Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πετάει ΕΞΩ, όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!!! Μόνο θυγατρικές υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο…

O πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.
Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.
Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.
Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί τον υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Από το http://rbth.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3614.html

kerberos-hellas

«Χρησμοί» Στουρνάρα + 3 ΦΑΠ + 1 (ακόμα) ΕΕΤΗΔΕ = 3,2 δισ. φόροι το 2013 και τον κακό τους τον καιρό.

Σαμαράς-Στουρνάρας στο υπουργικό συμβούλιο
«Arrears», «milestone», «benchmark», «MoU», «MEFP», «staffing plans», «mobility»: τέτοιες απαντήσεις δίνουν στην Αθήνα οι υπουργοί που μπαινοβγαίνουν νυχθημερόν στις συσκέψεις με την Τρόικα, στους Έλληνες δημοσιογράφους που ρωτάνε ευθέως εάν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, αν θα μπουν νέα χαράτσια το 2013, αν επιβληθεί ξανά ΦΑΠ και Ειδικό Τέλος Ακινήτων στα ακίνητα, που η κυβέρνηση  …τα κατήργησε. Και μετά...
οι δημοσιογράφοι καλούνται  να ενημερώνουν σωστά και υπεύθυνα τους πολίτες.
Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών πάντως, απαντούν με  άνεση και σε άψογα ελληνικά στις ερωτήσεις αυτές  …. δύο μέρες αργότερα και από τις Βρυξέλλες! Προφανώς έτσι συνεννοήθηκαν στο αεροπλάνο να πράξουν, εν πτήσει για τη Σύνοδο Κορυφής, οι κ.Σαμαράς και Στουρνάρας. Από τις Βρυξέλλες εκστόμισαν όσα οι Έλληνες δημοσιογράφοι στην Αθήνα τους ρωτούσαν και «με το τσιγκέλι» έβγαζαν από το στόμα τους.
Σύμφωνα με όσα επισήμως μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες, ο κ.Στουρνάρας είπε ότι το ΕΕΤΗΔΕ θα επιβληθεί και το 2013, χρονιά δηλαδή που υποτίθεται θα καταργείτο. Έσπευσε όμως να πει και ότι θα είναι «ηπιότερο». Ο δε πρωθυπουργός συμπλήρωσε: το 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουνε λιγότερα από το 2012 . Να πούνε και «ευχαριστώ» δηλαδή…
Τι σημαίνουν όλα αυτά και ποια είναι η αλήθεια:
-          Το 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν όσα λέει πως θα εισπραχθούν ο κρατικός προϋπολογισμός: 3,2 δισ. ευρώ. Δεν θα γίνουνε «εκπτώσεις».
-          Το 2013 θα εισπραχθεί και Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, που υποτίθεται πως θα καταργείτο και αυτός. Περίπου 500 εκατ. ευρώ δηλαδή, όσο και ο ΦΑΠ του 2012.
-          Το 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν πάνω από 3,2-3,5 δισ. με…  τρεις ΦΑΠ (2011, 2012, 2013) και έξτρα 1 ακόμη ΕΕΤΗΔΕ.
-          Το ΕΕΤΗΔΕ θα μειωθεί , μόνο για τους μικροϊδιοκτήτες. Αφού εισπράττονται περίπου 1,5 δισ. από τους 3 ΦΑΠ, μπορεί και το ΕΕΤΗΔΕ να είναι πχ 500 εκατ. λιγότερα φέτος , για να ξακυφθούν τα 3,176 δισ. που ψάχνει από φόρους στην ακίνητη περιουσίας το δημόσιο.Έτσι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων ίσως θα ξεκινά -όπως εισηγούνται υπηρεσιακοί παράγοντες-από τα 3 ή 4 ευρώ το τμ αντί από 5 ευρώ το τμ και το όφελος θα αγγίζει για όσους έχουν παλαιά και μικρά σπίτια το 20% (περίπου 100 ευρώ το χρόνο για τους περισσότερους που ανήκουν στην κατηγορία των «μικρών» ιδιοκτητών).
-          Επειδή όμως το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ είναι ο μόνος «σίγουρος» φόρος που εισπράττεται πια, το οικονομικό επιτελείο θα κάνει «μαϊμού ελάφρυνση» στους ιδιοκτήτες ακινήτων: δεν θα κάνει έκπτωση 500 εκατ. αλλά 250-300 εκατ. το πολύ, για να έχει άλλα τόσα σαν «μαξιλάρι» για να καλύψει άλλες «μαύρες τρύπες» από αμφίβολους να εισπραχθούν  φόρους που έχουν προϋπολογιστεί.
Γιατί συμβαίνουν όμως όλα αυτά και μετατίθεται για το 2014  ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα αντικαθιστούσε όλους τους άλλους και θα ήταν –υποτίθεται- δικαιότερος;
Διότι η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη στον έλεγχο της Τρόικα. Προκαλούσε την τύχη της, αλλά φόρτωσε στους πολίτες ξανά το βάρος της αποτυχίας της.
Με το που ήρθε στην Αθήνα η Τρόικα, δεν πίστευε στα μάτια και τα αυτιά της: άκουσε και πάλι υποσχέσεις και «Θα», ότι τάχα ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα ήταν έτοιμος να εφαρμοστεί τον Ιούλιο ή Αύγουστο.  Τα ίδια άκουγε όμως και όταν έφευγε από την Αθήνα τον Δεκέμβριο που πέρασε, αλλά λίγο μετά οι πολιτικές ζυμώσεις και αντιδράσεις «πάγωσαν» τις διαβουλεύσεις στην διακομματική επιτροπή για το σχεδιασμό του νέου φόρου.
Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν και τι φορολογείται (πχ αγροτεμάχια, ακίνητα της Εκκλησίας κλπ) και με ποιους συντελεστές. Τίποτα δεν έκανε δηλαδή 3 μήνες η κυβέρνηση. Δεν είχε στα χέρια της ούτε καν νέες αντικειμενικές τιμές για τον υπολογισμό του φόρου των ακινήτων, που ήταν απαιτούμενο για το τέλος Μαρτίου 2013.
Για αυτό προεξαγγέλλει τώρα ο κ.Στουρνάρς ότι «όλα πάνε για το 2014». Ομολογεί πως φέτος δεν θα είχε ούτε σωστές αντικειμενικές, ούτε συντελεστές Ενιαίου Τέλους, ούτε μηχανισμό είσπραξης του φόρου,  ούτε ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο για να ξέρει το άθροισμα της συνολικής περιουσίας κάθε φορολογουμένου. Με αυτά πήγε να κάνει διαπραγμάτευση και, φυσικά, η Τρόικα απαίτησε να ισχύσει και το 2013 το «χαράτσι», αφού δεν υπήρχε έτοιμο σύστημα φορολόγησης που θα το αντικαταστήσει.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/03/3-1-32-2013.html

Πανικός στην Κύπρο από το «κούρεμα» των καταθέσεων - Ουρές στις τράπεζες

Πανικός στην Κύπρο από το «κούρεμα» των καταθέσεων - Ουρές στις τράπεζες

Δεκάδες καταθέτες έσπευσαν από νωρίς το πρωί στα Συνεργατικά Ιδρύματα, που λειτουργούν και το Σάββατο, για να αποσύρουν χρήματα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων. ...
Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε.
Ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει «παγώσει».
Ως εκ τούτου, είπε, έχουν κλείσει για σήμερα τα Συνεργατικά Ιδρύματα.
Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χλωρακιώτης σημείωσε ότι με ψυχραιμία οι φορείς του Συνεργατικού Κινήματος θα προσπαθήσουν να χειριστούν τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία Eurogrup - Κύπρου.
Εκπρόσωπος της Λαϊκής Τράπεζας, εξάλλου, δήλωσε ότι το σύστημα με τις πιστωτικές κάρτες λειτουργεί κανονικά.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ.Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό.
Ο κ. Άσμουσεν της ΕΚΤ είχε προσθέσει στη συνέντευξη Τύπου πως αναμένει από την Κύπρο να κυρώσει σε νόμο τη φορολόγηση πριν από την ερχόμενη Τρίτη, όταν θα ξαναλειτουργήσουν οι τράπεζες στη χώρα μετά την αργία της Καθαρής Δευτέρας.
Ήδη έχουν γίνει κινήσεις για να παγώσουν οι καταθέσεις που υπερβαίνουν το όριο για την υψηλή φορολόγηση, όμως τα υπόλοιπα ποσά «θα είναι διαθέσιμα χωρίς περιορισμούς», επεσήμανε ο Άσμουσεν.
Στο κείμενό της για τη συμφωνία, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μας έπιασαν στον ύπνο», η ιστοσελίδα του «Sigma Live» αναφέρει ότι η Λευκωσία δέχθηκε τους όρους «υπό την απειλή κλεισίματος τραπεζών». 
Χαρακτηρίζοντας οδυνηρή τη συμφωνία, το «Sigma» επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες που κάνουν λόγο για βραδιά θρίλερ με ρίξεις και εμπλοκές, ενώ η κυπριακή αντιπροσωπεία προειδοποίησε ακόμα και για αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις.
«Σοκ και δέος στην Κύπρο από την απόφαση του Eurogroup» τιτλοφορεί στην ιστοσελίδα του «ο Φιλελεύθερος» το κείμενο για τη συμφωνία επί του κυπριακού πακέτο, μιλώντας για απόφαση «που δεν έχει προηγούμενο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1076.html

END.ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ art fm ΚΥΠΡΟΥ 5/3/2013...ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ !!!

301661_553734397980454_1594035439_n.jpg
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!


 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/03/2013-end-artemhs-swrras-sto-art-fm-kyproy-5-3-2013-akoyste-ton-.htmlar 15, 2013 15:34

END.ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ art fm ΚΥΠΡΟΥ 5/3/2013...ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ !!!

301661_553734397980454_1594035439_n.jpg
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!


 
 
 

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/03/2013-end-artemhs-swrras-sto-art-fm-kyproy-5-3-2013-akoyste-ton-.html
 

Βίντεο: Όταν οι πεινασμένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον σωτήρα Ωνάση

Σαν σήμερα το 1975, σε ηλικία 69 ετών έφυγε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σ΄ όλο το κόσμο.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Η ιστορία του ένας πραγματικός μύθος.

Είχε επαφές και φίλους με όλους τους ισχυρούς του πλανήτη.

Πολλοί από τους οποίους απόλαυσαν πολλές φορές την ελληνική φιλοξενία του στη θρυλική θαλαμηγό ΧΡΙΣΤΙΝΑ. Μεταξύ αυτών και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Η ιστορία του Ωνάση αποδεικνύει ότι τον κόσμο μπορείς να τον κατακτήσεις και χωρίς όπλα, αν διαθέτεις τα απόλυτα «όπλα»: εξυπνάδα, ικανότητα και βέβαια χρήμα που μάλιστα «παράγουν» τα δύο πρώτα.

Δείτε στο κινηματογραφικό απόσπασμα όπου οι πτωχευμένοι Γερμανοί τον υποδέχονται με ελληνικές σημαίες στα ναυπηγεία τους στα οποία “έκτισε” 30 πετρελαιοφόρα!

Δείτε το βίντεο:







Πηγή: newsbomb.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters