Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

4 εκατομμύρια ευρώ μας κοστίζει το γραφείο του Γιώργου...!

Διαβάστε απόσπασμα άρθρου από ΤΟ ΒΗΜΑ
Όλοι οι «ένοικοι» του Μαξίμου “, Κυριακή 26 Ιουνίου 2005. Τι λέει το άρθρο εν ολίγοις:
  • Από τις δέκα θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών που προβλέπονται εκτός του τυπικού οργανογράμματος, ο κ. Καραμανλής έχει καλύψει μόνο τις μισές.
  • Σύμφωνα με το ΠΔ 98/2005 που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού θεωρείται «αυτοτελής δημόσια υπηρεσία» της οποίας σκοπός είναι «η άμεση υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του Πρωθυπουργού στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του». Στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού υπάγονται τα εξής έξι γραφεία: Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, Διπλωματικό γραφείο, Οικονομικό γραφείο, Γραφείο για Θέματα Ποιότητας Ζωής,Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Πρόκειται για το πλέον πολυπρόσωπο γραφείο, το οποίο έχει έξι διαφορετικά τμήματα: Διοίκησης, Σχέσεων με τους Πολίτες, Γραμματείας, Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Τμήμα Ασφαλείας με επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας και δύναμη, τα μέλη της οποίας δεν ανακοινώνονται για ευνόητους λόγους)
Συνολικά στα πιο πάνω γραφεία εκτός του τελευταίου προβλεπόταν να υπηρετούν 43 άτομα και υπηρετούσαν 30.
Το Διπλωματικό γραφείο ήταν το μόνο πλήρως στελεχωμένο γραφείο, αφού είχαν καλυφθεί και οι δέκα προβλεπόμενες θέσεις με διπλωματικούς υπαλλήλους αποσπασμένους από το υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτά συνέβαιναν το 2005 έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ.
Ας δούμε όμως τι γίνεται τώρα και μάλιστα εν μέσω κρίσης, λιτότητας και αυστηρών περικοπών..
Ο κ. Πρωθυπουργός δεν ζητάει απλά 20 συμβούλους, ζητάει 20 επιπλέον συμβούλους για αυτό και στο σχετικό ΦΕΚ ( 20 επιπλέον σύμβουλοι των 642.751 ευρώ , για τον Πρωθυπουργό !!! ), προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 212.586 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και 642.751 ευρώ για κάθε επόμενο οικονομικό έτος.

Ποιος είναι σήμερα όμως, ο Προϋπολογισμός του Γραφείου του κ. Πρωθυπουργού;
Η Λειτουργική υποστήριξη Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού ανέρχεται
σε 3.426.000 ευρώ (σελ. 123, http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/6.6.pdf )


Αυτά έκανε ο Καραμανλής ο “χοντρός” όπως πολλοί τον αποκαλούν…
Απ την άλλη, μας προέκυψε ο “λιγνός” και γυμνασμένος …
Δεν του φτάνουν του Γιώργου τα 3,4 εκατ., θέλει 4 εκατ. και άλλους 20 συμβούλους για το γραφείο του... χώρια τις εταιρείες και τις στρατιές συμβούλων που έχουν κατασκηνώσει στην χώρα μας.
Αν και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης ...
Ε ναι προτιμώ τον “χοντρό”…

Πως το ΠΑΣΟΚ στήνει ένα ολοκληρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης


Όπως έχουμε πει και σε άλλη παλαιότερη ανάρτησή μας, ήδη από 18-3-2010, πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και γνώριζε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας όσο ήταν στην αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις του από τότε με βάση την νέα διεθνιστική ιδεολογία του αρχηγού του. Γνώριζε λοιπόν πολύ καλά το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγείτο η χώρα. Όμως παρόλα αυτά πίεζε....
συνεχώς για εκλογές και έδινε αφειδώς υποσχέσεις για να αυξήσει τις πιθανότητες άνετης πλειοψηφίας, μιας και για νίκη δεν το συζητάμε. Αυτή ήταν εξασφαλισμένη.

Σύμφωνα δε με τις διεθνιστικές θέσεις που εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου, τις οποίες προφανώς δεν απέκτησε ξαφνικά σήμερα, η χώρα δεν προορίζεται πλέον για μια δημοκρατική εθνικά αυτόνομη και αυθύπαρκτη οντότητα στο διεθνές πολιτικό στερέωμα, αλλά προορίζεται να παίξει το ρόλο μιας επαρχίας κάτω από την ηγεσία διεθνών οργανισμών και στα πλαίσια της νεοταξικής ιδεολογίας του διεθνώς κατευθυνόμενου καπιταλισμού.

Επομένως και σύμφωνα πάντα με αυτή τη θέση, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ιδεολογική συνέπεια, τόσο στην οικονομία όσο και στους θεσμούς του πολιτικού συστήματος, τους εξής δρόμους:

1. Για την οικονομία η θέση του είναι ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον λόγος να προσπαθήσει για αυθύπαρκτη και αυτόνομη οικονομική ανάκαμψη, αλλά καλό είναι να τεθεί κάτω από την επίβλεψη, καθοδήγηση, εποπτεία και έλεγχο διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ κ.λ.π. Είδαμε πως ο πρωθυπουργός της χώρας, αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, αντί να προχωρήσει σιωπηλά και με σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, άρχισε να μιλάει διεθνώς για «Τιτανικό» για «Απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας» κ.λ.π., ο δε υφυπουργός του να δηλώνει ότι το ΔΝΤ ήταν από την αρχή επιλογή τους. Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά, ταυτόχρονα έφερε το μνημόνιο (που καταργεί το Σύνταγμα) προς ψήφιση μόνο με απλή πλειοψηφία και όχι με την πλειοψηφία των 180 βουλευτών προκειμένου προφανώς να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα και να μην οδηγηθεί σε παραίτηση και απωλέσει τον έλεγχο της κατάστασης με δεδομένη την αρνητική θέση που είχαν λάβει ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας.
Όμως η διεθνής αυτή επικυριαρχία είναι φυσικό να βάζει πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου. Για την διεθνή επικυριαρχία δεν έχει καμία σημασία αν εδώ θα μείνουν μόνο Έλληνες ή θα γίνει αλλοίωση του λαού με ένα σωρό λαθρομετανάστες. Δεν έχουν σημασία εργατικά, ασφαλιστικά κ.λ.π. δικαιώματα, αλλά μόνο η απόδοση των διεθνών κεφαλαίων με όποιο τίμημα.
Με την ιδεολογία αυτή έχει συνταχθεί ομόθυμα και η εδώ κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη η οποία βλέπει ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία της με τη διεθνή επικυριαρχία θα συνεχίσει απρόσκοπτα το ροκάνισμα των οικονομικών προσπαθειών του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και τα ΜΜΕ της άρχουσας τάξης, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για τη στήριξη του διεθνιστικού ΠΑΣΟΚ.

2. Σε ότι αφορά τους θεσμούς που συγκροτούν το πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με τις νέες νεοταξικές αντιλήψεις του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει λόγος για λειτουργία της δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο που θα είναι κάτω από διεθνή επικυριαρχία. Οι δημοκρατικοί θεσμοί, όπως Τοπική Αυτοδιοίκηση, η επιλογή των προσώπων των βουλευτών από τους πολίτες κ.λ.π. θα πρέπει να περισταλθούν. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση και μιλούσε για νέο νόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή για το γερμανικό μοντέλο του Εκλογικού Νόμου κ.λ.π. ότι όλα αυτά τα έβαζε κάτω από την νέα (και άγνωστη σε μας τότε) διεθνιστική του ιδεολογία.
Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες αντιλήψεις το άπλωμα της δημοκρατίας μέσα στο λαό δεν έχει νόημα. Αντίθετα θα προκαλέσει προβλήματα στον διεθνή έλεγχο της χώρας, γιατί θα ενισχύσει τις ελεύθερες φωνές και θα κρατήσει προφανώς ζωντανές εστίες αντίστασης. Η μετάβαση σε ολοκληρωτικούς θεσμούς είναι η ενδεδειγμένη κατά το ΠΑΣΟΚ λύση. Έτσι και με την αστεία αιτιολογία της δήθεν περιστολής δαπανών περιορίζονται οι δήμοι της χώρας από 1034 σε μόλις 325, όσοι περίπου είναι και οι βουλευτές (χωρίς όμως να μειώνεται και ο αριθμός των βουλευτών και θα το εξηγήσουμε άλλη φορά γιατί), αντί να προχωρήσει σε μεγαλύτερο εκδημοκρατισμό και μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους και ταυτόχρονα καταργούνται οι Νομαρχίες περιοριζόμενες σε 13 Περιφέρειες που θα ελέγχονται όμως από 7 διεθνιστές διοικητές του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι η δημοκρατία είναι ακριβή και γι’ αυτό δεν χρειάζεται, αποκρύπτοντας στην ουσία ότι αυτό εξυπηρετεί τη διεθνή επικυριαρχία της χώρας.
Οι ελεύθερες φωνές στο διαδίκτυο προκαλούν πρόβλημα στην ολοκληρωτική λογική. Γι’ αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι περιστολής τους.
Όμως η πραγματική δημοκρατία δεν είναι καθόλου ακριβή, ειδικά σήμερα που αναπτύσσεται η τεχνολογία. Ακριβή είναι η κατ’ επίφαση δημοκρατία που πρέπει να ξοδεύει πολλά για να αποκρύπτει την αλήθεια. Ότι δηλαδή είναι στην πραγματικότητα Ολιγαρχία

ΥΓ1. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι το μόνο που δεν πειράζουν το ΠΑΣΟΚ και η άρχουσα τάξη είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ένα πολιτικό σύστημα «φυσαρμόνικα» στα κέφια κάθε εξουσιαστή. Εδώ για παράδειγμα, βλέπετε ότι έχει καταργηθεί το Σύνταγμα και η Εθνικής μας Κυριαρχία με μόνο μια δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) και παρόλα αυτά δεν τρέχει τίποτα. Οι εξουσιαστές καλά κρατούν στην κυβέρνηση χωρίς να έχουν πλέον καμία απολύτως νομιμοποίηση.
Αν λοιπόν ο λαός δεν κατανοήσει ότι αυτό ακριβώς το πολιτικό σύστημα είναι το εμπόδιό του για δημοκρατία και ευημερία, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΥΓ2. Τα παραπάνω φυσικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι φαντασιώσεις του ιστολογίου.Πηγή

Συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στον δημοσιογράφο Κούλογλου, στις 3.6.2009
Η παραδοχή της γνώσης των συνεπειών των μετέπειτα(;) επιλογών, που υποθήκευσαν την χώρα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επομένως απ' ό,τι καταλαβαίνω από την απάντησή σας, δεν αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παγώματος (του χρέους)...

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω ότι εάν ζητήσουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, πιθανώς σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι στην ευρωζώνη, να έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να έρθει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μας πει, έτσι είσαστε, τότε θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον της δικής σας οικονομίας, θα βάλουμε αυτούς τους όρους και μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληροί όροι, θα έλεγα και αδίκως σκληροί, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα και μεσαία στρώματα της χώρας μας.

Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.

Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ και να την δείτε σε βίντεο εδώ.

Εκατομμύρια μοιράζει η κυβέρνηση Παπανδρέου


  • Λεφτά υπάρχουν για τους ημετέρους: Όργιο με υπερωρίες εκατομμυρίων στα γραφεία των υπουργών
Ενώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πλήρωσαν με οδυνηρές περικοπές επιδομάτων το μάρμαρο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και την κρίση που η χώρα βιώνει, κάποιοι συνάδελφοί τους, ελέω σειράς νομίμων μεν αλλά ηθικά μεμπτών αποφάσεων, όχι μόνο ισοφάρισαν διά της πλαγίας οδού τις οικονομικές απώλειες των νέων μέτρων αλλά, απολαμβάνοντας την εύνοια των πολιτικών προϊσταμένων τους, αποκομίζουν και πρόσθετα χρηματικά οφέλη.
Όπως αποκαλύπτεται, σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες ένα πρωτοφανές όργιο οικονομικού βολέματος των στενών συνεργατών και εργαζομένων στα πολιτικά γραφεία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης μέσω αθρόων εγκρίσεων υπερωριακών αμοιβών.
Ενα όργιο δηλαδή που αφορά στον στενό πυρήνα των υπουργών, οι οποίοι φυσικά δεν βιώνουν τις ίδιες περικοπές με το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό «πόπολο». Μια μεταχείριση δηλαδή που σε μεγάλο βαθμό θυμίζει την προκλητική εύνοια με τη διατήρηση των 16 μισθών των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Από τον παραπάνω κανόνα, δυστυχώς, δεν ξέφυγε ούτε καν ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε να υπογράφει υπερωρίες 1.071.000 ευρώ από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την αποκάλυψη περί των 20 νέων έμμισθων συμβούλων του κ. Γιώργου Παπανδρέου, σήμερα το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει ένα νέο «πάρτι» που αυτή τη φορά στήθηκε σε άλλον τομέα ευθύνης του: το υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, με την υπ’ αριθμόν ΣΤ4/Φ.084/ΑΣ 1823 απόφαση της 2/3/2010, υπογράφει έγκριση απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης ύψους 1.071.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει σχεδόν όποιον εργάζεται στον τομέα ευθύνης του, δηλαδή από τους 47 (!) υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου μέχρι και τους επτά αστυνομικούς του. Βέβαια αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως απασχολούνται επτά αστυνομικοί για τη φύλαξη του υπουργού Εξωτερικών, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου ούτως ή άλλως διαθέτει την πρωθυπουργική ομάδα φύλαξης. Ποιο, αλήθεια, το έργο αυτών των αστυνομικών και γιατί φυσικά εργάστηκαν και επιπλέον ώρες; Αντίστοιχη αποζημίωση λαμβάνουν και οι 11 υπάλληλοι του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού κ. Δημήτρη Δρούτσα, οι δύο αστυνομικοί του, καθώς και οι υπάλληλοι στο γραφείο του γενικού γραμματέα.
Στη λογική «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» κινήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος με το να εξασφαλίζει με σιδερένια πυγμή έσοδα, στις 22 Μαρτίου του 2010 με την απόφαση 2/13998/0022 «πριμοδοτεί» μια χαρά τους 15 υφισταμένους στο πολιτικό του γραφείο καθώς και στα πολιτικά γραφεία των γενικών διευθυντών της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, εγκρίνοντας δαπάνη πληρωμής 32.400 ευρώ σε υπερωρίες. Ητοι, 2.160 ευρώ/άτομο. Μια πιο τρανταχτή όμως περίπτωση εύνοιας στο προσωπικό των πολιτικών τους γραφείων είναι η απόφαση της 26ης Φεβρουαρίου του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.
Ο έμπειρος πολιτικός με την απόφαση 11042/1355 εγκρίνει υπερωρίες ύψους 83.500 ευρώ για τους 14 υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου, τους 10 υπαλλήλους του γραφείου του κ. Σηφουνάκη, τους 6 υπαλλήλους του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου και τους 4 υπαλλήλους του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών.
Δηλαδή οι παραπάνω λαμβάνουν περίπου από 2.455 ευρώ/άτομο. Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και μια σειρά large επιλογών πληρωμών υπερωριών που ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος υπέγραψε στις 19 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά όχι για υπαλλήλους των πολιτικών γραφείων του υπουργείου αλλά για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Πρόκειται για ένα πλαίσιο αποφάσεων που αφορούσαν διαδοχικά σε ποσά συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ για παροχή υπερωριακής νυχτερινής ή κυριακάτικης εργασίας. Οπως όμως μας αποκάλυψαν συνδικαλιστές του υπουργείου, η συγκεκριμένη ομάδα σπάνια ασκεί τα καθήκοντά της και η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μετατραπεί στην πιο hot του εν λόγω υπουργείου.
Οι παροχές πάντως σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με το επικαιροποιημένο μνημόνιο με το οποίο η κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί ώστε να αποδείξει στην τρόικα τη διάθεση για τομές στον δημόσιο τομέα. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στις ρυθμίσεις του μνημονίου, που γνωστοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο, σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ξεκάθαρα προβλέπεται η «κατάργηση των υπερωριών, των εκτός έδρας και των πρόσθετων απολαβών (ειδικά κλαδικά επιδόματα)». Είναι σαφές πως κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και ο πρωθυπουργός, με προσωπικές αποφάσεις λίγο πιο πριν τις ρυθμίσεις του μνημονίου έσπευσαν να ικανοποιήσουν τα πάντοτε απαιτητικά πολιτικά στελέχη τους.
Πρόκειται όμως για αποφάσεις οι οποίες εκθέτουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα μάτια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, που φέτος το καλοκαίρι πήραν μόλις 200 ή 150 ευρώ ως επίδομα αδείας.
Πηγή

Γιώργος Παπανδρέου - Ο Σαακασβίλι των Βαλκανίων

  • Προς ποιά κατεύθυνση κινείται ο «Σαακασβίλι των Βαλκανίων»;
  • Πιόνι ξένων συμφερόντων αλλά και εσωτερικών αρπακτικών ο Γιωργάκης, που έγινε ξαφνικά το «πρόσωπο της ημέρας» σε διεθνές επίπεδο

Η δεκάμηνη πορεία του Γιώργου Παπανδρέου μας φανερώνει ένα άτομο κυριολεκτικά… κατασκευασμένο, στο εργαστήριο των αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων, που κατάφερε να πιάσει τους ελληναράδες στον ύπνο, και που τους έχει καθίσει τώρα κυριολεκτικά στο σβέρκο, περνώντας μέσα από το μονοπάτι που χάραξε ο πατέρας του και ο «εκσυγχρονιστής» Σημίτης.
Μια παροιμία του θυμόσοφου λαού μας, λέει: «Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» και κάποιοι στον τόπο μας πίστεψαν όντως ότι ήταν ποιο πονηροί από τους άλλους, και χρησιμοποιώντας το ΠΑΣΟΚ ως όχημα, πλούτισαν εις βάρος του λαού. Χωρίς αυτό να δίνει βέβαια συγχωροχάρτι στους άλλους επιτήδειους, αυτούς που έπιασαν και έβαλαν στον πρωθυπουργικό θώκο τον «μπούλη», με το «όνομα», από την Ραφήνα, για να βάλουν έτσι και αυτοί το χέρι στο …μέλι. Αυτοί που φαντάστηκαν όμως τους εαυτούς τους ιδιαίτερα «έξυπνους», είναι η λεγόμενη «γενιά του πολυτεχνείου», που φόρεσαν την ταμπέλα του «αγωνιστή» και του «εκσυγχρονιστή» και όρμησαν να αλλάξουν δήθεν την Ελλάδα, φέρνοντας «φρέσκο» ευρωπαϊκό αέρα, για να αποδειχτούν όμως τελικά τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από μεταλλαγμένους πατριδοκάπηλους. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της ξέφρενης (καθοδικής) πορείας, ήταν αυτό που ζούμε σήμερα με τον «Σαακασβίλι των Βαλκανίων», τον Γιωργάκη Α. Παπανδρέου. Όσο κι αν προσπαθούν τα «τσακάλια» να μας τον παρουσιάσουν ως «διεθνή πολιτική προσωπικότητα» δεν καταφέρνουν να μας πείσουν. Ο δεύτερος Δον Κιχώτης έχει κάνει την εμφάνισή του… αυτή τη φορά… στην Ελλάδα…
Όλα δείχνουν πως η χώρα μας βαίνει ολοταχώς προς την ολική αποσύνθεση και τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα που να φανερώνει ότι μπορεί να αναχαιτίσει αυτή την τρελή πορεία.
Το χειρότερο σενάριο έχει αρχίσει να φανερώνεται αυτές τις ημέρες, και αυτό περιλαμβάνει, την εμπλοκή της χώρας μας στη διαμάχη μεταξύ αμερικανοϊσραηλινών και του Ιράν.
Αν δεν καταφέρουν έστω αυτό να αναχαιτίσουν οι «φωστήρες» αυτού του τόπου, τότε μας βλέπω να ακολουθούμε τον Γιωργάκη στη «μάχη» του εναντίον των «ανεμόμυλων» (διεθνών κερδοσκόπων) ενώ ο Εφιάλτης θα κάνει την εμφάνισή του από τα μετόπισθεν!
Πηγή

Η Αθήνα στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας!

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει θέσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών , το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξαιτίας του φόβου ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα. Στο κτίριο της Κατεχάκη έχουν φτάσει μηνύματα ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στον κατάλογο παρακλαδιών της Αλ Κάιντα ως πιθανός στόχος τρομοκρατικής ενέργειας. Οι Ελληνικές Αρχές φοβούνται ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου στη χώρα μας – η πρώτη ισραηλινού πρωθυπουργού – και η εκτενής δημοσιότητα που έτυχε το γεγονός από τα διεθνή ΜΜΕ, είχε σαν αποτέλεσμα να “τραβήξει τα βλέμματα” της διεθνούς τρομοκρατίας επάνω της.

Παράλληλα , το γεγονός ότι η Αθήνα εμφανίσθηκε να δίνει “χείρα βοηθείας” στη δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου , σε μια χρονική περίοδο που οι πάντες σχεδόν στην ευρύτερη περιοχή της έχουν γυρίσει την πλάτη, αλλά και το κλίμα που καλλιεργήθηκε για υποτιθέμενη παραχώρηση του εθνικού μας εναερίου χώρου σε ξένες δυνάμεις για να διευκολυνθεί ενδεχόμενο χτύπημα κατά του Ιράν, είχαν ως αποτέλεσμα οι ελληνικές υπηρεσίες να τεθούν σε “κόκκινο” συναγερμό για το φόβο πιθανόν αντιποίνων από μουσουλμανικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Στη δημιουργία του συγκεκριμένου κλίματος έχει συμβάλει και η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών από τις μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αρκετά εξτρεμιστικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις για να τα χρησιμοποιήσουν σε ένα ενδεχόμενο χτύπημα κατά της χώρας μας.
Βεβαίως, σε όλα τα παραπάνω δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και το ενδεχόμενο ενός προβοκατόρικου χτυπήματος αποσταθεροποίησης της χώρας σε μια χρονική περίοδο που τα γεγονότα δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ανακατανομής ισχύος και ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου……
Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξάλλου, σύμφωνα με τα λόγια στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., η Αθήνα “έχει μετατραπεί σε …Καζαμπλάνκα της εποχής του Μεσοπολέμου”. Με το τρόπο αυτό, το συγκεκριμένο στέλεχος επιχείρησε να καταδείξει το ρόλο που παίζει η ελληνική πρωτεύουσα ως τόπος συγκέντρωσης μελών διαφόρων μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για πράκτορες που συγκροτούν ένα σύστημα παρασκηνιακής και υπόγειας συνεννόησης μεταξύ κυβερνήσεων, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την έκβαση της αντιπαράθεσης και τον σχηματισμό των νέων γεωστρατηγικών ισορροπιών που χτίζονται στη περιοχή. /(Τα Επίκαιρα)

online-pressblog

Πικρές αλήθειες για τους S-300

Σύμφωνα με τον Γλαύκο Κληρίδη, κατά την τελευταία επί του θέματος συνάντηση των ηγεσιών Ελλάδας και Κύπρου στην Αθήνα, πριν από την απόφαση του Δεκεμβρίου του 1998, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξήγησε ότι ο στόχος των Αθηνών ήταν η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και της Κύπρου στην ΕΕ. Εάν γινόταν κρίση, οι στόχοι αυτοί θα τελούσαν εν κινδύνω και η Ελλάδα δεν είχε πρόθεση να εμπλακεί σε περιπέτειες. Συνεπώς, σε περίπτωση κρίσης δεν θα υπερασπιζόταν την Κύπρο. Εκ των πραγμάτων το «casus belli», που είχε τεθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακυρωνόταν από τον Κώστα Σημίτη.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, για όσους είχαν ζήσει από κοντά τα γεγονότα και από αυτόπτες μάρτυρες, επισήμανε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα εγκατέλειπε την Κύπρο και ότι «θα έπαιρνε ο ίδιος την υπόθεση πάνω του». Όπως και έγινε. Το Δεκέμβριο του 1998, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέλαβε όλη την ευθύνη και οι S-300 εξορίστηκαν στην Κρήτη!

Η συνάντηση στον Αστέρα
Οι μαρτυρίες συμμετεχόντων στα γεγονότα προς τον γράφοντα αναφέρουν ότι τα πάντα ήταν γνωστά εκ των προτέρων. Περί το Σεπτέμβριο του 1998, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης είχαν καλέσει τον τότε Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Αστέρας στη Βουλιαγμένη. Εκεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανέλαβε το «δύσκολο έργο», να εξηγήσει δηλαδή στον Κασουλίδη, γιατί δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν οι S-300 στην Κύπρο. Και για να είναι πειστικός, άρχισε να αναλύει την ελληνοτουρκική ιστορία, για να επιδείξει ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα και ότι η Αθήνα δεν μπορούσε να υπερασπιστεί την Κύπρο! Αυθημερόν, ο κ. Κασουλίδης είχε στείλει μήνυμα προς τον Πρόεδρο Κληρίδη με τον τότε πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Χριστόδουλο Πασιαρδή, ο οποίος πήρε το πρώτο αεροπλάνο και ήρθε στην Κύπρο. Το μήνυμα ελήφθη. Το ξύλωμα του Δόγματος και της πολιτικής της αποτροπής, η οποία είχε συνταυτιστεί με το ελληνικό casus belli σε περίπτωση τουρκικής προέλασης και τους S-300 απεβίωνε. Και από την πολιτική της αποτροπής, Ελλάδα και Κύπρος μετέπιπταν σε αυτήν του κατευνασμού και της ένταξης στην Ε.Ε. Όμως, με μια διαφορά. Το σενάριο δεν προέβλεπε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά των κρατιδίων του Ανάν! Συγκυριακά και μόνο γλίτωσε από διάλυση η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν εντάχθηκε το 2004 στην Ε.Ε. το ψευδοκράτος ως ισότιμο (όπως υποστήριζε τις 3 Αυγούστου του 2003 ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υπερασπιζόμενος το σχέδιο Ανάν) των ελεύθερων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα υποβιβαζόταν σε ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος.

Στρατηγικές αλλαγές και ΝΑΤΟ
Της ακύρωσης της άφιξης των S-300 στην Κύπρο ακολούθησε τον Ιανουάριο του 1999 η σύλληψη του Οτσαλάν και ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας, το Μάρτιο οι βομβαρδισμοί σε βάρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας και το φθινόπωρο του 1999 η διπλωματία των Σεισμών, δηλαδή η νέα προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία ήταν προαποφασισμένη, αφού ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και νυν Πρωθυπουργός κάλεσε περί το Φεβρουάριο σε αποστολή του στο Παρίσι Κυπρίους (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) και Ελλαδίτες δημοσιογράφους, για να τους εξηγήσει τη νέα πολιτική της επαναπροσέγγισης. Παρόντες ήταν και οι άγνωστοι τότε συνοδοί του, Δημήτρης Δρούτσας (νυν Αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών και Παύλος Γερουλάνος νυν Υπουργός Πολιτισμού).

Συνεπώς:
1. Είτε με την εγκατάσταση των S-300 θα εδημιουργείτο ένα νέο γεωστρατηγικό περιβάλλον, επί τη βάσει του οποίου η Ελλάδα, αναλαμβάνοντας το ρίσκο της κρίσης, θα ξανάμπαινε στο παιχνίδι της Μέσης Ανατολής μέσω Κύπρου, αφαιρώντας από την Τουρκία σημαντικό ρόλο εντός και εκτός ΝΑΤΟ. Και θα ενίσχυε γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά τη θέση της διεθνώς, και θα ήταν αξιόπιστη πλέον η αποτροπή και η αλλαγή των ισοζυγίων δυνάμεων.
2. Είτε θα υποχωρούσε για να πάρει ανταλλάγματα, αποδεχόμενη, όμως, τη συνέχιση της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής, που σηματοδοτήθηκε με την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Σίγουρο, πλέον, είναι ότι η ακύρωση της ανάπτυξης των S-300 στην Κύπρο ήταν τμήμα μιας ευρύτερης πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, ξεκινώντας από τα Βαλκάνια και καταλήγοντας στη Μέση Ανατολή, που σταδιακά αναβάθμιζε γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά την Τουρκία. Μια αναβάθμιση που ξεπερνά τα όρια των ισοζυγίων δυνάμεων και σήμερα θέτει σε κρίση τις σχέσεις της με το Ισραήλ, του οποίου η Άγκυρα απειλεί την πρωτοκαθεδρία ως περιφερειακής δύναμης.


Η θυσία του Δόγματος, η ισχυρή Ελλάδα και η ένταξη στην Ε.Ε.
ΕΠΕΙΔΗ, όμως, περί ανταλλαγμάτων ο λόγος, ως αποτέλεσμα της ακύρωσης της εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο, ορθό είναι θα εξετάσουμε ποια ήταν η στρατηγική Σημίτη και σε τι αποσκοπούσε. Εάν και πού πέτυχε, εάν και πού απέτυχε και γιατί. Η πολιτική Σημίτη στηριζόταν στην εξής λογική: Να θυσιαστεί το Δόγμα και οι S-300 και η στρατηγική της αποτροπής, για να ληφθούν τα εξής ανταλλάγματα:
1. Να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ για να γίνει ισχυρότερη, και να μπορεί να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια και αλλού.
2. Να λυθεί το Κυπριακό και να ενταχθεί η Κύπρος την Ε.Ε. Μακροπρόθεσμα, η Ελλάδα μπήκε μεν στην ΟΝΕ, αλλά με ψεύτικα στοιχεία και κρυφούς δανεισμούς υψηλών επιτοκίων, τους οποίους πληρώνει ώς σήμερα. Τελικώς, έγινε μεν μέλος της ΟΝΕ, όμως καταρρέει σήμερα οικονομικά, λόγω και των κακών πολιτικών και οικονομικών διαχειριστικών ενεργειών των κυβερνήσεων Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.
Η Ελλάδα δεν έγινε ποτέ ισχυρή. Και αν τώρα οι Τούρκοι αφαιρούν από την «Κόκκινη Βίβλο» αναφορά τους στο casus belli στο Αιγαίο, είναι ζήτημα συναφές:
Α. Με τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας, η οποία δεν συνιστά αποτρεπτική απειλή.
Β. Με το ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία φθάνουν έξω από την Εύβοια και το Σούνιο.
Γ. Με το γεγονός ότι οι γκρίζες ζώνες έχουν εμπεδωθεί στο Αιγαίο, που σημαίνει το πάγωμα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Δ. Με το ότι η Τουρκία εμπέδωσε αυτό το οποίο ήθελε: Τη φινλανδοποίηση της Ελλάδας.
Ε. Με το γεγονός ότι οι θεωρίες Νταβούτογλου εμφανίζουν φραστικά τις «αποτρεπτικές και μη απειλές», ως εν δυνάμει χώρους συνεργασίας, εφόσον η Τουρκία έχει ήδη επιβάλει τους όρους της.
Και στην περίπτωση της Ελλάδας, η φινλανδοποίηση είναι γεγονός. Με τη στροφή από τη «hard», δηλαδή τη «σκληρή πολιτική», προς τη «soft», δηλαδή την «ήπια πολιτική», κερδίζει τις εντυπώσει διεθνώς, αλλά και την ουσία της επιβολής των δικών της κανόνων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ποια Κύπρος;
ΣΕ ό,τι αφορά την Κύπρο, η αλήθεια για τα αποτελέσματα της πολιτικής Σημίτη, την οποία αποδέχθηκε και υιοθέτησε η Λευκωσία, έχει ήδη λεχθεί: Συγκυριακά γλίτωσε τη διάλυση η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία δεν εντάχθηκε στην Ε.Ε. ως αποτέλεσμα της στρατηγικής Σημίτη, αλλά του όχι των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν, το οποίο σχέδιο Ανάν ήταν τμήμα της πολιτικής - στρατηγικής Σημίτη. Συνέβη το εξής αξιοσημείωτο: Το σκηνικό στο Κυπριακό εξελίχθηκε καλύτερα απ' ό,τι προέβλεπε η στρατηγική Αθηνών - Λευκωσίας.
Η στρατηγική αυτή προνοούσε ακύρωση του Δόγματος, διευκόλυνση της πορείας της Τουρκίας για να καταστεί υποψήφιο για ένταξη κράτος και ένταξη των «κρατών του Ανάν» στην ΕΕ, που σήμαινε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανενόχλητη πορεία της Τουρκίας, για πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε. Η υπόθεση των S-300 είναι απλώς ένα τμήμα και μόνο της ιστορίας της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα, το οποίο, εάν κάποιος αναλύσει ενδελεχώς, θα κατανοήσει το σταθερό στρατηγικό έλλειμμα, που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Αθηνών και Λευκωσίας ως προς την Τουρκία, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και το διεθνές περιβάλλον. Και διδάσκει ότι ακόμη και όταν κάτι βγαίνει θετικό, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που συνιστά αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών και πολύ περισσότερο προκύπτει από συγκυρίες…


Γιάννος Χαραλαμπίδης
Δρ Διεθνών Σχέσεων
Σημερινή

Μας περιβάλλει θάλασσα πετρελαίου και φυσικού αερίου

του Άδωνη ΠαλληκαρίδηΤώρα δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι οι θάλασσές μας έχουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Τόσο πολύ μάλιστα, που καλύπτει τις ανάγκες της Κύπρου για τα επόμενα 100 χρόνια και περισσεύει για εξαγωγές, που θα δίνουν στη χώρα ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Όταν αυτό ανακοινώνεται στην κοινή γνώμη, η κυβερνητική πλευρά γνέφει να σιωπήσουν τα μίντια. Τόσος είναι ο πανικός που μας προκαλεί η Τουρκία, ώστε επιλέγουμε τη σιγή και αναμένουμε τον από μηχανής θεό για να επιλύσει το πρόβλημα. Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας Τίνα Μπιρπίλη έκανε ένα βήμα παρακάτω, αναζήτησε συνεταίρους στην Ε.Ε., όπως την Ιταλίδα υπουργό Στεφανία Πρεστιζιάκομο, για τον τερματισμό των εξορύξεων στη θάλασσα της Μεσογείου. Η Ελληνίδα υπουργός προβάλλει βέβαια τα θέματα κινδύνου από διαρροές, αλλά η πραγματική αιτία είναι ο πανικός που έχει η Ελλάδα από την τουρκική βουλιμία στα πετρέλαια του Αιγαίου και της Κύπρου.

Ενδεικτικό της φοβισμένης ελλαδικής στάσης είναι ότι ακόμη δεν προχώρησε σε διακρατική συμφωνία με την Κύπρο, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.


Θέλει ευρωπαϊκή προβολή
Ο διευθυντής Ενέργειας Σόλων Κασίνης, κληθείς από τη «Σημερινή» να σχολιάσει την ελλαδική στάση και δη τις ατυχείς πρωτοβουλίες της Ελληνίδας υπουργού Περιβάλλοντος, τις απέδωσε στην προσπάθεια της υπουργού να πάρει ευρωπαϊκή προβολή, μετά το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού.


Ο βυθός υπερυψούται
Οι ειδικοί λένε ότι η ΑΟΖ που εκτείνεται από την Πάφο αγγίζει την ΑΟΖ της Ελλάδας στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, κι έτσι η Τουρκία χάνει την πρόσβαση σε εκτενέστερη περιοχή δυτικά της Κύπρου. Εκεί, δηλαδή, που ο βυθός υπερυψούται και ως θρόνος από μαλακά ιζήματα και πετρώματα κρύβει το πετρέλαιο, που δεν τολμούμε ούτε και να το αναφέρουμε ότι έχει ήδη εντοπιστεί από τους ρωσικούς δορυφόρους και τα ερευνητικά σκάφη που μίσθωσε η Δημοκρατία.

Τι κάνει ο Πασχαλίδης;
Το θέμα που προκύπτει είναι τι κάνει ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Αντώνης Πασχαλίδης και κατά πόσο εξήγησε στους ομολόγους του στην Ελλάδα ότι η Κύπρος είναι σχεδόν έτοιμη να προχωρήσει σε εξορύξεις υδρογονανθράκων. Ήδη η αμερικανική Νοπόλ, που πήρε το οικόπεδο 12, είναι έτοιμη να το πράξει σε συνδυασμό με τις υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ του γειτονικού Ισραήλ.


Αν το ήξεραν θα έπαιρναν την άλλη μισή Κύπρο
Τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου ήταν γνωστά και προ της εισβολής, αλλά δεν είχαν προσδιοριστεί επακριβώς. Αν οι Τούρκοι γνώριζαν, ίσως να προσάρμοζαν τα σχέδιά τους και να έπαιρναν το άλλο κομμάτι από αυτό που πήραν. Τώρα αυτό που κάνουν είναι να θολώνουν τα νερά και να αναδεικνύουν τη συνεταιριστική υπόσταση των Τουρκοκυπρίων, τονίζοντας ότι τα δικαιώματά τους φτάνουν στο σύνολο του εθνικού πλούτου. Επιδιώκουν ένα τουρκικό κράτος στο βορρά που γειτνιάζει εδαφικά με την Τουρκία και ζητούν δικαιώματα στο σύνολο της Κύπρου ως συνεταίροι σε όλα.


Πώς βρέθηκαν τα πετρέλαια στον τόπο μας
Επιστημονικές γεωλογικές έρευνες μάς κατατοπίζουν τι συνέβη στη Μεσογειακή λεκάνη πριν από 6 εκατομμύρια χρόνια και γιατί η περιοχή της βορειοδυτικής Κύπρου έχει λίμνες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μετά από σεισμική δράση, το υπέδαφος στο στενό του Γιβραλτάρ ανυψώθη και έκλεισε την είσοδο των νερών του Ατλαντικού Ωκεανού. Η Μεσόγειος έγινε τότε κλειστή θάλασσα και μέσα σε 1000 χρόνια στράγγισε από την εξάτμιση που της προκαλούσε ο μεσογειακός ήλιος. Ανάμεσα στις παλιές ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής έμειναν για κάποιες εκατοντάδες χρόνια ρηχές λιμνοθάλασσες και σωροί από αλάτι.


Φύτρωσαν οι πεδιάδες
Οι ποταμοί της Ευρώπης και της Αφρικής μετέφεραν μαλακά ιζήματα από τις κορυφές των βουνών και οι πεδιάδες που δημιουργήθηκαν φύτρωσαν. Τεράστια δάση κάλυψαν τη μεσογειακή λεκάνη, εκεί που το αλάτι κρύφτηκε εκατοντάδες μέτρα κάτω από τα ιζήματα. Αυτός είναι κι ο λόγος που σε πεδιάδες της Κύπρου οι γεωτρήσεις βγάζουν νερό με βόρειο από τα υπολείμματα του αρχαίου αλατιού, τότε που το νησί μας ήταν βυθός του Τηθέως Ωκεανού. Με τις πλημμύρες κάποια δάση σκεπάστηκαν και οι χημικές αντιδράσεις έδωσαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που είναι καλά κρυμμένο και φυλακισμένο σε βάθος χιλιομέτρων. Οι γεωλογικές αλλαγές ήταν τόσο μεγάλες, που σήμερα βρέθηκε μετά από γεώτρηση ο αρχαίος ρους του Ροδανού ποταμού στη Γαλλία, δύο χιλιόμετρα κάτω από το σημερινό ρουν. Τόση ήταν η λάσπη και οι πέτρες που επικάθισαν στον παλιό ρουν πριν από τις γεωλογικές αλλαγές.


Ευλογημένη η θάλασσά μας
Η γη μας ευλογήθηκε από τον Δημιουργό να είναι από τις τελευταίες που θα διαθέτουν πετρέλαια, μετά την εξάντληση του μαύρου χρυσού σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ήδη, σε άκρως απόρρητες εκθέσεις που βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης της Κύπρου, του Ισραήλ και άλλων γειτονικών χωρών, η περιοχή μας αναφέρεται ως θάλασσα υδρογονανθράκων. Τα οικόπεδα 11 και 12 της Θαλάσσιας οικονομικής ζώνης της Κύπρου στέκουν κυριολεκτικά πάνω στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που είναι η εξαερωμένη μορφή του. Στα βάθη της Μεσογείου, στους δρόμους των μίνι ελεφάντων και λιονταριών, βρίσκεται ο μαύρος χρυσός.


Από τις Άλπεις η Κύπρος
Οι επιστήμονες λένε ότι πριν από έξι εκατομμύρια χρόνια η Μεσόγειος στέγνωσε, άγρια ζώα και άνθρωποι βρήκαν ανοικτούς τους δρόμους ανάμεσα σε βουνά από αλάτι να φτάσουν στη γη μας από την Ασία και την Αφρική. Η Κύπρος, το τελευταίο κομμάτι της οροσειράς των Άλπεων, αναδύθηκε από τα βάθη του Τυθέως Ωκεανού μετά από σεισμική δράση. Αν δει κανείς από το δορυφόρο το άπλωμα των Άλπεων, θα αισθανθεί ότι χαμηλώνει σιγά σιγά προς την Κύπρο. Η νήσος μας δεν απεκόπη από τη Μικρασία, αντίθετα είναι αυθύπαρκτη και αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, όπως ακριβώς λέγει και η μυθολογία για τη θεά της ομορφιάς και της γονιμότητας, την Αφροδίτη. Εδώ ο μύθος ταιριάζει απόλυτα με τη γεωλογική εξέλιξη.

Η Πέτρα του Ρωμιού και η Αφροδίτη
Η Πέτρα του Ρωμιού είναι κομμάτι του βυθού που ξεπετάχτηκε από τα έγκατά του, όταν η ευρωασιατική πλάκα του φλοιού συμπιέστηκε με την αφρικανική πλάκα. Μέσα από το παλιρροϊκό κύμα οι αρχαίοι είδαν τη θεά Αφροδίτη να βγαίνει μέσα από τα κύματα.
Το νεότερο στην ιστορική και γεωλογική αυτή περιδιάβαση είναι ότι ο κακός δαίμονας της Κύπρου, η Τουρκία, επιζητεί να την υποδουλώσει εδαφικά, ψυχικά και στις προοπτικές της ανάπτυξης και της ακτινοβολίας της χώρας μας. Στην περίπτωση της διαφοράς με την Ελλάδα στο Αιγαίο, η Τουρκία διατείνεται ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και, ως εκ τούτου, το μοίρασμα του βυθού γίνεται στο μέσον. Παράλογη θέση, που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα με το Δίκαιο της Θαλάσσης. Ενεργώντας προνοητικά στην επεκτατικότητά της η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θαλάσσης, αυτό όμως δεν τη νομιμοποιεί να διεκδικεί τα παράλογα.
Στην περίπτωση της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να αναζητήσει τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στη θαλάσσια οικονομική της ζώνη. Η συμφωνία με την Αίγυπτο έλυσε τα χέρια στην Κυπριακή Δημοκρατία και έτσι μπόρεσε να απευθυνθεί με διεθνείς προσφορές σε εξειδικευμένες εταιρείες, που μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια τα πετρέλαια.


Η ΑΟΖ Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας
Βάσει του Δικαίου της Θαλάσσης και τις Διεθνείς Συνθήκες, η ΑΟΖ Κύπρου περιλαμβάνει μια εκτεταμένη περιοχή και εφάπτεται με την ΑΟΖ της Ελλάδας. Η αντίστοιχη ΑΟΖ της Τουρκίας περιορίζεται, όπως παρουσιάζεται και στο χάρτη.
Η Κύπρος έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνημένη οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και έχει συνάψει κατ’ αρχήν συμφωνίες με το Λίβανο και το Ισραήλ. Παραδόξως με την Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση της Οικονομικής της Ζώνης. Βέβαια, είναι φανερό ότι αυτό δεν έγινε γιατί στον παρακάτω χάρτη η Τουρκία φαίνεται να διεκδικεί μεγάλο μέρος της ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας. Η οριοθέτηση που έχει κάνει η Τουρκία είναι αυθαίρετη και δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, που στηρίζει πλήρως την οριοθέτηση του πρώτου χάρτη. Η Τουρκία, ωστόσο, όπως έκανε και στο Αιγαίο, απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που η ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας ενωθούν, και κλείσουν τη δική της ΑΟΖ στα παράλιά της, όπως φαίνεται και στον άνω χάρτη.
Για πληροφόρηση των αναγνωστών μας εξηγούμε: Τα χωρικά ύδατα είναι απόλυτης εθνικής κυριαρχίας. Στην ΑΟΖ τα νερά είναι διεθνή, αλλά τα κοιτάσματα στο βυθό της θάλασσας ανήκουν στην παράκτια χώρα. Η Κύπρος έχει 12 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα και ΑΟΖ, όπως φαίνεται στον πάνω χάρτη, αρκετά εκτεταμένη και χρυσοφόρα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

cyprus-now

πηγη

Τριπλασιάστηκαν οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων το 2009

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της Κυριακάτικής Ελευθεροτυπίας, αναφορικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, που διενεργήθηκαν στην Ελλάδα, μέσω ύπερ- υπολογιστή της Κατεχάκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα στην άρση του απορρήτου των δεδομένων στις τηλεπικοινωνίες χιλιάδων πολιτών μέσω των στοιχείων κίνησης και θέσης που κρατούν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δεν τηρούνται, όπως διαπιστώνει η ΑΔΑΕ, οι στοιχειώδεις κανόνες της τυπικής νομιμότητας!

Όπως προκύπτει από στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μόνο τον τελευταίο χρόνο (2009) υπερτριπλασιάσθηκαν οι νέες εισαγγελικές διατάξεις που επέτρεψαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αγνωστους λόγους «εθνικής ασφάλειας»! Είναι χαρακτηριστικό ότι την πενταετία 2004-2009, οι υποκλοπές και οι άρσεις απορρήτου σε όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιών (όπως στοιχεία ομιλητών, θέση, διάρκεια κλήσης κ.ά.), με πρόσχημα την «εθνική ασφάλεια» εκτινάχθηκαν έξι φορές πάνω, σε σχέση με την κρίσιμη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων! Το 2009 αυξήθηκαν επίσης κατά εννέα φορές σε σχέση με το 2004 και οι συνακροάσεις της ΕΥΠ για δίωξη σοβαρών εγκλημάτων! Η ΑΔΑΕ καταγγέλει ευθέως, άλλη μια φορά, πως οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές παραβιάζουν τους προβλεπόμενους από το νόμο κανόνες άρσης του απορρήτου. Με επιστολές της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει και στην τελευταία της έκθεση, ότι διαπίστωσε παραλείψεις τόσο στην αποστολή βουλευμάτων και εισαγγελικών διατάξεων σε αυτήν όσο και στην τήρηση της προβλεπόμενης από το νόμο 2225/1994 διαδικασίας άρσης του απορρήτου!

cosmo

Το Αμερικανοεβραϊκό λόμπι «αποβιβάζεται» στη Κύπρο! Δώσαμε την άδεια στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει σε άσκηση τους, τους δικούς μας S-300;

Δώσαμε την άδεια στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει σε άσκηση τους, τους δικούς μας S-300; Σε μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε στο Ισραήλ την άδεια να χρησιμοποιήσει για άσκηση τους ρωσικούς πυραύλους S-300, που βρίσκονται στην Κρήτη, αναφέρει η συνήθως πολύ καλά ενημερωμένη ισραηλινή ιστοσελίδα “DEBKA” ενώ αξιωματούχοι στην Αθήνα αρνούνται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση. «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις», ήταν από την πλευρά τους, το σχόλιο ρωσικών στρατιωτικών πηγών. Η εξάσκηση με τους S-300 έχει σημασία για...το Ισραήλ για την περίπτωση μιας επίθεσης κατά του Ιράν, στην ανάγκη της οποίας ή - εναλλακτικά - ενός ναυτικού αποκλεισμού αναφέρθηκε αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά, ένας υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων εκπρόσωποι του αμερικανοεβραϊκού λόμπι. Η εμφάνιση τους προκάλεσε αντιφατικά αισθήματα στη Μεγαλόνησο, όπου άλλοι μεν ελπίζουν ότι η συμμαχία με το εβραϊκό στοιχείο θα δυναμώσει τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων υπέρ της Κύπρου, άλλοι δε ανησυχούν ότι μπορεί να δοθεί η εντύπωση μιας πολύ πομπώδους, ελάχιστα διακριτικής προσέγγισης, που αφήνει την εντύπωση μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής χωρίς αρχές, αλλά και χωρίς συγκεκριμένα ανταλλάγματα για την κυπριακή και ελληνική πλευρά.

Από την ελληνική πλευρά έπεσαν ακόμα δύο ιδέες: η υποστήριξη και από το Ισραήλ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η ενδεχόμενη ανάπτυξη ελληνικών και κυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, αμφότερες όμως απερρίφθησαν χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση από την ισραηλινή πλευρά, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.


Σύσφιγξη σχέσεων
Στο μεταξύ, την Αθήνα, τη Λευκωσία και το Ισραήλ επισκέφθηκε ο Ντέιβιντ Χάρις της American Jewish Committee, που συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο κ. Χάρις πραγματοποιεί αναγνώριση εδάφους στα τρία κράτη και εξετάζει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Από την πλευρά του. ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Λίμπερμαν, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύσφιγξης των σχέσεων με Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. Τόσο το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, όσο και το Ισραήλ., επιδιώκουν να βρουν τρόπους αντίδρασης στη διαφαινόμενη ρήξη με την Τουρκία, να την πιέσουν και να την υποκαταστήσουν, όσο είναι αυτό δυνατό...
Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει έντονα την ανάπτυξη των σχέσεων Λευκωσίας και Αθήνας με το Ισραήλ., ταυτόχρονα όμως δεν έχει απομακρυνθεί ούτε κεραία από τη βασική της πολιτική στην περιοχή, την έμφαση δηλαδή στην ανάγκη ταχείας επίλυσης των ελληνοτουρκικών ζητημάτων και του Κυπριακού, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε αναφέρουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές στην Ουάσινγκτον.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν συμμαχία Ελλάδας και Κύπρου με Ισραήλ., θέλουν όμως ταυτόχρονα και ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση. Ανώτερος αξιωματούχος του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών εμφανίζεται πάντως έντονα σκεπτικιστής ως προς όλη αυτή την κινητικότητα. Ασφαλώς είναι τεράστια η δύναμη του αμερικανοεβραϊκού λόμπι και είναι καλύτερα να τα 'χει κανείς καλά και όχι άσχημα με αυτό, το ερώτημα όμως παραμένει με ποιο στόχο, με ποιο κόστος και με ποια ανταλλάγματα. Ο ίδιος πιστεύει ότι μετά την αποτυχία να βρεθεί λύση με τον Ταλάτ και την ανατροπή του τελευταίου, η επίσημη κυπριακή πολιτική βρίσκεται σε αδιέξοδο, πόσο μάλλον που ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαπραγματεύεται επί βάσεως που βρίσκει αντίθετα τα υπόλοιπα κόμματα και τον πληθυσμό! Χαρακτηριστικό του στρατηγικού κομφούζιου που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η κυπριακή παροικία στις ΗΠΑ κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια, για να στείλει η Χίλαρι Κλίντον μήνυμα στο συνέδριο της κυπριακής διασποράς, όταν όμως έστειλε απογοητεύθηκε. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έκανε διάκριση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να υιοθετήσουν τις «σκληρές αποφάσεις» που απαιτούνται.

koukfamily
πηγη

Β. Πούτιν: "Επιστρέφω στην προεδρία του 2012" - Πιθανή η έλευσή του στην Αθήνα

Την πρόθεση επιστροφής του στην κορυφή του ρωσικού κράτους προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι "οι εκλογές του 2012 τον ενδιαφέρουν περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον». Η επιστροφή του Β.Πούτιν στο κορυφαίο αξίωμα της χώρας σημαίνει ότι η πολιτική του ρωσικού κράτους σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων και οι σχέσεις με την Ελλάδα θα συνεχίσουν να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναμένει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου την απαντητική επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος των ΤΟΜΑ BMP-3HEL που είχε τεθεί άπό τον πρώτο με επιστολή που είχε στείλει τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα "Μία επίσκεψη του Β.Πούτιν στην Ελλάδα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο είναι πολύ πιθανή. Βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναταράξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις". Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αθήνα, η απαντητική επιστολή έχει ήδη συνταχθεί και αναμένεται να σταλεί στην Μόσχα εντός του Σεπτεμβρίου. Είναι γεγονός ότι η Αθήνα υπολογίζει ιδιαίτερα την επενδυτική στήριξη της Ρωσίας; σε ένα "καυτό" εξάμηνο για την ελληνική οικονομία, όπου τα πάντα θα κριθούν από την πραγματοποίηση ή όχι, ξένεν επενδύσεων στη χώρα. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Kommersant», και στο ερώτημα εάν τον απασχολούν οι προεδρικές εκλογές, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας αναφορικά με τις προθέσεις του να διεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου της Ρωσίας δήλωσε χαρακτηριστικά:
"Είναι γεγονός ότι σε ότι αφορά την πολιτική μου συνέχεια πραγματικά με ενδιαφέρουν περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο". Πρόσφατα, το δρόμο για την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας άνοιξε και ο νυν πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος εάν και ο μέντοράς του Βλαντιμίρ Πούτιν αποφασίσει να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο. «Δεν θέλω να δω έναν αγώνα εξουσίας. Αυτό θα ήταν κακό για τη Ρωσία» είχε δηλώσει. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 ώς το 2008. Εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει για τρίτη διαδοχική θητεία, το 2007 έθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός και παρέδωσε την προεδρία στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

defencenet

Βρέθηκε το ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα…

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις πιστεύουν ότι βρίσκονται Ελληνες επιστήμονες. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ευρήματα τα οποία, όπως εκτιμούν οι αρχαιολόγοι, ταιριάζουν με το ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα! Πρόκειται για μια ανακάλυψη, που, όπως εκτιμούν ειδικοί, στην περίπτωση που όντως επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει μια από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών –ίσως και δεκαετιών– και αναμένεται να προκαλέσει τεράστια εντύπωση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ανάκτορα της μυκηναϊκής εποχής –μεταξύ άλλων– στις Μυκήνες, στη Τίρυνθα, στην Πύλο και σε διάφορες άλλες μεγάλες μυκηναϊκές πόλεις, αλλά ποτέ η σκαπάνη των αρχαιολόγων δεν είχε φέρει στο φως κάποιο σημαντικό εύρημα στην Ιθάκη. Η έλλειψη τέτοιων αρχαιολογικών ευρημάτων στο νησί –άσχετα με τον αν συσχετίζονταν ή όχι με τον Οδυσσέα, που έτσι κι αλλιώς είναι μυθολογικό και όχι τεκμηριωμένο ιστορικό πρόσωπο– είχε οδηγήσει πολλούς επιστήμονες στο να διατυπώσουν την άποψη πως η σημερινή Ιθάκη δεν μπορεί να ταυτίζεται με την Ιθάκη των ομηρικών επών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θανάση Παπαδόπουλο, το κτιριακό εύρημα που ήρθε στο φως ταιριάζει απόλυτα με τις περιγραφές στα έργα του Ομήρου. Είναι ένα μέγαρο της Μυκηναϊκής εποχής, δύο επιπέδων, τριών χώρων, με κλιμακοστάσιο λαξευμένο στον βράχο. Ηρθε στο φως την περασμένη Παρασκευή στο βόρειο τμήμα του νησιού, έπειτα από χρόνιες ανασκαφές της ομάδας αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Από το 1994 πραγματοποιούμε έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία, κινητά και ακίνητα, που είναι ιδιαίτερα σοβαρά, και με κάθε επιστημονική επιφύλαξη, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, το μόνο από τα ανάκτορα των ομηρικών επών που δεν έχει ανακαλυφθεί. Πιστεύουμε ότι με τα ευρήματα που έχουμε τεκμηριώνουμε με επιστημονικό τρόπο την παράδοση, που αναφέρεται από τον Όμηρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.
Περήφανος και ενθουσιασμένος από τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη των Ελλήνων επιστημόνων δηλώνει και ο δήμαρχος της Ιθάκης, Γιώργος Βασιλόπουλος: «Πρόκειται για μια επιτυχία που θα βοηθήσει τόσο τον τόπο όσο και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πολλά χρόνια τώρα οι αρχαιολόγοι είχαν στοιχεία πως στην Ιθάκη θα μπορούσαν να βρουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και την περασμένη Παρασκευή δικαιώθηκαν. Ο επικεφαλής της ομάδας, κύριος Παπαδόπουλος και η συνεργάτιδά του κυρία Κοντορλή μάς ανακοίνωσαν με μεγάλη χαρά την ανακάλυψή τους. Είμαι πολύ περήφανος και ο δήμος από την πλευρά του θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει το έργο τους».

greekreporter

Εμπλοκή Νίμιτς για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της μυστικής διπλωματίας

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο Σκοπιανό αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Μακεδονίας της Κυριακής, Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σιωπηρή διπλωματία του καλοκαιριού απέδωσε θεαματικά αποτελέσματα, τα οποία είναι γνωστά σε έναν πολύ στενό κύκλο προσώπων. 

Θέμα ημερών θεωρείται η επανεμφάνιση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στο προσκήνιο, προκειμένου να λάβουν επίσημο και θεσμικό χαρακτήρα οι διεργασίες, ενώ το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Γ. Παπανδρέου και Ν. Γκρούεφσκι, θα βρίσκονται ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Για τα διαβατήρια, στο τραπέζι παραμένει η παλιά ιδέα Νίμιτς, να αναγράφεται η νέα ονομασία στα αγγλικά και στα γαλλικά (Republique de Μacedoine du Νord) και η συνταγματική ονομασία στην κυριλλική γραφή (Republika Μakedonija). Στο ζήτημα της υπηκοότητας και της γλώσσας αναζητούνται συμβιβαστικές λύσεις, καθώς μπορεί να προταθεί και για τις δύο το “Μακεδονική” και, εναλλακτικά, το “Πολίτης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Βαρδάρη” και “Επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Βαρδάρη”. Για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή διπλωματία, η λύση του Σκοπιανού αποτελεί απλώς θέμα πολιτικής βούλησης. Οι ξένοι μεσολαβητές δεν κατανοούν πλήρως τις ελληνικές ευαισθησίες και αποδίδουν σε λαϊκιστικές αντιλήψεις τις κόκκινες γραμμές που θέτει η Αθήνα. Ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είναι αφερέγγυος, και για τον λόγο αυτό κανείς δεν στοιχηματίζει ότι ο Ν. Γκρούεφσκι δεν θα κλοτσήσει την καρδάρα με το γάλα την τελευταία στιγμή. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως έχει πείσει τους ξένους εμπλεκομένους για την αποφασιστικότητά του να κόψει τον γόρδιο δεσμό αν η άλλη πλευρά διανύσει την απόσταση που της αναλογεί. Εδικά για την Ουάσιγκτον, η διευθέτηση της εκκρεμότητας αντιμετωπίζεται ως επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Νοέμβριο και να ενισχυθεί η διείσδυση της συμμαχίας στα Βαλκάνια. Οι κυοφορούμενες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν στην Ελλάδα πολιτική ένταση, με δεδομένη την ευαισθησία του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία καθόρισε και την πολιτική του μοίρα. Κριτική αναμένεται να ασκηθεί ως προς το εύρος της χρήσης που θα συμφωνηθεί, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η φόρμουλα δεν προβλέπει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και κατάργηση του ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας” για χρήση στο εσωτερικό.
Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, “Είναι καιρός να λυθεί το Σκοπιανό, αν και οι ελληνικές θέσεις είναι μαξιμαλιστικές”, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά ο εθνικιστής ηγέτης των Σκοπίων προαναγγέλλει εξελίξεις με τόση σαφήνεια. Ακούγεται ότι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στη γειτονική χώρα δείχνουν ότι η κοινή γνώμη έχει προετοιμαστεί, σε κάποιο βαθμό, για υποχωρήσεις. Ο αλβανικός παράγοντας, άλλωστε, ασκεί ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμβιβασμού άμεσα.

strategyreport

πηγη

Οργιάζουν οι συκοφάντες Σκοπιανοί εις βάρος της Ελλάδας

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο Σκοπιανό αμέσως μετά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου (για να μην υπάρξουν και εκλογικές απώλειες) και σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει παρασκηνιακά(!) στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Κυριακάτικο κήρυγμά του αντιλαμβανόμενος που το πάει η Κυβέρνηση αποκάλυψε με στοιχεία τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος της Ελλάδας, που έχουν εξαπολύσει οι Σκοπιανοί, απαριθμώντας επιγραμματικά τα ασύστολα ψεύδη, διότι «είναι αδύνατον να αναλυθεί ένα κείμενο 120 σελίδων σε ένα κήρυγμα».

Στο μακροσκελές κείμενο κατασυκοφάντησης της Ελλάδας από τους Σκοπιανούς αναφέρεται:
- Η Μακεδονία δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική
- Οι Γραικοί – Έλληνες ήρθαν το 1912 με το στρατό και τους υποδούλωσε
- Το 1923 τους εμπλούτισαν με Τουρκοέλληνες που τους έδιωξαν οι Τούρκοι από τη Μικρά Ασία
- Είναι ανόητο να λένε το σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική». Είναι σαν να λέμε «η Γαλλία είναι Βρετανική»
- Οι Έλληνες θα μείνουν με τον ορεινό βράχο της Ακρόπολης γιατί θα τους πάρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου, οι Τούρκοι θα πάρουν τη Θράκη και την Κύπρο και οι Αλβανοί την Ήπειρο.
Με αυτούς συνομιλούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συζητούν παρασκηνιακά για το όνομα λες και πρόκειται για τσιφλίκι τους. Να τους χαιρόμαστε…
Ειρήσθω εν παρόδω θα έχει ενδιαφέρον αν μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Παπανδρέου στα Σκόπια για τα εγκαίνια του σούπερ μάρκετ Βερόπουλος. Να δούμε αν… ψωνίσει και το όνομα.

πηγη

Ο ανεκμετάλλευτος γεωλογικός πλούτος της Ελλάδας και τα φανταστικά σενάρια χρεωκοπίας

Η Ελλάδα λόγω της γεωτεκτονικής της θέσης και της γεωλογικής της κατάστασης, που ευνοούν τη μεταλλογένεση, παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό εμφανίσεων χρυσού και άλλων πολύτιμων και βασικών μετάλλων. Η ιστορία και η παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ορυκτό της πλούτο, αφού το υπέδαφός της φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό μεταλλευμάτων. Κοιτάσματα όπως χρυσού, χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου, σιδήρου και μαγγανίου, μολύβδου και βολφραμίου, καθώς επίσης και στρατηγικής σημασίας ορυκτών όπως ουρανίου και λιγνίτη, καθιστούν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μία από τις σημαντικότερες περιοχές στον τομέα ορυκτού πλούτου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πολλές εταιρείες διεξάγουν σήμερα εντατικές έρευνες σε όλη αυτή την έκταση για τον εντοπισμό αποθεμάτων και εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων όλων των παραπάνω ορυκτών πόρων. Όπως είναι γνωστό, η ανάπτυξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στηρίχθηκε στο πλούσιο υπέδαφος και την εκμετάλλευση των ευγενών και βασικών μετάλλων και κυρίως του χαλκού, του σιδήρου, του αργύρου. Το σημαντικότερο μεταλλευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου ήταν το Λαύριο, πάνω στο οποίο στήριξε την παντοδυναμία της η Αρχαία Αθήνα κατά την Κλασική περίοδο. Βασική όμως πηγή πλούτου για την ανάπτυξη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού αποτέλεσαν τα μεταλλεία της Μακεδονίας και Θράκης. Η Ροδόπη, η Σκαπτή Ύλη, η περιοχή των Φιλίππων, η Θάσος, το Παγγαίο, η ανατολική Χαλκιδική, ο ποταμός Εχέδωρος, ήταν τα σπουδαία μεταλλευτικά κέντρα που με τον πλούτο τους στήριξαν την οικονομία του Μακεδονικού κράτους και την εξουσία των Μακεδόνων Βασιλέων και ενίσχυσαν τον Μέγα Αλέξανδρο στην εκστρατεία του για την εξάπλωση και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στα βάθη της Ανατολής. Οι έρευνες των τελευταίων ετών, που βασίζονται τόσο στην μελέτη υπόγειων και επιφανειακών μεταλλευτικών εργασιών που διασώζονται μέχρι τις μέρες μας όσο και στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, έχουν δείξει ότι σε πολλές περιοχές στη Μακεδονία και Θράκη έχουμε μία έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα κατά την αρχαιότητα, που αφορά κυρίως στην εξόρυξη χρυσού και αργυρού, ενώ έχουν εντοπιστεί και αρχαία μεταλλεία χαλκού. Μεγάλης έκτασης εκμετάλλευση χρυσού και αργυρού έγινε κατά την αρχαιότητα στη Σκαπτή Ύλη, όπως προκύπτει και από τις αναφορές του Θουκυδίδη, του Ηρόδοτου, του Θεόφραστου κ.ά. Ο ίδιος ο Θουκυδίδης κατείχε μεταλλεία στην περιοχή αυτή, ενώ η ακριβής θέση των μεταλλείων της Σκαπτής Ύλης τοποθετείται στην περιοχή βορειοανατολικά της πόλης της Καβάλας, στο νότιο τμήμα της οροσειράς Λεκάνη. Δυτικά της περιοχής της Σκαπτής Ύλης βρίσκεται το όρος Παγγαίο, που ήταν φημισμένο από την αρχαιότητα για τα κοιτάσματα χρυσού που υπήρχαν σ' αυτό. Η φήμη αυτή οφείλεται στους συγγραφείς (Αισχύλος, Ηρόδοτος, Ευριπίδης, Θουκυδίδης κ.α.) που αναφέρουν ότι τα πετρώματα του Παγγαίου ήταν πλούσια σε χρυσό αλλά και σε άργυρο, φήμη που διατηρήθηκε ως και τις μέρες μας. Με βάση νεώτερες έρευνες, η έκταση των μεταλλευτικών εργασιών και μεταλλουργικών σκωριών δεν ανταποκρίνεται στη φήμη του Παγγαίου. Άλλο ένα εξαιρετικά σημαντικό μεταλλευτικό κέντρο της αρχαιότητας ήταν η νήσος Θάσος που αναφερόταν από τους αρχαίους συγγραφείς (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης κ.ά.) οτι εκεί γινόταν εξόρυξη χρυσού και αργύρου. Η περιοχή τής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανήκει γεωτεκτονικά στις παρακάτω γεωλογικές ζώνες: στη μάζα της Ροδόπης, στη Σερβομακεδονική μάζα και στην Περιροδοπική ζώνη (σχήμα). Η μάζα της Ροδόπης, που η ηλικία της έχει προσδιοριστεί σε Προτεροζωική ή Παλαιοζωική (πριν από περισσότερα από 250 εκ. χρόνια), διαιρείται στην κατώτερη ενότητα Παγγαίου (γνεύσιοι, αμφιβολίτες, μαρμαρυγιακοί σχιστόλιθοι και μάρμαρα) και στην ανώτερη ενότητα Σιδηρόνερου (γνεύσιοι, μιγματίτες, μαρμαρυγιακοί σχιστόλιθοι, αμφιβολίτες και μάρμαρα). Υπερβασικά σερπεντινιτικά σώματα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την έκταση της μάζας της Ροδόπης. Η Σερβομακεδονική μάζα περιλαμβάνει πετρώματα επίσης Παλαιοζωικής ή και παλαιότερης ηλικίας, τα οποία αποτελούνται κυρίως από γνεύσιους, μαρμαρυγιακούς και αμφιβολιτικούς σχιστόλιθους, μάρμαρα, μεταγάββρους - μεταδιαβάσες, αμφιβολίτες, καθώς και σερπεντινιτικά σώματα.
Η Περιροδοπική ζώνη στη Θράκη περιλαμβάνει μεταμορφωμένα πετρώματα Μεσοζωικής ηλικίας που ανήκουν στην ενότητα Μάκρης (μάρμαρα, δολομίτες, ασβεστικοί σχιστόλιθοι, φυλλίτες, πρασινοσχιστόλιθοι) και στην ενότητα Δρυμού-Μελίας (μεταγραουβάκες, μεταχαλαζίτες, μεταψαμμίτες, μετατόφφους, μεταλάβες, αργιλικοί σχιστόλιθοι), καθώς και σερπεντινιτικά και μεταγαββρικά πετρώματα. Στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάρχουν επίσης αρκετά Τριτογενή πλουτωνικά, υποηφαιστειακά και ηφαιστειακά σώματα που διεισδύουν στις παραπάνω γεωτεκτονικές ζώνες, ενώ αρκετά μεγάλες εκτάσεις καλύπτονται από ιζηματογενείς αποθέσεις του Ηωκαίνου (ασβεστόλιθοι, κροκαλοπαγή, ψαμμίτες), του Ολιγοκαίνου - Μειοκαίνου (παράκτιες αποθέσεις, κροκάλες, ψαμμίτες, άργιλοι, αμμοάργιλοι, άμμοι) και του Τεταρτογενούς(αλλουβιακές αποθέσεις: άμμοι, χαλαρά κροκαλοπαγή).
Τα σημαντικότερα κοιτάσματα χρυσού στην Ελλάδα εντοπίζονται κυρίως στο χώρο της Μακεδονίας και Θράκης, όπως στο 'γκιστρο νομού Σερρών, στις προσχώσεις του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή Νικήσιανης Παγγαίου, στην περιοχή Παλαιάς Καβάλας, στις Θέρμες νομού Ξάνθης, στην Ξυλαγανή νομού Ροδόπης κ.ά. Εκμετάλευση χρυσού έγινε κατά το παρελθόν στα νεότερα χρόνια στα ιζήματα του Γαλλικού ποταμού, όπου η συνολική παραγωγή προσχωματικού χρυσού από το 1953 έως το 1960 έφτασε τα 1,355 περίπου κιλά. Επίσης εκμετάλλευση χρυσού σε μικρότερη έκταση είχαμε στην περιοχή της Νιγρίτας στα ιζήματα του ποταμού Στρυμόνα κατά την τουρκοκρατία. Τα τελευταία χρόνια μετά από συστηματικές έρευνες για εντοπισμό νέων κοιτασμάτων χρυσού, ήδη σχεδιάζεται και η εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού στην ανατολική Χαλκιδική, στις Σάππες του Ν. Ροδόπης και στο Πέραμα του Ν. Έβρου, μετά την ανεύρεση νέων αποθεμάτων.
Όμως εκτός από το χρυσό, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντοπίζεται ένα μεγάλος αριθμός μεταλλοφόρων εμφανίσεων, πολλές από τις οποίες έχουν υποστεί εκμετάλλευση τα παλαιότερα χρόνια. Μεταλλεία σύγχρονα αλλά και παλαιότερα, που λειτούργησαν από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και πρόσφατα, έχουμε στο Κάτω Νευροκόπι, στο 'γκιστρο, στη Βροντού, στη Παλαιά Καβάλα, στη Θάσο, στα Κιμμέρια και τις Θέρμες Ξάνθης, στην Ξυλαγανή και το Καλλυντήρι του νομού Ροδόπης, καθώς και σε πολλές περιοχές του νομού Έβρου όπως στην Κίρκη, την Αισύμη και τα Πεύκα. Οι μεταλλευτικές εργασίες αφορούσαν κυρίως στην εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων που ήταν πλούσια σε χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, μόλυβδο και ψευδάργυρο, αντιμόνιο, μολυβδαίνιο και βολφράμιο, χρώμιο.
Εκτός όμως από τα βασικά και ευγενή μέταλλα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντοπίζονται και στρατηγικής σημασίας ορυκτά, όπως ο λιγνίτης και το ουράνιο. Τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκε έρευνα του ΙΓΜΕ και της ΔΕΗ στην πεδιάδα της Δράμας, όπου εντοπίστηκαν εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη! Σημαντικά επίσης είναι και τα κοιτάσματα τύρφης των Φιλίππων, της λεκάνης Σερρών καθώς και στα Λευκόγεια και το Παρανέστι Δράμας (σχήμα). Όσον αφορά το ουράνιο, σημαντικές περιεκτικότητες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Παρανεστίου.
Τέλος, δεν θα πρέπει να παραληφθεί και η αξιοποίηση, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, των περίφημων μαρμάρων της Ανατολικής Μακεδονίας. Παγκοσμίου φήμης είναι τα λευκά και ημίλευκα μάρμαρα του νομού Δράμας στις περιοχές Πηγές, Βόλακας, Γρανίτης, Βαθύλακος, καθώς και τα μάρμαρα Καβάλας, Θάσου, Νικήσιανης και η κρυσταλλίνα Χαλκέρου. Το λευκό μάρμαρο Θάσου χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλη έκταση κατά την αρχαιότητα και εξάγονταν κυρίως στα γειτονικά νησιά, στις ακτές Μακεδονίας, της Θράκης, της Μ. Ασίας, αλλά και στην Αίγυπτο, καθώς και στη Ρώμη. Το λατομείο της Αλικής Θάσου λειτούργησε χωρίς παύση από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τον 6ο μ.Χ. αιώνα.
Βέβαια, η αδιάκοπη και συνεχής εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, που ξεκίνησε από την αρχαιότητα και έχει ενταθεί ιδιαίτερα στις μέρες μας, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, να καταγράψουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών, όπου αυτό είναι δυνατό. Παράλληλα οφείλουμε να αναδείξουμε τις φυσικές γεωλογικές ομορφιές και τα φυσικά μνημεία του τόπου, όπως είναι τα σπήλαια.

πηγη

Όχι στην εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας

Παρακολουθούμε από καιρό την εξέλιξη μπροστά στα μάτια μας μιας απίστευτης ιστορίας: τη συστηματική εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας. Το κράτος που έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να υπερασπίζει και να προστατεύει τον Ελληνικό λαό, την εθνική του ταυτότητα και το μέλλον του, μέσα στα νόμιμα σύνορα της επικράτειάς του, τηρεί μια στάση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Σήμερα, το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση διευκολύνει την κατάργηση του ισχύοντος δικαίου εθνικής καταγωγής και την αδιάκριτη πολιτογράφηση και Ελληνοποίηση των πάντων. Για λόγους συναισθηματικού επηρεασμού προτάσσεται η νομιμοποίηση των παιδιών των λαθρομεταναστών, για ν’ ακολουθήσει, στη συνέχεια, ως «ανθρωπιστικό μέτρο», η νομιμοποίηση και των γονέων και η παροχή Ελληνικής ιθαγένειας στους πάντες.

Σκόπιμα, επίσης, δεν γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ της παροχής «πράσινης κάρτας», που εξασφαλίζει την νομιμοποίηση της παραμονής και της εργασίας, και της έννοιας της ιθαγένειας. Η διακηρυσσόμενη «ένταξη» και «ελληνοποίηση» των λαθρομεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, όταν αφορά εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια λαθρομεταναστών, είναι το ψευδώνυμο του εποικισμού. Η απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας είναι προνόμιο που απονέμεται με απόλυτη φειδώ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού της νομιμότητας και των υψηλών συμφερόντων της χώρας.
Αντιθέτως, προβάλλεται απροκάλυπτα το γνωστό ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης ότι «πρέπει και η Ελλάδα να γίνει πολυπολιτισμική». Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει την εισαγωγή και εγκατάσταση στο έδαφός της ξένων πληθυσμών ώστε να γίνει «πολυπολιτισμική»; Σημαίνει τη δημιουργία στο έδαφός της εθνικών μειονοτήτων και τη Βαλκανοποίησή της ώστε να είναι ευκολότερα ελεγχόμενη;
Είναι φανερό ότι το φαινόμενο συνδέεται με την επιδιωκόμενη από τις ΗΠΑ νέα γεωπολιτική τάξη στα Βαλκάνια και την επαναφορά της Τουρκίας στην Ευρώπη, μέσω της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ ένταξης της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ολοφάνερο, επίσης, ότι η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ανομολόγητα και ως γεωπολιτικό όπλο.
Συνδέεται άμεσα με τις νεο-Οθωμανικές φιλοδοξίες της Άγκυρας, που έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και την αποδυνάμωση της Ελλάδας. Γι’ αυτό η Άγκυρα αρνείται συστηματικά κάθε συνεργασία για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από το έδαφός της. Έτσι εξηγείται η περίεργη χαλάρωση του ελέγχου των εθνικών συνόρων, προφανώς υπό εξωτερική πολιτική και ιδεολογική πίεση και επιρροή.
Έτσι εξηγείται, επίσης, η συστηματική υπονόμευση της Ελληνικής παιδείας, η παρουσίαση του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής ταυτότητας ως δήθεν μύθου και εφευρήματος του 19ου αιώνα και ο εξωραϊσμός της Τουρκοκρατίας.
Έτσι εξηγείται, τέλος, η αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου στη χώρα και η προκαταβολική διαμόρφωση ενός πραγματικού νομικού οπλοστασίου, υπό την μορφή του «συνταγματικού τόξου», κατά του υποτιθέμενου «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας» των Ελλήνων. Το οπλοστάσιο αυτό έχει ως στόχο, στην πραγματικότητα, να λειτουργεί προληπτικά ως όπλο ιδεολογικής τρομοκρατίας για την αποτροπή κάθε αντιδράσεως του Ελληνικού λαού κατά της επιχειρούμενης εθνικής αποδόμησης.
Αναρωτιέται κανείς γιατί, με τη λογική αυτή, να μη διεκδικήσουν ανάλογη μεταχείριση και οι Τούρκοι έποικοι στην Κύπρο; Είναι γνωστή όμως η αρχή του διεθνούς δικαίου ότι «παράνομος νόμιμον ου ποιεί».
Ποιοί είναι αυτοί, κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες, που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να ξηλώσουν την Ελλάδα και να την κάνουν «πολυπολιτισμική»;
Αντιλαμβάνονται τις συνέπειες από την δημιουργία ενός τεράστιου διεθνούς υποπρολεταριάτου, όταν ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τόσα εθνικά προβλήματα και ολοένα και περισσότερο το φάσμα της ανεργίας; Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να υποθηκεύσει την ελευθερία και την ίδια την εθνική ύπαρξη της Ελλάδας με ολέθρια ιδεολογήματα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική αποδόμηση και αλλοτρίωση της.
Το νομοσχέδιο Ραγκούση πρέπει να αποσυρθεί και η μεταναστευτική πολιτική να γίνει αντικείμενο σοβαρής μελέτης διακομματικής και διεπιστημονικής επιτροπής τα συμπεράσματα της οποίας να τεθούν στην έγκριση του λαού… μόνον έτσι οποιεσδήποτε σχετικές αποφάσεις θα έχουν νομιμότητα.
Η Ελλάδα και τα ανθρωπιστικά και οικουμενικά ιδεώδη, που εκπροσωπεί διαχρονικά, μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της, είναι παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν είναι όμως άλλοθι και πρόσχημα για όσους θέλουν να πλήξουν καίρια, για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, την Ελληνική εθνική ταυτότητα και το Ελληνικό εθνικό κράτος.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό. Τον καλούμε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό.
Μόνο η άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση του λαού μπορεί να σταθεί εμπόδιο και ν’ αναχαιτίσει μια δρομολογημένη δυναμική, μια ολέθρια μηχανή, που έχει ως στόχο τη δημογραφική αλλοίωση και την εθνική αποδόμηση της χώρας, με τη φενάκη της δήθεν «προοδευτικής» πολιτικής και του «διεθνισμού».


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (ΠΕΑΕΛ)
Ολόκληρο το κείμενο της επιτροπής δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα http://www.antibaro.gr/index.php, όπου μπορεί κανείς να υπογράψει (όνομα και ιδιότητα) ή να στείλει e-mail στο peael2010@gmail.com
Το κείμενο υπογράφουν πολλοί Έλληνες πολίτες, πανεπιστημιακοί, νομικοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επαγγελματίες κ.ά., μεταξύ των οποίων οι:
Νεοκλής Σαρρής, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Κωνσταντίνος Ρωμανός, καθηγητής Πανεπιστημίου του Αιγαίου
Γιάννης Παπαμιχαήλ, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Τσουδερός, αρχιτέκτων-καθηγητής ΕΜΠ
Αθηνά Κατσαφάδου, δικηγόρος-τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιώς
Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Άννα Δοντά, δημοσιογράφος
Δημήτρης Γιαννόπουλος, οικονομολόγος-δημοσιογράφος
Θέκλα Κίττου, σκηνοθέτις
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, αρχιτέκτων-συγγραφέας
Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός
Θεόδωρος Μπατρακούλης, Δρ. Γεωπολιτικής-πανεπιστημιακός
Λάμπρος Παπαδημητράκης, σκηνοθέτης.
Αριστείδης Καρατζάς, εκδότης
Θεόδωρος Παντούλας, εκδότης
Ανδρέας Αθηναίος, καθηγητής University of Pennsylvania

πηγη
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters