Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το Ηλιακό Planetship επιστρέφει στον Ήλιο (VIDEO)

Το Ηλιακό Planetship επιστρέφει. Το πρώτο βίντεο δείχνει ένα ογκώδες αντικείμενο (λευκό φως) που καταγράφεται από τον δορυφόρο Cor 2 SECCHI «Α» στις 2 Απριλίου του 2012. Αυτό το αντικείμενο είναι τουλάχιστον τρεις φορές το μέγεθος της Γης, και φαίνεται να είναι σε μια σταθερή τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Στο δεύτερο βίντεο,στις 17 Μαΐου 2012 δείχνει το ίδιο αντικείμενο, να
επιστρέφει στην τροχιά γύρω από τον Ήλιο, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται να υπάρχει και ένα μικρότερο σκάφος ακριβώς από πάνω.

Το αντικείμενο φαίνεται να κάνει συλλογή ηλιακού πλάσματος από το μητρικό σκάφος, ή ίσως από τον Ήλιο με την ισχυρή Ηλιακή ενέργεια του, σε μια προσπάθεια να μειώσει την πιθανότητα, μιας μαζικής Ηλιακής έκλαμψης που θα χτυπήσει τη Γη. Δεν είναι μόνο τα αντικείμενα αυτά ότι αντέχουν την τεράστια θερμοκρασία που προέρχεται από την επιφάνεια του Ήλιου, αλλά αντέχουν και την τεράστια βαρυτική έλξη του.

Το Ηλιακό Planetship επιστρέφει.

Σε ορισμένα σημεία, επίσης, μπορείτε να δείτε καθαρά στα video ότι οι ακτίνες πλάσματος του Ήλιου αναπηδάνε πάνω από τη σφαιρική ανωμαλία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα δύο αντικείμενα είναι εκεί, το μικρότερο αντικείμενο δεν μπορεί να είναι ένα πρόβλημα ή τεχνούργημα, δεδομένου ότι έχει μια σταθερή πορεία και στο ίχνος της πτήσης του,που δείχνω στο δεύτερο video. Το ερώτημα παραμένει, τι ακριβώς κάνουν εκεί τα δύο αντεικείμενα και ποιες είναι οι ακριβείς θέσεις τους.






ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ
 
 
http://olikiantistasi.blogspot.com/

Ο "τζάμπα μάγκας" Τούρκογλου (Βενιζέλος)

Αποκλείεται να πληρώσει η κυβέρνηση τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο και αρνήθηκαν να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI, διαβεβαίωνε προ μηνός ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Εχει διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στο θέμα αυτό, μας έλεγε. 
 
Αποδείχθηκε όμως ότι η κυβέρνηση τα «έσκασε» ωραία και καλά τα 435 εκατομμύρια στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους που τα είχαν αγοράσει μάλιστα στο ένα τέταρτο της αξίας τους και έτσι έβγαλαν κέρδος 300% (!) «στην υγειά των κορόιδων» - δηλαδή του ελληνικού λαού. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης την άφησαν γυμνή στις ορέξεις των κερδοσκόπων.
 
Ο άνθρωπος αυτός ως αρχηγός του πασοκ πλέον, ανερυθρίαστα παρουσιάζεται στις κάμερες και τα μικρόφωνα και ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να τον ξανασώσει.
Ευτυχώς όμως και οι δικοί του τον έχουν πάρει χαμπάρι... 
 
 
 
 http://gianniotis.blogspot.com/2012/05/blog-post_4734.html
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_8438.html

Οι απίστευτες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες



 
Μόνο το 1/10 απ’ αυτές αν υλοποιηθούν, η χώρα δεν έχει μέλλον. 
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της χώρας, εισάγοντας στη διακυβέρνησή της τις θέσεις και τις αξίες της πατριωτικής κεντροαριστεράς.
Το κεντρικό πολικό του...
πρόταγμα ήταν : «εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατικές διαδικασίες». Από το 1996 και μετά, το μαζικό αυτό κίνημα της αλλαγής μεταλλάχθηκε σταδιακά προσκολλώμενο σε νεοφιλελεύθερες πολυπολιτισμικές θέσεις που διακονούνται διεθνώς από τη νέα τάξη πραγμάτων, συχνά και υπό το προσωπείο παγκοσμιοποιημένων νεοαριστερόφρονων αντιλήψεων.
Το επίσης κυρίαρχο σύνθημα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, « η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», εξαφανίστηκε από την πολιτική του πλατφόρμα.
Στις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλάτησε την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, νιώθοντας προδομένη από τη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα της Μνημονικής τραγωδίας και με ανυπαρξία άλλων πειστικών εναλλακτικών προτάσεων, στράφηκε μαζικά σε άλλες κομματικές κατευθύνσεις και ιδιαίτερα στο χαρισματικό Αλέξη Τσίπρα. Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι διακριτή πλέον η μεγάλη πιθανότητα σαρωτικής επικράτησης και ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα αυτό, που, εκτός των άλλων διαθέτει στις τάξεις του, αρκετά σοβαρά και ηθικά στοιχεία. Μελετώντας προσεκτικά το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που συντάχθηκε από αξιόλογα στελέχη του[1][1], διαπιστώνουμε με ικανοποίηση κλασικές προοδευτικές θέσεις για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους και των λιγότερο προνομιούχων τάξεων. Όμως, επίμαχα σημεία του ίδιου προγράμματος είναι απολύτως αντίθετα με την πατριωτική κεντροαριστερή παράδοση που ανατρέχει στους Ανδρέα και Γεώργιο Παπανδρέου, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Νικόλαο Πλαστήρα, Ελευθέριο Βενιζέλο, Χαρίλαο Τρικούπη,κλπ.
Συγκεκριμένα, ο στόχος 10 του προγράμματος « Για μια νέα πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», εμπεριέχει απίθανες έως απίστευτες θέσεις, από τις οποίες μόνο το 1/10 αν εφαρμοστεί στην πράξη, η Ελλάδα από χώρα, μεταβάλλεται σε χώρο, χωρίς μέλλον.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται απίστευτες παγκοσμίως πρωτότυπες διατάξεις όπως η «ανοικτή μόνιμη νομιμοποίηση, η κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων, η αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας, η παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση, του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα, η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας των μεταναστών, η παροχή άδειας διαμονής σε άτομα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας,η θέσπιση της αποκαλούμενης άδειας προς αναζήτηση εργασίας με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος και με αίτησή του στο Προξενείο προέλευσης. Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία της μετατροπής της χώρας σε χώρο, θεσπίζεται η αρχή της κατοικίας για την κτήση της ιθαγένειας , που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα !»
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εδώ ολόκληρο το σχετικό κείμενο, που είναι και σήμερα αναρτημένο στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας επιμέρους ακραία του σημεία, που προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν να έχουν συνυπογράψει σοβαροί άνθρωποι και φίλοι, όπως αυτοί που αναφέρεται ότι το συνέταξαν. Σημεία τα οποία, εκτός των άλλων, εξηγούν και προδικάζουν την περαιτέρω ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής και την εμπλοκή της χώρας σε διαλυτικούς επικίνδυνους ατραπούς.
Θα μου πείτε, μα τι πρέπει να γίνει. Να γυρίσουμε στα Μνημονικά κόμματα του κατεστημένου, στο επιλεγόμενο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ; Όχι φυσικά. Πρέπει και μπορεί να βρεθούν πολιτικές διέξοδοι, που πάνω απ’ όλα θα διασφαλίσουν την ύπαρξη και τη συνέχειά της χώρας, με έξοδο από το Μνημόνιο, από το ευρωμάρκο και την οικονομική κρίση, με στήριξη στις δικές μας δυνάμεις. 
Για το σκοπό αυτό, απευθυνόμαστε στους σοβαρούς ανθρώπους του χώρου και πάνω απ’ όλα στο Μανώλη Γλέζο και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, για να προβληματιστούν σοβαρά πάνω στο ζήτημα και να αποφασίσουν αν επιθυμούν να διεκδικήσουν σοβαρά τη διακυβέρνηση της χώρας ή να παραμείνουν κίνημα διαμαρτυρίας. Ελπίζω ότι θα προκρίνουν το πρώτο.
Πολιτικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ – ΣΤΟΧΟΣ 10
Για μια νέα πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
Η στρατηγική μας κατεύθυνση
Οι διαφαινόμενες τάσεις γύρω από το φαινόμενο της μετανάστευσης και την αντιμετώπισή του δεν είναι ενθαρρυντικές. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικονομίες των χωρών του Τρίτου Κόσμου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το χάσμα Βορρά-Νότου, και αυτό παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι χώρες του Πρώτου Κόσμου. Επομένως, τα μεταναστευτικά ρεύματα δεν αναμένεται να περιοριστούν, παρά τα σκληρά μέτρα των χωρών υποδοχής. Ταυτόχρονα, είναι λογικό να αναμένεται επιδείνωση της αντιμετώπισης των οικονομικών μεταναστών και της θέσης τους ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις διαδικασίες νομιμοποίησης, την υγειονομική τους περίθαλψη, τη ρατσιστική σύνδεσή τους με την εγκληματικότητα κλπ., αφού εξακολουθούν να αποτελούν τα πιο ευάλωτα τμήματα των εργαζομένων ή όσων αναζητούν εργασία. Ένας υπαρκτός κίνδυνος είναι ακόμα η ενίσχυση της τάσης για σύνδεση των μεταναστών και της μετανάστευσης με την πάταξη της τρομοκρατίας.
Η σύγχρονη Αριστερά δεν αντιμετωπίζει μοιρολατρικά ούτε τις αρνητικές σημερινές καταστάσεις ούτε τις διαφαινόμενες τάσεις. Παρεμβαίνει οργανωμένα. Συμπαρίσταται ή συμπαρατάσσεται με τους μετανάστες εντός και εκτός κοινοβουλίου, συμβάλλοντας στην αυτοοργάνωσή τους, στην προστασία τους και στην αποτελεσματικότητα των αγώνων τους για μια καλύτερη ζωή, χωρίς φόβο και άγρια εκμετάλλευση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η θέση της Αριστεράς για τη μετανάστευση οφείλει να είναι η άρση των αιτίων που δημιουργούν και γιγαντώνουν τα μεταναστευτικά ρεύματα στη φάση αυτή. Αυτό παραπέμπει ευθέως σε συνεχή μείωση των ανισοτήτων Βορρά-Νότου, δηλαδή σε μια αντίθεση την οποία ο νεοφιλελευθερισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη διαμόρφωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θεωρεί ζήτημα ζωτικής σημασίας και προτεραιότητας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.
Και αυτό όχι μόνο γιατί οι μετανάστες αποτελούν τμήμα του σύγχρονου προλεταριάτου των μητροπολιτικών κέντρων ή γιατί ο βαθμός της εκμετάλλευσης που υφίστανται τους καθιστά το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης. Αλλά πρωτίστως γιατί ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τους πολέμους, συνδέεται με τον αγώνα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη σοσιαλιστική προοπτική, που θα βασίζεται σε αξίες οικουμενικές: την ελευθερία του ατόμου για την πραγμάτωση της προσωπικότητάς του και τη δυνατότητά του να απολαμβάνει από κοινού και ισότιμα τα αγαθά του παραχθέντος κοινωνικού πλούτου. 
Με βάση αυτές τις αρχές, που, εκτός των άλλων, αποτελούν και την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού νομικού -και όχι μόνο- πολιτισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς δικαιωμάτων που δεν πρέπει να υπόκεινται σε περιορισμό εξαιτίας της εθνικότητας, της γλώσσας, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ. Υπερασπιζόμαστε το θεμελιώδες δικαίωμα των μεταναστών και των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στον αντίποδα μιας λογικής που ορθώνει την Ελλάδα-φρούριο, την Ευρώπη-φρούριο, και υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και το άσυλο.
Θεωρούμε πρακτικά ανεφάρμοστο το σύστημα «μετάκλησης μεταναστών», που δυστυχώς ισχύει απαρέγκλιτα από το 1991, αφού, κατά κανόνα, ένας εργοδότης δεν δέχεται να προσλαμβάνει προσωπικό εξ αποστάσεως, ιδίως όταν οι ανάγκες της παραγωγής δεν βασίζονται στα βιομηχανικά πρότυπα των δεκαετιών του ’50 και ’60 με τον αυστηρά καθορισμένο «κλειστό αριθμό» θέσεων στα εργοστάσια της εποχής εκείνης.
Υποστηρίζουμε ένα σύστημα διαρκούς νομιμοποίησης υπό προϋποθέσεις, μια ανοιχτή και διαρκή διαδικασία νομιμοποίησης.
Υποστηρίζουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως το δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την κατοικία.
Υποστηρίζουμε την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, όπως ιθαγένεια, δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στην πολιτική ζωή κλπ.
Οι προγραμματικοί μας στόχοι

Μετανάστες – 
Είσοδος μεταναστών
Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.
Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.
Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.
Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.
Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).
Νομιμοποίηση μεταναστών
Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις
Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.
Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
Εργασιακά δικαιώματα
Απόλυτη ευχέρεια μεταβολής του σκοπού της άδειας διαμονής (με ανεμπόδιστη εναλλαγή του καθεστώτος εξαρτημένης και μη εξαρτημένης εργασίας) και αποσύνδεση της άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα από απόδειξη ύπαρξης πόρων 60.000 €.
Διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της ασφάλειας στην εργασία.
Ένταξη των μεταναστών σε προγράμματα γεωργικής κατάρτισης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την κατανόηση νέων γεωργικών πρακτικών.
Στήριξη μεταναστών για τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκλεγμένα όργανα.
Εκπαίδευση
Δομές προαιρετικής εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που θα λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο.
Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν ο αριθμός των μεταναστών μιας ομάδας υπερβαίνει το 8%.
Καθιέρωση της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία ώστε να προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, οργάνωση ειδικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων.
Πολιτικά δικαιώματα – Ιθαγένεια – Μετανάστες δεύτερης γενιάς
Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.
Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.
Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.
Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.
Υγειονομική περίθαλψη
Διεύρυνση της πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας, όπως ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες. Τροποποίηση του άρθρου 84 του ν. 3386/05, που προβλέπει υγειονομική περίθαλψη μόνο για έκτακτα περιστατικά, εφόσον οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας.
Κατοχύρωση ιατρικής παρακολούθησης και πρόσβασης στην περίθαλψη για τις εγκύους (κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περίοδο της λοχείας).
Παροχή άδειας διαμονής για λόγους ανθρωπιστικής φύσεως σε πρόσωπα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (άρθρο 44, παράγραφος 1, εδάφιο ε’) χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια διαμονής.
Κρατικές υπηρεσίες
Αύξηση του μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού που ασχολείται με τη χορήγηση και την ανανέωση αδειών διαμονής.
Ειδική αντιρατσιστική εκπαίδευση στους δημόσιους λειτουργούς και αναβάθμιση των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη μετανάστευση ώστε να μην αποτελούν χώρους δυσμενούς μετάθεσης.
Ουσιαστική οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προϋπόθεση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων που αφορούν την υποδοχή και ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία.
Πρόσφυγες – Αιτούντες άσυλο
Είναι ανάγκη η Ελλάδα να κάνει στροφή στο θέμα των προσφύγων και να παίξει ενεργό ρόλο για μια αντίστοιχη αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνουν τα εξής:
Διακοπή κάθε προσπάθειας τεχνητού περιορισμού του αριθμού των αιτήσεων ασύλου που εγκρίνονται. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.
Παροχή σε όλους τους πρόσφυγες γρήγορης και ξεκάθαρης πρόσβασης σε όλη τη διαδικασία ασύλου, με εξασφάλιση διερμηνέων και με έγκαιρη, γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσής τους σε γλώσσα που κατανοούν, με δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε όλη τη διοικητική διαδικασία ασύλου.
Στις αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου να καταγράφονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος, η έρευνα των κρατικών υπηρεσιών σχετικά με την υπόθεση, τα πρακτικά της Επιτροπής και βέβαια η πλήρης αιτιολόγηση της τελικής απόφασης.
Ρητή και απόλυτη απαγόρευση των άτυπων επαναπροωθήσεων. Παροχή στον Συνήγορο του Πολίτη δικαιώματος εξέτασης καταγγελιών για άτυπες επαναπροωθήσεις και για άρνηση αποδοχής από τις αστυνομικές αρχές υποβαλλόμενων αιτημάτων ασύλου.
Απαγόρευση της κράτησης των αιτούντων άσυλο χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, και ιδίως των ασυνόδευτων ανηλίκων, των εγκύων γυναικών, των θυμάτων βασανιστηρίων και των ατόμων με αναπηρία. Να υπάρχει ταχύτατη δικαστική διερεύνηση της νομιμότητας της κράτησης αυτής στις περιπτώσεις που κατ’ εξαίρεση επιβάλλεται.
Απάλειψη από την ελληνική νομοθεσία (και ανάλογες πρωτοβουλίες για τις κοινοτικές οδηγίες) της δυνατότητας να απορρίπτονται αιτήματα ασύλου με την άμεση ή έμμεση χρήση των ρητρών της «ασφαλούς χώρας καταγωγής», της «ασφαλούς τρίτης χώρας» και της «επικουρικής προστασίας».
Θ. Κατσανέβας
oxafies.com
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_3011.html

Απάντηση-σφαλιάρα στη Α.Μέρκελ από Π.Πικραμμένο

Απάντηση-σφαλιάρα στη Α.Μέρκελ από Π.Πικραμμένο
Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοσψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμανική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση του περί του "αιτήματος δημοψηφίσματος" από την Α.Μέρκελ ισχύει 100%.


Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ!

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις!

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές αυτές είναι ανακριβείς"!

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση των αντιδράσεων στην Ελλάδα, ακόμα και ο Α.Σαμαράς τόλμησε και ψέλισε κάποια επικριτικά (κομψά, πάντα) επικριτικά σχόλια για την θρασύτατη Α.Μέρκελ...

Βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφεραν κατηγορηματικά ότι "ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στην οποία ανακοίνωση έγινε ξεκάθαρη αναφορά στην πρόταση" της κ. Μέρκελ για δημοψήφισμα.

Προφανώς η Μέρκελ νόμιζε ότι είχε να κάνει με τον Γ.Παπανδρέου ή τον Λ.Παπαδήμο και ότι δεν θα το ανακοίνωναν, αλλά έχασε. Υπηρεσιακός, μεν ο Π.Πικραμμένος, Έλληνας και με υψηλή αίσθηση του καθήκοντός του, δε...



πηγή

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ποιοί ελέγχουν πλέον την Τράπεζα της Ελλάδος

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ. Ποιοι είναι οι ιδιώτες που σε καθεστώς… ανωνυμίας ελέγχουν την κεντρική τράπεζα της χώρας;ΚΡΙΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
Δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος αποκτούν και ξένοι μέτοχοι της κεντρικής τράπεζας της χώρας, με μια τροποποίηση του καταστατικού που εγκρίθηκε (ΑΡΘΡΟ 14, στοιχείο α’ ) κατά τη γενική συνέλευση της 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.


4. Άρθρο 14 στοιχ. α΄

ΙΣΧΥΟΝ :

(μη δικαιούμενοι να ασκήσουν τα δικαιώματα μετόχων στη Γενική Συνέλευση)

α΄) Οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα.

ΠΡΟΤEΙΝΟΜΕΝΟΝ :

(μη δικαιούμενοι να ασκήσουν τα δικαιώματα μετόχων στη Γενική Συνέλευση)

α΄) Οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Από την ίδρυση της ΤτΕ 1928, υπήρχε αυτή η ρήτρα διασφάλισης του Εθνικού Ελέγχου εφόσν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εκδίδει χρήμα. Μεχρι και την αλλαγή στο καταστατικό προβλέπονταν ότι δεν δικαιούνται ψήφο «οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα» !!!

Μην μπερδευόμαστε. Η ΤτΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ! Είναι μια Ανώνυμη Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, στην οποία η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 9% !

Επιπλέον προβλέπεται ότι η Συμ. Του Ελλ. Δημοσίου δεν μπορεί να ξεπερνά το 1/3 του συνόλου των μετοχών !!! δλδ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

Με ανησύχισε ο Παγωτατζης πριν 10 μέρες σε ένα «προσωπικό» σχόλιο/ερώτημά του σχετικά με τον χρυσό της Ελλάδος.. « που βρίσκεται τώρα, και τι κινήσεις έχουν γίνει από εισόδου μας σε Μνημόνιο. Που βρίσκεται σε φυσική μορφή και όxι σε χαρτιά και SKR’s»

Πριν 2 μέρες έκανα και ένα δημόσιο ερώτημα. « μπορεί το Ελληνικό Κράτος να απαιτήσει και να διεξαγάγει Ελεγχο στην ΤτΕ ? ΝΑΙ – ΟΧΙ»

Η απάντηση είναι ένα ΞΕΡΟ – ΟΧΙ

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΗΣΤΙΚΕ ΤΩΡΑ! ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ?

ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ !! ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ !!!!

Ποια είναι η αλλαγή στο καταστατικό ?

Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου «οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Eνωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου»

Με λίγα και απλά λόγια έχουν λόγο 27 Χώρες της ΕΕ, συν Νορβηγία, συν Ισλανδία συν το #2 κατσάβραχο και ξεπλυματικό Λιχτενστάϊν !

Με πιο απλά και κατανοητά λόγια μαζεύουν το απαραίτητο κατά νόμο ποσοστό και

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Από τον ορισμό διοικητή μέχρι κάθε απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης ΕΠΙΣΗΜΑ !!! οι ΞΕΝΟΙ !

Ποιος γνωρίζει του Μετόχους της ΤτΕ εκτός το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο είναι και το μόνο που κοινοποιείται και ξεπερνα΄το 5% !!! ?? ΚΑΝΕΙΣ !

Που είναι το μετοχολόγιο?

Δλδ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΙΚΡΙΜΕΤΟΧΟΙ <5% Θα ΕΛΕΧΓΟΥΝ

- ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

- ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ !!

- ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΖΤΗΜΑΤΟΣ

- ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

- ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!

- ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!

- ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΗΝΟΝΙΩΝ

- ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και ΔΙΕΚΠΕΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!!!!

- κλπ κλπ

Ένα μικρό ιστορικό της ΤτΕ

Ιδρυση 1928 με απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών, πήρε το προνόμιο της έκδοσης χρήματος από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ( το είχε από 1841!-ίδρυσή της ).

Το Κεφάλαιο ( 9 εκκ Λίρες ) το έδωσαν «Κεφαλαιούχοι»-Τραπεζίτες από Λονδίνο και Ν. Υόρκη ! άρα δημιουργήθηκε με Χρήμα Πιστωτών !! χαχααααα

ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε η ΤτΕ από τους αλλοδαπούς Πιστωτές-Τραπεζίτες?

Δημήτρης Λαμπράκης-εκδότης… πρότεινε δημόσια (μέσω του «Οικονομικού Ταχυδρόμου») να αφαιρεθεί το εκδοτικό προνόμιο από την Εθνική !! ( μην το κουράσω διαβαστε ! ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ !!!! - Εθνική η οποία και αυτή είχε ιδρυθεί με Ξένα Κεφάλαια ( και Ρόθτσιλντ! ).

Κλείνοντας την Κυριακάτικη αναστάτωσή σας… θέλω ΟΛΟΙ να σκεφτούμε ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου γνωστού και ως ΓΑΠ.

Θέλω ΟΛΟΙ, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί μας να ανοίξουν τα μάτια και το μυαλό τους και να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Μια Χώρα, μια Πατρίδα την οποία ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ με κάθε θεμιτό, αθέμιτο, νόμιμο, ηθικό ή και παράνομο τρόπο σε ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ !

Αυτή την Πατρίδα. Την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ και αυτή΄των παιδιών μας.

Τα ερωτήματα ΠΟΛΛΑ και προς ΟΛΟΥΣ εντός Βουλής…..

Φίλε Παγωτατζή απάντησα στο ερώτημα σου??

ΠΠ



Οικονομικά στοιχεία της ΤτΕ από τον Ισολογισμό του 2010, σε €

Οικονομικά μεγέθη 2010 2009

Χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό 5.005.114.533 3.633.315.395

Απαιτήσεις έναντι του ΔΝΤ 908.925.790 947.530.824

Απαιτήσεις έναντι Γενικής Κυβέρνησης 200.915.553 270.390.666

Δάνεια προς Πιστωτ. Ιδρ. Ευρωζών. 97.668.800.000 49.655.100.000

Συμμετοχή στην ΕΚΤ* 468.140.047 435.391.713

Απαιτήσεις από ΕΚΤ** 1.131.910.591 1.131.910.591

Καθαροί τόκοι (έσοδα) 825.890.005 766.668.842

Καθαρά Κέρδη χρήσεως 190.452.292 228.160.613

Τραπεζογραμμ. σε κυκλοφορία 21.748.281.800 20.886.044.900

Λογ/σμός Ειδικών Τραβηχ. Δικ. ΔΝΤ 905.348.233 851.675.401

Καθαρές υποχρ. από υπόλ. target-2 87.088.090.137 49.036.062.655

Προβλέψεις επισφαλειών 2.385.419.686 1.953.462.075

Ίδια Κεφάλαια 815.444.326 805.307.786

* Στο Κεφάλαιο, τα αποθεματικά και τις προβλέψεις

** Από τη μεταβίβαση συναλλαγματικών διαθεσίμων

Πηγή: ΤτΕ

Αποθέματα χρυσού σε τόνους και ποσοστό του στα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα ορισμένων χωρών.

Χώρα 2000 2010 Μερίδιο σε %

Η.Π.Α. 8.137,9 8.133,5 72,1

Γερμανία 3.468,6 3.402,5 67,4

Ιταλία 2.451,8 2.451,8 66,2

Γαλλία 3.024,6 2.435,4 65,7

Κίνα 395,0 1.054,1 1,5

Ελβετία 2.419,4 1.040,1 15,1

Ιαπωνία 763,5 765,2 2,7

Ρωσία 384,4 726,0 5,7

Ινδία 357,8 557,7 7,4

Πορτογαλία 606,7 382,5 79,6

Μ. Βρετανία 487,5 310,3 15,6

Τουρκία 116,3 116,1 5,6

Ελλάδα 132,6 111,7 76,5

Πηγή: Wikipedia

(κλικ στις εικόνες για λεπτομέρειες)



1. Άρθρο 2 στοιχ. δ΄

ΙΣΧΥΟΝ

Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με το άρθρο 55Α του παρόντος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας, καθώς και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 55Α του παρόντος.
http://www.olympia.gr
 
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/05/blog-post_474.html

Μετά την Ελλάδα… το χάος

Μετά την Ελλάδα… το χάος
Ο εκνευρισμός της ευρωζώνης με την Ελλάδα έχει πάρει ακραίες διαστάσεις. Στο κάτω – κάτω το 80% των Ελλήνων δηλώνουν υπερ της παραμονής στο ευρώ, αλλά μετά αποτυγχάνουν να εκλέξουν πολιτικούς έτοιμους να εφαρμόσουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Κι αυτό τρελαίνει τους πιστωτές. Ολο και περισσότερο, τους γίνεται ευκολότερο να αποδεχτούν την ελληνική έξοδο, ίσως και να την καλωσορίσουν. Αλλά θα πρέπει να προσέχουν τι εύχονται.

Μια έξοδος θα δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους. Ο κίνδυνος ντόμινο είναι εμφανής.
Ο μακροπρόθεσμος κίνδυνος είναι πιο κρυφός. Αλλά η ευρωζώνη ή είναι μια
μη ανατρέψιμη νομισματική ένωση ή δεν είναι. Αν φύγουν χώρες που έχουν δυσκολίες, τότε δεν είναι. Κι αυτό θα είχε δύο σκληρά αποτελέσματα: Ο κόσμος δεν θα εμπιστεύεται ότι θα επιβιώσει και τα οικονομικά οφέλη από το ενιαίο νόμισμα θα εξαφανιστούν.

Αυτοί οι κίνδυνοι δεν αφορούν μόνο την ευρωζώνη. Συνολικά, μιλάμε για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, με το μεγαλύτερο τραπεζικό σύστημα. Ο κίνδυνος να δημιουργήσει παγκόσμια κρίση μια ευρεία αναταραχή στην ευρωζώνη, είναι πραγματικός. Οσο τρομαχτική, είναι η πιθανότητα να γίνουν οι κρίσεις στην ευρωζώνη μόνιμο θέμα στην παγκόσμια οικονομία.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι κίνδυνοι;

Ας ξεκινήσουμε με την Ελλάδα. Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Η οικονομία της θα είναι μη ανταγωνιστική και σε ύφεση για πολλά χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Όπως θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο, το δυσλειτουργικό πολίτευμα κατέρρευσε. Οι πολιτικοί που πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν καλυτερους όρους πλησιάζουν πιο κοντά στην εξουσία. Και αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο δίλημμα για τους εξωτερικούς υποστηριχτές: Είτε θα δώσουν στην Ελλάδα περισσότερα κεφάλαια για να μειωθούν τα προβλήματα, είτε θα επιμείνουν στο πρόγραμμα και θα ρισκάρουν την κατάρρευση.

Ας δούμε τι θα σήμαινε μια κατάρρευση.

Η διακοπή της εξωτερικής χρηματοδότησης θα προκαλούσε άτακτη κατάρρευση. Η κυβέρνηση θα χρεοκοπούσε. Η ΕΚΤ θα έκρινε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν αποτελούν πλεον καλή εγγύηση και δεν θα λειτουργούσε ως δανειστής έσχατης ανάγκης. Θα ακολουθούσαν μαζικές τραπεζικές αναλήψεις. Η Αθήνα θα επέβαλε ελέγχους κεφαλαίου, θα εισήγαγε νέο νόμισμα, θα άλλαζε ονομαστικοποίηση στα εγχώρια συμβόλαια και θα κήρυττε στάση πληρωμών στα εξωτερικά συμβόλαια σε ευρώ.

Αυτό σημαίνει χάος. Οι απλήρωτοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί δύσκολα θα κρατούσαν την τάξη. Θα ξεσπούσαν ταραχές και λεηλασίες. Θα μπορούσε να ξεσπάσει και πραξικόπημα ή εμφύλιος. Το νέο νόμισμα θα υφίστατο υποτιμήσεις και ο πληθωρισμός θα εκτινασσόταν.

Μεσοπρόθεσμα όμως, θα μπορούσε να αποκατασταθεί η τάξη. Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα κατόρθωνε να θέσει υπό έλεγχο το δημοσιονομικό της έλλειμμα, που δεν είναι απίθανο αφού το ΔΝΤ προβλεπει πρωτογενές έλλειμμα 1% του ΑΕΠ φέτος. Ας υποθέσουμε ότι οι εξαγωγείς ξανάβρισκαν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ. Τότε, όπως ισχυρίζεται ο κ. Arvind Subramanian του αμερικανικού Peterson Institute for International Economics, η Ελλάδα θα απολάμβανε μια εύρωστη, αν και μάλλον πρόσκαιρη, άνθιση.

Μια διατεταγμένη αποχώρηση θα κατέληγε πάλι περίπου εκεί, αλλά γρηγορότερα. Το εξωτερικό θα στήριζε το τραπεζικό σύστημα κατά την μετάβαση στο νέο νόμισμα περιορίζοντας την αναταραχή και την διολίσθηση του νομίσματος και την εκτίναξη του πληθωρισμού.

Σε μια έκθεση που προκαλεί πολλές σκέψεις υπό τον τίτλο «Διάλυση της ΟΝΕ: Πληρώστε τώρα ή αργότερα», ο Mark Cliffe της ING αποτιμά τις επιπτώσεις μιας εξόδου. Εκτιμά κατ’αρχήν ότι θα έμπαιναν χειρόφρενα σε άλλες χώρες που θα καθιστούσαν την έκρηξη ελεγχόμενη, με πτώση του ΑΕΠ 4% για την Ελλάδα μεταξύ 2012 και 2014 και 2% για την υπόλοιπη ευρωζώνη. Όμως τα νομίσματα εκτός ευρωζώνης θα ανατιμούνταν, με αρνητικές επιπτώσεις και στις δικές τους οικονομίες.

Ο περιορισμός όμως της ζημιάς δεν θα ήταν ευκολος. Η έξοδος της Ελλάδας, ειδικά αν είναι άτακτη, θα προκαλούσει μαζικές τραπεζικές αναλήψεις σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία και παραπέρα. Επίσης θα προκαλούσε κατάρρευση στις τιμές χρηματοπιστωτικών και άλλων ενεργητικών. Η έξοδος προς την ασφάλεια της Γερμανίας και αλλού θα επιταχυνόταν.

Για να αποφευχθεί σοβαρή μετάσταση, η ευρωζώνη θα πρέπει να δράσει αποφασιστικά. Η ΕΚΤ θα πρέπει να λειτουργήσει ως πιστωτης έσχατης ανάγκης απεριόριστα, αντικαθιστώντας το χρήμα που θα φεύγει από τις τράπεζες. Τα επιτόκια στα κρατικά ομόλογα θα πρέπει να συγκρατηθούν με έξωθεν βοήθεια.

Πάνω απ’όλα θα πρέπει να δυναμώσει η δέσμευση να κρατηθεί η υπόλοιπη ευρωζώνη ενωμένη κι αυτό θα απαιτήσει ισχυρότερες μορφές δημοσιονομικής αλληλεγγύης, πιθανόν με ευρωομόλογα. Τέλος, η άποψη ότι η χώρες μπορούν να επανακτήσουν την υγεία τους λιμοκτονώντας, χωρίς οικονομική ανάπτυξη και με υψηλότερο πληθωρισμό, θα πρέπει να μείνει στην άκρη.

Ας υποθέσουμε ότι δεν γίνονται αυτές οι προσπάθειες και η ευρωζώνη διαλύεται. Ο κ. Cliffe πιστεύει ότι οι συνέπειες θα είναι τεράστιες, ακόμη και για την Γερμανία. Προβλέπει «βαθιά ύφεση σε όλη την ευρωζώνη, που θα παρασύρει την παγκόσμια οικονομια. Στην ευρωζώνη η παραγωγή θα μειωθεί από 7% στην Γερμανία μέχρι 13% στην Ελλάδα». Ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στην περιφέρεια και στον «πυρήνα» θα εγκατασταθεί ο αποπληθωρισμός. Θα είναι φοβερά επίπονο για ολους.

Η ανάλυση αυτή ίσως μάλιστα είναι πολύ αισιόδοξη στην αποτίμηση των επιπτώσεων της απόλυτης διάλυσης. Θα ενεργοποιηθούν πανίσχυροι μηχανισμοί: Επιβολή (παράνομων) ελέγχων κεφαλαίου, νομικές αβεβαιότητες, καταρρεύσεις ενεργητικών, απρόβλεπτες μεταβολες σε ισολογισμούς πάγωμα του τραπεζικού συστήματος, διατάραξη των κεντρικών τραπεζών, κατάρρευση στις δαπάνες και το εμπόριο και τεράστιες μεταβολές στους συναλλαγματικούς μηχανισμούς των νέων ισοτιμιών.

Θα χρειαστούν οπωσδήποτε πρόσθετες διασώσεις τραπεζών, με μεγάλο κόστος. Οι βαθιές υφέσεις θα επιδεινώσουν τις ήδη προβληματικές δημοσιονομικές θέσεις.

Η διάλυση θα επιφέρει επίσης ορδές από νομικές προσφυγές. Πέρα από αυτό, η ΕΕ θα επιπέσει σε νομική και πολιτική αφάνεια, με διαλυμένες τις πιο σπουδαίες συμφωνίες και το πιο περήφανο επίτευγμά της. Είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε το αποτέλεσμα μιας τόσο βαθιάς αλλαγής στην ευρωπαϊκή τάξη.

Και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στις χώρες εκτός ευρωζώνης; Η Βρετανία έχει μεγάλο άνοιγμα στην πραγματική οικονομία και τις τράπεζες και ο κ. Cliffe υπολογίζει πτώση του ΑΕΠ της 5%. Θα πληγούν επίσης η κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Οι ΗΠΑ θα υποστεί ήπια τουλάχιστον ύφεση, όπως ίσως και η Ιαπωνία.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι ευρύτερες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή νομική και πολιτική τάξη είναι δυνητικά πιο σημαντικές. Αν και ίσως δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο του 1930, θα έχουν ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Θα είναι σχεδόν σίγουρα χειρότερες από εκείνες της κατάρρευσης της Lehman Brothers. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Όμως η έξοδος της Ελλάδας θα αυξήσει πολύ τις πιθανότητες να γίνει, τόσο τώρα όσο και για πάντα, καθώς θα δείξει ότι το ευρώ δεν είναι παντοτινό. Καθένας από εκεί και πέρα θα υπολογίζει κάθε φορά ότι είναι δυνατόν να διαλυθεί. Αυτός ο κίνδυνος θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, αν η Ελλάδα φύγει με επιτυχία. Τότε η ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει θεμελιώδεις αλλαγές για να καταστήσει λιγότερο επίπονη και πιο αξιόπιστη την επιβίωση.

Η ελληνική έξοδος θα δημιουργήσει την επιλογή ανάμεσα στις μεγάλες κινήσεις προς μια πιο δυνατή ένωση και ένα μέλλον ατελείωτων κρίσεων. Σε μια τέτοια επιλογή, το κυρίαρχο κράτος-δανειστής, η Γερμανία, πρέπει να δημιουργήσει -ανάμεσα στα μεγάλα βήματα προς την ενοποίηση που τρομοκρατούν πολλούς από τους πολίτες της- ένα μέλλον γεμάτο φριχτές κρίσεις ή την διάλυση τώρα. Δεν υπάρχει καλή επιλογή. Όμως η ευρωζώνη ή θα γίνει μια πιο δυνατή ένωση ή θα εξαφανιστεί.

Martin Wolf

Κατά της των Ελλήνων νόσου... του "συνωστισμού"

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Αυτή είναι η ιστορία του … «Συνωστισμού». Της «αρρωστημένης αυτής προαιώνιας τάσης των Ελλήνων προς το… Θανάσιμο Στριμωξίδι»….

Καθώς η «εμμονή» αυτή του Ελληνικού Γένους να «αυτοεξολοθρεύεται»μέσα από την ροπή του να «στριμώχνεται» όπου βρει κι όπου σταθεί πάει πολύ πολύ πίσω….χιλιάδες χρόνια πίσω…

Τι να πρωτοθυμηθείς από «συνωστισμούς»;

Τους «τσακωμούς» μεταξύ των Ελλήνων;

Τους Περσικούς πολέμους;

Τη Ρωμαϊκή ισοπέδωση της Ελλάδας;

Τα Βυζαντινά χρονικά με τις χιλιάδες επιδρομές κάθε περαστικού μεταναστευτικού λαού που έβρισκαν προσφιλή στόχο την Ελλάδα;

Άστο, θα πάει πολύ πίσω και το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο….Χιλιάδες τόνοι Ελληνικού αίματος…Κι όλα αυτά εξ’ αιτίας αυτής της ακατανόητης μανίας των Ελλήνων να ….«συνωστίζονται»….

Ας πάρουμε λοιπόν βαθυστόχαστο ύφος, αν και δεν αρμόζει σ’αυτή την «ψυχοπαθολογική διαστροφή» της Φυλής μας (που θα έπρεπε να την κρύβουμε και ουχί να την αναδεικνύουμε – όντας προσβλητική για τον αψύ χαρακτήρα του Έλληνος) κι ας συνεχίσουμε αυτή την ιλαροτραγική εξιστόρηση…

Η «σύγχρονη» περίοδος του Συνωστισμού ξεκινά με το «Μέγα Στριμωξίδι» εκείνη την Μαύρη Μέρα της 29ης Μαίου του 1453 σε μια γραφική λιμανίσια περιοχή που λέγονταν Πόλη….βλέπεις, οι Έλληνες πάντα τρελαίνονταν (οι μπαγλαμάδες!) μόλις έφταναν στην παραλία κι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον…πληρώνοντας βεβαίως αυτή την τρέλα τους με πολλές χιλιάδες νεκρούς κάθε φορά…έτρεξε ο "άγιος αυτός άνθρωπος" ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής να τους σώσει, αλλά πόσους να προλάβει;....έπεφταν αυτοί οι "τρελοί άνθρωποι" οι Έλληνες ο ένας πάνω στον άλλον και σκοτώνονταν....

Πολλοί μα πάρα πολλοί «συνωστισμοί» ακολούθησαν τα επόμενα400 χρόνια…σε κάθε μα κάθε γωνιά του Σουλτανάτου και όπου βεβαίως υπήρχε Ρωμιός….ή Γραικός…έτσι τους αποκαλούσαν τότες….κι έτρεχε ο καλοκάγαθος Δραγουμάνος με τους ψυχοπονιάρηδες γενίτσαρούς του να σώσει την «κατάσταση» και τους καϋμένους γκιαούρηδες από τον «ίδιο τους τον άρρωστο εαυτό»!!! Αλλά που αυτοί; Από δω τους «έσωζε» σε άλλο «στριμωξίδι» έπεφταν…και χάνονταν εκατομμύρια ψυχές Ελλήνων. Ε, τι παραπάνω να κάμει και ο Πασάς; Πόσους Γραικούς να «σώσει»;

Είπαμε….Οι Έλληνες είχαν πάντα μια «έφεση» με το «στριμωξίδι»…και μετά τα φόρτωναν σε άλλους….

Από το 1821 μάλιστα έως και το 1827 είχαν μια τέτοια «μανία»με το «στριμωξίδι» που ο Ντελακρουά δεν προλάβαινε να ζωγραφίζει πίνακες… Κάθε πίνακας κι ένας «Ματωμένος Συνωστισμός»! Τι πίνακες; Γελοιογραφίες ήταν που έκαναν το γύρο της Ευρώπης και οι Ευρωπαίοι τραβούσαν τα μαλλιά τους με την χαζομάρα και τον παιδικό πρωτογονισμό του Έλληνα….Ιδίως η Χίος και η Ιωνία το κατάλαβαν καλά…οι Έλληνες δεν εννοούσαν να μάθουν να … «μην στριμώχνονται»….

Κορυφαίος μάλιστα «συνωστισμός» του ’21 ήταν το Ζάλογγο…«στριμώχτηκαν» τόσες πολλές Ελληνίδες εκεί πάνω μαζί με τα μωρά τους, που κάθε τρεις και λίγο έπεφταν από το βράχο μαζί με τα παιδιά τους…σαν κοπάδι από πάπιες που τις βαράνε εννιάρια….αλλά αυτές ποιος να τις «βαρέσει»; Ε; Δεν κινδύνευαν από κανέναν, ως γνωστόν. Οι Τούρκοι έτρεξαν να τις σώσουν (απ’ το θανάσιμο«στριμωξίδι» τους) – ο Αλλάχ να τους δίνει χρόνια και να τα κόβει απ’ τους Γραικούς – αλλά τι να πρωτοκάμουν κι αυτοί; Ποια να πρωτοσώσουν;

Όσο για το 1922 στην Μικρασία, άστα να πάνε. Ρεσιτάλ. Ούτε σε συναυλία του Bon Joviτέτοιο «στριμωξίδι». Αποδείχτηκε ιστορικώς και περίτρανα ότι οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά στο περπάτημα…όλο ο ένας πάνω στον άλλον έπεφταν….παντού σε κάθε γωνιά της Μικρασίας «στριμωξίδι»…ιδίως στα παράλια της Ιωνίας….είπαμε, λάτρευαν τόσο πολύ την θάλασσα που μόλις την πλησίαζαν«αφιονίζονταν» μάλλον και δεν έβλεπαν την ώρα να πέσουν μέσα….πως να μην πέσει«στριμωξίδι» λοιπόν στη Σμύρνη; Πώς να μην πεθάνουν και μερικοί; Φυσικά πράγματα είναι αυτά….

Το ’40 κι επί όλο το διάστημα Γερμανικής Κατοχής δεν κάθισαν λεπτό ήσυχοι…το «στριμωξίδι» πήγε σύννεφο…αλλά όχι μόνον στην Ελλαδική ενδοχώρα…μα και στην Τουρκία….όσοι είχαν απομείνει εκεί αντί να κάθονται«ήσυχοι», κάθε τρεις και λίγο «στριμώχνονταν» κι έρχονταν μετά η Τουρκική Διοίκηση να τους «ξεστριμώξει»….άλλοι νεκροί Έλληνες εκεί….για να τους συμμορφώσουν μάλιστα οι Τούρκοι τους έβαζαν να δουλεύουν σε Τάγματα Εργασίας και να φτιάχνουν δρόμους σ’ όλη την Μικρασία….τους έδεναν μάλιστα με αλυσίδες μπας και τους μάθουν να περπατάνε σωστά χωρίς να «στριμώχνονται» και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον…μήπως και σωθούν και λίγοι ρωμιοί….τίποτε αυτοί…συνέχισαν να στριμώχνονται μεταξύ τους και να πεθαίνουν σαν τις μύγες….αχ ρε Έλληνες αμετανόητοι…

Το 1955 ήρθε πάλι η σειρά των Ελλήνων της Πόλης….και πάλι«στριμωξίδι»… ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι Έλληνες…άλλοι πάλι νεκροί και κατεστραμμένες περιουσίες…

Τι κι αν λένε πως ο άνθρωπος εξελίσσεται με το πέρασμα της Ιστορίας; Τίποτα οι Έλληνες. Ξανά μανά το 1974 τά’ καναν πάλι θάλασσα στη Βόρειο Κύπρο με την «μανία τους για στριμωξίδι»….άλλοι νεκροί, χαμένες περιουσίες, πρόσφυγες….

Κορυφαία αναδείχτηκε επίσης η επίδοση των Ελλήνων του Πόντου το 1919 στο προσφιλές άθλημα του «συνωστισμού»….εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πλήρωσαν ακριβά τότε με την ίδια τους τη ζωή αυτή την «αρρωστημένη μανία της Φυλής»….

Ο Λαός μας όμως ξέρει να τιμάει τους νεκρούς του….έστω κι από «Συνωστισμό»….

Εκλέγει άξιους ηγήτορες στην Ελληνική Βουλή προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη τους….

Γι’ αυτό και ο πάνσοφος αυτός λαός εξέλεξε την madam Re Pousi....αυτό το άξιο τέκνο του Ελληνισμού που τόσο πολύ ετίμησε με το έργο της την «ανάδειξη αυτής της των Ελλήνων Νόσου»….της «έφεσής τους στο Συνωστισμό»…..

Και η αξι τιμη (τέλος πάντων, προσθέστε όποιο φωνήεν επιθυμείτε, γιατί έπαθα ένα μικρό blackout και δεν θυμάμαι τη λέξη που ήθελα να χρησιμοποιήσω) Κυρία επί των Τιμών του Έθνους ανταπέδωσε στο ακέραιο την Τιμή που της έγινε….

Παραμονές της επετείου (19/05/12) της Γενοκτονίας(συγγνώμην, του «Συνωστισμού) των Ποντίων», με το που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κάλεσε το Σώμα σε ενός λεπτού Σιγή προς τιμήν των Νεκρών του Πόντιου Ελληνισμού, η madam Re Pousiμε απαράμιλλα Εθνικά αντανακλαστικά έσπευσε αμέσως να «αποχωρήσει της αιθούσης»διασώζοντας – ΑΥΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΛΜΗΡΗ - την Τιμή του Έθνους…

Πως θα ήταν άλλωστε δυνατόν ΑΥΤΗ, η Εθνική Διαννοούμενη του Γένους να στηρίξει με την παρουσία της την ανάδειξη αυτής της «ψυχοπαθολογίας του Γέννους»;

Την «έφεση στο Συνωστισμό»!

Υποκλιθείτε Έλληνες στην Μεγαλοσύνη ετούτη….και τιμείστε την Ζαν ντ’ Αρκ Re Pousi του Ελληνισμού με την ψήφο σας….για μια ακόμη φορά….Δοξάστε την!



 
 
http://kostasxan.blogspot.com/2012/05/blog-post_1113.html

Ποιος, πως και γιατί «σπρώχνει» τους Τούρκους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο πριν την 17η Ιουνίου;

Για άλλη μια φορά η Τουρκία καταφεύγει, στη γνωστή τακτική των «ανέξοδων» και χωρίς «αντίκρισμα» απειλών, αυτή τη φορά κατά των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, από τις χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στις διαδικασίες των προσφορών, «να αποσυρθούν από κάθε δραστηριότητα σε αυτήν την θαλάσσια περιοχή», εξ αιτίας, των συνεχιζόμενων διαφωνιών οι οποίες υπάρχουν και έχουν σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, καταλήγοντας σε “ευγενική εντολή-παρότρυνση”, να αποσύρουν τις προσφορές τους, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Το τουρκικό υπουργείο με περισσή θρασύτητα, δήλωσε λέγοντας, ότι οι εν λόγω εταιρείες (οι οποίες θα συμμετέχουν στην διαδικασία προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος διεξαγωγής ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ), θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις οι οποίες μπορεί (!!!), να κλιμακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Θυμάται κανείς άραγε, το πρωτοσέλιδο των aegeantimes της 14ης Δεκεμβρίου 2011, με τίτλο «Ποιοι κρατάνε τα τύμπανα του πολέμου;;;»
Το πρώτο από τα τρία άρθρα μια σειράς που αναδείκνυαν την πραγματική υπόσταση του εχθρού; H τριάδα αυτή των άρθρων, είχε απίστευτη διάδοση στο διαδίκτυο, ενώ παραλλαγές της, γέμισαν αργότερα το διαδίκτυο και μάλιστα μεταφρασμένες σε αρκετές γλώσσες. Η απάντηση σε αυτά τα τρία άρθρα, ήρθε τέσσερις μήνες μετά και μάλιστα δια στόματος Μπαρακ Ομπάμα, ο οποίος σε μια δήλωση-απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά, είπε ξεκάθαρα προς τους λαούς της Μεσογείου : «Δεν κρατάω εγώ τα τύμπανα του πολέμου»!

Η Τουρκία, δεν έλαβε το μήνυμα αυτό του Ομπάμα, ο οποίος διαχωρίζει την πολιτική του, από τις προσταγές της Goldman Sachs και όσων άλλων προωθούν το χάος στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή!

Προσθέτοντας, ότι αποκλείονται δια παντός και δεν θα συμπεριληφθούν οι προαναφερόμενες εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, σε μελλοντικά ενεργειακά έργα στην Τουρκία».

Επίσης, σοβαρό επεισόδιο είχαμε προχθές στα ανοικτά της νήσου Ψερίμου, το οποίο, χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν, το Πολεμικό Ναυτικό και ομάδα Ελλήνων καταδρομέων, δεν εξελίχθηκε σε "θερμό".

Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, πλησίασε στην περιοχή που έκανε άσκηση μία ελληνική κανονιοφόρος και δύο ομάδες αμφίβιων καταδρομέων. 

Η άσκηση σταμάτησε αμέσως και ζητήθηκε από το τουρκικό σκάφος, το οποίο είχε περάσει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, να αποχωρήσει άμεσα.

Αντ`αυτού το τουρκικό σκάφος άρχισε ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά και τότε οι Έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη MAGNA 960, πλησίασαν το τουρκικό σκάφος πλευρικά με “απειλητικές διαθέσεις”.

Το τουρκικό σκάφος αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά, αλλά στην περιοχή τις επόμενες ώρες υπήρξε αυξημένη επιφυλακή.

Σε μείζονες και συνεχείς επιχειρησιακές ασκήσεις και δοκιμές προχωρούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την προχτεσινή ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι επίκειται δοκιμή, του βλήματος AM39 Exocet Block 2 από μαχητικό αεροσκάφος M-2000EGM.
Βέβαια ετοιμάζεται η προαναγγελθείσα βολή δοκιμής των S-300 PMU-1 που θα σημάνει μετά από 12 χρόνια την ένταξη τους στο ελληνικό σύστημα αεράμυνας.

Μόνο τυχαία φυσικά δεν είναι όλα αυτά, αφού πρόκειται, για διαδοχικές αποστολές μηνυμάτων ετοιμότητας της Ελλάδας, έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Από την άλλη πλευρά, το ΝΑΤΟ, με την έγκριση των ελληνικών αρχών και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (των κ. Χ.Παπουτσή και Μ.Όθωνος, οι οποίοι υπέγραψαν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις), ανέθεσε σε μία χώρα, την Τουρκία, που έχει δηλωμένους με τον πιο επίσημο τρόπο, επεκτακτικούς και αναθεωρητικούς, με λίγα λόγια, εχθρικούς σκοπούς και στόχους έναντι της Ελλάδος, την προστασία του φυσικού πλούτου της !!!

Αν σκεφθούμε ότι μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ομολόγησε ότι πράκτορες της ΜΙΤ, έκαιγαν τα ελληνικά δάση, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, η παραπάνω εξέλιξη θα μπορούσε να είναι και ένα κακόγουστο ανέκδοτο, όμως δυστυχώς δεν είναι.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος γνωρίζει από «πρώτο χέρι», τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε επικοινωνία του με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Τίς τελευταίες ημέρες, το Αιγαίο πέλαγος μοιάζει να μυρίζει «μπαρούτι», καθώς δεκάδες αεροσκάφη και από τις δύο Αεροπορίες ΕΠΑ και ΤΗΚ, διεξήγαγαν ένα πρωτοφανή αγώνα εναέριας επικράτησης. 

Φυσικά οι Τούρκοι δεν παρέλειψαν να προχωρήσουν σε μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις για μια ακόμη φορά.

Απέναντι στον τακτικό αιφνιδιασμό που υπέστησαν ύστερα από την απογείωση τουλάχιστον 24 μαχητικών αλλά και αεροσκάφους EMB-145 Erieye της ΠΑ, σε μια κινητοποίηση η οποία, δεν ήταν προγραμματισμένη, και είχε κατεύθυνση το Ν.Α. Αιγαίο, οι Τούρκοι αντιπαραβάλουν συνδυασμένες επιχειρήσεις, με τα τουρκικά μαχητικά να προστατεύουν τα ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, που μπαινόβγαιναν στο ελληνικό FIR και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ).

Τί όμως συμβαίνει πράγματι, τον τελευταίο καιρό, εκτός από το ότι η Ελλάδα προχωρά σε βουλευτικές εκλογές ;;;

Γιατί αυτές οι επαναληπτικές εκλογές της 17 Ιουνίου 2012, είναι τόσο “κρίσιμες”, ούτως ώστε να προκαλούν γεωπολιτική ανισσορροπία στην ευρύτερη περιοχή μας ;;;

Γιατί αποφάσισαν να μας “πιέσουν” τόσο, και με τον πιό απροκάλυπτο τρόπο, να μάς τρομοκρατήσουν ώς λαό, χρησιμοποιώντας ξανά την παλιά καλή “συνταγή” του Τούρκου “μπαμπούλα-χωροφύλακα” της περιοχής και κατακτητή ;;;

Οι τελευταίες ημέρες είναι πράγματι κρίσιμες, διότι απεκαλύφθη ο ρόλος και οι πραγματικοί στόχοι του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έστησαν με τόση προσοχή και υπομονή, ξένοι “ιδιοκτήτες” και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους.
Απεκαλύφθη ότι η λεγόμενη “αυτοδιάθεση” του Ελληνικού λαού, η δημοκρατία, (ή Τραπεζοκρατία στην πραγματικότητα), και ο σοσιαλισμός, ώς και η στοιχειώδης εφαρμογή τους απο ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο διαχειρίσθηκε την εξουσία επί 37 χρόνια, υπήρξε κατ’επίφαση και κατ’εντολήν, πάντα όμως στοχευμένη, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των “οικονομικών ελίτ” μέσα και έξω απο την Ελλάδα.
Οι “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, προσπαθώντας να προστατέψουν την “επένδυσή τους, εκτρέπονται σε απροκάλυπτες “νουθεσίες”.

Έως πού είναι διατεθιμένοι να “φτάσουν” τίς “νουθεσίες” άραγε, μήπως έως του σημείου πρόκλησης ελεγχόμενης τοπικής σύρραξης μεταξύ ομόρων κρατών ;;;

Η ανακοίνωση της προεδρίας τα λέει όλα, "Με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου κ. Άγγελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό".

Γιατί τώρα, και γιατί σε υπηρεσιακό πρωθυπουργό η ενημέρωση της “εντολής” ή “νουθεσίας” της κ. Μέρκελ ;;;

Τί είναι τόσο επείγον, το οποίο απαιτεί άμεση ενημέρωση ή επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας, δια μέσου του προέδρου της Δημοκρατίας, και δεν μπορούσε να περιμένει την νέα κυβέρνηση ;;; 

Κατά πολλούς η επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια, ήταν μια έκφραση δυσαρέσκειας για τον εξοστρακισμό του «δικού της ανθρώπου» του Λ.Παπαδήμου, ο οποίος δεν παρέμεινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατόπιν της αντίδρασης των αντιμνημονιακών κομμάτων. 
Κατά άλλους η επικοινωνία αυτή αποδίδεται στην γερμανική αλαζονεία και σε όλο της το μεγαλείο έκφρασής της.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού είναι αναλυτική και ή δυνατόν σαφής, όχι όμως επί του κυρίως “αντικειμένου” της επικοινωνίας της κ. Μέρκελ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η οποία λέει : «Ο πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ».

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Το ζήτημα της "ανάπτυξης", είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

«Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Είναι προφανές, ότι η κ. Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά, ότι κάτι τέτοιο (δημοψήφισμα) δεν μπορεί να γίνει, λόγω της απαγόρευσης του Ελληνικού συντάγματος κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου και μάλιστα απο υπηρεσιακή κυβέρνηση, επομένως το τηλεφώνημα είναι “ηλίου φαεινότερον” ότι περιείχε και κάτι ακόμα, ένα επιπλέον “μήνυμα”.

Απευθύνθηκε όχι στον ομόλογό της, πρωθυπουργό της χώρας, αλλά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και έχει σημασία αυτό, διότι, ώς ο μοναδικός πολιτειακός παράγων ο οποίος δύναται εκ του συντάγματος για λόγους “Εθνικούς” να ορίσει κυβέρνηση “ Εθνικού κινδύνου” είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Στηρίζω κυβέρνηση σε περίπτωση Εθνικού κινδύνου", διαμηνύει πρός όλες τίς κατευθύνσεις, ο Πάνος Καμμένος.

Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου της 17-05-2012 με τίτλο “Το «δόγμα Calvo» και το «Ελληνικό πείραμα» στους Aegeantimes.gr : “Το παιχνίδι του Μνημονίου θα παίξει για άλλη μια φορά, δυστυχώς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, με διάφορα προσχήματα, θα θέσει θέμα "εθνικού κινδύνου", για να σχηματιστεί κυβέρνηση υλοποίησης του Μνημονίου, βασικά όμως της εφαρμογής των εισπρακτικών μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τα 50 δισ. ευρώ".

Το άρθρο 44 παρ.2 του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος αναφέρει “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο”.

Επομένως μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και «εν πλήρει συνειδήση» απάντων των εμπλεκομένων περί των δυνατοτήτων τις οποίες παρέχει το Ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι του Ελληνικού κράτους, η επικοινωνία της κ. Μέρκελ είναι πλέον του βεβαίου, ότι δεν αφορούσε μόνον το “δημοψήφισμα” περί της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.

Είναι σαφές κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, λαμβανομένου υπ’όψιν του κλίματος και των τελευταίων γεωστρατηγικών γεγονότων στην περιοχή μας, ότι το τηλεφώνημα αφορούσε και κάτι ακόμη, ίσως ένα σοβαρότερο γεωπολιτικό θέμα, το οποίο αφορά και την χώρα μας.
Επειδή διανύουμε πολιτικά ευαίσθητη περίοδο, προεκλογική, η οποία πολλαπλασιάζει τίς πιθανότητες να βρεθούμε απροετοίμαστοι σε “τυχαίο Εθνικό συμβάν”, η επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο τίς εκτιμήσεις μου
.

Δέν είναι δυνατόν να "εκτίθεται" πολλαπλώς, κατ`αυτόν τον πρωτοφανή, αγενή, αντιδημοκρατικό, και έξω από κάθε διπλωματικό "πρωτόκολλο", τρόπο, μία καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Εκτός και εάν η πιθανολογούμενη "αλλαγή" του πολιτικού συστήματος, με την άνοδο της αριστεράς, επηρεάζει αρνητικά, τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Γερμανίας και συνολικά της ΕΕ, πράγμα το οποίο θα δικαιολογούσε την "πρόθεση" της κ. Μέρκελ, όχι την πράξης της, αυτή καθ`εαυτή, η οποία κρίνεται αντικειμενικά, επιεικώς απαράδεκτη. 

Μέχρι πού και με ποιόν τρόπο είναι διατεθειμένοι οι “ιδιοκτήτες” να παρέμβουν στην πορεία πρός την αλλαγή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ;;;

Οι δημοσκοπικές έρευνες είναι “καταπέλτες” σε ότι αφορά τους “υπαλλήλους” τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η πτώση τους είναι βαρύγδουπη, η αριστερά δημοσκοπικά, προελαύνει ακάθεκτη.

Στην Ελλάδα αναπτύσσεται ένα πλειοψηφικό πολιτικό κίνημα της αριστεράς, ένα κίνημα "αλήθειας", κοινωνικής δικαιοσύνης και Εθνικής κυριαρχίας, ένα κίνημα το οποίο θέλει την Ελλάδα, να είναι ένα οργανωμένο ισχυρό κράτος, το οποίο θα σέβονται άπαντες. Δεν θα αποτελούμε τον "παρία" κανενός.!!! 

Τί θα σκαρφιστούν για να ανακόψουν αυτήν την πορεία της ;;;
Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα, σημαίνει αυτόματα και αλλαγές στο γεωπολιτικό “status” της περιοχής ;;; 

Θεωρούν οι “ιδιοκτήτες” ότι ή αριστερά “ενοχλεί” τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους στην περιοχή ;;;

Θα δεχτούν ή θα ανεχτούν, τυχαίες ή μή, γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή, και αν όχι με ποιο τρόπο θα τις παρακάμψουν ή θα αποφύγουν ;;;

Ίδωμεν, με ψυχραιμία και λογική. !!!

Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη σκληρότερη κίνηση των "ιδιοκτητών" !!!

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/05/17.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters