Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΔΝΤ: Η πραγματικότητα πίσω από τον μύθο...

ΔΝΤ: Η πραγματικότητα πίσω από τον μύθο
Η αλήθεια για το ΔΝΤ...
Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί μια απάντηση σε όλους εκείνους που θέλουν να μας πείσουν για τον "ευεργετικό" ρόλο και την "αναγκαιότητα" της εποπτείας του ΔΝΤ, εκείνους που ενώ κατασπατάλησαν επι σειρά δεκαετιών το δημόσιο χρήμα, εμφανίζονται τώρα ως τιμητές της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη και ζητούν από τους πολίτες να "βάλουν πλάτη"...

Παρακολουθούμε τώρα σύσσωμο το σαπιο πολιτικό κατεστημένο, τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και το μακρύ χέρι της εξουσίας, τα ΜΜΕ, να επικροτούν την ανάγκη "δημοσιονομικής πειθαρχίας"...

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως αν όλες οι υπάρχουσες κοινωνικές και πολιτικές δομές δεν αλλάξουν το μονο που θα συμβεί είναι η διαιώνηση των ίδιων βδελυρών φαινομένων που μας οδήγησαν εδώ και ασφαλώς η ανάκαμψη (όπως άλλωστε φάνηκε στο πρόσφατο παράδειγμα της Αργεντινής και σε πολλές ακόμη χώρες) σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να έρθει με τα "μέτρα" του ΔΝΤ...

ΔΝΤ: «Μια φωλιά από οχιές»


Ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που κατάφερε να εκμηδενίσει το χρέος της χώρας του, ο Andrew Jackson (1893-47) είχε καταδικάσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζοντας το «φωλιά από οχιές». Είχε μάλιστα πει πως αν οι Αμερικανοί πολίτες καταλάβαιναν το τι ακριβώς κάνουν αυτές οι οχιές, «θα είχαμε επανάσταση αύριο το πρωί…».

Πολλά χρόνια αργότερα, ο πρόεδρος Woodrow Wilson έκανε μια εξίσου αποκαλυπτική δήλωση: «Οι μεγαλύτεροι άνδρες της Αμερικής, στον τομέα του εμπορίου και των κατασκευών, γνωρίζουν πολύ καλά για μια δύναμη που υπάρχει και είναι τόσο οργανωμένη, τόσο μυστική και τόσο επικίνδυνη, που δεν τολμούν όχι να τη καταδικάσουν, αλλά ούτε να την αναφέρουν». Ο Wilson μιλούσε για τους ελιτιστές, τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης της εποχής του, που επεδίωκαν μια νέα παγκόσμια τάξη.

Για πολλά χρόνια, κάθε αναφορά σε μια τέτοια συνομωτική ομάδα ήταν αιτία πρόκλησης γέλιου και χλεύης. Σήμερα όμως δεν είναι πολλοί αυτοί που γελούν. Αυτά που είδαμε στην Ασία και κυρίως στη Λατινική Αμερική, (οσονούπω και στα καθ`ημάς Βαλκάνια), δεν επιτρέπουν το γέλιο.

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι απόλυτα επηρεασμένα από τους Rothschilds, τους Rockefellers, και άλλους παρόμοιου βεληνεκούς μεγαλοτραπεζίτες.

Δεν είναι πλέον καθόλου μυστικό ότι το ΔΝΤ συστηματικά προσφέρει κακές υπηρεσίες και συμβουλές στα ταλαιπωρημένα και οικονομικά ασθενή κράτη, παίζοντας το ίδιο έναν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Γιατί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο;

Ποιος ο λόγος που το ΔΝΤ θέλει την οικονομική κατάρρευση των κρατών;


Ιδού ένας βασικός λόγος: Αν και οι οικονομικές καταρρεύσεις των κρατών δημιουργούν δυστυχία τόσο για τα ίδια όσο και για τους κατοίκους τους, τα τραπεζικά και οικονομικά συμφέροντα που κυριαρχούν στο πλανήτη, πάντα βγαίνουν κερδισμένα από αυτές τις καταστροφές. Το βλέπουμε στην Ασία, όπου οι πολυεθνικές, σαν όρνεα, κατέπεσαν επί των χωρών, αγοράζοντας κάθε τι που κινείται ή μη. Αλυσίδες ξενοδοχείων, ουρανοξύστες, εργοστάσια, επαύλεις, κρουαζιερόπλοια, στόλους αλιευτικών, συλλογές τέχνης, γήπεδα γκολφ κλπ. κλπ. Εξαγόρασαν μάλιστα και όλους τους ντόπιους συνεταίρους των επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν, μεγαλώνοντας τη δική τους συμμετοχή στο όλο φαγοπότι. Μεγάλοι αγοραστές και επενδυτικοί όμιλοι όπως οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Dean Witter και Merrill Lynch, αγόρασαν και συνεχίζουν να αγοράζουν κοψοχρονιά ασιατικά κεφάλαια και πόρους.

Για τους απανταχού διεθνιστές οπαδούς της νέας παγκόσμιας τάξης, που συνδέονται άμεσα με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) ή την Τριμερή Επιτροπή (Trilateral Commission) του David Rockefeller, η εξαγορά σχεδόν χρεοκοπημένων εταιριών με ελάχιστο αντίτιμο, είναι τόσο συνηθισμένη συναλλαγή όσο και η καταστροφή εθνικών οικονομιών.

Υπάρχει όμως και μια άλλη αξιοσημείωτη παράμετρος.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Ασία ξεκίνησε όταν το ΔΝΤ συμβούλεψε την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να μη πιέσει τις τράπεζες να διακόψουν τη δημιουργία χρήματος, που ήταν και η κύρια πηγή του προβλήματος. Επί πλέον τη συμβούλεψαν να διακόψει κάθε σύνδεση του νομίσματός τους με το αμερικανικό δολάριο. Οι Ταϊλανδοί βεβαίως διαμαρτυρήθηκαν. Όταν όμως πείστηκαν πως οι όροι αυτοί αποτελούν προϋπόθεση της οικονομικής τους διάσωσης, συμμορφώθηκαν.

Το ΔΝΤ κέρδισε, και η οικονομική κρίση ξεκίνησε.

Η ίδια συνταγή εφαρμόστηκε στη Νότιο Κορέα, στη Μαλαισία, στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες. Τότε είναι που μπήκαν στο παιχνίδι και οι διάφοροι κερδοσκόποι συναλλάγματος ωθώντας τις ασιατικές οικονομίες, τη μία μετά την άλλη σε χρεοκοπία, βαθιά ύφεση και εξουθενωτικό πληθωρισμό. Το παιχνίδι είχε αρχίσει για τα καλά.

Αυτοί που πιστεύουν πως οι πρακτικές του ΔΝΤ οδηγούν σε καταστροφή χάνουν το δάσος για το δέντρο.

Το ΔΝΤ κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, η οποία είναι να ελέγχει την οικονομία «αυτόνομων» και «κυρίαρχων» κρατών.


Ο καθηγητής του Harvard Martin Feldstein, είχε γράψει ένα καταπληκτικό άρθρο στην εφημερίδα The Wall Street Journal τον Οκτώβριο του 1998. Είχε παρατηρήσει πολύ σωστά, πως τα μεγάλα οικονομικά πακέτα στήριξης που δίνονταν στα ασιατικά κράτη για να διασωθούν, δεν χρησιμοποιούνταν για να αποφευχθεί μια νομισματική απώλεια (όπως θα ήταν λογικό), αλλά χορηγούνταν μόνο εφόσον τα κράτη αποδέχονταν μια σειρά από ριζοσπαστικές αναμορφώσεις και αναδιατάξεις των οικονομιών τους που είχαν σχέση με το εργασιακό δίκαιο, τον έλεγχο της επιχειρηματικότητας, το δημοσιονομικό, το φορολογικό, και άλλα ζητήματα που δεν είχαν ουσιαστική σχέση με τη τρέχουσα οικονομική κρίση. Επανέλαβε μάλιστα τη δήλωση του τότε διοικητή του ΔΝΤ Michel Camdessus, ο οποίος είχε πει πως αν το ΔΝΤ ήθελε να ασχοληθεί αποκλειστικά με θέματα ρευστότητας και χρεών, θα είχε πετύχει. «Ευτυχώς όμως η ασιατική κρίση έδωσε την ευκαιρία στο ΔΝΤ να πιέσει για δομικές αλλαγές πολιτικής, τις οποίες καμία εθνική κυβέρνηση δεν θα επιχειρούσε από μόνη της». Και όπως έγραψε ο Feldstein, καταδικάζοντας το ΔΝΤ, οι ασιατικές οικονομίες ήταν κατά βάθος σε σχετικά καλή κατάσταση. Με μια σειρά μικρών μόνο, και ανώδυνων προσαρμογών, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κερδίσουν ξένο συνάλλαγμα και να πληρώσουν τα χρέη τους. Αντ`αυτού, το ΔΝΤ τις κατηγόρησε για ανικανότητα και διαφθορά, υπονομεύοντας έτσι τη διεθνή εμπιστοσύνη προς τις αναδυόμενες αυτές αγορές. Σας θυμίζει κάτι αυτή η τακτική; Κάτι που βλέπουμε τελευταία και εν Ελλάδι;

Αυτό που βλέπουμε ιστορικά όσον αφορά στο ΔΝΤ, είναι τις μεγάλες τράπεζες να λεηλατούν τα αναπτυσσόμενα κράτη, τις κεντρικές τράπεζες να ξεζουμίζουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα, και όλες μαζί να υπονομεύουν τις εθνικές κυβερνήσεις και να αποσταθεροποιούν ολόκληρες οικονομίες, προωθώντας πολιτικές αναταραχές και ανακατατάξεις σε σύμπασα την υφήλιο.

Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δημιούργησε και μια συγκέντρωση χρήματος και δύναμης στα χέρια κάποιων ολίγων.

Κάποιων που μπροστά τους, ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα μοιάζει με παιδική χαρά.

Και που μοναδικός σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση της πολυπόθητης για αυτούς παγκόσμιας κυβέρνησης και του ενός νομίσματος.

Η νέα παγκόσμια τάξη έρχεται...

Και μάλιστα με βήμα ταχύ... Την μεταφέρει στις πλάτες του το ΔΝΤ. Ήρθε καιρός να το αντιληφθούμε και στην Ελλάδα.

Κλέαρχος Μαυριλάκος
 
http://www.ramnousia.com/2011/04/blog-post_4698.html

Όταν ως κυβέρνηση παραδίδεις το κράτος και την περιουσία του σε ξένους, υπάρχει προδοσία. Οι προδότες όμως δεν έχουν ποτέ καλό τέλος.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετείχαν σ' αυτήν την αθλιότητα. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες προδότες.

Η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και κανείς δεν αντιδρά, γιατί τον έχουν "υπνωτίσει" με τα άθλια ΜΜΕ και την ελεγχόμενη ενημέρωση. Έχει απολέσει το κεφάλαιό της, έχει καταστραφεί η παραγωγή της και έχει λεηλατηθεί ο πλούτος του λαού της. Αυτό είναι μια καταστροφή που το...
μέγεθός της μόνον με πολεμική ήττα μπορεί να συγκριθεί. Σ' αυτό το επίπεδο καταστροφής όμως...
δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν υπάρχει άγνοια. Όταν ως κυβέρνηση παραδίδεις το κράτος και την περιουσία του σε ξένους, υπάρχει προδοσία. Οι προδότες όμως δεν έχουν ποτέ καλό τέλος. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετείχαν σ' αυτήν την αθλιότητα. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες προδότες.
Πρέπει να γνωρίζουν ότι σ' αυτόν τον κόσμο μερικά πράγματα ποτέ δεν αλλάζουν. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος και ούτε εξαλείφονται τα άγρια ένστικτα της κοινωνίας του. Άλλωστε δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που μια ολόκληρη κυβέρνηση καταδικάστηκε σε θάνατο εξαιτίας της προδοσίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα έχουν υπόψη τους αυτοί οι οποίοι μας κυβερνάνε και που σήμερα νομίζουν ότι είναι ασφαλείς στην "αγκαλιά" των ξένων αφεντικών τους. Ας θυμηθούν την περίπτωση Γούναρη και ας την συγκρίνουν με τη δική τους. Ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες για τη σημερινή αθλιότητα. Σ' αυτόν τον κόσμο μερικά πράγματα ήταν κι εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα. Κινδυνεύεις, όταν ξεπουλάς σε ξένους τους γίγαντες ΟΤΕ και ΔΕΗ, μόνον και μόνον για να προσφέρεις αύξηση στον εαυτό σου και στους "κολλητούς" σου. Κινδυνεύεις, όταν "πριονίζεις" τα οικονομικά θεμέλια της εθνικής μας ύπαρξης, μόνον και μόνον για να "ψευτογεμίσεις" τα δημόσια ταμεία και να παρουσιάσεις "έργο" που δικαιολογεί "μπόνους".
Μαζί μ' αυτούς ας προβληματιστούν και οι Εβραίοι της Ελλάδας. Τα παράσιτα, που σε λίγο καιρό θα έρθουν αντιμέτωπα με την κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν τους αρκούσε που, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισότητας, ζούσαν ως προνομιακή μειονότητα μέσα στη χώρα. Θέλησαν ν' αρπάξουν ό,τι μπορούν και να την παραδώσουν στα θηρία του ιμπεριαλισμού.
Έπαιξαν παιχνίδι μεγάλου ρίσκου και σύντομα θα το πληρώσουν. Όταν θα καταλάβει ο ελληνικός λαός τι έχει γίνει, πολλοί απ' αυτούς θ' αρχίσουν να μελετάνε τα δρομολόγια των αεροπλάνων και των πλοίων, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα. Εδώ είναι "Ελλάντα" δεν είναι Παλαιστίνη. Αυτός βέβαια ο φόβος των τοπικών Εβραίων είναι το δεδομένο που δικαιολογεί τη μεγάλη "αγωνία" της Μοσάντ ν' αναλάβει μέρος της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων. Βιάζονται οι Εβραίοι να φέρουν ανθρώπους τους στην Ελλάδα για το "καλό" του ελληνικού λαού και βέβαια των ολυμπιακών αγώνων. Βιάζονται οι Εβραίοι να "προστατεύσουν" τον λαό και τις εκφάνσεις του, τον οποίο μισούν όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Η απορία του γράφοντος βέβαια είναι άλλη. Την επομένη της λήξης αυτών των αγώνων αυτό το κακό "συναπάντημα" θα εγκαταλείψει τη χώρα ή έχει και άλλες υποθέσεις προς διευθέτηση και οι οποίες θα δικαιολογήσουν την παράταση της παραμονής τους;
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι ημίμετρα. Ό,τι και να κάνουν χαμένοι είναι. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι αποκαρδιωτικά. Τους μισούν πάρα πολλοί για πάρα πολλούς λόγους. Τα "καύσιμα" από την πολυδάπανη εκμετάλ­λευση του "ολοκαυτώματος" είναι θέμα χρόνου να τελειώσουν. Αυτοί, που εδώ και αιώνες κλέβουν τους πάντες "κλαίγοντας", σύντομα θα κληθούν να δώσουν εκ νέου εξηγήσεις. Ο "κοσμοπολίτης" και νομπελίστας Κίσινγκερ ήδη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα παράθυρα του σπιτιού του. Ο επίσης "κοσμοπολίτης" και "αντιτρομοκράτης" Σαρόν μετά τη λήξη της θητείας του θ' αποκλειστεί δια παντός στο Ισραήλ. Τους ψάχνουν πολλοί και τους ψάχνουν μανιωδώς. Η βλακώδης Νέα Τάξη Πραγμάτων καταρρέει παγκοσμίως και θα έπρεπε οι έμπειροι Εβραίοι να το έχουν καταλάβει εγκαίρως. Επένδυσαν σε λάθος "άλογο" και σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν στο "ταμείο". Εκεί, όπου τα "κλάματα" των χαμένων πιο πολύ διασκεδάζουν παρά στεναχωρούν. Έγινε κατανοητός ο γράφων; Το κατάλαβαν τα "παιδιά" για να πουν τα νέα στον πατέρα;

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού

"Ο «Μεγάλος Αδελφός» χτυπάει και στο κινητό μας. Δεν θα μπορούμε πλέον να κάνουμε ούτε ένα βήμα ξέγνοιαστοι και ελεύθεροι. Όλοι θα μας κατασκοπεύουν!
Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των χρηστών του Ιντερνετ είναι να εντοπίζουν τα ίχνη τα φίλων τους μέσω των smart phones, των κινητών ή των υπολογιστών τους. Πρόκειται για τη γνωστή υπηρεσία Latitude της Google, που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα του γεωγραφικού εντοπισμού. Οπως όμως πρόσφατα ανακάλυψε ο Γερμανός Μάλτε Σπιτς, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, οι κινήσεις μας...
παρακολουθούνται διαρκώς, είτε το γνωρίζουμε και...
είμαστε σύμφωνοι με αυτό είτε όχι.

Καθώς οι πάροχοι δεν αποκαλύπτουν εύκολα τις πληροφορίες που συλλέγουν, ο Σπιτς αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά προκειμένου να μάθει πόσα ακριβώς στοιχεία είχε συλλέξει η δική του εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η Deutsche Telekom,σχετικά με τις μετακινήσεις του.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματική αποκάλυψη. Μέσα σε έξι μήνες - από τις 31 Αυγούστου 2009 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010 - η Deutsche Telekom είχε καταγράψει και «σώσει»τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Σπιτς 35.000 φορές! Δηλαδή η διαδικασία επαναλαμβανόταν κατά μέσο όρο κάθε επτά λεπτά.

Η έρευνα του Σπιτς, υποστηρίζουν ειδικοί που ασχολούνται με υποθέσεις ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, είναι πρωτοφανής. Αυτό που κυρίως προκύπτει είναι πόσο απλή διαδικασία είναι η ανίχνευση για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σε αντίθεση με άλλες online υπηρεσίες ή με άλλες ιστοσελίδες,οι οποίες στέλνουν κάποιο στοιχείο - ένα είδος «καρότου» - στον υπολογιστή του χρήστη και προσπαθούν να συνδέσουν τη δραστηριότητά του με την κίνηση του ανθρώπου που τους ενδιαφέρει, οι πάροχοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο από το να καταγράφουν δεδομένα.

«Ολοι κινούμαστε με μικρές ταμπέλες. Η ταμπέλα καθενός φέρει ένα νούμερο τηλεφώνου με το οποίο συνδέεται, όπως επίσης με τις κλήσεις μας αλλά και το τι κάνουμε με το κινητό», επισημαίνει η Σάρα Γουίλιαμς, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη. «Ούτε καν γνωρίζουμε ότι παρέχουμε τέτοιου είδους δεδομένα», εξηγεί.

Ο γεωγραφικός εντοπισμός είναι από τις πλέον βασικές λειτουργίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Περίπου κάθε επτά δευτερόλεπτα, η εταιρεία εντοπίζει την πλησιέστερη στο κινητό κεραία. Επιπλέον, για λόγους που αφορούν την έκδοση λογαριασμού, εντοπίζουν από πού γίνεται το τηλεφώνημα καθώς και πόσο διαρκεί.

Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον καθηγητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας Ματ Μπλέιζ, είναι ότι στην περίπτωση του Σπιτς οι πληροφορίες ανίχνευσης δεν αντλούνταν βάσει της συνήθους λειτουργίας των εταιρειών, αλλά σε σχέση με το πόσο συχνά έλεγχε το e-mail του.

Στο επιχείρημα ότι για να ζει κανείς στον 21ο αιώνα πρέπει να θυσιάσει την προσωπική του ζωή, ο καθηγητής Μπλέιζ αντιτείνει ότι «τα κινητά έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης ζωής».

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣΤο παρακάτω κείμενο εστάλη στους  Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου Κρήτης, Ηγουμενίτσας, Κερκύρας και Ρόδου, με την ελπίδα ότι απευθύνεται σε Έλληνες οι οποίοι έχουν την γνώση, τα μέσα και την ευαισθησία να στηρίξουν την εφαρμογή των  νόμων και να στηλιτεύσουν αυτούς που ενδεχόμενα κατ' εντολή το αποφεύγουν.

Ο χρόνος πιέζει και ο καθένας οφείλει, πλέον, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Δυστυχώς δεν έχω όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ενδεχόμενα όμως να τις έχετε εσείς.


Ιωάννης Δέμος

Κείμενο που απεστάλη:

"Προς το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου σας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως σύλλογος υπερασπιστών του Δικαίου οφείλετε με τις πράξεις σας να συμβάλετε στην εφαρμογή των νόμων χωρίς εξαιρέσεις.

Στις ημέρες μας βιώνουμε  έναν επιλεκτικό εθελοτυφλισμό -ενδεχόμενα εντεταλμένο- υπέρ έκνομων πράξεων εναντίον της περιουσίας του Δημοσίου και των πολιτών, της γενετήσιας και της σωματικής μας ακεραιότητας, της κοινωνικής  ειρήνης και του τρόπου ζωής  των πολιτών.

Εξάλλου από τις παραπάνω πράξεις  πολλές εκδηλώνονται καθημερινά ενώπιόν μας αλλά και ενώπιον οργάνων της τάξης, δικαστικών λειτουργών αλλά και άλλων αρμόδιων αρχών.

Τελούνται κυρίως  από αλλοδαπούς (μερικές φορές και με την εμπλοκή Ελλήνων ή νόμιμων μεταναστών) , τους οποίους μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζαμε με συμπάθεια και οι οποίοι λόγω δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού διαβιούν υπό το  καθεστώς  ομηρίας και υπό άθλιες βιοτικές συνθήκες. Ωστόσο ο σημερινός αριθμός τους μας προκαλεί φόβο ο οποίος επιτείνεται από παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων από αυτούς, οι οποίοι δυστυχώς παρασύρουν και άλλους, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται.

Ενδεικτικά τελούνται τουλάχιστον οι παρακάτω παράνομες πράξεις

  1. Παράνομη είσοδος και παραμονή στην χώρα
  2. Κλοπές
  3. Καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας
  4. Διακίνηση απαγορευμένων ουσιών
  5. Επιθέσεις κατά της γενετήσιας και σωματικής ακεραιότητας
  6. Σεξουαλική παρενόχληση
  7. Απειλές κατά της Δημόσιας Υγείας.
  8. Παραεμπόριο και φοροδιαφυγή
  9. Εισφοροδιαφυγή
  10. Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας
  11. Επαιτεία
  12. Εκφοβισμός
  13. «Εχθροπάθεια» κατά των Ελλήνων κ. ά.
Για παραπάνω πράξεις αν και τελούνται ορισμένες δημόσια, ή  είναι γνωστός ο τόπος τέλεσής στους, ή καταγγέλλονται,  δεν κινητοποιούνται τα αρμόδια όργανα και οι εντεταλμένες αρχές με αποτέλεσμα την εξύφανση προς όφελος των παραβατών, ενός ιδιότυπου ασύλου.

Από τα παραπάνω τίθεται σε κίνδυνο τουλάχιστον η ασφαλής διαβίωσης των οικογενειών μας  και η ακεραιότητα της περιουσίας μας και όχι μόνον.

Επί πλέον το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης  περί «καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας...» (http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/uploads/downloads/2011/02/ Sxedio-Nomou1.pdf), φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε έξαρση παράνομων και αλαζονικών συμπεριφορών εκ μέρους των ομάδων που  υπερασπίζεται. 

Ως εκ τούτου, επειδή θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία σας και την επιστημονική σας γνώση, σας καλούμε να καταδικάσετε την παθητική στάση των εντεταλμένων για την τήρηση των νόμων οργάνων και αρχών, αλλά και να στραφείτε ως Σύλλογος νομικά κατά όσων εμπίπτουν στο παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος  αρνούμενοι την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος, όσο ψηλά και αν βρίσκονται και όποια θέση και αν κατέχουν.

Σας παρακαλούμε να καταγγέλλετε  τις παράνομες πράξεις που και εσείς αντιλαμβάνεστε και να απαιτείτε εφαρμογή των νόμων ή/και να στηρίζετε άλλους καταγγέλλοντες Σε αντίθετη περίπτωση να κινείστε ως Σύλλογος, δικαστικά εναντίον του αρμόδιου που δεν ενήργησε τα νόμιμα, είτε είναι όργανο είτε είναι λειτουργός.

Θεωρώ ότι αυτού του είδους ασκούμενη πίεση, είναι ο μόνος τρόπος για να «ταράξετε τα νερά» και να συμβάλετε στην αφύπνιση της Πολιτείας υπέρ της διαφύλαξης της ασφαλούς και εύνομης διαβίωσης των Ελλήνων, αλλά και στην εξασφάλιση συνθηκών ανθρώπινης διαβίωση των μεταναστών.

Καλείστε να διαλύσετε το σύννεφο φόβου το οποίο καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας (οικονομική, κοινωνική, ατομική). Να πείσετε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι δεν είναι μόνοι, αβοήθητοι.  Να τους εμφυσήσετε μία μικρή πνοή ελπίδας.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Δέμος
Έλλην Πολίτης
Οικονομολόγος"  

Πηγή: email

Ποιό είναι το μέλλον της Τουρκίας;

 Το άρθρο μπορεί να δημοσιεύτηκε στις 01.11.2005 αλλά αν μη τι άλλο παραμένει επίκαιρο.
Ακολουθεί σημερινό σχόλιο του αρθρογράφου.

 
Παπαθανασίου Αντώνιος Α. / Διεθνολόγος
Πολιτικός Επιστήμων & πρώην επιστημονικός συνεργάτης κ. Έβερτ.



Όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι έφτασαν έξω από την Βιέννη, η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρισκόταν πλέον στο ζενίθ της. Αυτή όμως ήταν, κατά πολλούς, και η αρχή του τέλους μια δύναμης η οποία έκτοτε χάνει συνεχώς εδάφη αδυνατώντας να ελέγξει τις – πολλές – μειονότητες οι οποίες ανέκαθεν αποτελούσαν ένα σημαντικό μέρος της. Λίγο πριν την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου, η Οθωμανική Αυτοκρατορία χαρακτηριζόταν ως ο «μεγάλος ασθενής» και στο τέλος του Πολέμου η Αυτοκρατορία είχε πλέον αντικατασταθεί από το Τουρκικό κράτος, σαφώς μικρότερο σε μέγεθος και δύναμη, όμως εξίσου πολύμορφο και πολύπλοκο.


Ο Κεμάλ Ατατούρκ ανέβηκε στην εξουσία και κατάφερε όχι μόνο να αποτρέψει τον περαιτέρω κατακερματισμό της Τουρκίας αλλά και να δώσει μια νέα ταυτότητα στο νεοσύστατο αυτό κράτος. Μια κοσμική ταυτότητα η οποία βοήθησε την Τουρκία να διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα έως σήμερα, καταπιέζοντας βεβαίως όλες τις θρησκευτικές, πολιτικές και πολιτισμικές μειονότητες στην επικράτεια της.

Όταν δε η πολιτική ηγεσία αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς, κυρίως, κινδύνους τότε ο στρατός αναλάμβανε δράση για να διατηρήσει την ισχύουσα τάξη πραγμάτων. Αντί λοιπόν η Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΟΚ το 1980, ο στρατός επέβαλλε ένα στρατιωτικό καθεστώς το οποίο και διατήρησε το status quo στην Τουρκία, καθώς πιθανή ένταξη της χώρας στην Κοινότητα, συν τοις άλλοις, θα άμβλυνε τις καταπιέσεις κατά των μειονοτήτων ενώ παράλληλα θα αλλοτρίωνε τον κεμαλικό χαρακτήρα του κράτους, επηρεάζοντας σαφώς και την πολιτική δύναμη του στρατού, των ισλαμιστών και των μειονοτήτων.

Όμως για να είμαστε ακριβείς, δεν θα πρέπει να μιλάμε για την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος στην Τουρκία το 1980, αλλά για αλλαγή μηχανισμού λήψης αποφάσεων, μιας και το καθεστώς πριν από το 1980, το στρατιωτικό καθεστώς 1980-83, το καθεστώς μετά το πραξικόπημα, όπως και το τωρινό καθεστώς διακυβέρνησης της Τουρκίας έχει παραμείνει σχεδόν απαράλλαχτο από την ίδρυση του κεμαλικού κράτους το 1922(Υπ1)! Αυτή λοιπόν είναι η σημαντικότερη παρατήρηση που θα πρέπει να κάνουμε προτού επιχειρήσουμε να προβλέψουμε τις μελλοντικές εξελίξεις στην Τουρκία και τις επιπτώσεις αυτών στις γείτονες χώρες όπως και στην ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Ποιο το μέλλον της Τουρκίας λοιπόν, όταν σήμερα παρά ποτέ, η Τουρκία δεν νιώθει να απειλείται μόνο από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή αλλά και από εσωτερικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές οι οποίες θα μπορούσαν να επιφέρουν αλλαγή στο καθεστώς της Άγκυρας;

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι το μέλλον της Τουρκίας δεν είναι ευοίωνο και εν ολίγοις, οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μπορεί επιφέρουν όχι μόνο την αλλαγή του κεμαλικού καθεστώτος αλλά και να απειλήσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Οι σημαντικότεροι δε παράγοντες οι οποίοι έχουν ανατρέψει τα δεδομένα στην γείτονα χώρα είναι: η αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και η επικέντρωση του ενδιαφέροντος τους στην Μέση Ανατολή, η αλλαγή των καθεστώτων στο Αφγανιστάν και κυρίως στο Ιράκ, ο ανταγωνισμός μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ελίτ στην Τουρκία, η άνοδος των ισλαμιστών και του Ερντογκάν στην εξουσία, η έξαρση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας καθώς και η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Πριν όμως αναφερθώ στην αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής στην Τουρκία, θα πρέπει να εξετάσουμε τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία οι οποίες απειλούν την διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος και την ακεραιότητα της χώρας γενικότερα. Φυσικά η σημαντικότερη αυτών είναι η άνοδος στην εξουσία του Ερντογάν και των ισλαμιστών. Η στρατιωτική ελίτ ποτέ δεν έβλεπε με καλό μάτι την πολιτική ηγεσία της χώρας, όμως η άνοδος των ισλαμιστών ανησυχεί ιδιαιτέρως τον στρατό καθώς απειλεί τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, ενώ παράλληλα αυξάνει την πολιτική δύναμη της συγκεκριμένης θρησκευτικής ομάδας τη στιγμή που μαίνεται ο παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν το κόμμα των ισλαμιστών είχε κηρυχτεί παράνομο ακριβώς γιατί απειλούσε να ανατρέψει τα δεδομένα στην Τουρκία. 

Άρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια βελτίωση στις σχέσεις των, καθώς συχνά-πυκνά οι αναγγελίες και πράξεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας περί συγκεκριμένων θεμάτων – ειδικά άμυνας και εξωτερικής πολιτικής – αντικρούονται και αλληλοαναιρούνται ωσάν η χώρα να διοικείται ταυτόχρονα από δύο κέντρα αποφάσεων. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο στρατός στην Τουρκία διαθέτει την δική του τράπεζα, ελέγχει σημαντικό μέρος της βιομηχανίας της χώρας και φυσικά έχει τον πρώτο λόγο στο συμβούλιο ασφαλείας παρά τις όποιες τελευταίες μεταρρυθμίσεις.
Από την άλλη μεριά, η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έχει σίγουρα επιβαρύνει τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας καθώς οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον στρατό, και ειδικότερα οι περισσότερες ελευθερίες που πλέον θα πρέπει να αρχίσουν να απολαμβάνουν οι διάφορες μειονοτικές ομάδες, θα μπορούσαν σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις το εσωτερικό της χώρας και να απειλήσουν την ασφάλεια και σταθερότητα αυτής. Ενώ λοιπόν η πολιτική ηγεσία υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ο στρατός φαίνεται να είναι διατεθειμένος να κάνει οτιδήποτε δυνατόν για να αποτρέψει αυτή την πορεία και να αποδείξει ότι παραμένει η βάση του Τουρκικού καθεστώτος.

Η έξαρση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της Τουρκίας σίγουρα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις στρατού και πολιτικής εξουσίας καθώς όχι μόνο αλληλοκατηγορούνται για τις εξελίξεις αυτές αλλά και αδυνατούν να χαράξουν ένα κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Και όλοι πλέον στην Τουρκία προβληματίζονται για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας εφόσον τα κρούσματα τρομοκρατίας συνεχιστούν, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Ιράκ και την Μέση Ανατολή καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις της ΕΕ για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της χώρας.

Πολλοί αναλυτές πάντως αναφέρουν ότι πέρα από τις διαταραγμένες σχέσεις πολιτικών και στρατιωτικών, την προοπτική ένταξης στην ΕΕ, την έξαρση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο σημαντικότερος παράγοντας για την ανατροπή των δεδομένων στην Τουρκία, που αναμένεται να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο τη χώρα, αποτελεί η αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ η οποία επήλθε με την άνοδο των νέο-συντηρητικών στην εξουσία καθώς και την τρομοκρατική επίθεση στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον το 2001.

Πλέον, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ από την Βαλκανική χερσόνησο έχει μεταφερθεί στην Μέση Ανατολή και την περιοχή του Καυκάσου, ενώ, όπως αναφέρει ο R. Haass (Foreign Affairs, July-August 2005), οι ΗΠΑ στοχεύουν όχι μόνο σε προληπτικές στρατιωτικές επεμβάσεις αλλά και στην αλλαγή των καθεστώτων (regime change) στην ευρύτερη περιοχή τα οποία φέρονται να συνδέονται με τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (υπ.2). Η αλλαγή των καθεστώτων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ φαίνεται να είναι μόνο η αρχή καθώς η Συρία και κυρίως το Ιράν παραμένουν στην λίστα των επόμενων στόχων των ΗΠΑ.

Η αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράκ όμως δεν φαίνεται να έχει επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Την αρχική εφορία στις τάξεις των συμμάχων των ΗΠΑ στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για την γρήγορη κατάληψη της χώρας, διαδέχθηκε ο προβληματισμός για την έξαρση της βίας στο Ιράκ και την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, καθώς οι εμφύλιες αυτές συρράξεις χαρακτηρίζονται από την απουσία σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων, όπου δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπιστεί και να εξολοθρευτεί ο αντίπαλος (υπ.3).
Η αδυναμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν, με χαμηλό κόστος, την ασφάλεια στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες απαιτήσεις σε στρατιωτικό προσωπικό που χρειάζεται να διαθέσουν για την κάλυψη των στρατιωτικών αναγκών τους ανά τον κόσμο καθώς και τις απαιτήσεις τυχόν παρόμοιας προληπτικής επέμβασης στο Ιράν – μην ξεχνάμε επίσης, ότι σύμφωνα με το Αμερικανικό Κογκρέσο οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν διαθέσιμο στρατό να αντιμετωπίσουν δύο πολέμους ταυτόχρονα εάν χρειαστεί – οδηγούν στην αναζήτηση άλλων λύσεων για την επίλυση του προβλήματος.

 
Η αρχαιότερη και πλέον αποτελεσματικότερη μέθοδος παραμένει το «διαίρει και βασίλευε» η σύγχρονη έκδοση του οποίου είναι η στρατιωτική επέμβαση σε μια χώρα όπως το Ιράκ και στην συνέχεια η διαίρεση της χώρας σε αυτόνομες περιοχές, μερικές τουλάχιστον εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποδειχθούν αυτάρκεις όσον αφορά την διατήρηση της ασφάλειας στην περιφέρειά τους. Επομένως η δημιουργία μια ημιαυτόνομης κουρδικής περιφέρειας στο Βόρειο Ιράκ η οποία θα επιφορτιστεί και με την διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή – και των αγωγών πετρελαίου – που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αυτόνομο Κουρδικό κράτος, πιστεύω ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ιδιαίτερα δε μετά την ψήφιση του συντάγματος του Ιράκ όπου πλέον διαφαίνεται η τωρινή ομοσπονδιακή μορφή του κράτους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως ότι η Τουρκία αποτελεί κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και σίγουρα οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την αποσταθεροποίηση μιας χώρας της συμμαχίας – η δε ημιαυτόνομη Κουρδική πολιτική οντότητα στο Βόρειο Ιράκ θα δημιουργηθεί όχι για να προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα στην Τουρκία, ούτε και ως αντίποινα για την μη συνεργασία των Τούρκων στην περιοχή, αλλά για να ανακουφιστούν οι Αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή και να διατεθούν οι πλεονάζουσες μονάδες κάπου αλλού. Όμως, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι οι καλύτερες την συγκεκριμένη περίοδο, ειδικά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στο Ιράκ και την άρνησης της Τουρκίας να διευκολύνει τον Αμερικανικό στρατό στις επιχειρήσεις του, ενώ παράλληλα η Τουρκική κοινή γνώμη θεωρεί την Αμερική ως τον μεγαλύτερο εχθρό της χώρας. Επομένως, τυχόν πιέσεις του Τουρκικού στρατού όπως και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας προς τις ΗΠΑ για την περιθωριοποίηση των Κούρδων στο Ιράκ μάλλον θα πέσουν στο κενό. Βέβαια, οι επιπτώσεις της – εν τέλει – δημιουργίας ενός Κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ, σε συνδυασμό με τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα, σίγουρα θα είναι ραγδαίες και εντυπωσιακές εάν η ηγεσία – στρατιωτική και πολιτική – δεν αναλάβει τις ευθύνες της.


Εν ολίγοις, οι φανατικοί ισλαμιστές θα συνεχίσουν να αντιτίθενται στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, ενώ τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο εσωτερικό της χώρας αναμένεται να διατηρηθούν στην ίδια συχνότητα και μέγεθος, επιβαρύνοντας και την οικονομία της Τουρκίας. Παράλληλα, η διαμάχη για την ορθότητα και αναγκαιότητα ή μη της πορείας προς ένταξη στην ΕΕ θα συνεχιστεί ανάμεσα στον στρατό και την πολιτική ηγεσία, ενώ η ΕΕ θα συνεχίσει να πιέζει για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, ειδικά όσον αφορά τις μειονότητες – ανέρχονται σε, κατά προσέγγιση, πενήντα – οι οποίες έρχονται σε ρήξη με τα συμφέροντα του στρατού.

Αντίστοιχα, οι εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ και η δημιουργία ενός αυτόνομου Κουρδικού κράτους, ή μιας ημιαυτόνομης Κουρδικής πολιτικής οντότητας στην περιοχή, αναμένεται να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα της Τουρκίας και να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Το Κουρδικό κράτος όχι μόνο θα χρησιμοποιηθεί ως βάση των Κούρδων ανταρτών που βρίσκονται στην Νοτιοανατολική Τουρκία και θα ζητούν πλέον την προσάρτηση της περιοχής στο νεοσύστατο κράτος, αλλά παράλληλα θα προτρέψει και άλλες μειονότητες στα σύνορα με την Αρμενία, την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν να ακολουθήσουν παρόμοια πορεία. Εν ολίγοις, η Τουρκία μπορεί μακροπρόθεσμα να μεταβληθεί σε μια μικρογραφία της διαπίστωσης του Samuel Huntington, όπου ο κόσμος πλέον βρίσκεται σε μια κατάσταση αναρχίας στην οποία κυριαρχεί η σύγκρουση πολιτισμών και θρησκειών (υπ.5).

Σε τυχόν περίπτωση που η κατάσταση στην Τουρκία εξελιχθεί ως ανωτέρω, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η στρατιωτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει, ακριβώς όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, την εξ ολοκλήρου διακυβέρνηση της χώρας με σκοπό την διατήρηση της ασφάλειας και ακεραιότητας της. Αυτό το σενάριο βέβαια είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό καθώς τότε ο Τουρκικός στρατός ίσως αποφασίσει να επιλύσει μια και καλή τις χρόνιες διαφορές του και με τις υπόλοιπες γείτονες χώρες,– πετυχαίνοντας την απομάκρυνση από την «επικίνδυνη» για το στρατιωτικό κατεστημένο προοπτική ένταξης στην ΕΕ – διασφαλίζοντας (;) παράλληλα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας όπως και τις αρχές και κεκτημένα του κεμαλικού καθεστώτος. Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από τις πρόσφατες αγορές του Τουρκικού στρατού, ο οποίος προμηθεύει τις μονάδες του όχι με αμυντικό αλλά με επιθετικό πολεμικό υλικό και οπλικά συστήματα – όπως η αγορά των επιθετικών πυραύλων Harpy, που βάλλει κατά συστημάτων ραντάρ (υπ.6).

Η μόνη λύση λοιπόν, τόσο για την διατήρηση της ακεραιότητας της Τουρκίας, όσο και για την διαφύλαξη της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή είναι η σταθερή πορεία της Τουρκίας προς ένταξη στην ΕΕ – κάνοντας βέβαια πράξη τις υποσχέσεις τις για μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα – η συνεργασία τόσο με τις γείτονες χώρες όσο και με τις ΗΠΑ για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, αλλά το σημαντικότερο όλων τη σταδιακή και ομαλή αντικατάσταση του κεμαλικού καθεστώτος. Σταδιακή, ομαλή και αναίμακτη αντικατάσταση του στρατιωτικού καθεστώτος της Άγκυρας, όπως και παροχή περισσότερων ελευθερίων και δικαιωμάτων στις μειονότητες της Τουρκίας πριν την πιθανή δημιουργία Κουρδικού κράτους – ή ημιαυτόνομης πολιτικής Κουρδικής οντότητας – στο Βόρειο Ιράκ θα διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας και την ειρήνη στην περιοχή.

Από την άλλη μεριά, η διατήρηση της ισχύουσας κατάστασης θα είναι επιζήμια για την γενικότερη περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και του Καυκάσου ακόμα και εάν το Κουρδικό κράτος δεν δημιουργηθεί ποτέ, καθώς η άνοδος του θρησκευτικού φανατισμού και της τρομοκρατίας αρκεί – σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα κοινωνικά, και πολιτικά προβλήματα – για να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Εν κατακλείδι, η Ελλάς, όπως και οι λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, πιέζοντας όμως την πολιτική ηγεσία της χώρας να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να αντεπεξέλθει στα προς την ένταξη κριτήρια – και συν τοις άλλοις φυσικά να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος πλέον της ΕΕ, στην οποία και επιθυμεί να ενταχθεί η Τουρκία. Γιατί τυχόν ένταξη της Τουρκίας, με το υπάρχον καθεστώς, θα είναι καταστροφική πλέον και για την ίδια την ΕΕ.

Σημερινό σχόλιο του αρθρογράφου κου Παπαθανασίου Αντώνιου
Άνωθεν παρατίθεται ένα άρθρο μου για την Τουρκία το 2005, το οποίο τότε αμφισβητήθηκε, αναφορικά με την εκτίμησή μου τότε για μελλοντική εξέγερση των Κούρδων, οργάνωση επίθεσης στην Ελλάδα και ανατροπής του Ερντογκάν από τους Τούρκους στρατηγούς, όπως και για την εκτιμόμενη αλλαγή καθεστώτων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Βέβαια, το σχέδιο Βαριοπούλα το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα, και απασχολεί έντονα την Τουρκία, επιβεβαιώνει την εκτίμηση αυτή, όπως και τον υπαρκτό κίνδυνο της οργάνωσης ενός νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία και μιας επίθεσης στην Ελλάδα, την στιγμή που τελευταία αλλάζουν, μαζικά, και τα καθεστώτα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.  

Οι βομβιστικές δε επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπως η διπλή τρομοκρατική επίθεση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης  το 2004, η επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Ταξίμ στην ίδια πόλη τον Οκτώβριο του 2010, και πλήθος άλλων βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την επικράτεια, είτε από Κούρδους αυτονομιστές, είτε από την Τουρκική στρατο-χωροφυλακή, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες συλλήψεις υπόπτων για την συμμετοχή στην παραστρατιωτική οργάνωση Εργκενεγκόν και την ανακάλυψη αποθηκών με όπλα και πυρομαχικά της αντίστοιχης οργάνωσης σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, σίγουρα ανησυχούν την Τουρκική πολιτική ηγεσία.
Η μεγάλη επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, οι αξιώσεις της για το Καστελόριζο και άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως και οι δηλώσεις Τούρκων πολιτικών (όπως ο κ. Νταβούτογλου) περί αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σίγουρα προβληματίζουν.  Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση στην Ελλάδα φαίνεται να ενισχύει την επιθετικότητα της στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονας χώρας.  

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ρόλος των Κούρδων στην περιοχή έχει αναβαθμιστεί, ειδικά μετά την εισβολή στο Ιράκ – όταν η Τουρκία δεν επέτρεψε την διέλευση των Αμερικανικών αεροσκαφών για τον βομβαρδισμό της χώρας.  Μετά δε, την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, οι Κούρδοι στο Βόρειο Ιράκ αναβαθμίστηκαν περαιτέρω καθώς έχουν δική τους κυβέρνηση, στρατό, σημαία, και αποτελούν ένα παράγοντα σταθερότητας στην χώρα κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Αμερικανοί, ενόψει και μιας πιθανή στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιράν – σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις από το WikiLeaks, η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή το 2007 λόγω διαρροής, ενώ πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ δηλώνει ότι θα επιτεθεί στο Ισραήλ σύντομα, αν δεν σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Άλλωστε οι Κούρδοι είναι Ιρανικής καταγωγής και έχουν σημαντικές μειονότητες σε Συρία, Τουρκία και Ιράν και μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.  Η αναβάθμιση των Κούρδων, φαίνεται και από το χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής, όπως παρουσιάστηκε από Αμερικανούς στρατηγούς το 2006 στην Ρώμη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.  Ο χάρτης κυκλοφορεί έκτοτε στα γραφεία του ΝΑΤΟ, και μπορεί κάποιος να τον δει και στο παρακάτω link (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=3882)

Συν τοις άλλοις, πρόσφατο άρθρο της έγκυρης και ευρείας κυκλοφορίας Ρωσικής εφημερίδας Πράβδα, σχετικά με τις εκτιμήσεις της για τις διεθνείς εξελίξεις το 2011, αναφέρει πιθανή σύρραξη της Ρωσίας με την Τουρκία, σε ένα πόλεμο που θα συμμετάσχει η Ελλάδα και η Βουλγαρία (http://english.pravda.ru/society/stories/06-01-2011/116445-2011_dark_year-0/)!  Σίγουρα και αυτή η εκτίμηση προβληματίζει, μετά και την σφοδρή αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκία κατά την πρόσφατη κρίση στην Γεωργία, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει και η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Εν ολίγοις, η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και η ένταξη αυτής στην ΕΕ, εφόσον πληροί τα κριτήρια προς ένταξη και αποχωρήσει από την Κύπρο, θα διασφάλιζε καλύτερα την ειρήνη στην περιοχή.  ¨Όμως η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι πρόσφατες αναταράξεις στον Αραβικό κόσμο, καθώς και μια πιθανή εξέγερση των Κούρδων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με την στροφή της Τουρκίας μακριά από το έως τώρα κοσμικό καθεστώς της, την Δύση και το Ισραήλ, προς το Ιράν – όπου μια στρατιωτική επέμβαση μετά την Λιβύη, θεωρείται εξαιρετικά πιθανή -  και τους φανατικούς ισλαμιστές, θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη και τον κατακερματισμό της Τουρκίας.  Εάν δε, το υποθετικό πάντα, σενάριο της Πράβδα αναφορικά για επικείμενη σύρραξη Ρωσίας-Τουρκίας πραγματωθεί, μετά από μια νέα κρίση στην Γεωργία ή μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας, τότε πλέον η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει από μια γενικότερη αντιπαράθεση, αν όχι μια περιορισμένη σύρραξη, Ρωσίας-ΝΑΤΟ, η οποία είχε αποφευχθεί την τελευταία στιγμή κατά την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Γεωργία.   

Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί χωρίς αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή, και χωρίς μια γενικότερη σύγκρουση που παρατηρείται συνήθως μετά από παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Υποσημειώσεις:
1. Σύμφωνα με τον Krasner και την θεωρεία του καθεστώτος (regime theory) το καθεστώς ταυτίζεται με αρχές (principles), άγραφους νόμους συμπεριφοράς (norms), κανόνες (rules), και διαδικασίες λήψης αποφάσεων (decision-making procedures) γύρω από τις οποίες οι προσδοκίες διαφόρων παραγόντων συγκλίνουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει όμως μια σαφής διαφορά μεταξύ των αρχών και των άγραφων νόμων από την μια μεριά και των κανόνων και διαδικασιών λήψης αποφάσεων από την άλλη. Οι αρχές και οι άγραφοι νόμοι ‘εφοδιάζουν΄ το καθεστώς με τα βασικά του χαρακτηριστικά. Έτσι λοιπόν μπορεί να υπάρχουν πολλοί κανόνες και διαδικασίες λήψεις αποφάσεων που είναι συνεπείς με τις συγκεκριμένες αρχές και άγραφους νόμους συμπεριφοράς. Εφόσον οι αρχές και οι άγραφοι νόμοι συμπεριφοράς που διέπουν ένα καθεστώς παραμείνουν απαράλλαχτα, τότε αλλαγές των κανόνων και των διαδικασιών ή ακόμα και των μηχανισμών λήψης αποφάσεων επιφέρουν μόνο εσωτερικές αλλαγές τους καθεστώτος. Αλλαγές όμως των αρχών και των άγραφων νόμων συμπεριφοράς (κυρίως κοινωνικής), επιφέρουν αλλαγή του καθεστώτος καθ’ εαυτού (regime change), όπως π.χ. πρόσφατα είχαμε αλλαγή καθεστώτος στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Αύτη η διευκρίνιση είναι ουσιαστική καθώς οι αρχές και οι άγραφοι νόμοι συμπεριφοράς που διέπουν σήμερα το Τουρκικό κράτος παραμένουν σχεδόν απαράλλαχτοι με τις πρωταρχικές αρχές και αξίες του καθεστώτος που ίδρυσε ο Ατατούρκ.
2. Στην μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης εποχή, οι συγκρούσεις οι οποίες παρατηρούνται ανά τον κόσμο δεν είναι πλέον συγκρούσεις μεταξύ κρατών αλλά συγκρούσεις στο εσωτερικό των κρατών, οι οποίες είναι και δυσκολότερο να αντιμετωπιστούν καθώς πλέον δεν αρκεί η στρατιωτική κατάληψη μιας χώρας για την επίλυση τους, αλλά απαιτείται και αλλαγή του καθεστώτος για την μακροπρόθεσμη διασφάλιση της ειρήνης.
3. Βλέπε περίπτωση Σομαλίας.
4. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Κόσοβο, όπου σταδιακά οι φιλικοί προς τους Αμερικανούς αλβανόφωνοι της περιοχής τείνουν να κερδίσουν την αυτονομία τους καθώς ένα τυχόν αυτόνομο κρατίδιο στην περιοχή, θα διασφάλίζε την επιρροή των ΗΠΑ στην περιοχή με την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή τους σε στρατιωτικό προσωπικό.
5. Σύμφωνα με την θεωρία του ρεαλισμού, η διεθνής κοινότητα ανέκαθεν βρισκόταν σε μια κατάσταση αναρχίας όπου τα κράτη τείνουν να διατηρήσουν την ασφάλεια και ακεραιότητα τους και να διατηρήσουν μια ισορροπία δυνάμεων (balance of power) μεταξύ τους. Ο Huntington όμως διαπιστώνει ότι πλέον οι συγκρούσεις μεταξύ των κρατών, αλλά κυρίως στο εσωτερικό των κρατών οφείλονται σε συγκρούσεις πολιτισμών και κυρίως θρησκειών, οι οποίες είναι σαφώς δυσκολότερο να αντιμετωπιστούν καθώς δεν είναι εύκολή η ταυτοποίηση και αντιμετώπιση των αντιμαχόμενων ομάδων.
6. Άλλωστε, εν αναμονή της υπογραφής της τελωνειακής ένταξης της Τουρκίας τον προσεχή Οκτώβριο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Τουρκικός στρατός θα δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, από δεικνύοντας τον σαφή διαχωρισμό στρατιωτικής και πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία, και των θέσεων αμφοτέρων αυτών, ενισχύοντας παράλληλα την πεποίθηση όλων των αναλυτών ότι η Τουρκική στρατιωτική ελίτ έχει πάντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της γείτονας χώρας.

Υεμένη: το μυστικό της νότιας πύλης του βασιλείου των πετρελαίων

Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Η Υεμένη αναμφίβολα αποτελεί το πιο περίπλοκο παζλ στη Μέση Ανατολή.Τα κομμάτια του είναι ένα κι ένα. Αυτό που έκανε την πολιτική των ΗΠΑ και του πρόεδρου της Υεμένης Αλί Σάλεχ να αποτύχει, ήταν ότι επέλεξαν μόνο ένα κομμάτι του παζλ στη χώρα που ελέγχει τον κόλπο του Αντεν, άρα και το πέρασμα προς τη Διώρυγα του Σουέζ και τους κόλπους της Ακαμπα και του Εϊλάτ. Και το βασικότερο από όλα, η Υεμένη αποτελεί τη νότια πύλη του βασιλείου των πετρελαίων. Μια πύλη σαν το κουτί της Πανδώρας, που αν ανοίξει θα παρασύρει όλη την αγορά του διεθνούς εμπορίου και εδικά του πετρελαίου. Στην Υεμένη λοιπόν τώρα όλοι δρουν με ίσους όρους και ίσες δυνάμεις και όλοι έχουν συμμάχους με γεωπολιτικές στρατηγικές.


Απροετοίμαστες οι ΗΠΑ

Ο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ ως πρόεδρος της χώρας διαθέτει κρατικό μηχανισμό που δίνει στο κόμμα του λαϊκό έρεισμα. Φαίνεται όμως να ζει, ύστερα από 32 χρόνια στην εξουσία, τις τελευταίες του μέρες και αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι να αποφύγουν ο ίδιος και η οικογένειά του τη δικαστική περιπέτεια. Ποντάρει βέβαια στην αγωνία του κόμματός του να διατηρήσει ισχυρή παρουσία και στο διάδοχο πολιτικό σύστημα, καθώς και στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ακόμα εναλλακτικές λύσεις για τη Υεμένη, ικανές να εξασφαλίζουν τον ισχυρό ρόλο που διαθέτουν εκεί, ειδικά στον κηρυγμένο πόλεμο κατά της Αλ Κάιντα και τον ακήρυχτο κατά του Ιράν.

Η πρωτοβουλία της «κοινής συνάντησης» που σχηματίστηκε το 2003, περιλαμβάνει τον Μεταρρυθμιστικό Συνασπισμό της Υεμένης (Αδελφοί Μουσουλμάνοι), το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Λαϊκό Ενωτικό Κόμμα (Νασερικό Κόμμα), το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (Μπάαθ), το Κόμμα Δικαίου, τον Σεπτεμβριανό Συνασπισμό και τον Συναπισμό Λαϊκών Ενώσεων της Υεμένης. Είχαν συμφωνήσει από το 2003 να αποφεύγουν τον κομματικό ανταγωνισμό σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες και να στηρίζουν όλοι κοινό υποψήφιο, με στόχο τον περιορισμό των εδρών του κυβερνητικού κόμματος του Αλί Σάλεχ. Η πρωτοβουλία σημείωσε τη μεγάλη της νίκη στις φοιτητικές εκλογές, ανατρέποντας για πρώτη φορά την κυριαρχία του κόμματος του Αλί Σάλεχ. Από εκεί άρχισε η νεολαία να παίρνει το πάνω χέρι μέσα στην πρωτοβουλία.

Η κοινή δράση των νέων όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης -ιδεολογικές κόντρες συνεχίστηκαν αλλά σε χαμηλή ένταση-δημιούργησε ρεύμα και μέσα στην κοινωνία της Υεμένης. Και αυτό εκφράστηκε καθαρά το 2011, όταν αποφάσισαν οι νέοι να κηρύξουν την επανάσταση κατά του καθεστώτος του Αλί Σάλεχ, τις μέρες εκείνες που Αιγύπτιοι νέοι ανέτρεπαν το καθεστώς του Μουμπάρακ και είχαν φτιάξει τη δική τους εξουσία στην πλατεία Ταχρίρ (Απελευθέρωσης). Οι νέοι της Υεμένης και συγκεκριμένα του Πανεπιστημίου της Σανάα κατέλαβαν τη διασταύρωση έξω από το πανεπιστήμιο, δημιουργώντας νέα πλατεία-εξουσία σε μία ακόμα αραβική χώρα, και την ονόμασαν πλατεία Ταγ-γήρ (Αλλαγής). Οταν άρχισε η πλατεία να γεμίζει κόσμο κατέβηκαν τα κόμματα της «κοινής συνάντησης» για να την ενισχύσουν. Εκεί άρχισαν το καπέλωμα και η καθήλωση της δυναμικής που αναπτυσσόταν σταθερά. Οι νέοι της πλατείας τότε απαίτησαν από τα κόμματα να αφήσουν την επανάσταση στα χέρια των νέων και εκείνα το έκαναν χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση. Η δυναμική της πλατείας πάλι πήρε ανοδική πορεία και άρχισε να δημιουργεί διασπάσεις και ρήγματα μέσα στο κυβερνών κόμμα με παραιτήσεις βουλευτών και ρήγματα μέσα στον στρατό, με στρατιώτες να πηγαίνουν με τις στολές τους και να δηλώνουν ότι τάσσονται στο πλευρό των νέων. Και τον τελευταίο καιρό ήλθε η διάσπαση μέσα στην ηγεσία του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού της Υεμένης. Η πολυχρωμία στολών που γέμισε την πλατεία, παρ' ότι θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία των νέων της επανάστασης, εν τούτοις προκάλεσε πάλι έντονο προβληματισμό και ήδη άρχισαν να εκφράζονται αντιρρήσεις και ανησυχίες ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στο καπέλωμα της πλατείας από την ηγεσία του στρατού.

Ευνοημένη η Αλ Κάιντα

Οι ένοπλοι σιίτες του Βορρά και τα μέλη της Αλ Κάιντα στον Νότο, βλέποντας το χάος που επικρατεί στη χώρα και τη διάλυση της κεντρικής εξουσίας, δυναμώνουν τη δράση τους και επεκτείνουν την εμβέλεια της πολιτικής και στρατιωτικής τους δύναμης. Ηδη μέλη της Αλ Κάιντα κατέλαβαν σχεδόν το νομό Αμπιάν και κατέσχεσαν πολύτιμο στρατιωτικό υλικό από το εργαστάσιο πυρομαχικών στην περιοχή Χάνφαρ κοντά στην πόλη Τζαάρ. Η Αλ Κάιντα της Υεμένης γνωρίζει ότι ο Αλί Σάλεχ σκοπίμως αφήνει το χάος να μεγαλώνει στη χώρα, ελπίζοντας πως μόνο έτσι μπορεί να αναγκάσει τις ΗΠΑ να παρέμβουν υπέρ του. Οι ΗΠΑ, από την άλλη γνωρίζουν ότι στη φάση αυτή οποιαδήποτε ανοιχτή στήριξη προς το Αλί Σάλεχ επιταχύνει τη διαδικασία ανατροπής του, πριν τελειώσουν την επεξεργασία πολιτικής λύσης.
http://www.enet.gr/

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Ένατης Λεγεώνας



Ένας από τους πιο διάσημους γρίφους της ιστορίας αποτελεί η εξαφάνιση της Ένατης Λεγεώνας, που χάθηκε στην ομίχλη της Βρετανίας στη ρωμαϊκή εποχή.

Την ιστορία αυτή των πέντε χιλιάδων επίλεκτων στρατιωτών της Ρώμης έφερε ξανά στο προσκήνιο μια ταινία, η οποία βασίζεται στο διάσημο μύθο της ρωμαϊκής Βρετανίας.
Ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Bournemouth, ο Miles Russell, δίνει τη δική του εκδοχή.
Σύμφωνα με αυτόν, οι επίλεκτοι στρατιώτες έπεσαν θύματα μιας βάρβαρης ενέδρας. Μάλιστα, συνδέει την εξέλιξη της ενέδρας με τη χάραξη των συνόρων μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας.
Η Ένατη Λεγεώνα ξεκίνησε το ταξίδι της προς το βορρά για να καταπνίξει μια εξέγερση. Ήταν οι άρτια εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι στρατιώτες εναντίον μιας ομάδας άτακτων Βρετανών πολεμιστών.
Η άποψη ότι αυτοί οι κατατρεγμένοι πολεμιστές κατάφεραν να εξαφανίσουν τη λεγεώνα, στήνοντας μια επιτυχημένη ενέδρα, περνάει θετικά στο συλλογικό ασυνείδητο τόσο των Άγγλων όσο και των Σκωτσέζων, καθώς πρόκειται για μια αντίστοιχη περίπτωση μάχης «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ».
Για τους Σκωτσέζους μάλιστα μια ενδεχόμενη σφαγή της Ένατης Λεγεώνας αποτελεί μια ακόμα σελίδα θριάμβου στην ιστορία τους για την απόκτηση εθνικής ταυτότητας, ακόμα και ως συνέχεια της παράδοσης του Braveheart, μιας δηλαδή ιστορίας αντίστασης και μάχης για την ελευθερία κατά ενός πανίσχυρου εχθρού.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, το τελευταίο ίχνος των λεγεωνάριων εντοπίζεται στο York, όπου σε μια ρωμαϊκή επιγραφή αναγράφεται ότι η Ένατη Λεγεώνα επισκεύασε ένα πέτρινο φρούριο, το 108 μ.Χ.



Εκείνη την εποχή, κατά την οποία αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Αδριανός, βίαιες εξεγέρσεις ξεσπούσαν στο έδαφος της Βρετανίας και κατά τα φαινόμενα η Ένατη Λεγεώνα έφερε την ευθύνη για την κατάπνιξή τους.
Μετά την εξαφάνισή της σε κάποια θανατηφόρα ενέδρα, ο Αδριανός θορυβήθηκε από το χαμό του επίλεκτου σώματος. Αφού επισκέφθηκε τη Βρετανία, κατάλαβε ότι μόνο ένα τείχος μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη νήσο.
Το τείχος του Αδριανού χτίστηκε για να κρατά μακριά τους εισβολείς από τις ρωμαϊκές κτήσεις, καθώς η εξαφάνιση της λεγεώνας σήμαινε ότι κανένα άλλο στρατιωτικό σώμα δεν θα τα κατάφερνε στις ομιχλώδεις βόρειες περιοχές.
Η κληρονομιά της Ένατης Λεγεώνας, λοιπόν, πέραν του μύθου, είναι και η χάραξη ενός μόνιμου συνόρου, που διαιρεί τη Βρετανία και είχε τη δική του συμβολή στη διαμάχη των βασιλείων της Αγγλίας και της Σκωτίας.
newsbomb.gr

Συναγερμός για την σωτηρία της Φουκουσίμα και της ανθρωπότητας


Από τον Jacques Attali

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει γρήγορα για να αποφευχθεί η διάχυση σε τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών υλικών από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Η ώρα είναι πολύ σοβαρή.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε  ένα σενάριο που αφορά την μεσοπρόθεσμη ακεραιότητα της ανθρωπότητας.

Αν οι δεξαμενές ή οι πισίνες αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου υλικού από τους αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα ρευστοποιηθούν υπό την επίδραση της θερμότητας, ή διαρρεύσουν λόγω  έκρηξης ή σεισμικής δόνησης, θα απελευθερωθούν είτε σε υγρά είτε σε αέρια μορφή στον αέρα και στη θάλασσα, τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών υλικών, αναφορικά δε με τον τρίτο αντιδραστήρα, σημαντικές ποσότητες πλουτωνίου.
Σ αυτή τη περίπτωση, η μόλυνση θα καταστήσει ένα  μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, μη  κατοικήσιμο και δεν αποκλείεται να μολύνει ολόκληρο τον πλανήτη.

Και όλα αυτά επειδή οι ιαπωνικές πυρηνικές αρχές, για καθαρούς λόγους κερδοφορίας, έκτισαν το εργοστάσιο εκεί που δεν έπρεπε και είχαν αρνηθεί να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που τους είχαν προταθεί.

Από την αρχή της καταστροφής, οι ίδιες αυτές αρχές έχουν συσσωρεύσει σφάλματα το ένα πάνω στο άλλο, αφήνοντας για μέρες τους αντιδραστήρες χωρίς ψύξη, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα συστήματα προστασίας.
Με κρυψίνοες πρακτικές  απέκρυψαν αυτά που γνώριζαν απορρίπτοντας για πολύ καιρό τη διεθνή βοήθεια, εμποδίζοντας κατ αυτόν τον τρόπο μια κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λόγω μιας δήθεν υπερηφάνειας, οι εν λόγω αρχές έθεσαν αρχικά σε κίνδυνο τον υπέροχο ιαπωνικό λαό, με ανεπαρκή πληροφόρηση, ιδίως δε τους εργαζομένους, και μάλιστα  χαμηλόμισθους εργαζόμενους που χρησιμοποίησαν σε άκρως επικίνδυνες αποστολές, για τις οποίες δεν είχαν εκπαιδευτεί .

Τώρα, για να μην παραδεχθούν ότι είπαν ψέματα, οι ίδιοι αυτοί αξιωματούχοι αρνούνται τη συνεργασία ξένων εμπειρογνωμόνων και θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη.

Και  ενώ η  «διεθνής κοινότητα», αγανακτεί με την παραμικρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορεί (ευτυχώς) να αντιδρά τόσο γρήγορα, στην προκειμένη περίπτωση παραμένει εντελώς αδρανής: ρωτάμε ευγενικά τους Ιάπωνες αξιωματούχους τι κάνουν, χωρίς να  επιμένουμε όταν αυτοί αρνούνται τη βοήθειά μας.

«Εκκενώνουμε τους υπηκόους μας, προβαίνουμε σε καταπραϋντικές δηλώσεις, για να μην πανικοβάλουμε τους ανθρώπους. Για να σώσουμε την πυρηνική βιομηχανία. Για να κοιμόμαστε ήσυχα για λίγες ακόμη μέρες».

Όλα αυτά είναι παράλογα.

Η πυρηνική βιομηχανία δεν θα μπορέσει ενδεχομένως να σωθεί παρά μόνο εάν αυτή η καταστροφή τεθεί υπό έλεγχο όσο γίνεται γρηγορότερα.

Πρέπει λοιπόν να συσταθεί επειγόντως μια παγκόσμια κοινοπραξία όλων των ειδικών.  Πρέπει οι Ιάπωνες φίλοι μας να δεχτούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τους  καλύτερους διαχειριστές του κόσμου για τις μετά-ατυχήματος καταστάσεις.

Θα είναι εξάλλου, ο μόνος τρόπος για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το εργοστάσιο.

Χωρίς να περιμένουμε τα συμπεράσματα αυτών των ειδικών, είναι αναγκαίο, ήδη από τώρα, να αποσταλούν αεροπορικώς όσα ελικόπτερα, πυροσβεστικές μάνικες,  ρομπότ και  μπετονιέρες απαιτούνται για να  βάλουν τέλος σε αυτή την καταστροφή.

Δεν υπάρχει πια χρόνος για την αμφισβήτηση του δικαιώματος ή της υποχρέωσης παρέμβασης.

Αλλά μόνο για δράση.
http://thiseas-labyrinth.blogspot.com/2011/04/blog-post_8452.html

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΟΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ; - ΣΦΑΓΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;

free_dees1Περίεργα και δύσκολα πράγματα αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις.
Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, θα είμαστε  στο εξής όλοι , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Μόνο όσοι  θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.
Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η....
αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του .
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί,μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.
Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί.
Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;
Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους. Ποιός θα μιλάει για αυτούς;
Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό που γεννιέται θα πρέπει να δίνει δείγμα DNA που θα περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο που θα το συνοδεύει μέσω της κάρτας του πολίτη σε όλη του τη ζωή. Έτσι αν σκοτωθεί ή πεθάνει άτομο κάτω των 18, το σώμα του θα πρέπει να παραδίδεται στις "αρμόδιες αρχές", όπου και θα αφαιρούνται τα όργανά του και θα μπαίνουν σε κατάψυξη.
Θα χρησιμοποιούνται όλα τα  όργανα στην Ελλάδα; ή θα κατάσχονται από το ΔΝΤ σαν περιουσία του ελληνικού κράτους;
Αφού όλα τα ανήλικα παιδιά θα θεωρούνται δότες και τα στοιχεία τους αναγκαστικά θα υπάρχουν σε κάποιο αρχείο, ποιός εξασφαλίζει το ότι κάποιοι κύκλοι δεν θα σκοτώνουν, για να πάρουν αυτοδικαίως τα όργανα των ανυπεράσπιστων απέναντι στο νόμο παιδιών; Είναι ανθρώπινο και λογικό να θέλει κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με δωρεά οργάνων, το υποχρεωτικό και το χουντικό και το "είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιος σου το ανταλλακτικό" όμως είναι κάτι το σιχαμερό.
Ανταλλακτικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες;
Στο προσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρές ρυθμίσεις του, προβλέπουν ακόμη και φυλάκιση  δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.
Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα - νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.
Συμπέρασμα από τα πρώτα που καταλάβαμε.
Θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστοκυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου.
Σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος.
Θα μπορούν δηλαδή να πάρουν, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, πνευμόνια, καρδιά, επινεφρίδια, όλα δηλαδή τα όργανα, οστά, μυελό των οστών , μάτια, δέρμα κτλ.
ΣΦΑΓΕΊΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;
Θέλουμε να δούμε τις αντιδράσεις όλων αυτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ίδωμεν
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/04/18.html

Ο επόμενος στόχος του ΔΝΤ είναι οι υδάτινοι πόροι της Ελλάδας;


Παζαρεύουν κούρεμα χρέους με πώληση δικτύων νερού
Ατυπος παγκόσμιος οικονομικός και κοινωνικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση, με τη μορφή της ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων.Με τον τρόπο αυτόν το νερό και ιδιαίτερα το πόσιμο μετατρέπεται σε πηγή κέρδους για τις πολυεθνικές, με την τιμή του να υπόκειται στους κανόνες της αγοράς. Ο «τζίρος» της βιομηχανίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κυμαίνεται στο 1,5 τρισ. δολάρια ετησίως.

Το τίμημα το αναλαμβάνει τελικά ο καταναλωτής, ενώ παραδείγματα όπως εκείνο της Βρετανίας ή ακόμη και της Γκάνας αποδεικνύουν ότι η άνοδος της τιμής είναι σταθερή και δεδομένη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους όρους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του χρέους των «υπερχρεωμένων χωρών» είναι ακριβώς η ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών που διαχειρίζονται τις πηγές και τα δίκτυα ύδρευσης στις μεγάλες πόλεις.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έθεσε ως προϋπόθεση την ιδιωτικοποίηση του δικτύου ύδρευσης στη Βολιβία, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης κατά 600 εκατ. δολάρια του χρέους της χώρας.

Η δε Αργεντινή υπέκυψε σε πιέσεις για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ύδρευσης στο Μπουένος Αϊρες, καθώς παρουσιάστηκε ως η μαγική ράβδος που θα έβγαζε τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Αλλά ακόμη και στην Ευρώπη και κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων είναι ένα στοιχείο της οικονομίας της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιδιωτικοποίηση του δικτύου ύδρευσης, και κατ' επέκταση η πώληση των πηγών αυτή την περίοδο, αποτελεί σημείο τριβής και αντικείμενο δημόσιου διαλόγου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το γαλλο-γερμανικό κανάλι Arte, αν και η συγκεκριμένη χώρα θεωρείται «τυχερή» λόγω της ποσότητας αλλά και της ποιότητας των υδάτων της, αντιμετωπίζει σήμερα εξαιτίας της υπεράντλησης και της κατάχρησης κοινά προβλήματα με τις υπόλοιπες τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες.

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων ανέκαθεν υπήρξε αρμοδιότητα των δήμων.

Υπό την πίεση όμως της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με τη συγκατάθεση των έως τώρα κυβερνήσεων, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων ύδρευσης.

Παρόντες εξ αρχής ήταν οι ενεργειακοί όμιλοι RWE, Vattenfall, EnBW Energie Baden-Wuerttemberg, Ε. ΟΝ και Veolia.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ διευκολύνει την πρόσβαση των ιδιωτών στη διαχείριση των πηγών και των ποταμών.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2011, οι κάτοικοι του Βερολίνου με δημοψήφισμα απαίτησαν οι συμβάσεις που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις της διαχείρισης των υδάτων, και που μέχρι σήμερα κρατούνταν μυστικές, να κοινοποιούνται στους άμεσα εμπλεκομένους.

Θέμα με επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού, με την πολυεθνική Nestle να θέλει να παίξει καθοριστικό ρόλο και με την κυβέρνηση Ερντογάν να έχει εντάξει αυτόν τον τομέα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τίθεται και στην Τουρκία.

Ενδεικτικό του σκεπτικισμού γύρω από αυτό το θέμα είναι το άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Zaman (27.03.11) της καθηγήτριας Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, Γκάγε Γιλμάζ, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πως η όποια ιδιωτικοποίηση αναφορικά με το νερό στην Τουρκία θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του πληθυσμού.

Πώληση αλά τούρκα

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, οι προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, όπως εμφανίζονται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, περιείχαν μέτρα τα οποία προέβλεπαν την πώληση ποταμών και λιμνών σε ιδιώτες.

Με νόμο, ο οποίος βρήκε αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν τις νεοφιλελεύθερες τάσεις της κυβέρνησης αλλά και την κοινή γνώμη, θα επιτρεπόταν σε επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές για την υπογραφή με το κράτος συμβάσεων παραχώρησης για τη διαχείριση για 49 χρόνια των υδάτινων πόρων και δη του πόσιμου νερού και την εξαγορά των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας της χώρας.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_5073.html

Μαϊμού προϊόντα και Μαϊμού νομίσματα Ευρώ από τους μαϊμουδιάρηδες φύσει απατεώνες Δρακονιανούς Κινέζους με σκοπό την οικονομική εισβολή στη Δύση


Από στοιχεία που μας έστειλε συνεργάτης μας.

Στο εξώφυλλο της πρωταπριλιάτικης καθημερινής του 2011(σήμερα), αναφέρεται πως ανακαλύφθηκε κύκλωμα με έδρα την ...Κίνα το οποίο διοχέτευε μέσω αεροσυνοδών της εταιρίας Lufthansa αλλά και στελεχών της Bundesbank, ανακατασκευασμένα νομίσματα του ενός και δύο ευρώ τα οποία τροποποιούντο στην ...Κίνα....

Διασταύρωσα την πληροφορία ώστε να εξακριβώσω πως δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και παραθέτω σύνδεσμο για το θέμα αυτό καθώς και το απόσπασμα από εξώφυλλο καθημερινής, αλλά και ένα ενδιαφέρον στοιχείο:
http://www.thelocal.de/society/20110331-34083.html
http://www.whatsonxiamen.com/news14377.html
Counterfeit cigarettes from China cost EU10bn euros a year in tax revenue(!!!)
Μόνο τα λαθραία τσιγάρα από Κίνα κοστίζουν σε διαφυγόντες φόρους 10 δις(!!!!) ευρώ/έτος στην Ε.Ε.

Κατά τα άλλα, επιζητούνε οι πανηλίθιοι πολιτικοί αχυράνθρωποι ...συνεργασίες εμπορικών συναλλαγών με τους Κινέζους μαϊμουδιάρηδες με ζέση μάλιστα μη χάσουνε το κελεπούρι.

Και πώς αντιδρά η ...Ε.Ε. απέναντι στα λαθραία εκ Σιν, μαϊμού προϊόντα του αισχίστου είδους;

Με ...συστάσεις.... καλέ μην τα μαλώνετε και θυμώσουν...

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11155110
EU presses China over fake goods

The EU Commissioner for Taxation and Customs, Algirdas Semeta, is in Shanghai to discuss customs co-operation with Chinese officials.
He described China as "the main source of counterfeit cigarettes in the EU".
Most fake or pirated goods seized in the EU last year were Chinese.
The European Commission says goods from China accounted for 64% of the seizures. Besides cigarettes, the main items were fake labels, clothing and accessories, shoes, toys and blank CDs and DVDs.

και η σχιζοφρένεια συνεχίζεται... ενώ διαβάζουμε πως τα λαθραία από Σιν ανέρχονται στο 70% κοντά επί συνόλου μαϊμούδων, ακριβώς στη συνέχεια διαβάζουμε το εξής απίστευτο:
China is the EU's second biggest trading partner after the US and EU-China trade totalled some 300bn euros last year.

Παρότι λοιπόν οι καλοί μας φίλοι του Σιν Σιον αποστάτη μας φλομώνουν στην απάτη, εμείς ως καλοί πάρτνερς τους χτυπάμε φιλικά στην πλάτη και τους λέμε "δεν πειράζει ρε αδερφέ" άλλωστε ως είλωτες και επαίτες και γλείφτες τί να σας πούμε; Αφού μαζί εμπορευόμαστε με την τέχνη του ...ωραίου σιωνιστικού εμπορίου (maritime law, commerce, merc(ury)chant, σάιλοκς) γύρω στα 300 δις ευρώ για προϊόντα της αισχίστης ποιότητος τα οποία βέβαια ως απάνθρωπα υβρίδια βάζετε τα παιδιά σας να τα ράβουν και να τα βάφουν χωρίς έλεος 18 ώρες την ημέρα.

(σημ.ιστολογίου: Βάζουν επίσης και πολιτικούς κρατούμενους σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας να εργάζονται 18 ώρες τη μέρα κάτω από το μαστίγιο για να παράγουν προϊόντα σκλαβιάς με αντάλλαγμα μια κούπα ρύζι. Διότι τα απάνθρωπα βιορομπότ οι Κινέζοι δεν δείχνουν ούτε έλεος ούτε σεβασμό ακόμα και στη δική τους φυλή προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, ήτοι την παγκόσμια κυριαρχία. Έλληνες τώρα γνωρίζετε, προσπαθείστε να μην αγοράζετε Κινεζικά άθλια προϊοντα ώστε να μην έχετε μερίδιο συνενοχής σε αυτό το έγκλημα. http://english.epochtimes.com/news/4-3-24/20545.html , http://en.wikipedia.org/wiki/Laogai , http://www.google.gr/images?q=Laogai+camps)

Αριστούργημα!
Θαύμα, θαύμα αναφωνούν οι πιστοί εν τω θεώ υμών, αμήν Γιεχώβα, ΞΕ-ΚΙΝΑ αναφωνεί ο επί πλανήτη εκπρόσωπός τους αξιότιμος κύριος καρατζαφέρης ενώ ο σύζυγος της κυρίας Μητσοτάκη Θεοδώρας Κούβελος Ισίδωρος, συνεχίζει τις μπίζνες με την cosco.... με τις ευλογίες του ...σοσιαλιστικού(μάο τσε τουνγκ) και ....δημοκρατικού και ...αξιέπαινου πασοκ.

Πάντα τέτοια.
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/04/blog-post_1496.html

Μήνυμα του Fulford προς ανθρωπότητα και ΝΤΠ

Ο Φούλφορντ ξαναβγαίνει με μήνυμα (αφύπνισης) προς ανθρωπότητα και (προειδοποιησης) προς Νέα Τάξη Πραγμάτων. O λόγος που το ανέβασα, είναι οι ισχυρισμοί του ότι το τσουνάμι το προκάλεσαν αυτοί...
Αυτό που σίγουρα δε με κάλυψε από το "διάγγελμά" του ήταν το ότι αυτά τα λαμόγια "θα συγχωρεθούν" όπως είπε. Τι θα πει "θα συγχωρεθούν" ; Δεν πρέπει να τιμωρηθούν και δη παραδειγματικά με τις αυστηρότερες των ποινών; Μιλαμε για γενοκτόνους-μαζικούς δολοφόνους. Οσοι είναι στη φυλακή ανά τον κόσμο, έχουν δικαστεί και συχνά με τις αυστηρότερες των ποινών για πολύ...πολύ λιγότερα...
Τα υπόλοιπα που έθεσε, τα αφήνω στην κρίση σας.
 
 
http://katohika.blogspot.com/2011/03/fulford.html






Βίντεο πού σοκάρει





mavroseolous.blogspot.

Ρώσοι Επιστήμονες έχουν κατασκευάσει υπόγειο καταφύγιο! Τι παραπάνω ξέρουν από εμάς;

Ρώσοι Πυρηνικοί Επιστήμονες που έχουν ρυπανθεί από το Τσερνόμπιλ και ζουν στη Γαύδο έχουν κατασκευάσει υπόγειο καταφύγιο! Τι παραπάνω ξέρουν από εμάς; ΒΙΝΤΕΟ 

 

 


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/03/blog-post_1873.html

Παράξενος ήχος ακούγεται σε όλη την γη!!

Οι αναφορές έρχονται απο σχεδόν όλο τον κόσμο San Diego, LA, West VA, Florida, New York/New Jersey, Canada, UK,,Το πρώτο βίντεο που θα δείτε είναι από το Ohio River και το δεύτερο απο την Florida:

There have been reportings of strange noises from numerous individuals not related to each other across the United States. The noise is a low frequency rumble, almost like a rocket taking off, but continuous in fashion. These seem to lie along the New Madrid Fault Zone.First map is a location of the reported sounds, source with photo.Its relation to the Appalachia mountains in the second photo.
This is the video shot in Florida of the sound-
http://us-government.newsvine.com







http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://hellasxg.blogspot.com/

Earthing (γείωση) - ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της φύσης.


Earthing (γείωση) - ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της φύσης.

 
Ο όρος «γείωση» αναφέρεται στην ανακάλυψη των σημαντικών πλεονεκτημάτων για την υγεία που προέρχονται από την επαφή-σύνδεση με την φυσική ηλεκτρική ενέργεια της επιφάνειας της Γης. Η επαφή αυτή επιτυγχάνεται είτε περπατώντας απλώς με γυμνά πόδια στο έδαφος είτε ερχόμενοι σε επαφή με ειδικές συσκευές-αγωγούς που μας μεταφέρουν την ενέργεια από το έδαφος ενώ εμείς καθόμαστε, δουλεύουμε ή κοιμόμαστε.

Άρθρο του Martin Zucker ενός εκ των συγγραφέων του ομώνυμου βιβλίου
(Μετάφραση Παντελής Χατζησινάκης)

Οι άνθρωποι στο παρελθόν είχαν μια ιδιαίτερη αγάπη για το χώμα και τη Γη και καθήμενοι στο έδαφος αισθάνονταν πως έρχονται σε επαφή με μια ζωοδότρια δύναμη. Ήταν καλό για το δέρμα τους να αγγίζει τη ιερή Γη και γι' αυτό έβγαζαν τα παπούτσια τους για να περπατήσουν με τα γυμνά τους πόδια πάνω της. Η επαφή με Γη ήταν για αυτούς καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική.
Ota Kte (Luther Standing Bear)
Lakota Sioux writer, educator, and tribal leader

Καθ' όλη την εξέλιξη τους οι άνθρωποι περπατούσαν ξυπόλυτοι και κοιμόντουσαν στο έδαφος, λαμβάνοντας από τη Γη μια φυσική και ήπια ηλεκτρική ενέργεια. Είναι σίγουρο ότι κι εσείς οι ίδιοι την έχετε αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή σας. Ίσως στις διακοπές σας καθώς περπατούσατε με γυμνά πόδια στην αμμουδιά, αισθανθήκατε ένα γλυκό μούδιασμα ή μια ζεστασιά στα πόδια σας. Μια αίσθηση ευεξίας. Αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι η ενέργεια του εδάφους που διεπερνά το σώμα, είναι το αποτέλεσμα της επαφής του σώματός σας που ως καλός αγωγός, έρχεται σε επαφή με τη Γη, δημιουργώντας ένα είδος ηλεκτρικού κυκλώματος.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής διαρκώς απομακρύνει τους ανθρώπους από αυτή τη ροή ενέργειας στο σώμα τους. Φοράμε παπούτσια με λαστιχένιους ή πλαστικούς πάτους που μπλοκάρουν την αγωγιμότητα και βέβαια δεν κοιμόμαστε πια στο έδαφος όπως στο παρελθόν.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν τώρα πως αυτή η ενέργεια δημιουργεί μια ξεχωριστή και ευχάριστη αλλαγή στην φυσιολογία. Προάγει την υγεία, την ζωτικότητα, προσφέρει καλύτερο ύπνο, εναρμονίζει και σταθεροποιεί τους βασικούς βιολογικούς ρυθμούς του σώματος, περιορίζει (και συχνά εξαφανίζει) χρόνιες φλεγμονές και ανακουφίζει από πόνους. Η αποσύνδεση από αυτή τη φυσική πηγή ενέργειας που βρίσκεται κάτω απ' τα πόδια μας, ενδέχεται να είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας πίσω από την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων των χρόνιων ασθενειών τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικότερα των φλεγμοδών νοσημάτων. (Νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα, ψωρίαση, πολλαπλή σκλήρυνση κλπ)

Αυτές οι αποκαλύψεις είναι το κεντρικό θέμα του νέου βιβλίου Earthing (Γείωση) που είχα την τύχη να γράψω. Οι συνεργάτες συγγραφείς είναι ο γνωστός καρδιολόγος Stephen Sinatra, MD και ο Clint Ober, ένας εκπληκτικός ερευνητής που ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα για την υγεία μας, από την επανασύνδεσή μας με τη Γη.

Εικόνα 1 Οι παραπάνω φωτογραφίες αίματος σε dark field μικροσκόπιο είναι από τρεις ασθενείς στο ιατρείο του Dr Sinatra πριν (αριστερά) και μετά από γείωση 40 λεπτών (δεξιά). Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά την αραίωση και αποσύνδεση των κυττάρων του αίματος.

Ο Dr Sinatra την περιγράφει ως την πλέον συναρπαστική ανακάλυψη στο χώρο της υγείας που αντιμετώπισε στα τριάντα χρόνια της καριέρας του. Τη θεωρεί ως μια απλή, πρακτική, αποτελεσματική και σαφώς οικονομικότερη μέθοδο ανιτμετώπισης κοινών ασθενειών που θα κάνει τους ανθρώπους υγειέστερους. Ειδικότερα στον τομέα του, πιστεύει πως θα βελτιώσει σημαντικά προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας, αρτηριακής πίεσης, θρομβώσεων και κυκλοφορικών προβλημάτων και θα αυξήσει την ενέργεια των κυττάρων του αίματος. Πηγή έμπνευσής του ήταν ένα απλό πείραμα που έκανε χρησιμοποιώντας dark field μικροσκόπιο, που έδειξε θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά των κυττάρων του αίματος μετά από μόλις 40 λεπτά γείωσης. Οι αλλαγές φαίνονται καθαρά (εικ. 1)

Εικόνα 1 Οι παραπάνω φωτογραφίες αίματος σε dark field μικροσκόπιο είναι από τρεις ασθενείς στο ιατρείο του Dr Sinatra πριν (αριστερά) και μετά από γείωση 40 λεπτών (δεξιά). Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά την αραίωση και αποσύνδεση των κυττάρων του αίματος.

Ο Dr Sinatra την περιγράφει ως την πλέον συναρπαστική ανακάλυψη στο χώρο της υγείας που αντιμετώπισε στα τριάντα χρόνια της καριέρας του. Τη θεωρεί ως μια απλή, πρακτική, αποτελεσματική και σαφώς οικονομικότερη μέθοδο ανιτμετώπισης κοινών ασθενειών που θα κάνει τους ανθρώπους υγειέστερους. Ειδικότερα στον τομέα του, πιστεύει πως θα βελτιώσει σημαντικά προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας, αρτηριακής πίεσης, θρομβώσεων και κυκλοφορικών προβλημάτων και θα αυξήσει την ενέργεια των κυττάρων του αίματος. Πηγή έμπνευσής του ήταν ένα απλό πείραμα που έκανε χρησιμοποιώντας dark field μικροσκόπιο, που έδειξε θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά των κυττάρων του αίματος μετά από μόλις 40 λεπτά γείωσης. Οι αλλαγές φαίνονται καθαρά (εικ. 1)

Παρακάτω παρατίθενται μερικά βασικά σημεία του βιβλίου:

. Ο όρος «γείωση» αναφέρεται στην ανακάλυψη των σημαντικών πλεονεκτημάτων για την υγεία που προέρχονται από την επαφή-σύνδεση με την φυσική ηλεκτρική ενέργεια της επιφάνειας της Γης. Η επαφή αυτή επιτυγχάνεται είτε περπατώντας απλώς με γυμνά πόδια στο έδαφος είτε ερχόμενοι σε επαφή με ειδικές συσκευές-αγωγούς που μας μεταφέρουν την ενέργεια από το έδαφος ενώ εμείς καθόμαστε, δουλεύουμε ή κοιμόμαστε.

. Αυτές οι συσκευές «εσωτερικού χώρου» είναι συνδεδεμένες μέσω καλωδίου με μια σωστά γειωμένη πρίζα στο σπίτι, στο γραφείο κλπ ή με μια κατάλληλα γειωμένη μεταλλική ράβδο έξω. Οι συσκευές που διατίθονται για τη γείωση είναι ειδικά βαμβακερά σεντόνια και μαξιλάρια που επιτρέπουν να κοιμάσαι «γειωμένος» στο κρεβάτι σου, μαξιλάρια για την καρέκλα του γραφείου ή το πάτωμα που επιτρέπουν να δουλέυεις ή να χαλαρώνεις «γειωμένος» καθώς και ταινίες Velcro, συνδεδεμένες με γείωση, που τοποθετούνται στο σώμα σε συγκεκριμένα σημεία πόνου και φλεγμονών. Οι ταινίες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στις έρευνες για τη Γείωση και έχουν εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

. Εκατοντάδες άνθρωποι - ενήλικες και παιδιά- έχουν επωφεληθεί από αυτές τις συσκευές για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι εμπειρίες τους, όπως καταγράφονται στο βιβλίο, είναι εντυπωσιακές. Ποδηλατικές ομάδες στο Tour De France χρησιμοποίησαν υπνόσακους με γείωση και είδαν, εντυπωσιακά γρηγορότερη από το συνηθισμένο, ανάρρωση από τραυματισμούς και σωματική εξάντληση.

Όλοι ζούμε και λειτουργούμε σε έναν ηλεκτρικό πλανήτη και ο καθένας μας είναι ένα σύνολο δυναμικών ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Μέσα στο πολύπλοκο σώμα μας, τρισεκατομμύρια κύτταρα λαμβάνουν και μεταδίδουν ενέργεια στα πλαίσια των καθορισμένων βιοχημικών λειτουργιών τους. Η τροφοδοσία των θρεπτικών στοιχείων και του νερού στα κύτταρα ρυθμίζεται από ηλεκτρικά πεδία και κάθε τύπος κυττάρου έχει ένα φάσμα συχνοτήτων στο οποίο λειτουργεί. Η καρδιά, ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες και το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι έξοχα παραδείγματα ηλεκτρικών υποσυστημάτων που λειτουργούν μέσα στο βιοηλεκτρικό σώμα μας. Η αλήθεια είναι πως όλες μας οι κινήσεις, συμπεριφορές και πράξεις ενεργοποιούνται με ηλεκτρισμό. Η έρευνα για την Γείωση δείχνει πως η σύνδεση με τη Γη ενεργοποιεί την άμεση αλλαγή των λειτουργιών του σώματος με βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, του νευρικού και ανοσοποπιητικού συστήματος καθώς και της λειτουγίας των μυών.

. Όλα τα ηλεκτρικά συστήματα και συσκευές είναι γειωμένες, δηλαδή είναι ισοσταθμισμένες από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Χωρίς γείωση, οι συσκευές δεν θα λειτουργούσαν σωστά. Παρομοίως, όταν είναι σε επαφή με τη Γη, το σώμα λαμβάνει ένα ηλεκτρικό σήμα που ομαλοποιεί και ισοσταθμίζει τα πολλαπλά βιολογικά του συστήματα και μηχανισμούς. Το σήμα αυτό επίσης φαίνεται να είναι πηγή αρνητικά φορτισμένων ελεύθερων ηλεκτρονίων που υπάρχουν σε απεριόριστη ποσότητας στην επιφάνεια της Γης. Το στοιχείο που μελέτησαν οι επιστήμονες στην έρευνα για τη γείωση, είναι πως η μεταφορά αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων στο σώμα φαίνεται να εξουδετερώνει τα θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια των ελεύθερων ριζών τα οποία μετά από χρόνια φλεγμονώδη δραστηριότητα οδηγούν σε πολλές κοινές ασθενείες. Θεωρούμε πως το καλύτερο αντιφλεγμονώδες πάνω στον πλανήτη, είναι ο ίδιος ο πλανήτης! Περαιτέρω πιστεύουμε πως μια καταστρεπτική χρόνια φλεγμονή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας αρνητικών ηλεκτρονίων, η οποία αποκαθίσταται με την επαφή μας με την αστείρευτη δεξαμενή ελεύθερων ηλεκτρονίων της Γης.

Όπως το φως του ήλιου μας προσφέρει την βιταμίνη D, η Γη μας προσφέρει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ονομάζεται βιταμίνη G (Ground=έδαφος). Τον θεωρούμε ως έναν αγνοημένο παράγοντα πρόκλησης της νόσου, ένα στοιχείο που λείπει. Ο Gary Schwartz, PhD, καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δείχνει ότι η Γείωση μπορεί να είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας όσο το φως του ήλιου, ο αέρας, το νερά και τα θρεπτικά συστατικά.

Η συναρπαστική ανακάλυψη της Γείωσης

Σε όλη την ιστορία, διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο τίμησαν τη σύνδεση με την Γη και περιέγραψαν την ενέργειά της με διάφορους τρόπους. Σε καποιους από εσάς μπορεί να είναι γνωστή ως Qi στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και Prana στην Αγιουρβέδα.

Μέχρι τώρα, τα σημαντικά οφέλη αυτής της ενέργειας για την υγεία έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό άγνωστα. Χάρη στην περιέργεια και την επιμονή του Clinton Ober, ενός πρωτοπόρου του κλάδου της καλωδιακής τηλεόρασης, τα οφέλη αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Ο Ober ήταν επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας εγκαταστάσεων συστημάτων καλωδιακής τηλεόρασης στην Αμερική. Το 1993, σε ηλικία 49 ετών και στο απόγειο της καριέρας του, αρρώστησε βαριά όταν ένα απόστημα σχεδόν κατέστρεψε το συκώτι του. Όταν ανέκτησε την υγεία του αποφάσισε να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και να ψάξει για έναν ανώτερο σκοπό στη ζωή του. Ταξίδεψε σε όλες τις ΗΠΑ για τέσσερα χρόνια ψάχνοντας όπως έλεγε ο ίδιος «για την αποστολή του». Μια μέρα στη Σεντόνα της Αριζόνα, καθισμένος σε ένα παγκάκι στο πάρκο, βλέποντας τους περαστικούς να πηγαινοέρχονται, παρατήρησε πως όλοι φορούσαν παπούτσια με συνθετική σόλα. Αναρωτήθηκε αν τα συγκεκριμένα παπούτσια που αντκατέστησαν τα δερμάτινα από το 1960 και μετά, μπορεί να είχαν κάποια επίδραση στην υγεία. Συνειδητοποίησε πως ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι περαστικοί ήταν «μονωμένοι» από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Η σκέψη του πήγε πίσω, στα χρόνια που δούλευε στην καλωδιακή τηλεοραση. Πριν την καλωδιακή τηλεόραση, η εικόνα της τηλεόρασης συχνά χάλαγε λόγω κηλίδων, «χιονών» ή από παράσιτα που προκαλούνταν από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Στην καλωδιακή εποχή, τα συστήματα σε κάθε σπίτι ήταν γειωμένα και θωρακισμένα και η μετάδοση του σήματος γίνεται μέσω καλωδίου ώστε να αποτρέπονται παρεμβολές εξωτερικών σημάτων. Το καλώδιο αποτελείται από ένα εσωτερικό αγωγό χαλκού, ένα στρώμα μόνωσης και το εξωτερικό κάλυμμα. Αυτό το κάλυμμα είναι συνδεδεμένο στη Γη,σε μια ράβδο γείωσης. Αυτή είναι η βασική αρχή της γείωσης, της σύνδεσης δηλαδή των ηλεκτρικών συστημάτων των σπιτιών και κάθε κτιρίου με το ενεργειακό πεδίο της Γης, με σκοπό την σταθερότητα και την προστασία από τα ελεύθερα ηλεκτρικά φορτία.

Ο Ober αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε άραγε αυτή η ενέργεια να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) του περιβάλλοντος που πολλοί θεωρούν ύπουλα και επικίνδυνα για την υγεία; Θα μπορούσε να παράσχει σταθερότητα στο σώμα; Ήξερε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι καλός αγωγός του ρεύματος. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει ένα απλό πείραμα στον εαυτό του. Τοποθέτησε ένα μεταλλικό πλέγμα πάνω στο κρεβάτι του. Συνέδεσε πάνω στο πλέγμα ένα καλώδιο με κλιπ και έριξε το καλώδιο έξω από το παράθυρο όπου το συνέδεσε σε μια ράβδο γειωμένη στο έδαφος. Στη συνέχεια ξάπλωσε πάνω στο πλέγμα μετρώντας την τάση στο σώμα του. Τότε βρήκε πως όσο ήταν «γειωμένος» πάνω στο πλέγμα, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είχαν εξαφανιστεί και η τάση του σώματός του ήταν κοντά στο μηδέν. Χωρίς να το καταλάβει αποκοιμήθηκε και ξύπνησε το επόμενο πρωΐ. Είχε κοιμηθεί για πρώτη φορά χωρίς παυσίπονα μετά από πολλά χρόνια που ταλαιπωρείτο από ανυπόφορους πόνους και αϋπνίες.

Επανέλαβε το πείραμα κάθε νύχτα για μια εβδομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και επιπλέον οι πόνοι του μειώθηκαν σημαντικά. Αποφάσισε να μιλήσει στους φίλους του για το πείραμά του και τότε αυτοί του ζήτησαν να τους φτιάξει ένα μεταλλικό πλέγμα για τα κρεβάτια τους. πράγμα που φυσικά δέχτηκε. Τα αποτέλέσματα ήταν ίδια και για αυτούς. Καλύτερος ύπνος και λιγότεροι πόνοι.

Επικοινώνησε με ερευνητές πανεπιστημίων προκειμένου να πάρει μια εξήγηση αλλά κανείς δεν γνώριζε κάτι για αυτό και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το μελετήσει. Αποφασισμένος να βρει μόνος του απαντήσεις και έχοντας πάρει πολύτιμες συμβουλές από προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου, ξεκίνησε την επιστημονική οδύσσειά του, αν και δεν ήταν επιστήμονας ο ίδιος. Δώδεκα χρόνια μετά, συνεχίζει ακόμα. Έχει οργανώσει και εμπνεύσει δεκάδες μελέτες ειδικών επιστημόνων οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις του για βελτίωση του ύπνου και μείωση των πόνων. Κατέδειξαν με σαφήνεια ότι η Γείωση έχει ισχυρή επιρροή στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της υγείας και της ασθένειας, καθώς και στο προσδόκιμο ζωής. Στη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, ανάπτυσσε και βελτίωνε συνεχώς συστήματα Γείωσης για επιστημονικές μελέτες αλλά και για χρήση από ιδιώτες που ενδιαφέρθηκαν.

Ομαλοποίηση μέσω Γείωσης

Για μένα, η ιδέα της επανασύνδεσης με τη Γη, αποκάλυψε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της φύσης. Προσωπικά διαπίστωσα άμεση διακοπή του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών που αντιμετώπιζα όταν άρχισα να κοιμάμαι «γειωμένος» πριν από δύο χρόνια. Πλέον κοιμάμαι «γειωμένος» είτε βρίσκομαι σπίτι είτε σε ταξίδια. Με τον καιρό, το ενοχλητικό ξύπνημα τη νύχτα για ούρηση, συνηθισμένο φαινόμενο για ανθρώπους στην ηλικία μου (72) έχει σταδιακά ελατωθεί. Άλλες φορές ξυπνάω μόνο μια φορά και άλλες καθόλου. Ανάλογη βελτίωση έχει και η σύζυγός μου που ταλαιπωρείται από μυοσκελετικά προβλήματα

Για να αντιληφθείτε μόνοι σας την εμπειρία της γείωσης, απλώς καθίστε ή περπατήστε ξυπόλυτοι στο γρασίδι, στο χώμα ή στην άμμο, δηλαδή σε επιφάνειες-καλούς αγωγούς. Ξύλο, άσφαλτος και πλαστικό δεν είναι καλοί αγωγοί. Σταθείτε για τουλάχιστον μισή ώρα και στο τέλος θα παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε πιο ήρεμοι και αν είχατε κάποιο πόνο όταν ξεκινήσατε θα έχει μειωθεί και ίσως θα έχει εξαφανιστεί.

Ο βιοφυσικός James Oschman, PhD, κορυφαίος ειδικός και συγγραφέας για την ενεργειακή ιατρική, συνοψίζοντας αναφέρει:
«Τη στιγμή που τα πόδια σας πατάνε στη Γη ή συνδέεστε με αυτή μέσω καλωδίου, αλλάζει η ψυχολογία σας. Ξεκινά αμέσως η ομαλοποίηση του οργανισμού και η αντιφλεγμονώδης λειτουργία του σώματός σας. Οι άνθρωποι εμφανίζουν διαρκώς φλεγμονές επειδή είναι αποσυνδεδεμένοι από τη Γη, την πηγή των ηλεκτρονίων που μπορούν να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την καταστροφή των κυττάρων τους.»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο (είναι μόνο στα αγγλικά) και να βρείτε λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται αλλά και τις εντυπώσεις ανθρώπων που δοκίμασαν τη μέθοδο της γείωσης.

Τα οφέλη της Γείωσης

Για περισσότερο από δέκα χρόνια, οι έρευνες για τη Γείωση αλλά και οι πληροφορίες από ανθρώπους που δοκίμασαν τη μέθοδο της Γείωσης έχουν δείξει ένα πλήθος θετικών επιδράσεων. Μερικές από αυτές είναι:
  • . Μείωση έως και εξάλειψη των συμπτωμάτων πολλών φλεγμονοδών νοσημάτων
  • . Μείωση έως και εξάλειψη χρόνιων πόνων
  • . Καλύτερος ύπνος και εξάλειψη αϋπνίας
  • . Αυξημένη ενέργεια
  • . Λιγότερο στρες και περισσότερη ηρεμία
  • . Ομαλοποίηση των βιολογικών ρυθμών του σώματος
  • . Πιο αραιό αίμα, βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της κυκλοφορίας
  • . Ένταση των μυών και ανακούφιση από πονοκεφάλους
  • . Προστασία από ηλεκτρομαγνητικά πεδία
  • .Ταχύτερη ανάρρωση και ανάκαμψη μετά από τραυματισμούς και έντονη αθλητική δραστηριότητα

Πηγή
http://www.townsendletter.com/May2010/earthing0510.html

Με τις ενεργειακές θεραπείες  πετυχαίνουμε την Γείωση αυτή ! ! !

<3
Μάνα Γη !
αγαπημένα αδέρφια ! μπορείτε φυσικά να κοινοποιήσετε τον σύνδεσμο όπου πιστεύετε ότι θα το χρειαστούν και θα ''θυμίσει'' και θα εν-δυναμώσει !
να είμαστε καλά Γειωμένοι !
Γιατί αυτό είναι αίσθημα ασφάλειας εμπιστοσύνης και εύκολης ζωής πάνω στη Γη.
Είναι η αντίληψη της χαρούμενης Ζωής ! ! !
Και η Γείωση αυτή μεταφράζεται σε πάρα πολλά στην καθημερινή μας ζωή ! ! !
Είμαστε Πνευματικά Όντα που Εκδηλώνονται στην Γη ! ! !

Είναι σημαντικής σημασίας η σχέση μας μαζί της ! !


Δέσποινα

Despoina Oikonomou 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/04/earthing.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters