Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ήμουν 20 ετών όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, πλέον είμαι 25 και τα 30 φαντάζουν ένα βήμα!

Η πρώτη φορά που ένιωσα την αίσθηση του χρόνου ήταν η περίοδος των 20 με 25. Βιώνω μία «κούφια κρίση» στα πιο παραγωγικά μου χρόνια και κάνοντας τον απολογισμό αισθάνομαι πως οι «εκπτώσεις» που έχω κάνει αυτά τα χρόνια δεν συγχωρούνται ποτέ.

Θα ήθελα να βγω έξω και να ουρλιάξω για την αδικία που αισθάνομαι να μου τρώει τα σωθικά. Δεν θα το κάνω όμως. Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω τις σκέψεις και τις αναμνήσεις μου για όσα βίωσα αυτά τα χρόνια.

Ως οικογένεια ανήκαμε πάντοτε στην μικρομεσαία τάξη. Μεγάλωσα με ανέσεις και πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά που δικαιούμουν ως Άνθρωπος. Τα πράγματα όμως ήδη φαίνονταν ότι δεν κυλούσαν καλά στη χώρα μας και έτσι υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο υπό την «Αιγίδα» του ΓΑΠ, ο οποίος ακόμα και σήμερα έχει το θράσος να δηλώνει ότι «έσωσε την χώρα».

Η οικογένειά μου ήταν από τους πρώτους που «έπληξε» η οικονομική κρίση, καθώς όλα τα κατασκευαστικά έργα «πάγωσαν». Ήταν Οκτώβριος του 2010 θυμάμαι όταν ανακοινώθηκε η απόλυση του πατέρα μου. Έξι μήνες μετά την απόλυσή του η οικογένειά μου αναγκάστηκε να μετακομίσει σε άλλη πόλη καθώς διαθέταμε δικό μας σπίτι σε εκείνη.

Γεγονός που πρόσφερε την ασφάλεια της στέγασης χωρίς τον βραχνά των ενοικίων. Όλα τα πράγματά μας στοιβάχτηκαν σε κούτες, κλείστηκαν καλά με ταινία και μεταφέρθηκαν στην άλλη πόλη. Παρόλο που ήμασταν συνηθισμένοι στις συχνές μετακομίσεις, αυτή ήταν «αλλιώτικη» μετακόμιση, στην ατμόσφαιρα διαχαιόταν ένα «βαρύ συναίσθημα» χωρίς να μπορεί κανείς να το προσδιορίσει με ακρίβεια τότε.

Τον πρώτο ενάμιση χρόνο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα σε σύγκριση με τα επόμενα, μιας και με την αποζημίωση από την απόλυση σε συνδυασμό με κάποια χρήματα που διαθέταμε στην «άκρη» καταφέραμε να επιβιώσουμε πρακτικά. Συναισθηματικά όμως η αβεβαιότητα και η πορεία της χώρας διέγραφε ένα «δύσκολο μέλλον» και τα αποτελέσματα που εικάζαμε (και δεν πέσαμε έξω) έμοιαζαν ιδιαίτερα άσχημα.

Για καλή μου τύχη διαθέτουμε και ένα σπίτι στην Αθήνα. Έτσι, μετακόμισα με τον αδερφό μου και την αδερφή μου σε αυτό παρότι ήταν μικρό για τρία άτομα, ώστε να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας.

Το 2012 πήρα το πτυχίο μου και σχεδόν αμέσως βρήκα μία δουλειά, όχι στο αντικείμενό μου, για να μπορώ να συντηρώ το σπίτι μας και τις καθημερινές ανάγκες. Αυτά τα δύο χρόνια που έπονται (2012-2014) είναι τα πιο δύσκολα χρόνια που έχω ζήσει ως τώρα λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχούσε. Τα χρήματα που είχαμε αποταμιεύσει εξανεμίστηκαν και οι στόχοι μας (οικογενειακώς) συρρικνώθηκαν τόσο πολύ που απλωνόταν ο σχεδιασμός τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα και για τα απολύτως απαραίτητα.

Οι γονείς μου στο τηλέφωνο μας έστελναν μηνύματα αισιοδοξίας ( «Είστε νέοι άνθρωποι και οφείλετε να ζήσετε αυτά που σας αναλογούν. Παλέψτε για τα όνειρά σας.») Όμως, ξέρω ότι όταν έκλειναν το τηλέφωνο ίσως έκλαιγαν από την απελπισία. Ξέρω ότι έπαθαν κατάθλιψη και ο ένας προσπαθούσε να στηρίξει τον άλλο. Ξέρω ότι για βδομάδες (ειδικά τον τρίτο χρόνο) είχαν ένα πενηντάευρω που προσπαθούσαν να το ξοδέψουν «έξυπνα» και να μην κάνουν κάποια περιττή αγορά. Δεν έπαψαν ποτέ οι γονείς μου να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ανθρώπων, ούτε τις «καλές εποχές» της Ελλάδας. Πάντα διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες και πάντα υπερασπίζονταν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Δεν έπαψαν ούτε στην κρίση να αγωνίζονται και να προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Πειραματίστηκαν με την καλλιέργεια κάποιους μήνες. Ξέρετε, ανέβηκαν στο χωριό, «καθάρισαν» τα κτήματα του παππού από τα τα χόρτα και τα βάτα και καλλιέργησαν τομάτες και φασολάκια προς πώληση στην λαϊκή αγορά. Δεν το έβαλαν κάτω παρά τα ελάχιστα ψυχικά αποθέματα που μοίρασε απλόχερα η αβεβαιότητα, η αδικία και οι επιπτώσεις της ανεργίας. Ήταν 4 μήνες το 2012 και άλλους 4 το 2013· τόσο διαρκεί στο ορεινό χωριό μας η δυνατότητα καλλιέργειας. Στη συνέχεια ξαναπήγαιναν στην πόλη.

Πήγαμε και εμείς στο χωριό για να βοηθήσουμε όλοι μας αυτή την συλλογική-οικογενειακή προσπάθεια. Ήταν δύσκολη εμπειρία, καθώς απαιτούνται πολλές ώρες εργασίας και ποτέ δεν είσαι βέβαιος αν θα έχεις «σοδειά». Αυτό συμβαίνει διότι δεν μπορείς να ελέγξεις κάποιους παράγοντες, όπως τις καιρικές συνθήκες και τις «αρρώστιες» των φυτών. Πράγματι την πρώτη χρονιά και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχαμε αρκετά έσοδα λίγο μετά την έναρξη της συγκομιδής το χαλάζι κατέστρεψε τους κόπους 4 μηνών. Η απογοήτευση ήταν ιδιαίτερα έντονη και το «γαμώτο» σχεδόν έπαιρνε μορφή.

Πολύ θετική με κυρίαρχο ρόλο στην έκβαση θεωρώ την επαφή της οικογένειας, τις συζητήσεις, τις αξίες μας και το ότι πάντα λειτουργούσαμε ως ομάδα. Γενικότερα, οι ανθρώπινες σχέσεις (οικογένεια, φίλοι, σύντροφοι) στην περίοδο της κρίσης είναι το μόνο πράγμα που σου δίνει ώθηση.

Επειδή λοιπόν έχω όνομα και δεν είμαι γενικά και αόριστα «ο λαός» και «η κοινωνία» που λένε στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα συνέδρια δεν ανέχομαι εκπτώσεις στη ζωή μου, ούτε ανέχομαι ατάκες κλισέ πια «καλά είστε υπάρχουν και χειρότερα». Σαφώς και υπάρχουν και χειρότερα αυτό όμως δεν ακυρώνει το δικό μου πρόβλημα, ούτε το ελαχιστοποιεί. Είναι άσχημο όταν αισθάνεσαι τόσο ευάλωτος και όταν χάνεται η αξιοπρέπειά σου σαν οντότητα, να σου δημιουργούν ενοχές για αυτά που βιώνεις επειδή υπάρχουν και χειρότερα.

Οι κοινωνίες είναι εξελιγμένες. Η τεχνολογία, τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι σε αφθονία. Είναι άδικο να σου στερούν την πρόσβαση σε αυτές.

4 χρόνια δεν έχω θέρμανση στο σπίτι μου. «Καλά είσαι, μένεις στην Αθήνα δεν έχετε κρύο εκεί», λένε κάποιοι και θυμώνω. Θυμώνω γιατί το πρόβημα δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η θέρμανση (πράγματι δεν έχει ιδιαίτερο κρύο), όσο το γεγονός ότι την δικαιούμαι.

Δεν μπορούσα να βγάλω εισιτήριο για τα ΜΜΜ, πρακτικά αν έκανες τον «προϋπολογισμό» του μήνα δεν «έβγαινε». Με έπιασαν χωρίς εισιτήριο για να μου πούνε ότι «αυτό καίει πετρέλαιο και με το να μην πληρώνεις εισιτήριο βάζεις το κράτος μέσα». Έτσι μου είπαν. Απάντησα κατάλληλα, δεν θα σταθώ σε αυτό. Όμως, όσα κότσια και να έχεις ή όσο και να έχεις επίγνωση των δικαιωμάτων σου, θεωρώντας τα αυτονόητα, όταν σε κοιτάζει ένα ολόκληρο λεωφορείο δεν υπάρχει περίπτωση να μην αισθανθείς έστω και λίγο άσχημα.

Αυτά τα χρόνια και πριν την κρίση πάντα κατέβαινα στο δρόμο για να διεκδικήσω όσα θεωρούσα ότι οφείλουμε να διαθέτουμε ή για όσα καταπατώνται. Τα χρόνια της κρίσης, συμμετείχα με μεγάλο πάθος και όρεξη. Πίστευα ότι θα καταφέρω να αλλάξω τον κόσμο. Χημικά, τραμπουκισμοί, χτυπήματα και κυνηγητό από τα όργανα καταστολής γιατί διεκδικούσαμε τα αυτονόητα. Πίστεψα ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι που άρχισα να χάνω τον εαυτό μου όταν όλα έσκασαν σαν μπαλόνι. Οι κινητοποιήσεις ήταν τεράστιες και αυτά τα χρόνια «άφησαν» αναμφισβήτητα κάποια σημαντικά πράγματα. Χαίρομαι που δεν κάθισα ποτέ στον καναπέ μου. Όμως από την άλλη κάποιες φορές που τα σκέφτομαι όλα αυτά μου μένουν στο νου η καταστολή, τα ψυχοπιεστικά γεγονότα από τους μπάτσους και η απογοήτευση.

Όταν ένα κίνημα ή μία προσπάθεια που μοιάζει «δυνατή» τελικά καταρρέει όπως και να έχει αισθάνεσαι ευάλωτος, αισθάνεσαι ότι «δεν έκανες τίποτα τελικά» και αυτά είναι ανθρώπινα συναισθήματα. Αν κάποιος ισχυριστεί ότι δεν τα ένιωσε θα λέει ψέμματα.

Τα Μνημόνια ψηφίστηκαν όλα τελικά. Οι αγωνίες μας, οι φόβοι μας, τα νοσοκομεία με τραυματισμένους φίλους ή με αναπνευστικά προβλήματα περνάνε από το μυαλό μου και η αδικία που αισθάνομαι διογκώνεται. Μοιάζουν ρομαντικά όσα λέω αλλά αν τα δεις με μία πρώτη ματιά διαπιστώνεις ότι όλα γίνονται για το τίποτα. Συμφέροντα τραπεζών, χωρών που ηγούνται και της ελίτ πληρώνουμε. Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Βρήκα δουλειά και στο αντικείμενό μου για έξι μήνες. Δεν συνέχισα όμως, οι όροι τους ήταν τουλάχιστον απαράδεκτοι. Το πτυχίο πλέον μοιάζει κωλόχαρτο και εσύ υποχρεούσαι να κάνεις οτιδήποτε άσχετο πέρα από αυτό για το οποίο σε προσέλαβαν. Καψώνια και ειρωνίες, ελάχιστα χρήματα, καθυστέρηση πληρωμών γιατί πια το αφεντικό κάνει ό,τι γουστάρει. Εσύ ως εργαζόμενος είσαι ανύπαρκτος. Να την χέσω τέτοια δουλειά και τέτοιες συνθήκες. Όχι, δεν θα το κάνω αυτό στον εαυτό μου.

Ο πατέρας μου ξαναβρήκε δουλειά στις αρχές του 2014 και τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν ξανά κάποιους φυσιολογικούς ρυθμούς για τα δεδομένα πάντοτε της εποχής αλλά και για την ψυχική τους υγεία και την ισορροπία αυτής.

Πέρασαν πέντε χρόνια και δεν κατάφεραν να ταξιδέψω στο εξωτερικό. Δεν κατάφερα να πάω εράσμους. «Μα γιατί;» έλεγαν κάποιοι. «Δεν κοστίζει πολλά». Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι τίθεται θέμα για την επιβίωσή μου οτιδήποτε κοστίζει έστω και λίγο μου ξετινάζει την οικονομία που κάνω. Πέντε χρόνια και έκοψα το θέατρο (περιορισμένο αρκετά πια), έκοψα τις συναυλίες (περιορισμένες στο ελάχιστο). Πέντε χρόνια και έκοψα τα φτερά μου.

Πάλι καλά που υπάρχουν τα φεστιβαλ με το συμβολικό ποσό ή τα βράχια απέναντι από τους συναυλιακούς χώρους που τ’ ανεβαίνουμε για να απολαύσουμε ένα Live που δεν μπορούμε να κόψουμε εισιτήριο. Ίσως κάποια να μοιάζουν «χαζά» όμως όταν πρόκειται για εκπτώσεις στην ζωή κάποιου τίποτα δεν είναι χαζό. Όλοι ξέρουμε πια ότι ο άνθρωπος προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τις αποδέχεσαι. Πάλι καλά που έχουμε φίλους από νησιά και ίσως πάμε για διακοπές. Πάλι καλά που μας αρέσει το κάμπινγκ και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάμε κάπου λίγες μέρες.

Πάλι καλά το ένα, πάλι καλά το άλλο και τα χρόνια περνούν μάγκες μου.

Θα φτάσω στα 30 μου και πάλι δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κάνω όσα επιθυμώ. Γιατί; Και ξέρω περί καπιταλισμού, συστήματος, συμφερόντων και οικονομικών, αλλά θέλω και λύση απτή πια. Βαρέθηκα τις Θεωρίες και τις αόριστες προτάσεις. Κουράστηκα! Ζούμε μία φορά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κλέβει αδίστακτα ζωές ανθρώπων. Και όμως τις κλέβει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων. Και όπως παίζει με αυτές σαν να έπαιζε ηλεκτρονικό παιχνίδι με δυνατότητα restart. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει το restart.

Ούτε να τα μαζέψω και να σηκωθώ να φύγω στο εξωτερικό επιθυμώ. Δεν θέλω να φύγω, πού να πάω; Εδώ φεύγουν οι φίλοι σου διακοπές το καλοκαίρι και ο περίγυρος και αισθάνεσαι «μία ξένη» στην Αθήνα. Δεν θέλω να φύγω κυνηγημένη, θα ήθελα να φύγω από επιλογή.

Πέντε χρόνια Μνημόνιο και παρατηρώ τον εαυτό μου πέρα από τις εκπτώσεις που κάνει να αφήνει στην άκρη μέχρι νεοτέρας και όνειρα που είχε και ήταν αδιαπραγμάτευτα μέχρι πρότινος. Φοβάμαι να συμβαίνει, όμως έχει ήδη ξεκινήσει. Και δικαιολογώ την κούρασή μου και το αδιέξοδο. Έχω δικαίωμα να το περάσω μέχρι να ξανασηκωθώ. Όμως είναι βάρβαρο να σου κλέβουν τα παραγωγικά σου χρόνια και τα δικαιώματά σου όπως και να το κάνουμε.

Και η Μέρκελ (και η κάθε Μέρκελ, δεν προσωποποιώ γιατί όλο αυτό το σύστημα είναι πολύ πιο βαθύ. Όλοι τα γνωρίζουμε, δεν θα σταθώ σε αυτά.) λέει, η πολιτική είναι σκληρή κάποιες φορές. Παίζουν με την νοημοσύνη μας και την ζωή μας τόσο εύκολα.

Είμαι 25 ετών και «περιμένω την πρώτη δίκαιη ευκαιρία στην ζωή μου».

Κλείνω χωρίς όνομα. Όχι γιατί ντρέπομαι, αλλά γιατί η «κατάθεση της ψυχής» δεν μπορεί να γίνει ποτέ επώνυμα. Αν γίνει παύει να αποκαλείται «κατάθεση ψυχής». Αυτό γιατί κάποια πράγματα είναι σκέψεις, αντιπαραθέσεις, ιδεολογικές συγκρούσεις με τον εαυτό και αντιφάσεις που πέφτεις κατά καιρούς και που επεξεργάζεσαι σαν άτομο με το άτομό σου.

3pointmagazine μέσω eleutheriellada ,logiosermis

COBRA: - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CABAL!


Η τελευταία συνέντευξη του Cobra..

- Ο Βαρουφάκης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης απειλήθηκαν, τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειες τους! Η Ανατολική Συμμαχία (BRICS) πρότεινε βοήθεια στην Ελλάδα αλλά αυτό εξαγρίωσε την Cabal με αποτέλεσμα να ενταθεί η διαμάχη μεταξύ των.

- Η JP Morgan ελέγχει με δικό της λογισμικό το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, αλλά πριν λίγες μέρες οι Φωτεινές Δυνάμεις κάνοντας μια πρόβα τζενεράλε, το ξεπέρασαν!

- Η Αμερικανική κυβέρνηση προχωρεί σε νομοθετική ρύθμιση υποχρεωτικών εμβολιασμών σε παιδιά, γεγονός που έχει άμεση σχέση με τους "ξαφνικούς" θανάτους 8 ολιστικών ιατρών στις ΗΠΑ.

- Ο Χένρυ Κίσσιγκερ είναι ο πρόεδρος της "επιτροπής των 200" που ανέφερε ο Lt Gonzales (πρόκειται για τον David Wilcock) στον Corey Goody, ο οποίος είναι ενσαρκωμένο ερπετό από τον αστερισμό του Δράκοντος. Του απομένει ελάχιστος χρόνος ζωής, εκτός κι' αν τον προλάβει η επέμβαση των Γαλαξιακών Δυνάμεων, οπότε θα συλληφθεί και θα σταλεί στον Κεντρικό Γαλαξιακό Ήλιο για ολική αναδιάταξη!

- Πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται τα αγρογλυφικά, αναφέρουν πως αισθάνονται αδιαθεσία. Αυτό είναι σωστό διότι η θετική ενέργεια παραμένει στον χώρο των αγρογλυφικών, η οποία δρα θετικά και αποτοξινώνει!

- Η ψυχές όλων δημιουργήθηκαν από την αλληλοεπίδραση της Πηγής και της τυχαιότητας της Κοσμικής Ανωμαλίας, δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις, διότι ο μόνος τρόπος για να απορροφήσει την ανωμαλία η Πηγή, είναι να την βιώσει η ίδια. Επομένως οι ψυχές είναι προβολές της Πηγής εντός της Κοσμικής Ανωμαλίας.

- Η ομάδα "Χίμαιρα" από την δεκαετία του '40 ενεργοποίησε έναν υπερ-υπολογιστή με την βοήθεια του οποίου επέβλεπε την εμφύτευση εμφυτευμάτων (implants) στον πληθυσμό της επιφάνειας.Το πρόγραμμα αυτό αναβαθμίστηκε μετά την εισβολή των "Αρχόντων" (των αποστατών του Ωρίωνα) το 1996. Αν όμως επιχειρήσουν τώρα την χρήση του μαζί με την Cabal, τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις..

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η CABAL

Το επαναδημοσιεύω γιατί είναι πολύ επίκαιρο. Αυτή είναι η CABAL στην οποία αναφέρονται ο David Wilcock και ο Benjamin Fulford και που σύμφωνα με την πρόσφατη συνέντευξη του Cobra απείλησε στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και μέλη των οικογενειών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί ο Τσίπρας ανέκρουσε πρύμναν και προσπαθεί να επιβάλει ένα νέο μνημόνιο τρισχειρότερο από τα προηγούμενα!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η CABAL

Capital Controls: Τι θα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για τις αναλήψεις

Από το Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η... τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα, ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.


Ετσι, όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα, ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσόν μέχρι τα 300 ευρώ).

Από εκεί και πέρα το κοντέρ θα μηδενίσει, και θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρω ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι την Παρασκευή 1η Αυγούστου. Με άλλα λόγια, το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή την Δευτέρα) ή 240 την μεθεπόμενη (την Τρίτη) και πάει λέγοντας. Διαφορετικά θα μπορούν να τα παίρνουν μαζεμένα τα 420 ευρω συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Και το ίδιο θα συμβαίνει εφεξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να αλλάξει κάτι με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
iefimerida.gr

O JAMES PETRAS ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΕΥΡΑΔΑΚΗ


E-roi.gr... Ο «Διάλογος» της Νέας Υόρκης με το Μιχάλη Νευραδάκη στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό e-roi,gr. 3 Απριλίου 2015.

Η εκπομπή «Διάλογος» με το Μιχάλη Νευραδάκη, σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον γνωστό Ελληνοαμερικανό επιστήμονα, συγγραφέα και αναλυτή James Petras, επίτιμο καθηγητή κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης. Ο James Petras είναι πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και ηγετών όπως τον Σάλβαντορ Αλιέντε στη Χιλή και τον Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα. Στη συνέντευξη ο Petras μιλάει για την συνεργασία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η οικογένεια Παπανδρέου κατέστρεψαν την Ελλάδα. Επίσης, ο Petras θα αναλύσει τους πρώτους δύο μήνες της νέας Ελληνικής κυβέρνησης και προσφέρει τις δικές του προτάσεις για τις πολιτικές που πιστεύει ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ελλάδα για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της οικονομικής κρίσης.

Επίσης θα ακούσετε το καθιερωμένο σχόλιο από το Μιχάλη Νευραδάκη που αφορά τις πρόσφατες επικίνδυνες κινήσεις της νέας Ελληνικής κυβέρνησης.
 

 
 

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ - ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ!




Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Μυτιλήνη, έπειτα από την σύλληψη ενός Ιρανού ο οποίος ισχυρίστηκε αρχικά ότι είναι πρώην μαχητής του ISIS και τελικά αποδεικνύεται πως πρόκειται για υπερκατάσκοπο, οποίος έχει αυτομολήσει στην Δύση!

Το... "πλούσιο παρελθόν" στο Ιράν

Ο 51χρονος Ιρανός, ο οποίος αποδείχθηκε πρώην στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας του, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας και μέλος των “Φρουρών της Επανάστασης”.
Ο "υπερπράκτορας" που αυτομόλησε στην Δύση ελέω... Αλ Καϊντα.

Της οργάνωσης δηλαδή που ανέτρεψε το Σάχη και επανέφερε το Χομεϊνί στην εξουσία, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο τις Μυτιλήνης, καθώς προσπαθούσε να επιβιβάσει σε πτήση για το Βερολίνο με πλαστά διαβατήρια τρεις αδελφές από το Αφγανιστάν.

Το κλιμάκιο τις ΕΥΠ που εξέτασε τον Ιρανό, κατάλαβε πως μάλλον έχει να κάνει μ' έναν υπερπράκτορα, ο οποίος το 2010 αυτομόλησε στην Δύση εγκαταλείποντας το Ιράν, καθώς φέρεται να είχε αποκαλύψει σε ξένες μυστικές Υπηρεσίες υπόγεια διασύνδεση των Ιρανικών Υπηρεσιών με την “Αλ Κάϊντα”.

Όπως ενημερώθηκαν τα στελέχη της ΕΥΠ από Μυστική Υπηρεσία βορειοευρωπαϊκής χώρας, αλλά κι ένα πληροφοριακό δελτίο που έφθασε στα γραφεία τους από Υπηρεσίες... πέραν του Ατλαντικού, διαπιστώθηκε πως ο 51χρονος έκανε παιχνίδι μέχρι πρότινος με Καναδικές και Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, ενώ διέμενε για τουλάχιστον τρία χρόνια στην Γερμανία, όπου είχε καταθέσει αίτημα ασύλου.

Τα "λαβράκια" στο κινητό του και η ιστορία για να "θολώσει τα νερά"

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κινητό τηλέφωνο του 51χρονου πράκτορα, έχουν βρεθεί έγγραφα που αφορούν σε δραστηριότητες μυστικής υπηρεσίας γειτονικής με την Ελλάδα χώρας, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο από στρατόπεδα Τζιχαντιστών, πιθανότατα κάπου στην Συρία.

Είχε έγγραφα για δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών γειτονικής μας χώρας!

Μάλιστα και όπως διαπιστώθηκε από την ηλεκτρονική εξέταση του κινητού του τηλεφώνου, οι φωτογραφίες των εγγράφων όσο και τα βίντεο από τα στρατόπεδα των Τζιχαντιστών έχουν τραβηχτεί από την ίδια συσκευή.

Ωστόσο, ο ίδιος σε μια προσπάθεια να “θολώσει τα νερά”, είπε στα στελέχη της ΕΥΠ πως το κινητό το αγόρασε με σύνδεση από έναν άγνωστο Τούρκο στον Πειραιά, από τον οποίο και προμηθεύτηκε τα πλαστά βουλγάρικα διαβατήρια με τα οποία ειχε τροφοδοτήσει τις τρεις αδελφές από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην ερώτηση των Ελλήνων για τα τα στοιχεία στο κινητό του, ο 51χρονος είπε πως ανήκουν στον άγνωστο Τούρκο και ο ίδιος δεν πρόλαβε να τα σβήσει.

Οι διασυνδέσεις με Τούρκους και η "εκπαίδευση" στην Βόρειο Κορέα

Πλέον στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει οι σχέσεις που έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με Τούρκους που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν "περίεργες" διασυνδέσεις.

Με... μεταπτυχιακό στις δολιοφθορές βασικών δομών!

Επίσης από πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι Ελληνικές Αρχές από την στενή συνεργασία που είχαν με ξένες Μυστικές Υπηρεσίες, προέκυψαν στοιχεία που θέλουν τον 51χρονο Ιρανό να είναι εκπαιδευμένος στην Βόρειο Κορέα στην προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων, στην διείσδυση σε ξένες Υπηρεσίες αλλά και στην οργάνωση δολιοφθορών βασικών δομών σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ήδη ο 51χρονος έχει μεταφερθεί σε ειδικό χώρο κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου αναμένεται να έχει συχνές συναντήσεις με Έλληνες πράκτορες.

ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER & Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα






Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις – Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010 – Η ανανέωση της σύμβασης Cooper ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και τυπικά η σύμβαση cooper – Γιατί εκτέλεσαν τον οικονομολόγο Δημήτρη Μπάτση το 1952!
Πολλοί θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα από το 1974 και εντεύθεν δεν απετόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίον “έκρυβε και κρύβει” η Ελληνική επικράτεια, παρά τίς κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της απο γείτονες, όργανα συμφερόντων και άσπονδους “φίλους”.
Δεν εγνώριζαν !!!, δεν υπήρχαν στοιχεία !!!, ή υπήρχε κάτι άλλο το οποίο τούς απαγόρευε ρητά και δια «ροπάλου» έστω και την παραμικρή αναφορά περί του θέματος του “ορυκτού πλούτου” της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των (υπεδάφιων και υποθαλάσσιων) υδρογονανθράκων.
Σε ποιους παρεχωρήθη η χώρα, ή τουλάχιστον η διαχείρισή της, ώς οικόπεδο άνευ ιδιοκτήτου ;;;
Προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγχρόνως προβληματισμό, το ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα με μοναδικό ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μην έχει αναπτύξει ανάλογη βιομηχανία, και μάλιστα εάν κρίνουμε από τα “ορυκτά” στα οποία θα αναφερθώ παρακάτω, η βιομηχανία αυτή θα αποτελούσε και “μονοπώλιο” στην Ευρώπη, μιάς και τέτοια ορυκτά δεν υπάρχουν σε αυτήν.
Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται τα έσοδα από ανάλογη βιομηχανική δραστηριότητα είναι τεράστια, εξ αιτίας του γεγονότος ότι αυτά τα ορυκτά χρησιμοποιούνται ώς προαπαιτούμενα στην κατασκευή μηχανημάτων, πολεμικού υλικού, διαστημικών εξαρτημάτων και άλλων “χρησίμων” κατασκευών και υπάρχουν αποκλειστικά και σε ποσότητες εκμεταλλεύσιμες στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος.Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος το έτος 2009 και σήμερα βέβαια, φαντάζει “παρωνυχίδα” μπροστά στο μέγεθος του ποσού των Εσόδων τα οποία θα προέκυπταν από αντίστοιχη και ανάλογη ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητος στην Ελλάδα.
Ως φαίνεται η “ομερτά” στα υψηλά κλιμάκια των κυβερνήσεων από το 1940 και εντεύθεν στην Ελλάδα προέκυπτε από ανάλογες συμβάσεις με αυτήν της λεγόμενης “cooper”, ή αλλιώς την σύμβαση εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου με την Hugh Cooper & co, την οποίαν απεκάλυψε ο Δ. Μπάτσης στο βιβλίο του με τίτλο “Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα”.
Οφείλω να επισημάνω ότι την τελευταία 35ετία υπήρξε πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας, συνειδητά ή όχι από ένα πολιτικό προσωπικό, ας το κρίνει ο κάθε αναγνώστης.
Ένα είναι βέβαιο, ότι το «Γουδί» πρέπει να ξαναλειτουργήσει, μας «φτωχοποιούν» με σχέδιο υφαρπαγής του πλούτου της χώρας.
Και υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι συνεννούν, Δυστυχώς !!!

Ο μακαρίτης ο Δ. Μπάτσης στο βιβλίο που ειχε γράψει το 1947 με τίτλο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης «σύμβασης Cooper» και τούς αντισυμβαλλόμενους αυτής, (υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010). Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται κάτι σαν «ιερό κείμενο», από υπουργό σε υπουργό, βάσει της οποίας τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος (με ότι αυτός συμπεριλαμβάνει), τίθενται υπό την αποκλειστική αιγίδα και διαχείριση, ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών, τού οποίου υψηλά ιστάμενα στελέχη αφίχθησαν προσφάτως εν Αθήναις. Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να εκτελεστεί ο Δημήτρης Μπάτσης μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη το έτος 1952. Απο τους «12», που ήταν για «ντουφέκι», επέλεξαν μόνον τούς «3», ένας εκ των οποίων ήταν και ο Δ. Μπάτσης. Εκτοτε κανένας πολιτικός δεν αποτόλμησε να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Εξ ού και οι δημόσιες αρνήσεις εντός της βουλής των Ελλήνων, των ΓΑΠ, Θ.Πάγκαλου, και άλλων, περί της υπάρξεως υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με σιδηρο-χρώμιο και νικέλιο και άλλα «βαρέα» μέταλλα, αλλά δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα, ούτε ξυραφάκι. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.
Ο ακριβής τίτλος και το περιεχόμενο της «σύμβασης» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Hugh Cooper & Co, απεκαλύφθη σε σύγγραμμα το οποίο δημοσίευσε, ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης, συγγραφέας του σημαντικού έργου «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» (εκδ. «Τα νέα βιβλία», το έτος 1947) στο οποίο αναλύει τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.
Και βέβαια μια τέτοιας μορφής εκμετάλλευση της συμμαχικής βοήθειας 45 Εθνών (ΟΥΝΡΑ), αποτελεί παράβαση θεμελιώδους διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της ΟΥΝΡΑ, που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των εφοδίων της για προνομιακή ωφέλεια, οικονομική ή πολιτική, ορισμένης μερίδας του πληθυσμού (τούς αντισυμβαλλόμενους δια της συμβάσεως cooper) και ότι η διανομή πρέπει να είναι δίκαιη και ίση στον πληθυσμό.
Αποτελεί ή δεν αποτελεί αυτή η σύμβαση (cooper) παράνομο πλουτισμό και αντίθετο προς τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της ΟΥΝΡΑ σε βάρος του συμμάχου Ελληνικού Λαού;
Ναι ή όχι;
Η ανανέωση της σύμβασης «cooper» ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα «χρεοκόπησε» το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και «τυπικά» η σύμβαση cooper.
Ανανεώθηκε η σύμβαση Cooper και αν ναι από ποιόν και γιατί ;;;
Εχω πει αρκετές φορές σε αντίστοιχα άρθρα μου ότι η λεγόμενη “χρεοκοπία” της Ελλάδος, ή αλλιώς η σχεδιασμένη και ελεγχόμενη “πτώχευσή” της, αποτελούσε αντικείμενο ευρύτερων γεωπολιτικών οικονομικών συμφερόντων, δεν γνώριζα όμως το χρονικό βάθος και το οικονομικό εύρος αυτού του σχεδιασμού, ήταν αδύνατον άλλωστε, όπως πλέον προκύπτει από τα στοιχεία στα οποία εδράζω την πεποίθησή μου περί αυτού.
Έλεγε ο Δ. Μπάτσης στο εισαγωγικό του συγγράμματός του “ Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη, τότε και μόνο τότε, όταν η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της. Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας”.
Η οικονομική και Εθνική απεξάρτηση από ξένα οικονομικά κέντρα, είναι δυνατόν να γίνει μέσα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, και αυτό θα πρέπει να αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ απαράβατο.
Θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη Εθνική στρατηγική επιλογή η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, ανάλογη της αντίστοιχης της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, χωρίς δεσμεύσεις και συμβάσεις, υπογεγραμμένες από δοσίλογους πολιτικούς.
Τώρα γνωρίζουν, δεν έχουν κανένα άλλοθι περί μη γνώσης, ή τουλάχιστον ας διασταυρώσουν τα λεγόμενά μας.
Αναφέρομαι συνεχώς στον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, και θα πρέπει να αναφέρω και από τί συνίσταται αυτός ο “ορυκτός πλούτος”, για τον οποίον πάρα πολλοί Έλληνες, αφανώς, έδωσαν και την ζωή τους, για να έχουν τα παιδιά μας το δικαίωμα να τον αξιοποιήσουν και να τον εκμεταλλευτούν και όχι να εξαναγκάζονται να “ξενιτεύονται” επειδή κάποιοι, εντός και εκτός της Ελλάδος, αποφάσισαν έτσι.
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150.
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών, ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros (ο συνομιλητής του ΓΑΠ), η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους “Σύμβολο” του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου (U 235), στην διεθνή αγορά το έτος 1998 ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!
O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών.
Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.
Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και συγκεκριμένα:
1.Λιγνίτης:
Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

2.Αλουμίνιο:
Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

3.Βωξίτης:
Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

4.Μαγγάνιο:
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

5.Νικέλιο:
Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

6.Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
7.Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

8.Χρωμίτης:
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

9.Ουράνιο:
Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα.

Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσουν στο μέλλον και οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ:
Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.

Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή.
Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.
Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.
Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές !!!»
Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος.
Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του »μεθανίου» που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Ουσιαστικά πρόκειται για 10.000 τόνους Όσμιο και 100.000 τόνους Κόκκινο υδράργυρο !!!
Σχετικά άρθρα:
ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ COOPER
Για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος στην ελληνική επικράτεια και γιατί αυτό γίνεται τώρα; Υπάρχουν απαντήσεις;
Μια απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είχε συνυπογράψει με τις ΗΠΑ την λεγόμενη Σύμβαση Cooper.
Η «Σύμβαση Cooper» επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940) Περί κυρώσεως συμβάσεως διά την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.
Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της Χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών! ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», αποκάλυψε την ύπαρξη της. Το κείμενο για το θέμα που μας απασχολεί δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά με τα αρχικά του συγγραφέα με άρθρο που εξέδωσε για να υποστηρίξει τη θέση περί βιωσιμότητας της Ελληνικής οικονομίας στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου 1946), το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς που διηύθυνε ο Δ. Μπάτσης και το εξέδιδε μαζί με τον Νίκο Κιτσίκη βουλευτή της Αριστεράς και πλειοψηφήσαντα υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Θεωρείται ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εκτελέστηκε ο Μπάτσης. Ως γνωστόν οι Αμερικανοί επέβαλαν την εκτέλεση του Μπελογιάννη και τριών ακόμη αγωνιστών που προασπίζονταν την πατρίδα τους. Σ’ αυτούς συγκαταλεγόταν και ο Δ. Μπάτσης που ειρήσθω εν παρόδω ήταν γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας (ο πατέρας του ήταν ναύαρχος).

Δεν αποτελεί εικοτολογία αλλά ρεαλιστική υπόθεση που επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα, ότι επειδή η σύμβαση έληξε, έπρεπε ο έλεγχος που ασκούταν με την σύμβαση αυτή, να ανανεωθεί με κάποιο τρόπο και ο τρόπος ήταν αυτός που ξεκίνησαν με τον ΓΑΠ όταν διακήρυττε ότι η χώρα είναι Τιτανικός με φαύλους επιβάτες και που σήμερα συνεχίζουν οι όμοιοί του να εξελίσσουν μέχρι την ολοκληρωτική εφαρμογή του, πτωχεύοντας σήμερα την Ελλάδα και βυθίζοντας τον Ελληνικό Λάο στην εξαθλίωση.
Επειδή πολλοί νενέκοι, πολιτικάντηδες αλλά και απλοί πολίτες, ψηφοφόροι, σχολιαστές και κάθε είδους yes men, από άγνοια ή δουλικότητα ισχυρίζονται ότι η επίκληση της σύμβασης αποτελεί «αναμετάδοση ψεμάτων» επειδή δήθεν η σύμβαση αυτή «αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα παραγόταν από τα νερά του Αχελώου», θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις εξετάζοντας τα επί μέρους άρθρα και διατάξεις του Α.Ν. 2220/1940 και ειδικότερα τις: διατάξεις στο Α΄ Μέρος, Κεφάλαιο Ι΄, άρθρο 1, παράγραφος 1, εδάφιο (στ) σελ. 401, τις διατάξεις στο Β΄ Μέρος της σύμβασης, άρθρο 52 σελ. 421, άρθρο 56 παράγραφος 1 (σελ. 422) και άρθρο 56 παράγραφοι 4 & 5 (σελ. 422) και πάλι στο Α΄ Μέρος της Σύμβασης, Κεφάλαιο ΙΙΙ, άρθρο 30, παράγραφοι 1 και 5 (σελ. 412).
Θα πρέπει ιδιαίτερα να αναγνωσθεί το Β΄ Μέρος του Α.Ν. 2220/1940 γιατί εκεί βρίσκεται το «ψητό».
Στον νόμο αυτόν χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της αδόκητης ενσφήνωσης και παρείσφρησης διατάξεων που δεν έχουν σχέση με τον ίδιο τον νόμο, σαν διατάξεις που το περιεχόμενο τους νομιμοποιείται από τον εν λόγω νόμο έτσι ώστε να διαλάθουν της προσοχής, αντί να κατατεθούν ως διατάξεις άλλου οικείου προς αυτές νόμου, ακριβώς επειδή η θέσπιση ενός τέτοιου νόμου αποτελεί πρόκληση. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται αφειδώς και από τους σύγχρονους νομοθετούντες νενέκους πολιτικάντηδες.
Από τα παρατιθέμενα αποσπάσματα του Α.Ν. 2220/1940 βλέπουμε ότι:
Εκτός από την κατασκευή και εκμετάλλευση από τον Ανάδοχο, για 70 χρόνια (άρθρο 30) των τριών φραγμάτων (Κρεμαστών, Πρεβέντζας και Κριεκουκιού) στον ποταμό Αχελώο προβλεπόταν και κατασκευή, ιδιοκτησία και εκμετάλλευση ηλεκτρικού δικτύου για την πώληση ή για ιδία χρήση «της παραχθησομένης ηλεκτρικής ενεργείας» σε εργοστάσια του Αναδόχου (άρθρο 52) για την επεξεργασία πρώτων υλών που το consortium θα ίδρυε όπου και όποτε ήθελε έχοντας μάλιστα και το δικαίωμα αποκλεισμού τρίτων (exclusion’s right). Αλλά δεν φτάνουν αυτά, εντελώς αναπάντεχα (στο άρθρο 56, παράγραφος 2) δίδεται δικαίωμα στον Ανάδοχο να ιδρύσει παρόμοιες υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στους ποταμούς Αλιάκμονα, Μόρνο και Φείδαρι, παρά το ότι ο τίτλος της σύμβασης (και ο Α.Ν.) αναφέρεται μόνο στον Αχελώο. Πρέπει εδώ να προσθέσουμε ότι πουθενά στον Νόμο δεν αναφέρεται κάποιο μέτρο οικολογικής προστασίας. Με απλά λόγια το consortium είχε το δικαίωμα να στήσει σε όποιο σημείο της Ελληνικής Επικράτειας ήθελε δικά του εργοστάσια κάθε είδους και μάλιστα επεξεργασίας πρώτων υλών, που δεν θα τις έφερνε βέβαια από το εξωτερικό αλλά θα τις εξόρυσσε από το υπέδαφος της χώρας, και να τα τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα περνώντας δίκτυο από όπου ήθελε, και επί πλέον οι κεντρικές ή τοπικές αρχές ήταν υποχρεωμένες να του παράσχουν κάθε νομική και πρακτική βοήθεια με αστυνόμευση, απαλλοτριώσεις, απαγορεύσεις χρήσης από πρώην ιδιοκτήτες, όμορους, κλπ, αλλά επιπλέον αυτά όλα μπορούσε (άρθρο 56 παράγραφοι 2, 4, 5 και 6) να τα κάνει αποκλείοντας οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο ανταγωνιστή από το να πράξει το ίδιο! Αν αυτό δεν είναι πλήρης παράδοση σε αποικιακό μονοπώλιο, τότε θα πρέπει να επανακαθορίσουμε τον όρο αποικιοκρατία!
Η σύμβαση αυτή ενώ αναφέρεται στην κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών έργων στον ποταμό Αχελώο όπως προκύπτει και από τον τίτλο του Α.Ν. 2220/40, και ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης θα ανέμενε ότι αφορά μόνο τον Αχελώο και το πολύ μόνο στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο της Χώρας, όπου η μεταφορά και διανομή θα αναλαμβανόταν από τον κρατικό ή άλλον φορέα, στην πραγματικότητα παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα στον ανάδοχο να κάνει όλα όσα προαναφέρθηκαν.
Βέβαια οι Αμερικανοί έχοντας από το 1940 μέχρι και πρόσφατα άλλες πλουτοπαραγωγικές προτεραιότητες από άλλες πιο «φτηνές» και προσφόρες πηγές από μεγάλο μέρος του πλανήτη, απλώς «πάγωσαν» για το μέλλον κάθε εξόρυξη πλούτου από την Ελλάδα, εκτός από τις εξορύξεις του αλουμινιούχου βωξίτη. (Όπως είναι γνωστό το αλουμίνιο αποκταται ως καθαρό μέταλλο μόνο με την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος αντίθετα από τον σίδηρο που η αναγωγή και ο διαχωρισμός του από τα σιδηρούχα μεταλλεύματα γίνεται με την καύση άνθρακος. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι βιομηχανίες καθαρισμού του αλουμινίου είναι εξαιρετικά ηλεκτροβόρες. Στον λόγο αυτόν οφείλεται και η πρόβλεψη (πολύ σωστά) της κατασκευής ηλεκτροπαραγωγών μονάδων.).
Οι Αμερικανοί λοιπόν «πάγωσαν» κάθε σχετική αναπτυξιακή προσπάθεια και οι έλληνες υπουργοί βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ι. Ζίγδη κρατούσαν ανήμποροι στα συρτάρια τους τον σχετικό νόμο 2220/40 μη επιτρέποντας στην Ελλάδα να προχωρήσει προς το αναπτυξιακό της μέλλον. Όμως το μέλλον είναι τώρα παρόν και με την λήξη της Σύμβασης Cooper το 2010 παίζεται το καινούριο παιχνίδι, αφού η δυστυχία που απλώνουν παντού με τα τύπου Γ.Α. Παπαντρέου τερτίπια δεν είναι για αυτούς (τους ας τους πούμε ανθρώπους τύπου Σόρρος) παρά μόνον διασκεδαστικά παιχνίδια. Εξωθώντας τον Ελληνικό Λαό και την Χώρα στην ανέχεια μας κολλούν την πλάτη στον τοίχο έτσι ώστε να αναγκασθούμε να υπογράψουμε νέες συμβάσεις και πάλι με επαχθείς όρους.

                            
                           Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα -Σύμβαση Cooper
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί; Μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η σύμβαση λέγεται COOPER!
Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης “συμβασης cooper”(υπεγραφη το 1940 και ληγει το 2010 και είμαι περίεργος να δω αν οι ξεφτιλισμένοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!
Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται-σαν “ιερό κείμενο”-απο υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα “στρατηγικά ορυκτά” της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος, τιθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιάννη το 1952!
Απο τους 12 που ήταν για “ντουφέκι”, επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπατσης! Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σιδερο-χρωμιο και νικελιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα.
Γράφει ο Νίκος Καράς
Από Hayate
Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα τα εξής στοιχεία .Σας τα παραθέτω αυτούσια
Παραθέτω εδώ τις συμβάσεις με την εταιρεία COOPER και τους αντιπροσώπους της στην Ελλάδα:
1. ΦΕΚ Α’ 65/17.2.1940, Αναγκαστικός νόμος 2220/1940, «Περί κυρώσεως συμβάσεως δια την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού», download από LINK (αν δεν δουλεύει ο σύνδεσμος, βάλε στοιχεία ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο)

2. ΦΕΚ Α’ 481/30.10.1936, Βασιλ. Διάταγμα «Περί παροχής αδείας επί προθεσμία δια την εκπόνησιν μελέτης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων δια την εκμετάλλευσιν των πτώσεων των ποταμών Αλιάκμονος και Αχελώου και των χειμάρρων Μόρνου και Φείδαρι», download από LINK
Παραθέτω επίσης περιληπτικά ιστορικά στοιχεία για τη λίμνη των Κρεμαστών του Αχελώου, όπως τα περιγράφει ο Ν. Τσαβαλιάς εδώ: LINK
Από τα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία προκύπτει ότι η σύμβαση με την COOPER αφορούσε στην εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας του Αχελώου. Από την παραπάνω σύντομη αφήγηση του Ν. Τσαβαλιά δεν προκύπτει ότι η εταιρεία Cooper είχε περαιτέρω ανάμιξη στο έργο. Την εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας του Αχελώου την έχει η ΔΕΗ.
Επιπλέον, όσον αφορά στον ορυκτό πλούτο στην Ελλάδα, από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει εταιρεία Cooper που κάνει ή έκανε ποτέ εκμετάλλευση ορυκτών. Οι περισσότερες μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες ήταν Ελληνικότατες (με εξαίρεση την Πεσινέ – που και αυτή σήμερα είναι Ελληνικών συμφερόντων). Εκτός και αν πιστεύεις ότι πίσω από τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ του Μποδοσάκη, το Σκαλιστήρη, το Μπάρλο, τους Βωξίτες Παρνασσού κλπ. κλπ. ήταν η Cooper με «μυστική συμφωνία» (τόσο μυστική που ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν).

Το αστείο είναι ότι η εταιρεία του Hugh Lincoln Cooper, που ήταν εξειδικευμένη στα υδροηλεκτρικά φράγματα, παρείχε τις υπηρεσίες της και για τον Στάλιν (αυτό βέβαια, διέφυγε προφανώς της προσοχής των «αρμοδίων»).

Οι σχετικές πηγές εδώ:

1. Hugh Lincoln Cooper, 1865 – 1937 ( http://www.asce.org/…x?id=2147487347 )
2. Time Magazine, 17.6.1929 ( http://www.time.com/…,723746,00.html )
3. https://www.marxists…/sufds/ch13.htm  προσοχή, ο σύνδεσμος αυτός δεν έχει εγγυημένη ασφάλεια

Επομένως, δώσε μας ένα στοιχείο από όπου να προκύπτει ότι η εταιρεία Cooper έχει κάποια δικαιώματα στην Ελλάδα σήμερα. Αλλιώς, όλα τα παραπάνω είναι αναξιόπιστα.
Όσον αφορά στην παρατήρηση του Ν. Μπογιόπουλου ότι ενώ έχουμε ορυκτό πλούτο και δεν παράγουμε ούτε ένα γραμμάριο ανοξείδωτο χάλυβα, πράγματι, έτσι είναι. Η χώρα «αποβιομηχανίστηκε» τελείως.
Ας αναρωτηθεί λοιπόν μήπως και το κόμμα του έφταιξε στο ίδιο βαθμό που έφταιξαν και οι ιντριγκαδόροι των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα αλλά και οι κηφήνες των άλλων δήθεν δημοκρατικών ή μη δυνάμεων -των οικολόγων συμπεριλαμβανομένων (ή με άλλα λόγια όλων όσων ασχολήθηκαν με την πολιτική).

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΖΙΦΡΑΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ!


http://neoellhn.blogspot.com/2015/07/blog-post_776.html

ΟΝΕΙΔΟΣ - ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ


 
Υπερψηφίστηκε, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ναι ψήφισαν 230 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 63, ενώ πέντε ψήφισαν «παρών».

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 31 «ΟΧΙ» (32 ήταν την περασμένη εβδομάδα) και 5 «Παρών» (από 6)… έναντι 39 στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης. Η ψηφοφορία ήταν οριακά καλύτερη από την προηγούμενη για την κυβέρνηση, η οποία είχε βάλει πολιτικό όριο τους 120 βουλευτές.

Η κυβέρνηση διατήρησε την πλειοψηφία των 120 εδρών. Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ στην οποία συμμετείχαν 298 Βουλευτές (απουσίασαν ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ και ο Κυριάκος Χαρακίδης από το Ποτάμι) συνολικά υπήρξαν 230 υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 63 κατά (Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ) και 5 παρών.

Έκπληξη και κοινοβουλευτικούς ψιθύρους προκάλεσε η θετική ψήφος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Όχι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Αγλαΐα Κυρίτση (Επικρατείας)
Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α΄Αθηνών)
Νάντια Βαλαβάνη (Β΄Αθηνών)
Δημήτρης Στρατούλης (Β΄Αθηνών)
Κώστας Ησυχος (Β΄Αθηνών)
Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδος)
Κων/νος Ζαχαρίας (Αρκαδίας) -Ψήφισε Οχι και παρών στο άρθρο 2
Ελένη Σωτηρίου (Αττικής)
Βασίλειος Χατζηλάμπρου (Αχαΐας)
Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας)
Αθανάσιος Σκούμας (Βοιωτίας)
Θωμάς Κώτσιας (Ευρυτανίας)
Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθίας)
Μιχαήλ Κριτσωτάκης (Ηρακλείου)
Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α΄Θεσσαλονίκης)
Ιωάννα Γαϊτάνη (Α΄Θεσσαλονίκης)
Ευαγγελία Αμμανατίδου (Β΄Θεσσαλονίκης)
Ηλίας Ιωαννίδης (Καβάλας)
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριάς)
Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας)
Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης)
Ευγενία Ουζουνίδου (Κοζάνης)
Ιωάννης Ζερδελής (Λέσβου)
Κωνσταντίνος Δελημήτρος (Μαγνησίας)
Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας)
Ελένη Ψαρέα (Μεσσηνίας)
Στάθης Λεουτσάκος (Α΄Πειραιώς)
Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β΄Πειραιώς)
Ζήσης Ζάννας (Πιερίας)
Βασίλειος Κυριακάκης (Φθιώτιδος)
Aλεξάνδρα Τσανάκα (Καβάλας) – Ψήφισε όχι επί της αρχής, παρών στο 2ο άρθρο

«Παρών» από:

Ηρώ Διώτη (Λαρίσης)
Βασιλική Λέβα (Φθιώτιδας)
Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης (Λασιθίου) -Στην προηγούμενη ψηφοφορία είχε ψηφίσει Οχι
Κασιμάτη Νίνα (Β’ Πειραιά) -Είχε ψηφίσει Ναι στην προηγούμενη ψηφοφορία
Τζήκα Δανάη (Μαγνησίας)

 
 
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters