Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ηνωμένες Πολιτείες... Ειρηνικού: Οι Αμερικανοί εφαρμόζουν την θεωρία του "ζωτικού χώρου" - ΕΠΕΤΑΙ Η ΤΤΙΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ Τι σημαίνει η ΤΡΡ

 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το κείμενο του Συμφώνου της Δια-Ειρηνικής Συνεργασίας (Trans-Pacific Partnership, TPP) που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεσμεύει συνολικά 12 χώρες του Ειρηνικού και ευαγγελίζεται την απελευθέρωση στο εμπόριο του 40% της παγκόσμιας οικονομίας και θα επεκτέινει την αμερικανική κυριαρχία πολύ πέραν της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ με σκοπό τον περιορισμό της κινεζικής επιρροής, δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Αν επικυρωθεί, θα σημάνει την αρχή μια τεράστιας γεωπολιτικής σύγκρουσης καθώς η Κίνα έχει ήδη προχωρήσει στο δικό της Σύμφωνο Συνολικής Περιφερειακής Οικονομικής Συνεργασίας (RCEP), για τη δημιουργία μιας περιοχής ελεύθερου εμπορίου μεταξύ 16 χωρών, περιλαμβανομένης της Ινδίας, που θα είναι η μεγαλύτερη τέτοια ένωση στον κόσμο, περικλείοντας 3,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Παρομοίως οι ΗΠΑ προωθούν την ΤΤΙΡ ανάλογη συμφωνία με τις χώρες της ΕΕ, που θα καταστήσει τις ευρωπαϊκές χώρες νέες "πολιτείες" των ΗΠΑ.
Δημιουργούνται έτσι τρια τεράστια "μπλοκ" στον πλανήτη, της Δύσης,της Ευρασιατικής Ένωσης στην "Heartland" κατά την γεωπολιτική του πλανήτη, και ένα της Ανατολής τα οποία επανασυστήνουν επί της ουσίας την προ Ψυχρού Πολέμου κατάσταση, αλλά με άλλους όρους, αυτούς της οικονομίας και του ελεύθερου εμπορίου, και άλλες συμμαχίες.
Δεν ξέρουμε αν είναι σύμπτωση αλλά στο γνωστό δυστοπικό μυθιστόρημα του George Orwell το "1984" ο πλανήτης βρίσκεται σε πόλεμο μεταξύ δύο υπερεθνικών και υπερδυνάμεων 
Της Oceania,της Eurasia και της Eastasia
Ακολουθεί και ο χάρτης με τα όρια των τριων υποθετικών υπερδυνάμεων στο μυθιστόρημα. Πάντως όπως και στο μυθιστόρημα έτσι και στην πραγματικότητα η Αφρική είναι διαφιλονικούμενη περιοχή.
Οι όροι της συμφωνίας αυτής αποτελούν "πυξίδα" και για το τι να περιμένουμε και για την ΤΤΙΡ. Και οι δύο συμφωνίες ετοιμάστηκαν με άκρα μυστικότητα προκαλώντας αντιδράσεις για τον μη δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο σερβίρονται.
"Η TPP σημαίνει πως η Αμερική θα γράψει τους κανόνες του παιχνιδιού στον 21ο αιώνα", ανέφερε ο Ομπάμα σε ηλεκτρονική ανάρτησή του. "Αν δεν εγκρίνουμε αυτή τη συμφωνία –αν η Αμερική δεν γράψει αυτούς τους κανόνες– τότε χώρες όπως η Κίνα θα το κάνουν".
Μάλιστα ο Λευκός Οίκος ανάρτησε και το κείμενο της συμφωνίας με πανηγυρικά σχόλια στο Τwitter.

https://twitter.com/WhiteHouse/status/662312510595420160/photo/1 
 
 
Ο Λευκός Οίκος είναι πιθανό να ενημερώσει επίσημα εντός των προσεχών ωρών τους βουλευτές των ΗΠΑ πως ο πρόεδρος σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.
Η πράξη αυτή θα αποτελούσε την έναρξη μιας περιόδου 90 ημερών προτού η υπογραφή του περάσει στο επόμενο βήμα σε μια διαδικασία που θα ζητά την τελική έγκριση του Κογκρέσου για τη συμφωνία.
Η αμερικανική κυβέρνηση παρουσιάζει την συμφωνία ως ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί για το παγκόσμιο εμπόριο και τους εργαζόμενους αλλά προκαλεί έντονη ανησυχία σε πολλά επίπεδα. 
Η συμφωνία έρχεται να θέσει κοινούς κανόνες σε θέματα που κυμαίνονται από τα δικαιώματα των εργαζομένων μέχρι την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σε 12 χώρες του Ειρηνικού και είχε κρατηθεί εν πολλοίς μακριά από τη δημόσια εξονυχιστική έρευνα, προκαλώντας οργή στους υποστηρικτές της διαφάνειας οι οποίοι ανησυχούν για τις ευρύτερες επιπτώσεις του.
Στη συμφωνία αντιτίθενται συνδικάτα και πολλοί από τους Δημοκρατικούς του Ομπάμα, ανάμεσά τους και η υποψήφια για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον,αν και είχε υποστηρίξει το σύμφωνο όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη θητεία του Ομπάμα.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία "καταστροφή".
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συμφωνία δεν περιλαμβάνει μέτρα που είχαν απαιτήσει ορισμένοι βουλευτές των ΗΠΑ ώστε να τιμωρείται η χειραγώγηση νομισμάτων με επιβολή εμπορικών κυρώσεων ή να ορίζεται στα 12 χρόνια η περίοδος μονοπωλίου για την επόμενη γενιά βιολογικών φαρμάκων. Και οι 12 χώρες της TPP, ωστόσο, δεσμεύθηκαν να αποφύγουν μια σκόπιμη ανταγωνιστική υποτίμηση των νομισμάτων τους σε δήλωση η οποία συνοδεύει τη συμφωνία.
Η συμφωνία, που ετοιμαζόταν για περισσότερα από πέντε χρόνια, επιτεύχθηκε πριν από έναν μήνα όταν εντατικές συνομιλίες στην Ατλάντα έσπασαν ένα αδιέξοδο στο εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων, φαρμάκων και αυτοκινήτων.
Τα ψιλά γράμματα θα είναι σημαντικά. Για παράδειγμα, ατελείς θεωρούνται οι λεπτομέρειες αναφορικά με το ποσοστό στο οποίο ένα αυτοκίνητο πρέπει να έχει κατασκευαστεί εντός της περιοχής του TPP ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για να υπαχθεί σε καθεστώς αφορολόγητου είδους, ενώ οι εισαγωγείς υποδημάτων στις ΗΠΑ περιμένουν να διαπιστώσουν πόσο καιρό θα παραμείνουν οι δασμοί.
Το TPP θα είναι μια "ευλογία" για βιομηχανικές και εξαγωγικές οικονομίες όπως η Μαλαισία και το Βιετνάμ. Η προβλεπόμενη κατάργηση των δασμών προσελκύει ήδη αριθμό ρεκόρ ξένων επενδύσεων στη βιομηχανία του Βιετνάμ και οι δύο χώρες αναμένεται να δουν αυξημένη ζήτηση για σημαντικές εξαγωγές τους, από το φοινικέλαιο και τα ελαστικά μέχρι τα ηλεκτρονικά, τα θαλασσινά και τα υφάσματα.
Κάτι τέτοιο θα ασκούσε πίεση σε πολλές μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, περιλαμβανομένων των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας, που έχουν εκφράσει πρόσφατα ενδιαφέρον να υπογράψουν το σύμφωνο. Η Ταϊλάνδη δήλωσε πως εξετάζει τη συμφωνία και μελετά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει.
Η Ιαπωνία έχει δεσμευθεί να χαλαρώσει τους εμπορικούς φραγμούς στις εισαγόμενες τηγανητές πατάτες και στο βούτυρο –προϊόντα που η προσφορά τους είναι χαμηλή στην ασιατική αγορά–, ενώ η Μαλαισία θα καταργήσει τους δασμούς σε όλα τα εισαγόμενα αλκοολούχα για πρώτη φορά σε μια εμπορική συμφωνία.
Άλλες πρωτιές που επικαλούνται οι εταίροι –η Αυστραλία, το Μπρουνέι, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ιαπωνία, η Μαλαισία, το Μεξικό, η Νέα Ζηλανδία, το Περού, η Σιγκαπούρη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ– είναι οι πρώτες δεσμεύσεις προκειμένου να αποθαρρύνεται η εισαγωγή προϊόντων που παρήχθησαν με καταναγκαστική εργασία και να εγκριθούν νόμοι για αποδεκτές εργασιακές συνθήκες, καθώς και η πρώτη απαγόρευση των επιδοτήσεων σε επιβλαβείς μεθόδους ψαρέματος.
Στο πρότερο άρθρο του pronews.gr για την ανάλογη συμφωνία με την ΕΕ που αναμένεται να έχει έρθει μέχρι και το 2017, η TTIP αφορά 850 εκατ. κατοίκους, στους οποίους αντιστοιχεί το 45% του παγκόσμιου ΑΕΠ και είναι το σύνολο των κατοίκων σε ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ εάν υπολογίσουμε ότι οι ετήσιες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο περιοχών ανέρχονται σε 500 δισ. ευρώ γίεται κατανοητό ότι πρόκειται για "big business".
Eν ολίγοις η TTIP προβλέπει την εξομοίωση πολιτικών της ΕΕ με αυτές των ΗΠΑ δηλαδή θα είναι άρρηκτα δεμένες η μία με την άλλη, και προφανώς η Ουάσιγκτον θα είναι το "αφεντικό" ίσως και αυτό να εξηγεί το γιατί η Γερμανία δέχθηκε απανωτά οικονομικά χτυπήματα προερχόμενα από το αμερικανικό έδαφοος όπως συνέβη στην περίπτωση της VW.
 Ένας βασικός τομέας, στον οποίο, η ΤΤΙΡ θα έχει ισχύ είναι αυτός των δημοσίων υπηρεσιών. 
Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να αναλάβουν οποιονδήποτε τομέα δημοσίων υπηρεσιών επιθυμούν, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κ.λπ. χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό στηριζόμενο στην αρχή ότι προσφέρει υπηρεσίες φθηνότερες από το κράτος,και θα έχει το δικαίωμα να αναλάβει την υπηρεσία μόνο και μόνο γι'αυτό το λόγο.
Η συμφωνία θα επιχειρήσει να συμβάλλει στην εξάλειψη "περιττών γραφειοκρατικών εμποδίων", τα οποία είναι ένας εύσχημος τρόπος για να αποκρυβεί ο πραγματικός στόχος της TTIP που είναι η απορρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποτελούν "εμπόδιο" στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων, δηλαδή σε απλά ελληνικά πρόκειται για τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών όπως τα εργασιακά δικαιώματα,τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις,τους κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (ιδιαίτερα σημαντικό αφού οι ΗΠΑ θέλουν να γεμίσουν τον πλανήτη με μεταλλαγμένα), προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο (αυτό στην ουσία είναι η κατάργηση της ατομικής ελευθερίας) κ.ά
Πέραν όμως από την εισβολή στους δημόσιους τομείς, οι αμερικανικές πολυεθνικές θέλουν να εισβάλουν και στον ιδιωτικό τομέα εξοντώνοντας όλους του τοπικούς προμηθευτές και τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν κάποιες μικρές δημόσιες συμβάσεις π.χ με τους δήμους, για την σίτιση των σχολείων. Εν ολίγοις οι τοπικές οικονομίες και συνεπώς οι εθνικές θα καταρρακωθούν, και στο τέλος θα εξαερωθούν προς χάρην της αμερικανικής οικονομίας.
Αυτό που προκαλεί περισσότερο στην ΤΤΙΡ είναι η ενσωμάτωση της ρύθμισης του Μηχανισμού διαιτησίας Επίλυσης Διαφορών μεταξύ Επενδυτών και Κρατών, το περίφημο ISDS (Investor-State Dispute Settlement),όπου τα εταιρικά συμφέροντα αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων των πολιτών,των κυβερνήσεων και των τοπικών κοινωνιών, αφύ οι εταιρείες μονομερώς δύνανται να προσφύγουν εναντίον κυβερνήσεων και όχι το αντίθετο!
Πρόκειται για κατάλυση της Δημοκρατίας σε κάθε της μορφή και η έυλογη απορία είναι ποιοι είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι που το αποδέχτηκαν.
Μήπως γι'αυτό η Κομισιόν επιθυμεί τον αποκλεισμό του μόνου εκλεγμένου οργάνου της ΕΕ, του Ευρωκοινοβουλίου από τις μελλοντικές αποφάσεις για ευρώ και ΟΝΕ για να μην έχει κανέναν λόγο ο Ευρωπαίος πολίτη σε αυτά που του έρχονται δίχως να μπορεί να τα ελέγξει;
Ποιος μπορεί να εγγηθεί ότι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν είναι απλά άνρθωποι των Αμερικανών που έχουν σπουδάσει στα αμερικανικά πανεπιστήμια και έχουν εκπαιδευθεί να σκέφτονται "αμερικανικά" αδιαφορώντας παντελώς για το δικό τους ευρωπαϊκό "σπίτι";
Σε άρθρο του την Άνοιξη στην Αυγή, ο Θανάσης Πετράκος,πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε σχετικά:
"Η συμφωνία TTIP θεωρείται ο δούρειος ίππος για την εισαγωγή στην Ευρώπη γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, κρεάτων με ορμόνες κ.λπ.
Η ρήτρα θα επιτρέπει σε ιδιωτικές εταιρείες να μηνύουν ακόμη και χώρες σε διαιτητικά δικαστήρια για να ακυρώσουν μέτρα που θεωρούν προστατευτικά. Ο κίνδυνος είναι πολυεθνικές υποστηριζόμενες από στρατούς δικηγόρων να μπορούν να εκφοβίζουν ολόκληρα κράτη, Περιφέρειες, Κοινότητες, για να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα.
Η εφαρμογή της TTIP αποτελεί κίνδυνο για τους φυσικούς πόρους και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ταυτόχρονα κινδυνεύουν με κατάργηση οι κανόνες αειφορείας για τις ΑΠΕ, αφού αποτελούν εμπόδιο για την επέκταση των αγροκαυσίμων που προωθούν οι Αμερικανοί παραγωγοί.
Η TTIP προβλέπει πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Πρέπει να τονιστεί ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κυρώσει τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας".
Όλα καλά αν γινόντουσαν στο φως ώστε και οι πολίτες να αναλάμβαναν τις ευθύνες τους, όμως στην διαπραγμάτευση που έλβαε χώρα στα τέλη Απριλίου έγινε με κλειστές για τους δημοσιογράφους πόρτες και δεν εκδόθηκε κανένα επίσημο ανακοινωθέν!
Έχουμε ήδη Παγκόσμια Δικτατορία που δεν ενημερώνει για τίποτα και δεν ελέγχεται από πουθενά;
Η ΕΕ μέχι τώρα είχε την αρχή της "προφύλαξης" και θεωρούσε ότι αν ένα προϊόν απειλούσε την διατροφική ασφάλεια των πολιτών ή αν υπήρχαν αμφιβολίες τότε μπορεί να απαγορευθεί. Αυτή η αρχή οι αμερικανικές πολυεθνικές μεταλλαγμένων (όπως Μοsanto, Sygenda κλπ) θέλουν να καταργηθεί καθώς θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να αποδειχθεί με απόλυτες αποδείξεις ότι το προϊόν είναι επιβλαβές για την υγεία πριν αποσυρθεί από την αγορά, δηλαδή να πεθάνουν πρώτα από ασθένειες και παρενέργειες χιλιάδες άνθρωποι και...βλέπουμε.
Αυτό λέγεται ότι είναι το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη της συμφωνίας.Όταν αυτός ο όρος καταστεί εφικτός τότε μια αμερικανική εταιρεία τροφίμων που δεν πληρεί τους κανόνες ασφαλείας θα μπορεί να κινηθεί νομικά κατά της χώρας που τολμάει να τους θεσπίζει και θα απαιτεί αποζημίωση.
Φέτος στις 25 Μαΐου, η Ε.Ε. απέσυρε νόμους προστασίας από τα Φυτοπροστατευτικά εξαιτίας της Διατλαντικής σχέσης Εμπορίου (TTIP) με τις ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη ήττα στον αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών που είναι έρμαια του αμερικανικού κέρδους.
Έτσι για να επιτευχθεί η συμφωνία πάση θυσία οι Βρυξέλλες αποδέχθηκαν να γεμίσουν το πιάτο μας με φυτοφάρμακα
Η Σουηδία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν εκκινήσει νομικές διαδικασίες έναντιον της Κομισιόν με σκοπό την γρήγορη νομοθέτηση αυστηρών προτύπων ασφαλείας κατά των φυτοφαρμάκων.
Αυτό που παραμένει ανεξήγητο είναι γιατί η ΕΕ υποχωρεί μπροστά στους Αμερικανούς και επιτρέπει κπτωση των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας τροφίμων.
Με τις τους πιέζει η Ουάσιγκτον με κάποιος είδος παγκόσμιου πολέμου; Ή μήπως οι λαθρομεταναστευτικές-προσφυγικές ροές και η ύπαρξη "πυρήνων εν υπνώσει" τζιχαντιστών στην Ευρώπη παίζουν κάποιο ρόλο αποτελεσματικής πίεσης;
Και επειδή ο Νεοέλληνας έχει την τάση να πιστεύει ότι όλα αυτά δεν τον αφορούν ιδού, τι περιεμένει την Ελλάδα όπως αναφέρει στο πολύ καλό άρθρο της η Θέα Μανούρας για το thepressproject.gr
"Η απόλυτη επικράτηση των πολυεθνικών έναντι των μικρότερων παραγωγών, δημιουργεί ενστάσεις που κρίνονται ως λογικές και απολύτως δικαιολογημένες. Λογικές είναι και οι ανησυχίες που συνδέονται με το θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων, τα οποία όπως είπαμε, δεν επιτρέπονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (προστατευόμενα).
Σύμφωνα με  άρθρο της Deutsche Welle, στα «προστατευμένα προϊόντα» περιλαμβάνεται η φέτα και άλλα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα και διάφοροι οίνοι. Τον Μάιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με τον αμερικανό ομόλογό του Τομ Βίλσακ, για να θέσει το ζήτημα των ΠΟΠ. Την ίδια στιγμή όμως ο Βίλσακ δέχεται πιέσεις από την Ουάσιγκτον. 55 γερουσιαστές του ζήτησαν πρόσφατα, σε κοινή επιστολή, να καταργηθούν οι «περιορισμοί» σε ονομασίες τυριών, περιλαμβανομένης της φέτας.
Ένα μέρος του Ευρωπαϊκού πληθυσμού έχει συνειδητοποιήσει την αλλαγή που θα φέρει στη ζωή μας η υπογραφή της ΤΤΙΡ. Κινητοποιήσεις έγιναν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, έχει υπάρξει διαδικτυακό κάλεσμα για συλλογή υπογραφών για την παύση των διαπραγματεύσεων για την ΤΤΙΡ, οι οποίες και κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, έχει κατατεθεί και πάντα υπάρχει το αίτημα για δημοψήφισμα σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ε.Ε., καθώς οι υπογραφές έχουν υπερκαλύψει το ένα εκατομμύριο. Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να έρθει για ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο. Το τελευταίο, ωστόσο δεν έχει νομοπαρασκευαστική δικαιοδοσία. Η ΤΤΙΡ πρέπει να έρθει ξεχωριστά σε όλα τα εθνικά κοινοβούλια. Έχοντας παρακολουθήσει την άκρα μυστικότητα που συνοδεύει τη συμφωνία και το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας κάτω από το οποίο λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις, τί μας κάνει να πιστεύουμε πως έχουμε τη δύναμη να αποφύγουμε τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται;"
Tο πλήρες κείμενο της έκθεσης για την TTIP βρίσκεται εδώ
Υπάρχει εκτενές άρθρο του βρετανικού Independent στο οποίο αναφέρονται "οι έξι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να φοβόμαστε την ΤΤΙΡ"
1 Το ΕΣΥ 
Οι δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα το NHS, είναι στο στόχαστρο. Ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι να ανοίξουν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης και των υδάτων για τις αμερικανικές εταιρείες. Αυτό θα μπορούσε να σημάνει ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποστηρίξει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα μείνουν εκτός ΤΤΙΡ. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Huffington Post, ο Υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Λόρδος Livingston παραδέχθηκε ότι το ζήτημα για το NHS (ΕΣΥ) ήταν ακόμα πάνω στο τραπέζι!
2 Τρόφιμα και περιβαλλοντική ασφάλεια
Η ΤΤΙΡ θα επιδιώξει να φέρει σύγκλιση στα πρότυπα της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων και το περιβάλλον με εκείνα των ΗΠΑ.
Οι κανονισμοί των ΗΠΑ είναι πολύ λιγότερο αυστηροί, με το 70 τοις εκατό όλων των μεταποιημένων τροφίμων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ να περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά.
Αντίθετα, η ΕΕ δεν τα επιτρέπει σχεδόν ολοκληρωτικά. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης πολύ χαλαρότερους περιορισμούς σχετικά με τη χρήση των φυτοφαρμάκων. Χρησιμοποιούν επίσης τις ορμόνες ανάπτυξης στον τομέα του βοείου κρέατος, οι οποίες περιορίζονται στην Ευρώπη, λόγω του καρκίνου που προκαλούνο. Οι αγρότες των ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει αρθούν οι περιορισμοί αυτοί κατ 'επανάληψη στο παρελθόν, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και είναι πιθανό ότι θα χρησιμοποιήσουν την ΤΤΙΡ για να το κάνουν ξανά.
Το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον, όπου οι κανονισμοί REACH της ΕΕ είναι πολύ πιο σκληροί σε δυνητικά τοξικές ουσίες. Στην Ευρώπη, μια εταιρεία πρέπει να αποδείξει ότι μια ουσία είναι ασφαλής πριν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στις ΗΠΑ, συμβαίνει το αντίθετο: κάθε ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είναι ασφαλής. Για παράδειγμα, η ΕΕ απαγορεύει επί του παρόντος 1.200 ουσίες που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά, οι ΗΠΑ μόλις 12!
3 Τραπεζικοί Κανονισμοί
Εδώ λειτουργεί αντίστροφα: Το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την επήρεια του παντοδύναμου City του Λονδίνου, θεωρείται ότι επιδιώκει να δημιουργήσει χαλάρωση των αμερικανικών τραπεζικών κανονισμών.
Οι δημοσιονομικοί κανόνες της Αμερικής είναι πιο σκληροί από τους βρετανικούς. Είχαν τεθεί σε εφαρμογή μετά την οικονομική κρίση, για να περιορίσουν άμεσα τις εξουσίες των τραπεζιτών και να αποφευχθεί μια παρόμοια κρίση στο μέλλον.Με την ΤΤΙΡ, υπάρχει ο φόβος,ότι θα άρει τους περιορισμούς αυτούς, παραδίδοντας όλες τις πρότερες εξουσίες πίσω στους τραπεζίτες.
4 Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Θυμηθείτε την ACTA.
Απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012 μετά από μια τεράστια δημόσια αντίδραση ενάντια σε αυτό που δικαίως θεωρείται ως μια επίθεση στην ιδιωτική ζωή των ατόμων για τα οποία θα απαιτούνταν από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να παρακολουθούν online την δραστηριότητα των ανθρώπων.
Η ΤΤΙΡ θα μπορούσε να επαναφέρει κεντρικά στοιχεία της ACTA, αποδεικνύοντας ότι αν η δημοκρατική προσέγγιση δεν λειτουργεί, υπάρχει πάντα η πίσω πόρτα.
5 Θέσεις εργασίας
Η ΕΕ έχει παραδεχθεί ότι ΤΤΙΡ θα προκαλέσει κατά πάσα πιθανότητα ανεργία καθώς θέσεις εργασίας θα στραφούν προς τις ΗΠΑ, όπου τα πρότυπα εργασίας και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι λιγότερο προστατευμένα. 
Παραδείγματα από άλλες παρόμοιες διμερείς εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν την υπόθεση για την απώλεια θέσεων εργασίας. Η Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικό προκάλεσε την απώλεια ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ σε διάστημα 12 ετών, αντί των εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον που είχαν υποσχεθεί.
6 δημοκρατία
Η μεγαλύτερη απειλή της ΤΤΙΡ στην κοινωνία είναι εγγενής επίθεσή της στη δημοκρατία. Ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι η εισαγωγή της επίλυσης διαφορών (ISDS), ανάμεσα σε κράτη και επενδυτές. η οποία θα επιτρέπει στις εταιρείες να μηνύσουν τις κυβερνήσεις εάν οι πολιτικές αυτών των κυβερνήσεων προκαλέσουν απώλεια κερδών. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι μη εκλεγμένες πολυεθνικές εταιρείες μπορούν να υπαγορεύουν τις πολιτικές των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.
Η ISDS είναι ήδη σε ισχύ και σε άλλες διμερείς εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο και έχουν οδηγήσει σε αδικίες όπως στη Γερμανία, όπου η σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall μηνύει την γερμανική κυβέρνηση για δισεκατομμύρια δολάρια κατά της απόφασή της για τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον απόηχο της καταστροφής της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.
Εδώ βλέπουμε ότι μια πολιτική για τη δημόσια υγεία που θα τεθεί σε εφαρμογή από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση απειλείται από ένα ενεργειακό κολοσσό λόγω της ενδεχόμενης απώλειας κέρδους. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κυνικά αντιδημοκρατικό!
Όπως γίνεται κατανοητό οι ΤΤΙΡ, και η ΤΡΡ δεν είναι μια απλές συμφωνίες, είναι δημιουργίες του Μεγάλου Αδελφού του Τ.Όργουελ, είναι η επίσημη σύσταση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Πολλοί μάλιστα λένε ότι τα περιβόητα δύο θηρία της Αποκάλυψης θα είναι δύο εναπομείνασες υπερθνικές υπερδυνάμεις που στο τέλος θα επικρατήσει η μια από αυτές. Προς ώρας φαίνεται ότι θα έχουμε τρεις, αλλά στο άμεσο μέλλον κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάντα συμφέροντα επιβάλλουν μια ένωση της Ευρασιατικής με εκείνην της RCEP.
Στο κεφ 13 της Αποκάλυψης του Ιωάννη λέει χαρακτηριστικά 
1 Καὶ ἐστάθην ἐπὶ τὴν ἄμμον τῆς θαλάσσης· καὶ εἶδον ἐκ τῆς θαλάσσης θηρίον ἀναβαῖνον, ἔχον κέρατα δέκα καὶ κεφαλὰς ἑπτά, καὶ ἐπὶ τῶν κεράτων αὐτοῦ δέκα διαδήματα, καὶ ἐπὶ τὰς κεφαλὰς αὐτοῦ ὀνόματα βλασφημίας.
 2 καὶ τὸ θηρίον ὃ εἶδον ἦν ὅμοιον παρδάλει, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς ἄρκου, καὶ τὸ στόμα αὐτοῦ ὡς στόμα λέοντος. καὶ ἔδωκεν αὐτῷ ὁ δράκων τὴν δύναμιν αὐτοῦ καὶ τὸν θρόνον αὐτοῦ καὶ ἐξουσίαν μεγάλην· –
 3 καὶ μίαν ἐκ τῶν κεφαλῶν αὐτοῦ ὡς ἐσφαγμένην εἰς θάνατον. καὶ ἡ πληγὴ τοῦ θανάτου αὐτοῦ ἐθεραπεύθη, καὶ ἐθαύμασεν ὅλη ἡ γῆ ὀπίσω τοῦ θηρίου.
 4 καὶ προσεκύνησαν τῷ δράκοντι τῷ δεδωκότι τὴν ἐξουσίαν τῷ θηρίῳ, καὶ προσεκύνησαν τῷ θηρίῳ λέγοντες· τίς ὅμοιος τῷ θηρίῳ; τίς δύναται πολεμῆσαι μετ᾿ αὐτοῦ;
 5 καὶ ἐδόθη αὐτῷ στόμα λαλοῦν μεγάλα καὶ βλασφημίαν· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία πόλεμον ποιῆσαι μῆνας τεσσαράκοντα δύο.
 6 καὶ ἤνοιξε τὸ στόμα αὐτοῦ εἰς βλασφημίαν πρὸς τὸν Θεόν, βλασφημῆσαι τὸ ὄνομα αὐτοῦ καὶ τὴν σκηνὴν αὐτοῦ, τοὺς ἐν τῷ οὐρανῷ σκηνοῦντας.
 7 καὶ ἐδόθη αὐτῷ πόλεμον ποιῆσαι μετὰ τῶν ἁγίων καὶ νικῆσαι αὐτούς, καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ πᾶσαν φυλὴν καὶ λαὸν καὶ γλῶσσαν καὶ ἔθνος.
 8 καὶ προσκυνήσουσιν αὐτὸν πάντες οἱ κατοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς, ὧν οὐ γέγραπται τὸ ὄνομα ἐν τῷ βιβλίῳ τῆς ζωῆς τοῦ ἀρνίου τοῦ ἐσφαγμένου ἀπὸ καταβολῆς κόσμου
 9 Εἴ τις ἔχει οὖς, ἀκουσάτω.
10 εἴ τις εἰς αἰχμαλωσίαν ἀπάγει, εἰς αἰχμαλωσίαν ὑπάγει· εἴ τις ἐν μαχαίρᾳ ἀποκτέννει, δεῖ αὐτὸν ἐν μαχαίρᾳ ἀποκτανθῆναι. ὧδέ ἐστιν ἡ ὑπομονὴ καὶ ἡ πίστις τῶν ἁγίων.
11 Καὶ εἶδον ἄλλο θηρίον ἀναβαῖνον ἐκ τῆς γῆς, καὶ εἶχε κέρατα δύο ὅμοια ἀρνίῳ, καὶ ἐλάλει ὡς δράκων.
12 καὶ τὴν ἐξουσίαν τοῦ πρώτου θηρίου πᾶσαν ποιεῖ ἐνώπιον αὐτοῦ. καὶ ποιεῖ τὴν γῆν καὶ τοὺς ἐν αὐτῇ κατοικοῦντας ἵνα προσκυνήσωσι τὸ θηρίον τὸ πρῶτον, οὗ ἐθεραπεύθη ἡ πληγὴ τοῦ θανάτου αὐτοῦ.
13 καὶ ποιεῖ σημεῖα μεγάλα, καὶ πῦρ ἵνα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνῃ εἰς τὴν γῆν ἐνώπιον τῶν ἀνθρώπων.
14 καὶ πλανᾷ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς διὰ τὰ σημεῖα ἃ ἐδόθη αὐτῷ ποιῆσαι ἐνώπιον τοῦ θηρίου, λέγων τοῖς κατοικοῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς ποιῆσαι εἰκόνα τῷ θηρίῳ, ὃς εἶχε τὴν πληγὴν τῆς μαχαίρας καὶ ἔζησε.
15 καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι.
16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν,
17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.
18 ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´. 
Στο δυστοπικό μέλλον της Μarvel Comics του 2099 τον πλανήτη τον κυριαρχούσαν 2-3 παγκόσμιες εταιρείες, και όλοι οι πόλεμοι γίνονταν λόγω των μεταξύ τους συγκρούσεων. Οδεύουμε προς ένα corporate future. Τελικά οι ταινίες δυστοπικής μελλοντολογίας επαληθεύονται στη χειρότερη εκδοχή τους


 http://www.defencenet.gr/

ΥΒΡΙΔΙΑ-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Η φύση αυτό που ξέρει να κάνει εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είναι να χαρίζει απλόχερα τον πλούτο της, δίνοντας στον άνθρωπο τους καρπούς της γης και εκείνος με τη σειρά του, να τους εκμεταλλεύεται.


Έτσι χρησιμοποιώντας το γενετικό πολλαπλασιαστικό υλικό που του έδινε η φύση, έκανε ελεγχόμενες καλλιέργειες για να παίρνει την σοδειά του. Τα τελευταία πενήντα περίπου χρόνια,
οι αγρότες δεν μπορούν να αναπαράγουν τους δικούς τους σπόρους και είναι υποχρεωμένοι να τους αγοράζουν με συνέπεια την εξάρτηση τους από τις εταιρείες.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της προώθησης από τις εταιρείες, αλλά και δυστυχώς της αποδοχής από τους αγρότες, των υβριδίων και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Αλλά ας δούμε τι σημαίνει υβρίδιο και τι ΓΤΣ( μεταλλαγμένο).


Ο όρος υβρίδιο λέγεται πως προέρχεται από την λατινική λέξη “hubris”, που σημαίνει διασταύρωση οικιακού χοίρου με αγριογούρουνο. Μια άλλη εκδοχή λέει πως υβρίδιο σημαίνει “ύβρις κατά του Διός (Θεού)” την οποία και κρατώ ως πιο περιγραφική!


Τα πρώτα υβρίδια τα έφτιαχναν οι γεωργοί, κάνοντας διασταυρώσεις μεταξύ δύο φυτών του ίδιου είδους, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, για να αποκτήσουν ένα απόγονο που θα είχε τις ιδιότητες και των δύο φυτών. Αυτός είναι ο πραγματικός ορισμός του υβριδίου.


Σήμερα με τον όρο υβρίδιο, εννοούμε το φυτό που προέρχεται από τη διασταύρωση δύο φυτών που
είναι κλώνοι και έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία, ώστε ο νέος σπόρος να είναι γενετικά φτωχός. Αυτοί οι κλώνοι έχουν δημιουργηθεί από διαδοχικές διασταυρώσεις με το ίδιο φυτό, ώστε να έχουμε ένα φυτό (κλώνο), προϊόν “αιμομιξίας”, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Η διασταύρωση αυτών των δύο κλώνων, μας δίνουν το υβρίδιο F1, το οποίο μας δίνει ένα παραγωγικό φυτό αλλά ο απόγονος του είναι ένα φυτό με τις ιδιότητες των κλώνων απ’ όπου προήλθε, δηλαδή εκφυλισμένες λόγω της “αιμομιξίας”. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι πως ο παραγόμενος σπόρος από τα υβρίδια F1, να μην είναι αποδοτικός, λόγω της γενετικής εκπτώχευσης που έχει υποστεί.


Ο γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (ΓΤΟ) ή μεταλλαγμένος, μπορεί να είναι ένα φυτό, ένα ζώο ή και ένας μικροοργανισμός. Στον ΓΤΟ έχει τροποποιηθεί εργαστηριακά η αρχική γονιδιακή του δομή είτε με την προσθήκη κάποιου ξένου γονιδίου είτε με την αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων γονιδίων αυτού του οργανισμού. Επιτυγχάνεται, με την χημική τροποποίηση ενός ή περισσοτέρων γονιδίων ή με την αντικατάσταση τους. Σε τεχνικό επίπεδο ως μεταλλαγμένα φυτά, είναι δύο είδη : α) τα διαγονικά φυτά, δηλαδή αυτά που έχουν υποστεί γονιδιακή παρέμβαση με ένα ξένο γονίδιο και β) τα φυτά που προέρχονται από μεταλλαξιογένεση (mutagenese), δηλαδή έχουν εκτεθεί οι σπόροι σε χημική ή φυσική επεξεργασία, που προκαλεί τροποποίηση στη χημική σύνθεση των γονιδίων του, με αποτέλεσμα και οι πρωτεϊνες τους να είναι χημικά τροποποιημένες. Σε νομικό επίπεδο βάσει της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2001-18, ως μεταλλαγμένα ορίζονται μόνο τα διαγονικά φυτά και όχι αυτά που έχουν προέλθει από μεταλλαξιογένεση!!


Το πρώτο στάδιο ελέγχου των αγροτών από τις εταιρείες είναι με τα υβρίδια F1, διότι από αυτά δεν μπορούν να παράγουν σπόρο για την επόμενη χρονιά μιας και η παραγωγή θα είναι ιδιαίτερα φτωχή. Έτσι αναγκάζονται κάθε χρόνο να αγοράζουν σπόρους. Με τους ΓΤΟ τα πράγματα είναι χειρότερα για τον αγρότη, γιατί δεν μπορεί και νομικά να χρησιμοποιήσει σπόρο για την επόμενη χρονιά αφού οι ΓΤΟ έχουν κατοχυρωθεί ως πατέντα.


Σήμερα, σχεδόν όλη η αγροτική παραγωγή γίνεται με φυτά φυτοφάρμακα, δηλαδή γενετικά τροποποιημένα ώστε να συσσωρεύουν φυτοφάρμακα, απελευθερώνοντας εντομοκτόνο για να προστατευτούν από επιθετικούς παράγοντες. Έχει τροποποιηθεί το DNA τους ώστε να μην καταστρέφονται όταν ψεκάζονται με ζιζανιοκτόνα.


Τόσο λοιπόν η αύξηση της παραγωγής όσο και η ευκολία αντιμετώπισης ασθενειών με εντομοκτόνα, ήταν το δέλεαρ προς τους αγρότες να στραφούν προς τα υβρίδια και τους ΓΤΟ, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί παγκοσμίως το 60-70% των αρχέγονων σπόρων. Η πραγματικότητα όμως είναι πως οι παραδοσιακοί σπόροι που είχαν εγκλιματιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στον κάθε τόπο, μπορούσαν από μόνοι τους να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις ασθένειες και τελικά και η παραγωγή να είναι ποιοτικά και πολλές φορές και ποσοτικά, καλύτερη από τα υβρίδια και τους μεταλλαγμένους σπόρους.

Έτσι με το πέρασμα των χρόνων, εξαφανίστηκαν οι περισσότερες ποικιλίες, με αποτέλεσμα να είναι πλέον επιβεβλημένη σήμερα η αγορά σπόρων από τις πολυεθνικές εταιρείες που τις παράγουν. Σε πολλές χώρες, όπως στην Ινδία, αναγκάζονται πλέον οι αγρότες να αγοράζουν κάθε χρόνο τον σπόρο και ότι τον συνοδεύει (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κ.α.), με συνέπεια, κυρίως οι φτωχές οικογένειες, να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος αυτό και να οδηγούνται στην υποθήκευση των χωραφιών τους, στο πούλημα των νεφρών τους ως και την αυτοκτονία.

Το 90% της παγκόσμιας αγοράς ελέγχεται από 9 πολυεθνικές εταιρείες. Η ειρωνεία είναι πως αυτές οι εταιρείες, καυχιούνται πως έλυσαν τις διατροφικές ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού της γης. Σκοπός τους όμως είναι ο πλουτισμός και ο έλεγχος και η εξάρτηση κάθε έμβιας μορφής ζωής, γιατί ως γνωστό χωρίς χρήματα ζεις, χωρίς τροφή όχι. Σε αυτό το σχέδιο συμβάλλει και η εφαρμογή του κώδικα διατροφής (διαστροφής), του γνωστού παγκοσμίως ως Codex Alimentarius, που έχει επιβληθεί στις περισσότερες χώρες και στην Ε.Ε. Σύμμαχοι σε αυτό το σατανικό σχέδιο ελέγχου της ανθρωπότητας, είναι βέβαια οι περισσότερες πολιτικές ηγεσίες των κρατών, που προωθούν τον Codex Alimentarius και νομιμοποιούν αυτές τις εταιρείες ακόμα και στο παντετάρισμα αρχέγονων σπόρων!!

πηγές: Christian Velot (καθηγητής μοριακής γενετικής-πανεπιστήμιο Paris-sud 11), εν αρχή ην ο σπόρος, διαδίκτιο.


Δείτε επίσης:
το είδα 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/11/blog-post_77.html

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ

ορυκτος πλουτος ελλαδας 

του Αντώνη Ι. Γρυπαίου – Διεθνολόγος/ Αρθρογράφος ΜΜΕ
Ο Χρυσός της Ελλάδος είναι διάσπαρτος σε όλη την Ελληνική Μακεδονία-Θράκη. Ειδικά συγκεντρώνεται σε μεγαλύτερη πυκνότητα σε υπόγειες φλέβες στο Νομό Χαλκιδικής.
Στα μεταλλεία χρυσού στο νομό Χαλκιδικήςόλος ο παραγόμενος Χρυσός σε τούβλα, φεύγει έξω για τις τράπεζες του Κοσμοκράτορα Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Γιαυτό το λόγο ο πρόεδρος ΡΟΤΣΙΛΝΤ, σαν Κοσμοκράτορας, θέλει να δώσει την Ελληνική Μακεδονία στα ΣΚΟΠΙΑ, για να εκμεταλλεύεται άνετα τον ορυκτό πλούτο-ΧΡΥΣΟ.
Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα χρυσορυχεία της Χαλκιδικής λέγεται EL-DORADO, και είναι ιδιοκτησία του Επικυρίαρχου της Γης Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, βοηθούμενος από τον Μεγαλο-Επενδυτή ΣΟΡΟΣ, κατέχει δε το 95% των μετοχών των χρυσορυχείων- μεταλλείων χρυσού.
Το υπόλοιπον 5% είναι της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που ανήκει στον ντόπιο μικρο-Ολιγάρχη και μικρο-Μεγιστάνα κ. Γιώργο Μπόμπολα, εκδότη & καναλάρχη.
Ο κ. Γιώργος έγινε μικρο-Μεγιστάνας, εισπράττοντας τα διόδια στις Εθνικές οδούς, και αναλαμβάνοντας έργα του δημοσίου κατασκευής και επισκευής Εθνικών οδών.
Ο Επικυρίαρχος ΡΟΤΣΙΛΝΤ παρεχώρησε το 5% στον ντόπιο μικρο-Μεγιστάνα, και εκδότη-καναλάρχηκ.Γιώργο, για να κάνει όλες τις δουλιές (γραφειοκρατία), με τους δοσίλογους «Έλληνες» πολιτικούς, για λογαριασμό του.
Στη προεκλογική περίοδο η Κυβέρνηση Τσίπρα, για προεκλογικούς λόγους, έκλεισε τα χρυσορυχεία του 5% και ο Μεϊμαράκης της Σιωνιστικής Ν.Δ. του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, υποσχέθηκε ότι θα τα ξανα-ανοίξει, παίζοντας θέατρο, και οι δύο, κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό Λαό, στον οποίον ανήκουν τα κοιτάσματα Χρυσού.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας έφεραν Εθνικές συμφορές, καταστροφές, προδοσίες, υποτέλειες, χρεοκοπίες, και τέλος Μνημόνια της συμφοράς.
Τα χρυσορυχεία παρεχωρήθησαν στον Παντοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έναντι πινακίου φακής, από τους δοσίλογους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ επί Κυβερνήσεως του Εβραίου Σημίτη (Ααρών Αβούρι), για να έχουν την εύνοιά του, και να τους στηρίζει στην εξουσία.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα, (μας έφερε το 3ο και φαρμακερό Μνημόνιο), ανίκανη ούσα να εθνικοποιήσει τα χρυσορυχεία κατά 100%, και να σώσει τον ΧΡΥΣΟ για λογαριασμό του Ελληνικού Λαού, χτύπησε «το σαμάρι και ΟΧΙ το γάϊδαρο» λέει ο Λαός.
Χτύπησε το 5% του κ. Γιώργου, και ΟΧΙ το 95% των κ.κ. ΣΟΡΟΣ & ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!! Πρόκειται για συμπαιγνία.
Στο ίδιο έργο θεατές, αφού μετά τις εκλογές, θα αποκατασταθεί η τάξη της εκμεταλλεύσεως, η τάξη της αποικίας.
Τώρα ο ΧΡΥΣΟΣ φεύγει για τις τσέπες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Απευθύνομαι σε όλους τους δοσίλογους πολιτικούς και τους λέω, μπορείτε να κάνετε κάτι, ώστε ο ΧΡΥΣΟΣ των αρχαίων Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να ρέει στα δημόσια ταμεία, να σωθούμε, και ΟΧΙ στα ταμεία του Μεγιστάνα παγκόσμιου Επικυρίαρχου ΡΟΤΣΙΛΝΤ;;;
Ο Κοσμοκράτορας ΡΟΤΣΙΛΝΤ χρησιμοποιεί τον Ελληνικό Μακεδονικό χρυσό για να χρηματοδοτεί τους Τζιχαντιστές, το στρατό σωτηρίας της παγκόσμιας κυβέρνησης-Δικτατορίας, και Ν.Τ.Π.
Ελληνικέ Λαέ, από τους επαγγελματίες προδότες και δοσίλογους πολιτικούς ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Τα ξεπούλησαν όλα στη Ν.Τ.Π. του Λόρδου & Βαρώνου Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Τα ίδια θα κάνουν και με τα πετρέλαια +Φυσικό Αέριο,-εάν δεν τα έχουν κάνει ήδη- γιαυτό ο Τσίπρας αγνοεί την Ελληνική ΑΟΖ, και τα Ελληνικά Θαλάσσια σύνορα.!!!
Σύμφωνα με τις ειδήσεις των ΜΜΕ, στα σύνορα της Ελληνικής-Αιγυπτιακής ΑΟΖ ( που δεν γνωρίζει ο Τσίπρας), χτύπησαν κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει θησαυρός και στην Ελληνική ΑΟΖ.
Όμως ο Τσίπρας αγνοεί τα θαλάσσια σύνορα!!!
Τον θησαυρό αυτόν τον καρπούνται οι Κοσμοκράτορες με υπογραφή των δοσιλόγων επίορκων πολιτικών.
Να προσθέσουμε τη Γεωπολιτική θέση της χώρας, το εύκρατον κλίμα, τις θερμές θάλασσες με τα νησιά και τις παραλίες, το Τουρισμό, τη Γεωργία, τις Αρχαιότητες.
Με αυτόν τον πλούτο, οι δοσίλογοι πολιτικοί, μας χρεοκόπησαν!!!
Ο Τσίπρας τώρα ζητάει 151 έδρες για να εξασφαλίσει τους λαθρομετανάστες Τζιχαντιστές της κυρά-Τασίας.
Ο Κοσμοκράτορας ΡΟΤΣΙΛΝΤ φρόντισε ώστε οι Έλληνες ψηφοφόροι να ψηφίζουν κατά 80% Μνημονιακά κόμματα, δηλαδή σύμφωνα με τα συμφέροντά του.
Οι εκλογές διεξάγονται κατ’ εντολή των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ώστε να νομιμοποιηθεί το 3ο Μνημόνιο του Τσίπρα, και να σκλαβωθεί η δημόσια περιουσία.
Ενώ η Ελλάδα αδειάζει από νέους, οι δοσίλογοι πολιτικοί δίνουν τον ορυκτό μας πλούτο στους Επικυρίαρχους της Γης.
Ενώ η πατρίδα μας μαστίζεται από υπογεννητικότητα, από εκτρώσεις, και από τη μεγάλη φυγή των νέων, πράγμα που είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας, οι δοσίλογοι πολιτικοί υποδέχονται στην πατρίδα μας τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες,- ενώ η Γερμανία έκλεισε τα σύνορά της-, και δωρίζουν στους Παντοκράτορες τον Εθνικό μας πλούτο.
Ελληνικέ Λαέ, μην επιτρέψεις στους δοσίλογους «Έλληνες» πολιτικούς να δώσουν τα Ελληνικά κοιτάσματα ΧΡΥΣΟΥ, Πετρελαίων + Φ.Α. στη παγκόσμια κυβέρνηση-Δικτατορία του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, όπως έδωσαν το ΧΡΥΣΟ της Μακεδονίας, το ΧΡΥΣΟ του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Αυτόν τον ΧΡΥΣΟ μας τον άφησε κληρονομιά ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, και οι προδότες πολιτικοί τον έδωσαν στον Κοσμοκράτορα και Επικυρίαρχο ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Σήμερα ο Λαός της Χαλκιδικής είναι διηρημένος στα δύο,
α) Σε αυτούς που εργάζονται στα χρυσορυχεία, σαν μεταλλωρύχοι στις υπόγειες στοές, και
β) Στους κατοίκους των περιοχών εκείνων που καταστράφηκε το περιβάλλον από τα χημικά. (Καμμένα δάση, και ρερυπωμένες θάλασσες από τα χημικά).
Σήμερα ενώ ο ΧΡΥΣΟΣ φεύγει για τις τσέπες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, σε εμάς μένει το κατεστραμμένο περιβάλλον!!!
Μένει το σεληνιακό τοπίο- περιβάλλον!!!
Κανείς δεν σκέπτεται το ΧΡΥΣΟ που ρέει για τις τσέπες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ.
Πρόταση
Δεν θα μπορούσαμε να ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τα μεταλλεία ΧΡΥΣΟΥ, ώστε ο ΧΡΥΣΟΣ των Αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων να ρέει στα δημόσια κρατικά ταμεία, και ΟΧΙ στις τράπεζες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ;;;
Έτσι και το οικονομικό μας πρόβλημα θα λύσουμε, και οι εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι θα συνεχίσουν την εργασία τους, και το περιβάλλον θα προστατεύεται από τους δημοσίους λειτουργούς, σύμφωνα με τους νόμους.
Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια λέει ο Λαός.
Τουλάχιστον ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ να αποσβένει τα τοκοχρεολύσια του παράνομου, επαχθούς, και επονείδιστου δημόσιου χρέους, που τεχνικά χρωστάμε στους Γύπες δανειστές του Επικυρίαρχου Παντοκράτωρα και Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Όμως οι άρπαγες δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, θέλουν και τον ΧΡΥΣΟ, και τα τοκοχρεολύσια του παράνομου Χρέους.Θέλουν και το «σκύλο χορτάτο, και την πίττα γεμάτη». Θέλουν να πιούν το αίμα των Ελλήνων.
Ο ΧΡΥΣΟΣ της Ελλάδος, θα μπορούσε να στηρίξει το εθνικό νόμισμα σε περίπτωση επιστροφής στη Δραχμή.
Πόσο μάλλον τα Πετρέλαια και το Φυσικό Αέριο.
Γι’αυτό έγιναν τα παράνομα Δάνεια με τα Μνημόνια, για να κατάσχουν οι Κοσμοκράτορες τον ορυκτό πλούτο.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται πατριώτες πολιτικοί με «καρύδια», ΟΧΙ Τσίπρες και Μεϊμαράκηδες, με Φώφες, ποτάμια, και Λεβέντηδες.
Ελληνικέ Λαέ ξύπνα, μην ψηφίζεις μνημονιακά κόμματα. Μην ψηφίζεις πολιτικούς εφιάλτες συνεργάτες του εχθρού.
Σύμφωνα με επιστημονικές πληροφορίες πάνω από 450 τόνοι ΧΡΥΣΟΥ είναι θαμμένοι στο υπέδαφος της Μακεδονίας-Θράκης.
Σιγά-σιγά βγαίνει στην επιφάνεια με τις εξορύξεις, και οδεύει προς ΡΟΤΣΙΛΝΤ μεριά.
Εάν μπορούσαμε να Εθνικοποιήσουμε αυτόν τον πλούτο θα σώζαμε το Λαό μας και τη πατρίδα μας.
Πράγμα που θα έκανε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, και ΟΧΙ οι αποικίες και τα προτεκτοράτα.
Στην Ελλάδα των δοσιλόγων πολιτικών, η περιουσία του Ελληνικού Λαού, παραχωρείται στους δυνατούς της Γης, στα μέλη της παγκόσμιας κυβέρνησης.
Επίλογος
Ελληνικέ Λαέ, εάν θέλεις να γίνεις δούλος και σκλάβος των σφαγέων Τζιχαντιστών στη πατρίδα σου, ψήφισε τα Μνημονιακά προδοτικά κόμματα, τα λεγόμενα φιλο-Ευρωπαϊκά. Οι προδότες πολιτικοί αφού ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο και σε σκλάβωσαν στους δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, τώρα ζητούν τη ψήφο σου, για να σε αποτελειώσουν με τους εφαρμοστικούς νόμους.
Ένας λαός που κοιμάται στους καναπέδες, και βλέπει τα κανάλια της διαπλοκής, και δεν αντιδρά, είναι καταδικασμένος εις θάνατον.
Ένας λαός που ψηφίζει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες, απατεώνες, και δοσίλογους πολιτικούς, δεν αξίζει να ζεί.
Ένας Λαός, που επιτρέπει να του παίρνουν τον εθνικό του πλούτο, γίνετε δούλος και σκλάβος, στη διασπορά, χωρίς πατρίδα.


http://www.votegreece.gr/archives/47922

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας


Μια γεύση από τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Ποιος είναι όμως ο πλούτος αυτός και πού βρίσκεται;
Σύμφωνα με επίσημες πηγές (ΙΓΜΕ, USGS, κ.τ.λ.) η Ελλάδα έχει, μεταξύ άλλων, στο υπέδαφος της, τα ακόλουθα:

Άργυρο:-

Υπάρχουν 430 τόνοι αργύρου στο Στρατώνι, 1.667 τόνοι στην Ολυμπιάδα και 109,8 τόνοι αργύρου στη Θράκη (Πέραμα Έβρου και Σάπες).

Ασβεστίτη:-

Χρήσεις: παραγωγή ασβέστη, βελτιωτικό χώματος, επενδύσεις σε οικοδομές, τσιμέντο κ.α. Υπάρχει σε πολλές θέσεις του Ελλαδικού χώρου.

Βωξίτη:-

Χρήσεις: παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου, για πυρίμαχα υλικά, τσιμέντα, γαίες διηθήσεως κ.ά. Εντοπισμός: περιοχή Παρνασσού Γκιώνας, Ελευσίνας, Ελικώνας, Εύβοιας, Αμοργού. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γαληνίτη:-
Χρήσεις: στις μπαταρίες, παραγωγή μολυβδόφυλλων, μίνιο κ.ά. Εντοπισμός: Χαλκιδική, Λαύριο, Μολάοι.

Διαμάντια:-

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και διαμάντια στη Βόρεια Ελλάδα, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών.

Καολινίτη:-

Χρήσεις: για πορσελάνες, χαρτί, χρώματα κ.ά. Εντοπισμός: Mήλος, Κίμωλος, Κω, Αίγινα,

Κίσσηρη (ελαφρόπετρα):-

Χρήσεις: ως μονωτικό, λειαντικό-γυαλιστικό υλικό, σε οδοντόκρεμες, στη κατασκευή τεχνιτών λίθων κ.ά. Εντοπισμός: νησί Γυαλί Νισύρου, Μήλος, Κω.

Λατερίτη:-

Σιδηρονικελιούχο μετάλλευμα. Χρήσεις: παραγωγή κραμάτων ανοξείδωτων χαλύβων. Οι σκουριές του για την κατασκευή πλακών πεζοδρομίου, σκυροδέματος, για αμμοβολή κ.ά. Εντοπισμός: Λάρυμνα, Λοκρίδα, ΄Εδεσσα, Καστοριά, Σκύρος, Κύμη.

Λιγνίτη:-

Χρήσεις: παραγωγή ηλεκτρισμού. Εντοπισμός: Πτολεμαϊδα, Μεγαλούπολη, Ν.Φλώρινας, Ν. Δράμας. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Μαγγανιούχο μετάλλευμα:-

Xρήσεις: για παραγωγή σιδηρομαγγανίου, σε μπαταρίες κ.ά. Εντοπισμός: Παλαιά Καβάλα, Δράμα, Εύβοια, Ερατεινή, Άνδρος, Πάρος, Βάνι Μήλου. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Μαγνησίτη:-

Χρήσεις: για παραγωγή πυριμάχων υλικών, στο χαρτί,στις ζωοτροφές. Εντοπισμός: Μαντούδι Ευβοίας , Γερακινή Χαλκιδικής, Μυτιλήνη. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Μπεντονίτη:-

Χρήσεις: ως λιπαντικό στις γεωτρήσεις, σε καθαρισμό ορυκτελαίων, καλλυντικά, κεραμικά, γεωργικά φάρμακα, πλαστικά υλικά, άμμος υγιεινής κατοικίδιων ζώων κ.ά. Εντοπισμός: Μήλος, Σάμος.

Νικέλιο:-

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Στο ενεργό μεταλλείο της Καστοριάς υπάρχουν βεβαιωμένα αποθέματα 6,5 εκατομμυρίων τόνων με 1,30% νικέλιο.

Ουράνιο:-

Στον τομέα των ενεργειακών πρώτων υλών, οι νομοί Δράμας και Σερρών, αλλά και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, έχουν κοιτάσματα μεταλλευμάτων ουρανίου. Το αποθεματικό δυναμικό υπολογίζεται σε 10.000 τόνους ουρανίου και τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 1.525 τόνοι.

Περλίτη:-

Χρήσεις: ως θερμομονωτικό-ηχομονωτικό υλικό, αδρανές σκυροδέματος, αφρομπετόν, διηθητικό φίλτρο, προσθετικό στο χώμα. Εντοπισμός: Μήλος, νησί Γυαλί, Κω, Λέσβος.

Πετρέλαιο:-
Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στη Ζάκυνθο και στη Φλώρινα.

Σιδηρομετάλλευμα:-

Χρήσεις: παραγωγή χάλυβα, μπετόν αρμέ, χρωστικές κ.ά. Εντοπισμός: Σέριφος, Θάσος, Λαύριο, Νεάπολη Λακωνίας

Σιδηροπυρίτη:-

Χρήσεις: για παρασκευή θειικού οξέος. Ως μετάλλευμα σιδήρου από τα υπολείμματα της φρύξης κ.ά. Εντοπισμός: Χαλκιδική, Ερμιόνη Πελοποννήσου.

Σμηκτίτες:-
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Σπάνιες γαίες:-

Η Μακεδονία-Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, κρύβουν και βεβαιωμένα αποθέματα σπάνιων και ιδιαίτερα μεγάλης αξίας παραπροϊόντων των ραδιενεργών μετάλλων, των λεγόμενων μετάλλων υψηλών τεχνολογικών εφαρμογών, όπως το τιτάνιο, το θόριο και περίπου 100 ειδών μικρομεταλλεύματα, που ανήκουν στην κατηγορία των σπάνιων γαιών.

Φυσικό αέριο:-
Σύμφωνα με τρεις δημοσιευμένες μελέτες που έκανε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ μέσα στο 2010 (η πρώτη έγινε τον Απρίλιο και η τρίτη αρχές Οκτωβρίου 2010) αναφέρεται το ακριβές ποσό φυσικού αερίου που μπορεί να εξορυχθεί άμεσα από τον Ελλαδικό χώρο και μάλιστα ούτε καν στις λεγόμενες “γκρίζες” ζώνες. Οι τρεις αυτές ζώνες που θεωρητικά δεν υπάρχουν αλλά με αδράνεια της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης οριοθετούνται στην Απούλεια Λεκάνη (ΒΔ της Κέρκυρας και μέχρι το σύμπλεγμα των Διαπόντιων Νήσων), στη Λεκάνη του Ηροδότου που περιλαμβάνεται στο τρίγωνο Ανατολικά της Κρήτης και εκτείνεται μέχρι το Καστελόριζο και τα Δυτικά της Κύπρου και τέλος στη Λεκάνη της Σύρτης (περιοχή μεταξύ της Λιβύης και της Κρήτης).

Χαλαζία:-

Xρήσεις: γυαλί, πορσελάνη, χρώματα, καλούπια, καλλυντικά, στιλβωτικά. Σε μοντέρνες τεχνολογίες: ρολόγια, κάτοπτρα, λέιζερ κ.ά. Εντοπισμός: Ν. Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Χαλκιδική.

Χρυσό:-
Το σύνολο των εκμεταλλεύσιμων αποθεμάτων χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική και στη Θράκη υπολογίζεται σε 382 τόνους. Από αυτά, 143 τόνοι είναι πολυμεταλλικός (χρυσός μαζί με άλλα μέταλλα όπως άργυρο, μόλυβδο και ψευδάργυρο), 161 πορφυρικός (χρυσός με χαλκό) και 78 τόνοι επιθερμικός (μόνο χρυσός). Το ΙΓΜΕ έχει εντοπίσει και άλλες περιοχές με χρυσό στη Βόρεια Ελλάδα, όπου απαιτείται συστηματικότερη έρευνα (νομοί Σερρών και Δράμας).

Χρωμίτη:-
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα κοιτάσματα χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα. Στο Βούρινο Κοζάνης, όπου έχουν εξορυχτεί 2,6 εκατομμύρια τόνοι χρωμίτη από το 1936 ως το 1990, υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα άλλων 3 εκατομμυρίων τόνων με ανάλογα χαρακτηριστικά, ενώ στο Ξερολίβαδο Γρεβενών έχουν εντοπιστεί άλλο ένα εκατομμύριο τόνοι.


https://alximeio.wordpress.com/

“Έχει ενοχλήσει το κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών”

allnewz.gr

Άρθρο του 11/14
Όταν παγκόσμια γίνεται προσπάθεια μαζικών εμβολιασμών μια για τη μια αιτία, μια για την άλλη, στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνει το κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών. Κι αυτό φαίνεται ότι πονάει!
Σημερινό άρθρο στο Έθνος με τίτλο “Επικίνδυνο κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών” βασισμένο σε “έρευνα” της ΕΣΔΥ (Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας), “κρούει τον κώδωνα” του κινδύνου για τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Η έρευνα δεν είναι πρόσφατη, αλλά του 2012, απλά το Έθνος την ξέθαψε από τα κιτάπια του. Για όλα ευθύνεται το διαδίκτυο:

«Παρασυρμένοι από αμφίβολης αξιοπιστίας έρευνες και τρομολαγνικές ειδήσεις που διαβάζουν στο Διαδίκτυο, ολοένα και περισσότεροι γονείς αποφεύγουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους επειδή φοβούνται ότι θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους.
Μια πρόχειρη αναζήτηση στο Internet αποκαλύπτει κείμενα με τίτλους όπως «Οχι στα εμβόλια. Ογδόντα ιατροί εναντίον των εμβολιασμών» και «Παιδικά εμβόλια: Ποιοι κερδοσκοπούν διοχετεύοντας καρκίνους στα παιδιά μας;», τα οποία επηρεάζουν τους γονείς, που σταματούν να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του. Την
πραγματικότητα αυτή διαπιστώνουν εμπειρικά πλέον και οι ίδιοι οι παιδίατροι όταν καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς για τα εμβόλια».
Το… καθυστερημένο άρθρο εστιάζει ειδικά στο MMR για την ιλαρά – και στην… άδικη, όπως αφήνει να εννοηθεί, «Δαιμονοποίηση» του. Τα ανεμβολίαστα παιδιά, προς το παρόν “σώζονται” από την ανοσία του γενικού πληθυσμού. Τα εμβολιασμένα, από τι σώζονται;


Η φαρμακευτική εταιρεία Merck & Co, η παρασκευάστρια εταιρεία ενός από τα διαθέσιμα εμβόλια MMR, παραδέχεται ότι το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε από τις 39 σοβαρές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού και του θανάτου.

Και αυτές είναι οι πληροφορίες που δίνονται στους γιατρούς αλλά όχι και στους ασθενείς για κάποιες από τις αντιδράσεις που η εταιρεία Merck παραδέχεται ότι μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο MMR:

• Εγκεφαλίτιδα,
• Νευρολογικές διαταραχές
• Κρίσεις και σπασμοί
• Μαθησιακές δυσκολίες
• Κώφωση
• Μερική ή ολική τύφλωση
• Μέση ωτίτιδα (πόνος στο αυτί)
• Διαταραχές πήξης του αίματος
• Παγκρεατίτιδα
• Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και νόσος του Crohn
• Μηνιγγίτιδα
• Διαβήτης
• Αυτισμός
• Θάνατος

Κατά τα άλλα φταίει το διαδίκτυο; Μα φυσικά! Γιατί οι γονείς έχουν πρόσβαση σε αυτό, ενημερώνονται για τις επιπτώσεις έχουν οι φονικοί εμβολιασμοί, τα συστατικά των εμβολίων, τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά παρενεργειών μέχρι και θνησιμότητας και για το ποιοι κερδίζουν σε βάρος των παιδιών και των γονιών τους.

Επίσης ενημερώνονται για τους διάφορους «φιλάνθρωπους» της ελίτ που Δευτέρα,Τετάρτη και Παρασκευή κυκλοφορούν με μια σύριγγα στο χέρι για να «σώσουν» τους πληθυσμούς, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο δίνουν διαλέξεις υπέρ της μείωσης των πληθυσμών και το άδειασμα του πλανήτη και Κυριακή τσεκάρουν τα αποτελέσματα των έργων τους παίρνοντας πρωινό…

Αναρτήθηκε από Ελεύθερος Πολιορκημένος
το είδα
 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/11/blog-post_79.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ. (ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ…)

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια


Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία
κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια
έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

filotimia.blogspot.gr
το είδα
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/11/blog-post_27.html

ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!! ΜΑΣ ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΛΛΑ. ΒΙΝΤΕΟ

1. Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!!
2. Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΙΝΑΙ ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!!
3. Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΙ !!
4. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΙΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ!!
5. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΕΣ ΝΑΙ !!
ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ.. 
ΑΞΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ & ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!

 

 

Ο Τσίπρας μπερδεύει τη Ναόμι Κλάιν με τη Ναόμι Κάμπελ!!ΒΙΝΤΕΟ>>

 

 

 

 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/11/blog-post_331.html

Αποκάλυψη του Lykavitos.gr: Kατάσχεσαν 100.000.000 ευρώ και όλα τα ακίνητα γνωστού καναλάρχη

 
Την κατάσχεση λογαριασμών 100.000.000 ευρώ καθώς και των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται σε ιδιοκτησία γνωστού καναλάρχη αποφάσισε ο εισαγγελέας Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσόν των 100.000.000 ευρώ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του καναλάρχη, καθώς και τα περιουσιακά του στοιχεία, είναι προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.
Όπως αποκάλυψε στο Lykavitos.gr κορυφαία δικαστική πηγή, ο εν λόγω καναλάρχης δεν πρόκειται να προφυλακιστεί γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία έχουν βεβαιώσει επιστήμονες ενγωσμένου κύρους.


http://lykavitos.gr/archives/236906

ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ: «Τσουνάμι» από σύννεφα πάνω από το Σίδνεϊ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

australia1 
Μπροστά σε ένα απρόσμενο, εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν πολλοί κάτοικοι του Σίδνει.
Ο αυστραλιανός ουρανός είχε καλυφθεί από ένα «τσουνάμι» από μοναδικά σύννεφα, ένα μοναδικό φαινόμενο που έσπευσαν να απαθανατίσουν μικροί και μεγάλοι, τροφοδοτώντας τα socialmedia με πλούσιο υλικό, προτού σπεύσουν να απομακρυνθούν για να γλιτώσουν από την επερχόμενη καταιγίδα.
austra2
Ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν οι λήψεις από την παραλία Μποντάι στο Σίδνει, που είναι η πλησιέστερη στο κέντρο της πόλης που ενώνεται με τον ωκεανό, με τα σύννεφα να μοιάζουν με κύματα.
 
sydney





crashonline.gr

Σκάνδαλο: H Γερμανία εξακολουθεί να πληρώνει συντάξεις σε Ισπανούς ναζιστές ενώ αρνείται στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο

γερμανυ

Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει συντάξεις στους Ισπανούς στρατιώτες που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό των Ναζί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτεται σήμερα σε ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο για την νοοτροπία των Γερμανών διαχρονικά , αναφέρει σχετικό ρωσικό δημοσίευμα.

Μετά από γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση Ισπανού Αριστερού βουλευτή Andrej Hunko, η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι ακόμα και σήμερα, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ τιμώντας την συμφωνία με τον πρώην Ισπανό δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο, ο οποίος ενθάρρυνε ενεργά μαχητές να ενώσουν τις δυνάμεις με τους Ναζί στον αγώνα κατά της Ρωσίας από το 1941 έως και το 1943.

Ως μέρος της συμφωνίας, το Βερολίνο πληρώνει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ περισσότερα από 116.000 (€ 107.000) δολάρια το χρόνο σε συντάξεις για επιζώντες και για τις οικογένειες εκείνων που πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί στο Ανατολικό Μέτωπο ως μέρος του ισπανικού τμήματος Azul (μπλε τμήμα).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το γεγονός αυτό αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους για την Μέρκελ και τον Β.Σόιμπλε , οι οποίοι συνεχίζουν να υλοποιούν αποφάσεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Αδόλφου χωρίς ίχνος ντροπής. Ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται την αποζημίωση στην Ελλάδα και στα χιλιάδες θύματα του πολέμου. Οι Γερμανοί μας ‘’υποχρέωσαν‘’ να δώσουμε αναγκαστικό δάνειο το οποίο δεν μας το επέτρεψαν ποτέ.

Ισοδύναμα: θηλιά ή κρεμάλα;

      

Επειδή μ@λάκες είμαστε (που δεν σας παίρνουμε με τις ροχάλες), χαζοί δεν είμαστε,
     ..να σας επισημάνουμε εκεί στο τσίρκο Μαξίμου, πως η παράστασή σας '' Τα ισοδύναμα '' δεν έχει θεατές.
     Ισοδύναμο, όπως το εννοεί ένας κανονικός νους
και όχι μνημονιακός-δωσιλογικός..


     ..είναι ένα οικονομικό μέτρο προς ικανοποίηση των τοκογλύφων-απατεώνων-''Εταίρων'', που αφορά την περικοπή και εξοικονόμηση κρατικών πόρων, απ' την μεριά των δημοσιονομικών σπαταλών,
     ..και όχι ανταλλάσσοντας την θηλιά στον λαιμό των πολιτών με μιά άλλη θηλιά!
     Τί θα πεί όχι ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αντ' αυτού αύξηση των τελών κυκλοφορίας;
     Ρε δεν ντρέπεστε
     Είσαστε εντελώς-τελείως απατεώνες;
     Πρέπει σώνει και καλά να σφάξετε τον κοσμάκη;
     Δηλαδή όταν μεθαύριο σας ρωτήσουμε τί προτιμάτε θηλιά ή γκιλοτίνα, θα το θεωρήσετε  ''ισοδύναμο'';
     Ισοδύναμο θα ήταν αν αντί να κρεμάσουμε εσάς, σφάζαμε τίποτα γουρούνια που είναι και συγγενείς σας.
     Κύριε πρωθυπουργέ (λέμε τώρα!) άλλο η μ@λακία που βγήκες και είπες στις 13 Ιουλίου,
     ..πως ''εκβιαστήκαμε και προκειμένου για τα χειρότερα υπογράψαμε μία κακή συμφωνία'', και πως ''το μνημόνιο είναι πολύ κακό, αλλά η πτώχευση θα ήταν χειρότερη'',
     ..και άλλο η κατάντια σου τώρα που προσπαθείς να μας πείσεις πως είναι καλό, και πως μόνο μ' αυτό μπορούμε να σωθούμε.
     Και αν αισθανόσουν την παραμικρή ντροπή και συντριβή γι αυτό που κάνεις,
     ..δεν θάπρεπε να ξαναχαμογελάσεις ποτέ στην ζωή σου,
     ..και όχι να περιφέρεσαι σαρδόνιος και λεβεντομ@λάκας με το χαμόγελο καρφωμένο στα χείλια λες και σου καθαρίζουν αβγά!
     Την πατρίδα ξεπουλάς, τον λαό καταστρέφεις, δεν κάνεις κανένα κατόρθωμα για το οποίο θάπρεπε να χαίρεσαι.
     Ακου ''ισοδύναμα'' οι πολιτικοί απατεώνες,
     ..και νομίζουν πως θα τους χειροκροτήσουμε ότι μας κάνουν χάρη!
     Δεν υπάρχουν λόγια πιά για να σας περιγράψουν!
     Γι αυτό ο λαός πρέπει να τελειώνει πιά με τα λόγια,
     ..και να αρχίσει τα έργα!..

Αναρτήθηκε από 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters