Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η βία ... στην εποχή των σοσια(ληστών) πρώην ζιβαγκοφόρων ξυπόλητων ιδεολόγων!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ψηφίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο το μεσοπρόθεσμο από τα πολιτικά ανδρείκελα της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.
Αυτοί οι κύριοι πιστοί στην κομματική πειθαρχία είπαν “Ναι” στο ξεπούλημα της Ελλάδας ενώ μερικοί εξ αυτών με περίσσια υποκρισία και αναίδεια δηλώσαν την συμπάθεια και την κατανόηση τους προς στους απλούς Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα.....
υποστούν τις τρομακτικές συνέπειες αυτού του σχεδίου.

Εκτός από τον κ. Κουρουπλή ο οποίος δήλωσε “Όχι” και αμέσως διεγράφη από τον “Μυαλοχυμένο” (κατά τον Χ. Κλυν) όλοι οι άλλοι από σήμερα είναι υπόλογοι απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Η ψήφος αυτή, μαζί και με την ψήφο του 1ου μνημονίου θα είναι η ταφόπλακα της πολιτικής τους καριέρας και φυσικά σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους θα εισπράττουν το αντίτιμο της δόλιας πράξης τους!!!
Όσο για τον πρώην πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Ε (ο οποίος ανελκύσθηκε στα ύπατα υπουργικά αξιώματα εκμεταλλευόμενος όπως και άλλοι σύντροφοι του την γενιά του Πολυτεχνείου) και νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη η μόνη λέξη που του ταιριάζει είναι η Ντροπή.
Ναι κ. Παπουτσή ντροπή σου!.. και να ξέρεις ότι η σοσιαλιστική σου γενειάδα δεν αποκρύπτει την δολιότητα των διαταγών σου μια και η άσκοπη βία που άσκησες απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές σε κατατάσσουν σε φασιστοειδή χειρίστου μορφής.!!!
Φυσικά σου χρεώνουμε και την κίνηση των λελέδων της ομάδας ΔΙΑΣ τους οποίους έβαλες ως άλλους Πραιτοριανούς να κινούνται κατά μεγάλες ομάδες ανάμεσα στον κόσμο μαρσάροντας και κραδαίνοντας τα γκλοπς με απώτερο σκοπό να τον τρομοκρατήσουν.
Όλα αυτά τα πρωτόγνωρα συμβαίνουν την εποχή των σοσια(ληστών) πρώην ζιβαγκοφόρων ξυπόλητων ιδεολόγων οι οποίοι αφού πλούτισαν και έγιναν μεγαλοαστοί μετά χρεοκόπησαν την Ελλάδα (με την συνδρομή φυσικά και των δεξιών υποτίθεται αντιπάλων τους) και τώρα ετοιμάζονται να την ξεπουλήσουν εντελώς!!!

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_5465.html

Διαψεύδεται η κυβερνητική προπαγάνδα: Plan B της ΕΕ για αποφυγή άμεσης χρεοκοπίας!!!


Μια αποκάλυψη που ξεγυμνώνει την κυβέρνηση κι όσους βάζουν εκβιαστικά διλήμματα για σενάρια χρεοκοπίας και τανκς στους δρόμους, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, αποκαλύπτει το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο, η Ευρώπη επεξεργάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης ή Plan B σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν ψηφίσει την Τετάρτη το μεσοπρόθεσμο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση που θα καλύπτει τα 12 δις που χρειάζεται η χώρα για να αποφύγει την άμεση χρεοκοπία. Αφού απορρίφθηκε η λύση χρηματοδότησης-γέφυρας (bridging loan) από την ΕΕ, η πιθανότερη επιλογή θα είναι η παροχή ρευστότητας από μία απροσδιόριστη “τρίτη πλευρά”, ανέφερε πηγή στο Reuters, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το βρίσκω δύσκολο να μη βρεθεί τράπεζα ή οργανισμός για να δώσει ακόμα ένα δάνειο στην Ελλάδα. Με τους σωστούς όρους, θα συμβεί».

Από την άλλη, πώς είναι δυνατόν να μιλούν ακόμη στην κυβέρνηση για χρεοκοπία όταν βγήκε και επίσημα στο φως το γαλλικό σχέδιο για εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους από τις τράπεζες.Σύμφωνα με την πρόταση, το σχέδιο καλύπτει τα ομόλογα που λήγουν την περίοδο 2011-2014. Oι τράπεζες που μπαίνουν στη ρύθμιση δεν θα εμφανίζουν τα νέα ελληνικά ομόλογα στον ισολογισμό τους αλλά θα αποκτούν μερίδιο σε εταιρία ειδικού σκοπού που θα ιδρυθεί για την περίσταση. Για κάθε ευρώ ελληνικού χρέους που θα μετακυλίεται, οι τράπεζες θα λαμβάνουν 30 σεντς σε ρευστό. Από τα υπόλοιπα 70 σεντς, η εταιρία ειδικού σκοπού θα επενδύει τα 50 σε νέα 30ετή ελληνικά ομόλογα και 20 σε χρεόγραφα μηδενικού τοκομεριδίου (zero coupons) ανάλογης διάρκειας.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν ότι η Ευρώπη φοβάται μια ελληνική χρεοκοπία κι έχει στα συρτάρια της έτοιμα σχέδια για να διασώσει την Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την 5η δόση του δανείου. Αν και δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, απλά μπαίνει μπροστά σαν μπαμπούλας για να τρομάξει ο κόσμος και να μείνουν στο μαντρί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κι όλο αυτό το εκφοβιστικό κλίμα μας θυμίσει ότι έγινε και με το σχέδιο Ανάν και τους Κύπριους.

Τους εκβίαζαν με αποβολή από την Ευρώπη, με απομόνωση, με διάλυση της οικονομίας σε περίπτωση που πουν όχι στο σχέδιο υποτέλειας. Είπαν όχι πάνω από 7 στους 10 Κύπριους. Εγινε τίποτε;

Το ίδιο συμβαίνει και με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση φαίνεται να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία και να μην εκμεταλλεύεται τον τρόμο των ξένων για μια ελληνική χρεοκοπία.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/plan-b.html

ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ; ΞΑΝΑΔΕΣΤΕ ΤΟ ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" JEFFRY






http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/jeffry.html

AΠΙΣΤΕΥΤΟ; ΜΑΤ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ 1999 ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ!

Θητεία Ελλήνων Πολιτικών...

ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΥΓΕΙ. 
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ.

Θητεία Ελλήνων Πολιτικών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός, ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ, ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός, ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής / εφοδιαστής .

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΕΘΑ. Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώην ΥΕΘΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον "ακριτικό" Πειραιά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ, ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού, ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με "μέσο" στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε "μέσο" για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην "ακριτική" Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.

Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)... Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και μια μικρή "λεπτομέρεια": σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους...» και «...τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"».

Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί...

(Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Δρ. ΔΡΟΥΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ )
 
http://logioshermes.blogspot.com

ΕΚΤΑΚΤΟ! Σε γενική επιφυλακή εδώ και λίγα λεπτά η αστυνομία!

Η ηγεσία του υπουργείου Δ. Τάξης αποφάσισε να θέσει σε γενική επιφυλακή το προσωπικό της αστυνομίας.Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον γιατί έχουν αποφασίσει να «καθαρίσουν» την πλατεία από τους διαδηλωτές με κάθε τρόπο και....

δεύτερον είναι ορατώς ο κίνδυνος να ξαναζήσει η Αθήνα στιγμές σαν αυτές που έζησε με τα… Δεκεμβριανά του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

πηγη
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_2252.html

Ψάχτε Τρύπες να χωθείτε σκουλήκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εσείς που μετατρέψατε μια χώρα -ιδέα σε  βασίλειο τυχοδιωκτισμού και σαπίλας...
Εσείς που ξεπουλήσατε αγώνες και αίματα αιώνων για  να βολέψετε το αισχρό σαρκίο σας....
Εσείς που καταργείσατε  το πνεύμα και την ιδεολογία περιορίζοντας την πραγματική μόρφωση στην χώρα του Πνεύματος...
Εσείς που από το 1945 και μετά  ξεπουλάτε την Γη των Πατέρων μας κομμάτι κομμάτι μεθοδικά.....

Εσείς που δεν είχατε ποτέ ούτε Ιερό ούτε όσιο, που για εσάς τα σύμβολα του Γένους είναι πανιά που τα παίρνει ο αέρας και τα σκορπάει....
Εσείς που τους σφαγείς και τους εκμεταλευτές μας τους ονομάζετε συμμάχους και τους προσκυνάτε....
Εσείς  που ζείτε για να εξυπηρετείτε τον κάθε πλειοδότη από γενιά σε γενιά  για να διατηρείτε τα προνόμια σας....
Εσείς που προτιμάτε να ξεπουλήσετε ένα κομμάτι Ελλάδα, αρκει να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ...

Εσείς οι αχρείοι και αναίσχυντοι Εφιάλτες ψάχτε να βρείτε τρύπες να κρυφτείτε γιατί την Ελλάδα τα παιδιά της την Αγαπάνε, την Λαυτρεύουν κι ας την έχετε βάλει να τα τυρρανάει  μια ζωή....
  Ψάχτε να βρείτε τρύπες να χωθείτε γιατί η Ελλάδα δεν έιναι ενα κομμάτι πανί να την πάρει ο αέρας της πανουργίας και της προδοσίας σας.
 Ψάχτε να βρείτε τρύπες να χωθείτε γιατί   μπορούμε και τραγουδάμε ακόμα κι'ετοιμάζουμε το μοιρολόι της κηδείας σας...
  Ψάχτε τρύπες να κρυφτείτε γιατί ακόμα και ο Ήλιος της Ελλάδας κρύφτηκε κι αυτός για να μην σας βλέπει ....
  Ψάχτε τρύπες  να κρυφτείτε γιατί δεν σας αξίζει να πατάτε το Ιερό χώμα της Ελλάδας και θα σας αποτινάξει κι αυτή από την ράχη της αργά ή γρήγορα...
   Ψάχτε τρύπες να κρυφτείτε γιατί   και οι τάφοι θα ανοίξουν και θα σας κυνηγάνε τα φαντάσματα της ιστορίας  κι ετούτη η Χώρα... έχει πολλά ......

Ψάχτε τρύπες  γιατί εμείς ήδη ψάχνουμε Κεάδες να σας χώσουμε..............



http://thiseas-labyrinth.blogspot.com/2011/06/blog-post_29.html

Tέτοια έκτροπα δεν σημειώθηκαν ούτε στο Πολυτεχνείο !!!.

Μόνο επιεικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η λέξη “χούντα”, για να περιγράψει κανείς τα επεισόδια- προβοκάτσια που σημειώθηκαν ιδιαίτερα σήμερα, καθώς τέτοια έκτροπα δεν σημειώθηκαν ούτε στο Πολυτεχνείο !!!.
Μόνο με καθεστώτα τύπου Μουμπάρακ μπορεί να χαρακτηριστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις πρακτικές που χρησιμοποιεί τις δύο τελευταίες ημέρες, για να σπάσει το κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών.

Σε τι να προαναφερθούμε;
Στη χρήση τόνων χημικών, που έριχναν και συνεχίζουν να ρίχνουν από το πρωί  τα ΜΑΤ, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις από τους γιατρούς, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα θρηνήσουμε θύματα;
Στην πρωτοφανή χρήση βίας, που έχει ως στόχο να τρομοκρατηθεί ο κόσμος για να μην ξανακατέβει στις πλατείες;
Στο πρωτοφανές δούλεμα από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος θυμήθηκε να “αγκαλιάσει” τους αγανακτισμένους πολίτες;

Η πλατεία  όμως αντέχει παρά τα επεισόδια-προβοκάτσια και ο κόσμος ξύπνησε, κάτι που αποδεικνύεται από την παλικαρίσια στάση που δείχνουν οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και από το γιουχάισμα που έγινε σήμερα και χθες στα ΜΑΤ από απλούς πολίτες.
Οι τελευταίες εξελίξεις
Πριν από λίγη ώρα, η αστυνομία έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος. Αφού απώθησαν πρώτα τους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση χημικών, διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν το χώρο που παρέμενε κενό, δημιουργώντας «αλυσίδα» από τη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Γεωργίου Α’, μέχρι τη συμβολή της Αμαλίας με την Όθωνος
Ρίψεις χημικών συνεχίζονται και στο κάτω μέρος της πλατείας

Πάνω από 100 εκτιμάται ότι είναι οι τραυματίες στο Σύνταγμα, ενώ περισσότεροι από 500 διαδηλωτές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι η αστυνομία κάνει  απρόκλητη χρήση  χημικών εναντίον ανθρώπων που διαδηλώνουν ειρηνικά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 16 πολίτες και 19 αστυνομικοί, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 26 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.
Για συνολικά 40 τραυματίες κάνει λόγο η αστυνομία, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στον Ερυθρό Σταυρό.,

Έκκληση πριν από λίγο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέα Λουράντου, από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα «να σταματήσει η ρίψη χημικών, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».
Έκκληση απευθύνουν και οι γιατροί στο ιατρείο του μετρό, όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος  πολύς κόσμος, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για ρίψεις χημικών μέσα στο σταθμό του μετρό.
Για δεκάδες τραυματίες μιλά το ΕΚΑΒ, ενώ ισχυρίζεται ότι η αστυνομία δεν αφήνει τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το Σύνταγμα για να περισυλλέξουν τους τραυματίες και συνεχίζει τη ρίψη χημικών.


ANTINEWSGR 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/t_29.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ: ΤΡΙΩΡΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΟΘΩΝΟΣ 10 - ΦΩΤΟ

Χθες ζήσαμε μια περιπέτεια που κανείς δεν θα περίμενε ότι μπορεί να συμβεί στην πλατεία Συντάγματος. Πέντε άτομα δεχτήκαμε επίθεση από 500(δεν είναι υπερβολή!!!) αναρχικούς -αντιεξουσιαστές-ασφαλίτες (πείτε τους όπως θέλετε). Ευτυχώς μπήκαμε στην στοά της Όθωνος 10 όπου μπορέσαμε να οχυρωθούμε μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας! Είχαμε δύο τραυματίες και κρατήσαμε το “κάστρο” μας για τρεις ώρες! Καραφέραμε να φύγουμε όταν κάηκε το βαν κινητής τηλεφωνίας και άδειασε η πλατεία από τα χημικά. Ας πάμε όμως στην αρχή...

ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"
Κατ'αρχήν δεν σας είπαμε ποιοι είμαστε: είμαστε εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ που δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα κόμμα και καμία οργάνωση. Απλά φέρνουμε σε κάθε πορεία μας την Γαλανόλευκη, πράγμα που εξόργισε τους αναρχικούς! Δεν ήταν όμως μόνο οι αναρχικοί. Από την Όθωνος όπου στεκόμασταν μπροστά στο σταθμαρχείο πέρασε όλη η πορεία της ΓΣΕΕ. Τα μπλοκ του σύριζα και του ανταρσύα όταν περνούσαν άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα για φασίστες που πρέπει να ριχτούν στην πηγάδα του Μελιγαλά!
Οι κοτούλες επί το έργον: Προσέξτε το κλεμμένο τσαντάκι που κρατάει ο ένας

"Λίγοι" από τους θραδύδειλους...
Μόλις τελείωσε η πορεία ξαφνικά η πλατεία “μαύρισε” και βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από παντού από κουκουλοφόρους που μας απειλούσαν με βαριοπούλες, πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπς, σιδερόβεργες, καδρόνια και άλλα “εργαλεία” τα οποία κουνούσαν επιδεικτικά και μας έβριζαν. Όταν ξεκίνησε η επίθεση τους οι πέντε που είχαμε σημαίες καθώς και δυο-τρεις άλλοι συνάδελφοι καταφύγαμε στην στοά και στην είσοδο του κτιρίου. Οι τρεις από εμάς ήταν χτυπημένοι ήδη (πισώπλατα) στο κεφάλι με κράνη και με καδρόνια ενώ άλλος ένας που γλύστρησε ποδοπατήθηκε μέχρι λυποθυμίας και βρίσκονταν πεσμένος στην μέση της στοάς. Αφού βεβαιώθηκαν ότι τον είχαν τελειώσει και αφού του έκλεψαν ότι είχε επάνω του: πορτοφόλι, κινητό, ταυτότητα, δίπλωμα και άλλα έγγραφα, τον παράτησαν να κείτεται εκεί. Ήταν σαν να βλέπεις έναν νεκρό από τροχαίο ατύχημα! Σε κάποια στιγμή σηκώθηκε τρεκλίζοντας και πλυμμηρισμένος στο αίμα προσπάθησε να έρθει κοντά μας. Οι δολοφόνοι του ξαναεπιτέθηκαν (!!!) αλλά αυτήν την φορά ήμασταν οργανωμένοι και κάναμε έξοδο και τον πήραμε μέσα μαζί μας.
Από εκείνη την στιγμή πέρασαν τρεις ώρες πολιορκίας όπου ερχόντουσαν, πέταγαν πέτρες μέσα από την σπασμένη τζαμαρία και ανάμεσα από τα σιδερένια κάγκελα της πόρτας, έριχναν τραπέζια, σιδερένια αντικείμενα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε επάνω στην πόρτα και μας έβριζαν. Μάλιστα μας έλεγαν και κότες!!! Οι 500 έλεγαν τους 5 κότες!!! Θέλετε να σας πούμε λίγα από αυτά που έλεγαν : “ Γ...ώ την ελλάδα”, “Στην Κύπρο το 74 γα...νε οι Τούρκοι τις αδελφές και τις μανάδες σας”, “ στην Σμύρνη το 22 γα....νε τις Ελληνίδες” , “πολλά τσι....κια κάνατε στις Θερμοπύλες” , “Σκ..ά στην Ελλάδα” και πολλά -πολλά ακόμα! Ένας μάλιστα ήταν νεαρός Αλβανός γύρω στα 20 χρονών! Κάποια στιγμή έφεραν μια φλεγόμενη Σημαία και την πέταξαν έξω από την πόρτα. Κάναμε έξοδο και σβήσαμε ότι είχε απομείνει, για να ακούσουμε πάλι το γνωστό υβρεολόγιο και τις ειρωνίες...
Ότι απέμεινε...
Όταν ζητήθηκε και από τους γιατρούς της πλατείας αλλά και από το ΕΚΑΒ να έρθει ασθενοφόρο να πάρει τον τραυματία αρνήθηκαν λέγοντας πως “εδώ θα ψοφήσει”, “θα πεθάνετε όλοι” κλπ. Το μόνο που κατάφερε να γίνει είναι να έρθει μέσα ένας διασώστης και να περιδέσει πρόχειρα τα κεφάλια των χτυπημένων.
Έτσι πέρασε η ώρα αλλά τα περίεργα συνεχίζονται και έξω από την στοά: Μόλις απεγκλωβιστήκαμε πήγαμε στην πάνω πλευρά της πλατείας όπου μας πήραν από πίσω πάλι οι ...500! Εκεί στον ανοιχτό χώρο το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε είναι να πάμε πάνω από το πάρκιν της βουλής που ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις. Το αποτέλεσμα; Οι ΜΑΤάδες μας έδιωχναν να πάμε κάτω και από κάτω μας περίμεναν με τις βαριοπούλες που κουνούσαν μπροστά στην αστυνομία (στα δέκα μέτρα!). “Είσαι τρελός λέμε στο υπέυθυνο μια διμοιρίας, που μας στέλεις;” Καμία συμπαράσταση, πλήρης αδιαφορία, λες και ήθελαν να μας “δώσουν “ στους κουκουλοφόρους οι οποίοι μας φώναζαν ότι είμαστε ρουφιάνοι της αστυνομίας! Τους ζητήσαμε να μας συλλάβουν και πάλι τίποτα...Τελικά σε κάποια στιγμή με πολλά χημικά που έσπασε ο κόσμος φύγαμε μαζί με το πλήθος και χαθήκαμε...
Ζήσαμε κάτι που μόνο στην Τουρκία θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον επειδή έχει την Γαλανόλευκη! Εμείς το ζήσαμε μέσα στην πλατεία Συντάγματος με την αστυνομία στα δέκα μέτρα!
Αυτή είναι η κατάντια της “Δημοκρατίας” μας! Χαιρόμαστε όμως γιατί καταφέραμε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία από την οποία, ευτυχώς, βγήκαμε πιο δυνατοί και υποψιασμένοι.

Αγανακτισμένοι Έλληνες

Τραυματισμένος, πολιορκημένος αλλά δεν χάνει το γέλιο του!!!

http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2011/06/10.html

Όχι δακρυγόνα αλλά ασφυξιογόνα.. Απορώ πως είμαι ζωντανός.



anti-ntp.blogspot.com
ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΆΝΩ..
Θα σας πω την δικιά μου εμπειρία και μετά θα ακολουθήσουν των συνεργατών  αλλά και των αναγνωστών.
Όχι δεν κάνω πλάκα.. Όποιος ήταν σήμερα στο σύνταγμα ξέρει τι εννοώ. Ξεκίνησα στις 12 πήγα και αγόρασα μια μάσκα από γνωστή αλυσίδα μεγαλοκαταστημάτων, ειδική για τα ασφυξιογόνα. Συνάντησα τους φίλους μου και συνεργάτες μου. Μερικοί από εμάς κρατούσαμε φωτογραφική μηχανή και είμασταν ντυμένοι με τρόπο που να μην μοιάζουμε με τους - ασφαλίτες-indymediaδες...
Το σύνταγμα αγνώριστο σαν να έμπαινες σε θάλαμο αερίων ή νυχτερινό κέντρο που είναι έχει μηχανήματα καπνού και δεν μπορείς να δεις τον διπλανό σου. Αμέσως τα μάτια μου έτσουξαν. Εβγαλα λίγο την μάσκα για να μιλήσω στο κινητό και δεν μπορούσαν να ανασάνω έβηχα ασταμάτητα.. Αμέσως πήγαμε με τα παιδία στον πάνω μέρος μπροστά στην βουλή. Είδαμε πολύ κόσμο και χαρήκαμε. Παρότι δεν είμαστε αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές ή κομμουνιστές ή οτιδήποτε άλλο. Σήμερα θα πούμε την άληθεια και απο σήμερα τα ΜΑΤ θα τα αποκαλούμε Γουρουνοστρατός του ΧΙΤΛΕΡ. Ξαφνικά χωρίς να υπάρχει αφορμή το πλήθος 
των αγανακτισμένων, χωρίς να έχει δώσει καμία αφορμή δέκτηκε βομβαρδισμό όχι απο δακρυγόνα... αλλά απο ΑΣΦΥΞΙΟΓΌΝΑ! ΝΑ ΤΟΞΑΝΑΠΩ; Α-σ-φ-υ-ξ-ι-ο-γ-ό-ν-α.  Θα σας το περιγράψω για να καταλάβετε. Δεν  νιώθεις απλά μια δυσφορία αλλά μια αδυναμία άντλησης οξυγόνου. Καίνε τα ρουθούνια σου, δεν μπορείς να αντλήσεις οξυγόνο, αυτό που αντλείς, καίει τα πνευμόνια σου. Σε πιάνει πανικός νομίζεις θα πεθάνεις τρέχεις, ταυτόχρονα σε σπρώχνει ο Γουρουνοστρατός του ΧΙΤΛΕΡ παρότι βλέπει οτι υποφέρεις... Σε πιάνει πόνος στο στήθος και νομίζεις οτι ζεις τις τελευταίες σου στιγμές. Αυτό είναι γεγονός. Όποιος το αρνείται να κατέβει στο σύνταγμα να το δει.Γύρω μου πανικός τρέχουν όλοι να βρουν μια διέξοδο  Γουρουνοστρατός του ΧΙΤΛΕΡ βαράει ανεξέλεγκτα. Έτσι μας απόθησαν προς την σταδίου. Ευτυχώς το πλήθος αλληλοβοηθούνταν με μάλλοξ, μάσκες και διάφορα φάρμακα για τα ασφυξιογόνα. Κατεβήκαμε στην ....
είσοδο του μετρό. Τα ίδια και εκεί χημικά παντού, έκατσα 10 λεπτά και μέτρησα τουλάχιστον 4 άτομα να πηγαίνουν με φορείο προς  στο ιατρίο του ΜΕΤΡΟ.  Όποιος είχε άσθμα και δεν είχε μάσκα.. την είχε πατήσει. Το σύνταγμα σήμερα θύμιζε ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008. ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ από τον παπουτσή όπως αργότερα μάθαμε. Αυτό συνέβη  αρκετές φορές, έσπαγε η πλατεία απο τα δακρυγόνα και επανερχόταν σε 10 λεπτά. Κάποιοι από εμάς έπειτα απο 2-3ις ώρες καταφύγαμε στο Μοναστηράκι καθώς είχαμε σοβαρά αναπτευστικά προβλήματα.. δεν αντέχαμε άλλο. Στο μοναστηράκι καθήσαμε στον μπαιρακτάρη, Ο κόσμος εκεί έπινε καφέ χαλάρά τα πράγματα πουθενά κουκουλοφόροι πουθενά  Γουρουνοστρατός του ΧΙΤΛΕΡ πουθενά ταραξίες. Οπ... καλώς τα παιδιά λέω απο μέσα μου. Ομάδας δίας ή (δέλτα δεν είμαι σίγουρος) μηχανόβιοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους ακριβώς στο σημείο που κάτσαμε στον Μπαιρακτάρι ¨Ενας απο τους αστυνομικούς προσέκρουσε σε σαρντινιέρα και σαβουριάστηκε. Η αστυνομία νομίζοντας προφανώς οτι κάποιος είχε επιτεθεί στον αστυνόμο, άρχισε να χτυπάει ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου όλους του πολίτες, συμπεριλαμβανομένου και εμάς που τρώγαμε. Νέοι και γέροι προσπαθούσαν να ξεφύγουν στα γύρω στενά καθώς η κατάστηση ξέφυγε... 
Στην Ξενοφώντος και Φιλλελήνων άνθρωποι που κρατούσαν το φαγητό στο χέρι τρώγαν ξύλο! Το αντιλαμβάνεστε αυτό; Χωρίς κανένα λόγο να ξαφνικά η ομάδα δέλτα έδερνε τους πολίτες. Έλεος είναι ανεγκέφαλοι; Αναρωτήθηκα που μας οδηγούν σε εμφύλιο; Για πρώτη φορά ήθελα να πετάξω πέτρα σε αστυνομικό. Ήθελα να γίνω κουκουλοφόρος, δεν είχα ξαναδεί τέτοιες εικόνες.


40 φωτογραφίες με το πώς ρίχνουν τα καπνογόνα εδώ
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/blog-post_3913.html

Η Siemens xορηγός σε ΜΚΟ του Αντρίκου! (ΜΚΟ με έδρα την Ελβετία..πατριώτη πρωθυπουργέ!)


Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ σήκωνε τις δήθεν σημαίες της ...κάθαρσης με την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ, την ίδια ώρα η ΖΗΜΕΝΣ έστελνε ...χορηγίες σε εκδηλώσεις της ΜΚΟ του αδελφού του πρωθυπουργού!
ΟΕΟ....και τα γράφει αυτά η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

Γιώργος και Αντρίκος στην περσινή διεθνή συνάντηση.

Οικογενειακή υπόθεση η «πράσινη ανάπτυξη»..

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ


Μόλις δυο μέρες έμειναν για την έναρξη του τρίτου συνεδρίου για το περιβάλλον και την ενέργεια, που διοργανώνει ο μικρός αδελφός του πρωθυπουργού, Ανδρέας (Αντρίκος) Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. (ΦΩΤΟ.Γιώργος και Αντρίκος στην περσινή διεθνή συνάντηση.)Το πρώτο συνέδριο είχε γίνει το 2007 και η ανακοίνωσή του είχε συνοδευθεί με μια πολιτική αναστάτωση. Ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε ζητήσει, παραμονές εκλογών του 2007, να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, και να τον προσκαλέσει στο 1ο συνέδριο που θα γινόταν μετά τις εκλογές. Εξ αιτίας αυτού, δέχθηκε κριτική ότι συμπεριφέρθηκε σαν να θεωρούσε βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχανε τις εκλογές.
Εκτοτε, όμως, όλα βαίνουν καλώς και το συνέδριο για το περιβάλλον και την ενέργεια, που διοργανώνει η ΜΚΟ του Αντρίκου, «Ι4cense» (Institute for Climate and Energy Security), μοιάζει περίπου σαν «γιορτή των Παπανδρέου», καθώς κάθε χρόνο, μεταξύ άλλων, δίνουν το «παρών» συγγενείς και φίλοι. Στο φετινό, όπου ο Γ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί, ως πρωθυπουργός πλέον, και θα παρουσιάσει τα σχέδιά του για την πράσινη ανάπτυξη, σχεδιάζονταν όλα με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η κρισιμότητα της περιόδου, όμως, σε συνδυασμό με την οργή των πολιτών, που διαφαίνεται ακόμα και στην ατμόσφαιρα της καθημερινότητας, έκανε τους διοργανωτές να κρατήσουν πιο χαμηλό το προφίλ της εκδήλωσης.
Δεν έγινε γνωστό εάν και αυτή η απόφαση έχει σχέση με την οικονομική κρίση, αλλά το αντίτιμο για να παρακολουθήσει κάποιος το Athens Summit 2010 (Mediterranean Sustai-nable Energy Summit) που γίνεται στο «Hilton», στοιχίζει 540-680 ευρώ, ενώ πέρυσι έκανε 1.100-1.450 ευρώ.
Προεδρική εγγύηση
Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ενώ συνδιοργανωτής είναι ο Κυρ. Γριβέας και η εταιρεία του C&C International Group of Companies. Πρόκειται για επιχειρηματία φίλα προσκείμενο στη Ν.Δ., με διασυνδέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον δήμο Αθηναίων του Ν. Κακλαμάνη. Στον Κ. Γριβέα χρεώνεται, εν πολλοίς, η επιτυχία των δύο προηγούμενων συνεδρίων, όπου εξασφαλίστηκε η παρουσία κυβερνητικών στελεχών της Ν.Δ. αλλά και χορηγών από τον δημόσιο τομέα (η εταιρεία του ειδικεύεται στο σπόνσορινγκ και τις δημόσιες σχέσεις -κυρίως φαρμακευτικών εταιρειών).
Κύριος σκοπός του συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων «όσον αφορά τις πολιτικές τακτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, οι οποίες θα καθορίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της αειφόρου ενέργειας της περιοχής». Οπως αναφέρουν, μάλιστα, το συνέδριο αυτό «συγκεντρώνει ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, ηγετικές επιχειρήσεις, οικονομικούς παράγοντες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές του τομέα της αειφόρου ενέργειας στη Μεσόγειο».
Ολα στο Μαξίμου
Οι επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης, άλλωστε, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, όπως συχνά τονίζει, και στο εξής (όπως ανέφερε σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο) οι επενδύσεις αυτές θα ελέγχονται από το μέγαρο Μαξίμου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ ανάμεσα στα ονόματα των υπόλοιπων βασικών ομιλητών διακρίνεται αυτό του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, του πρώην επιτρόπου για το Περιβάλλον, Στ. Δήμα, του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλ. Σακελάρη, του βουλευτή της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη και των επιχειρηματιών Ευ. Μυτιληναίου και Α. Καλλιτσάντζη. Τελευταία, προστέθηκε και το όνομα του προέδρου της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά.
Παρουσία εκπροσώπων της αριστεράς και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, πάντως, δεν υπάρχει στην πλούσια λίστα των ομιλητών, όπου συμπεριλαμβάνονται πολλά ακόμα ισχυρά ονόματα.
Εξίσου πλούσια είναι και η λίστα των χορηγών και lead partners που εξασφάλισε το συνέδριο που διοργανώνει ο αδελφός του πρωθυπουργού: Ιδρυμα Ωνάση, όμιλος Μυτιληναίος, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, HSBC, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, Siemens, Wind, CCC, ΕΛΠΕ και πολλές άλλες.
siouti@enet.gr

ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Έλληνα γεια σου! Απευθύνομαι σε σένα νεαρέ Έλληνα! Εσένα, που γεννήθηκες την εποχή του μεγάλου μεταρρυθμιστή, του Χαρίλαου Τρικούπη. Εσένα, που η δημαγωγία του Δεληγιάννη σε βρήκε μαθητή
του Γυμνασίου ή του Σχολαρχείου. Εσένα, που η εφηβεία σου σημαδεύτηκε από την ήττα του 1897. Εσένα, που έμελλε στην καρδιά της νιότης σου να περάσεις σ΄ έναν άλλο αιώνα, τον 20ο αιώνα.

Εσύ, μεγάλωσες δύσκολα, σε αντίξοες συνθήκες, με πολλές ελλείψεις, χωρίς μέσα, χωρίς πολυτέλειες. Ο κόσμος σου ίσα που έφτανε μέχρι την Πρωτεύουσα του Νομού και αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι επί ώρες με το άλογο. Πως να πας στην Αθήνα, την Πρωτεύουσα; Πώς να έλθεις από την Καλαμάτα, με τον μουτζούρη (τρένο της εποχής); Ήθελες μια ολάκερη μέρα. 

Πως να έλθεις από την Κρήτη με τα καράβια «θαλασσοπνίχτρες». Πώς να έλθεις από την Άρτα;  Πολύ πιο δύσκολα ήταν να έλθεις από τα σκλαβωμένα Δωδεκάνησα. Δυο μέρες ήθελες να έλθεις από την Κατερίνη.  Πώς να κατέβεις; Παντού Τουρκιά. Τρέχα να περάσεις τα σύνορα. Και αν το μπορέσεις, πώς να γυρίζεις μετά να ξαναδείς τη φαμίλια σου; Σε δύσκολα χρόνια γεννήθηκες Έλληνα του 1880, του 85, του 90.΄ Τα δυσκολότερα όμως δεν έχουν έλθει ακόμα.

Τώρα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, κάποιοι ζωηροί συνομήλικοί σου, άντε ίσως καμιά δεκαριά χρόνια πιο μεγάλοι, με έναν κάποιο, Παύλο Μελά πάνε να ξεσηκώσουν τη Μακεδονία. Είναι πράγματι άμυαλοι. Δεν κάθονται στα αυγά τους. Πάνε να τα βάλουνε με την Αυτοκρατορία των Οθωμανών. Ο Σουλτάνος δεν τα σηκώνει αυτά. Άσε που από την εποχή του Ντισραέλι, του Άγγλου Πρωθυπουργού, εδώ και 20 χρόνια οι Τούρκοι έχουν την αβάντα της Μεγάλης Αυτοκρατορίας. Δεν θυμούνται τη ζημιά του ΄97; Που πάνε;

Και έχουν ανέβει και κάποιοι κουζουλοί από την Κρήτη που φαίνεται έχουν φουσκωμένα τα μυαλά από έναν επαναστάτη, ονόματι Βενιζέλο.
Αυτόν θα τον μάθεις σύντομα. Ώσπου να σου κάνει η κυρά το δεύτερο κουτσούβελο, θα τον φέρουν οι στρατιωτικοί Πρωθυπουργό.

Και μαζί με τον Γεροβασιλιά, όταν θα πλησιάζει αυτός, μισό αιώνα Βασιλείας, θα σε καλέσουν να ελευθερώσεις την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αρχιστράτηγος θα είναι ο Διάδοχος. Δέκα χρόνια θα πολεμάς. Με χιόνια, χαλάζι, βροχές και λιοπύρι. Εσύ, θα τρέχεις σε βουνά και σε λαγκάδια να διώξεις τον Τούρκο. Θα πάρεις φόρα. Θα φτάσεις μακριά. Μια ανάσα από την Αγιά Σοφιά. Θα μπεις στη Σμύρνη Ελευθερωτής.

Δέκα χρόνια νεαρέ  Έλληνα έχεις το όπλο, εφ΄ όπλου λόγχη.
Δέκα χρόνια πόλεμος, κακουχίες. Θα τριπλασιάσεις την Ελλάδα. Θα ανταμώσεις τον Φίλιππο στη Μακεδονία, τον Αχιλλέα στην Τροία.

Ίσως εκεί κοντά στο  Γρανικό να ανταμώσεις και τον Αλέξανδρο.
Ο Γέρος του Μοριά θα σε καμαρώνει, μέχρι … μέχρι η φαγωμάρα από τον ξένο δάκτυλο που τον έκλεισε φυλακή στο Ναύπλιο να ξαναφωλιάσει στους πολιτικούς της, σχεδόν εκατό χρόνια μετά, για να ξαναπάρει ο τόπος την κάτω βόλτα. Θα ζήσεις τη σφαγή της Μικράς Ασίας και  θα ακολουθήσει ο ξεριζωμός του γένους. 

Θα σηκώσεις το βαρύ φορτίο της προσφυγιάς. Τα παιδιά σου θα είναι μεγάλα πια και εσύ  θα είσαι γέρος! Τις προάλλες, έγραφαν θαρρώ οι εφημερίδες «Εστία» και  «Ακρόπολις» για μια άμαξα που παρέσυρε γέροντα 40 ετών στην Κηφισιά. Τα βάσανα σου δεν έχουν τελειωμό. 

Ενός κακού μύρια έπονται. Ζεις, εκτελέσεις στο Γουδί, κινήματα, αντικινήματα, για να φτάσει το ΄36 ο ήρωας του ΄12-΄13, ο Μεταξάς, να κάνει με τη σειρά του το δικό του κίνημα, όπως πριν από αυτόν ο Βενιζέλος, ο Κονδύλης, ο Πάγκαλος, ο Πλαστήρας και άλλοι. 

Αν και δικτατορία, κάτι αρχίζει να ροδίζει. Καλύτερες συνθήκες για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, αλλά και οργάνωση του Στρατού. Μετά από δέκα χρόνια στο Μέτωπο, έχει φοβηθεί το μάτι σου. Είναι και τα παιδιά σου πλέον σε ηλικία επιστράτευσης. Δεν θα το αποφύγεις και αυτό το ποτήρι Νεαρέ Γέροντα.

Ο φασισμός κτυπά πισώπλατα την Ελλάδα. Από το ΄12 έως το ΄22 πολεμούσες κοιτάζοντας Ανατολικά. Τώρα το παιδί σου θα πολεμήσει κοιτάζοντας Δυτικά. Άλλα 10 χρόνια, απέναντι σε δύο φασισμούς. Πρώτα τον Μαύρο και μετά τον Ερυθρό. Θα ξεκινήσει από την Πίνδο στις 28 Οκτώβρη του 40, για να ξαποστάσει το ΄49 μετά τον Γράμμο και το Βίτσι. Είσαι πια στα εβδομήντα.

Οι Βασιλιάδες θα έχουν φύγει και θα έχουν ξαναγυρίσει πολλές φορές. Είδες πολλούς, από τον Γεώργιο που δολοφονήθηκε μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας μέχρι τον Αρχιστράτηγο της Νίκης, τον Κωνσταντίνο. Τον αδικοχαμένο από δάγκωμα πιθήκου Αλέξανδρο, τον αυταρχικό Γεώργιο και τον πράο Παύλο.

Έζησες όλους τους Βασιλιάδες εκτός από τον τελευταίο.
Έζησες Δημοκρατίες, δικτατορίες, εξορίες, πείνες, εφευρέσεις. Είδες το άλογο να παραχωρεί τη θέση του στο αυτοκίνητο. Είδες τον άνθρωπο να πετάει. Είδες τη λάμπα πετρελαίου να παραχωρεί τη θέση της στον ηλεκτρισμό. Πολλά νέα πράγματα που το καθήκον για την Ελλάδα δεν σου επέτρεψε να τα απολαύσεις όσο ήθελες.

Ίσως εκεί στα τριάντα χρόνια σου, να πρόλαβες να χορέψεις τσάρλεστον, να είδες την Παξινού ή την Κοτοπούλη σε κάποιο θέατρο. Όμως μέχρι εκεί. Τα χρόνια τρέχουν, νεαρέ Γέροντα. Ο Αρχάγγελος έχει ανοίξει το παρουσιολόγιο στον παράδεισο και έχει φθάσει στο όνομά σου. Τα παιδιά σου γεννήθηκαν στην πρώτη δεκαετία του Αιώνα, τα εγγόνια σου γεννημένα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου έχουν ήδη αναρτήσει την εικόνα σου στο διαμερισματάκι τους στην Κυψέλη ή στο Παγκράτι. 

Εκεί γύρω, που έναν αιώνα μετά θα γεννηθεί το δισέγγονό σου. Όλοι μέχρι τότε προσπάθησαν και κατάφεραν να μεγαλώσουν την Ελλάδα σου και εσύ το δέχθηκες με χαρά, παρότι θυσίασες νιάτα και απολαύσεις.
        

  Φθάσαμε όμως παππού, στην εποχή του Σοσιαλισμού και του «μεγάλου επαναστάτη», του Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν κάτι σαν τον Δεληγιάννη, την εποχή που εσύ γεννιόσουν. Κουβέντες ωραίες, παραμύθια, πολλά «θα» και στο τέλος ο ηθικός και κοινωνικός εξευτελισμός. Η σοσιαλιστική λαίλαπα, των πρασινοφρουρών και των  «αυριανιστών», μέσα σε λίγα χρόνια μετέτρεψαν, το καφενείο του Στρατή σε pub, τα λαϊκά ταβερνεία, σε disco. Το τσιγάρο το έκαναν κοκαΐνη. Τον ελληνικό καφέ, «φραπέ». Οι σκελέες έγιναν σλιπάκια.

Ο θούριος έγινε hits. Το πρόσωπο σπαθί έγινε face control. Το φρόνημα έγινε «ωχ αδελφέ». Η πατρίδα μας έγινε πολυπολιτισμική. Το αίμα που έχυσες τόσα χρόνια για το καλό της έγινε Εθνικισμός. Τα ιερά και τα όσια είναι γι΄αυτούς παλιομοδίτικα.

Ο ξένος δάκτυλος των Άγγλων και των Γάλλων έγινε τώρα Αμερικανικός, παρά την συνθηματολογία του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Με την μεθοδολογία της άκρατης και αλόγιστης δανειοδότησης της χώρας, υποθηκεύσαμε το μέλλον σου. Ξένος δάκτυλος υπήρχε πάντα νέε του προηγούμενου αιώνα, αλλά με μια μικρή διαφορά από τους σημερινούς. Εσένα σε ενοχλούσε, αυτοί δείχνουν να το απολαμβάνουν.

Μετά ήλθε ο Μητσοτάκης, ο σοσιαλίσταρος εκσυγχρονιστής Σημίτης, ο νεώτερος Καραμανλής και τελευταία ο υιός Ανδρέα Παπανδρέου. 

Αυτός ήλθε για να ξαναφέρει να σύνορα της πατρίδας μας από εκεί που τα πήρες εσύ, τον προηγούμενο αιώνα με το αίμα σου και τα έφθασες εδώ που είναι σήμερα. Ψήφισε πριν ένα χρόνο, μια Ευρωπαϊκή συνθήκη λεγόμενη Μνημόνιο που εξαθλιώνει τους Έλληνες και υποθηκεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος, παραιτούμενος ταυτόχρονα κάθε ασυλίας που πηγάζει από νόμους ή διεθνείς συνθήκες.

Εσύ, για ότι πολέμησες σήμερα θεωρείται  ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρήκαν 558 χρόνια μετά ανοιχτή την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν. Βλέπεις ο «Αβέρωφ» είναι χρόνια παροπλισμένος στο Φαληρικό Όρμο. Μαζί του και ο «Κουντουριώτης».   

Τώρα στέλνουμε στην πόλη γιουσουφάκια που τραγουδάνε καλά, χορεύουν καλύτερα και δόξα τον Αλλάχ. Από την άλλη, αυτούς που πολέμησαν στο πλευρό των Ιταλών το ‘40 εσένα και τα παιδιά σου, τους Αλβανούς, τους μπάσανε μέσα. Τόσο μέσα, Έλληνα, που σου πήραν τις δουλειές, τα σπίτια, τα μαγαζιά, ακόμη και τις γυναίκες. Όμως δεν μας έφταναν αυτοί, βάλαμε μέσα και όλους τους Ασιάτες και δείχνουμε να το απολαμβάνουμε.
             
Ερωτώ, λοιπόν, την Ιστορία που τα ‘δε όλα μέσα στους αιώνες. Αυτή που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο ανταλλάσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες. Ποιος έπραξε το σωστό;

Εσύ, που δεν γεύτηκες τις χαρές της νιότης σου για να ανδρωθεί η Ελλάδα και τα εγγόνια σου ή αυτοί που ακολουθούν το δικό τους story.
Μέσα σε 36 χρόνια χάσαμε την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο. Οι Αλβανοί δημιουργούν θέμα Τσαμουριάς στη Θεσπρωτία, τα νησιά μας και το Αιγαίο μας αμφισβητείται, οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας μας και τα Εθνικά μας Σύμβολα, οι Τούρκοι αλωνίζουν την Θράκη μας και το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, προετοιμάζει ανενόχλητο το έδαφος για την προσάρτησή της. Στην Κρήτη υποκινούνται αυτονομιστικά κινήματα ανεξαρτησίας, από την μητέρα Ελλάδα.        

Άντε παιδιά κουράγιο. Λίγο δεβαριεδισμό, λίγο ακόμα παχυδερμισμό και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν το 1897.

Εσύ νεαρέ Έλληνα του 1904, του ΄12-΄13, του ΄19-΄22, του ΄40-΄41, του ΄74, ξύπνα και σήκω. Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ακόμη και το μνήμα σου. Για την Ελλάδα που εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την εικόνα του Χριστού στο στήθος.
Ξύπνα αγόρι μου, φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει. Εσένα και τη γενιά σου να σώσεις τη φαμίλια σου. Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει. Το ‘λεγες στα βουνά. Στην στρατώνα. Στις μάχες. Όλοι μαζί Λεβέντες μου.
Αφύπνισε και συμπαρέσυρε τους Έλληνες και κυρίως τους νέους με το φρόνημά σου και την αγωνιστικότητά σου, σε πανεθνικό ξεσηκωμό κατά της ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου νέου μνημονίου. Μαζί με σένα, όλοι οι Έλληνες, όλοι μια φωνή, μια καρδιά. Τώρα ξανά, σαν πρώτα.

Στείλε το μήνυμά σου, σε εκείνους τους επιλήσμονες πολιτικούς-βουλευτές αύριο που θα το ψηφίσουν και θα τοποθετήσουν την ταφόπλακα των ονείρων σου, της επιβίωσης της οικογένειάς σου και της ακεραιότητας της πατρίδος σου.

Εδώ και τώρα βροντοφώναξέ τους πως δεν θα ξεχάσεις τα ονόματα όσων ψηφίσουν το επαχθές μεσοπρόθεσμο και θύμισέ τους πως, έχει ο καιρός γυρίσματα και πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται.
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_5493.html

"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες διαταγές"!

«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο»  σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.
Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».
Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»
Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr
«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.
Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων  μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα  να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».
Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.
Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…
Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters