Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σχέδιο Προβοκάτσιας

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ κ.κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ και ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Ειναι αληθεια κ. Χρυσοχοιδη οτι στις αρχες του Νοεμβριου του 2002 σας πληροφορησαν οι γερμανικες υπηρεσιες οτι επιασαν λαβρακι στην Γερμανια και μαλιστα τα εκλεκτα μελη της 17Ν και του ελληνικου υποκοσμου???
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Χρυσοχοιδη οτι πληροφορηθηκατε επισης, οτι αυτοι που πιαστηκαν απο τους γερμανους, ειχαν εισπραξει μια επιταγη υψους 5,7 εκατ.$ της Atlantic Bank of New York απο λογαριασμο της OLYMPIC TOOLS, ιδιοκτησιας μιας ελληνικης οικογενειας επιχειρηματιων με τοπο διαμονης στην Ελλαδα??
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κ. Χρυσοχοιδη, οτι η ελληνικη δικαιοσυνη ειχε ασκησει διωξη εναντια των ιδιοκτητων της ΟLYMPIC TOOLS για ενεργη συμμετοχη στην τρομοκρατικη οργανωση της 17Ν και....
μαλιστα, πριν να σας γινει αυτη η υποθεση στην Γερμανια γνωστη και οτι η ανακριση ειχε ανατεθει σε εφετη ανακριτη???
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κ. Χρυσοχοιδη οτι αυτος ο ανακριτης δεν εμαθε ποτε τι ειχε συμβει στην Γερμανια και αναγκαστηκε να κλεισει αδοξα την υποθεση???
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Χρυσοχοιδη, οτι αυτα τα ιδια μελη της 17Ν και του ελληνικου υποκοσμου ειχαν ~ σπασει~ το ηλεκτρονικο λογισμικο με PIN και TAN της VISA CARD INTERNATIONAL και με την βοηθεια συνεργατων τους απο την ATLANTIC BANK NEW YORK ειχαν καταφερει τα τελευταια 3 χρονια, πριν να τους πιασουν, να ξαλαφρωσουν την VISA INTERNATIONAL μεσω εικονικων συναλλαγων κατα 350 εκατ.$???
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κ. Χρυσοχοιδη οτι ενα μεγαλο μερος αυτων των 350 εκατ.$ επηγε στις τσεπες ορισμενων μελων του κομματος σας και στις τσεπες συγκεκριμενων επιχειρηματιων της Βαρωνειας και μαλιστα σε αναλογια 50/50???
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Χρυσοχοιδη, οτι καποιος σας εδωσε την εντολη να θαψεται αυτη την υποθεση??? ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ κ. Χρυσοχοιδη???
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Χρυσοχοιδη οτι παραγγειλατε στους γερμανους συναδελφους σας να ασκησουν πιεση κατα των μαρτυρων της υποθεσης στην Γερμανια, ωστε να βουλωσουν το στομα τους εναντι των ΜΜΕ και ειδικα εναντι της ελληνικης αστυνομιας??? Δωσατε εσεις αυτοπροσωπως την εντολη στους αστυνομικους πρακτορες Specht und Ebert του Staatsschutz Berlin και του Landeskriminalamt Berlin και του Bundesnachrichtendienst??? Τι τυχη ειχε αυτος ο ατυχος Ταξιαρχος της ελληνικης κρατικης ασφαλειας απο την Βορεια Ελλαδα, που ηξερε ολη αυτη την υποθεση???
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κ. Χρυσοχοιδη, οτι ο υπευθυνος ασφαλειας της VISA INTERNATIONAL στο Λονδινο, κ. GOMEΖ, ηρθε αμεσως στην Ελλαδα για να συντονισει το θαψιμο αυτης της υποθεσης???
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ οτι, ο διευθυντης της Τραπεζας της Ελλαδος κ. Λουκας Παπαδημος εδωσε ευσπεσμενα εντολη στην διοικηση της Εθνικης Τραπεζας της Ελλαδας να πουλησει αμεσα και με συνοπτικες διεργασιες την θυγατρικη της ATLANTIC BANK/NEW YORK???
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κ. Χρυσοχοιδη οτι τα γνωστα ρεμαλια Νικολαος Σ., Αντωνιος Σ, Εμμανουηλ Σ., Πετρος Π., Ελενη Τ., Γεωργιος Σ., Μονσεφ Ο., Ιωαννης Λ., Γκιλ Π. κυκλοφορουν ελευθερα στην Ελλαδα και απο το 2003 εκτελουν διατεταγμενη υπηρεσια για λογαριασμο των γερμανικων και των τουρκικων μυστικων υπηρεσιων???

Στις 18 Νοεμβριου 2002 η VISA INTERNATIONAL εβγαλε την εξης ανακοινωση:

„Λογω προβληματων με τα ηλεκτρονικα προγραμματα της εταιρειας μας, η VISA CARD γνωστοποιει στους συνεργατες και πελατες της, οτι εγινε ολοκληρωτικη αλλαγη του ηλεκτρονικου λογισμικου στο συστημα των χρηματοπιστωτικων συναλλαγων “

Τον Δεκεμβριο του 2002 η Εθνικη Τραπεζα της Ελλαδος ξεπουλα την θυγατρικη της ATLANTIC BANK/ NEW YORK στο 30% της αξιας της.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς την αξιαγαπητη και αξιοσεβαστη γερμανιδα καγκελαριο κα. ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

ΑΝ δεν θυμαστε κατι κα. Μερκελ...δεν πειραζει, θα σας βοηθησουμε εμεις. Διαθετουμε ολα τα αποδεικτικα στοιχεια ...για τοπο, χρονο, τραπεζικους λογαριασμους και διαπλεκομενα προσωπα ......εως και για τα εσωρουχα που φορουσαν.

Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι απο τον Ιουνιο του 1998 εως σημερα, η γερμανικη καγκελαρια επιστατει, προωθει και κατευθυνει τοσο την εισπραξη οσο και την ¨νομιμοποιηση¨ των παρανομων προμηθειων ολων των πολιτικων προσωπων τοσο των εκαστοτε κυβερνησεων οσο και των κομματων της αντιπολιτευσης σε χωρες οπως η Ελλαδα, η Ουγγαρια, η Σλοβενια, η Σλοβακια, η Τσεχια, η Κροατια και η Ρουμανια?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι ενα ποσοστο του 15% επι του συνολου των εισπραχθεντων προμηθειων, ρεει
σε μυστικους λογαριασμους του χριστιανοσοσιαλιστικου κομματος της Βαυαριας ( CSU ) και απο εκει διανεμεται στα αλλα γερμανικα κομματα `η εξασφαλιζεται η χρηματοδοτηση των μυστικων επιχειρησεων?

ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι η αρχη αυτου του επενδυτικου ταμειου της πολιτικης μασας εγινε στις 06 Ιουνιου του 1998 με την παραλαβη στο Βερολινο ενος πακετου αμερικανικων ομολογων αξιας 80 εκ. $, που απεσταλη απο ενα ελληνικο κομμα ( προμηθειες απο το προγραμμα των ολλανδικων φρεγατων) και παρεληφθη απο τους εκπροσωπους των γερμανικων υπηρεσιων, μιας κεντρικης γερμανικης τραπεζης και μιας γαλλικης τραπεζης?
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ οτι για ανταλλαγμα των συνταξιοδοτικων εξασφαλισεων που προσφερετε σε αυτους τους διεφθαρμενους πολιτικους, τους πειθετε(!!!) να παιρνουν παντα αποφασεις αναλογες με τις ορεξεις και τα συμφεροντα της γερμανικης κυβερνησης?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι απο τα ιδια ταμεια προερχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μαρκα που εισεπραξε ο προκατοχος σας Χελμουτ Κολ?
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι τον Απριλιο του 2009 εγιναν επωνυμες καταγγελιες στην ευρωπαικη υπηρεσια κατα της διαφθορας ( OLAF ) για το ιδιο θεμα, τις οποιες ο τοτε γερμανος διευθυντης της υπηρεσιας ( κατ εντολην της κυβερνησης σας ) φροντισε να τις θαψει?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι την ιδια χρονικη στιγμη κατετεθη στην Εισαγγελια του Βερολινου για το ιδιο θεμα εμπεριστατωμενα στοιχειοθετημενη μηνυση, η οποια κατ εντολη της κυβερνησης σας θαφτηκε, κατα το γερμανικον ρητον, οτι οπου δεν υπαρχει καταγγελια ...δεν υπαρχει και δικαστης?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ οτι τοσο εσεις, ως προεδρος του Χριστιανοδημοκρατικου κομματος οπως και οι προκατοχοι σας στο ιδιο αξιωμα κ.κ. Κολ και Σοιμπλε, δεν σεβαστηκατε ποτε τους γερμανικους νομους που διεπουν την χρηματοδοτηση των κομματων στην Γερμανια? Η μηπως δηλωσατε στο προεδρειο της Βουλης αναδρομικα τα 18 εκ. Μαρκα που μεταφερθηκαν με βαλιτσες σε συμβολαιογραφο του Μοναχου απο δυο βιομηχανους, προκειμενου να διατεθουν στον προεκλογικο αγωνα του κομματος σας, μεσω μιας συγκεκριμενης διαφημιστικης εταιρειας?!
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι τον Φεβρουαριο του 2006 ασκησατε πιεσεις μεσω εκβιασμου στον τοτε Ελληνα Πρωθυπουργο, προκειμενου να θαψει την υποθεση των υποκλοπων?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ οτι.....
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι απο τον Οκτωμβριο 2002 οι γερμανικες μυστικες υπηρεσιες εβαλαν χερι σε Ελληνες πολιτες που διεμεναν ως τουριστες στην Δρεσδη και ηταν μελη της τρομοκρατικης οργανωσης της 17Ν ( υπευθυνοι για την χρηματοδοτηση της οργανωσης) καθως και κορυφαια μελη του ελληνικου υποκοσμου? Τους αφησατε να εισπραξουν μια επιταγη υψους 5,7 εκατ.€ και μετα τους κρυψατε στην πολη Σους της Τυνησιας μεχρι να ξεχαστει η υποθεση? Δουλευουν αυτα τα ατομα τωρα στην Ελλαδα για τις γερμενικες υπηρεσιες?
Γιατι δεν δωσατε καμμια πληροφορηση στην ελληνικη αντιτρομοκρατικη υπηρεσια?

ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι γερμανος αξιωματουχος αναγκασε το 2007 τον πολιτικο αρχηγο ενος ελληνικου κομματος της αριστερας , με την απειλη οτι θα δημοσιευτουν λεπτομερειες απο την προσωπικη του ζωη, να παραιτηθει απο μια νεα υποψηφιοτητα για την αρχηγια του κομματος?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ οτι φετος χρηματοδοτηθηκαν τρια ελληνικα κομματα με 16.4 εκατ. € απο την κυβερνηση σας μεσω μυστικων κονδυλιων?
Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι υπαρχει προβλεψη και σχεδιασμος μιας στρατιωτικης καλυψης και προστασιας των γερμανων υπηκοων που δρουν για λογαριασμο της κυβερνησης σας στην Ελλαδα? Ανελαβε το 4ο γραφειο ( GNTA ) του γερμανικου αρχηγειου στρατου στο στρατοπεδο φαλκενσταιν στην πολη του Κομπλενζ τον επιχειρησιακο σχεδιασμο μιας ¨νατοικης¨ αστυνομικοστρατιωτικης επεμβασης στην Ελλαδα?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι η κυβερνηση σας επινοησε, χρηματοδοτησε και υποστηριξε την προσφυγη της κυβερνησης των σκοπιων στο δικαστηριο της Χαγης?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι σε συζητησεις με αντιπροσωπους δυο κρατων, προβλεψατε πως στο εγγυς μελλον ορισμενες περιοχες της Δυτικης Θρακης και μια ζωνη γυρω απο την Φλωρινα θα ανεξαρτοποιηθουν, προκειμενου να παρασχουν προστασια στις μειονοτητες που διαμενουν εκει?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι μελη της ελληνικης κυβερνησης σας εζητησαν, υπο τον φοβο μελλοντικων διωξεων εκ μερους της ελληνικης δικαιοσυνης, να δεσμευτειτε οτι θα τους προστατεψετε?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι οι γερμανικες εμπορικες αλυσιδες στην Ελλαδα πληρωνουν μεσω υπερτιμολογησεων των προιοντων τους, μιζες προς τριτους? Ηταν αυτος ο λογος που αποχωρησε απο την ελληνικη αγορα η εταιρεια ALDI? Χρησιμοποιουνται αυτες οι μιζες για να εξαγοραστουν οι συνειδησεις ελληνων πολιτικων και δημοσιογραφων?
Εν τελει κα. Μερκελ ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ οτι ενας υπουργος της κυβερνησης σας μαζεψε την ανοιξη του 2010 στο Βερολινο ολους τους εισαγωγεις και εξαγωγεις της ελληνικης αγορας των φωτοβολταικων και εστησε ενα καρτελ με προσυμφωνημενες τιμες και διανομη περιφερειων ανα την ελληνικη επικρατεια?


ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_7393.html

Στα 400 ευρώ ο μισθός

Ετοιμάζονται να πλασάρουν oι αλήτες ως επιτυχία την διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού.

Ακόμη και αν ο 13ος ενσωματωθεί στους 12. πρόκειται να πουν ότι ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 500 ευρώ.

Το συσχετίζουν με τους μισθούς της Πορτογαλίας, τους χαμηλότερους της Δυτικής Ευρώπης, που....
βρίσκονται παρ’ όλα αυτά στα 550 ευρώ. Φυσικά κανείς δεν λέει ότι το κόστος ζωής στην Πορτογαλία είναι περίπου 45% κατώτερο της Ελλάδας.

Παρά τις διακηρύξεις αυτές γίνεται όμως φανερό από
παράπλευρα μέτρα, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο βασικός μισθός θα πέσει στα 400 ευρώ.

Πως μπορούμε να το δούμε αυτό; Από τα σημειώματα του ΔΝΤ. Σύμφωνα με αυτά θα απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις από ασφαλιστικές εισφορές μόνο για μισθούς κάτω των 400 ευρώ.

Επίσης θα πρέπει να αναλογισθούμε ότι το επίδομα ανεργίας σήμερα και φυσικά μόνο για 12 μήνες που δίδεται βρίσκεται στα 460 ευρώ, άρα το επίδομα θα πέσει και αυτό περίπου στα 300 ευρώ, με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις , θα προσπαθήσουν για μισθούς 400 ευρώ, όπου και το κίνητρο που τους δίδεται.

Εφόσον εφαρμοσθούν αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν . Ήδη δοκιμάζονται γιατί ενώ οι τράπεζες έχει προβλεφθεί να ανακεφαλαιοποιηθούν , με 30 δις λόγω του «κουρέματος» των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Έτσι θα χάσουν περίπου 11 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά τους λόγω του PSI.

Η πραγματική καταστροφή έρχεται όμως από τις ευέλικτες μορφές εργασίας, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, την εισφοροδιαφυγή που στις συνθήκες ύφεσης καλπάζει και τώρα από τη νέα ραγδαία μείωση μισθών.

Τα ασφαλιστικά ταμεία περιορίζονται, οι παροχές τους περικόπτωνται, το δωρεάν επίσης όχι στη βάση εξυγίανσης, αλλά επιβίωσης των ταμείων και των συντάξεων. Αλλά όσα μέτρα και αν λαμβάνονται δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η πραγματικότητα που δημιουργείται.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την ανεργία η οποία λέγεται ότι στο κλείσιμο του 2011 ξεπέρασε κατά πολύ το 20% , φθάνοντας τα επίπεδα της Ισπανίας, που έχει όμως δομική ανεργία, που δημιουργήθηκε σε βάθος 10ετιας και όχι σε μια διετία.

Στην υπάρχουσα ανεργία αλλά και στην επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι έχουν κλείσει 300.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υπολογίζεται μέσα στην Άνοιξη να κλείσουν άλλες 120.000.

Το χειρότερο η Τρόικα πιέζει για 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα μέχρι το φθινόπωρο. Αυτό πέρα από το νέο άλμα στην ανεργία , θα δημιουργήσει κραχ στην κοινωνική ασφάλιση.

Η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώνεται μαζί με τη νέα δανειακή που έρχεται και το Μνημόνιο 2, συνοδεύεται και από μια ισχυρή δέσμη φόρων. Σύμφωνα πάλι με το ΔΝΤ, που εκφράζει όμως όλη την Τρόικα, θα πρέπει να ενταχθούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ τρόφιμα, φάρμακα και λογαριασμοί ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Να κοπούν οι φοροαπαλλαγές σε στεγαστικά δάνεια, ασφάλειες ζωής, τόκους καταθέσεων. Αρχίζει μάλιστα φόρος 20% στις καταθέσεις, από τους τόκους σε πρώτη φάση. Φορολογία στα αγροτεμάχια. Άρα αποκλείεται ο αποπληθωρισμός, που θα έδινε μια ανάσα.

Μπορεί να τεθεί το ερώτημα, γιατί συνεχίζουν την ίδια συνταγή, που έχει αποτύχει; Η απάντηση δυστυχώς είναι απλή. Ο στόχος της τρόικας δεν είναι να ανατάξει την ελληνική οικονομία, αλλά να διασφαλίσει την αποπληρωμή των δανεικών και τα συμφέροντα των ξένων πιστωτών.

Άρα τώρα που το εισόδημα πέφτει, όπως και το ΑΕΠ, με τα χαράτσια θέλουν να ενισχύσουν τα έσοδα του κράτους, άρα να διασφαλίσουν την αποπληρωμή των τόκοχρεολυσίων.

Γιατί με το Μνημόνιο 2 και τη νέα δανειακή θα υπάρξει και γραπτή δέσμευση ότι η Ελλάδα οφείλει πρώτα να αποπληρώνει τα χρέη της και ύστερα τη λειτουργία του κράτους προς το εσωτερικό. Δηλαδή μισθούς, συντάξεις, σχολεία, στρατός, αστυνομία, νοσοκομεία κ.λ.π

Ο κεφαλικός φόρος και τα χαράτσια αυτό θα εξυπηρετούν και όχι την αναδιάρθρωση της οικονομίας, η οποία σε διάστημα δύο χρόνων άλλωστε έχει καταστραφεί.

http://cretanpatriot.wordpress.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/400.html

Επίθεση αναρχικών στο σπίτι του Κ. Παπούλια

Επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πραγματοποίησε ομάδα αναρχικών.
Η ομάδα τριάντα περίπου αγνώστων επιτέθηκε λίγο μετά τις 20:00 με ξύλα και....
πέτρες στην οικία του προέδρου της Δημοκρατίας επί της οδού Ασκληπιού.
Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των αρχών.

http://news247.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_6595.html

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ 67 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ .....!!! ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ..!!!‏



Επιστολή απέστειλαν 67 ακαδημαϊκοί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με στόχο να στηλιτεύσουν την εφαρμογή του μνημονίου αλλά και τη στάση πληρωμών .

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες καταγγέλλοντας την προφανή αδυναμία του μνημονίου να επιτύχει τους εθνικούς στόχους , κάνουν λόγο για παράταση της οικονομικής ύφεσης με συνεπακόλουθη αύξηση του δημοσίου χρέους.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν η κυβέρνηση οφείλει να προσδιορίσει εκ νέου τους όρους της Ελλάδας για την αναδιάρθρωση του χρέους .

Στο επίκεντρο της επίμαχης επιστολής τους οι ακαδημαϊκοί θέτουν την επιτακτικότητα της ένωσης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την αποφυγή της χρεοκοπίας, χαρακτηρίζοντας την ίδια στιγμή ως μοναδική ασπίδα για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια

Κοινοποίηση προς:

- Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
- Τον Αρχηγό της Αξιωμ/ικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της ΝΔ, Κύριο Αντώνιο Σαμαρά
- Τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Κυρία Αλέκα Παππαρήγα
- Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Κύριο Γεώργιο Καρατζαφέρη,
- Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Κύριο Αλέξη Τσίπρα,
- Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
- Τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με περισσή αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας, αλλά και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες, με τον κατάλληλο χειρισμό και εφαρμογή θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Η αδυναμία του Μνημονίου να επιτύχει τους στόχους του είναι πλέον δεδομένη. Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την οικονομική ύφεση και την περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους που προκαλεί, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ίδε Αποκρατικοποιήσεις και Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας στο προταθέν Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο), μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού λόγω περαιτέρω αύξησης του ποσοστού ανεργίας, ενώ οι Ελληνικές πόλεις θα καταστούν αβίωτες εξ αιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης. Αν καταλήξουμε σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιάρθρωση του χρέους μας υπό παρόμοιες συνθήκες, θα πρόκειται για ελεγχόμενη πτώχευση υπό δυσμενέστατους όρους, υπαγορευμένους από άλλους. Για να προληφθούν αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις, η Κυβέρνηση πρέπει χωρίς καθυστέρηση να πάρει την πρωτοβουλία και με αποφασιστικότητα να χαράξει ένα νέο δρόμο για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, Κύριε Πρόεδρε, προτείνουμε:

• Να καταγγελθεί πάραυτα το Μνημόνιο, προβάλλοντας νομικούς όρους και ατέλειες κατά την υπογραφή του, την αντισυνταγματικότητα όρων του, και την απουσία αλληλεγγύης των πλουσίων/ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ προς την Ελλάδα.

• Επικαλούμενη το επαχθές-απεχθές βάρος του χρέους για τον Ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσδιορισμό των όρων της Ελλάδος γιά μία αναδιάρθρωσή του, η οποία απαραίτητα να περιλαμβάνει και ένα «κούρεμα» ύψους 30-40%, επιδιώκοντας τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας στην ΕΕ. Το εναπομένον ποσό του χρέους πρέπει να εξυπηρετείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων.

• Να κηρυχθεί στάση εξωτερικών πληρωμών μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μας και την ΕΕ για τους ανωτέρω όρους της αναδιάρθρωσης.

• Η Κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την εσαεί λειτουργία του κράτους υπό καθεστώς μηδενικού ελλείμματος. Επί πλέον, εκφράζοντας τη γενικευμένη λαϊκή απαίτηση, να λάβει τα ακόλουθα μέτρα χρηστής και δίκαιης διακυβέρνησης: δίκαιη φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσίας - συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στο εξωτερικό, δήμευση της περιουσίας καταχραστών δημόσιας περιουσίας, δήμευση περιουσίας που δεν δικαιολογείται από δήλωση πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη, και δραστική περιστολή των δαπανών, αρχίζοντας με περικοπή σε βαθμό τουλάχιστον 50% των δαπανών προς όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κλπ.

• Η Κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα από την Γερμανική Κυβέρνηση την πληρωμή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία πληρωμή θα κάλυπτε ένα πολύ υψηλό ποσοστό του Ελληνικού χρέους.

Κύριε Πρόεδρε, δεν παραβλέπουμε τον κίνδυνο η αναδιάρθρωση-επαναδιαπραγμάτευση, με πρωτοβουλία της Ελλάδος, από κοινού με το «κούρεμα» και με την προσωρινή στάση πληρωμών, να μας θέσει εκτός της Ευρωζώνης. Η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης εκτιμάται πολύ μικρή, πρώτον διότι δεν πιστεύουμε ότι προβλέπεται αποβολή μέλους από την Ευρωζώνη, αλλά κυρίως γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε σημαντικά προβλήματα για το ευρώ και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της ΕΕ, ενώ θα αύξανε και το ρίσκο των δανειστών μας να απωλέσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων τους. Ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μια έξοδος, λοιπόν, από την Ευρωζώνη, αν και δεν έχει προηγούμενο, μπορεί να μας επιβληθεί και να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις τράπεζες και προσωρινή απομόνωσή μας από τις αγορές. Όμως, όλες οι αρνητικές συνέπειες μπορούν να ελεγχθούν σε ικανοποιητικό βαθμό και βαθμηδόν να εξουδετερωθούν, χάρη στις δυνατότητες αντίδρασης που εξασφαλίζει ένα εθνικό νόμισμα ελεγχόμενο 100% από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος, θα υπενθυμίσουμε την ανάγκη επαγρύπνησης στα εθνικά μας θέματα, των οποίων πολυάριθμες εξελίξεις μας ανησυχούν στο έπακρον, καθώς είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν μέσα στο καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης που οδηγείται η χώρα από το Μνημόνιο. Συνεπώς, κι αν ακόμη υπήρχαν κυρίαρχοι παράγοντες που θα μας επέβαλλαν παραμονή υπό το καθεστώς του Μνημονίου, αυτό θα έπρεπε να αποκλεισθεί με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, από τη στιγμή που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή αισθάνονται ταπεινωμένοι και ανίσχυροι. Η έξοδος από την πολιτική των Μνημονίων θα ανυψώσει το ηθικό του λαού, απαραίτητη προϋπόθεση γιά την επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και για την περιφρούρηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, μαζί με την αποδοχή και άμεση εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων, κορυφαίο ζητούμενο γιά τη σωτηρία της χώρας είναι η ένωση των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες παρά τις πανθομολογούμενες ευθύνες τους συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί της αδιαλλαξίας και να δρούν σύμφωνα με τα ιδιαίτερα πολιτικά τους συμφέροντα. Με το προσωπικό σας κύρος και την ηθική δύναμη της θέσης σας, προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες γιά την επιτυχία αυτών των στόχων, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει κυρίαρχος του οίκου της και ο λαός μας να αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση για το μέλλον του.

Οι Υπογράφοντες ειναι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, η πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη του Hellenic Electronic Center/Professors’ and Ph.D.’s forum.

1. Αθανασάκης Απόστολος, PhD, Professor of Classics, Argyropoulos Chair in Hellenic Studies, University of California, Santa Barbara, USA.
2. Αναγνωστόπουλος Σταύρος Α., PhD, Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής Τομέα Κατασκευών, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
3. Αναστασοπούλου Ιωάννα, PhD, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΛΛΑΣ.
4. Ανδρεάτος Αντώνιος, PhD, Καθηγητής, Τομέας Πληροφορικής και Υπολογιστών, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.
5. Antikas Theodore, G., PhD, Visiting Prof., Department of History, State University of Washington, Skagit Valley College, Science Dept., ΕΛΛΑΣ.
6. Αποστολόπουλος Χάρης, PhD, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
7. Αρβανίτης Κώστας, Dr., PhD, Επ. Καθηγητής, Dep of Natural Resources Management and Agricultural Engineering,Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
8. Αρβανιτογιάννης Ιωάννης Σ., Dr, PhD, Associate Professor, School of Agricultural Sciences, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,ΕΛΛΑΣ.
9. Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, PhD, Διδάκτωρ Νευροεπιστημών, Dept. of Anatomy, Physiology, and Genetics, and Dept. of Psychiatry, USUHS, Bethesda, MD 20814, USA.
10. Ασημακόπουλος Βύρων, PhD, Επ. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
11. Βαρδουλάκης Αντώνης Ι.Γ., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
12. Βελγάκης Μιχαήλ, PhD, Καθηγητής, Engineering Science Department, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
13. Βερναδάκης Νικόλαος, PhD, Λέκτορας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
14. Burriel Angeliki R., PhD, Assistant Prof of Vet Microbiology, Department of Microbiology and Parasitology, ΠανεπιστήμιοΘεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
15. Γερογιαννάκη–Χριστοπούλου Mαρία, PhD, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
16. Δημητρακόπουλος Γεώργιος, PhD, Λέκτορας, Department of Informatics and Telematics, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
17. Δασκαλοπούλου Στέλλα, MD, MSc, DIC, PhD, Assistant Professor in Medicine, Department of Medicine, McGill University, Montreal General Hospital, CANADA.
18. Eleftheriades George Savva, PhD, OAM, GCSCG, CETr, JP. – ExarchOSETrAu, New South Wales, AUSTRALIA.
19. Ευαγγελίου Χρήστος K., PhD, Καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας, Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΕΕΦ, ΕΛΛΑΣ.
20. Ζαφειροπούλου Μαρία, BSc, PhD, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
21. Θραμπουλίδης Κλεάνθης, PhD, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
22. Ioannidis Paul, PhD, Director, Analytical Services / International Programs, RJ Lee Group, Inc., USA.
23. Καζαντζή Βάνια, PhD, Οικονομολόγος, Λόφου 16, 14671 Πολιτεία, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
24. Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, MSc, PhD, Καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής, Department of Science and Health, Carlow Institute of Technology, και π. Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας, IRELAND.
25. Καλαματιανός Δημήτριος, PhD, Καθηγητής, Dept of Electronic Engineering, National University of Ireland Maynooth, IRELAND.
26. Καραγιάννη Δέσποινα, Δρ., PhD, Επ. Καθηγήτρια Marketing, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
27. Καραφωτιάς Παναγιώτης, PhD, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης στην Αθήνα, π. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου του ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, ΕΛΛΑΣ.
28. Κατσιαδάκη Ιωάννα, PhD, MRCVS, MRSM, OVS, Science Leader Aquatic Health and Hygiene, Cefas Weymouth Laboratory, UK.
29. Κατσιφαράκης Κωνσταντίνος, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
30. Κατσίφης Σπύρος, PhD, FACFE, Καθηγητής και Διευθυντής Τμήματος, Department of Biology, University of Bridgeport, CT, USA.
31. Κελεσίδης Βασίλειος Χ., PhD, Αν. Καθ. Τμ. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
32. Kostas Demosthenes, Dr, PhD, MSc MBA, Greenwich CT USA.
33. Κουρούμαλης Ηλίας, PhD, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικού Τμήματος, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, ΕΛΛΑΣ.
34. Κουρτίδης Κωνσταντίνος, PhD, Αναπλ. Καθ. Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
35. Κυριακού Γεώργιος A., PhD, Καθηγητής, Department of Electrical and Computer Engineering, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
36. Lazaridis Anastas, Sc.D. Professor Emeritus, Widener University, Chester, PA, USA.
37. Liritzis Ioannis PhD (Edin.), Professor of Archaeometry, Dept. of Mediterranean Studies, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛΛΑΣ.
38. Μανώλης Σωτήρης Κ., Δρ., PhD, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
39. Μέρμηγκας Λευτέρης, PhD, Καθηγητής, The State University of New York at Buffalo, USA.
40. Metallinos-Katsaras Elizabeth, PhD RD, Associate Professor, Department of Nutrition, Simmons College, Boston, USA.
41. Μοσχοβάκης Αντώνης, MD, PhD, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
42. Μπατρακούλης Θεόδωρος, PhD, Δικηγόρος, Αγαθίου 10-12, 11472, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
43. Belbas Stavros A., PhD, Professor, Mathematics Dept., Tiscaloosa, AL. 35487-0350. USA.
44. Μπέσκος Δημήτριος, PhD, Καθηγητης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
45. Blytas George C., PhD, Physical Chemistry/ Chemical Engineering, Corporate R and D, Royal Dutch Shell (retired) and President, GCB Separations Consulting, (retired), Houston, TX, 77079-6622, USA.
46. Μπότσας Ελευθέριος, PhD, Professor Emeritus, Economics Department, Oakland University, Rochester, Michigan, USA.
47. Μπουγάς Ιωάννης , PhD, Statistics Lecturer, Dept. of Math & Statistics, Concordia Univ. Montreal, QC, Dir. of Statistical Consulting, Bell Canada (Ret.), CANADA.
48. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία, PhD, πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΕΛΛΑΣ.
49. Ντόκος Σωκράτης, PhD, Graduate School of Biomedical Engineering University of New South Wales, AUSTRALIA.
50. Πανοσκάλτσης Βασίλειος, MS, MA, PhD, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
51. Πανταζοπούλου Σ. Ι., PhD, Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
52. Παπακωνσταντίνου Βασίλειος, PhD, Ἐπ. Καθηγητής Μαθηματικῶν, Πανεπιστημίου Πατρῶν, ΕΛΛΑΣ.
53. Παπαμαρινόπουλος Σταύρος, Π., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
54. Παρίσης Ιωάννης, PhD, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, Υποστράτηγος ε.α., Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
55. Πολυχρονιάδης Ε. Κ., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
56. Ρήγα Εκατερίνη, PhD, Director, Nematology Laboratory, Senior Research Scientist, 821 S. Chestnut, PO Box 3453, Pasco, WA 99301, USA.
57. Ρήγας Αλέξανδρος, PhD, Αν.Καθηγητής, Διευθυντής Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
58. Ρούσσος Πέτρος, PhD, Επ. Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
59. Σαμοθράκης Περίανδρος, PhD, PE, Senior Hydraulic Engineer, Frederick, Maryland, USA.
60. Σανδαλτζόπουλος Ραφαήλ, PhD, MBA, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
61. Σταμπολιάδης Ηλίας, PhD, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
62. Τζωρτζακάκης E., Δρ., PhD, Ερευνητής Β’, Εργαστήριο Νηματωδολογίας, Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών, ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., Ηράκλειο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
63. Τσαουσίδης Βασίλης, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
64. Τσουτσουλοπούλου Αναστασία Μαρία, Δρ., PhD, English Language and Literature, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
65. Χαμζάς Χριστόδουλος, PhD, Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
66. Χατζόπουλος Ιωάννης N., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛΛΑΣ.
67. Ψαράς, Γεώργιος Κ., PhD, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.


Ψυχουντάκη Μαρία, PhD, Επικ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας – Αθλητικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ. 

anti-ntp
Πηγή

http://www.triklopodia.com/2012/02/epistoli-katapeltis-apo-67-akadimaikon.html

Θρίλερ στους πάγους - Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν "κάτι πολύ σοβαρό" και χάθηκαν...





Μυστήριο καλύπτει την απώλεια επικοινωνίας  μιας ομάδας Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική καθώς αυτοί προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν δοκιμαστική γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ θαμμένη κάτω από τους πάγους εδώ και τουλάχιστον 20 εκατ. χρόνια. Στην τελευταία επικοινωνία που ήταν ιδιαίτερα δυσχερής, οι επιστήμονες είχαν πει ότι "Είχαν ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό"...
 
Οι επιστήμονες αντιμετώπιζαν θερμοκρασίες στους -66 βαθμούς Κελσίου, καθώς προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τη γεώτρηση φτάνοντας στη λίμνη η επιφάνεια της οποίας βρίσκεται κάπου 3,5 χλμ. κάτω από το παχύ στρώμα του πάγου. Ο στόχος ήταν να πάρουν δείγματα νερού από τη λίμνη ηλικίας 20 εκατ. ετών έτσι ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δημιουργία ζωής στον πλανήτη μας.
Η γεώτρηση έπρεπε να ολοκληρωθεί σύντομα πριν επέλθει ο φονικός χειμώνας και οι επιστήμονες παγιδευτούν εκεί. Την αποστολή την παρακολουθούσαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες είχαν δηλώσει ότι η ρωσική ομάδα ήταν "καλύτερα προετοιμασμένη" για την εκτέλεσή της από μία αντίστοιχη αμερικανική που ετοιμαζόταν για τον ίδιο σκοπό.
Όμως "Εδώ και έξι ημέρες όμως δεν έχουν δώσει σημεία ζωής" όπως εξηγεί ο Dr. John Priscu καθηγητής της Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα.
Ο Αμερικανός καθηγητής δήλωσε  στο Fox News πως την τελευταία που είχε επικοινωνήσει μαζί τους, μέσω e-mail, την περασμένοι εβδομάδα, η ρωσική ομάδα του είχε ανακοινώσει ότι βρίσκονταν περί τα 13,5 μέτρα από εκεί που υπολόγιζαν πως βρισκόταν η επιφάνεια της λίμνης η οποία δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα εδώ και 20 εκατ. χρόνια! Έγινε η τελευταία επικοινωνία στην οποία οι Ρώσοι επιστήμονες είπαν ότι "Ανακαλύψαμε κάτι πολύ σοβαρό" και από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.
Από τότε όπως δήλωσε ο Dr. Priscu δεν έχει λάβει κανένα νέο από την ομάδα αλλά ούτε και κανείς άλλος.    
«Οι θερμοκρασίες είναι πάντα κάτω από τους -50 βαθμούς, και έχουν μόνο μια ή δύο εβδομάδες πριν παγώσουν τα πάντα» είπε ακόμη ο Dr. John Priscu.
«Είναι σαν να δουλεύεις σε ένα ξένο πλανήτη που κανείς δεν έχει πάει πριν και δεν ξέρεις ποιον και τι θα βρεις»,εξηγούσε στις 27 Ιανουαρίου ο Valery Lukin επικεφαλής του ρωσικού Ινστιτούτου εξερεύνησης Αρκτικής και Ανταρκτικής AARI (Arctic and Antarctic Research Institute) στην Αγία Πετρούπολη ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα γεώτρησης «Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί κάτω. Η ομάδα δουλεύει ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο σε βάρδιες για να προλάβει την επέλαση του χειμώνα» συμπλήρωσε. 
Το θέμα περιπλέκεται ακόμη καθώς οι επιστήμονες του ρωσικού σταθμού Βοστόκ που βρίσκεται στην περιοχή πρέπει να έχουν εγκαταλείψει το σταθμό μέχρι τις 6 Φεβρουάριου.
«Είναι πολύ πρόωρο για να σκεφτόμαστε για το χειρότερο. Η ομάδα είναι προσηλωμένη στη δουλειά της όσο μπορεί να την κάνει ακόμη», δηλώνει η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Κολούμπια Robin E. Bell στην βρετανική εφημερίδα DailyMail: 
«Δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ. Όταν κάνεις κάτι τόσο σοβαρό, το τελευταίο που σε νοιάζει είναι να σπαταλάς το χρόνο σου μιλώντας με άλλο κόσμο»  για να συμπληρώσει: «Η εξερεύνηση της λίμνης Βοστόκ είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για τη Ρωσία και η ομάδα του κ. Lukin η καλύτερη στις γεωτρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ποιος ξέρει τι βρήκαν και αν αυτό σχετίζεται με την εξαφάνισή τους».
Η περιοχή της λίμνης Βοστόκ θεωρείται από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη. Στις  21 Ιουλίου του 1983 είχε καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία -89,4 βαθμοί C.
Οι Ρώσοι επικοινωνούσαν μέχρι και πριν από λίγο καιρό με δύο άλλες ά αποστολές στην Ανταρκτική μια βρετανική και μια αμερικανική, μέσω δορυφορικών τηλεφώνων Iridium, αλλά όπως εξηγεί ο  Βρετανός μικροβιολόγος  Dr. David A. Pearce στο Fox News επικεφαλής της βρετανικής επιστημονικής αποστολής στην Ανταρκτική υπάρχουν κάποια μέρη όπου η κάλυψη δεν είναι δυνατή, αλλά σε αυτά δεν πριλαμβάνεται το σημαίο της γεώτρησης. 
«Πρέπει να έχουν φύγει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου» λέει ο ίδιος για να διευκρινίσει «Και οι δύο αποστολές επικοινωνούσαν με τη ρωσική και αυτοί μας ενημέρωναν για την πρόοδό τους. Ύστερα από κάποιο σημείο δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Μπορεί να έχουν συναντήσει τεχνικές δυσκολίες. Μπορεί ακόμη και να έχουν μαζέψει τα ευρήματά τους και να κατευθύνονται πίσω. Αλλά η απουσία επικοινωνίας τις τελευταίες έξι ημέρες μετά την ανακάλυψή τους μας δημιουργεί μεγάλη ανσυχία έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στην κοινότητα των επιστημόνων εδώ στην Ανταρκτική».



defencenet

http://okloios.blogspot.com/2012/02/blog-post_3517.html 

Αν είναι ψέμα, διαψεύστε το!

Καλούμε τα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν στις 8 Φεβρουαρίου 2012 την παραπάνω φωτογραφία και το κείμενο με τα 17 σημεία του πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 20125, για τα οποία ζητούνται εξηγήσεις!

Εμείς, οι 3.600 πολίτες της Πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα» (913 νοικοκυριά μέχρι σήμερα), μετά από ομόφωνη απόφαση της 6ης Λαϊκής συνέλευσης της 1ης Φεβρουαρίου 2012, καλούμε όλους τους .....
δημοσιογράφους του Πιερίας, τους ιδιοκτήτες εφημερίδων, ραδιοφώνων, blogs, αλλά και την τοπική τηλεόραση, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου να δημοσιεύσουν το παρακάτω κείμενο και να χρησιμοποιήσουν ως κύριο τίτλο ειδήσεων/πρωτοσέλιδων τη φράση «Διαψεύστε το!».

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στους 4 βουλευτές του Ν. Πιερίας, τους οποίους καλούμε, μαζί με όλους τους πολίτες της Πιερίας, να διαψεύσουν όλα όσα κατά την άποψή τους δεν αληθεύουν ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ανοιχτή επιστολή προς του 4 βουλευτές του Ν. Πιερίας

Αξιότιμοι Βουλευτές του Ν. Πιερίας

Εξειδικευμένοι νομικοί υποστηρίζουν, πως σε περίπτωση που ψηφιστούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (δηλαδή και από εσάς) τα «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015» θα συμβούν όλα όσα αναφέρονται παρακάτω. Σας παρακαλούμε να διαψεύσετε εγγράφως, δημοσιεύοντας στα ΜΜΕ της Πιερίας, ότι κατά την άποψή σας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σας υπενθυμίζουμε, πως έχετε την υποχρέωση, όχι μόνο απέναντι σε εμάς, αλλά απέναντι και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία η οποία σας επέλεξε και σας πληρώνει για να την εκπροσωπείτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να λάβετε σαφή θέση σε κάθε μία από τις παρακάτω αναφορές.

Σας πληροφορούμε, πως οι ερμηνείες που ακολουθούν δεν είναι αόριστες. Όλες προκύπτουν από τα συγκεκριμένα άρθρα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου. Αναμένουμε την απάντησή σας εντός των επόμενων ημερών (το αργότερο μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2012, ώρα 18:00). Βεβαίως, για οποιαδήποτε διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων.

Οι Πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα»



Τα 17 σημεία του πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 20125 για τα οποία ζητούνται εξηγήσεις!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 – 2015 συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο). Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Το Ταμείο θα πουλάει περιουσιακά στοιχεία του κράτους, αποκλειστικά και μόνο για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας. Δηλαδή, ότι θα ξεπουλιέται από το Ταμείο θα πάει κατευθείαν στους δανειστές.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το Ταμείο θα μπορεί να πουλήσει τα πάντα! Ακόμη και περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. Δηλαδή των τριών Δήμων του Νομού μας! Ακόμα και οι αιγιαλοί, κατ’ αποκλειστική χρήση! Δηλαδή, το ταμείο θα μπορεί να πουλήσει τις ωραιότερες παραλίες των νησιών μας, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, όπως π.χ. του Κορινού, του Αγ. Παντελεήμονα και της Λεπτοκαρυάς.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Στην εκποιούμενη περιουσία θα περιλαμβάνεται και η περιουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Π.χ. τα δημαρχεία, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, δημοτικές επιχειρήσεις κλπ.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το Ταμείο θα μπορεί να πουλήσει και τα αποθεματικά σε ρευστό που έχουν χρυσοφόρες εταιρίες (π.χ. ΟΠΑΠ). Δηλαδή, οι Δημόσιοι Οργανισμοί που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κλπ).
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Όλα τα έσοδα από την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ενοίκια που εισπράττει το δημόσιο κλπ θα ανήκουν πλέον στο Ταμείο και θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Αφού αποφασιστεί η μεταβίβαση ενός περιουσιακού στοιχείου προς το Ταμείο, μετά δεν θα μπορεί κανείς πια να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να το πάρει πίσω.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Όλα τα έξοδα λειτουργίας π.χ. του Δημόσιου Οργανισμού (ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ) θα συνεχίζουν να
βαρύνουν το Δημόσιο, ενώ όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας στην ΤΡΟΪΚΑ.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Αν υπάρχουν δικαιώματα (π.χ ιδιωτών), τότε το Ταμείο θα μπορεί αναγκαστικά να τα απαλλοτριώσει με μια απόφαση υπουργού, αν κρίνει το Ταμείο ή όποιος αγοραστής ως αναγκαίο! Δηλαδή θα χάσουν και οι ιδιώτες ή άλλοι επενδυτές (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες) τα δικαιώματά τους αναγκαστικά μέσω της απαλλοτρίωσης!
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το ταμείο θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει π.χ. τα λιμάνια μας στους Τούρκους, το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους Σκοπιανούς (αφού τους δώσει λεφτά υπογείως π.χ. ο Τζ. Σόρος). Αυτά, τους δίνουμε το δικαίωμα να τα κάνουν ή να μας απειλούν ότι θα τα κάνουν, αν δεν συμμορφωνόμαστε στο εξής και για όσα χρόνια αυτοί θέλουν, με τα άνομα ξένα συμφέροντα.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Σε όλες τις συνεδριάσεις του Ταμείου θα παρίστανται Παρατηρητές των Δανειστών που θα παρακολουθούν και θα αναφέρουν στα αφεντικά τους (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ) τα πάντα, ενώ θα δεσμεύονται όλοι με εχεμύθεια προς όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή να μην μαθαίνει τίποτα ο ελληνικός λαός για το τι κάνουν με την περιουσία του! Μόνον η ΕΚΤ, η Ε.Ε και το ΔΝΤ θα ξέρουν, ενώ μετά από τρία χρόνια, αφού φύγουν, θα μπορούν να μας λένε τις λεπτομέρειες για το ξεπούλημα. Είναι αλήθεια;
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Καμία απόφαση δεν θα επιτρέπεται χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Τρόικα! Δηλαδή, οι απόψεις των βουλευτών και η ψήφος τους δεν θα έχουν καμία αξία!
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Θα αποφασίζουν μόνοι τους να εκδίδουν ομόλογα. Το Ταμείο θα μπορεί να δανείζεται από τρίτους με εγγυήσεις δικές μας(!) και με τα λεφτά αυτά να αγοράζει από την ελεύθερη αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε σκοτωμένες τιμές. Δηλαδή, θα μπορούν να ξαναγοράζουν οι ίδιοι το χρέος μας, αφού το ελαχιστοποιήσουν στην ουσία με δανεικά δικά μας.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Αν δουν ότι δεν πουλιέται ή δεν αξιοποιείται κάποιο περιουσιακό στοιχείο, τότε θα μπορούν να το διαλύουν, να το «χρεοκοπούν». Η καμπάνα χτυπάει μάλλον για τον ΟΣΕ και τα τρένα μας.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Η Τρόικα θα μπορεί να τροποποιεί άμεσα τα καταστατικά λειτουργίας των οργανισμών που περιέχονται στην κυριότητα του Ταμείου. Θα μπορούν να διατάσσουν να αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος και του νερού, τα διόδια, τα εισιτήρια λεωφορείων κλπ κλπ κατά το δοκούν, χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης (θυμηθείτε: όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν πλέον στο Ταμείο και όχι στον οργανισμό!).
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το εισιτήριο για την είσοδο στην Ακρόπολη ή έσοδα από εκδηλώσεις στο «Αρχαίο Δίον» θα μπορούν να πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές. Επίσης, θα μπορούν να καθορίζουν το ύψος της τιμής εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Θα μπορεί π.χ. ένας αμφιβόλου προέλευσης ξένος ιδιωτικός ή κρατικός φορέας να αγοράσει γη του Δημοσίου και να ανεγείρει, χωρίς καμία άλλη άδεια από το κράτος, ένα θρησκευτικό χώρο (π.χ. Τζαμί, βουδιστικό μοναστήρι κλπ κλπ) ή να μετατρέψει προς αυτό τον σκοπό ένα ήδη υπάρχον κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο.
Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Με απλά Προεδρικά διατάγματα, θα μπορούν να τροποποιούνται χρήσεις γης , ρυμοτομικά σχέδια, ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγοραστές!! Δηλαδή, εν ονόματι των δανειστών καμία σημασία δεν έχουν οι πολεοδομικές διατάξεις και γενικά παραμερίζονται όλοι οι νόμοι του ελληνικού κράτους να βολευτούν αυτοί.
Παρακαλώ, διαψεύστε το! 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_2006.html

Το περιοδικό spiegel on line κάνει εκτενή αναφορά στο ηφαίστειο της.... Σαντορίνης













Σε άρθρο του το περιοδικό spiegel on line αναφέρει ότι πρόσφατη έρευνα δείχνει πως, ολόκληρος ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα φάση ηφαιστειακής διέγερσης και ότι οι εκρήξεις τους μπορεί να οδηγήσουν την Γη σε μεγάλες καταστροφές !


Το επιστημονικό περιοδικό "Nature" δημοσίευσε την 1η του Φλεβάρη, μια
έκθεση της ερευνητικής ομάδας του Timothi Druitt του πανεπιστημίου Blaise Pascal του Clermont. Που αναλύει τον τρόπο που λειτουργούν τα ηφαίστεια τονίζοντας ότι........
τους τελευταίους μήνες παρατηρείτε μια επαναφόρτισης πυριτικού μάγματος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Το περιοδικό spiegel on line στην τελευταία παράγραφο του άρθρο του κάνει ειδική μνεία ξανά στο νησί της Σαντορίνης και στους μικροσεισμούς που καταγράφονται εκεί ειδικά από την αρχή του έτους. Στην τελευταία πρόταση του κειμένου αναρωτιέται αν αναμένετε ένα μεγάλο ξέσπασμα του ηφαιστείου και αν όλα αυτά είναι ενδείξεις για κάποιο μεγάλο γεγονός στο εγγύς μέλλων.

Αφύπνιση Συνείδησης

http://www.katohika.gr/2012/02/spiegel-on-line.html

Για ποιο λόγο αυξάνονται τα ιατρικά λάθη στην Ελλάδα;

Γράφει ο Γρηγόρης Λέων*

Ένας αρχαίος λατίνος φιλόσοφος, ο Αυγουστίνος Ιππώνος, είπε ότι το «σφάλλειν είναι ανθρώπινο»(errare humanum est). Πράγματι, σε οποιοδήποτε επάγγελμα δικαιολογείται ένα ποσοστό λάθους και όσο πιο μικρό είναι αυτό, τόσο καλύτερο θεωρούμε τον επαγγελματία. Πόσο αποδεκτή από την κοινωνία είναι μία τέτοια θεώρηση για τον ιατρικό κόσμο;
Στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής οι θάνατοι από ιατρικά λάθη υπολογίζονται ότι φτάνουν έως και τους 98.000 το χρόνο, αριθμός μεγαλύτερος από τα περιστατικά οδικών τροχαίων ατυχημάτων, AIDS ή καρκίνου του μαστού.
Κάποιες μελέτες αμφισβητούν αυτά τα νούμερα και θεωρούν ότι εάν υπάρξει πλήρης καταγραφή των ιατρικών λαθών μπορεί ο αριθμός των θανάτων από ιατρογενείς λόγους να φτάσει τους 250.000 και να αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα. Και στην Ευρώπη υπάρχουν αντίστοιχες μελέτες οι οποίες καταγράφουν μία ανάλογη εικόνα. Συγκεκριμένα στη γειτονική μας Ιταλία υπολογίζεται ότι ο ετήσιος αριθμός θανάτων από ιατρικά σφάλματα είναι κατά μέσο όρο 35.000 και ο αριθμός των ατόμων που έχουν πέσει θύμα ιατρικού λάθους υπολογίζεται σε 320.000 ετησίως.
Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ιατρικών σφαλμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο κάποιες εκτιμήσεις με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους. Κάποιες από αυτές αποδίδουν σε σφάλματα ιατρών περίπου 6.000 θανάτους το χρόνο.
Αυτό που είναι μετρήσιμο και μπορεί να καταγραφεί και στη χώρα μας είναι τα περιστατικά αναζήτησης ιατρικής ευθύνης που φτάνουν στα δικαστήρια. Δηλαδή να καταγραφούν οι μηνύσεις και οι αγωγές οι οποίες κατατίθενται εναντίων ιατρών. Μία σχετικά πρόσφατη καταγραφή μιλούσε για τετραπλασιασμό αυτών των υποθέσεων στο διάστημα μίας τετραετίας. Τι άλλαξε όμως στην Ελλάδα και έχουμε αυτή την εντυπωσιακή αύξηση;


Είναι ιδιαίτερα δύσκολο κάποιος να δώσει μία απλή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Κυρίως γιατί διαπιστώνεται ότι αυτή η πραγματικότητα επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων. Αξίζει όμως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο συγκεκριμένους παράγοντες που ίσως να επηρέασαν καθοριστικά στη δημιουργία αυτού του φαινομένου και στη χώρα μας, ακολουθώντας τα λεγόμενα «δυτικά» πρότυπα.


Ο πρώτος σημαντικός παράγοντας είναι η σαφής μεταβολή του δεοντολογικού-νομοθετικού πλαισίου. Συγκεκριμένα μέχρι πρόσφατα το πλαίσιο αυτό διέγραφε μία ξεκάθαρη πατερναλιστική αντίληψη της ιατρικής. Σύμφωνα με αυτή, ο ιατρός αποφάσιζε για το σύνολο της ιατρικής πράξης, καθώς έχοντας το πλεονέκτημα της γνώσης, ήταν ο πλέον κατάλληλος να το πράξει χωρίς καμία άλλη υποχρέωση. Η μεταβολή στο νομικό πλαίσιο άρχισε να διαφαίνεται με το Ν.2071/1992 όπου γίνεται πρώτη φορά αναφορά στα «δικαιώματα του νοσοκομειακού ασθενούς». Λίγο αργότερα, το 1998 η χώρα μας κυρώνει με νόμο την ευρωπαϊκή «Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική» (Ν. 2619/1998). 
Τέλος η επιστέγαση μίας οριστικής κατάρρευσης της πατερναλιστικής αντίληψης της ιατρικής ήρθε με το νέο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας του 2005 (Ν. 3418/2005). Ας σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο προηγούμενος «Κανονισμός Ιατρικής Δεοντολογίας» ίσχυε από το 1955 χωρίς καμία αναθεώρηση! Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι και σύμφωνα με τη νέα νομοθετική-δεοντολογική πραγματικότητα ο ιατρός, όπως και ο ασθενής, έχει συγκεκριμένα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.


Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η ενημέρωση του κόσμου για τα ιατρικά θέματα. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η ανάπτυξη των Μ.Μ.Ε στη χώρα μας. 
Συγκεκριμένα η δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης στις αρχές του ’90 με την παρουσίαση όλων και περισσότερων θεμάτων ιατρικού περιεχομένου, η ανάπτυξη περισσότερων έντυπων μέσων, με ιδιαίτερο ή και αποκλειστικό ενδιαφέρον για θέματα υγείας, μέχρι την διαδικτυακή ενημέρωση μέσα από ιστότοπους γενικού ενδιαφέροντος με ιατρικές ενότητες ή ακόμα και άλλους αμιγώς ιατρικούς. Τέλος, δεν πρέπει να παραληφθούν ως πηγή ενημέρωσης οι πολυπληθείς δικτυακοί χώροι των ίδιων των ιατρών. 
Όλα αυτά έχουν δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για όλες τις ιατρικές ασθένειες, ακόμα και να λύνουν απορίες τους για συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις (όπως χειρουργικές τεχνικές, φαρμακευτικές αγωγές κ.α). Εδώ βέβαια τίθεται το θέμα της επιστημονικής εγκυρότητας καθώς η όποια άποψη εκφράζεται με μεγάλη πλέον ευκολία από διάφορους ειδικούς. Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι και ο Έλληνας ασθενής έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεται, να κρίνει και να συγκρίνει.


Με την καθοριστική συμβολή των δύο αυτών παραγόντων, φτάσαμε σήμερα σε μία διαφορετική αντίληψη της ιατρικής πράξης από την ελληνική κοινωνία. Ο Έλληνας ασθενής έχει πλέον πολλαπλές πηγές ενημέρωσης για τα ιατρικά θέματα και επιπλέον γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τα  δικαιώματά του. Κατά συνέπεια αρκετές φορές κρίνει από μόνος του ότι ο γιατρός υπέπεσε σε ιατρικό σφάλμα. Σε αυτή τη περίπτωση όλο και πιο συχνά αποφασίζει να ακολουθήσει τη νομική διαδικασία. Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έχει ο ιατροδικαστής. 
Ο ιατροδικαστής είναι ο ιατρός στον οποίο πρέπει να απευθυνθούμε στην όποια υπόνοια ιατρικού σφάλματος. Αυτός θα κλιθεί αρχικά να μας συμβουλέψει για το εάν μπορεί επιστημονικά να υποστηριχτεί μία τέτοια διαδικασία και σε δεύτερο χρόνο θα κλιθεί να γνωμοδοτήσει με βάση το σύνολο του ιατρικού φακέλου. Αυτό είναι απαραίτητο είτε σε απώλεια ζωής, είτε σε περίπτωση σωματικών βλαβών. 
Είναι σημαντικό να μην ξεκινά ποτέ στα «τυφλά» μία νομική διαδικασία με βάση μία γενική ενημέρωση ούτως ώστε η όποια αναζήτηση ιατρικού «σφάλλειν»  να αποφέρει τελικά περισσότερα οφέλη παρά επιπλέον απώλειες.  


* Ο Γρηγόρης Λέων είναι Ιατροδικαστής- Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο IASIS Ιανουαρίου
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_839.html

Για ποιο λόγο αυξάνονται τα ιατρικά λάθη στην Ελλάδα;

Γράφει ο Γρηγόρης Λέων*

Ένας αρχαίος λατίνος φιλόσοφος, ο Αυγουστίνος Ιππώνος, είπε ότι το «σφάλλειν είναι ανθρώπινο»(errare humanum est). Πράγματι, σε οποιοδήποτε επάγγελμα δικαιολογείται ένα ποσοστό λάθους και όσο πιο μικρό είναι αυτό, τόσο καλύτερο θεωρούμε τον επαγγελματία. Πόσο αποδεκτή από την κοινωνία είναι μία τέτοια θεώρηση για τον ιατρικό κόσμο;
Στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής οι θάνατοι από ιατρικά λάθη υπολογίζονται ότι φτάνουν έως και τους 98.000 το χρόνο, αριθμός μεγαλύτερος από τα περιστατικά οδικών τροχαίων ατυχημάτων, AIDS ή καρκίνου του μαστού.
Κάποιες μελέτες αμφισβητούν αυτά τα νούμερα και θεωρούν ότι εάν υπάρξει πλήρης καταγραφή των ιατρικών λαθών μπορεί ο αριθμός των θανάτων από ιατρογενείς λόγους να φτάσει τους 250.000 και να αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα. Και στην Ευρώπη υπάρχουν αντίστοιχες μελέτες οι οποίες καταγράφουν μία ανάλογη εικόνα. Συγκεκριμένα στη γειτονική μας Ιταλία υπολογίζεται ότι ο ετήσιος αριθμός θανάτων από ιατρικά σφάλματα είναι κατά μέσο όρο 35.000 και ο αριθμός των ατόμων που έχουν πέσει θύμα ιατρικού λάθους υπολογίζεται σε 320.000 ετησίως.
Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ιατρικών σφαλμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο κάποιες εκτιμήσεις με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους. Κάποιες από αυτές αποδίδουν σε σφάλματα ιατρών περίπου 6.000 θανάτους το χρόνο.
Αυτό που είναι μετρήσιμο και μπορεί να καταγραφεί και στη χώρα μας είναι τα περιστατικά αναζήτησης ιατρικής ευθύνης που φτάνουν στα δικαστήρια. Δηλαδή να καταγραφούν οι μηνύσεις και οι αγωγές οι οποίες κατατίθενται εναντίων ιατρών. Μία σχετικά πρόσφατη καταγραφή μιλούσε για τετραπλασιασμό αυτών των υποθέσεων στο διάστημα μίας τετραετίας. Τι άλλαξε όμως στην Ελλάδα και έχουμε αυτή την εντυπωσιακή αύξηση;

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο κάποιος να δώσει μία απλή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Κυρίως γιατί διαπιστώνεται ότι αυτή η πραγματικότητα επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων. Αξίζει όμως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο συγκεκριμένους παράγοντες που ίσως να επηρέασαν καθοριστικά στη δημιουργία αυτού του φαινομένου και στη χώρα μας, ακολουθώντας τα λεγόμενα «δυτικά» πρότυπα.

Ο πρώτος σημαντικός παράγοντας είναι η σαφής μεταβολή του δεοντολογικού-νομοθετικού πλαισίου. Συγκεκριμένα μέχρι πρόσφατα το πλαίσιο αυτό διέγραφε μία ξεκάθαρη πατερναλιστική αντίληψη της ιατρικής. Σύμφωνα με αυτή, ο ιατρός αποφάσιζε για το σύνολο της ιατρικής πράξης, καθώς έχοντας το πλεονέκτημα της γνώσης, ήταν ο πλέον κατάλληλος να το πράξει χωρίς καμία άλλη υποχρέωση. Η μεταβολή στο νομικό πλαίσιο άρχισε να διαφαίνεται με το Ν.2071/1992 όπου γίνεται πρώτη φορά αναφορά στα «δικαιώματα του νοσοκομειακού ασθενούς». Λίγο αργότερα, το 1998 η χώρα μας κυρώνει με νόμο την ευρωπαϊκή «Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική» (Ν. 2619/1998). 
Τέλος η επιστέγαση μίας οριστικής κατάρρευσης της πατερναλιστικής αντίληψης της ιατρικής ήρθε με το νέο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας του 2005 (Ν. 3418/2005). Ας σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο προηγούμενος «Κανονισμός Ιατρικής Δεοντολογίας» ίσχυε από το 1955 χωρίς καμία αναθεώρηση! Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι και σύμφωνα με τη νέα νομοθετική-δεοντολογική πραγματικότητα ο ιατρός, όπως και ο ασθενής, έχει συγκεκριμένα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η ενημέρωση του κόσμου για τα ιατρικά θέματα. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η ανάπτυξη των Μ.Μ.Ε στη χώρα μας. 
Συγκεκριμένα η δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης στις αρχές του ’90 με την παρουσίαση όλων και περισσότερων θεμάτων ιατρικού περιεχομένου, η ανάπτυξη περισσότερων έντυπων μέσων, με ιδιαίτερο ή και αποκλειστικό ενδιαφέρον για θέματα υγείας, μέχρι την διαδικτυακή ενημέρωση μέσα από ιστότοπους γενικού ενδιαφέροντος με ιατρικές ενότητες ή ακόμα και άλλους αμιγώς ιατρικούς. Τέλος, δεν πρέπει να παραληφθούν ως πηγή ενημέρωσης οι πολυπληθείς δικτυακοί χώροι των ίδιων των ιατρών. 
Όλα αυτά έχουν δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για όλες τις ιατρικές ασθένειες, ακόμα και να λύνουν απορίες τους για συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις (όπως χειρουργικές τεχνικές, φαρμακευτικές αγωγές κ.α). Εδώ βέβαια τίθεται το θέμα της επιστημονικής εγκυρότητας καθώς η όποια άποψη εκφράζεται με μεγάλη πλέον ευκολία από διάφορους ειδικούς. Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι και ο Έλληνας ασθενής έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεται, να κρίνει και να συγκρίνει.

Με την καθοριστική συμβολή των δύο αυτών παραγόντων, φτάσαμε σήμερα σε μία διαφορετική αντίληψη της ιατρικής πράξης από την ελληνική κοινωνία. Ο Έλληνας ασθενής έχει πλέον πολλαπλές πηγές ενημέρωσης για τα ιατρικά θέματα και επιπλέον γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τα  δικαιώματά του. Κατά συνέπεια αρκετές φορές κρίνει από μόνος του ότι ο γιατρός υπέπεσε σε ιατρικό σφάλμα. Σε αυτή τη περίπτωση όλο και πιο συχνά αποφασίζει να ακολουθήσει τη νομική διαδικασία. Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έχει ο ιατροδικαστής. 
Ο ιατροδικαστής είναι ο ιατρός στον οποίο πρέπει να απευθυνθούμε στην όποια υπόνοια ιατρικού σφάλματος. Αυτός θα κλιθεί αρχικά να μας συμβουλέψει για το εάν μπορεί επιστημονικά να υποστηριχτεί μία τέτοια διαδικασία και σε δεύτερο χρόνο θα κλιθεί να γνωμοδοτήσει με βάση το σύνολο του ιατρικού φακέλου. Αυτό είναι απαραίτητο είτε σε απώλεια ζωής, είτε σε περίπτωση σωματικών βλαβών. 
Είναι σημαντικό να μην ξεκινά ποτέ στα «τυφλά» μία νομική διαδικασία με βάση μία γενική ενημέρωση ούτως ώστε η όποια αναζήτηση ιατρικού «σφάλλειν»  να αποφέρει τελικά περισσότερα οφέλη παρά επιπλέον απώλειες.  


* Ο Γρηγόρης Λέων είναι Ιατροδικαστής- Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο IASIS Ιανουαρίου
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_839.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters