Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το τίμημα της συμφωνίας: "Τσουνάμι" μέτρων και "φοροκαταιγίδα" για την ήδη εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία Το τίμημα της συμφωνίας: "Τσουνάμι" μέτρων και "φοροκαταιγίδα" για την ήδη εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία

Ένα βαρύ φορολογικό πακέτο και μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία που βιώνει την εξαθλίωση και τη φτώχεια από τα μνημόνια των τελευταίων πέντε χρόνων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση με στόχο να
αποφύγει την οριστική ρήξη και την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Η μόνη χαραμάδα ελπίδας που έχει απομείνει είναι η ελάφρυνση του χρέους.

Αν και γι’ αυτό δεν υπάρξει σαφής δέσμευση και χρονοδιάγραμμα, τότε «ανοίγουν» άλλα θέματα, καθ’ ότι ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 62% αποφάσισε «όχι» στα μέτρα των δανειστών. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως θέτει ευθέως θέμα βιωσιμότητας χρέους στην επιστολή που έστειλε στον ESM για τη χορήγηση δανείου με στόχο να αντιμετωπιστούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Θετική εξέλιξη είναι, όπως έχει επισημανθεί, πως και ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε από τον ESM, την ΕΚΤ και την Κομισίον σε συνεννόηση με το ΔΝΤ να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ είναι ένα θέμα που έχει τεθεί πλέον στο τραπέζι από αρκετούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς χωρίς λύση σε αυτό το ζήτημα ένα νέο πρόγραμμα θα έχει ως αποτέλεσμα να βαθύνει η ύφεση και να επιδεινωθεί δραματικά το ποσοστό της φτώχειας και της ανεργίας στην Ελλάδα.

Για να ληφθεί πάντως το «πακέτο» των 70 δισ. ευρώ, όπως εκτιμάται, για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα πρέπει να ξεκινήσουν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα να εφαρμόζονται μέτρα και μεταρρυθμίσεις σε μία ίδια καταστραμμένη οικονομία και κοινωνία. Άραγε, αυτό ήθελε ο ελληνικός λαός όταν ψήφιζε «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής;  

«Εντός του πλαισίου του προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμόσουμε άμεσα σειρά μέτρων, αρχής γενομένης ακόμα και από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που σχετίζονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις συντάξεις», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσακαλώτος.

Ποια είναι αυτά; Διαβάστε και πάρτε μία γεύση από το τι μας περιμένει:

1. Στο 23% θα πάει η εστίαση και τα περισσότερα τρόφιμα, στο 13% τα ξενοδοχεία και το ηλεκτρικό, στο 6% φάρμακα, βιβλία και θέατρα, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα διατηρηθεί η έκπτωση 30% για τα νησιά του Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα θα έχουν ΦΠΑ 23% από 13% που είναι τώρα. Στο 23% θα μεταταχθούν και οι υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί), σερβιριζόμενα είδη σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών, δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια, εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφων κ.λπ., πλην θεάτρων).

Οι τιμές όλων των παραπάνω ειδών και υπηρεσιών θα αυξηθούν άμεσα κατά 8,85%, καθώς θα είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών να «απορροφήσουν» την αύξηση του ΦΠΑ κρατώντας αμετάβλητες τις τιμές τους.

2. Οι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αυξηθούν κατά 50% έως και 185,71% για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, τα οποία θα αποκτηθούν εντός του τρέχοντος έτους. Οι νέοι προτεινόμενοι αυξημένοι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνονται ως εξής: 2% (από 1,4%) για ετήσια εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ, 4% (από 2,1%) για ετήσια εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ, 6% (από 2,8%) για ετήσια εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ, 8% (από 2,8%) για ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

3. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται κατά 30%, από το 10% στο 13% του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης για τα Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ο φόρος θα επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.

4. Θα καταργηθούν σταδιακά οι περισσότεροι φόροι υπερ τρίτων, θα καταργηθεί η επιστροφή ΕΦΚ από το πετρέλαιο για τους αγρότες και θα υπάρξει πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

5. Όσον αφορά στις συντάξεις, θα υπάρξουν αναδρομικές περικοπές στις επικουρικές ύψους από 8% ως 15% με πιθανή μείωση των κύριων συντάξεων όσων λαμβάνουν ποσά άνω των 1.500 ευρώ, θα υπάρξει μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, θα αυξηθεί το «πέναλτι» για όσους λαμβάνουν σύνταξη πρόωρα και θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά 2 ως 12 χρόνια.

6. Αναμένονται παρεμβάσεις στο ΕΚΑΣ, άγνωστο ποιες, αύξηση της εισφοράς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παραμονή του ΕΝΦΙΑ  (ίσως με μικρές αλλαγές) ως το τέλος του νέου μνημονίου.

7. Επίσης, θα αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας, θα καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, θα αυξηθεί η φορολόγηση των  επιχειρήσεων από το 26% στο 28% και πιθανόν θα αυξηθεί η προκαταβολή του φόρου στο 100% για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Το τελευταίο, πάντως, μέτρο οι δανειστές το θεωρούν υφεσιακό (λες και τα άλλα είναι αναπτυξιακά) και παίζεται αν θα εφαρμοστεί.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που παραμένουμε εντός του ευρώ…
defencenet.gr

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη μέθοδος για την επιβολή της κάρτας του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όσους ακόμα είχαν την ελάχιστη αντίσταση σε όλα αυτά, με απώτερο και βασικό στόχο το ηλεκτρονικό φακέλωμα που ευαγγελίζεται εδώ και πολλά χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο πανικός, η απελπισία, η εσχάτη ανάγκη, η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγαθών στην σημερινή συγκυρία, ήταν το καλύτερο πρόσχημα για την επιβολή του πλαστικού χρήματος, για την επιβολή των πιστωτικών καρτών, για την περεταίρω ηλεκτρονικοποίηση της καθημερινής μας ζωής. Έτσι ακόμα και γέροι και γριές που δεν είχαν καμία σχέση με όλα αυτά, τώρα τους αναγκάζουν με απάνθρωπο τρόπο να στέκονται ώρες στις ουρές για να βγάλουν μια κάρτα, την κάρτα της «σωτηρίας» τους για να πάρουν τα τετρακόσια και πεντακόσια ευρώ της πενιχρής του σύνταξης.

Θα πείτε και πιο είναι το κακό σε όλα αυτά ; Ερώτηση αφελής για αφελείς και για αδαείς, για ανθρώπους που μέχρι σήμερα το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν εμείς να περνάμε καλά και ας πνίγονται όλοι οι άλλοι!

Δεν θα κάνω ανάλυση για τις συνέπειες του ηλεκτρονικού φακελώματος. Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι. Εκείνο που θα επισημάνω είναι ο τρόπος που μας το επέβαλλαν τώρα σε μια χώρα που σε κάποιο βαθμό, είτε για λόγους πίστεως, είτε για λόγους άγνοιας, αντιστέκονταν σε αυτή την προοπτική.
Με το ηλεκτρονικο φακέλωμα λένε ότι θα καταπολεμηθεί η παρανομία. Αφελής δικαιολογία για αφελείς και ηλιθίους! Είναι κανόνας πως όταν αναπτύσσεται η τεχνολογία της καταπολέμησης της παρανομίας, αναπτύσσεται παράλληλα η τεχνολογία της παρανομίας. Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας έφερε την έκρηξη των κάθε λογής χάκερς.

Αλλά αλλού είναι το επίμαχο σημείο. Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα ο άνθρωπος γίνεται ένα απρόσωπο νούμερο καθοδηγούμενο και υποταγμένο στους ηλεκτρονικούς διαχειριστές της ζωής του, ακόμα και της ανάσας του.

Το κόλπο ήταν όμορφα στημένο και όλοι εμείς σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να πέσουμε στον λάκκο που μας έχουν σκάψει και να πούμε και από πάνω ευχαριστώ!
Μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση που μας έχει περικυκλώσει, ας κρατήσουμε το νου και τη καρδιά εν αφύπνιση γιατί έρχονται και άλλα πολλά που για τα οποία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Το «θηρίο» μουγκρίζει άγρια έτοιμο να μας κατασπαράξει!

Το μεγαλύτερα όπλο μας, οι πνευματικοί μας ποιμένες, όσοι απέμειναν «Όρθιοι», προσευχή, ετοιμότητα, αφύπνιση και αλληλεγγύη, προπαντός το τελευταίο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/blog-post_586.html

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ολη η ΑΛΗΘΕΙΑ για το ΣΧΕΔΙΟ των δανειστών σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γερμανικής τηλεόρασης

Δείτε το βίντεο με τους Ελληνικούς υπότιτλους, πριν το κατεβάσουν…

Την ώρα που τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια έκαναν την προπαγάνδα τους για το ΝΑΙ…κάποιοι δημοσιογράφοι, που δεν ξέρουν ούτε μία λέξη στην ελληνική γλώσσα, έκαναν ρεπορτάζ για την αλήθεια, που κρύβεται πίσω από την σκληρή στάση των δανειστών.

Ποιό ήταν τελικά το σχέδιο τους; Γιατί οι δανειστές δεν έκαναν πίσω, την στιγμή που τα δύο κείμενα είχαν πολλά σημεία που θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν, εκτός από εκείνο της μείωσης των συντάξεων, που όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού ARD Monitor, υπήρχε και στο τελικό κείμενο των δανειστών.

Γιατί έκαναν τον Υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη να φύγει από το Eurogroup; Ποιος ήταν ο τελικός στόχος; Τον πέτυχαν;

Τα λόγια είναι περιττά. Δείτε την έρευνα του Γερμανού δημοσιογράφου που δίνει μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ αποκαλύπτει για άλλη μία φορά πόσο διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί του χθες.

Κάποιοι αντιλήφθηκαν αυτό το βρώμικο σχέδιο και ευτυχώς με το ΟΧΙ απέδειξαν στους δήθεν διασώστες μας, πως δεν μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Το παρακάτω όμως ρεπορτάζ, με στοιχεία, αποδεικνύει πως ΝΑΙ όλοι ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ και εντός και εκτός Ελλάδας.

Αυτό και μόνο αυτό, ήταν το σχέδιο τους.








.xorisorianews.
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/blog-post_790.html

ΤΙΝΟΣ το ΜΕΛΛΟΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ στις 12 Ιουλίου;... ΤΙ θα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ οι ΕΒΡΑΙΟΙ; (video)

Το "Ινστιτούτο του Ναού" (The Temple Institute), ένα ινστιτούτο πλήρως αφιερωμένο στην ανοικοδόμηση του Τρίτου Εβραϊκού Ναού, ανακοίνωσε ότι στις 12 Ιουλίου θα υπάρξουν "συναρπαστικά νέα για το μέλλον."

Ως τώρα, το Temple Institute έχει αποκαταστήσει πάνω από 60 διαφορετικά ιερά αντικείμενα για τον ναό, συμπεριλαμβανομένων: θώρακα του Ιερέα, το στέμμα του ιερέα, το shofar, μουσικά όργανα, το νιπτήρα, το mizrak, και πολλά άλλα όπως η Menorah, ο Χρυσός Πίνακας με τους άρτους, και η περίφημη Κιβωτός της Διαθήκης.




"Σε πέντε μέρες ακριβώς, το μέλλον μας γνέφει στις 12 Ιουλίου. Το μέλλον είναι στα χέρια μας. Γίνε κομμάτι του."

Θα μπορούσε η εξαγγελία που πρόκειται να ανακοινωθεί στις 12/7/2015 να σχετίζεται με τον τρίτο ναό;

Και πόσο τυχαίο μπορεί να είναι (ότι κι αν είναι) με την Σύνοδο Κορυφής, στην ιδια ημερομηνία, και το μέλλον της Ελλάδας;




- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/07/ti-kryvei-to-mellon.html#sthash.AQPv49Bn.dpuf

Ω Νέμεσι...


«Όταν η Νέμεσις εγκαταλείψει οριστικά τη Γη τότε θα σημάνει το τέλος του τωρινού γένους των ανθρώπων» Θεογονία Ησίοδος Ορφικός ύμνος Νεμέσεως Ω Νέμεσι σε υμνώ, εσένα την θεά την μεγαλύτερη βασίλισσα πού βλέπεις τα πάντα καί παρατηρείς τον βίον των ανθρώπων, πού ανήκουν εις πολλάς φυλάς αιωνία, σεβαστή, πού μόνον εσύ χαίρεσαι στα δίκαια, καί τιμωρείς τον πολυποίκιλον λόγον, τον πάντοτε ασταθή εσένα φοβούνται όλοι οι άνθρωποι πού έχουν ζυγόν στον τράχηλο (πού έχουν βαρείαν συνείδησιν) διότι εσύ ενδιαφέρεσαι πάντοτε δια την γνώμην (την διάθεσιν) όλων, ούτε σου διαφεύγει την προσοχήν ή ψυχή, πού υπερηφανεύεται κατά τους λόγους με άκοτανόητον ορμήν. Εσύ τα πάντα εποπτεύεις καί τα πάντα ακούεις καί τα πάντα κρίνεις από σε εξαρτώνται αι δίκαι των ανθρώπων, ώ υπέρτατη θεά. Ελα ώ μακαριά, αγνή, βοηθός πάντοτε εις τους μύστας καί δώσε τους να έχουν αγαθήν διάνοιαν, καί να καταπαύσης τας μισητάς γνώμας (σκέψεις), τας αντιθέσεις, τας ανοησίας, τάς υπεροπτικάς καί αλλοπρόσαλλους (ευμεταβόλους).
https://eleysis69.wordpress.com/
ΓΕΝΟΙΤΟ!!!


http://enneaetifotos.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ – Η Daily Mail δείχνει ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ στο Δίστομο: “Περιφρονώ τους Γερμανούς, είναι ο εχθρός”! (φωτο)

«Τους περιφρονώ. Η Γερμανία είναι ο εχθρός». Οι επιζήσαντες της σφαγής του Διστόμου ψήφισαν «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής,…γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η οποία σχολιάζει πως το «Οχι» αυτών των ανθρώπων δεν ήταν στο λιτότητα, αλλά εκλήφθηκε ως «συνέχεια της αντίστασης στην “κατοχή”».

Η βρετανική εφημερίδα έκανε οδοιπορικό στο Δίστομο και συνομίλησε με τους ελάχιστες επιζήσαντες του ολοκαυτώματος, σχολιάζοντας πως «πολλοί έχουν ακόμη τραύματα από τα τότε γεγονότα και πιστεύουν ότι οι Γερμανοί χρωστούν ακόμη στον λαό της Ελλάδας ένα χρέος για τη θηριωδία».

Αφού πρώτα, ο δημοσιογράφος Νικ Φατζ ενημερώνει το βρετανικό κοινό για το τι εκτυλίχθηκε σε αυτό το χωριό της Βοιωτίας τονίζει: «το νεότερο θύμα ήταν μόλις δύο μηνών και το μεγαλύτερο διένυε τη 80η δεκαετία της ζωής του».
«Περισσότερα από 70 χρόνια μετά, αυτό το ντροπιαστικό κομμάτι της ιστορίας και αμέτρητα άλλα περιστατικά κτηνωδίας κατά τη διάρκειας της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα μας βοηθούν να εξηγήσουμε γιατί οι ψηφοφόροι απέρριψαν το σχέδιο διάσωσης που πρόσφεραν Βερολίνο και Βρυξέλλες».


Ο Βρετανός δημοσιογράφος λέει ότι «τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι ακόμα ζωντανά στη μνήμη πολλών και η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε τα οδυνηρά επεισόδια στην ελληνική ιστορία για να αποσπάσει στήριξη για τη στάση της ενάντια στις απαιτήσεις της Γερμανίας και της ΕΕ για λιτότητα».
«Η ψήφος στο “Οχι” ιδώθηκε σαν μια συνέχιση της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη Γερμανική κατοχή» δήλωσε στη Dail Mail ο 75χρονος επιζήσας Αργύρης Σφουντούρης ο οποίος ήταν μόλις 4 ετών όταν οι γονείς του δολοφονήθηκαν στη σφαγή του Διστόμου το 1944. Τότε, «μεταφέρθηκε σε ένα ορφανοτροφείο στην Ελβετία και από εκεί πολέμησε για να μορφωθεί και να γίνει καθηγητής φυσικής. Τώρα, επιστρέφει στο χωριό του για διακοπές» γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος.


«Ποτέ δεν υπήρξε πραγματική φιλία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας έπειτα από ό,τι συνέβη εδώ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Και αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης ήταν εν μέρη υπεύθυνη για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε ενάντια στο επονομαζόμενο “σχέδιο διάσωσης” που προσέφεραν Βερολίνο και Βρυξέλλες» προσθέτει ο 75χρονος επιζήσας.

«Η άρνηση της Γερμανίας να διευκολύνει τα πράγματα (σ.σ. να χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας) ήταν αυτό που έκανε τον κόσμο να δείξει τον θυμό του προς τους Γερμανούς. Οι εφημερίδες (στη Γερμανία) μας είπαν τεμπέληδες, ότι παίρνουμε τεράστιες συντάξεις και ότι δεν θέλουμε να δουλέψουμε, και οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι αυτό είναι αλήθεια» δηλώνει ο κ. Σφουντούρης.

Σε αυτό το σημείο, ο δημοσιογράφος της Daily Mail αναφέρει πως «πολλοί παρατηρητές πιστεύουν πως δεν υπάρχει άλλος από την Ελλάδα για να κατηγορηθεί για την τρέχουσα κρίση έπειτα από δεκαετίες φοροδιαφυγής, μεγάλη αύξηση δημόσιων δαπανών και διαδεδομένης εξαπάτησης του συστήματος. Ομως για την 82χρονη επιζήσαντα Ελένη Νικολάου-Σφουντούρ το Βερολίνο χρωστά ακόμα στην Ελλάδα ένα τεράστιο χρέος για αυτό που οι Ναζί έκαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου».
Εκείνη ήταν 11 όταν οι γονείς της, οι παππούδες της και οι δύο μικρότερες αδελφές της σφαγιάστηκαν στο Δίστομο το 1944. «Δεν θεωρώ ότι οι Γερμανοί νοιάζονται για αυτά που έκαναν σε εμάς τους Ελληνες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αλλά εκείνοι φταίνε για τις συνθήκες στις οποίες ζούμε σήμερα, εκείνοι και οι πολιτικοί μας» λέει η 82χρονη.


«Εζησα πολύ δύσκολες εποχές. Είχα έναν υπέροχο πατέρα που με αγαπούσε πάρα πολύ. Ηταν τσαγκάρης και μουσικός, ένας μορφωμένος άνθρωπος. Μέχρι να φτάσω τα 11, ζούσα μια ευτυχισμένη ζωή, αλλά τότε όλα άλλαξαν. Δυστυχώς, μπορεί να πεθάνω κάτω από την ίδια δυστυχία, ξανά επιβεβλημένη από τους Γερμανούς. Οι δυο μου γιοι είναι δικηγόροι και έχουν υποφέρει οικονομικά εξαιτίας της κρίσης. Η εγγονή μου σπουδάζει ξένες γλώσσες. Αλλά δεν μπορεί να πάει στο πανεπιστήμιο στην Κρήτη για να σπουδάσει, επειδή ο γιος μου δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τα έξοδα για να τη στείλει. Αυτό με λυπεί πολύ. Η ανιψιά μου έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά η μοναδική δουλειά την οποία μπορεί να βρει, είναι σερβιτόρα. Αν η σύνταξή μου ήταν υψηλότερη, θα μπορούσα να βοηθήσω την ανιψιά μου, αλλά αυτή δεν φτάνει ούτε και για μένα» δηλώνει η κα Νικολάου-Σφουντούρη.


«Αν θα μπορούσα να στείλω ένα μήνυμα στην Ανγκελα Μέρκελ, θα της έλεγα: “Σκέψου τι έχουμε περάσει εξαιτίας του τι έχει κάνει η χώρα σου σε εμάς στο παρελθόν. Για αυτό προσπάθησε σε παρακαλώ να κάνεις για μας τώρα το καλύτερο που μπορείς».

Η 82χρονη πρόσθεσε: «Μετά τη σφαγή έμεινα ορφανή. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τις μνήμες του τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Με μεγάλωσε η γιαγιά μου και παντρεύτηκα έναν υπέροχο άνθρωπο, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνη την απαίσια ημέρα. Ο λαός του Διστόμου δεν έκανε τίποτα για να αξίζει αυτό που του συνέβη. Ηταν θύματα μιας ανήλεης γερμανικής επίθεσης. Δεν τους μισώ (τους γερμανούς), τους περιφρονώ. Νιώθω σαν η Γερμανία να είναι ο εχθρός».

pestomou.info

Φτιάξτε Ελληνόπουλα



Όταν «σκόνταψα» στην φωτογραφία και το κείμενο που παραθέτω, αμέσως ένιωσα την επιθυμία να καταγράψω κάποιες σκέψεις μου οι οποίες αναδύονται στην ψυχή μου χρόνια πολλά και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Φτιάξε Ελληνόπουλα! λέει ο απλός αυτός τίτλος!



H σημασία του είναι όμως σύνθετη και η υλοποίηση δύσκολη σε ένα κόσμο που οι αξίες χάνονται, οι αρετές εκμηδενίζονται, που ο αφελληνισμός έχει διεισδύσει στις συνειδήσεις των Ελλήνων.

Αλήθεια, πως φτιάχνουμε Ελληνόπουλα;

Εν μέρη είναι δύσκολο σε μία κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, του διεθνισμού, του καταναγκασμού και του ελέγχου, μιας κοινωνίας του καταναλωτισμού δέσμια της ύλης. Και είναι δύσκολο διότι ο Ελληνισμός είναι Πνεύμα!

Αλήθεια, πως φτιάχνουμε Ελληνόπουλα;

Κι όμως είναι απλό!


Έλληνες φτιάχνουμε αναμοχλεύοντας μνήμες!

«Μαθαίνω στον ουρανό σημαίνει βλέπω, μαθαίνω στην γη σημαίνει ξαναθυμάμαι!» μας λέει ο Πίνδαρος και το επιβεβαιώνει ο Πλάτωνας με τη περίφημη φράση του «Η γνώση είναι ανάμνηση».

Δεν χρειάζεται να κουράσουμε τα μυαλά των παιδιών μας, με δυσεπίλυτα προβλήματα και εξισώσεις και βαρείες φιλοσοφίες αλλά δημιουργώντας στις ψυχές τους σωστά πρότυπα και διδάσκοντας τις Αρετές.

Ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει από το να εμφυσήσεις στην ψυχή του παιδιού τα πρότυπα των Ηρώων μας; Ο Θησέας είχε ήρωα του και πρότυπο τον Ηρακλή και βάση αυτού του προτύπου, πέρασε όλα τα εμπόδια κερδίζοντας την βασιλεία των Αθηνών.

Τι πρέπει να διδάσκουμε στις αγνές αυτές ψυχούλες;
Μα τις ιστορίες των Ηρώων μας!

Τους σοφούς μύθους του Αισώπου!

Τους Άθλους του Ηρακλή!

Τα Έπη τα Ομηρικά! γνωρίζοντας τους έναν έναν τους χαρακτήρες των πολεμιστών της Τροίας, διότι ο κάθε πολεμιστής, και κάθε βασίλειο βρίσκεται μέσα στην ψυχή του, όπως και ο Τρωικός πόλεμος.

Την σοφία του Πολύτροπου Οδυσσέα, και την Οδύσσεια του, την σύνεση και τον παραδειγματισμό των γυναικών του Ομήρου… και ότι ο στόχος και ο προορισμός τους πρέπει να είναι πάντα η Ιθάκη, η λαχτάρα της ψυχής τους όπως και η εξολόθρευση των υστερόβουλων Μνηστήρων, μαζί με την Ελληνική γλώσσα διότι «Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική, το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου, μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου» λέει ο Ελύτης και η γλώσσα μας είναι η Ελληνική και δεν διαφέρει πολύ από την Ομηρική!

Την Αργοναυτική Εκστρατεία που περαίωσαν οι Μινύες, οι άριστοι! διότι μόνον οι άριστοι εκπληρώνουν τις αποστολές τους είτε παραμένοντας σε ξένους τόπους είτε επιστρέφοντας με το έπαθλο τους.

Την ιστορία του Περσέα, μαθαίνοντας τα όπλα του, για να αντιμετωπίσει την Μέδουσα! για να μην γίνουν και αυτά τα παιδιά «πέτρινοι άνθρωποι» … και πως απελευθερώνεται η Ανδρομέδα.

Όλοι οι μύθοι μας, η Μυθιστορία μας δηλαδή, όσο ζούμε μας διδάσκουν και το καλύτερο είναι να μας διδάσκουν από την τρυφερή μας ηλικία.

Καλό είναι να μην παραλείψουμε και την Θεογονία του Ησιόδου διότι όλα τα κείμενα από τις Μούσες εμπνευσμένα είναι Ιερά!


Πρέπει να γνωρίζουν τους Έλληνες εκείνους που διαμόρφωσαν την ένδοξη ιστορία μας:

Τους όρκους των Πολεμιστών, και τις νικηφόρες μάχες τους για να μαθαίνει το παιδί τι σημαίνει Νίκη! και ότι η ήττα δεν είναι το ζητούμενο αλλά ένας σταθμός αυτογνωσίας που πάλι νίκη θα επιφέρει.

Πρέπει να γνωρίζουν τις ιστορίες των Πολεμιστών όλης της Ελλάδος και ιδανικό τους να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει Όραμα και δύναμη για να το κατακτήσει.

Πρέπει να μάθουν ότι δεν είναι δούλοι κανενός! ούτε του ίδιου του θεού, να μην προσκυνάνε διότι ούτε τους θεούς οι Έλληνες δεν προσκυνούν! αυτό ήταν το σύνθημα του Κολοκοτρώνη. Έτσι κατακτάς την Ελευθερία!

Πρέπει να διδαχθούν την παράδοση τους, να γνωρίσουν τους εγκαταλελειμένους τόπους της ιστορίας τους.

Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν την σημασία της Αρετής και να γνωρίζουν τις έννοιες: ΕΥΘΥΝΗ, ΑΝΔΡΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΑΙΣΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΓΑΠΗ.

Να γνωρίζουν τα ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ για να καταλάβουν αργότερα και τα ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ.

Να εξοικειωθούν με την φιλοσοφία και την σημασία της και τον ρόλο των Φιλοσόφων μας στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και του Πολιτισμού.

Να γνωρίσουν ότι οι θεοί βρίσκονται μέσα τους και ότι θα φθάσει η στιγμή που θα τους ισορροπήσουν, διότι είναι η χαρά της ζωής!

Την ΓΑΙΑ, πρέπει να σέβονται και να αγαπούν διότι μας έδωσε με τα πλούσια δώρα της ένα όμορφο περιβάλλον για να ζούμε.

Τον ΟΥΡΑΝΟ και όλη την ομορφιά που μας δίνει την ημέρα και την νύχτα και την σοφία του.

Τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ τον σεισίχθων τον δαμαστή των θαλασσών και του υγρού στοιχείου.

Την ΕΣΤΙΑ, η θαλπωρή που μας ενώνει.

Τον ΑΣΚΛΗΠΙΟ που φροντίζει για την υγεία μας.

Τον ΉΦΑΙΣΤΟ που τέχνες κατεργάζεται.

Την ΑΦΡΟΔΙΤΗ που με αγάπη μας γεμίζει και έρωτα για τους ανθρώπους και για όλα τα όμορφα που θέλουμε να φθάσουμε.

Τον ΆΡΗ για να είμαστε μαχητές.

Την ΆΡΤΕΜΗ της ελευθερίας, και της παρθενικότητας της φύσης.

Τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ του φωτός της συνείδησης.

Τον ΔΙΟΝΥΣΟ, της χαράς και του γλεντιού.

Την ΔΗΜΗΤΡΑ της γεωργίας και των αγαθών που μας δίνει η γη.

Τον ΕΡΜΗ τον αιώνιο έφηβο, της σκανδαλιάς, της επικοινωνίας και της γρήγορης σκέψης.

Την ΉΡΑ την ψυχή του σύμπαντος που για την δική μας ψυχή φροντίζει.

Την ΑΘΗΝΑ την αδάμαστη πολεμίστρια, την Σοφία του νου, που πάντα μας συμβουλεύει σωστά με την λογική της.

Τον ΔΙΑ, τον υπέρτατο Νου που διέπει την αρμονία που υπάρχει στο σύμπαν, στην γη και τα έμβια όντα, του Κεραυνού και της Αστραπής που κανένα παιδί δεν πρέπει να φοβάται διότι είναι πηγές ενέργειας και φέρνουν και την γάργαρη βροχή και ότι είναι αντίθετο σε αυτήν την θεία αρμονία είναι υβρί-διο.

Και τέλος αυτό που πρέπει να γνωρίζει ένα παιδί, είναι ότι η Φύση εθέσπισε ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη τον άνθρωπο, με τον άνθρωπο πρέπει να πορεύεται και να ζει μαζί του αρμονικά.

Το κάθε παιδί δεν φέρει καμία ευθύνη για την μελλοντική του διαμόρφωση αφού εξαρτάται αποκλειστικά από τις πληροφορίες που δέχεται από το κοινωνικό του περιβάλλον. Όταν θα πάει σχολείο θα του μάθουν άλλα…πράγματα.Ας μην επαναπαύονται οι γονείς.

Είναι και δική τους ευθύνη το μέλλον του παιδιού τους και έχουν υποχρέωση να αναβαθμίζουν τις γνώσεις των παιδιών τους και γενικά το ανθρώπινο είδος. Η ελληνική γλώσσα είναι ένα ισχυρότατο μέσο διανοητικής διάπλασης και ένας τρόπος να κρατηθεί ζωντανή η σύνδεσή με τους Έλληνες προγόνους μας.



ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!
ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Ιφιγένεια

πηγη: http://thatakoute.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html
kerberos-hellas
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters