Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σείριος: Πιθανή καταγωγή μας από αυτόν…;

Από την απώτερη αρχαιότητα, ο άνθρωπος κοίταζε τον ουράνιο θόλο και προσπαθούσε να μετρήσει τα αστέρια.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αστεριών είναι μεγάλος, αλλά όχι άπειρος, κι ένας παρατηρητής με οξύ μάτι μπορεί να μετρήσει το πολύ 25.000 άστρα, όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι καλές.

Η απεραντοσύνη όμως του ουρανού, ακόμη και κάτω από το φως της σύγχρονης γνώσης, είναι δεδομένη και πάντα προκαλούσε κι εξακολουθεί να προκαλεί δέος σιον άνθρωπο. Γι” αυτό το λόγο άλλωστε, η γνώση των άστρων και των αστερισμών και η επίκληση τους με συγκεκριμένα ονόματα, δημιουργεί στον άνθρωπο ένα αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης.

Πολλά από τα ονόματα των αστεριών που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα είναι Ελληνικά. Και οι Έλληνες ήταν ίσως οι πρώτοι που έδωσαν ονόματα σε συστάδες αστεριων και δημιούργησαν καταλόγους αστέρων. Για αυτόν το λόγο μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα πως η ιστορία της αστρονομίας άρχισε στην αρχαία Ελλάδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά τη μυθολογία, ο Έλληνας θεός Ερμής ήταν ο πρώτος που παρατήρησε την τάξη στα πράγματα του ουρανού και υπολόγισε τη διάταξη των άστρων και τα διαστήματα των εποχών.

Η πρώτη σαφής αναφορά για την έστω και στοιχειώδη γνώση των ονομάτων κάποιων άστρων και αστερισμών προέρχεται από τον Όμηρο και συγκεκριμένα από τα επικά έργα του Ιλιάδα και Οδύσσεια, που γράφθηκαν τον 8ο Π.Χ. αιώνα.
Στην Ιλιάδα, περιγράφοντας την ασπίδα του Αχιλλέα, ο Όμηρος κατονομάζει τις 

Πλειάδες, τις Υάδες, τον Ωρίωνα και τη Μεγάλη Άρκτο. Επίσης, παρομοιάζει την απαστράπτουσα περικεφαλαία και την ασπίδα του Διομήδη με το «φθινοπωρινό αστέρα», δηλαδή το Σείριο. Ο Σείριος, ως «κύων του Ωρίωνος» λόγω της θέσης του κοντά στον αστερισμό αυτό, χρησιμοποιείται και σε παρομοιώσεις που αφορούν τόν Αχιλλέα και τον Έκτορα.

Στην Οδύσσεια, υπάρχουν αναφορές σε όλους τους παραπάνω αστέρες και αστερισμούς, π.χ. τον Βοώτη. Επίσης, σε αυτό το έπος συναντάμε και μια σαφέστατη αναφορά στις τροπές του Ήλιου «τροπαί ηελιοιο».

Από τις αναφορές λοιπόν του Ομήρου μπορούμε να συμπεράνουμε πως ήδη τον 8ο π.Χ. αιώνα, κάποιοι αστερισμοί, αλλά και κάποια ουράνια φαινόμενα ήταν γνωστά στους Έλληνες. Διάφοροι αστέρες είχαν κατονομαστεί και μάλιστα θεώρούνταν τόσο οικείοι, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε παρομοιώσεις που αφορούσαν θεούς και ανθρώπους.

Ίσως οι πλανήτες να μην είχαν ακόμη διαφοροποιηθεί, μια και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν και ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ικανές να μας πείσουν όιι η συσχέτιση της κατάστασης του ουρανού και το πέρασμα του χρόνου στη γη ήταν ευρέως γνωστά, βάσει παρατηρήσεων.

Την ίδια εποχή με τον Όμηρο ή λίγο αργότερα, ο Ησίοδος, στο βιβλίο του Έργα και Ημέραι, αναφέρει πολλούς επίσης αστερισμούς, που ο γεωργός πρέπει να συμβουλευτεί για τις καθημερινές ασχολίες του. Για παράδειγμα, συνιστά να αρχίζει ο θερισμός όταν ανατέλλουν οι Πλειάδες και η σπορά όταν πλησιάζουν σιη δύση τούς.

Ο Ησίοδος κάνει αναφορά σε όλους τους αστέρες και αστερισμούς που είχε κατονομάσει και ο Όμηρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Σείριο και στον Αρκτούρο. Στο Έργα και Ημέραι υπάρχουν επίσης τρεις αναφορές στα ηλιοστάσια.

Μια φήμη μάλιστα λέει ότι ο Ησίοδος έγραψε κι ένα έργο αποκλειστικά για τους αστερισμούς, που όμως χάθηκε όπως και πολλά άλλα από τα έργα του.
Θα πρέπει να επισημάνουμε οτι Σείριος είναι το αστέρι που αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου με τα ονόματα Σείριος, Σούρια, Σουρ, Σήειρ, Οσιρις κ.α.

Από το Περού και το Μεξικό μέχρι την Αυστραλία και Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Ν. Αφρική, μια παράδοση ζει χιλιάδες χρόνια, παρά τις προσπάθειες εξαλείψεως της, για να θυμίζει στον άνθρωπο την σχέση του με το μακρινό αστέρι και πως οι θεοί-βασιλιάδες εποικιστές, έφεραν το σπέρμα της ζωής στον απόμακρο τούτο πλανήτη του γαλαξία μας.
θα γίνει προσπάθεια συσχετισμού της ζωής της γης με το μυστηριώδες αστέρι, όσο πιο πειστικά, με βάση τα στοιχεία από τις παραδόσεις των λαών της γης.

Αυτοί οι λαοί παρά την τεράστια απόσταση του άστρου από την γη, ήτοι κατά τους αστρονόμους 8,8 έτη φωτός ή 83.255.040.000.000 χιλιόμετρα, γνωρίζουν παραδόξως πάρα πολλά γι” αυτό το άστρο, που αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας των αρχαίων λαών.

Αφετηρία εκκινήσεως, των θεών που εποίκησαν την γη υπήρξε ο Σείριος χωρίς να αποκλείουμε και την συμμετοχή πιο μακρυνών άστρων. Αφετηρία των θεών Θεωρείται ο Σείριος και όχι κάποιο άλλο άστρο. Αυτό δικαιολογείται αφού σε παγκόσμια κλίμακα ο Σείριος αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας, λατρεία που χρονολογείται ταυτόχρονα με την εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στην γη.

Παρά την τεράστια για τα ανθρώπινα δεδομένα απόσταση, ο Σείριος είναι ένα πολύ κοντινό άστρο για τα συμπαντικά δεδομένα και τους θεούς.
Παρακάτω αναφέρονται τα ουράνια σώματα που αποτελούν το αστρικό σύστημα του Σείριου και πληροφορίες που τα αφορούν, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Σείριος Α'
είναι ένα άστρο τεραστίων διαστάσεων, ήλιος-γίγαντας σε σχέση με τον ήλιο του ηλιακού μας συστήματος.Είναι ένα πολύ λαμπερό αστέρι. Έχει ακτίνα 1,5 φορά μεγαλύτερη από τον ήλιο, η μάζα του είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από την μάζα ίου ήλιου και 35,5 φορές φωτεινότερος από αυτόν. Έχει θερμοκρασία επιφανείας 11.200C τόση όση είναι σε χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ Πυραμίδων Χέοπος και Γιουκατάν Μεξικού, αλλά τόση είναι σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η ταχύτητα διαφυγής των σωμάτων από την έλξη της γης.

Σείριος Β'
Είναι βαρύ αστέρι, άσπρος νάνος, έχει χρώμα άσπρο και είναι αόρατος με γυμνό οφθαλμό. Ανακαλύφθηκε ΜΟΛΙΣ το 1862 με ισχυρό τηλεσκόπιο και τονίζω το έτος γιατί θα χρειαστεί πιο κάτω. Επί 50 χρόνια καλύπτεται από τον Σείριο «Α» και η ορατή περίοδος του είναι άλλα πενήντα (50) χρόνια. Είναι 65.000 φορές πυκνότερος από τον δικό μας ήλιο και έχει το 95% της μάζας αυτού ενώ είναι 10.000 φορές πιο σκοτεινός από τον Σείριο «Α».

Σείριος Γ'
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΣΤΡΟ 

Ο αστρονόμος Φόξ ισχυρίζεται ότι είδε τον Σείριο Γ» το 1920. Είναι τέσσερις φορές ελαφρύτερος από τον Σείριο «Α» και κινείται όπως ο Σείριος «Β». Έχει έναν δορυφόρο «Ε» που είναι ο πλανήτης του συστήματος που κατοικείται και από αυτόν ξεκίνησε ο εποικισμός της γης.

Ο πλανήτης αυτός επηρεάζεται καθ” ολοκληρία από τον Συνοδό. Τα πενήντα χρόνια της περιόδου του Συνοδού είναι διάχυτα στην Ελληνική παράδοση.
H ύπαρξη του Σείριου ήταν γνωστή σε αρχαίους πολιτισμούς, ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, όπως μαρτυρούν αρχαία κείμενα και αρχαίες παραστάσεις.

Το «περίεργο» της όλης υπόθεσης, έγκειται στο οτι ο Σείριος Β΄ και ο Σείριος Γ΄ δεν φαίνονται με «γυμνό μάτι», γεγονός που προϋποθέτει την ύπαρξη φακού, τηλεσκοπίου ή κάποιου άλλου τεχνολογικού επιτεύγματος για να διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, ή κάποια επαφή των αρχαίων προγόνων μας με εξωγήϊνους και -γιατί όχι;- την πιθανή καταγωγή τους απο αυτούς…

Το Ελληνικό γράμμα E υπήρχε στην μετώπη του ιερού του Απόλλωνα, θεού φωτός, στους Δελφούς και συνέδεε την θεϊκή επιλογή του χώρου με την φυλή που τον λάτρευε, την θεϊκή φυλή των Ελλήνων οι ρίζες της οποίας υπάρχουν στον ουρανό στο άστρο E του Σείριου.

Αν πάρουμε την τροχιά του αστερισμού Σείριου «Β» και την συνδέσουμε με τις τρεις οριακές θέσεις του με τον Σείριο «Α» το γίγαντα άστρο του συστήματος, τότε έχουμε την εικόνα του Ελληνικού γράμματος E. Οι τρεις θέσεις που επιλέχτηκαν είναι οριακές θέσεις, ανατολή-δύση-ζενίθ του Σείριου «Β», επειδή αποτελούν καθοριστικά σημεία της ορατής τροχιάς του γύρω από τον «Α» που διαρκεί 50 χρόνια.

Ο τελευταίος θεϊκός εποικισμός της γης έγινε από τον Δία το 25.000 πΧ και είχε αφετηρία το άστρο E του Σείριου που οι Ντόκον ονομάζουν «Αστρο της Δημιουργίας», τυχαίο; αδύνατον. Εάν δεν τους είχε δοθεί δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στις χίλιες να το γνώριζαν. Η αστρική αποστολή του Δία και η αστροπολιτεία του έπρεπε να δείχνουν το άστρο εκκίνησης τους και έπρεπε να είναι η κυρίαρχη εικόνα για λόγους ασφαλείας και αναγνώρισης.

Οι ΗΠΑ έστειλαν στο φεγγάρι την αστερόεσσα, η ΕΟΚ την σημαία των 15 αστέρων όπου κάθε ένα δηλώνει και ένα κράτος. Το άστρο E του Σείριου είχε σαν έμβλημα του τα 8 ή 6 έψιλον που συμβάλλουν στο κέντρο του γίντα «Α». Έτσι δήλωναν την αφετηρία της αστρικής κοινωνίας του Σείριου.

Όταν η ΝΑSΑ το 1972 εκτόξευσε τον «Πάϊονηρ-10″ για ταξίδι στο άπειρο και στον χρόνο, τοποθέτησε την παρακάτω πλακέτα με τα εξής στοιχεία:

– Σχηματική παράσταση δύο ατόμων υδρογόνου.

– Εικόνα ανδρός και γυναικός σε αδαμιαία περιβολή.

– Το ηλιακό σύστημα με τους πλανήτες του, την αφετηρία και πορεία του διαστημοπλοίου.

– Δέκα πέντε ακτίνες που ξεκινούν από το κέντρο, οι δεκα-τέσσαρες είνα μαρκαρισμένες.


πηγή   ,  taxidistoanexigito -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/apo-ton-serius-i-katagogi-mas.html#sthash.FCpAPXio.dpuf

Το 2016 η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα - Μάς ετοιμάζουν νέες εκπλήξεις εκτός του Μνημόνιου 3


Μαρία Τσολακίδη

Με το μεγάλο ψέμα "ελάφρυνση του χρέους" από τους δανειστές και την κυβέρνηση ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού με δήθεν ισοδύναμα, δήθεν φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις και δήθεν χτύπημα της οικονομικής ελίτ.

Το Γιουρογκρούπ ψηφίζει το δικό μας προϋπολογισμό

Όλοι αναμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά ό,τι και να δηλώσει τα πράγματα για την Ελλάδα έχουν πάρει πορεία ανοδική για τους στόχους των Θεσμών και καθοδική για ό,τι έχει απομείνει ακόμη όρθιο στην ελληνική οικονομία. 

Στο Γιούρογκρουπ μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές των 45 προαπαιτούμενων και το τραγικότερο απαιτούν έκτακτο προϋπολογισμό άμεσης ανάγκης για το 2016 με στόχο το Κράτος να εισπράξει από φόρους 46 δις ευρώ ενώ ανεβάζουν την ύφεση της χώρα κατά 5% κατακρημνίζοντας την θεωρία της κυβέρνηση η οποία είχε υποσχεθεί ύφεση 1,3%. 

Το 2016 ξεκινά όχι απλά άσχημα αλλά με μια γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων αφού το χρέος παγιώνεται στα 184,5% του ΑΕΠ. Τις αποφάσεις του Γιουρογκρούπ καλούνται εντελώς τυπικά να ψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές μόνο για εθιμοτυπικούς λόγους αφού συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Όμως κανείς από τους ψηφίσαντες ΝΑΙ δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν πώς είναι δυνατόν για το 2016 οι Έλληνες κάθε μήνα να πληρώνουν σε φόρους 3,84 δις ευρώ (εκτός των έμμεσων και των κρατήσεων) και μέσω ποιων φόρων θα έρθει στα ταμεία του κράτους αυτό το απίστευτο ποσό που και πάλι δεν θα φτάνει να καλύψει μισθούς δημοσίου και συντάξεις μηνιαίως. 

Το ό,τι είναι μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια δεν σημαίνει τίποτε από την στιγμή που η πραγματική οικονομία της χώρας έχει τελματώσει και αναμένουμε μετά τις αλλαγές για τους αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες καινούρια λουκέτα και παύση εργασιών.

Θα μάς "ελαφρύνουν"
Ο κ. Τσακαλώτος στο Γιούρογκρουπ θα επιχειρήσει να πείσει τους εταίρους ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πάνω από το 61% των υποχρεώσεων της λίστας Γιούνκερ που μετά έγινε λίστα Τσίπρα και μετά προσύμφωνο. 

Όμως στην γωνία περιμένει το ΔΝΤ με την κ. Λαγκάρντ να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση ότι μόνο το 1/4 των προσυμφωνημένων έχει υλοποιηθεί. Το ΔΝΤ είναι αυτό που έχει κάνει σύμμαχο η κυβέρνηση Τσίπρα για την "ελάφρυνση του χρέους" και που πάνω σε αυτό ο κ. Τσίπρας και το κυβερνητικό του επιτελείο θα "πατάνε" για να μπορούν να περνούν τους μνημονιακούς νόμους με μεγάλη ευκολία. 

Πουλάνε ελπίδα για άλλη μια φορά λες κι αν ελαφρυνθεί το χρέος θα έχει να κερδίσει ο Έλληνας πολίτης κάτι. Αντιθέτως, η "ελάφρυνση του χρέους" είναι ο μεγάλος πόθος των διεθνών κορακιών να ξαναμπούν στο παιχνίδι δανείων προς την Ελλάδα και οι εταίροι θα τους βοηθήσουν ούτως ή άλλως όταν θα έχουν γίνει νόμοι μέχρι και η τελεία του Μνημονίου 3 και θα επιμηκύνουν την αποπληρωμή του χρέους για όσα χρόνια θα τους αποδίδει σε χρήμα και σε πλήρη κυριαρχία επί της Ελλάδας.

Τι κρύβει το Μνημόνιο και η κυβέρνηση;
Η Κομισιόν και η Γαλλία μέσω του Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι εκτός των προαπαιτούμενων έρχονται επιπλέον μέτρα για την Ελλάδα. Με μία ασάφεια προσδιόρισε ότι τα μέτρα θα αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στο δημοσιονομικό και το ερώτημα είναι τι άλλη μεταρρύθμιση να κάνει από την στιγμή που η παράλληλη κυβέρνηση Versey έχει μπει σε υπουργεία ανοίγοντας όλα τα στοιχεία που επί 9 μήνες ήταν "κρυφά" και το δημοσιονομικό συμβούλιο με την ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει τον πλήρη έλεγχο για το τι μπαίνει και το τι βγαίνει από και προς το δημόσιο ταμείο. 

Έχουν έλεγχο ακόμα για τις γάζες των νοσοκομείων και τις κιμωλίες των σχολείων.
Ποια είναι τα περισσότερα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μοσκoβισί; Τι ξέρει ο κ. Τσίπρας από τον Ιούλιο και δεν το έχει πει ακόμη στον ελληνικό λαό πέρα από το "υποχρεωτικό" Μνημόνιο που υπέγραψε;

Στο σημείο αυτό έρχεται η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, η οποία πέρασε και δεν στάθηκε για σοβαρή ανάλυση από κανένα κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό βουλευτή. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο κ. Σόιμπλε του δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει γιατί είναι σχεδιασμένο να αποτύχει. Το σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν. Αυτά που ζητάνε ως φόρους είναι στόχοι που δεν "πιάνονται". 

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που την αλλαγή στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στο συνταξιοδοτικό μάς την κρατάνε για έκπληξη. Είναι οι τρεις βασικότερες αιμορραγούσες πληγές για τους δανειστές που θέλουν να τις κλείσουν άμεσα και δια παντός.

 Ακόμα κι αν εφαρμόσουν σταδιακά τα νέα μέτρα των τριών αυτών κλάδων τα νούμερα πάλι δεν θα βγαίνουν εκτός κι ως έκτακτη ανάγκη μάς κάνει έκπληξη ο κ. Σόιμπλε και χρεοκοπήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. Τότε τα νούμερα θα βγαίνουν διότι με 100 ευρώ μισθό και σύνταξη, χωρίς δημόσια περίθαλψη ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια κοινωνική παροχή η "ελάφρυνση του χρέους" είναι σίγουρη. Σιγουρότερη η έξοδος της Ελλάδας προς τις αγορές ή μάλλον η είσοδος των αγοραστών προς την Ελλάδα.
 
 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/2016-3.html

ΔΩΣΤΕ ΠΟΝΟΟΟ - Μαραθώνιος 20 ημερών - Τι πρέπει να περάσει από τη Βουλή


Τη συγγραφή του πολυνομοσχεδίου με τις 48 προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ξεκινήσει τα αρμόδια υπουργεία υπό την στενή παρακολούθηση των τεχνοκρατών της τρόικας. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, υπηρεσιακοί παράγοντες της κυβέρνησης κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν έτοιμα τα άρθρα του κάθε υπουργείου. 

Στόχος, η επίτευξη του οποίου δεν μπορεί να πάρει και αναβολή, είναι το πολυνομοσχέδιο να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Για αυτό και τα τελευταία 24ωρα έχουν πυκνώσει οι συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργείων. Σε αυτές παραβρίσκονται από χθες (Πέμπτη) και οι τεχνοκράτες της τρόικας. Τα κλιμάκια των δανειστών «επίσημα» παρέχουν τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Ο πραγματικός ρόλος όμως των τεχνικών κλιμακίων είναι να ελέγχουν τα άρθρα που θα αποτυπωθούν στο πολυνομοσχέδιο, ώστε σε αυτά να μην παρεκκλίνουν από όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει προσπάθεια να ολοκληρωθεί ο μεγαλύτερος όγκος του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να σταλεί προς έλεγχο στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει και σε πολλούς τομείς υπάρχει ακόμα πολύ δουλεία να γίνει. Για αυτό το λόγο κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν να εννοηθεί ότι η 15η Οκτωβρίου δεν είναι υποχρεωτική, προκειμένου να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. 

Αυτό σημαίνει ότι τα υπουργεία θα μπορούσαν να «κερδίσουν» ακόμα 24 ως και 48 ώρες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Βέβαια η δουλειά δεν θα τελειώσει με αυτό το πολυνομοσχέδιο, καθώς αμέσως μετά θα πρέπει να ετοιμαστεί και η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί έως το τέλος Οκτωβρίου. 

Και στις δύο λίστες οι δυσκολίες και οι παγίδες είναι πολλές και η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωποι και με νέες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της όσο και στην κοινωνία.

Τα παραδείγματα είναι πολλά καθώς η λίστα με τα προαπαιτούμενα κρύβει πολλά «αγκάθια» όπως είναι:

* Ασφαλιστικά. Η υπαγωγή στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών Ταμείων και η πρόβλεψη ότι όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ίδιες εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2015, αναμένεται να φέρει και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Η εφαρμογή του νόμου για τις πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο, θα φέρει τα πάνω κάτω σε χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στο κατώφλι της σύνταξης, καθώς θα προβλέπεται ότι οι κατώτατες συντάξεις θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο περικοπής για όσους φεύγουν πρόωρα στη σύνταξη.

* Τράπεζες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τια απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση. Αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν ενέργειες για την εξομάλυνση της ρευστότητας και των όρων πληρωμής και ενίσχυση των τραπεζικών κεφαλαίων, την ενίσχυση της διακυβέρνηση και αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων κ.α.

* Κόκκινα δάνεια. Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για τα κόκκινα δάνεια, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει έως το τέλος του μήνα να έχει παρουσιάσει το σχέδιο της.

* Πλειστηριασμοί. Τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας αυστηροποιούνται με αποτέλεσμα πολλοί οφειλέτες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες «εκπλήξεις».

* Φοροδιαφυγή. Η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάσει τις νέες νομικές διατάξεις για τη φοροδιαφυγή και την απάτη. Παράλληλα υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για την κατάργηση όλων των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με θέσπιση «κατάλληλων ποινών» για τις απλές παραβάσεις του ΚΒΣ.

* Επιστροφές φόρου. Σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ίσα στάδια τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016.

* Ανείσπρακτα ενοίκια. Το Μνημόνιο τελειώνει την εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, φέρνοντας νέες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

* 100 δόσεις. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η εγκύκλιος με τις οι αλλαγές στις 100δόσεις, με τις οποίες θα «κουρεύεται» ο αριθμός των δόσεων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα αυξάνεται το επιτόκιο, ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη για απώλεια της ρύθμισης αν δεν πληρώνονται οι τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα έρθουν τα νομοσχέδια στη Βουλή, αξίζει να σημειωθεί πως, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε την Πέμπτη στον Real FM 97,8 ότι «με έναν νόμο δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ΄ανάγκη.

 Ενας νόμος σημαίνει με ένα νομοσχέδιο. 

Δεν είμαι σε θέση να σας πω πόσο άρθρα και πώς θα είναι το νομοσχέδιο».

«Θα είναι ένα νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα που οφείλουμε να έχουμε ψηφίσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου» τόνισε.









huffingtonpost.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/20.html

«Κτυπῆστε τώρα τὴν Ῥωσσία!!!»

Ἡ «φάτσα» καθρέφτης τῆς ἐσωτερικῆς πνευματικῆς καὶ ψυχικῆς καταστάσεως…

«Κτυπῆστε τώρα τὴν Ῥωσσία!», εἶναι ἡ προτροπὴ τοῦ πολωνοαμερικανοὺ γεωπολιτικοῦ καὶ πρῴην συμβούλου ἀσφαλείας τῶν κυβερνήσεων τῶν ΗΠΑ., Zbigniew Brzezinski (κι ἄἅμα μπορεῖτε να τὸ προφέρετε, γράψτε μου…).

Ὁ ἴδιος ὑπογραμμίζει πὼς οἱ Ῥῶσσοι βρίσκονται μακριυὰ ἀπὸ τὴν μητροπολιτική τους χώρα καὶ εἶναι εὐάλωτοι.

«Δὲν μποροῦμε νὰ βλέπουμε ἀπαθεῖς τὴν Ῥωσσία νὰ κτυπᾷ τὴν μετριοπαθὴ ἀντιπολίτευση ποὺ ἐκπαίδευσε ἡ CIA, χωρὶς νὰ ἀντιδροῦμε», εἶπε.

Μιὰ εἰκόνα (φωτογραφία) χίλιες λέξεις!






filonoi.
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/blog-post_494.html

Τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν κι εσύ περιμένεις να πάρεις σύνταξη;


ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ; Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Εδώ μας πουλάνε ψέμα!

 Ενώ η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με «bonus» ευρωπαϊκό για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει στα ασφαλιστικά ταμεία, την ίδια ώρα τα ταμεία βουλιάζουν! Μα πώς γίνεται;

Της Γεωργίας Λινάρδου

Ασφαλιστικά ταμεία υπάρχουν. Σε λίγο καιρό, όμως, θα μπορούν να δίνουν συντάξεις και επιδόματα; Θα μπορούν να στηρίζουν τους ασφαλισμένους, να παρέχουν επιδόματα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή θα κόβουν κι «από τη μύγα ξύγκι» για να επιβιώσουν με κυρίαρχο σκοπό να περάσουν επιτυχώς την αξιολόγηση των δανειστών;

Σοβαρά ασθενής ενός μέχρι πρότινος εύρωστου ταμείου (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) μου αποκάλυψε πριν λίγο καιρό: «Υπάρχουν ακόμη και εισηγήσεις οι οποίες γίνονται δεκτές σε συνεδριάσεις του Ταμείου για το πόσους “κύκλους” θεραπειών δικαιούται ένας καρκινοπαθής! Μα το διανοείσαι;»

Να απαντήσεις τι;

Ότι την ίδια ώρα που όλα τα υπόλοιπα Ταμεία τεμαχίζουν το μισθό ενός εργαζόμενου για ασφαλιστικές εισφορές, εκείνος στο τέλος κάνει αγώνα για να πάρει όχι μόνον τα επιδόματά του, το εφάπαξ, τη σύνταξή αλλά κυρίως τις εισφορές που ήδη έχει πληρώσει για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη;

Από τη μια έχουμε κοντά στους τριακόσιους χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που περιμένουν μέχρι και τρία χρόνια για να πάρουν σύνταξη (ευνοϊκό σενάριο) κι από την άλλη έχουμε ασφαλιστικά ταμεία που βουλιάζουν -έτσι κι αλλιώς- με τους εν ενεργεία ασφαλισμένους.

Δηλαδή, οδεύουμε -εάν δεν έχουμε φτάσει ήδη- στο σημείο μηδέν της κοινωνικής ασφάλισης. Επομένως πως γίνεται να εφαρμοστούν στην πράξη οι «επιταγές» του νέου μνημονίου –τρίτου κατά σειρά- και για ποιες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, επιβραβεύεται ευρωπαϊκώς η χώρα μας;

Ας δούμε τι συμβαίνει με τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή είναι το ΙΚΑ:

Το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα για το 2015 δείχνει 930 εκατ. Ευρώ. Το προβλεπόμενο έλλειμμα για την ίδια χρονιά, 980 εκατομμύρια ευρώ. Πως πάνε τα έσοδα; Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο (οπότε και υπάρχουν επίσημα στοιχεία) ανέρχονταν σε 6.237 δις. Ευρώ. 

Η δαπάνη για την καταβολή συντάξεων, μηνιαίως, αγγίζει τα 880 εκατομμύρια ευρώ. Η μαύρη τρύπα του ΙΚΑ για τις εκκρεμούσες κύριες συντάξεις που φτάνουν τις 79.644 ευρώ και τις 65.000, πόσα αφαιρούν;

Για τον ΟΑΕΕ

Το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα για το 2015 είναι 550 εκατομμύρια ευρώ, το προβλεπόμενο αγγίζει στα 539 εκατομμύρια ευρώ. Το 84% της ετήσιας χρηματοδότησης έχει ήδη απορροφηθεί και η ροή εσόδων άγγιζε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο τα 1,2 δις., ευρώ. 

Αναφέρουμε πως η μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη ανέρχεται στα 283 εκατομμύρια ευρώ κι επειδή ακριβώς μιλάμε για ταμείο εμπόρων να θυμίσουμε πως… έχει καταρρεύσει η αγορά λόγω οικονομικής κρίσης και μνημονίων.
Στον ΟΓΑ επικρατεί το χάος!

Μεγάλες απώλειες και επιβαρύνσεις περιμένουν του αγρότες. Δηλαδή, όσους έχουν απομείνει ή όσους αντέχουν ακόμη στα ασφαλιστικά και φορολογικά παιχνίδια. Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ανέρχονται σε 678.640 και η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη έφτανε τα 3.650 εκατ. Ευρώ.

ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Το ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων) αν και θεωρείται «εύρωστο ταμείο» έχει έλλειμμα δεκαετίας που ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ. Σε ανάλογη κατάσταση και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.


Η εικόνα δεν αλλάζει για τα υπόλοιπα Ταμεία

Αρκεί κάποιος να παρατηρήσει τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Από τη μία μειώνονται τα έσοδα και από την άλλη η κρατική επιχορήγηση. Για ποια κοινωνική ασφάλιση, λοιπόν, μιλούν όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ξεπερνούσαν τα 4, 4 δις., ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015;

Σ,σ. και σ’ όλα αυτά να προσθέσουμε ένα ακόμη στοιχείο: σε 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται το χρέος του δημόσιου συστήματος υγείας!

Άρα για ποιο πράγμα ακριβώς μιλάμε;







newsbomb
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/blog-post_42.html

Τράβα τώρα ψηφοφόρε να διαμαρτυρηθείς (πού άραγε;), ..που ως τις 15 Οκτωβρίου θα σου γ@μήσουν την ζωή


Η ψήφος σου σε γυρεύει!

Και δεν θάβρεις και περίπτερο ν' αγοράσεις τσιγάρο να παν' τα φαρμάκια παρακάτω.
Τα κλεισε η ''πρώτη φορά προς τα ΄κεί'' , τα κατάργησε με το Πολυνομοσχέδιο, προς όφελος των σούπερ μάρκετ, που αν είναι μάλιστα ''ευρωπαϊκών'' συμφερόντων ακόμα καλύτερα!

Θα πληρώσεις την
ηλιθιότητά σου πολύ ακριβά,
..με εξοντωτικούς φόρους, με την υγεία σου, με την περιουσία σου, με τα παιδιά σου μετανάστες ή άνεργους να περιμένουν το δικό σου χαρτζιλίκι.

Κι εσύ ''επαναστάτη'' της αποχής και του καναπέ, θα πληρώσεις πολύ ακριβά την ψήφο των άλλων.

Θα πληρώσεις την γελοία σου αφέλεια να πιστεύεις τους καναλάρχες όταν σου έλεγαν πως το σύστημα τρέμει(!) την αποχή, και πώς τάχα αν η αποχή φτάσει πάνω από ένα ορισμένο ποσοστό, βάσει Συντάγματος(!!) οι εκλογές θα θεωρούνταν άκυρες(!!!).

Ποιό Σύνταγμα; Τί Σύνταγμα;

Αυτοί το Σύνταγμα τόχουν για να σκουπίζουν τον κ@λο τους.
Πίστεψες εσύ, ότι θα ακύρωναν κάποιες εκλογές; Είσαι τόσο γελοία αφελής, ή σκέτα γελοίος;

Όσο για τ' άλλα τα εμπριμέ πως εσύ δεν θα τους νομιμοποιήσεις τάχα με την συμμετοχή σου, να πας να τα πείς όταν θα σου στέλνουν τα ραβασάκια της εφορίας, τα κατασχετήρια του μισθού σου, την κατάσχεση του σπιτιού σου.

Να πας να τους πεις ότι ''ξερετε, εγώ δεν σας νομιμοποίησα μα την συμμετοχή μου, και άρα δεν θα μου κόψετε τον μισθό, δεν θα μου κατάσχετε το σπίτι''!

Γελοιότητες, ηλιθιότητες και αφέλειες που παρασέρνουν όλους μας στον όλεθρο.

Τράβα τώρα ψηφοφόρε να διαμαρτυρηθείς (πού άραγε;),
..που ως τις 15 Οκτωβρίου θα σου γ@μήσουν την ζωή ''μ' έναν νόμο, μ' ένα άρθρο''!

Η ζωή εν τάφω μ' ένα άρθρο! Κάνει και ομοιοκαταληξία!

''Ψηφίστε ζώα!'' που έλεγε κάποτε και ο καινούργιος σχιζοφρενής που βάλατε στην Βουλή.
Αυτόν άραγε γιατί τον βάλατε στην Βουλή; 

Για να τον επιβραβεύσετε για τις δηλώσεις του μετά το δημοψήφισμα,
..πως: '' Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι αποτυχημένος πεινάλας, ή λυσσασμένο σκυλί, ή λιγούρι που ζηλεύει τους ευπόρους'';

Δεν σας έφτανε που πήγατε και ψηφίσατε υπέρ των μνημονίων; Έπρεπε και να αυτογελοιοποιηθείτε κιόλας;

Ψηφοφόρε, εικόνα σου είναι η Βουλή και σου μοιάζει.

Θα το πληρώσεις πολύ ακριβά.

Και έτσι πρέπει!..






mandatoforos
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/15.html

Εκρήξεις στην Άγκυρα ανοίγουν την πόρτα του χάους στην Τουρκία (φωτό & βίντεο)

Στόχος ειρηνική πορεία Κούρδων


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

 
Το τουρκικό παρακράτος κάνει και πάλι έντονη την παρουσία του (και όπως πάντα με αίμα), αφού για μία ακόμη φορά μετά την προεκλογική περίοδο του Ιουνίου, όταν πριν τις 7 Ιουνίου τούρκοι εθνικιστές αφού έκαψαν έναν κούρδο στη συνέχεια επιτέθηκαν με σπάθες κατά άλλων Κούρδων, με σκοπό την τρομοκράτησή τους για την μη ψήφιση του Κούρδου υποψηφίου Ντερμιτάς (το κόμμα του οποίου τελικά εισήλθε στην τουρκική βουλή στερώντας την αυτοδυναμία του Νταβούτογλου και την απόλυτη κυριαρχία από τον Ερντογάν)…

Αν και είναι νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα από το γεγονός, τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό, τους σχεδιαστές, τους εκτελεστές, αλλά κυρίως τους εμπνευστές αυτής της επίθεσης κατά μίας ειρηνικής πορείας Κούρδων μέσα στην τουρκική πρωτεύουσα, πρέπει να ομολογήσουμε πως υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες που προσδοκούν στην αύξηση της πόλωσης (από την πλευρά των Κούρδων) και του εθνικισμού από την πλευρά των τούρκων πολιτών… Εξάλλου, μόλις χθες η κουρδική πλευρά κατέθεσε στην κυβέρνηση Νταβούτογλου πρόταση ειρήνευσης – ανακωχής προτείνοντας ειρηνικό διάλογο, αφού ο χρόνιος πόλεμος δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα πέρα από τους περίπου 40.000 νεκρούς.

Η Τουρκία, λοιπόν, έχει αιματοκυλιστεί ξανά, από τους "συνήθεις ύποπτους". Μία διπλή έκρηξη σημειώθηκε σε διασταύρωση κεντρικού δρόμου στην Άγκυρα, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό. Οι πληροφορίες μεταφέρονται με επιφύλαξη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ωστόσο η ενημέρωση και από την Τουρκία κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι και για νεκρούς.

Το πρακτορείο Dogan κάνει λόγο για νεκρούς, ενώ έδωσε στην δημοσιότητα κι ένα βίντεο που απεικονίζει τις δραματικές στιγμές μετά την διπλή έκρηξη, με τους τραυματίες να είναι πεσμένοι στο δρόμο.

Ο ρεπόρτερ του CNN Turk μετέδωσε πως η διπλή έκρηξη έγινε ενώ είχε προγραμματιστεί μία "ειρηνική" πορεία διαμαρτυρίας για τις διαμάχες μεταξύ του τουρκικού κράτους και των Κούρδων μαχητών.
Οι εκρήξεις χτύπησαν τη συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων του HDP του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (φιλοκουρδικού) στο κέντρο της Άγκυρας «Βλέπω νεκρούς», μεταφέρει ένας ρεπόρτερ της τηλεόρασης. Υπάρχουν πολυάριθμοι τραυματίες πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διατυπώνονται οι φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 10.00 π.μ. ενώ οργή επικρατεί στις τάξεις των στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος, οι οποίοι τονίζουν ότι πρόκειται για στυγνή δικτατορία που δεν θέλει την ειρήνη, αφήνοντας σαφείς αιχμές στην κυβέρνηση της χώρας και την εμπλοκή του τουρκικού παρακράτους (μη εξαιρουμένων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών) σε αυτή την δολοφονική ενέργεια....



 


Δηλώσεις Ντερμιτάς με κατηγορίες κατά των κρατικών μηχανισμών

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο». Με τη δήλωση αυτή σχολίασε τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί στην Άγκυρα, ο αρχηγός του φιλοκουρδικού HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», αναρωτήθηκε ο Ντεμιρτάς.

«Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική», τόνισε ο Ντεμιρτάς.

Λόγο για «δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες» έκανε ο Ντεμιρτάς, ενώ ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «της Τουρκίας δεν τις αξίζει τέτοια εικόνα. Όποια και να είναι η πολιτική άποψή μας πρέπει να καταδικάσουμε την τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να απευθύνω ειδικές κατηγορίες, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κυβερνάται η Τουρκία;».
 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/10/blog-post_894.html

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ: Ερντογάν-Νταβούτογλου έφεραν τον πόλεμο στην Άγκυρα!


Ερντογάν και Νταβούτογλου κατάφεραν το ακατόρθωτο. Έφεραν τον πόλεμο μέσα στις πόλεις. Στην πρωτεύουσα Άγκυρα, εδώ και λιγες ώρες οι δρόμοι έχουν γεμίσει πτώματα και τραυματίες. Πολλοί από τους οποίους δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.Κι όλα αυτά προκλήθηκαν από την εμμονή Ερντογάν-Νταβούτογλου να …πάει καλά το κόμμα AKP στις εκλογές που γίνονται σε λίγο στην Τουρκία!

Μετά από την τελευταία εκλογική “σφαλιάρα” που δέχτηκε το ηγετικό δίδυμο της Τουρκιας αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του. Παριστάνοντας τις “αθώες περιστερες” που στέκονται στο πλευρό της Δύσης στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, Ερντογάν και Νταβούτογλου αξιοποίησαν την στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους για να επιτεθεί η τουρκική στρατιωτική μηχανή κατά των Κούρδων.

Οι αγριότητες δεν άργησαν να δουν το φως της δημοσιότητας. Τις επισημαίνουν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Προχθές δημοσιεύσαμε το άρθρο Τουρκου πανεπιστημιακου καθηγητή στην Taraf.

 O Μουράτ Μπελγκέ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης,σε άρθρο με τον τίτλο «Προς τη συντέλεια...» έγραφε ότι ο Ερντογάν είναι ο βασικός υπαίτιος για το κλίμα αφόρητης έντασης που επικρατεί στην Τουρκία. Μετά από τη σημερινή τραγωδία στην Άγκυρα ο τίτλος του άρθρου του μοιάζει μάλλον…προφητικός.

Τι έγραφε ο Τούρκος καθηγητής:


“Η κτηνωδία αυτή υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα, σ’ αυτή την κοινωνία. Λίγο να ξύσει κανείς την επιφάνεια κι αμέσως ξεπετάγεται από κάτω. Είχαμε δει παρόμοιες με αυτή καταστάσεις και παλιότερα όταν συνεχιζόταν ο πόλεμος με το ΡKK. Αυτούς που έκοβαν τ’ αυτί, τη μύτη του ανθρώπου που είχαν σκοτώσει, τα κουβαλούσαν στην τσέπη τους και τα επιδείκνυαν σε φίλους και γνωστούς. Τέτοιες ασκήμιες. 

Όταν διακόπηκαν για λίγο οι συγκρούσεις, είχαμε σταματήσει να βλέπουμε τέτοιες αηδιαστικές καταστάσεις. Τώρα ξαναρχίζουμε.

«Δέστε τον στο αυτοκίνητο και σύρετέ τον». Δεν δίνει βέβαια αυτή την εντολή ο ΠτΔ. Ούτε ο υπουργός των εσωτερικών. Φαντάζομαι ούτε ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής. Κανείς δεν δίνει εντολή, αλλά γίνεται, οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστες. 

Σαν τους αστυνομικούς που φωτογραφίζονταν με τον Ογκιούν Σαμάστ,τον δολοφόνο του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.. Αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, είναι χειροπιαστά.

Όση ένταση επικρατεί, άλλο τόσο ‘τίθενται σε εγρήγορση’ τέτοιες τάσεις βαρβαρότητας. Δεν δίνουν ‘εντολή’ αλλά δεν σταματούν ούτε στιγμή να δημιουργούν ένταση. Και στο περιβάλλον έντασης που δημιουργούν, οι καταστάσεις αυτές γίνονται ‘κοινά περιστατικά’.

Ας θυμηθούμε και το εξής: πριν από χρόνια, η αστυνομία είχε κάνει έφοδο στην έκθεση του βιβλίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ντεμιρέλ είχε τότε προτάξει το στήθος του υπεραμυνόμενος της αστυνομίας εναντίον αυτών που την κατηγορούσαν, λέγοντας «μην καταστρέφετε την προθυμία της αστυνομίας». Δεν έχει υπάρξει εποχή που η νοοτροπία αυτή να ήταν σε ανεπάρκεια στην κοινωνία μας.

Δημιουργήσατε μια πολεμική ατμόσφαιρα που δεν τη χρειαζόμαστε, στις διαταγές σας θα έχετε βέβαια στρατιώτες, αστυνομικούς, ειδικές μονάδες κλπ. Τώρα πρέπει ‘να ενισχυθεί η δική τους προθυμία’. Θα κλείσετε την υπόθεση χαϊδεύοντας την πλάτη τους με ένα «εντάξει, δεν είναι ευχάριστο αυτό που έκανες, αλλά σε έχουμε ανάγκη».

Κάπου διάβασα για ένα tweet που κάποιος έγραφε «Ιδού, η προεκλογική δήλωση του ΑKΡ» για το πτώμα που έσερνε το αυτοκίνητο της αστυνομίας. Σωστά, όλα αυτά είναι προεκλογικές υποσχέσεις του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν. 

Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται ότι «πρόκειται για μια ειδική περίπτωση, είναι μια τακτική. Ας επιτύχουμε [στις εκλογές] και μετά θα φτιάξουν τα πράγματα, θα μαλακώσει η κατάσταση». Δεν είναι αλήθεια αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στην ομαλότητα από το σημείο όπου έχουμε φτάσει. 

Και, πρώτα από όλα, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να ελέγξει τον εαυτό του, ο μεγαλύτερος υπαίτιος της έντασης, ο Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν».






http://www.onalert.gr/stories/tourkia-ekrixeis-erdoagan-davoutoglou-eferan-ton-polemo-stin-agyra/45427
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/blog-post_44.html

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙ” ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΧΩ 29 ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 29 ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ





http://alfeiospotamos.gr/?p=18059

Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΦΟΔΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ! ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! «ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!! ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ… «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» !!!
ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥΣ… ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ…
ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ… ΔΩΣΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ…
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !!! ΤΟΤΕ ΣΗΚΩ ΑΠΑΝΩ ΚΙ ΕΛΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» , ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» , ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ! ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ… ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !!! ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΩΣΙΜΟ !   
«Εφοδος» της εφορίας σε μισθούς και συντάξεις για ληξιπρόθεσμα χρέη
http://www.capital.gr/oikonomia/3071398/-efodos-tis-eforias-se-misthous-kai-suntaxeis-gia-lixiprothesma-xrei
Του Σπύρου Δημητρέλη
Περισσότερο μισθό και σύνταξη θα μπορεί να κατασχέσει από σήμερα η εφορία από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά και τυπικά η εφαρμογή των μειωμένων ακατάσχετων ορίων από μισθούς συντάξεις και τραπεζικούς λογαριασμούς που θεσπίστηκαν με τον τελευταίο εφαρμοστικό νόμο στο πλαίσιο της συμφωνίας για το νέο μνημόνιο.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η «βελτίωση της εισπραξιμότητας» των απλήρωτων φόρων ξεκινά από μισθούς και συντάξεις και όχι από την ενεργοποίηση της διάταξης που έχει περάσει με το μνημόνιο ότι θα γίνονται αυτοματοποιημένες κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για όσους έχουν χρέη άνω των 70.000 ευρώ στην εφορία.
Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:
-μειώνεται το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων από τα 1.500, στα 1.000 ευρώ.
Για το ποσό από 1.000 έως 1.500 ευρώ μισθού ή σύνταξης, μπορεί να κατασχεθεί το 50%.
Για ποσό άνω των 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το σύνολό του.
-Μειώνεται το ακατάσχετο όριο από έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, από τα 1.500 στα 1.250 ευρώ. Ο λογαριασμός αυτός θα πρέπει να είναι δηλωμένος στο TaxisNet ως ακατάσχετος από τον ίδιο το φορολογούμενο.
Σημειώνεται ότι οι κατασχέσεις με τα νέα μειωμένα ακατάσχετα πρόκειται να απασχολήσουν τους οφειλέτες μετά τον Οκτώβριο καθώς, στο πλαίσιο των capital controls, έχουν παγώσει έως τα τέλη του μήνα, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Πάντως, τα νέα μειωμένα όρια, εφαρμόζονται τυπικά από 19 Αυγούστου, όταν δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική διάταξη.
Αναλυτικά η εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ αναφέρει τα εξής:
Με την ΠΟΛ 1222/2015, κοινοποιούνται οι διατάξεις των περιπτώσεων 8α και 8β της υποπαραγράφου Δ.1 (τροποποίηση διατάξεων του ν.δ. 356/1974-Κ.Ε.Δ.Ε.) της παραγράφου Δ (ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών) του Μέρους Β” του άρθρου 2 του ν. 4336/2015: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις-Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», με τις οποίες επήλθαν τροποποιήσεις στο άρθρο 31 του Κ.Ε.Δ.Ε. και συγκεκριμένα:
α) μειώθηκε το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ σε χίλια (1.000) ευρώ, ενώ για ποσά άνω των χιλίων (1.000) ευρώ έως χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ½ αυτών και τέλος για ποσά άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ ποσού και
β) μειώθηκε το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ σε χίλια διακόσια πενήντα (1.250) ευρώ μηνιαίως, για ενημέρωσή σας και ενιαία εφαρμογή αυτών.
Ειδικότερα: 1) Με την περίπτωση 8α της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του Μέρους Β” του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 αντικαθίσταται η περίπτωση ε” της πρώτης παραγράφου του άρθρου 31 του ν.δ. 356/1974 (Κ.Ε.Δ.Ε.) και εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από χίλια (1.000) ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του ½ του υπερβάλλοντος ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ και μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, ενώ για ποσά άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.
Η διάταξη εφαρμόζεται τόσο στις κατασχέσεις που επιβάλλονται μετά την έναρξη ισχύος της (δηλ. από 19-08-2015), ανεξάρτητα από το χρόνο γένεσης των απαιτήσεων του Δημοσίου καθώς και στις ήδη επιβληθείσες ενεργείς κατασχέσεις για τις απαιτήσεις (από μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα) του οφειλέτη έναντι του τρίτου που γεννώνται από την έναρξη ισχύος της (δηλαδή κατασχέσεις για τις οποίες ο τρίτος έχει προβεί σε θετική δήλωση και υφίστανται αποδοτέα από αυτόν ποσά στο Δημόσιο με βάση τις προγενέστερες διατάξεις).
Διευκρινίζεται ότι στην έννοια των υποχρεωτικών εισφορών εμπίπτουν οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές και τυχόν υποχρεωτικές κρατήσεις που επιβάλλονται με νόμο, όπως είναι οι υποχρεωτικές κρατήσεις του άρθρου 38 του ν. 3986/2011, ενώ δεν εμπίπτουν ο παρακρατούμενος Φ.Μ.Υ., το παρακρατούμενο ποσό έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 καθώς και τυχόν παρακρατήσεις από δάνεια.Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης κατά τα ρητώς αναφερόμενα στην ως άνω διάταξη νόμου λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών.
Για τις κατασχέσεις που θα επιβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της παραπάνω διάταξης, θα πρέπει στο κατασχετήριο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που τίθενται στον νόμο, δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ρητά καθορισθέντα όρια.
2) Με την περίπτωση 8β της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του Μέρους Β” του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 αντικαθίσταται το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 31 του ν.δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ) και μειώνεται το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό από τα χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ σε χίλια διακόσια πενήντα (1.250) ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.Υπενθυμίζεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν γνωστοποιήσει τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, απαιτείται για την εφαρμογή της διάταξης αυτής η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, με την οποία θα γνωστοποιείται ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων θα πρέπει να γνωστοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός (άρθρο 31 παρ. 2 εδάφια δεύτερο και τρίτο του Κ.Ε.Δ.Ε., σχετ. και η ΠΟΛ.1109/14.4.2014).Οι πιο πάνω διατάξεις των περιπτώσεων 8α και 8β της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του Μέρους Β” του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ. 94Α’/14-08-2015) ισχύουν σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 4 του ίδιου νόμου από 19-08-2015.
………………………………..
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥΣ…!!! ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ…!!! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ !!! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ … «ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΟ» … 
[ International Bill of Exchange (IBOE) No 2012 – 1000 – SLW – 0010 -0524 / UCC DOCUMENT, Nos 2000422643063 ]
10351302_10203227942532956_2998106535133491221_n

ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΥΣ: ΤΣΙΠΡΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ: ΟΜΠΑΜΑ, ΠΟΥΤΙΝ, CIA, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ 27/3/2899(2015) !


http://alfeiospotamos.gr/?p=18053

Νομίζετε ότι αναπνέετε σωστά; 5 σημάδια που θα σας δείξουν ότι το κάνετε λάθος!

αναπνευστικών σωστά
Πρέπει εξάσκηση για να το κάνουμε τέλεια. Και χρειάζεται εξάσκηση για να αναπνέουμεσωστά. Πολλοί άνθρωποι αναπνέουν λάθος και δεν το γνωρίζουν αυτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συνολική χωρητικότητα των πνευμόνων, έτσι ώστε να μπορείτε να αναπνέετε σωστά.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι αναπνέετε με λάθος τρόπο

  1. Λαμβάνοντας σύντομες αναπνοές σε σύντομο χρονικό διάστημα, το σώμα αντισταθμίζει την έλλειψη οξυγόνου στο σώμα.
  2. Το χασμουρητό έρχεται πιο συχνά- αυτό σημαίνει ότι οι αναπνοές σας είναι ρηχές και υπάρχει έλλειψη οξυγόνου
  3. Ενώ κοιμάστε τρίβετε τα δόντια σας - αυτό σημαίνει ότι πάσχετε από χρόνιο άγχος και ακανόνιστη αναπνοή
  4. Νιώθετε ένταση στο λαιμό και στους ώμους σας - ο πόνος προέρχεται από ρηχή αναπνοή.
  5. Αίσθημα κόπωσης όλο το χρόνο, λόγω έλλειψης οξυγόνου, το επίπεδο ενέργειας είναι χαμηλό και αισθάνεστε χρόνια κόπωση.

Εδώ είναι μια λίστα με το πώς μπορείτε να αναπνέετε σωστά:
  1. Θα πρέπει να καθίσετε σε μια καρέκλα ή να ξαπλώσετε στο πάτωμα
  2. Στη συνέχεια χαλαρώστε τα χέρια και τα πόδια, ή κρατήστε τα σε ευθεία
  3. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή, ενώ  αναπνέουμε να μην κινούμε τους ώμους , την κοιλιά ή το στήθος
  4. Αναπνέουμε από το στομάχι και εκπνέουμε από τη μύτη και όχι από τα χείλη
  5. Θα χρειαστεί να κάνετε αυτή την άσκηση για περίπου 2 λεπτά.
Πηγές!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ SIEMENS ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”


Παρακολουθώντας τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Βουλή των Ελλήνων, θεώρησα πως βρισκόμουν σε άλλη χώρα και όχι σε μια χρεοκοπημένη χώρα της οποίας έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες που ορίζονται εκ του Συντάγματος και θα έπρεπε αυστηρά να τηρεί η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση της Πατρίδος!! Αρκεί να σκεφτούμε πως στη διοίκηση του νέου ΤΑΙΠΕΔ, την πλειοψηφία θα έχουν οι δανειστές – τοκογλύφοι, όπως επίσης, και πως τον ορισμό διοικήσεων των Συστημικών Τραπεζών θα έχουν οι ίδιοι οι επικυρίαρχοι της Πατρίδος μας. Πράγμα που σημαίνει, πως θα διαχειρίζονται οι ίδιοι τον πλούτο της χώρας χρέους που ακούει στο όνομα Ελλάς, καθώς θα έχουν και την πλήρη διαχείριση των 4 μεγάλων τραπεζών οι οποίες τυπικά και ουσιαστικά ανήκουν στην ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)!!

Έτσι, θυμήθηκα την πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων;;; Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν άστραφτε και βρόνταγε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που ήταν προαπαιτούμενο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής κυβερνήσεως. Στην εν λόγω συζήτηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν καταπέλτης και κατήγγειλε πως:
• Δεν παραμένει πλέον, καμιά εγγύηση για την τήρηση του Συντάγματος με την ψήφιση αυτού του πολυνομοσχεδίου και επιχειρείται η ολοκλήρωση της εκτροπής.
• Οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.
• Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες κυβερνήσεις-μέλη της ΕΕ εισάγεται και, μάλιστα με έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.
• Επιδεικνύεται περιφρόνηση από τις ανωτέρω ξένες Κυβερνήσεις στις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, της λαϊκής κυριαρχίας και τέλος, της δημοκρατίας.

Ωστόσο, το αγκάθι που λέγεται Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατάφεραν “οι θεσμοί” να το ξεριζώσουν από το κορμί τους, επιβάλλοντας τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, με έντονα τα σημάδια χειραγώγησης – νοθείας των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Κατάφεραν λοιπόν, να απαλλαγούν από εκείνο το ζιζάνιο που έβλαπτε σοβαρά την υγεία τους!! Μια υγεία που κλονιζόταν βαρύτατα από τις Επιτροπές που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως επί παραδείγματι, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διεργασίες της – και η οποία έφερνε εκ νέου στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και την “μαύρη” για την ελληνική Κοινωνία, υπόθεση των “κατάμαυρων” ταμείων της γερμανικής εταιρείας Siemens που δηλητηρίασε μεγάλο μέρος του πολιτικού μας Συστήματος (που σήμερα ανήκουν στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ). Όταν εκλεγμένοι Βουλευτές, τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έθεσε διαχειριστές της τύχης τους καθώς και της Πατρίδος μας και εκείνοι οι επίορκοι έβαλαν το χέρι όσο περισσότερο γινόταν στο βάζο με το μέλι. Που προδιέθετε την ακύρωση του παράνομου και επιβλαβή για το Δημόσιο συμφέρον “εξωδικαστικού συμβιβασμού” μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου, ο οποίος παραβιάζεται και αυτός σε όλα του τα σημεία!!

Άλλωστε, πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε αναφερθεί της ασυλίας που τυγχάνει η γερμανική πολυεθνική στην Ελλάδα, αντίθετα από άλλες χώρες στις οποίες άσκησε την ίδια παράνομη πολιτική και στις οποίες αυτή η πολιτική καταδικάστηκε. Δυστυχώς όμως, στην Πατρίδα μας κυβερνάει η παρανομία με την μη επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβάτες καταπατούν τους νόμους της Πατρίδος. Όπως, η Siemens, που σε αυτόν τον επίμαχο “εξωδικαστικό συμβιβασμό” μεταξύ των δεσμεύσεών της προς το ελληνικό δημόσιο ήταν η διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων στην εταιρεία, κατά την υπογραφή του “εξωδικαστικού συμβιβασμού”!! Που ήταν, σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν, περί τους 600 εργαζόμενους. Που επίσης με στοιχεία που είχαμε δημοσιεύσει, αυτός ο αριθμός είχε περικοπεί στο μισό από την υπογραφή του “εξωδικαστικού συμβιβασμού” μέχρι την ημέρα δημοσιεύσεως αυτών των στοιχείων. Έτσι, όταν σε μια χώρα δεν υπάρχουν ουσιαστικές κυρώσεις προς τους παραβάτες, τότε κυριαρχεί η αυθαιρεσία!!

Έτσι, αυτή η αυθαιρεσία της εν λόγω εταιρείας, συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή. Συνεχίζει δηλαδή η Siemens, τις απολύσεις εργαζομένων και καταγγέλλεται από το ίδιο το Σωματείο εργαζομένων της με ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στους εργαζομένους την 1η Οκτωβρίου 2015, και η οποία έφθασε στα χέρια μας και βλέπει κατ΄ αποκλειστικότητα το φως της δημοσιότητας: «Συνάδελφοι, τα τελευταία χρόνια λειτουργούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, λέμε χαμογελαστά πόσο καλά πάμε και μόλις βγούμε από τις συναντήσεις αναλογιζόμαστε και μοιραζόμαστε την ανησυχία μας για την πραγματική κατάσταση της εταιρείας μας και την θέση μας μέσα σε αυτήν. Είμαστε μάρτυρες της συνεχούς και σταδιακής απομάκρυνσης άξιων συναδέλφων που έχει συνέπεια αφ’ ενός την απαξίωση της Εταιρείας και αφ΄ εταίρου την αδυναμία επανάκαμψής της. Ολοκληρώθηκαν και τα σεμινάρια για ownership culture που όπως μας ειπώθηκε “εμείς το έχουμε και το εφαρμόζουμε”!! Για ποια κουλτούρα όμως, μιλάμε όταν τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν δεκάδες απολύσεις συναδέλφων και πολλοί από εμάς γνωρίζουν ότι η θέση τους έχει ημερομηνία λήξης!! Όμως έννοιες όπως ηγεσία, έμπνευση, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και σεβασμός για τον Κοινό σκοπό, ατονούν ή έχουν παρερμηνευθεί……».

Συνεπώς, τα ερωτήματα που τίθενται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στο νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση είναι αμείλικτα!! Θα συνεχίσουν οι Επιτροπές που σύστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη λειτουργία τους; Θα έχουν την ανεξαρτησία τους ή θα συνεχίσουν τις εργασίες τους για τα μάτια του κόσμου; Θα μπει επιτέλους ένα τέλος στη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας; Θα προστατευθούν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι σ΄ αυτήν; Θα λογοδοτήσει η διοίκηση Ξυνή για τις αθρόες απολύσεις που καταπατούν και αυτόν τον επιζήμιο για το ελληνικό δημόσιο “εξωδικαστικό συμβιβασμό”, αποδεικνύοντας πως η Siemens δε σέβεται ούτε τις υπογραφές της; 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/siemens.html

Προετοιμάζουν και τέταρτο μνημόνιο Προετοιμάζουν και τέταρτο μνημόνιο

Συνέχιση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας και μετά το 2018 με ένα νέο μνημόνιο και χωρίς ουσιαστική μείωση του χρέους προβλέπουν ανώτατοι αξιωματούχοι και αναλυτές στις Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν έκπληκτοι για την τόσο γρήγορη αναδίπλωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας τον Αύγουστο – καθώς περίμεναν πολύ πιο χρονοβόρες και σκληρές διαπραγματεύσεις – ενώ καθησυχάζουν τους ξένους «επενδυτές» για την εφαρμογή των μέτρων λέγοντας ότι τουλάχιστον 30 τοποτηρητές της ΕΕ έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά των υπουργείων και του κρατικού μηχανισμού.

Του Μισέλ Βαντερόπουλου
Βρυξέλλες


Οι βασικότεροι υπεύθυνοι της ΕΕ για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα – ο Ντεκλάν Κοστέλο διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Οικονομίας της Κομισιόν και ο Ρολφ Στράουχ μέλος του ΔΣ του ΕΜΣ – ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους για μέλλον της χώρας στις 6 Οκτώβρη σε εκδήλωση του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ και πολυεθνικές, Think Tank CEPS στις Βρυξέλλες, συνοδεία του πρώην υπουργού οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

O Στράουχ έκανε ξεκάθαρο ότι κανένα κούρεμα ονομαστικής αξίας του χρέους δεν είναι στο τραπέζι. Ο Κοστέλο αναγνώρισε ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και οι πληρωμές του είναι δύσκολα διαχειρίσιμες. Ούτε, όμως, η λέξη «αναδιάρθρωση» ακούστηκε από το πάνελ αυτό, την οποία άλλωστε απέκλεισε πρόσφατα και ο επίτροπος οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Ο Κοστέλο είπε ότι έχουμε περάσει από τη συζήτηση του αν πρέπει να γίνει «αναδιαμόρφωση» (reprofiling) του ελληνικού χρέους στη συζήτηση του πώς πρέπει να γίνει.

Όπως είχε εξηγήσει ο Μοσκοβισί «αναδιαμόρφωση» σημαίνει παράταση του χρόνου αποπληρωμής και υιοθέτηση ευνοϊκότερου επιτοκίου για μέρος του χρέους. Σύμφωνα με το BBC όλα τα παραπάνω παρέχονται σε εθελοντική βάση από τους δανειστές και όχι στη βάση μια υποχρεωτικής συμφωνίας.

Ο Κοστέλο προέκρινε σαφώς το να μπουν νέοι όροι (conditionality) μακροοικονομικής πολιτικής στην ελληνική κυβέρνηση σε αντάλλαγμα αυτής της «αναδιαμόρφωσης» του χρέους. Και πήγε ένα βήμα παραπέρα τη σκέψη του: κανονικά η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δανεισμό από τις αγορές το 2018 με το τέλος του τρίτου μνημονίου. Δεν υπάρχει όμως λόγος βιασύνης καθότι το επιτόκιο των αγορών κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερο του 1% που δίνει η ΕΕ. Ο Στράουχ συμπλήρωσε ότι μόνο αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να εκτιμηθούν οι συνθήκες και να αποφασιστεί η επιστροφή ή όχι στις αγορές. Ο Κοστέλο είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει περισσότερο αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα που της προσφέρει η Ευρώπη» (το 1%). Έτσι, λοιπόν, κατά τον Κοστέλο, η έξοδος στις αγορές μάλλον δεν είναι το ισχυρότερο κίνητρο για την ολοκλήρωση του προγράμματος από την (όποια) ελληνική κυβέρνηση. Ούτε η χρηματοδότηση είναι, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα δοθεί μέσα στον πρώτο χρόνο μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ πάνω από το 50% του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Γι’ αυτό και προτείνει ως βασικό πλέον μοχλό για τη συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» την υπό όρους αναδιαμόρφωση του χρέους!

Ο Στράουχ ξεκαθάρισε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος στο δεύτερο μισό του Οκτώβρη και μετά να αρχίσει η συζήτηση για τους όρους της αναδιαμόρφωσης του χρέους.

Μετά την πρώτη αξιολόγηση, μάλλον λοιπόν θα ξαναρχίσει το θεατράκι που είδαμε σε αβάν πρεμιέρ μετά το δημοψήφισμα κατά το σενάριο του οποίου οι Γερμανοί με τους δορυφόρους τους κάνουν τους δύσκολους και οι Ολλάντ και Ρέντσι ως «προοδευτικοί λατινόφωνοι» πείθουν τους άτεγκτους τεύτονες να μας λυπηθούν και να μας «αναδιαμορφώσουν» το χρέος κι έτσι – για άλλη μια φορά – «η Ελλάδα σώζεται».

Αυτό όμως που λέει ήδη σχεδόν ανοιχτά ο Κοστέλο είναι ότι μέσω της συζήτησης για την «αναδιαμόρφωση» ένα τέταρτο μνημόνιο θα επιχειρηθεί να επιβληθεί στην Ελλάδα πριν ακόμα από την ολοκλήρωση του τρίτου, έτσι ώστε η επιτροπεία να συνεχιστεί πέραν των τριών ετών. Η πρόταση άλλωστε των πέντε προέδρων των οργάνων της ΕΕ για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ (22 Ιούνη 2015) προτείνει την επιτάχυνση της επιβολής προγραμμάτων με αυστηρή επιτήρηση σε όλα τα κράτη μέλη με το που διαπιστώνονται «μακροοικονομικές ανισορροπίες» (παρακάμπτοντας στην ουσία τη φάση της «σε βάθος αξιολόγησης» των ανισορροπιών που περιλαμβάνεται στην ισχύουσα νομοθεσία).

Στην εποχή της γενίκευσης του μνημονιακού στυλ διακυβέρνησης όλων των οικονομιών της ΕΕ που ανοίγεται, είναι αφελές να θεωρείται ότι η επιτήρηση της Ελλάδας τελειώνει το 2018. Ειδικά, όταν η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της οποίας το χρέος κατέχει κατά 60% η ίδια η ΕΕ ως οργανισμός.

Ο Στράουχ εξήγησε ότι στην ουσία μια μεγάλη μείωση του χρέους δεν είναι στις προθέσεις τους. «Απομακρυνόμαστε από την επικέντρωση στο μέγεθος του χρέους επί του ΑΕΠ κι επικεντρωνόμαστε στην εξασφάλιση της κάλυψης των αναγκών αναχρηματοδότησης. Τις εταιρείες δεν τις νοιάζει ο λόγος χρέους επί του ΑΕΠ, αλλά το αν θα υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον που να τους εξασφαλίζει ότι τον επόμενο χρόνο θα μπορούν να εισπράξουν από τις επενδύσεις τους», είπε. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ λοιπόν δε βιάζονται να «πάρουν τα λεφτά τους πίσω», αλλά περισσότερο να τα χρησιμοποιήσουν ως μόνιμο μηχανισμό κηδεμονίας και εξυπηρέτησης των επιθυμιών των πολυεθνικών εταιρειών.

Ο Κοστέλο καθησύχασε συστημικούς δημοσιογράφους και εργολάβους όπως η Deloitte που ανησυχούσαν μη μείνουν τα μέτρα ανεφάρμοστα, ότι τριάντα «τοποτηρητές» του είναι ανεπτυγμένοι στα διάφορα υπουργεία με πολύ πιο συστηματικό τρόπο από ότι πριν. Έξι με οκτώ από αυτούς είναι τοποθετημένοι στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης και σχεδιάζουν τις πολιτικές είσπραξης και επιβολής. Ιδιαίτερα εντατική επίσης είναι η συμμετοχή των εκπροσώπων του κουαρτέτου στο σχεδιασμό της συνταξιοδοτικής «μεταρρύθμισης».

Ο Κοστέλο άνοιξε την παρουσίαση του λέγοντας ότι περίμενε πολύ μακρύτερες διαπραγματεύσεις και δεν έκρυψε τη χαρά του που η Ελλάδα «άλλαξε σελίδα» τον Αύγουστο. Ο Στράουχ απάντησε «σε μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ότι η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν ήταν λάθος. Ο Κοστέλο είπε ότι το τρίτο μνημόνιο έχει καλές πιθανότητες επιτυχίας, καθότι ο βασικός λόγος αποτυχίας των προηγουμένων ήταν « το σταμάτα-ξεκίνα» κι ότι «ποτέ δεν είχαμε μια σταθερή κυβέρνηση με μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της εφαρμογής των προγραμμάτων».

Πηγή Info-War
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/10/blog-post_692.html

Στην Ελλάδα την καταργούν αλλά ... δημιουργείται έδρα ελληνικής γλώσσας στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της ... Κίνας

Ικανοποίηση για την πρωτοβουλία ελληνικού ιδρύματος για δημιουργία έδρας ελληνικής γλώσσας σε κινεζικό πανεπιστήμιο, εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος. «Ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα, στην Κίνα και στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος κοινός δεσμός δεν είναι ο οικονομικός....
Ο οικονομικός είναι η απόρροια της συνεργασίας δυο πανάρχαιων πολιτισμών πάνω σε κοινά θέματα και της συνείδησης ότι δεν έχει σημασία πόσο είναι το μέγεθος μιας χώρας, αλλά ποια είναι η συμβολή της κάθε χώρας στην πορεία του παγκόσμιου πολιτισμού», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου και του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία την οποία το Ίδρυμα Λασκαρίδη παίρνει για την ίδρυση Έδρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικής Φιλοσοφίας στο εν λόγω πανεπιστήμιο που, όπως τόνισε ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Πάνος Λασκαρίδης, είναι το μεγαλύτερο της Κίνας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι σε μια εποχή, όπως η σημερινή, που περνάμε μεγάλη κρίση των αρχών και αξιών των κοινών μας πολιτισμών, πρωτοβουλίες σαν αυτή αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
 
Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι κατά το πρόσφατο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της Κίνας την 1η Οκτωβρίου, ανάμεσα στα άλλα που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις, είχε τονίσει με έμφαση ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η σύσφιγξη των σχέσεων αυτών των δυο πανάρχαιων πολιτισμών, ιδίως όσον αφορά τη γλώσσα, καθώς και την επικοινωνία πάνω στα θέματα της γλώσσας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Κίνας μαθαίνοντας την κινεζική γλώσσα και πολλοί Κινέζοι που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα στην Ελλάδα.
 
Ο Πρόεδρος επισήμανε επίσης πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μεταφράστηκε το εξαιρετικό έργο του Κωνσταντίνου Στάικου, πάνω στη Βιβλιοθήκη του Πλάτωνος και της Ακαδημίας Πλάτωνος, γιατί εκεί περιγράφεται ακριβώς, με σύγχρονους όρους βεβαίως, ποια είναι η αποθήκη γνώσης που υπήρχε ήδη από εκείνη την εποχή.
 
Έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας δημιουργείται μια έδρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικής Φιλοσοφίας, ανέφερε ο Πρόεδρος, και προσέθεσε ότι αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση γι' αυτή την πρωτοβουλία, ευχήθηκε δε να πολλαπλασιαστεί.
 
Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον καθηγητή Γουάνγκ Ξιαοτσάο, μεγάλο Πλατωνιστή σε παγκόσμια κλίμακα -θα είναι η ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας- για τη μεγάλη συνεισφορά του να είναι γνωστός ο Πλάτωνας στην Κίνα, και όχι μόνο. Υπογράμμισε δε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι στη διάθεσή τους «ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την πρωτοβουλία αυτή "πιλότο" για πολλά άλλα στο μέλλον».
 
Από την πλευρά του ο κ. Λασκαρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη συνάντηση, τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Ιδρύματος να χορηγήσει την ίδρυση μιας Έδρας Κλασσικών και Νεώτερων Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τσινγκχούα.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκινά για 5 χρόνια και, σύμφωνα με τον κ. Λασκαρίδη, έχει ως σκοπό της, τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δυο πανάρχαιων πολιτισμών.
 
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Λασκαρίδης στον καθηγητή Γουάνγκ Ξιαοτσάο, ο οποίος έχει περάσει όλη του τη ζωή μελετώντας την αρχαία ελληνική γραμματεία και έχει μεταφράσει Πλάτωνα στα κινεζικά.
 
Μάλιστα, τόνισε ότι η ιδέα είναι, εάν τα πράγματα πάνε καλά, σε δυο χρόνια το Πρόγραμμα, να γίνει ένα Κέντρο Κλασσικών Σπουδών και εξέφρασε την ελπίδα να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/10/blog-post_276.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters