Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΙΚΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ (Χ) ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ



Viky Charalambous
Προς: Την Ιερά Αρχιεπισκοπή χχχ
Προσοχή: Αρχιεπίσκοπο χχχ χχχχ;
Από: Κα Βίκυ Χαραλάμπους Κυριακή, 15η ημέρα Δεκεμβρίου
Θέμα: Δόμηση χρηματοδότησης για υλοποίηση αναπτυξιακών Έργων για τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα και για όλο τον Ελληνισμό γενικότερα , ευχαριστώ για την απάντησή σας.

Μακαριότατε,
Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να περιμένουμε. Εξάλλου έχουμε κάνει από την πλευρά μας ό,τι μπορούσαμε.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν και θα αντέξουν άραγε να περιμένουν; Υπάρχει μήπως κάποια καλύτερη πρόταση αυτή τη στιγμή να συζητάμε; Σήμερα έχουμε αυτήν την πιθανότητα στα χέρια μας. Αύριο κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Αυτό ας σκεφτούμε προσεκτικά και με το χέρι στην καρδιά, ας ιεραρχήσει ο κάθε ένας από εμάς τις προτεραιότητές του και να πράξει αναλόγως.
Πάντοτε με εκτίμηση, Βίκυ Χαραλάμπους

 { ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ (ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ) ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ } 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Α. Κάποιος δικαστής (ο οποίος έχει αφυπηρετήσει πρόσφατα και σε συνεργασία με ένα δικηγορικό γραφείο), έχουν πρόσφατα γνωματεύσει για κάποιο Δήμο/ Δήμαρχο στην Κρήτη. Η γνωμάτευσή τους είναι 4 σελίδων. Το τέλος της έκθεσης λέει ακριβώς τα ακόλουθα:

"ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Το πληρεξούσιο αυτό προς τον Επενδυτή, δεν ιδρύει καμία αστική ή ποινική ευθύνη εις βάρος του Δημάρχου και των μελών του ΔΣ του Δήμου "χχχχ", αλλά μόνο την απλή και αυτονόητη υποχρέωση των προσώπων αυτών για την ηθική και μόνο υποστήριξη του Επενδυτή κατά την υλοποίηση της επένδυσης. 
Επομένως, η υπογραφή του ανωτέρω πληρεξουσίου από τον Δήμαρχο (προς τον Επενδυτή) στην χειρότερη περίπτωση ως συνέπεια θα έχει τη μη πραγματοποίηση της χρηματοδότησης και της υλοποίησης των έργων, ενώ στην καλύτερη, το αποτέλεσμα θα είναι πρόοδος και ευημερία του Δήμου και κατ' επέκταση των Δημοτών του." 

Θα μπορούσα, εάν υπάρξει ενδιαφέρον από εσάς, να τους φέρω σε επαφή μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες. Β. Η Αρχιεπισκοπή σας, θα μπορούσε να αιτηθεί και η ίδια εάν το θελήσει και να γίνει ΑΡΩΓΟΣ αυτής της μεγάλης προσπάθειας, ανεξάρτητα από τα κεντρικά γραφεία.
Ούτως ή αλλιώς έχετε κάποιου είδους ανεξαρτησία. Ισχύει το ίδιο όπως και για τους Δήμους σε σχέση με το Κράτος. Δεν μπορείτε ίσως να φέρετε/ προκαλέσετε κάποιο είδος βάρους στο γενικό σύνολο της Αρχιεπισκοπής αλλά κανείς δεν μπορεί να σας πει μην καλέσετε επενδυτές να φέρουν βοήθεια στην εκκλησία και στο Ποίμνιό σας!
Και εσείς θα μπορούσατε να αιτηθείτε για ολόκληρο τον Ελληνισμό εάν το φτιάξουμε προσεκτικά.
Φτάνει να ΘΕΛΕΤΕ! Και όσα προτείνουμε στους Δήμους, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο δυνατά και να ενδυναμώσει τη δική μας αίτηση στο εξωτερικό. Να ενεργήσει και πάλι η εκκλησία σε συνδυασμό με τον Δήμο και τον Πολίτη για ένα καλύτερο αύριο! Οι Πολίτες φωνάζουν βοήθεια.. Εσείς έχετε τη δύναμη, εμείς βάλαμε τα εργαλεία (χρηματικά εργαλεία του Σώρρα), τη φαιά ουσία, το δίκτυο, τις γνώσεις, την εργασία (ΕΙ- ΕΝD και όλοι οι Συνέλληνες που βοηθάνε).
Παραμένει ο συνδυασμός των δύο για να γίνει πραγματικότητα. Το ερώτημα στο σύνολο πρέπει να παραμένει. Τι έχετε να πάθετε εαν Υπογράψετε και Αιτηθείτε; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ αφού δεν δεσμεύετε ούτε ξοδεύετε αλλά και ούτε θα υποχρεωθείτε για απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Αλλά και να μην μπορείτε/ θέλετε/ γίνεται να υπογράψετε για να αιτηθείτε εσείς, μπορείτε όμως να συνυπογράψετε υποστήριξη σε ένα άλλο Δήμο που έχει ήδη υπογράψει..
Μπορείτε επίσης να σταθείτε στο πλευρό μας και να υποστηρίξετε με την παρουσία σας την δική μας προσπάθεια, Μπορείτε επίσης να συμβουλέψετε Δήμους να προχωρήσουν κ.α.
Με σκοπό να ενδυναμωθεί η κίνηση των πολιτών και να πραγματοποιηθεί ο τελικός στόχος και η δική μας προσπάθεια..

Οι προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά μας είναι Τιτάνιες. Όμως από μόνοι μας δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Έχουμε φέρει τα εργαλεία, έχουμε βάλει την φαιά ουσία, έχουμε εργαστεί να φτιάξουμε όλες τις μελέτες για να αιτηθούμε (σας στέλνω ένα δείγμα κάποιων περιλήψεων από τις 325 μελέτες για την Ελλάδα απλά για να έχετε μια ιδέα).

Βάλαμε τη δική μας ζωή σε ρίσκο για όλη την Ελλάδα, τις δουλειές μας, σχεδόν την ύπαρξή μας για να μπορέσουμε να βάλουμε από ένα λιθαράκι ο κάθε ένας ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ κατά την δόμηση αυτού του ΥΠΕΡ-ΕΡΓΟΥ που ονομάζεται αναδιοργάνωση της "ΕΛ-ΛΑΣ" γιατί ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να συνεχίσουμε την ιστορία μας, τη γλώσσα, τις παραδόσεις μας, τα πιστεύω, ήθη και τα έθιμά μας..

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, Ν’ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ.

https://www.facebook.com/groups/1403624143214909/

H BP Oil International στην ΘΑΣΟ και ο Τούρκος ¨βόλτα¨ στην Λαδοξέρα.

Η ταχύτητα των εξελίξεων περιορίζει την δυνατότητα να ¨συναρμολογήσει¨ κάποιος τα γεγονότα για να δώσει την διάσταση της πραγματικότητας σε βάθος χρόνου.

Δυο διαφορετικά γεγονότα τόσο κοντά¨ κατά τόπον και χρόνον¨

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ολιγόλεπτη ένταση προέκυψε, το μεσημέρι του Σαββάτου (11/01), στην θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα, Λαδοξέρα στα Ελληνικά, στο Θρακικό πέλαγος, μεταξύ σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελληνικού περιπολικού σκάφους από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Την ώρα εκείνη στο σημείο έπλεαν Ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά, ενώ περιπολούσε σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης και υπερίπτατο και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, η τουρκική ακταιωρός και το περιπολικό του Λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη πλησίασαν πολύ κοντά, σε σημείο που τα δυο σκάφη ήρθαν σχεδόν σε επαφή Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. http://news247.gr/

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International.

Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα καθώς, υπενθυμίζεται, η πολυεθνική είχε αποχωρήσει από τη χώρα το 2009 μεταβιβάζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες στον όμιλο των ΕΛΠΕ

Σημαντικό είναι επίσης ότι η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης και υλοποίησης νέων γεωτρήσεων στην περιοχή, οι οποίες αποσκοπούν στον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.

Η επανάκαμψη της BP στην ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από πηγές της αγοράς ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ιδιαίτερα ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η συμφωνία συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της ΒΡ στην ενεργειακή αγορά της χώρας

Ο Βρετανός πρεσβευτής χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας τονίζοντας ότι αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να συντελέσει στη διασφάλιση παροχής ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη και αποτελεί άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. defencenet.gr13/01/14 - 17:05

Οι γειτνίαση κατά ¨τόπον και χρόνον¨των δύο αυτών γεγονότων αναδεικνύει τους κάτωθι προβληματισμούς και σε σχέση ότι τα γεωλογικά αντίκλινα της Θάσου και της Λαδοξέρας βρίσκονται σε συνάφεια και παραλληλότητα με την προέκταση του ρήγματος της Ανατολίας.

1.Γνώριζαν οι Τούρκοι τα σχετικά με την ανωτέρω συμφωνία;

2.Αν γνώριζαν από πού είχαν αυτήν την πληροφορία;

3.Σημειολογικά τι μήνυμα μετέφεραν στην Ελληνική πλευρά με την ¨βόλτα¨τους στην Λαδοξέρα ;

4.Τι πρόκειται να κάνουν στο μέλλον;

5. Τι σηματοδοτεί πλέον ο Αγγλοσαξωνικός παράγοντας;

Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θέλει να πάνε όλα κατ ευχή;

Όμως και απαντήσεις να δοθούν στα παραπάνω, το Παράπονο και ο Πόνος του Καθημαγμένου Ελληνικού Λαού αυτές τις στιγμές σηκώνεται σαν¨ΣΤΥΛΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ¨στον Ουρανό.

Γιατί περιμένατε τόσα χρόνια για αντλήσετε τον ενεργειακό θησαυρό της χώρας και να ζεστάνετε τα παγωμένα σπιτικά αλλά και τις καρδιές μας;

Δεν ξέρετε ότι απέναντι από τα ενεργειακά πεδία του Πρίνου ετούτη την ώρα στην Μακεδονική Ακτογραμμή η αιθαλομίχλη από τις Ξυλόσομπες, τα μαγκάλια, τα τζάκια είναι ορατή από το διάστημα;

Θυμάστε την τραγωδία ( με το έμπα της κρίσης) και με τα τρία ανήλικα παιδάκια που απανθρακώθηκαν από την ξυλόσομπα πέρσι στο Παγγαίο ¨μια σταλιά απόσταση¨από κεί που θέλετε τώρα να βγάλετε μπόλικο πετρέλαιο;

Μπορούν οι Ευρωπαίοι να διασφαλίσουν την ομαλή παροχή ενέργειας από την Ελλάδα στις χώρες τους ¨αφού εξασφαλίσουν την εγχώρια επάρκεια¨ λαμβάνοντας μάλιστα υπ όψη το καθημερινό¨ σουλατσάρισμα¨ των Τούρκων στο Αιγαίο;

Το Αιγαίο είναι Βαθιά και Άγρια Θάλασσα και έχει πολλά Ιστορικά Ναύαγια. Άς μην το ξεχνάνε αυτό όλοι οι πειρατές των ζωών μας!!

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
http://www.triklopodia.gr/2014/01/h-bp-oil-international.html#.UtRQsftT3pc

ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Γ.Μαυραγάνης: «Καμία "βεβαιωμένη" οφειλή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις ΔΟΥ»!

Νέο απίστευτο σκάνδαλο συγκάληψης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από την συγκυβέρνηση. Ενώ τόσο καιρό είναι γνωστό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ειδικά το ΠΑΣΟΚ) είναι "νεκρά" από πάσης φύσεως οφειλές, έρχεται τώρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης να δώσει
"φιλί της ζωής" στα ετοιμοθάνατα μνημονιακά κόμματα, διαγράφοντας εντελώς όλες τις οφειλές τους προς την Εφορία!

Δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τις ΔΟΥ, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Τίποτα, 0!

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με επικεφαλής τον Αθανάσιο Πετράκο απευθύνθηκαν σε δύο υπουργούς, τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος,ζητώντας να ενημερωθούν εάν έχει βάση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το κόμμα της ΝΔ δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές οφειλές απέναντι στη ΔΕΗ και το υπουργείο Οικονομικών, αν έχει γίνει διακανονισμός και αν ισχύει ότι ενώ εκδόθηκαν τέσσερις εντολές απενεργοποίησης του μετρητή ρεύματος του κτιρίου στη Λεωφόρο Συγγρού, αυτές δεν εκτελέστηκαν μέχρι τώρα.

Τι να πούμε τώρα; Όλοι οι Έλληνες έχουν φορτωθεί εξωφρενικούς φόρους, ληστρικούς για το "καλό" τους, και αυτοί φροντίζουν να διαγράψουν από τους εαυτούς τους οποιαδήποτε οφειλή. Και έχουν απαίτηση να τους ψηφίσουν κιόλας. Πιθανώς να το διατάξουν και με νόμο κάποια στιγμή!


ΠΗΓΗ
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_4302.html#.UtRHI_tT3pc

"ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ...
ΠΩΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ...
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ...

ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ !!!
ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΘΑ ΤΟ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 14 Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ...

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ...

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 6.000 ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 15 ΙΣΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ...

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ
ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΘΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩΣΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ...

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΥΤΗΣ, ΤΑΡΑΞΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ 80% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ...

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, (ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ), ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ...

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ...

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ...

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΠΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ...

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΡΤΙ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ...

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ...

ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ...

ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ...

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΟΤΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ...

ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΖΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ...

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ...

ΑΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, 30% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 40% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Η ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ Η ΘΑ ΤΑΞΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ...
ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΜΕ Η ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!

+++
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_8342.html#.UtRGfPtT3pc

Τράπεζα στην Αθήνα ανοίγει ο Σπύρος Λάτσης

Μπορεί να αποχώρησε μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και να απέκτησε από τη ματαιωθείσα συγχώνευση ένα μικρό ποσοστό στην Εθνική

αλλά η απουσία του από την ελληνική αγορά δεν θα κρατήσει για πολύ. Ο λόγος για το Σπύρο Λάτση
ο οποίος επιστρέφει δυναμικά στην ελληνική αγορά ανοίγοντας άμεσα το πρώτο υποκατάστημα της EFG international που έχει έδρα την Ελβετία, στην Αθήνα.

Ήδη σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει υποβληθεί αίτημα για παροχή της σχετικής άδειας στην Τράπεζα της Ελλάδος μια διαδικασία που όμως θεωρείται ότι έχει τυπικό χαρακτήρα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ίσως και πριν από το τέλος Ιανουαρίου.

Σε πρώτη φάση στόχος της EFG International θα είναι το private banking. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόσφατα αποχώρησαν από το στελεχιακό δυναμικό της Eurobank πολλά από τα οποία σνεχίζουν στην EFG. Επικεφαλής στην Αθήνα αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Κορλίρας γιός του Καθηγητή Παναγιώτη Κορλίρα. Ο κ. Γ. Κορλίρας έχει πολυετή εμπειρία στο private banking έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων και στη Citibank.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
nkaroutzos@gmail.com
www.fpress.gr
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_4765.html#.UtRE2vtT3pc

Πανικός Παπανδρέου για το Ταμιευτήριο

Σε πανικό βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τις αποκαλύψεις και της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναφορικά με τις ύποπτες σχέσεις του ιδιοκτήτη της C&C International Κυριάκο Γριβέα, που διοργάνωνε συνέδρια με χορηγό το Τ.Τ., και του αδερφού του Αντρίκου
Παπανδρέου. Μάλιστα, χθες ο στενός συνεργάτης του Γ. Ελενόπουλος έσπευσε να εκδώσει μια πολυσέλιδη ανακοίνωση, στην οποία -διαφαίνεται ο φόβος που έχει καταλάβει τον πρώην πρωθυπουργό για το λίαν πιθανό ενδεχόμενο να επεκταθεί η έρευνα και στα αμαρτωλά CDS της χρεοκοπίας - υποστηρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Ο κ. Ελενόπουλος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, ισχυριζόμενος ότι χάρη στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «οι αρμόδιες Αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες».

Ψάχνοντας δε να βρει φαντάσματα, κάνει λόγο για κάποιους -όχι άγνωστους-, όπως λέει, οι οποίοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες και «αυτή τη φορά θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το Τ.Τ.». Και βέβαια φτάνει στο σημείο να αποδώσει τα δημοσιεύματα αυτά στον φόβο που αισθάνονται ορισμένοι από την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στον δημόσιο βίο, σχεδόν απειλώντας με εκδίκηση!

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι οι «εξηγήσεις» που (δεν) δίνει ο κ. Παπανδρέου μέσω του στενού του συνεργάτη για το πού αποσκοπούν τα δημοσιεύματα. «Πρώτον, προφανώς θέλουν να μεταθέσουν μέσω των πρωτοσέλιδων ευθύνες, αποκρύπτοντας ή και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια (οι σχέσεις, άραγε, Γριβέα - Παπανδρέου είναι ψέμα;). Δεύτερον, να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα βρόμικο πολιτικό παιχνίδι. Παιχνίδι που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας (η αλήθεια δηλαδή είναι απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα;). Τρίτον, να φέρουν σε πέρας την εργολαβία που έχουν αναλάβει χωρίς αντίλογο (προφανώς, οι περίεργες συμπτώσεις δεν... ενδιαφέρουν κανέναν). Ο λόγος που γίνεται για αυτό είναι, κατά τον ίδιο, το ότι «φαίνεται ότι έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν και όχι λίγα, ούτε και μικρά -το αντίθετο-, και μάλιστα προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη».

Τέλος, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού επιχειρεί να αφορίσει τις σχέσεις του σκανδάλου του Τ.Τ., με τα γνωστά CDS, αναφέροντας ότι «η υπόθεση των δανείων του Τ.Τ. ουδεμία σχέση έχει με αυτήν των CDS, την οποία κάποιοι έστησαν επιχειρώντας να εμπλέξουν τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου -δηλαδή ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου-, επί της οποίας και έκρινε η Δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Καμμένου», κάτι το οποίο δεν αποδέχεται ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Ο φόβος οδηγεί τον κ. Παπανδρέου και σε κούφιες απειλές, αφού σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτά επί του παρόντος, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για να μιλήσουμε αναλυτικότερα».

Αλέξανδρος Διαμάντη
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_7777.html#.UtRE7_tT3pc

Βόμβες από την Ζωή Γεωργαντά! Ο “Αντρίκος” ήταν κολλητός με τον Γριβέα!

Βόμβες! “Ντρέπομαι που κάποτε ήταν φίλος μου! Ήταν φίλοι με τον Γριβέα και μας τον ανέφερε στο παρελθόν για την Πράσινη Ανάπτυξη!”
 
“Πέρασε φωτογραφική τροπολογία για να κατέβει από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα!”

“Μου είπε ότι με παρακολουθούν και να μην μιλάω για την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ προγενέστερα όταν του κατήγγειλα τον Γεωργίου παραδέχθηκε ότι τον είδε και τον χαρακτήρισε ψυχοπαθή!”

Μετά όμως τις διεμήνυσε να σιωπήσει γιατί “Θα την δέσουν όπως τον Ν, Λογοθέτη”.
Ολοκληρώνοντας αποκάλυψε πως ο “Ανδρίκος” παραιτήθηκε από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο απαιτώντας να πάρει σύνταξη!!!
Για εισαγγελέα..
olympia
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_5289.html#.UtRESftT3pc

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Ο Πεπόνης είχε απαγγείλει κακουργηματική κατηγορία για τον Προβόπουλο και τώρα πανε να την συγκαλύψουν!

ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΡΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Είναι το τελευταίο ανάχωμα πριν την καταστροφή.

Σε φοβερές καταγγελίες προχώρησε με παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης κόσμος ο πρώην γ.γ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατά του διοικητή της ΤτΕ.

Ο κ. Καρχιμάκης έκανε γνωστό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης-Μουζακίτης μετά από κατάθεση του, απήγγειλαν κατηγορία στον κ. Προβόπουλο για κακουργηματική απιστία σε βάρος… του δημοσίου και σήμερα η υπόθεση αυτή μετατρέπεται σε πταίσμα όπως καταγγέλει το πρώην μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Το βίντεο από : loizos.org


olympia
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_9636.html#.UtRCtvtT3pc

Αλληλοσφάζονται για τις ημερομηνίες εκλογών ΟΤΑ ! Ραγκούσης κατά Μιχελάκη !

kalpi_xeria_aftodioikisi-620x320.jpg
«Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί είναι παράνομη»: Αυτό τονίζει σε με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και αρχιτέκτονας του Καλλικράτη, Γιάννης Ραγκούσης, «αδειάζοντας» την κυβέρνησηΠροσθέτει δε, συντασσόμενος με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ότι με βάση τον Καλλικράτη«πρέπει γίνουν στις 25 Μαΐου και την 1η Ιουνίου». Όσο για την «πολιτικά ανήθικη και θεσμικά άδικη για την Αυτοδιοίκηση»επιλογή της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 18 Μαΐου,  υποστηρίζει ότι μόνος στόχος της είναι «να δώσει βορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στους πολίτες εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές».  Παράλληλα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει «ρουσφέτι» την  επιχείρηση «σπασίματος» της Λέσβου και άλλων νησιών.
 Το πλήρες κείμενο της συνέντευξής του πρώην υπουργού Εσωτερικών στην aftodioikisi.gr, είναι το εξής:
-Κύριε υπουργέ,  η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Μαΐου. Με αυτόν τον τρόπο ο β΄ γύρος συμπίπτει με τις ευρωεκλογές. Είναι αυτό κάτι που προβλέπεται από τον Καλλικράτη;
Αυτές οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί όχι μόνο δεν προβλέπονται από τον Καλλικράτη αλλά  παραβιάζουν κατάφωρα και τη φιλοσοφία και το γράμμα του νόμου. Η φιλοσοφία, όπως έχει αποτυπωθεί  στο άρθρο 9 παράγραφο 1 και 2  του ν 3852/10 είναι η ταυτόχρονη εκλογή δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ μαζί με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι  ο α΄ γύρος  πρέπει να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου και ο β΄ γύρος στις 1 Ιούνιου. 
Κατά την άποψη σας υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία από το ΣτΕ;
Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί είναι παράνομη. Επομένως,  η μόνη περίπτωση να μπορέσει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τους στόχους της είναι να τροποποιήσει το νόμο. Αλλά σ' αυτή την περίπτωση θα έχει εξουδετερώσει την καινοτομία  της κοινής διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, έχοντας προχωρήσει σ'  ένα νοσηρό θεσμικό και εκλογικό εξάμβλωμα.  Όπως, δηλαδή,  ακριβώς συνέβαινε κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης από τις κυβερνήσεις που νόμιζαν ότι εκμεταλλευόμενες τον εκλογικό νόμο θα επηρεάσουν και το αποτέλεσμα της βούλησης του ελληνικού λαού αλλά τελικώς το μόνο που έκαναν ήταν να οδηγήσουν στη χρεοκοπία την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και συνακόλουθα στη χρεοκοπία της χώρας.
Ποια, όμως, ήταν η λογική της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών με τις ευρωεκλογές;
Ήταν μία απόφαση πολύ σημαντική που περιλαμβάνεται στον Καλλικράτη. Οι πλευρές ήταν πολλές. Πιθανόν σημαντικότερη ήταν η πολιτειακή. Δηλαδή,  το γεγονός ότι για πρώτη φορά η χώρα θα κατορθώσει να μειώσει κατά πολύ την προεκλογική αναστάτωση που ανέκαθεν προκαλούνταν στην οικονομία και στην κοινωνία με αφορμή τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν είναι μόνον η εξοικονόμηση 100 με 150 εκατομμυρίων από το γεγονός ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση λιγότερη αλλά  και η εξοικονόμηση ενός ανυπολόγιστου οικονομικού κόστους που ξέρουμε καλά ότι συνεπάγεται μία προεκλογική περίοδος. Δεύτερον,  στόχος είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές. Η αύξηση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές ενισχύει τη Δημοκρατία σαν πολίτευμα και σαν διαδικασία, γιατί σας θυμίζω ότι, εκτός των άλλων,  κάθε φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία αύξηση της αποχής από τις ευρωεκλογές ήταν οι ακροδεξιοί πολέμιοι του Δημοκρατικού πολιτεύματος οι οποίοι και ισχυρίζονταν ότι ο λαός γυρνάει την πλάτη στη Δημοκρατία. Και τρίτο και εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα,  είναι το όφελος που προσδοκούμε να υπάρχει για την Αυτοδιοίκηση ως θεσμό και τους λειτουργούς της, γιατί η ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων αφαιρεί από την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών την κομματική και πολική φόρτιση και επιτρέπει στον πολίτη να κρίνει δίκαια και ορθολογικά τους υποψήφιους συνδυασμούς. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι χάρη σε αυτή την επιλογή επιμηκύνεται στα πέντε χρόνια ο χρόνος της θητείας των αιρετών α΄ και β΄ βαθμού, πράγμα που θα βοηθήσει τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές να ανταποκριθούν καλύτερα στην αποστολή τους.
Με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι μπορεί να ξεπεράσει η κυβέρνηση το «σκόπελο» της 18ης Μαΐου;
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη νομοθετική τροποποίηση του άρθρου 9 του Ν 3852/10. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρώ αδιανόητο ότι η κυβέρνηση  θα προσπαθήσει είτε με ΠΔ είτε με εγκύκλιο να παραβιάσει το νόμο. Στην περίπτωση όμως που φέρει ρύθμιση με την οποία να αλλάζει το εκλογικό σύστημα προφανώς θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι θα προσκρούσει στη δημόσια και ρητή δέσμευση του σημερινού ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλαγή στο χωροταξικό και στις εκλογικές διαδικασίες, όπως τις προβλέπει ο Καλλικράτης.
Μπορεί να γίνει η αλλαγή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
Εάν φτάσουν σε αυτό το έσχατο σημείο θα είναι σαν να καταργούν ρητά και κατηγορηματικά την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο μας.
Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας αλλά και όσα υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι,  η απόφασή της  δεν έχει στέρεη νομική βάση, προχώρησε και επιμένει σε αυτή;
Η επιδίωξη της κυβέρνησης, πιστεύω ότι είναι απολύτως αντιαυτοδιοικητική και ότι είναι πολιτικά ανήθικη και θεσμικά άδικη για την Αυτοδιοίκηση.  Όσοι σχεδιάζουν και απεργάζονται αυτό το νοσηρό εκλογικό τερατούργημα επιδιώκουν να κρυφτούν πίσω από τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς. Επιδιώκουν να δώσουν βορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στους πολίτες εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές. Είναι πολιτικά ανέντιμη η προσπάθεια να η κάλπη των ευρωεκλογών από τον α΄ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, κάλπη που, αν υπήρχε, θα έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες μέσω αυτής να στείλουν το πολιτικό τους μήνυμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Έτσι, στις αυτοδιοικητικές κάλπες να μπορέσουν ψηφίσουν με αμιγώς αυτοδιοικητικά κριτήρια επιλέγοντας τους,  κατά τη γνώμη τους, καλύτερους συνδυασμούς για το μέλλον τους. 
Εφόσον,  όπως λέτε, πλήττονται ευθέως οι αιρετοί, γιατί δεν έχουμε δει κάποια αντίδραση μέχρι τώρα από τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης;
Ομολογώ ότι και για μένα είναι έκπληξη το γεγονός αυτό. Αν και θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου οι σημερινοί εκπρόσωποι  των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού  να υπερασπιστούν μια συλλογική κατάκτηση της Αυτοδιοίκησης, να απορρίψουν το αντιαυτοδιοικητικό εκλογικό τερατούργημα  και έτσι  να μην καταστούν συνένοχοι και συνεργοί μιας παλαιοκομματικής και λαϊκιστικής μεταχείρισης των θεσμών όπως ακριβώς έγινε στη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης. Είναι θέμα αρχής και όχι νόμου η υπεράσπιση της συγκεκριμένης επιλογής.
Ρουσφέτι η επιχείρηση «σπασίματος» της Λέσβου και άλλων νησιών
Κύριε υπουργέ, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του,  τι θα αλλάζατε στον «Καλλικράτη»;
Η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος είναι ότι θα συνέχιζα  μία πολιτική στήριξης των νέων θεσμών που σχεδιάστηκαν  με τον Καλλικράτη, η οποία δυστυχώς διεκόπη  αιφνιδιαστικά και απότομα στα μέσα του 2011. Δεύτερον, όπως είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή,  μέσα από διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τους πρωταγωνιστές των θεσμών θα βελτιώναμε διαρκώς όλα εκείνα τα στοιχεία που η ίδια η ζωή θα απεδείκνυε ότι έπρεπε να διορθωθούν και να βελτιωθούν. Πάντως, ένα βασικό συμπέρασμα που νομίζω ότι έχει ήδη εξαχθεί και θα εδραιωθεί οριστικά το επόμενο διάστημα, είναι ότι τα δομικά στοιχεία της νέα αρχιτεκτονικής α΄ και β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης είναι στέρεα και πάνω σ' αυτά θα στηριχθεί όλα τα επόμενα χρόνια η διαρκής ανάπτυξη και εξέλιξη της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Γι' αυτό πιστεύω ότι η επόμενη πενταετία θα είναι η πενταετία μέσα στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα «φύγει μπροστά».  
Δεν θεωρείτε, όμως, για παράδειγμα ότι ήταν λάθος το αξίωμα «ένας δήμος, ένα νησί»; Το ρωτώ αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο εξομοιώθηκαν, πχ,  η Ελαφόνησος με τη Λέσβο, όπου, ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει έντονο αίτημα για «σπάσιμο» του δήμου.
Στην Ελλάδα το λάθος πάντοτε ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πολιτικών χωρίς κανόνες. Στην Ελλάδα πάντα το πρόβλημα ήταν η κομματική, πελατειακή και ρουσφετολογική προσέγγιση των θεσμών. Η επιλογή «ένας δήμος, ένα νησί» είναι ένας κανόνας που υπακούει στην ιδιαιτερότητα την γεωφυσική και κοινωνικοοικονομική των νησιών που είναι ενιαία και περίκλειστα συστήματα. Πιστεύω βαθιά ότι το ένα και ενιαίο κέντρο λήψης αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον των νησιών, όταν βρίσκεται στα χέρια ικανών και αξιόλογων δημοτικών Αρχών, έχει απίστευτα πλεονεκτήματα και είναι στα χέρι τους  να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες αντικειμενικά δημιουργούνται. Ο λαϊκισμός  και η παλαιοκομματική λογική που θέλει τη διάσπαση του ενός και  ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων, μπορεί να φέρνει πρόσκαιρα κομματικά ή προσωπικά οφέλη σε όσους επιδιώκουν να ρουσφετολογούν στην πλάτη της τοπικής τους κοινωνίας αλλά ακυρώνει και καταστρέφει την λήψη ορθολογικών αποφάσεων με γνώμονα το γενικό συμφέρον μιας ενιαίας τοπικής κοινωνίας.  Γι' αυτό και στο παρελθόν είδαμε στη Λέσβο των πολλών δήμων να υπάρχει ένας ΧΥΤΑ για τον ένα δήμο και στον άλλο δήμο που δεν είχε προλάβει να κατασκευάσει ΧΥΤΑ να λειτουργεί η καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων. Και αυτό γιατί ο ένας  δήμος δεν μπορούσε να πετάξει τα σκουπίδια του στον ΧΥΤΑ του άλλου δήμου. Όμως τα σκουπίδια δεν ήταν του δήμου. Ήταν της Λέσβου.
Ναι, αλλά όσοι υποστηρίζουν το σπάσιμο της Λέσβου, τονίζουν ότι ο σημερινός δήμος είναι δυσλειτουργικός ...
Από πλευράς έκτασης ο Δήμος Λέσβου δεν είναι ο μεγαλύτερος δήμος και από πλευράς πληθυσμού είναι ένατος. Με βάση ποιον κανόνα, λοιπόν, θα εισηγηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο η σημερινή κυβέρνηση το σπάσιμο του Δήμου της Λέσβου και όχι των οκτώ μεγαλύτερων από  τη Λέσβο πληθυσμιακά δήμων; Προφανώς δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Υπάρχει μόνο ο παλαιοκομματισμός και η πελατειακή λογική πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το μέλλον της νέας γενιάς και του θεσμού. 
Τι απαντάτε όμως σε αυτούς που εγείρουν θέμα μεγάλων αποστάσεων και απομάκρυνσης της τοπικής εξουσίας από τους πολίτες;
Πρώτον,  ότι ο Καλλικράτης προέβλεψε να παραμείνουν σε λειτουργία όλα τα δημοτικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και άρα όφειλαν οι δημοτικές Αρχές να τα λειτουργούν και να επιτρέπουν στον πολίτη να εξυπηρετείται στον ίδιο ακριβώς  χώρο που εξυπηρετούνταν  πριν τον Καλλικράτη. Το ίδιο ακριβώς και με τα ΚΕΠ. Όλα παρέμειναν σε λειτουργία. Κανένα δεν έκλεισε.
Δεύτερον , αγγίζει  τα όρια του ανέκδοτου στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη ηλεκτρονικής δημοτικής διοίκησης που μπορεί να αναπτυχθεί,  να μιλούμε για χιλιομετρικές αποστάσεις.
Και τελευταίο, αυτό που πρέπει να γίνει στα μεγάλα νησιά και ιδιαίτερα σε αυτά που αναδείχθηκαν δημοτικές Αρχές αναντίστοιχες των απαιτήσεων και των αναγκών της νέας γενιάς θεσμών, είναι να υπάρξει ένα πρόγραμμα υλικοτεχνικής και επιστημονικής ενίσχυσης αυτών των μεγάλων δήμων και όχι το ρουσφετολογικό σπάσιμο του ενιαίου δήμου που θα αποδειχθεί μεσοπρόθεσμα καταστροφικό για το μέλλον οποιουδήποτε νησιού.
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/allhlosfazontai-gia-tis-hmeromhnies-eklogwn-ota-ragkoyshs-kata-m.html?.

Στο άψε –σβήσε πήραν δάνειο από το ΤΤ συγγενείς του Βενιζέλου

Στο άψε –σβήσε πήραν δάνειο από το ΤΤ συγγενείς του Βενιζέλου Το 2011 και, ενώ οι τραπεζικές στρόφιγγες ήταν ερμητικά κλειστές για τους κοινούς θνητούς, μία προβληματική εταιρεία πήρε αυθημερόν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 1 εκατ. ευρώ Στα τέλη  του 2011 οι ελληνικές τράπεζες –ειδικά όσες τελούν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου- μετρούν ήδη τις «πληγές» που άφησε πίσω του το πρώτο κούρεμα που είχε γίνει το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Παράλληλα, εν όψει του δεύτερου Μνημονίου που περιλάμβανε ακόμα σκληρότερα μέτρα, αποφασίζουν να κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης, ακόμα και για τις πιο υγιείς επιχειρήσεις.
Μάλιστα, ειδικά οι διοικήσεις της ΑΤΕ και του Τ.Τ. έκαναν γνωστό στους πελάτες τους ότι, λόγω των μεταβολών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκιά τους από το κούρεμα των ομολόγων αφενός, και του ελέγχου της Black Rock αφετέρου, θα παρέπεμπαν τα αιτήματα δανειοδότησης μετά την άνοιξη του 2012.
Αυτά βέβαια ίσχυαν για τους «κοινούς» πελάτες που δεν είχαν το κατάλληλο background που θα μπορούσε να «σπρώξει» το αίτημά τους.
Αντιθέτως, όσοι είχαν «πλάτες» μπορούσαν στο άψε σβήσε να δανειοδοτηθούν, ακόμα και αν δεν πληρούσαν ούτε στο ελάχιστο τους όρους και τα κριτήρια.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, την περίοδο εκείνη εξετάζεται και αυτομάτως εγκρίνεται, κατόπιν εντολής του προέδρου του Τ.Τ. Κλ. Παπαδόπουλου ομολογιακό δάνειο, ενός εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, σε εταιρεία ειδών υγιεινής (Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε.), συγγενών τού τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου από την πλευρά της συζύγου του.
Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν εναγωνίως τρόπους χρηματοδότησης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εγκρίνει και εκταμιεύει την ίδια ημέρα ομολογιακό δάνειο σε εταιρεία που όχι μόνο δεν πληροί τους όρους αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου 2011 το Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., το οποίο και εκταμιεύτηκε αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά των χρημάτων στους δικαιούχους. Το δάνειο, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Τ. είναι ομολογιακό και την ίδια ημέρα οι επιταγές εκδίδονται από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η επιχείρηση, η οποία ανήκει στους γιους του επιχειρηματία Δ. Μπακατσέλου, λόγω της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα της δραματικής κάμψης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της οικοδομής, βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση, όπως και πολλές άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.
Όμως η συγγένεια των ιδιοκτητών με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να έκανε τη ...διαφορά, με αποτέλεσμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακάμψει την τραπεζική ακαμψία, αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων που διέπει τη λειτουργία του.

Μάλιστα, ενώ τα επιχειρηματικά δάνεια του Τ.Τ. αφορούσαν κατά κανόνα στη δημιουργία υποδομών ή μεταστέγαση εταιρειών, η επιχείρηση δανειοδοτήθηκε κανονικά, παρόλο που το ποσό δεν αφορούσε σε κάποιον από τους παραπάνω σκοπούς. Αντιθέτως, η εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όχι μόνον δεν είχε επενδυτικά σχέδια, αλλά ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, τόσο προς άλλες τράπεζες, όσο και προς προμηθευτές. «Λεπτομέρειες» που και πάλι δεν επηρέασαν την τελική απόφαση της διοίκησης του ΤΤ.
Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και τα περισσότερα δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα.
Καταρχάς γιατί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχώρησε στη χορήγηση δανείου το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ομολογιακό, με περίοδο χάριτος 6 μηνών και επιτόκιο αγοράς 7,6%, σε μία επιχείρηση που βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας;
Γιατί η διοίκηση του ιδρύματος μεταχειρίστηκε διαφορετικά την εν λόγω επιχείρηση και ενώ είχε διακόψει την περίοδο εκείνη εντελώς τη γραμμή χρηματοδότησης;

Επίσης, το συγκεκριμένο περιστατικό θέτει εν αμφιβόλω γενικά το κατά πόσο τηρήθηκαν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων την περίοδο εκείνη.
Άραγε, σε πόσες παρόμοιες αιτήσεις δανειοδότησης έχει λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ποιο είναι το σύνολο των ομολογιακών δανείων που είχε δώσει σε επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια;
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση, παρά την άμεση ανταπόκριση του Τ.Τ., δεν κατόρθωσε να ορθοποδήσει, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δύο απανωτές αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 που υπέβαλε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2012.
Αλλά φαίνεται πως η εξέλιξη αυτή ήταν τελείως απροσδόκητη για τα στελέχη του ΤΤ...

http://gr.news.yahoo.com/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%88%CE%B5-%CF%83%CE%B2%CE%AE%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%84-132818001.html

Θα πάθετε ΣΟΚ μόλις δείτε το όριο και την οφειλή της πιστωτικής κάρτας του Κοντομηνά

Στοιχεία σοκ αποκαλύπτονται από την ανάγνωση του πορίσματος της δικαιοσύνης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Και αυτό διότι όπως αναφέρεται στο πόρισμα η οφειλή του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά
στην πιστωτική κάρτα που του είχε χορηγήσει το ΤΤ έφτανε το πρωτοφανές ποσό των 2,293 εκ Ευρώ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα του πορίσματος που έφεραν στη δημοσιότητα τα ΝΕΑ.


Τα 2,293 εκ Ευρώ ένα ποσό που ίσως να μην έχει προηγούμενο ακόμα και για επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των τραπεζών αν και οι τράπεζες δεν είναι ασυνήθιστο να δίνουν σχετικά υψηλά όρια σε πιστωτικές κάρτες επιφανών επιχειρηματιών. Φυσικά με τέτοιο ύψος οφειλής είναι απορίας άξιον σε πόσο διάστημα ο κ. Κοντομηνάς χρησιμοποιούσε την κάρτα για αγορές καταναλωτικών αγαθών ενώ γεννάται και το ερώτημα αν η χρήση της κάρτας γινόταν μόνο για αγορές ή και για ανάληψη μετρητών.


makeleio
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_8972.html#.UtQ-1vtT3pc

Η BP αγόρασε τα πετρέλαια του Πρίνου - Υπεγράφη η συμφωνία

Η BP αγόρασε τα πετρέλαια του Πρίνου - Υπεγράφη η συμφωνία
Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα

H συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International.

Παράλληλα, υπεγράφη τροποποιητική σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Energean, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία των δύο εταιριών, καθώς με το σημερινό καθεστώς το σύνολο της παραγωγής πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ παρουσία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος υπέγραψε την τροποποίηση της σύμβασης με την Energean για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, του πρεσβευτή της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ (John Kittmer) και της Κάλολ Χόουλ (Carol Howle), επικεφαλής του τομέα εφοδιασμού και εμπορίας της ΒΡ για την Ευρώπη που υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο και διευθυνοντα συμβουλο της Energean Μαθιό Ρήγα την εμπορική συμφωνία των δύο εταιρειών.

Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα καθώς, υπενθυμίζεται, η πολυεθνική είχε αποχωρήσει από τη χώρα το 2009 μεταβιβάζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες στον όμιλο των ΕΛΠΕ.

Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται με βάση τις προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου κατά την επόμενη εξαετία (που είναι η διάρκεια του συμβολαίου με την ΒΡ) και τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου. Σημαντικό είναι επίσης ότι η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης και υλοποίησης νέων γεωτρήσεων στην περιοχή, οι οποίες αποσκοπούν στον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.

Η επανάκαμψη της BP στην ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από πηγές της αγοράς ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ιδιαίτερα ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια. Εξελίξεις που αφορούν κυρίως την προκήρυξη (ως τα τέλη του χρόνου) του διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα, στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η συμφωνία συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της ΒΡ στην ενεργειακή αγορά της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η τροποποίηση της σύμβασης θα κυρωθεί άμεσα από τη Βουλή και πρόσθεσε: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη για το ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα. Ένας μεγάλος διεθνής επιχειρηματικός όμιλος, η ΒΡ, περιβάλλει με εμπιστοσύνη την εγχώρια αγορά σε μια περίοδο κατά την οποία ο πετρελαϊκός τομέας έχει δημιουργήσει δικαιολογημένες προσδοκίες, δείχνοντας ότι μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στην επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης. Η τροποποίηση του νόμου και η παρουσία της ΒΡ διασφαλίζουν περαιτέρω το μέλλον της παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο και των θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα στέλνουν τις διεθνείς αγορές μήνυμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Στις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται μετά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας τονίζοντας ότι «Η συνεργασία με ένα διεθνή επιχειρηματικό όμιλο όπως η ΒΡ μας δίνει τη δυνατότητα να επανεκκινήσουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τριών νέων γεωτρήσεων στον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο εντός του 2014. Παράλληλα, δρομολογεί και το πρόγραμμα ανάπτυξης του πεδίου Ε που περιλαμβάνει δυο γεωτρήσεις, με το συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων να υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ με τελικό στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου τα επόμενα δύο χρόνια». Υπενθύμισε δε ότι η Energean τα τελευταία έξι χρόνια έχει επενδύσει 180 εκατ. ευρώ στην Καβάλα.

Ο Βρετανός πρεσβευτής χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας τονίζοντας ότι αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να συντελέσει στη διασφάλιση παροχής ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη και αποτελεί άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Τόνισε δε ότι η συμφωνία αναμένεται να προσκομίσει σημαντικά οφέλη για τις δύο εταιρίες και το ελληνικό Δημόσιο.


http://www.hellas-now.com/2014/01/bp.html

ΕΣ ΠΑΓΑΝ


Στιχοι-Μουσικη-Ενορχηστρωση:Δη­μητρης Πανας ΤΙΜΗ ΜΑΣ!!!!!!
ΕΡΜΗΝΕΙΑ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ!!ΤΙΜΗ ΜΑΣ!



Στης αρχαίας φωτιάς την τέφρα κάτι φαίνεται
Είν' του Προμηθέα η φλόγα που ανασταίνεται
Ανασταίνεται

Στου Ολύμπου τις κοιλάδες
Στήσανε χορό οι Μαινάδες

Ες Παγάν, ες Παγάν!
Γλυκό κρασί με κέρναγαν..

Στης αρχαίας πηγής το ρέμα κάτι κύλησε
Της παλιάς πληγής είναι αίμα που ξεχείλισε
Και μου μίλησε

Για τη μάνα μου την Πύρρα
κι απ' αυτήν ορμήνια πήρα

Να αναστηλώσω τους ναούς
να φέρω πίσω τους θεούς

Στης αρχαίας ψυχής τη ρότα τάχτηκα κι εγώ
Μέσα απ' τη σκουριά να βγάλω μάρμαρο λευκό
Χρυσοστόλιστο.

Κι απ' την ιερή την κύστη την αρχαία μου την πίστη.

Ες Παγάν, ες Παγάν!
" Έσσεται ήμαρ" φώναζαν.

http://www.youtube.com/watch?v=EVlEPkA_eTQ

Η ΑΚΤΙΝΑ ΘΑΝΑΤΟΥ του Tesla είναι πραγματική.VIDEO

Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Nikola Tesla, ήταν κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι ανακαλύψεις και η θεωρητική εργασία του αποτέλεσαν τη βάση για την εφαρμογή του σημερινού συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος. Εφευρέσεις όπως τα πολυφασικά συστήματα διανομής ισχύος και ο κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος συνετέλεσαν στην εκδήλωση της Δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η μονάδα της έντασης του μαγνητικού πεδίου στο SI, το Τέσλα, ονομάστηκε προς τιμή του στο Γενικό Συνέδριο Μέτρων και Σταθμών του Παρισιού το 1960. Εκτός από τη δουλειά του στον ηλεκτρομαγνητισμό και τα συστήματα ισχύος, ο Τέσλα λέγεται ότι έχει συνεισφορές και στη θεμελίωση της ρομποτικής, του τηλεχειρισμού, στην ανάπτυξη του ραντάρ και της επιστήμης υπολογιστών, όπως και στην επέκταση της βαλλιστικής, της πυρηνικής και θεωρητικής φυσικής. Το 1943 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών τον αναγνώρισε σαν τον εφευρέτη της ασύρματης επικοινωνίας. Πολλά από τα επιτεύγματά του έχουν χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχτούν διάφορες ψευδοεπιστήμες, θεωρίες περί ΑΤΙΑ και, σε κάποιες περιπτώσεις, θεωρίες του αποκρυφισμού της Νέας Εποχής. Σύγχρονοι μελετητές του έργου του τον έχουν αποκαλέσει «τον άνθρωπο που εφηύρε τον Εικοστό Αιώνα» και «προστάτη άγιο του σύγχρονου ηλεκτρισμού». Αν δεν ήταν για Tesla, οι περισσότεροι από εμάς θα συνεχίζαν να ζουν στο σκοτάδι. Ήταν επίσης ο εφευρέτης του πηνίου Τέσλα, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ υψηλή τάση, τη χαμηλή και υψηλή συχνότητα εναλλασσόμενου ρεύματος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Tesla, επίσης, είχε έρθει με την ιδέα μιας ακτίνα θανάτου, η οποία μπορεί να πυροβολήσει τα πράγματα από τον ουρανό .Αρνούνται ότι η ακτίνα υπάρχει, αλλά είναι πραγματική, πολύ αληθινή και βρίσκεται σήμερα σε χρήση. Μπορούν ακόμη και να έχουν μία στο μπροστινό άκρο του 747. Μπορεί να μην είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο του Tesla που βρήκε αλλά ήταν το έργο του . Οι πρώτες ακτίνες θανάτου χτίστηκαν στη δεκαετία του '80 και πειραματικά χρησιμοποιήθηκαν στον Παναμάτο 1989. Οι ΗΠΑ την ονομάζει "HEL" ή Υψηλών Ενεργειών
Laser πρόγραμμα και είναι ήδη σε εξέλιξη από την δεκαετία του 1960. H σημερινή ακτίνα θανάτου ονομάζεται πλέον "thel" ή Τακτικό Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας και κατασκεύασαν από κοινού το Ισραήλ και οι ΗΠΑ υπο-συμβατική τεχνολογία μέσω του Northrop Grumman . Η αίσθηση του προγράμματος thel ξεκίνησε το 1996 και χτίστηκε σε δύο διαμορφώσεις, η στατική αρχική thel και το Mobile thel actully " MTHEL". Τώρα δημοσίως ισχυρίζονται, ότι μπορεί να καταρρίψει πυραύλους πυροβολικού βλήματα πυροβολικού, και τα αεροσκάφη που πετούν χαμηλά, από μια freaking ακτίνα λέιζερ! Η σημερινή κινητή HEL ονομάζεται TD HEL που σημαίνει Υψηλών Ενεργειών Τεχνολογίας Laser Demonstrator, και έχει ένα τρέχον προϋπολογισμό μέχρι το 2013. Ο στόχος τους είναι να είναι σε θέση να:

1)Να ήττα-Flight βλήματα, όπως ρουκέτες, πυροβολικό, όλμοι, αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα, και ο άνθρωπος-φορητά βλήματα εδάφους-αέρος?

2) Ultra-Precision Strike με λίγα λόγια για τις παράπλευρες απώλειες?

3) Η διακοπή της ηλεκτρο-οπτικά (ΕΟ) και υπέρυθρη (IR) αισθητήρων?


4) Η εξουδετέρωση των ναρκών και άλλων πυρομαχικών από έναν stand-off και από απόσταση.
Τώρα πρέπει να θυμόμαστε μόνο ότι αυτά είναι αυτά που ήταν προσιτά στο κοινό. Από τις στρατιωτικές πραγματικές.
 

δυνατότητες για το τι αυτά τα λέιζερ μπορούν να κάνουν δεν ξέρουμε αλλά μπορούμε να τα φανταστούμε.(Βλέπε τις 2 φωτογραφίες με τους καμένους .) Είναι ήδη σε χρησιμότητα από τους Ισραηλινούς κατά των Παλαιστινίων παράνομα! Η Τήξη ανθρώπων καίγοντας τη σάρκα τους. Αυτό το λέιζερ είναι σε ήδη σε θέση να τηγανίσει το κεφάλι από ένα καρφί, από μίλια μακριά σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Οι στρατιωτικοί τώρα σχεδιάζουν να τα θέσουν αυτά σε λειτουργία και επάνω στο διάστημα, προκειμένου να καταρρίψουν αυτό που πάντα αισθάνονται ότι αποτελεί απειλή. Η Lockheed Martin έχει επίσης σχεδιάσει να συμπεριλάβει τις Πολλαπλές Kill Οχημάτωνή MKV επάνω στο διάστημα, καθώς το οποίο δεν είναι ένα λέιζερ, αλλά πρόκειται να είναι ένα άλλο εντυπωσιακό όπλο στο διάστημα. Ελέγξτε τους στο βίντεο προώθησης, είναι σχεδόν κωμικός ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται.

 
Μεγάλο ερώτημά μου είναι γιατί όλα αυτά τα όπλα αναπτύσσονται εκτός αν υπήρχε μια
πραγματική απειλή WWIII. Ή μήπως όλα αυτά είναι μέρος διαστρικών πόλεμων μεταξύ των αλλοδαπών. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο

αλλοδαποί Οι καλοί εξωγήινοι είναι εδώ και προσπαθούν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο της συνείδησης, και τελικά θέλουν να ζούμε σε αρμονία μεταξύ μας. Έπειτα, υπάρχουν και οι κακοί αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονται χέρι χέρι και με τις κυβερνήσεις του κόσμου και άλλες ελίτ, που προσπαθούν να μειώνουν τον πληθυσμό της γης, δημιουργώντας το φόβο, το μίσος και τον πόλεμο. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας, θα μπορούσαμε απλά να εγκλωβιστούμε σε έναν διαστρικό πόλεμο μεταξύ των διαφόρων ειδών των αλλοδαπών. Ηχεί λίγο τρελό. Σίγουρα και είναι.Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο τρελό είναι το βίντεο της NASA αυτών των λέιζερ που πυροβόλησε κατά ΑΤΙΑ πάνω από την ατμόσφαιρα. Ρίξτε μια ματιά για τον εαυτό σας σε αυτό το επόμενο βίντεο. Το βίντεο που σας ενδιαφέρει είναι σε περίπου ένα λεπτό. Θα δείτε ένα UFO κάνει μια ριζική αλλαγή στην κίνηση, τότε θα δείτε μια ακτίνα του φωτός που προέρχονται από τη γη προς αυτό. Στη συνέχεια, αυτό συμβαίνει ξανά με άλλο πλοίο, κάνει στροφή 90 μοιρών και απογειώνεται ακριβώς όπως μια ακτίνα του φωτός από το έδαφος σαν να ήξερε ότι έρχονται. Θα αναφέρω αυτό "ταινία", του φωτός ως ένα είδος οπλικού συστήματος.

 
Κάποιος έκανε γυρίσματα με ακτίνες λέιζερ σε ΑΤΙΑ! Αυτό το πράγμα είναι πραγματικό.Η NASA δεν κάνει UFO βίντεο. Μπορούν να πυροβολήσουν, όπως το βλέπουν, και είναι πολύ προφανές ότι αυτό είναι ένα βίντεο ενός UFO που πυροβολήθηκε από κάποιο είδος δέσμης. Από ποιον; Από εμάς, υπό τον έλεγχο ποιου; Ίσως, ποιος ξέρει ποια είναι η αλήθεια, το μόνο που γνωρίζουμε είναι αυτό που βλέπουμε και τι ακούμε. Ποιο πιστεύετε ότι είναι αυτό που αντιλαμβάνονται για να είναι αληθινό. Αυτό το Death Ray εφευρέθηκε από τις ιδέες του Νίκολα Tesla είναι πολύ πραγματικό και το χρησιμοποιούμε σήμερα. Αυτές οι εικόνες δεν ψεύδονται.

πηγη
http://www.hellas-now.com/2014/01/tesla-video.html

Οι Ανώτατοι Άχρηστοι της Ηρώδου του Αττικού

Τα μεγάλα καράβια βουλιάζουν από μικρές τρύπες.
Τα διαρκή εγκλήματα των Προέδρων της Δημοκρατίας της μεταπολίτευσης.
Βλέποντας κάποιος τον πανικό των Βρυξελών, που, ως νέοι κονκισταδόρες κατακτητές, "απαιτούν" ακόμα και τη γραπτή "συναίνεση" των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο καταστροφικό Μνημόνιο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα πραγματικά δεδομένα μιας αληθινής τραγωδίας: Την τραγωδία της κατάλυσης του Συντάγματος της μόνον κατ’ όνομα πλέον Ελληνικής Δημοκρατίας. Καταλύεται το Σύνταγμα και ο ρόλος των κομμάτων μέσω αυτής της απαίτησης των ξένων επικυρίαρχων. Καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης και μέσα από αυτήν υπονομεύεται ο συνολικός ρόλος της Βουλής. Γιατί; Γιατί μια κομματική ηγεσία πιέζεται από εξωτερικούς και μη θεσμικούς παράγοντες να "δεσμευτεί", ώστε να μην εκτελέσει το καθήκον της και ταυτόχρονα αυτή η "δέσμευσή" της μεταφέρεται παράνομα και στη Βουλή.
Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται, είναι εύλογο. Με ποια ιδιότητα ένας "κομματάρχης" μπορεί με την "υπογραφή" του να "δεσμεύσει" τις αποφάσεις των μελών της Βουλής των Ελλήνων; Από πού κι ως πού ένας κομματάρχης, όπως ο Σαμαράς, μπορεί με την "υπογραφή" του να "βεβαιώσει" τους ξένους "δανειστές" μας ότι η Βουλή των Ελλήνων θα πάρει τις αποφάσεις που τους βολεύουν; Από πού κι ως πού ένας "κομματάρχης" μπορεί να σταματήσει να εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των "δανειστών" μας. Από πότε - και βάσει ποιου νόμου - οι Έλληνες βουλευτές "ψηφίζουν" ό,τι δεσμεύεται ο κομματάρχης τους; Στα κρυφά μπορεί αυτό να γίνεται στο βαλκανικό "Μπανανιστάν", αλλά επισήμως ποτέ δεν περιφέρθηκε ένα τέτοιο δεσμευτικό "χαρτάκι" ...Ούτε ο "γαλατάς" Καρατζαφέρης δεν θα μπορούσε ν' αναγνωρίζει σε ένα τέτοιο κωλόχαρτο το παραμικρό νομικό κύρος.
Κι όμως... αυτό το άθλιο και εγκληματικό "προαπαιτούμενο" για μια δήθεν σωτήρια δανειακή "δόση" μάς το ζήτησαν τα κουτορνίθια από τις Βρυξέλες ...Τα παιδιά του βαρβαρισμού και της λάσπης ...Τα άθλια υποκείμενα της ανθρώπινης ύπαρξης ...Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ...Ενός Λουξεμβούργου, το οποίο υπάρχει ως κράτος, απλά γιατί συμφέρει τους διεφθαρμένους ισχυρούς αυτού του κόσμου να υπάρχει μια καλή "κρυψώνα" κλοπιμαίων ...Ενός Λουξεμβούργου, το οποίο το μόνο που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα είναι μερικά δωμάτια με θέα ...Ενός Λουξεμβούργου, το οποίο έχει ως εθνικό του σύνθημα το ..."Ευχόμαστε να παραμείνουμε αυτό που είμαστε", χωρίς ποτέ να έχει εξηγήσει στον κόσμο ή στον εαυτό του το τι ακριβώς είναι και γιατί δεν πρέπει ν' αλλάξει.
Αυτού του "σημαντικού" κρατιδίου ο Πρωθυπουργός ζητάει να καταλυθεί η πιο διάσημη δημοκρατία του Πλανήτη. Να καταλυθεί η ελληνική δημοκρατία για κάποια χρέη σε τοκογλύφους ...Ένας Πρωθυπουργός, που τη δημοκρατία τη γνωρίζει όσο του επιτρέπουν τα "βρακιά" του Μεγάλου Δούκα του Μεγάλου Δουκάτου του "Τιποτεστάιν" ...Άλλος ένας "σοσιαληστής" από τους πολλούς, που σήμερα απασχολούν τον κόσμο με τις "ευαισθησίες" τους ...Όπως ο Μουμπάρακ, ο Σάλεχ, ο Μπεν Αλί, ο Άσαντ, ο Κράξι, αλλά και ο "δικός" μας ο Γιωργάκης ...Ο "πρόεδρός" τους.
Σήμερα  - και μπροστά στην τραγωδία που βιώνει το ελληνικό έθνος - μπορούμε να έχουμε μια πραγματική εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει. Το ελληνικό "σκάφος" βουλιάζει αβοήθητο, γιατί απλούστατα έχουν "απασφαλιστεί" όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες του. Το ελληνικό "σκάφος" βυθίζεται, γιατί ο λαός έχει προδοθεί εκ των έσω. Η πολιτική εξουσία εκτελεί τις εντολές των τοκογλύφων και καμία εξουσία δεν λειτουργεί όπως προβλέπει το Σύνταγμα, προκειμένου να ελέγξει τους προδότες. Ταυτόχρονα έχουν ανοίξει "τρύπες" στο "σκάφος" και μπάζει από παντού "νερά". Μια τέτοια "τρύπα" είναι και η Προεδρία της Δημοκρατίας. Εκεί όπου έπρεπε να προστατεύεται το Σύνταγμα από τους "δολιοφθορείς", δεν υπάρχει καθόλου "άμυνα". Ο Πρόεδρος προφανώς έχει να κάνει άλλες δουλειές. Όταν δεν "μαλώνει" τους Τούρκους, μάλλον ασχολείται με το μανικιούρ ...Μπορεί και να στεναχωριέται ο "σοσιαλιστής" της Ηρώδου του Αττικού με την ατυχία του ομοϊδεάτη και συναγωνιστή Ντομινίκ.
Αποτελεί πλέον μια βεβαιότητα ότι η θητεία στην προεδρία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας δεν εξελίσσεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε καν υπό υποφερτές συνθήκες. Το πρώτο πράγμα, το οποίο έγινε αντιληπτό άμα τη εμφανίσει του νυν Προέδρου, ήταν η παντελής ανεπάρκειά του στο επίπεδο της δημοκρατικής "παιδείας". Δεν είχε καν γνώση του ιδίου του Συντάγματος. Τι σημαίνει αυτό; Ο Παπούλιας δεν είχε καν "αντίληψη" της λειτουργίας του ίδιου του Πολιτεύματος, στο οποίο θ' αναλάμβανε τον υψηλότερο ρόλο. Ήταν ένας υποψήφιος "πρωταγωνιστής", ο οποίος δεν γνώριζε καν τα "λόγια" του ρόλου του. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί με το "καλημέρα" έδειξε την παντελή άγνοιά του για το "παιχνίδι" της Δημοκρατίας.
Με το που ανακοινώνεται η "υποψηφιότητά" του από τη Νέα Δημοκρατία, "συγκινήθηκε" τόσο πολύ, που ξέχασε ότι "παίζει" σε "παράσταση" και ότι πρέπει να σεβαστεί τον ρόλο του. Ως γνήσιος κομματικός Πασόκος - και θεωρώντας σίγουρη την ψήφο των "φρουρών" της "Αλλαγής" - έσπευσε να δηλώσει την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Καραμανλή, όχι επειδή τον επέλεξε ως υποψήφιο, αλλά επειδή τον "τοποθέτησε" στη θέση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Προεξόφλησε δηλαδή την εκλογή του από το σώμα της Βουλής. Ως γνήσιο "τέκνο" του κομματικού κράτους  - και έχοντας δηλαδή στρεβλή άποψη περί της δημοκρατίας - "ξέχασε" την "παράσταση" και άρα και τον "ρόλο" του. "Ξέχασε" ότι δεν "ευχαριστούμε" έναν ιδιώτη για τη θέση του Προέδρου, αλλά περιμένουμε - έστω και υποκριτικά - την "απόφαση" της Βουλής ...Της Βουλής, που, εξαιτίας όλων αυτών των πολιτικών εγκληματιών, "κομματικοκρατείται" και λειτουργεί φασιστικά, υπηρετώντας όχι τον λαό, αλλά τους "εντολείς" του Παπούλια και των ομοίων του.
Όμως, η άγνοια του Παπούλια δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε και στην επόμενη φάση ...Συνεχίστηκε και μετά την "εκλογή" του από τη Βουλή ...Όταν "συγκινημένος" άκουσε την Πρόεδρο της Βουλής να του ανακοινώνει ένα αποτέλεσμα, το οποίο μέχρι τότε το γνώριζε μόνον ο Θεός, εφόσον η ψηφοφορία στη Βουλή είναι μυστική ...Τόσο "μυστική", που ο Παπούλιας "κερνούσε" ως "Πρόεδρος" ημέρες πριν. Τι έγινε σ' εκείνη τη διαβόητη ανακοίνωση; Η Πρόεδρος της Βουλής τού "ανακοίνωσε" την απόφαση της Βουλής να τον διορίσει Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα του "αποκάλυψε" ότι θα περιοριστούν τα εθνικά μας σύνορα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως λαού και τα δικαιώματα των πολιτών ως άτομα. Του "ανακοίνωσε", δηλαδή, ότι θ' αναλάβει "επικεφαλής" ενός κράτους περιορισμένης ανεξαρτησίας ...Ενός κράτους, που, για να τα "υποστεί" όλα αυτά, θα πρέπει πρωτίστως να καταλυθεί το Σύνταγμά του.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το λεπτό σημείο. Στον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος επιλέχθηκε να "φυλάττει" το Σύνταγμα, ανακοινώθηκε ότι θα "αλωθεί" το Σύνταγμα επί των ημερών του. Η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής τού ανακοίνωσε ότι θα καταλυθεί το Σύνταγμα στην εποχή που ο ίδιος θα είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχων και άρα "φύλακας" του Συντάγματος και ο ίδιος - ως Δημοκράτης - δεν αντέδρασε καν. Δεν έκανε αυτό, το οποίο επιβάλει ο ρόλος του ως απλός πολίτης και όχι ως Ανώτατος Άρχων, ο οποίος πληρώνεται για ν' αντιδρά ...Όπως επιβάλει ο συνταγματικός του ρόλος. Να πει το εξής απλό: ...Εφόσον κανένας τέτοιος περιορισμός δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, ΕΓΩ, ως Ανώτατος Πολιτειακός Άρχων, δεν θα ανεχθώ καμία αλλοίωσή του. Θα θυσιαστώ για τον λαό μου, αλλά αυτή η "αλλαγή" δεν θα γίνει επί των ημερών μου.
Είδαμε τίποτε τέτοιο; Όχι βέβαια. Ο "δανειστής" του Ανδρέα, προκειμένου να πάρει τη θεσούλα του, δεν έβγαλε "κιχ". Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα της θητείας του. Αυτός, ο οποίος δεν έβγαλε "κίχ" όταν έπρεπε να μιλήσει, δεν έκανε και "κιχ" όταν έπρεπε να ενεργήσει. Σήμερα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η "προφητεία" της Μπενάκη, εφόσον επί των ημερών του περιορίζεται η εθνική μας ανεξαρτησία και απειλούνται μέχρι και τα σύνορα της χώρας. Σήμερα, στη διάρκεια της θητείας του Καρόλου, περιφέρονται στην Ελλάδα οι πάσης φύσης σφετεριστές της ...Από τους δανειστές και τοκογλύφους μέχρι την ερντογανική συμμορία, η οποία κάνει "ιδιωτικές" επισκέψεις-περιοδείες στη ελληνική Θράκη με τη συνοδεία Τούρκων υπουργών.
Για να καταλάβει ο αναγνώστης τι συμβαίνει, θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η σημαντικότητα της θέσεως του Προέδρου είναι μεγάλη, γιατί είναι ο μόνος παράγοντας, ο οποίος μπορεί να "σπάσει" τη διαπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας με αυτήν της νομοθετικής. Είναι σημαντικός ο ρόλος του, γιατί απλούστατα η υπογραφή τού Προέδρου είναι η "τελευταία" υπογραφή ...Είναι η τελευταία υπογραφή προτού ένα νομοσχέδιο της Βουλής γίνει νόμος του κράτους και επιβληθεί στους Έλληνες. Από τη στιγμή που τα κόμματα ελέγχουν τόσο την κυβέρ­νηση όσο και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ευνόητο είναι ότι πρέπει να ελέγχονται στην περίπτωση που θα θελήσουν να υπερβούν τα όρια, τα οποία προσδιορίζονται από το Σύνταγμα.
Τον κίνδυνο αυτόν τον καταλαβαίνουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ, γιατί βρισκόμαστε στο έλεος μιας προδοτικής συμμορίας, η οποία παραδίδει γη και ύδωρ σε ξένους άρπαγες, που παριστάνουν τους δανειστές μας. Γιατί λέμε ότι παριστάνουν τους δανειστές μας; Γιατί μέχρι τώρα παρίσταναν τους διαφθορείς μας. Τώρα πέρασε η ώρα της διαφθοράς και ήρθαν για τις εισπράξεις. Αφού διέφθειραν όλα τα "σκουπίδια" της πολιτικής ηγεσίας τις τελευταίες δεκαετίες, τώρα ήρθαν να εκβιάσουν αυτά τα "σκουπίδια", προκειμένου να μας αρπάξουν τη λαϊκή περιουσία. Αφού έβαλαν αυτά τα "σκουπίδια" να υπερδανειστούν άχρηστα χρήματα, τα οποία τα ξοδέψαμε σε άχρηστα προϊόντα των "δανειστών" μας, ήρθαν σήμερα να απαιτήσουν το "σπίτι" μας.
Από αυτήν τη "διαπλοκή" και τη συνεργασία μεταξύ των συνενόχων εγκληματιών μπορεί να μας προστατεύσει μόνον το Σύνταγμα. Όμως, το Σύνταγμα είναι μόνον ένα κείμενο. Πώς μπορούν να μας προστατεύσουν απλές λέξεις και γράμματα; Εδώ ακριβώς βρίσκεται το λεπτό σημείο. Στο σημείο αυτό αποκαλύπτεται η ισχύς του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος, όταν αντιληφθεί πως κάτι ύποπτο ή περίεργο συμβαίνει με έναν νόμο, δεν υπογράφει. Όταν αντιληφθεί ότι ένας νόμος είναι "διάτρητος" και οδηγεί στην ασυδοσία των πολιτικών - οι οποίοι μπορεί να είναι και προδότες - , δεν υπογράφει. Έχει δικαίωμα εκ της θέσης του και εκ του ρόλου του να μην τον υπογράψει.
...Δεν έχει σημασία πώς θα το αντιληφθεί. Δεν έχει σημασία αν αφουγκραστεί την κοινή γνώμη ή δώσει σημασία σε δημοσιεύματα ή ενημερωθεί από κάποιους πολίτες. Σημασία έχει ότι, αν αντιληφθεί πως κάτι δεν "συνάδει" με τον συνταγματικό νόμο, μπορεί να αρνηθεί την υπογραφή του. Αυτή η άρνηση είναι το υπέρτατο "όπλο" του. Ο Πρόεδρος δεν είναι αυτός, ο οποίος θα κρίνει τον υποψήφιο νόμο ...Δεν είναι αυτός, ο οποίος θ' αποφανθεί για τη συνταγματικότητά του. Ο Πρόεδρος είναι αυτός, ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση θα παραπέμψει τον νόμο αυτόν στον "ειδικό" ...και αυτός είναι η δικαστική εξουσία. Με τον τρόπο αυτόν - και εντελώς ομαλά - εμπλέκεται και η τρίτη κυρίαρχη εξουσία στον έλεγχο των κρατούντων.
Από εκεί και πέρα φεύγει η ευθύνη από τον Πρόεδρο και πηγαίνει στη δικαστική εξουσία. Αν αυτή αποφανθεί για τη συνταγματική ορθότητα του νόμου, "καλύπτει" τον Πρόεδρο και στην ουσία παίρνει την ευθύνη. Γι' αυτόν τον λόγο ο Πρόεδρος απαγορεύεται να έχει "θέση" και "άποψη". Απαγορεύεται, γιατί είναι δυνατόν, εξαιτίας της "θέσης" ή της "άποψής" του, να κάνει τα στραβά "μάτια" και αυτό είναι εγκληματικό για τη θέση του. "Θέση" και "άποψη" μπορούν να έχουν αυτοί, οι οποίοι κρίνονται για τις "θέσεις" και τις "απόψεις" τους από τον λαό ...Αυτοί οι οποίοι παράγουν πολιτική και είναι οι πολιτικοί. Ο Πρό­εδρος δεν παράγει πολιτική ...Απαγορεύεται να παράγει πολιτική, γιατί δεν ψηφίζεται από τον λαό γι' αυτήν τη δουλειά.
Ο Πρόεδρος ψηφίζεται από τους βουλευτές, για να προστατεύει το Σύνταγμα από τις εξουσίες, οι οποίες θα μπορούσαν να το παραβιάζουν. Αυτός, ο οποίος παράγει πολιτική, "ταξιδεύει". Μέσα στο "ταξίδι" του πειραματίζεται και δοκιμάζει. Ο Πρόεδρος είναι "φύλακας" και οι φύλακες δεν ταξιδεύουν. Οι φύλακες ούτε πειραματίζονται ούτε δοκιμάζουν. Τους προσφέρεται κάτι να το φυλάσσουν και αυτό είναι το καθήκον τους. Ούτε κρίνουν ούτε προσπαθούν να βελτιώσουν αυτό, το οποίο τους παραδίδεται προς φύλαξη. Αυτά όλα είναι πράξεις πολιτικές και ως τέτοιες αφορούν τους πολιτικούς. Αν, δηλαδή, ο "οδηγός" πολιτικός είναι αυτός, ο οποίος κρίνει το πού θα πάμε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αυτός, ο οποίος μαζί με τη δικαστική εξουσία αποφασίζει για το πού δεν μπορούμε να πάμε ...Είναι αυτός, που, όταν υποπτεύεται ότι ακολουθούμε λάθος "δρόμο", ενημερώνει τον κατά τον νόμο υπεύθυνο για τη νομιμότητα, που είναι η δικαστική εξουσία.
Έχει αναρωτηθεί κανένας γιατί η Προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται πάντα στο απυρόβλητο; Γιατί οι πάντες εκθειάζουν τους Προέδρους της Δημοκρατίας; Γιατί τόσο τα κόμματα όσο και τα ΜΜΕ συμφωνούν μόνιμα και απόλυτα για την "ποιότητά" τους; Και μόνον πονηρά να σκεφτεί κάποιος, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Από τη στιγμή που είναι "καλοί" για τα κόμματα ή τα ΜΜΕ, είναι "κακοί" για τον κόσμο, ο οποίος λεηλατείται από αυτά. Απλά πράγματα. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος το εξής απλό; Πώς φτάσαμε στη σημερινή "κατάντια"; Πώς φτάσαμε στο σημείο να απειλούμαστε να χάσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία; Πώς φτάσαμε στο σημείο να έρχονται οι λογιστές των "δανειστών" μας και να μας προσβάλουν μέσα στην ίδια την πατρίδα μας;
Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα της άθλιας μεταπολίτευσης ...Της μεταπολίτευσης, που, μέσα από τον ολέθριο κομματισμό, δημιούργησε τη διαπλοκή, η οποία λεηλάτησε τα πάντα, μας οδήγησε στον υπερδανεισμό και από εκεί άνοιξαν οι πόρτες για τους δανειστές μας. Υπάρχει κανένας, που να μην γνωρίζει την πορεία του ολέθρου; ...Όλοι τη γνωρίζουν. Οι κομματάνθρωποι από βολεμένοι πολιτικοί έγιναν κλέφτες επιχειρηματίες και στη συνέχεια αυτοί οι ίδιοι έβαζαν το κομματικό κράτος να δανείζεται υπέρογκα ποσά, για να κλέβουν τα ανάλογα. Στο τέλος ήρθε ο "λογαριασμός" και τον "έσπρωξαν" στο μόνιμο "κορόιδο". Είναι τόσο σίγουροι για την αδυναμία του λαού ν' αντιδράσει, που έχουν το θράσος να λένε ότι ..."μαζί τα φάγαμε".
Σ' αυτήν την πορεία του "ολέθρου" ποια ήταν η συμβολή, που είχαν οι "καλοί" μας Πρόεδροι; Στην πορεία του πλουτισμού του Μπόμπολα, για παράδειγμα, πόσο συνέβαλαν αυτοί οι Πρόεδροι, ώστε να γράφει "διθυράμβους" γι' αυτούς το "Έθνος"; Οι "καλοί" Πρόεδροι της μεταπολίτευσης τι σχέση έχουν με όλα αυτά; Ο "καλός" Καραμανλής τι σχέση είχε με όλα αυτά; Ο επίσης "καλός" Στεφανόπουλος τι σχέση μπορεί να έχει με όλα αυτά; Ο επίσης "καλός" Παπούλιας τι σχέση έχει με όλα αυτά; Ως πολιτικοί και πρώην βουλευτές κι οι τρεις, πόσο καλά μπορούσαν να υπηρετήσουν τον ρόλο τους; Στοιχειωδώς να επιχειρήσει κάποιος να τους κρίνει, μπορεί να τους "καταδικάσει" με συνοπτικές διαδικασίες.
...Μπορεί να τους καταδικάσει σε "θάνατο", εφόσον όχι μόνο δεν αγωνίστηκαν τίμια για τη υπεράσπιση του Συντάγματος, αλλά επέτρεψαν συνειδητά την κατάλυσή του ...Επέτρεψαν την κατάλυση θεμελιωδών διατάξεών του. Οι άνθρωποι αυτοί εγκλημάτησαν πολλάκις και πλειστάκις κατά του ελληνικού λαού. Έκαναν ό,τι βόλευε τη "διαπλοκή" και απλά "δούλευαν" τον λαό, παίζοντας με τα αισθήματά τους. Ο "Μακεδόνας" Καραμανλής "έπαιζε" την παράσταση των δακρύων με το "Μακεδονικό". Ο Στεφανόπουλος "έπαιζε" τον "Τουρκοφάγο". Και ο Κάρολος παίζει τον αυτοκράτορα "Χιροχίτο", ο οποίος ζητάει από τον "λαό" του να υπομένει το "ανυπόφορο". Όλοι τους "ηθοποιοί" σε μια παράσταση προδοσιών και εγκλημάτων κατά του λαού και της δημοκρατίας.
Απλά πράγματα. Δεν υπερβάλουμε στο παραμικρό. Όσοι δεν ήταν προδότες, ήταν στην κυριολεξία άχρηστοι για τον ρόλο που ανέλαβαν ...Οι πάντες "φύλακες" απόντες, όταν ο λαός τούς χρειαζόταν, για να σταματήσει η διαπλοκή μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας. Πού βρισκόταν ο "μεγάλος" Καραμανλής, όταν τα δύο μεγάλα κόμματα - που ακόμα και σήμερα μονοπωλούν την εξουσία - παραβίαζαν το Σύνταγμα, εξασφαλίζοντας τεράστιες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπο­λογισμό; Όταν ο Ανδρέας διόριζε με "μέσον" τους πρασινοφρουρούς και "άλωνε" το κράτος, με το ίδιο "μέσον" δεν γινόταν και ο Καραμανλής Πρόεδρος; Όταν ο Ανδρέας με κρατικά χρήματα "έχτιζε" το ιδιωτικό κομματικό του "μαγαζί", με τα ίδια χρήματα δεν έφτιαχνε και το "μαγαζί" του Καραμανλή; Συνένοχοι λοιπόν τόσο αυτός, που άρπαζε τα χρήματα του δημοσίου ως Πρωθυπουργός, όσο κι αυτός, ο οποίος έπρεπε να τον ελέγχει ως Πρόεδρος.
Το ίδιο έγκλημα συνεχίστηκε και με τον "Κωστή" ...Τον δήθεν "καλό" και σχεδόν επαγγελματία "τουρκοφάγο" Πρόεδρο. Πού βρισκόταν εκείνος ο "καλός" Πρόεδρος, όταν η διαπλοκή ξέσκιζε το ελληνικό "κορμί" και μοιραζόταν τα "ιμάτιά" του; Επί των ημερών του δεν ψηφίστηκαν όλοι οι νόμοι, που μας έφεραν στη σημερινή αθλιότητα; ...Οι νόμοι, οι οποίοι επέτρεπαν στους εκδότες να γίνουν και εργολάβοι του δημοσίου; ...Οι νόμοι, οι οποίοι επέτρεπαν τις απευθείας αναθέσεις έργων στις εταιρείες των Χριστοφοράκων; ...Οι νόμοι, οι οποίοι επέτρεπαν στους υπουργούς να τους ευνοούν, γιατί δεν κινδύνευαν από τιμωρίες; Στα χρόνια του "καλού" Στεφανόπουλου δεν ψηφίστηκαν οι εξώφθαλμα φασιστικοί και αντισυνταγματικοί νόμοι περί "Βασικού Μετόχου" και περί "Ευθύνης Υπουργών"; Μήπως αυτοί οι νόμοι ήταν η πολιτική "αντιπαροχή", που έβαλε ο τότε πολιτικά "τελειωμένος" και πανελληνίως ταπεινωμένος Στεφανόπουλος, για να πάει από το σπίτι του στο Παλάτι της Ηρώδου του Αττικού;
Επί των ημερών του καταλύθηκε το Σύνταγμα με τους "τρομονόμους" και τις παράνομες δίκες των "τρομοκρατών". Επί των ημερών του δεν ξεκίνησε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Επί των ημερών του άνοιξαν τα κομματικά "τρωκτικά" τα δημόσια ταμεία. Επί των ημερών του είχαμε παρεμβάσεις της εξουσίας στην οικονομία και οδηγηθήκαμε στο έγκλημα του χρηματιστηρίου. Επί των ημερών του δεν ελέγχθηκαν τα ΜΜΕ και δημιούργησαν το σημερινό άθλιο μονοπώλιο εταιρειών και προσώπων, που λυμαίνεται τα πάντα. Επί των ημερών του φτάσαμε στο σημείο να μην καταλαβαίνουμε πότε τα δελτία ειδήσεων είναι τέτοια και πότε είναι απλά διαφημιστικά σποτ. Επί των ημερών του δημιουργήθηκε η "διαπλοκή", που μονοπωλεί τα πάντα. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν "αγαπητός" τόσο στα κόμματα όσο και στα ΜΜΕ. Γι' αυτόν τον λόγο τον "δεξιό" Κωστή τον "λάτρευε" το "σοσιαληστρικό" ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Μπορούμε να συντάξουμε μια ολόκληρη λίστα συνταγματικών εγκλημάτων, τα οποία διαπράχθηκαν στη θητεία του ...Εγκλήματα, τα οποία διαπράχθηκαν την ώρα που αυτός έκανε προπόσεις στις λέσχες αξιωματικών ανά την επικράτεια.
Τα ίδια δεν αφορούν και τον δήθεν "συνετό" Παπούλια; ...Αυτόν, που, όταν δεν μαλώνει "ανέξοδα" τους Τούρκους, μάς προτείνει να φερθούμε λογικά και να πληρώσουμε τους "δανειστές" μας; ...Αυτόν, που μας ζητάει να φερθούμε με τιμιότητα απέναντι σε άτιμους τοκογλύφους; ...Αυτόν, που με μισθό χιλιάδων ευρώ ζητάει θυσίες από ανθρώπους που σχεδόν πεινάνε; Θα υπήρχε Μνημόνιο, αν η Ελληνική Δημοκρατία είχε πραγματικό Πρόεδρο; Πού βρισκόταν ο Παπούλιας, όταν γινόταν η προδοσία και η παράδοση της χώρας στους ξένους; Δουλειά δική του δεν είναι να υπογράφει τους Νόμους που ψηφίζει η Βουλή; Γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι δεν αρκούσε για το Μνημόνιο η ψήφος των 150 βουλευτών; Το Μνημόνιο είναι απλός νόμος που απαιτεί απλή πλειοψηφία ή μήπως είναι διεθνής Συμφωνία που απαιτεί την ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών; Γιατί τον υπέγραψε αδιαμαρτύρητα και δεν τον έστειλε στα Ανώτατα Δικαστήρια, ώστε να κριθεί η συνταγματικότητά του;
Αυτή δεν είναι η δουλειά του Προέδρου; Γιατί τον πληρώνουμε με εκατομμύρια; Για να είναι διακοσμητικό στοιχείο; Για να περιφέρει τη χοληστερίνη του στις παρελάσεις; Γιατί να κάνουν οι διάφοροι επιστημονικοί σύλλογοι αυτό, το οποίο ήταν εξαρχής δουλειά του να κάνει; Γιατί να τρέχουν αναρμόδιοι πολίτες —και μάλιστα με δικά τους έξοδα - να προστατεύσουν το Σύνταγμα και όχι ο καθ’ ύλην - και μάλιστα ακριβοπληρωμένος - αρμόδιος; Δεν ντρέπεται, όταν βλέπει απλούς πολίτες να πηγαίνουν στα Συνταγματικά Δικαστήρια τούς νόμους της σημερινής δοσιλογικής Κυβέρνησης; Δεν νιώθει την ανάγκη να πάει να πνιγεί, όταν βλέπει πολίτες να υπερασπίζονται το Σύνταγμα μόνον και μόνον από αγάπη για τη Δημοκρατία; Δεν βλέπει ότι δεν "βρέχει", αλλά ότι τον "φτύνουν" εκατομμύρια πολιτών; Πώς υπέγραψε τον νόμο εκείνο, ο οποίος επιτρέπει στον "τζιτζιφιόγκο" Παπακωνσταντίνου να παρακάμπτει το σύνολο της Βουλής και να δανείζεται και να πουλάει ό,τι θέλει μέσα στην πατρίδα μας;
Αντιλαμβανόμαστε πως όλοι αυτοί οι "καλοί" Πρόεδροι όχι απλά δεν αποτελούν λύση για το πρόβλημά μας, αλλά στην πραγματικότητα είναι μέρος του προβλήματος ...Είναι μέρος του προβλήματος της διαπλοκής. Απλά εξυπηρετούν τη διαπλοκή με διαφορετικό τρόπο, για διαφορετικούς λόγους από διαφορετική πλευρά ...Και πάλι εξαιτίας των ιδιωτικών τους συμφερόντων, τα οποία επεδίωξαν και τελικά πέτυχαν να εξυπηρετήσουν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Απλά αυτοί ανήκουν σε μια "συνομοταξία" ανθρώπων, οι οποίοι δεν πληρώνονται με δημόσια "έργα" για τη διαπλοκή τους, αλλά με δημόσιες "θέσεις" και "αξιώματα". Αυτή ακριβώς είναι η συμβολή τους στη διαπλοκή. Αν για τον Μπόμπολα ή τον Λαμπράκη το ζητούμενο ήταν μερικά έργα, γι' αυτούς το ζητούμενο ήταν μερικές θέσεις.
Η συνενοχή τους ήταν αυτήν, που τους έκανε "αγαπητούς" στους διαπλεκόμενους. Όλοι τους ήταν παλαιοί πολιτικοί των γνωστών κομματικών "μαγαζιών", που μας οδήγησαν στο χάος της μεταπολίτευσης. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό, το οποίο τους "ενώνει" τόσο μεταξύ τους όσο και με τη "διαπλοκή". Αυτό το χαρακτηριστικό αποκαλύπτει τα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετούν σε σχέση με τα δημόσια ...Τα ιδιωτικά συμφέροντα της χειρότερης και πιο απεχθούς συντεχνίας που γνώρισε ποτέ ο τόπος ...Της συντεχνίας των πολιτικών. Των στην πλειοψηφία τους ανεπάγγελτων πολιτικών. Αυτή είναι η άκρη του "μίτου", για να βρει κάποιος τον λόγο που όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας της μεταπολίτευσης ήταν τόσο άχρηστοι και αδύναμοι ν' αντισταθούν στη λεηλασία του λαού και την κατάλυση του Συντάγματος.
Η επιλογή τους γινόταν μόνιμα με βάση αυτό το "επαγγελματικό" τους χαρακτηριστικό, γιατί αυτό συνέφερε το σύνολο του πολιτικού κόσμου ...Συνέφερε τόσο τους ιδιοκτήτες των κομμάτων όσο και τους κοινούς πολιτικούς. Γιατί; Γιατί γίνεται αυτό, το οποίο είπαμε στην αρχή. Οι πολιτικοί, ενεργώντας ως "συντεχνία", μπορούν να "καπελώνουν" τους πάντες. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Από εκεί ξεκινά όλη η παθογένεια της μεταπολίτευσης ...Η παθογένεια των φασιστών, οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα και την νέα Κατοχή ...Των φασιστών, οι οποίοι "μπαστακώθηκαν" στην εξουσία και δεν λένε να ξεκουμπιστούν με τίποτε ...Οι ήρωες των Αποστασιών, των Πολυτεχνείων, των παριζιάνικων γκόλφ και των μυστικών υπηρεσιών.
Μέσω της "άλωσης" της Προεδρίας της Δημοκρατίας οι κομματάρχες μετατράπηκαν σε "βασιλείς" χωρίς "στέμματα". Οι υπόλοιποι πολιτικοί απλά ακολουθούσαν πάντα τα ίδια συμφέροντα. Ως - στην κυριολεξία - ανεπάγγελτοι, έχουν απόλυτη ανάγκη για την επιβίωσή τους την παραμονή τους στο πολιτικό σκηνικό. Για να διατηρήσουν τα εγκληματικά και κακώς εννοούμενα επαγγελματικά τους προνόμια, έχουν ανάγκη τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, οι ισχυρότεροι εκ των οποίον τυγχάνει να είναι καί καναλάρχες καί εκδότες. Αυτοί οι διαπλεκόμενοι είναι που τους αναδεικνύουν στο πολιτικό προσκήνιο και αυτοί είναι που τους προστατεύουν από τον ανταγωνισμό. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να τους εκβιάζουν και αυτό πάντα έχει την "προβολή" του σε δημόσια έργα. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε έξω από την πόρτα μας ένα "σκουπίδι" όπως ο Γιούγκερ.
Αυτό ήταν το μέγα ρίσκο των πολιτικών της μεταπολίτευσης. Για να μπορούν να βολεύονται, θέλησαν να ελέγχουν τη θέση του "ελεγκτή" του Συντάγματος. Δεν "έλεγχαν", ώστε να αποσπούν προνόμια και ταυτόχρονα με τη δική τους αθλιότητα έβαζαν στην "τσέπη" του λαού και τους κλέφτες. Μετά τους κλέφτες βουλευτές ήρθαν οι επιχειρηματίες, στη συνέχεια οι ξένοι τοκογλύφοι και έτσι φτάσαμε στη σημερινή αθλιότητα. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μικρές "τρύπες", που είναι υπεύθυνες για μεγάλα "ναυάγια". Για τα μικρά βολέματα των μικρών πολιτικών της "ηρωϊκής" αντιπολίτευσης, άνοιξαν "τρύπες" στο Σύνταγμα. Οι "μικροί" φύλακες του Συντάγματος, είτε εξαιτίας εκβιασμού είτε εξαιτίας "υποχρέωσης", δεν έκαναν το καθήκον τους και η αθλιότητα "πλημμύρησε" το υπό βύθιση ελληνικό "σκάφος".
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; ...Κατάλαβε πώς πέφτουν ολόκληρες "βασιλεύουσες" από μικρές "κερκόπορτες"; Όλο το μυστικό της σημερινής "άλωσης" του ελληνικού κράτους ήταν ότι η θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας μπήκε στην "περιουσία" αυτού του ιδιαίτερου "επαγγελματικού" χώρου και αυτό είναι παράνομο. Είναι παράνομο η θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να μονοπωλείται από πολιτικούς. Είναι επικίνδυνο - όπως πλέον αποδεικνύεται και με τα στοιχεία - για τη δημοκρατική λειτουργία αυτό το μονοπώλιο.
Ο "χώρος" της πολιτικής είναι ένας από τους πολλούς "χώρους", στους οποίους μπορούν να δραστηριοποιούνται οι Έλληνες πολίτες ...Ένας "χώρος" ανάλογος του επιστημονικού, του καλλιτεχνικού ή του επιχειρηματικού "χώρου". Γιατί θα έπρεπε ένα αξίωμα, το οποίο προβλέπει καθαρά "καθήκοντα", να μονοπωλείται από τους πολιτικούς; Μόνον σ' αυτόν τον "χώρο" δραστη­ριοποιούνται οι "άριστοι"; Ένας καλός επιστήμονας δεν μπορεί να εκτελέσει αυτά τα απλά καθήκοντα; Μπορεί να διαπρέπει στην επιστήμη του και δεν μπορεί να μάθει τα απλά προεδρικά καθήκοντα;
Γι' αυτόν τον λόγο μιλήσαμε για συντεχνιακά συμφέροντα των πολιτικών. Ο πολιτικός "χώρος" είναι ένας χώρος όπως πολλοί άλλοι. Έχει τους άριστούς του, όπως έχει και τους τενεκέδες του. Είναι μάλιστα εύκολος χώρος. Σχεδόν ο πιο εύκολος χώρος απ' όλους τους υπόλοιπους για μια εκ του ασφαλούς επιτυχία. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Ένας χώρος, όπου "διαπρέπουν" οι Ντόρες, οι Γιωργάκηδες, οι Κυριάκοι και οι Νάσοι "ελέω" πατέρων, είναι εύκολος χώρος. Μέχρι και "γαλατάς" του ΛΑΟΣ διέπρεψε σ' αυτόν τον χώρο. Είναι εύκολος ο χώρος, εφόσον έχει αποδειχθεί πως αρκεί να είσαι γλείφτης ή κομματόσκυλο για να "πετύχεις". Δύσκολο είναι να γίνεις "άριστος" στους χώρους όπου ο πατέρας σου ή ο τοπικός κομματάρχης δεν μπορεί να σε βοηθήσει.
Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι λέμε; Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι πολιτική θέση. Είναι μια θέση, η οποία απλά απαιτεί από τον κάτοχό της μια στοιχειώδη ανθρώπινη ευφυΐα και μια τεράστια ακεραιότητα. Αυτό το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το ζητούμενο για έναν καλό Πρόεδρο. Αυτό είναι το δύσκολο να βρεθεί και γι' αυτό υπάρχουν μέθοδοι για να εξασφαλιστεί. Τι είδους μέθοδοι; Αυτή η θέση λειτουργεί τέλεια, όταν αυτός, ο οποίος την κατέχει, είναι "άριστος" ως πολίτης ...Όταν αυτός ο πολίτης έχει διακριθεί στον χώρο όπου έχει δώσει τον αγώνα της ζωής του. Γιατί; Γιατί, όταν έχεις ένα μεγάλο όνομα, εξαιτίας της προηγούμενης δραστηριότητάς σου, δεν βλέπεις με δέος τους κρατικούς αξιωματούχους και βέβαια  - το σημαντικότερο - δεν "παίζεις" με τα κόμματα ...Δεν τα έχεις ανάγκη ...Δεν εκβιάζεσαι. Έχεις να προστατεύσεις τους κόπους μιας "επιτυχημένης" ζωής και δεν κάθεσαι ν' ασχολείσαι με τα ανεπάγγελτα και παρασιτικά "νούμερα" της πολιτικής ...Δεν καταδέχεσαι να είσαι ομοτράπεζος με τους "Αρούληδες" του Κολωνακίου.
Φαντάζεται κάποιος ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας έναν "τεράστιο" επιστήμονα και άνθρωπο, όπως ήταν ο γιατρός Παπανικολάου; Θα "έπαιζε" αυτός με τα κόμματα, διακινδυ­νεύοντας την παγκόσμια φήμη του; Θα έμπαινε στα "παζάρια" των τυχάρπαστων, οι οποίοι μπορεί να εκλέχθηκαν είτε παριστάνοντας τα "νούμερα" στα καφενεία είτε επειδή είναι "γόνοι" διασήμων είτε επειδή μοίραζαν τενεκέδες με "τυρί" - κι αυτό έχει γίνει - σε αντάλλαγμα ψήφων; Θα έβλεπε με δέος τους επώνυμους της πολιτικής, οι περισσότεροι εκ των οποίων ξεκίνησαν την καριέρα τους ως κομματικά "τρωκτικά"; Θα μπο­ρούσε ο κάθε "Κούλης" να τον πιέζει ή να τον εκβιάζει, κάθε φορά που θα ήθελε δημόσια περιουσία, για να κάνει τζάμπα ιδιωτικό ίδρυμα στον πατέρα του; Θα μπορούσε να τον απειλεί με αποκαλύψεις για το προηγούμενο κομματικό "παρελθόν" του;
Ένας τέτοιος τεράστιος άνθρωπος θα εκτελούσε στον απόλυτο βαθμό τα καθήκοντά του. Θα σεβόταν το "γράμμα" του νόμου, για να μην βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με τη φθορά. Αν δια­πίστωνε ότι "πιεζόταν", σε σημείο ώστε να "τρωθεί" το προσωπικό και το επιστημονικό του κύρος, θα απειλούσε με παραίτηση. Θα έβγαινε δημοσίως και θα αποκάλυπτε στον λαό όλα τα άνομα συμφέροντα και τους φορείς τους, που τον πιέζουν να μην εκτελέσει το καθήκον του. Αυτή είναι η χρησιμότητα του θεσμού της Προεδρίας. Γι' αυτόν τον λόγο ως θέση αφορά τους άριστους και όχι τους τυχαίους. Γι' αυτόν τον λόγο αναζητάμε τον υποψήφιο ανάμεσα στους πετυχημένους πολίτες της κοινωνίας και δεν κάνουμε κλήρωση ανάμεσα στους τυχαίους.
Αυτή η θέση αφορά μόνον αυτούς, οι οποίοι έχουν να προστατεύσουν μεγαλύτερα προσωπικά συμφέροντα από αυτά τα οποία μπορούν ν' αποκτήσουν σε μια περιορισμένης διάρκειας θητεία και εξαιτίας της μικροπολιτικής. Αφορά αυτούς, οι οποίοι έχουν να προστατεύσουν μεγαλύτερη φήμη από αυτήν που προσφέρει εφήμερα ένας απλός κρατικός θώκος. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν και οι προδιαγραφές για τον Πρόεδρο. Απαιτείται να είναι "φτασμένος" και όχι απλά "φέρελπις". Γι' αυτόν τον λόγο ορίζεται και ένα ελάχιστο ηλικιακό όριο, προκειμένου να καταλάβει κάποιος το αξίωμα. Απαιτείται να είναι τουλάχιστον σαράντα ετών και άρα να έχει ήδη καταθέσει δείγματα της "γραφής" του στον χώρο όπου διακρίθηκε.
Όλα αυτά στη μεταπολίτευση δεν λειτούργησαν. Γιατί; Γιατί οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας πρόδωσαν τη Δημοκρατία, για να εξυπηρετήσουν πρωτευόντως τα ιδιωτικά τους και δευτερευόντως τα συντεχνιακά τους συμφέροντα. Δεν υπηρέτησαν το Σύνταγμα της αξιοκρατίας, που ευνοεί την ελληνική κοινωνία στην αναζήτηση των αρίστων, για να μην φαίνεται η δική τους τεράστια ανυπαρξία. Δεν απέτρεψαν την ανάδειξη των "σκουπιδιών" των καναλιών των διαπλεκομένων, για να φαίνονται οι ίδιοι "γίγαντες". Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία οδηγήθηκε στη "σήψη", για να φαίνονται γίγαντες οι νάνοι.
Ακόμα τιμούμε και δοξάζουμε τους "εκτός" μεταπολίτευσης Έλληνες. Πεθαίνουν οι τελευταίοι μεγάλοι Έλληνες και από πίσω ακολουθεί μια κοινωνία της πλάκας και της συμφοράς. Φτωχαίνει διαρκώς η ελληνική κοινωνία, γιατί δεν αναπαράγονται οι "άριστοι" μέσα σ' αυτήν. Ούτε τον τίμιο Βέγγο μπορούμε ν' "αντικαταστήσουμε". Όλα αυτά ξεκινούν από τους άχρηστους, οι οποίοι καταλαμβάνουν με μέσον την κορυφή του μεταπολιτευτικού κοινωνικού μας σταρ σύστεμ και ανάμεσά τους είναι και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας ...Οι κατ’ όνομα μόνον "Πρώτοι" Έλληνες πολίτες.
Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Απλά πράγματα. Μόνον στην κοινωνία του Μαντέλη και του Τσουκάτου μπορεί ο Στεφανόπουλος να φαίνεται σαν ογκόλιθος ηθικής. Μόνον στην κοινωνία της Πετρούλας και του Κάτμαν μπορεί ο Παπούλιας να φαίνεται μεγάλος άνδρας ...Ο παλιός καλός και ανύπαρκτος "Δρίτσας" του Ανδρέα.
Ολόκληρο το ελληνικό κράτος κινδυνεύει με "άλωση", γιατί οι νάνοι πολιτικοί άνοιξαν τις "κερκόπορτες" του Συντάγματος για τη συντεχνία τους. Έκλεβαν οι πολιτικοί και οι χορηγοί τους και γρήγορα ανάμεσά τους μπήκαν και οι διεθνείς τοκογλύφοι ...Αυτοί, οι οποίοι σήμερα ζητούν γη και ύδωρ.
Απλά πράγματα. Πράγματα, τα οποία ξεκίνησαν από τον Καραμανλή, συνεχίστηκαν με τον Στεφανόπουλο και συνεχίζουν να υπάρχουν με τον Παπούλια ...Τα πάντα στην εξυπηρέτηση της συντεχνίας των βουλευτών ...Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. Βουλευτές ήταν αυτοί, οι οποίοι ζητούσαν προνόμια, βουλευτές ήταν αυτοί, οι οποίοι τα ψήφιζαν στη Βουλή και πρώην βουλευτές ήταν αυτοί, οι οποίοι τα υπέγραφαν ως οι "Πρώτοι" των Ελλήνων, για να γίνουν νόμοι του κράτους.
Όταν βουλευτές είναι οι ενεργούντες και βουλευτές είναι και οι ελέγχοντες, ευνόητο είναι ότι θα περάσει ο οποιοσδήποτε προνομιακός νόμος από τη Βουλή ...Πού μπορούσε να σταματήσει ο οποιοσδήποτε άθλιος και κατάπτυστος νόμος της μεταπολίτευσης; ...Πού μπορούσε να σταματήσει, όταν το μοναδικό "φρένο" βρίσκεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας; ...Ποιος θα τον σταματούσε; ...Ο Καραμανλής; ...Ο ιδιοκτήτης της ΝΔ και επαγγελματίας βουλευτής και ο ίδιος; ...Αυτός, ο οποίος έβλεπε ότι με τον νόμο αυτόν θα διασφάλιζε την περιουσία του για πάντα; ...Αυτός, ο οποίος έβλεπε ότι με τον νόμο αυτόν θα ευνοούσε τη συντεχνία του μέσα στην οποία υπήρχαν και φυσικοί παχύσαρκοι και πλατύποδες συγγενείς του; ...Ο πραγματικός "εθνάρχης" όλων των επαγγελματιών βουλευτών της μεταπολίτευσης;
Ποιος τον διαδέχθηκε, για να σταματήσει αυτές τις αθλιότητες; Ο ασήμαντος βουλευτής και αποτυχημένος κομματάρχης Στεφανόπουλος; Ο "καλός" Στεφανόπουλος; Πού βρισκόταν ο Στεφανόπουλος, όταν οι βουλευτές αποφάσιζαν για το συνταξιοδοτικό τους ζήτημα; Όταν παρα­βία­ζαν κατάφορα το σύνολο σχεδόν των συνταγματικών διατάξεων περί ισονομίας και ισοπολι­τείας. Όλοι οι Έλληνες πολίτες, για να εξασφαλίσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να ενασχολούνται με το αντικείμενό τους για τριάντα πέντε χρόνια, ενώ για τους βουλευτές αρκεί μια πενταετία. Οι Έλληνες πολίτες θα φτάσουν να συνταξιοδοτούνται στα ογδόντα τους χρόνια, ενώ οι βουλευτές το ίδιο δικαίωμα θα το εξασφαλίζουν στα εξήντα τους χρόνια.
Αυτόν τον προνομιακό και παράνομο νόμο υπέρ των βουλευτικών συμφερόντων ποιος θα τον σταματούσε; Όταν οι ασκώντες την εξουσία "αυτοευνοούνται", χωρίς κανέναν έλεγχο από τους πρώην συναδέρφους τους Προέδρους, ποιος θα τους σταματήσει, όταν επιχειρούν να "ευνοούν" τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες; Με αυτόν το απλό τρόπο ξεκινάει το "γαϊτανάκι" της διαπλοκής. Όταν από αυτούς τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ τους εξαρτάται η πολιτική τους επιβίωση, πώς δεν θα τους ευνοήσουν, αν έχουν τη δυνατότητα; ...Όταν από αυτήν την επιβίωση εξαρτάται η δυνατότητά τους ν' απολαμβάνουν και στο μέλλον αυτά τα προνόμια, πως θ' αντισταθούν στον πειρασμό;
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για Γιάννη που πίνει και Γιάννη που κερνά. Ποιος θα σταματούσε αυτούς, οι οποίοι έκαναν κατά­χρηση της εξουσίας, για να ευνοήσουν τόσο τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα όσο και αυτά των χορηγών τους; Οι πρώην βουλευτές και συνάδερφοί τους; Αυτοί, που μας δουλεύουν συστηματικά; Αυτοί, που, όταν "περνούσαν" αυτά τα νομοσχέδια από το γραφείο τους, είτε "δάκρυζαν" για τα Μακεδονικά είτε μας έκαναν ηθικοπλαστικά και πατριωτικά κηρύγματα σαν γυμνασιάρχες της Χούντας;
Αυτά δεν είναι που μας έφεραν στην άθλια κατάσταση όπου βρισκόμαστε σήμερα; Τα προνόμια και οι κύκλοι των ομόκεντρων συμφερόντων. Το μυστικό της "επιτυχίας" των κλεφτών της μεταπολίτευσης. Οι λίγοι, που ευνοούνταν πολύ αναζήτησαν και πέτυχαν να εξασφαλίσουν τη συνενοχή των πολλών, οι οποίοι θα ευνοούνταν έστω και λίγο. Κάποιοι έγιναν "Βασιλείς" και μεγιστάνες, μοιράζοντας στο πόπολο μερικές κρατικές θέσεις. Αυτή ήταν η άθλια κατάσταση, που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση ...Στην κατάσταση της υποτέλειας όπου αγράμματοι, βάρβαροι και απολίτιστοι λογιστές - όπως ο Τόμσεν - βρίζουν έναν ολόκληρο λαό. Σ' αυτήν την αθλιότητα συνετέλεσαν τα μέγιστα οι "μικροί" πολίτες, οι οποίοι παρίσταναν τους "μεγάλους" Προέδρους ...Οι επαγγελματίες βουλευτές, που, για να καταλάβουν τα ύπατα αξιώματα της ελληνικής Πολιτείας, τα έδιναν "όλα" για τη συντεχνία τους. Τα έδιναν όλα στους συναδέρφους τους, οι οποίοι θα τους ψήφιζαν γι' αυτόν τον σκοπό. Πραγματικοί επαγγελματίες.
Ας προσπαθήσει να σκεφτεί κάποιος ποιο επάγγελμα έχει εξασκήσει στη ζωή του ο Παπούλιας ...από τότε που υπάρχει, ζει και "προοδεύει", έχοντας "γαντζωθεί" στα κρατικά "βυζιά". "Εξ’ απ’ ανέκαθεν"... που θα έλεγε κι ένας "μορφωμένος" του πεζοδρομίου. Από τότε που υπάρχει ως άτομο, ζει κρατική δαπάνη. Τον ταΐζουμε από τότε που δεν υπήρχε καλά-καλά ελληνικό κράτος. Γεννηθείς το 1929, γιος στρατιωτικού. Από το 1929 μέχρι το 1974, που τον "ανακάλυψε" ο Ανδρέας, περιφερόταν στην Ευρώπη ως άεργος "αντιστασιακός". Μεσόκοπος είχε γίνει κι ακόμα περιφερόταν στους δρόμους της "αντίστασης" χωρίς κανένα έργο ή θέση ή καριέρα. Του '29 γεννηθείς ήταν ...και στην "αυγή" της μεταπολίτευσης προσπαθούσε να περάσει σαν "γενιά" του Πολυτεχνείου. Ο σαρανταπεντάχρονος, ο οποίος "ανακατευόταν" με τους εικοσάχρονους. Γύρισε στην Ελλάδα, χωρίς να έχει παρατήσει τίποτε πίσω του. 
"Αντιστασιακός", που, να κωλοβαρούσε στην Ευρώπη, τρώγοντας την κρατική σύνταξη του πατέρα του, μόνον "παπανδρεϊκός" μπορούσε να είναι. Γιος ανώτατου στρατιωτικού - και άρα δεξιού - , που ν' "αντιστεκόταν" στην Ευρώπη εναντίον της στρατιωτικής Χούντας της Δεξιάς, μόνον "σοσιαλιστής" της ελληνικής μεταπολίτευσης μπορούσε να είναι. Μόνον ο Πάγκαλος μπορεί να τον συναγωνιστεί σε κρατικοδίαιτη "αντίσταση". Ακόμα θα "αντιστεκόταν", αν δεν τον είχε "ανακαλύψει" ο Ανδρέας ...Ο "σωτήρας" του. Έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλο του το βιογραφικό μπορεί να περιοριστεί σε μία λέξη. ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδας. Παπανδρέου ως το "κόκαλο". Πώς να μην του "δανείσει" στη δύσκολη ώρα;
 Γιατί δίνουμε τόση σημασία στο βιογραφικό του; Γιατί κατέλαβε μια θέση, η οποία, όπως αναλύσαμε, για να υπηρετήσει το κοινωνικό συμφέρον, δεν θα πρέπει να είναι πολιτική και θα πρέπει να καταλαμβάνεται από διακεκριμένο Έλληνα. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από αυτό το οποίο αντιπροσωπεύει ο Παπούλιας. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας ένας ασήμαντος πολιτικός της "στημένης" μεταπολίτευσης - και ταυτόχρονα μη διακριθείς Έλληνας - παριστάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό, όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι το λιγότερο επικίνδυνο αν όχι τραγικό. Ζούμε πλέον καθημερινά την επικινδυνότητά του. Γι' αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση του Γιωργάκη δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα "περάσει" το Μνημόνιο από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ποιος θα του το επέστρεφε πίσω ως συνταγματικά απαράδεκτο; Ο "δανειστής" του πατέρα του; Αυτός, ο οποίος μπορεί ακόμα και να εκβιάζεται για εκείνο το "δάνειο";
Ρωτάμε λοιπόν τον αναγνώστη. Ποιος από όλους αυτούς τους λαθρεπιβάτες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, που παρίσταναν τους Προέδρους της Δημοκρατίας της μεταπολίτευσης, ήταν πραγματικά καλός Πρόεδρος; Καλός ήταν ο Καραμανλής που μας "χάριζε" την έξοδο από τη Χούντα, για να μας "χρέωνε" τη Χούντα του κομματισμού; Καλός ήταν ο Στεφανόπουλος, ο οποίος ήταν απών σε όλα τα εγκλήματα της διαπλοκής και μας δίδασκε εκ του ασφαλούς γεωγραφία και ιστορία; Καλός είναι ο Παπούλιας - ο ελέω κράτους πλούσιος - , ο οποίος ζητάει "μείωση" του μισθού του, για να κάνει τον έξυπνο στους φτωχούς που τον πληρώνουν; Πού βρίσκονταν όλοι οι "καλοί" Πρόεδροι μιας κάκιστης μεταπολίτευσης κατά τη διάρκεια της οποίας καταλύονταν τα πάντα; Πού βρίσκονταν αυτοί, οι οποίοι θα σταματούσαν τη διαπλοκή των εξουσιών και την κομματικοποίηση του κράτους;
Ο αναγνώστης μετά από αυτό το κείμενο μπορεί ν' αντιληφθεί τι παιχνίδια παίζονται γύρω από τα πρόσωπα, τα οποία κατά καιρούς καλούνται ν' αναλάβουν τον προεδρικό θώκο. Μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο μεγάλα εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα παίζονται εξαιτίας αυτής της θέσης. Γι' αυτόν τον λόγο οι πολιτικοί, μέσα στα πλαίσια της συντεχνιακής συνομωσίας, δεν αντιδρούν σε ό,τι συμβαίνει. Γι' αυτό φανατικοί και επαγγελματίες "Πασόκοι" ψήφισαν με τα δύο τα χέρια τον "δεξιό" Στεφανόπουλο. Γι' αυτόν τον λόγο φανατικοί και επαγγελματίες "Δεξιοί" ψήφισαν με τα δύο τα χέρια τον "σοσιαλιστή" Παπούλια.
Όλα μέσα στο ίδιο κόλπο εξυπηρέτησης των ιδίων συμφερόντων είναι. Γι' αυτόν τον λόγο τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι σφετεριστές των κομμάτων δεν απειλούν αυτήν τη συνωμοτική συμπεριφορά και απλά "παίζουν" τα παιχνίδια τους με τους ίδιους κανόνες. Γι' αυτόν τον λόγο οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής λεηλασίας του λαού και διαπλεκόμενοι καναλάρχες "λατρεύουν" όλους τους Προέδρους. Τους "τέλειους", οι οποίοι φέρουν άριστα το βάρος των ευθυνών τους. Είναι υποχρεωμένοι να τους παρουσιάζουν σαν "άξιους", γιατί με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούν στον κόσμο την άποψη ότι είναι ασφαλές για τον λαό να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μονίμως ένα πολιτικό πρόσωπο.
Έχει γίνει τόσο μεγάλη κατάχρηση αυτής της συντεχνιακής αθλιότητας, που στην κυριολεξία προβάλει ως επείγουσα ανάγκη να νομοθετηθεί μια "θωράκιση" του θεσμού από τα πολιτικά "αρπακτικά". Θα πρέπει ν' απαγορευτεί δια νόμου η κατάληψη αυτής της θέσης από πολιτικό πρόσωπο. Να πάψουν να έχουν τη δυνατότητα οι βουλευτές να ψηφίζουν για τη θέση του ελέγχοντος Προέδρου κάποιον συνάδερφό τους. Το σύνολο της σημερινής παρακμής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σ' αυτήν την "τρύπα", που αφήνει ο συνταγματικός νομοθέτης. Μια "τρύπα", που ο "εθνάρχης" την έκανε "αψίδα" του κομματικού "θριάμβου". Κανένας κομματισμός, κανένα συντεχνιακό προνόμιο και κανένας διαπλεκόμενος καναλάρχης-επιχειρηματίας-εργολάβος δεν θα υπήρχε, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν μονίμως ένας σημαντικός Έλληνας και όχι κάποιο ασήμαντο "ζωντανό" από τα γνωστά "κομματοστάσια".
Κάθονται οι Έλληνες απλοί πολίτες και νομικοί επιστήμονες και κάνουν μηνύσεις, εναντίον του νομικά "θωρακισμένου" Πρωθυπουργού και αγνοούν τον πολύ πιο "εύκολο" Πρόεδρο. Εναντίον του Παπούλια έπρεπε να κάνουν τις πρώτες μηνύσεις για το εθνοκτόνο Μνημόνιο ...Εναντίον του "τουρίστα" της Ηρώδου του Αττικού θα  έπρεπε να στραφούν νομικά ...Εναντίον του επίορκου και ανίκανου Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντος, ο οποίος εξοφλά τα δικά του ιδιωτικά "γραμμάτια" με εθνικές "επιταγές". Αυτού, που, είτε εσκεμμένα είτε από αδυναμία, ήταν ανίκανος να φέρει εις πέρας τον ρόλο του. Μας δουλεύει ο Καρολάκος. Ο "τίποτας". Ο "αντιστασιακός". Ο πρώην "Δρίτσας" του Ανδρέα.
Ευχόμαστε ο Παπούλιας να είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα φύγει κλοτσηδόν και ατιμασμένος από το μέγαρο της Ηρώδου του Αττικού. Πιστεύουμε στον ελληνικό λαό και πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θ' αντιδράσει στην προδοσία της πατρίδας του ...Θα αντιδράσει στον δωσιλογισμό των Προέδρων και των Πρωθυπουργών, οι οποίοι τον πρόδωσαν, για να εξυπηρετήσουν τους "δανειστές" μας ...Θα αντιδράσει στους Προέδρους "δανειστές" των Πρωθυπουργών, που εξοφλούνται με εθνικά "ιμάτια". 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


Υ.Γ.
Άσχετο. Τι είπε πάλι ο γνωστός ανθυπογαλατοσυνταγματολόγος; Πρότεινε στον Παπανδρέου να ορίσει τον Σαμαρά ως Αναπληρωτή Πρωθυπουργό; Αρχηγός κόμματος του Κοινοβουλίου προτείνει "συναλλαγή" μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, προκειμένου να παρακάμψει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που επιβάλει η δημοκρατική μας λειτουργία; Μόνος του τα σκέφτεται όλα αυτά ή τον συμβουλεύει μυστικά κάποιος Στρατηγομπακάλης; Στην κουζίνα της Μαρίκας τα μαθαίνει αυτά τα "ωραία"; Το Σύνταγμα της χώρας το έχει δει καμιά φορά ή νομίζει ότι απλά είναι μια πλατεία; Αυτοί, οι οποίοι τον επέλεξαν και τον ψήφισαν, ανάμεσα σε τι τον διάλεξαν; Ανάμεσα σε Pampers και Ariel;


Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/oi-anotatoi-arxontes-tis-irodou-attikou.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters