Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

“Βόμβα Βροχής”: Το “ολοκαίνουριο” καιρικό φαινόμενο! [βίντεο]

macroburst 

«Η Μητέρα Φύση δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει», σχολιάζεται. Κι εμάς η ανθρώπινη βλακεία!

Με ένα χρόνο καθυστέρηση κυκλοφορεί ένα βίντεο κάποιου φωτογράφου και κυνηγού καταιγίδων, του Bryan Snyder, ο οποίος τράβαγε μερικές μακρινές φωτογραφίες μιας καταιγίδας στην Αριζόνα της Αμερικής, όταν κατέγραψε με τον φακό του ένα φαινόμενο που… ονομάζεται “βόμβα βροχής”.

Πως εξηγείται από τους μετεωρολόγους: «φαινόμενο που είναι γνωστό ως “μικροξέσπασμα” και συμβαίνει όταν μια στήλη ψυχρού αέρα βυθίζεται ξαφνικά γρήγορα μέσα στη μέση της καταιγίδας. Αυτό το μοναδικό φαινόμενο συνήθως δεν επηρεάζει εκτάσεις πάνω από 1 ή 1,5 χιλιόμετρα, αλλά ο αντίκτυπος αυτής της στήλης του αέρα και της βροχής που πέφτει στο έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές ταχύτητες ανέμου που φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα».

Το φαινόμενο “που είναι τόσο γνωστό”, το γνωρίζει κανείς σας; Προσωπικά μετράω πάνω από μισό αιώνα ζωής και δεν το έχω ξανακούσει. Το μόνο που βλέπω τα τελευταία χρόνια, είναι τα μαύρα σύννεφα, αυτά που έχουν δημιουργηθεί μετά από έντονους χημικούς αεροψεκασμούς να βαραίνουν και να μοιάζουν σαν να στάζουν. Αλλά αυτό δεν το έβλεπα παλιά, ούτε βόμβες βροχής έβλεπα, ούτε άκουγα για ανεμοστρόβιλους και υδροστροβίλους στην Ελλάδα.
Περιέργως, το φαινόμενο καταγράφηκε και ονοματίστηκε μόλις το 2008!
The term was defined bymesoscale meteorology expertTed Fujita as affecting an area 4 km (2.5 mi) in diameter or less, distinguishing them as a type of downburst and apart from common wind shear which can encompass greater areas. Fujita also coined the term macroburstfor downbursts larger than 4 km (2.5 mi). (2008)
Δηλαδή, πρώτα πήγε ο άνθρωπος στο φεγγάρι, ανακάλυψε το άτομο, το κβάντο, έφτιαξε τα πρώτα του κομπιούτερ, άντε και τα δεύτερα και τρίτα, ρομπότ, ασύρματα τηλέφωνα και μην σας κουράζω με άλλα, και ξαφνικά…. “παρατήρησε” τις βόμβες βροχής! Ουάου!

Δηλαδή πριν υπήρχαν αλλά ουδείς τις είχε προσέξει και ταξινομήσει;
Κατά έναν περίεργο τρόπο και μεγάλη σύμπτωση, τον τελευταίο καιρό και οι ακτιβιστές μιλούν για “βόμβες” – τα chembombs – που είναι μαζικές ρίψεις χημικών σε αντίθεση με τις απλές ουρές από τα αεροπλάνα.

Πάντως είναι αξιοθαύμαστη η επιστημονικοφανής βιασύνη τους να δικαιολογήσουν τα τελείως αδικαιολόγητα. Μιλούν οι “ειδικοί”, εσένα τι λόγος σου πέφτει; Μήπως θυμάσαι και τι γινόταν χτες;

Δείτε το βίντεο και ακούστε την επεξήγηση με την απόλυτη σοβαρότητα που απαιτεί το καλό θέατρο!




nea.allnewz

http://www.triklopodia.gr

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων - Ήταν απόγονοι των Αρχαίων Κρητών (φωτό, vid)

 
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DNA ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ
Της Χριστίνας Φλάσκου
Τεράστια ανακάλυψη καθώς ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι βρέθηκε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων, στο Ασκελόν. Οι Εβραίοι, μάλιστα, όταν ήθελαν να μιλήσουν για τον Χριστό τον αποκαλούσαν Φιλισταίο για να δείξουν ότι είχε ελληνική καταγωγή. Άλλωστε ο Ιησους Χριστός μιλούσε ελληνικά διότι η Γαλιλαία ήταν ελληνόγλωσση.
Οι Φιλισταίοι συνδέονται από πολλούς επιστήμονες με τους Έλληνες, καθώς εικάζεται ότι προέρχονται από την Αρχαία Κρήτη, την Κύπρο και τη Μικρά Ασία, την οποία την εποχή εκείνη κατοικούσαν ελληνικά φύλα. Σύντομα οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να προβούν σε ανακοινώσεις για την ιστορική προέλευση του λαού-μυστήριου της Παλαιστίνης, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει εξετάσεις DNA, αλλά και άλλες εξετάσεις, οι οποίες θα αποκρυπτογραφήσουν το βαθύτατο παρελθόν.
 
Η  αρχαιολογική ανασκαφή είχε ξεκινήσει στο σημείο το 2013. Τρία χρόνια μετά και αφού αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν, η ομάδα που ενεργεί στο χώρο ανακοίνωσε με μεγάλη της ικανοποίηση το σπουδαίο αυτό εύρημα. Η αναζήτηση του πολιτισμού των Φιλισταίων είχε ξεκινήσει πριν από 30 χρόνια, από τον Λεόν Λεβί και οι ανασκαφές στο συγκεκριμένο σημείο εντάσσονται στο πλαίσιο της ίδιας αυτής έρευνας. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο μουσείο «Rockefeller» της Ιερουσαλήμ  ο Daniel Master, ένας από τους επικεφαλής των ανασκαφών, μεταξύ άλλων,  ανέφερε  «Μετά από πολλές δεκαετίες μελέτης της ιστορίας των Φιλισταίων, ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματική τους εικόνα. Αυτό είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ο Ντάνιελ Μάστερ, εκ των επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας. «Με αυτήν την ανακάλυψη, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αποκτυπτογράφηση των μυστικών του σπουδαίου αυτού λαού», πρόσθεσε.
 
Με σκοπό να αποφευχθούν λεηλασίες του χώρου αλλά και αντιδράσεις χριστιανών ορθοδόξων, που χρησιμοποιούν την περιοχή για λόγους λατρείας, διατηρήθηκε μυστική για τρία χρόνια η ανακάλυψη.
 
Στο νεκροταφείο βρέθηκαν πάνω από 210 σκελετοί, ενώ υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θαλάμων που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμη. Το νεκροταφείο ταξιδεύει τους επιστήμονες στον 11ο με 8ο αιώνα π.Χ. Οι Φιλισταίοι θεωρούνται από τους Ισραηλινούς ο αρχέγονος εχθρός του λαού τους, καθώς, βάσει των ιστορικών συγγραμμάτων, τους εκδίωξαν από τον τόπο τους. Είναι, άλλωστε, πασίγνωστος ο μύθος του γίγαντα Γολιάθ, ο οποίος ήταν Φιλισταίος και νικήθηκε από τον σαφώς πιο μικροσκοπικό και αδύναμο Δαβίδ.







Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters