Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΤΑ 99,5% Κων/νος Τριανταφυλλίδης καθηγητής του Α.Π.Θ (Βίντεο)



Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.


Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων. Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας - Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Ελληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το ελληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών, λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.

Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Ελληνες να είχαν φτάσει στην... Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.

Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο», επισημαίνει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Οι εκπλήξεις της γενετικής

Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα, οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Το γεγονός ότι απέχουμε γενετικά από τους Σλάβους το είχαμε διαπιστώσει και παλιότερα, μελετώντας τις ομάδες αίματος. Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι οι Ελληνες έχουν αφρικανική καταγωγή, όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα, τελικά, οι Σκοπιανοί», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών. «Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία, καθώς και το γενετικό υλικό τους. Αυτό ξεφεύγει από όλα όσα ξέραμε ώς τώρα», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Νέους δρόμους, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών, ανοίγουν η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα και η πρόσφατη ανακάλυψη ομάδας ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γενετικής Γιάννη Σταματογιαννόπουλο. «Η τελευταία ανακάλυψη αφορά ένα δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA, που περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες διαβάζουν τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας. Σήμερα, η πρόκληση είναι να βρούμε τις εφαρμογές στην Ιατρική, ώστε να γίνεται μοριακή διάγνωση για χιλιάδες ασθένειες. Πρέπει όμως να οριστούν με νόμο οι προδιαγραφές, όπως ισχύει διεθνώς», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Στο βιβλίο του, παντρεύει τη Γενετική με την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Ανθρωπολογία, την Παλαιοντολογία και τη Μυθολογία, δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα για την ταυτότητα και την καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 11.30, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), στη Θεσσαλονίκη.

Το ελληνικό DNA μέσω Αξιού και Δούναβη

Ενα από τα βασικά συμπεράσματα των πολυετών μελετών του γενετικού υλικού των Ελλήνων είναι ότι οι Ελληνες μετέφεραν τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της κοιλάδας του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη. Η μετακίνηση των εποίκων ξεκίνησε δηλαδή από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

«Συγκρίνοντας το DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με το DNA των κατοίκων της νότιας Ιταλίας, διαπιστώνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι ίδιο. Η γενετική συμβολή των Ελλήνων στη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας ανέρχεται στο 37,3% και 10%, αντίστοιχα. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές της Μεγάλης Ελλάδας, στη νότια Ιταλία, αποτελούνται κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το γενετικό αποτύπωμα εξακολουθεί να αποκαλύπτεται σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια!», παρατηρεί ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Οπως περιγράφει, οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι μετά από δεκάδες έρευνες δεν ανακαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Εξηγεί ότι, παρά την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα, δεν αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Το ελληνικό DNA δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο, ενώ το ίδιο δεν ισχύει, για παράδειγμα, για τους σημερινούς Ισπανούς, οι οποίοι σε σημαντικό ποσοστό έχουν αραβική γενετική προέλευση.

Εκτός από τους Τούρκους, και οι Βούλγαροι, Σλάβοι της ΠΓΔΜ και Αλβανοί διαφέρουν στη γενετική τους σύσταση από τους Ελληνες. Επιπλέον, τα γενετικά δεδομένα απορρίπτουν ως εσφαλμένη τη θεωρία του Φαλμεράυερ περί της καταγωγής των Ελλήνων, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι ομαδοποιούνται γενετικά με ευρωπαϊκούς λαούς.



πηγή
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2015/06/dna-995.html

Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της

Tο πρόβλημα του χρέους αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα εκτιμά συντασσόμενος με τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί. «Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Πικετί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος οικονομολόγος επέκρινε επίσης τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.
«Είναι μεγάλο λάθος η υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως κάνει τώρα η Γερμανία προκειμένου να επιβάλλονται κανόνες προερχόμενοι κυρίως από το Βερολίνο σχετικά με τα χρέη των κρατών», εκτιμά ο Πικετί.
Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της. «Δεν μπορεί να δίνει μαθήματα για το θέμα αυτό σε άλλες χώρες».
Η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο δημοκρατικό θεσμό, ο οποίος θα αποφασίσει για το επιτρεπτό όριο χρέους ώστε να αποφευχθεί μια νέα αύξησή τους. «Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», πρότεινε ο Πικετί.
www.newsbomb.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/blog-post_296.html

Washington Post: Η Ευρώπη καταστρέφει την Ελλάδα χωρίς λόγο

Washington Post Η Ευρώπη καταστρέφει την Ελλάδα χωρίς λόγο (1)
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, πρώτα ως τραγωδία, μετά ως φάρσα, και τέλος ως… τρολάρισμα, σχολιάζει άρθρο γνώμης στη Washington Post. Αυτή είναι τουλάχιστον η περίπτωση στην Ελλάδα, όπου οι δανειστές απαιτούν περικοπές στις συντάξεις, αντί για αύξηση στους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων, σημειώνει, επειδή φοβούνται όπως λένε «θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη», όπως γράφει ο θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times.

Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία πέντε χρόνια Ελλάδα και Ευρώπη δεν συμφώνησαν ποτέ τι λιτότητα θέλουν και τώρα η κόντρα στην τελική ευθεία για τη συμφωνία είναι το είδος της λιτότητας και όχι η ίδια η λιτότητα και τι προκαλεί. Το δημοσίευμα αναφέρει τις πιέσεις που έχει δεχθεί η κυβέρνηση και από τις εξελίξεις στο εσωτερικό, στις τράπεζες με τη φυγή καταθέσεων, που φέρνει περαιτέρω υποχωρήσεις.

«Η Ελλάδα ενέδωσε, λοιπόν, ως επί το πλείστον. Προτείνει την περικοπή τω

ν συντάξεων περίπου στο μισό από όσο ήθελαν οι ευρω-ηγεσίες -αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και την περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση φόρων για να αναπληρώσει τις υπόλοιπες απαιτήσεις των δανειστών», αναφέρει το σχόλιο.

Συγκεκριμένα, προτείνεται ένας νέος φόρο επί των κερδών των επιχειρήσεων και προοδευτική αύξηση ΦΠΑ στο 23% για αρκετά προϊόντα εκτός από λίγα. Όλο αυτό θα φέρει μια «δημοσιονομική σύσφιξη» 1,5% του ΑΕΠ φέτος και 2,9% του χρόνου, εξηγεί.

«Παρά τη νέα υποχώρηση το μόνο πράγμα που κρατά πίσω την επίτευξη μιας συμφωνίας είναι ότι οι δανειστές πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα λάθος είδος λιτότητας. Οι περικοπές των δαπανών θεωρούν πως δεν είναι τόσο κακό μείγμα για την οικονομία. Κι αυτό πιέζει η Ευρώπη να κάνει πράξη η Ελλάδα. Από τη μία πλευρά, αυτό ακούγεται ως μια υγιής οικονομική συμβουλή. Αλλά από την άλλη… Πλάκα μου κάνεις; Είναι σαν να αναγκάζεις κάποιον να αυτοκτονήσει και στη συνέχεια να τον αποδοκιμάζεις για τον τρόπο που το κάνει», υπογραμμίζει.

Washington Post Η Ευρώπη καταστρέφει την Ελλάδα χωρίς λόγο (2)

Το πραγματικό ζήτημα είναι γιατί η Ευρώπη αναγκάζει την Ελλάδα να πάρει κι άλλα μέτρα λιτότητας. Έχει κάνει ήδη τόσα πολλά πριν την τελευταία αυτή αναμέτρηση. Στην πράξη έχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα (φωτο)», σημειώνει, στον προϋπολογισμό (πριν δηλαδή από τις πληρωμές τόκων), που σημαίνει τεράστιες περικοπές δαπανών. «Κι αυτό σημαίνει ότι πως βρισκόμαστε στο σημείο που υποδηλώνει ότι δεν χρειάζεται πια άλλη… σωτηρία από την Ευρώπη»

Οποιαδήποτε άλλη παρόμοια πορεία θα ήταν απλά περιττή και αυτοκαταστροφική, επισημαίνει, προκαλώντας νέα περαιτέρω ζημιά στην ελληνική οικονομία.

«Όταν τα επιτόκια είναι μηδενικά, όπως είναι τώρα, περικοπές στον προϋπολογισμό κατά 3% του ΑΕΠ, θα μπορούσε σύμφωνα με τον υπολογισμό του Πολ Κρούγκμαν, να οδηγούσε σε συρρίκνωση της οικονομίας κατά 7,5%.

Έτσι, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μικρότερο χρέος να αποπληρωθεί, συγκριτικά το συνολικό βάρος του χρέους δεν θα είναι και πολύ καλύτερο από τη στιγμή που θα υπάρχουν λιγότερα χρήματα για την αποπληρωμή του.

www.enikos.gr

Ποιες είναι οι τροφές που λειτουργούν ως «χημικές βόμβες» στον οργανισμό μας;

Τρώμε για να προσφέρουμε καύσιμα στον οργανισμό μας και φυσικά για την απόλαυση...
Μερικές φορές όμως το τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας με τρόπο ασυνήθιστο και όχι τόσο ευεργετικό.

″Πολλές τροφές περιέχουν βιταμίνες ή μέταλλα που αλληλεπιδρούν με τη χημεία του σώματός σας″ λέει η Amy B. Hollingsworth, καθηγήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Άκρον.


″Σε τελική ανάλυση, οι αλλαγές που συμβαίνουν με τα τρόφιμα και τα ποτά μπορούν να μας πουν πολλά για τη συνολική υγεία και την ευεξία μας.″

Παρακάτω είναι μια λίστα μερικών ″περίεργων″ καταστάσεων, που οι κοινές τροφές μπορεί να προκαλέσουν, έτσι ώστε να είσαστε προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι την επόμενη φορά:

1. Κουκουνάρι – χημική βόμβα για το Στόμα

Αυτοί οι τραγανοί και νόστιμοι σπόροι μπορούν να καταστρέψουν πραγματικά τη γεύση σας για ένα μήνα. Έχει αναφερθεί ότι μετά την κατανάλωση σπόρων κουκουναριού, μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν ένα σύνδρομο που αφήνει μία πικρή ή μεταλλική γεύση στο στόμα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την αιτία , ενώ δεν γνωρίζουν αν είναι μία πρόσφατη ασθένεια ή απλά τώρα αναφέρεται πιο συχνά.

2. Παντζάρι και φάβα – Χρωματισμός των ούρων

Τα σκούρα κόκκινα ή έντονα καφέ ούρα μπορεί να θορυβήσουν μερικούς ανθρώπους και να νομίσουν ότι είναι αίμα. Αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό λόγω των έντονων χρωστικών που περιέχονται στις δύο αυτές τροφές και αλληλεπιδρούν με τα οξέα του στομαχιού μας .

3. Σκόρδο – Οσμές και στο σώμα

Γνωρίζετε ήδη ότι το σκόρδο μπορεί να σας δώσει δύσοσμη αναπνοή , αλλά ο βολβός του σκόρδου μπορεί να σας αφήσει και άσχημη οσμή στο σώμα. Αυτό συμβαίνει διότι διάφορες ενώσεις του σκόρδου, μπορεί να παραμείνουν στον οργανισμό σας πολύ καιρό μετά την κατανάλωση, ειδικά αν τρώτε μεγάλες ποσότητες από αυτό. Οι ενώσεις αυτές περνάνε στο αίμα και στη συνέχεια στον ιδρώτα και στα ούρα σας .

4. Μοσχοκάρυδο – Παραισθησιογόνες επιδράσεις

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις συνταγές μαγειρικής και χρήσ ης του μπαχαρικού αυτού απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα. Σε αντίθετη περίπτωση η μυριστικίνη που περιέχει μπορεί να σας αρρωστήσει και να αντιδράσει ως υψηλό παραισθησιογόνο. ″Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μοσχοκάρυδου θα οδηγήσει σε τρομερά γαστρεντερικά θέματα όπως η ναυτία, ο εμετός και η διάρροια, καθώς και αίσθημα ταχυπαλμίας για έως και 48 ώρες″, εξηγεί ο πιστοποιημένος διατροφολόγος James Pinckney.

5. Σπαράγγια – Δυσοσμία στα ούρα

Αφότου καταναλώσετε σπαράγγια και χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, οι περισσότεροι θα ξέρετε ότι τα ούρα έχουν μια διαφορετική μυρωδιά. Αυτή η οσμή προέρχεται από την πέψη της ουσίας μερκαπτάνης -ένωση του θείου- που διασπάται σε δύσοσμα χημικά συστατικά. Το ευχάριστο είναι ότι μόνο περίπου το 33 τοις εκατό του πληθυσμού μπορεί να ανιχνεύσει την οσμή οπότε δεν χρειάζεται να προσέχουμε ιδιαίτερα.

6. Κόκκινο κρέας – Δυσοσμία κατά την εφίδρωση

Έρευνα του 2006 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Chemical Senses έδειξε ότι η οσμή των συμμετεχόντων που ακολουθούσαν μια διατροφή χωρίς κρέας ήταν «σημαντικά πιο ελκυστική και ευχάριστη» και «λιγότερο έντονη» σε σύγκριση με εκείνους που ακολουθούσαν διατροφή με κόκκινο κρέας. Αυτό οφείλεται στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για περάσει το κρέας από την πεπτική οδό, καθώς κατά την διαδικασία αυτή προλαβαίνει και σαπίζει εν μέρει μέσα στο έντερο. Ως αποτέλεσμα, το άτομο έχει δυσοσμία στην αναπνοή και την εφίδρωση.
Πηγη tromaktiko
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters