Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τράπεζες: “Η σας «κουρεύουμε» τις καταθέσεις ή σας κατάσχουμε τα σπίτια – ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ “ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ» ΣΕ FUNDS


 
Σε «κούρεμα» ή κατάσχεση των καταθέσεων που έχουν οι δανειολήπτες οι οποίοι έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους προβαίνουν ήδη οι τράπεζες κατόπιν εντολής της τρόικας που δόθηκε μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όποιος δεν έχει καταθέσεις τότε θα του δεσμεύεται αυτομάτως το σπίτι και όποια άλλη ακίνητη περιουσία διαθέτει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σταλεί ή βρίσκονται στη διαδικασία αποστολής 20.000 σημειώματα τραπεζών προς καταθέτες με τα οποία ενημερώνονται πώς «η τράπεζα έκλεισε την εκκρεμότητα των δανείων δεσμεύοντας το ανάλογο ποσό από τις καταθέσεις».
Αυτό γίνεται χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση. Το σημείωμα δηλαδή έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. «Σας κατασχέσαμε τις καταθέσεις». Και ποιες καταθέσεις; Αυτές που ο οφειλέτης είναι δικαιούχος ή ακόμη και συνδικαιούχος. Το όνομα του δηλαδή αναφέρεται στο λογαριασμό, αλλά τα χρήματα μπορεί να μην προέρχονται από δικά του εισοδήματα.
Η επιχείρηση κατάσχεσης των καταθέσεων γίνεται με έναν τυχοδιωκτικό τρόπο. Κι αυτό γιατί η τράπεζα δεσμεύει τις καταθέσεις για οφειλές σε μία άλλη τράπεζα η οποία όμως ανήκει πλέον στον ίδιο όμιλο.
Πρόκειται για έναν ακόμη στόχο της δημιουργίας των μεγάλων συστημικών τραπεζών, με τη συγχώνευση τραπεζών που λειτουργούσαν έως πρόσφατα στην Ελλάδα, υπό τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο ενεργεί ως όργανο της τρόικας.
Όποιος πίστευε πώς επειδή έχει υπογράψει σύμβαση με μία άλλη τράπεζα απ’ αυτή που είχε λάβει δάνειο το οποίο σήμερα δεν μπορεί να αποπληρώσει λόγω των μέτρων εξόντωσης που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση και τρόικα στάθηκε… άτυχος.
Δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς. Γι’ αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, η δέσμευση θα αφορά τα ίδια τους τα σπίτια, αφού τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια είναι στεγαστικά. Για οφειλές δηλαδή η τράπεζα θα κατάσχει το σπίτι ή θα το δεσμεύει αξιώνοντας υπό το δικό της έλεγχο να πουληθεί για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα.
Σημειώνεται δε πώς οι τράπεζες έχουν πουλήσει «κόκκινα δάνεια» αξίας δις ευρώ στο 10% ή 20% της αξίας τους ξένα funds, τα οποία με εγγύηση τα ακίνητα αρχίζουν ήδη τους εκβιασμούς σε βάρος των οφειλετών.
Οι Έλληνες δηλαδή δεν μπορούν με τίποτα να γλυτώσουν τις καταθέσεις, τα σπίτια και τα ακίνητα τους, ακόμη και τα εισοδήματα που τους μισθούς (όσοι ακόμη δουλεύουν) και τις συντάξεις. Βρίσκονται σε κλοιό, από τις τράπεζες, την εφορία, τα ξένα funds που έχουν αγοράσει «κόκκινα δάνεια» και κανείς δεν ξέρει από πού αλλού.
Κυβέρνηση και τρόικα έστησαν την επιχείρηση «λεηλατήστε τις περιουσίες των Ελλήνων, λεηλατήστε την περιουσία της Ελλάδας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα ο Τούρκος διοικητής στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο Λάρισας

Γράφει ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Αν και πέρασε στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ (έντυπων και ηλεκτρονικών), εν τούτοις είναι γεγονός ότι τον περασμένο Αύγουστο διοικητής της ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), που εδρεύει στον Τύρναβο Λαρίσης και είναι ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος, διορίστηκε ο Τούρκος ταξίαρχος Χακάν Εσέρ.

Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, έστω και αν το επιτελείο που εδρεύει στην ελληνική αυτή πόλη είναι έτσι κι αλλιώς πολυεθνικό (δηλ. οι στρατιωτικοί του προέρχονται από διάφορες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ). Από την πρώτη στιγμή λοιπόν που ο Τούρκος ταξίαρχος διορίστηκε σ’ αυτό το αξίωμα προέκυψαν μερικά βασικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας...

Ασφαλώς δεν θα προέκυπταν τα εν λόγω ερωτήματα, εάν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες οξυμένες. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι (παρά τη θεαματική προσέγγιση του 1999, με τη «διπλωματία των σεισμών» των Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ) οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτηρίζονται ακόμα από καχυποψία.

Είναι γεγονός ότι σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη υφίστανται σημαντικές διαφορές. Και όσο η γεωπολιτική πραγματικότητα γύρω από το Αιγαίο παραμένει ως έχει (δηλ. με ελληνική κυριαρχία επί του συνόλου σχεδόν του Αρχιπελάγους και με μια Τουρκία δύο «ταχυτήτων» δυτικά και ανατολικά της Άγκυρας), τα προβλήματα θα παραμένουν άλυτα και θα δημιουργούνται στο διηνεκές εστίες όξυνσης...

Τι συμβαίνει λοιπόν με τον Τούρκο διοικητή στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Λάρισας; Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι το ΝΑΤΟ, ειδικά μετά το 1991 και τη διάλυση του αντίπαλου δέους του (του Συμφώνου της Βαρσοβίας), έχει μετατραπεί πλήρως σε... πλανητική «εταιρεία δολοφόνων». Το παράδειγμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία το 1999 αρκεί για να μας το υπενθυμίσει.

Αλλά γνωρίζουμε επίσης και το πάγιο τουρκικό σχέδιο για διάσπαση του ελλαδικού χώρου στα δύο, με ένα και μόνο χτύπημα: στην περιοχή του Βόλου της Μαγνησίας!... Αυτό το χτύπημα θα είναι νευραλγικό και ικανό να «νεκρώσει» την Ελλάδα, «σπάζοντάς» την στα δύο. Έτσι μία τουρκική επίθεση-απόβαση στο Αιγαίο θα είναι πραγματικό «παιχνιδάκι»...

Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Και ας μην σπεύσουν ορισμένοι να ειρωνευτούν τα όσα εμείς γράφουμε, διότι η επίθεση του «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974 είναι ακόμα νωπή. Τι σημαίνει λοιπόν ο διορισμός του Χακάν Εσέρ στο στρατηγείο δολοφόνων του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο;

Η Θεσσαλία είναι η πλέον κρίσιμη περιοχή της Ελλάδας, διότι (επειδή η Ελλάδα στερείται ενδοχώρας ως παράκτια χώρα) υπάρχει το παλιό τουρκικό σχέδιο «κοψίματος» της ελλαδικής επικράτειας σε δύο περιοχές (νότια και βόρεια) ασύνδετες μεταξύ τους: κάθε συγκοινωνία, αλλά και το ηλεκτρικό δίκτυο αυτομάτως θα σταματήσουν και η Ελλάδα θα παραλύσει πλήρως! 

Μήπως ο Τούρκος ταξίαρχος στάλθηκε στη Λάρισα γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό;...

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3642.html

Περίεργη υπόθεση σε εξέλιξη με γνωστή blogger

Μια πολύ περίεργη όπως δείχνουν τα πράγματα υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Κυριακή το βράδυ με την ιδιοκτήτρια του blog http://mlagananews.blogspot.gr/.
Όπως η ίδια κατήγγειλε πριν λίγο από το λογαριασμό της στο facebook https://www.facebook.com/mairi.lagana?hc_location=stream, αστυνομικοί την προσήγαγαν βίαια το βράδυ της κυριακής υποτίθεται για να αποτρέψουν προσπάθεια αυτοκτονίας της.
Συγκεκριμένα γράφει:
"Δεν ξερω ποιος καλοθελητης εξηγαγε το συμπερασμα οτι σκοπευω να αυτοκτονησω και κινητοποιησε το συμπαν με αποτελεσμα την κυριακη το βραδυ να μπουκαρουν μπατσοι στο σπιτι μου και αφου με κακοποιησαν μπροστα στην μητερα μου και το παιδι μου με οδηγησαν βιαιως με χειροπεδες στο ψυχιατρειο ενω ο επικεφαλης με απειλουσε φωναζωντας μου πουτανα θα σου σπασω το χερι.ο δικηγορος μου κ.Κοκκας εχει επιληφθει της υποθεσης
Θα αποδοθουν εννοειται ευθυνες εκει που αρμοζουν.και ιδιαιτερα στόν επικεφαλης ο οποιος με ακινητοποιησε και υποβληθηκα σε πλυση στομαχου δια της βιας.ευρηματα βεβαιως δεν ανευρευθησαν.καταδικαζω την αυθαιρεσια και την βιαιοπραγια των μπατσων .οταν δε πηγα να τηλ στο δικηγορο μου απεσπασαν το τηλ δια της βιας πετωντας το στο δρομο."
Στο χρονολόγιο του λογαριασμού της στο facebook είχε ανεβάσει το Μεσημέρι της Κυριακής το τελευταίο άρθρο του blog της με θέμα: ΣΟΚ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ: ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ;
Περίπου στις 19:30 ανεβαίνει μια φωτογραφία με κότα? κόκκορα? με μια καλησπέρα όπου δεν φαίνεται η τοποθεσία και στις 19:45 το παρακάτω μήνυμα:
"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την φιλία και την αγάπη σας γιά την δύναμη που μου δίνατε τόσο καιρό να κρατηθώ στην ζωή αλλά δε τα κατάφερα τελικά !!!!!
Σας ευχαριστώ "
To οποίο παραπέμπει σε ... αυτοκτονία ξεκάθαρα...
Η υπόθεση βρωμάει πολύ ....διαβάστε τι δημοσίευσε πριν λίγο η ίδια στο facebook:
"Χρηστης με όνομα ΡΑκομελο αποκαλωντας με καριολα ισχυριζεται πως ειμαι χρυσαυγιτισα και ζητα να μου ριξουν το προφιλ στις 8 του μηνος.μηπως αυτος κρυβεται πισω απο τη μαιμου καταγγελια?καριολη θα τη βρω την Ip σου μη στεναχωριεσαι"
"Δεν αστειευομαι δυστυχως νοσηλευομαι παρα τη θεληση μου στο ψυχιατρικο τμημα του νοσ.Σωτηρια.καποιος το εστησε καλα το θεμα ομως τωρα ηρθε η ωρα να παρω κεφαλια ενηλερωθηκαν συναδελφοι μου και αρχιζει το ξεβρακωμα.καλοστημενο μεν αλλα επεσαν σε ανθρωπο που το μυαλο του τρεχει με χιλια.θελω να εντοπισω το καριολη το μπατσο τον δηθεν διασωστη που ηθελε να με γλιτωσει αλλα θα μου εσπαγε το χερι "
Αν έχουμε κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
ΥΓ. Πληροφορώ άπαντες ότι δεν έχω καμία πρόθεση αυτοκτονίας
 
http://www.katohika.gr/2013/10/periergi-ipothesi-se-ekseliksi-me-gnosti-mplogger.html

ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

20131022-142228.jpg

Τα πολιτικά τσιράκια της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση, θα επιτρέψουν τη νέα ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ;
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ;
ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! 
 Εντός δέκα ημερών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, (22/10), ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Osman Ertuğ, για πρώτη φορά θα έρθει στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση γεγονός που σημαίνει την ντεφάκτο αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του ψευδοκράτους της Κύπρου, σαράντα εννιά χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού....Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι δυο κυβερνήσεις, Ελλάδας και Τουρκίας,έχουν συμφωνήσει να 
προχωρήσουν συντονισμένα στο Κυπριακό και σαν προϋπόθεση, την οποία και δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος, ήταν η αναγνώριση του ψευδοκράτους. Έτσι ο Osman Ertuğ εντός δέκα ημερών θα έρθει στην Αθήνα ενώ την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της κυπριακής; κυβέρνησης του κ Αναστασιάδη, Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα φτάνει στην Άγκυρα για συνομιλίες.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η για πρώτη φορά υποχώρηση όλων των ελληνικών θέσεων στο κυπριακό και η αναγνώριση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης του ψευδοκράτους, είναι αν μη τι άλλο μια καθαρή προδοσία στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Η προετοιμασία για το φοβερό αυτό ολίσθημα από μέρους της μνημονιακής ελληνικής κυβέρνησης, είχε γίνει κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Νέα Υόρκη στις 24 Σεπτεμβρίου, οι Βενιζέλος και Νταβούτογλου.
Στο βαρύ αυτό ολίσθημά που συνιστά εθελούσια εγκατάλειψη των ύστατων γραμμών άμυνας απέναντι στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή και στα σχέδια των Η.Π.Α. για το νησί, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι έχει τη συναίνεση και την παρότρυνση του προέδρου της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη, του ανθρώπου ο οποίος διέγραψε εν μια νυκτί την κυπριακή Οικονομία υπογράφοντας το γνωστό Μνημόνιο με τους Γερμανούς την Άνοιξη. 

Όπως είναι φυσικό η Τουρκία έχει πολλούς λόγους να πανηγυρίζει γιατί ενώ η Κυπριακή δημοκρατία που σήμερα κυβερνάται ,από τον ένθερμο υποστηριχτή του σχεδίου Ανάν, είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και το ψευδοκράτος φθείρονταν στην ανυπαρξία του, τώρα έρχονται οι Σαμαράς Βενιζέλος, Αναστασιάδης, να προχωρήσουν στην εγκληματική αυτή υποχώρηση και έτσι το κυπριακό από διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής εκ μέρους της Τουρκίας, όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια τώρα γίνεται διμερές διπλωματικό παιχνίδι αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα και τη Κύπρο στην οικονομική καταστροφή.
Εμείς ως πότε θα τους παρακολουθούμε από τους καναπέδες μας ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2461.html

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – Επί δημαρχίας Γ. Καμίνη τα πλαστά πιστοποιητικά για το «φυτώριο» παιδιών

karpouzia_-5-1

Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη από την υπόθεση που ξεκίνησε από τη συγκλονιστική ιστορία της μικρής Μαρίας η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων.

Τεράστιες γιατί επί ημερών του το πρόβλημα των πλαστών πιστοποιητικών πήρε εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα οι περιπτώσεις χορήγησης πιστοποιητικών ετεροχρονισμένων γεννήσεων να έχουν φτάσει τις 400 και αυτό μόνο για το 2013!

Μάλιστα και όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία νέο πληροφοριακό σύστημα, ο Δήμος Αθηναίων επιμένει να χορηγεί χειρόγραφα τις βεβαιώσεις, την ώρα που άλλοι δήμοι ζητούν και δικαστική απόφαση.


Είπε πιο συγκεκριμένα ο Κ. Τζανακούλης:

«Το μεμπτό στο Δήμο Αθηναίων είναι ότι ενώ έχουμε μπει στο καινούργιο πληροφοριακό σύστημα από τις 8 Μαΐου, αυτοί συνεχίζουν να μας στέλνουν αποσπάσματα ληξιαρχικής πράξης με το παλαιό σύστημα, όπως το λέμε εμείς χειρόγραφα», είπε ο δήμαρχος Λάρισας για να προσθέσει:

Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν έρχονταν αρκετά τέτοια αποσπάσματα και σε εμάς και σε άλλους Δήμους με Ρομά.

Τότε υποβάλλαμε ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών».


Δηλαδή από τις 8 Μάιου ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει συμμορφωθεί με το νέο σύστημα και αν δεν γινόταν γνωστή η ιστορία της Μαρίας είναι άγνωστο πότε αυτό θα γινόταν, εάν γινόταν.

Έτσι και ενώ εδώ και 5 μήνες ο Δήμος Αθηναίων και ο Γ. Καμίνης ως διοικούσα αρχή υποχρεούται να μπει στο νέο σύστημα παροχής πιστοποιητικών εξακολουθεί να τα χορηγεί χειρόγραφα.

Και αντί να αναζητηθούν ευθύνες στο πρόσωπο του δημάρχου, ο τελευταίος ψάχνει να βρει τον «αποδιοπομπαίο τράγο» και ταν βρήκε στο πρόσωπο της προϊσταμένης και της διευθύντριας του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων.


Σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε αφορούσε τα έτη 2008-2013, από τότε, δηλαδή, που εγκαταστάθηκε μηχανογραφικό σύστημα.

Όπως προέκυψε τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση του αριθμού των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων ληξιαρχικές πράξεων γεννήσεως δηλαδή με μια απλή υπεύθυνη δήλωση καθώς από τις 50 το 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400.


Το νούμερο είναι συγκλονιστικό: 650 παιδία με πλαστά πιστοποιητικά από το Δήμο Αθηναίων.

Ποια είναι τα παιδιά αυτά; που βρίσκονται; και ποιοι εμπλέκονται σε αυτό το “φυτώριο” αθώων παιδικών ψυχών;

Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων ενώ ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμίνης η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί αλλά συχνά, περισσότερα ενώ οι περισσότερες από τις μισές γεννήσεις δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

Προκειμένου, λοιπόν, να υπάρξει… διαφάνεια όπως είπε ο Γ. Καμίνης (ή κουκούλωμα να υποθέσουμε εμείς) εκτός από την απομάκρυνση των επικεφαλής του ληξιαρχείου, προχώρησε στην απομάκρυνση και όλων των υπαλλήλων που χειρίστηκαν τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά!


Και οι ευθύνες του Δημάρχου;

Που είναι;

Πως τις αναλαμβάνει;

Με το να διατάσει ανακρίσεις και έρευνες και να απομακρύνει υπαλλήλους;


Από ποιον έπαιρναν εντολή; Από το Δήμο Φαρσάλων; Προφανώς όχι.

Με τέτοιες κινήσεις αποπροσανατολισμού ο δήμαρχος Αθηναίων προσπαθεί να αποποιηθεί τις δίκες του σοβαρές, σοβαρότατες ευθύνες.

Σοβαρότατες για το εμπόριο παιδιών, αλλά και για το όσο ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογενείας τσιγγάνων που δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει η Αστυνομία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://olympospress.blogspot.gr/2013/10/blog-post_22.html#.UmZLt_ZPflQ.facebook

Τα χαμένα αριστουργήματα του Φειδία


Ο Φειδίας (περ. 490 π.Χ. - 430 π.Χ.) ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, το οποίο φιλοτέχνησε ο Φειδίας, ήταν ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Ο Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.
Τα πρώτα έργα του Φειδία ήταν αφιερωμένα εις μνήμην της νίκης των Ελλήνων στον Μαραθώνα εναντίον των Περσών. Στους Δελφούς ο Φειδίας ανήγειρε ένα γλυπτικό σύμπλεγμα από ορείχαλκο, που περιελάμβανε τα αγάλματα του Απόλλωνα και της Αθηνάς, μερικών άλλων ηρώων μαχητών και του στρατηγού Μιλτιάδη. Αργότερα κατασκεύασε τη χάλκινη Αθηνά Προμάχο που ήταν ανάθημα της Αθήνας στην Ακρόπολη από τα λάφυρα της νίκης. Το άγαλμα είχε ύψος 8-9 μέτρα και όπως αναφέρει ο περιηγητής του 2ου αιώνα μ.Χ. Παυσανίας, η αιχμή του δόρατος και η κορυφή του λοφίου από το κράνος της ήταν ορατά από το Σούνιο. Ήταν στημένο μεταξύ Προπυλαίων και Ερεχθείου, όπου διατηρείται η θεμελίωση του βάθρου.
Ο Φειδίας φιλοτέχνησε το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου για το σηκό του Παρθενώνα (446-438 π.Χ.), που είχε κολοσσικό μέγεθος και αποτέλεσε καινοτομία στην τεχνική των λατρευτικών αγαλμάτων. Όμως το έργο θα πρέπει να καταστράφηκε από την πυρκαγιά που έπληξε το εσωτερικό του ναού τον 3ο αι. μ.Χ. Έχει απομείνει ένα μέρος της θεμελίωσης του βάθρου στο δάπεδο του Παρθενώνα. Η Αθηνά Παρθένος υπήρξε μία δημιουργία που συνδύαζε τα πολύτιμα υλικά με τα μυθολογικά θέματα και συμπύκνωνε το ιστορικό παρελθόν και τη δύναμη της Αθηναϊκής δημοκρατίας του 5ου π.Χ. αιώνα. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει το ύψος του αγάλματος (11,544 μ.) και ο Παυσανίας αναλυτική περιγραφή. Μία ιδέα για τον τύπο του αγάλματος παρέχουν τα ρωμαϊκά αντίγραφα, όπως η Αθηνά Lenormant και η Αθηνά του Βαρβακείου (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο). Η θεά ήταν όρθια σε βάθρο ύψους 1,20 μ., φορούσε αιγίδα και πλούσια κοσμημένο κράνος. Στο δεξί της χέρι κρατούσε χρυσή Νίκη, ενώ το αριστερό άγγιζε την ασπίδα, όπου φώλιαζε το ιερό φίδι, υπόσταση του μυθικού Εριχθόνιου. Στον ξύλινο πυρήνα του αγάλματος στερεώνονταν τα ενδύματα με μορφή σφυρήλατων ελασμάτων χρυσού, ενώ το πρόσωπο και τα γυμνά μέρη της μορφής ήταν από πλάκες ελεφαντόδοντου. Ο χρυσός ζύγιζε 44 τάλαντα (1.140 χλγρ).
Η τεράστια ποσότητα χρυσού έδωσε αφορμή στους εχθρούς του Φειδία να τον κατηγορήσουν για κατάχρηση. Ο Φειδίας απέδειξε την αθωότητά του, επειδή ο Περικλής τον είχε συμβουλέψει να κάνει το χρυσό ένδυμα της Αθηνάς συναρμολογούμενο. Έτσι μπόρεσε να το αποσυναρμολογήσει και να το ζυγίσει. Το βάρος του χρυσού βρέθηκε ακέραιο κι έτσι ο Φειδίας αθωώθηκε. Όμως κατόπιν κατηγορήθηκε για αλαζονεία επειδή στην εξωτερική όψη της ασπίδας της Αθηνάς, που έφερε ανάγλυφη Αμαζονομαχία, παρέστησε σε δύο Αθηναίους πολεμιστές το πορτρέτο του Περικλή και το δικό του. Ο Φειδίας συνελήφθη και καταδικάστηκε.
Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Φειδίας πέθανε στη φυλακή, ενώ σύμφωνα με το χρονικογράφο του 4ου αιώνα π.Χ. Φιλόχωρο, μετά την ολοκλήρωση της Παρθένου ο Φειδίας εγκατέλειψε για πάντα την Αθήνα για να αποφύγει την καταδίκη και πήγε στην Ολυμπία.
Το εργαστήριό του βρισκόταν στην Άλτη. Εκεί, με τους τεχνίτες του εργαστηρίου του και συνεργάτη το γλύπτη Κολώτη, φιλοτέχνησε το κολοσσικό χρυσελεφάντινο λατρευτικό άγαλμα του Διός, ύψους 11 μ., το διασημότερο έργο του στην αρχαιότητα, ώστε περιελήφθη στα επτά θαύματα του κόσμου.
Για το άγαλμα του Διός δεν σώζεται κανένα στοιχείο εκτός από μερικές μικρές παραστάσεις σε νομίσματα της Ηλείας, που δίνουν μία γενική μόνο ιδέα της στάσεως και του σχήματος της κεφαλής. Ο θεός ήταν καθισμένος σε θρόνο με σκήπτρο στο αριστερό του χέρι και Νίκη στο δεξί. Στα σανδάλια του αναγραφόταν η επιγραφή "Φειδίας Χαρμίδου υιός μ' εποίησε Αθηναίος". Τα γυμνά μέρη του σώματος ήταν από ελεφαντόδοντο ενώ τα ενδύματα ήταν από χρυσάφι. Ο θρόνος έφερε πλουσιώτατο γλυπτικό διάκοσμο καθώς ήταν από χρυσό, ελεφαντόδοντο, έβενο και πολύτιμους λίθους.
Δυστυχώς όμως και εδώ τον Φειδία τον κυνήγησε η ίδια μοίρα, αφού ξανά κατηγορήθηκε για κατάχρηση και κλοπή χρυσού και φυλακίστηκε ως το θάνατό του. Το 408 μ.Χ. την εποχή του Θεοδοσίου ο ναός πυρπολήθηκε, και το άγαλμα καταστράφηκε ή κατατεμαχίστηκε και λεηλατήθηκε.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο Θεοδόσιος το 390 μ.Χ. το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, όπου καταστράφηκε από φωτιά το 416 μ.Χ. Ο ναός λεηλατήθηκε από τους Γότθους, και τα υπολείμματά του γίνανε χριστιανικός ναός μέχρι που γκρεμίστηκε από έναν σεισμό. Αργότερα τα ερείπια σκεπάστηκαν από την κοίτη του ποταμού Αλφειού.
Το 1875 μια γερμανική αποστολή έκανε αρχαιολογικές ανασκαφές και μέχρι το 1881 επανέφερε στο φως τα ερείπια, κάτω από τέσσερα μέτρα χώμα.
Το 1958, στη χριστιανική βασιλική που κτίστηκε στη θέση του εργαστηρίου του Φειδία, οι ανασκαφές έφεραν στο φως εργαλεία, θραύσματα από ελεφαντόδοντο, πήλινα καλούπια και λοιπό εξοπλισμό χύτευσης, καθώς και αγγείο με χαραγμένο το όνομα του Φειδία.
 
http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/04/ta-xamena-aristourghmata-tou-feidia.html

To πρώτο ενεργειακό δέντρο στον κόσμο! Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη, αύριο το πρωί!

[...] με αυτή την παγκόσμια πατέντα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη αύριο το πρωί! [...] Αυτήν την πρόταση - έκκληση κάνω και στον νυν Πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε όλη τη χώρα, για να γίνουμε ανεξάρτητοι και να μη χρειαστεί να ξαναπληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για ενέργεια σε κανέναν [...] Ας το εκμεταλλευτούμε και ας συνεργαστούμε, έστω και μια φορά στη ζωή μας για την Ελλάδα!", o Λεωνίδας Κόντος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs, με αφορμή το "πρώτο ενεργειακό δέντρο στον κόσμο", μια παγκόσμια καινοτομία του ίδιου, την οποία "η πολιτεία, όπως όλα δείχνουν εδώ και χρόνια, αρνείται να την αξιοποιήσει".

 energeiako_Dendro

Κρ.Π.: Ας ξεκινήσουμε, με το τί σπουδές έχετε κάνει και πώς φτάσατε να ασχοληθείτε με την πράσινη ενέργεια.

Λ.Κ.: Ηλεκτρονικός Μηχανολόγος σπούδασα, και με την πράσινη ενέργεια ασχολήθηκα από τη στιγμή που θέλησα να κατασκευάσω αυτήν την ανεμογεννήτρια καθέτου άξονα για να μπορέσει να αναπτυχθεί το κομμάτι του αιολικού συστήματος πάνω σε άλλα δεδομένα.
Mε βάση όσα γνώριζα για τα φωτοβολταϊκά, αλλά και ότι η ενέργεια δεν αντλείται μόνο από το φως αλλά και από τον αέρα, μελέτησα ότι υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή, σχετικό με τις γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες που λειτουργούν μόνο με μεγάλους ανέμους και συγχρόνως με πολύ θόρυβο... Δηλαδή, τις ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα, που παράγουν, μεν, πράσινη ενέργεια, αλλά συγχρόνως οι εγκαταστάσεις τους και η λειτουργία τους, έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για το ίδιο το περιβάλλον, που κατά τα άλλα, θέλουν να αξιοποιήσουν ενεργειακά.

Κρ.Π.: Τι είδους καταστρεπτικές συνέπειες;

Λ.Κ.: Πρώτα απ’ όλα, οι ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα, οι οποίες έχουν ύψος πάνω από 100 μέτρα, προκαλούν το θάνατο των πουλιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην είσοδο και στην έξοδο των σημείων που τοποθετούνται. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Και είναι περιττό να αναφέρω, το αισθητικό κομμάτι που προσβάλλεται, εφόσον, οφθαλμοφανώς, δεν σέβονται την ανθρώπινη κλίμακα σε όποιο φυσικό τοπίο κι αν τοποθετηθούν, καθώς δημιουργείται οπτική όχληση -στην κυριολεξία δεν μπορείς να σταθείς μπροστά τους- δεσμεύοντας μεγάλο χώρο γύρω τους και καταστρέφοντας αισθητικά, αλλά και ουσιαστικά, το τοπίο και τη φύση.

Κρ.Π.: Ουσιαστικά; Δηλαδή;

Λ.Κ.: Ουσιαστικά, επειδή η εγκατάστασή τους χρειάζεται πάνω από 15 μέτρα δρόμο διάνοιξης για την κάθε μία ανεμογεννήτρια, πρέπει δηλαδή να σκαφτεί γύρω από κάθε μία, σχεδόν ένα οικοδομικό τετράγωνο -όσο περίπου μια ολόκληρη πολυκατοικία- άρα, να κοπούν όλα τα δέντρα, αλλά και να καταπατηθεί -ενδεχομένως- η γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να πρέπει να καταστρέφονται βουνά και δάση, για να ανεβεί έστω και μία ανεμογεννήτρια΄ πόσο, μάλλον, δεκάδες, ή εκατοντάδες...
Επίσης, με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν, παράγουν τεράστιο θόρυβο, με αποτέλεσμα τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι που ζουν γύρω τους, αναγκαστικά τρέπονται σε… φυγή. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να ζήσει άνθρωπος ή ζώο κοντά σε ένα τέτοιο εργοτάξιο.

Άρα, περιττό να προσθέσω, για ποιον λόγο τέτοιες εγκαταστάσεις είναι αδύνατον να γίνουν μέσα ή κοντά σε πόλεις…
Επιπλέον, αυτές οι ανεμοφεννήτριες κατεβάζουν την θερμοκρασία στους τόπους που θα εγκατασταθούν, διότι στα ύψη που φτάνουν, αλλάζουν την δίοδο των ανέμων και των σύννεφων, άρα αλλάζουν, εκτός των άλλων, και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός τους.
Άλλο μεγάλο πρόβλημα, είναι, ότι για να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες, χρειάζονται ηλεκτρική υποστήριξη, δηλαδή, πρέπει να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για να ξεκινήσουν να περιστρέφονται.

Ανεμογεννήτρια «κάθετου άξονα» 
Κρ.Π.: Πρέπει να βρεθούν εκτάσεις, κυρίως, σε βουνά, που χαρακτηρίζονται από τους μεγάλους ανέμους; Και εκείνες, οι ανεμογεννήτριες, που τις εγκαθιστούν στη θάλασσα;

Λ.Κ.: Ακριβώς. Ναι, έχει ξεκινήσει τώρα, να γίνεται και αυτό. Στη θάλασσα αυτές οι ανεμογεννήτριες, δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, που έχουν να κάνουν με την ίδια τη λειτουργία της ανεμογεννήτριας την ώρα που δουλεύει, τα οποία, σε αυτή την περίπτωση, απομακρύνουν όλα τα ψάρια και γενικά καταστρέφεται προφανώς, η υποθαλάσσια ζωή που υπάρχει γύρω τους.

Κρ.Π.: Ποιοί παράγουν ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα;

Λ.Κ.: Όχι Έλληνες. Η μοναδική εταιρεία που παράγει ανεμογεννήτριες, αλλά μόνο κάθετου άξονα, είμαστε εμείς, και θέλουν, ως φαίνεται, να μας κλείσουν...

Κρ.Π.: Κατ' αρχήν, γνωρίζετε τί θέση έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών οριζοντίου άξονα, στην Ελλάδα;

Λ.Κ.: Οι Γερμανοί έχουν βάλει ένα θέμα. Δηλαδή, ότι μπορεί να προχωρήσουν μόνο οι εργασίες που αξιοποιούν, είτε γερμανικά φωτοβολταϊκά, είτε γερμανικές ανεμογεννήτριες.

Κρ.Π.: Υπάρχουν, όμως, και άλλες εταιρείες, όπως η ισπανική Ιμπερντρόλα Ρόκας.

Λ.Κ.: Υπάρχουν και άλλες ξένες εταιρείες που προσπαθούν να μπουν στον χώρο, αλλά οι γερμανοί θέλουν κατ’ αποκλειστικότητα να κυριαρχήσουν σε αυτόν τον τομέα.

Κρ.Π.: Σε σχέση με την πράσινη ενέργεια;

Λ.Κ.: Σε σχέση με την πράσινη ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες.

Κρ.Π.: Πώς φτάσατε να κατασκευάσατε αυτήν την παγκόσμια πατέντα, την ανεμογεννήτρια AirTurbo, κάθετου άξονα;

Λ.Κ.: Επειδή, έβαλα στόχο να βρω λύση σε αυτά τα προβλήματα που προανέφερα, και συγχρόνως, να αναπτυχθεί κάτι ελληνικό και πολύ διαφορετικό.
Έτσι κατάφερα να κατασκευάσω την συγκεκριμένη πατέντα, η οποία είναι σε μορφή δέντρου και δεν δημιουργεί κανένα από όλα αυτά τα προβλήματα, ή τις καταστροφές, που προκαλούν οι άλλες ανεμογεννήτριες.
Αρχίζοντας από τη βάση και τα πτερύγια, τα οποία είναι ακίνητα, απέτρεψα να μπαίνουν τα πουλιά στην είσοδο και να μην κινδυνεύουν να σκοτωθούν.
Επίσης, κατήργησα αλλά και εκμεταλλεύτηκα τον στροβιλισμό, ώστε να εξαπλασιάσει την εκμετάλλευση του αέρα από οποιοδήποτε σημείο και αν έρχεται, γιατί απλά είναι στρογγυλή και λειτουργεί από οποιοδήποτε σημείο.
Άρα, με αυτό τον τρόπο, μπορεί και εκμεταλλεύεται ακόμα και το ρεύμα αέρα που δημιουργεί έστω και ένα αυτοκίνητο, και βέβαια, μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα και στους δρόμους των πόλεων, ακόμα και σε αυλή σπιτιού ή σε ταράτσες.
Επίσης, δεν έχει ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσει.
Θα μπορούσε σήμερα π.χ. ο ελληνικός στρατός να μην έχει καμία ανάγκη από ηλεκτροδότηση, και να έχει αυτόνομη παραγωγή ενέργειας (πρόσφατα, πήραμε βραβείο από τον ελληνικό στρατό, φτιάχνοντας μια τέτοια ανεμογεννήτρια, τύπου παραλλαγής, η οποία θα είναι και στην έκθεση Θεσσαλονίκης).
Τα νησιά μας, επίσης, θα μπορούσαν να μην έχουν ανάγκη από πετρέλαιο και καύσιμα για να λειτουργήσουν.

Ανεμογεννήτρια Air-Turbo 
Κρ.Π.: Από το ελληνικό κράτος, υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της πατέντας αυτής;

Λ.Κ.: Η πολιτεία, όπως όλα δείχνουν εδώ και χρόνια, αρνείται να την αξιοποιήσει. Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχουμε δει ενδιαφέρον, αλλά μας δημιουργούν, όπως είπα, και πρόβλημα. Για παράδειγμα, εδώ και τρία χρόνια παιδευόμαστε να βγάλουμε κάποιες άδειες, και να εγκαταστήσουμε ανεμογεννήτριες, αλλά μας εμποδίζουν, ουσιαστικά, να προχωρήσουμε, και σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά και σε δήμους και δημόσια κτίρια.

Κρ.Π.: Υπάρχει, δηλαδή, ενδιαφέρον, από άλλους;

Λ.Κ.: Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά το κράτος δεν μας δίνει, επίτηδες, τις άδειες.

Κρ.Π.: Με ποιά απάντηση;

Λ.Κ.: Απαντώντας, ότι έχουν προτεραιότητα τα φωτοβολταϊκά, τα οποία είναι μία μορφή παραγωγής ενέργειας, η οποία εκμεταλλεύεται τον ήλιο, και δουλεύει σε συγκεκριμένες ώρες: Τέσσερις ώρες την ημέρα. Ενώ οι ανεμογεννήτριες, δουλεύουν 24 ώρες! Είναι δηλαδή, δεκαπλάσια η παραγωγή της ενέργειας των αιολικών, απ’ ότι των φωτοβολταϊκών.
Τα έχουν, όμως, σε προτεραιότητα, γιατί υπάρχουν τα ξένα συμφέροντα, τα οποία πουλάνε στους έλληνες, για να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Και όλα αυτά τα φωτοβολταϊκά, είναι ξένα, δηλαδή, είναι γερμανικών εταιρειών, όπως και κινέζικα.

Κρ.Π.: Από το εξωτερικό, έχουν ενδιαφερθεί για την συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια που έχετε κατασκευάσει;

Λ.Κ.: Έχουν ενδιαφερθεί πολλοί. Γι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις έξω. Έχουμε κάνει προτάσεις για να φτιάξουμε μια μονάδα παραγωγής, ώστε να εξάγουμε στο εξωτερικό, και να δουλέψουν χιλιάδες έλληνες, αλλά μας δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα, ακόμα και σε αυτό. Διότι μας ζητάνε πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν.

Κρ.Π.: Τί ζητάνε, δηλαδή;

Λ.Κ.: Μας ζητάνε χρήματα, μας ζητάνε ιδία συμμετοχή που πρέπει να καλύψουμε, μας ζητάνε τη μάνα μας και τον πατέρα μας…
Μας έχουν εγκλωβίσει.
Και από την άλλη πλευρά, κάνουν εισαγωγή ανεμογεννητριών οριζοντίου άξονα από τη Γερμανία και από την Ισπανία, και προωθούν αυτές.

Παρόλο, που στο θέμα της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας, όπως ήδη είπα, με τις συγκεκριμένες γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα καίριο πρόβλημα, ότι πρέπει να καταστραφεί το περιβάλλον, εκεί όπου θα εγκατασταθούν. Φαίνεται, ότι δεν τους ενδιαφέρει να καταστρέψουν ένα τοπίο, αρκεί να αναπτυχθούν οι ίδιοι, στο όνομα της «ανάπτυξης» κατά τα άλλα, όπως την εννοούν.

 
Κρ.Π.: Τί θα λέγατε π.χ. στον Υπουργό περιβάλλοντος για όλα αυτά; Έχετε απευθυνθεί;

Λ.Κ.: Θα έλεγα, ότι πρέπει να μας αφήσουν να δουλέψουμε στην Ελλάδα, για να φτιάξουμε κάτι μοναδικό στον κόσμο!
Στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον Υπουργό Κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έγινε παρουσίαση στη Γενική Γραμματεία, και επικοινωνία ,τον Ιανουάριο του 2011 για την καινοτομία μας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και παρουσίαση. Αλλά δεν υπήρξαν αποτελέσματα.
Έχουμε ένα ελληνικό προϊόν, το οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και στα βουνά μας αλλά και στις πόλεις μας, αλλά και να το πουλήσουμε στο εξωτερικό.
Μπορούμε να γίνουμε αυτόνομοι ενεργειακά. Να γίνει αυτόνομη ενεργειακά, όλη η Ελλάδα και να εξάζουμε στο εξωτερικό και να παίρνουμε χρήματα από όλη την Ευρώπη. Ε, δεν μπορούν να το καταλάβουν!

Κρ.Π.: Έχετε προσπαθήσει να συνεργαστείτε και με κάποιους άλλους, σε σχέση με αυτό;

Λ.Κ.: Και έχω προσπαθήσει και το ζητάω. Δηλαδή, την συνεργασία ανθρώπων που θέλουν να το αξιοποιήσουμε σε όλο τον κόσμο.

Κρ.Π.: Ο Πανεπιστημιακός χώρος, έχει γνώση για την συγκεκριμένη πατέντα σας;

Λ.Κ.: Ναι. Και έχει αντιδράσει πάρα πολύ θετικά. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Πατρών, που έχουμε συνεργασία, ενδιαφέρεται να το αξιοποιήσουμε για όλο τον κόσμο, αλλά και γι’ αυτό χρειάζονται χρήματα, που το κράτος δεν δίνει.
Δηλαδή, για να βάλουμε φοιτητές, να βάλουμε ανθρώπους να δουλέψουν για να φτιάξουν κάτι για όλον τον κόσμο, χρειάζονται χρήματα, που το κράτος, όπως είπα, δεν τα δίνει.

Εγώ, έχοντας φτιάξει κάτι ελληνικό θα ήθελα να μείνει ελληνικό! Πριν μας το πάρουν, λοιπόν, ας το εκτιμήσουμε. Έχουν έρθει από Γερμανία, από Αυστραλία, από Αμερική για να το αγοράσουν.

Κρ.Π.: Υπάρχει περίπτωση να το πουλήσετε;

Λ.Κ.: Βέβαια. Πώς να αντέξω και εγώ; Περιμένεις: ένα, δύο, πέντε, δέκα χρόνια. Έχουν περάσει 15 χρόνια! Κανείς δεν βοηθάει την ανάπτυξη με την ουσιαστική έννοια του όρου.

Μάλιστα, η πρότασή μας στον Πρωθυπουργό, που ανέφερα, ήταν να αναπτυχθούμε ελληνικά. Δεν θέλω, δηλαδή, να αναπτυχθώ εγώ, σαν άτομο, ή σαν επιχείρηση, αλλά να αναπτυχθούμε σαν Έλληνες.
Οι άλλοι, είναι πιο χαζοί από εμάς, που χρηματοδοτούν; Για παράδειγμα, στην Γερμανία, μου δίνουν το 100% της επένδυσης, χωρίς να βάλω φράγκο εγώ, και να μου πληρώνουν και διαμονή εκεί, και τα πάντα, αλλά να γίνει γερμανικό το προϊόν. Στην Αυστραλία το ίδιο. Στην Αμερική το ίδιο.

Στην Ελλάδα, αντίθετα, που παρακαλάω, όχι να βάλουν το 100% , αλλά να με βοηθήσουν για να εργαστούν πάνω από 1000 άτομα, ώστε να προωθηθεί, όλο αυτό, για να πουλιέται και στο ελληνικό κράτος, και στο εξωτερικό, δεν κάνουν τίποτα.
Μια κρατική παρέμβαση βοήθειας για την Ελλάδα! Για να έχουμε όφελος σαν έλληνες, και να πουλάμε ενέργεια στο εξωτερικό, στην Γερμανία, στην Ιταλία, παντού!
Πώς αγοράζουμε ενέργεια, αυτή τη στιγμή, από την Βουλγαρία, από την Αλβανία, από την Ιταλία, από την Τουρκία, στο δεκαπλάσιο από όσο πουλάμε, και μπαίνουμε μέσα καθημερινά, ενώ, μπορούμε να δώσουμε ενέργεια, σε όλους, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε σε κανέναν τίποτα;

Κρ.Π.: Στα εργοτάξια των ξένων εταιρειών, που τοποθετούνται ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα, προσλαμβάνουν έλληνες ως εργατικό προσωπικό;

Λ.Κ.: Όχι φυσικά. Έρχονται μόνοι τους, με δικό τους προσωπικό, τα εγκαθιστούν, και φεύγουνε…

Εγώ, αυτό που βλέπω, είναι ότι η ελληνική κρίση έχει έρθει σε αυτό το σημείο, γιατί οι έλληνες δεν κοιτάνε να βοηθήσουν τους έλληνες, αλλά κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους στην καλύτερη περίπτωση, ή να κλέψουνε, στη χειρότερη. Δεν θέλουν οι έλληνες να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

Κρ.Π.: Εσείς, δηλαδή, συνεργάζεστε;

Λ.Κ.: Και συνεργάζομαι και κάνω ότι μπορώ. Αλλά, έχω έρθει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Κρ.Π.: Για το θέμα της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα, με βάση την δική σας πατέντα, τι έχετε να πείτε, ως επίλογο;

Λ.Κ.: Έχω να πω, ότι με αυτή την παγκόσμια πατέντα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη αύριο το πρωί! Δηλαδή, μπορεί να γίνει ανεξάρτητη από θέμα ενέργειας, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας, εκτός των άλλων, την κίνηση των αυτοκινήτων, και τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής που μπορούμε να βάλουμε στους δήμους, αλλά και παντού.

Αυτήν την πρόταση - έκκληση κάνω και στον νυν Πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε όλη τη χώρα, για να γίνουμε ανεξάρτητοι και να μη χρειαστεί να ξαναπληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για ενέργεια σε κανέναν! Το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι ότι μπορούμε σαν Έλληνες να το κάνουμε, γιατί το έχουμε στα χέρια μας. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας συνεργαστούμε έστω και μια φορά στη ζωή μας για την Ελλάδα!-

tvxs.gr

vmediagr
 
http://www.hellas-now.com/2013/10/to.html

Εκατόμβες νεκρών από το 2016 - Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη(συνέντευξη σοκ)

Έρευνες που κυκλοφόρησαν για την Ελλάδα αλλά κατά περίεργο λόγο δεν δημοσιεύονται εντός των (τειχών),αναλύουν με μαθηματική ακρίβεια τι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια. Το σήμερα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και το ναυάγιο που θα προκαλέσει λέγεται "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ".
Ο david stuckler είναι ένας από αυτούς, ενδεικτικά διαβάστε στο: tvxs.gr/news.
Αυτό που ξέρουν και δεν μας λένε είναι ότι μπορούν να προβλέψουν με τρομακτική ακρίβεια το τι ακολουθεί σε ότι αφορά την θνησιμότητα του πληθυσμού.
Τώρα μπορεί να βλέπουμε την αύξηση των αυτοκτονιών και ορισμένων άλλων δεικτών θνησιμότητας,η πραγματική έκρηξη όμως θα ξεκινήσει περίπου το 2016 όταν θα έχουμε εκατόμβες νεκρών από καρδιοαγγειακά προβλήματα που σχετίζονται με την αύξηση του στρες(εκεί μάλλον στοχεύει το ψεύτικο success story...σαν αντίμετρο)....
 Στην συνέχεια,περίπου στο 2020 θα έχουμε την ολοκλήρωση της σφαγής όταν θα ολοκληρωθεί και ο χρόνος επώασις των σημερινών καρκινογενέσεων.
Αν προσθέσουμε και την μείωση των γεννήσεων σε ένα ήδη γηρασμένο πληθυσμό...κάποιοι θα έχουν τύψεις για την ψήφο τους.
 Φυσικά υπήρχε και άλλος δρόμος όπως αυτος της Ισλανδίας αλλά οι (δικοί) μας προτίμησαν τις εκατόμβες.

O Άρης Χατζηστεφάνου, συντάκτης του περιοδικού Unfollow, μίλησε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» και στους Νίκο Βαβατσικλή και Νατάσσα Βαφειάδου από το Ράδιο Παρατηρητής. Θέμα συζήτησης οι αποκαλύψεις του περιοδικού Unfollow για τις εκατόμβες νεκρών που όπως προβλέπουν επιστήμονες θα έρθουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια αλλά και οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, τη θεωρία των δύο άκρων κ.α.


O Άρης Χατζηστεφάνου στο Ράδιο Παρατηρητής



Η συνέντευξη είναι ΕΔΩ.

 http://info-war.gr/
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/10/2016.html

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΛΗΓΜΕΝΕΣ" ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΏΝ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΎΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 300.000 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΛΆΣΝΙΚΟΦ ΤΩΝ UCK'ΔΩΝ !!!!

Έρχονται συλλήψεις για τα ''ληγμένα'' κυνηγετικά όπλα
 
 
 Μέχρι και στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν οι ιδιοκτήτες κυνηγετικών όπλων που παρέβλεψαν να ανανεώσουν τις άδειες κατοχής τους, καθώς αρχίζουν εντατικοί έλεγχοι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού Ηλείας. 
 
Ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας υπήρξαν οι πρώτες περιπτώσεις όπου οι «αφηρημένοι» ιδιοκτήτες των κυνηγετικών όπλων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. 
 
Μετά από έλεγχο που έγινε στα αρχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εντοπίστηκαν οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι άδειες κατοχής των κυνηγετικών όπλων έχουν λήξει και χρειάζονται ανανέωση. 
 
Όμως, επειδή οι διατάξεις έχουν γίνει ιδιαίτερα αυστηρές, πλέον αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους ιδιοκτήτες των όπλων αυτών, να γίνουν συλλήψεις και να οδηγηθούν ακόμα και στο αυτόφωρο. 
 
Στην περιοχή της Αμαλιάδας, ήδη υπήρξαν οι πρώτες τρεις-τέσσερις συλλήψεις σε άτομα που είχαν παραλείψει να ανανεώσουν την άδεια κατοχής. 
 
Το θέμα αν και κάποιοι το αντιλαμβάνονται ως τυπικό, σίγουρα δεν είναι μόνο έτσι. Είναι και ουσιαστικό, αφού οι μπελάδες με τη Δικαιοσύνη, θα είναι μεγάλοι και μπορούν εύκολα να τους αποφύγουν. 
 
Όσοι από τους «αφηρημένους» κατόχους κυνηγετικών όπλων, προσέλθουν αυτοβούλως στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, θα πληρώσουν τα απαραίτητα παράβολα. 
 
Όσοι αγνοήσουν την υποχρέωσή τους αυτή, θα υποστούν τις συνέπειες. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εξόρμηση των Αρχών, για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών που δεν ανανέωσαν την «ΑΚΚΟ».
 
Πηγή: ilialive.gr
 
kerberos-hellas

22/10/2897* Ωρα: 21.00 ΣΤΟ artfmradio Ο Ν.ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ END ΑΘΗΝΩΝ

artfm.jpg
Nikos Amarantos
ΣΗΜΕΡΑ 22/10/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 21,00 Ο ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ END ΚΑΙ ΤΟΥ 

ΚΥΡΙΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΩΖΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑΤΟΥ ΣΤΟ...

www.artfmradio.com

*Από 13/7/2897 ο Αλφειός χρησιμοποιεί ως χρονολογία την από Ανανέωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Ίφιτο
Άλλωστε και οι Παλαιοί μας Πρόγονοι,μετά την Ανανέωση μετρούσαν..."από πρώτης Ολυμπιάδος"...εννοώντας βέβαια 
την υπό του Ιφίτου πρώτη!Ο θεσμός των Ολυμπιάδων χάνεται στα βάθη του χρόνου... 
Σεβόμενοι λοιπόν τον Δελφικό χρησμό που έδωσε ο Πύθιος Απόλλων,το πως δηλαδή,θα σταματήσουν οι Έλληνες τις 
εμφύλιες διαμάχες,το κατ' ελάχιστον θα χρησιμοποιούμε αυτήν την χρονολογία,τιμώντας τον και ελπίζοντας στην 
ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Κάτι που επιζητεί και επαναλαμβάνει συνεχώς και ο συνέλληνας Αρτέμης Σώρρας.
ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/22-10-2897-w-21-00-sto-artfmradio-o-n-amarantos-me-omada-filwn-t.html

ΕΙ ΕΝD ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, Μ.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ 21-10-13 ΒΙΝΤΕΟ

Η Συνέντευξη των Αρ. Σώρρα, Εμ.Λαμπράκη και Αντ. Βαλσαμάκη,στο Ράδιο Άρτα την Δευτέρα 21 10 13
 
 

http://ei-end.blogspot.gr/2013/10/d.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters