Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Του Γιώργου Αυγερόπουλου

Καθώς ένα χρόνο τώρα ασχολούμαι με τη θεματική «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης» έχοντας δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες μου στην Κολομβία (1), τη Ρουμανία (2) και την Ελλάδα (3), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Θα συγκρίνω την....
ελληνική περίπτωση με αυτή της Ρουμανίας (γιατί αν αρχίσω από την Κολομβία πολλοί θα πουν ότι συγκρίνω την Ελλάδα με μια λατινοαμερικανική χώρα και «τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς, εδώ είναι Ευρώπη» και άλλα τέτοια, κατά τη γνώμη μου ευτράπελα).

Πριν απ" αυτό όμως ας θυμηθούμε τι προβλέπουν τα δύο μεταλλευτικά σχέδια:

ΕΛΛΑΔΑ

Το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοίτασμα χαλκού - χρυσού στις Σκουριές, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο προϋπάρχοντα ορυχεία μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, 310 σπίτια στο Στρατώνι, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας με το άνοιγμα και άλλων μεταλλείων.



Το αντάλλαγμα που πλήρωσε η εταιρεία στο ελληνικό κράτος το 2003 για να αποκτήσει τα παραπάνω ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που έχει χαρακτηριστεί από κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και από κατοίκους της περιοχής «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας».



Οσοι αντιδρούν στο μεταλλευτικό σχέδιο, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.



ΡΟΥΜΑΝΙΑ



Στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας μια άλλη καναδική εταιρεία, η Gabriel Resources, και το ρουμανικό κράτος θέλουν από το 1997 να εξορύξουν το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στο υπέδαφος της Ευρώπης.



Για να το κάνουν αυτό θα ανατινάξουν όλα τα βουνά της περιοχής δημιουργώντας τέσσερα ορυχεία ανοιχτής εξόρυξης και μια μεγάλη δεξαμενή εναπόθεσης αποβλήτων, που θα περιέχει κυάνιο και άλλες τοξικές ουσίες.



Οι κάτοικοι που αντιδρούν λένε ότι αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον καθώς και στην ιστορική κληρονομιά της Ρόσια Μοντάνα, αφού εκεί βρίσκονται οι πιο καλά διατηρημένες ρωμαϊκές στοές παγκοσμίως.



Οι ιστορικοί λένε πως η ακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφείλεται ώς ένα βαθμό στο χρυσάφι της Ρόσια Μοντάνα και οι τεχνίτες της εποχής είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο υπόγειων στοών για την εξόρυξη, τόσο αριστοτεχνικό, που πολλοί το παρομοιάζουν με υπόγεια Ακρόπολη.



ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ



1. Και οι δύο χώρες πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση.



2. Και οι δύο χώρες θέλουν να εξορύξουν το χρυσάφι τώρα που οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου βρίσκονται στα ύψη.



3. Και οι δύο χώρες έχουν ως επενδυτές καναδικές εταιρείες.



4. Κάτοικοι και των δύο περιοχών αντιδρούν υποστηρίζοντας πως τα σχέδια εξόρυξης θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.



ΔΙΑΦΟΡΕΣ



1. Στη Ρόσια Μοντάνα αστυνομία δεν πάτησε ποτέ, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που πολλές φορές ήταν έντονες και παρά τη συμμετοχή ξένων ακτιβιστών που ταξίδεψαν στη Ρουμανία ειδικά για κείνες τις διαδηλώσεις. Στις Σκουριές στέλνουν τα ΜΑΤ.



2. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, που είναι αναφανδόν υπέρ του πρότζεκτ, επισκέπτεται τη Ρόσια Μοντάνα και συνομιλεί με τους κατοίκους που αντιδρούν. Στην Ελλάδα δεν άκουσα ποτέ για μια τέτοια συνάντηση σε τόσο υψηλό επίπεδο.



3. Στη Ρουμανία το πρότζεκτ το έχει αναλάβει μια κοινοπραξία, η Rosia Montana Gold Corporation (4). Σε αυτή την εταιρεία οι Καναδοί έχουν το 80,69%, ενώ το υπόλοιπο 19,31% έχει μείνει στον έλεγχο του κράτους.



Στην Ελλάδα έχει σχηματιστεί μια αντίστοιχη κοινοπραξία, η «Ελληνικός Χρυσός». Οι Καναδοί ελέγχουν το 95%, ενώ το υπόλοιπο 5% ανήκει στην ελληνική κατασκευαστική εταιρεία «Ακτωρ» του ομίλου Μπόμπολα. Το ελληνικό κράτος δηλαδή δεν έχει κρατήσει απολύτως τίποτα.







4. Το ρουμανικό κράτος, σύμφωνα με τη Rosia Montana Gold Corp., θα πάρει 4 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτή την επένδυση, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης (royalties) που θα εισπράττει βάσει των νόμων κατ" αναλογία με το μετάλλευμα που θα εξορύσσεται (5).



Αντίθετα η Ελλάδα παραχώρησε στην «Ελληνικός Χρυσός» τα πάντα για 11 εκατομμύρια ευρώ και δεν θα εισπράξει ούτε σεντ από δικαιώματα εξόρυξης στο μέλλον καθώς ο μεταλλευτικός κώδικας που γράφτηκε επί χούντας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο (6).



5. Ολοι οι υπουργοί που πέρασαν από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας, διστάζουν να δώσουν περιβαλλοντική άδεια στο πρότζεκτ της Ρόσια Μοντάνα, και ως εκ τούτου το πράσινο φως για την έναρξή του.



Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ατίλα Κοροντί, μάλιστα απέρριψε το 2007 την περιβαλλοντική μελέτη της εταιρείας καθώς δεν είχαν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. «Χρειαζόμαστε επενδυτές σε αυτή τη χώρα που να είναι σοβαροί, και η εταιρεία κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετά σοβαρή», είπε στην συνάδελφο Γεωργία Ανάγνου.



Η τωρινή υπουργός Περιβάλλοντος μάλιστα, Rovana Plumb, πρότεινε πρόσφατα να δοθεί όλος ο φάκελος στη δημοσιότητα προκειμένου οι Ρουμάνοι να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με το πρότζεκτ (7).



Στην Ελλάδα, παρ" όλο που εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει το αν θα αρχίσει το πρότζεκτ ή όχι, το υπουργείο Περιβάλλοντος με εντολή του παρεμβαίνει υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός» και ουσιαστικά διατάζει το δασαρχείο να εγκρίνει εργασίες υλοτομίας στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών, πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (8).



6. Η Rosia Montana Gold Corporation προσπαθεί να κερδίσει την κοινή γνώμη της Ρουμανίας με διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση και στις εφημερίδες. Σε σχέση με τη διαφήμιση η εταιρεία κατατάσσεται τρίτη μετά τις δύο μεγάλες εταιρείες τηλεφωνίας. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχει και την εγχώρια πληροφόρηση, αφού όπως καταγγέλλουν Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, «είναι αδύνατον να δεις να γράφονται άρθρα εναντίον του πρότζεκτ της Ρόσια Μοντάνα στον εθνικό Τύπο».



Στην Ελλάδα η «Ελληνικός Χρυσός» δεν έχει ούτε καν ιστοσελίδα (9) και δεν δαπανά τίποτα για διαφήμιση. Ούτε και φαίνεται να νοιάζει κανέναν -και μιλώ κυρίως για το κράτος- να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της Ελλάδας για το τι ακριβώς σχεδιάζεται να γίνει στη Χαλκιδική.



Είναι λες και μιλάμε για μια έρημη τοποθεσία στον πλανήτη Αρη. Η χειραγώγηση των ΜΜΕ σε αυτή την περίπτωση και η σιωπή τους οφείλονται αλλού: σε μια ιδιότυπη ομερτά, καθώς ο ιδιοκτήτης της «Ακτωρ», η οικογένεια Μπόμπολα, που όπως είπαμε κατέχει το 5% της «Ελληνικός Χρυσός» είναι και βασικός μέτοχος σε μεγάλα ΜΜΕ (10).



7. Στη Ρουμανία θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων της «Ελληνικός Χρυσός», όχι. Οπως λένε, από τη στιγμή που το κοίτασμα στις Σκουριές περιέχει χαλκό, θα χρησιμοποιήσουν μια τεχνική για μεταλλουργία χαλκού που λέγεται flash smelting (στιγμιαία τήξη) και θα παίρνουν τον χρυσό ως παραπροϊόν.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ



Το ρουμανικό κράτος, παρ" όλο που έχει να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στο έδαφός του, παρ" όλο που έκανε καλύτερες συμφωνίες και παρ" όλο που και το ίδιο είναι μέτοχος της κοινοπραξίας, φαίνεται να κινείται με περισσότερη ωριμότητα, υπευθυνότητα και προσοχή σε σχέση με την Ελλάδα.



Το ελληνικό κράτος, που χορεύει στον ρυθμό των Μνημονίων, βιάζεται. Με μοναδικό κριτήριο το «να δώσουμε θέσεις εργασίας» ή «να φέρουμε ξένες επενδύσεις» κινείται άρον άρον με προχειρότητα, κερδίζοντας ελάχιστα, και μάλιστα σε ένα θέμα τόσο σημαντικό που αφορά το περιβάλλον μιας περιοχής απερίγραπτου φυσικού κάλλους.



Και επειδή οι άνθρωποι που ζουν εκεί πιστεύουν ότι τα αρχέγονα δάση που θα κοπούν δεν ξαναγίνονται και πως κάθε απόφαση που θα ληφθεί τώρα, θα επηρεάσει άμεσα και τις επόμενες γενιές, διαμαρτύρονται. Ωστόσο αντί να βρουν ένα κράτος που θα σκύψει και θα τους ακούσει, εκείνο τους στέλνει τα ΜΑΤ για να καταπνίξει τη φωνή τους.



Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία ανάλογη περίπτωση, από τη στιγμή που η Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, όπου ένα μεταλλευτικό σχέδιο επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αυτόν τον τρόπο, διά της βίας, εκ των άνω, από ευρωπαϊκό κράτος στον λαό του.



Αυτά είναι πράγματα που συχνά τα βλέπει κανείς να συμβαίνουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στη Γουατεμάλα, όπου ΜΑΤ και άνδρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι επενέβησαν προς χάριν της μεταλλευτικής CGN προκειμένου να καταπνίξουν τη διαμαρτυρία ιθαγενών Μάγιας.



Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτώσουν φριχτά τον ηγέτη τους, κομματιάζοντάς τον με ματσέτες. Στο Περού για το ορυχείο της Newmont, όπου δυνάμεις καταστολής συγκρούστηκαν με τους ντόπιους που επίσης διαμαρτύρονταν κατά του πρότζεκτ, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τραυματίες.



Και στην Κολομβία, όπου εξαιτίας του 50χρονου εμφύλιου πολέμου, ο στρατός είναι αυτός που φυλάει τις ιδιωτικές εταιρείες χρυσού. Αλλά είπαμε: Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με Λατινική Αμερική, είμαστε στο ευρώ, είμαστε Ευρώπη!



Ρώτησα τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος που έβαλε την υπογραφή του για το πρότζεκτ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τι ακριβώς κερδίζει η χώρα. (Θυμίζω ότι πήραμε 11 εκατ. ευρώ και τέλος. Ούτε σεντ από royalties στο μέλλον.)



Μου απάντησε αυτολεξεί: «Το κράτος κερδίζει γιατί παίρνει φόρους, το κράτος κερδίζει γιατί προσλαμβάνονται πάνω από 1.000 άτομα και αυτά τα άτομα έχουν εισοδήματα, άρα πληρώνουν φόρους».



Ο κ. Στρατουδάκης της «Ελληνικός Χρυσός» μιλάει για «1.700 άμεσες θέσεις εργασίας και τις διπλάσιες έμμεσες». Περίπου 5.000 δηλαδή. Κάτι που με ευκολία επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Πάχτας: «Πείτε μου, σε ποια άλλη περιοχή της πατρίδας μας, στην επόμενη πενταετία θα δημιουργηθούν άλλες 5.000 θέσεις απασχόλησης;».



Παρ" όλο που θεωρώ έωλο τον αριθμό των έμμεσων θέσεων -γιατί κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει ότι π.χ. οι γαλότσες που θα φορούν οι εργάτες θα φτιάχνονται από ελληνικά χέρια και δεν θα αγοράζονται από τη Βουλγαρία- θα θεωρήσω ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι όντως 5.000.



Οπως επίσης θα τονίσω και κάτι που δεν ακούγεται συχνά: ότι σύμφωνα με τις μελέτες της εταιρείας για τις Σκουριές, το ορυχείο θα έχει ζωή 27 χρόνων.



Τα ερωτήματα λοιπόν που καλείται να απαντήσει η ελληνική κοινωνία είναι τα εξής: Δέχεται για μια υπόσχεση 5.000 θέσεων εργασίας που θα διαρκέσουν 27 χρόνια, να κοπούν εκατοντάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους;



Δέχεται να ρισκάρει τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ατυχήματα;



Δέχεται να εξορυχτεί χρυσάφι που θα φεύγει έξω, χωρίς να αφήνει περαιτέρω κέρδη στον τόπο από δικαιώματα εξόρυξης, παρά μόνο όσα θα προκύπτουν από τη φορολογία της επιχείρησης και των εργαζομένων της;



Και το πιο σημαντικό: Δέχεται αυτού του τύπου την ανάπτυξη;



Αυτά τα βασικά ερωτήματα θα πρέπει να αποτελέσουν την καρδιά μιας δημόσιας διαβούλευσης, η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Ετσι ώστε όλοι οι Ελληνες να είναι ενημερωμένοι γι" αυτό που σχεδιάζεται να γίνει σε ένα μέρος της πατρίδας τους.



Μας αφορά όλους. Αλλωστε όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, «Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας». Δυστυχώς στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία αυτά είναι ψιλά γράμματα.

metalleiastop.blogspot.com 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_976.html

Το σκληρό καρύδι και ο βούτυρος!

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

  • Το κέρδος του απατημένου συζύγου και η επιστροφή των Κερυνειωτών - Οι μάγειροι της διεθνούς διπλωματίας και πώς η οικονομική κρίση και το φυσικό αέριο συνδέονται με τις εξελίξεις στο Κυπριακό
  • ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑ λύσης ή συμμαχιών, νέας στρατηγικής και στόχων, και ποιων;
Το Κυπριακό βρίσκεται στη σκιά της οικονομίας. Και αυτό είναι λογικό. Διότι η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Πραγματικά κρίσιμη και όχι τόσο «κρίσιμη», όπως συνηθίζαμε να ισχυριζόμαστε κατά καιρούς για το Κυπριακό. Αληθές όμως είναι και το εξής:
Όσο η κοινή γνώμη ασχολείται με την οικονομία, τόσο ευκολότερο θα είναι το έργο όσων ενεργούν στο παρασκήνιο για την επιστροφή του σχεδίου Ανάν, δηλαδή μιας λύσης στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και της διχοτόμησης. Επί τούτου πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Και οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ξεκάθαροι στις θέσεις τους. Και στο Κυπριακό και στο θέμα της οικονομίας.


Ομοσπονδίες και κατανάλωση
Η ομοσπονδία στην Κύπρο δεν μπορεί παρά να είναι διζωνική. Συνεπώς, τα περί καλής ομοσπονδίας ή περί αμερικανικής ή γερμανικής ομοσπονδίας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, το συνταγματικό συνταγολόγιο και την ιστορία. Στην ουσία αποτελούν την εύκολη λύση, η οποία όμως δεν προσφέρει σοβαρή πρόταση λύσης. Πρόκειται μάλλον για λόγια πολιτικής κατανάλωσης. Όπως είναι επίσης λόγια για πολιτική κατανάλωση ότι μπορεί να προκύψει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που δεν θα στηρίζεται στη φιλοσοφία και στο μοντέλο του σχεδίου Ανάν.
Αυτό, λοιπόν, το οποίο χρειάζεται να ακούσουμε, αλλά δεν ακούμε, είναι η εναλλακτική μεθοδολογία και πολιτειακή πρόταση. Ακούμε μεν περί αλλαγής στρατηγικής, αλλά εάν είναι να οδηγήσει η όποια αλλαγή στρατηγικής προς ένα διχοτομικό μοντέλο λύσης ή σε μια γερμανική δήθεν ομοσπονδία, η οποία στην ουσία θα δημιουργεί δυο ελληνοκυπριακά συνιστώντα κράτη, το Κυπριακό μάλλον θα οδηγηθεί ούτως ή άλλως στη διχοτόμηση.Είτε αυτή θα είναι de facto είτε de jure. Ειδικώς δε, περί της καλής ομοσπονδίας, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί το εξής: Εφόσον θα εφαρμοστούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινοτικό κεκτημένο, θα έχουμε δυο ελληνοκυπριακά συνιστών κρατίδια. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να δεχθεί η Τουρκία μια τέτοια φόρμουλα; Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πιο ρεαλιστική η διεκδίκηση βελτίωσης του ενιαίου κράτους της Ζυρίχης, παρά η αποδοχή από την Τουρκία δυο ελληνοκυπριακών συνιστώντων κρατών.

Τεμενάδες, ακραίοι και σοφοί του συστήματος
Ευκαιρίας δοθείσης και επειδή περί σχεδίου Ανάν και περί ομοσπονδίας ο λόγος, αναρωτιέται κάποιος, τι θα γινόταν και σε ποια δεινή οικονομική θέση θα βρισκόταν η Κύπρος, εάν υπογραφόταν το σχέδιο Ανάν; Με το δαιδαλώδες πολιτειακό σύστημα υπηρεσιών που προβλέπει, ακόμη και με την καλύτερη μορφή ομοσπονδίας, θα ήμασταν σε τρισχειρότερη κατάσταση από αυτήν στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Καταρρίπτονται μάλιστα τα ακόλουθα επιχειρήματα:
1. Ότι ακόμη και αν υπήρχαν αρνητικά στη λύση στοιχεία, θα μπορούσαν να βελτιωθούν μέσω της ΕΕ, η οποία, όμως, δεν είναι η αλτρουιστική κοινωνία αγγέλων, αλλά ένας χώρος εξυπηρέτησης, σύγκλισης και σύγκρουσης εθνικών συμφερόντων. Με τη λογική της αγιοποίησης που επικρατεί ως πολιτική κουλτούρα στην Κύπρο, τόσο έναντι των Ην. 'Εθνών όσο και έναντι της ΕΕ, ακόμη και αν υπήρχαν ή ακόμη και αν υπάρχουν πεδία βελτίωσης, εμείς οι ίδιοι τα εξουδετερώνουμε. Και αυτό διότι είτε δεν ξέρουμε να διεκδικήσουμε ή δεν διεκδικούμε, αφού οι έννοιες και οι πρακτικές αυτές είναι συνταυτισμένες με την ακρότητα και τον εθνικισμό.
Θεωρούμενοι ως έξυπνοι και σοφοί είναι εκείνοι οι οποίοι συμβιβάζονται με τον κατακτητή και τους στρατηγικούς του στόχους ή που κάνουν τεμενάδες. Κλασικό παράδειγμα είναι η Ευρωβουλή. Εκδίδονται προσχέδια ψηφισμάτων χωρίς τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, και η Κυβέρνηση καθώς και κόμματα, όπως και το φιλοτουρκικό μπλοκ, σχίζουν τα ιμάτιά τους για να συμπεριληφθεί η διζωνική. Γιατί; Για να επιβεβαιωθεί μια επί κακρόν αναποτελεσματική πολιτική, με στόχο τη διχοτόμηση μέσω της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δηλαδή μιας λύσης συνώνυμης προφανώς και χειρότερης από την υφιστάμενη de facto διχοτόμηση, την οποία μετατρέπει σε de jure.
2. Ότι σταδιακά θα αγοράζαμε τους Τουρκοκυπρίους! Και τώρα, που εμείς φτωχύναμε και η Τουρκία πλουσίεψε, μπορεί ο καθένας να κατανοήσει ποιος θα μπορούσε να αγοράσει ποιον. Ειδικότερα, μάλιστα, όταν το μέγεθος της τουρκικής οικονομίας, με ρυθμούς ανάπτυξης πέραν του 8% επί του ΑΕΠ, μπορεί άνετα να απορροφήσει σε πραγματικά μεγέθη τη λιλιπούτεια Κύπρο.

Το ποσό της μοιχείας

ΓΙΑ να λειτουργήσει μια ομοσπονδία στη βάση των δυο κοινοτήτων δεν μπορεί παρά να είναι διζωνική. Και αυτό σημαίνει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν τον έλεγχο στον Βορρά, άρα δεν θα ισχύει η δημοκρατική αρχή ένας άνθρωπος μια ψήφος, αλλά η σταθμισμένη ψήφος, καθώς και η πληθυσμιακή πλειοψηφία, ενώ ταυτοχρόνως δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα οι Ελληνοκύπριοι που θα επιστρέψουν, όσοι θα επιστρέψουν. Διότι, εάν επιστρέψουν θα αποτελούν την πλειοψηφία, εκτός και αν συμβεί εκείνο το αμίμητο που ελέγετο επί σχεδίου Ανάν.
Ότι, δηλαδή, επί τη βάσει των ποσοστώσεων όσοι περισσότεροι έποικοι παραμείνουν στον Βορρά και δη στην Κερύνεια, τόσο το καλύτερο. Διότι θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν περισσότεροι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες. Εάν θεωρήσουμε ότι ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου, το κέρδος αυτό θα ήταν και θα είναι ανήθικο και παράνομο. Η διαδικασία αυτή παραπέμπει στη λογική του «απατημένου συζύγου», ο οποίος συλλαμβάνει επιτόπου τη σύζυγό του με τον εραστή της, ο οποίος κατά την έξοδό του από την οικία αφήνει, μετά τη μοιχεία, στο δισκάκι ένα άλφα ποσό για τις υπηρεσίες που του προσφέρθηκαν!

Το φυσικό αέριο και η θηλιά

ΚΑΠΟΙΟΣ θα μπορεί να ισχυριστεί: Εδώ καράβια χάνονται και εσείς ασχολείστε ακόμη με το Κυπριακό; Και να μην ασχοληθούμε εμείς, θα ασχοληθεί ο κ. Ντάουνερ. Γι΄ αυτό τον πληρώνουν. Εφόσον δεν έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, η οικονομία μαζί με την ένταξή μας στην ΕΕ ήταν τα δυνατά χαρτιά της λύσης. Όμως, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, είναι αποδυναμωμένα. Και αυτό διότι η οικονομία μας έχει τα χάλια που έχει και γιατί εντός της ΕΕ, αντί να εντάξουμε την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια στρατηγική λύσης, όπως η αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005 καθορίζει, υιοθετήσαμε την πάγια τακτική εντός διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου συνομιλούμε πώς θα τεμαχίσουμε την κυριαρχία μας στα δυο συνιστώντα κράτη. Με άλλα λόγια, η συγκυρία είναι άκρως αρνητική.
Εάν δε, συνδεθούν το μνημόνιο με τις πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό και η υπόθεση του φυσικού αερίου καταστεί δικοινοτικό ζήτημα, όπως θα ήθελε ο κ. Ντάουνερ, τότε η οικονομία δεν θα εξελιχθεί απλώς σε θηλιά στον λαιμό της κοινωνικής και οικονομικής μας επιβίωσης, αλλά και για το ίδιο το κράτος υπό την ακόλουθη έννοια: Ότι, δηλαδή, θα χρησιμοποιηθεί ως ένας ακόμη μοχλός πίεσης για μια λύση τουρκικής και βρετανικής προέλευσης, που θα περνά το φυσικό αέριο με αγωγό από την κυπριακή ΑΟΖ στην Τουρκία για να μας δέσουν πολιτειακά, γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά υπό τον πλήρη έλεγχο της Άγκυρας.
Επειδή το φυσικό αέριο είναι στρατηγικό στοιχείο και κρατικός πλούτος, συναφής με την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από τώρα και κάτι άλλο: Ότι όλοι οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεσμεύονται ότι οι συμφωνίες του ψευδοκράτους με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της κατεχόμενης κυπριακής ΑΟΖ δεν θα ισχύουν ως διεθνείς συμβάσεις στο πλαίσιο της λύσης. Και τονίζονται αυτά, διότι τα οφέλη από αυτές τις συμφωνίες δεν θα τα έχουν καν οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η Τουρκία. Φανταστείτε τι θα σημαίνει η εξέλιξη του εξής σεναρίου: Να αποφασιστεί ότι μετά τη λύση θα περάσουν οι αγωγοί φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ στην Τουρκία, και ότι θα νομιμοποιηθούν οι παράνομες συμφωνίες του ψευδοκράτους με την Άγκυρα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Τουρκία θα ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

Στρατηγική και στόχος

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας στην Κύπρο είναι συναφής με την οικονομία, τη λύση του Κυπριακού και δη τη μορφή του πολιτειακού συστήματος, καθώς και με τους γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς ελέγχους. Συνεπώς και εξ αφορμής του μνημονίου, το πρώτο ζητούμενο είναι όπως μη παραχωρηθούν οποιασδήποτε μορφής κυριαρχικά δικαιώματα προς την Τρόικα. Δεύτερο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως εργαλείο ανάπτυξης και λύσης του Κυπριακού. Προσοχή εδώ, διότι εγείρεται το εξής πρόβλημα: Δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιηθεί το φυσικό αέριο ή η ΕΕ, που συνιστούν δικά μας στρατηγικά και θεσμικά πλεονεκτήματα, ως εργαλεία για μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Και εδώ είναι το μεγάλο ζήτημα: Εφόσον ο στόχος είναι λανθασμένος, δηλαδή το αποτέλεσμα, τι νόημα θα έχει μια στρατηγική που θα σπαταλά τα διπλωματικά και θεσμικά της όπλα για να επισφραγιστεί ένα πολιτειακό σύστημα που εξυπηρετεί τα τουρκικά και βρετανικά συμφέροντα, όπως αυτά είχαν καθοριστεί από το 1956;

Τα κλειδιά της αποτροπής

Τώρα είναι η κλασική ευκαιρία για τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ και την Ελλάδα, και τη δημιουργία ενός νέου δρόμου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, που θα δημιουργεί τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και ταυτοχρόνως θα αποτελεί φόρμουλα διαδικασίας λύσης του Κυπριακού στη βάση οικονομικών, γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, καθώς και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και δη του Δικαίου της Θάλασσας. Εάν η Ελλάδα καθορίσει ΑΟΖ στο Καστελόριζο, τότε επέρχεται η σύζευξη του θαλάσσιου ελλαδικού και κυπριακού χώρου, αποκόπτοντας την Τουρκία από την Αίγυπτο.

Νομικώς αλλά και πολιτικώς ομιλούντες, η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί και να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εναρμόνισή της με την ΕΕ. Βεβαίως, η Τουρκία θεωρεί μια τέτοια ελληνική κίνηση, έστω και σιωπηρώς, ως αιτία πολέμου.

Το κλειδί της αποπυροδότησης μιας κρίσης βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ, το οποίο μπορεί να επηρεάζει την Ουάσιγκτον, καθώς και στη σύνδεση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, καθότι τα συμφέροντα αυτά θα μετατραπούν σε ασπίδα για την Κύπρο και την Ελλάδα. Κλασικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι προ ενός περίπου έτους οι Αμερικανοί και προσωπικά ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε επιστήσει την προσοχή στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να είναι φρόνιμος, διότι προφανώς οι Ισραηλινοί δεν είναι Κύπριοι.

Η αποτροπή έναντι της τουρκικής απειλής ίσχυσε λόγω σύγκλισης συμφερόντων με τον περιφερειακό ηγεμόνα. Στην παρούσα δε φάση, αλλά και στο απώτερο μέλλον, γιατί το Ισραήλ να θέλει μια λύση η οποία να εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα, όταν υπάρχει με την Άγκυρα μια ανοικτή αντιπαράθεση σε διάφορα μέτωπα και ειδικότερα στο θέμα της πρωτοκαθεδρίας της περιφερειακής δύναμης. Συνεπώς, γιατί το Ισραήλ να θέλει την Τουρκία μέσα στα πόδια του και να μη συμμαχήσει με την Κύπρο και την Ελλάδα, κατά τρόπον ώστε να έχει το ίδιο τον πρώτο λόγο αντί της Τουρκίας;

Η Άγκυρα θα πρέπει να πληρώνει κόστος, μέχρις ότου κατανοήσει ότι θα πρέπει να συνομιλήσει με τους γείτονές της σε μιαν άλλη βάση. Όχι σε αυτήν της επιβολήςν αλλά του αμοιβαίου σεβασμού. Εάν δεν διαπιστώσει ότι με την επεκτατική απειλητική της πολιτικής θα έχει κόστος και σε επίπεδο ΕΕ και στην περιοχή μας, δεν θα υποχωρήσει ούτε στο Κυπριακό ούτε αλλού. Η συμπάθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ διεφάνη στην κρίση της Γάζας. Από τις Φιλιππίνες ο Πρόεδρος Ομπάμα υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας. Και πρόσθεσε ότι εξήγησε τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμετ Μόρσι και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Το μήνυμα ήταν σαφές: Μην εμπλακείτε στρατιωτικά στη σύγκρουση της Γάζας.

Εναλλακτική λύση, ΕΕ και ΝΑΤΟ
ΥΠΟ αυτές τις συνθήκες, η εναλλακτική της ομοσπονδίας λύση του Κυπριακού μπορεί να στηριχθεί στους εξής πυλώνες:
1. Στρατηγικές συμμαχίες, αρχής γενομένης με το Ισραήλ και με την Ελλάδα, για τη δημιουργία της νέας οδού του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

2. Δημιουργία κοινωνίας συμφερόντων μέσω των κολοσσών που θα εμπλακούν στην εκμετάλλευση των πετρελαίων, μια εξέλιξη που λειτουργεί ως αποτρεπτική διαδικασία έναντι των τουρκικών απειλών. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη επιλογή αυξάνουν τους συντελεστές ισχύος και τα ισοζύγια δυνάμεων. Αποτελούν ταυτοχρόνως συντελεστές ανάπτυξης.

3. Την ανταλλαγή της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ με την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, για να αποτραπεί αυτό το οποίο μας βασανίζει επί μακρόν: Ο γεωστρατηγικός έλεγχος της Κύπρου από την Τουρκία. Εάν η Κύπρος καταστεί ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει λόγος για την παρουσία του τουρκικού στρατού. Τι θα μπορεί να επικαλεστεί η Άγκυρα, ότι το ΝΑΤΟ είναι εχθρός της; Απλώς η Τουρκία και η Βρετανία δεν θέλουν την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ επειδή χαλά η μονοπωλιακή σχέση που έχουν με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στην περιοχή. Για να παίζουν μέσω Κύπρου με τα συμφέροντα και να αποκομίζουν οφέλη. Αυτό σημαίνει περιορισμό των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ η ένταξη στο ΝΑΤΟ ενισχύει και την ασφάλειά μας και την κυριαρχία μας. Και εξισορροπεί τα ισοζύγια δυνάμεων με την Τουρκία. Εάν μάλιστα η Τουρκία ασκήσει βέτο για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, νομιμοποιείται η Κυπριακή Δημοκρατία να μπλοκάρει την τουρκική ενταξιακή διαδικασία. Και να αποδείξει το αυτονόητο: Ότι δηλαδή η Άγκυρα είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα στις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ μέσω Κύπρου, αλλά και για την αδυναμία λύσης του Κυπριακού.

4. Ευρωπαϊκή και δημοκρατική Τουρκία, με ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό. Θεωρείται εντελώς παράλογο να εντάχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ για να διαλυθεί και να αντικατασταθεί με μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία οι Τούρκοι ανέκαθεν θεωρούσαν ως taksim, δηλαδή διχοτόμηση. Αυτό άλλωστε καταμαρτυρούν και τα βρετανικά έγγραφα. Η ευρωπαϊκή λύση δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά η πλήρης εφαρμογή συγκεκριμένων αρχών και αξιών, επί των οποίων στηρίζεται η ΕΕ, καθώς και το οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, θεσμικό και νομικό πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας.

Συνεπώς, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι εάν απορρίπτεται η ομοσπονδία ως λύση επειδή είναι μια άλλη μορφή διχοτόμησης, θα πρέπει η ευρωπαϊκή λύση να στηρίζεται σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις επί της Ζυρίχης, που να αποτρέπουν και όχι να νομιμοποιούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής. Και αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα ενιαίο αντί ομόσπονδο κράτος, με κεντρική εξουσία, χωρίς τον αποκλεισμό ζωνών. Εκ των πραγμάτων, η μεθοδολογία λύσης θα πρέπει να αλλάξει και αντί να ονοματίζεται η λύση και να κατακρεουργούνται τα δημοκρατικά ανθρώπινα δικαιώματα, για να χωρέσουν σε μια ομοσπονδία (top down), θα πρέπει να εφαρμοστεί η μεθοδολογία «bottom up». Δηλαδή οι δημοκρατικές αρχές να καθορίσουν τη λύση και όχι οι αποκλίσεις τη διχοτόμηση.

Ο νυν, ο επόμενος Πρόεδρος και η επιβίωση

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ενόψει εκλογών δεν είναι μόνο ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος, αλλά τι θα κάνει την εξουσία όταν την καταλάβει και πώς θα διαχειριστεί την οικονομική κρίση και το Κυπριακό. Το ένα ζήτημα συναρτάται με το άλλο και με τη βιωσιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο αποχωρών Πρόεδρος -Δημήτρης Χριστόφιας- δήλωσε τις προάλλες ότι είναι σκληρό καρύδι και ότι κανείς δεν μπορεί να το σπάσει όσο και αν προσπαθεί. Όμως, η πραγματικότητα άλλα μαρτυρεί: Ο Πρόεδρος δεν φαίνεται να είναι, όπως πιστεύει, σκληρό καρύδι καθότι, λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και όχι ένεκα έλλειψης πατριωτισμού, με τα δώρα του προς την τουρκική πλευρά -δηλαδή την εκ περιτροπής προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων- έβαλε βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.

Και ταυτοχρόνως, λόγω της συνεχούς κακοδιαχείρισης, έβαλε βούτυρο στο ψωμί των ανθυποψηφίων τού κ. Μαλά στην κούρσα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και στην κακή οικονομική κατάσταση του τόπου. Και τελικά το σκληρό καρύδι μετατράπηκε σε βούτυρο! Γι΄ αυτό, άλλωστε, ο επόμενος Πρόεδρος δεν έχει την πολυτέλεια να υιοθετήσει ανάλογη πολιτική, με την οποία να βάζει βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής λύσης ή των δανειστών, ενόψει του μνημονίου. Είναι θέμα επιβίωσης. 
 
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2688.html

Ενοχλήθηκε ο Βενιζέλος από τις αποκαλύψεις. Αντί να βρίζει τη Μαργαρίτα βρίζει το ... ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Ενοχλήθηκε ο Βενιζέλος από τις αποκαλύψεις για Λαγκάρντ και Μαργαρίτα«Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» και καταρχάς αυτή καθεαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε- θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας», επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ. «Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών...
που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων», σχολιάζει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει».


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1029.html

"ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ".ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ


...Πρωτόκολλο Δέκατο
Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα, και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων. Και πως θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, αφού οι αντιπρόσωποί τους δε σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να διασκεδάζουν;
Όταν θα πραγματοποιείται το πραξικόπημά μας, θα πούμε στις λαϊκές μάζες "όλα πήγαιναν απελπιστικά, όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν πάνω από τις δυνάμεις τους. Συντρίβουμε λοιπόν και αφανίζουμε τα αίτια της δυστυχίας σας, δηλ. τις εθνότητες, τα σύνορα, τα διάφορα νομίσματα.
Αναμφίβολα σας αφήνουμε ελεύθερους να μας δηλώσετε υπακοή. Μπορείτε όμως με πλήρη επίγνωση και δικαιολογημένα να το κάνετε αυτό προτού να δοκιμάσετε αυτό που θα σας προσφέρουμε;" Τότε οι λαοί συνεπαρμένοι θα μας σηκώσουν θριαμβευτικά κυριευόμενοι από ενθουσιώδεις ελπίδες και πεποιθήσεις.
Από τότε που έχουμε εισαγάγει στον οργανισμό του Κράτους το δηλητήριο της φιλελευθερίας, όλη η πολιτική του σύσταση έχει μεταβληθεί! Τα Κράτη πάσχουν από θανάσιμη ασθένεια: την αποσύνθεση του αίματος. Δε μένει πια παρά να περιμένουμε το τέλος της αγωνίας τους.
Από τη φιλελευθερία γεννήθηκαν οι συνταγματικές Κυβερνήσεις, οι οποίες αντικατέστησαν για τους Χριστιανούς την σωτήρια μοναρχία, και το Σύνταγμα, όπως ξέρετε καλά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία διδασκαλία διαφωνιών, διχονοιών, συζητήσεων, διχογνωμιών, ολέθριων προστριβών των κομμάτων.
Στο προσεχές μέλλον θα δημιουργήσουμε την ευθύνη των προέδρων.
Τότε θα διαπράξουμε τα γεγονότα χωρίς να στενοχωρηθούμε για όσα ενδιαφέρεται το απρόσωπο δημιούργημά μας και θα δώσει λόγο, τι μας ενδιαφέρει αν οι τάξεις εκείνων που αποβλέπουν στην εξουσία γίνονται αραιότερες, αν λόγω έλλειψης προέδρων συμβαίνουν αναταραχές ικανές να παραλύσουν την χώρα;... Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό, θα συντελέσουμε στην εκλογή προέδρων, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν τους κρυμμένη κάποια ηθική πληγή, κάποιον "Παναμά". Ο φόβος των αποκαλύψεων, η επιθυμία που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο που ανέβηκε στην εξουσία να διατηρήσει τα προνόμιά του, τις ωφέλειες και τις τιμές, οι οποίες ανήκουν στη θέση του, θα καταστήσουν τους Προέδρους τυφλούς εκτελεστές των διαταγών μας.
Η Βουλή θα καλύψει, θα υπερασπίσει, θα εκλέξει τους Προέδρους, αλλά εμείς θα της αποσύρουμε το δικαίωμα να προτείνει νόμους ή να τους μεταβάλλει. Το δικαίωμα αυτό θα απονεμηθεί στον υπεύθυνο Πρόεδρο, ο οποίος θα είναι ένα παιχνιδάκι μέσα στα χέρια μας.
Έτσι θα προχωρήσουμε στην κατάργηση κάθε συνταγματικότητας, όταν θα έχει έλθει ο χρόνος να συγκεντρώσουμε όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη Μοναρχία μας.
Η αναγνώριση της Μοναρχίας μας μπορεί πιθανόν να επέλθει πριν την κατάργηση του Συντάγματος, αν οι λαοί, αγανακτισμένοι από τις ταραχές και την ανικανότητα των κυβερνητών τους, αναφωνήσουν: "Διώξτε τους και δώστε μας γενικό βασιλιά που να μπορεί να μας ενώσει και να καταστρέψει τα αίτια των διαφωνιών μας, τα σύνορα των εθνών, τις θρησκείες, τους υπολογισμούς των Κρατών. Βασιλιά που να μας εξασφαλίσει την ειρήνη και την ανάκαμψη, τις οποίες δε μπορούμε να απολαύσουμε με τους κυβερνήτες μας και τους αντιπροσώπους μας".
πρέπει να διαταράζουμε διαρκώς σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού και της κυβερνήσεως, να κουράζουμε όλο τον κόσμο με το χωρισμό, την έχθρα, το μίσος και με το μαρτύριο της πείνας, του εμβολιασμού των ασθενειών, της αθλιότητας, για να μη βλέπουν έτσι οι Χριστιανοί άλλη σωτηρία παρά την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας...]


Είχε προηγηθεί στις 13/7/2008,η ίδρυση της...Μεσογειακής Ένωσης με πρόταση του Σαρκοζί, ως εναλλακτική αντί της συμμετοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Αυτό ήταν το...φαινόμενον,γιατί άλλα είναι σχεδιασμένα.Δείτε την είδηση τότε...
Όταν το φίδι θα δαγκώσει το κεφάλι του!. 
Απλώς όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν μέσω της Ε.Ε.,τώρα μάλλον τα κατάφεραν!!.Η Τουρκία και το Ισραήλ στην Ευρώπη!
Από το http://strategy-geopolitics.blogspot.com/ 

Ίδρυση της Μεσογειακής Ένωσης

Η "Ένωση για τη Μεσόγειο" (UPM) ιδρύθηκε και επισήμως χθες στο Παρίσι στα πλαίσια συνόδου στην οποία συμμετείχαν ηγέτες 43 χωρών. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νότιας ακτής της Μεσογείου έλαβαν τη θέση τους κυκλικά, δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Χόσνι Μουμπάρακ, που συμπροεδρεύει της ιδρυτικής συνόδου. Η Λιβύη, η οποία έχει προσκληθεί, δεν εκπροσωπείται στη σύνοδο.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, απηύθυνε χαιρετισμό προς «όλες τις αραβικές χώρες που πήγαν στο Παρίσι για να λάβουν μέρος στη σύνοδο της 'Ένωσης για τη Μεσόγειο, προχωρώντας έτσι σε μια κίνηση ειρήνης», κατά την έναρξη στη γαλλική πρωτεύουσα της συνόδου, της οποίας συμπροεδρεύει με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Χόσνι Μουμπάρακ.
«Χαιρετίζω τους αρχηγούς των αραβικών χωρών που ήρθαν εδώ, που δέχθηκαν την ευθύνη αυτή, που προέβησαν έτσι σε μια κίνηση ειρήνης. Μαζί θα οικοδομήσουμε την ειρήνη στη Μεσόγειο, όπως χθες, οικοδομήσαμε την ειρήνη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σαρκοζί. Ο Σαρκοζί είπε ότι μια από τις μείζονες προκλήσεις της Ένωσης για τη Μεσόγειο είναι η «καταγραφή της Ιστορίας στη βάση της ισότητας Βορρά-Νότου».
Σκοπός της συνόδου ήταν η γέννηση μιας νέας Ένωσης 43 χωρών: των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,10 χωρών του Νότου-Αλγερία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Μαρόκο, Μαυριτανία, Συρία, Τυνησία και Τουρκία - της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως επίσης της Αλβανίας, της Κροατίας, της Βοσνίας, του Μαυροβουνίου και του Μονακό. Στόχος της Ένωσης είναι - σε πρώτη φάση - η συνεργασία σε θέματα αντιμετώπισης της ρύπανσης, ηλιακής ενέργειας και πολιτικής ασφάλειας.

Δείτε και τι λέει η Βικιπαίδεια...Ένωση για τη Μεσόγειο - Βικιπαίδεια 

Πατήστε στα..."νομίσματα" για να δείτε τους δούρειους ίππους,της Νέας Τάξης Πραγμάτων...,τους προπομπούς της καθυπόταξης των ευκολόπιστων χριστιανικών προβάτων,σε..."μεγάλες" ιδέες για..."μαρμαρωμένους" Νεορωμαίους..."αυτοκράτορες"!

πηγη

katohika

Πηγή: tUvse

"Γιατί η τρόϊκα δεν θέλει Ένοπλες Δυνάμεις". ΄Ενας υποστράτηγος εξηγεί

Tου Ν. Τόσκα
(υποστρατήγου ε.α.)

Η αναφερόμενη κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην έκθεση της τρόϊκας δείχνει ότι τα μνημόνια δεν αγγίζουν μόνο τα οικονομικά θέματα αλλά κάθε τομέα της κυριαρχίας μας.

Μια πρόχειρη προσέγγιση θα....
θεωρούσε ότι οι τεχνοκράτες της τρόϊκας έχουν μόνο οικονομικούς στόχους. Όμως από την επίτευξη αυτών των στόχων κάποιοι επωφελούνται και αυτοί είναι που αδιαφορούν για την κυριαρχία της χώρας μας. Και αυτοί δεν είναι οι ΄΄αόρατες΄΄ καπιταλιστικές δυνάμεις αλλά συγκεκριμένα άτομα, εταιρείες και κράτη. Έχουν όνομα και τους ξέρει όλος ο κόσμος. Εντός της χώρας είναι η ολιγαρχία ορισμένων οικογενειών και αυτοί που έκρυψαν μεγάλα ποσά σε ξένες τράπεζες, στην Ευρώπη είναι αυτή την ώρα η γερμανική ηγεμονία με τους δορυφόρους των βορείων χωρών και οι οικονομικοί τους κύκλοι που εποφθαλμιούν τον ελληνικό ορυκτό πλούτο, επιδιώκουν την καθιέρωση ειδικών οικονομικών ζωνών στη Θράκη και την Πελοπόννησο και μοιράζουν εδώ και χρόνια με τους τοπικούς εκπροσώπους τους τα όποια κέρδη.

Είναι οι ίδιοι που αποβιομηχάνισαν τη χώρα για να γίνουμε μόνο καταναλωτές, διάβρωσαν τη συνείδηση των αγροτών και καθήλωσαν την αγροτική παραγωγή με τις επιδοτήσεις και τους περιορισμούς. Είναι οι ίδιοι που μας υποχρέωσαν ή δελέασαν να αγοράσουμε τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού υλικού (χωρίς ανταλλακτικά και πυρομαχικά) ενώ τώρα περιορίζουν δραματικά τις δαπάνες που απαιτούνται για τα απόλυτα απαραίτητα για τη συντήρηση των ενόπλων δυνάμεων.

Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου, η γερμανική ηγεμονία ξεκίνησε από το 2001 την εφαρμογή των δικών της σχεδίων για συσσώρευση κεφαλαίων και διεύρυνση της ισχύος ώστε να της κατοχυρωθεί ο ρόλος της αναμφισβήτητης περιφερειακής δύναμης και της εν δυνάμει παγκόσμιας δύναμης. Αφού κατάφερε να μετακινήσει τεράστιες ποσότητες κεφαλαίου από τις χώρες του νότου προς την κεντρική Ευρώπη με εξαγωγές βιομηχανικού υλικού, αυτοκινήτων, πολεμικού υλικού ακόμη και αγροτικών προϊόντων και αφού αποβιομηχάνισε τη νότια Ευρώπη, προσπαθεί να συμπληρώσει την οικονομική ισχύ της με πολιτική ισχύ αλλάζοντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να γίνει και τυπικά κυρίαρχη.

Η συνεχής συσσώρευση ιδιοκτησίας από τη γερμανική ηγεμονία, απαιτεί τη συνεχή συσσώρευση εξουσίας. Αυτή η εξουσία υλοποιείται από συγκεκριμένη κρατική κυριαρχία. Αυτή η απεριόριστη κυριαρχία επιτυγχάνεται με τη συγκέντρωση θεσμικής πολιτικής εξουσίας στο Βερολίνο, οικονομικής εξουσίας στην ΕΚΤ (Φρανγκφούρτη), την αποστέρηση εξουσιών από την ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα, αυτή η ΄΄απεριόριστη Εξουσία΄΄ ενώ συγκεντρώνει ισχύ χάριν των δικών της μονοπωλίων και προβάλλει πρακτικές οικονομικού εθνικισμού αδιαφορεί για τη συνοχή (κοινωνική, οικονομική ακόμη και εδαφική) των κρατών-μελών της περιφέρειας.

Οι γερμανικοί κυρίαρχοι κύκλοι από ότι φαίνεται ενώ αισθάνονται οι ίδιοι σιγουριά στον ΄΄περίκλειστο΄΄ πυρήνα των βόρειων χωρών, θέλουν την περιφέρεια της Ευρώπης και ειδικά το νότο για ειδική οικονομική ζώνη, όπου θα εγκαταστήσουν την ελαφριά βιομηχανία που θα είναι συμπληρωματική της βαριάς και εξειδικευμένης δικής τους και πιστεύουν ότι η εξωτερική ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί με τα νέα κράτη της Μ. Ανατολής και την Τουρκία. Σχεδίασαν αυτή την ΄΄οχύρωση΄΄ σε αντίθεση με τα ιστορικά διδάγματα του Μπίσμαρκ, του Αντενάουερ και του Κόλ που προσπαθούσαν πάσει θυσία να μη προκαλέσουν την απομόνωση της χώρα τους από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν απαιτεί ούτε ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα ούτε σοβαρή αμυντική δυνατότητα για τις χώρες της περιφέρειας. Απαιτεί για τις χώρες αυτές να έχουν ορισμένες μόνο συμπληρωματικές δυνατότητες στη δική τους ισχύ. Η αντίληψή τους για την άμυνα δεν είναι ΄΄ολοκληρωτική΄΄ αλλά στηρίζεται στις συμμαχίες των προθύμων.

Η υλοποίηση της πρότασης για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας θα αποδυναμώσει τις μονάδες της Θράκης και των νησιών. Επιπλέον θα μειώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού την αίσθηση συμμετοχής στα κοινά και ειδικά την ευθύνη για την άμυνα της χώρας, μια αντίληψη που λειτουργεί σ΄αυτό τον τόπο εδώ και 3.000 χρόνια.

Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τη Θράκη, σαν ειδική οικονομική ζώνη (όπως τη σχεδιάζουν), χωρίς περιορισμούς στους μισθούς, χωρίς κανένα έλεγχο στις συνθήκες εργασίας αλλά και στην είσοδο και παραμονή εργαζομένων από όλο τον κόσμο και με μειωμένη στρατιωτική παρουσία;

Να γιατί τα πατριωτικά καθήκοντα πάνε μαζί με τις κοινωνικές ανάγκες των εργαζόμενων.

Είναι ώρα να καταλάβουν όσοι επιβουλεύονται αυτό τον τόπο ότι υπάρχουν και όρια.


http://www.onalert.gr/

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1387.html

Φως στο ριφιφί που έγινε στην Πινακοθήκη

Ο πίνακας του Πικάσο βρέθηκε στη Γερμανία Λίγες μέρες μετά την εξιχνίαση της κλοπής των 76 αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, νέα τροπή λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της «ληστείας του αιώνα», όπως έχει χαρακτηριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», η μπλε ελαιογραφία του Πικάσο, η μοναδική που υπήρχε σε ....
ελληνική μουσειακή συλλογή, φέρεται να έχει «ταξιδέψει» στο εξωτερικό. Στα χέρια νομικής εταιρείας της Γερμανίας, ο σπάνιος πίνακας περιμένει τον νέο του αγοραστή, αφού σκοπός είναι να πωληθεί σε κάποιον από τους «εκλεκτούς» συλλέκτες που θα μπορέσει να… εκτιμήσει την αξία του και να κρατήσει την απόλαυση για… τα μάτια του μόνο. Την ίδια στιγμή, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, όπου οι αξιωματικοί επιχειρούν να «αποκωδικοποιήσουν» τα στοιχεία που έχουν συλλέξει για την υπόθεση. Ήταν ξημερώματα 9ης Ιανουαρίου του 2012, όταν οι Έλληνες ξύπνησαν με την είδηση ότι τρία έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας είχαν κάνει φτερά από την Εθνική Πινακοθήκη. Το πιο σημαντικό ήταν το «Γυναικείο κεφάλι» που είχε φιλοτεχνήσει ο Πάμπλο Πικάσο το 1934. Το νέο έκανε τον γύρο του κόσμου, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα διατυπώθηκε το ερώτημα πώς σε μια τόσο καλά φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας, ανάμεσα στο Προεδρικό Μέγαρο, πρεσβείες ξένων κρατών και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, οι δράστες κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το ειδεχθές έργο τους… Το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε, οι Αρχές προσπαθούν να αξιοποιήσουν όποια πληροφορία ή απόδειξη θα μπορούσε να τους οδηγήσει στους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της ληστείας. Κι ενώ η έρευνα παραμένει ακόμη στο σκοτάδι, πληροφορία του «Έθνους της Κυριακής» από κύκλους που ασχολούνται με το εμπόριο τέχνης αναφέρει ότι «ο πίνακας βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γερμανία, όπου μεγάλη εταιρεία θα μπορέσει να τον ''σπρώξει'' στον αγοραστή που θα έχει την οικονομική επιφάνεια να πληρώσει αδρά για να τον αποκτήσει». Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν ότι μόνο στις πολύ ακριβές ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να καταλήξει ο Πικάσο. Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες μεταφοράς αλλά και αγοραπωλησίας ενός τόσο πρωτότυπου και σημαντικού έργου παίρνουν χρόνο. Μέχρι στιγμής, το μόνο που φαίνεται σίγουρο είναι ότι ο πίνακας δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, αλλά και ότι έχει μεταφερθεί σε πόλη της Γερμανίας. Άνθρωποι της «πιάτσας» εκτιμούν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις ελληνικές Αρχές να επανακτήσουν τώρα τον χαμένο Πικάσο. Δεν αποκλείουν μάλιστα ο πίνακας να εξαφανιστεί για πολλά χρόνια και να επανεμφανιστεί όταν πια κανείς δεν θα τον αναζητά, αν δεν γίνουν έξυπνες κινήσεις από την ελληνική πλευρά. Πέρα από το «Γυναικείο κεφάλι» του Π. Πικάσο, οι ληστές κατάφεραν να πάρουν και τον πίνακα «Μύλος» του Ολλανδού Πιετ Μοντριάν και ένα έργο σε χαρτί του Ιταλού Γκουλιέλμο Κάτσα. Δεν κατάφεραν όμως να αρπάξουν και έναν δεύτερο πίνακα του Μοντριάν, που εγκατέλειψαν επειδή έγιναν αντιληπτοί από τον φρουρό. Σύμφωνα με τα όσα έχει ερευνήσει έως σήμερα το αρμόδιο Τμήμα της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν για περισσότερες από οκτώ ώρες να παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μέσα στο κτίριο της Πινακοθήκης. Τέσσερις φορές προκάλεσαν την ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας, κάνοντας τον συναγερμό να χτυπάει για να «πείσουν» τον φύλακα ότι επρόκειτο για βλάβη. Μέχρι που την πέμπτη φορά άρπαξαν τελικά τους πίνακες. Παρά το γεγονός ότι ο φρουρός κυνήγησε τον έναν δράστη, εκείνος κατάφερε να διαφύγει με τρία έργα μεγάλης αξίας, αφήνοντας -ευτυχώς- το τέταρτο πίσω του. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9866.html

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, 
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΛΙΓΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ. 

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, 
ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, 
ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ 
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120.


 
http://ellasdimokratia.wordpress.com 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/120.html

Οι απαντήσεις των εφημερίδων σε Γιώργο, Βενιζέλο και Μαργαρίτα Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ

Οι απαντήσεις των εφημερίδων σε Γιώργο και Μαργαρίτα Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ"Σε λάθος αποδέκτες απευθύνετε τις διαμαρτυρίες σας για τις αποκαλύψεις που έγιναν σήμερα", απαντούν το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Πρώτο Θέμα στον πρώην πρωθυπουργό και στην μητέρα του, της οποίας το όνομα φέρεται να είναι στην λίστα ΛαγκάρντΗ απάντηση του «Βήματος της Κυριακής» Στις δηλώσεις της κυρία Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπανδρέου το Βήμα της Κυριακής απαντά: «Σε λάθος αποδέκτες απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου οι οποίοι επιτίθενται και μάλιστα με σκαιό τρόπο, στο "Βήμα της Κυριακής". "Το Βήμα της Κυριακής" δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στη σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή....

Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών, πρέπει να απευθυνθούν ο κύριος και η κυρία Παπανδρέου. Εκτός και εάν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες».
Η απάντηση του Πρώτου Θέματος
Απάντηση στις δηλώσεις της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γ. Παπανδρέου εξέδωσε και το Πρώτο Θέμα που είναι η παρακάτω:
«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διακήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες.
Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας.
Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής.
Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;
Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο... δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ »;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιώργος και Μαργαρίτα: Χυδαία επίθεση - Το όνομα Παπανδρέου ζει ακόμη
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ; Της χρεώνουν καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/12/blog-post_22.html

ΜΠΟΧΑ & ΔΥΣΩΔΙΑ. Στενός συνεργάτης του Σαμαρά στην λίστα με τα λεφτά της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Στην υπόθεση εμφανίζεται ΚΑΙ το όνομα του διπλωματικού Συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου.
Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, προκαλεί η αποκάλυψη που θέλει τον στενό συνεργάτη του, Σταύρο Παπαστραύρου, ως διαχειριστή κεφαλαίων του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί,
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά είναι εγκατεστημένος από το 2006 στο Τελ Αβίβ και εμφανίζεται ως διαχειριστής τεράστιων κεφαλαίων. Με δηλώσεις του στο περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη, που αποκάλυψε την λίστα, έχει παραδεχτεί ότι η Μαρία Παντελή ήταν διαχειριστής κεφαλαίων του. Συγχρόνως ως διαχειριστής κεφαλαίων του...- σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία- εμφανίζεται και άλλος «επώνυμος» της λίστας, ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είναι δικηγόρος και σήμερα σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τον κ. Μιονί τα κεφάλαια που διαχειριζόταν είναι απολύτως νόμιμα. Ανεξάρτητα, όμως, από τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, το Μέγαρο Μαξίμου, επιχείρησε να «κόψει» την δημοσίευση του συγκεκριμένου ονόματος από το σημερινό δημοσίευμα που επικεντρώνεται στην κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Οι παρεμβάσεις που έγιναν, φαίνεται ότι έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, να βρίσκεται εκτεθειμένος. Το γεγονός πάντως, ότι το θέμα δεν έχει λάβει την απαιτούμενη δημοσιότητα, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την σπουδαιότητα του θέματος, που έχει να κάνει με την εμπλοκή του διπλωματικού συμβούλου του κ. Σαμαρά, σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αντί το Μαξίμου να προσπαθεί να αποκρύψει το θέμα, θα πρέπει να ζητήσει από τον κ. Παπασταύρου, να δώσει εξηγήσεις, σχετικά με τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα στον τύπο.http://www.parapolitika.gr

O Θεός και οι Έλληνες


Αυτό το ανέκδοτο το είπε ο πρέσβης της (πάλαι ποτέ) Σοβιετικής Ένωσης στην τηλεόραση.

 Όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο, είπε σε όλους τους λαούς που είχε φτιάξει να περάσουν μέσα στη βδομάδα να διαλέξουν μια χώρα να κατοικήσουν. "Δέχομαι μέχρι το Σαββάτο" τους ξεκαθάρισε. "Την Κυριακή θα ξεκουράζομαι"

.Δευτέρα πρωί έτρεξαν και στήθηκαν στην ουρά οι Γερμανοί. Την πρώτη μέρα της προθεσμίας. Κι έτσι τους έδωσε μια ωραία και μεγάλη χώρα στην καρδιά της Ευρώπης. Μετά από λίγο ήρθαν οι Κινέζοι. Ομοιόμορφα ντυμένοι και σε παράταξη. Ήταν μπόλικοι και τους έδωσε την Κίνα. Την Τρίτη οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, οι Πορτογάλοι, οι Σουηδοί, οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί.

Πήραν όλοι από μια χώρα. Τετάρτη όλοι οι Αφρικανοί με τα πολύχρωμα ρούχα τους. Τους έδωσε ολόκληρη την όμορφη Αφρική και τους είπε να τη μοιραστούν.
Την Πέμπτη πήγαν οι Aβορίγινες. Τους έδωσε την Αυστραλία. Την Παρασκευή, αφού τέλειωσαν με τη γραφειοκρατία, πήγαν οι Ρώσοι.
Αφού είδαν τι πήραν οι άλλοι, συμφωνήσαν και πήραν την παγωμένη αλλά πανέμορφη Ρωσία. Το Σαββάτο ήρθαν όλες οι υπόλοιπες φυλές και έθνη και πήραν ό,τι περίσσεψε. Το Σάββατο βράδυ, αργά, έφτασανοι Τσιγγάνοι με όλα τους τα παιδιά. Ο Θεός τους είπε ότι άργησαν πολύ και δεν είχε μείνει τίποτα. Ήταν και πολλοί, που να τους βάλει; Παρ' όλα αυτά, επειδή ήταν μέσα στην προθεσμία, τους επέτρεψε να πάνε σε όποια χώρα θέλουν και να μείνουν με τους κατοίκους της. Κι έτσι απλώθηκαν παντού.

 Την Κυριακή ο Θεός κάθισε να αναπαυθεί ευχαριστημένος. Κατά το απογευματάκι βλέπει έξω από την πόρτα του ένα πλήθος να φωνάζει να του ανοίξουν! Ήταν οι Έλληνες, ως συνήθως εκπρόθεσμοι και μόλις μπήκαν άρχισαν τα παρακάλια: - Ανοιξε Θεούλη μου, σε παρακαλούμε, θέλουμε κι εμείς μια πατρίδα. - Τι θέλετε εδώ παιδιά? Δεν είπαμε ότι την Κυριακή ξεκουράζομαι? - Το ξέρουμε Θεούλη μου, αλλά μπερδέψαμε τις ημερομηνίες. 
Μη μας αφήσεις σε παρακαλούμε χωρίς δική μας πατρίδα σαν τους τσιγγάνους... Είμαστε νοικοκυραίοι εμείς. - Καλά βρε παιδιά, γιατί δεν ήρθατε νωρίτερα? Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε σπιθαμή. Τα έχω μοιράσει όλα. - Θεούλη μου, εμείς φταίμε, είδαμε ότι είχε πολύ χώρο κι είπαμε ότι θα περισσέψει και για μας. 
Και περιμέναμε να σπάσει λίγο ο κόσμος για να μην περιμένουμε στις ουρές... Έχουμε τόσα σπουδαία μυαλά, έχουμε πολλά να κάνουμε και να δώσουμε στον κόσμο... μη μας αφήσεις χωρίς Πατρίδα. 
Μπορεί να αργήσαμε, αλλά αν μας δώσεις κι εμάς, θα την υπερασπιζόμαστε με τη ζωή μας. - Τι να σας πω ρε παιδιά? (είπε ο Θεός ξύνοντας το κεφάλι του).
 Κι εσείς παιδιά μου είστε και μάλιστα τα πιο έξυπνα, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει άλλος χώρος! - Σε παρακαλούμε; - Καλά.
 Τότε θα σας δώσω ένα μικρό κομματάκι που είχα κρατήσει για τον εαυτό μου!!! 


/voliotaki.blogspot.gr 

 Αλλά ας μην ξεχνάμε και το ακόλουθο:
 Όταν ο Θεός δημιούργησε τους Έλληνες Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές. Έτσι, έκανε του Αμερικανούς τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς και υπομονετικούς, και ούτω καθεξής.

 Για τους Έλληνες είπε, θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο. Όταν τελείωσε τη δημιουργία του κόσμου, τον πλησίασε ο αρχάγγελος Γαβριήλ (τί ήθελε και ανακατεύτηκε και αυτός τώρα; ) και του είπε: -Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές, αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη. -Έχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος.
 Στάθηκα απρόσεκτος και αυτή η απροσεξία μου θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα, κι άρχισε ο Θεός να ψάχνει να βρει μια λύση. -,..............Το βρήκα! Θα παραμείνουν οι τρεις αρετές, αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο. Κι έτσι έγινε: 
Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο Δημόσιο, δεν είναι έξυπνος. 
Αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο Δημόσιο, δεν είναι τίμιος.
 Αν είναι έξυπνος και τίμιος, δεν δουλεύει στο δημόσιο. 



http://www.gataros.net/2012/12/o.html

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Η ΦΡΥΝΗ;;

  ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΤΟΥ

Το email του ΠΡΟΔΟΤΗ, πλέον ειναι γνωστό. Ας του στείλουμε το δικό του μήνυμα ο καθένας μας, όπως έκανε και η Φρύνη.... Να γίνουμε οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ του... οι ΕΡΙΝΥΕΣ του..



----- Original Message ----- 
From: FRINI 
To: George_Papandreou@hks.harvard.edu 
Sent: Friday, September 28, 2012 12:59 AM
Subject: ΓΙΩΡΓΑΚΗ............................

ΕΛΑ ΚΡΕΜΑΛΑ 

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΓΑΠ: «Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθνικής Κυρ...":   




http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/12/synellhnes-to-kanoyme-opws-h-frynh.html

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ "ΒΟΥΖΕΡΗ"...

Ο λόφος βρίσκεται Ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Άγνωστος ουσιαστικά στους Θεσσαλονικείς βρίσκεται απέναντι από τα Βασιλικά. Ο τόπος είναι ιστορικός από αρχαιοτάτων χρόνων. Εκεί βρίσκονταν τα αρχαία ορυχεία των Μακεδόνων βασιλέων. Το όρος Βούζερη έχει 550 μέτρα υψόμετρο και μέσα στα σπλάχνα του κρύβει μεγάλους θησαυρούς. Ρουμπίνια, μάλιστα τα πιο καθαρά στον πλανήτη. Και σε τι χρησιμεύουν τα τόσο πολύ καθαρά ρουμπίνια, μα ... στην κατασκευή πολύ ισχυρών λέιζερ και ίσως ειδικά τσιπ υπολογιστών ! Και ποιους ενδιαφέρουν αυτά; Μα ... τις υπερδυνάμεις ασφαλώς !
Το άρθρο αρχικά δημοσιεύτηκε στην www.miastala.com το 2010.

 

Κάποτε με κάποιους φίλους από την Θεσσαλονίκη πήγαμε για έρευνα στον λόφο. Το εκκρεμές μου δεν μπορούσε να μετρήσει, το πεδίο ήταν πολύ ισχυρό και κατάμαυρο ενεργειακά.
To ..
όνομα κατά πληροφορίες αναφέρεται μόνο στην Αιγυπτιακή μυθολογία, ότι ο Βούζερης ήταν ένας δράκος που τον σκότωσε ο Ηρακλής !
Όπως έχει γράψει στο βιβλίο του ο γνωστός Θεσσαλονικιός ερευνητής του αγνώστου Γιάννης Λαμπάκης, στα ορυχεία υπάρχει μια πινακίδα που γράφει Greek Magnetism, από ότι ερεύνησε είναι θυγατρική κάποιας Αγγλικής και πάει λέγοντας. Επίσης ο Γιάννης Λαμπάκης γράφει στο βιβλίο του E - FILES ΙΙ ( ΦΑΚΕΛΟΙ - ΕΨΙΛΟΝ 2 ) :
«Εκεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ... Κοντά στην τοποθεσία που βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας, υπάρχει ένας λόφος ... που ονομάζεται ... ΒΟΥΖΕΡΗΣ!
Ένας παράξενος λόφος που ποτέ δεν πιάνει χιόνι και πολλοί άνθρωποι και όχι μόνο! ... σχετίζονται με αυτόν ...
Αν και κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι με το τρένο, η πληροφορία αυτή, ήταν αρκετή για αρχή, να μας κάνει όλους να κοιταχτούμε έντονα ..., λες και μια έντονη μικρή ηλεκτρική εκκένωση μας είχε διαπεράσει. Τι στο καλό, εδώ είχαμε κάνει 600χλμ, για να ερευνήσουμε ένα μέρος και να έχουμε κάτι τόσο μυστηριώδες μέσα στα πόδια μας, φυσικά και θα πάμε με την πρώτη ευκαιρία μόλις γυρίσουμε είπαμε.

Θα έλεγα κυριολεκτικά <<θα έλεγα τηλεπαθητικά>>, μόνο που κοιταχτήκαμε, (άλλωστε τα πολλά λόγια είναι φτώχια που λένε), μια ματιά αρκούσε ...
Ο εν-δια-φέρων συνομιλητής μας, ενώ από την μια μας έδωσε την πληροφορία από την άλλη, λες και ήθελε να ανακαλύψουμε εμείς τις σχετικές διασυνδέσεις με το παράξενο αυτό μέρος.
Δηλαδή, δεν γνωρίζαμε ούτε το ιστορικό της περιοχής ούτε του τι ουσιαστικά θα συναντήσουμε, παρά μόνο μερικούς κώδικες, με μισό κρυμμένες προτάσεις και αόριστη συνομωσιολογία ...

Στο εσωτερικό του λόφου ...
Υπάρχει ένα σκάφος ...
Εν ενεργεία ... !

Στην περιοχή, έγινε μια προσπάθεια πριν χρόνια, να δημιουργηθεί ηρώο Εβραίων μαρτύρων του λεγόμενου ολοκαυτώματος και το μέρος να πέσει στα χέρια τους. Αλλά από Ε-πιέσεις!, το κυρίως μέρος δεν μπόρεσαν να το πάρουν ...
Στην ευρύτερη περιοχή έχουν αγοραστεί όμως δεκάδες εκτάσεις γης από Εβραίους της Θεσσαλονίκης, για να χρησιμοποιηθούν, ως ένα ιδιαίτερο γκέτο!, το οποίο θα φιλοξενήσει τους χιλιάδες Εβραίους της διασποράς από την πάλε ποτέ Σοβιετική Ένωση!
Τόπος κατοικίας τους για τα επόμενα χρόνια, όπου θα υπάρξει το μεγάλο κύμα Εβραίων εποίκων από τη Ρωσία.
Το μέρος είναι ιδιαίτερο ...
 Να προσέχετε !
*(Σημ. αν και δε θέλω να κάνω από τώρα παρατηρήσεις σε θέματα αριθμολεξίας μπαίνω στον πειρασμό να σας πω για τη λέξη ΒΟΥΖΕΡΗΣ = 792 = ΒΟΥΣΙΡΙΣ= βουσιρίδες (απόγονοι του Βούσιρι) που αναφέρεται στο μύθο που θέλει το θεό Ποσειδώνα (Πατέρα διαφόρων τεράτων) να έχει γιους τον Ανταίο και τον Βούσιρι.
Ο τελευταίος έγινε ξακουστός από τα κατορθώματά του στην Αίγυπτο.
Όπως ο Ανταίος έτσι και αυτός σκότωνε τους ξένους που είχαν την ατυχία να αποβιβάζονται στη χώρα του.
Αυτό συνήθιζε να το κάνει όπως έλεγαν, σε πολύ εξαιρετικές περιστάσεις.
Κάποτε ταλαιπωρούσε την Αίγυπτο η πείνα για εννιά ολόκληρα χρόνια, όταν ο μάντης Φράσιος που είχε έρθει από την Κύπρο, είπε στον Βούσιρι, ότι αν θυσίαζαν έναν ξένο στο βωμό του Δία, θα ξαναρχόταν η αφθονία στη χώρα.
Το πρώτο θύμα που προσέφεραν στον άρχοντα του Ολύμπου, ήταν φυσικά ο ίδιος ο Φράσιος κι ύστερα τον κάθε ξένο που επισκεπτόταν τη χώρα.
Όταν ο Ηρακλής έφτασε στην Αίγυπτο, ο Βούσιρις του επιτέθηκε, τον έδεσε και τον οδήγησε στο βωμό του Δία.
Ο Ηρακλής όμως, έσπασε τα δεσμά του , σκότωσε τον Βούσιρι και όλους τους αυλικούς του.
Σύμφωνα με έναν άλλο μύθο ο Βούσιρις, λίγο πριν φτάσει στην Αίγυπτο ο Ηρακλής, είχε στείλει ληστές να απαγάγουν τις εφτά Ατλαντίδες (Εσπερίδες).
Στην επιστροφή τους όμως, αφού εκπλήρωσαν την αποστολή τους, ο Ηρακλής τους συνάντησε, τους σκότωσε κι έφερε πάλι τα κορίτσια πίσω στον πατέρα τους).
*πηγή JEAN RICHEPIN
(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ, ΣΕΛ.72
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ - ΑΘΗΝΑ 199Cool
Υποσημ. ο μύθος κατ' εμέ είναι κωδικοποιημένος.» Στην φωτογραφία: 1. το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, 2. Τα ορυχεία 3. Μέρος των "οικισμών"

 


Το παρακάτω άρθρο προέρχεται από http://www.ellhnismos.org

«Στους πρόποδες του υπάρχει ένα ερευνητικό κέντρο λευκόλιθων. Για ρουμπίνια μόνο δεν γίνεται λόγος ... και πως να γίνει λόγος για κάτι τέτοιο ... Θα γινόταν ένας χαμός εκεί από χρυσοθήρες. Γύρω από τον Βούζερη αλλά και από τα άλλα γύρω βουνά υπήρχαν αρχαία ορυχεία όπως είπαμε πιο πάνω.

Μπορεί η Μακεδονία να είχε πέσει στα χέρια των Ρωμαίων το 168 π.κ.ε αλλά δεν είχαν πέσει τα ορυχεία. Ο τελευταίος Μακεδόνας βασιλέας όσο κρυβόταν ήθελε να προλάβει να μαζέψει όσο περισσότερο μπορούσε από τον πλούτο που του χάριζε η γη της Μακεδονίας για να καταφέρει να ανασυνταχθεί (η Μακεδονία είχε άλλους 20.000 στρατιώτες διάσπαρτους σαν φρουρές σε άλλες περιοχές και περίμεναν το κάλεσμα για ανασύνταξη - μετά την φυλάκιση του Μακεδόνα Βασιλέα ο στρατός διαλύθηκε ολοκληρωτικά).

Οι μάχες λοιπόν που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα ορυχεία ήταν μανιώδεις. Οι Ρωμαίοι έχασαν αρκετό στρατό για να καταφέρουν να τα καταλάβουν. Τα χρόνια περνάνε και τα ορυχεία αυτά έρχονται στον έλεγχο πια των Βυζαντινών. Καταρχήν θα πρέπει να σας πω ότι ο τόπος γύρω από τον Βούζερη (όπως και ο ίδιος-κυρίως) είναι ιστορικός από αρχαιοτάτων χρόνων. Εκεί βρίσκονταν τα αρχαία ορυχεία των Μακεδόνων βασιλέων.
Το όρος Βούζερη έχει 550 μέτρα υψόμετρο και μέσα στα σπλάχνα του κρύβει μεγάλους θησαυρούς. Ρουμπίνια και λευκόλιθους.
Συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει αυτά τα πετρώματα αλλά όχι στους Έλληνες!

Τα χρόνια περνάνε και τα ορυχεία αυτά έρχονται στον έλεγχο πια των Βυζαντινών. Όμως ... πολλά χρόνια μετά πλησιάζει ένα «σύννεφο» φήμης που κράτησε μέχρι σήμερα ... 
Τα ορυχεία τα εκμεταλλεύονταν - λένε - οι Εβραίοι της Μακεδονίας.
Πριν λίγα χρόνια και επί της προεδρίας του κ. Στεφανόπουλου, πέφτουν κάποιες περίεργες υπογραφές. Που έπεσαν αυτές οι υπογραφές και γιατί έπεσαν; Ο χώρος γύρω από τον Βούζερη δινόταν νόμιμα και με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Εβραϊκό λαό με την δικαιολογία που σας είπα παραπάνω - μια φήμη δηλαδή. Είναι επίσημο αυτό που σας λέω περί των υπογραφών και δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση. Ένας πολύ καλός μου φίλος εδώ μέσα το έχει και σε ντοκουμέντο και θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή μαζί του να το δημοσιεύσουμε (αν δεν το διαβάσει πρώτος ώστε να το κάνει).

Γύρω από τον Βούζερη στους πρόποδες στην κυριολεξία, έχουν δημιουργηθεί οικισμοί που όταν τους πλησιάζεις στα ενδότερα τους νιώθεις την «σιωπή» γύρω σου. Στην πρώτη μου επίσκεψη με κάποιους πολύ καλούς μου φίλους πριν μερικά χρόνια προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε κάποιες πληροφορίες για αυτούς τους οικισμούς αλλά μας έδιωξαν κακήν κακώς χωρίς υπερβολές. Οι οικισμοί είναι πραγματικά περίεργοι.

Η πληροφορία που υπάρχει είναι ότι Ο Βούζερης θα γεμίσει από αυτούς τους οικισμούς για φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών ...
Δεν σας κρύβω ότι πιστεύω πως θα είναι εβραϊκής προέλευσης αφού αυτό είναι και το λογικό. Αφού ο ίδιος ο χώρος δόθηκε σε αυτούς. Ας πάμε τώρα σε αυτόν τον λόγο των 550 μέτρων. Η ανάβαση του με τα πόδια είναι από κάθε του πλευρά δύσκολη αφού από παντού θα βλέπεις άγρια φυτά-πυκνά και με έντονα αγκάθια. Επίσης οι βράχοι είναι η «φορεσιά» του. Ακόμη και από την εύκολη διαδρομή δεν είναι τόσο εύκολη ... εκεί οι βράχοι είναι πολύ περισσότεροι.

Ο χώρος - λόφος έχει κάποιες παραξενιές.
Αν πάει κάποιος με μετρητή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας θα δείξει κάτι αφύσικο. Ο μετρητής θα σας δείξει κάτι περισσότερο από το μέτριο. Άνθρωποι με πρόβλημα στην καρδιά ή στο αναπνευστικό λίγο περισσότερο του μετρίου θα νιώσουν αδυναμία και φυσικά κάτι να τους σφίγγει. 
Πάμε τώρα στο άλλο ... Την πρώτη φορά ελέγξαμε μια πυξίδα μέσα στην εκκλησία. Έχανε λίγο, όχι πολύ, πάντως έχανε συνεχώς. (γνωρίζω καλά- όχι μόνο εγώ- πως να ελέγχω μια πυξίδα). Την δεύτερη φορά εκτός από τον μετρητή ξανά ελέγξαμε την πυξίδα, εκτός εκκλησίας. Ξανά τα ίδια. Την τρίτη φορά, τώρα με τον Κώστα, πάλι τα ίδια. Θεωρώ φυσιολογικό το φαινόμενο της πυξίδας αφού το παρεμβάλει το αφύσικο φαινόμενο του ηλεκτρομαγνητισμού.

Κάποιοι τύποι ... είχαν πει κάποτε ότι το βουνό κρύβει στα σωθικά του ένα κοσμοσκάφος!

Ας πάμε στην εκκλησία. Θα διορθώσω τον φίλο μου τον Κώστα λέγοντας ότι η εκκλησία φροντίζεται τόσο καλά που δεν δείχνει την παλαιότητα της. Ανακαινισμένη. Τα τοιχώματα πάντα βαμμένα κατάλευκα, η σκεπή κατασκευάζεται και επιδιορθώνεται κάθε τόσο. Η εκκλησία δείχνει πανέμορφη και κάθε άλλο παρά παλιά ... Κι όμως ... η εκκλησία είναι αρκετά παλιά. Πάρα πολύ παλιά όπως λένε μερικοί που ρωτήσαμε από τα Βασιλικά. Πιο παλιά και από το μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας λίγο πιο κάτω.

Ο Προφήτης Ηλίας με προβληματίζει πάντα ... Σε όποιο βουνό κι αν πάω που κρύβει μια ιστορία από τα αρχαία χρόνια, βρίσκω και μια εκκλησίτσα αφιερωμένη στον Προφήτη Ηλία. Είναι γνωστό στους περισσότερους που ξέρω ότι ο Προφήτης Ηλίας είναι και κάτι σαν κώδικας-μυστικός για τους παλαιούς εκπροσώπους του Χριστιανισμού. Σε κάθε μυστήρια κορυφή θα βρεις και ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία (εντάξει όχι σε όλα αλλά στα περισσότερα). Η εκκλησία επίσης έχει ένα ακόμη μυστήριο ...

Ενώ έξω από την εκκλησία υπάρχει ένα ντουλαπάκι κλειδωμένο με ένα αρκετά καλό και ακριβό θα έλεγα λουκέτο οι πόρτες της έχουν απλά ένα «μοχλό - γάντζο» που ανοιγοκλείνει για να ανοίξεις ή να κλείσεις. Υπάρχουν μέσα στην εκκλησία 2 τουλάχιστον παλιές εικόνες, η μία της Παναγίας. Θα μπορούσε να τις κλέψει ο οποιοσδήποτε. Ευτυχώς δεν έχω δει ποτέ να λείπει κάτι από μέσα και ειδικά από τις εικόνες. Λέω ευτυχώς γιατί ο χώρος μπορεί και είναι προσβάσιμος στον καθένα ακόμη και σε βάνδαλους.»

Πηγή


 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/12/to-mystiko-toy-lofoy-boyzerh.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters