Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η εσχάτη προδοσία!

Θυμάται άραγε κανείς την δήλωση του πρώην Υπουργού, κ.Λοβέρδου, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 στην εφημερίδα “Real news”, όταν έλεγε: «Νέο Γουδί εάν αποτύχουμε»!!!


Παναγιώτης Αποστόλου

Ως βόμβα μεγατόνων – για τους αφελείς και τους αδαείς - μπορούν να χαρακτηρισθούν τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην.....
παγκόσμιου κύρους Αμερικάνικη εφημερίδα New York Times, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ο κ. Ρουμελιώτης, λοιπόν, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα… η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία… το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας… το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Αυτές οι καθυστερημένες δηλώσεις του πρώην αξιωματούχου του ΔΝΤ έρχονται να επιβεβαιώσουν όλους εκείνους – μεταξύ αυτών και τον έχοντα την τιμή να υπογράφει το παρόν άρθρο - που χρόνια τώρα καταγγέλλαμε τις προδοτικές μεθοδεύσεις της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου, οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ και τον Ελληνικό λαό στην οικονομική εξαθλίωση.

Έτσι, στο σημείο αυτό, θεωρώ χρήσιμο να αναδημοσιεύσω ένα μέρος του άρθρου μου, της 28ης Αυγούστου 2011, που είχε τίτλο: “Είναι ή δεν είναι Εθνική προδοσία;”.

«…Ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, είπε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα:

«Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».

Μετά τις εκλογές του 2009 και την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας, όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση την οποία δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απαιτείτο το νοικοκύρεμα της με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά όμως κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε σε θέματα δανεισμού. Μπορούσε παρά το μεγάλο χρέος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο.

Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες. Ο πρωθυπουργός που γνώριζε, όμως, την πραγματικά άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί είχε ενημερωθεί επακριβώς από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, και από την στιγμή που τα spreads ήταν χαμηλά, αφού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010, δεν θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις αγορές προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της χώρας; Ωστόσο, εκείνος απεμπόλησε δάνειο με πρώτη δόση 25 δις € και χαμηλό επιτόκιο που προτάθηκε από τη Ρωσία στη συνάντηση που έγινε στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010 μεταξύ Πούτιν και Παπανδρέου, το οποίο θα αποπληρωνόταν με κρατικές δεσμεύσεις και δια μέσω πώλησης γεωργικών προϊόντων που θα τόνωναν ιδιαίτερα τις εξαγωγές μας (συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του ομογενή βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Ιβάν Σαββίδη).
Ο κ. Παπανδρέου, λοιπόν, μη αποδεχόμενος τη Ρωσική βοήθεια, στη συνέχεια έχασε πολύτιμο χρόνο στην προσπάθειά του να πείσει τον λαό πως η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τον κορόιδεψαν, δίδοντάς του προεκλογικά, ψεύτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας και έτσι δεν μπορούσε να υλοποιήσει άμεσα τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Το επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και παιδαριώδες, όταν το επικαλείται πρώην αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που διετέλεσε παλαιότερα πολλές φορές υπουργός και εξελέγη βουλευτής, πολλές τετραετίες. Μα είναι δυνατόν να μην γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία υπηρετεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πολλές τετραετίες;

Αργότερα, ξεκίνησε η δυσφήμηση της χώρας με τις συνεχείς περιοδείες του Έλληνα Πρωθυπουργού που εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών, που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει «τιτανικό».

Με όλες τις παραπάνω ενέργειες, η Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε ύστερα από έρευνά της, πως η συνεχής δυσφήμηση οδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους στην εκτίναξη των spreads στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων και έτσι κατέστη απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Διευκολύνθηκε δε το διαβρωτικό τους έργο με θύμα την Ελληνική οικονομία.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου αντί να έχει ως πλεονέκτημα την τοποθέτηση του πιστολιού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτός το παρέδωσε αμαχητί στους δανειστές μας και εκείνοι με τη σειρά τους το τοποθέτησαν στον κρόταφο του Ελληνικού λαού. Και για να γίνει αντιληπτό και κατανοητό το πόσο κακό έκαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών στη χώρα και στον Ελληνικό λαό με αυτές τις ενέργειες τους, θα αναφέρω το εξής παράδειγμα: Σκεφτείτε ότι ένας τραπεζίτης που κατέχει μία πολύ αξιόπιστη και εύρωστη οικονομικά τράπεζα, χάνει τα λογικά του και δηλώνει δημοσίως ότι η τράπεζά είναι χρεοκοπημένη και ότι οι υπάλληλοί της την κλέβουν. Αυτή η τράπεζα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα θα έχει χρεοκοπήσει πραγματικά, αφού όλοι μα όλοι οι καταθέτες της θα έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους και η τράπεζα θα μείνει «πανί με πανί».

Δυστυχώς αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός μας και η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση μη μπορώντας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές γιατί τα speads είχαν ήδη εκτιναχτεί. Έτσι, κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ απλά με τα 110 δις € που πήραν δάνειο, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.

Αντίθετα, πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων.

Δηλαδή, με την εισαγωγή μας στο ΔΝΤ εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των οι διεθνών νταβατζήδων μας.
Σημειώστε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2009, συζητούσε με τον πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν (όπως ο ίδιος δημόσια αποκάλυψε) την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Οι δηλώσεις αυτές του προέδρου του ΔΝΤ, πιστεύω ακράδαντα τον οδήγησαν στον εξοβελισμό του από το αξίωμά που είχε. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ «έστησαν» την αποκαθήλωσή του, στο έδαφός τους, διότι με τις δηλώσεις του απεκάλυπτε τα σχέδια των δυο Κυβερνήσεων (ΗΠΑ και Ελλάδος) για την υπαγωγή της Ελλάδος στις δαγκάνες του ΔΝΤ.

Έτσι, πιστεύω πως αποδεικνύεται ότι εάν η Κυβέρνηση είχε στραφεί αμέσως μετά την εκλογή της στις διεθνείς αγορές ή είχε αποδεχθεί το προσφερόμενο δάνειο από τη Ρωσία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων παρ’ όλη την κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος, την αδυναμία πάταξης της φοροκλοπής, του παραεμπορίου και του ελέγχου της μαύρης εργασίας, των οποίων η πάταξή ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ…».

Συνεπώς, από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται πως ο μετέπειτα Πρωθυπουργός (Γ.Παπανδρέου), ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (Προβόπουλος) και ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ (Π.Ρουμελιώτης), γνώριζαν που οδηγούν την Ελλάδα και όμως, έπραξαν αντίθετα προς τα συμφέροντά της.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ουδεμία κυβέρνηση θα τολμήσει να παραπέμψει αυτούς καθώς και άλλους πολλούς, σε δίκη καταλογίζοντάς τους το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, θα περιμένουμε κάποια Άγια ημέρα, ο Ελληνικός λαός να υλοποιήσει αυτό που δήλωσε ο πρώην Υπουργός, Λοβέρδος, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 στην εφημερίδα “Real news”: «Νέο Γουδί εάν αποτύχουμε».


http://www.aegeantimes.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1765.html

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ένα εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι… ελληνικές!

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ένα εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι… ελληνικές!

6049
 
34
 
 

Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή Ελληνοφρένεια», ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.
Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες;
Δεν χρειάζεται. ΟΛΕΣ οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες.
Το απίστευτο με την ισπανική είναι ότι επειδή η προφορά τους είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μας, οι ελληνικές λέξεις χρησιμοποιούνται σχεδόν ατόφιες και έχεις την εντύπωση ότι ακούς ελληνικά!
Π.χ η ώρα στα αγγλικά είναι hour ενώ στα ισπανικά είναι ora! Ακριβώς ίδια.
Η ιστορία στα αγγλικά είναι history ενώ στα ισπανικά historia. Ακριβώς ίδια.
Οι Ισπανοί και οι Άγγλοι έχουν μάλιστα διατηρήσει την δασεία πού εμείς κάποτε είχαμε συμβολίζοντας την με το γράμμα h.
Όταν οι ισπανοί θέλουν να πούν ‘Χρονομέτρα με’ λένε ‘Cronometra me´. Ακριβώς το ίδιο με εμάς! Τα παραδείγματα ατελείωτα



Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής: ‘Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό γαμημένο πού τρέχει στις φλέβες μου’. Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή ‘Ελληνοφρένεια’, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.
Αν τώρα προσθέσουμε και λέξεις πού εκ πρώτης όψεως φαίνονται ισπανικές αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω την προέλευση τους διαπιστώνουμε ότι είναι ελληνικές, τότε ο κατάλογος των ελληνικώς λέξεων γίνεται πραγματικά αμέτρητος.
Π.χ το ρούχο στα ισπανικά είναι ropa. Στα ελληνικά έχουμε την λέξη Λωποδύτης. Προέρχεται από την λέξη λώπη και δύτης. Λώπη στα αρχαία είναι το ένδυμα, το ρούχο. Άρα λωποδύτης αυτός πού δύει, πού βουτά το χέρι του στο ρούχο μας για να μας κλέψει. Με απλή αλλαγή του λ σε ρ, προκύπτει η λέξη ropa πού χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Ισπανοί! Η αλλαγή του λ σε ρ (είναι και τα δύο γλωσσικά σύμφωνα) και αντίστροφα είναι κάτι πολύ σύνηθες πού συμβαίνει καθημερινά, λέμε π.χ αδελφός αλλά και αδερφός, κοκ. Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να ασελγούμε στην γλώσσα μας.
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι τα παιδιά μας στα σχολεία θα διδάσκονται ότι τα φωνήεντα είναι 5 (α,ε,ο,ι, και ου!!!) ενώ τα σύμφωνα είναι 15 μεταξύ των οποίων το γκ και το μπ. Ο ορισμός της προδοσίας από ανθρώπους στους οποίους εμπιστευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας. Από την κατάργηση του πολυτονικού μέχρι σήμερα ο βιασμός της γλώσσας μας είναι συνεχής και περνάει απαρατήρητος. Καμία εκπομπή, καμία δημοσιότητα.
Από την άλλη ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις διαφημίσεις μόνο με αγγλική ορολογία, ενώ τα σίριαλ είναι τούρκικα! Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη.
Πρώτα απαξιώνεις κάτι και μετά το καταργείς. Με τον ίδιο τρόπο πού απαξιώνουν τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και σε κάνουν να λές ‘Ε άει στο διάολο, πουλήστε τα να ησυχάσουμε’, ομοίως απαξιώνουν την γλώσσα και κάνουν όλους εμάς να στέλνουμε τα παιδιά μας από την 1η δημοτικού!!! να μάθουν αγγλικά και γερμανικά!!!
Το γεγονός ότι την γλώσσα μας τους την διδάσκουν κακοποιημένη δεν μας απασχολεί καθόλου!!! Αλλά δεν πειράζει, το PSI να είναι καλά, το ευρώ και η ευρωζώνη. Αυτά έχουν μόνο αξία.
Η γλώσσα είναι άνευ σημασίας. Δεν μπορείς να την πουλήσεις οπότε δεν μπορεί να ανεβάσει το ΑΕΠ. Τι σημασία έχει πού από εργαλείο σκέψεως την έχουν καταντήσει μόνο μέσο επικοινωνίας και αυτό μάλιστα κολοβό. Αρκεί να μπορούμε να συννενοηθούμε ώστε να υπολογίζουμε το ΦΠΑ. Αυτό αρκεί.
Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού
Στίχοι μουσική Daniel Armando.
Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia. Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia. Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas.
ΠΗΓΗ: mavroseolous

http://www.tsantiri.gr/blog/vinteo-dite-ena-ekpliktiko-tragoudi-sta-ispanika-opou-oles-i-lexis-ine-ellinikes.html

Πόσο πολύ θέλουν οι Τούρκοι την Αγροτική Τράπεζα;

Μεγαλύτερη ονείρωξη ακόμα και από τα λιμάνια και τις μαρίνες, αποτελεί για τους Τούρκους η Αγροτική Τράπεζα. Δηλαδή το 70% της Ελληνικής αγροτικής Γης που κρατά υποθηκευμένο στα κιτάπια της και είναι ανεκτίμητης αξίας. Απείρως μεγαλύτερης από αυτή της...
όποιας χρηματιστηριακής της αξίας. Η κατοχή όμως αυτής της Γης είναι θέμα ύψιστης Εθνικής σημασίας που δεν μπορεί να αποτιμηθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση, επιτελείο ή διοίκηση κεντρικής τράπεζας. Της “Ελλάδος” για παράδειγμα.
Στο “Ολυμπία” έχουμε αναλύσει διεξοδικά πως γίνονται παρόμοιες Εθνικά επιζήμιες μπίζνες που καταλήγουν σε επώδυνες υποχωρήσεις και υπογραφές μειοδοσίας και υποτέλειας. Μην περιμένετε να δείτε κάποιον “Τούρκο με μουστάκα” να έρχεται με την βαλίτσα στο χέρι και να προσεγγίζει τον υπουργό Στουρνάρα, Μαντέλη κλπ λέγοντας του “πάρτα και πρόδωσε”. Οι δουλειές αυτές γίνονται με λεπτότητα, από κύριους με καλλιτεχνικό μουσάκι και σουΐτες στην Μεγάλη Βρετάννια όπως έχουμε αποκαλύψει για την άθλια απόφαση συνδιαχείρισης του Αιγαίου και σκανδάλου Siemens.
Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που το Τουρκικό βαθύ κράτος θα ήθελε να δημιουργήσει θέση στην Αγροτική, δεν θα έκανε κάποια δημόσια προσφορά μέσω κάποιας τράπεζας συνδεδεμένης με τον στρατό ή την Εργενεκόν. Θα φρόντιζε να δημιουργήσει θέσεις, είτε μέσω “τυφλού” fund ή ακόμα και σαν τράπεζα μέσω τρίτης χώρας, σε Ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα που έχει υποκαταστήματα σε χώρες “μειωμένου ελέγχου” είτε λόγω νομοθεσίας ή εσωτερικής αστάθειας.
Έχει τέτοιες τράπεζες η Τουρκία; Βεβαίως και έχει. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Is Bankasi, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στην Τουρκία η οποία έχει εμπλακεί με όλες ανεξαιρέτως τις υποθέσεις δράσης του βαθέως κράτους που κλυδωνίζουν την Τουρκία. Από την Ciller (Τσιλέρ) με το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ και τους γκρίζους λύκους εως την Εργενεκόν και τα funds του Τουρκικού στρατού.
Παρά το ότι τότε διοικητής της τράπεζας ήταν ο σύζυγος της Τσιλέρ και η τράπεζα χρηματοδοτούσε αδιαφανώς υπεράκτιες που σχετιζόντουσαν με την ίδια, η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να την προσεγγίσει. Αντίθετα, την οδήγησε στα υψηλότερα αξιώματα εως ότου ξέσπασε το σκάνδαλο με το περιβόητο δυστύχημα όπου στο ίδιο όχημα επέβαιναν παρακρατικοί τρομοκράτες, εκλεκτοί της Τσιλέρ, εμπλεκόμενοι με εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, δολοφονίες αντιφρονούντων κλπ.
Η εν λόγω τράπεζα ερευνάται για χρηματοδοτήσεις – μαμούθ και μετοχικές “διευκολύνσεις” σε μέλη της Εργενεκόν, όπως προέκυψε από τις έρευνες της κυβέρνησης Ερντογάν μετά την αποκάλυψη του σχεδίου “Βαριοπούλα”. Μπροστά σε όλα αυτά, η διαχείριση κεφαλαίων ταμείων του Τουρκικού στρατού, φαντάζουν πταίσματα.
Μία τέτοια τράπεζα λοιπόν, η οποία συνδέεται με ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές του ίδιου τους του λαού, μάλλον δεν θα είχε αναστολές στο να βλάψει και τους γειτονικούς. Θεωρητικά πάντα.
Συνεπώς οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες κρούσεις, ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που το χρήμα είναι δυσεύρετο. Είναι πραγματικά ασύλληπτος ο τρόπος με τον οποίον τα “βαθέα κράτη” μπορούν να παγιδεύσουν επιτελείς, αξιωματούχους, ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά και να τους καταστήσουν οχήματα των όποιων ασύμφορων για την Ελλάδα επιδιώξεων.
Για την ιστορία, την τράπεζα Is Bankasi την είχαμε συναντήσει ως ενδιαφερόμενη για εξαγορά του παραρτήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο. Συμπτωματικά οι πρώτες κρούσεις που έγιναν τον Μάρτιο του 2012, αποκαλύφθηκαν από εξειδικευμένη ιστοσελίδα από την οποία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς (δείτε Εδω και Εδω). Το πόσο επώδυνο είναι για μία μεγάλη ιστοσελίδα να εξαφανίζει άρθρα, το γνωρίζουμε. Αυτό γίνεται συνήθως όταν τα άρθρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή εάν ενοχλούν κάποια πολύ ισχυρά συμφέροντα.
Και όμως, αυτές οι αποκαλύψεις ήταν απολύτως αληθείς αφού το ενδιαφέρον επιβεβαιώνεται από μέσο της περιοχής που μάλιστα αποκαλύπτει ότι η Is Bankasi έχει προσλάβει και ως σύμβουλο αξιολόγησης την Barclay’s Capital ώστε να προχωρήσει σε αυτή την εξαγορά.
Και πάλι, όλα αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν σε μία αληθοφανή συνωμοσιολογία εάν ο ίδιος ο κύριος Σάλας, με μακρά πορεία και γνώση τον τραπεζικό τομέα δεν είχε καταγγείλει ευθέως το Ρόιτερς ότι εξυπηρετεί αδιαφανή συμφέροντα που επιβουλεύονται την Ελληνική οικονομία. Όταν ο ίδιος ο κύριος Σάλας καταγγέλει συνωμοσία εις βάρος της χώρας, τότε η δικιά μας συνωμοσιολογία περιττεύει και μας αναγκάζει να παρατηρήσουμε ότι:
Οι επίμαχες καταγγελίες του Ρόιτερς, προσάπτουν στον κύριο Σάλα ακριβώς ότι οι αρχές είχαν προσάψει στην κυρία Τσιλέρ. Ότι δηλαδή στενός συγγενής της δανειοδοτούσε μέσω της τράπεζας που ήλεγχε, εταιρείες συμφερόντων της με τρόπο που προκάλεσε ζημιά στην τράπεζα και αναγκάστηκε να μπει σε “πρόγραμμα διάσωσης”!
Η αποκάλυψη λοιπόν του κυρίου Σάλα για σκοτεινά συμφέροντα πίσω από τα δημοσιεύματα, την οποία δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε, δείχνουν ότι κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι του εξωτερικού του ασκούν αφόρητη πίεση, σε βαθμό εκβιασμού.
Γεγονός που θα έμενε στην σφαίρα του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, εάν η Πειραιώς δεν εφέρετο ως ισχυρός υποψήφιος για την Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος.

Πονηροί καιροί, ευάλωτοι αξιωματούχοι, ας είναι προσεκτικοί οι κάτοχοι της (οποιασδήποτε) εξουσίας.
olympia.gr
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_8530.html

ΓΙΑΤΙ «ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ» Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ….!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004, στο Ολυμπιακό Χωριό, στις οποίες εμφανίζονται η τότε Δήμαρχος της Αθήνας κυρία ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΥΒΕΛΟΥ, συνοδευόμενη από τον τότε Δήμαρχο του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας κ. ΜΑΝΟ ( νύν προέδρου του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ), και ο Πρωθυπουργός κ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ που.....
προτίμησε να συνοδεύεται από την Πρόεδρο του ΑΘΗΝΑ 2004 κ. ΓΙΑΝΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ- ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.


Σήμερα επικεφαλής της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στο Λονδίνο είναι ο σύζυγος της ανωτέρω κυρίας, κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ, ο οποίος μάλιστα αποφασίζει με απολυταρχικό τρόπο για το προφίλ της Ελλάδας και το μέλλον των Αθλητών μας.

ΜΑΝΟΣ-ΝΤΟΡΑ

Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι, από την μία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ θυσιάστηκε στο βωμό του ΖΕΛΕΣΝΙ που θα ψηφίσει στην εκλογή για ΑΘΑΝΑΤΟ στην αντικατάσταση του ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ που έρχεται, και σήμερα με τον « αποκεφαλισμό» της ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, που δεν την «ήλεγχαν», πέρασαν το μήνυμα στους υπόλοιπους αθλητές ότι, « κοιτάξτε τι θα πάθετε αν δεν ψηφίσετε τον αθλητή που θα σας υποδείξουμε».





Και πρέπει να τονιστεί ότι υποψήφιος «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» για την θέση του ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ είναι ο ανωτέρω κύριος ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ.
ΚΟΥΒΕΛΟΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ 


Το βασικό όμως είναι ότι η θέση αυτή δεν χάνεται έως τον Θάνατο του, δηλαδή θα ελέγχει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «και θα κλείνει το στόμα κάθε ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ» για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Αν νομίζουμε ότι η ΝΤΟΡΑ δεν ξέρει να είναι πάντα στα πράγματα και να φροντίζει και για τα δισέγγονα της, γελιόμαστε οικτρά.

Όλα τα σημαντικά πόστα είναι κλεισμένα κυρίως σε παγκόσμιο επίπεδο… κατά τ’ άλλα θέλουμε να μας βλέπει για αυτόνομες οντότητες και για ελεύθερο και ανεξάρτητο λαό.


Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ουδόλως τους απασχολούμε εμείς σαν λαός , απλά είμαστε είλωτες και μόνο έτσι μας βλέπουν, και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε εμείς ποτέ και με κανένα τρόπο να αλλάξουμε τα πράγματα, γιατί είμαστε γεννημένοι για να μας κυβερνούν οι συγκεκριμένοι….!!!



ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ!!!…Περαστικά μας…!!!!


http://thoureios.blogspot.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3703.html

Το τηλεφώνημα που καταγράφεται

Του Ηλία Καραβόλια

Καθημερινά ,σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες δέχονται ένα τηλεφώνημα, όπου μια κυρία ή ένας κύριος, αφού επιβεβαιώσει τα στοιχεία μας, αφού μας πει ότι η κλήση ‘καταγράφεται’ για το δικό μας καλό, και ότι έχει… μητρώο η εταιρεία από την οποία καλεί, μας υπενθυμίζει την συνήθη οφειλή της τραπεζικής δόσης( δάνειο, κάρτα, leasing κ.α).

Ενώ οι περισσότεροι απαντούν ότι δεν μπορούν να βάλουν τα λεφτά ( γιατί απλά δεν τα έχουν) ή τέλος πάντων θα τα καταβάλλουν μόλις μπορέσουν, η επιμονή των τηλεφωνικών εισπρακτόρων είναι πρωτοφανής; ‘καλό είναι να κάνετε αύριο την κατάθεση’, ‘ δεν μπορείτε όποια μέρα θέλετε εσείς’, ‘πρέπει άμεσα να καταβάλλετε τουλάχιστον το ελάχιστο ποσό’, και άλλες παραινέσεις ορθολογικού σωφρονισμού με τις οφειλές μας, απο ανθρώπους που δεν φταίνε φυσικά και απλά κάνουν την δουλειά τους, πάιρνοντας προφανώς μπόνους επιτυχίας και χαμηλούς μισθούς (αναλογικά με τα αυταρχικα μηνύματα, που αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να ‘περνάνε’ τηλεφωνικά).

Αυτή η εποχή, είναι πραγματικά εποχή της έγκλησης για το Χρέος, για την Οφειλή. Ένας συμβολικός ευνουχισμός της ατομικής μας ικανότητας, μια καθήλωση στο ά-πορο παρόν, ένας εγκλωβισμός στην ανασφάλεια του μέλλοντος, είναι τελικά το αποτέλεσμα του τηλεφωνήματος υπενθύμισης της τραπεζικής δόσης. Θα ζούμε πλέον με καθημερινή συντροφιά τον κύριο ή την κυρία που μας υπενθυμίζει, μας απειλεί, μας τρομάζει, για το ανεξόφλητο όριο υπέρβασης δανεισμού. Είναι σαν να μας καλεί καθημερινά μια μικρή ελληνίδα Μέρκελ, ένας μικρός έλληνας Τόμσεν, για να μας θυμίσει ότι χρωστάμε, γιατί μας δάνεισε. Και φυσικά δεν μας έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι να δανειστούμε ,αλλά μας το βάζει τώρα, για να ξεχρεώσουμε.

Σήμερα λοιπόν, οι διοικήσεις των τραπεζών, που έβαζαν κάποτε τις ίδιες τηλεφωνήτριες να μας ενημερώνουν ότι έχουμε κερδίσει(!) κάρτα ή δάνειο, αρκεί να περάσουμε από το κατάστημα και να υπογράψουμε τα σχετικά έγγραφα, αναγκάζονται τώρα να ‘προλαμβάνουν’ την είσπραξη των δόσεων από την ελληνική κοινωνία. Οι αυτοκτονίες μαρτυρούν την πίεση που μέσω των τηλεφωνικών γραμμών ασκείται απο τους πιστωτές της κατανάλωσης στους ‘απρόσεκτους’ καταναλωτές ή επιχειρηματίες. Φυσικά, η πλειοψηφία των δανειοληπτών και των κατόχων καρτών, είτε αγνοεί πλέον τα τηλεφωνήματα, είτε μιλάει άκομψα και επιθετικά στους εν λόγω εισπράκτορες, είτε πάλι απλά αδιαφορεί και αποκτά ‘ανοσία’ στο φαινόμενο της έγκλησης και της ‘εντολής’ αποπληρωμής οφειλών. Εξώδικα και λοιπά απειλητικά έγγραφα περί κατασχέσεων, είναι το μοναδικό σχεδόν έσοδο για δικηγορικά γραφεία, τα οποία λογικό είναι να γινονται εξ ίσου επιθετικά στην επικοινωνία, ώστε να εισπράξουν ότι μπορούν για όφελος των τραπεζών, καθώς είναι αμειβόμενα με ποσοστά επιτυχίας απο αυτές.

Η οφειλή, το δάνειο, το χρέος, έχουν πλέον φύγει από το ατομικό λογιστήριο του καθενός και έχουν περάσει στο συλλογικό ισοζύγιο της κοινωνίας. Αυτό το τηλεφώνημα, κάθε μέρα, είναι η ‘κλήση επείγουσας ανάγκης ‘ του συστήματος που έθρεψαν οι τράπεζες. Είναι η υπενθύμιση συμμετοχής μας στο κύκλωμα της ατέρμονης οφειλής. Είναι η στιγμή όπου ο Έλληνας νιώθει μίσος και οργή, τόσο με τον εαυτό του, που κατανάλωσε ή επένδυσε υπερβολικά και χωρίς σχέδιο, όσο και με τους μεγαλοτραπεζίτες, που ενώ έπεσαν έξω με το τζογάρισμα των χρημάτων μας στα σκάρτα ελληνικά ομόλογα, ενώ έδωσαν επισφαλή δάνεια σε παρασιτικές εταιρείες ,ενώ χρηματοδοτούν κόμματα και παρέες μεγαλοεργολάβων, απειλούν τώρα τον μεροκαματιάρη, τον χαμηλόμισθο, τον βιοπαλαιστή ελεύθερο επαγγελματία. Όμως, το μίσος και η οργή μας , καλό είναι την στιγμή του τηλεφωνήματος, να αφορά και τους θεσμικούς φύλακες των τραπεζικών συμφερόντων: τους πολιτικούς και τους ‘τεχνοκράτες’ τους, που κυβερνούν την χώρα.

‘Κανεις δεν σας υποχρέωσε να δανειστείτε και έχετε υπογράψει οικειοθελώς όλες τις υποχρεώσεις σας’, ανέφερε μια δικηγόρος σε άνεργο γνωστό μου, ο οποίος επίμονα ζητάει διακανονισμό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει όταν αποκτήσει ξανά εισόδημα. Άραγε τις υποχρεώσεις των διοικήσεων απέναντι στους καταθέτες/μετόχους των τραπεζών( διότι αυτοί είναι οι αληθινοί μέτοχοι σε μια τράπεζα), θα μας τις δημοσιοποιήσουν ποτέ; Θα λογοδοτήσει ποτέ κάποια διοίκηση για το αλισβερίσι με τις κυβερνήσεις, μέσω των μαζικών αγορών του ελληνικού χρέους( ομόλογα); Θα πάρει ποτέ μεσημέρι τηλέφωνο κάποιος εισαγγελέας σε τραπεζίτη, να του θυμίσει , όπως ο εισπράκτορας που μας καλεί, ότι τα δις που τους έδωσε η κυβέρνηση, έχουν αντισυμβαλλόμενο τον ελληνικό λαό, με τα μνημόνια των μέτρων λιτότητας;

Κάποιοι θα βιαστούν να αποκαλέσουν αυτές τις απλές ερωτήσεις ως ‘λαικισμό’ και ‘αλλοθι’ για την συλλογική υπερβολή στην σπατάλη, στην επιχειρηματική αστοχία πρόχειρων πλάνων, στον νεοπλουτισμό, στις ψυχώσεις του μέσου έλληνα με την ιδιοκτησία, την κατοχή, τον πλούτο. Ας είναι, όμως καμιά πανευρωπαική ή ελληνική νομοθεσία, δεν ακουμπάει τον πυρήνα του Κακού. Ούτε καν η περίφημη Βασιλεία 3, δηλαδή η μετά της Lehman Brothers κατάρρευσης επιβολή κανόνων τραπεζικού ρίσκου, προστατεύει τον καταθέτη και τον δανειολήπτη, απο την απληστεία και την αλαζονεία του κέρδους που διέπει τους αδηφάγους πιστωτές των κοινωνιών. Διότι και σήμερα, πάλι ‘ψίχουλα’ απαιτείται να ‘διακρατούν’ για υπερμετρα μοχλευμένο ρίσκο που μπορούν να αναλαμβάνουν στις αγορές,ώστε να γράφουν κέρδη και να αμοίβονται πλουσιοπάροχα απο αυτά.

Στο μεσημεριανό τηλεφώνημα λοιπόν ,το οποίο απαντάει οργισμένος ή αγνοεί ο Έλληνας στις παραλίες και στις όποιες διακοπές του αυτές τις μέρες, αποτυπώνεται εκείνο το κομβικό σημείο της ‘εντολής πληρωμής’, που μας διαφεντεύει ως ατομικά και συλλογικά υποκείμενα. Η διάσταση του κυνισμού, αφορά φυσικά και τις δυο πλευρές: και τον οφειλέτη που δεν τα καταφέρνει, και τον πιστωτή που νομίμως απαιτεί τα συμφωνηθέντα. Μόνο που στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά της νότιας ευρωζώνης, οι οφειλέτες είναι εκατομμύρια άτομα και οι πιστωτές είναι απλά κάποιοι δεκάδες τραπεζικοί οργανισμοί, που στοχευμένα και μεθοδικά, έσπειραν στην συναλλακτική καθημερινότητα των λαών, τον σπόρο της κερδοφορίας τους( τόκος) , με μια σχέση δήθεν πίστης και εμπιστοσύνης, που δημιούργησε σταδιακά ένα αίσθημα συνενοχής στην ατέρμονη οφειλή όλων, κρατών και πολιτών!

Και φυσικά,πολλοί εξαπατούν εαυτούς, εάν νομίζουν ότι ο Σαμαράς, και ο εκάστοτε πρωθυπουργός, θα δώσει κάποτε μια κάποια λύση. Άλλωστε και αυτός, συχνά πυκνά, ως ‘νέος εκκαθαριστής’, θα δέχεται σίγουρα κάποιο τηλεφώνημα για τα δις που οφείλει η χώρα στους εταίρους πιστωτές, στα κράτη-τράπεζες της βόρειας Ευρώπης. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη, εκτός απο κεφάλαια και τόκους, αλλά δυστυχώς, θα συνεχίσουν και αυτοί,για πολύ καιρό, να κάνουν τηλεφωνήματα και να μας στέλνουν εισπράκτορες.

Στο μεθύσι του χρέους, όποιος δανείζεται φέρει ευθύνη και πληρώνει, με βαρύ τίμημα, πολλές φορές και με την ίδια του την ζωή. Όποιος δανείζει όμως υπερβολικά και χωρίς ορθή αξιολόγηση ρίσκου,ενίοτε γράφει ζημίες και διαγράφει τα δάνεια που έδωσε. Διότι, πολύ απλά, ‘ουκ αν λάβεις παρα του μή έχοντος’…


http://kostasxan.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3623.html

Συνεχείς πτήσεις τουρκικών RF-4E/TM στην Ανατ. Μεσόγειο – «Παίζει με τη φωτιά» η Άγκυρα

Με πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών RF-4ETM συνέχισε η Άγκυρα να επίδειξη δύναμης στην Ανατ. Μεσόγειο σε ένα ήδη εύφλεκτο σκηνικό όπως διαμορφώνεται από την κρίση στη Συρία. Τα αεροσκάφη πραγματοποιώντας συνεχείς πτήσεις εχθές, αλλά και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων- επιχείρησαν για άλλη μια φορά να καταγράψουν στόχους τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου οι οποίοι σχετίζονται πιθανότατα με την ισραηλινή δραστηριότητα πέριξ του Οικοπέδου 12.
Έτσι δύο τουλάχιστον αεροσκάφη και ακόμη δύο πριν από μερικές ώρες προερχόμενα από τη βάση εξόρμησής του την 113 μοίρα με έδρα στο Εσκισεχίρ πραγματοποίησαν δύο αποστολές διάρκειας τουλάχιστον 90 λεπτών πετώντας στο τρίγωνο που σχηματίζεται από τη ναυτική βάση του τουρκικού Ναυτικού στην Αλεξανδρέττα, το οικόπεδο 12 της Κύπρου και επιστροφή μέσω Αττάλειας στη βάση τους. Τα αεροσκάφη, σε αντίθεση με προηγούμενες απσοτολές συνοδεύονταν από τετράδα μαχητικών F-16 τα οποία πιθανότατα είχαν απογειωθεί από το Ικόνιο.

Η τουρκική Αεροπορία διαθέτει σήμερα, και μετά την απώλεια του ενός RF-4 στη Συρία και ενός δεύτερου νωρίτερα στις 3 Νοεμβρίου του 2011 στο Ικόνιο, 16 αεροσκάφη τα οποία έχουν μάλιστα αναβαθμιστεί από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία βάσει του προγράμματος Isik.

Η αναβάθμιση αυτή περιε3λάμβανε την προσθήκη συστήματος δέκτη RWR ολοκληρωμένου με αναλώσιμα, νέο σύστημα ναυτιλίας GPS/INS LN 100GT, ασυρμάτους ασφαλούς επικοινωνίας Have Quick V, σύστημα διαχείρισης πτήσης CDU-900 και έγχρωμες οθόνες παρουσίασης πληροφοριών μάχης.

Οι πτήσεις των τουρκικών RF-4 αναμένεται να συνεχιστούν καθώς η Αεροπορίας της χώρας, θέλει να υπογραμμίσει την παρουσία της στην ευαίσθητη αυτή περιοχή δείχνοντας να αψηφά το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις της Άγκυρας τόσο με τη Δαμασκό όσο και με το Τελ Αβίβ. Δεν είναι άλλωστε ούτε δύο εβδομάδες (13/7) όταν ισραηλινά αεροσκάφη και ναυτικές μονάδες της δύναμης ταχείας αντίδρασης είχαν ενεργοποιηθεί για την προστασία των εξεδρών της Noble Energy από τουρκική αεροναυτική άσκηση η οποία είχε γίνει στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, στα οικόπεδα 2, 3, 8, 9, 12, και 13

Η εμμονή αυτή της Άγκυρας στις πτήσεις τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών είναι ένας τρόπος αντίδρασης τόσο στο «κάζο» που έπαθε με το RF-4 που καταρρίφθηκε όσο και με την επιτυχημένη ενεργειακή στρατηγική της Λευκωσίας η οποία, είναι φανερό, την έχει αιφνιδιάσει πλήρως.
defencenet
 
http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/rf-4etm.html

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7763.html

Πρόκειται για την απόφαση 441/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου. Επιχειρηματίας της περιοχής στράφηκε εναντίον της ΔΕΗ καθώς στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβανόταν παράνομα το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (χαράτσι) ποσού 3.500 € για αδόμητο οικόπεδο στο οποίο ασκούσε εμπορία....
Στη δίκη η ΔΕΗ προσεπικάλεσε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο παρενέβη πρόσθετα υπέρ της ΔΕΗ και υπέρ της νομιμότητας του χαρατσιού. Το Δικαστήριο έκρινε ότι εσφαλμένως η ΔΕΗ καταλόγισε χαράτσι στο αδόμητο οικόπεδο του αιτούντος επιχειρηματία, διέταξε να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος στην επιχείρηση λόγω της μη καταβολής του και όρισε προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να ασκήσει ο θιγόμενος επιχειρηματίας τακτική αγωγή για να επιλυθεί οριστικά το θέμα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο σκεπτικό της απόφασης όπου γίνεται λόγος για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού α. επειδή η κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο λόγω ασυνέπειας σε φορολογικές υποχρεώσεις όπως το χαράτσι ΔΕΗ, άσχετες με τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του οδηγεί σε παράνομη αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και β. με την κύρωση αυτή παραβιάζεται όχι μόνο η οικονομική ελευθερία αλλά και η συνταγματική προστασία της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση (απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας 1972/2012).

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ > Η τρόικα "πετσόκοψε" την Υγεία - 661 λιγότερα τμήματα στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος του 2012

Κανένα νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με την τρόικα. Ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία είπε χαρακτηριστικά, αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους. Όπως αποκάλυψε, ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012 και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

Όταν ρωτήθηκε αν πιέσθηκε από τις απαιτήσεις της τρόικας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «εν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» και τόνισε ότι εκφράσθηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ.
Όσον αφορά το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί.
Ο κ. Λυκουρέντζος εκτίμησε μετά τη συνάντηση, μιλώντας με δημοσιογράφους, ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος. Όπως πρόσθεσε έχει ήδη υπολογιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2012 το clow back (ό,τι υπερβαίνει δηλαδή τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη για φάρμακα) που θα πρέπει να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ποσό ανέρχεται στα 152,6 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έχει πέσει έξω η φαρμακευτική δαπάνη.
Επίσης έχει υπολογιστεί και το rebate (επιστροφές) που θα πρέπει να επιστρέψει η φαρμακοβιομηχανία για τους δυο πρώτους μήνες του 2012.
Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση με την τρόικα για μέτρα που αφορούν το 2013 και το 2014.
 
http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/661-2012.html

ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΡΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ



ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ. ΚΟΒΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 350 ΕΥΡΩ.

Εφαρμογή από φέτος επώδυνων μέτρων που επρόκειτο να υλοποιηθούν από το 2013, αλλά και αναδρομική εφαρμογή ορισμένων εξ αυτών πρότεινε η κυβέρνηση στην τρόικα, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη λήψη και πρόσθετων μέτρων για τον προϋπολογισμό του 2012, αλλά και να επιτύχει επιμήκυνση της διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής.

Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τόνισε χθες ότι στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με την τρόικα τέθηκε το ζήτημα της επιμήκυνσης της διάρκειας εφαρμογής του προγράμματος, χωρίς να λάβουν άμεση απάντηση, αλλά ταυτόχρονα προκύπτει ότι το πακέτο των μέτρων που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ξένους ελεγκτές και με τους πολιτικούς αρχηγούς, περιέχει και άλλα επώδυνα μέτρα, πέραν των περικοπών των συντάξεων.
Το κυριότερο πάντως είναι η άμεση υλοποίηση από φέτος μέτρων που κανονικά θα εφαρμόζονταν από το 2013, μεταξύ των οποίων είναι:

- Η μείωση κατά περίπου 23% του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των άλλων ελλειμματικών Ταμείων. Εξετάζεται μάλιστα να εφαρμοστεί για όλους όσοι έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης, αλλά δεν έχουν λάβει το εφάπαξ και φυσικά θα ισχύσει για όσους συνταξιοδοτούνται από φέτος και εφεξής.

- Η μείωση των αγροτικών συντάξεων κατά 20-30 ευρώ το μήνα, ακόμα και της βασικής των 350 ευρώ, που προκαλεί ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις, καθώς το μέγιστο όφελος θα είναι της τάξης των 24 εκατ. ευρώ. Η επιχειρηματολογία είναι να συμβάλουν και οι συνταξιούχοι αγρότες στη δημοσιονομική εξυγίανση.

- Η επέκταση του νέου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ ενδεχομένως και με αναδρομική εφαρμογή από το Νοέμβριο του 2011. Προτείνεται συγκεκριμένα σε όσες ΔΕΚΟ δεν έχουν εφαρμοστεί οι περικοπές των αποδοχών, με ευθύνη των διοικήσεών τους, να επεκταθεί η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει στο δημόσιο τομέα από τον περασμένο Νοέμβριο και μάλιστα αναδρομικά.

Λόγω αντίδρασης των πολιτικών αρχηγών, εξετάζεται η αναπροσαρμογή του ορίου των συντάξεων, πάνω από το οποίο θα αρχίσουν οι περικοπές, από τα 1.000 ευρώ που ήταν αρχικά, σε 1.400 ευρώ. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μείωση των συντάξεων κατά 5% από 1.000 μέχρι 1.400 ευρώ.

Νωρίτερα οι επιβαρύνσεις

Με την εφαρμογή μέτρων του 2013 από φέτος που προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να γλιτώσει νέα μέτρα για την κάλυψη των αποκλίσεων που εμφανίζονται ήδη στα οικονομικά στοιχεία του 2012, αποφεύγοντας κοινωνικές εντάσεις.

Με τον τρόπο αυτό το 2012 θα έχει νέα μέτρα (με την έννοια ότι κάποια απ' αυτά που θα εφαρμοστούν δεν ήταν προγραμματισμένα να υλοποιηθούν φέτος), αλλά από την άλλη δεν θα αυξηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών για περικοπές μεγαλύτερες των 11,5 δισ. ευρώ. Αν πάλι υπάρξουν νέες αποκλίσεις μέσα στο 2013, κρυφή ελπίδα του οικονομικού επιτελείου είναι ότι αυτές θα μπορέσουν να υλοποιηθούν σταδιακά αν η χώρα πετύχει την επιμήκυνση της εφαρμογής του προγράμματος.

Μάλιστα χθες κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείο. το οποίο βρίσκεται σε γνώση των διαπραγματεύσεων, ερωτώμενο σχετικά, τόνισε ότι τέθηκε όπως και σε κάθε προηγούμενη επαφή με την τρόικα το θέμα της παράτασης εφαρμογής του μνημονίου. «Το θέμα της παράτασης είναι κάτι που τίθεται πάντα από την πλευρά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά την πρωινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας συζητήθηκε η υλοποίηση των συμφωνημένων μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ για φέτος, αλλά και των περικοπών ύψους 11,6 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί από το δεύτερο μνημόνιο.

Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείο, το οποίο συμμετείχε στην πρωινή σύσκεψη με την ηγεσία των ελεγκτών, ξεκαθάριζε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αφορά σε μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων είναι ήδη -σε μεγάλο βαθμό- σε γνώση της τρόικας μέσα από την αλληλογραφία των ημερών που προηγήθηκαν της χθεσινής επίσκεψής των ξένων εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό η ίδια πηγή τόνιζε ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να εφαρμόσει από φέτος μέτρα τα οποία με βάση το πρόγραμμα θα έπρεπε να αρχίσουν να υλοποιούνται από το 2013. Σημείωσε όμως ότι αυτά δεν θα αποτελούν νέα μέτρα, αλλά εφαρμογή νωρίτερα δράσεων ήδη συμφωνημένων από το μνημόνιο, οπότε το ποσό για τις περικοπές δαπανών θα παραμείνει 11,5 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι η τρόικα ζήτησε χθες πρόσθετα μέτρα για το 2012.

Σε ό,τι αφορά αυτά καθαυτά τα μέτρα, τόνισε ότι για τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων έχουν ήδη βρεθεί ισοδύναμα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα συζητηθούν με την τρόικα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να βρεθούν νέα μέτρα, ανέφερε και νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα με βάση το οποίο γίνεται εξοικονόμηση ύψους 27 εκατ. ευρώ από την περικοπή στα έξοδα παράστασης των υπουργείων και τη μείωση των μισθωμάτων που πληρώνει το Δημόσιο σε ιδιώτες για να στεγάζει τις υπηρεσίες έως και 20%. Τόνισε επίσης ότι επίκειται αντίστοιχη απόφαση και τις αμοιβές των γενικών γραμματέων με αναμενόμενο όφελος ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Βασικοί άξονες

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή σύσκεψη οι ελεγκτές από την Ε.Ε., Ματίας Μορς, το ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, και την ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, δεν ενημερώθηκαν για μέτρα αλλά για 15-20 βασικούς άξονες πολιτικής, οι οποίοι περιέχουν τις δεξαμενές των περικοπών. Τα τελικά μέτρα θα δοθούν στην τρόικα, αφού πρώτα εγκριθούν από την τρόικα της κυβέρνησης. Τούτο με προοπτική ότι θα γινόταν ανάλυση και συμφωνία για τα μέτρα εντός της χθεσινής ημέρας.

Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε ο Τόμσεν

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Πολ Τόμσεν, ο οποίος εκπροσωπεί το ΔΝΤ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις έως τώρα συναντήσεις που είχε με τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν πάνε καλά οι συζητήσεις, απάντησε μονολεκτικά: «απολύτως», ενώ σχετικά με το πρόγραμμά του για την τωρινή επίσκεψη στην Ελλάδα, τόνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν η ηγεσία της τρόικας φεύγει μέσα στο Σαββατοκύριακο ή θα παραμείνει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τόνισε επίσης ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν η τρόικα θα επιστρέψει για να κλείσει τα μέτρα της τριετίας 2012-2014 περί τα τέλη Αυγούστου ή θα έρθει το Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώθηκε χθες από την Κομισιόν

Η μάχη των ισοδυνάμων

Οι πρώτες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα άρχισαν από χθες το βράδυ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μεταξύ των υπηρεσιακών του υπουργείου Οικονομικών και των μελών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να σώσει το μεγαλύτερο δυνατόν μέρος από τις περικοπές ύψους 12% στα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και των στελεχών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας αλλά και των γιατρών του ΕΣΥ, ειδικά όσων βρίσκονται ακόμη στα πρώτα μισθολογικά κλιμάκια.

Εμφαση δίνεται στα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια κάθε σώματος, τα οποία είναι, ούτως ή άλλως, χαμηλόμισθα και έχουν υποστεί και τις περικοπές των προηγούμενων ετών. Πρόκειται για περίπου 125.000 από τις 178.000 δημοσίων υπαλλήλων του Δημοσίου που αμείβονται σήμερα με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
 Η πλήρης οικονομική είδηση από την naftemporiki.gr

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ζητούσε λεφτά για τον… Παπανδρέου! [έγγραφα]

 Στο ΠΑΣΟΚ, έχει ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος καθώς το ταμείον είναι μείον!

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν έγγραφα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν ξεκάθαρα πως το ΠΑΣΟΚ, με υπογραφή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ζητούσε π.χ. από την Νομαρχία Αθηνών το 2008 να δώσει 1 εκ. ευρώ για την… εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Σοσιαλιστική!


Φανταστείτε να βρεθούν και άλλα χαρτιά, παρόμοια, τι πρόκειται να γίνει!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

To παρασκήνιο για τα "χρυσά" μπόνους των βουλευτών.

«Μας ισοπεδώσατε και μας υποβαθμίσατε καλά-καλά με το ενιαίο μισθολόγιο και τώρα ζητάτε να σας προτείνουμε μέτρα περιστολής δαπανών. Εγώ προτείνω περικοπή των ειδικών μισθολογίων και ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο για να επέλθει επιτέλους Δικαιοσύνη».

Αυτό είναι το περιεχόμενο μηνύματος ανώτατου στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με παραλήπτη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που στάθηκε αφορμή να ανάψει η «σπίθα» έντασης μεταξύ των υπαλλήλων του ΓΛΚ και των επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ.

Αιτία, στάθηκε η πολιτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών που τηρεί το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απέναντι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, σε αντίθεση με τις δαπάνες που πραγματοποιούνται για τη στελέχωση των υπουργικών και βουλευτικών αρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, η «διαμάχη» ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κλήθηκαν από την πολιτική ηγεσία να καταθέσουν προτάσεις περικοπής δαπανών για το νέο «Μεσοπρόθεσμο Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής».

Σκληρά λόγια και «e-αντίδραση»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συζήτηση για την προκλητική, κυβερνητική, πολιτική συμμετείχε και άλλο στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου το οποίο, προηγουμένως, είχε αιτηθεί από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να τον πληροφορήσει για το ακριβές κόστος καθενός από τους 300 αντιπροσώπους.

Το μήνυμα ήταν σαφές: «Παρακαλώ να μου το γνωρίσετε ώστε να κάνω ανάλογη πρόταση περικοπής στον κύριο υφυπουργό μας. Μισθός, ειδικές αμοιβές, επιτροπές, όχημα, κινητό και ότι άλλο παρεπόμενο».

Πολιτικά γραφεία από «χρυσάφι»

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν το στέλεχος του ΓΛΚ ενημερώθηκε τελικά για το «κόστος» των εθνοπατέρων, όπως άγνωστο είναι μέχρι στιγμής και αν οι προτάσεις για τις περικοπές δαπανών του κράτους που θα κατατεθούν στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» θα πληγούν περαιτέρω τα υπουργικά προνόμια, πλέον των περικοπών «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων» που ανακοινώθηκαν χθες από τον Χρήστο Σταϊκούρα και αφορούν τους μισθούς του προέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών και των υφυπουργών και τα μισθώματα κτηριακών εγκαταστάσεων από φορείς του δημοσίου.

Ενδεικτικά είναι πάντως τα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτει η zougla.gr και αφορούν το ακριβές κόστος στελέχωσης των πολιτικών γραφείων υπουργών, υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσά που πρόκειται να δαπανηθούν για τη σύσταση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Για την στελέχωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χαρακόπουλου συστήνονται πέντε θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και τρείς θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών, ενώ για τη λειτουργία του απαιτείται δαπάνη ύψους 270.000 ευρώ, η οποία για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 135.000 ευρώ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η κατανομή των αμοιβών, οι οποίες εμφανίζονται να κρατούνται ψηλά παρ' όλο που ο μέσος όρος μισθών των μισθωτών έχει κατακρημνιστεί μέσω των οριζόντιων περικοπών.

Ο μισθός του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αγγίζει μηνιαίως τα 2.271 ευρώ, ενώ εκτοξεύεται στα 2.671 αν προστεθούν και τα 400 ευρώ του ειδικού επιδόματος για τη θέση ευθύνης.

Σε ό, τι αφορά τους συμβούλους και τους υπόλοιπους συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού, το κόστος τους ανέρχεται σε 171.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται περί τα 30.000 ευρώ που θα δοθούν για τις υπερωρίες!

Η πρόσθεση είναι απλή και δεν επιδέχεται ασάφειες και παρερμηνείες. Στους Έλληνες φορολογούμενους κοστίζει 270.000 ευρώ το πολιτικό γραφείο ενός, μόνο, αναπληρωτή υπουργού. Αναλογιζόμενοι ότι αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 39 υπουργούς, υφυπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς τότε το άθροισμα προκαλεί. Ίλιγγο!

Δείτε τα έγγραφα








zougla

Τα ξεπουλημένα ΜΜΕ συνεχίζουν τον απεχθή ρόλο τους!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ο κ. Κούβελος πραγματικά προκαλεί με την αποπομπή της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου λόγω του γνωστού σχολίου της.

Αφού η κοπέλα ζήτησε συγνώμη (κακώς αφού προσωπικά θεωρώ χιουμοριστικό το σχόλιο της) θα έπρεπε ο "κύριος" αυτός να ανακαλέσει την απόφαση του για να δώσει την δυνατότητα σε ...
έναν νέο άνθρωπο να αγωνιστεί και να παλέψει για το όνειρο του!

Σίγουρα ζούμε ημέρες απύθμενης υποκρισίας όπου τις τύχες μας σε όλα σχεδόν τα επίπεδα εξουσίας τις διαχειρίζονται “μικρά”, “τιποτένα” και ξεπουλημένα ανθρωπάκια τα οποία πέρα από τα προσχεδιασμένα πολιτικά τους ανομήματα έχουν το θράσος να απευθύνουν νουθεσίες και συμβουλές προκαλώντας την νοημοσύνη μας.

Μια νοημοσύνη που καθημερινά κουρελιάζεται από τα συνεργαζόμενα μαζί τους ΜΜΕ τα οποία δημιουργούν ή διογκώνουν μικρά και ασήμαντα θέματα για να υποβαθμίσουν ή και να εξαφανίσουν τελείως τα μεγάλα και τα σοβαρά που έχουν και θα έχουν αρνητική επίδραση στο μέλλον όλων μας.

Το μείζον κατά αυτούς την συγκεκριμένη στιγμή ήταν το δήθεν ρατσιστικό σχόλιο της Παπαχρήστου και όχι η δήλωση του τραπεζίτη κ. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ ήξερε εκ των προτέρων ότι το μνημόνιο θα αποτύχει!

Φίλες/οι πριν είναι αργά για όλους μας όλα αυτά τα στημένα σκηνικά πέρα από την αηδία μας θα πρέπει πλέον να φουντώσουν την οργή μας η οποία από παθητική θα πρέπει σύντομα να γίνει "έκδηλη" αφού η μέχρι τώρα απάθεια μας τους καθιστά ολοένα πιο θρασείς και επικίνδυνους!

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5263.html

Έγγραφα-σοκ του Φόρεϊν Όφις,αποκαλύπτουν απίστευτες ωμότητες Βρετανών στη Κύπρο!

Έγγραφα που έκρυβε για 50 χρόνια το Φόρειν Οφις αποκαλύπτουν απίστευτες ωμότητες των Βρετανών αποικιοκρατών σε βάρος Κύπρίων. Καταγράφονται μάλιστα και ονόματα και λεπτομέρειες για θανάτους από τις κακοποιήσεις, όπως η περίπτωση της 12χρονης μαθήτριας Ιωάννας Ζαχαριάδη, του 37χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου και του 17χρονου Λούκα Ανδρέα...

Η εφημερίδα Τάιμς σε σημερινό ρεπορτάζ της για τα αποδεσμευθέντα έγγραφα του Φόρειν Οφις για την Κύπρο, γράφει ότι λίγες μέρες μετά τη παραδοχή της βρετανικής κυβέρνησης πως οι αποικιακές αρχές στη Κένυα το 1950 χρησιμοποιούσαν
βασανιστικές μεθόδους στη διάρκεια της εξέγερσης των Μάου Μάου νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι οι Βρετανοί διέπραξαν ωμότητες και στη Κύπρο.

Τα έγγραφα, προσθέτει η εφημερίδα, κρυμμένα για 50 χρόνια περιέχουν ισχυρισμούς για βασανιστήρια από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και στοιχεία ότι στρατιώτες σκότωσαν άτομα που τελούσαν υπο κράτηση και στη συνέχεια συνεργάστηκαν για να αποφύγουν τη πρόσαψη κατηγοριών εναντίον τους.


Τα έγγραφα δείχνουν ακόμη ότι οι στρατιώτες που καταδίωκαν τα μέλη της ΕΟΚΑ προέβαιναν σε αντίποινα εναντίον πολιτών. Μετά το φόνο της συζύγου ενός Βρετανού λοχία, 300 πολίτες ξυλοκοπήθηκαν ενώ τρείς άλλοι έχασαν τη ζωή τους στις 3 Οκτωβρίου 1958 στην Αμμόχωστο.




Η 12χρονη μαθήτρια Ιωάννα Ζαχαριάδη πέθανε από σοκ αλλά ο Αγγλος ιατροδικαστής απεφάνθη ότι δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία για το τι προκάλεσε το φόβο.


Ο Παναγιώτης Χριστοφόρου, 37 χρόνων, βρέθηκε νεκρός σε στρατιωτικό φορτηγό χωρίς εμφανή τραύματα. Ο Λούκας Ανδρέα Λούκα 17 χρόνων πέθανε ύστερα από ισχυρό κτύπημα που δέχθηκε με αιχμηρό όργανο από μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας.




Ωστόσο ο τότε κυβερνήτης Φουτ πληροφόρησε τους ανωτέρους του στο Λονδίνο ότι κανένας δεν έπρεπε να κατηγορηθεί ελλείψει μαρτυρίας σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Αλλοι δύο άνδρες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στην Αχερίτου παρά το γεγονός ότι ένας απ` αυτούς ο Γεώργιος Τουμάζου ήταν τυφλός.




Αλλοι ισχυρισμοί καταλήγει η εφημερίδα περιλαμβάνουν το ξυλοδαρμό μιας εγκύου που απέβαλε, το ξυλοδαρμό στα πέλματα ενός ανδρός και τον εξαναγκασμό άλλου να ανοίξει το δικό του τάφο. Ενας άνδρας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου από τη Λευκωσία ισχυρίστηκε επίσης ότι υπό την απειλή όπλου, στρατιώτες του ζήτησαν να παραδεχθεί πως διέπραξε φόνο διαφορετικά θα πυροβολείτο.



ikypros
 http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16585

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5558.html

Μη δικαιολογημένη η άνοδος της μετοχής της ΑΤΕ άπαξ και θα σπάσει σε good και bad Bank αύριο ή στις 4/8

Το φαινόμενο της Proton bank δίδαξε ότι οι μετοχές μηδενίζονται και αυτό θα επαναληφθεί και στην ΑΤΕ

Κατά παράδοξο και περίεργο τρόπο η μετοχή της ΑΤΕ Bank ενισχύεται έως και 18,75% μετά την χθεσινή σημαντική πτώση.

Δυστυχώς για τους μετόχους το ελληνικό δημόσιο με 92,48% και τους μετόχους μειοψηφίας με ποσοστό 7,52% εκ των οποίων 4,5% περίπου οι τράπεζες που στήριξαν την προτελευταία αύξηση της ΑΤΕ η φυσιολογική πορεία της μετοχής της ΑΤΕ είναι μόνο πτώση.

Είναι προφανές ότι επιχειρείται κάποιο κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Η ΑΤΕ αν δεν αλλάξει κάτι την ύστατη στιγμή θα σπάσει σε good και bad bank στο σαββατοκύριακο 4-5 Αυγούστου.


www.bankingnews.gr 
Να σημειωθεί ότι εφόσον επιλεγεί αυτή η λύση της διάσπασης τότε οι μετοχές της ΑΤΕ θα ακυρωθούν, θα επαναληφθεί το φαινόμενο της Proton bank με απόλυτη πιστότητα.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/good-bad-bank-48.html

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ - Σύνταξη στα 67 και για τους προ του '93.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι ένα από τα μέτρα που ήδη έχει παρουσιαστεί στην τρόικα η οποία το δέχεται, ενώ όλα δείχνουν πως το πράσινο φως θα ανάψει και από τους πολιτικούς αρχηγούς....

Έχει υπολογιστεί πως για κάθε χρόνο αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης τα Ταμεία έχουν όφελος τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
Τα ελλείμματα είναι τεράστια, ειδικά μετά τις περικοπές και έτσι αναζητείται τρόπος ελάφρυνσης των Ταμείων.

Τα σχέδια που μελετώνται είναι δύο. Το ένα προβλέπει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 και για τους παλιούς ασφαλισμένους νωρίτερα από το 2015 όπως προβλέπει ο ήδη υπάρχον νόμος.

Ωστόσο φαντάζει πιο “δελεαστική” η παράταση κατά δύο χρόνια (κέρδη δηλαδή για τα Ταμεία ενός δισεκατομμυρίου) για όλους τους ασφαλισμένους παλαιούς και νέους.



dimotiko safari

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/67-93.html

Ο μύθος του «ρατσισμού»

Από: The Masked Walnut (Southern Nationalist Network) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 
Σχ. ΚΟ: Για το όπλο των οπαδών του πολυπολιτισμού που λέγεται «ρατσισμός», ο ΚΟ έχει γράψει αρκετά. Διάβασε,αν θες, πάλι το : "Ρατσιστής" – Μία λέξη που εφευρέθηκε από τον ΛέονΤρότσκι. Το παρακάτω άρθρο είναι μία οπτική του αρθρογράφου.
Ρατσισμός είναι η ιδέα ότι είναι λάθος να σκέφτεσαι ότι η φυλή σου είναι καλύτερη από τις άλλες φυλές.Ότι ο πολιτισμός σου είναι καλύτερος από τους άλλους πολιτισμούς. Το να αναγνωρίσεις ότι κάθε άνθρωπος δεν είναι «ίδιος» με τον άλλον. Μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα, θεωρήθηκε φυσικό να είσαι υπερήφανος για το ποιος ήσουν και πού προήλθες. Στη συνέχεια ήρθαν οι μαρξιστές που ήθελαν να κάνουν όλους υπηρέτες του πανίσχυρου κράτους. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έπρεπε να ξεφορτωθούν κάθε σύνδεσμο του ανθρώπου με την οικογένεια, τον Θεό και τη πατρίδα του. Ο ρατσισμός είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται από τους μαρξιστές για να υπονομεύσουν τα έθνη και να κάνει τους πολίτες να ντρέπονται για την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους.
 
Μέσα από ένα καλά στημένο κυβερνητικό και νομοθετικό πλέγμα έχουν κάνει τον «ρατσισμό» ένα είδος ‘Όργουελικού εγκλήματος σκέψης’. Σήμερα είναι παράνομο να αρνείσαι σε κάποιον μια δουλειά ή ένα σπίτι με βάση τη φυλή. Η (αμερικάνικη) κυβέρνηση περιμένει από τις επιχειρήσεις να τηρούν «φυλετικές ποσοστώσεις» για να βεβαιωθεί ότι δεν κάνουν «διακρίσεις».(Σχ. ΚΟ: Το έχουμε ξαναπεί: Στις ΗΠΑ πρέπει σε μία δουλειά να προσλάβεις υποχρεωτικά π.χ.έναν αριθμό εκπροσώπων "μειονοτήτων", άσχετα εάν έχουν γνώση του αντικειμένου ή όχι, εάν είναι απαραίτητοι ή όχι, αλλιώς κάνεις «διακρίσεις». Μόλις πριν λίγες ημέρες βγήκε απόφαση διακστηρίου που υποχρεώνει την Πυροσβεστικής Υπηρεσία της Νέας Υόρκης σε κάθε πέντε νέους πυροσβέστες που θα προσλαμβάνει οι 2 υποχρεωτικά να είναι μαύροι και ο ένας λατίνος. Ακόμα και αν πιάνουν ποσοστά 25 στα 100!!! Μην έχετε καμάι αμφιβολία ότι αυτού του είδους η «ισότητα» ήδη βρίσκεται καθοδόν για την πολυπολιτισμική Ελλάδα….).Σχολεία αναγκάζονται να δημιουργήσουν τάξεις «ενσωματωμένων» μαθητών (απαγορεύεται να είναι μόνο λευκοί μαθητές. Απαραιτήτως πρέπει να είναι ανάμικτοι) και να εστιάσουν στους λιγότερο ευφυείς μαθητές ώστε να είναι σε θέση (να τους βοηθήσουν) να περάσουν τα «τυποποιημένα τεστ», αντί να ενισχύουν την εξυπνάδα και να ενθαρρύνουν την δημιουργικότητας . Οι μαρξιστές δεν θέλουν μια κοινωνία καλά διαβασμένων,δημιουργικών, διανοούμενων. Θέλουν να δημιουργήσουν τον τύπο του ανόητου κηφήνα που δουλεύει, παρακολουθεί τηλεόραση, και κάνει και κανά παιδί για να μην χαθεί το ανθρώπινο είδος. Θέλουν να γεμίσουν τους πληθυσμούς των παραγωγικών χωρών με μετανάστες από χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι οποίοι θα εξαρτώνται από τις υπηρεσίες του κράτους. Έτσι και πεις κάτι εναντίον αυτών των πολιτικών, θα σε ονομάσουν «ρατσιστή»ή «ξενοφοβικό».
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguQ7eKzKZjfCvAGYEVB-OSPKs43luXrBWrDtfNAGoqXXIWVJpwWsooD3WeXd40J7-Mk7RU-R1p937sKVuvBS-nkSQfdljIUIjfP9y1y361eKafK1IfgqdvJEux0nTMDWJwj2omRMZaOig/s1600/sotrue.jpg
Φυσικά, οι ταμπέλες αυτές είναι γελοίες ανοησίες. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα λανθασμένο στο να σκέφτεσαι ότι ένας πολιτισμός είναι καλύτερος από τον άλλο. Ο αρχικός λόγος που οι άνθρωποι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ ήταν επειδή τα έθνη της Ευρώπης είχαν ισχυρές κεντρικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε οι άνθρωποι που θεωρούσαν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μια αδύναμη κεντρική κυβέρνηση, μετακόμισαν στην Αμερική. Για αυτούς, η Αμερική ήταν καλύτερη από την Ευρώπη. Εγώ ο ίδιος έφυγα από τη Νέα Υόρκη και ήρθα στοDixie (Νότος) γιατί πιστεύω ότι το Dixie είναι καλύτερο. Ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του Νότου είναι μια καλύτερη κατηγορία ανθρώπων από εκείνους του Βορρά.
 
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ισχυρίζονται ότι αν έχεις τέτοιες «ρατσιστικές» σκέψεις προκαλείς βία και αγριότητα.Μπορεί να φέρεις στην εξουσία τον Αδόλφο Χίτλερ, ή την Κου Κλουξ Κλαν ή τους Μαύρους Πάνθηρες. Η απάντησή μου σε αυτό το επιχείρημα είναι «κολεκτιβισμός», όρος που πολλοί λανθασμένα θεωρούν ότι σημαίνει ότι όλοι που είναι της ίδιας φυλής ή που μιλούν την ίδια γλώσσα είναι ακριβώς όμοιοι. Είναι η ιδέα ότι οι άνθρωποι πιστεύουν το ίδιο πράγμα και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο μόνο και μόνο επειδή έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ο Χίτλερ ήθελε να είναι ο κυβερνήτης όλων των γερμανόφωνων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πολλές διαφορετικές κουλτούρες μιλούν Γερμανικά. Η Ευρώπη είναι γεμάτη από Λευκούς, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Η Αφρική είναι γεμάτη από μαύρους ανθρώπους, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Η Νότια Αμερική είναι γεμάτη από ισπανόφωνους αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Αυτά τα μέρη είναι ήπειροι που απαρτίζονται από χώρες με διαφορετικές κουλτούρες. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτά τα έθνη είναι όλοι περήφανοι για το ποιοι είναι. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι εάν οι μαρξιστές δεν δηλητηρίαζαν τον κόσμο με τον καρκίνο τους που είναι γνωστός ως «πολιτική ορθότητα».
 
Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να συμπαθείς μια ομάδα ανθρώπων πάνω από μια άλλη ή ένα πολιτισμό έναντι των άλλων. Είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις και να έχεις γνώμη για ό, τι θέλεις.Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτές τις ιδέες μπορούμε να βγάλουμε ένα απλό συμπέρασμα: ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που να λέγεται «ρατσισμός». Δεν υπάρχει. Ο ρατσισμός είναι ένας μύθος. Έτσι την επόμενη φορά που ένας μαρξιστής σου πει ότι είσαι ένας «ρατσιστής» απάντησέ του, λέγοντας: "Ε, και λοιπόν;Εσύ είσαι ένας Κύκλωπας! "
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
 
http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4999.html

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα στο ξεπούλημα της Αγροτικής


“Η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει. Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση. Τα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας κινδυνεύουν να οδηγήσουν τους αγρότες σε αφανισμό. Ούτε φυτοφάρμακα ούτε λιπάσματα δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν.
Υπάρχουν περίπου 7 δισ. ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική”.
Αυτά έλεγε ο κύριος Σαμαράς τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και τα ίδια έλεγαν οι βουλευτές του κατ’ εντολήν του. Τώρα πλέον αποκαλύπτεται μια ακόμα μεγάλη παραπλάνηση των Ελλήνων αγροτών.

Η ΑΤΕ ιδρύθηκε για να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και ως τέτοια θα έπρεπε να είναι μέρος ενός ισχυρού δημόσιου πιστωτικού πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της.

Ο διαχωρισμός της σε «καλή» και «κακή» δεν δίνει λύση στην περιουσία χρεωμένων συνεταιρισμών, χρεωμένων χοιροτροφικών, πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση όφειλε με την ανακοίνωση της ιδιωτικοποίησης να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για όλα τα παραπάνω.

Για αυτό και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ήδη ζητήσει ενημέρωση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων από τον κύριο Στουρνάρα.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος είναι υπόλογοι για τον παραπάνω χειρισμό της υπόθεσης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για το ξεπούλημα της ΑΤΕ και τον κίνδυνο στον οποίο υποβάλλονται οι Έλληνες αγρότες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και τη μετατροπή της αγροτικής γης σε τσιφλίκι της τρόικας, διότι δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο ουσιαστικό έλεγχο θα ασκεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη νέα τράπεζα και επομένως στην υποθηκευμένη αγροτική γη των ενήμερων δανείων»

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7881.html

Χρέη τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν

Ένα πράγμα που μου έχει κάνει εντύπωση εδώ και ένα χρόνο, είναι το ότι ο ελληνικός τύπος (και ο ευρωπαϊκός σε λιγότερο βαθμό) εξακολουθεί και δίνει σημασία στο τι λένε οι ευρωπαίοι πολιτικοί. Για παράδειγμα, όταν πέρσι εγώ σας έλεγα για κούρεμα, οι πολιτικοί έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει. Όταν στη συνέχεια εγώ σας έλεγα ότι δεν υπάρχει άλλη οδός, οι πολιτικοί συνέχισαν να λένε ότι δεν προβλέπεται από τις συνθήκες.
Και ενώ εγώ σήμερα σας λέω ότι το κούρεμα θα πάει σύννεφο (διότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά), άπαντες ακόμα και σήμερα, δίνουν σημασία στις δηλώσεις όλων αυτών που, δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τίποτα, που έχουν πέσει παντελώς έξω στις εκτιμήσεις τους και εξακολουθούν και δεν έχουν ιδέα περί της όλης κατάστασης. Μιλάω ασφαλώς για τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους αυτών.
Σήμερα όμως έχουμε φτάσει στο σημείο που όλοι πλέον μιλούν για κούρεμα (όχι αν θα πρέπει να γίνει αλλά πόσο). Η διαφορά όμως είναι ότι θα ήθελαν ένα κούρεμα που θα είναι ανώδυνο και δεν θα χαλάσει κανέναν. Όλοι νομίζουν ότι θα μπορεί να γίνει ένα κούρεμα light και η Ελλάδα να τα καταφέρει και να γλιτώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από τις χασούρες, το dilution και τη μοίρα της Proton και της Dexia.
Έχω νέα για όλους αυτούς… ατυχήσατε κύριοι!!
Κάτι άλλο που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, είναι ο ακόλουθος λανθασμένος συλλογισμός:
Ακόμα και μεγάλο κούρεμα να γίνει, αυτό θα γίνει μόνο στους ιδιώτες, καθώς οι άλλοι δεν μπορεί να κουρευτούν. Άρα, δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το κούρεμα, αφού όσο μεγάλο και να είναι, δεν θα μας μειωθεί αρκετά το χρέος και θα πτωχεύσει το τραπεζικό σύστημα. Αν στη συνέχεια λογαριάσουμε το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τότε δεν θα γλιτώσουμε τίποτα.

Πριν σαν πω γιατί αυτός ο συλλογισμός είναι λάθος, να σας κάνω μερικές επισημάνσεις:
- Δεν είναι παράμετρος το τι θέλουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί
- Δεν είναι παράμετρος το τι θέλουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι τραπεζίτες
- Δεν είναι παράμετρος ποιος θα ζημιωθεί από ένα ελληνικό κούρεμα
- Δεν είναι παράμετρος ποιον συμφέρει και ποιον όχι
- Δεν είναι παράμετρος ποιος θα πάρει χασούρα
- Δεν είναι παράμετρος η περιορισμένη χασούρα. Η χασούρα θα είναι τέτοια ώστε η Ελλάδα να καταστεί βιώσιμη
- Δεν είναι παράμετρος πως θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες (θα ανακεφαλαιοποιηθούν μια χαρά όταν θα έρθει η ώρα).

Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι ο συλλογισμός περί του κουρέματος light στέκει, λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους. Οι ξενοδόχοι είναι οι ακόλουθοι:
- Η αγορά (και η λογική της αγοράς)
- Η πραγματικότητα των αριθμών
- Ο παράγοντας ικανότητα αποπληρωμή της Ελλάδος

Ειδικά όσον αφορά τον τρίτο… ξενοδόχο, το ερώτημα είναι το εξής: Από που νομίζουν ότι θα πάρουν τα λεφτά τους, όλοι αυτοί που έχουν να λαμβάνουν από την Ελλάδα; Απάντηση – Δεν θα τα πάρουν.
Αγαπητέ αναγνώστη, δεν ξέρω αν όλοι αυτοί που σκαρώνουν όλες αυτές τις τρελές ιδέες έχουν αντίληψη της κατάστασης. Ειλικρινά σας λέω, δεν ξέρω αν κατανοούν όλοι αυτοί σε ποια κατάσταση είναι η χώρα και δεν ξέρω τι αριθμητική έμαθαν στο δημοτικό. Εγώ ένα ξέρω μόνο:
εξακολουθούμε και τρώμε χρόνο λογαριάζοντας χωρίς την παράμετρο ότι δεν έχουμε τα λεφτά για να πληρώσουμε αυτό το χρέος και δεν θα τα έχουμε στο μέλλον.
Παραδοσιακά υπάρχουν μόνο 3 κατηγορίες ομολόγων που δεν κουρεύονται. Είναι του ΔΝΤ, τα έντοκα και τα φυσικά πρόσωπα που διαμένουν στη χώρα που γίνεται το κούρεμα.
Τα διακρατικά δάνεια καλό είναι να τα πληρώνεις, διότι δεν θέλεις να στεναχωρήσεις τους φορολογούμενους μιας άλλης χώρας. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα των πολιτικών τους που μας δάνεισαν, ενώ δεν θα έπρεπε (από πέρσι το φωνάζω).
Όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά ταμεία, που είναι γραμμένο ότι δεν μπορούν να κουρευτούν; Μια χαρά μπορούν να κουρευτούν.
Που είναι γραμμένο ότι δεν μπορεί να κουρευτεί η κεντρική τράπεζα; Ποιος τα λέει αυτά και που; Ειδικά η κεντρική τράπεζα, μπορεί να κουρευτεί πολύ εύκολα. Ας πρόσεχε και να μην αγόραζε (και αυτό το έλεγα).
Που είναι γραμμένο ότι δεν μπορεί να κουρευτούν τα ομόλογα που έχουν οι δημόσιες επιχειρήσεις και πολλές άλλες κατηγορίες ομολογιούχων που μας λένε; Άπαντες μπορούν να κουρευτούν.
Έχοντας πει αυτό όμως, σαφώς δεν είναι πρέπον να μην πληρώσουμε όλους τους παραπάνω, αν μπορούμε να το αποφύγουμε. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο που ίσως είναι αναπόφευκτο.
Δυστυχώς είχα προειδοποιήσει για αυτή την κατάσταση. Είχα γράψει στις 22 Φεβρουαρίου 2011 (“Ποιος δεν αναμένει ένα κούρεμα”) ότι:
Αν υποθέσουμε ότι το κούρεμα γίνει σήμερα και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτάσει το 50%, τότε οι διαγραφές θα φτάσουν 170 δισ. περίπου (ας υποθέσουμε στο παράδειγμα μας ότι δεν έχουμε πάρει λεφτά ακόμα από την τρόικα). Αν όμως περάσουν τα 3 χρόνια και αφομοιώσουμε τα 110 δισ. της τρόικας, τότε το κούρεμα δεν θα γίνει επί του χρέους της τρόικας. Το χρέος της τρόικας είναι εξασφαλισμένο και θα πληρωθεί στο ακέραιο. Άρα για να επιτευχτεί ένα κούρεμα 50%, σημαίνει ότι τη χασούρα θα την πάρουν οι υπόλοιποι. Που σημαίνει βέβαια ότι η χασούρα των υπολοίπων θα είναι αρκετά πιο πάνω από το 50%.
Τώρα λοιπόν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου οι χασούρες που θα πρέπει να υποστεί η αγορά (πλην ΔΝΤ, διακρατικά κτλ.) προσεγγίζουν το 100%. Και επειδή η μοναδική παράμετρος στην εξίσωση της ελληνικής βιωσιμότητας, είναι του πόσες θα πρέπει να είναι οι χασούρες, έτσι ώστε το συνολικό μας χρέος να μειωθεί στο 70% του ΑΕΠ, μου είναι αδιάφορο του ποιος θα πάρει αυτή τη χασούρα.
Το αν οι τράπεζες δεν θέλουν να απορροφήσουν το 100% της ζημιάς και δέχονται οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να μοιραστούν τη ζημιά, είναι δικό τους θέμα. Το αν το ΔΝΤ ή η ταλαίπωρη η Σλοβακία δέχονται να καλύψουν ένα μέρος της ζημιάς μού είναι (και θα πρέπει να μας είναι) αδιάφορο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι χασούρες θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε το χρέος μας να μειωθεί στο 70% του ΑΕΠ.
Σημειώστε όμως αυτό. Ακόμα υπάρχει χρόνος ώστε οι χασούρες αυτές να απορροφηθούν από την αγορά, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να δαγκώσουμε φορολογούμενους άλλων κρατών.
Αν όμως συνεχιστεί αυτό το καραγκιοζιλίκι από την Ευρώπη, που δεν μπορούν να πάρουν απόφαση για το ποιος θα πάρει τη χασούρα σήμερα, μελλοντικά τη χασούρα θα την πάρουν όλοι -οι φορολογούμενοι, τα ταμεία, τα έντοκα και ακόμα και το ΔΝΤ αν χρειαστεί.
Διότι χρέη τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν είτε τα τρώει ο πληθωρισμός ή διαγράφονται αλλά σε καμία περίπτωση δεν πληρώνονται. And you can take that one to the bank also αγαπητέ αναγνώστη.
Γιώργος Καισάριος

 
http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6484.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters