδιο για τις προτεραιότητες των υπουργείων για να μπορούν να επιλυθούν προβλήματα και να ληφθούν αποφάσεις.

Ένα σχέδιο που θα περιέγραφε τις πολιτικές-δράσεις των υπουργείων τους και θα περιέγραφε (αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένα πεδία που θα έπρεπε να έχει μια πολιτική-δράση-διαδικασία): Το σκοπό, το πεδίο εφαρμογής, τις αρμοδιότητες- ευθύνες, το νομικό πλαίσιο, τις επιπτώσεις, την αναλυτική περιγραφή (πρακτικές, διαδικασίες, διεργασίες, πόρους για την τη χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής), τα αναμενόμενα προβλήματα εφαρμογής, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τον προϋπολογισμό (κόστος ή εξοικονόμηση πόρων), την πρόβλεψη διορθωτικών ενεργειών και την αξιολόγηση της πολιτικής.

Όλα τα παραπάνω πεδία, καθώς και άλλα που πιθανώς παραλείψαμε, γιατί κάθε σχέδιο είναι δυνατόν να διαφοροποιείται ανάλογα με τη φύση του, έπρεπε να βρίσκονται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού για να μπορεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις για την εφαρμογή τους (επαναλαμβάνουμε δεν κρίνουμε εδώ αν συμφωνούμε με μια προτεραιότητα) αλλά δυστυχώς με το «πρόχειρο διαγώνισμα» που τους έβαλε ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και όλα γίνονται με προχειρότητα.

Θα πέσει χοντρό γέλιο αν οι επικοινωνιολόγοι για να βελτιώσουν την εικόνα του πρωθυπουργού διαρρεύσουν τις ιδέες που θα ακουστούν σε μελλοντική σύσκεψη-Brainstorming.

Με αυτά που βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναρωτιόμασταν αν είναι απλώς άσχετοι ή επικίνδυνοι.
Τώρα ξέρουμε … είναι και τα δύο!
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_8933.html

Εσείς που το παίζεται όλοι στρατιωτικοί αναλυτές, διαβάστε καλύτερα για τις σχέσεις ΜOSSAD, MIT και του PΚΚ. Ας τελειώσει το παραμύθι ότι υπάρχει εχθροπραξία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Τεχνικές της MOSSAD.

H Μοσσάντ (στα εβραϊκά Ίδρυμα Πληροφοριών και Ειδικών Επιχειρήσεων/ha Mossad le Modiin ule Tafkidim Meyuhadim), είναι η πιο γνωστή υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, μαζί με την Aman, τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και τη Shin Bet, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας. Βασική αποστολή της είναι ......η συλλογή πληροφοριών από ανθρώπινες πηγές, οι κεκαλυμμένες επιχειρήσεις και η αντιτρομοκρατική δράση, ενώ γεωγραφικά, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το αρχηγείο της Μοσσάντ βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των εσωτερικών στελεχών της υπηρεσίας προσδιορίζεται σε περίπου 1200. Συνολικά οι στρατολογημένοι πράκτορες της Μοssad υπολογίζονται σε 35.000, από τους οποίους οι 20.000 εν δράσει και οι υπόλοιποι εν υπνώσει. Η Μοσσάντ ιδρύθηκε την 1η Απριλίου του 1951, με πρωτοβουλία του τότε Ισραηλινού πρωθυπουργού -στον οποίο και υπάγεται έκτοτε- Νταβίντ Μπέν Γκουριόν, ο οποίος και της προσέδωσε τον κυριότερο και αντικειμενικό σκοπό και λόγο ύπαρξής της.
 «Για το κράτος μας που από τη δημιουργία του ευρισκόταν υπό πολιορκία. Οι πληροφορίες είναι η πρώτη γραμμή άμυνας…πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται γύρω μας». Η Μοσσάντ, εικάζεται, πως διαιρείται σε οκτώ τμήματα:
 Το Τμήμα Συλλογών είναι το μεγαλύτερο, ευθυνόμενο για τις επιχειρήσεις κατασκοπείας, διατηρώντας γραφεία στο εξωτερικό, υπό διπλωματική ή ανεπίσημη κάλυψη. Υφίστανται και λοιπά τμήματα, όπως το Τμήμα Πολιτικής Δράσης και Επαφών, το Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων (Μetsada), το Τμήμα Ψυχολογικού Πολέμου (Lohamah Pscichlogit), το Τμήμα Ερεύνης (υπεύθυνο για την παραγωγή αναλύσεων και εκθέσεων), ενώ υφίσταται και ειδικό Τμήμα Πυρηνικών θεμάτων, με τομέα ευθύνης τις πιθανές πυρηνικές απειλές κατά του Ισραήλ. Το Σεπτέμβριο του 2002 επικεφαλής της υπηρεσίας τέθηκε ο απόστρατος της ΙDF Meir Dagan.

Δράση σε Ελλάδα και Κύπρο Στις 24 Ιανουαρίου του 1973 δολοφονήθηκε στη Λευκωσία ο αντιπρόσωπος της Φατάχ στη Κύπρο Hussein Al Bashir με βόμβα που τοποθετήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεινε. Λίγους μήνες μετά, στις 11 Απριλίου, με τον ίδιο τρόπο δολοφονήθηκε και ο επικεφαλής της PLO στη Αθήνα ο Zaiad Muchasi. Το 1975 συνελήφθησαν στο Σταυροβούνι τρεις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσανσυνελήφθη ο Ισραηλινός (με πλαστό γερμανικό διαβατήριο) Παβέλ Τζερτίνωβ, ο οποίος προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε δάσος της περιοχής Καπανδριτίου. το στρατόπεδο της 35ης Μοίρας Καταδρομων. Στις 12 Αυγούστου το 1983

Το 1992 συνελήφθησαν στη Λευκωσία τέσσερις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν μηχανισμό υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην πολυκατοικία που στέγαζε την ιρανική πρεσβεία στην Κύπρο. Στη διάρκεια της σύντομης δίκης οι τέσσερις διέμεναν μέσα στην ισραηλινή πρεσβεία. Μετά την δολοφονία του εφοπλιστή Μ. Περατικού από την αυτοπροσδιοριζόμενη ως «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη» τον Μάιο 1997, ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Στέλιος Παπαθεμελής διατύπωσε υπαινιγμούς κατά όσων υποθάλπουν και στηρίζουν ή συγκαλύπτουν την δράση των τρομοκρατών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι εννοεί, απήντησε λακωνικά: «Ρωτήστε τους πρέσβεις του Ισραήλ», πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Στις 7 Νοεμβρίου 1998 συνελλήφθησαν κοντά σε στρατοπέδο της Εθνικής Φρουράς, στη στρατιωτικά ευαίσθητη περιοχή Ζυγίου, μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού, ο 37χρονος Ούντι Αργκόβ και ο 49χρονος Ιγκολ Νταμάρ, οι οποίοι με προηγμένης τεχνολογίας κατασκοπευτικό εξοπλισμό φέρονται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Εθνικής Φρουράς κατά την διάρκεια της ασκήσης "Νικηφόρος - Τοξότης" (15-22 Οκτωβρίου). Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι είχαν πληροφορίες για την εκφόρτωση οπλισμού στο λιμάνι του Βασιλικού και ήθελαν να διαπιστώσουν κατά πόσο επρόκειτο για τμήματα των ρωσικών πυραύλων S-300.
Το Ισραήλ είχει εμμέσως εναντιωθεί στην πιθανή εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο, κυρίως, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, διότι το ραντάρ του συστήματος θα ήταν σε θέση να παρακολουθεί τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Ο τότε υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου συνέδεσε την όλη υπόθεση με την τουρκοϊσραηλινή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει και την ανταλλαγή πληροφοριών. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Μοσσάντ στα αμερικανικής κατασκευής όπλα που διαθέτει η Εθνική Φρουρά, ενώ στον κυπριακό Τύπο δημοσιεύθηκε και η εκτίμηση ότι οι δύο πράκτορες αναζητούσαν τις θέσεις των συστοιχιών παράκτιας άμυνας ΜΜ-40 Exocet, για λογαριασμό της ΜΙΤ.

Τον Αύγουστο του 1999 και σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η Μοσσάντ συμμετείχε ενεργά στην εύρεση και απαγωγή του Κούρδου ηγέτου του PKK, Αμπντουλλάχ Οτσαλάν από την ελληνική πρεσβεία στη Κένυα. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, ο τότε βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, προς την –τότε– υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βάσω Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε αναθέσει «την παρακολούθηση απόρρητων κρατικών πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας στην ισραηλινή εταιρεία Efrat, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα».

«Το παράδοξο της όλης υπόθεσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής, «είναι το ότι η ΕΥΠ –σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος– δεν έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των στόχων της μέχρις ότου οι Ισραηλινοί αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες του ηλεκτρονικού υπολογιστή», και συνέχιζε αναφέροντας ότι «αφού η εταιρεία του Ισραήλ έχει το software και τους κωδικούς μπορεί να καταγράφει ταυτόχρονα όλους τους στόχους που παρακολουθεί η ΕΥΠ και να διαθέτει το υλικό της σε όσους έχουν ενδιαφέρον». Η ερώτηση του βουλευτή προς την υπουργό κατέληγε με την εξής διαπίστωση: «Είναι γνωστό ότι –τουλάχιστον για την ισραηλινή εταιρεία– δεν έχει μυστικά εθνικής ασφαλείας η Ελλάδα». (σ.σ. επίδειξη του ισραηλινού συστήματος συλλογής πληροφοριών έγινε το Μάρτιο του 1997 κατά την επίσκεψη μελών της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών).

 Όπως ήταν φυσικό, η ερώτηση του Α. Χρυσανθακόπουλου αγνοήθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα, με εξαίρεση της "Αθηναϊκής" (27-9-2000) του Σπ. Καρατζαφέρη, που έκανε πρωτοσέλιδο το θέμα με τίτλο «Στη Μοσάντ η εθνική μας ασφάλεια – Μέσω Τελ Αβίβ οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ». Στις 29-7-2001 η εφημερίδα "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Στο έλεος της Μοσσάντ" γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κ. Γιάγκου κατήγγειλε στη Βουλή ότι η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ είναι μόνιμα σταθμευμένη στη Κύπρο και ότι ένας από τους κύριους χώρους στάθμευσης και μετάδοσης των μηνυμάτων της είναι η μαρίνα Λάρνακας.
Στις 18-10-2001 σύμφωνα με τη εφημερίδα του Ηρακλείου "Μεσόγειος" τέσσερις Ισραηλινοί συνελήφθησαν να βιντεοσκοπούν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας μετά από καταγγελία στις αρχές αξιωματικού της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Τούρκοι πράκτορες σκότωναν στην Αθήνα με το προ-κάλυμμα των λαθρομεταναστών

Τον Σεπτέμβριο του 1989, δολοφονήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγνοούμενων της Κύπρου Γιάννης Λούρμπας (είχε διατελέσει και πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων), υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου, από «αγνώστους». Το έγκλημα έγινε λίγες ημέρες πριν ο Λούρμπας παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσίαζε Κούρδο πρόσφυγα, ο οποίος είχε κάνει σε φυλακή στην Τουρκία και συνάντησε και συνομίλησε με Έλληνες αγνοούμενους. Ο Λούρμπας έπεσε θύμα της γνωστής παγίδας: Κούρδοι που εμφανίζονταν ως πολιτικοί πρόσφυγες, αλλά στην ουσία ήταν πράκτορες της ΜΙΤ. Η Αθήνα, όπως και το στρατόπεδο προσφύγων του Λαυρίου, είχε πήξει μια εποχή από δαύτους.
Πριν τη συνέντευξη, ο Λούρμπας έκανε το φοβερό λάθος και ενημέρωσε κύκλους Κούρδων προσφύγων στην Αθήνα για την υπόθεση και το κακό έγινε, καθώς η ΜΙΤ ενημερώθηκε πάραυτα και αμολήθηκε στο κατόπι του για να του κλείσει το στόμα. Μάλιστα, η δολοφονία έγινε έτσι, ώστε τα ευρήματα να παραπέμπουν σε «σεξουαλικό» έγκλημα. Ο Λούρμπας βρέθηκε γυμνός στο μπάνιο του διαμερίσματός του, σφαγμένος με σπασμένο μπουκάλι αναψυκτικού. Ένα έγκλημα φρικτό, που «απέκλειε» πολλές εκδοχές, τουλάχιστον έτσι όπως παρουσιάστηκε. «Παστρική δουλειά» των Τούρκων, το χαρακτήρισαν εξ αρχής στελέχη πατριωτικών οργανώσεων, που εξαρχής αρνήθηκαν να δεχθούν την «επίσημη» και όπως όλα δείχνουν, παραπλανητική εκδοχή. Ποιος τους άκουγε όμως…
Σε μια περίοδο προεκλογική, με το πολιτικό θερμόμετρο να φτάνει στα ύψη, ουδείς έδωσε σημασία στο θέμα. Όλοι τότε είχαν άλλες προτεραιότητες.


Στήσιμο και κουκούλωμαΟι «άγνωστοι» δολοφόνοι ήταν όπως όλα δείχνουν, άνθρωποι της ΜΙΤ. Τα αίτια της δολοφονίας, κατά την αστυνομία, που προσπάθησε, κατόπιν προφανώς άνωθεν πιέσεων, να «μαζέψει» την υπόθεση και να «δουλέψει» το αστυνομικό ρεπορτάζ, ήταν «σεξουαλικά». Άσχετα αν ο καταγόμενος από τη Γαστούνη της Ηλείας Γιάννης Λούρμπας, δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για ανάλογα σχόλια και κακόβουλες εικασίες.
Άσχετα αν βάσει όλων των κανόνων της ηθικής, δεν πρέπει να απαξιώνεται και να σπιλώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας αγωνιστής, που προσπαθούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των αγνοουμένων της τραγωδίας της Κύπρου, καθώς ο ίδιος είχε αγνοούμενο εκεί τον αδερφό του Δημήτρη Λούρμπα, δεκανέα Πεζικού το 1974 της ΕΛΔΥΚ (αρνήθηκε να υποχωρήσει στην διάρκεια της μάχης στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και έμεινε πίσω πολεμώντας όρθιος και ηρωικά μέσα στο όρυγμά του). Σημειωτέον ότι τα τρία αδέρφια (υπάρχει και ο Κώστας Λούρμπας, εκπαιδευτικός, δήμαρχος επί σειρά ετών στη Γαστούνη Ηλείας με τη στήριξη της ΝΔ), μεγάλωσαν ορφανά από πατέρα και ότι στον Δημήτρη απονεμήθηκε ο βαθμός του Λοχία Πεζικού, με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 2008.
Το χειρότερο ήταν ότι η αστυνομία εμφάνισε μια μάρτυρα, δήθεν κάτοικο της πολυκατοικίας στην οδό Ψαρών, στην ευρύτερη περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, που μίλησε για πολλές επισκέψεις νεαρών στο διαμέρισμα του Λούρμπα. Όπως αποδείχθηκε, η άγνωστη αυτή νεαρή που κατόπιν εξαφανίστηκε από προσώπου γης, δεν είχε καμία σχέση με την εν λόγω πολυκατοικία. Η αστυνομία, επιδεικνύοντας σπουδή να «ξεφορτωθεί» την υπόθεση, αγνόησε τις καταθέσεις για τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δεχόταν το θύμα. Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περιγραφή από αστυνομικές πηγές της οικίας του Λούρμπα, από την πρώτη στιγμή ως «γκαρσονιέρας», ώστε να ενισχυθεί η εκδοχή του «σεξουαλικού» εγκλήματος.


Δεν υπήρχε βούληση για την ανεύρεση των αγνοουμένων
Για τον αείμνηστο αγωνιστή Γιάννη Λούρμπα, διαβάσαμε στο πολύ καλό βιβλίο του Γιάννη Βαρνάκου «Οι 1619 αγνοούμενοι του 1974… Η εκούσια απώλεια της κοινωνικής και εθνικής μας συνείδησης» (Πελασγός, Αθήνα 2000), τα κάτωθι: «Για τον δολοφονηθέντα κ. Ιωάννη Λούρμπα, ο τότε “συνάδελφός” του Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων, πατέρας Χριστόφορος Οικονόμου, έγραψε: “Ο Γιάννης Λούρμπας ήταν πολύ δραστήριος ως Πρόεδρος της Ελλαδικής Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων.
Ήταν ακούραστος. Πολλές φορές, έφευγε από το γραφείο του στο Υπουργείο Εμπορίου όπου εργαζόταν, για να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προώθηση της υπόθεσής μας. Αρκετές φορές οι προϊστάμενοί του, δημιουργούσαν πρόβλημα για τις συχνές απουσίες του από το γραφείο… Από την δική μας πλευρά είχαμε καταβάλλει πολλές προσπάθειες να πείσουμε τους αρμόδιους, να διευθετήσουν απόσπαση του Γιάννη σ’ ένα γραφείο με μια γραμματέα, για να ασχοληθεί πλήρως με το θέμα και χωρίς επιπτώσεις στην υπηρεσιακή του θέση. Παρά τις συχνές διαβεβαιώσεις και τις πολλές υποσχέσεις που είχαμε ότι το θέμα θα διευθετείτο, στάθηκε αδύνατο να το πετύχουμε. Προσωπικά, ουδέποτε αντιλήφθηκα πού σταματούσε το θέμα, ποια ήταν τα εμπόδια που υπήρχαν, για να υλοποιηθεί η απλή αυτή διευθέτηση…
Ο Γιάννης πέθανε με τον καημό του χαμένου του αδελφού (σ. σ. εξαφανίστηκε στις 16 Αυγούστου στη διάρκεια της μάχης στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ). Έφυγε γεμάτος απογοητεύσεις, για τις άκαρπες προσπάθειές μας να ανοίξουμε επιτέλους έναν δρόμο, που να οδηγεί στην λύτρωση και την δική μας και των αγνοουμένων. Πολλές φορές θυμάμαι ο Γιάννης μας έλεγε επίμονα ότι το ελλαδικό κράτος δεν ήθελε να ασχολείται με το θέμα των αγνοουμένων. Θεωρούσα πάντα αυτές τις παρατηρήσεις του υπερβολικές. Σήμερα τείνω να πιστέψω ότι είχε δίκιο…».


Αναπάντητα ερωτήματαΗ αστυνομία εξ’ αρχής επέδειξε περίεργη στάση. Δεν εξήγησε ποτέ στους φίλους του θύματος, τι γύρευε το αυτοκίνητο του Λούρμπα λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, στο χώρο στάθμευσης της Τροχαίας Αθηνών. Επίσης, δεν γνωστοποιήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του θύματος. Η συνεχής προτροπή της αστυνομίας στους συγγενείς του, «μην ψάχνετε», ενόχλησε πολύ το περιβάλλον του θύματος, εγείροντας νέα ερωτήματα για το τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

http://ellinonea.blogspot.com/2011/03/ossad-mit-p.html

Αντί να αυτοκτονήσουν πολιτικά, επιλέγουν το στραγγαλισμό της χώρας...

Η κυβέρνηση μετά τον «θρίαμβο» της συνόδου κορυφής εστιάζει το ενδιαφέρον στις μεταρρυθμίσεις. Την επόμενη εβδομάδα έρχεται η τρόικα και πρέπει να παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα, που δεν είναι και ενθαρρυντικά...

Τα έσοδα έχουν εκτροχιαστεί εκτός στόχων, οι αποκρατικοποιήσεις κινούνται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης(μεταξύ υπουργών και συνδικαλιστών, καταπατητών δημόσιας περιουσίας αμφοτέρων) που διαμηνύουν πως πάνω από τα πτώματά τους θα πουληθούν ΔΕΚΟ και της ...
σκανδαλολογίας που έχει ξεκινήσει πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος...

Για την πρόσφατη μεταρρύθμιση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, γελάνε και οι πέτρες, αφού οι πτυχές που έμειναν κλειστές είναι περισσότερες από αυτές που άνοιξαν...

Το πολιτικό σκηνικό

Καθώς το πολιτικό σκηνικό της χώρας κυριαρχείται από το σύστημα της πελατείας και της διαφθοράς, είναι δύσκολο να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.

Με ποιο τρόπο, πολιτικοί που έχουν αναδειχτεί και υπάρχουν μόνο χάριν των πελατειακών σχέσεων, θα ανατρέψουν το σκαμνί πάνω στο οποίο κάθονται. Ήτοι, θα μειώσουν τον πληθυσμό στο δημόσιο τομέα και θα πάρουν τις ΔΕΚΟ από τα νύχια των συνδικαλιστικών συντεχνιών που τις λυμαίνονται;

Αντί να αυτοκτονήσουν πολιτικά οι ίδιοι, επιλέγουν τον αργό στραγγαλισμό της χώρας...

Η διαφθορά...

Με ποιο τρόπο πολιτικοί που στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπάρχουν και χάριν της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος, θα τιμωρήσουν συναδέλφους τους που βούτηξαν τα δάχτυλα λίγο πιο βαθιά στο «μέλι»; Κραυγαλέες περιπτώσεις πολιτικών που έχουν εμπλακεί σε μίζες κυκλοφορούν ελεύθεροι εκβιάζοντας πως αν θιγούν θα ανοίξουν το στόμα τους και για τους υπόλοιπους...

Πόσο, μάλλον που ολόκληρα κόμματα απειλούν για τη συναίνεση και τη γενικότερη πολιτική τους γραμμή με βάση το, αν θα παραπεμφθούν ή όχι στελέχη τους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν είναι απλά μικρότερη των περιστάσεων, είναι ολίγιστη, όπως λέει και ο καθηγητής κ. Γιανναράς.

Η κοινωνική οργή

Όλα  αυτά  εντείνουν την κοινωνική οργή και δημιουργούν ευήκοα ώτα σε μια εξωσυστημική κριτική που αμφισβητεί την ικανότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος να δίνει λύσεις και να αυτοκαθάρεται.

Δεν αναφέρομαι, στις αριστερές φλυαρίες για εξωσυστημική κριτική, καθώς η αριστερά σύσσωμη στη χώρα μας είναι πιο συστημική από το σύστημα, αφού βιοπορίζεται από το δημόσιο χρήμα τόσο η ηγεσία όσο, το σύνολο του στελεχιακού της δυναμικού και ένα σημαντικό μέρος της βάσης που παρεπιδημεί σε θέσεις εργασίας του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα...

Στα συνδικάτα όλων των ΔΕΚΟ η αριστερά συγκεντρώνει υπερδιπλάσια ποσοστά από ό,τι στο σύνολο του εκλογικού σώματος...

Αναφέρομαι στη δημιουργία θυλάκων πραγματικής εξωσυστηματικής κριτικής όχι κατ΄ ανάγκην με τις ιδεολογικές μπαρούφες που άπτονται της συνομωσιολογίας, όσο της λείανσης εκείνων των χαρακτηριστικών της κοινωνίας που δημιουργούν ανοχές στην ανομία, τη βία και τέλος το κοινό έγκλημα.

Αφού όλοι κλέβουν, γιατί να μην κλέβω και εγώ... Άλλοι κλέβουν τον φορολογούμενο, άλλοι το κράτος και εγώ θα κλέψω όποιον μπορώ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι να βγούμε από την κρίση.

Καθώς για πολλές δεκαετίες στο μέλλον κανείς δεν θα θέλει να μας δανείσει, εκτός από τους φορολογούμενους της ΕΕ και του ΔΝΤ που γκρινιάζουν αλλά υποκύπτουν στις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους, αργά ή γρήγορα οι κάνουλες θα αρχίσουν να στερεύουν και αυτά που θα έρεπε να κάνουμε σε τριάντα χρόνια και δεν τα κάναμε, πήραμε παράταση να τα κάνουμε σε τρία χρόνια και δεν τα κάνουμε, οπότε κάποια στιγμή προσεχώς θα αναγκαστούμε από τις περιστάσεις να τα κάνουμε σε τρεις μήνες όταν  θα μας αφαιρέσουν το δίκτυ προστασίας...


Πηγή:www.capital.gr

Από capital μοντάζ Γρέκι
http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_1233.html

Ποιοι κλέβουν τον ελληνικό χρυσό και το ουράνιο;


Συναγερμός χτύπησε στο κέντρο πυρηνικών ερευνών «Δημόκριτος» και στα υπουργεία Βιομηχανίας και Ενέργειας, όταν έφτασε πριν 12 χρόνια απόρρητη έρευνα που αφορούσε την τεράστια συγκέντρωση ραδονίου στον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στη Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9.500 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με όριο επιφυλακής τα 150. Παρόμοια υψηλά κοιτάσματα ραδονίου διαπιστώθηκαν στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Νιγρίτας και Σουρωτής.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο που αποτελεί την πιο σημαντική ένδειξη για ύπαρξη ουρανίου στις περιοχές που βρίσκεται.

Παράλληλα, στο όρος Παγγαίο, στην Καβάλα, δίνεται μάχη μεταξύ μεγάλων Funds επενδυτών της Αμερικής για την εξόρυξη τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού που υπάρχουν εκεί, ενώ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχει ήδη ξεκινήσει η εκμετάλλευση του υπεδάφους που έχει χρυσό και ουράνιο από την TVX Gold του Τζορτζ Σόρος.
Απόρρητη έκθεση του Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) εμφανίζει κοιτάσματα Ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πύραυλους που υπάρχουν στο ελληνικό υπέδαφος αξίας σε δραχμές (η έκθεση είναι του 1996) 100 τρισ. δρχ.
Το κείμενο της έκθεσης υπογράφεται από 7 διακεκριμένους επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατ. τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Να σημειωθεί ότι η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στη διεθνή αγορά είναι 25.000 δολάρια το γραμμάριο.
Υπολογίζεται ότι το ελληνικό ουράνιο και ο ελληνικός χρυσός έχουν συνολική αξία 80 δισ. ευρώ.
Το ερώτημα είναι πόσο θα ξεπουλήσουμε και αυτόν τον ορυκτό πλούτο στους ξένους εν ονόματι της δέσμευσης των 50 δισ. ευρώ που πρέπει να βρούμε τα επόμενα δύο χρόνια.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_1336.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters