Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ..ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική; Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση...Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε το. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.
Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:
Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται. υπερβολές. Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του.. κράτους, θα σας πείσει!

ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα
Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους.
Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)
ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006
Αλλά επειδή στίς μέρες μας, κυριαρχεί η κρίση κατεβάστε το για να το διαβάσετε εδώ
Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.
Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρετε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)
Τα ΜΜΕ σιωπούν.
Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.
Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?
Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.
Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.

mousaios

"Αντισημιτισμός" ... ακόμα μία Εβραϊκή εφεύρεση για την προώθηση κι εδραίωση των συμφερόντων τους

Είσαι εμπόδιο στα σχέδια;;; Λες πολλά;;; ... είσαι "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ" κι άντε γεια! Ο ΙΟΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥ-CIAς έτσι νομιμοποίησε την δήθεν "αριστερή" δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Έγραψαν οι πράκτορες της CIA και της MOSSAD ότι ήταν λογικό να πεθάνει με 17 σφαίρες επειδή ανέβαζε άρθρα για τους Εβραίους, πήρε το μέρος των Βατοπεδινών και ήταν φίλος του Κεντέρη που είχε ντοπαριστεί.
Βλέπετε οι Αμερικάνοι super-heroes των Ολυμπιακών "ΔΕΝ" ντοπάρονται και το ότι μία μέρα πριν την έναρξη στοχοποιήθηκαν από τους Αμερικάνους της IAΑF ΜΟΝΟ οι δύο Έλληνες αθλητές ήταν απλά μία ακόμα "σύμπτωση" . Εμείς φυσικά "δεν καταλάβαμε" ότι όλα έγιναν για να πιάσουν τόπο οι χορηγίες εκατομμυρίων δολαρίων των πολεθνικών στους Αμερικάνους ντοπαρισμένους αθλητές. Σύμμαχοι των Αμερικανών σ'αυτό το ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι ντόπινγκ-χορηγιών ήταν κλασικά οι πανάθλιοι γενίτσαροι των "Ελληνικών" ΜΜΕ που προέβαλαν το σκάνδαλο με απίστευτο πάθος προκειμένου να ευνοήσουν τα πραγματικά αφεντικά τους από τις ΗΠΑ και να πληγώσουν και την κυβέρνηση Καραμανλή που τόσο "συμπαθούσαν" οι Αμερικάνοι.
Είναι κακό πράγμα να είσαι αντισημίτης όταν όλα τα ΜΜΕ ελέγχονται από σημίτες, σιωνιστές, μασόνους και υπαλλήλους αυτών.


Στην Αμερική ... κοπέλα Εβραϊκής καταγωγής ζωγράφισε ΜΟΝΗ της τη χιτλερική σβάστιγκα πάνω στην πόρτα της και παρίστανε το θύμα αντι-σημιτισμού:



Παρακολουθήστε μερικά μαθήματα "πολυπολιτισμού" εντός του Ισραήλ που ΔΕΝ θα δείτε ποτέ στην Ελληνική Τηλεόραση:


Στην Αμερική στα μέσα του Αυγούστου συνελήφθη Ισραηλινός δολοφόνος (serial killer) ο οποίος μαχαίρωσε 16 έγχρωμους Αμερικάνους σκοτώνοντας τους 5 από αυτούς!
Συνελήφθη την ώρα που ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο ΤΕΛ-ΑΒΙΒ. Εννοείται ότι το θέμα ... αναφέρθηκε στιγμιάια και χωρίς ... πολλές λεπτομέρειες. Στην Ελληνική Τηλεόραση φυσικά απέφυγαν επιμελώς να αναφέρουν την καταγωγή και τον προορισμό του δράστη!



Και για να γυρίσουμε στα δικά μας ...
Να θυμίσουμε την ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά ... που επιμελήθηκαν ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και ΔΥΟ ΑΓΓΛΟΙ ... ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ της Κρήτης σε συνεργασία με Έλληνας ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ της Στρατιωτικής Βάσης του ΝΑΤΟ. Με εξαίρεση τον Δημοσιογράφο του ΕΘΝΟΥΣ Γιώργο Δελαστίκ ... όλα τα ΜΜΕ τήρησαν ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ και δεν προέβαλαν ΚΑΘΟΛΟΥ την υπόθεση παρά την σχεδιασμένη επίθεση που δεχτήκαμε ως λαός από τα ξένα ΜΜΕ!


Να θυμίσουμε την επίθεση που ετοίμασε το Εβραϊκό λόμπι στον γνωστό ηθοποιό MEL GIBSON μετά τις δηλώσεις του που αφορούσαν τους πολέμους των Εβραίων. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Άλλωστε οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ή καλύτερα ΟΛΕΣ και ΟΛΑ τα πρακτορεία ειδήσεων ανήκουν σε "ικανούς" Εβραίους όπως μας περήφανα αναφέρει σε άρθρο του στους LOS ANGELES TIMES o κ.STEIN που μπορείτε να διαβάσετε ακριβώς δίπλα κάνοντας κλικ στην εικόνα. Το απίστευτο είναι ότι στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι το Hollywood αποδεδειγμένα ελέγχεται στο 100% από Εβραίους η προπαγανδιστική δράση της Εβραϊκής Οργάνωσης ADL (Anti Defamation League) κατάφερε να πείσει το 78% των Αμερικανών ότι ... αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!




Βέβαια είναι περιττό να υπενθυμίσουμε τα ΕΡΓΑ των Ισραηλινών στη Γάζα και το πόσο επιτυχημένοι είναι στην εξολόθρευση ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Πάνω από 300 μωρά εξολόθρευσαν σε λίγες μέρες χωρίς να το μάθει σχεδόν κανείς.
Ούτε επίσης έφτασε ποτέ στα Ελληνικά δελτία ειδήσεων το σκάνδαλο παιδεραστίας μετά φόνων που συγκλόνισε την Λιθουανία. Φυσικά αυτή την περίεργη σχέση των Εβραίων με τα μωρά είχαμε εντοπίσει και στην περίπτωση του KOHN-BENDIT των Πρασίνων του SOROS.





























 
πηγη

Επιχείρηση «συγκατοίκηση» στο Αιγαίο

Πολυεπίπεδη βήμα προς βή-μα επιχείρηση διχοτόμησης του Αιγαίου δρομολογεί η Τουρκία, δρέποντας πλέον τους καρπούς μιας πολιτικής που εδώ και χρόνια υλοποιεί σε βάρος της χώρας μας, τόσο σε επίπεδο διμερών σχέσεων όσο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών και κυρίως του ΝΑΤΟ. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει βεβαίως να προσθέσουμε και τις συνεχείς εξόδους των τουρκικών ερευνητικών σκαφών «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ», τα οποία, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο δίμηνο, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, κυριολεκτικά αλωνίζουν στα νερά του Αιγαίου, με τα ελληνικά περιπολικά του Λιμενικού σε ρόλο απλού παρατηρητή.

Υιοθετώντας την τακτική των «γκρίζων ζω-νών», αμφισβητώντας την κυριαρ-χία της Ελλάδας σε εκατοντάδες βραχονησίδες, απαιτώντας την αποστρατιωτικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου, ακόμη κι αυ-τών που εξαιρούνται με βάση τις συνθήκες, όπως είναι ο Αϊ-Στρά-της, απειλώντας με πόλεμο στο ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. από τα 6 που έχουμε σήμερα και μη αναγνωρίζοντας το εύρος του εναέριου χώρου των 10 ν.μ., η Τουρκία κλιμακώνει σταδιακά τις διεκδικήσεις της σε βάρος της χώρας μας.

Τουρκικές διεκδικήσεις
Η έξοδος άλλωστε των συγκεκριμένων πλοίων στο Αιγαίο, αποτελώντας τον τελευταίο κρίκο στη μακριά αλυσίδα των τουρκικών διεκδικήσεων, έχει περισσότερο σημειολογική και λιγότερο πρακτική σημασία. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ, το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη είναι η πραγματοποίηση ερευνών για πετρέλαιο. «Απλά δείχνουν κατ’ αυτό τον τρόπο ότι λόγο στο Αιγαίο δεν έχει μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία», σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές. Εξάλλου, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα, ο πρώτος ευθύς εξαρχής δεν άφησε κανένα περιθώριο στον δεύτερο αναφορικά με τις αντιλήψεις που τρέφει για το ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αντιλήψεις που παραπέμπουν στη θεωρία συγκατοίκησης με ίσα δικαιώματα και για τις δύο πλευρές, αφού, σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, η θάλασσα του Αιγαίου είναι το «κοινό σπίτι» για την Ελλάδα και την Τουρκία. Το γεγονός βεβαίως ότι οι συνθήκες ορίζουν ότι το «σπίτι δεν είναι κοινό», αλλά έχει ιδιοκτήτη και αυτός είναι η χώρα μας, δεν έχει καμία σημασία για την Τουρκία και την επεκτατική πολιτική που εφαρμόζει. «Είμαστε μια οικογένεια Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, το ίδιο τουριστικό περιβάλλον», συνέχισε ο κ. Νταβούτογλου, με τον κ. Δρούτσα να αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, προφανώς για να μην χαλάσει το καλό κλίμα και οι διακοπές τους…


Κατευναστική πολιτική
Ανάλογη είναι, όμως, και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, τηρώντας μία κατευναστική πολιτική έναντι της Άγκυρας, εμφανίζεται αδύναμη, υποχωρητική και χωρίς ξεκάθαρη πολιτική αντιμετώπισης των τουρκικών διεκδικήσεων. Ακόμη και ο ρόλος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εξάλλου, σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτών της Τουρκίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Στις αρχές της δεκαετίας, τα τουρκικά μαχητικά αντιμετωπίζονταν άμεσα, υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις που στον αέρα βρίσκονταν ακόμη και πάνω από 100 ελληνικά μαχητικά εμπλεκόμενα σε αερομαχίες με τα αντίστοιχα τουρκικά. Η δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού απέτρεπε τις τουρκικές φρεγάτες να «σουλατσάρουν» ανενόχλητες στα ανοιχτά του Σουνίου, ενώ κάθε που τα τουρκικά ερευνητικά έβγαιναν στο Αιγαίο, την παρακολούθησή τους αναλάμβαναν πολεμικά πλοία, ικανά να αντιπαρατεθούν με τα αντίστοιχα τουρκικά, και όχι περιπολικά του Λιμενικού Σώματος.
Τους τελευταίους μήνες, πάντως, τα πράγματα δεν έχουν μόνο «διμερές ενδιαφέρον», αλλά τείνουν να γίνουν ακόμη πιο μπερδεμένα, καθώς στη συγκεκριμένη διαμάχη έχει αρχίσει να εμπλέκεται όλο και πιο πολύ ο αμερικανικός παράγοντας, έχοντας βάλει «στο μάτι» να αξιοποιήσει για λογαριασμό του τα πετρέλαια του Αιγαίου, εφόσον βεβαίως αυτά υπάρχουν…


«Αμφισβητούμενη περιοχή»
Ενδεικτικά να σημειώσουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ενέργεια στην Ευρασία κ. Ρίτσαρντ Μόρνιγκσταρ, ο οποίος, αφού πρώτα χαρακτήρισε το Αιγαίο «αμφισβητούμενη περιοχή», προέκρινε τη δημιουργία μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, ακόμη κι αν εν τω μεταξύ δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές.
Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στο παζλ της κατάστασης που τείνει να δημιουργηθεί στο ελληνικό Αρχιπέλαγος είναι και η «πρεμούρα» που έχει πιάσει τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τη μείωση των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων. Ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι μία σειρά από κέντρα μελέτης, όπως το SIPRI και το Διεθνές Κέντρο για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη (BICC), ινστιτούτα αλλά και εκθέσεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες παρακάμπτουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ζητώντας από τις ελληνικές κυβερνήσεις να μειώσουν τις αμυντικές δαπάνες της χώρας και να κινηθούν με περισσότερη «ευελιξία» και «κατανόηση» προς τις τουρκικές θέσεις και αιτιάσεις… Σε πρόσφατη σχετική μελέτη, μάλιστα, το BICC, το οποίο χρηματοδοτείται από αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και κυρίως από τη γερμανική, προτρέπει τόσο την ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ να εφαρμόσουν ένα άτυπο στρατιωτικό εμπάργκο κατά της Ελλάδας, προτείνοντας ταυτόχρονα την αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


m-epikaira

“Στόχος μας να κυματίσει η σημαία μας στον Πενταδάκτυλο”!

Σ/χης Συμεών Κεβεντζίδης, διοικητής ΕΛΔΥΚ:
Επιτέλους υπάρχουν όχι απλώς Έλληνες “δημόσιοι υπάλληλοι” που δεν φοβούνται να μιλήσουν, αλλά Έλληνες αξιωματικοί που τιμούν την στολή και το...
εθνόσημο που φορούν:
 
Σε μια ομιλία που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης, μιλώντας σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο στο Δήμο Στροβόλου για τα 50χρονα της ΕΛΥΚ είπε απλώς το αυτονόητο: “Στόχος της ΕΛΔΥΚ, αν οι περιστάσεις το επιβάλουν, είναι η πολεμική σημαία της να ξανακυματίσει στον Πενταδάκτυλο”. Στο όρος της Κύπρου που κατέχεται σήμερα από την Τουρκία μετά την εισβολή του 1974. Εκεί που εκατοντάδες Έλληνες σκοτώθηκαν μετά την προδοσία του 1974 και πότισαν με αίμα την γη των πατέρων…

Την ίδια στιγμή άγημα μετέφερε την αιματοβαμμένη πολεμική σημαία της ΕΛΔΥΚ που βγήκε αιματοβαμμένη από το στρατόπεδο της Δύναμης στο Γερόλακκο. Η αποστροφή της ομιλίας του Έλληνα αξιωματικού θίμισε σε όλους ότι στόχος και ιερός σκοπός μας δεν είναι ο συμβιβασμός και η παραχώρηση εδαφών και ψυχών, αλλά η ανάκτηση και η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου στα εδάφη που απώλσε το 1974.
Συμπλήρωσε ακόμα ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ότι “Η ΕΛΔΥΚ εκπροσωπεί την επίσημη παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο” και θα κάνει ότι χρειαστεί για να υπεραπιστεί αυτή την παρουσί. , σκόρπισε ρίγη σιγκίνησης και καταχειροκροτήθηκε. Ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συμεών Κεβεντζίδης , κατάγεται από την Ξάνθη και έχει υπηρετήσει ξανά στην Κύπρο ως διοικητής του πρώτου τάγματος της ΕΛΔΥΚ. Διακρίνεται για τις επιχειρησιακές του ικανότητες και την αποφασιστικότητά του.
Γνωρίζει πολύ καλά το αμυνιτκό πρόβλημα της Κύπρου. Θεωρεί ότι πέρα και πάνω απ’ όλα ο στρατός πρέπει να ασκείται συνέχεια και εξαντλητικά για να είναι ετοιμοπόλεμος για να μπορεί η πολιτική ηγεσία να τον χρησιμοποεί ως εργαλείο στο διπλωματικό επίπεδο.
“Πρέπει να νιώθουν το φόβο μας οι εχθροί της πατρίδας” συνηθίζει να λέει . Ο νέος διοικητής γνωρίζει πολύ καλά τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Πέτρο Τσαλικίδη, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Εθνική Φρουρά και ΕΛΔΥΚ, βάσει του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου, έχουν την ευθύνη να συνεργαστούν προς όφελος της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.
O Σ.Κεβεντζίδης διαδέχθηκε στις 8 Ιουλίου έναν άλλο πολύ ικανό αξιωματικό τον Γεώργιο Θαλασσινό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Δραγώνα άνοιξε την "πόρτα" για τουρκικό πανεπιστήμιο στη Θράκη!!!

Με εισήγησή της έκλεισε η ελληνική Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, στην οποία φοιτούν εκπαιδευτικοί για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης
«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, στην οποία εκπαιδεύονται δάσκαλοι για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, έβαλε το υπουργείο Παιδείας, τουλάχιστον για φέτος
Ικανοποίησε έτσι το πάγιο αίτημα της Aγκυρας να....
κλείσει την Ακαδημία και οι εκπαιδευτικοί να διορίζονται από την Τουρκία!
Εισηγήτρια της απόφασης φέρεται ότι είναι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κυρία Θάλεια Δραγώνα. Πρόκειται ασφαλώς για κίνηση που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης να κλείσουν τα «ανοιχτά μέτωπα» με τους εξ ανατολών γείτονες. Το ζήτημα τέθηκε για πρώτη φορά όταν, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης απαίτησε την αντικατάσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης από ένα πανεπιστήμιο αποκλειστικά για μουσουλμάνους.

Συγκεκριμένα, η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας την αντικατάσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, στην οποία εισάγονται μουσουλμάνοι-μέλη της μειονότητας της Θράκης, από μια παιδαγωγική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου τετραετούς φοίτησης, όπου θα εκπαιδεύονται αποκλειστικά και μόνο μουσουλμάνοι που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία.

Το αίτημα διατυπώθηκε επισήμως προς την κυρία Δραγώνα στη διάρκεια ειδικής ημερίδας που διοργανώθηκε από την ειδική γραμματέα στην Κομοτηνή.Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας απλώς παρακολουθούσε τις καταγγελίες των εγκαθέτων της Αγκυρας έναντι του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Μερίδα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, δε, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «αυθαίρετο οικοδόμημα» την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία! Σημειώνεται ότι για την αναβάθμιση της σχολής κανένας δεν έχει αντίρρηση, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά. Φυσικά διδάσκεται και η τουρκική γλώσσα.

Υστερα από αυτή την ημερίδα το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να την κλείσει, τουλάχιστον για φέτος, χωρίς να είναι γνωστό τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Αυτό το ερώτημα τίθεται από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής προς το υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή, αν θα βάλει οριστικά τέλος στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, που παρά τα προβλήματά της βγάζει εκπαιδευτικούς για τα μειονοτικά σχολεία.

Οπως λένε, με το «λουκέτο» στη σχολή είναι να σαν να ικανοποιείται το αίτημα για τουρκόφωνους δασκάλους που θα διδάσκουν την τουρκική γλώσσα, αποδεχόμενοι την ελλιπή εκπαίδευση από την Ελλάδα. Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν, θεωρώντας περίεργο το αίτημα για μη διεξαγωγή ακαδημαϊκού έτους, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας άλλου πανεπιστημίου.

Ο ιστορικός αναλυτής κ. Νεκτάριος Δαπέργολας τονίζει: «Θέλουν να ελέγχουν την όλη διαδικασία, δηλαδή την παραγωγή δασκάλων, και στη συνέχεια την εκπαιδευτική διαδικασία στα μειονοτικά σχολεία, τη διαδικασία επιμόρφωσης αλλά και τους διορισμούς». Και ο εκπαιδευτικός υπογραμμίζει: «Θέλουμε δημόσια σχολεία με δασκάλους που θα μαθαίνουν στους μαθητές την ελληνική γλώσσα και παράλληλα θα διδάσκεται η τουρκική γλώσσα, όπου απαιτείται ως μητρική, σαν γλωσσικό μάθημα».

Η επιτροπή μάλιστα, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η κυρία Δραγώνα στην Κομοτηνή με θέμα «Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», ζητάει την απευθείας συμμετοχή της «τουρκικής μειονότητας της Θράκης», όπως η ίδια αποκαλεί τους μουσουλμάνους της περιοχής. Μάλιστα η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» έφτασε στο σημείο να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε πως είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση να βρίσκει επιτέλους ανταπόκριση το χρόνιο αίτημα διαλόγου μας. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα ο διάλογος αυτός είναι μονόπλευρος. Η ανακοίνωση της ειδικής γραμματέα κυρίας Δραγώνα περί του ότι θα εκλάβει τις απόψεις όλων των μερών αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο αυξάνει τις ανησυχίες ότι πρακτικά ο διάλογος δεν θα έχει καμία θετική συμβολή.

Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης ήταν ένα “αυθαίρετο οικοδόμημα” που ιδρύθηκε την εποχή της χούντας με σκοπό την κατάργηση της αυτόνομης εκπαιδευτικής δομής της “Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” που διασφαλίζεται με διεθνείς συμβάσεις».

Και συνεχίζουν κρίνοντας ότι η υπάρχουσα «Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης είναι ένα οικοδόμημα που έχει λάβει άδεια οίκησης», ενώ υπογραμμίζουν: «Απαιτούμε την επαναδόμηση της αυτονομίας του εκπαιδευτικού συστήματος της “Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” όπως ήταν πριν από την περίοδο της χούντας. Αυτό είναι εφικτό μόνο με τη θέσπιση ενός μηχανισμού διαλόγου που θα βασίζεται στην ισότητα και στον οποίο στα θέματα που αφορούν την ίδια, η “Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης” θα πρέπει να έχει απευθείας συμμετοχή και λόγο».


ΠΑΡΟΝ

Εξαιρούνται οι πολιτικοί από το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!!!


Του Χρήστου Θεοχαράτου

Η κυβέρνηση κατέθεσε, ψήφισε και ισχύει από τις 5 Αυγούστου 2010, νέο νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και, γενικά, για τη νομιμοποίηση χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Ο νέος νόμος είναι...
αυστηρότερος και αυτό είναι υπέρ της κυβέρνησης.

Εκτός από την ποινική δίωξη και τις βαριές ποινές που προβλέπονται με τον νέο νόμο, ως παρεπόμενες ποινές, επιβάλλονται η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων (και των μελών των οικογενειών τους), η απαγόρευση, άρα, εκποίησης περιουσιακών στοιχείων τους και, τελικά, η δήμευσή τους.

Στον νόμο, όμως, υπάρχει μια εξοργιστική (και σε επίπεδο συμβολισμού και σε επίπεδο ουσίας) εξαίρεση. Η οποία εξαίρεση δεν επισημάνθηκε δεόντως μέσα στη ραστώνη των Διακοπών και η οποία ξανάρχεται στο φως με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του νόμου.

Ποιοι εξαιρούνται από τις δρακόντειες διατάξεις του νόμου αυτού;

Οι… αιρετοί!

Δηλαδή, οι υπουργοί και υφυπουργοί που έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι κοινοτάρχες, οι περιφερειάρχες και οι νομάρχες – για όσο θα υπάρχουν!

Γιατί εξαιρούνται όλοι αυτοί;

Διότι -υποστηρίζει η εγκύκλιος- όλοι αυτοί εμπίπτουν στον νόμο περί του «πόθεν έσχες» και υπόκεινται στον δημόσιο έλεγχο!

Εκεί, δηλαδή, που αναμέναμε, οι αφελείς, όχι μόνο την τροποποίηση, αλλά την πλήρη κατάργηση του νόμου «περί ευθύνης υπουργών», ώστε να εκλείψει από τον δημόσιο βίο αυτός ο αναχρονισμός και οι υπουργοί να δωσιδικούν, όπως όλοι οι πολίτες, στους φυσικούς δικαστές τους – μας προέκυψε επέκταση της ειδικής μεταχείρισης και δωσιδικίας σε όλους τους αιρετούς.

Να δεσμεύεται και να δημεύεται -με άλλα λόγια- η περιουσία του δικηγόρου, του γιατρού, του εμπόρου ή του κρατικού λειτουργού που εμπλέκεται σε υποθέσεις νομιμοποίησης χρήματος από έκνομες πράξεις – αλλά να μη δεσμεύεται και να μη δημεύεται η περιουσία του βουλευτή, του δημάρχου, του περιφερειάρχη…

Να δεσμεύονται και να δημεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων και των παιδιών του δικηγόρου, του επιχειρηματία, του δημοσίου υπαλλήλου ή του συμβολαιογράφου που συνέπραξαν στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά να παραμένουν στο απυρόβλητο τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων και των παιδιών του βουλευτή, του δημάρχου, του περιφερειάρχη!

Μα, -θα παρατηρήσετε- υπάρχουν οι νόμοι «περί ευθύνης υπουργών» και «περί πόθεν έσχες»! Στη συνείδηση του Λαού δεν υπάρχουν. Είναι και οι δύο πτώματα. Η πείρα απέδειξε ότι υπήρχαν (και υπάρχουν) προκειμένου να οδηγούν στη «νόμιμη ατιμωρησία».
Και αν ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει το αντίθετο, διαπράττει μεγαλύτερο ολίσθημα και από εκείνο που διέπραξε προχθές λέγοντας στους απεργούς του ΟΣΕ:

- Ηρθε η ώρα να ξεβολευτείτε…


hellenicrevenge.blogspot.com

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Σ.Α: Οπως όλες οι κεντρικές τράπεζες των "αναπτυγμένων" χωρών, έτσι και η κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, έχουν εξαγοραστεί ή ιδρυθεί απο τους Διεθνείς Τραπεζίτες με επικεφαλείς πάντα την οικογένεια των "εκλεκτών" τραπεζιτών Ρόθτσιλντ. Πολλές φορές κρύβονται πίσω απο εταιρείες και αχυρανθρώπους. Ομως όσοι ψάξουν ελάχιστα την ιστορία τους γνωρίζουν οτι αυτοί ελέγχουν τις κεντρικές τράπεζες και τυπώνουν για εμάς το χρήμα μας, έχοντας σαν μοναδικό κόστος το χαρτί και το μελάνι. Και εμείς τους ξεχρεώνουμε εδω και 100 χρόνια με τόκο. Εχουν το μοναδικό δικαίωμα να κόβουν το χρήμα για μας. Και εμείς να δουλεύουμε μια ζωή για να τους υπηρετούμε. 
Αυτό το πέτυχαν εξαγοράζοντας μερικούς φιλόδοξους πολιτικούς με ελαστική συνείδηση και αποβλακώνοντας τον κόσμο. 


Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε το μέγεθος της απάτης των δήθεν κρατικών κεντρικών τραπεζών
 
Στο άρθρο 2 του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται αρμοδιότητές της:

α. Χαράσσει και ασκεί νομισματική πολιτική.

β. Ασκεί την πολιτική συναλλαγματικής ισοτιμίας.

γ. Κατέχει και διαχειρίζεται τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε συνάλλαγμα και χρυσό διαθέσιμα της Τράπεζας Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου.

δ. Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων…
ε. …
στ. Έχει το αποκλειστικό προνόμιο της εκδόσεως τραπεζικών γραμματίων τα οποία κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα σε όλη την Ελλάδα.

ζ. Ενεργεί ως ταμίας και εντολοδόχος του Δημοσίου.

Στο άρθρο 3, αναφέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να εκδώσει άλλα τραπεζογραμμάτια.

Και τώρα η μεγάλη ερώτηση:

Τι είδους νομικό πρόσωπο είναι η Τράπεζα της Ελλάδος;;;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας όπως και εγώ πριν ψάξω το καταστατικό της, ήσασταν σίγουροι ότι πρόκειται για οργανισμό του Δημοσίου, διότι θα ήταν απαράδεκτο να εμπιστευθούμε την έκδοση και έλεγχο του χρήματος στην χώρα μας σε ιδιώτη.

Αμ δε!

Στο τμήμα ΙΙ – άρθρο 8 αναφέρεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πολυμετοχική ιδιωτική εταιρία, και ενώ δεν αναφέρει κανέναν περιορισμό όσον αφορά στο ποσοστό κατοχής ενός φυσικού προσώπου, αναφέρει ρητά ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να κατέχει πάνω του 35%, δηλαδή η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να ανήκει ολόκληρη σε έναν ιδιώτη, αλλά δεν μπορεί ποτέ να έλθει στα χέρια του ελληνικού δημοσίου!!!

Σας θυμίζει τίποτε αυτό;

Και βέβαια κατόπιν τούτου, είναι φυσικό να δημιουργηθούν ερωτήματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού, αλλά ντρεπόμασταν να ρωτήσουμε:

1. Πώς είναι δυνατόν μία ιδιωτική εταιρία να κατέχει και να διαχειρίζεται τα διαθέσιμα της χώρας μας;

2. Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε τον έλεγχο όλων των υπολοίπων τραπεζών σε μία ιδιωτική εταιρία;;;

3. Τί είδους νομικό πρόσωπο είναι η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα;

4. Τί είναι η Commission?

5. Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τύποι στην κομισιόν που βγαίνουν και λένε μαλακίες για την χώρα μας και μας σέρνουν στο ΔΝΤ;

Λοιπόν όσον αφορά στην κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα, τόσο το διοικητικό συμβούλιο, όσο και η εκτελεστική επιτροπή, αποτελούνται απο διοικητές κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών, άρα οι ίδιοι τύποι που διοικούν τις «Εθνικές» κεντρικές κρατικές τράπεζες που όπως είπαμε είναι ιδιωτικές εταιρίες!!!

Όσον αφορά στο ποιοί καθορίζουν τις μοίρες μας, την ερώτηση αυτή έχει θέσει και ο φίλος μας ο βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage (ο Θεός να τον έχει καλά) στον μη δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της ΕΕ κ. Herman Van Rompuy.
[Θαλαμοφύλακας]
 
 ΟΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ-ΑΥΤΟΥΣΙΟ  ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ 
ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ

Καραμανλής: Έκανα εκλογές γιατί θα με καθάριζαν

karamanlis_geyma_1.jpg
Εκτός από τα παιδάκια και τα ανέκδοτα που κυριάρχησαν στο δείπνο του Καραμανλή στην ταβέρνα του Ποταρή στο χωριό Κουνουπιά Αρκαδίας, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός σ' έναν οπαδό της Ν.Δ. που τον πλησίασε και τον ρώτησε.
«Πρόεδρε γιατί πήγες σε εκλογές αφού γνώριζες ότι θα χάναμε;».
Ο Καραμανλής τον κοίταξε και χωρίς να χάσει χρόνο του απάντησε.
«Γιατί θα με τρώγανε...»
Η συγκεκριμένη απάντηση έρχεται να ενισχύσει την άποψη που διατυπώνουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικάνοι είχαν αποφασίσει πολύ πριν από τις εκλογές να τελειώνουν με τον πρώην πρωθυπουργό. 


Read more: http://pentapostagma.blogspot.com/2010/08/blog-post_7056.html#ixzz0zS2jbnOC

ΤΗ ΧΑΣΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ...

Η πλειονότητα των υπαλλήλων,δημοσίων και ιδιωτικών,καθώς επίσης και οι ιδιοκτήτες χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούσαν έως τώρα την επονομαζόμενη μεσαία ταξη στη χώρα μας,η οποία απολάμβανε μια ζωή με όλα τα απαραίτητα και όχι μόνο.
Η απόκτηση ενός σπιτιού,μεταφορικού μέσου αλλά και κάποια άλλα πράγματα όπως διακοπές, ταξίδια, σπουδές των παιδιών κ.τλ. δεν αποτελούσαν όνειρο αλλά πραγματικότητα,με το ανάλογο αντίτιμο ,που στην προκειμένη περίπτωση αποδείχθηκε βαρύ.
Η κατάσταση αυτή όμως ανατρέπεται άρδην με τους χειρότερους οιωνούς για το μέλλον.Δυστυχώς η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και εν κατακλείδι η οριστική αφάνιση αυτής είναι πραγματικότητα. Ξαφνικά ξυπνήσαμε ένα ''ωραίο'' πρωινό και ανακαλύψαμε την κορυφή του παγόβουνου....

Έτσι οι τράπεζες σταμάτησαν να χορηγούν δάνεια γιατί πλέον ''δεν πληρούσαμε τους όρους''και άρχισε η σταδιακή νέκρωση της αγοράς.Από εκεί και μετά ξεκίνησε μια φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου για να εξυγιάνουμε ''δήθεν'' τα δημοσιονομικά μας.

Όλα λοιπόν πήραν στροφή 180 μοιρών με αρνητικό ασφαλώς πρόσημο για το πορτοφόλι του μικρομεσαίου.

Η εθνική οδός γέμισε διόδια και η τιμή τους σχεδόν διπλασιάστηκε.

Ο Φ.Π.Α αυξήθηκε συμπαρασύρωντας όλα τα αγαθά σε μεγάλες αυξήσεις.

Η τιμή της βενζίνης από 0,85 λεπτά έφτασε το 1,50 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης ακούγεται πολύ έντονα ότι θα εξισωθεί η τιμή του με αυτή του πετρελαίου κίνησης.

Οι μισθοί οι συντάξεις και τα δώρα ψαλιδίστηκαν και έπεται συνέχεια.

Άν έρθει και μια αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα τότε θα προστεθεί το κερασάκι στην τούρτα,μόνο που αυτή η τούρτα θα είναι πικρή για την πλειονότητα των Ελλήνων.
Έτσι λοιπόν θα φτάσουμε σε μια κατάσταση που θα θυμίζει κάποιες δεκαετίες πίσω,τότε που υπήρχαν δύο τάξεις στην Ελληνική κοινωνία:οι φτωχοί και οι πλούσιοι και ασφαλώς η μεσαία τάξη θα κάνει ένα άλμα προς τα πίσω και θα ενσωματωθεί στην πρώτη κατηγορία.

XR-ART


Το είδα στο: anemo-milos.blogspot.com

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ...

Μαθήματα για αρχάριους

Φαίνεται ότι στη χώρα μας δύο τινά συμβαίνουν: Ή οι ηγεσίες και τα επιτελεία των κομμάτων, τα ΜΜΕ και η διανόηση δεν έχουν τις γνώσεις ούτε του πρωτοετούς φοιτητή των οικονομικών ή όλοι αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία: Είναι δηλαδή υπάλληλοι των διεθνών και εγχώριων μαφιών του χρήματος.
Και επειδή είναι αδύνατον να μη γνωρίζει κανείς το αλφάβητο της αστικής οικονομίας, αβίαστα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι «εγκάθετοι» των διεθνών μηχανισμών του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Δεν μπορεί να μη γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε ΠΤΩΧΕΥΣΗ από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τους εγχώριους πολιτικούς υπηρέτες τους.
Δεν μπορεί να αγνοούν ότι αυτή η ΠΤΩΧΕΥΣΗ δεν γίνεται άμεσα «εκτελεστή» και παρατείνεται για λίγο μέχρι να ξεζουμιστεί και πωληθεί ολόκληρη η χώρα σε αυτούς...
που την πτώχευσαν και ο οποίοι προσδοκούν, για τη σωτηρία τη δική τους και των τραπεζών, να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα.
Δεν μπορούν να αγνοούν ότι το στέγνωμα της ρευστότητας στην αγορά, ο δραματικός περιορισμός της ζήτησης και τα δολοφονικά μέτρα του Μνημονίου αφαιρούν κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης και βυθίζουν αναπότρεπτα τη χώρα σε ολοκληρωτική χρεοκοπία.
ΟΛΑ τα γνωρίζουν και ΟΛΟΙ τα γνωρίζουν: Κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ, οικονομολόγοι και ολόκληρο το ιερατείο της διανόησης.

Δεν βγάζουν άχνα, όμως για όλα αυτά, απεναντίας παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό για ανακάμψεις, σωτηρίες και λοιπές φαιδρολογίες.

Έχει επιβληθεί μια συνωμοσία της σιωπής, της συγκάλυψης της αλήθειας και της φρενήρους εξαπάτησης. Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι όλα τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τα πνευματικά ιερατεία του καθεστώτος βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκτελώντας τις εντολές των διεθνών κέντρων εξουσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπουν και τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος. Φλυαρούν αντιπολιτευτικά δήθεν, πάντα από «αριστερή σκοπιά», αλλά συγκαλύπτουν σκανδαλωδώς την αλήθεια των πραγμάτων, τη «μαθηματική πτώχευση» και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τις δικές τους.

Αυτή η «αριστερά» (το έχουμε αναλύσει) συμμετείχε ΕΝΕΡΓΑ σε αυτή τη διαδικασία της χρεοκοπίας της ελληνικής κοινωνίας και της πτώχευσης που έχει συντελεστεί, και της οποίας δεν έχει υπογραφεί ακόμα η ληξιαρχική πράξη …

Ζήτημα 1ον

Η ένταξή μας στην ΕΕ και στο ευρώ, το «παραδεισένιο όνειρο» του καθεστωτικού παραμυθιού, ήταν η κόλαση:

α) Δραματική αποβιομηχάνιση της χώρας μας.

β). Χρηματοδότηση των εξοπλιστικών και λοιπών κρατικών προμηθειών.

γ). Χρηματοδότηση εισαγωγών από τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες της Ευρώπης.

Οι κοινοτικές επιδοτήσεις, συνεπώς, και ο ξένος δανεισμός ήταν το αντίτιμο των τεράστιων κερδών που απεκόμισαν οι ισχυροί της Ευρώπης από την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και το ξεπούλημα της Ελλάδας σε αυτούς.

Οι ισχυροί της Ευρώπης, με πρώτη τη Γερμανία, κερδοσκόπησαν αγρίως με την αποβιομηχάνιση της χώρας μας και το ξεπούλημα των οικονομικών της δομών.

Από τα υπερκέρδη αυτά μας επιδοτούσαν και μας δάνειζαν για καταναλωτικούς σκοπούς και όχι παραγωγικούς για να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθιά στον αδιέξοδο φαύλο κύκλο, συνακόλουθα σε μεγαλύτερη καταλήστευση και υποταγή.

Επιδοτήσεις και δανεισμός για μια εικονική ρευστότητα ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ παραγωγής.

Με πιο απλά λόγια: Από αυτά που μας είχαν ληστέψει μας έδιναν ένα μέρος σε επιδοτήσεις και δάνεια για να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τους υπερεθνικούς κολοσσούς: Hochtief, Siemens, Μirage, Mercedes, Miele,…

Από την καταλήστευση αυτή διογκώθηκε και το καθεστώς της μίζας και των ποικίλων μορφών διαφθοράς…

Ζήτημα 2ον

Με το ξέσπασμα της κρίσης οξύνθηκε ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, συνακόλουθα μεταξύ Ευρώ και δολαρίου.

Όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, σε τέτοιες καταστάσεις κλαδεύονται τα αδύνατα κλαδιά. Η Ελλάδα μοιραία ήταν ο αδύνατος κρίκος στην ΕΕ, έτσι την είχαν καταντήσει.

Η Ασφάλεια των ευρωπαϊκών τραπεζών κινδύνευε γιατί είχαν συσσωρεύσει πλαστικό χρήμα, δηλαδή ελληνικά κρατικά ομόλογα, από τις επιδοτήσεις και τους δανεισμούς προς την Ελλάδα.

Ο κλυδωνισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών και η ΑΜΕΣΗ χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα τίναζε στο αέρα μόνο το Ευρώ, αλλά και το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα.

Έπρεπε, συνεπώς, η Ελλάδα να θυσιαστεί σαν Ιφιγένεια (αύριο την ίδια τύχη θα έχουν και οι αδύνατοι καπιταλισμοί του Νότου) και να οδηγηθεί σε μια «ελεγχόμενη πτώχευση», ώστε να προλάβουν να απαλλαχτούν από τα αφερέγγυα ελληνικά ομόλογα οι Τράπεζες, χρεώνοντας αυτή την «απαλλαγή», δηλαδή την εξόφληση των ομολόγων, στην ίδια την Ελλάδα.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν ήταν το εξωτερικό χρέος μας (όλες οι χώρες έχουν παρόμοια χρέη) αλλά το γεγονός ότι αποτελούσαμε τον αδύνατο κρίκο στην αλυσίδα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το μένος των Γερμανών εναντίον μας δεν οφείλεται σε ψυχολογικά κίνητρα: Την κατάρρευση των τραπεζών τους φοβήθηκαν και τη διάλυση του Ευρώ.

Η προπαγανδιστική υστερία για τη διαφθορά, την «τεμπελιά» και άλλου τέτοιου είδους γλυκερές ηθικολογίες ήταν παραμύθια για να νανουρίζουν τους αφελείς…

Η ΟΥΣΙΑ ήταν η θυσία της Ελλάδας για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα και το ευρώ, να ξεζουμιστούμε ακόμα πιο πολύ και να αποπληρωθούν τα ΟΜΟΛΟΓΑ που λήγουν στην επόμενη τριετία…

Το πακέτο σωτηρίας μας δίνεται λοιπόν γα να πάει, όχι σε κάποια παραγωγική δομή ή ανάπτυξη της ζήτησης, αλλά για να αποπληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν στην επόμενη τριετία και τα έχουν ως βραδυφλεγή βόμβα στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών. Να σώσουμε δηλαδή τις Τράπεζες και το σύστημά τους…

Ζήτημα 3ον

Η τρόικα και το Μνημόνιο επιβλήθηκαν από τους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος ακριβώς για να ελεγχθεί αυτή η διαδικασία (να φεύγουν όλα τα λεφτά έξω) και να εφαρμοστούν ΠΙΣΤΑ τα μέτρα της ολοκληρωτικής αφαίμαξης της ελληνικής κοινωνίας, της ισοπέδωσης των πάντων και του τελικού ξεπουλήματός της, για να αποπληρωθούν τα αφερέγγυα ομόλογά μας…

ΟΤΑΝ ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, σε δύο ή τρία χρόνια, τότε θα ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ και πτώχευση της Ελλάδας από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και θα πεταχτεί έξω από το Ευρώ…

Εν τω μεταξύ όλη η Ελλάδα θα έχει υποθηκευτεί και κάθε αδυναμία πληρωμής θα σημαίνει το πέρασμα της εθνικής της περιουσίας, του εδάφους και του υπεδάφους, καθώς και των εθνικών συνόρων της στα χέρια των διεθνών αρπακτικών…

Η μόνη πολιτική που μπορεί να μας διασώσει, έστω σαν καπιταλιστική χώρα, είναι η ΑΜΕΣΗ παύση πληρωμών και η άμεση αποχώρηση από την ΕΕ και το Ευρώ.

Το να κηρύξουμε εμείς ΑΜΕΣΑ την πτώχευση (ουσιαστικά έχουμε πτωχεύσει) και το να αποχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ από ΕΕ και Ευρώ, αυτό μπορεί να διασώσει την κατάσταση και είναι ένα γεγονός που το τρέμουν πιο πολύ οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί.

ΑΥΤΟΙ είναι που θα καταρρεύσουν με μια τέτοια πρωτοβουλία της Ελλάδας.

Μια τέτοια, βεβαίως. Πολιτική είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι μπορεί να υλοποιηθεί από το ελληνικό πολιτικό καθεστώς: ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ του καθεστώτος είναι θλιβερά υποχείρια των ξένων κέντρων και ΑΥΤΟΙ που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ και της ΚΑΤΟΧΗΣ.

Είναι ΟΛΟΙ ένοχοι ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ…



Γι’ αυτό είναι μεγάλη ΑΠΑΤΗ να επικυρώσουμε αυτό το καθεστώς και να ξεπλύνουμε τα εγκλήματα ΟΛΩΝ των κομμάτων με την ψήφο μας.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Η ΑΠΟΧΗ είναι η μόνη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ πολιτική ΠΡΑΞΗ.

Και η ανάπτυξη και οργάνωση των ΑΓΩΝΩΝ στο δρόμο η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ…

 Το είδα στο resaltomag.blogspot.com

Συμφωνώ με όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω εκτός από την πρόταση της αποχής, και αυτό το θεωρώ εξαιρετικά σοβαρό. Θεωρώ την αποχή ως ΜΗ πράξη και όχι ως πράξη.


Η αποχή μας είναι αυτή που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Οταν εμείς απήχαμε, αυτοί έκαναν κουμάντο.


Η σωστή πολιτική πράξη κατα τη γνώμη μου είναι η πολιτική ανυπακοή. Ολος ο λαός, να αρνηθεί να πληρώνει διόδια, να αρνηθεί να πληρώνει πιστωτικές κάρτες και δάνεια, να αρνηθεί να παίξει το παιχνίδι τους...


Τότε να δείτε τι ωραία θα μας κανουν τεμενάδες...
 
πηγη

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

Του ΘΑΝΑΣΗ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,
Η ανθρωπότητα βιώνει, στις μέρες μας, μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές κρίσεις που γνώρισε ο πλανήτης. Η κρίση αυτή είναι κρίση ολοκληρωτική, αφορά το σύνολο της κοινωνικής δραστηριότητας και το σύνολο της ανθρώπινης συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα, είναι κρίση της θεσμισμένης κοινωνίας. Η απαξίωση όλων των υφιστάμενων θεσμών, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, χωρίς την αντικατάστασή τους από νέους θεσμούς από την ίδια την κοινωνία (θεσμίζουσα) σε εθνικό επίπεδο και τον αντικατοπτρισμό τους σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η πραγματική αιτία και ουσία της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της κρίσης του σύγχρονου καπιταλισμού.
Οι αντιφάσεις του σύγχρονου καπιταλισμού είναι ορατές και οδηγούν την ανθρωπότητα, και κυρίως τους εργαζομένους, σε πλήρες αδιέξοδο, αδιέξοδο επιβίωσης και αναπαραγωγής, ενορμήσεις βασικές για την συνέχιση της ανθρώπινης παρουσίας και δράσης. Έτσι σήμερα φθάσαμε στο σημείο αντί οι άνθρωποι να
αναλώνουν το χρήμα, το χρήμα να αναλώνει τους ανθρώπους.
Η κυριαρχία της οικονομίας σε όλες τις άλλες κοινωνικές συνιστώσες, πολιτική, πολιτισμός, ανθρώπινες σχέσεις, έχει επιφέρει πολιτικό ολοκληρωτισμό που συνοδεύεται από τον εκφυλισμό της Δημοκρατίας και την περιθωριοποίηση των πραγματικών παραγωγών, των εργαζομένων. Οι εξελίξεις αυτές όπως προαναφέραμε οφείλονται στην θεσμική απαξίωση την οποία πρωτοποριακά προώθησε το κεφάλαιο και σαν ουραγός στήριξε η εργατική τάξη και γενικά οι εργαζόμενοι. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πλήρως τα αίτια της κρίσης και στη συνέχεια να προτείνουμε τρόπους και μεθόδους εξόδου από την κρίση, πρέπει να κινηθούμε εντός της παρηκμασμένης καπιταλιστικής κοινωνίας και με την βοήθεια του πραγματικού λέγειν να αναλύσουμε τα φαινόμενα με πραγματικές αντιστοιχίσεις λέξεων με πράγματα και ιδέες.

Οι βασικές σημασίες που καθορίζουν σήμερα την πραγματικότητα του καπιταλισμού είναι : ο Ιμπεριαλισμός, το Χρηματιστικό Κεφάλαιο, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο (ΔΧΚ) και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (ΔΧΣ).
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ είναι το στάδιο, η πραγματικότητα του καπιταλισμού όπου κυριαρχούν τα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ και το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ είναι η σύμφυση του Τραπεζικού με το Βιομηχανικό Κεφάλαιο και εσχάτως με το Κερδοσκοπικό Κεφάλαιο. Το βιομηχανικό κεφάλαιο ιδιοποιείται την παραγόμενη υπεραξία και εκμεταλλεύεται την ζωντανή εργασία του εργάτη και μέσω αυτής της ιδιοποίησης και εκμετάλλευσης επιτυγχάνει την αναπαραγωγή του και τη συνεχή μεγέθυνση και διεύρυνσή του. Αντίθετα το χρηματιστικό κεφάλαιο προχωρά σε συγκέντρωση και ιδιοποίηση ήδη διαθέσιμου εισοδήματος, το χρηματιστικό κεφάλαιο εκμεταλλεύεται παρελθούσα εργασία, νεκρή εργασία, εξαντικειμένη εργασία.
Ο χρηματιστικός έλεγχος της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν είναι σημερινό φαινόμενο, εμφανίζεται σε όλη την ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας με κυκλικό ρυθμό. Συνδέεται με την παρακμή της θεσμισμένης κοινωνίας και την αδυναμία της θεσμίζουσας κοινωνίας να προβάλει όραμα. Η παρακμή και η απουσία οράματος οδηγεί σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα και βυθίζει σε σοβαρότερη ύφεση και κρίση.
Για την σχέση ιμπεριαλισμού και χρηματιστικού κεφαλαίου ενδεικτική είναι η διαπίστωση του Β.Ι.ΛΕΝΙΝ: "Η εξαγωγή κεφαλαίου είναι μια από τις πιο ουσιαστικές βάσεις του ιμπεριαλισμού. Και έχει διαιρέσει τον κόσμο σε μια χούφτα κράτη τοκογλύφους και σε μια τεράστια πλειονότητα κρατών οφειλετών".
Αποδεικτικό, για την άρρεικτη σχέση ιμπεριαλισμού-χρηματιστικού κεφαλαίου, είναι το βιβλίο του Οικονομικού Εκτελεστή Τζον Πέρκινς: "Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου". Με βάση το οποίο γυρίσθηκε το βραβευμένο ντοκυμαντέρ του γνωστού δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, όπου με αριστοτεχνικό τρόπο καταγράφεται η ταύτιση ιμπεριαλισμού-χρηματιστικού κεφαλαίου που φτάνει μέχρι τις δολοφονίες ηγετών της Λατινικής Αμερικής που αρνούνται να δανειστούν από τα «Ευαγή Ιδρύματα», της Μητρόπολης του ιμπεριαλισμού, τις ΗΠΑ
Η λειτουργία του σημερινού χρηματιστικού κεφαλαίου μετά την «συμπληρωματική σύμφυση» με το κερδοσκοπικό κεφάλαιο ταυτίζεται με την ασύδοτη λειτουργία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Η χρηματιστική κερδοσκοπία έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις τις τρεις τελευταίες δεκαετίες με την συγκρότηση του τεράστιου και ενιαίου Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Συστήματος (ΔΧΣ) εντός του οποίου προνομιακά δραστηριοποιείται το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο.

Οι παρακάτω παράγοντες συνέβαλαν σ'αυτή την εξέλιξη:


Η απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος και της διεθνούς κίνησης κεφαλαίων καθώς και η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων μετά την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.
Η κατάργηση του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών με την μονομερή ανατροπή των συμφωνιών του Bretton Woods από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 1971 και την καθιέρωση καθεστώτος κυμαινομένων συναλλαγματικών ισοτιμιών το 1973.
Μετά την αποτυχία της Κεϋνσιανής διαχείρισης και την έλευση του νεοφιλελευθερισμού η δράση του ΔΧΚ εντείνεται και η παγκόσμια κυριαρχία του κατοχυρώνεται μέσω των επίπλαστων πολιτικών δημοσιονομικής πειθαρχίας, που στο όνομα της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων ή πλεονασμάτων του προϋπολογισμού, επιβάλλει δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, με κύριο θύμα την κοινωνική πολιτική και το κράτος πρόνοιας. Ο Ν-Φ ταυτόχρονα μειώνει την φορολογία των επιχειρήσεων και των ανώτερων εισοδηματικών τάξεων και έτσι επιδεινώνει το δημοσιονομικό έλλειμμα και αυξάνει το εξωτερικό χρέος της χώρας. Ο Ν-Φ επικαλούμενος πληθωριστικές πιέσεις και με άλλοθι την ανταγωνιστικότητα επιβάλλει πολιτικές σκληρής και αιματηρής λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων.
Οι Πολυεθνικές έχουν εξελιχθεί σε Κέντρα Οργάνωσης και Ελέγχου της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής και αντικαθιστούν ουσιαστικά τον Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας αξιοποιώντας τα «ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ» κάθε χώρας. Η κυριαρχία των πολυεθνικών καθιστά όνειρο θερινής νυκτός τους αυτόνομους Εθνικούς Αναπτυξιακούς Προγραμματισμούς είτε ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ είτε ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ.
Το ΚΡΑΤΟΣ σήμερα δεν είναι πια η έκφραση του συλλογικού δημόσιου συμφέροντος. Γίνεται ένας παράγοντας που δημιουργεί τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Έτσι το γενικό συμφέρον περιορίζεται στα όρια των γιγαντιαίων επιχειρήσεων που αντιμάχονται μεταξύ τους. Το κράτος έχει περάσει και στην φάση της «Εργαλιοποίησης» στις αυθαίρετες, αντιοικονομικές και αντιδημοκρατικές επιλογές του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Η παρούσα κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού εκτός από θεσμική, όπως αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου, στο λειτουργικό οικονομικό της σκέλος είναι κρίση ΥΠΕΡ-ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ, είναι πρόβλημα πληθώρας κεφαλαίου, κινητού πλούτου (μετοχών, δανείων, ομολόγων, παραγώγων κλπ) με αδυναμία να κινηθεί και να παραγάγει πρόσθετο κέρδος, που είναι η μοναδική επιδίωξη του κεφαλαίου σαν κεφάλαιο.
Η σύμφυση του βιομηχανικού και του τραπεζικού κεφαλαίου σε «συνεργασία» και με επικυριαρχία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου, γέννησε ένα τεράστιο γίγαντα το ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που η οικονομική του ισχύς είναι πολλαπλάσια του βιομηχανικού-παραγωγικού κεφαλαίου και λόγω της τρομακτικής ισχύος του είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ από τους γεννήτορες του αλλά και από τους παραδοσιακούς εθνικούς και υπερεθνικούς καπιταλιστικούς θεσμούς. Το ΔΧΚ κυρίαρχο του πλανήτη επιχειρεί την συνεχή μεγέθυνσή του, εάν δεν την επιχειρούσε δεν θα ήταν κεφάλαιο, εξαντλώντας όλα τα όρια εκμετάλλευσης λαών και κρατών. Το τελευταίο διάστημα το ΔΧΚ βρίσκεται σε φάση διοργάνωσης του ελέγχου εθνικών και υπερεθνικών συνόλων (κράτη, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΠΟΕ, κλπ).
Το ΔΧΚ εμφανίζεται απροκάλυπτα μέσω της «λειτουργίας των αγορών» και της δημοσιονομικής κρίσης των Ευρωπαϊκών χωρών, και για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας επιχειρεί να έχει τον πρώτο λόγο στις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις του πλανήτη πάνω από κράτη και θεσμούς. Παρεμβαίνει στο υπαρκτό θεσμικό έλλειμμα, όπως προαναφέραμε, και επιχειρεί να καταργήσει και να τροποποιήσει μια βασική λειτουργική σημασία του καπιταλισμού, τον διαχωρισμό της υποδομής και του εποικοδομήματος, αναλαμβάνοντας με νεο-ιμπεριαλιστικό τρόπο και την πολιτική διαχείριση ολόκληρων χωρών και περιοχών της γης. Το ΔΧΚ εμφανίζεται στο παγκόσμιο επίπεδο σαν σαρωτής όλων των υφισταμένων δομών και ισορροπιών και επιβεβαιώνει τους μεγάλους φιλοσόφους: «Καθετί στέρεο κι ακλόνητο το παίρνει ο άνεμος, καθετί ιερό βεβηλώνεται», Καρλ Μαρξ-Φρίντριχ Ένγκελς, Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η τεράστια ισχύς του ΔΧΚ και του παγκόσμιου συστήματος στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί, όχι μόνο δεν το καθιστά άτρωτο αλλά αντίστροφα αυτή η τρομακτική ισχύς το καθιστά πάρα πολύ ΕΥΑΛΩΤΟ. Παράδειγμα οι πανίσχυρες Τράπεζες, βασική συνιστώσα του ΔΧΚ, στην παραμικρή ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ χρηματιστηριακή τρικυμία είναι έτοιμες να καταρρεύσουν και να συμπαρασύρουν στην καταστροφή οικονομίες ακόμα και εύρωστων καπιταλιστικών χωρών. Άρα το ΔΧΣ όσο πιο ισχυρό γίνεται ταυτόχρονα καθίσταται πιο ευάλωτο.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Το ΔΧΚ αντί απλά να επωφελείται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ και της Ε.Ε., συνειδητοποιώντας την ισχύ του προβαίνει το ίδιο σε ανοικτή νεο-ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα μας ανατρέποντας τα πάντα, θεσμούς, ιεραρχίες, αξίες, την ίδια την ελληνική κοινωνία και μετατρέπει την χώρα μας στο ΠΡΩΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Αυτό είναι το ΠΕΙΡΑΜΑ, γι' αυτό η ΕΛΛΑΔΑ είναι το ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Στα κεφάλια μας, στη ζωή μας ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ για να βγει από την κρίση του.
Οι τρεις συνιστώσες της Τρόικας ήδη αλωμένες, σε μεγάλο βαθμό, από το ΔΧΚ αναζητούν μέσω του ελληνικού πειράματος, την ΕΞΟΔΟ από την ΚΡΙΣΗ του καπιταλισμού, με τα χρηματοπιστωτικά χαρακτηριστικά, σε πλήρη αντίθεση με την θρυλούμενη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Το ένα αντιβαίνει στο άλλο και προφανώς θα υποταχθεί η ελληνική οικονομία και η καταστροφή της θα λειτουργήσει σαν μεταμοντέρνα Ιφιγένεια προκειμένου να σωθεί ο «κακόμοιρος» σύγχρονος καπιταλισμός.
Η ολοζώντανη παρουσία και δράση του ΔΧΚ στη χώρα μας, μέσω των διαχειριστών και υπαλλήλων του (Τρόικα-ελληνική πολιτική ελίτ) και με εργαλείο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ παράδοσης και παραλαβής της χώρας, ΚΑΤΑΡΓΕΙ όλες τις παραδοσιακές οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις που είχαν σαν υπόβαθρο την καπιταλιστική λειτουργία είτε Κεϋνσιανού τύπου είτε νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού, καταργεί ουσιαστικά την ελληνική καπιταλιστική κοινωνία. Το ΔΧΚ με ορμητικό τρόπο επιχειρεί να τροποποιήσει τις παλιές και παρηκμασμένες κοινωνικο-πολιτικές ισορροπίες που στηρίζουν και στηρίζονταν στον παραδοσιακό παραγωγικο-μεταπρατικό ελληνικό καπιταλισμό. Η ισχνή αστική τάξη (σαν παραγωγική) μαζί με τις αεριτζίδικες παραφυάδες της (εργολάβοι,προμηθευτές, ΜΜΕ, κλπ), παρά την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν να υπηρετήσουν το νέο αφέντη και έτσι να καταστούν συμμέτοχοι της νέας τάξης είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ και οι νέοι σχεδιασμοί δεν τους περιλαμβάνουν, όπως ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ είναι και η πολιτική ελίτ που υπηρέτησε με εκσυγχρονισμούς και μεταρριθμίσεις την απερχόμενη τάξη πραγμάτων.
Εδώ, εμβόλιμα, αναφέρουμε ένα καταστρεπτικό ιστορικό προηγούμενο που οδήγησε στην υποδούλωση του ελληνισμού στον Οθωμανικό ζυγό. Η χρεοκοπημένη πολιτική ελίτ της χώρας μας,ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τον Τιτανικό, στην δημιουργία του οποίου και η ίδια συνετέλεσε, διαπράττει ένα έγκλημα ιστορικής σημασίας και διάρκειας. Αναγνωρίζοντας την μερικότητά της, στα πλαίσια των υπερεθνικών μεγαθηρίων που συμμετέχει, μετακαλεί ξένες δυνάμεις για να διασώσει πρώτα τον εαυτό της και ύστερα την χώρα. Έτσι επαναλαμβάνεται το ιστορικό προηγούμενο του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνού που το 1352μ.χ. προκειμένου να πολεμήσει τους Παλαιολόγους προσκάλεσε τον «φίλο» του Οθωμανό Σουλτάνο με 10.000 στρατιώτες. Μετά την νίκη τους οι Οθωμανοί αρνήθηκαν να φύγουν και έτσι ξεκίνησε για πρώτη φορά η εγκατάσταση των Οθωμανών επί Ευρωπαϊκού εδάφους και κατέληξε στην υποδούλωση του ελληνισμού. Έτσι αβίαστα προκύπτει το Μακιαβελλικό απόφθεγμα: "Ένας ηγεμόνας αποφεύγει να χρησιμοποιεί ξένα στρατεύματα και προτιμά να ηττάται με δικά του παρά να νικά με ξένα στρατεύματα εκτιμώντας ως μη αληθινή νίκη που κερδίζεται με τον στρατό των άλλων".
Η χώρα μας έχει το προνόμιο να αναφέρεται στην παγκόσμια ιστορία και στις φιλοσοφικές και κοινωνικές αναλύσεις ως ο χώρος όπου θεσμίσθηκε το ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΤΟΣ το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Δυστυχώς κινδυνεύει η χώρα μας να καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία όπου θα θεσμισθεί, και πάλι για πρώτη φορά, η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ και η μετατροπή της Ελλάδας από ΧΩΡΑ σε ΧΩΡΟ. Γιατί αυτός είναι ο στόχος και ο προσανατολισμός του ΔΧΣ να οδεύσει η ανθρωπότητα, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όπου τα σημερινά κράτη θα αποτελούν μακρινή ανάμνηση.
Η επαναστατική αλλαγή και ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ του σύγχρονου καπιταλισμού που ήδη συντελείται πειραματικά στην χώρα μας εμπεριέχει ΔΟΜΙΚΑ-ΘΕΣΜΙΚΑ χαρακτηριστικά που η αντανάκλασή τους στην ελληνική κοινωνία θα έχει συνταρακτικά αποτελέσματα. Όπως έλεγε ο πατριάρχης του Σοσιαλισμού ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ :Η κίνηση του κεφαλαίου από την ίδια την φύση του κεφαλαίου είναι αντιφατική και επαναστατική. Σε πλήρη εφαρμογή της παραπάνω ρήσης στην χώρα μας συντελείται επαναστατική αλλαγή με την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μέσω του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Το ΔΧΚ καταργεί τις υφιστάμενες καπιταλιστικές παραγωγικο-κοινωνικές σχέσεις και ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ την ελληνική κοινωνία σε ΠΡΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, οδηγεί την πατρίδα μας και τους εργαζομένους σε πραγματικό ΜΕΣΑΙΩΝΑ και σε ΝΕΑ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ. Όπου ο νέος και πραγματικός ΦΕΟΥΔΑΡΧΗΣ είναι το άϋλο, εικονικό, ψηφιακό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η εικονική οικονομία επιβάλλεται οριστικά και αμετάκλητα της πραγματικής οικονομίας.
Βέβαια οι Φεουδάρχες πάντα χρησιμοποιούσαν τους «οικόσιτους δούλους» για να κυριαρχούν επί των δουλοπάροικων. Αυτός θα είναι ο ρόλος της νέας, άχρωμης, απολίτκης, ξενόδουλης και ξενόφερτης πολιτικής ελίτ που δήθεν θα κυβερνά τον τόπο και τους δουλοπάροικους Έλληνες. Τέλος σε επιβεβαίωση της άποψης περί μετατροπής της χώρας σε Χρηματοπιστωτικό Προτεκτοράτο και τον κίνδυνο κατάργησης του ελληνικού έθνος-κράτους, υπενθυμίζουμε ότι η δημιουργία των εθνών-κρατών ήταν υπόθεση ΑΣΤΙΚΗ και με την τεράστια οπισθοχώριση σε Φεουδαρχικές δομές περιττό είναι και το ελληνικό έθνος-κράτος.Αυτό ενισχύεται και από την άποψη του Μαρξ για την "πτώση των εθνών" της Ευρώπης, μετά την ήττα των αστικών τους τάξεων τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 1848.
Η φαινομενικά ανεξήγητη παλινόρθωση του Φεουδαρχισμού, με βάση τις κληρονομημένες θεωρίες, έχει πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο, την κατάρρευση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση και στις άλλες ανατολικές χώρες. Η κατάρρευση των κρατικο-καπιταλιστικών καθεστώτων οφείλεται σ'αυτή καθ'εαυτή την δομή του συστήματος και στην περιθωριοποίηση της εργατικής τάξης και των εργαζομένων στο όνομα του σοσιαλισμού. Η κρατική αστική τάξη που δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε στα πλαίσια της στρεβλής λειτουργίας του συστήματος, ανέλαβε την «ευθύνη»να βγάλει την κάθε χώρα από την «σοσιαλιστική κρίση» και καταστρατηγώντας και αντιστρέφοντας την παραδομένη και θεοποιημένη αρχή της νομοτέλειας οδήγησε τις χώρες στην προηγούμενη φάση κοινωνικής οργάνωσης ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και όχι σε μια άλλη μορφή ή φάση σοσιαλιστική. Έτσι και σήμερα το Χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο γέννημα της στρεβλής λειτουργίας του καπιταλισμού ανέλαβε να βγάλει την χώρα μας από την βαθειά καπιταλιστική κρίση και αντί να οδηγήσει το σύστημα σε κάποια μετεξέλιξή του το ΚΑΤΑΡΓΕΙ και επαναφέρει την προηγούμενη κοινωνική οργάνωση τον ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΣΜΟ με μόνο πειστικό λόγο επαναφοράς την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του. Έτσι βλέπουμε ότι η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ενός κοινωνικού καθεστώτος, μιας κοινωνικής βαθμίδας συνοδεύεται από την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της προηγούμενης κοινωνικής βαθμίδας. Η κατάρρευση του ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ συνοδεύεται από την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΣΜΟΥ .
Της ανωτέρω εξέλιξης θα προηγηθεί η, από όλους αναμενόμενη, κατάρρευση του συνόλου του πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε αναντιστοιχία από την μια με την ζώσα πραγματικότητα της κυριαρχίας του ΔΧΚ και από την άλλη τον συλλογικό ψυχισμό των Ελλήνων δηλαδή το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ στο οποίο έχει πλήρως απομυθοποιηθεί και είναι αδύνατη η αποκατάστασή του. Η απώλεια της Ηγεμονίας, εκ μέρους της αστικής τάξης, με την απόλυτη κυριαρχία του ΔΧΚ, καθιστά τους βασικούς πυλώνες της αστικής δημοκρατίας, τον πολιτικό πλουραλισμό και τον κοινοβουλευτισμό, άχρηστους και επιζήμιους στη νέα τάξη πραγμάτων. Η κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος είναι θέμα χρόνου.
Η ανωτέρω τραγική εξέλιξη στην χώρα μας σύντομα θα αποτελεί πρότυπο και θα «εξαχθεί» σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και έτσι νομιμοποιούμαστε να παραφράσουμε την γνωστή φράση του Karl Marx :Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη – το φάντασμα της επανόδου του Φεουδαρχισμού.


Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Η «κατάργηση» της υπεραξίας και η επιχειρούμενη θεσμική παλινόρθωση του Φεουδαρχισμού ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ και την δυνατότητα ιδεολογικής και πολιτικής σύλληψης και ανάλυσης, των νέων φαινομένων, από το σύνολο της ελληνικής ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (παραδοσιακή, ανανεωτική, σοσιαλιστική, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική). Το νέο μοντέλο είναι έξω από την αντιληπτική σφαίρα όλης της αριστεράς και οι διάφορες συνιστώσες της ακολουθώντας τον μοναχικό δρόμο του «αγώνα» και της αυτοπεριχαράκωσης, συχνά πυκνά αυτοδιασύρονται με επιλογές που βρίσκονται εκτός χρόνου και τόπου και εκτός οποιασδήποτε στρατηγικής που να υπακούει στις ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές τους. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι η αριστερά στο σύνολό της δεν έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συντελείται στη χώρα και με αναχρονισμό και σε λάθος κοινωνική βάση τοποθετείται στις εξελίξεις. Οδυνηρό αποτέλεσμα, της αδυναμίας νέας θεώρησης, είναι η αριστερά στην διάρκεια της μεγαλύτερης, τουλάχιστον, μεταπολεμικής κρίσης και με δεδομένη την παρακμή και την απαξίωση του συνόλου του αστικού πολιτικού προσωπικού, αντί να τίθεται επικεφαλής του λαού μας, περιθωριοποιείται έτι περισσότερο. Ίσως σύμπασα η αριστερά θέλει να δικαιώσει όλους εκείνους που την χαρακτηρίζουν σαν συστατικό στοιχείο του κεφαλαιοκρατικού συστήματος και μαζί με αυτό ετοιμάζει την ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η αριστερά στο σύνολό της πλέον ξαναζεί με οδυνηρότερο τρόπο το νέο 1989.
Βέβαια την συγκλονιστικότερη εμπειρία βιώνει ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα το μεγάλο του τμήμα το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ το πάλαι ποτέ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ που ζει το δικό του 1989 και χάνει την γη κάτω από τα πόδια του. Όλη η ιστορική του διαδρομή ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ με μιας από την τρομακτική κατάληξη της μετατροπής της χώρας, με ουσιαστική και καθοριστική ευθύνη των εναπομεινάντων ψηγμάτων του πολιτικού τους φορέα, στο πρώτο παγκόσμια χρηματοπιστωτικό ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.
Το ίδιο Βατερλώ ζουν και τα συνδικάτα που βρίσκονται σε πρωτοφανή αμηχανία,από τη μια η κυβερνητική εξάρτηση και από την άλλη οι κοσμογονικές επιλογές του ΔΧΚ, μέσω της Τρόικας, που υπερβαίνουν και την δική τους αντιληπτική ικανότητα για τα κοινωνικό-οικονομικά δρώμενα.

Τα συνδικάτα, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, αποσβολωμένα και ανίκανα να αντιδράσουν παρακολουθούν την τεράστια οπισθοχώρηση και την μετατροπή των Ελλήνων σε Δουλοπάροικους του Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου.
Οι εκπρόσωποι των μικρο-εργοδοτών και μικρο-εμπόρων, περισσότερο υποψιασμένοι ότι οι νέοι σχεδιασμοί δεν τους συμπεριλαμβάνουν αντιδρούν σπασμωδικά και σε πρώτη φάση δεν συμμορφώνονται πλήρως προς τας υποδείξεις και για λόγους επιβίωσης υπόρρητα τάσσονται δειλά-δειλά στο πλάι των εργαζομένων.
Η αστική τάξη δέσμια της προπατορικής της λογικής, της ξενόδουλης και συμπληρωματικής εξάρτησης, μαζί με τις παραφυάδες της καταβάλλει φιλότιμες, πλην ανεπαρκείς, προσπάθειες να πείσει τον νέο αφέντη να την εντάξει στους σχεδιασμούς του και να την λογίζει σαν σύμμαχο στο μεγάλο έργο της «διάσωσης της Ελλάδας» Σύντομα, βέβαια, θα αντιληφθεί η καλή μας αστική τάξη ότι ο νέος αφέντης όχι μόνο δεν την χρειάζεται αλλά αντίθετα την θεωρεί βαρίδιο στις επιδιώξεις του.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σε συνθήκες βάρβαρης οικονομικής και κοινωνικής κατοχής, που η πατρίδα μας ταχύτατα χάνει την υπόστασή της σαν κρατική οντότητα και μετασχηματίζεται από χώρα σε χώρο, όπου το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο «τεστάρει» την εξόρμησή του στον πλανήτη με στόχο την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, ο κίνδυνος για οριστική καταστροφή της χώρας είναι ήδη εδώ. Η εγκαθίδρυση της νεο-Φεουδαρχίας και οι πρόνοιες του κατακτητικού και νεο-αποικιακού Μνημονίου καθιστούν ορατό τον κίνδυνο ακρωτηριασμού και τεμαχισμού της χώρας(βοηθούντων και των Καλλικράτηδων). Η πρωτοφανής κατάργηση της ΑΣΥΛΙΑΣ όλων των περιουσιακών στοιχείων του λαού μας, η αναβάθμιση του χρέους και η ποιοτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ, από χρέος προς «ιδιώτες» σε χρέος προς ΚΡΑΤΗ και ΥΠΕΡ-ΚΡΑΤΙΚΑ σύνολα ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ το χρέος προς όλους τους τυχωδιοκτικούς διεθνείς μηχανισμούς. Η ανατροπή αυτή δημιουργεί άλλης τάξης πρόβλημα καθ'όσον νέοι δανειστές εμφανίζονται κρατικές οντότητες και η ενδεχόμενη άρνηση πληρωμών καθίσταται πλέον αδύνατη. Μπροστά σ' αυτή την υπαρκτή απειλή για την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας και την δεδομένη κατάργηση της Λαϊκής Κυριαρχίας του Λαού μας είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιηθεί ΑΜΕΣΑ η σοβαρότητα της κατάστασης απ' όλους μας και παύοντας να πιστεύουμε ότι εμείς ατομικά θα την γλυτώσουμε, να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε όρους πραγματικής και συλλογικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σαν πρόπλασμα νέου ιδιότυπου ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Σε συνθήκες ΚΑΤΟΧΗΣ ένας λαός το μόνο που μπορεί να αντιτάξει είναι Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ Εθνικο-απελευθερωτική δράση και πάλη.


Για να είναι εφικτή η άμεση συσπείρωση του λαού μας πρέπει να συμφωνήσουμε στα εξής:

Η διεξαγωγή του νέου αγώνα πρέπει να ορίζεται από τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας και να μη περιορίζεται στα όρια της νομιμότητας που επιβάλλουν το ΔΧΚ και η Κυβέρνηση που πιστά το υπηρετεί.
Η λύση του προβλήματος βρίσκεται εκτός των πλαισίων κυριαρχίας του κεφαλαίου, «παλιού και νέου». Η λύση, για να είναι λύση, θα έχει ανατρεπτικά-αντισυστημικά χαρακτηριστικά, θα ανατρέπει την παρούσα ζοφερή πραγματικότητα χωρίς να επαναφέρει τον «αποκαθαρμένο και καλό ελληνικό καπιταλισμό».Έτσι στη χώρα μας η λύση πρέπει να περιλαμβάνει την απόρριψη κάθε παλιού και την υιοθέτηση ενός ΝΕΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΟΣ, χωρίς αναχρονιστικές αγκυλώσεις, και που θα είναι απόρροια και δημιουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΥ το οποίο έχει εξαχνώσει όλες τις παλιές θεωρίες και όλη την υπάρχουσα θεσμική κοινωνία.
Το νέο απελευθερωτικό κίνημα πρέπει να είναι ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ και να περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές εκφράσεις και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις των εργαζομένων της χώρας, κατοχυρώνοντας στο εσωτερικό του την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ που αποτελούν αυτά καθ'ευατά ψήγματα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
Πρέπει να απορριφθεί η ηττοπαθής και αντιδραστική άποψη της επανάκτησης, μόνο, των απολεσθέντων κεκτημένων. Χωρίς να υποτιμούμε τις πρότερες κοινωνικές κατακτήσεις πρέπει να γίνει συνείδηση ότι σήμερα, και από την πλευρά του ΔΧΚ και από την πλευρά του κινήματος, τίθενται τα πάντα από την αρχή.
Η βασική αρχή που πρέπει να διέπει την αναγέννηση του κινήματος είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ προσώπων, κοινωνικών ομάδων και γενεών. Μόνο με την αλληλεγγύη των πάντων προς τους πάντες μπορούμε να διασφαλίσουμε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και να «κοινωνικοποιήσουμε» την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ και να την εντάξουμε στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό και την νεανική επαναστατική δυναμική της.
Τέλος ότι οι σύγχρονες μορφές πάλης και αγώνα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, γιατί οι μορφές πάλης καθορίζονται από τον στόχο του κινήματος αλλά ταυτόχρονα τον καθορίζουν και τον επανακαθορίζουν. Γιαυτό δεν πρέπει το κίνημα να συνεχίσει με θρησκευτική ευλάβεια στις παρωχημένες μορφές πάλης, που κανένα δεν συγκινούν και δεν συσπειρώνουν, ούτε βέβαια να αποδεχτεί τις μοντέρνες ευρωλάγνες και αποπροσανατολιστικές μεθόδους που καθιστούν το κίνημα διαχειρίσιμο.
Με βάση τις παραπάνω αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν το νέο κίνημα σαν πρώτη πράξη άρθρωσής του κρίνεται η αυτο-οργάνωση πυρήνων και ομάδων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ σε όλους τους χώρους δουλειάς, εντός και εκτός των συνδικάτων και σε όλους τους χώρους κατοικίας (που ήδη ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σ'όλη την Ελλάδα). Η άμεση πυρήνωση, η δημοκρατική διασύνδεση και ο συντονισμός όλων των πυρήνων σ' όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας θα δώσουν την πρώτη και ουσιαστική απάντηση σ' όλους τους κατακτητές της πατρίδας μας και στους εγχώριους υπαλλήλους τους. Το κίνημα, στα πλαίσια αυτής της ελεύθερης διοργάνωσης του αγώνα του θα γονιμοποιεί τις προτάσεις με περιεχόμενο και προοπτική και θα απορρίπτει τις ύποπτες και υποβολιμαίες προτάσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Να γιατί δεν πρέπει να μας ανησυχεί η μερικότητα όλων μας να απαντήσουμε πειστικά και αποτελεσματικά στην κρίση, αυτό είναι υπόθεση του κινήματος και αν συμβάλλουμε όλοι στην διασφάλιση των απαραίτητων όρων χειραφετημένης λειτουργίας του, ένα είναι βέβαιο ότι θα μας εκπλήξει και ως προς την ωριμότητά του και ως προς την ποιότητα της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.
Η νέα μορφή οργάνωσης του λαού μας όχι μόνο δεν μπορεί να αγνοήσει τις υφιστάμενες κομματικές λειτουργίες, αλλά αντίθετα είναι υποχρεωμένη να τις περιλάβει και σ' ένα μεγάλο βαθμό, με την αφύπνιση που θα επιφέρει στη βάση τους, να στηριχτεί σ' αυτές. Η νέα μορφή οργάνωσης πρέπει να πείσει και να επιβάλλει σε πρώτη φάση την κοινή δράση (στα πρότυπα της «αναγκαστικής» συμμετοχής στα γεγονότα του Πολυτεχνείου κάποιων δυνάμεων) όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων του τόπου, σεβόμενη τις επί μέρους ιδεολογικο-πολιτικές τους διαφορές, να κάνει πράξη την λενινιστική πρόταση «χωριστά να βαβίζουμε, μαζί να χτυπάμε» και στη συνέχεια να συμβάλλει αποφασιστικά στην δημιουργία ενός σύγχρονου ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ όπου, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, θα συνυπάρξουν όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας, παλιές και νέες. Στις συνθήκες της νέας κατοχής ο λαός θα αντιτάξει το νέο Εθνικο-Απελευθερωτικό Μέτωπο και ο μόνος επιτρεπτός και αναγκαίος ηγεμονισμός είναι η συλλογική Ηγεμονία της εργατικής τάξης και των εργαζομένων που από υπάλληλες τάξεις, με την νικηφόρα πορεία του αγώνα, θα μεταβληθούν σε ηγεμονικές διαμορφώνοντας τις συνθήκες οριστικής εξόδου από την καπιταλιστική κρίση και τον ίδιο τον καπιταλισμό. Έτσι σε κοινή πορεία, με ενότητα και δράση, και χωρίς ασφυκτικούς και λεπτομερειακούς σχεδιασμούς μπορεί ο ελληνικός λαός να ατενίζει με αισιοδοξία την κοινωνία του μέλλοντος «την κονωνία των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών».

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Οι άμεσοι στόχοι, και παράλληλα μέσα συσπείρωσης, του υπό διαμόρφωση κινήματος, της κοινωνικής αριστεράς και των πολιτικών εκφράσεών της είναι:


1)Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και όλων των κυβερνητικών αποφάσεων που το συνοδεύουν.

Το νεο-αποικιακό και κατοχικό «θεσμικό πλαίσιο» χαράσσει την πορεία κατάργησης της ίδιας της χώρας μας και της μετατροπής σε δουλοπάροικους των κατοίκων της. Η χρήση του Αγγλικού αποικιακού δικαίου και η οριστική παραίτηση από την Ασυλία των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, η δυνατότητα των δανειστών να μεταβιβάζουν τα «δικαιώματα» σε οποιοδήποτε τρίτο, καταδεικνύουν το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα της πατρίδας μας από τον νεο-ιμπεριαλισμό του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου. Μέχρι «πέναλτι» προβλέπουν για την κατοχύρωσή τους, οι αθεόφοβοι, λες και η Ελλάδα είναι Ανώνυμη Εταιρία. ΤΩΡΑ πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΕΙ το Μνημόνιο πριν προλάβουν να «αντικαταστήσουν» όλο το χρέος προς «ιδιώτες» με χρέος προς κράτη και υπερ-κρατικούς μηχανισμούς. ΤΩΡΑ ο λαός μας πρέπει να πετάξει εκτός χώρας όλους τους ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ».

2)Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ:

Δεν χρωστάμε σε κανένα, οι δανειστές-τοκογλύφοι έχουν πάρει τα «χρήματά τους» με το παραπάνω. Σε 14 χρόνια για μέσο δανεισμό 230 δις Ευρώ έχουν πάρει 470 δις Ευρώ, τους χρωστάμε κι' άλλα; Επιτέλους ας χρησιμοποιήσουμε την πολύ χρήσιμη, στην προκειμένη περίπτωση, ελληνικότατη έκφραση : Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Η απόφαση δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη, έχει κόστος και απαιτεί, ενδεχομένως, σοβαρές θυσίες, αλλά είναι Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Πρώτα πρέπει ο λαός μας να αρνηθεί την Προτεσταντική ηθική του κέρδους, του χρέους και του τόκου και διατηρώντας την Ανατολική Ορθόδοξη αντίληψη περί Ανηθικότητας αυτών, στη συνέχεια να ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘ' ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΣΑΝ ΜΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ, ΣΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ. Η έξοδος της χώρας από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εφικτή και εναλλακτικές προτάσεις οικονομικής συνεργασίας υπάρχουν, όπως βέβαια αυτόνομη, έστω και μερική, πρόταση αποτελεί η αυτοχρηματοδότηση από το υστέρημα του αποφασισμένου λαού μας. Η έξοδος από το ΔΧΣ θα είναι ανέλπιστα σύντομη για δύο λόγους: Πρώτος λόγος είναι η ίδια η ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που σύντομα θα επανακάμψει για να βρει νέες ευκαιρίες στην χώρα μας, το έκανε απέναντι στο μέγιστο εχθρό του την ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, δεν θα το κάνει με την Ελλάδα; Ο δεύτερος λόγος πολύ ενδεχόμενος και ιδιαίτερα κρίσιμος, που μπορεί να αλλάξει τα Ευρωπαϊκά δεδομένα ,είναι το γεγονός το δικό μας παράδειγμα να ακολουθήσουν, κάτω από την λαϊκή πίεση, και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ο λαός μας σε ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ καλεί τους εργαζομένους όλης της Ευρώπης να εγκαταλείψουν την στάση του Πόντιου Πιλάτου έναντι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ και όλοι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης και όλου του κόσμου να κάνουμε πράξη την οριστική διαγραφή των ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΧΡΕΩΝ όλων των χωρών προς το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

3) ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ:

Ο ελληνικός λαός, που στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν ήταν ποτέ ευρωλάγνος, πρέπει να αναγνωρίσει την ιστορική αποτυχία της ένταξής μας στην Ευρωζώνη. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα πλαίσια της ευρωζώνης. Η δημιουργία της ωφέλησε, κυρίως, το Χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο της Γερμανίας, τους 70αρηδες ραντιέρηδες της κυρίας Μέρκελ, σε βάρος όλων των Ευρωπαίων εργαζομένων, ακόμα και των ίδιων των Γερμανών εργαζομένων. Η Μέρκελ την ανεξήγητη μάχη που δίνει, το τελευταίο διάστημα, εναντίον των υποτίθεται αφερέγγυων κρατών της ευρωζώνης, ούτε την Γερμανοποίηση της Ευρώπης επιδιώκει, ούτε την διάλυσή της απεργάζεται, απλά αγωνίζεται για την βελτίωση των όρων συμμετοχής του Γερμανικού Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου, των ραντιέρηδων που εκπροσωπεί, στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Σ'αυτή της την προσπάθεια χρησιμοποιεί, στο βαθμό που της επιτρέπεται από το ΔΧΣ που είναι παρόν παντού, την ΕΕ και όλες της χώρες της Ευρώπης.
Η απαγκίστρωση από την ευρωζώνη και η επιστροφή στην ΔΡΑΧΜΗ είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η υποτίμηση της δραχμής μπορεί να αξιοποιηθεί στη νέα προσπάθεια για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων που η ουσιαστική της βελτίωση μπορεί και πρέπει να προέλθει από την διεύρυνση της εσωτερικής αγοράς. Η επαναφορά της δραχμής ούτε καταστροφική είναι ούτε πλήττει το ΕΘΝΙΚΟ ΓΟΗΤΡΟ μας και ούτε οδηγεί την χώρα στο περιθώριο της ανθρωπότητας (Αλβανοποίηση), αντίθετα η παραμονή υπό την μπότα του ΔΧΚ και της Τρόικας και καταστροφική είναι και οδηγεί την χώρα στο περιθώριο και την απομόνωση.

4) ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ:

Η εθνικοποίηση του Τραπεζικού Συστήματος στα πλαίσια της εξόδου από το ΔΧΣ είναι επιβεβλημένη για δύο κυρίως λόγους:Πρώτος λόγος η αυτόματη κατάρρευση του έξω από τον εθνικό έλεγχο λόγω της ακαριαίας απαξίωσής του, σαν κάτοχο δημόσιων χρεογράφων, και ο κίνδυνος εξαγοράς του από το ΔΧΚ «αντί πινακίου φακής» είναι περισσότερο από ορατός. Ο δεύτερος λόγος είναι η αναγκαιότητα συμβολής όλου του Τραπεζικού Συστήματος στην Πραγματική και Ουσιαστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας εκτός του πλαισίου του ΔΧΣ. Η εθνικοποίηση των Τομέων Στρατηγικής σημασίας επιβάλλεται για να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση της χώρας και να αποκατασταθούν οι πραγματικές αξίες και τα πραγματικά κοινωνικά αγαθά που ο καπιταλισμός τα τελευταία χρόνια τα μετέτρεψε σε εμπορικά προϊόντα (υγεία, παιδεία, ενέργεια, συγκοινωνίες, περιβάλλον κλπ).
Όπως όλοι αντιλαμβανόμασθε και μόνο η κίνηση του λαού μας, με όλες τις μορφές οργάνωσής του (παλιές και νέες),στην κατεύθυνση των παραπάνω στόχων απαιτεί παλλαϊκή ενότητα και συσπείρωση. Ναι η υπόθεση της ανατροπής της σημερινής ζοφερής κατάστασης είναι υπόθεση άλλης εξουσίας, είναι υπόθεση άλλου συσχετισμού δυνάμεων, είναι υπόθεση του νέου Πατριωτικού Εθνικο-Απελευθερωτικού Κινήματος και όχι απλά κάποιων συνειδητοποιημένων πρωτοποριών, τις οποίες τις περιέχει χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. Η αποτίναξη του νέου ζυγού και η διαμόρφωση νέων ελπιδοφόρων όρων για την χώρα και τον λαό μας είναι υπόθεση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.


Σ.Σ.: Το ανωτέρω κείμενο, είναι αποτέλεσμα και απαύγασμα της έντονης κοινωνικής και πολιτικής ανάμειξης του συντάκτη από το 1972 και ταυτόχρονα έκφραση και κραυγή αγωνίας για την παρούσα και μελλοντική πραγματικότητα της χώρας μας. Οι ανωτέρω απόψεις και προτάσεις, ενδεχόμενα να εμπεριέχουν αντιφάσεις και στρεβλές αντιλήψεις ,για κάποιους που έχουν άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Οι απόψεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθούν σαν εξυπνακισμοί ή σαν «οδηγίες προς ναυτιλομένους», αντίθετα φιλοδοξία και διακαής πόθος του συντάκτη είναι η μικρή τους συμβολή στον τόσο κρίσιμο και αναγκαίο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο στις τραγικές συνθήκες που βρίσκεται ο τόπος μας και ο λαός μας.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters