Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ EI-END 2/8/2014





ΣΤΙΣ 2/8/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 ΕΓΙΝΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙ-END
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ Η ΣΕΒΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.τηλ.6970058427
ΡΑΔΙΟΜΕΤΑΔΟΣΗ
………………………………………………………….
ΤΟ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣΦΜ http://www.peirasmosfm.com/ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΖΕΥΣ http://azeus6.webnode.gr/ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΛΕΙΖΕΡ http://laseradio1008.listen2myradio.com/ 
ΚΑΙ 5 ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ 4 ΤΣΑΤ ΓΚΡΟΥΠ: 


Ο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

O σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν, Sergey Glazyev , ειδήμονας του ουκρανικού και επικρατέστερος εκπρόσωπος Τύπου στο σχετικό ζήτημα, έδωσε συνέντευξη στο RT προειδοποιώντας για επιδιωκόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο από πλευράς ΗΠΑ.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Μεταφέρουμε μερικά από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του στη ρωσική έκδοση του τηλεοπτικού καναλιού με οικοδεσπότη τον Alexander Gyrnov (28/07/14):
Οι ΗΠΑ προκειμένουν να σώσουν την οικονομία τους αλλά και για να εδραιώσουν μια αμερικανική παγκόσμια κυριαρχία θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα έναν παγκόσμιο πόλεμο
Αυτός ο πόλεμος που κατά μια έννοια έχει ήδη ξεκινήσει στην Ουκρανία όπως και αλλού γίνεται κυρίως με “νέα μέσα”.
Οι ΗΠΑ για να μπορέσουν να ξεκινήσουν αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο, θέλουν με κάθε τρόπο να πιέσουν τη Ρωσία ώστε να εισέλθει με στρατιωτικά μέσα στην Ουκρανία ώστε να δοθεί η αφορμή της ρωσικής επέμβασης σε τρίτη χώρα.
Το ισχύον καθεστώς της Ουκρανίας, είναι άμεσα και πλήρως ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ. Οι ουκρανοί ηγέτες είναι απλά εργαλεία στα χέρια τους και ολόκληρη η χώρα με τους κατοίκους της αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα είδη.
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ,η Εθνοφρουρά , οι ιδιωτικοί στρατοί και οι μισθοφόροι των ουκρανών ολιγαρχών, λειτουργούνως σπείρες εγκληματικής οργάνωσης.
Η τραγωδία με την πτήση MH17 ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια με σκοπό την παραπλάνηση αλλά και την εν μέρει αιτιολόγηση της ανάπτυξης και εδραίωσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος.
Χρησιμοποιείται επίσης για την ψυχολογική χειραγώγηση της διεθνούς κοινής γνώμης , μια κοινή προπαγάνδα πολέμου που σκοπό έχει να διευκολύνει σε επίπεδο κοινωνικό έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Αν τα Μέσα Ενημέρωσης δεν τελούσαν υπό τον απόλυτο έλεγχο της Αμερικής και των συμμάχων της, αυτή η αεροπορική τραγωδία θα μπορούσε να είναι η στιγμή της αλήθειας που θα διέγειρε τις συνειδήσεις του κόσμου για όσα μας περιμένουν…
Σε δήλωσή του στο BBC στις 27/06/14 ο ίδιος είχε αποκαλέσει τον Ποροσένκο, “ναζιστή”.
 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ Γ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Γενοκτονία -

Ολοκαύτωμα σε Ελλάδα, Γάζα & Ουκρανία. 
Του Αντώνη Γρυπαίου 
 
 
Τα πολεμικά γεγονότα που εξελίσσονται τώρα στη Γάζα χαρακτηρίζονται από την ανθρωπότητα σαν εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία και Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων, αφού οι Εβραίοι βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό μέσα στα σπίτια τους!!! Στα χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, και Α.Ο.Ζ. της Γάζας ανακαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου. Αυτό όμως το θέλουν οι ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας. Γιαυτό η γενοκτονία των Παλαιστινίων....

Η Γάζα με τους Παλαιστινίους είναι ένα σκληρό κουνούπι, στο πλευρό του Ισραήλ, που ενοχλεί και τσιμπάει το Ισραήλ, γιαυτό πρέπει να εξαφανισθεί δια της γενοκτονίας, και του Ολοκαυτώματος.
Τα σχέδια είναι η Γάζα να ενσωματωθεί στο Ισραήλ!!
Οι Ισραηλινοί ξέχασαν το δικό τους ολοκαύτωμα από τους Ναζί.
Στο ολοκαύτωμα των Εβραίων 1940-1944, ηθικοί αυτουργοί ήταν οι τότε Σιωνιστές Κοσμοκράτορες της τότε παγκόσμιας διακυβέρνησης,
και εκτελεστές οι Γερμανοί Ναζί του Χίτλερ.
Αυτά όλα οι σημερινοί Ισραηλινοί τα ξεχνάνε.
Τα πολεμικά γεγονότα όπως αυτά σήμερα εξελίσσονται στην Ανατολική Ουκρανία, αποβλέπουν σε γενοκτονία του Ρώσικου πληθυσμού της Ανατολικής Ουκρανίας.
Οι Δυτικοί ( Σιωνιστική Η.Π.Α. & Σιωνιστική Ε.Ε.), με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και τον Σιωνιστικό ΟΗΕ, κατόπιν εντολών των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, εισέβαλαν στην Ουκρανία, που είναι αυλή της Ρωσίας, και ανατρέποντας τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, εγκατέστησαν μαριονέτες ακραίους Σιωνιστές πολιτικούς, με απώτερο σχέδιο να χτυπήσουν τη Ρωσία. Φυσικό ήταν η Ρωσία να αντιδράσει, με τα γεγονότα που βλέπουμε όλοι στα ΜΜΕ.
Εμπόδιο για τα σχέδια των Σιωνιστών Παντοκρατόρων είναι, ο Ρωσικός πληθυσμός (Ρωσόφωνοι λένε τα ΜΜΕ), της Ανατολικής Ουκρανίας.
Προς το σκοπό αυτό, οι Σιωνιστές Δυτικοί, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν τις ένοπλες δυνάμεις της κατεχόμενης πλέον Δυτικής Ουκρανίας, και τις έστρεψαν εναντίον του Ρώσικου λαού της Ανατολικής Ουκρανίας.
Τα πολεμικά γεγονότα τα βλέπετε μέρα-νύχτα στα ΜΜΕ.
Στην Ελλάδα αντί θερμού πολέμου, προκάλεσαν οικονομικό πόλεμο,
διά της προμελετημένης χρεοκοπίας, και λαθρομετανάστευσης, σκοπός και σχέδιο η εξαφάνιση των Ελλήνων. Ήδη 10.000 Έλληνες αυτοκτόνησαν. Στη περίπτωση της Ελλάδος οι ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης έχουν εξαπολύσει οικονομικό πόλεμο εναντίον των Ελλήνων, στη πραγματικότητα ληστεύουν τους Έλληνες με φόρους και χαράτσια, με σκοπό να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο, (πετρέλαια+φυσικό αέριο+χρυσός), και εν συνεχεία όλη την Ελλάδα.
Η Γάζα έχει μέχρι τώρα 1500 νεκρούς Παλαιστινίους, και η Ελλάδα με τον οικονομικό πόλεμο μετρά 10.000 νεκρούς Έλληνες!!!
 Όλοι οι φόροι πηγαίνουν στις τσέπες του ηγέτη της Ν.Τ.Π. για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους σε Γάζα, Ουκρανία, & Γ! Π.Π.!!!
Σκοπός όλων αυτών των γεγονότων σε Ελλάδα, Γάζα και Ουκρανία, είναι να εκπληρωθούν τα σχέδια της Σιωνιστικής διακυβέρνησης, περί παγκόσμιας κυριαρχίας-δικτατορίας, υπό ένα Βασιλιά-ηγέτη, μία κυβέρνηση, και μία θρησκεία, τη αποκαλούμενη πανθρησκεία με βάση το Ταλμούδ. Αυτά όλα τα σχέδια των Κοσμοκρατόρων περιγράφονται αναλυτικά στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.
Ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, είναι οι κ.κ.
Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Goldman Sachs, Morgan, Soros, LeehmanBrothers
και άλλοι Εβραίοι της διασποράς Αμερικής & Ευρώπης, Σιωνιστές οικουμενιστές Ολιγάρχες & Μεγιστάνες, με συμβούλους τους γνωστούς και μη εξαιρετέους κ.κ. Kissinger, Brezinsky, με όλα τα Σιωνιστικά Think Tanks του State Dept. και άλλων υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Μη ξεχνάμε ότι οι Α! & Β! παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν με χρηματοδότηση και εντολή της τότε ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Ο Γ! παγκόσμιος πόλεμος που ετοιμάζεται από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, εναντίον όλης πλέον της ανθρωπότητας είναι ήδη στο πρώτο στάδιο της έναρξής του, με τα πολεμικά γεγονότα Γάζας και Ουκρανίας, θα έχει δε τα χαρακτηριστικά της συρρικνώσεως όλων των λαών της Γής. Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών ομιλούν για ανάγκη μειώσεως του πληθυσμού του πλανήτη από 6 δις. στο 0,5 δις.
Αυτό θα επιτευχθεί με δηλητήρια & ασθένειες εναντίον ανθρώπων, ζώων, & φυτών, (βλέπε αεροψεκασμούς, καρκίνους, εμβολιασμούς, φάρμακα, νοσοκομεία, τεχνιτές φυσικές καταστροφές, τροφές  ΜΟΝΣΑΝΤΟ) κ.λ.π.
Εάν αυτά δεν επαρκούν, τότε Γ! παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος, ώστε η ανθρωπότητα να μειωθεί στα 500 εκ. σύμφωνα με τα σχέδια των
Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
 Ο πληθυσμός του πλανήτη στα 6 δις. ανθρώπων, είναι εμπόδιο στην εγκαθίδρυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Δηλαδή πρέπει να
πεθάνουν 5,5 δις. ανθρώπων για την Σιωνιστική Αυτοκρατορία της Ν.Τ.Π. Είναι γνωστό ότι οι Σιωνιστικές ΗΠΑ θεμελίωσαν την ισχύ τους πάνω στη μεγαλύτερη γενοκτονία της ανθρωπότητας, στην εξαφάνιση πάνω από 100 εκ. Ινδιάνων. Είναι η αγριότερη γενοκτονία στην ιστορίας της ανθρωπότητας. Αυτό το Αμερικανικό έθνος-κράτος, διάλεξαν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες να υποτάξουν, και διά μέσου των ΗΠΑ, να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο, αφού χρησιμοποιούν τις ΗΠΑ για τους διάφορους τοπικούς ή παγκόσμιους πολέμους για να κυριαρχήσουν σε όλο το πλανήτη. Οικονομία, πολιτική, ΜΜΕ, κινημ. Ταινίες-τέχνη, όλα έχουν καταληφθεί από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Επιβάλλουν σε όλη την ανθρωπότητα δια μέσου πολέμων, φυσικών καταστροφών, οικονομικών καταστροφών,
(χρεοκοπίας κρατών), θρησκειών, κ.λ.π. τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τη Σιωνιστική Αυτοκρατορία-Δικτατορία σε όλο το πλανήτη.
Εμπόδιο στα σχέδιά τους βρήκαν τη Ρωσία-Κίνα, υπό τον πρόεδρο Πούτιν. Ήδη βιώνουμε το Β! παγκόσμιο ψυχρό πόλεμο, όμως σχέδια της Ν.Τ.Π. είναι να εξελιχθεί σε θερμό, για να επικρατήσουν στο πλανήτη. Οι ΗΠΑ είναι κουρασμένες από την ανάμιξή τους σε διάφορους τοπικούς πολέμους, αλλά και χρεοκοπίας, και αυτό είναι ένα μειονέκτημα στα σχέδια των Παντοκρατόρων, η δε Ε.Ε. τελεί υπό κατάσταση χρεοκοπίας!!! Η Σιωνιστική Δύση είναι διχασμένη και κουρασμένη για να σηκώσει ανάστημα απέναντι στο νέο Τσάρο της Ρωσίας. Ας μη ξεχνάμε και την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από τη Ρωσία. Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια ουδέποτε σταμάτησε να επεκτείνεται στα ανατολικά, έφθασε δε μέχρι την αυλή της Ρωσίας, αυτό όμως αποτελεί μια σοβαρή απόδειξη των πολεμικών προθέσεων της Σιωνιστικής Δύσης. Οι Κοσμοκράτορες θέλουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ρωσίας, όπως της Ελλάδος.
Οι Σιωνιστές ηγέτες της Ν.Τ.Π. λειτουργούν όπως οι σφήκες, πιστεύουν ότι ο πλανήτης Γη είναι τσιφλίκι τους, και τα πάντα τους ανήκουν.
Εάν συνεχίσουν να πιέζουν τη Ρωσία, μοιραίως η αρκούδα θα εκραγεί.
Το γεγονός του αεροπλάνου που έπεσε στην Ουκρανία με 300 νεκρούς, αυτοί το έστειλαν πάνω από την εμπόλεμη ζώνη, και το κατέρριψαν, για να εκθέσουν τη Ρωσία, και είναι ένα προκαταρκτικό γεγονός του
Γ! παγκόσμιου θερμού πυρηνικού πολέμου.
Απόδειξη ότι ετοιμάζουν το Γ! παγκόσμιο θερμό πόλεμο, είναι τα πολεμικά γεγονότα Ιράκ, Λιβύης, Συρίας, Αφγανιστάν, οι αεροψεκασμοί σε όλα τα κράτη της Γης για να κοιμήσουν και αρρωστήσουν τους Λαούς της Γης, το σύστημα HAARP για να προκαλούν Σεισμούς, κατακλυσμούς, ξηρασίες, ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, στα διάφορα κράτη, ο Κώδικας διατροφής, οι χρεοκοπίες των Κρατών, και το σημερινό παγκόσμιο χρέος των 60 τρις. Δολάρια του συνόλου των κρατών της Γης, με τοκογλυφικά επιτόκια και χρεολύσια πληρωτέα στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, οι οποίοι τοποθέτησαν πολιτικούς πιόνια και μαριονέτες σε όλα τα κράτη, για να μας κρατούν κάτω από κατάσταση χρεοκοπίας, φτώχειας, και αενάως χρεωμένους!!!
Απόδειξη ότι επιδιώκουν το Γ! παγκόσμιο θερμό πόλεμο, είναι εκτός από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, και οι κατευθυντήριοι λίθοι της Γεωργίας των Σιωνιστικών ΗΠΑ.
                            Georgia  Guidestones
                      -----------------------------
Οι Κατευθυντήριοι λίθοι της Γεωργίας (Αγγλιστί Georgia Guidestones) είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα-κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στη κορυφή του λόφου Elbert County, της Γεωργίας των ΗΠΑ.  Συχνά αναφέρεται ως το «Αμερικάνικο Στόουνχεντζ» όπως το κατασκεύασμα στην Αγγλία.
Το κατασκεύασμα αυτό φημολογείται ότι το έκανε η Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων για να περάσει μήνυμα στην ανθρωπότητα, δήθεν ότι προέρχεται από εξωγήϊνους. Στις πλάκες αυτές επάνω αναγράφεται ένα μήνυμα προς την ανθρωπότητα αποτελούμενο από δέκα χαραγμένες οδηγίες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες. Ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στη κορυφή της κατασκευής σε αρχαίες γλώσσες όπως, Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά, Αιγυπτιακά, και Ιερογλυφικά. Το κατασκεύασμα έχει σχεδόν 6 μέτρα ύψος, και είναι κατασκευασμένο από 6 τεράστιες πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, και άλλες τέσσερις πλάκες διατεταγμένες γύρω από αυτήν, με γερά θεμέλια στο έδαφος. Στη κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Μία πρόσθετη πέτρινη πλάκα είναι τοποθετημένη στο έδαφος και σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευής, η οποία παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και το σκοπό των «Κατευθυντήριων Λίθων».
                                 Το  Μήνυμα
                         ----------------
Το χαραγμένο μήνυμα επάνω στις πλάκες είναι σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, Αγγλικά, Ισπανικά, Σουαχίλι, Χίντι, Εβραϊκά, Αρχαία Κινεζικά, Αραβικά, και Ρώσικα, και λέει τα εξής.
1.- Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500 εκατομμύρια πληθυσμό σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.
2.- Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.
3.- Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.
4.- Τιθασεύστε το πάθος, τη πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.
5.-Προστατέψτε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια, και δίκαιη δικαιοσύνη.
6.-Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
7.-Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
8.-Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
9.-Να εκτιμάται την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.
10.- Να μην είστε καρκίνος για το πλανήτη. Αφήστε χώρο για τη φύση.
Αφήστε χώρο για τη φύση.
Τα συμπεράσματα δικό σας.
                                           ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                              Διεθνολόγος-E-mail: ant.grypaios@gmail.com
 Πηγή:

 Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια- Διαδίκτυο
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/08/blog-post_50.html

ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ -ΠΛΑΓΙΩΣ- ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ. ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ.

Με δεμένα χέρια μας βάζουν να ρισκάρουμε την ζωή μας.  Αυτό καταγγέλλουν οι λιμενικοί, καθώς με την Κοινή Υπουργική απόφαση, δίνεται η δυνατότητα στους λαθρομετανάστες και στους δουλεμπόρους που περνούν τα θαλάσσια σύνορά μας, να πάρουν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. «Δίνει την δυνατότητα στους οικονομικούς μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, να καταγγείλουν τα στελέχη μας για οτιδήποτε, ακόμη και λεκτικά και με αυτόν τον τρόπο να λάβουν άδεια παραμονής...
για ένα χρόνο στη χώρα, ακόμη και μάρτυρες θα καταθέσουν εναντίον των στελεχών μας σε αυτή την περίπτωση.» σημείωσε ο Παπαδάκης Ιωάννης πλωτάρχης Λιμενικού σώματος.

Η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγο καιρό, όταν σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Σάμου, έχασαν την ζωή τους 22 λαθρομετανάστες.

Οι υπόλοιποι διασωθέντες πήραν προσωρινή άδεια παραμονής. Όμως, όπως αναφέρουν οι άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής, οι λαθρομετανάστες εκμεταλλεύονται την διάταξη του νόμου, καταγγέλλοντας τους ίδιους τους διασώστες τους.

«Μπορούν να μας καταγγείλουν και για λεκτικό ρατσισμό, καθοδηγούμενοι από τα κυκλώματα λαθρομεταναστών που δρουν, δεν έχουν κάτι να χάσουν  και με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν την παραμονή τους στην χώρα για ένα χρόνο και οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες  θα καταθέσουν για αυτό.» πρόσθεσε ο κύριος Παπαδάκης Ιωάννης.

Σύμφωνα με τα στελέχη του λιμενικού, με αυτή τη ρύθμιση δεν  μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους,  αφού θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε περίπτωση που κάποιοι λαθρομετανάστες τους καταγγείλουν για ρατσισμό.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/08/blog-post_91.html

Η πύρρειος νίκη στο Άσκλο (279 π.Χ.). Η Ιστορία πίσω από την γνωστή φράση



Η πύρρειος νίκη στο Άσκλο (279 π.Χ.).  Η Ιστορία πίσω από την γνωστή φράση
Ο βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος εκστράτευσε στην Ιταλία για να βοηθήσει τις ελληνικές πόλεις εκεί που πιέζονταν από τους Ρωμαίους. Έχοντας ήδη πολεμήσει και νικήσει τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια το 280 π.Χ. Μετά από την απόρριψη από τους Ρωμαίους προτάσεων για ειρήνη, ο Πύρρος ξεκίνησε τη νέα του εκστρατεία.
Ήταν ήδη Ιούλιος του 279 π.Χ. όταν οι δύο στρατοί βρέθηκαν αντιμέτωποι κοντά στην πόλη Άσκλο. Τους χώριζε ο μικρός ποταμός Αυφίδιος. Για αρκετές ημέρες οι δύο αντίπαλοι στρατοί παρέμεναν θεατές ο ένας του άλλου. Οι Ρωμαίοι φρουρούσαν την κατεχόμενη από αυτούς όχθη, απαγορεύοντας στην ελληνική στρατιά να διασχίσει τον ποταμό.

Το έδαφος εξάλλου τους ευνοούσε καθώς από τις θέσεις τους και τις κινήσεις του Πύρρου ήταν σε θέση να ελέγχουν, αλλά και να αντεπιτεθούν εναντίον του μπορούσαν. Ο Ρωμαϊκός Στρατός είχε επίσης ενισχυθεί με 300 ειδικής κατασκευής άμαξες, εξοπλισμένες με μακρές λόγχες, δρέπανα και φλογοφόρες συσκευές, με τις οποίες θα αντιμετώπιζαν τους 19 ελέφαντες του Πύρρου.
Αφού παρέμεινε για αρκετές ημέρες απέναντι στους Ρωμαίους, κατά τη διάρκεια των οποίων ενισχύθηκε με συμμαχικά τμήματα, ο Πύρρος έταξε τον στρατό για μάχη. Σύμφωνα με την περιγραφή του Διονυσίου Αλικαρνασσέως η στρατιά του Πύρρου αναπτύχθηκε ως εξής : το άκρο δεξιό κατέλαβαν τμήματα ιππικού Βρετίων, Σαυνιτών (Ιταλοί σύμμαχοι), Ταραντίνων (ελαφρύ ιππικό) και επίλεκτων Θεσσαλών. Δίπλα τους τάχθηκαν οι Ηπειρώτες σαρισσοφόροι.
Αριστερά των Ηπειρωτών ετάχθησαν τμήματα μισθοφόρων από την πόλη του Τάραντα, οι επίλεκτοι Αμβρακιώτες και οι Ταραντίνοι «Λευκάσπιδες» φαλαγγίτες. Στο κέντρο τάχθηκαν οι Θεσπρωτοί και οι Χάονες φαλαγγίτες και οι Αιτωλοί, Ακαρνάνες και Αθαμάνες ελαφρά οπλισμένοι πεζοί. Στο αριστερό κέρας ετάχθησαν οι Σαυνίτες πεζοί και το άκρο αριστερό συγκρότησαν τμήματα ιππικού Αμβρακιωτών, Ταραντίνων και Λευκανών (Ιταλοί σύμμαχοι).
Την εφεδρεία της στρατιάς αποτέλεσαν οι 2.000 επίλεκτοι ιππείς του Αγήματος και το τμήμα των ελεφάντων. Απέναντι στη διάταξη αυτή των δυνάμεων του Πύρρου οι Ρωμαίοι τάχθηκαν ως εξής : απέναντι στο πεζικό του Πύρρου αναπτύχθηκαν τέσσερις λεγεώνες, με τμήματα Λατίνων συμμάχων ανάμεσα τους. Στα δύο κέρατα ετάχθη το ιππικό. Πίσω από την πρώτη γραμμή μάχης τάχθηκαν, ως εφεδρεία, οι ελαφρά οπλισμένοι πεζοί και τα ειδικά άρματα.
Η μάχη άρχισε με αψιμαχίες στις όχθες του ποταμού και συνεχίστηκε έτσι όλη την ημέρα. Όλες οι απόπειρες των Ελλήνων και των συμμάχων τους να διασχίσουν τον ποταμό απέτυχαν χάρη στην πείσμονα αντίσταση των Ρωμαίων, αλλά και στην ακαταλληλότητα του εδάφους.
Μόλις έπεσε η νύκτα οι Ρωμαίοι απέσυραν τον όγκο του στρατού τους στο γειτονικό οχυρό στρατόπεδο που είχαν κατασκευάσει, αφήνοντας προκαλυπτικές μόνο δυνάμεις να φρουρούν τις όχθες του ποταμού. Οι Ρωμαίοι ύπατοι υπολόγιζαν ότι ύστερα από τον ολοήμερο αγώνα φθοράς που είχε προηγηθεί και οι Έλληνες θα αποσύρονταν στο στρατόπεδο τους.
Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον Πύρρο. Ο εμπειρότατος στα πολεμικά βασιλέας δεν ήταν δυνατό να αφήσει ανεκμετάλλευτη μια τέτοια ευκαιρία. Αμέσως μετά την απόσυρση των Ρωμαίων έστειλε τα ελαφρά του τμήματα κατά των αντιστοίχων εχθρικών που φρουρούσαν τις διαβάσεις και τις κατέλαβε. Κατόπιν διέσχισε με όλο του τον στρατό τον ποταμό και έλαβε θέσεις ενόψει της επανάληψης της μάχης την επομένη.
Με το πρώτο φως της ημέρας οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ήσαν έτοιμοι να επαναλάβουν τη μάχη. Αυτή τη φορά ο Πύρρος έταξε τη φάλαγγα του σε βαθείς και συμπαγείς σχηματισμούς και επιτέθηκε. Ακολούθησε λυσσαλέα πάλη. Οι ελληνικές φάλαγγες πίεσαν ασφυκτικά τους Ρωμαίους λεγεωνάριους.
Και πάλι τα οπλιτικά δόρατα, τα βαριά ακόντια και τα σπαθιά, των Ρωμαίων, αποδείχθηκαν κατώτερα της τρομερής σάρισσας. Οι Ρωμαίοι πολέμησαν γενναία. Και πάλι όμως αντίκριζαν με τρόμο τις ασπίδες τους να τρυπιούνται σαν χάρτινες από τις ελληνικές σάρισσες. Οι λεγεωνάριοι προσπαθούσαν να κόψουν με τα σπαθιά τους τις αιχμές των σαρισσών.
Η σε μεγάλο βάθος διάταξη της φάλαγγας όμως δεν τους επέτρεπε, αφού μόλις ένας Ρωμαίος άρπαζε με τα χέρια του μια σάρισσα άλλες τέσσερις καρφώνονταν επάνω του. Στο μεταξύ ο Πύρρος έριξε στη μάχη και τους ελέφαντες κατά του αντιπάλου ιππικού.
Ο Ζωναράς αναφέρει ότι ο Πύρρος οδήγησε τους ελέφαντες του στην αντίθετη πτέρυγα από όπου οι Ρωμαίοι είχαν τάξει τα ειδικά άρματα. Ο Διονύσιος Αλικαρνασσεύς, αντίθετα αναφέρει ότι οι ελέφαντες συνεπλάκησαν με τα ρωμαϊκά άρματα, τα οποία μάλιστα κατόρθωσαν να τους σταματήσουν για λίγο. Ο Πύρρος όμως είχε διαθέσει στο τμήμα των ελεφάντων μεγάλο αριθμό ψιλών, ως υποστήριξη. Οι Έλληνες ψιλοί κατόρθωσαν εξουδετερώσουν τα ρωμαϊκά άρματα και να ανοίξουν τον δρόμο για τους ελέφαντες.
Ήταν η κρίσιμη φάση της μάχης. Το ρωμαϊκό μέτωπο «έσπασε» και οι Ρωμαίοι οπισθοχώρησαν και κλείστηκαν στο στρατόπεδο τους. Ο Πύρρος ήταν και πάλι νικητής.
Οι απώλειες όμως ήταν βαριές. Ο Διονύσιος Αλικαρανασσεύς, αναφέρει ότι οι απώλειες τόσο των Ρωμαίων, όσο και του Πύρρου, έφτασαν τις 15.000 στρατιώτες για κάθε πλευρά. Η μάχη του Άσκλου απετέλεσε τον ορισμό της φράσεως «Πύρρειος Νίκη».
hellasforce.com
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/08/279.html

Αυτή είναι η θρυλική επιστολή του Κολοκοτρώνη όπου απειλούσε «με φωτιά και τσεκούρι τους προσκυνημένους» (foto)

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» ήταν η θρυλική απειλή που είχε απευθύνει το 1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προς κατοίκους χωριών προκειμένου να τους παροτρύνει να βοηθήσουν στην πολιορκία της Πάτρας. Μια φράση η οποία πέρασε στην ιστορία και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές όταν θέλει κάποιος να τονίσει εμφατικά την ανάγκη για εθνική συσπείρωση και συναίνεση. Η φράση αυτή, δεν είναι μια προφορική αφήγηση η οποία έχει περάσει στην ιστορία, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα και συγκεκριμένα σε μια επιστολή του ίδιου του Κολοκοτρώνη προς «τα χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια»....
προκειμένου να τον ακολουθήσουν το 1822 στην πολιορκία της Πάτρας εναντίον του Ιμπραήμ Πασά και του Ελληνα προδότη υπαρχηγού Δημήτρη Νενέκου.
Η επιστολή αυτή, αναμένεται να δημοπρατηθεί την Τετάρτη από τον οίκο «Πέτρος Βέργος» και ανήκει σε μια ιδιωτική συλλογή με οκτώ επιστολές, η οποία αναμένεται να «βγει στο σφυρί», αναφέρουν τα Νέα, με την εκτίμηση του εγγράφου να κυμαίνεται μεταξύ 2.500-3.500 ευρώ.
Που αλλού έχει χρησιμοποιηθεί η φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
Η ιστορική αυτή φράση, έχει χρησιμοποιηθεί και μάλιστα πρόσφατα;, καθώς ήταν εκείνη που αποτελούσε κατακλείδα της προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ενώ παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε σε στίχους του Κωστή Παλαμά και τίτλο του βιβλίου του Ευάγγελου Αβέρωφ. Από την πολιτική έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως από την Χρήστο Παππά και τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά ήταν και κεντρική αφίσα του Ελληνικού Μετώπου επί προεδρίας του Μάκη Βορίδη.
Το κείμενο της επιστολής του Κολοκοτρώνη:
Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ" ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.
15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών,
Ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολκοτρώνης
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/08/foto.html

Σουηδία: 80 ανθρώπινοι σκελετοί σε σακούλες του ΙΚΕΑ!

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο εύρημα βρέθηκε μια γυναίκα στη Σουηδία, όταν πήγε να προσκυνήσει σε μια εκκλησία.
Ένας σωρός από τσάντες ΙΚΕΑ, στιβαγμένες σε μια γωνιά του ναού κέντρισε το ενδιαφέρον της. Όταν πλησιάσε να δει τι περιείχαν και γιατί είχαν τοποθετηθεί εκεί, η γυναίκα έπαθε το πραγματικό σοκ: Δεκάδες ανθρώπινα κρανία και οστά!
Η ανακάλυψη, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Daily Mirror, έγινε σε χωριό της βόρειας Σουηδίας, όπου πλέον οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί, καθώς όπως πιστεύεται πρόκειται για ανθρώπινους σκελετούς που ξεθαύτηκαν από το κοιμητήριο της συγκεκριμένης εκκλησίας, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε πολλές πόλεις του κόσμου.
Οι σκελετοί βρίσκονταν στην κατάσταση αυτή από το 2009 και ήταν σφιχτά δεμένοι στις τσάντες του ΙΚΕΑ.
Όπως παραδέχτηκε η εκκλησία, πρόκειται για ανθρώπους που πέθαναν και ετάφησαν στο παλιό νεκροταφείο της πόλης, το οποίο πριν λίγα χρόνια αποφασίστηκε να αλλάξει χρήση. Έτσι, έγινε εκταφή, με σκοπό όμως να γίνει εκ νέου ταφή σε άλλο σημείο. Άγνωστο για ποιο λόγο ακριβώς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Η ίδια η γυναίκα που αποκάύψε το γεγονός, η Kicki Karlén, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήταν σωροί από κρανία και οστά που γέμιζαν τις τσάντες. Μέτρησα περισσότερα από 80».
defencenet

ΕΠΕΙΓΟΝ γιὰ ΕΝΦΙΑ. ΜΗΝ ὑπογράφετε τὴν ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

ΕΠΕΙΓΟΝ γιὰ ΕΝΦΙΑ. ΜΗΝ ὑπογράφετε τὴν ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!


Ε Π Ε Ι ΓΟ Ν !!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!
ΘΕΜΑ: ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ !

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ -ΚΕΦΑΛΙΚΟ-ΦΟΡΟ ΕΝΦΙΑ!

ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ!!!!!!
ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΑΥΤΟΝ «ΝΟΜΟ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ Α΄ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ.

ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ Δ Ε Ν ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΟΠΟΤΕ Η 60ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΘΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΕΔΡΑ ΣΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΕΤΕ ΥΠ΄ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΡΑ (ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ) ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ!
Γεώργιος Κωσταρέλλος
Δικηγόρος

ΥΓ.: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ.
—————
ΙΔΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ , ΑΥΤΟ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»
ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ-ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ/ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 29.07.2014 : 07:24
Από 1η Αυγούστου ξεκινά η ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων ΕΝΦΙΑ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων περίπου 2,65 δισ. ευρώ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου ξεκινά η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και του συμπληρωματικού φόρου (επιβάλλεται σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ). Ωστόσο η σχετική διαδικασία αναρτήσεων των εκκαθαριστικών μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν με τους κωδικούς που διαθέτουν να εισέρχονται στο ηλεκτρονικό σύστημα προκειμένου να ενημερωθούν για τους φόρους που θα πληρώσουν και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των δόσεων. Για κάθε σύζυγο θα εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, ενώ σε περίπτωση που η σύζυγος δεν διαθέτει δικούς της κωδικούς πρόσβασης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του συζύγου. Πάντως το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με τα οποία θα ενημερώνονται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης. Οπως όλα δείχνουν, ο φόρος θα εξοφληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη στα τέλη Αυγούστου και η τελευταία τον Δεκέμβριο.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η βεβαίωση του φόρου θα γίνει με ημερομηνία 31 Ιουλίου. Δηλαδή ακόμα και εάν η εκκαθάριση γίνει στα μέσα Αυγούστου στο εκκαθαριστικό σημείωμα θα αναφέρεται ως ημερομηνία προσδιορισμού του φόρου η 31η Ιουλίου. Και αυτό διότι στην περίπτωση που αναγραφεί ημερομηνία για παράδειγμα 5 Αυγούστου, ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις. Ο νόμος προβλέπει ότι «η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους».
Σημειώνεται ότι υπολογισμός του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων καθώς και του συμπληρωματικού φόρου πραγματοποιείται με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο έντυπο Ε9. Οσοι λοιπόν θέλουν να διορθώσουν στοιχεία του Ε9 μπορούν να το πράξουν μέχρι αύριο στις 11 το πρωί. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική εφαρμογή θα κλείσει και όσες προσωρινές δηλώσεις δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε θα διαγραφούν, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Μετά την ολοκλήρωση ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα ξανανοίξει η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη. Συγκεκριμένα παρέχεται στους φορολογουμένους η δυνατότητα ειδικά για το έτος 2014 να συμπληρώσουν ή να τροποποιήσουν στοιχεία της δήλωσης ακινήτων με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης μέχρι 30/11/2014. Εφόσον από την εκκαθάριση της δήλωσης αυτής προκύπτει μείωση του φόρου μεγαλύτερη των 300 ευρώ, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο της φορολογικής διοίκησης.
Σημειώνεται ότι υπόχρεοι σε ΕΝΦΙΑ είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς φέτος για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι. Οσοι διαθέτουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πληρώσουν μικρότερους φόρους σε σχέση με το ειδικό τέλος ακινήτων (που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ). Αντίθετα θα πληρώσουν περισσότερους φόρους όσοι εκτός από διαμέρισμα ή μονοκατοικία διαθέτουν και ένα οικόπεδο ή αγροτεμάχιο.
Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από τον ΕΝΦΙΑ περίπου 2,65 δισ. ευρώ. Ωστόσο ο ΕΝΦΙΑ που έχει καταλογισθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ και αυτό διότι υπολογίζεται περί τα 500 και πλέον εκατ. ευρώ δεν θα καταβληθούν και θα οδηγηθούν στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

http://filonoi.gr/2014/08/02/f-epeigon-gia-enfia-mhn-ypografete-thn-katadikh-sas/

Λίγη άγνωστη Ιστορία!

lidi agnwsti
Για όσους δεν έτυχε να το γνωρίζουν…
Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα…απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
“ΟΧΙ”!
Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ’ αυτά οι Έλληνες..

Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.
Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.
Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στον Χίτλερ:
«Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: “A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).
Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. 
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. 
Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων αλλά τι σημασία έχει; ).
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.
Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει. Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους.
Απαιτείστε να γραφτεί τ’ όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.
Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Το αφιερώνουμε στους Ευρωπαίους.
Και κάτι άλλο:
Το να προσπαθεί κάποιος να εξαλείψει μιαν Ιδέα είναι σαν να προσπαθεί να… συνθλίψει τον αέρα με μια μυγοσκοτώστρα…
Κι ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε… πλήρεις ΙΔΕΩΝ…

«Επιστροφή στη γλώσσα των Ελλήνων»

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
glwssa
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν” αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ” όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων».
Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι” αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως. Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι” αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ” αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές. Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)εννοείται με το αμ (σημαίνον).
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι “συμφωνήθηκε” μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο). Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος, Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση. Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ, λάνδη =…LAND, ΓΕΩ…,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό….ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ…., κυκλο….., ΦΩΝΟ….., ΜΑΚΡΟ…., ΜΙΚΡΟ……, ΔΙΣΚΟ…., ΓΡΑΦΟ…, ΓΡΑΜΜΑ…, ΣΥΝ…, ΣΥΜ…, κ.λπ… ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ” αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι” αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει. Γι” αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα. Προωθήστε αυτό το μήνυμα! Όχι για λόγους σοβινιστικούς, Μα για να μαθαίνουμε σιγά-σιγά την αλήθεια!
Πηγή:
link: http://troktiko.blogspot.com/2010/06/e_07.html
Κι εμείς; Στην Ελλάδα του 2010; Αρνούμαστε πεισματικά να γράψουμε με ελληνικά στα fora, στα blogs και στο Facebook, επιλέγοντας τα «greeklish«, που σε βάθος χρόνου θα μας κάνουν να ξεχάσουμε (η σημερινή νεολαία γυμνασίων-λυκείων την έχει ξεχάσει ήδη, δυστυχώς…) την ορθο-γραφία των ελληνικών λέξεων, που είναι και το κλειδί της όλης υπόθεσης. Σε συνδυασμό με την ΤΡΑΓΙΚΗ «παιδεία» που λαμβάνουν τα Ελληνόπουλα στα σχολεία της χώρας, το αποτέλεσμα είναι η καθημερινή κακοποίηση της γλώσσας, με παραδείγματα από τα οποία βρίθει το διαδίκτυο (ενδεικτικά: αύροιο, είνε, από κερό, έξο, ψυλή, έσκησαν, έπερνε, [Η Ελλάδα ποτέ δεν] πεθένι…).
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε γεμίσει με «εξυπνάκηδες» προοδευτικούς, που ζητούν πεισματικά να καταργηθεί η… ορθογραφία, για λόγους απλοποίησης της γλώσσας (!!!). Όποιος πάλι τολμά να εκθειάσει την ελληνική γλώσσα σαν υπέροχη και μοναδική, κατηγορείται άμεσα ως «εθνικιστής», «φασίστας», «ρατσιστής» και τα συναφή – καραμέλες που πιπιλίζονται ανερυθρίαστα από φωτεινούς παντογνώστες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η χώρα θα πάει μπροστά αν αφήσει πίσω το παρελθόν της…
jimi has been thanked by:
http://maiandros.blog-spot.gr/2014/07/01/epistrofi-sti-glossa-ton-ellinon/

Οι “Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του»

ny-times-to-1975-oi-ellhnes-esthsan-ton-anthrwpo-sta-podia-tou
   «…Γιά χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσύριων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι “Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος. Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιό θαυμάσιο από τον άνθρωπο.
Οι “Ελληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους γιά να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες. Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος γιά τον εαυτόν του και γιά τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μιά ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι “Ελληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γι₼ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του “Ομηρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.
Χωρίς τους “Ελληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση. Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθειά αίσθηση γιά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Από τους “Ελληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο  Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό…».
(The New York Times, Μάρτιος 1975)

Γιατί το “Επος του ’40 έχει ξεχωριστή σημασία γιά τον Ελληνισμό της Αμερικής

Με ειρωνία και κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια αντιμετώπισε ο αμερικανικός Τύπος της εποχής την επίθεση της φασιστικής και ισχυρής στρατιωτικά Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μιά ματιά στο αρχείο της έγκριτης εφημερίδας The New York Times το πιστοποιεί (σημ. σύντ.: Βλέπε αρχείο Ν. Υ. Times ή Μπάμπη Μαλαφούρη «Οι “Ελληνες της Αμερικής 1518-1948»). Οι ιταλικές δυνάμεις θα καταλάμβαναν την μικρή και στρατιωτικά ανίσχυρη Ελλάδα σε μικρό χρονικό διάστημα και ο Μουσολίνι θα «έπινε καφέ στην Ακρόπολη», σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η τροπή όμως των πραγμάτων διάψευσε τ” αναμενόμενα αποτελέσματα και το κλίμα άρχισε ν” αλλάζει. Η προέλαση των ελληνικών δυνάμεων στο έδαφος της Αλβανίας, η άτακτη υποχώρηση των Ιταλών, η πρώτη νίκη εναντίον του “Αξονα και μάλιστα από μιά μικρή αδύναμη χώρα, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον αμερικανικό λαό και τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, από ειρωνικά μετατράπηκαν σε διθύραμβους γιά το «ελληνικό θαύμα».
Οι Αμερικανοί πολίτες άρχισαν τότε ν” αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους “Ελληνες μετανάστες, που αναγκάστηκαν να φτιάξουν την ΑΗΕΡΑ στην δεκαετία του ’20 γιά να προστατευθούν από τις επιθέσεις των ρατσιστών -ειδικά- του Νότου. Οι «πιατάδες-μπρούκληδες» -που δεν γίνονταν αποδεκτοί κοινωνικά, ενώ στο Νότο οι επιγραφές «απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους κι “Ελληνες» υπήρχαν ακόμα σε καταστήματα-, άρχισαν να απασχολούν τα αμερικανικά ΜΜΕ, εξαιτίας του “Επους του ’40.
Το κλίμα άλλαξε, οι Αμερικανοί άρχισαν να υποστηρίζουν τα ελληνικής ιδιοκτησίας καταστήματα στη Νέα Υόρκη και την περιοχή της Βοστώνης, αγόραζαν προϊόντα από αυτά, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό τους γιά το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που δημιούργησε το “Επος του ’40, ενώ τον Ιανουάριο του χρόνου 1941, σκίτσα τσολιάδων με την χαραχτηριστική λέξη «αέρα», δημοσιεύονταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The New York Times. Τότε καθιερώθηκε και η μεγαλειώδης παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, που χρόνια αργότερα άρχισε να γίνεται γιά την 25η Μαρτίου.
Το “Επος του ’40, δεν έχει μόνο ξεχωριστή σημασία γιά το ελληνικό “Εθνος. Αποτελεί και την καθοριστική στιγμή της ιστορίας μας, που καθιέρωσε τον Ελληνισμό στην Αμερική και τον έκανε σεβαστό και υπολογίσιμο στον λαό της. Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας, η έλλειψη γνώσης της πραγματικής ιστορίας των Ελλήνων στην Αμερική, έχει ως αποτέλεσμα παροικίες, Οργανώσεις κλπ να μην αποδίδουν την πρέπουσα τιμή στο “Επος του ’40, που αποτελεί, πραγματικά και ιστορικά, την κορυφαία, την μεγάλη στιγμή γιά τον Ελληνισμό της Αμερικής.
Γιώργος Λυκομήτρος (Σεπτέμβριος 1988)

http://maiandros.blog-spot.gr/2014/07/31/i-ellines-piran-ton-anthropo-ke-ton-estisan-sta-podia-tou/

Ουπς… Έχει η Ελλάδα τόσο χρυσό που μπορεί να είναι η πρώτη παραγωγός στην Ευρώπη; 10-10-2012-bloomberg-xrysos

10-10-2012-bloomberg-xrysos

Καταρρέει κάθε –πολιτικό-μύθο το Bloomberg σήμερα, με άρθρο του στο οποίο επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι έως το 2016 η Νο1 χώρα σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη!
Επιβεβαιώνει όμως, τον κόσμο που λέει τόσα χρόνια ότι η χώρα μας είναι πλούσια σε πολύτιμα μέταλλα, λίθους, κοιτάσματα πετρελαίου και πολλά πολλά ακόμα που μας παραμύθιαζαν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας ότι δεν υπάρχουν…
Τι λέει το Bloomberg;
Παραπέμπει στην μεγάλη παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου που αναμένεται τα επόμενα χρόνια από τα τέσσερα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY).
Επίσης, αναφέρει ότι πλέον δεν υπάρχουν καθυστερήσεις σε άδειες κτλ. και αυτό προσελκύει το ενδιαφέρον αγοραστών.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Bloomberg.

Εργαστήριο CERN:Δείτε τι βρήκανε-Μεγάλη αναστάτωση και μυστικότητα!

1525047_379554032180632_1600228621_n
Βρηκαν τροπο να ταξιδευουν αυτοματα απο την μια ακρη στην αλλη του συμπαντος αλλα επισημα το σταματησαν!
Από το διάσημο ελβετικό εργαστήριο CERN, που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και εργάζεται ολη η αφρόκρεμα των επιστημόνων του κόσμου και μεταξύ αυτών και ελληνες ,εστειλαν μια δέσμη νετρίνων σε άλλο ερευνητικό κέντρο στο Gran Sasso, που βρίσκεται 730 μίλια μακριά. Τα νετρίνα έφτασαν στο Gran Sasso γρηγορότερα απο το φως . 16.000 φορές κάνανε το πείραμα και παντα έβγαινε οτι τα νετρινα έτρεχαν γρηγορότερα απο το φως .
Για μας τους απλούς ανθρώπους λέμε και τι έγινε; Ας τρέχουν .Οι επιστήμονες που το ανακοίνωσαν σε λιγο παρετηθηκαν απο την δουλεια τους .Το πρόγραμμα του εργαστήριου CERN σταμάτησε λόγο ¨βλαβης».Τώρα βρέθηκε να πάθει βλάβη. Γιατί τόση αναστάτωση και μυστικοτητα; Γιατι με το που βρήκανε οτι τα νετρίνα τρέχουν γρηγορότερα απο το φως ,παει περίπατο όλη σχεδόν η φυσική και καταργείτε ο νόμος του Αϊνστάιν .Αυτός ο νόμος του Αινσταιν μας καθήλωνε στο δικο μας πλανητικό συστημα. ΔΕν μπορούσαμε να βγούμε ,να παμε σε αλλο πλανητικό σύστημα γιατι χρειαζονταν δεκάδες ,εκατοντάδες ,χιλιάδες χρόνια να επισκεφτούμε το πλησιέστερο πλανήτη εξω απο το δικος μας .
Τώρα πηγαίνει αυτόματα .Οι αποστάσεις εκμηδενιζονται.
Να γιατί σταμάτησαν όλα στο πρόγραμμα CERN. Αυτό που βρήκαν τώρα θα το εκμεταλευτον μόνο οι λίγοι. Δεν είναι για όλο τον κόσμο. Πάνω το εργαστήριο CERN και η αναπαράσταση του πειράματος που απέδειξαν ότι τα νετρινα τρέχουν γρηγορότερα απο το φως (300.000 χιλ./sec ή 7,5 φορές τον γύρο της γης σε 1 δευτερόλεπτο)
Γράφει ο Παναγιώτης Δαρίβας

http://www.iokh.gr/2014/07/cern-stargate.html
http://maiandros.blog-spot.gr/2014/07/04/ergastirio-cerndite-ti-vrikane-megali-anastatosi-ke-mistikotita/

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄Π.Π. Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ («Η ΓΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ»)

image.ashx444
Το παρόν είναι μία από τις πάμπολλες αποδείξεις «εκ των έσω» πού αποδεικνύουν ότι οι Εβραίοι των κατεχομένων χωρών της Ευρώπης, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, έπεσαν θύματα μίας πλεκτάνης τεραστίων διαστάσεων εξυφασμένης από τον Διεθνή Σιωνισμό και οδηγήθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή, ούτως ώστε να αυξηθούν οι προϋποθέσεις και οι «προδιαγραφές» για την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ…
Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το MIN HAMETZAR, από τον Ραβίνο Michael Dov Weissmandl Κοσμήτορα της Nitra Yeshiva. Το απόσπασμα είναι μια ακριβής μετάφραση της επιστολής πού έλαβε η «Εβραϊκή Επιτροπή Διάσωσης» στην Τσεχοσλοβακία από τα Γραφεία τού «Σιωνιστικού Εβραϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού» στην Ελβετία.
Αυτή ήταν σε απάντηση της έκκλησης της «Εβραϊκής Επιτροπής Διάσωσης», για βοήθεια, με αποδεικτικά στοιχεία που υποβάλλονται, σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων Εβραίων στη ναζιστική κατεχόμενη Ευρώπη:
«Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τον μοναδικό παράγοντα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: Ότι τελικά οι Σύμμαχοι θα κερδίσουν τον πόλεμο. Μετά τη νίκη τους, τα εδαφικά σύνορα θα ξανασχηματιστούν όπως ήταν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Στη συνέχεια, η οδός θα είναι σαφής για τους σκοπούς μας αυτή τη στιγμή, με τον πόλεμο να πλησιάζει στο τέλος του, θα πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αλλάξουμε το Eretz Yisrael (ארץישראל – Γή του Ισραήλ) σε Medinat Yisrael (מדינתישראל – Κράτος του Ισραήλ) και πολλά βήματα έχουν ήδη ληφθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις εκκλήσεις και τις κραυγές που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη. Θυμηθείτε αυτό: όλοι οι σύμμαχοι έχουν υποστεί πολλές απώλειες, και αν εμείς επίσης δεν προσφέρουμε ανθρώπινες θυσίες, πώς μπορούμε να κερδίσουμε το δικαίωμα να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν τα εδαφικά σύνορα θα ξανασχεδιαστούν; Ως εκ τούτου, είναι απερισκεψία και θράσος να διαπραγματευόμαστε με χρήμα ή με προμήθειες σε αντάλλαγμα για την εβραϊκή ζωή. Πώς να τολμήσουμε να ζητήσουμε από τις συμμαχικές δυνάμεις να ανταλλάξουν χρήματα για ζωές, ενώ ήδη υφίστανται βαριές απώλειες καθημερινά; Έτσι, στο βαθμό που οι μάζες ανησυχούν: Η Γή του Ισραήλ θα γίνει δική μας μόνον αν αυτή πληρωθεί με αίμα. ( רקב’דםטהיאלנוהארץ+ – [Eretz Yisrαel] will be ours only by paying with blood),αλλά όσον αφορά τον στενό κύκλο μας, ΑΤΕΜ TAJLU. Ο αγγελιοφόρος που φέρει αυτήν την επιστολή θα σας εφοδιάσει με χρήματα για το σκοπό αυτό. “»
Μετά αφού συνήθισα την ιδιόμορφη γραφή, έτρεμα όταν συνειδητοποίησα την έννοια  του RAK B’DAM TIHJE LANU HAAREZ (ארץישראלרקב’דםטהיאלנוהארץ+). Όμως, πέρασαν πολλές εβδομάδες και ήμουν ακόμα συγχυσμένος με την έννοια της ΑΤΕΜ TAJLU. Μέχρι που μια μέρα, μου έκανε εντύπωση. ΑΤΕΜ TAJLU σήμαινε “Θα ξεφύγει”, για τη λέξη “tiyul” (περπατητό ταξίδι) χρησιμοποιήθηκε από αυτούς, κατ’ ευφημισμό, ως κωδικός για «απόδραση». Θα σήμαινε ότι τα δεκαπέντε ή είκοσι μέλη της «Εβραϊκής Επιτροπής Διάσωσης» να διαφύγετε από την Τσεχοσλοβακία και να σώσετε τα τομάρια σας (!). Η τιμή του Eretz Yisrαel είναι το αίμα των ανδρών και των γυναικών, σεβάσμιοι γέροντες, και μωρά στα χέρια – αλλά όχι το αίμα σας! Ας μην χαλάσουμε αυτό το σχέδιο, δίνοντας στον Άξονα την δυνατότητα να σώσει Εβραϊκές ζωές. Αλλά για σας, σύντροφοι, σας εσωκλείω τα μεταφορικά για την διαφυγή σας. Τι εφιάλτης! Ο Σιωνιστής πράκτορας «διπλωμάτης»  έρχεται στην Τσεχοσλοβακία και μας λέει: «είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Αλλά συγκριτικά μιλώντας, δεν είναι καθόλου κρίσιμη για όλους εσάς τους παγιδευμένους Εβραίους. Γιατί υπάρχει μια κατάσταση ανάγκης πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων: δηλαδή, BINYAN HA-ARETZ (בנייןהארץ – το βραβείο του Κράτους του Ισραήλ). Χύστε το αίμα σας με χαρά, διότι αίμα σας είναι φθηνό. Αλλά για το αίμα σας, η Γη (του Ισραήλ) θα είναι δική μας!
Ό Chaim Michael Dov Weissmandl (εβραιστί: חייםמיכאלדבוויסמנדל‎) (25 Οκτωβρίου 1903, – 29 November 1957, ήταν ένας Ραβίνος  ό οποίος έγινε γνωστός από τις προσπάθειές του να διασώσει Εβραίους της Σλοβακίας από εξόντωση στα χέρια των Ναζί κατά την διάρκεια του λεγομένου «ολοκαυτώματος». Χάρις στις προσπάθειες της «ομάδος», ή οποία δωροδοκούσε Γερμανούς και Σλοβάκους υπαλλήλους,  ή μαζική εκτόπιση Σλοβάκων Εβραίων καθυστέρησε για 2 χρόνια από το 1942 μέχρι το 1944. Επίσης κατηγόρησε ανοικτά τους Σιωνιστές αλλά και μέσω των γραπτών του, ότι επίτηδες δεν έκαναν τίποτε για να διασώσουν Εβραίους από εκτόπιση και εξόντωση. Πλήρη στοιχεία και βιογραφικό στο Wikipedia.
Σ.Σ. από Κέρκυρα
ethnikismos.net

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν την γενοκτονία των Παλαιστινίων απ” το Ισραήλ και τα κρύβουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Απ” τις 29 Σεπτεμβρίου 2000:
Έχουν σκοτωθεί 131 παιδιά Ισραηλινών και 1540 παιδια Παλαιστινίων
Έχουν σκοτωθεί 1110 Ισραηλινοί και 6961 Παλαιστίνιοι
Έχουν τραυματισθεί 8550 Ισραηλινοί και 56520 Παλαιστίνιοι
Κατα το δημοσιονομικό έτος 2013 οι ΗΠΑ έδωσαν τουλάχιστον 8,5 εκατομμύρια δολάρια την μέρα στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και 0 δολάρια στρατιωτική βοήθεια στους Παλαιστίνιους!


Το Ισραήλ έχει στοχοποιηθεί με τουλάχιστον 77 ψηφίσματα απ” τα Ηνωμένα Έθνη ενώ οι Παλαιστίονιοι με 1
0 Ισραηλινοί είναι φυλακισμένοι από Παλαιστίνιου ενώ 6000 Παλαιστίνιοι είναι φυλακισμένοι απ” το Ισραήλ
0 σπίτια Ισραηλινών έχουν καταστραφεί απ” τους Παλαιστίνιους και τουλάχιστον 28000 σπίτια Παλαιστινίων έχουν καταστραφεί απ” το Ισραήλ απ” το 1967
Η ανεργία των Ισραηλινών είναι 5,8% ενώ των Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη 22,5% και 27,9% στην Γάζα
262 παράνομους οικισμούς έχουν σε Παλαιστινιακά εδάφη οι Ισραηλινοί και 0 οι Παλαιστίνιοι

Πηγή: ifamericansknew.org freedomvoicegr.blogspot.gr

Όταν οι «περιούσιοι» δημιουργούν ιστορία που δεν γράφεται…….


o sionismow

φωτογραφία της φυλακής.Πάρβους αριστερά ,Τρότσκυ στη Μέση
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους αφελείς οπαδούς του Λένιν, τα «παιδιά» που τα κουκούλωσε ο Σόρος ,και τους Ιούς της «Πρακτοροτυπίας»
Ο βασικός σύνδεσμος του Γερμανικού Επιτελείου με τον Λένιν, και ο οποίος οργάνωσε το πραξικόπημα των μπολσεβίκων, ήταν ο Израиль Лазаревич Гельфанд (Ίσραελ Λαζάρεβιτς Χέλιφαντ),που γεννήθηκε στη Λευκορωσία από Εβραίους γονείς και έμεινε γνωστός σαν Alexander Parvus.
Το 1905, έκανε φυλακή μαζί με τον Lev Davidovich Bronstein (Τρότσκυ), μετά έκανε τον θεατρικό παραγωγό και έφαγε 150.000 χρυσά μάρκα από τον Μαξίμ Γκόρκυ,από τα δικαιώματα των παραστάσεων του «Βυθού» στην Γερμανία.
Κατόπιν, το 1910, ο Ίσραελ Λαζάρεβιτς Χέλιφαντ (Parvus) μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη , όπου έζησε για πέντε έτη.
Στην Κωνσταντινούπολη εγινε οικονομικός υποστηρικτής και πολιτικός σύμβουλος των Νεότουρκων και συνεργάστηκε στενά με την Τριανδρία των Ενβέρ πασα, Ταλάτ πασά, και Κεμάλ πασά, καθώς και με τον υπουργό οικονομικών των Νεότουρκων Djavid (Δαβίδ) Bey . Το 1912 έγινε αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας του κινήματος των Νεοτούρκων Turk Yurdu.
Παράλληλα έκανε εμπόριο όπλων, και δημιούργησε σημαντική περιουσία κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων εξοπλίζοντας τον οθωμανικό στρατό. Ήταν αντιπρόσωπος της γερμανικής Krupp και της βρετανικής Vickers , του Basil Zaharov. Η εταιρεία του ανέλαβε και την τροφοδοσία σε τρόφιμα του τουρκικού στρατού.
Στην Κωνσταντινούπολη γνωρίστηκε με τον Γερμανό πρέσβη Baron Hans Freiherr von Wangenheim στον οποίο παρουσίασε το σχέδιο για την εξουδετέρωση της Ρωσίας, με την οργάνωση γενικής απεργίας , από την μπολσεβίκικη φράξια του σοσιαλδημοκρατικού επαναστατικού κόμματος, την υποστήριξη εθνικών αποσχιστικών κινημάτων, και των διανοουμένων που ήταν αντίθετοι με την απολυταρχία του Τσάρου.
Ο Γερμανός πρέσβης, έστειλε τον Πάρβους μαζί με το 20σελίδο σχέδιο του, στο Βερολίνο, όπου έφθασε στις 6 Μαρτίου 1915…..
Άντε ψάξτε και λίγο. Μην τα περιμένετε όλα έτοιμα….
Σπύρος Χατζάρας
ΥΓ.Τώρα ξέρετε γιατί ο Λένιν υποστήριξε τον Κεμάλ


http://maiandros.blog-spot.gr/2014/08/01/otan-i-periousii-dimiourgoun-istoria-pou-den-grafete/

Εβραίος ερευνητής Joseph Isaac Jahuda. Τα Εβραϊκά είναι κρυπτογραφημένα Ελληνικά ! (λινκ για κατέβασμα)

Επί 30 έτη o μεγαλοφυής Εβραίος ερευνητής Joseph Isaac Jahuda συνέκρινε τις 3 γλώσσες Εβραϊκή καί Αραβική προς την Ελληνικήν Ομηρικήν, εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) και τα Αραβικά. Το σύγγραμμα του εκδοθέν το 1982 εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς . Ελάχιστα αντίγραφα διεσώθησαν….
O Εβραίος Joseph Isaac Jahuda, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, διαπρεπής δικηγόρος στο Λονδίνο, καθηγητής της Εβραϊκής γλώσσας στην Ιουδαϊκή σχολή της Ταγγέρης. Ιουδαίος την εθνότητα και το θρήσκευμα, γνωρίζων άριστα από στήθους την Παλαιά Διαθήκη, την αρχαία και νέα εβραϊκή, το ήμισυ τού Κορανίου από στήθους, την αρχαία και νέα Αραβική, την Γαλλική, την Αγγλική, την Λατινική.
Image
Μετά την επαφή του με τις Ελληνικές λέξεις αποφάσισε να κάνει συγκριτική έρευνα των συγγενών γλωσσών Εβραϊκής και Αραβικής προς την Ελληνικήν Ομηρικήν, που εξέμαθε. Επί 30 έτη ό μεγαλοφυής ερευνητής συνέκρινε τις 3 γλώσσες, ώσπου εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο (Becket Publications Oxford, 1982, ISBN 0-7289-0013-0) ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο HEBREW IS GREEK (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) και τα Αραβικά, πού κατ” οικονομία δεν συμπεριέλαβε στον τίτλο.
Το βιβλίο προλογίζει ο Εβραίος καθηγητής Αρχαίων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (από 1962) Saul Levin. Ο συγγραφέας J. Yahuda, υποστηρίζει, ότι Overwhelming evidence proves conclusively that Biblical Hebrew is camouflaged Greek in grammar as well as vocabulary (αναντίρρητη απόδειξη επιβεβαιώνει τελικώς ότι τα Βιβλικά Εβραϊκά είναι κεκαλυμμένα Ελληνικά τόσον στη γραμματική όσον και στο λεξιλόγιο) και ότι by and large, the difference between them is a matter of pronunciation. So much that Hebrew cannot be properly understood except through Greek (γενικώς η διαφορά μεταξύ τους είναι θέμα προφοράς. Τόσο πολύ ώστε τα Εβραϊκά δεν δύνανται να καταστούν εντελώς αντιληπτά παρά μόνο μέσω των Ελληνικών).

Παραθέτει δε σε όλες τις σελίδες του βιβλίου του απειράριθμες λέξεις ελληνικές, γραμματικούς τύπους και εκφράσεις που είναι όμοιες με τις Εβραϊκές (χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεση επεξηγηματική γλώσσα την Αγγλική) και καταλήγει: the Jewish, Christian and Islamic cultures the triple pillars of modern civilization have a common Hellenic foundation ( ο Εβραϊκός, ο Χριστιανικός και Ισλαμικός πολιτισμός οι τρεις στύλοι του σύγχρονου πολιτισμού έχουν ένα κοινό Ελληνικό θεμέλιο).
Κατεβάστε το … και στείλτε το και στους φίλους σας …

1ο Μέρος – μορφή pdf – μέγεθος 60mb : Hebrew_is_Greek_part1.pdf – σελ 1-350
http://rapidshare.com/files/62535104/Pa … _part1.pdf

2ο Μέρος – μορφή pdf – μέγεθος 64mb : Hebrew_is_Greek_part2.pdf – σελ 351-707
http://rapidshare.com/files/62546013/Pa … _part2.pdf


Πηγή http://hellenic-news.blogspot.com/2007/ … _8339.html

ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΘΕΪΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΑΛΙΑ

Η ευγενέστερη έκφραση της πολιτισμικής δημιουργίας ενός λαού είναι η γλώσσα του. Είναι το μέσον έκφρασης και δημιουργίας που συνθέτει την προσφορά της φυλής στις επιστήμες και τα γράμματα με την εθνική ταυτότητα και την συνεισφορά στην πρόοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Αλλά το Ελληνικό Έθνος που υπήρξε αναντίρρητα ο ιδρυτής του ανθρωπίνου πολιτισμού παρέλαβε το θείο δώρο της λαλιάς και το πήγε πολλά βήματα εμπρός σηματοδοτώντας τη διάκριση των εννοιών όταν τα άλλα έθνη χρησιμοποιούσαν περιορισμένο λεξιλόγιο και κοινούς τύπους για διαφορετικές εκφράσεις.
 homer-greek-language
Η Ελληνική γλώσσα είναι εκείνη που προσέδωσε στην έκφραση του λόγου τη συμμετρία και την αντιστοίχηση λέξεων και σημασιών όταν επί παραδείγματι διέκρινε την έννοια του έρωτα από αυτή της αγάπης. Αλλά ακόμη κι όταν ανέπτυξε τις υψηλές νοηματικές διαδρομές της σκέψης σε συνδυασμό με τη φιλοσοφική αναζήτηση καταλήγοντας στην πρόσδωση της λογικής επεξεργασίας των πραγμάτων που μέχρι πριν την ανάπτυξη της ελληνικής γλωσσολαλιάς στηριζόταν στο απλό ζωώδες ένστικτο. Η δομική εξέλιξη της γλώσσας μας και οι λύσεις που αυτή προσέφερε στην ανθρώπινη επικοινωνία βρήκε άμεση εφαρμογή στην επικράτηση της Ελληνικής Φυλής σε τόπους μακρινούς πλουταίνοντας και σχηματοποιώντας τους κώδικες επικοινωνίας.
Είναι μακρά λοιπόν η διαδρομή της γλυκολάλητης ελληνικής γλώσσας σε βαθμό τέτοιο ώστε να εξελιχθεί σε μυριόστομη και μυριολάλητη. Αν για οποιαδήποτε λόγο βγάζανε οι ξένοι λαοί τις ελληνικές λέξεις μα και τους φθόγγους ακόμη, τότε όλοι αυτοί οι παρακμίες που σήμερα μας κουνούνε το δάκτυλο και οι άλλοι, οι διαχρονικοί μισέλληνες και μισόθεοι σαράφηδες που ονειρεύονται εξουσίες και θέλουν να θεοποιήσουν τους εαυτούς τους, θα πρέπει να αρχίσουν να συνεννοούνται με νοήματα. Γιατί η δική μας γλώσσα είναι δοσμένη στο Τρανό μας Γένος από Θεϊκά χείλη και αξιοποιήθηκε από ήρωες, φιλοσόφους και πολεμιστές ανυπέρβλητους.
Και τα μνημεία που μαρτυρούν την παρουσία της λαλιάς μας βρίσκονται παντού. Σε ναούς και σε ευαγγέλια, σε βωμούς και ακροπόλεις. Στις μελωδίες και τους στίχους υμνωδών και ποιητών και συγγραφέων της Πίστης, της αγάπης και του πατριωτισμού. Γιατί η ελληνική γλώσσα έχει στεριώσει μες τη ψυχή του λαού τούς προγόνους μας, την φυλετική μας μήτρα και τα χώματα που πρωτοπατήσαμε. Είναι η φωνή ταυτότητας και ιστορίας ελληνικής που μιλάει με ήχο βροντερό σε όσους αμφισβητούν την προέλευση των χωριών και των νησιών μας στις ακριτικές προφυλακές του Γένους στην Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά μας.
Μιλάει η ελληνική η γλώσσα με τις επιγραφές αρχαίων κτισμάτων, τις γραφές των σοφών και τις επιτύμβιες στήλες. Στα αγιολόγια και τα προσωπικά αρχεία σπουδαίων προσωπικοτήτων. Μας δίδει απλόχερα σπουδαία κειμήλια ασίγαστα που βεβαιούν την ελληνικότητα των αιματοβαμμένων μας τόπων και ρομαντικούς σταθμούς λαϊκής έκφρασης ενός καλλιτεχνικού κόσμου που καμάρωνε για την ελληνική γλωσσολαλιά. Δεν τη σκύλευε και δεν την παραμόρφωνε όπως γενιές κατοπινές κάτω από το μολυσμένο σκήπτρο ελληνόφωνων θεσμικών ταγών που της αλλάξανε σχήμα και της αφαιρέσανε τους κανόνες για να την κάνουν άσχημη και μη ελληνική, τάχα πιο εύκολη για τα παιδιά μας.
Το κάνανε οι διδάχοι της συμφοράς για να μας αφαιρέσουν την σκέψη και τη σχέση με τα περασμένα για να μας στερήσουν αντίσταση και πεθυμιά για δρόμους πάλι μεγάλους. Μας πήρανε το πολυτονικό για να φέρουνε στο τέλος το ατονικό κατά πως πάει το ζήτημα κάνοντας την λαλιά μας μονότονη και παπαγαλίζουσα. Τα ενεργούμενα των νεοταξικών λεσχών και στοών που έχουν καταλάβει το υπουργείο υπνοπαιδείας και τα κρατικά παιδαγωγικά ιδρύματα εφαρμόζουν πιστά τις εντολές των «περιούσιων» μεντόρων τους.
Μας αφαιρέσανε τον λεξικό μας πλούτο και φέρανε μαζί με τη λεξιπενία τον εκχυδαϊσμό θέλοντας να σβήσουνε το συναίσθημα από τη ζωή μας. Και έτσι κούφιους θέλουνε να μας αποκόψουν από τις γραφές χρόνων δοξασμένων που δεδομένου του διωγμού των αρχαίων ελληνικών από τα σχολεία, θέλουν να τα κοιτάζουμε σαν άγνωστα ή ακόμη και ξένα.
Αλλά εμείς, Πιστοί Έλληνες και στενοκέφαλοι Εθνικοκοινωνιστές, παραμένουμε ρομαντικοί εκφραστές της Ελληνικής Παράδοσης. Το ίδιο πράττουν μέσα σε δύσκολους καιρούς εκατομμύρια Ελλήνων μαζί μ’ εμάς. Δεν κονταίνουμε την ελληνική γλώσσα και δεν την αντικαθιστούμε με καμία άλλη ξένη και βάρβαρη. Το κάνουμε αυτό γιατί σ’ αυτήν χρωστάμε τη χωριστή μας ύπαρξη. Γιατί σ’ αυτήν τη γλώσσα εκφράστηκαν οι Άγιοι και οι Ήρωές μας. Γιατί μ’ αυτήν άφησαν τις ανεκτίμητες παρακαταθήκες τους ο Λεωνίδας, ο Αλέξανδρος, ο Παλαμάς και ο Παπαδιαμάντης.
Αυτή είναι η γλώσσα των γονιών μας και σ’ αυτή τη γλώσσα εκφράσαμε την αγάπη, τον πόνο και όλα τα συναισθήματά μας. Και αυτή την Θεϊκή γλωσσολαλιά θα αναστήσουμε στο πρότερο κάλλος και την έκταση στην αληθινή, την Εθνικοκοινωνική μας Ελλάδα σαν τη λευτερώσουμε και κείνη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://maiandros.blog-spot.gr/2014/07/14/ellinon-i-theiki-glossolalia/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters