Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Έξι σφαίρες στην καρδιά της Προμηθέας, έξι σφαίρες στην καρδιά της Ελλάδας

Με έξι σφαίρες προσπάθησε να σκοτώσει την Προμηθέα, το παιδί-θαύμα της Βόρειας Αμερικής, ο Θωμάς Κύρος, αλλά μπήκε στη μέση η μητέρα της Γεωργία που τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ουσιαστικά είναι κατά το ήμισυ νεκρή από σφαίρες στην κοιλιά και στο λαιμό και οι ελπίδες της να ζήσει δυστυχώς είναι λίγες.

Η Προμηθέα ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Κύρος απείλησε και τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν και να τον....
σκοτώσουν επί τόπου.

Η Προμηθέα είχε γίνει γνωστή στο κοινό όταν πριν από μερικά χρόνια, σαν σήμερα, στην Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, πρόβαλε το ελληνικό πνεύμα και κατηγόρησε την ορθοδοξία για την με κάθε τρόπο καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού. Μπορεί να μη συμφωνείτε με όλες τις ιδέες της, αλλά ότι έχει ελληνικό πνεύμα πολύ περισσότερο από τους πιο πολλούς από μας είναι σίγουρο.

Παράλληλα είναι το παιδί θαύμα της Αμερικής: αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο όταν οι συμμαθητές της μόλις τελείωναν το δημοτικό.

Δεν ήταν εύκολη η ζωή της. Η μητέρα της Γεωργία, που τώρα βρίσκεται σε κώμα, χρειάστηκε να καθαρίσει χιλιάδες σκάλες, τουαλέτες και άλλους χώρους για να σπουδάσει η κόρη της. Κατά καιρούς είχαν σα σπίτι ένα μικρό φορτηγό.

Η «πτώση» ήρθε όταν η Προμηθέα αποφάσισε να πει το λόγο της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Από τότε έγιναν 3 απόπειρες κατά της ζωής της οικογένειάς της – η τελευταία δυστυχώς με «επιτυχία».

Για μια από τις προηγούμενες απόπειρες η Προμηθέα γράφει:
«Πολυαγαπημένοι μου Έλληνες,
Πολλοί, πολλοί από εσάς, φτωχοί Έλληνες, σηκώσατε στους ώμους σας τα πάθη μας, όταν εγώ και η μητέρα μου είχαμε το τροχαίο ατύχημα. Μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε την πιο σκοτεινή περίοδο στην ζωή μας. Η μητέρα μου, δυναμώνει χάρη σε εσάς Έλληνες της Πατρίδας, εσάς όλους, δηλαδή, που συνδράματε με τόση αγάπη τότε, όταν την γύρευε ο θάνατος του Σκότους, και εσείς πανέμορφοι Έλληνες, την περιτυλίξατε στο φως της ψυχής σας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε έναν από εσάς.
Και επειδή και εγώ είμαι παιδί του λαού γνωρίζω την φτώχια όσο καλά, όσο πολλοί από εσάς.
Με όλη μου την αγάπη, σε όλους σας στην Γη του Φωτός.
Προμηθέα

Δεν ξέρω αν η μητέρα της Προμηθέας μέσα στο κώμα της νοιώθει κάτι. Αν νοιώθει θα είναι περηφάνια για την κόρη της. Οι Έλληνες του Καναδά και των ΗΠΑ οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν αυτό το λαμπρό αστέρι του πνεύματος της ομογένειας της Βόρειας Αμερικής να τελειώσει τις σπουδές του τώρα που έχει μείνει ουσιαστικά μόνο του. Ελπίζουμε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, όχι από υποχρέωση, αλλά από τιμή, θα μπορέσει να διαθέσει κάποιο ποσό κόβοντας από μια άχρηστη εκδήλωσή της για ένα παιδί που τιμά παγκόσμια τον Ελληνισμό.

Χρήστος Μαγγούτας

Chris@Mangoutas.com

ΥΓ Επικοινωνήσαμε με την Προμηθέα. Η ψυχολογική της κατάσταση –και φυσιολογικά- δεν ήταν τέτοια ώστε να θέλουμε να γράψουμε οτιδήποτε άλλο για την ώρα....

Πληροφορίες για την Προμηθέα βλέπε στο «ΒΗΜΑ»:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=166208&dt=22/05/2005

Για το τελευταίο συμβάν στο
http://www.nbcmontana.com/news/26565200/detail.html

Γράμμα έλληνα φοιτητή στην Τουρκία!

Ο Παναγής Γερμενής σπουδάζει στην Τουρκία. Μας έστειλε μία επιστολή που πραγματικά μας έκανε να μελαγχολήσουμε. Ο Παναγής περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα, δίνοντας μία διαφορετική εικόνα από τα στερεότυπα που έχουμε υπόψη μας. Διαβάστε προσεκτικά τι γράφει ο φίλος μας και έπειτα πάμε για καφέ. Καφέ πικρό, της παρηγοριάς...

«Τα τελευταία περίπου 2 χρόνια σπουδάζω και δραστηριοποιούμαι στην....
Τουρκία. Είναι μια χώρα με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και με αρκετά μειονεκτήματα. Παρ΄ όλα αυτά είναι ένας τόπος με Όραμα και Σοβαρότητα, εν ολίγοις ‘όλοι δουλεύουν και θέλουν να πάνε μπροστά’ .

Όραμα... αυτή η λέξη που τόσο έχει ξεφτιλιστεί στη χώρα μας
. Γραφικός όρος κάθε πολιτικής ομιλίας που απλά πέφτει στο πάτωμα για να τον σκουπίσουν μετά οι καθαριστές μαζί με όλα εκείνα τα χαρτάκια του ψηφο-παραλληρήματος και μαζικού οργασμού αυτών των συγκεντρώσεων... Όραμα εννοώ μια ματιά για το πώς θέλουμε να είμαστε στο μέλλον ή πιο απλά να ΄παραγγέλνουμε΄ το αύριο.

Σοβαρότητα δεν εννοώ την κομπορρημοσύνη ή παλικαριά ορισμένων Ελλήνων πολιτικών σε διεθνή γεγονότα ή στην τηλεόραση. Σοβαρότητα εννοώ την αντίληψη του οράματος, της εργασίας και των πόρων για την επίτευξή του, ή απλά αυτό που μας έλεγε ο μαθηματικός και διευθυντής στο Γυμνάσιο που φοιτούσα ΄Είμαι, Έχω, Θέλω΄.

Θα προσπαθήσω, αν και δύσκολο να μην ενδώσω στον πειρασμό της γκρίνιας που τόσο πολύ ερεθίζει, να περιγράψω την εμπειρία μου εδώ -στους ΄άλλους΄, κυρίως στο χώρο του Πανεπιστημίου, και θα αποδείξω γιατί απλά δεν ξαναγυρνώ. Τα συμπεράσματα και η διήγηση είναι προσωπική και εκ των πραγμάτων όχι αντικειμενική, δεν είναι πορίσματα επιστημονικής έρευνας παρά μόνο προβολή μιας οπτικής, ενός φοιτητή που πάτησε το πόδι του στη γείτονα πριν 2 χρόνια και συνεχίζει να διαβιεί εκεί, της δικιάς μου οπτικής.

Πώς ξεκίνησαν όλα. Οι Τούρκοι γείτονες μας μου απέδωσαν μία συνδυασμένη Υποτροφία το 2009. Συγκεκριμένα η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τα Rotary Clubs της Τουρκίας τα οποία σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Yeditepe και με σκοπό την προώθηση της ελληνο-τουρκικής φιλίας και κατανόησης (μέσα από τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που δεν είναι άλλος από τις Υποτροφίες) κατόπιν διαγωνισμού που διεξήχθη και υποβολής αιτήσεων με επέλεξαν να είμαι Πρέσβης Καλής Θελήσεως και να σπουδάσω στη χώρα τους. Αρχικά δε διστάζω να πω, εξαιτίας ορισμένων προκαταλήψεων λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας που ανθίζει σε μικρές χώρες όπως και η δική μας, ...ήμουν επιφυλακτικός, γρήγορα όμως συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα και πόσο με ωφέλησε η εν λόγω υποτροφία καθώς και πόσο μεγάλη τιμή ήταν το ότι μου αποδόθηκε.

Να γυρίσω πού; Στους σκοτεινούς εκείνους διαδρόμους που θυμίζουν την μεταπολεμική Ευρώπη... Στους περίεργους εκείνους τύπους που πουλάνε ‘ιδεολογική πραμάτεια’ από τα Κομματικά Τραπεζάκια τους. Στους Φιντέλς και Ζαπατίστα του ελληνικού πανεπιστημίου που χτίζουν πόρτες Γραφείων Επιχειρηματικότητας(περίπτωση Πανεπιστημίου Πατρών) ή στους Νέο-Ναζί διαφόρων ομάδων που έχουν κάθε δικαίωμα να σταματούν ομιλίες να μπαίνουν... να βγαίνουν, να θερίζουν, να ΄βιάζουν΄ και ό,τι βάζει ο νους. Να ζηλέψω τι από αυτά;

Το πανεπιστήμιο που φοιτώ (Yeditepe Üniversitesi) είναι Ιδιωτικό ίδρυμα. Ναι μάλιστα οι Τούρκοι φίλοι μας έχουν από αυτά, ναι αυτά που τόσο απειλούν το ένδοξο δημόσιο (σοβιετικού τύπου) Πανεπιστήμιο της Χώρας μας... Είναι ένας αποτελεσματικός ιδιωτικός φορέας λοιπόν που Σέβεται τον εαυτό του και πάνω από όλα τους Φοιτητές του. Πρώτη φορά ένιωσα πως «μετράω» και πρώτη φορά είχα εντατική ‘εργασία για το σπίτι’. Και ναι μου άρεσε! Γινόμουν καλλίτερος, ξαφνικά είχα κίνητρο, ό,τι ποτέ δεν είχα στην Ελλάδα δυστυχώς. Ενδεικτικά αναφέρω πως η παρακίνηση για τη συμμετοχή και τη δραστηριοποίησή μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις NGOs είναι συνεχής από τους καθηγητές, ορισμένες φορές και προϋπόθεση για να ΄περάσεις΄ το μάθημα.

Οι πολιτικές παρατάξεις είναι άλλη μια ελληνική πατέντα, εδώ δεν υπάρχουν, γιατί απλά δε χρειάζονται. Τα παράπονα των φοιτητών λαμβάνονται σοβαρά από τη διεύθυνση κάθε τμήματος και επιλύονται σε χρόνο μιας εβδομάδας (για σοβαρά θέματα). Φυσικά υπάρχουν όμως Ομάδες ΑΠΟ το Πανεπιστήμιο ΓΙΑ το Πανεπιστήμιο, από ομάδες φιλοσοφικές, ερασιτεχνικής φωτογραφίας, καταδύσεων-extreme sports, χορού μέχρι ομάδες Επιστημονικής φαντασίας και ό,τι βάζει ο νους. Ναι αυτές οι «παρατάξεις» μου αρέσουν πολύ και μάλιστα χρηματοδοτούνται αφειδώς από το Πανεπιστήμιο.

Τις εγκαταστάσεις δεν θα τις σχολιάσω ιδιαίτερα διότι είναι η ποιότητα που μετράει και όχι η εμφάνιση, συνοπτικά θα πω όμως πως συναγωνίζονται εγκαταστάσεις 5αστερου ξενοδοχείου.

Επίσης εντός του πανεπιστημίου πραγματοποιούνται ημέρες Καριέρας ναι! Καριέρας όπου έρχονται Εταιρείες και συνδιαλέγονται και ναι γιατί όχι ΄Στρατολογούν΄ φοιτητές! Σενάρια επιστημονικής φαντασίας αυτά για τη χώρα μας... Ακόμα, το πανεπιστήμιο έχει εφαρμόσει το σύστημα των Credits που σημαίνει ότι τα μαθήματα που «περνάω» εδώ αναγνωρίζονται σε όλο σχεδόν τον κόσμο... Βέβαια όχι στη χώρα μας, της οποίας παρεμπιπτόντως το πτυχίο μου αναγνώρισε πλήρως η τουρκική κυβέρνηση εντός 2 μηνών.

Αλλά μήπως όλα αυτά συμβαίνουν διότι το Yeditepe είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο; Η απάντηση είναι ΟΧΙ καθώς έχω επισκεφθεί και Δημόσια Πανεπιστήμια λόγω Τούρκων και Αμερικανών. Ναι! Αμερικανών φίλων που σπουδάζουν εκεί και έχω συμμετέχει σε διαλέξεις. Εν ολίγοις υπάρχει Σοβαρότητα. Δηλαδή οι σκοποί των Πανεπιστημίων είναι σαφώς ορισμένοι και όλοι επιτελούν λειτούργημα, με Πλεονασματικούς (ιδιωτικά αλλά και ορισμένα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα) ή Ισοσκελισμένους (κυρίως δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα). Για να μην παρεξηγηθώ, ελλείψεις και μειονεκτήματα υπάρχουν και δεν περιγράφω κάποιον παράδεισο. Το σημείο που θέλω να τονίσω είναι η Σοβαρότητα και το Όραμα ως προς την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, κάτι που λείπει στην Ελλάδα.

Η Τουρκία είναι μια χώρα εξωστρεφής, ανοιχτή. Ναι! Ανοιχτή. Ανοιχτή σε ξένους φοιτητές, σε ιδέες που θα την πάνε μπροστά. Ανοιχτή στους τουρίστες. Οι Έλληνες μπορούμε να την επισκεφθούμε μόνο με την ταυτότητά μας σε αντίθεση με τους Τούρκους που για να έρθουν στη χώρα μας το μόνο που δε ζητούν –χωρίς αυτό να είναι βέβαιο– είναι Πιστοποιητικό Φρονημάτων. Ανοιχτή σε επενδύσεις και στο επιχειρείν. Οι επιχειρήσεις εδώ δεν είναι κακές αλλά οι ιδιοκτήτες – μέτοχοί τους είναι πρόσωπα σεβασμού διότι προσφέρουν παραγωγή πλούτου αντί να μοιράζουν τη μιζέρια. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα και ασυμμετρίες και σαφώς μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο μέρος να διαβιώσεις, όμως οι ευκαιρίες υπάρχουν. Η ανάπτυξη είναι μεγάλη και το ηθικόν υψηλό. Αυτά μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Θέλετε κι άλλα;

Γερμενής Παναγής

Master in Political Science, Yeditepe Üniversitesi- Turkiye
Bachelor in Bussiness Administration, University of Patras Greece»

capital.gr

Μελέτη από την έκρηξη της Σαντορίνης προτείνει αλλαγές στην ιστορία της εποχής του χαλκού!!!

Με χρονολογική απόσταση 100 χρόνων, οι ναυτικοί της Μινωικής Κρήτης κι οι έμποροι Καναανίτες της βόρειας Αιγύπτου και του Λεβάντ (μια μεγάλη περιοχή της Μέσης Ανατολής) στο ανατολικό μέρος της Μεσογείου δε φαίνεται να είχαν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις στην αρχή της Εποχής του Χαλκού. Μέχρι τώρα, καθώς οι πολιτιστικές συνδέσεις μεταξύ των πολιτισμών του Αιγαίου και....
των κοντινών της Ανατολής θα πρέπει να επανεξεταστούν. Μία νέα μελέτη με ραδιοχρονολόγηση του άνθρακα-14 σε δακτυλίους κορμών και σε σπόρους δέντρων αποκαλύπτουν πως η ηφαιστειακή έκρηξη στη Σαντορίνη (Θήρα), ένα σημαντικό γεγονός στην αιγαία προϊστορία, συνέβη περίπου 100 χρόνια νωρίτερα από ότι νομίζαμε μέχρι τώρα.

Έκρηξη - Ηφαίστειο ΣαντορίνηςΗ ερευνητική ομάδα με επικεφαλή τον Στουρτ Μάνινγκ, καθηγητή των κλασικών αρχαιοτήτων και διευθυντή του Εργαστηρίου Δενδροχρονολόγησης Μάλκολμ και Κάρολιν Γουέινερ για την Αιγαία και Εγγύς Ανατολή, στο πανεπιστήμιο Κόρνελ, παρουσίασε τα συμπεράσματα της στην επιστημονική επιθεώρηση Science (28 Απριλίου 2006: Vol. 312. no. 5773, p. 548). "Τα συμπεράσματα της μελέτης τοποθετούν την έκρηξη στη Σαντορίνη προς το τέλος του 17ο αιώνα π.Χ., κι όχι 100 χρόνια αργότερα όπως πολύ θεωρούσαν. Αυτή η διαπίστωση ίσως οδηγήσει στην αναθεώρηση της πρόσφατης ιστορίας των Μεσογειακών Πολιτισμών, για την περίοδο του Χαλκού, που άκμασαν περίπου 3.600 έτη πριν", καταλήγει ο Μάνινγκ.

Στο ηφαίστειο της Σαντορίνης έγινε μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην ιστορία, έθαψε πόλεις αλλά άφησε αρχαιολογικά ευρήματα στην περιβάλλουσα περιοχή του Αιγαίου Πελάγους. Ως το σημαντικότερο γεγονός της δεύτερης χιλιετίας π.Χ., η έκρηξη της Σαντορίνης αποτελεί λογικό σημείο αναφοράς στην προσπάθεια των επιστημόνων να ευθυγραμμίσουν χρονολογικά τους δύο μεσογειακούς πολιτισμούς, αν και η ακριβής ημερομηνία της έκρηξης δεν ήταν γνωστή. "Η Σαντορίνη αποτελεί την προϊστορική Πομπηία του αιγαίου, μια χρονική κάψουλα, σημείο χρονολογικών αναφορών. Εάν μπορούσατε να την χρονολογήσετε, κατόπιν θα μπορούσατε να προσδιορίσετε έναν ολόκληρο αιώνα αρχαιολογικής εργασίας και κατασκευάσετε ένα απόλυτο χρονολόγιο", καταλήγει ο Μάνινγκ. Στην αναζήτηση του χρονικού αποτυπώματος αυτής της περιόδου, ο Μάνινγκ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν 127 μετρήσεις άνθρακα-14 από δείγματα, συμπεριλαμβανομένων μερών δακτυλίων δέντρου και σπόρων συγκομιδής που συλλέχθηκαν στην Σαντορίνη, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Τουρκία. Οι αναλύσεις αυτές, σε συνδυασμό με μια σύνθετη στατιστική ανάλυση, επέτρεψαν στους επιστήμονες να ορίσουν τις ακριβείς ημερολογιακές ημερομηνίες των πολιτιστικών φάσεων προς το τέλος της περιόδου του χαλκού. "Προς το παρόν, η ραδιοχρονολόγηση με τον άνθρακα-14 είναι ο μόνος άμεσος τρόπος χρονολογικού προσδιορισμού της έκρηξης", αναφέρει ο Μάνινγκ, ο οποίος τοποθετεί χρονικά των έκρηξη στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά της περιόδου 1660 - 1613 π.Χ. Αυτή η ημερομηνία έρχεται σε αντίθεση με τις συμβατικές εκτιμήσεις που συνέδεσαν τις αιγαίες μορφές των εμπορικών αγαθών που βρέθηκαν στην Αίγυπτο και την Εγγύς Ανατολή με αιγυπτιακές επιγραφές και αρχεία, οι οποίες είχαν τοποθετήσει προ καιρού το γεγονός της έκρηξης περίπου το 1500 π.Χ.

Για να επιλύσει την απόκλιση, ο Μάνινγκ προτείνει να επανακαθορίσουμε Αιγαίες και Αιγυπτιακές χρονολογίες για την περίοδο 1700-1400 π.Χ. "Συστατικά μέρη της υπάρχουσας αρχαιολογικής χρονολόγησης είναι ισχυρά ενώ κάποια άλλα αδύναμα", παρατηρεί ο Μάνινγκ. Οι Μεσογειακοί πολιτισμοί (Μινωικός, Μυκηναϊκός και Ανατολίτικοι), αποτελούν θεμελιώδεις δομικές μονάδες για την ελληνική και την πρόωρη ευρωπαϊκή ιστορία. Τα νέα συμπεράσματα επιμηκύνουν την παρουσία των πολιτισμών κατά 100 χρόνια, μια κίνηση που θα μπορούσε να σημάνει συμμαχίες και διαπολιτισμικές επιρροές που προηγουμένως θεωρήθηκαν απίθανες. Τα νέα αποτελέσματα υποστηρίχτηκαν από μια μελέτη δενδροχρονολόγησης με άνθρακα-14, από το Δανό γεωλόγο Γουόλτερ Φρίντριχ, η οποία δημοσιεύεται στην ίδια έκδοση του Science. Ο Φρίντριχ χρονολόγησε ένα κλαδί ελιάς που κόπηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης, και το τοποθέτησε χρονολογικά στο τέλος του 17ο αιώνα π.Χ.

www.topeiraxtiri.gr

ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΙΝΑ - ΚΙΝΑ

ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ, ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!! ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΑ; ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

Κατά τα άλλα, είναι καλό παιδί. Πάντα τρώει όλο το φαί του.

Όσο για τα γενιτσαροκοπρόσκυλα του ΣΚΑΙ να τους πω... δείτε καλύτερα το βίντεο άνωθεν...
 
 
 
 
 
http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/01/blog-post_9109.html 




Μία Ferrari, ένα 4x4, ένα WRC και πολλά άλλα στην συσκευασία ενός...

Πολλά γνωρίζει η αλεπού. Ένα ο σκαντζόχοιρος. Ένα για όλα....(Αρχίλοχος).

 

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/01/ferrari-4x4-wrc.html

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Προφανώς δεν αντιληφθήκαμε σωστά τα προφητικά λόγια της μεγαλοκυράτσας του υπουργείου παδείας Θάλειας Δραγώνα ότι για να γίνει η “πασέντζα” πρέπει να καταστούν όλα σχεδόν τα μαθήματα υποχρεωτικά (εκτός από τη Γυμναστική και τα Αγγλικά!).

Και η μεν κυρία Δραγώνα αποκαθηλώθηκε πλην όμως το πνεύμα που.....
εξέφραζε παρέμεινε επειδή δεν προωθούσε προσωπικές της επιλογές αλλά εντολές του ιδίου του πρωθυπουργού.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε εφιαλτικές καταστάσεις. Την μεν Ιστορία και τα Θρησκευτικά θέλουν να τα κάνουν προαιρετικά αλλά παράλληλα - με τη συνδρομή των εγκάθετων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου - θέλουν να αλλοτριώσουν τη φυσιογνωμία των μαθημάτων ώστε τα παιδιά μας να αποφοιτούν από τα σχολεία και να μην έχουν ορθόδοξη θρησκευτική ούτε ελληνική εθνική συνείδηση.

Μέχρι πού είναι διατεθειμένο να φτάσει το υπουργείο δεν ξέρουμε επακριβώς. Εννοεί και θέλει να εφαρμόσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όλα του τα αιτήματα και αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει; Προβάλλει μερικά εξωφρενικά αιτήματα για να μπορέσει να παζαρέψει με εκβιαστικό τρόπο τα πιο ουσιώδη της πολιτικής του;

Ενα είναι το σίγουρο! Οσο πιο σθεναρή προβάλουμε αντίσταση στα σχέδια των άθεων κρατούντων τόσο περισσότερα θα πετύχουμε!

Για να οργανωθεί όμως αποτελεσματική αντίσταση η Εκκλησία πρέπει να ξεφύγει από τα δίχτυα της παραπομπής όλων των θεμάτων στις επιτροπές και τις υποεπιτροπές και να δίνει έτσι χρόνο στους άθεους κρατούντες να επιβάλουν τα καταχθόνια τους σχέδια και στην Εκκλησία και στην παιδεία και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στα εθνικά θέματα.

Ο συνωμοτικός ρόλος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην όλη αυτή πορεία είναι σε όλους πια ορατός. Η Ιεραρχία πρέπει να αναλάβει να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν είναι αργά.

Ολοι όμως έχουμε ευθύνες και πρέπει να ξεσηκωθούμε ΤΩΡΑ και να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να αποτραπούν τα ολέθρια σχέδια της ολοκληρωτικής αλλοτρίωσης του Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της πατρίδας μας.


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_8996.html

Η τυχαιοτητα της Ακροπολης και τα χαμενα αποδεικτικα της αρχαιας τεχνολογιας

Υπό Κ.Καραθεοδωρή 

1. Ο Penrose είναι ο πρώτος , όστις εδημοσίευσε ακριβή περιγραφή
των καμπυλών του Παρθενώνος , έκτοτε δε εγένετο πολλή συζήτησις περί
του ζητήματος αν αι καμπύλαι αυταί είναι...
 τυχαίαι ή αν ο αρχιτέκτων
μετεχειρίσθη μαθηματικόν νόμον δια την κατασκευήν αυτών .
O Penrose εξέφρασε την γνώμην ότι αι καμπύλαι αυταί είναι παραβολαί και
την αυτήν θεωρίαν αναπτύσσει εις πρόσφατο δημοσίευμα ο Αμερικανός
αρχαιολόγος Gorham Phillips Stevens. Ο τελευταίος ούτος στηριζόμενος
επί τινών χωρίων του Βιτρουβίου εξηγεί σαφέστατα τον τρόπον της κατασκευής
των καμπυλών τούτων.
Κατ΄ ουσίαν αι παρατηρήσεις και οι υπολογισμοί του κ. Stevens είναι ορθοί ,
τούτο δεν εμποδίζει όμως να θεωρηθεί αδύνατον ότι ηθέλησεν ο αρχιτέκτων του
Παρθενώνος να σχεδιάσει παραβολικάς καμπύλας , διότι η έννοια των κωνικών
τομών εν γένει και της παραβολής ιδιαιτέρως είναι πολύ μεταγενέστερα του
5ου π.Χ. αιώνος.
Εάν λοιπόν θεωρήσουμε ότι και αι καμπύλαι των βαθμιδών του ναού είναι
μαθηματικής φύσεως πρέπει να υποθέσωμεν ότι ο Ικτίνος είχε την πρόθεσιν να
κατασκευάσει τας μόνας καμπύλας , τας οποίας εγνώριζον εις την εποχήν του
δηλ. κύκλους πολύ μεγάλης διαμέτρου . Τοιούτοι κύκλοι δεν διαφέρουν ουδόλως
εν τη πραγματικότητι των παραβολών τας οποίας εξετάζουν ο Penrose και ο Stevens .
Μάλιστα εάν θέλη κανείς να χαράξη τοιούτους κύκλους εν τω χώρω δεν υπάρχει
άλλη μέθοδος χαράξεως εκείνης , την οποία περιγράφει ο Stevens στηριζόμενος επί
του χωρίου του Βιτρουβίου το οποίο αναφέρει . Την αυτήν περίπου μέθοδον
μεταχειρίζονται σήμερον οι μηχανικοί προς χάραξιν των κυκλικών καμπυλών
των σιδηροδρομικών γραμμών.
Η μέθοδος αυτή προυποθέτει την γνώσιν του εξής θεωρήματος της γεωμετρίας ,
το οποίο ευρίσκομεν εις το γ΄ βιβλίον των Στοιχείων του Ευκλείδου .
Εάν λάβωμεν σημείον Α εις το εξωτερικόν δεδομένου κύκλου και θεωρήσωμεν
την ευθείαν την διερχομένην δια του σημείου τούτου και δια του κέντρου του κύκλου ,
η οποία τέμνει τον κύκλον εις τα σημεία Β και Γ και εάν φέρωμεν μίαν εαπτόμενην
ΑΔ από του Α σημείου προς τον κύκλον, το γινόμενο των τμημάτων ΑΒ και ΑΓ
είναι ίσον προς το τετράγωνον του τμήματος ΑΔ.
Εάν η διάμετρος δ του κύκλου είναι πολύ μεγάλη αναλόγως προς το μήκος των τμημάτων
ΑΒ και ΑΔ το τμήμα ΑΓ δεν διαφέρει δια πρακτικούς σκοπούς από την δ και δυνάμεθα να
γράψωμεν …. (δες το επισυναπτόμενο 1)

Προς τούτοις η γωνία ΔΑΒ , την οποία σχηματίζει η εφαπτομένη ΑΔ με το τμήμα ΑΒ ,
δεν διαφέρει αισθητώς από την ορθήν . Βλέπομεν δι’ αυτού του τρόπου ότι δεν
αποκλείεται η εικασία ότι οι αρχαίοι μετεχειρίζοντο την κατασκευήν, την οποία
περιγράφει ο κ. Stevens δια την χάραξιν κύκλων πολύ μεγάλης διαμέτρου.
Βεβαίως αι πληροφορίαι , τας οποίας έχομεν περί της εξελίξεως της γεωμετρικής
επιστήμης εν τη Ελληνική αρχαιότητι , δεν μας παρέχουν την βεβαιότητα ότι το
θεώρημα το οποίο ανέφερον, ήτο ήδη γνωστόν εις την εποχή του Περικλέους .
Είναι όμως ικανώς ενδιαφέρουσα η παρατήρησις ότι η απόδειξις , την οποία δίδει
ο Ευκλείδης δια το θεώρημα τούτου (το τριακοστόν έκτον του γ΄ βιβλίου )
έχει καθαρώς αρχαίζοντα χαρακτήρα.
Στηρίζεται επί του θεωρήματος του Πυθαγόρου και αποφεύγει την έννοιαν των
ομοίων τριγώνων . Το αμέσως επόμενον θεώρημα του γ΄ βιβλίου των Στοιχείων ,
το οποίο αποδεικνύεται δι’ άλλης μεθόδου , συμπεριλαμβάνει το πρώτον δεν εξηγείται
δε διατί ο Ευκλείδης περιέλαβε την πρόθεσιν λς΄ εις το έργον του, εάν δε επρόκειτο
περί θεωρήματος, το οποίον εκ παραδόσεως εδιδάσκετο απ’ο πολλού .
Δεν είναι λοιπόν εντελώς παράλογος η υπόθεσις ότι και ο Ιπποκράτης ο Χίος όστις
έμενε περί το 450 π.Χ. εια τας Αθήνας και όστις ήτο μέγιστος γεωμέτρης της εποχής
του εδίδασκε το εν λόγω θεώρημα . Όμοια είναι και η περαιτέρω υπόθεσις ότι αι
γραμμαί του στυλοβάτου του Παρθενώνος είναι κυκλικαί

2. Μοι φαίνεται λοιπόν δεδικαιολογημέμη η εξέτασις του μεγέθους των κύκλων
τούτων. Η εξέτασις αύτη είναι σήμερον αρκετά εύκολος , διότι ο διευθυντής της
τοπογραφικής υπηρεσίας και καθηγητής γεωδαισίας κ. Δ.Λαμπαδάριος έλαβε προ
τινών ετών τη παράκλήσει του κ. Νικ. Μπαλάνου τον κόπο να χωροσταθμήση μετά
μεγίστης ακριβείας τας καμπύλας του στυλοβάτου.

Στηριζόμενος επί των στοιχείων τούτων , τα οποία είχε την καλωσύνη να μοι ανακοινώση
ο κ.Μπαλάνος , υπελόγισα ότι αι καμπύλαι της ανατολικής και της δυτικής πλευράς του
ναού δύνανται μετά μεγάλης ακριβείας να παρασταθούν διά κύκλων 1850 μέτρων ,
αι δε καμπύλαι της βορείου και της μεσημβρινής πλευράς δια κύκλων , των οποίων
η ακτίς είναι τριπλάσια .Εάν παραβάλωμεν τα μέτρα ταύτα προς τας διαστάσεις
του στυλοβάτου ευρίσκομεν την ακτίνα των μικροτέρων κύκλων ίσην προς το
εξηκονταπλάσιον του πλάτους του στυλοβάτους δηλαδή προς
30μ, 87χ60=1852μ
την δε ακτίνα των μεγαλειτέτων κύκλων ίσην προς το ογδοηκονταπλάσιον του
μήκους του στυλοβάτου , δηλαδή προς
69μ , 515χ80=5561μ
Εάν υπολογίσωμεν τους κύκλους τούτους και τους παραβάλωμεν προς τας καμπύλας του
ναού ευρίσκομεν ότι η προσέγγισις είναι τόσο μεγάλη ώστε η απόστασις μεταξύ της
θεωρητικής κυκλικής γραμμής και της πραγματικής καμπύλης να μην υπερβαίνει κατά
μέσον όρον δύο χιλιοστά του μέτρου

3. Αί καταμετρήσεις του κ. Λαμπαδαρίου προκαλούν και άλλας παρατηρήσεις
εκ των οποίων αι ακόλουθοι είναι πολύ στοιχειώδους φύσεως .
Χαρακτηρίζομεν δια του ψηφίου α την απόστασιν των αξόνων δύο παρακειμένων κιόνων
του ναού , δια του β την αυτήν απόστασιν όταν ο εις των κιόνων τούτων είναι γωνιαίος
και δια του c την απόσταση του άκρου του στυλοβάτου από του αξόνος ενός οιουδήποτε
των κιόνων . Παρατηρούμε ότι δυνάμεθα να εκφράσωμεν το μήκος και το πλάτος του στυλοβάτη
δια των σχέσεων .
14α+ 2(β+c)=69μ , 515
5α + 2(β+c)=30μ , 870
εκ των οποίων προκύπτει
α=4μ, 2939 , β+ c =4μ ,7003
Εάν αφήσωμεν κατά μέρος την μεσημβρινή πλευράν του ναού ,η οποία είναι πλέον κατεστραμένη ,
των άλλων τριών αι τιμαί του
c είναι ίσαι προς 1μ , 0,20 , δύο προς 1μ , 019 και μία προς 1μ , 023 .

Κατά μέσον όρον έχομεν λοιπόν
c=1μ ,020 β=3μ,68

Είναι αξιοσημείωτον ότι παραπλήσιαι τιμαί δια τας αποστάσεις β και c σχετίζονται προς την τιμή
του α , η οποία είναι ανεξάρτητος των μετρήσεων τούτων και εξαρτάται μόνον εκ των διαστάσεων
του στυλοβάτου , παρατηρούμεν ότι έχομεν

(1-1/7)α = 3,6805 , ¼(1-1/20)α=1,0198

Εάν λάβωμεν λοιπόν
α=4μ,2939 , β=3μ ,6805 c=1,0198
δυναμεθα να τοποθετήσουμε πάντας τους κίονας και να παραβάλομεν το συμπέρασμα του
υπολογισμού τούτου προς τας μετρήσεις του κ. Λαμπαδαρίου . Το συμπέρασμα , το οποίον
δεικνύεται εις τους πίνακας Γ΄και Δ΄ είναι αρκετά ενδιαφέρον . Φαίνονται οι γωνιαίοι
κίονες εις την θέσιν των . Οι λοιποί κίονες των τριών πλευρών ,τους οποίους εξήτασα ,
δεικνύουν δι’ έκαστη των πλευρών τούτων συστηματικόν σφάλμα του αυτού σημείου .
Τούτο δεικνύει ότι οι τεχνίται του Παρθενώνος δια να σημειώσουν την θέσιν των κιόνων
τούτων ανεχώρησαν εκάστοτε από του μέσου εκάστης πλευράς του στυλοβάτου και ότι
έκαμον κατά τον προσδιορισμό τούτων μικρά σφάλματα , τα οποία προστέθηκαν εις τα
τυχαία σφάλματα τα προκύψαντα διαρκούσης της κατασκευής.

(βαλε πινακα 1)
Η πρώτη στήλη του πίνακος δεικνύει τον προσδιορισμό των κιόνων .
Η Δευτέρα τα χιλιοστά του μέτρου των υψομετρικών παρατηρήσεων του κ. Λαμπαδαρίου .
Η τρίτη στήλη του πίνακος περιέχει τις υψομετρικές διορθώσεις εις χιλιοστόμετρα ,
αίτινες χρειάζονται ένεκα της διαφοράς του ύψους των δύο άκρων της πλευράς και
η στήλη δ΄ δεικνύει τα διωρθωμένα υψόμετρα .
Η στήλη ξ δεικνύει την απόστασιν εις χιλιοστόμετρα των διαφόρων σημείων του κυκλικού
τόξου από της εφαπτομένης εις το μέσον του τόξου τούτου και η στήλη ξ΄ τας αυτάς
αποστάσεις δι’ ένα θεωρητικόν κύκλον έχοντα ακτίνα 5560μ.
Η τελευταία στήλη δεικνύει την διαφορά μεταξύ της παρατηρηθείσης και της
υπολογισθείσης καμπύλης , η οποία με μίαν μόνον εξαίρεσιν δεν υπερβαίνει το ¼
του εκατοστού του μέτρου δηλαδή το 1/10 ενός δακτύλου.

(βαλε πίνακα 2)






http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_9707.html

Η Ελλάδα υπό Επίσημη ΚΑΤΟΧΗ, δια στόματος Υφυπουργού!


Δείτε τον παρακάτω διάλογο μεταξύ δημοσιογράφου και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΠ)
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/blog-post_7379.html

Προσέξτε τι λέει ο ΥΠΠ στο τέλος:

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα να κάνω ένα ερώτημα στο οποίο θα ήθελα να έχω μια απλή απάντηση. Αν ξανασυνέβαινε όλο το πράγμα από την αρχή, θα κάνατε τα ίδια ή θα είχατε εμποδίσει την είσοδο στη Νομική τώρα που έχετε την εμπειρία; Αν ξανασυμβεί την επόμενη βδομάδα θα τους αφήσετε να μπουν ή όχι;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αν είχαμε την επίγνωση των ίδιων δεδομένων και των ίδιων παραμέτρων θα κάναμε το ίδιο.

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Θα τους είχατε αφήσει να μπουν????

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα κάναμε το ίδιο, γιατί σας λέω υπήρξε κατά τη δική μας εκτίμηση μια επιλογή σύγκρουσης, όμως το αποφύγαμε με πάρα πολλή ψυχραιμία χωρίς να καταλυθεί η έννομη τάξη.

......


Δηλαδή, κατά το Υπουργείο ΠΠ, αν έκανε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ(να πιάσουν τους λαθρομετανάστες και τους διακινητές τους ΠΡΩΤΟΥ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ) θα υπήρχε σύγκρουση (με ποιούς; τους 237 παρανόμους; ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ; - ή μήπως κάτι πιο ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ;), η οποία θα οδηγούσε σε κατάλυση της έννομης τάξης!

Ξανατονίζω: Σύμφωνα με τον Υφυπουργό/Αρμόδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΠ): Αν το Υπουργείο ΠΠ έδινε εντολή - ως όφειλε, προκειμένου να τηρηθεί ο Νόμος - να σταματήσουν τους λαθρομετανάστες πριν πατήσουν στην Νομική, τότε η επίσημη θέση της Πολιτικής Ηγεσίας μας είναι ότι θα υπήρχε σύγκρουση που ΑΥΤΗ η σύγκρουση, θα οδηγούσε σε κατάλυση της έννομης τάξης!

Έτσι το Υπουργείο ΠΠ προτίμησε (και θα το ξανάκανε, ως δηλώνεται - πράγμα που δείχνει ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΗ θέση!!!) να καταλύσει το ίδιο την έννομη τάξη, κάνοντας τα στραβά μάτια στους Ελληνικούς Νόμους, παρά με την εφαρμογή του Ελληνικού Δικαίου/Νόμου, να δημιουργούταν ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ Σύγκρουση ικανή να καταλύσει η ίδια την Έννομη Τάξη, σαφώς με πολύ πιο ανεξέλεκτο τρόπο!

Ο Υφυπουργός, με άλλα λόγια, είπε πως η Ηγεσία της Χώρας πιστεύει πως το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαφυλάξει την Έννομη Τάξη της χώρας, απέναντι σε οποιοδήποτε ΗΛΙΘΙΟ αίτημα ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, και η μόνη λύση είναι το ίδιο το κράτος να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ εις γνώσιν του για να αποφεύγει την οποιαδήποτε είδους σύγκρουση!... Επίσημα δηλαδή, η Χώρα βρίσκεται υπό την Κατοχή των Αλλοδαπών, και για χάρη τους πρέπει να κάνουμε και κολοτούμπες προσπαθώντας να τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ (υποσχέσεις όταν αυτά που ζητάνε ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και μεταφορές σε άλλους χώρους για να γλυκαθούν), γιατί διαφορετικά η Ηγεσία της Χώρας είναι ανίκανη να διασφαλίσει την Έννομη Τάξη της χώρας από σίγουρη σύγκρουση που θα επακολουθήσει!

Γι' αυτό λοιπόν, για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση που θα οδηγήσει σε κατάλυση της Έννομης Τάξης, κατεβάστε αδέρφια τα παντελόνια και μπείτε στην σειρά... Αν δεν το καταλάβατε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, από την στιγμή που το Κράτος μας ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ στα Ραδιόφωνα πως αδυνατεί να διαφυλάξει την εφαρμογή του Νόμου στο εσωτερικό του, και καταφεύγει σε πρακτικές αποφυγών και ελιγμών (γλύψιματα στους αλλοδαπούς!!!) ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, όπως τους εφαρμόζει για τους ίδιους τους Έλληνες!....

.. Είμαστε επίσημα, υπό ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΤΟΧΗ! ...
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/blog-post_705.html

Αντιλαλούν οι φυλακές στον παράδεισο του GAP



Ύστερα από 15 μήνες διακυβέρνησης GAP είναι σαφές προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, ήδη δε το «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» είναι το επίσημο δόγμα της συμμαχίας Δ.Ν.Τ.-ΠΑΣΟΚ.
Ως δικηγόρος, όμως, και υπερασπιστής ανθρώπων και δικαιωμάτων, ανησυχώ πολύ για την σταθερή πορεία της πατρίδας μου προς την πλήρη κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του νομικού πολιτισμού που ισχύουν από την εποχή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.
Στον παράδεισο του GAP, κατ’εντολή των οικονομικών εγκεφάλων του Δ.Ν.Τ., έχει αναγορευθεί σε «υπ’ αριθμόν 1» κοινωνική απειλή και μάστιγα για την δημοκρατία ο εκάστοτε φοροφυγάς, χωρίς κανείς να εξετάσει εάν ο φόρος που υποτίθεται ότι οφείλει αντιστοιχεί σε πραγματική και δίκαιη φορολογική υποχρέωση.
Δυστυχώς, όμως, η έκπτωση των δημοκρατικών ελευθεριών και η μείωση των δικαστικών εγγυήσεων γίνεται από την κυβέρνηση βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προφανώς έχει εκπονηθεί από τους εντολείς της, καθώς οι σημερινοί κυβερνώντες δεν πείθουν ούτε για την ευφυΐα, ούτε για την επιστημονική τους κατάρτιση, ώστε να σκεφθούν και να συντάξουν τα όσα οι νόμοι που ψηφίζουν, μας επιβάλλουν.
Αρχικά, με τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ εξαπολύθηκε καμπάνια ψυχολογικού καταναγκασμού και κατασυκοφάντησης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με σκοπό να στραφεί εναντίον μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.
Μετά, επιβλήθηκε ψυχολογία προσωπικής ενοχής σε όλον τον λαό για την κακή κατάσταση της χώρας […μαζί τα φάγαμε..], ώστε να καμφθούν οι εσωτερικές αντιστάσεις και να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα ό, τι θα επακολουθήσει.
Τέλος, με ήδη διαμορφωμένο το κλίμα, ξεκίνησε η νομική εξόντωση των δικαιωμάτων, με εργαλεία τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση, νόμους που παραβιάζουν το πνεύμα του Συντάγματος και τις προσωπικές ελευθερίες όλων, δήθεν για επιτάχυνση της δικαιοσύνης και αναζωογόνηση των δημοσιονομικών της χώρας.
Με τον νόμο 3900/2010, με πρόσχημα την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, λες και φταίει ο φορολογούμενος που αργούν τα δικαστήρια να δικάσουν την υπόθεσή του, ουσιαστικά καταργήθηκε ο ένας από τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας, και καταργήθηκαν όλες οι εγγυήσεις για την τήρηση των απαραίτητων τυπικών διαδικασιών από την Διοίκηση έναντι του φορολογούμενου. Με απλά λόγια, εάν η εφορία σου βάλει πρόστιμο, θα το επιδώσει όπως και όποτε θέλει, εάν δεν σε βρει θα το πετάξει στον απέναντι κάδο σκουπιδιών, εσύ θα πρέπει να προσφύγεις, και εάν χάσεις δεν έχει έφεση. Συγχαρητήρια, εάν αυτό είναι δικαιοσύνη, τότε ο Μουσολίνι ήταν ιεραπόστολος και ο Ιαβέρης νεωκόρος.
Με πρόσφατη υπουργική απόφαση αποφασίστηκε να διπλασιαστούν τα δικαστικά έξοδα και να δεκαπλασιαστούν τα παράβολα για την υποβολή μηνύσεως, εάν δε παρασταθεί κάποιος ως πολιτικώς ενάγων, πρέπει να προπληρώσει 150€!!!! στο Ελληνικό Δημόσιο, χώρια οι δικηγορικές αμοιβές. Προφανώς, αγνοούν οι κυβερνώντες ότι η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των δικαιωμάτων όλων, ιδιαιτέρως των μη εχόντων και των κάθε μορφής αδυνάτων. Το δε πρόσχημα ότι δήθεν οι Έλληνες είναι δικομανείς είναι αστείο, καθώς ακόμη και εάν ίσχυε, για κάθε αβάσιμη μήνυση ο Εισαγγελέας που την εξετάζει έχει την δυνατότητα να την βάλει στο αρχείο, και να επιβάλλει εκ των υστέρων τα έξοδα στον μηνυτή. Όμως, το 99% των μηνύσεων καταλήγει στο ακροατήριο, επομένως δεν προκύπτει από την κρίση του εκάστοτε Εισαγγελέα να είμαστε δικομανείς.
Τέλος, αποκορύφωμα της επίθεσης κατά των δημοκρατικών μας ελευθεριών και του δικαιώματος προσφυγής στην Δικαιοσύνη είναι το πρόσφατπ φορολογικό νομοσχέδιο: Ως άλλη χούντα του Βιντέλα, η κυβέρνηση του GAP αποφάσισε να βάλει στην φυλακή όλους του οφειλέτες του Φ.Π.Α.. προτού καν εκδικαστεί η έφεσή τους!!!!!.
Εάν χρωστάς 5001 €, δικάζεσαι σε ποινή !!!! Εάν μάλιστα χρωστάς άνω των 75.000 €, πιθανόν από εξωλογιστικό προσδιορισμό-δηλαδή χωρίς έλεγχο στα βιβλία της επιχείρησής σου, μπορεί και να προφυλακιστείς!!!!! Γι’ αυτό πάρθηκαν μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών: για να βγουν έξω οι παιδεραστές και οι έμποροι ναρκωτικών, και να αδειάσουν κελιά για τους φοροφυγάδες!!!!!! Ακόμη όμως και εάν κρίνεις ότι αδικείσαι από την εφορία, και προσφύγεις στην Δικαιοσύνη, πρέπει να προκαταβάλεις το 50% της οφειλής, και εάν δεν το έχεις, καλές διακοπές στο Μαλανδρίνο ή στην Τρίπολη, μαζί με τους κρατούμενους για σεξουαλικά αδικήματα. Είναι δε τόσο απροκάλυπτη η υπαγόρευση του νομοσχεδίου από τους τροΐκανούς, ώστε εφευρίσκει και θεσμούς όπως αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, απευθείας made in USA, με αποτέλεσμα να γελάνε και οι πέτρες, πόσω μάλλον οι νομικοί.
Ολοκληρωτικό είναι όχι μόνον το πολίτευμα που δεν βασίζεται στην λαϊκή βούληση, αλλά και αυτό που βιάζει την λαϊκή βούληση, το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, πίσω από νομιμοφανείς αλλά αντιδημοκρατικές διαδικασίες, όπως ζούμε σήμερα. Ως δικηγόρος αρνούμαι να συναινέσω σε έκπτωση των δημοκρατικών ελευθεριών, και σε περιορισμό του δικαιώματος προσφυγής στην δικαιοσύνη, παρ’ότι είναι βέβαιο ότι η δουλειά μου θα αυξηθεί. Αν και στον παράδεισο του GAP το επάγγελμα του μέλλοντος είναι σιδεράς ή δεσμοφύλακας, αφού οι φυλακές θα γεμίσουν και ο «Καπετανάκης» θα ξαναγίνει επίκαιρο άσμα

Αγωνία στην ΕΛ.ΑΣ. για μια “νέα Νομική”

troktiko   D6462D6C759CD256B51B93A388508CCA 300x187 Αγωνία στην ΕΛ.ΑΣ. για μια “νέα Νομική”

Μπορεί η ιστορία με την κατάληψη από τους 237 μετανάστες στη Νομική να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο για την Ελληνική Αστυνομία ο φάκελος των καταλήψεων μόλις έχει ανοίξει.

Ο φόβος ότι η κατάληψη της Νομικής θα αποτελέσει κακό παράδειγμα και ενδεχομένως ακολουθήσει ένας νέος κύκλος καταλήψεων τόσο σε Αθήνα όσο και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνει τους επιτελείς να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων. «Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δήλωσε επισήμως ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μονιμοποίηση των 237 λαθρομεταναστών, αφήνει την ιστορία ανοικτή» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Για τους παράνομους μετανάστες, οι 237 αποτελούν για αυτούς τη μοναδική σανίδα σωτηρίας καθώς είναι απελπισμένοι και δεν έχουν τίποτα να χάσουν».
Με δεδομένο ότι επισήμως στην Ελλάδα έχουν καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο 50.000 λαθρομετανάστες την ίδια ώρα που αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα, κάνει το σενάριο, να εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάτι παραπάνω από ορατό.
Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το πρόβλημα σε πέντε σημεία- περιοχές της χώρας:
-Πρώτη και βασική, η «καυτή» ζώνη του κέντρου της Αθήνας στην οποία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι λαθρομετανάστες και ανά πάσα στιγμή ίσως κάποιες ομάδες απελπισμένων αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 237 της Νομικής.
-Δεύτερο σημείο το λιμάνι της Πάτρας καθώς στοιβάζεται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που προσπαθούν με τα πλοία της γραμμής να βρουν διέξοδο για Ιταλία. Η εικόνα που έχει η Αστυνομία για την περιοχή είναι απογοητευτική και οι εκτιμήσεις λένε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες της Πάτρας.
-Κάτι ανάλογο με το φαινόμενο της Πάτρας συμβαίνει και στην Ηγουμενίτσα όπου και εκεί χιλιάδες λαθρομετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες περιμένοντας τα πλοία της γραμμής.
-Έντονο είναι το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη όπου και εκεί υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός λαθρομεταναστών.
-Και, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες λαθρομετανάστες, με τις αρχές να προβληματίζονται καθώς δεν είναι τυχαίο ότι η κατάληψη της Νομικής ξεκίνησε από την Κρήτη.
Αξίζει να τονισθεί ότι οι εντολές που έχουν πάρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από τη φυσική και πολιτική ηγεσία είναι συγκεκριμένες και αυστηρές. «Πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε πως η αστυνομικές επιχειρήσεις σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ανάλογο ζήτημα θα είναι η τελευταία λύση. Φυσικά και το πρόβλημα με τους 237 καταληψίες δεν έχει λυθεί καθώς η μετεγκατάσταση τους στο κτήριο της οδού Πατησίων είναι προσωρινή και εντός των επομένων ημερών αναμένονται και εκεί εξελίξεις.
protothema
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/blog-post_4266.html

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ
ΕΝΩ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Ο ΓΑΠΑΣ -Ο ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑ -ΕΙΠΕ ΟΤΙ....
ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ...
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ..



ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!!!!!!!
Ο ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΠΑΘΕ ΜΕΓΑ ΚΑΖΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ....

Solon Athineos

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr μετά από την απόφαση να βγάλει το Ισραήλ με Κυπριακή και Ελληνική συμμετοχή το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, υπήρξε αντίδραση από την Αίγυπτο και βεβαίως τον πρόεδρο Μουμπάρακ και τον γιο του που θεώρησαν, ίσως και δικαίως, ότι θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τους. Tο αποτέλεσμα ήταν να θυμηθεί μετά από.....
δεκάδες χρόνια ο "κυρίαρχος" αιγυπτιακός λαός ότι ο Μουμπάρακ είναι κακός και να ξεσηκωθεί, ενώ γύρισε και ο Ελ Μπαραντέϊ ο νομπελίστας, που έκανε αντίσταση από την Βιέννη, για να κάνει κι αυτός διθαδήλωση, όπως και οι δικοί μας αντιστασιακοί που έκαναν αντίσταση στη χούντα, από το Παρίσι και άλλους "δύσκολους τόπους βαριάς εξορίας" και γύρισαν για να σώσουν την χώρα όταν η χούντα δεν επέτρεψε στα μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ να ανεφοδιαστούν και να περάσουν από την Ελλάδα
Ε ρε ύπνε που παίρνεις τους γκοίμ και τους αποκοιμίζεις στην αγκαλιά του ΜΟΡΦΕΑ στον κόσμο των ονείρων.

ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_1914.html

Επιστολή από Έλληνα φοιτητή στην Τουρκία


Ο Παναγής Γερμενής σπουδάζει στην Τουρκία. Μας έστειλε μία επιστολή που πραγματικά μας έκανε να μελαγχολήσουμε. Ο Παναγής περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα, δίνοντας μία διαφορετική εικόνα από τα στερεότυπα που έχουμε υπόψη μας. Διαβάστε προσεκτικά τι γράφει ο φίλος μας και έπειτα πάμε για καφέ. Καφέ πικρό, της παρηγοριάς...

«Τα τελευταία περίπου 2 χρόνια σπουδάζω και δραστηριοποιούμαι στην Τουρκία. Είναι μια χώρα με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και με αρκετά μειονεκτήματα. Παρ΄ όλα αυτά είναι ένας τόπος με Όραμα και Σοβαρότητα, εν ολίγοις ‘όλοι δουλεύουν και θέλουν να πάνε μπροστά’ .
Όραμα... αυτή η λέξη που τόσο έχει ξεφτιλιστεί στη χώρα μας. Γραφικός όρος κάθε πολιτικής ομιλίας που απλά πέφτει στο πάτωμα για να τον σκουπίσουν μετά οι καθαριστές μαζί με όλα εκείνα τα χαρτάκια του ψηφο-παραλληρήματος και μαζικού οργασμού αυτών των συγκεντρώσεων... Όραμα εννοώ μια ματιά για το πώς θέλουμε να είμαστε στο μέλλον ή πιο απλά να ΄παραγγέλνουμε΄ το αύριο.


Σοβαρότητα δεν εννοώ την κομπορρημοσύνη ή παλικαριά ορισμένων Ελλήνων πολιτικών σε διεθνή γεγονότα ή στην τηλεόραση. Σοβαρότητα εννοώ την αντίληψη του οράματος, της εργασίας και των πόρων για την επίτευξή του, ή απλά αυτό που μας έλεγε ο μαθηματικός και διευθυντής στο Γυμνάσιο που φοιτούσα ΄Είμαι, Έχω, Θέλω΄.


Θα προσπαθήσω, αν και δύσκολο να μην ενδώσω στον πειρασμό της γκρίνιας που τόσο πολύ ερεθίζει, να περιγράψω την εμπειρία μου εδώ -στους ΄άλλους΄, κυρίως στο χώρο του Πανεπιστημίου, και θα αποδείξω γιατί απλά δεν ξαναγυρνώ. Τα συμπεράσματα και η διήγηση είναι προσωπική και εκ των πραγμάτων όχι αντικειμενική, δεν είναι πορίσματα επιστημονικής έρευνας παρά μόνο προβολή μιας οπτικής, ενός φοιτητή που πάτησε το πόδι του στη γείτονα πριν 2 χρόνια και συνεχίζει να διαβιεί εκεί, της δικιάς μου οπτικής.


Πώς ξεκίνησαν όλα. Οι Τούρκοι γείτονες μας μου απέδωσαν μία συνδυασμένη Υποτροφία το 2009. Συγκεκριμένα η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τα Rotary Clubs της Τουρκίας τα οποία σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Yeditepe και με σκοπό την προώθηση της ελληνο-τουρκικής φιλίας και κατανόησης (μέσα από τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που δεν είναι άλλος από τις Υποτροφίες) κατόπιν διαγωνισμού που διεξήχθη και υποβολής αιτήσεων με επέλεξαν να είμαι Πρέσβης Καλής Θελήσεως και να σπουδάσω στη χώρα τους. Αρχικά δε διστάζω να πω, εξαιτίας ορισμένων προκαταλήψεων λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας που ανθίζει σε μικρές χώρες όπως και η δική μας, ...ήμουν επιφυλακτικός, γρήγορα όμως συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα και πόσο με ωφέλησε η εν λόγω υποτροφία καθώς και πόσο μεγάλη τιμή ήταν το ότι μου αποδόθηκε.


Να γυρίσω πού; Στους σκοτεινούς εκείνους διαδρόμους που θυμίζουν την μεταπολεμική Ευρώπη... Στους περίεργους εκείνους τύπους που πουλάνε ‘ιδεολογική πραμάτεια’ από τα Κομματικά Τραπεζάκια τους. Στους Φιντέλς και Ζαπατίστα του ελληνικού πανεπιστημίου που χτίζουν πόρτες Γραφείων Επιχειρηματικότητας (περίπτωση Πανεπιστημίου Πατρών) ή στους Νέο-Ναζί διαφόρων ομάδων που έχουν κάθε δικαίωμα να σταματούν ομιλίες να μπαίνουν... να βγαίνουν, να θερίζουν, να ΄βιάζουν΄ και ό,τι βάζει ο νους. Να ζηλέψω τι από αυτά;


Το πανεπιστήμιο που φοιτώ (Yeditepe Üniversitesi) είναι Ιδιωτικό ίδρυμα. Ναι μάλιστα οι Τούρκοι φίλοι μας έχουν από αυτά, ναι αυτά που τόσο απειλούν το ένδοξο δημόσιο (σοβιετικού τύπου) Πανεπιστήμιο της Χώρας μας... Είναι ένας αποτελεσματικός ιδιωτικός φορέας λοιπόν που Σέβεται τον εαυτό του και πάνω από όλα τους Φοιτητές του. Πρώτη φορά ένιωσα πως «μετράω» και πρώτη φορά είχα εντατική ‘εργασία για το σπίτι’. Και ναι μου άρεσε! Γινόμουν καλλίτερος, ξαφνικά είχα κίνητρο, ό,τι ποτέ δεν είχα στην Ελλάδα δυστυχώς. Ενδεικτικά αναφέρω πως η παρακίνηση για τη συμμετοχή και τη δραστηριοποίησή μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις NGOs είναι συνεχής από τους καθηγητές, ορισμένες φορές και προϋπόθεση για να ΄περάσεις΄ το μάθημα.


Οι πολιτικές παρατάξεις είναι άλλη μια ελληνική πατέντα, εδώ δεν υπάρχουν, γιατί απλά δε χρειάζονται. Τα παράπονα των φοιτητών λαμβάνονται σοβαρά από τη διεύθυνση κάθε τμήματος και επιλύονται σε χρόνο μιας εβδομάδας (για σοβαρά θέματα). Φυσικά υπάρχουν όμως Ομάδες ΑΠΟ το Πανεπιστήμιο ΓΙΑ το Πανεπιστήμιο, από ομάδες φιλοσοφικές, ερασιτεχνικής φωτογραφίας, καταδύσεων-extreme sports, χορού μέχρι ομάδες Επιστημονικής φαντασίας και ό,τι βάζει ο νους. Ναι αυτές οι «παρατάξεις» μου αρέσουν πολύ και μάλιστα χρηματοδοτούνται αφειδώς από το Πανεπιστήμιο.
Τις εγκαταστάσεις δεν θα τις σχολιάσω ιδιαίτερα διότι είναι η ποιότητα που μετράει και όχι η εμφάνιση, συνοπτικά θα πω όμως πως συναγωνίζονται εγκαταστάσεις 5αστερου ξενοδοχείου.


Επίσης εντός του πανεπιστημίου πραγματοποιούνται ημέρες Καριέρας ναι! Καριέρας όπου έρχονται Εταιρείες και συνδιαλέγονται και ναι γιατί όχι ΄Στρατολογούν΄ φοιτητές! Σενάρια επιστημονικής φαντασίας αυτά για τη χώρα μας... Ακόμα, το πανεπιστήμιο έχει εφαρμόσει το σύστημα των Credits που σημαίνει ότι τα μαθήματα που «περνάω» εδώ αναγνωρίζονται σε όλο σχεδόν τον κόσμο... Βέβαια όχι στη χώρα μας, της οποίας παρεμπιπτόντως το πτυχίο μου αναγνώρισε πλήρως η τουρκική κυβέρνηση εντός 2 μηνών.


Αλλά μήπως όλα αυτά συμβαίνουν διότι το Yeditepe είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο; Η απάντηση είναι ΟΧΙ καθώς έχω επισκεφθεί και Δημόσια Πανεπιστήμια λόγω Τούρκων και Αμερικανών. Ναι! Αμερικανών φίλων που σπουδάζουν εκεί και έχω συμμετέχει σε διαλέξεις. Εν ολίγοις υπάρχει Σοβαρότητα. Δηλαδή οι σκοποί των Πανεπιστημίων είναι σαφώς ορισμένοι και όλοι επιτελούν λειτούργημα, με Πλεονασματικούς (ιδιωτικά αλλά και ορισμένα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα) ή Ισοσκελισμένους (κυρίως δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα). Για να μην παρεξηγηθώ, ελλείψεις και μειονεκτήματα υπάρχουν και δεν περιγράφω κάποιον παράδεισο. Το σημείο που θέλω να τονίσω είναι η Σοβαρότητα και το Όραμα ως προς την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, κάτι που λείπει στην Ελλάδα.


Η Τουρκία είναι μια χώρα εξωστρεφής, ανοιχτή. Ναι! Ανοιχτή. Ανοιχτή σε ξένους φοιτητές, σε ιδέες που θα την πάνε μπροστά. Ανοιχτή στους τουρίστες. Οι Έλληνες μπορούμε να την επισκεφθούμε μόνο με την ταυτότητά μας σε αντίθεση με τους Τούρκους που για να έρθουν στη χώρα μας το μόνο που δε ζητούν –χωρίς αυτό να είναι βέβαιο– είναι Πιστοποιητικό Φρονημάτων. Ανοιχτή σε επενδύσεις και στο επιχειρείν. Οι επιχειρήσεις εδώ δεν είναι κακές αλλά οι ιδιοκτήτες – μέτοχοί τους είναι πρόσωπα σεβασμού διότι προσφέρουν παραγωγή πλούτου αντί να μοιράζουν τη μιζέρια. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα και ασυμμετρίες και σαφώς μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο μέρος να διαβιώσεις, όμως οι ευκαιρίες υπάρχουν. Η ανάπτυξη είναι μεγάλη και το ηθικόν υψηλό. Αυτά μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Θέλετε κι άλλα;

Γερμενής Παναγής

Master in Political Science, Yeditepe Üniversitesi- Turkiye
Bachelor in Bussiness Administration, University of Patras Greece»

Υπεύθυνος φιλοξενίας:
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

ΥΓ: Πριν δέκα χρόνια η κατάσταση στα τουρκικά πανεπιστήμια δεν ήταν αυτή που περιγράφει ο φίλος μας. Σήμερα η Τουρκία τρέχει σε όλους τους τομείς με ταχύτητες ασύλληπτες για τα ελληνικά δεδομένα. Δέκα χρόνια μεσολάβησαν για να αρχίσει να μεταμορφώνεται η Τουρκία. Γιατί όχι κι εμείς και γιατί όχι γρηγορότερα;



Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters