Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Τι είναι αυτά; Aς μας απαντήσει κάποιος... γιατί πάλι συνομωσιολόγους θα μας πείτε!

Δεν είμαστε οπαδοί της παραφιλολογίας αλλά ομολογουμένως υπάρχει ένα ζήτημα που μας ανησύχησε όσον αφορά τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Εδώ και πολλές μέρες και συγκεκριμένα από τότε που τα πράγματα…αγριέψανε έχουν παρκάρει στο σύνταγμα 3 περίεργα…οχήματα. Τα οχήματα αυτά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες έχουν κάτι ακόμα πιο περίεργες….κεραίες!

 Το γεγονός μας τράβηξε την προσοχή μας όταν ανακαλύψαμε πως μετά τις επισκέψεις μας στους αγανακτισμένους του συντάγματος-αλλά και καθόλη την διάρκεια που παραβρισκόμασταν εκεί- ανακαλύψαμε πως οι αγωνιζόμενοι πολίτες είχαν ζαλάδες, αισθήματα κοπώσεως, πονοκεφάλους και πόνο στα τύμπανα των αυτιών.
Έτσι το ψάξαμε το θέμα λίγο και ανακαλύψαμε 3…πανέμορφα φορτηγά τα οποία στην...
 αρχή νομίσαμε πως είναι των τηλεοπτικών συνεργείων που έρχονται συχνά στην περιοχή. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως διαπιστώσαμε πως τα 3 αυτά φορτηγά καμία σχέση δεν έχουν με την τηλεόραση.

Αρχίσαμε λοιπόν να ρωτάμε τους σεκιούριτι που…φρουρούσαν τα εν λόγο φορτηγά. Πήραμε μια επίσημη απάντηση η οποία μας προξένησε καινούργια ερωτηματικά: «οι κεραίες των φορτηγών είναι προσφορά των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και βρίσκονται εκεί για να ενισχύουν το σήμα των κινητών τηλεφώνων στο….σύνταγμα»(!!!!)

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά. Αν πάρουμε την επίσημη εκδοχή τότε δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν στο κέντρο της Αθήνας να μην έχουν σήμα τα…κινητά. Επίσης εδώ προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα.

Οι εν λόγο κεραίες είναι ακριβώς στην περιοχή που μαζεύονται οι αγανακτισμένοι πολίτες. Άρα οι κεραίες της κινητής έχουν τοποθετηθεί λίγα μέτρα από τα κεφάλια των Ελλήνων που διαμαρτύρονται. Ποιο αρρωστημένο μυαλό μπορεί να τοποθέτησε δίπλα στα κεφάλια μας κεραίες που επιβεβαιωμένα προκαλούν βλάβες στην υγεία; Πως επιτράπηκε να φέρουν τόσο κοντά στον κόσμο κεραίες κινητής όταν πλέον έχει απαγορευθεί να τοποθετούνται και στις ταράτσες των σπιτιών;

Η παραφιλολογία.
 Υπάρχει και μια άλλη άποψη στο ζήτημα. Ίσως να είναι παρακινδυνευμένο να την αναλύσουμε καθώς δεν αποδεικνύεται εύκολα και εντάσσεται στην λεγόμενη «παραφιλολογία» όμως επειδή έχει επιστημονικό υπόβαθρο και αφορά το μέλλον του…κεφαλιού μας και των παιδιών μας είμαστε υποχρεωμένοι να την αναφέρουμε καλώντας ταυτοχρόνως τους ενεργούς πολίτες να το ψάξουν και να ενημερωθούν επί του ζητήματος.

Σύμφωνα με αυτή την «άλλη» άποψη υπάρχουν πληροφορίες ότι όντος τα κινητά στο Σύνταγμα τον τελευταίο καιρό είχανε πρόβλημα. Το θέμα ήταν πως ΕΝΩ ΕΙΧΑΝΕ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΑ δεν μπορούσανε να καλέσουν ούτε να δεχθούν κλήσεις όση ώρα ήταν στην ευρήτερη περιοχή του Συντάγματος. Σαν κάτι να τα «μπλόκαρε» και να εμπόδιζε το σήμα.

 Η ίδιες πηγές αναφέρουν πως το φαινόμενο οφειλόταν στα μέτρα ελέγχου πληθυσμού που τα αρρωστημένα μυαλά της νέας τάξης έχουν φέρει στην πατρίδα μας και συγκεκριμένα:
Όλοι γνωρίζουμε πλέον τους γνωστούς ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ και έχουμε εμπεδώσει ότι επηρεάζουν σίγουρα το κλήμα μας καθώς δεν είναι φυσικό να βρέχει καλοκαιριάτικα στην Ελλάδα σαν να είμαστε…Αγγλία.

 Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ψεκάζουν (το γιατί το υποπτευόμαστε. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα συστατικά που ψεκάζουν είναι το ΜΑΓΓΑΝΙΟ γνωστό και κοινό ορυκτό το οποίο προκαλεί πύκνωση της ατμόσφαιρας όταν αυτό ψεκασθεί σε αυτή. Την πρακτική του ψεκασμού με μαγγάνιο την έχουν εφαρμόσει οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα που επρόκειτο να κάνουν πόλεμο στο παρελθόν διότι με την πύκνωση της ατμόσφαιρας υπάρχει καλύτερη απόκριση στις επικοινωνίες καθώς εμποδίζονται τα διάφορα κύματα να διαφύγουν και ανακλώνται πίσω στην γη (σαν καθρέπτης).

Τι σχέση έχει αυτό με τον έλεγχο του πλήθους; Θα σας πούμε. Υπάρχουν ήχοι που αν και το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να τους συλλάβει, αυτοί επιρρεάζουν άμεσα την ανθρώπινη συμπεριφορά σε συγκεκριμένες συχνότητες: Είναι οι γνωστοί σε όλους μας Υπέρηχοι και υπόηχοι.

Η πιο γνωστή εφαρμογή των εν λόγο ήχων είναι το υπερηχογράφημα, όμως όλοι ξέρουμε και την συσκευή που βάζοντας την στην πρίζα του σπιτιού μας διώχνουμε τα τρωκτικά (ποντίκια) και άλλα ζωύφια με τους υπόηχους που αυτή παράγει!

 Έχει λοιπόν ανακαλυφθεί πως οι ΥΠΟΗΧΟΙ σε συγκεκριμένες συχνότητες δεν διώχνουν μόνο τα τρωκτικά αλλά επηρεάζουν και την ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλώντας αίσθημα ΚΟΠΩΣΗΣ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ καθώς και ΟΚΝΗΡΙΑ.

Αν λοιπόν για να ελέγξουν τον κόσμο ώστε να μην αντιδρά χρησιμοποιούν μηχανήματα παραγωγής υπόηχων (πράγμα που είναι πολύ απλό να γίνει με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα) τότε θα κάνανε το εξής: Θα βάζανε σε διάφορα κυβερνητικά κτήρια (π.χ. Της κρατικής ασφάλειας ή του ΟΤΕ) τέτοια μηχανήματα εκπομπής υπόηχων.

Επειδή το πρόβλημα είναι πως ΑΝ τα συγκεκριμένα κύμματα εκπέμπονται σε ευθεία γραμμή θα χρειαζόταν εκατοντάδες τέτοια για να καλύψουν όλο το λεκανοπέδιο όπως επίσης ΑΝ χρειαζόταν να εστιάσουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή θα ήταν δύσκολο, οπότε η λύση θα ήταν η εξής: Θα ψεκάζανε στην ατμόσφαιρα με ΜΑΓΓΑΝΙΟ και θα εκπέμπανε τους υπόηχους προς τα εκεί. Το μαγγάνιο θα ανακλούσε τα κύμματα προς κάθε κατεύθυνση της γήινης επιφάνειας με αποτέλεσμα να γινόταν μια ομπρέλα στην οποία όσοι ήταν εγκλωβισμένοι θα είχαν άμεση επιρροή από τους υπόηχους.

Για να μην επεκταθούμε σε επιστημονικές αναλύσεις και κουράσουμε τον αναγνώστη θα πούμε πως αν ισχύει η θεωρία αυτό σημαίνει πως ολόκληρες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας βομβαρδίζονται με υπόηχους και με την βοήθεια των αεροψεκασμών μας κάνουν το μυαλό και την ψυχολογία σουρωτήρι ώστε να μην έχουμε το κουράγιο να αντιδράσουμε.

Αν ισχύει η θεωρία αυτή την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού θα πρέπει να το ψάξουμε όλοι μας αλλά το πρόβλημα είναι πως στην εν λόγο πρακτική δεν υπάρχει αντίδοτο που να προσφέρει 100% κάλυψη των συμπτωμάτων.

Οι ωτασπίδες προσφέρουν μια προστασία της τάξης του 30% καθώς εκτός από τα τύμπανα των αυτιών δονείται όλη η περιοχή του κεφαλιού συν του ότι αν πήγαινε κάποιος σε πορείες και διαμαρτυρίες με ωτασπίδες δεν θα άκουγε τίποτα. Κάτι άλλο που θα μπορούσε να προσφέρει είναι κάποιο είδος κράνους από φελιζόλ καθώς το φελιζόλ προσφέρει άριστη ηχομόνωση. Ένα τέτοιο κράνος συνδυασμό με ωτασπίδες θα πρόσφερε μεγάλη προστασία από αυτά τα μέτρα ΑΝ είναι αληθινές οι υποθέσεις που κάνουμε…

Ενημέρωση για το Μαγγάνιο Μαγγάνιο (Mn):
 Ανεπιθύμητο και ευκίνητο στοιχείο, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τα 50 και ενδεικτικό τα 20 μg/l. Απαντάται στη φύση με τη μορφή δισθενούς, τρισθενούς και τετρασθενούς στοιχείου. Η πλέον αφομοιώσιμη μορφή είναι το δισθενές μαγγάνιο και λιγότερο το τρισθενές, η δε αφομοίωση του από τον οργανισμό σχετίζεται στενά με το pΗ. Το μαγγάνιο είναι απαραίτητο στον οργανισμό ιχνοστοιχείο και συμμετέχει σε ενζυμικές αντιδράσεις.

Απορροφάται από το έντερο και εναποθηκεύεται στους νεφρούς, στο ήπαρ, στα οστά και σε μικρές συγκεντρώσεις στον εγκέφαλο. Απεκκρίνεται από την γαστρεντερική οδό δια μέσου της χολής. Αυξημένες συγκεντρώσεις στα πόσιμα νερά μπορεί να προκαλέσουν, πονοκεφάλους, αδυναμία, υπερευαισθησία, αϋπνία, νοητικές διαταραχές και ψυχώσεις.
 Επίσης νευρολογικές διαταραχές όπως η νόσος του Parkinson. Χαρακτηριστικό είναι το βάδισμα με το σώμα να γέρνει προς τα εμπρός.

  Ἑλληνική Γροθιά

Διαφήμιση ΠΑΣΟΚ σε βιβλίο εκπαιδευτικών!

“Διαφήμιση” ΠΑΣΟΚ σε βιβλίο εκπαιδευτικών

Την άμεση απόσυρση βιβλίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ζητά με επιστολή της η ΔΟΕ. Στο βιβλίο αναφέρεται η λέξη ΠΑΣΟΚ και εκλογικές δεσμεύσεις της. “Κομματική προπαγάνδα” το χαρακτηρίζουν εκπαιδευτικοί

Μίκα Κοντορούση.

Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας η λέξη ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται σε βιβλίο του Προγράμματος...
Μείζονος Επιμόρφωσης και το οποίο έχει διανεμηθεί ήδη σε όλα τα επιμορφωτικά κέντρα.

Η επίμαχη φράση στον Τόμο Α’ αναφέρει: “Δημόσια, Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους, σαν… κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ”.

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων και νηπιαγωγών, της ΔΟΕ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του “για την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει στο βιβλίο που διανεμήθηκε τη φράση αυτή”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “Η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να εντάσσεται στις λογικές της κομματικής προπαγάνδας”, ενώ τα μέλη της ΔΟΕ καλούν την υπουργό Παιδείας να αποσύρει άμεσα το εν λόγω “προπαγανδιστικό” βιβλίο.

Από την πλευρά της, η νομαρχιακή επιτροπή ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει:

“Την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία μετά

*Από τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών

*Την υποχρηματοδότηση της παιδείας

*Τις συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς, καταργήσεις Σχολικών Μονάδων

*Την κατάργηση του Διδασκαλείου

*Την κατάργηση της Β Ξένης Γλώσσας

*Την απαξίωση-κατάργηση του ολοημέρου

Έφτασε στο έσχατο σημείο, ξεπερνώντας κάθε έννοια ηθικής και εντελώς απροκάλυπτα, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα μείζονος επιμόρφωσης και Ευρωπαϊκά Κονδύλια ΕΣΠΑ, να προπαγανδίζει με τους κομματικούς εγκάθετους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τον αντιεκπαιδευτικό Νόμο.

Επειδή θεωρούμε την εκπαίδευση εθνική υπόθεση και όχι κομματική, καθώς επίσης το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, κέντρο έρευνας για την Παιδεία και όχι κομματικό παραμάγαζο, απαιτούμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου βιβλίου και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους έκδοσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

http://hellenicspace.wordpress.com/

Κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του Μνημονίου.

Κρίσιμη για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής και τη χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ και την ΕΕ θεωρείται η απόφαση που αναμένεται να λάβει την προσεχή εβδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με τη συνταγματικότητα ή όχι του Μνημονίου.
Οι τελικές διασκέψεις του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ...

ήδη έχουν προηγηθεί περισσότερες από πέντε διασκέψεις της Ολομέλειας στις οποίες εξετάσθηκαν οι προσφυγές αντισυνταγματικότητας που έχουν καταθέσει πλήθος φορέων, μεταξύ αυτών και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας.
Σημειώνεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει καταλήξει σε απόφαση αν και το θέμα εκκρεμεί ήδη επτά μήνες.
Οι εισηγήτριες του Συμβουλίου της Επικρατείας πρότειναν την απόρριψη των σχετικών προσφυγών επικαλούμενες ότι λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος επέβαλαν την ψήφιση του Μνημονίου, ενώ για τη θέσπισή του τηρήθηκαν πλήρως οι αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η πλειοψηφία του Σώματος τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του Μνημονίου.
Ωστόσο, κρίνοντας με βάση τις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου πολλοί εκ των 60 δικαστών της Ολομέλειας θεωρούν πως το Μνημόνιο «πάσχει» στην αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων η οποία χρειαζόταν για την επικύρωση του Μνημονίου, καθότι κείμενο διεθνούς χαρακτήρα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε συνέντευξή του προ ημερών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επισημάνει πως η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές, κάτι που είχε προτείνει και για το πρώτο Μνημόνιο.
Ο ίδιος είχε ταχθεί στην ίδια συνέντευξη υπέρ της από κοινού διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ είχε εκτιμήσει ότι το να επιδιωχθεί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές δεν θα οδηγούσε σε εκλογές.

http://emprosdrama.blogspot.com/

Και όμως, πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου! Το ομολόγησε!!!


Ηρεμότατος στην ομιλία του ο Παπανδρέου στην "κρίσιμη" κοινοβουλευτική ομάδα, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Αυτό οφείλεται στο ότι δεν βλέπει καθόλου τηλεόραση.

Ακόμα και τα δελτία ειδήσεων, του τα γράφουν σε κείμενο καμιά δεκαριά δακτυλόγραφοι, γιατί τα βαριέται, όπως έχει γραφτεί. Πιο πολύ στοιχίζουν οι δακτυλογράφοι που πληρώνουμε όλοι, παρά τα ίδια τα δελτία.

Οι οργισμένοι βουλευτές (στις κάμερες το μεσημέρι έξω από τη Βουλή) σηκώθηκαν όρθιοι και ευθυτενείς και τον αποθέωσαν, μετά την ομιλία και ένας μόνο από τα ορεινά φώναξε «σιγά μην σκίσετε κάνα καλτσόν».

Καμία ανησυχία λοιπόν. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει (για την Ελλάδα, δεν ξέρει κανείς).

Πάντως ο ΓΑΠ τα είχε και λίγο χαμένα, αφού είπε στην ομιλία συνθήματα του πατέρα του, όπως το " Εδώ και Τώρα". Πιο σύγχρονο όμως είναι το "Αιδώς και τώρα".

Καλύτερη στιγμή του ήταν όταν είπε "Είμαι ο Γιώργος Παπανδρέου" και ευτυχώς που δεν έκανε σαρδάμ να πει "Είμαι η Σία Κοσιώνη".

Συμπέρασμα: Πες μας τι πίνεις Γιώργο και δεν μας δίνεις. Θα σκάσουν όλοι οι Έλληνες πρώτα και τελευταίος αυτός.

Εχει την εξήγησή του όμως το φαινόμενο του ατάραχου Παπανδρέου. Δύο πράγματα είναι αήττητα. Η Μπαρτσελόνα και αυτό που διακρίνει τον Γιώργο.

Με κλήρωση έγινε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης!

Πολλοί απορείτε για την τρελή σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά εμείς ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός έκανε τα πάντα για να μην είναι κανείς δυσαρεστημένος στο ΠΑΣΟΚ, γι αυτό προέκυψε το σχήμα που είδαμε.

Η σύνθεση της κυβέρνησης έγινε με τον αντικειμενικότερο τρόπο. Με κληρωτίδα δηλαδή και συγκεκριμένα δύο κληρωτίδες. Στη μία κληρωτίδα, μπήκαν όλα τα ονόματα της κοινοβουλευτικής ομάδας και στην άλλη, τα υπουργεία και υφυπουργεία.

Τραβούσε ο Γ. Παπανδρέου ένα μπαλάκι με ένα νούμερο από τη μία κληρωτίδα που αντιστοιχούσε σε υπουργείο και και ο Πεταλωτής ένα μπαλάκι με ένα άλλο νούμερο από την άλλη, που αντιστοιχούσε σε υπουργό.

Ακολούθως, όπως είδαμε όλοι ανακοίνωσε αυτούς που κέρδισαν ο Πεταλωτής.

Άντε παιδιά και… Καλά κέρδη!


Στον ανασχηματισμό αναδείχθηκε νικητής το «Βαρύ ΠΑΣΟΚ»


http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_3671.html


Διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια (και διαγώνια), ότι στον ανασχηματισμό επικράτησε το "βαθύ ΠΑΣΟΚ".

Η διπλή αντιπροεδρία Βενιζέλου και Πάγκαλου, δείχνει ότι αυτό που επικράτησε είναι το "Βαρύ ΠΑΣΟΚ".

Βαρύτερα δεν γίνεται! Πιστέψτε μας…



http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_3671.html
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Απίστευτο, αν όχι εφιαλτικό.

Τα ονόματα των εταιρειών είναι ελληνικά: Αρμονία η μια, Κόσμος η άλλη. Η στρατηγική ιδέα και η εκτέλεση, όμως, είναι τουρκική και κατευθύνεται από την Τουρκία και φαίνεται να έχει πάρει στοιχεία, αν όχι όλη την ιδέα, από ανάλογα προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.Αναφερόμαστε στο εκτενέστατο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ - έρευνα της εφημερίδας «Νew Υork Τimes», της χθεσινής της έκδοσης, στο οποίο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία ίδρυσε 33 σχολεία τσάρτερ στο Τέξας, που χρηματοδοτούνται από τον Αμερικανό φορολογούμενο με το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων ετησίως. 
Μάλιστα.Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το ίδρυμα «Κόσμος» ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια από ομάδα καθηγητών και επιχειρηματιών στην Τουρκία. Ολες οι εργασίες στα σχολεία, από την κατασκευή τους μέχρι και το φαγητό που σερβίρουν στα παιδιά, είναι στα χέρια Τούρκων μεταναστών στις ΗΠΑ.Πίσω από αυτή τη στρατηγική κίνηση βρίσκεται ο Τούρκος ιεροκήρυκας Φεθουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gulen) τον οποίο η «ΝΥΤ» χαρακτηρίζει ως «χαρισματικό και εκπρόσωπο του μετριοπαθούς ισλαμισμού».Αυτός είναι και το σημείο αναφοράς όλου του σχεδίου και ασφαλώς με το να είναι σε θέση να μοιράζει χρήματα αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την επιρροή του.Σημειώστε ότι ο κύριος αυτός ζει σε περιοχή της Πενσιλβάνιας, αλλά επηρεάζει σημαντικά και την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν λόγω της μεγάλης απήχησής του στους οπαδούς του κόμματός του.
Ταπεινή μας γνώμη είναι ότι πρόκειται για ένα σατανικής εμπνεύσεως σχέδιο, μιας ατομικής βόμβας αμέτρητων μεγατόνων στα θεμέλια των ΗΠΑ και του Ελληνισμού. Των ΗΠΑ, γιατί θα προωθήσει ενεργά το είδος του ισλαμισμού που προσηλυτίζει, του επεκτατικού είδους του ισλαμισμού, με κάθε θυσία.Και στα θεμέλια του Ελληνισμού γιατί η επιρροή του Γκιουλέν θα υπερβεί κατά πολύ την επιρροή που ασκεί ο Ελληνισμός στην αμερικανική κοινωνία, με καταλυτικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.Μην ανησυχείτε, δεν βλέπουμε παντού εχθρούς και σενάρια καταστροφικά για το Εθνος μας. 
Αλλά να τι εννοούμε:H Τουρκία θα χτίσει μέσα από αυτά τα σχολεία, όσο κι αν απαγορεύεται από το καταστατικό τους, γερά θεμέλια μακροχρόνιας επιρροής στην αμερικανική κοινωνία και μάλιστα την πιο «αμερικανική» κοινωνία του Νότου.Σε μερικά χρόνια, η πολιτική επιρροή που θα ασκεί η Τουρκία στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο θα είναι ασύλληπτα πιο μεγάλη από τη δική μας γιατί αφενός θα είναι μαζικότερη και αφετέρου θα προέρχεται από Αμερικανούς και όχι εθνικές ομάδες όπως οι δικές μας.
Κι από πάνω, η Τουρκία θα τους εφοδιάζει με άφθονο χρήμα που θα αυξάνει ακόμα περισσότερο την επιρροή τους.Κάτι ανάλογο έχουν κάνει οι Εβραίοι με τους χριστιανούς του Νότου. Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, ερμηνεύοντας την Παλαιά Διαθήκη κατά γράμμα, είναι πιο ανένδοτοι σε όποια γεωγραφικής φύσεως υπαναχώρηση των Εβραίων από ό,τι είναι οι ίδιοι.
 Ομως, η κίνηση αυτή των Τούρκων πρέπει να προβληματίζει και τους Αμερικανοεβραίους γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα χρειάζονται τη δύναμη του δικού της λόμπι για να υποστηρίζουν τα θέματά τους.Απίστευτο, αν όχι εφιαλτικό.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_8697.html

Ο Όλι Ρεν αποκάλυψε νέο ψέμα του Παπανδρέου


Μας έφαγαν από χθες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια για το σημαντικό ραντεβού στις Βρυξέλλες του Γιώργου Παπανδρέου με τον κύριο Μπαρόζο. Μάλιστα, έγραφαν οι καλοθελητές κονδυλοφόροι του τροϊκανού καθεστώτος πως ο πρωθυπουργός θα αποχωρήσει από την Ελλάδα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού…

Τόσο επείγον ήταν το ραντεβού… Ούτε
κόψιμο να τον είχε πιάσει τον Γιώργο…!

Σήμερα, από νωρίς τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ (φυσικά και πάρα πολλών ιστολογίων που παρασύρθηκαν) έγραφαν πως το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλει προσπάθειες για να αναβάλει το προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού… Και το άφηναν το θέμα εκεί… Δηλαδή, μπορεί να φύγει, μπορεί να μην φύγει… Κάτι σαν το «μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά»…

Τέτοια σοβαρότητα στην ενημέρωση, αφού την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει ο απόλυτος εξευτελισμός των παπαγάλων που διαρρέουν οτιδήποτε τους πούνε…!!!

Και ξαφνικά, εμφανίζεται σήμερα ο κύριος Όλι Ρεν -στο μεσημεριανό δελτίο της ΝΕΤ- (αλλά και η κυρία Πία Αρλεκίντε) να κάνει δηλώσεις για την Ελλάδα και σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για το σημερινό ραντεβού του κυρίου Μπαρόζο με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κύριος Ρεν (αλλά και η κρία Αρλεκίντε) απάντησε σαφέστατα πως «ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο ραντεβού». Μάλιστα, ο κύριος Ρεν επανέλαβε την απάντησή του για να γίνει απολύτως σαφής…

Έτσι, άλλο ένα ψέμα του Γιώργου Παπανδρέου βγήκε στο φως… Αυτό όμως δεν είναι παράξενο, αφού όλοι μας πλέον έχουμε κατανοήσει ότι ο άνθρωπος αυτός (για τον Γιώργο Παπανδρέου λέω) είναι ψεύτης. Μάλιστα, αμφισβητείται εάν έχει πει κατά τη διάρκεια τα πρωθυπουργίας του έστω και μία αλήθεια στους Έλληνες πολίτες!

Το ζητούμενο όμως δεν είναι το ότι είπε ψέματα. Το ζητούμενο είναι γιατί είπε το ψέμα… Μήπως ένιωθε άβολα στην Ελλάδα και ήθελε να αποφύγει τις «κακοτοπιές»; Μήπως το μυαλό του τώρα στριφογυρίζει στο πως θα φύγει και όχι στο πως θα μείνει; Μήπως αρχίζει να ανησυχεί πως η συνέχιση της παραμονής του στην Ελλάδα τον εκθέτει σε διάφορους κινδύνους (π.χ. αιφνίδιας σύλληψής του);

Αλλά, επειδή δεν θέλουμε να αδικούμε τον πρωθυπουργό, μπορεί ο άνθρωπος να κουράστηκε και να ήθελε να ξεκουραστεί… Μπορεί να θέλησε να κάνει μια βόλτα με εκείνο το παράξενο ιδιωτικό αεροπλάνο, στο οποίο επιβιβάζεται συχνότατα και τον παίρνει σε άλλους κόσμους, σε άλλα μέρη…

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, αλλά το να λέει ψέματα ακόμη και για ένα μονοήμερο ταξίδι, αποδεικνύει πως ο εγκέφαλός του λειτουργεί σε προεφηβική ηλικία ή πως δεν έχει αντίληψη της σοβαρότητας των λόγων και των έργων του…

Όπως και να έχει, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και πως εκεί τον τοποθετήσαμε εμείς, οι Έλληνες…! Έχουμε έναν ψευτο-Γιώργο, που όταν θα πει την αλήθεια, τότε δεν θα τον πιστεύει κανείς...



πηγή

O Παντελής Οικονόμου μόλις πήρε την καρέκλα έσβησε τα αντιμνημονιακά κείμενα από την σελίδα του!

Σιδεροκέφαλος. Αυτό ευχόμαστε στον Παντελή Οικονόμου, που από σήμερα διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. Στο πιο σωστό υπουργείο, δηλαδή. Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι πριν από ούτε τρεις μήνες είχε ταχθεί ανοιχτά, μέσα από το προσωπικό του σάιτ, κατά του Μνημονίου.

Αγανακτισμένος παρουσιαζόταν με την...
κατάσταση.

Τώρα; Τι θα γίνει τώρα; (Κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο)

Διαβάστε όλο το κείμενο του υφυπουργού οικονομικών και ο καθένας ας βγάλει ό,τι συμπέρασμα θέλει. Το συγκεκριμένο κείμενο από σήμερα δεν υπάρχει στο σάιτ του υπουργού. Δεν πειράζει. Στην βουλή τα είπε, άλλωστε. Επίσημα. Και μπορεί η απουσία από το σάιτ να οφείλεται σε... τεχνικό πρόβλημα.

Δείτε, λοιπόν τι έγραφε...

Να βγούμε από το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα: γίνεται! (30-3-11)

«Το πλήρες κείμενο των θέσεων του Παντελή Οικονόμου στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής (30 Μαρτίου 2011)

Θα συμφωνήσω με την διαπίστωση της κυρίας Υπουργού ότι η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, διότι δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Νομίζω όμως ότι πρέπει να αξιολογήσουμε αυτό το Σύμφωνο για το Ευρώ, το προς τα πού προχωράει με αυτό η Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, είναι μια απόπειρα αναβίωσης της ιδέας της ΟΝΕ
κουτσουρεμένης. Αυτό είναι το Σύμφωνο για το ευρώ. Λέω ότι είναι μια αναβίωση της ιδέας της ΟΝΕ η οποία είχε εγκαταλειφθεί και είχε γίνει μια έκπτωσή της σε μια ζώνη κοινού νομίσματος. Αλλά είναι μια ΟΝΕ από την ανάποδη και κουτσουρεμένη. Δηλαδή, με άλλη χρονική διαδοχή και κουτσουρεμένη. Πρώτα απ’ όλα δεν προβλέπεται πουθενά σύγκλιση επιπέδων ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα προβλέπεται σύγκλιση πολιτικών οικονομικών. Μόνο. Άρα, δηλαδή, να γίνει δεύτερη φάση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πρώτη, δηλαδή η σύγκλιση των επιπέδων ανάπτυξης. Όμως, για να το δούμε και αυτό, διότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία εργαλεία για να γίνει, δηλαδή, προβλέπουμε ότι κάποια στιγμή το 2013 θα συγκροτηθεί ένας μηχανισμός, υποτίθεται για να στηρίξει το νόμισμα. Και αυτό είναι κουτσουρεμένο. Ο μηχανισμός αυτός είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ευρωομόλογο και είναι πιο ακριβός από τα πακέτα, τα οποία υπήρχαν μέχρι τώρα. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ναι μεν η Ευρώπη προχωρά με κρίσεις και συμβιβασμούς, αλλά προχωράει προς την ασυναρτησία, διότι αυτό που γίνεται είναι, νομίζω, απόλυτα ασυνάρτητο.


Παρ’ όλα αυτά, εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση καλώς είπε ναι στην ασυναρτησία, διότι η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να σώσει την Ευρώπη από την ασυναρτησία, αλλά να βγάλει την πατρίδα μας από τα δύσκολα. Το αντίτιμο το οποίο απέσπασε, υπό τις δεδομένες συνθήκες, εγώ το θεωρώ ικανοποιητικό. Το θεωρώ ικανοποιητικό, πριν μπω στο δύσκολο ερώτημα εάν φτάνει. Να το δούμε αυτό. Λοιπόν, εγώ σας λέω ότι με αυτά που αποσπάσαμε, το αποτέλεσμα είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2012, τον οποίο πολύ σύντομα θα κληθούμε να συντάξουμε και να ψηφίσουμε, τα τοκοχρεολύσια αντί για 40 δις που είναι φέτος θα γίνουν 32,5 δις. Όμως πάλι δεν βγαίνει λογαριασμός έτσι. Αυτά τα λέω, διότι έχω να προτείνω κάτι να κάνουμε. Εμείς έχουμε πάθει τώρα το εξής: βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας δανειακής σύμβασης, που είναι το περίφημο Μνημόνιο, το οποίο ακούω από διάφορες πλευρές ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Η κυβέρνηση το επικαιροποιεί και συμφωνεί με τους δανειστές. Όμως, δεν βγαίνει τίποτα από τα δύο ούτε η επικαιροποίηση, ούτε η αναθεώρηση. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο.

Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα. Εάν μπορούσε να ενταχθεί τώρα να το συζητήσουμε. Το 2012 να το ξανασυζητήσουμε, αλλά το 2013 είναι πλέον δώρον άδωρον. Για να μη σας πω ότι μέχρι το 2013, ακριβώς επειδή η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή αντί για δανειακές διευκολύνσεις, να υπάρξουν κάποιες αόριστες εγγυήσεις και να δούμε ποιοι θα είναι τότε στις κυβερνήσεις κλπ..

Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, διότι αυτό είναι το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα θέματα όπου έγινε μεγάλη συζήτηση και για τους οίκους αξιολόγησης και για όλα αυτά. Εγώ έχω να σας πω το εξής: έχω κάνει μια ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών, διότι αυτό είναι θέμα της διεθνούς κοινότητας και δεν μπορεί η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί το θέμα και ο ΟΗΕ πρέπει να αντιμετωπίσει και να απαγορεύσει τη λειτουργία των μηχανισμών αυτών. Τρεις «παίκτες» έχουν φτιάξει «ένα μαγαζί» και άλλοι τρεις «παίκτες» ένα άλλο και παίζουν οι ίδιοι με βάση τις εκτιμήσεις τις οποίες διαχειρίζονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος αυτά που λένε για την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα πρέπει ίσως να το συζητήσουμε, αλλά να επηρεάζουν αυτό που λέγεται αγορά - το οποίο είναι αμφίβολο αν υπάρχει καν αν και αυτό είναι ένα άλλο θέμα -. Νομίζω το Υπουργείο σας κυρία Υπουργέ, όχι εσείς η ίδια, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και κάτι θα πρέπει να γίνει. Δε μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση μόνη της, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σε διεθνές επίπεδο πρωτοβουλία. Κατά τη γνώμη μου στον ΟΗΕ.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής. Επειδή εχθές συζητήσαμε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για τη Λιβύη όπου και εκεί υπάρχουν πάρα πολλά αμφιλεγόμενα σημεία. Βεβαίως, συμφωνώ με αυτό που είπε ο κ. Βρεττός ότι εμείς δε μπορούμε να συμμετέχουμε αλά καρτ κάπου, διότι άμα συμμετέχουμε, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς. Ξέρετε όμως ότι αξιολογούμεθα και για το βαθμό της συνέπειας και τη προθυμίας μας και θα σας έλεγα ότι διαισθάνομαι με όλα αυτά που βλέπω, ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» περισσότερο από ότι μας συμφέρει ως χώρα και ίσως αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε λίγο».
γράφει ο Βασίλης Γαλούπης
Αυτά λοιπόν έγραψε (και διάβασε στην βουλή) ο κ. υπουργός τότε, και με μιας τα διέγραψε μόλις τσάκωσε την υπουργική καρέκλα.
Περαστικά! αν ζαλιστήκατε από τις κολωτούμπες...


http://2.bp.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/o_6013.html

Βασιλευόμενη δημοκρατία


Βασιλευόμενη δημοκρατία
Οι βασιλικές οικογένειες της Ελλάδος είναι δύο..
Τον Δεκέμβριο του 1974 διεξήχθη στη χώρα μας δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας αλλά η βασιλευόμενη δημοκρατία δεν έπαψε ποτέ να είναι το πολίτευμα της χώρας.

Κρίνοντας από τη εξέλιξη της δημοκρατίας στη χώρα μας –μετά το 1974- είναι προφανές πως οι Έλληνες δεν ψήφισαν το 1974 υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας αλλά κατά του βασιλιά Κωνσταντίνου (προσωπικά). Έκριναν ανεπιθύμητο το πρόσωπο, όχι τον θεσμό.

Η βασιλευόμενη δημοκρατία συνεχίζεται στη χώρα μας και μετά το 1974. Επίσημα, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η προεδρευόμενη δημοκρατία αλλά, ουσιαστικά έχουμε βασιλευόμενη δημοκρατία.

Μόνο που οι βασιλικές οικογένειες είναι τώρα περισσότερες από μία.


Η Ελλάδα είναι μια πολύ δημοκρατική χώρα που μπορεί ο παππούς σου να ψήφιζε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο πατέρας σου τον Ανδρέα Παπανδρέου και εσύ να ψηφίζεις τον Γιώργο Παπανδρέου. Ή ο παππούς σου και ο πατέρας σου να ψήφιζαν Κωνσταντίνο Καραμανλή και εσύ τον Κώστα Καραμανλή. Έχεις πολλές επιλογές στη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Η δημοκρατία έχει μόνο Παπανδρέου και Καραμανλή.


Βέβαια, η δημοκρατία έχει και Κώστα Σημίτη, αλλά πάντα με την στήριξη ενός Παπανδρέου. Θα ήταν τραγικό για τη δημοκρατία μας να αναλάβει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα του. Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι – θα μας κορόιδευε όλος ο πλανήτης. Οπότε, ο Γιώργος Παπανδρέου στήριξε τον Κώστα Σημίτη, μέχρι να έρθει η δική του ώρα να γίνει βασιλιάς – συγγνώμη, πρωθυπουργός. Τα είχανε συμφωνήσει κιόλας για τη διαδοχή στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Φύγε εσύ, έλα εσύ.

Η δημοκρατία έχει και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – τον ανιψιό του Ελευθερίου Βενιζέλου. Βέβαια, μόνο και μόνο επειδή ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν άτεκνος και ο συνονόματος ανιψιός του δεν είχε τελειώσει ακόμα καλά-καλά τις σπουδές του. Δεν γίνεται να κάνεις πρωθυπουργό κάποιον που δεν έχει πάει ακόμα φαντάρος. Γιατί, στην Ελλάδα, στο στρατό γίνεσαι άντρας.

Το ότι όλοι αυτοί οι πρωθυπουργοί από τις ίδιες οικογένειες ψηφίστηκαν από το εκλογικό σώμα αποδεικνύει πως οι Έλληνες τον θέλουν τον βασιλιά τους.

Μόνο που θέλουν να τον ψηφίζουν κιόλας. Και να αλλάζουν και βασιλική οικογένεια πού και πού. Για να νοστιμίζει η δημοκρατία.

Βασιλευόμενη δημοκρατία εκ περιτροπής.


Το φθινόπωρο του 2009 –λίγο πριν τις εθνικές εκλογές- στο στούντιο του ΣΚΑΙ ήταν καλεσμένος ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης. Τον είχα ρωτήσει αν το ικανότερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και αν φανταζόταν τον Σεπτέμβριο του 1974 –όταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ- πως, μετά από 25 χρόνια, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος πρωθυπουργός θα ήταν ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, μόνο και μόνο επειδή ήταν γιος του ιδρυτή του κόμματος.

Ο κ. Κακλαμάνης, ως πολιτικός, δεν απάντησε ακριβώς στις ερωτήσεις. Ουσιαστικά, η απάντησή του ήταν του τύπου «να τον δούμε και τον Γιώργο, μην τον αποπαίρνουμε από τώρα». Γιατί να μην τον δούμε; Πρωθυπουργό της χώρας τον κάναμε – σιγά το πράγμα. Σάμπως, θα επηρεάσει τις ζωές μας; Μια χαρά τα πάει, άλλωστε.

Κάτι ακόμα που είχα πει στον κ. Κακλαμάνη ήταν πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μέρος του προβλήματος της χώρας και όχι μέρος της λύσης του προβλήματος. Του είχα πει πως, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για την αξιοκρατία που έχει ανάγκη η χώρα, η φράση του ακυρώνεται αμέσως από το γεγονός ότι ο ίδιος οφείλει τη θέση του στο όνομα του πατέρα του – είναι σαν τον παπά που από τη μιά μιλάει για φιλευσπλαχνία και ελεημοσύνη και από την άλλη έχει μια κοιλάρα μέχρι απέναντι, οπότε καταλαβαίνεις πως τρώει το φαγητό που θα έθρεφε καμιά δεκαριά πεινασμένους.

Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Κακλαμάνης είχε απαντήσει πως δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον αρνητικά εξαιτίας του διάσημου πατέρα του. Καλά, δεν έκρινα και το γιο του Γιάννη Πάριου – αναφέρθηκα σε κάποιον που εκείνη την εποχή ήταν υποψήφιος για πρωθυπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι δυο βαθύτατα αντιδημοκρατικά κόμματα.

Κι αυτό είναι προφανές εφόσον τα μέλη τους επιλέγουν τους αρχηγούς τους, με μοναδικό κριτήριο την οικογενειακή σχέση τους με τον ιδρυτή του κόμματός τους. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, είναι πάλι απαραίτητο ο εκλεκτός να έχει την αποδοχή του συγγενή του ιδρυτή του κόμματος. Ο Κώστας Σημίτης είχε τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς –ας μην κρυβόμαστε- τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή. Αν ο γιος του Καραμανλή δεν ήταν νήπιο, την χτύπαγε άνετα την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής εξελέγησαν από το εκλογικό σώμα δείχνει τη βαθιά δουλοπρέπεια που μας διακατέχει σαν λαό και την πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση που έχουμε. Είναι η αποδοχή πως κάποιες οικογένειες είναι πιο άξιες από τις υπόλοιπες και τα μέλη τους έχουν ηγετικά προσόντα που απορρέουν από το επώνυμό τους. Και αυτό θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό στην ελληνική «δημοκρατία».

Φυσικά, οι βασιλικές οικογένειες της πολιτικής ζωής του τόπου είχαν –και έχουν- τη στήριξη κάποιων άλλων οικογενειών που έχουν στην κατοχή τους τα ΜΜΕ και σχεδόν όλη την επιχειρηματική ζωή της χώρας.

Και αυτές οι λίγες οικογένειες είναι επίσης βασιλικές. Είναι οι βασιλικές οικογένειες των νταβατζήδων που διαπλέκονται επί δεκαετίες με τις βασιλικές οικογένειες των πολιτικών.

Αν στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα είχαμε περισσότερα δημοψηφίσματα στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Στην υποτιθέμενη ελληνική δημοκρατία, το τελευταίο δημοψήφισμα έγινε πριν από 37 χρόνια και αφορούσε το πολίτευμα της χώρας.

Έκτοτε, μπορεί στη δημοκρατία να μην υπάρχουν αδιέξοδα αλλά στην ελληνική δημοκρατία υπήρχαν μόνο μονόδρομοι – από την είσοδο στην ΕΟΚ μέχρι το Μνημόνιο όλα ήταν μονόδρομος.

Και αφού ήταν μονόδρομος, δεν έγινε ποτέ κανένα δημοψήφισμα. Εμάς δεν μας ρώτησε ποτέ κανείς για τίποτα. Αποφάσισαν –και για εμάς- οι βασιλιάδες και οι ακόλουθοί τους. Και εμείς το αποδεχτήκαμε.

Μόνο που στη δημοκρατία –εκτός από αδιέξοδα- δεν υπάρχουν και μονόδρομοι.


Θα πρέπει να τελειώνουμε με τις βασιλικές οικογένειες αυτής της χώρας – πολιτικές και μη.

Και πρέπει να τελειώνουμε τώρα που οι βασιλιάδες είναι γυμνοί και καταρρέουν. Ας εφαρμόσουμε -έστω και με 37 χρόνια καθυστέρηση- το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 1974 που έβαζε τέλος στη βασιλευόμενη δημοκρατία.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Το πρόβλημα για τη χώρα μας είναι πως στα αδιέξοδα δεν υπάρχει δημοκρατία.


Pitsirikos
 
http://www.ramnousia.com/2011/06/blog-post_3812.html

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ



images3της Δάφνης Βαρβιτσιώτη, Ιστορικού 

 Το βιβλίο της Ιστορίας της  ΣΤ΄ Δημοτικού, το οποίο προκάλεσε πρωτοφανή σάλο σε διαπαραταξιακό επίπεδο, δεν είναι παρά ή κορυφή του παγόβουνου της ψυχοπνευματικής γενοκτονίας, η οποία συντελείται εις βάρος των νεωτέρων γενεών Ελλήνων.

Τα πρώτα στάδια της ιδιότυπης αυτής γενοκτονίας εντοπίσθηκαν από το 1993, στα Μ.Μ.Ε, τα παραθρησκευτικά μηνύματα των οποίων –ακόμα και μέσω παιδικών προγραμμάτων –οδηγούσαν τους ανυποψίαστους ενήλικους και ανήλικους τηλεθεατές σε μια ινδουϊστικού τύπου μοιρολατρεία και απονεύρωση1 .

Την δράση αυτή έμελλε να συμπληρώσει –και να αποτελειώσει-η «νέα αντίληψη» για την Παιδεία, η οποία διαποτίζει το σύνολο των νέων σχολικών βιβλίων2 . Ειδικά, τα βιβλία της Ιστορίας αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχει πλέον στεφεί με επιτυχία ή εκστρατεία μιας μικρής, αλλά ενεργού, ομάδας «διανοουμένων, δημοσιογράφων και πολιτικών ακτιβιστών», οι οποίοι, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, «έχοντας συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που συνιστούν οι εθνικές μυθοπλασίες, παράγουν έναν εναλλακτικό λόγο για την Τουρκία, αποσκοπώντας σε μια Ελληνο-Τουρκική κατανόηση και τελικώς προσέγγιση»3 .

Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρεί ότι ένα από τα «εμπόδια από την Ελληνική πλευρά για μια Ελληνο-Τουρκική προσέγγιση» είναι η «αδιάκοπη δύναμη της εθνικής εκπαίδευσης». Κατ’ αυτούς, «Οι ΄Ελληνες εκπαιδεύονται στο να αγνοούν το πολυεθνικό φόντο της χώρας τους και στο να πιστεύουν σε μια απολευκασμένη  “ εθνική ιστορία” . Τέσσερεις αιώνες Οθωμανικής κυριαρχίας και πολιτικής και πολιτιστικής (!) συνύπαρξης με τον Τουρκικό λαό υποβιβάζονται (!) στο στερεότυπο του “Οθωμανικού ζυγού”»4 .

Πως Γράφεται η Ιστορία: Ως εκ τούτου, τα μέλη αυτής της ομάδας-η οποία φέρεται ότι υποστήριζε «σθεναρά» τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σημίτη (υπό την αιγίδα του οποίου αποφασίσθηκαν οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία)-έκριναν ότι, «επείγουσα ανάγκη», αποτελεί «η προσαρμογή του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος», ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας. Μία εκ των παραμέτρων αυτής της «προσαρμογής» είναι και η αλλαγή των σχολικών βιβλίων Ιστορίας, ώστε αυτά να μην καλλιεργούν στην Ελλάδα ένα κλίμα «αντιτουρκισμού»5 .


Ακολουθώντας πιστά αυτήν την «προσαρμογή», τα νέα βιβλία της Ιστορίας προκάλεσαν κατακλυσμιαίες αντιδράσεις. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές εξ αυτών: ΡΕΣΑΛΤΟ. «Η Επανάσταση του ΄21 υπό Διωγμόν» και «Η Αποδόμηση της Ελληνικής Ιστορίας» (τ.. 5, Απρ. 2006)˙  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, «Πόλεμος Νεοελλήνων για την Ιστορία» (τ. 1534, Σεπτ. 2006)˙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, «Ποιος ήταν ο Θ. Κολοκοτρώνης, που η αναφορά του ονόματός του απαγορεύθηκε στα σχολικά βιβλία μας» (24.9.2006)˙ ΡΕΣΑΛΤΟ, «Πως Εισάγεται η Τουρκολαγνεία στα Ελληνικά Σχολεία» και «Η Ιστορία το Κρεβάτι του Εθνομηδενιστή Προκρούστη» (τ. 10, Οκτ. 2006)˙ ΑΡΔΗΝ , «Τα νέα βιβλία της Ιστορίας, μια γενοκτονία της μνήμης» (τ. 62, Νοεμβ. 2006 –Ιαν. 2007)˙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, «Η ελληνική Ιστορία ως πολυπολιτισμικό εγχείρημα;» (3.12.2006)˙ ΑΛΦΑένα, «Στο βιβλίο της Β΄ Γυμνασίου δεν εικονίζεται πλέον ο Παλαιολόγος, αλλά ο Μωάμεθ ο Πορθητής!…» (14-15.10.2006)˙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, «Ξαναγράφουν την Ιστορία μας»(12.11.2006). «Σάλος για το βιβλίο που παραχαράσσει την Ιστορία» (24.12.2007)˙ ΡΕΣΑΛΤΟ, «Η Ιστορία στο χειρουργείο της Νέας Τάξης» (τ. 11, Νοεμ. 2006)˙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. «΄Ένα έκτρωμα που διδάσκει υποταγή» (4.2.2007)˙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, «Οργή για το ανθελληνικό βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού» (11.2.2006).

Ελλήνων Ταπείνωση: Σε μίαν εποχή, κατά την οποία το σύνολο των «φίλων» γειτονικών προς την Ελλάδα χωρών (της Τουρκίας προεξάρχουσας) διαγκωνίζεται για να υπεξαιρέσει-μαζί με μέρος της ελληνικής ιστορικής της κληρονομιάς  (και της εθνικής κυριαρχίας της)-μέρος του μεγαλείου της, η προαναφερθείσα ομάδα πιστεύει ότι: «Πολλοί ΄Ελληνες επιδεικνύουν μίαν αλαζονεία βασισμένη σε μίαν αντίληψη  “ιστορικής ανωτερότητας”, η οποία προσφέρει στους σύγχρονους ΄Ελληνες μια θέση κύρους ως φορέων κλασικής κληρονομιάς και πολιτιστικού κεφαλαίου, που συχνά δαιμονοποιεί τους γείτονες Τούρκους ως “Απολίτιστους Ασιάτες”».

Επειδή, λοιπόν, κατ’ αυτούς, «Οι ΄Ελληνες μεγαλώνουν μέσα σε ένα κλειστό, υπέρ-επικεντρωμένο Ελληνοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο, με την έμφασή του επί του μεγαλείου της κλασικής Ελλάδας, παραμελεί και συχνά διαστρεβλώνει το πρόσφατο Οθωμανικό και μετα-Οθωμανικό παρελθόν της», επιτάσσουν ότι τα βιβλία της Ιστορίας πρέπει να «προσαρμοσθούν», ούτως ώστε να μην προκαλούν «σωβινιστικές» και «εθνικιστικές» εξάρσεις στους ΄Ελληνες μαθητές6 .

Αυτήν την «αλαζονεία» και τις  «εξάρσεις» των Ελλήνων μαθητών έρχεται να απαλείψει το σύνολο των νέων βιβλίων της ελληνικής Ιστορίας, τα οποία-συστηματικά και μεθοδευμένα και από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης έως τις τελευταίες-διαστρέφουν, παραχαράσσουν ή αποσιωπούν ό,τι εθεωρείτο από κορυφαίους ξένους ιστορικούς- και επί 25 συνεχείς αιώνες-ως το μεγαλείο της. Το όλο εγχείρημα συνοψίζεται στο υποσυνείδητο μήνυμα, το οποίο εκπέμπει το εξώφυλλο του βιβλίου της Αρχαίας Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου, όπως ορθά το ερμήνευσε ένας γονέας: «΄Ελληνα κατέβασε το κεφάλι και πάψε να κοκορεύεσαι για το ιστορικό σου παρελθόν, γιατί αυτά πέφτουν πλέον στο κενό»7 .
Ελλήνων «Από-εθνικοποίηση»: Η προαναφερθείσα ομάδα φαίνεται ότι «έχει αρκετή επιρροή ώστε να αναλαμβάνει πλειάδα σχεδιασμών, από την κριτική αναθεώρηση της Ελληνικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έως την «από-εθνικοποίηση της Ελληνικής ταυτότητας»(de-ethnicization of Greek identity). Ο λόγος τους κατέστη εμφανής «σε μια σειρά προταθεισών συνταγματικών τροπολογιών για τον πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους και την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Τελευταίως οι προσπάθειές τους επέφεραν καρπούς, όταν η Αθήνα ακύρωσε το επονείδιστο άρθρο 19 του Νόμου περί Υπηκοότητος, που εχρησιμοποιείτο στο παρελθόν για να στερεί (!) από τα μέλη ξένων εθνικών μειονοτήτων την Ελληνική τους (!) υπηκοότητα, γεγονός που επέβαλε μια αρκετά φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική, νομιμοποιώντας χιλιάδες κυρίως Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα». Σκοπός τους, η επίτευξη μιας «πιο ανοικτής και φιλικής προσέγγισης έναντι των γειτόνων (βλέπε το έργο της Θάλιας Δραγώνα και της ΄Αννας  Φραγκουδάκη) σε μια σειρά διαλέξεων, δημοσιευμάτων και αρθρογραφίας (βλέπε το έργο του Νικηφόρου Διαμαντούρου, Νίκου Μουζέλη, Λουκά Τσούκαλη, Στέφανου Πεσματζόγλου, Ριχάρδου Σωμερίτη, κ.ά. )»8 .

Το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού ακολουθεί πιστά τις συντεταγμένες αυτές. Και, ενώ η συγγραφέας του διατείνεται ότι, «Το βιβλίο δεν αφελληνίζει, αλλά και δεν “ελληνίζει”» τους μαθητές9 στο αντίστοιχο «βιβλίο του δασκάλου για την έκτη Δημοτικού, το Υπουργείο Παιδείας, εξηγεί ότι στόχος τους είναι να βγάλουν από τα παιδιά την ελληνική ταυτότητα και το κάθε παιδί να ξανακτίσει την ταυτότητά του ελεύθερα»10. Προκειμένου δε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτήν διδάσκει στα 12χρονα παιδιά ότι ο Κεμάλ Αττατούρκ ήταν ο ηγέτης των Τούρκων που “απελευθέρωσε” τη Σμύρνη από του ΄Ελληνες»11.

Ελλήνων Υποτέλεια: Στο επόμενο σχολικό έτος - δηλαδή, στην Α΄ Γυμνασίου -, τα καταλλήλως «από-εθνικοποιημένα, πλέον παιδιά μαθαίνουν από το βιβλίο της Αρχαίας Ιστορίας, ότι το καθεστώς της δουλείας είναι ευεργετικό: «Η αθηναϊκή κοινωνία σχεδόν στο σύνολό της περιέβαλλε τους δούλους με στοργή και ή κάθε οικογένεια, στους κόλπους της οποίας υπηρετούσαν, τους θεωρούσαν μέλη τους». Αμέσως μετά, «παρατίθεται απόσπασμα από τα πολιτικά του Αριστοτέλη, στο οποίο αναφέρεται γιατί “ η δουλεία είναι δίκαιη”», χωρίς να παρατίθεται αντίθετη άποψη, και οι μαθητές «καλούνται ουσιαστικά να αποδεχθούν ότι οι δούλοι στην (αρχαία ) Αθήνα… καλοπερνούσαν»12 .

Ποιος Γράφει την Ιστορία και Γιατί: To 2003, ο Σιμόν Περές δήλωσε ότι, «η ιστορία γράφεται απ’ αυτούς που έχουν την εξουσία και το χρήμα. Ούτε οι σκλάβοι ούτε οι φτωχοί άνθρωποι έγραψαν ποτέ ιστορία. Αυτά που διαβάζουμε ως ιστορία είναι αυτά που κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να διαβάσουμε»13 .

Η ρήση του Σιμόν Περές φαίνεται ότι επαληθεύεται. Στο βιβλίο καθοδήγησης του εκπαιδευτικού για τη Αρχαία Ιστορία της Α΄ Γυμνασίου, αναφέρεται ότι «οι πλούσιοι συχνά καθίστανται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους φτωχούς, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, από τους συκοφάντες προς τους οποίους δεν είναι πάντοτε φρόνιμο να αντιπαρατίθενται, αλλά επίσης και σε επίπεδο θεσμών, γιατί οι λειτουργίες και η εισφορά (φόρος επί του εισοδήματος) δεν επιβαρύνει παρά την μειοψηφία των πλουσίων»14 .

Εκτός τούτου, την «τετράτομη “Κοινή (!) Ιστορία Νοτιοανατολικής Ευρώπης”, η οποία προωθείται στα ελληνικά σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως “εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό” –βοήθημα προς τους δασκάλους», φέρεται ότι γράφει το «Κέντρο για την Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» (CDRSEE). Το CDRSEE φέρεται ότι χρηματοδοτούν, «μεταξύ άλλων, τα υπουργεία Εξωτερικών ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γερμανίας, το υπουργείο Παιδείας της Αυστρίας».  Το CDRSEE χρηματοδοτεί, επίσης, «η USAID (κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ, μέσω της οποίας διοχετεύεται το μεγαλύτερο μέρος της μη στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς τις άλλες χώρες) καθώς και “θυγατρικές” του γνωστού για φιλοσκοπιανά του αισθήματα κ. Σόρος (Fund for an Open Society-Serbia και Open Society Institute- Macedonia)»15.

Ευεργεσία το Παιδομάζωμα: Φαίνεται, μάλιστα ότι, στο πρώτο τόμο (σσ. 62-64) του εν λόγω τετράτομου πονήματος-το οποίο φέρεται ότι «προωθείται προς μετάφραση και στα “μακεδονικά”» - «το παιδομάζωμα χαρακτηρίζεται “πρωτότυπη οθωμανική πρακτική”, η οποία  ευνοούσε την κοινωνική ανέλιξη»των γενίτσαρων16.

Με άλλα λόγια, οι εκπαιδευτικοί καθοδηγούνται να εξηγήσουν στους –αποεθνικοποιημένους πλέον-μαθητές το πόσον επωφελής μπορεί να αποβεί η υποτέλεια στους εθελόδουλους. Στα ανωτέρω, πρέπει να προστεθεί η εισαγωγή της διδασκαλίας της Τουρκικής Γλώσσας στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Α΄ Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου (ΦΕΚ. 867/10.7.2006). ΄Ετσι, συμπληρώνεται η εικόνα των νεοταξίτικων γεωπολιτικών  σχεδιασμών για την νοτιοανατολική Ευρώπη, με την Τουρκία ως ηγέτιδα δύναμη και την Ελλάδα, ξανά, ως υποτελή της, αλλά –αυτήν τη φορά-εθελόδουλη.

Το Νέο Ψυχοπνευματικό Παιδομάζωμα:  Επομένως, όσοι εξαλείφουν την «αδιάκοπη δύναμη» της ελληνικής εθνικής Παιδείας-καταστρέφοντας την ιστορική αυτοσυνειδησία των παιδιών μας και μεταλλάσσοντας τον «ανυπότακτο»΄Ελληνα σε εθελόδουλο ανδρείκελο, προς χάριν της «φίλης γείτονος» Τουρκίας – ουδόλως πρωτοτυπούν. Παιδομάζωμα επιτελούν και αυτοί, αλλά πιο «εκλεπτυσμένο»από το Τουρκικό, διότι-ενώ αφήνουν στους γονείς το σώμα των παιδιών τους-«μαζεύουν» το πνεύμα και την ψυχή των παιδιών αυτών, για να τα μεταλλάξουν σε όργανα των δυνάμεων του «κυρίαρχου υπερεθνικού οικονομισμού της παγκοσμιοποίησης» και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

 Υποσημειώσεις:

1 Δάφνη Βαρβιτσιώτη, εισήγηση με τίτλο «Παραθρησκευτικές Τάσεις στα ΜΜΕ», στα πλαίσια της Ε΄ Διορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων επί θεμάτων Αιρέσεων και Παραθρησκείας, Ναύπακτος  13-18.5.1993.

2 Δάφνη Βαρβιτσιώτη, «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» Εξέλιξη ή Χειραγώγηση: εκδ. ΑΘ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ , Αθήνα 2004.

3 Δημήτρης Καιρίδης, Δρ, Δ/ντής του Προγράμματος «Κόκκαλης»επί της Νοτιο-ανατολικής και Ανατολικής –Κεντρικής Ευρώπης στο John F. Kennedy School of Government, Harvard University, «PoliticalCultureandForeignPolicy: Greek Turquish Relations in the Era of European Integration and Globalization» (Πολιτικός Πολιτισμός και Εξωτερική Πολιτική: Ελληνο-Τουρκικές Σχέσεις στην Εποχή της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Παγκοσμιοποίησης), A NATO Felowship Final Report, Cambridge, Ιούνιος 1999.

4 Ενθ. ανωτ.

5 Ενθ. ανωτ.

6 Ενθ. ανωτ.

7 Από αναμετάδοση σχετικής συζητήσεως σε Σχολή Γονέων, από τον πελοποννησιακό τηλεοπτικό σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ, την 25.11.2006.
 Δημήτρης Καιρίδης, ένθ. Ανωτ.

9 «Το μάθημα της ιστορίας γίνεται πάλι πεδίο ιδεολογικής μάχης» εβδ. εφημ. Η ΕΠΟΧΗ της 28.1.2007.

10 Δηλώσεις του καθηγητή του Παντείου, κ. Νεοκλή Σαρρή, στον τηλεοπτικό σταθμό HIGH  βλ. Στήλη «Στα Πεταχτά» του Θ. Χατζηγώγου, εβδ. εφημ. ΑΛΦΑένα της 9-10.12.2006 (τα έντονα στοιχεία δικά μας).

11 Βλ. άρθρο της εβδ. εφημ. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της 11.2.2006, με τίτλο: «Νόθευση της Ιστορίας με την …άδεια Καραμανλή και Βενιζέλου» και υπότιτλο «Εμφανίζονται ως μέλη επιτροπής που υπαγόρευε την στρατηγική Κέντρου το οποίο εκδίδει ανθελληνικά βιβλία».

12 «Η ευτυχία του να είσαι… δούλος», Στήλη «Νέα Βιβλία» εφημ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ της 31.1.2007.

13 «ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ, Το “Γεράκι της Ειρήνης” μιλάει στον Θανάση Λάλα» ΒΗΜΑgasino, ένθετο εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 7.12.2003.

14΄Ενθ. Ανωτ.

15 Βλ. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ένθ. ανωτ., και επί της ουσίας, βλ. «Τα εκπαιδευτικά “βοηθήματα” του CDRSEE», περιοδ. ΑΡΔΗΝ, τ. 62, Νοεμ. 2006-Ιαν. 2007.

16 Βλ. άρθρο της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο: «Το παιδομάζωμα ήταν “πρωτότυπη οθωμανική πρακτική”!»και υπέρτιτλο «υποστηρίζουν ότι γίνονταν Γενίτσαροι για να έχουν ταχύτερη κοινωνική εξέλιξη».

πηγή

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_1468.html

Την Κυριακή, δίνουμε την πράτη απάντηση στην κοροϊδία του ανασχηματισμού

Την Κυριακή δίνουμε την πρώτη απάντηση στον ελιγμό - κοροιδία του ανασχηματισμού
να μη λήψει κανείς από το Σύνταγμα την Κυριακή 19/6
συνεχίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις - τη μέρα ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης , στις 23/6 πανευρωπαικη κινητοποίηση κλπ

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης στο Σύνταγμα  15/6/2011...

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε σήμερα την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.
Η  σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί κα το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών δακρυγόνων.
 
Σήμερα οι πολίτες της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση.Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.
Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.
 Την παραμονή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να ζητήσει η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος από όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, Γενική απεργία, και μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε την Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. 
Όλοι στους δρόμους τη μέρα εκείνη για να τους ανατρέψουμε.Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες. Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη συνέλευση και  την Κυριακή 19.6 όλοι στους δρόμους.Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωση.

 

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 16/06

Εδώ και ένα χρόνο η χώρα μας  βρίσκεται στο Μνημόνιο. Μας είπαν ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος για να μειωθεί το χρέος. Μας είπαν ότι οι περικοπές, η λιτότητα και οι νέοι φόροι είναι αναγκαίες θυσίες για να ανακάμψει η χώρα από την κρίση. 
Μας είπαν ψέματα!
Νέα μέτρα παίρνονται κάθε μέρα, μισθοί κόβονται, οι φόροι αυξάνονται. Και το χρέος ολοένα αυξάνει, η ανεργία εκτοξεύεται, η νεολαία παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς. Τα νέα δάνεια πάνε για την εξυπηρέτηση των τόκων στους πιστωτές μας και τα ελλείμματα της Ελλάδας και άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου γίνονται τα πλεονάσματα της Γερμανίας και άλλων πλούσιων χωρών του Βορά. 
Κι όλα αυτά γιατί για τη διόγκωση του χρέους δεν φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις, όπως λένε. Φταίνε οι μεγάλες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το κεφάλαιο, φταίει το φαγοπότι σε εξοπλισμούς και φάρμακα. Δεν πάει άλλο! Ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του για να σπάσει ο φαύλος κύκλος!
 
Είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι και δεν μας το λένε, έως ότου περάσουν και άλλα εξοντωτικά μέτρα και περικοπές, ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν και ξεπουλήσουν όσο – όσο δημόσια γη και περιουσία.
Κόντρα στους δικούς τους «μονόδρομους» εμείς λέμε :
 
Να πάρουν πίσω όλα τα μνημόνια, να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας!
 
Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
 
Να φύγουν! Δεν θέλουμε την κυβέρνηση του ΔΝΤ και την Τρόικα.
 
Καμία ιδιωτικοποίηση, κανένα ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας.
 
Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε! Άρνηση – διαγραφή του χρέους, αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας! Να ληφθεί πρόνοια για το μικρό μέρος του χρέους που αφορά ασφαλιστικούς οργανισμούς εργαζομένων.
 
Εθνικοποίηση των τραπεζών. Το κράτος με τα προγράμματα στήριξης τις έχει πληρώσει ήδη παραπάνω από τη χρηματιστηριακή αξία τους για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν.
 
Να ανοίξουν τα βιβλία του χρέους από το λαό για να μάθουμε που πήγαν τα λεφτά.
 
Ριζική αναδιανομή εισοδήματος και αλλαγές στη φορολογία προς όφελος των εργαζομένων, να πληρώσουν αυτοί που τα έχουν, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, το κεφάλαιο και η Εκκλησία.
 
Θέλουμε λαϊκό δημοκρατικό έλεγχο στην οικονομία και στην παραγωγή.
Ξέρουμε ότι ο δρόμος που διαλέγουμε είναι δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλές απειλές και εκβιασμούς. Θα μας πουν για χρεοκοπία, απομόνωση της χώρας ακόμα και για κίνδυνο εκτροπής. Ξέρουμε ότι θα περάσουμε δύσκολα, όμως αυτός ο δρόμος που μας οδηγούν με τα συνεχή μνημόνια θα είναι χειρότερος. Ο λαός μας έχει πει πολλά μεγάλα ΟΧΙ, ας πούμε κι άλλο ένα!
Με λαϊκή αυτοοργάνωση και άμεση δημοκρατία παντού, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, με πίστη στις δυνάμεις μας και στις δυνατότητές μας θα κερδίσουμε το μέλλον μας!

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις,
Τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
Όσο μπορείς : μην την εξευτελίζεις.
                                                                                                                  Κ. Π. Καβάφης.


Πηγή email

http://attikanea.blogspot.com/2011/06/blog-post_3970.html

Υπάρχει σχέδιο εξαγοράς περιουσίας της Ελλάδος σε εξευτελιστικές τιμές

Υπάρχει σχέδιο εξαγοράς περιουσίας της Ελλάδος σε εξευτελιστικές τιμές – Το plan C για την Ελληνική οικονομία τι περιλαμβάνει και γιατί πρέπει να αποτραπεί η υλοποίηση του

Το διεθνές κεφάλαιο που ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδος έχει εκπονήσει ένα ακραίο σενάριο – σχέδιο το οποίο αν του δοθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα επιδιώξει να το υλοποιήσει.  
Με βάση το σχέδιο αυτό αν αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδος τον Ιούλιο που αποτελεί την βασική επιδίωξη και η Ευρώπη αποφασίσει να δώσει περαιτέρω χρόνο στην Ελλάδα ώστε να αποτρέψει την χρεοκοπία τότε εκ των πραγμάτων θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο C.  
Το σχέδιο αυτό κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες σε κύκλους hedge funds και έλληνας που εργάζεται σε ένα εξ αυτών μας το περιγράφει. Με βάση το σενάριο αυτό το Φθινόπωρο θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και αδυναμία υλοποίησης του μνημονίου.


Εκείνη την περίοδο εκδηλώνεται το πιστωτικό γεγονός και η Ελλάδα βαθμολογείται σε SD δηλαδή επιλεκτική χρεοκοπία.
 

Τα CDS εκτινάσσονται πάνω από τις 2500 μονάδες ίσως και 3000 μονάδες ενώ το ΧΑ θα υποχωρήσει μεταξύ 500 και 1000 μονάδων και οι τράπεζες έως και 50% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
 

Ο σκοπός του σχεδίου αυτού όμως είναι διπλός τα hedge funds θα αναλάβουν το ρόλο της ισοπέδωσης της ελληνικής αγοράς ειδικά του χρηματιστηρίου και των ομολόγων.
 

Πιέζοντας ή καλύτερα συμπιέζοντας τον αποτιμώμενο πλούτο της χώρας θα μπορέσουν οι δυνητικοί αγοραστές αυτοί που θα αποκτήσουν τα ακίνητα ή τις εισηγμένες εταιρίες στο ΧΑ του δημοσίου να τα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές.
 

Η ύπαρξη αυτών που θα ισοπεδώσουν το ΧΑ πέραν του εμφανούς δηλαδή της αποκομιδής κέρδους θα είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι επενδυτές της πραγματικής οικονομίας να αγοράσουν την Ελλάδα σε εξευτελιστικές τιμές.
 

Μάλιστα στο σχέδιο αυτό το οποίο χαρακτηρίζεται plan C περιλαμβάνονται και αγορές ομολόγων.
 

Με τιμές στις 40 μονάδες και 30 μονάδες βάσης οι αμερικανικές και όχι μόνο επενδυτικές τράπεζες και εφόσον δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις …προοπτικής της οικονομίας με τεχνικούς τρόπους θα αρχίσουν να αγοράζουν και ελληνικά ομόλογα αγοράζοντας στο 50 και πουλώντας στο 70 προφανώς το κέρδος θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.
 

Όσο και αν θεωρηθεί παράξενο αυτοί που θα αναλάβουν την ισοπέδωση της αγοράς θα αναλάβουν και τον ρόλο ανάκαμψης, της ισοπεδωμένης αποτίμησης των τραπεζών και εταιριών του ΧΑ.
 

Το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται πολύ στημένο.
 

Τα funds που θα πωλήσουν το σενάριο της χρεοκοπίας τα funds θα είναι εκείνα που θα αναλάβουν το ρόλο ανάκαμψης πουλώντας το σενάριο ότι η χώρα χρεοκόπησε αλλά υπάρχουν πλέον προοπτικές ανόδου.


Ευγονική (eugenics) & Παγκόσμιοι Πόλεμοι


Το παρόν ντοκιμαντέρ μας ενημερώνει για το τι ήταν η ευγονική, σε τι χρησιμοποιήθηκε, ποιοι χρηματοδότησαν την εξέλιξη της, ποιες ήταν οι πραγματικές αιτίες των Παγκοσμίων Πολέμων και ποιοι ίδιοι χρηματοδότησαν και τις δυο πλευρές!






ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/06/eugenics.html#ixzz1PZQuOEdo

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HIP-HOP ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Α/Ε ΚΑΙ TO EIΣ ΒΑΘΟΣ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ENA AΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HIP-HOP ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗΣ" OΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΜΕ ΒΑΘΥ ΝΟΗΜΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ...

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΟΤΙ ΣΑΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΝΟΗΜΑ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ: ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΕ ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ TXC (TERROR X CREW), ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ Α/Ε(ΑΡΤΕΜΗΣ-ΕΥΘΥΜΗΣ). ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ ΟΙ Α/Ε ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΕΝΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΣΚΟΠΟ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥΣ... Ο ΔΙΣΚΟΣ "ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 2001!

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!!!


"ΤΟ ΞΟΔΙ"
Δίσκος αλλαγής πλεύσης κι αποκατάσταση βλάβης
Έχω αλλάξει πρέπει να το καταλάβεις
Μη με ψάξεις μέσα σε διεθνιστικές τάσεις
Οι διεθνισμοί δεν πατούσαν σε υγιείς βάσεις
Αρκετά μ' αυτό το παραμύθι
Η στάθμη της σούπας του κοσμοπολίτη έχει ανέβει τόσο που μου αγγίζει τη μύτη
Υπάρχει πρόβλημα
Προσπαθώ να μη χάσω την εθνική μου ταυτότητα
Μέσα σ' αυτό το πλήθος που του επιβάλανε το υδροχόικο ήθος
Φορείς της νέας εποχής που δουλεύανε στο ημίφως
Γι' αυτό στην εποχή μας ως συνήθως είναι απών το πολιτικό ον του Αριστοτέλη
Η νέα παγκόσμια τάξη θέλει, έναν άνθρωπο κουρέλι
Απλό αριθμό μέσα σε στατιστικές
Μια κοινωνία από ομογενοποιημένους καταναλωτές
Μας θέλει πιόνια στη σκακιέρα των παγκόσμιων εξουσιαστών
Των καρτέλ πετρελαίου και των πολυεθνικών εταιριών
Και δυστυχώς πάει κάπως έτσι λοιπόν

Όλοι ζούμε δίχως την παραμικρή υποψία
Ενώ η αρρώστια έχει αρχίσει να μας τρώει το πόδι
Θα είν' αργά όταν θ' ανακαλύψουν τη συνωμοσία
Θα είν' αργά όταν θα βρισκόμαστε στο ξόδι

Σοφόν το σαφές
Όμως όλοι μιλάνε με μισόλογα και υπεκφυγές
Η σύγχρονη διανόηση φέρνει σύγχυση και συσκότιση αντί να δίνει φώτιση
Είναι γεγονός πως τελούμε υπό κατοχή
Μας διοικούνε πολιτικοί με ομιχλώδη καταγωγή
Σκοτεινών κέντρων αποφάσεων υποτακτικοί
Οι δήθεν πνευματικοί ταγοί τηρούν μια ένοχη ανοχή
Όλα μας ωθούν προς μια νέα εποχή ζόφου
Η πτώση γίνεται συνώνυμο της προόδου
Δε μας θέλουν Έλληνες αλλά πολίτες του κόσμου
Βλέπεις, κιμάς ανθρώπου η ιδεολογία βολεύει τα παγκόσμια εξουσιαστικά ιερατεία
Τα οποία εξάγουν ένα μοντέλο και προσπαθούν να μας το επιβάλουν με το έτσι θέλω
Δε θέλουν μια ειρηνική παγκόσμια κοινότητα που να αφήνει περιθώρια στην πολλαπλότητα
Κατ' αυτούς παγκοσμιοποίηση σημαίνει ισοπεδωτική μονομορφοποίηση
Γι' αυτό έχουν στο στόχαστρο το όμαιμο, το ομόγλωσσο, το ομόθρησκο και το ομότροπο
Μας έχουν φτιάξει μια θηλιά για το λαιμό μας
Παραχαράζουν το παρελθόν μας προς όφελος του δικού τους μέλλοντος
Ετοιμάζουν το έδαφος για διέλευση ενός κυβερνομεσαίωνος
Σκοταδισμός για μένα και για σένα
Σκοταδισμός 2001
Βάλουν πανταχόθεν εσκεμμένα ενάντια στο αδογμάτιστο ελληνικό πνεύμα
Ναι, μη σου προκαλεί καθόλου έκπληξη
Η επιχείρηση εθνοκτονίας σε εξέλιξη
Χωρίς αντίδραση μπαίνουμε στο στόμα του λύκου
Η Ελλάς μια αποικία νέου τύπου
Ρόλο δούρειου ίππου παίζουν τα στρατευμένα τους φερέφωνα
Αυτοί που εκλέγονται δουλεύουν για ξένα συμφέροντα
Ανοίγουν την κερκόπορτα συνεπικουρούμενοι από σύγχρονους Ηρρόστρατους και Εφιάλτες
Δε γίνονται αντιληπτοί από ένα έθνος με υπνοβάτες

Κι όλοι ζούμε δίχως την παραμικρή υποψία
Ενώ η αρρώστια έχει αρχίσει να μας τρώει το πόδι
Θα είν' αργά όταν θ' ανακαλύψουν τη συνωμοσία
Θα είν' αργά όταν θα βρισκόμαστε στο ξόδι.
http://www.youtube.com/watch?v=aRdIx2lQauM&feature=related


"ΞΥΠΝΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ"
Ακούω τα ίδια είκοσι τραγούδια νύχτα μέρα
Είναι η ίδια λέρα μια ζωή στον αέρα
Τον αέρα που κάποιοι τον μολύναν με νέφος
Γαμώτο, έρχονται κάτι στιγμές που νιώθω παρείσακτος στον ίδιο μου τον τόπο
Νιώθω να γίνομαι εύκολη λεία στα θηρία που μας κλείσαν σ' αυτή την πόλη για να μας ελέγχουν με ευκολία
Έρχονται πάλι κάτι στιγμές που με πιάνει ζάλη εξαιτίας του πολιτισμού που μου 'χουν επιβάλει
Είναι και αυτή η συνιστώσα που με απομακρύνει συστηματικά από την ελληνική μου γλώσσα
Ρίχνοντάς με πιο βαθιά μέσα στην κόλαση
Δεν κρύβεται η μόλυνση της νέας τάξης πραγμάτων
Και εγώ συλλογίζομαι ότι τόσα χρόνια ήμουν ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων

Σ' έναν ασύμμετρο κόσμο πέφτει πάντα το βλέμμα μου
Μια ασυμμετρία που εγείρεται και μέσα μου
Απ' τη γέννα μου, την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα μου ποτίζουν ασταμάτητα με δηλητήριο
Και είναι σίγουρο κάποιοι με ωθούν στον κατήφορο
Θέλουν νεκρό κάθε εγκεφαλικό μου κύτταρο
Με κρατάν σε λήθαργο μέσα από μια στείρα παιδεία
Μου μαθαίνουν ίσα ίσα τ' αναγκαία ώστε να μπορώ να τους βγάλω την εργασία
Κάποιος με τραβάει από την ουσία και με ρίχνει στων φθαρτών τη δίνη
Ο οφθαλμός της ψυχής μου λίγο λίγο κλείνει
Κάποιος δε μ' αφήνει να ξεφύγω από αυτό το περιβάλλον
Κι έτσι παραμένω ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων

Τα πάντα γύρω μου γκρεμίζονται
Αγωνίζομαι να παραμείνω όρθιος
Ρίχνοντας με τον πυρσό μου φως ελληνικό
Το φως εκείνο το επικίνδυνο για το σκοτάδι
Θέλω να σβήσω από πάνω μου κάθε σημάδι από το αγγιγμά τους
Θέλω να αποκοπώ απ' τα δεσμά τους
Δεν κάνω κήρυγμα, αλλά και στο στρεβλό οικοδόμημά τους δε γίνομαι πια στήριγμα
Δεν τραγουδάω τραγουδάκια ανέμελα
Θέλω να το δω να γκρεμίζεται συθέμελα
Κανένας μας δεν πρέπει να 'ναι
Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων
http://www.youtube.com/watch?v=B8ha0zlXXy4&feature=related


"Οδυσσεύ,μην επιστρέψεις στην Ιθάκη"
Οδυσσεύ καλλίτερα να έμενες στα ξένα
ή ακόμη να χανόσουν μέσα στον οίνοπα πόντο.
Οδυσσεύ,καλλίτερα θα ηταν για σένα,
από το να βιώσεις στην Ιθάκη τόσο πόνο.
Οδυσσεύ καλλίτερα απο αντιπάλου έγχος
να έπιπτες νεκρός μέσα στου Ιλίου την πόλη.
Οδυσσεύ κάλυψε θανάτου μέλαν νέφος στην Ιθάκη
και σ' έχουν λησμονήσει πλέον όλοι.

Οδυσσεύ αισθάνομαι την εσωτερική ανάγκη
να σε πληροφορήσω ότι έχει αλλάξει ή Ιθάκη.
Στάχτη το μόνο που υπάρχει απ' άκρη σ' άκρη.
Δεν φύεται η άμπελος,το ρόδον και το στάχυ.
Κυριαρχήσαν οι Αντίνοες,όντες πλείονες.
Κατεστραμμένοι κείτονται ανδριάντες και κίονες.
Βεβηλωμένη η γλώσσα και τα ίερα σύμβολα.
Φύγαν ρυσίβωμοι,μείναν ψοφοδεείς και σκύβαλα.
Εκεί που άλλοτε ακτινοβολούσε ο Υπερίων,
έχει πυκνότερο σκότος
και απο την χώρα των Κιμμερίων.
Κατέληξαν όλοι επιλήσμονες και αρνητές τον πατρίων.
Οσημέραι χάσκουνε στην θέα οθνείων στοιχείων.
Κατατρύχουνε τον οίκο σου μνηστήρες υπερεθνικοί.
Οι Ιθακίσιοι γίνανε έποικοι στην ίδια τους την γη.
Η ύβρις και η βία φτάνουν ως τον σιδηρούν ουρανό.
Θ'αργήσουν οι βροτοί να δουν τη ροδοδάκτυλο Ηώ!

Οδυσσεύ καλλίτερα να έμενες στα ξένα
ή ακόμη να χανόσουν μέσα στον οίνοπα πόντο.
Οδυσσεύ,καλλίτερα θα ηταν για σένα,
από το να βιώσεις στην Ιθάκη τόσο πόνο.
Οδυσσεύ καλλίτερα απο αντιπάλου έγχος
να έπιπτες νεκρός μέσα στου Ιλίου την πόλη.
Οδυσσεύ κάλυψε θανάτου μέλαν νέφος στην Ιθάκη
και σ' έχουν λησμονήσει πλέον όλοι.

Οδυσσεύ άσχημα νέα άπο την πατρίδα γαία.
Αυτοί που κάποτε είχαν για σημαία την ιδέα
και λογίζοταν για φίλοι έχουν πλέον εξοκείλει
κι έχουν καταπλάκωθει απο την βαρεία ύλη.
Ομοιάζουν μάλλον με σκιές παρά με ανθρώπους
σαν αυτές που είχες συναντήσει στου Άδου τους δρόμους
Όλοι ακολουθούνε βίο συώδη
και δεν υπάρχει κανείς για να τους δώσει το μώλυ.
Σε βόρβορο βαρβαρικό μετέτρεψαν το χώρο
σπέρνουν του κακού το σπόρο
εκεί που ανθίζανε τα κρίνα.
Βλέπεις διδαχτηκάν να λατρεύουν την ασχήμια
κι όλα εκείνα τα πράγματα που δεν έχουνε σχήμα.
Φιμώσανε τις μούσες της αληθείας,
κατέστησαν βαστάζοι κάθε αλλοτρίου ιδεολογίας,
φευγουνέ τις αρετές πράττουνε λεωργά έργα,
γοργά δυστυχώς οδηγούνται προς τη Φλέγρα
Οδυσσεύ καλλίτερα να έμενες στα ξένα
ή ακόμη να χανόσουν μέσα στον οίνοπα πόντο.
Οδυσσεύ,καλλίτερα θα ηταν για σένα,
από το να βιώσεις στην Ιθάκη τόσο πόνο.
Οδυσσεύ καλλίτερα απο αντιπάλου έγχος
να έπιπτες νεκρός μέσα στου Ιλίου την πόλη.
Οδυσσεύ κάλυψε θανάτου μέλαν νέφος στην Ιθάκη
και σ' έχουν λησμονήσει πλέον όλοι.
http://www.youtube.com/watch?v=kG3S5o97ilw&feature=related


"Μακρύς βαρύς χειμώνας"

Θα ναι ένας μακρύς βαρύς χειμώνας θα ναι τώρα δυο χιλιάδες χρόνια χειμώνας θα ναι ένας μακρύς βαρύς χειμώνας τελειώνει ένας αιώνας μπαίνει νέος αιώνας
Και να με τώρα μονάχος οδοιπόρος μέσα στο χώρο το χρόνο μες στον ανθρώπινο φθόνο και δόλο να ψάχνω τόπο να σταθώ πάνω από τον κόσμο ψηλά να ψάχνω τρόπο να κοιτάξω και να δω καθαρα. Βλέπω ανθρώπους να ζούνε σε παράδοξους κόσμους μακριά απ΄την φύση και τους φυσικούς νόμους σε συνθήκες πνευματικου σκότους γενούν απογόνους και τους μαθαίνουν στους ίδιους αφύσικους τροπους. Έτσι γεννιούνται και πεθαίνουν δίχως διψά για γνώση κανείς δεν ξέρει να βιώσει μόνο να επιβιώσει, αφού αυτά που μαθαίνει είναι αυτά που κρατά ειναι τα ιδια που περνάν από γενιά σε γενιά. Η οικογένεια είναι ανίκανη να δώσει παιδεία και μια ψευδαίσθηση γνώσης δίνουν απλά τα σχολεία και η ψυχαγωγία που δεν άγει τα ήθη θαμπώνει και κοιμίζει τα πλήθη προάγει τη λήθη. Και για να πούμε τα σύκα σύκα και την σκαφη σκαφη κανεις δεν μπορει να ψαξει βιβλιοθηκες ραφη ραφη και να αναγνωσει γνωση και να διαδοσει μια δοση αφου αυτοι που την εχουν σωσει την εχουν κλειδωσει. Και με πληγωνει καθως βλεπω νεαρες ψυχες να καταστρεφονται λες και δεν βλεπουν τα λαθη του χθες απο κακες διδαχες απο αγνοια και κακες συμβουλες απο παρανοια μερικες φορες. Αφου δεν πηραν παιδεια που αποτελει ιδανικης κοινωνιας τον θεμελιο λιθο επιλεγουν κακια δεν επιλεγουν την οδο της αρετης οπως ο ηρακλης στον μυθο. Δεν βλεπουν ψηλα δεν βλεπουν και οι επομενες γενιες ψηλα αφου δεν πηραν παιδεια. Ειναι ενας φαυλος κυκλος μας εγκλωβιζει και μας στροβιλίζει σαν να ναι κυκλωνας και θα ναι ενας μακρυς βαρυς χειμωνας θα ναι τωρα δυο χιλιαδες χρονια θα ναι ενας μακρυς βαρυς χειμωνας θα ναι ενας μακρυς βαρυς χειμωνας……
http://www.youtube.com/watch?v=dXfzvG0EZv4&feature=related


ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ! ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ! ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!!!

Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ!!!
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/06/hip-hop-to-ei.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters