Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ;Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγεςΤούρκοι πράκτορες έβαλαν την φωτιά στον Έβρο ; Στο αυριανό Παρόν ένα ρεπορτάζ απο την σκοπιά των γεγονότων επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο!
Γιατί να  καεί ο Έβρος; για να εινα ορατά τα Ελληνικά στρατεύματα ; Για να έχουν πρόσβαση τα Τούρκικα άρματα ;  
Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Έβρο, έχοντας ήδη αποτεφρώσει πάνω από 45 χιλιάδες στρέμματα.
Τώρα ΦΩΤΙΆ αυτήν την χρονική στιγμή στον Έβρο; και να μην ακούσουμε για φιλέτα γης ,οικοπεδοφάγους και τρίχες κατσαρές.  http://trikalagr.blogspot.com/2011/08/blog-post_1898.html#ixzz1WDIkI700

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/08/blog-post_8243.html

Διαγραφή του χρέους ή διάλυση της Ευρώπης

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Μίνι κραχ εξελίσσεται στα διεθνή χρηματιστήρια, με άμεση αιτία τον φόβο εισόδου σε νέα ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, τις απειλές στον ευρωπαϊκό και αμερικανικό τραπεζικό τομέα και την παραμένουσα έντονη αμφισβήτηση της διάθεσης ή δυνατότητας της ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης.
Σε κίνδυνο έχει τεθεί τώρα, και το δάνειο προς την Ελλάδα που αποφάσισε η ΕΕ στις 21 Ιουλίου, μετά την αποκάλυψη της παράξενης, αν μη τι άλλο, συμφωνίας Αθήνας και Ελσίνκι, που ουσιαστικά εξαιρεί τη Φινλανδία από το νέο δάνειο. ‘Ηδη, τρεις ακόμα χώρες της ευρωζώνης ζητούν παρόμοια συμφωνία, δηλαδή εξαίρεσή τους από τον δανεισμό.

Τρύπα στο νερό η συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί
Ως “τρύπα στο νερό” αντιμετωπίστηκε εξάλλου από τις “αγορές” και τους περισσότερους σχολιαστές, η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί. Οι δύο ηγέτες (;) αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το ευρωομόλογο και να διευρύνουν τους χρηματικούς πόρους για το ευρωπαϊκό ταμείο σταθερότητας. Επανέφεραν επίσης το “ξαναζεσταμένο φαί” των προτάσεών τους για σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Μια τέτοια διακυβέρνηση είναι πιθανώς τελείως απαραίτητη, πιστεύουν πολλοί πολιτικοί και οικονομολόγοι, αφού μοιάζει όλο και πιο παράλογη η αρχική απόφαση να φτιαχτεί νόμισμα χωρίς κράτος. Πρακτικά όμως, η διακυβέρνηση που προτείνεται εξαντλείται κυρίως σε ένα είδος “αστυνομίας δαπανών”. Σε απλά ελληνικά, θα γράψουμε στο σύνταγμα ότι δεν πρέπει να κάνουμε χρέη και πρέπει να πληρώνουμε τις τράπεζες στην ώρα τους, όχι όμως τι θα κάνουμε με την ανάπτυξη, τα νοσοκομεία ή την άμυνά μας. Το μόνο σημείο που θεωρήθηκε ενθαρρυντικό είναι η πρόταση για φορολόγηση των συναλλαγών. Πρόκειται για τον φόρο Τόμπιν, ένα δεκάκις χιλιοστό επί της αξίας κάθε συναλλαγής, ακόμα κι αυτό όμως το τελείως περιορισμένο μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί εδώ και μια δεκαετία που συζητείται!
Εκ των πατέρων του ευρώ και της Μαρτίν Ομπρί, υποψήφιας για να είναι υποψήφια των Γάλλων Σοσιαλιστών στις προεδρικές, ο Ζακ Ντελόρ εξέφρασε έντονη ανησυχία για το μέλλον ευρώ και Ευρώπης και ετάχθη υπέρ μιας ενισχυμένης οικονομικής συνεργασίας των κρατών μελών της ΕΕ. Οι προτάσεις Μέρκελ-Σαρκοζί, υπογράμμισε ο κ. Ντελόρ, ως έχουν, δεν θα εξυπηρετήσουν σε τίποτα. Ο κ. Ντελόρ θέλει ομοσπονδοποίηση των χρεών μέχρι ύψους 60% του ΑΕΠ, με την έκδοση των ευρωομολόγων, γιατί “αν δεν το κάνουμε οι αγορές θα εξακολουθήσουν να αμφιβάλλουν”. Κατά τον πρώην επικεφαλής της Κομισιόν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι εκτός πραγματικότητας: “Πως μπορεί να πιστεύουν ότι οι αγορές θα πιστέψουν στις υποσχέσεις της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, στις 21 Ιουλίου, αν πρέπει να περιμένουν τα τέλη Σεπτεμβρίου για να μετασχηματισθούν σε πράξεις;”

Ο φαύλος κύκλος λιτότητας και ύφεσης
‘Oχι μόνο δεν καλοκαταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους της ευρωζώνης, αλλά και ο τρόπος που βρήκαν για να το κάνουν παροξύνει το βαθύτερο πρόβλημα της ύφεσης, πιστεύουν τώρα όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι, σχολιαστές και πολιτικοί. Στο χθεσινό κύριο άρθρο τους, με τον τίτλο “Η λάθος ιδέα”, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι, ακόμα και τώρα, με μια ύφεση χειρότερη από αυτή του 2008 να χτυπάει την πόρτα μας, “οι ηγέτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού μοιάζουν αποφασισμένοι να ακρωτηριάζουν τις δημοσιονομικές πολιτικές – το κύριο εργαλείο που μπορεί να αυξήσει τις δουλειές, την καταναλωτική ζήτηση και την οικονομική μεγέθυνση – με μια τρομερή αφοσίωση στην σκληρή λιτότητα…Μια πιο πραγματική (από την αμερικανική) απειλή χρεωκοπίας στοιχειώνει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, γιατί υποχρηματοδοτούμενα σχέδια σωτηρίας με τιμωρητικούς όρους καθιστούν αδύνατο στις χώρες που χρωστάνε να αναπτυχθούν αρκετά γρήγορα για να αποπληρώσουν τα χρέη τους. .. Τα μεγάλα χρέη είναι πραγματικό, μακροχρόνιο πρόβλημα. Αλλά η καθοδική ευρωπαϊκή τροχιά μπορεί να αντιστραφεί μόνο αν οι κυβερνήσεις τόσο των πιστωτών, όσο και των χρεωστριών χωρών, ξοδεύουν περισσότερο βραχυπρόθεσμα για να βάλουν τον κόσμο πίσω στη δουλειά και τους καταναλωτές να καταναλώνουν…Πανικόβλητοι από τη ρευστότητα των αγορών και υπό την πίεση της Καγκελλαρίου Μέρκελ οι ηγέτες της Ευρώπης έκαναν μια άσχημη κατάσταση χειρότερη συνταγογραφώντας λιτότητα παντού. Τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά σαφή. Η μεγέθυνση σταματάει στην Ευρώπη. Αυτό είναι αλήθεια ακόμα και για τη Γερμανία, όπου οι εξαγωγικές της αγορές μειώνονται και η εσωτερική ζήτηση αποτυγχάνει να τις υποκαταστήσει. Η Γερμανία αναπτύσσεται τώρα με ένα αναιμικό 0,1% και η ευρωζώνη μόνο με 0.2%. Στο μεταξύ, ο πανικός της αγοράς χρέους πέρασε από τις μικρές οικονομίες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ισπανίας, Ιταλίας, ακόμα και της Γαλλίας. Μόνο ο δανεισμός εκτάκτου ανάγκης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απομακρύνει νέους φόβους χρεωκοπίας, κανείς όμως δεν ξέρει πόσο χρόνο μπορεί να τα κάνει αυτά η ΕΚΤ χωρίς βοήθεια από ευρωομόλογα και ένα καλύτερο ταμείο χρηματοπιστωτικής διάσωσης… Ενώ οι ρυθμοί της κρίσης επιταχύνονται, πιο φωτισμένες φωνές αγωνίζονται να ακουστούν…Εκλογές πλησιάζουν στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες…Οι εκλογείς και στις δύο ακτές του Ατλαντικού πρέπει να ζητήσουν από τους ηγέτες τους περισσότερα από τον συνεχιζόμενο αυτόματο πιλότο της λιτότητας”
Δεν είναι μόνο οι Νιου Γιορκ Τάιμς. Επιτέλους φορολογείστε μας, γράφει ο μεγαπλούσιος Γουώρεν Μπάφετ! Κι αν ο Μωρίς Λεβί, πρόεδρος της γαλλικής Ενωσης Ιδιωτικών Εταιρειών, επιμένει στον περιορισμό των ελλειμμάτων, αναγνωρίζει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη φορολόγηση των πιο ευνοημένων. Η ανάπτυξη, όχι η λιτότητα θα μας βγάλει από την κρίση, υποστηρίζει ο Τζόζεφ Στίγkλιτς, ενώ ακόμα και η Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί ότι η υπερβολική λιτότητα στους προϋπολογισμούς θα στανματήσει την ανάπτυξη.

Διαγραφή χρεών ή διάλυση της Ευρώπης
‘Aλλοι, όπως ο Rogoff του Χάρβαρντ, βάζουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι, ζητώντας μορατόριουμ ή και διαγραφή χρεών, ενώ ο Γκαλμπρέιθ ζητάει κανονική επιστροφή στον κεϋινσανισμό, πολλοί Γάλλοι όπως ο Τοντ ευρωπαϊκό προστατευτισμό. Ακόμα κι ο Σόρος, ίσως γιατί δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει, προτείνει την απαγόρευση των χρηματοπιστωτικών παραγώγων!
Τέτοιες ιδέες όμως προσκρούουν, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ιδεολογική ορθοδοξία του νεοφιλελευθερισμού και, πιο πρακτικά, στην τεράστια επιρροή του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην πολιτική τάξη Ευρώπης και Αμερικής. Η επιμονή όμως στην παρούσα “συνταγή”, που επιδιώκει να μη θιγούν καθ’ ουδένα τρόπο οι κάτοχοι χρήματος, διακινδυνεύει μια μεγάλη ύφεση και κοινωνικές εξεγέρσεις, ενώ θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ΕΕ.
‘Hδη, ο Ουγγροεβραίος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος και ο άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ευρώπη Otmar Issing, έθεσαν θέμα εξόδου της Ελλάδας ή και της Πορτογαλλίας από την ευρωζώνη, μια ιδέα που βρίσκει σύμφωνο τον Ζινν, εκπρόσωπο του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού. Στη Γαλλία, οι (μετα)φασίστες της Μαρίν Λεπέν επιτίθενται σε ευρώ και Ευρώπη, επιδιώκοντας να εκφράσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια, την ώρα που τα στελέχη της αριστεράς συνεχίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, σε πλήρη αναντιστοιχία με την ανησυχία της πολιτικής τους βάσης.
Αλλά είναι σήμερα σαφές ότι μόνο στα ελληνικά και πορτογαλλικά προβλήματα δεν μπορεί να αποδοθεί η παγκόσμια κρίση. Γι’ αυτό και η συζήτηση για έξοδο των πιο αδύναμων χωρών, μπορεί απλά να υποκρύπτει μια πραγματική στόχευση διάλυσης της ΕΕ. Οι αγορές θα προτιμούσαν μικρά, αλληλοανταγωνιζόμενα κράτη, υποχείρια του χρηματιστικού κεφαλαίου και ορισμένοι, ίσως, θεωρούν ότι η διάλυση του ευρώ μπορεί να είναι η μόνη λύση για την αποκατάσταση της νομισματικής κυριαρχίας του δολλαρίου και δι’ αυτής, της δυνατότητας μελλοντικής χρηματοδότησης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Konstantakopoulos.blogspot.com
Kόσμος του Επενδυτή, 20.8.2011
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_1808.html

Μύθος η παντοδυναμία του τουρκικού Στρατού

ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑκαι στο Διαδίκτυο ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν συνομιλία που πρώην αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Ισίκ Κοσανέρ, με τους επιτελείς του για την κακή κατάσταση των δυνάμεων που μάχονταν εναντίον του ΡΚΚσε επιχειρήσεις στο Τούντζελι πριν 13 μήνες, έχουν προκαλέσει σάλο στην Τουρκία όσον αφορά το ηθικό και τη γενικότερη κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων.


Ο εκδότης της Ραντικάλ, Εγιούπ Τζιαν, σε άρθρο γνώμης υποστηρίζει ότι μπορεί ο Κοσανέρ να έχει επιλέξει τη σιωπή ελπίζοντας ότι το θέμα θα ξεχαστεί, όμως ο Στρατός δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, σε μια συγκυρία μάλιστα που έχει αναζωπυρωθεί ο πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας», όπως αναφέρει σχετικά με τις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ. Ο Κοσανέρ, προσθέτει, πρέπει να πάρει θέση και είτε να απορρίψει ως χαλκευμένη την σχετική ηχογράφηση ή, αν η ηχογράφηση είναι αυθεντική, να μεταβεί χωρίς καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη και να αποκαλύψει τις φοβερές αλήθειες που γνωρίζει.

Ο αρθρογράφος της Μιλλιέτ, Μεχμέτ Τεζκάν, χαρακτηρίζει ανησυχητικό το περιεχόμενο των εξομολογήσεων του Κοσανέρ, διότι, όπως γράφει, ο πρώην αρχηγός παραδέχεται ότι ο τουρκικός Στρατός δεν είναι κατάλληλος για τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας».

Περισσότερο ανησυχητικό από το περιεχόμενο, ωστόσο, θεωρεί το γεγονός της δημοσιοποίησης των εξομολογήσεων του Κοσανέρ, υποστηρίζοντας ότι είναι είτε προϊόν υποκλοπής με εξελιγμένο εξοπλισμό, οπότε εγείρονται ερωτηματικά για τη ασφάλεια των στρατιωτικών μυστικών, είτε ότι κάποιος αξιωματικός που ήταν παρών στην συνάντηση ηχογράφησε τον Κοσανέρ εν αγνοία του.

Η εφημερίδα Σταρ αναφέρει ότι σύμφωνα με ειδικούς, οι διαδικτυακές εξομολογήσεις του Ισίκ Κοσανέρ σηματοδοτούν ένα «τέλος εποχής» στον τουρκικό Στρατό, καθώς έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση και εγείρονται ερωτηματικά για την αποδοτικότητα του Στρατού στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» τα τελευταία 30 χρόνια. Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης του στρατεύματος ώστε να αποκατασταθεί ο σεβασμός προς την ιεραρχία.
http://www.philenews.com/digital/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_4110.html

Λογοκρισία της CIA σε υπό έκδοση βιβλίο

Η CIA ζήτησε από έναν εκδοτικό οίκο να προβεί σε εκτεταμένες περικοπές του περιεχομένου ενός βιβλίου που ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της πριν και μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το βιβλίο, μια αφήγηση των απομνημονευμάτων του Άλι Σούφαν, πρώην πράκτορα του....
FBI, τιτλοφορείται The Black Banners: The Inside Story of 9/11 and the War Against Al-Qaeda ("Τα Μαύρα Λάβαρα: Η Ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου από Μέσα και ο Πόλεμος Εναντίον της αλ Κάιντα"). Σχεδιάζεται να εκδοθεί τον επόμενο μήνα και σταχυολογεί τις εμπειρίες του από πολλές σημαντικές έρευνες για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Στο βιβλίο του, ο Σούφαν υποστηρίζει πως η CIA συνέβαλε καθοριστικά στο να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία να αποτραπεί η συνωμοσία για την διάπραξη των επιθέσεων του 2001, διότι δεν διαβίβασε πληροφορίες στο FBI σχετικά με δυο από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου που ζούσαν στο Σαν Ντιέγκο. Ακόμη, επικρίνει τις σκληρές τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιήθηκαν σε υπόπτους ως τρομοκράτες, χαρακτηρίζοντάς τις αντιπαραγωγικές και ανώφελες.

Ο εκδοτικός οίκος WW Norton and Company ανακοίνωσε πως πρόκειται να εκδώσει το βιβλίο με τις τροποποιήσεις που αξιώνει η CIA.

http://www.newsbomb.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/08/cia.html

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ


«ΕΝΤΟΛΗ» ΟΛΙ ΡΕΝ ΕΝΩ Η ΑΞΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ ΚΑΙ ΟΛΘ.
Με την κυνική διευκρίνιση «πουλήστε όσο όσο» οι Βρυξέλλες απαντούν στο αίτημα της Αθήνας για μετάθεση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων του Δημοσίου.
Τελευταία, η ελληνική πλευρά, επικαλούμενη την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και της δραματικής απαξίωσης των εταιρειών, προσπαθεί να τραβήξει πίσω τη διάθεση μετοχικών μεριδίων ευελπιστώντας σε βελτίωση του κλίματος στις αγορές.
Εύλογο το αίτημα και λογική η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς, μόνο που φαίνεται να υπολογίζει χωρίς το... δανειστή. Και οι βουλές γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες όσο μειώνεται η χρηματιστηριακή αξία των καλούμενων «ασημικών του Δημοσίου». 
Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Νίκου Χουντή -ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας. «Η Επιτροπή γνωρίζει» αναφέρεται στην απαντητική επιστολή (Ε-006953/2011-25/8) «ότι πρόσφατα έχει αρχίσει να υποχωρεί η αξία ορισμένων από τα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μεταβίβαση στον ιδιωτικό τομέα». Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως «σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδωτικοποιήσεων»...

Πρακτικά αυτό σε όρους αγοράς, με βάση τις χρηματιστηριακές τιμές, σημαίνει πως εάν ο στόχος των εσόδων δεν επιτυγχάνεται μέσω της διάθεσης ενός ποσοστού, τότε θα πρέπει να ξεπουληθεί περισσότερη δημόσια περιουσία. Ή ακόμη να αναθεωρηθεί ο αρχικός προγραμματισμός που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο και να επισπευσθεί η διάθεση μετοχών αλλά και η ίδια η διαδικασία.
Η ξεκάθαρη απάντηση του Ολι Ρεν έρχεται σε μία συγκυρία που το Χ.Α. έχει βουλιάξει χαμηλότερα και των 900 μονάδων, τη στιγμή που η μετοχή της ΔΕΗ έχει διορθώσει περίπου 42% μέσα σε μόλις ένα μήνα, ενώ καθημερινά παρατηρούνται περίεργες συναλλαγές που διευκολύνουν την υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος των εταιρειών ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ, ΟΛΘ. Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση η ελληνική πλευρά, καθώς στο ταμείο υπάρχουν μόνον 390 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εισπράξει 1,7 δισ. και συνολικά 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου.
Ο Ευ. Βενιζέλος έχει αφήσει να εννοηθεί πως ο στόχος του τρίτου τριμήνου θα καλυφθεί με τα έσοδα από την επέκταση της άδειας μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, την παραχώρηση της άδειας για τα φρουτάκια, καθώς και την επέκταση της σύμβασης για τη λειτουργία-εκμετάλλευση του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Και αν ο στόχος του τριμήνου μπορεί να φαίνεται εφικτός με την προϋπόθεση πως θα υλοποιηθούν όσα σχεδιάζει εναλλακτικά η κυβέρνηση, ωστόσο θα μένει μία... μαύρη τρύπα 3,3 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου. Δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας στις διεθνείς αγορές και της ακόμη πιο μεγάλης διόρθωσης των τιμών στο ελληνικό Χρηματιστήριο, οι θέσεις της Ε.Ε. υποχρεώνουν την Αθήνα να αναζητήσει άμεσα επιπλέον πηγές εσόδων.
Γι' αυτό επιχειρηματικοί κύκλοι θεωρούν εξαιρετικά αμφίβολο εάν τελικά η κυβέρνηση καταφέρει να μεταθέσει για ευθετότερο χρόνο τη διάθεση μειοψηφικών ποσοστών της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ που αρχικά είχε προγραμματίσει για το τρίτο τρίμηνο.
Κατά την εκτίμηση των ίδιων πηγών στον αέρα είναι ακόμη και τα ποσοστά που τελικά θα χρειαστεί να πουληθούν σε ιδιώτες για να καλυφθούν οι... τρύπες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση κινδυνεύει να υποχρεωθεί να παραχωρήσει ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που προϋπολόγιζε.
Είναι σαφές πως την Ε.Ε. και τους δανειστές -που καθιστούν σαφείς τις προθέσεις τους σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται- ελάχιστα τους απασχολεί πόσο έχει απαξιωθεί η ΕΥΑΘ, ο ΟΛΘ, πόσω μάλλον η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.
Απεναντίας φαίνεται πως η κατάρρευση των αξιών ανοίγει περισσότερο τη... βουλιμία τους για την εξασφάλιση ακόμη μεγαλύτερων μεριδίων σε υποδομές, επικοινωνίες, ενέργεια, μεταφορές σε όσο πιο φτηνές τιμές μπορούν.
Δεν είναι τυχαίο πως οι Γερμανοί έχουν ενισχύσει τη συμμετοχή τους στον ΟΤΕ (στο 40%) σε περίοδο χρηματιστηριακής κατάρρευσης, μειώνοντας σημαντικά το μέσο όρο κτήσης, ενώ μετά την τελευταία αγορά του 10% από την Deutsche Telekom η μετοχή του Οργανισμού έχει εξαϋλωθεί. Είναι επίσης ενδεικτικό, πως εδώ και εβδομάδες η αποτίμηση της ΔΕΗ χάνει κατά μέσο όρο 50-60 εκατ. ευρώ κάθε εβδομάδα. Μάλιστα στα μέσα Αυγούστου η χρηματιστηριακή απαξίωση της επιχείρησης ήταν τόσο κραυγαλέα, που προκάλεσε μέχρι την αντίδραση του Συνδέσμου των Χρηματιστών/ΣΜΕΧΑ αλλά και άλλων φορέων.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_7206.html

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

anti-ntp: Αξίζει να διαβαστεί...

Γράφει ο Βάνος
Τετάρτη..Είμαστε στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου. Οι μπάτσοι κάνουν προσπάθεια να ωθήσουν τον κόσμο προς τα κάτω από την Βασιλέως Γεωργίου χωρίς αποτέλεσμα..Τα δακρυγόνα διαλύονται λόγω του αέρα που μάλιστα ωθεί τα ντουμάνια προς τηβουλή....

Ο κόσμος υποχωρεί μόλις 20-30 μέτρα και επιστρέφει σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Μετά από την πρώτη κιόλας υποχώρηση, ακούγονται τα πρώτα τακ-τακ από τις πέτρες στις ασπίδες των ΜΑΤ. Μα από πού ξεφύτρωσαν αυτοί; Πριν μόλις 10-15 λεπτά ήμαστανστην πάνω γωνία της ΒΓ και ούτε κουκουλοφόροι ούτε τίποτα. Μετά από 4-5 αποτυχημένες προσπάθειες για να διώξουν τον κόσμο τα ΜΑΤ κάνουν ντου πεζή με ταυτόχρονη ρίψη δακρυγόνων .Κάποια σκάνε 10-15 μέτρα από το κάτω άκρο της ΒΓ . Ο καπνός σηκώνεται στον αέρα κάθετα και μία ριπή αέρα τον ρίχνει κάτω, ακριβώς εκεί που ήμουν εγώ με τους φίλους μου.Αρχίζει η εσπευσμένη υποχώρηση κατά μήκος της Σταδίου. Αυτή την έφαγα γερά, μάλλον πιο γερά από οποιαδήποτε άλλη φορά όλες αυτές τις μέρες, και παρά το ότι την προηγούμενη ήμουν ακριβώς μπροστά από τη βουλή όταν πέσαν τα δακρυγόνα στο κέντρο της Αμαλίας. Δεν έχω βάλει μαλόξ στο πρόσωπο και δεν έχω παρά μια χάρτινη μάσκα μπογιατζή του 0,2€ στην τσέπη – αρνούμαι να δεχτώ ότι πρέπει να μασκαρευτώ για να διαδηλώσω. Ο κόσμος υποχωρεί βιαστικά βήχοντας , βρίζοντας, μερικοί ξερνάνε. Ο καπνός –με τη βοήθεια του αέρα – μας ακολουθεί και μας ωθεί σε βήμα επικίνδυνα ταχύ. «Ψυχραιμία – μη βιάζεστε-παιδιά, αργά» Το μάτι μου πέφτει φευγαλέα σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Μαλόξ στο πρόσωπο, και η γυναίκα κρατάει στη μύτη της ένα μαντηλάκι, από κείνα τα υφασμάτινα με τα αρχικά μας που και η δικιά μου γιαγιά μας έφτιαχνε όταν ήμασταν παιδιά. Οσύζυγος περπατάει αγέρωχος κρατώντας την αγκαζέ , χωρίς καμία προφύλαξη πέρα από το μαλόξ και κοιτάζοντας σιωπηλός κάτω. Τα μάτια μου έχουν σχεδόν κλείσει και δακρύζουν σε βαθμό που δυσκολεύομαι να δω που πηγαίνω. Η αναγούλα, η δυσκολία στην αναπνοή και η ζαλάδα με κάνουν να συνειδητοποιήσω ότι ενδέχεται να λιποθυμήσω. Κοιτάζω πίσω προσπαθώντας να δω που είναι οι φίλοι μου. Πρέπει να κρατηθώ , αρχίζω να ρίχνω χαστούκια στον εαυτό μου. Κουράγιο, η πλατεία Κολοκοτρώνη είναι κοντά και θα κάνουμε αριστερά να αναπνεύσουμε λίγο καθαρό αέρα.

Νοιώθουμε εξευτελισμένοι, ταπεινωμένοι. Τα μάτια μας καρφωμένα στο σημείο απ’όπου ήρθαμε, αφουγκραζόμαστε τα τεκταινόμενα περιμένοντας να γυρίσουμε. Οι μπάτσοι όμως κατέβασαν ομάδες των 5-10 ατόμων στους κάθετους δρόμους για να αποτρέψουν ακριβώς αυτό. Στη συμβολή αυτών των δρόμων με τη Σταδίου, η «εμπροσθοφυλακή» παίζει πάλι πετροπόλεμο. Σα να μη φτάνει αυτό, ανάβουν και μια φωτιά στη μέση του δρόμου -στην πλευρά της πλατείας Κολοκοτρώνη προς το Σύνταγμα- με ξύλινα παρτέρια που καλύπτει το μισό του πλάτους του δρόμου και κάνει επικίνδυνη έως αδύνατη την επιστροφή του κόσμου. Κουκουλομασκοφόροι ξηλώνουν τα μάρμαρα από την ΑΤΕ. Μία κυρία φωνάζει «σταματήστε τους, δε βλέπετε τι κάνουν» ξανά και ξανά, μέχρι που έναπαλικάρι –χωρίς κουκούλα – ουρλιάζοντας λέει «τι θες να κάνουμε κυρία μου, δεν βλέπεις τι μας κάνουν , τι θες να τους πετάξουμε;» Το ίδιο σκηνικό όλες αυτές τις μέρες το ζήσαμε όλοι ξανά και ξανά. Επίθεση ΜΑΤ , υποχώρηση , επιστροφή – μέχρι που κάποια στιγμή η επιστροφή δεν κατέστη δυνατή.. Όσο αποφασισμένος και να είσαι, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα άρμα με τις γροθιές σου.

Κοιτάζω την Τράπεζα της Ελλάδος και αναρωτιέμαι αν ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται μπροστά στην παντελώς απροστάτευτη μισή αιτία του κακού. Η κορυφή του όγκου του πλήθους έχει σταματήσει περίπου στα μέσα της πλατείας Κολοκοτρώνη. Από κει και πίσω, λαός όσο φθάνει το μάτι σου , ίσαμε την Ομόνοια. Κοιτάζω αυτό τον κόσμο..Ρούχα φθηνά , τσαλακωμένα, ιδρώτας, πρόσωπα γεμάτα ένταση και οργή. Άνθρωποι απλοί, μεροκαματιάρηδες ,μικροεπαγγελματίες, εργάτες, άνεργοι, φοιτητές και πιτσιρικάδες. Συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι που ούτως ή άλλως τα ΄βγάζαν δύσκολα πέρα , και τώρα αντί να πηγαίνουν τα εγγονάκια τους βόλτα στο πάρκο, βρέθηκαν με μαλόξ στα μούτρα, αντιμέτωποι με τους μισθοφόρους της δημοκρατορίας, πολλοί απ’αυτούς πιθανόν όχι για πρώτη φορά. Κοντολογίς…Λαουτζίκος.. Όλοι αυτοί που οι «μιγάδες της νεοελληνικής ιστορίας» του Βεργίδη περιφρονούν σαν όχλο , αλλά που είναι όμως κατ’αυτόν οι πραγματικοί θεματοφύλακες του Ελληνισμού, αυτοί που κάθε φορά με τον τίμιο αγώνα τους θα διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια του λαού μας όταν οι μιγάδες θα την έχουν κάνει για το Κάιρο ή θα πολεμούν το σύστημα «εκ των έσω» μη αποποιούμενοι όμως των προνομίων τους. Κοιτάω αυτόν ακριβώς τον κόσμο, νοιώθοντας ότι δεν υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που θα ήθελα περισσότερο αυτή τη στιγμή να βρίσκομαι.. Εδώ που βρίσκομαι θυμάμαι τα βιβλία του Νίκου Βεργίδη, που αν κάνεις το λάθος και αφήσεις την αιρετικότατη –αλλά και μελετημένη – οπτική του να εισχωρήσει στο οικοδόμημα της σκέψης σου, θ’αρχίσει να στη ροκανίζει απ’τα θεμέλια, για να μην πω ότι θα στα κάνει γης μαδιάμ.

Όμως δεν έχουμε καμία τύχη..Όλη μας η ελπίδα είναι να ξαναγυρίσουμε στην πλατεία, να μην αφήσουμε να μας πάρουν αυτό το χώρο λες και είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο του κόσμου, του οποίου οι κατάληψις θα σημάνει την ολοκληρωτική νίκη. Βαθειά μέσα μας ξέρουμε ότι είναι μάλλον ανώφελο, αλλά ονειρευόμαστε να είμαστε εκεί όταν θα βγαίνουν οι σύγχρονοι μιγάδες ούτως ώστε να τους ρίξουμε από απόσταση αναπνοής μια βροντερή γιούχα, λες και πρόκειται για μία βόμβα μεγατόνων την οποία πασχίζουμε να ξεφορτώσουμε πάνω στον εχθρό. Οι προστάτες τους όμως είναι πολύ πιο δυνατοί από εμάς , άσε που δεν είναι καν άνθρωποι αφού είναι όλοι ίδιοι σα δυο σταγόνες νερό, δεν έχουν πρόσωπα και έκφραση-μόνο κράνη και μάσκες- ούτως ώστε να δούμε τα αποτελέσματα των νοηματικών και λεκτικών μας όπλων στα μούτρα τους.

Η αδυναμία μας γιγαντώνει την οργή. «Μόνο με όπλα θα φύγουν αυτοί» ακούω από πίσω μου. «Δεν καταλαβαίνουν τίποτα». «Να’χαμε ένα MG3 στημένο εκεί πάνω..» «Αυτοί είναι ζώα» « Τι να κλάσουν οι πέτρες; Εδώ θέλει αντάρτικο..» Και γω αντίστοιχες σκέψεις κάνω..Εγώ που σέβομαι και τον τελευταίο σπόρο ζωής πάνω σ’αυτόν τον πλανήτη, φαντάζομαι τον εαυτό μου να πυροβολεί ένα ανθρώπινο όν με μάνα και πατέρα και παιδιά, και η εικόνα –προς έκπληξή μου- δεν μου φαίνεται και τόσο αποκρουστική. Θυμάμαι ξαφνικά τον λόγο που η πλατεία λέγεται πλατεία Κολοκοτρώνη όταν κάποια στιγμή σηκώνω λίγο τα μάτια μου και συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι δύο μέτρα πίσω από το άγαλμα του γέρου πάνω στ’άλογό του. «Μήπως ήλθε η ώρα;..» αναρωτιέμαι, και είμαι σίγουρος ότι πολλοί εκείνη τη στιγμή μέσα σε αυτό το πλήθος έχουν δώσει ήδη την απάντηση.

Μαθαίνουμε ότι τα ΜΑΤ στην πλατεία έκαναν κίνηση λαβίδα ( κάτι που ποτέ δεν είχαν κάνει έως τώρα αφού πάντα αφήνουν μία διέξοδο προς την οποία απωθούν τον κόσμο ) και ωθούν τον κόσμο προς τα σκαλοπάτια , κάτι το αδιανόητα επικίνδυνο. Ο κόσμος που είτε από επιλογή είτε από τύχη βρέθηκε εκεί, τρώει το ξύλο της χρονιάς του.

Βλέπω τις ειδήσεις της ημέρας..Αν δεν είχα ηρεμήσει εν τω μεταξύ και δεν είχα κάνει τις σκέψεις που είχα κάνει καθώς γύριζα, θα περίμενα ότι με όλα αυτά που έγιναν θα είχε πέσει η κυβέρνηση , ή έστω θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός δημοσίας τάξης ( προστασίας του πολίτη και τρίχες κατσαρές ), ότι η αντιπολίτευση θα είχε χαλάσει τον κόσμο κλπ κλπ .Δεν εκπλήσσομαι όμως ότι τίποτα απ’όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Αντιθέτως.. Παρεμπιπτόντως, διαβάζω τώρα τελευταία: «Τα έχουν κάνει πάνω τους», «Τρέμουν την οργή του λαού» , «ξέρουν ότι πλησιάζει το τέλος και έχουν πανικοβληθεί» Όσοι τα γράφουν αυτά, μάλλον τις ευχές τους εκφράζουν, ή άντε αυτά που εισπράττουν από τα βουλευτάκια, όχι από την ηγεσία.Την επόμενη μέρα καθώς γυρνώ από τη Βούλα το βράδυ, βλέπω στα φανάρια της Γλυφάδας ίσαμε 50 –χωρίς υπερβολή- μηχανές και αντίστοιχο αριθμό δελτάδων. Τόσοι πολλοί που ήταν, νόμισα ότι γίνεται κάποια διαδήλωση. «Ε, αν μετά τα βόρεια προάστια ξεσηκώθηκε και η Γλυφάδα, τότε έχουμε ελπίδες..» σκέφτηκα χαμογελώντας. Αργότερα έμαθα ότι ο «πανικοβεβλημένος» πρωθυπουργός ήθελε να πάει να φάει ψαράκι, και γι αυτό κινητοποίησε τη μισή αστυνομία. Αντιθέτως λοιπόν.., αυτό που είδα την Τετάρτη απ’τη βουλή, ήταν έξτρα προκλητικότητα, χλεύη, υποκρισία και φυσικάψέματα, πολλά και εξοργιστικά ψέματα. «Μας εξωθούν στα όπλα ..» σκέφτηκα. Είναι προφανές ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν , και ξέρουν ότι θα υπάρξουν και άνθρωποι μέσα σε όλο αυτό τον κόσμο που δεν θα σκεφτούν απλώς την προσφυγή στα όπλα, αλλά θα το κάνουν και πράξη, ή εν πάσι περιπτώσει το ελπίζουν. Μας εξωθούν με κάθε δυνατό τρόπο στα άκρα, ακόμα και με την άρνησή τους να μας ακούσουν έστω μία φορά να τους γιουχάρουμε. Γι αυτό αδειάζουν οι μπάτσοι την πλατεία κάθε φορά με τόση σχολαστικότητα και επιμέλεια .Έτσι , να μας κάνουν να χάσουμε κάθε λογική, να λειτουργήσουμε ενστικτωδώς όπως λειτουργεί κάθε ζωντανό όν σε αυτό τον πλανήτη που δέχεται επίθεση. Να σκάσουμε βρε αδερφέ από την οργή και την ανημποριά στην οποία μας οδηγούν οι ειρηνικές διαδηλώσεις, να πούμε «φτάνει πια!..»

Ας δούμε λοιπόν τι πιθανότητες για ένοπλο αγώναυπάρχουν. Εννοείται ότι αφού μας εξωθούν εκεί, θα έχουν λάβει και τα μέτρα τους. Θέλουν ντε και καλά να μας αντιμετωπίσουν στο γήπεδό τους, και με τα όπλα που θα διαλέξουν αυτοί.

1-
Η ποιο λογική/παράλογη αντίδραση: Κάποιος / κάποιοι που τα έχουν πάρει στη κράνα , ( πιθανότατα Κρητικοί για τους οποίους θα είναι ευκολότερο να βρουν όπλα ) βρίσκουν μερικά αυτόματα και στην επόμενη πορεία, σε κάποια ευκαιρία γαζώνουν πέντε-δέκα μπάτσους. Οι μπάτσοι απαντούν ασύμμετρα – αλλά και με πανικό αφού θα είναι δύσκολο να αντιληφθούν από πού τους έρχονται τα πυρά – όπως συνηθίζουν , και ακολουθεί λουτρό αίματος με δεκάδες /εκατοντάδες νεκρούς διαδηλωτές . Πιο ονειρικό σενάριο για αυτά τα αδίστακτα ανθρωπάρια που μας κυβερνούν δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Είναι σημαντικό να υπάρξουν ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ , ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ( Το ακούτε αυτό κύριοι των ΜΑΤ που εκτελείτε διαταγές;) για να μην αποδοθεί το όλο επεισόδιο σε ασύμμετρη κρατική βία .Για να μην γράφω τα ίδια, αντιγράφω από ένα σχόλιο μου προ μερικών ημερών:

Ο Πρώτος που θα κάνει την τρέλα να κατεβάσει οτιδήποτε στην πλατεία, ( ο νοών νοήτω) ή θα κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ( και πάλι ο νοών νοήτω ) που θα συνδέεται με αυτήν, θα γραφτεί στην ιστορία ως ο πιο βλάξ πατριώτης που υπήρξε ποτέ..Την άλλη μέρα ( ή ίσως και την άλλη ώρα ) θα έχει γεμίσει η Αθήνα με άνδρες της Φρόντεξ με τα οπλοπολυβόλα υπό χείρας, πιθανόν και με στολές Ελλήνων αστυνομικών. Με τον ίδιο τρόπο θα φυλάσσονται και υπουργεία , σπίτια και πολιτικά γραφεία υπουργών κλπ.Τέρμα οι πορείες, τέρμα οι συγκεντρώσεις φυσικά.. για λόγους ασφαλείας. Σαν να βλέπω μάλιστα τον σιχαμένο να μιλάει στο βήμα της βουλής με το ψευτοτσαμπουκαλίδικο ύφος και να λέει χτυπώντας το χέρι στην έδρα: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν τη δημοκρατία μας και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τη διαφυλάξουμε.Θα σώσουμε αυτή τη χώρα από την τρομοκρατία..”

..Κατά το θα σώσουμε αυτή τη χώρα από χρεοκοπία. Η κυβέρνηση θα βρει την ευκαιρία να επικαλεστεί το άρθρο 48 του συντάγματος και να κυρήξει τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, με τη συνακόλουθη ανάκληση δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Οι πάντες στο κυβερνών κόμμα –αλλά και σε άλλα- θα καλωσορίσουν με μεγάλη ανακούφιση τον -στην ουσία του- στρατιωτικό νόμο. Τέρμα οι γιούχες όταν θα πηγαίνουν στα γραφεία τους ή όταν θα κυκλοφορούν στο δρόμο. Κάθε γωνιά και ένας αστυνόμος οπλισμένος σαν αστακός. Ονειρεμένηκατάσταση..Η δημοκρατία θριάμβευσε! Βόλτες, ψαροφαγία ,γλέντια και μακαρονάδες … χωρίς βαρκάδες.Ζωάρα!

Όποιος έχει σκεφτεί να κάνει κάτι τέτοιο, ας το ξεχάσει καλύτερα. Είναι προετοιμασμένοι άριστα γι αυτό , ακόμα και για περίπτωση κατάληψης της βουλής. Δεν διαβάζουμε μόνο εμείς ιστορία..Διαβάζουν και αυτοί. Τα παραπάνω θα δυσχεράνουν σε ασύλληπτο βαθμό την ανακατάληψη της χώρας μας και πάντως σε καμία περίπτωση πριν την ολοκληρωτική της καταστροφή και το ξεπούλημα των πάντων. Το επόμενο βήμα της αντίστασης πλέον, θα είναι φυσικά αυτό που πολλοί μπορεί να υποστηρίζουν και σαν πρώτη επιλογή, δηλαδή:

Αντάρτικο πόλεων: Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία των μεγάλων οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό(Baader Meinhof, BrigateRosse,17N κλπ) ξέρει πολύ καλά ότι επί της ουσίας δεν πέτυχαν τίποτα απολύτως. Τίποτα προς όφελος του λαού εννοώ, αντιθέτως πέτυχαν πολλά προς όφελος αυτών εναντίον των οποίων –υποτίθεται ότι -αγωνισθήκαν. Το ποιο προφανές είναι ότι η δράση τους οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη καταστολή, σε βαθμό που ο κόσμος άρχισε να πιστεύει -πιθανόν δίκαια σε αρκετές περιπτώσεις – ότι είναι έμμισθοι υπάλληλοι της εξουσίας. Είναι προφανές ότι τέτοια κινήματα λειτούργησαν ως σφουγγάρι για την απορρόφηση της λαϊκής οργής, είτε το έκαναν σκόπιμα είτε όχι. Την εξουσία πάντως την υπηρέτησαν άριστα , βγάζοντας από τη μέση πολλούς που θα ήθελε η ίδια να βγάλει. Οι ερυθρές ταξιαρχίες για παράδειγμα απήγαγαν τον Aldo Moroκαι βρέθηκαν στη θέση του να μην ξέρουν τι να τον κάνουν αφού αντελήφθησαν ότι η εξουσία στην ουσία τους τον παρέδωσε ιδία βουλήσι και δεν τον ήθελε πίσω με τίποτα.

Σε τέτοιες οργανώσεις, πολύ συχνά παρεισφρύουν πράκτορες που οδηγούν τα πράγματα προς κατευθύνσεις που συμφέρουν την εξουσία, και όχι το λαό. Ενδιαφέρον έχει επίσης και το άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού σχετικά με τους Βαρδινογιάννηδες και τη 17Ν.

Το συμπέρασμα είναι μία απ’τα ίδια με το προηγούμενο: «Καλά του ‘κάναν» θα λέει ο λαός μετά από κάθε πετυχημένη ενέργεια, αλλά αποτέλεσμα ουδέν. Η δε προβοκάτσια θα πέφτει σύννεφο. Μια βόμβα για παράδειγμα που θα σκάσει και θα πεθάνουν 5-10 αθώοι, κι άντε μετά να βρεις άκρη ποιος είναι ποιος. Και να τα προσχήματα για ακόμα πιο σκληρή καταστολή. Πιό γενικευμένη προοπτική αυτού είναι η επόμενη εκδοχή ένοπλου αγώνα:


Γενικευμένο αντάρτικο στα πρότυπα της αντίστασης στην κατοχή, αντάρτικος στρατός , ΕΛΑΣ Β’ ή κάτι τέτοιο.. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η δημιουργία –στην παρανομία – ενόςστοιχειωδώς αξιόμαχου στρατού τουλάχιστον 20-30.000 ανδρών ο οποίος θα είναι σε θέση να καταλάβει την εξουσία με τα όπλα, έστω και σε μια μεμονωμένη γεωγραφική περιοχή και να την κρατήσει. Γιατί αυτό είναι που μετράει πραγματικά , το να καταλάβεις την εξουσία (ή να εγκαθιδρύσεις νέα ) καταλαμβάνοντας όλα τα κυβερνητικά πόστα και εκδιώκοντας/συλλαμβάνοντας τους κρατούντες. Αν δεν καταλάβεις υπουργεία / Βουλή / αστυνομία / τηλεπικοινωνίες , δεν έχεις καμία τύχη. Στην καλύτερη θα οδηγηθείς σε εμφύλιο, ειδικά αν ο στρατός της χώρας είναι ομοεθνείς σου. Στη χειρότερη, αν ο στρατός αρνηθεί να σε πολεμήσει, ας μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει προσφυγή σε διεθνή στρατιωτική επέμβαση. Αλλά το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ εκεί ούτως ή άλλως. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με της κατοχής. Δεν είναι δυνατόν να βγουν σήμερα 20-30000 νοματαίοι –έστω και αν είναι χωρισμένοι σε μικρές ομάδες – στην παρανομία και να ζουν στο βουνό. Θα τους βρουν την άλλη μέρα. Δεν είναι δυνατόν και να εξοπλιστούν από πουθενά τόσοι πολλοί άνθρωποι, παρά μόνο χτυπώντας και αποσπώντας όπλα από τον ίδιο τον Ελληνικό Στρατό άρα…εμφύλιος. Ούτε υπάρχει φυσικά η δυνατότητα για απόκτηση βαρέων όπλων. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι θα υπάρξει σύμπραξη με τμήματα του στρατού, αλλά και αυτή η προοπτική παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι με τα τεχνικά μέσα που υπάρχουν σήμερα και με τους κάθε λογής πράκτορες που κυκλοφορούν, το εγχείρημα θα ανακαλύπτονταν και θα εξοντονώταν πριν οι σχεδιαστές του φτάσουν σε αριθμό όχι τους 30.000, αλλά ίσως μερικές δεκάδες.

Σε κάθε περίπτωση, η ένοπλη κατάληψη της εξουσίας μπορεί να γίνει μόνο από έναν οργανωμένο στρατό όπως ο Ελληνικός στρατός. Κάθε άλλη προοπτική ένοπλης πάλης είναι σχεδόν με βεβαιότητα καταδικασμένη στην αποτυχία και το μόνο που θα κάνει θα είναι να δώσει στους προδότες όλα τα προσχήματα που χρειάζονται για να διαιωνίσουν για όλο το ορατό μέλλον την εξουσία τους. Και μη μου πει κανείς για εκλογές και ΝΔ και τι λέει ο Σαμαράς. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην εναλλαγή των κομμάτων στο τιμόνι της Αργεντινής, το τι έλεγαν και το τι έπραξαν, και θα καταλάβει. Υπάρχει σχεδιασμός εκ των άνω, και κανείς εξ αυτών δεν είναι τόσο χαζός ώστε να παίξει όλα του τα λεφτά σε ένα άλογο. Η τακτική είναι γνωστή…( ευτυχώς ελάχιστα πετυχημένη στην Ελλάδα αν κρίνει κανείς από τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ) Όταν ο ένας μπαχαλεύει, ο «ανένδοτος» άλλος απορροφά τη λαϊκή οργή και εμπορεύεται ελπίδα. Οι ίδιοι που του έχουν αναθέσει αυτό το ρόλο, τον επιπλήττουν αδιάκοπα και τον παρουσιάζουν ως ανυποχώρητο για να τον καθιερώσουν ως αγωνιστή και πατριώτη στη συνείδηση του λαού. Και μετά, άντε φτου κι’απ την αρχή. Πολύ φοβάμαι ότι το γνωστό παλικάρι της ΝΔ – το οποίο εκτιμώ βαθύτατα για το θάρρος και την διαχρονική εντιμότητά του – δεν το έχει αντιληφθεί, ή πιθανότατα το έχει αντιληφθεί αλλά προτιμά να κρατά τη θέση του ούτως ώστε να μην εκλείψει μία από τις ελάχιστες φωνές αληθείας και αντίστασης μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν μπορώ παρά να του δώσω δίκιο και να του ευχηθώ το καλύτερο στον άνισο αγώνα που δίνει. Πολύ φοβάμαι όμως ότι σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εις αναγνώριση των αγώνων του από την ηγεσία της ΝΔ και για να συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό της πατρίδας, θα του δοθεί το εξαιρετικά σημαντικό νεοσυσταθέν υπουργείο «σαρδέλας και λοιπών ιχθύων»..Η θέση του υπουργού οικονομικών φυσικά και θα καταληφθεί από έναν τεχνοκράτη «..που γνωρίζει καλά τα θέματα του χρέους», πιθανόν τραπεζίτη ή κάτι αντίστοιχο.

Να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ: Δεν είμαι ιδεολογικά αντίθετος στην προσφυγή στα όπλα. Υπάρχουν περιπτώσεις ( εξωτερική εισβολή – κατοχή κλπ ) που είναι απαραίτητη και δεν θα δίσταζα να την υποστηρίξω εάν ένοιωθα ότι είναι ο ποιο ανώδυνος και ρεαλιστικός τρόπος για την κατάλυση της κατοχής και της ανακατάληψη της πατρίδας μας, ή η τελευταία λύση , έστω και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας. ( Και φυσικά τότε δεν θα δημοσιοποιούσα ένα αντίστοιχο άρθρο!) Είμαι αντίθετος όμως στην προσφυγή στα όπλα ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ,γιατί και μόνο γιατί θα βλάψει την υπόθεση μας. Ακόμα και αν κατάφερνε το πλήθος να καταλάβει τη βουλή –και ναι, τότε τα ελικόπτερα θα έλθουν και θα έχουν θέσεις πριβέ- δεν μπορεί να γίνει τίποτα αν δεν υπάρχει από κάτω κυβέρνηση έτοιμη να αναλάβει τα ηνία. Και βέβαια δεν εννοώ και δεν θέλω κανένα από τα άλλα κόμματα να το πράξει, ούτε φυσικά κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» ή προσωπικοτήτων. Αυτός που θα κυβερνήσει θα πρέπει να είναι αληθινά ο λαός και κανένας άλλος. Θα επανέλθω σε αυτό το θέμα σε άλλη ανάρτηση.

Για να ξαναγυρίσω στο θέμα του στρατού: Τι πιθανότητες υπάρχουν σήμερα για μια δυναμική ενέργεια από την πλευρά του στρατού; Δεν μιλάω για τίποτα χουντόφατσες που ονειρεύονται δικτατορίες σε βάθος χρόνου, αλλά για αληθινούς πατριώτες που θα ήθελαν να αποκεφαλίσουν τη σημερινή πολιτική λαίλαπα , να ακυρώσουν το μνημόνιο και να προκυρήξουν εκλογές μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι νομίζω αυτονόητο ότι ο στρατός είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα αυτά που ο κάθε άνθρωπος σήμερα στην Ελλάδα που έχει στοιχειωδώςενδιαφερθεί για τα τεκταινόμενα γνωρίζει: Υπάρχει σχεδιασμός εκ των άνω και οι εντόπιοι εκτελεστές του σχεδίου είναι δωσίλογοι και προδότες εσχάτου βαθμού, ικανότατοι, αδίστακτοι και πανούργοι στην εκτέλεση της «αποστολής» τους. Γιατί λοιπόν ο στρατός δεν επεμβαίνει; Εφόσον οι καταστροφές που πλήττουν τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι ίδιες αν όχι -σε βάθος χρόνου- μεγαλύτερες ενός πολέμου, γιατί δεν αναλαμβάνει δράση;

Νομίζω ότι θα ήταν μεγάλη αφέλεια να πιστέψουμε ότι οι κρατούντες ξεκίνησαν την υλοποίηση του σχεδίου τους χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσουν τα νώτα τους από τον μοναδικό πόλο δύναμης μέσα σε ένα κράτος που θα μπορούσε να τους ανατρέψει άμεσα. Η εξασφάλιση αυτή δεν προήλθε από πράξεις της παρούσας κυβέρνησης κατά την περίοδο Βενιζέλου όπως θα περίμενε κανείς, αλλά απορρέει από τις πολιτικές και στρατιωτικές επιλογές της χώρας μας, με πρώτη την ίδια την ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ο Ε.Σ φαίνεται να έχει γαλουχηθεί τις τελευταίες δεκαετίες με το δόγμα της προσκόλλησης στο άρμα των ΕΕ/ΝΑΤΟ. Επίσης φαίνεται ότι αποδέχεται πλήρως και το δόγμα της μεταψυχροπολεμικής εποχής σύμφωνα με το οποίο ο στρατός δεν είναι μόνο ο ένοπλος προστάτης της εθνικής ανεξαρτησίας ενός κράτους, αλλά έχει και άλλους ρόλους που καλείται να παίξει εντός και εκτός συνόρων, όπως πχ την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εσωτερικών ταραχών και εξεγέρσεων, ειρηνευτικές αποστολές, αντιμετώπιση της κυβερνοτρομοκρατίας κλπ. Είναι ανατριχιαστική αυτή η παράμετρος την οποία με πολύ απλό και κυνικό τρόπο εξηγεί ο συνταγματάρχης ε.α Αντώνης Μυλωνάκης
Είναι συγκλονιστικό το πόσο αυτονόητα θεωρεί τα εξωφρενικά που λέει αυτός ο πρώην στρατιωτικός που πολιτεύτηκε μάλιστα με το ΛΑΟΣ. Όσο αποκρουστικά και να είναι αυτά που λέει, η αλήθεια είναι ότι αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οπότε νομίζω θα ήταν λογικό να συμπεράνουμε ότι όλες οι ηγεσίες του Ε.Σ τα τελευταία χρόνια –όπως και η σημερινή με αρχηγό τον Φράγκο Φραγκούλη – θεωρούσαν και θεωρούν αυτονόητες αυτές τις κατευθύνσεις. Ο Ελληνικός στρατός εξάλλου, συμμετέχει ενεργά σε πλήθος πολυεθνικών δυνάμεων που αποτελούν την αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής όπως:

SEEBRIG: Πολυεθνική δύναμη αποτελούμενη από στρατεύματα των εξής χωρών: Αλβανία,Βουλγαρία,Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Σκόπιακαι Ρουμανία.
Το στρατηγείο της δύναμης μεταφέρεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες και ο πρώτος αρχηγός της για τη διετία 2011-2013 θα είναι Σκοπιανός. Ο δεύτερος για τη διετία 2013-2015 θα είναι Τούρκος. ( Μα καλά, επίτηδες το κάνουν;)

Τα στρατεύματα παραμένουν στο πάτριό τους έδαφος και συγκεντρώνονται μόνο κατόπιν της σχετικής εντολής .Σκοποί της ταξιαρχίας είναι φυσικά η ανθρωπιστική βοήθεια, αποστολές διατήρησης ειρήνης και φυσικά επικουρικές αποστολές στα πλαίσια των ΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.. Να σημειωθεί ότι η Helbroc στην οποία μετέχουν Ελλάδα ,Βουλγαρία,Ρουμανία και Κύπρος με συνολική δύναμη γύρω στους 1500 άνδρες, αποτελεί Ελληνική πρωτοβουλία και συστάθηκε επί ΝΔ με την ομόφωνη ψήφιση της σχετικής «τεχνικής συμφωνίας» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι σκοποί της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν πάντα οι ίδιοι με τους σημερινούς όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από την άσκηση «ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/08» που έλαβε χώρα στο πεδίο Ασκήσεων ΑΣΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ στη Θεσσαλονίκη το 2008, ξανατονίζω – επί ΝΔ. Στο ακόλουθο link μπορεί κανείς να δει στην πρώτη φωτογραφία το κίτρινο πανό που γράφει “EU GO HOME” . Το σενάριο της άσκησης,

…..περιγράφει μία υποθετική κατάσταση κρίσης η οποία έχει ξεσπάσει σε ένα υποθετικό νησί με το όνομα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Μία μειονότητα μεταξύ των πολιτών της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» είναι οργανωμένη σε παραστρατιωτικές ομάδες και μεταξύ άλλων βίαιων ενεργειών, ενεργεί επιθετικά απέναντι σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτώντης Ε.Ε. οι οποίοι κατοικούν στο νησί. Έχουν επίσης παρατηρηθεί ωμότητες απέναντι σε πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί από μία υποθετική νησιωτική χώρα που αποκαλείται «BROWNLAND».

Να κάνω εδώ μια παρένθεση για να πω ότι το 2005 γνώρισα τυχαία ένα παιδί γύρω στα 35 το οποίο μετά από κάποια κουβέντα μου είπε ότι είναι ομογενής εκ Γερμανίας και δουλεύει για λογαριασμό του Γερμανικού δημοσίου –όχι τίποτα παράνομο ή μυστικό – εδώ στην Ελλάδα. Ειδικότητα: Εγκληματολόγος. Ήταν φανερό ότι δεν ήθελε να πει και πολλά, αλλά μου είπε κάποια στιγμή –προκαλώντας μου τεράστια έκπληξη – ότι κάνουν κάποιες έρευνες «για τις ταραχές που περιμένουν τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη.» «Τι ταραχές ρε;» ρώτησα γεμάτος απορία, για να λάβω την απάντηση ότι «τα επόμενα χρόνια περιμένουν πολλές ταραχές στην Ευρώπη λόγω εξαθλίωσης, πείνας κλπ» «Ποια πείνα ρε, υπάρχει σήμερα πείνα στην Ευρώπη;» ρώτησα και πάλι γεμάτος απορία, αλλά η συζήτηση κόπηκε κάπου εκεί, και έκτοτε δεν ξανάδα το παιδί αυτό. Τις προηγούμενες μέρες, διάβασα στο Ολυμπία την ακόλουθη είδηση Το μυαλό μου πήγε σε αυτή την κουβέντα πριν 6 χρόνια. Το ύφος του συντάκτη του ακόλουθου έγγραφου δε, παραπέμπει σε Έλληνα, αφού είναι επικριτικός προς τη Γερμανία και μιλά με κάποιον υποβόσκων θαυμασμό για τους Έλληνες ( με όλα αυτά που λέει για τα λυχνάρια κλπ ) Με τα λίγα Γερμανικά που ξέρω, δεν έχω διαβάσει ποτέ ένα επίσημο Γερμανικό κείμενο που να έχει γραφτεί με τέτοιο ύφος και να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους παρομοιώσεις.

Κοντολογίς – για να κλείσω την παρένθεση – αγαπητοί φίλοι, μας την έχουν στημένη εδώ και χρόνια, και προφανώς δε μιλάω μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλους τους λαούς που θα αντισταθούν στη νέα τάξη πραγμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ του Καραμανλή, έβαλε την υπογραφή της σε όλα τα σχετικά έγγραφα τα οποία προετοίμασαν τη σημερινή κατάσταση, αφού μάλιστα είναι και αυτή που υπέγραψε τη συνθήκη της Λισαβόνας που άνοιξε το δρόμο στην αλλαγή του ρόλου του στρατού όπως μας πληροφορεί τόσο ευγενικά και ο κύριος Μυλωνάκης.

NRF: Πρόκειται περί μίας δύναμης ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, η οποία θα παίρνει εντολές κατευθείαν από το ΝΑΤΟ με παράκαμψη της εθνικής κυριαρχίας. Σκοπός η δυνατότητα ανάπτυξής της σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσα σε 5-30 ημέρες ως προπαρασκευαστική για τις επόμενες ( βραδύτερα κινούμενες ) δυνάμεις.

Οι αποστολές της φυσικά περιλαμβάνουν και τις ανθρωπιστικές, διαχείριση κρίσεων κλπ. Να σημειωθεί ότι και η απόφαση για συμμετοχή της χώρας μας στη δύναμη αυτή ( πάλι η 71η) ελήφθη από την ΝΔ,-ψηφίστηκε φυσικά και από το Πασοκ- η οποία την πέρασε εσπευσμένα από το θερινό τμήμα της βουλής, ακριβώς την ημέρα προκύρηξης των εκλογών. Το στρατηγείο της πρόκειται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη το 2012 ενώ ελληνικές δυνάμεις έχουν συμμετάσχει σε ασκήσεις της από συστάσεώς της.Περιττό να πούμε ότι πολλές από αυτές τις ασκήσεις είναι και οι λεγόμενες ασκήσεις «υποστήριξης της ειρήνης»

Γενικά νομίζω ότι είναι μάλλον περιττό να επεκταθώ περισσότερο εδώ για να εξηγήσω τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ενσωματωθεί πλήρως στους μηχανισμούς των ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η Ενσωμάτωση αυτή είναι αποτέλεσμα των εθνικών επιλογών μας οι οποίες προωθήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και δεν οφείλεται σε διαβρωτική δράση της τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ούτε φυσικά η ηγεσία των Ε.Δ είναι αντεθνική ή προδοτική. Ο κύριος Μυλωνάκης μας εξηγεί με χαρακτηριστική αφέλεια αυτά που όλη η ηγεσία των Ε.Δ αποδέχεται ως δεδομένα (Αλλιώς δεν θα μπορούσε να σταθεί ως ηγεσία με δεδομένη την εθνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών στο θέμα της άμυνας). Η ίδια η παρουσία μας λοιπόν μέσα σε αυτούς τους οργανισμούς και η απόλυτη εξάρτησή και ενσωμάτωσή μας σε οικονομικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο, καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους του στρατού χωρίς ταυτόχρονη έξοδό μας και απ’το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ, και φυσικά και από το Ευρώ. Μία δυναμική ενέργεια από την πλευρά του στρατού θα σήμαινε κατ’αρχήν οικονομικό πόλεμο ( με την διακοπή της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ αλλά και με χίλιους δυό άλλους τρόπους), πιθανόν μάλιστα και στρατιωτική επέμβαση από τους πρώην συμμάχους εφόσον ο στρατός θα αποφάσιζε –αναγκαστικά- και την έξοδο από ΕΕ/ΝΑΤΟ. Δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο για τους Ευρωπαίους να δικαιολογήσουν στην κοινή τους γνώμη μία τέτοια επέμβαση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τους μηχανισμούς προπαγάνδας που έχουν και οι οποίοι θα παρουσίαζαν τον Ελληνικό λαό ως θύμα του στρατού και την κυβέρνηση ΓΑΠ ως εκλεγμένο θεματοφύλακα της δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η προπαγάνδα τους τον τελευταίο χρόνο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει εμάς του ίδιους ως διεφθαρμένους,τεμπέληδες, ανίκανους κλπ, και την πολιτική μας ηγεσία ως τη φωτισμένη εξημερώτρια ενός σιχαμερού έθνους που ανθίσταται στον εκπολιτισμό του.Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι περιττό να αναφέρω ποιοι θα ήταν αυτοί που θα έτρεχαν πρώτοι πρώτοι να συνδράμουν με στρατεύματα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που θα επιτιθόντουσαν στη χώρα μας.

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω, είναι ότι ο στρατός δεν πρόκειται να επέμβει και θα κάνει μάλιστα πολύ καλά. Σε περίπτωση μάλιστα που υπάρξει προσφυγή στα όπλα από τον ίδιο το λαό με οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες τρόπους είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον βρούμε μπροστά μας ως αντίπαλο υπό τη σκέπη των ΝΑΤΟ/ΕΕ, καθώς η οποιαδήποτε άρνησή του να συνεργαστεί θα ισοδυναμεί σε συνέπειες με μία δυναμική ενέργεια για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού από μέρους του. Και επειδή είναι προφανές ότι θα υπάρξει πρόβλημα μεΈλληνες φαντάρους οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν με τα όπλα τα αδέλφια τους, τις όποιες επιχειρήσεις εναντίον ένοπλων διαδηλωτών ή αντάρτικων ομάδων θα συνδράμουν –ή και αναλάβουν- διεθνή στρατεύματα. Η όποια αλλαγή πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας, δεν μπορεί παρά να γίνει μέσω ενός απολύτως ειρηνικού, μαζικότατου λαϊκούκινήματος το οποίο θα είναι πλήρως νομιμοποιημένονα καταλάβει την εξουσία, χωρίς -ει δυνατόν- να ανοίξει μύτη, και χωρίς να δώσει το πρόσχημα σε ΕΕ/ΝΑΤΟ να επέμβουν εναντίον μας στρατιωτικά. Για όσους ανησυχούν για τη γείτονα σε περίπτωση που θα μείνουμε εκτός ΝΑΤΟ, να πω απλώς ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για πολεμικές κινήσεις εναντίον ενός κράτους όταν το κράτος χαρακτηρίζεται από ομοψυχία και έχει πετύχει κάτι που αυξάνει την αυτοπεποίθηση του λαού του. Ειδικά αν υπάρχει συσσωρευμένη ενέργεια λόγω προτέρας καταπίεσης η οποία μπορεί να ξεσπάσει άγρια εις βάρος του εισβολέα όπως συνέβη το ’40. Πρέπει να ειπωθεί μάλιστα ότι μία τέτοια εξέλιξή, θα έθετε και πάλι τον Ε.Σ στην υπηρεσίααποκλειστικά του ελληνικού λαού με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται. Εξάλλου η Τουρκία δεν θα νομιμοποιούνταν για οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια αλλά και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ναεμπλακεί σε πόλεμο που θα διαρκέσει πάνω από μερικές μέρες ή άντε βδομάδες καθότι αυτός θα μετριάσει σημαντικά τη δυνατότητα στρατιωτικού ελέγχου σε επικίνδυνα εσωτερικά της μέτωπα. Υπ’αυτό το πρίσμα , είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο τώρα που η πατρίδα μας είναι αποδυναμωμένη, αναμένοντας ότι το ΝΑΤΟ θα επέμβει άμεσα στέλνοντας στρατεύματα να μπουν ανάμεσά μας με σκοπό να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ότι αυτό συνεπάγεται (σενάριο που καθόλου δεν αποκλείεται να έχει ήδη μαγειρέψει ο αρχιπροδότης), και μάλλον απίθανο να επιχειρήσει κάτι τέτοιο αν είμαστε εκτός ΝΑΤΟ και έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων. Ειδικά μάλιστα αν φροντίσουμε να κάνουμε και πιο συμφέρουσες για τη χώρα μας συμμαχίες..

Προσπάθησα σε αυτό το κείμενο να εξερευνήσω τη σκοπιμότητα της προσφυγής στα όπλα μεμονωμένα ή μαζικά από την πλευρά του λαού, ή από την πλευρά του στρατού, με σκοπό την ανατροπή της παρούσας κατάστασης. Το συμπέρασμά μου είναι ότι κάτι τέτοιο θα επισπεύσει και θα εδραιώσει την καταστροφή της πατρίδας μας , για αυτό και πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί . Για όσους διακυρήσσουν ότι καμίαεπανάσταση δεν έγινε ποτέ χωρίς αίμα, να πω απλά ότι οι ένοπλες επαναστάσεις ήταν επιτυχημένες στο βαθμό που οδήγησαν σε κατάληψη της εξουσίας, μια και αυτό είναι το ζητούμενο για την οποιαδήποτε ριζική αλλαγή. Η κατάληψη της εξουσίας όμως από δυνάμεις ανατρεπτικές μίας πολιτικής κατάστασης, έγινε πάμπολλες φορές και χωρίς την προσφυγή στην ένοπλη πάλη –είναι μάλιστα ο κανόνας- όπως μαρτυρούν στη σύγχρονη ιστορία οι περιπτώσεις της Αργεντινής, του Ισημερινού, της Ουγγαρίας, της Βενεζουέλας κ.α .Είναι λοιπόν δυνατή η κατάληψη της εξουσίας μέσω ένοπλης πάλης στην Ελλάδα σήμερα; Κατηγορηματικά όχι, αφού έχουν εδραιωθεί πανίσχυροι μηχανισμοί για την αντιμετώπιση ακριβώς αυτής της εξέλιξης, άσε που υπάρχουν και λύκοι τριγύρω που περιμένουν την αναμπουμπούλα για να χαρούν.

Η παγκόσμια διακυβέρνηση, ή για να το θέσω λιγότερο συνομοσιολογικά η μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας –αλλά και όλων των άλλων κρατών της ΕΕ σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό καθώς και των ΗΠΑ – σε υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, δεν είναι κάτι το οποίο επίκειται να γίνει, αλλά είναι ήδη γεγονός με τις σχετικές πολιτικές στους τομείς πολιτικής/οικονομίας/άμυνας να προωθούνται για δεκαετίες και να είναι ήδη ώριμες σε ένα μεγάλο βαθμό. Κομμάτι αυτής της πολιτικής είναι και οι πάσης φύσεως πολυεθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί οι οποίοι σα στόχο έχουν την επιβολή δια της βίας αν χρειασθεί των παραπάνω πολιτικών. Γι αυτό και είναι φύσις αδύνατον να υπάρξει η οποιαδήποτε θετική αλλαγή προς την κατεύθυνση ανακατάληψης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της άσκησης εθνικά συμφέρουσας οικονομικής πολιτικής όσο παραμένουμε μέλη των ΕΕ/ΝΑΤΟ. Είναι συνεπώς φανερό ότι κανένα κόμμα –ότι και να διακυρήσσει – δεν πρόκειται να μας σώσει από τη λαβίδα των διεθνών κέντρων εξουσίας αν δεν μας οδηγήσει έξω από αυτούς τους διαβολικούς σχηματισμούς που σκοπός τους απ’ότι φαίνεται πλέονήταν εξαρχής η επιβολή αυτής της κατάστασης στην οποία οδηγείται η χώρα μας. Ακόμα και αν υπάρχουν πατριώτες πολιτικοί οι οποίοι σαν μονάδες θα ακολουθήσουν φυγόκεντρες πολιτικές , είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα προσκρούσουν στο τείχος άρνησης των παραπάνω οργανισμών, ειδικά εφόσονελέγχουν την οικονομία μας μέσω του Ευρώ αλλά σε μεγάλο βαθμό και το στρατό μας μέσω των συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα μας. Άσε που όπου δεν πιάνουν οι απειλές, εμφανίζονται αυτά τα καταραμένα αεροσκάφη που έχουν την κακή συνήθεια να πέφτουν όταν μεταφέρουν ανθρώπους που με τον ένα ή άλλο τρόπο στέκονται εμπόδια στους σχεδιασμούς των δυναστών του κόσμου. (Βλέπε σχετικά με Jaime Roldos –Ισημερινός, Omar Torrijos Παναμάς , όπως επίσης και Lech Kaczynski , απόδειξή ότι δεν μπορείς να είσαι Pro-NATO αλλά anti-EU ,ούτε φυσικά και το αντίστροφο. Φαίνεται ότι στην περίπτωση του Πολωνού προέδρου, όλοι –συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας –είχαν συμφέρον να φύγει ο Kaczynski από τη μέση. Να σημειώσουμε επίσης, ότι δεν μιλάμε για κάποιον Πολωνό…Τσε Γκεβάρα ,αλλά για έναν συντηρητικό πολιτικό που απλώς έβαλε το συμφέρον της πατρίδας του πάνω από το συμφέρον των διεθνών κέντρων εξουσίας.)Κατά συνέπεια, η όποια αλλαγή δεν μπορεί να έλθειμέσω ένοπλου αγώνα αλλά ούτε και από έναν συγκεντρωτικό πολιτικό σχηματισμό όπως τα πολιτικά κόμματα της πατρίδας μας εφόσον δεν προωθούν την έξοδό μας από ΕΕ/ΝΑΤΟ και Ευρώ, κάτι που δεν κάνει πλέον ούτε το ΚΚΕ. Κι αυτό, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάποιο από τα κόμματα είναι 100% πατριωτικό και 100% αδέσμευτο, αφού μέσα στα υφιστάμενα πλαίσια, είναι καταδικασμένο να αποτύχει και να εμπλέξει τη χώρα μας σε τρομερές περιπέτειες. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιθέτως, είναι η πλήρης αποκέντρωση της εξουσίας ( κάθε δήμος , κάθε γειτονιά κι ένας πόλος εξουσίας ) ούτως ώστε η πολιτική να υπαγορεύεται από τον ίδιο το λαό και οι πάσης φύσης ηγέτες του να μην είναι ηγέτες αλλά εκτελεστές των εντολών του , δεμένοι θεσμικά από κάθε πλευρά και άμεσα ανακλητοί σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν προωθούν τις λαϊκές εντολές. Ένας ηγέτης μπορεί να απειληθεί και ένα αεροσκάφος να πέσει, δεν μπορεί όμως να εξουδετερωθεί δια της βίας ένας ολόκληρος λαός, ειδικά αν έχει καταλάβει την εξουσία χωρίς ίχνος βίας. Και δεν θα έχει κανένα νόημα να εξουδετερωθεί με οποιονδήποτε τρόπο ένας τέτοιος ηγέτης αφού δεν θα είναι ηγέτης αλλά εκπρόσωπος και ο αμέσως επόμενος θα είναι αναγκασμένος από τους θεσμούς να ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Αυτά για όσους ελπίζουν ότι θα ξεπηδήσει ένας λαϊκός ηγέτης μέσα από το κίνημα που θα σαρώσει τα πάντα. Δεν πρόκειται να συμβεί, και εάν συμβεί υπάρχουν έτοιμοι οι πολυδοκιμασμένοι μηχανισμοί για να τον εξουδετερώσουν. Για όσους πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό να καταθέσω την προσωπική μου εκτίμηση –για όλους τους ανωτέρω λόγους- ότι είναι χιλιάδες φορές ποιο ρεαλιστικό από την πίστη ότι ένα σημερινό κόμμα είναι δυνατόν να αλλάξει τα πράγματα, αν όχι με ανατρεπτικό τρόπο, τουλάχιστον με επιστροφή στην «προτέρα κατάσταση» .Το ποτάμι –μέσα στα υφιστάμενα πλαίσια- δεν γυρίζει πίσω, όταν μάλιστα φαίνεται πλέον ότι αυτός ήταν ο προορισμός του εκ συστάσεως των οργανισμών που εξασφάλισαν την ροή του μέχρι σήμερα. Η διαρκής συγκέντρωση εξουσίας όλο και σε λιγότερα υπερεθνικά πολιτικά και στρατιωτικά χέρια, αυτό ακριβώς μαρτυρά…

Προσπάθειες στην παραπάνω κατεύθυνση στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη, και αναμένονται και άλλες. Έχω –νομίζω βάσιμες- ελπίδες, ότι μόλις υπάρξει μία αποφασιστική αρχή, θα ακολουθήσει η πλημμυρίδα , όπως ακριβώς η πρώτη συγκέντρωση των αγανακτισμένων οδήγησε στη λαοθάλασσα της Τρίτης και Τετάρτης. Για το τι πιστεύω ότι μπορεί να γίνει θα γράψω σε επόμενη ανάρτηση.

Για να κλείσω, να πώ ότι όποιος σε αυτή τη χώρα έχειπιει μία φορά ένα καφέ κάτω από τον πλάτανο στην κεντρική πλατεία οποιουδήποτε Ελληνικού χωριού,

..έχει ταξιδέψει έστω μία φορά σε κάποιο ελληνικό νησί χορταίνοντας το μάτι του με το γαλάζιο και τα απίστευτα κομματάκια ξηράς που είναι σπαρμένα σε αυτό δροσίζοντας το κορμί του στα νερά τους,

..έχει δει με τα μάτια του τον Ερμή του Πραξιτέλη -συμπληρώνοντας νοητά το δεξί του χέρι με το τσαμπί από σταφύλια- και τον Διόνυσο , την ψυχή της Ελλάδος να απλώνει το χέρι του ανυπόμονα για να αρπάξει τη ζωή –τη χαρά της ζωής που είναι δομικό στοιχείο της ψυχής του Έλληνα ,

..όποιος έχει βρεθεί έστω μία φορά σε μία ελληνική μάζωξη με φαί και κρασί –όπου τα πιάτα με τα μεζεδάκια είναι στη μέση απ’ όπου παίρνουν όλοι-έστω και αν αυτή ήταν το γεύμα που ακολούθησε μία κηδεία και διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα μάζωξη = γλέντι,

..όποιος θυμάται ακόμα τον ανεξήγητο κόμπο στο λαιμό την πρώτη φορά που πρόσεξε ένα ηπειρώτικο κλαρίνο, μία Κρητική μαντινάδα ή ένα ταξίμι του Μάρκου κι ενώ μέχρι τότε δεν είχε ακούσει παρά μόνο ξένη μουσική,

..όποιος είδε τουρίστες να είναι ράκη που γυρίζουν στην πατρίδα τους,

και βρέθηκε στο συννεφιασμένο εξωτερικό και πεθύμησε τον ήλιο μας, τον ήλιο της Ελλάδος που δεν είναι ο ίδιος με τον άλλων, γιατί ο δικός μας δεν είναι μίζερος σαν και το δικό τους αλλά γενναιόδωρος (ενίοτε το παραξηλώνει είναι η αλήθεια ..)

..όποιος δροσίστηκε κάτω από μια ελιά, ή τρώγοντας καρπούζι αγορασμένο από ντάτσουν και γέλασε με την καρδιά του με τους ξένους που δεν ξέρουν ούτε πώς να το κόψουν!

και αυτά δεν είναι παρά απλά, λαϊκά πράγματα ..

δεν μπορεί παρά να τη λατρεύει αυτή τη χώρα..Κι ας έχει χίλια στραβά..Πόσο μάλλον όταν κάποιος γνωρίζειή ενδιαφέρεται να μάθει παραπέρα την απίστευτη κουλτούρα, κληρονομιά και ιστορία που διαθέτει και διαπιστώνει ότι και ο ίδιος, όπως και όλοι οι άνθρωποι στην πατρίδα του που εκτιμά, είναι παιδιά αυτής της κουλτούρας, στον ένα ή τον άλλο βαθμό.

Όποιος τα έχει βιώσει αυτά, ξέρει ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από την Ελλάδα γι αυτόν. Μπορεί κάποιος να δεχτεί την ξενιτιά σαν επιλογή, δεν είναι δυνατόν όμως να δεχτεί να τον διώξουν με το ζόρι, γιατί -για όσους σκέφτονται να φύγουν-, περί αυτού πρόκειται. Δεν είναι δυνατόν να δεχτεί ότι θα έρχεται σαν τουρίστας να απολαμβάνει τις πριβέ παραλίες της κατεστραμμένηςτου πατρίδας όταν οι ντόπιοι συμπατριώτες του θαλιμοκτονούν. Δεν είναι δυνατόν να διαχωρίσει τη μοίρα του απ’αυτή του Ελληνικού λαού.

Όλα αυτά…θα τα πάρουμε πίσω. Ακόμα και αν σε πρώτη φάση, καταφέρουν να μας τα αποσπάσουν.Πρέπει όμως να είμαστε πανέξυπνοι στις δράσεις μαςκαι την κάθε έκπληξη που θα τους προκαλούμε να τη διαδέχεται η επόμενη. Πρέπει να είμαστε και ελεύθεροι, πράγμα που σημαίνει να είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε και απόψεις/πεποιθήσεις μιας ζωής, και να τις περάσουμε από κόσκινο, αφού ο κάθε ένας από μας αναγνωρίσει ότι όσο έξυπνος και αν ήταν, όσο και αν μελετούσε, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο την τελευταία εικοσαετία έχει πέσει θύμα προπαγάνδας,περισσότερες από μία φορά. Και πρέπει να το κάνουμε , γιατί όλοι πλέον ξέρουμε τι παίζεται στο τραπέζι. Δενυπάρχουν περιθώρια για φουσκωμένα εγώ και οχυρώσεις πίσω από παγιωμένες απόψεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ξεσπάσματα οργής που δεν θα φέρουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως μπορεί να φέρουν την καταστροφή. Η δε πλατεία, ήταν μόνο η αρχή. Πρέπει να κάνουμε την υπόθεση της ανακατάληψης της πατρίδας μας προσωπική,καθημερινή μας υπόθεση , και να έχουμε υπομονή και καρτερικότητα.

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο.

Βάνος

Από το Olympia
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/08/blog-post_4554.html

Νέα Ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Αλβανία


Νέα Ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Αλβανία


Δείχνουν ότι η Αδριανούπολη δεν ήταν ρωμαϊκή

Νέα ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν στην Αλβανία. Κτίσματα στα Σωφράτικα της Κάτω Δρόπολης, μαρτυρούν την ελληνικότητα της Αδριανούπολης, αφήνοντας απογοητευμένους τους Ιταλούς και Αλβανούς αρχαιολόγους που την ήθελαν ρωμαϊκή. Βορειανατολικά του αρχαίου θεάτρου, βρέθηκαν κτίσματα του VI-V π. Χ. αιώνα. Η αρχιτεκτονική τους δείχνει ότι πρόκειται για μεγαλοπρεπή κτίρια,
όμοια με αυτά της Δωδώνης, της Φοινίκης, του Βουθρωτού, της Βυλλίδας, της Απολλωνίας και.... πολλών άλλων ελληνικών ηπειρωτικών πόλεων της ίδιας περιόδου.

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπάρκας "το γεγονός έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία, διότι, από το 2005 μερικές μικτές αρχαιολογικές αποστολές του Αλβανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Ιταλικού Πανεπιστημίου της Μαντσεράτα και στη συνέχεια του Πανεπιστημίου του Αργυροκάστρου, το οποίο ανέλαβε την στήριξη των ιταλικών ισχυρισμών, θέλησαν να αποδείξουν ότι η Αδριανούπολη ήταν ρωμαϊκή".

Πηγή...

Το αποκρυφιστικό χρονοδιάγραμμα για την Παγκόσμια Κυβέρνηση, την Παγκόσμια Θρησκεία και τον Παγκόσμιο Ηγέτη.

«Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη».
- Robert Muller, πρώην Βοηθός Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ
Από το βιβλίο ‘Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας’ (The World's Last Dictator) του Dwight L. Kinman (1996) :

Ποιος είναι αυτός ο Ρόμπερτ Μύλλερ; Ήταν βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, για πάνω από σαράντα χρόνια. Τώρα είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ειρήνης στην Κόστα Ρίκα.(Σχ. ΚΟ: Ο Μύλλερ που γεννήθηκε το 1923 στο Βέλγιο, πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010). Διατηρεί “χαμηλό προφίλ” (δεν προβάλλεται πολύ) αλλά είναι από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου που επινόησαν τη θρησκεία της Νέας Εποχής και τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. 

Τον Απρίλιο του 1985, έβγαλε λόγο στην Εθνική Καθολική Εκπαιδευτική Ένωση στον Άγιο Λουδοβίκο του Μισσούρι των ΗΠΑ. Αποκάλυψε ότι ο «Χριστός» της Νέας Εποχής θα ανεβεί στον δισχιλιετή θρόνο του κόσμου κατά το έτος 2000, και τότε “ο άνθρωπος θα γίνει ο θεός του εαυτού του”. (Ο Ρόμπερτ Μύλλερ έχει ενστερνισθεί το αρχαίο μεγάλο ψέμα του Οφι της Εδέμ: “Εσεσθε ως θεοί ... ου θανάτω αποθανείσθε”).

Κατά τον Μύλλερ όλα τα κράτη θα πρέπει να κινηθούν στην κατεύθυνση μιας Ενιαίας Κυβέρνησης, μιας Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας, κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη. Ο κ. Μύλλερ έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Πρώτη Κυρία του Κόσμου». Σε αυτό το βιβλίο, περιγράφει σε γενικές γραμμές τα παγκόσμια πρακτέα, που πρέπει να πραγματοποιηθούν για το άμεσο προσεχές διάστημα...


Ο Ρόμπερτ Μύλλερ είχε αποκαλύψει ότι δέχεται πληροφορίες από τον πνευματικό οδηγό ου (δαιμονικό πνεύμα), Ντζβαλ Κχουλ (Djwhal Khul), τον ‘Θιβετιανό Αφέντη’, ‘D.Κ’.

Ο Ντζβαλ Κχουλ είναι ο ίδιος πνευματικός οδηγός που διοχέτευε απόκρυφες πληροφορίες στην Alice Bailey, την ιδρύτρια της θρησκείας της Νέας Εποχής. Στο δαιμονικό της βιβλίο, «Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας» (το οποίο κυκλοφορεί και στην Ελληνική γλώσσα), παρουσιάζει το βασικό σχέδιο του Σατανά το οποίο στοχεύει στην εγκαθίδρυση του βασιλείου του στον πλανήτη γη. Αυτό το αποκρυφιστικό βιβλίο έθεσε τα θεωρητικά θεμέλια της σημερινής θρησκείας της Νέας Εποχής, που αναπτύσσεται με κατακλυσμιαίους ρυθμούς.


Μυθιστόρημα ή τα Κρυφά Πρακτέα;


Καθώς διαβάζετε το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάζει ο κ. Μύλλερ στο βιβλίο του, «Η Πρώτη Κυρία του Κόσμου, σίγουρα θα αναρωτηθείτε: “Μήπως αυτό το βιβλίο αποτελεί τα Σατανικά πρακτέα, το στοχό-χρονοδιάγραμμα που έχουν σχεδιάσει να πραγματοποιήσουν οι Νεοεποχίτες για το άμεσο προσεχές μέλλον;

Ο πρώην Πάπας, κλήθηκε να προσέλθει στη έδρα του ΟΗΕ και να απευθυνθεί στον Παγκόσμιο αυτό Οργανισμό τον Νοέμβριο του 1994. Η ομιλία του θα είχε τον τίτλο: “Το Έτος της Διεθνούς Οικογένειας”. 

Η ομιλία του αυτή δεν θα αφορούσε την παραδοσιακή οικογένεια, με μητέρα, πατέρα και παιδιά, αλλά μάλλον το έτος της «Γήϊνης οικογένειας του ανθρωπίνου γένους» που θα πρέπει να γίνει μία: «Ένας Πλανήτης - Ένας Λαός - Ένας Κόσμος - Μια Ανθρωπότητα».

Όμως ο Πάπας της Ρώμης αρρώστησε και η επίσκεψη του ματαιώθηκε. Τα κείμενα που ακολουθούν είναι τα εσωτερικιστικά πρακτέα του Μύλλερ για την χρονική περίοδο 1995 - 2000 μ.Χ, όπως ακριβώς τα διατυπώνει στο προαναφερθέν βιβλίο του.

- «Μια παγκόσμια κοινωνία που δεν θα είναι παράλυτη πια από την απόλυτη και καταχρηστική εθνική κυριαρχία». (Σχ. ΚΟ: Αυτό μου θυμίζει τα «αδύνατα εθνικά συστήματα δημοκρατίας» με τις «ενδογενείς ατέλειες» του ΓΑΠ)
Είναι δυνατό να αποκαλύπτει - εκ των προτέρων - τα κρυφά πρακτέα της διάλυσης των εθνικών συνόρων και την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας καθώς τα έθνη θα προσχωρούν στη Νέα Παγκόσμια Τάξη;

- «Στη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου 1995-2000, μια άνευ προηγουμένου άνθιση ιδεών, πρωτοβουλιών, προγραμμάτων και επιτευγμάτων θα λαμβάνει χώρα μέσα σε μια εκπληκτική ευφορία εκρηκτικής παγκόσμιας αυτοσυνειδησίας που θα σπάζει τους παλιούς φραγμούς και θα μεταφέρει τη Γη και την Ανθρωπότητα, με ένα απίστευτο γιορταστικό όχημα, σε μια Νέα Εποχή».

Στη Νεοεποχίτικη γλώσσα, μας αποκαλύπτει ότι μια Νέα Παγκόσμια Θρησκεία θα κυριαρχήσει σε όλη την έκταση της γης και σε όλη την ανθρωπότητα. Πολιτική, οικονομική και θρησκευτική ζωή και εξουσία θα ενοποιηθούν μέσα στο πύρινο καζάνι της Νέας Εποχής.

- «Πολλά έθνη αποφασίζουν την καθιέρωση της γιορτής της Ημέρας της Γης, την Ημέρα Τον ΟΗΕ, την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ.ο.κ.»
Κατά τον γιορτασμό της πρώτης Ημέρας της Γης, τον Απρίλιο του 1990, ο ΟΗΕ υιοθέτησε την Νεοεποχίτικη προσευχή (διαλογισμό), της «Μεγάλης Επίκλησης». Αυτή η λεγόμενη Μεγάλη Επίκληση (Great Invocation), κατά την αποκρυφιστική, εσωτεριστική ορολογία, είναι μια ανοιχτή πρόσκληση επωδός που ικετεύει τον «Χριστό» της Νέας Εποχής, τον Μαϊτρέγια να επιστρέψει στην γη και να εγκαθιδρύσει το βασίλειό του. Εκατοντάδες εκατομμυρίων Νεοεποχίτες, πολλοί ασυνείδητα, διαλογίζονται με αυτή την προσευχή σε ολόκληρο τον κόσμο. (Σημ. Στην Ελλάδα, η Μεγάλη Επίκληση τυπώνεται και διανέμεται από την Παγκόσμια Καλή Θέληση που έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη, και από το Lucis Trust)
- «Η πλειονότητα των χωρών θα αλλάξει την ονομασία τον Υπουργείου των Εξωτερικών σε Υπουργείο Ειρήνης.
- Η σημαία του ΟΗΕ θα κερδίσει Παγκόσμια αίγλη σαν σύμβολο της ενιαίας ανθρώπινης οικογένειας».
Η παγκοσμιοποίηση, η αντικατάσταση όλων των εθνικών σημαιών από τη σημαία του ΟΗΕ, σχεδόν θεοποιείται από τους Νεοεποχίτες!
- «Το έμβλημα του ΟΗΕ (η σημαία του) θα εκτίθεται σε όλα τα σκάφη, αεροσκάφη και δορυφόρους της γης».

-«Όλες σι εθνικές γιορτές θα συγχωνευθούν στην Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών - ένα σύμβολο ελπίδα ς και αναγέννησης από τους πολέμους του παρελθόντος».

- «Ένα Βασικό Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και μια Εκπαίδευση Πλανητικής Διάστασης, όπως αυτά που υιοθετήθηκαν από την UNESCO ως κοινό έδαφος για την κοινή παγκόσμια εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της γης».

- «Το Διεθνές Δικαστήριο»

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ καθώς και όλων των άλλων εθνών θα μετατραπούν σε ανίσχυρα κουρελόχαρτα. Οι πολίτες όλων των εθνών θα μπορούν να δικάζονται και άμεσα να εκτελούνται με αμετάκλητες αποφάσεις που θα εκδίδει το Παγκόσμιο Δικαστήριο.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/blog-post_1367.html 

Γιατί η σωτηρία της Ελλάδος περνάει μέσα από την καταστροφή των τραπεζών


Του Γιώργου Καισάριου

Χτες η ΑΛΦΑ έπεσε 9% και οι υπόλοιπες τράπεζες από 5% περίπου. Για όσους νομίζουν ότι δεν μπορεί ο ΓΔ να πάει πάνω χωρίς τις τράπεζες, προσέξετε το ταμπλό το επόμενο διάστημα και δώστε προσοχή σε μετοχές και όχι σε δείκτες. Αντιλαμβάνομαι τη σύγχυση που υπάρχει με όλα αυτά που γίνονται και σήμερα θα ήθελα να απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις από τα σχόλια.

Η μεταβίβαση των τραπεζών υπό κρατική κυριαρχία θα είναι προσωρινή. Ο λόγος που θα γίνει αυτό είναι διότι θα πρέπει να γίνουν αυξήσεις κεφαλαίου έτσι ώστε να αναπληρωθεί το κεφαλαίο που οι τράπεζες έχουν χάσει. Ο λόγος της συμμετοχής του κράτους είναι διότι κανένας άλλος δεν είναι πρόθυμος να βάλει τόσα πολλά λεφτά. Είναι τόσο απλό.

Δεν σώζεις τους μετόχους, σώζεις τις τράπεζες σαν οντότητες και κατ΄ επέκταση, το τραπεζικό σύστημα. Αντιθέτως, οι μέτοχοι θα μηδενιστούν λόγω αλλοίωσης (dilution) και θα είναι πλέον μειοψηφία. Πόσο μειοψηφία, εξαρτάται από το πόσες μετοχές θα εκδοθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αξία των τραπεζικών μετοχών πέφτει πάρα πολύ.

Το κράτος δεν θα χάσει λεφτά από αυτή τη διαδικασία. Ως εκ τούτου, ακούσματα του τύπου, “πάλι θα μας τις φορτώσουν” δεν ισχύουν. Αν η συναλλαγή γίνει σωστά και με ένα γενναιόδωρο discount ασφαλείας, το κράτος θα βγει κερδισμένο, διότι μετά από καιρό και όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες, οι μετοχές που έχει το κράτος θα πουληθούν πάνω από το τωρινό κόστος απόκτησης. “Ιδιωτικοποίηση των ΚΕΡΔΩΝ και κοινωνικοποίηση των ΑΠΩΛΕΙΩΝ” δεν υφίσταται.

Αν παρακολουθήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο έχει κάνει ανάλογες συναλλαγές η Αμερική, τα κέρδη που έχουν προκύψει για το αμερικανικό δημόσιο είναι αρκετά μεγάλα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει προκόψει χασούρα και εκεί όχι μεγάλη.

Έχουν πτωχεύσει οι τράπεζες; On amark to market basis η απάντηση είναι ναι. Μια τράπεζα όπως κάθε εταιρεία μπορεί να πέσει έξω. Σε άλλες χώρες, τη στιγμή που η νομισματική αρχή υποψιάζεται ότι η τράπεζα έχει μηδενίσει τα ίδια της κεφάλαια (ή έχει πέσει κάτω από ένα ορισμένο όριο), αναγκάζει τους μετόχους να κάνουν αύξηση κεφαλαίου ή κάνει εκκαθάριση της τράπεζας. Αυτό βασικά σημαίνει ότι καλύπτονται οι καταθέσεις και μεταφέρονται σε άλλη τράπεζα και στη συνέχεια πωλούνται ό,τι περιουσιακά στοιχεία έχει η τράπεζα και οι μέτοχοι τα χάνουν όλα (100% χασούρα).

Ιδίως στην Ευρώπη, οι καταθέσεις γενικά δεν επηρεάζονται, διότι η κεντρική τράπεζα έχει τον τρόπο και τα εργαλεία να κρατά μια τράπεζα εν ζωή απεριόριστα, άσχετα αν επί της ουσίας έχει αρνητική αξία (όπως κατά την άποψη μου έχουν όλες οι τράπεζες σήμερα). Αν ποτέ τεθεί θέμα ότι χάνονται καταθέσεις στην Ευρώπη, επενδυτές όλων των κατηγοριών θα αδειάσουν το ευρώ πιο γρήγορα από ό,τι ο Trichet μπορεί να πει τη λέξη ευρώ. Μην με παρεξηγείται νομίζοντας ότι είμαι υπέρ αυτών των κρατικοποιήσεων. Δεν είμαι. Αλλά δεν υπάρχει επιλογή.

Όλοι γνωρίζετε ότι η άποψη μου είναι πως θα πρέπει να γίνει ένα γενναιόδωρο κούρεμα για να σωθεί η Ελλάδα. Ναι μεν φταίει το μεγάλο απέραντο βαθύ κράτος, η κρατική σπατάλη και η ανεπάρκεια των πολιτικών που μας έχουν φέρει εδώ (και πολλά άλλα που θα χρειαστεί εκατοντάδες άρθρα για να κάνω πλήρη αναφορά), αλλά το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους (και με εχθρικό τρόπο αν χρειαστεί) είναι επιτακτική ανάγκη αν θέλουμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, το κούρεμα το οποίο θέλουμε να γίνει, με εξαίρεση τους Έλληνες πολιτικούς που είναι κουβαρντάδες με OPM (others people money), οι τράπεζες αναγκαστικά θα δεχτούν πλήγμα, που όπως μας δείχνει το ταμπλό είναι τεράστιο. Άρα όσο μεγαλύτερο το κούρεμα, τόσο το όφελος για την Ελλάδα και βέβαια τόσο  η χασούρα για τις τράπεζες.

Άρα η σωτηρία της Ελλάδος περνάει μέσα από ένα κούρεμα, το οποίο όμως κούρεμα, θα καταστρέψει τους μετόχους των τραπεζών, διότι οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν διότι θα έχουν απολέσει ότι κεφάλαια τους έχουν απομείνει.

Όλα αυτά τα σκασίματα όμως (τύπου Ελλάδος και των τραπεζών) συμβάλουν στην αποκατάσταση των ισορροπιών ώστε να μειωθεί η μόχλευση στο σύστημα. Μόνο με χασούρα και κάψιμο κεφαλαίουμπορεί να επιτευχθεί αυτό, όταν δεν μπορεί να μειωθεί η μόχλευση με αποπληρωμή χρεών. Πως να το πω αλλιώς, τα μαθηματικά της υπόθεσης δεν βγαίνουν για κάτι άλλο. Είναι τόσο απλό.

Πάνω από όλα, το εθιμικό δίκαιοτου καπιταλιστικού συστήματος επιτάσσει ότι όταν κάνεις λάθος και πέσεις έξω, να πάρεις χασούρα. Ιδίως δε όταν είχαν πάρει τα μυαλά σου αέρα, νομίζοντας ότι μοχλεύοντας τον ισολογισμό σου με κρατικά ομόλογα με χαμηλό κόστος, (το carry trade μεταξύ ΕΚΤ και ελληνικού κράτους) είναι ο καλύτερος τρόπος στον κόσμο να βγάζεις λεφτά από τότε που ανακαλύφτηκε το χρήμα.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/08/blog-post_8809.html

"Το μεσοπρόθεσμο είναι η προμελετημένη εισβολή και κατάληψη της Ελλάδας"

Γράφει ο "ΠΕΛΙΑΣ" 
Η προπαγάνδα των ΜΜΕ προσπαθεί τόσους μήνες να μας πείσει για την «σκληρή»...
Α. Μέρκελ που επειδή είναι «άσχετη» και «επιπόλαιη» καταστρέφει την Ευρώπη, ενώ επειδή επιπλέον τρέφει και ανθελληνικά αισθήματά, σπρώχει την Ελλάδα στην καταστροφή.Τίποτα πιο αναληθές. 


Πίσω από την Μέρκελ, όπως και πίσω από τον γίγαντα Σαρκοζί, υπάρχουν μόνο εθνικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα...
Πίσω από τους «μικρούς πολιτικάντηδες» της Monde, υπάρχουν αναλυτές, τράπεζες και υπηρεσίες που σχεδιάζουν το νέο παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη και υπαγορεύουν αποφάσεις σε κυβερνήσεις και έθνη.
(Παρένθεση: νομίζετε ότι στην πρόσφατη συνάντησή τους η Μέρκελ και ο Σαρκοζί συζήτησαν την οικονομική κρίση; Χα χα χαααα. Η μοιρασιά στην Λιβύη ήταν το κύριο θέμα, όπου οι Γερμανοί θέλουν την μερίδα του λέοντος στην ανοικοδόμηση επειδή έβαλαν τα περισσότερα λεφτά για την στρατιωτική επιχείρηση).

Πάμε παρακάτω: Η τρέχουσα οικονομική κρίση είναι το εφαλτήριο για την προώθηση των πάγιων (από εποχής Τρίτου Ράιχ) γεωπολιτικών στόχων της Γερμανίας στην περιοχή. Και μην ξεχνάτε ποτέ: όποιος ελέγχει την Ελλάδα μπορεί να ελέγξει και την Ανατολή. 

Δεν είναι δηλαδή καθόλου ανόητοι εκεί στο Βερολίνο. Βλέπουν ότι έχουν μια χρυσή ευκαιρία να γίνουν κυρίαρχοι σε μια περιοχή που ενδιαφέρει άμεσα κι άλλους. Αμερικανούς, Ισραηλινούς, Ρώσους και λοιπούς. Οι Γερμανοί με τον ηγετικό ρόλο τους στην Ευρώπη, με τα δάνειά τους και τις αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας, έχουν πλέον ισχυρό προβάδισμα έναντι των άλλων στην ελληνική μοιρασιά.

Αφού, λοιπόν, κατάντησαν την Ελλάδα νάνο, αφού την έφτασαν στον υπέρτατο εξευτελισμό να ζητά δάνειο από τη. Φιλανδία και αυτή να απαιτεί εγγυήσεις, τώρα οι Γερμανοί έρχονται να διερευνήσουν τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να τοποθετηθούν γερμανικά κεφάλαια. Σύντομα μάλιστα θα υπάρξει μεγάλη επιχειρηματική αποστολή αποτελούμενη από περισσότερους από 100 επιχειρηματίες οι οποίοι σπεύδουν στη νέα Γη της Επαγγελίας, ή αλλιώς στη χώρα που τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί.

Η κρίση μετατρέπεται έτσι σε ένα θαυμάσιο σχήμα για να χρησιμοποιήσουν οι Γερμανοί τα συγκριτικάτους πλεονεκτήματανα ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους (και τις ρετσινιέςκυρίως του ΒΠΠ), για μίασύγχρονη νέο-ιμπεριαλιστική επικράτηση σε αυτό που ιστορικά θεωρούν ζωτικό τους χώροκαι πουμεταφράζεται σε εξαγωγέςκαι εισπράξειςσε προβλέψιμη βάσηαπό ενεργειακά κυρίως δίκτυαΚαιόλα με την επίφαση ότι το κάνουν για το καλό του κόσμου. «Making money while doing good». 

Και τι θέλουν οι Γερμανοί επενδυτές; Τα λιμάνια, το δίκτυο των σιδηροδρόμων, του νερού, του ρεύματος, τους δρόμους. Εύκολα έσοδα για αυτούς, ανελαστικά έξοδα για εμάς και, εκτός από θέρετρο για τους συνταξιούχους τους, ένα λιθαράκι στο σχέδιό τους για πρόσβαση είτε στην Μέση Ανατολή είτε στην Βόρεια Αφρική. Μα δεν σας θυμίζει κάτι;

Στον Β' Π.Π., ο Γερμανικός Στρατός δεν είχε επιμελητεία. Ζούσε από τις χώρες που κατελάμβανε. Σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό: Από τις χώρες που κατελάμβανε. Και είχε υποχρέωση ο Γερμανικός Στρατός να στέλνει και κατιτίς στην Μητέρα Πατρίδα. Έτσι και τώρα. Θέλουν έλεγχο της ΔΕΗ για να επιβάλλουν, μέσω δήθεν αθώων «οικολόγων», φουσκωμένα τιμολόγια.

Θέλουν ΑΠΕ, για να πουλάνε φτερωτές, φωτοβολταϊκά, καλώδια, συστήματα ελέγχου. Θα υπερκαλύψουν μόνο από αυτό την ζημιά τους από τα .ομόλογα.

Θα ελέγχουν τα τηλέφωνα, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα τρένα. Όπου δεν το κάνουν οι ίδιοι, θα βάζουν συνεταίρους (βλέπε π.χ. την «ελληνική» αεροπορική εταιρία μέλος της Star Alliance). Καλώδιο από εμάς, εάν είμαστε φτηνότεροι από τον Τσέχο, τον Ούγγρο ή τον Πολωνό.

Τα χωματουργικά δικά μας (για να έχουν το Mega με το μέρος τους). Θέλουν και τα βουνά και τις πεδιάδες για τις ΑΠΕ που θα μας πουλάνε και θα πληρώνουμεΘα ελέγχουν κάθε δίκτυο (χωρίς να βάλουν φράγκο) και θα εισπράττουν εσαεί. Δεν θα τους νοιάζει εάν χρεοκοπήσουμε, θα τους ανήκουμε και θα εισπράττουν εσαεί, αμήν . Από λογαριασμούς, διόδια, εισιτήρια, ποσοστά, royalties. Φυσικά με ντόπιους συνεταίρους.

Λείπει ένα τελευταίο συστατικό για να είναι πλήρης η Άλωσή μας: Οι Τράπεζες. Θα τις ελέγξουν και αυτές, και σιγά μην τις αγοράσουν. Θα τελειώσει η Blackrock την μελέτη, θα βάλουν τις ζημιές των Τραπεζών στις ΔΟΥ (και την τσέπη μας), και θα αναγκαστεί κάποια Γιούρομπανκ να «θυσιαστεί», και αφού αγοραστεί από την Εθνική, και συγχωνευτεί με τους υπόλοιπους, να αναλάβει την διοίκηση του υπόλοιπου τραπεζικού συστήματος. Αμφιβάλετε;

Μα έχει ήδη συζητηθεί και η πρόβα έγινε με τα ΕΛΔΑ .Το «Γιούρο» της υποθετικής Γιούρομπανκ γράφει στην πίσω σελίδα «DB» και θα την πληρώνουμε κι από πάνω, για το know how!). Και με 2-3 Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν κάθε κίνηση, τύφλα να' χει η Αμερικανική Εφορία. Εδώ θα έχουμε Πράσινη, σύγχρονη, Γκεστάπο.

Και για σκεφτείτε:  Ποιός βγήκε κερδισμένος από τα μονά-ζυγά για τον Δακτύλιο;  Για σκεφτείτε γιατί το Πράσινο Ταγάρι ξεκίνησε με πρόστιμο για τα παλιά αυτοκίνητα. Για σκεφτείτε γιατί δεν ήταν τεκμήριο η αγορά αυτοκινήτου μέχρι εργοστασιακή αξία 50.000 (48 έκανε το Καγιέν). 

Και μην τα βάζετε με την Μέρκελ, ή τον ΓΑΠ. Είπαμε. Περαστικά ανθρωπάκια. Το Ράϊχ δουλεύει ασταμάτητα από το 1980, από το 1900. Έφτιαξε και συντήρησε κομμουνιστές, αντιεβραίους, νεοσοσιαλιστές, έχει αγοράσει την Αγγλία, έχει βάλει γερό χέρι στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ (που ξεκαθάρισαν και κάτι λογαριασμούς στην Σερβία), έχει βάλει χέρι στους Labour της Αυστραλίας, δεν το νοιάζει εάν διαλυθεί πλέον η Ευρώπη, θα κρατήσει το Βέλγιο και ό,τι άλλο θέλει, εμάς μας έχει δεμένους χεροπόδαρα, να' στε καλά, εσείς και ο Γερμανοσοσιαλισμός.  Ο δρόμος για την υποδούλωση.

Θα βρεθούν πολλοί να λένε «μα καλά είναι, δεν έχουμε επιλογή». Και παραμονές του 1940 το έλεγαν, και παραμονές 1914 το έλεγαν. Ή δεν είναι μέρος του Μεγάλου Διχασμού; Ή δεν εξηγεί και το φαινόμενο Ζήμενς; Καταδικάστηκε μέχρι και στην Νιγηρία, αλλά εδώ. Γρεκολάνδη.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ .... ΚΑΤΑΛΑΒΕ

ΠΕΛΙΑΣ
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/08/blog-post_5051.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters