Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Φιλόσοφοι.. Οι εχθροί Του Σκοταδισμού..A»

epikoyros
Άρα και οι φυσικοί εχθροί του Χριστιανισμού. Γιατί Χριστιανισμός = Σκοταδισμός. Μάρτυρας της Φιλοσοφίας, μαζί με τον Τζορντάνο Μπρούνο, την Υπατία, και ο Σωκράτης αποτελεί ένα από τα συγκλονιστικότερα παραδείγματα ανθρώπου που διώχτηκε και πέθανε για την ελεύθερη σκέψη του. Ο Σωκράτης παραμένει ένα φωτεινό παράδειγμα στην ιστορία της φιλοσοφίας και της ελεύθερης σκέψης. Ήταν ένας άνθρωπος που πέθανε χωρίς να προδώσει τις ιδέες του και με το θάνατό του τις επιβεβαίωσε ακόμη περισσότερο.
..Οι φιλοσοφικές γνώσεις και αξίες προϋποθέτουν τον άνθρωπο – Άτομο και όχι τον άνθρωπο μάζα. Ο άνθρωπος της μάζας πάντα ήταν υποχείριος της κάθε μορφής εξουσίας και κυρίως της άγνοιας και του φανατισμού του. Έτσι κάθε μορφή φιλοσοφικής σκέψης που απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τα δεσμά της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας κυνηγήθηκε με κάθε τρόπο. Οι φανατικοί χριστιανοί πιστοί, κυρίως στον Μεσαίωνα, πάντα ήταν από τους πρωτοπόρους στις διώξεις κατά των φιλοσόφων.
Η φιλοσοφία ήταν πάντα ένας τρόπος ζωής για τους ανθρώπους που ήθελαν και θέλουν να νικήσουν την άγνοια. Αυτό δείχνει και η ίδια η λέξη φίλο-σοφία, αγάπη στη Σοφία, που αποδίδεται στον Πυθαγόρα. Μέσω της φιλοσοφίας ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει κάθε δογματισμό, φανατισμό και σκοταδισμό, γιατί όλα αυτά είναι παιδιά της άγνοιας, την οποία πάντα πολεμά ο φιλόσοφος με όπλο τη γνώση.
Διάβασε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Σταύρου Βασδέκη από τις Σέρρες, που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και σίγουρα θα μπορούσα να το είχα γράψει κι εγώ..
Πατριωτισμός. Γιατί τον απεχθάνεται ο Χριστιανισμός.
Η μεθοδευμένη δολοφονία του πατριωτικού αισθήματος από τον ιουδαιοχριστιανισμό. Ο Παύλος αποκλήθηκε απόστολος των Εθνών. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σκοπός του ήταν η διάδοση του χριστιανισμού στους εθνικούς τού τότε γνωστού κόσμου. Η πρόθεσή του αυτή αναλύεται, ξεκάθαρα και στα ίσα, μέσα στις επιστολές του και στις πράξεις των αποστόλων. Μάλιστα τσακώθηκε με τον Πέτρο, μέχρι και ανόητο τον αποκάλεσε, επειδή αυτός ήταν της γνώμης ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου έπρεπε να απευθυνθεί κυρίως προς τους Εβραίους. Δυο μυστήρια όμως προηγούνται πριν την εκδήλωση της πρόθεσής του αυτής.
img_b33e65dc2812
Το πρώτο έχει να κάνει με την θεαματική του στροφή, που από ανελέητος διώκτης του χριστιανισμού, κατέληξε ως ο ποιο φανατικός απόστολός του. Διότι οι εξηγήσεις του ίδιου περί του γεγονότος αυτού δεν μπορούν να πείσουν, πλην των πιστών, κανέναν νοήμονα άνθρωπο.
Το δεύτερo μυστήριο είναι η στροφή του προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου κυρίως στους εθνικούς. Μάλλον δεν επρόκειτο για μια επιλογή, λόγω διαφορετικού γούστου, από τους λοιπούς αποστόλους, αλλά για τη εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου.
Την ερμηνεία των δύο αυτών μυστηρίων – αλλά και την εξήγηση του μυστηρίου της διάδοσης του χριστιανισμού στον Ευρωπαϊκό χώρο, δηλαδή το πώς μια θρησκεία «πτωχών τω πνεύματι» επιβλήθηκε σ’ ανθρώπους και έθνη κατά πολύ σοφότερων ανθρώπων – μας τη δίνει με καθαρό και τεκμηριωμένο τρόπο, ο Γεώργιος Ιεροδιάκονος, στο βιβλίο του «Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΈΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», εκδ. «Νέα Θέσις». Από τα πολλά σχετικά βιβλία που διαβάσαμε, νομίζουμε ότι αυτό ξεχωρίζει αρκετά ως προς το ειδικό βάρος του. Θεωρούμε το βιβλίο αυτό ανεκτίμητο.
Ποια όμως η σχέση της «πολιτικής» αυτής του Παύλου, με το πατριωτικό αίσθημα των εθνών και των λαών του κόσμου; Αυτή τη σχέση λοιπόν θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε στο παρόν πόνημα. Διότι έχουμε την γνώμη ότι δίχως τη δολοφονία του πατριωτικού αισθήματος, το οποίο είναι εγγενές και φυσιολογικότατο σ’ όλους τους ανθρώπους, θα ήταν αδύνατη η επικράτηση του χριστιανισμού, και προπαντός η διαιώνισή του.
Εάν ο Παύλος αναγκάζονταν να διατυπώσει ολόκληρη την τακτική του στρατηγικού του στόχου θα την έλεγε ως εξής: «δεν υπάρχει Έλλην ή Ιουδαίος». Πράγματι έτσι ακριβώς το διατύπωσε ο ίδιος, όπως είναι καταγεγραμμένο μέσα στη Καινή Διαθήκη. Για τον Παύλο δυο λαοί-έθνοι υπάρχουν μπροστά του: οι Έλληνες και οι Ιουδαίοι. Οι υπόλοιποι δεν τον ενδιαφέρουν. Γνωρίζει άριστα, ότι, για να κερδίσει τον πόλεμο, πρέπει οπωσδήποτε να πείσει τους Έλληνες.
Πώς όμως μπορεί να πείσει τους Έλληνες ένας Ιουδαίος και μάλιστα για μια Ιουδαϊκή υπόθεση, όταν οι Έλληνες παθαίνουν αλλεργία και μόνο στο άκουσμα της λέξης Ιουδαίος!
Μόνον ένας τρόπος υπήρχε: να ξεκοπεί ο Έλληνας από την παράδοσή του, από τον πολιτισμό του, από τους δεσμούς με τους προγόνους του, από το πατριωτικό του αίσθημα.

Εάν κανείς ξεπέσει σ’ αυτήν την κατάσταση τότε είναι ορφανός, ανίσχυρος και ανήμπορος. Χρειάζεται έναν θετό πατέρα, έναν κηδεμόνα. Και τότε είναι η στιγμή να του πασάρει κανείς έναν τέτοιο πατέρα που χρειάζεται.
Προσέξτε πώς ακριβώς δουλεύει αυτή τη μηχανή ο Παύλος: (Προς Ρωμαίους 8, 15-17) «… αλλ’ ελάβετε πνεύμα που σας κάνει υιούς, δια του οποίου φωνάζουμε ‘ Αββά, Πατέρα’. Αυτό το Πνεύμα μαρτυρεί μαζί με το πνεύμα μας ότι είμεθα παιδιά του θεού…». Ξέρεται ποιος είναι ο πατέρας αυτός; Είναι ο Γιαχβέ, ο θεός των Ιουδαίων. Πράγματι ο Παύλος υπήρξε μέγας αρχιστράτηγος στην τακτική αυτή, όπως και στις υπόλοιπες, όπως θα διαπιστώσουμε στη συνέχεια. Μπροστά στο ταλέντο του αυτό, θα έπρεπε κανείς να του βγάλει το καπέλο!
Το τέχνασμα πέτυχε απόλυτα. Ιδού η απόδειξη: εδώ και μιάμιση χιλιετία, αλλά ακόμα και σήμερα, ποιός γνωρίζει και μέχρι πότε, οι Έλληνες έψαλλαν και ψάλουν στις εκκλησίες τους το τροπάριο, «των αγίων πατέρων ημών Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ»! Έλληνες άνθρωποι με Εβραίους πατέρες!!!
pythagmusic
Ας δούμε τώρα πως μεθόδευσε την τακτική της υποβάθμισης των πατέρων των Ελλήνων, ώστε ν’ ανοιχτεί ο δρόμος για το σπάσιμο των δεσμών των Ελλήνων από τους προγόνους τους. Έπρεπε να γελοιοποιηθεί η ύψιστη αρετή των προγόνων αυτών. Σ΄ όποιο μήκος και πλάτος της υφηλίου, αν κάνει κανείς την ερώτηση, ποια ήταν η μεγάλη αγάπη των Ελλήνων, θα πάρει την απάντηση: η φιλοσοφία. Ότι οι Έλληνες είχαν πολλούς φιλοσόφους, σ’ όλα τα μέρη που ζούσαν και σ΄ όλες τις αποικίες τους. Ότι είχαν πολλές φιλοσοφικές σχολές, όπου μάθαιναν γράμματα, αριθμητική και τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς. Σχολές όπου μορφώνονταν.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο Παύλος διάλεξε τους Κορίνθιους, για να τους απευθύνει τον κατάπτυστο λόγο του, με τον οποίο επιχειρεί να εξευτελίσει την σοφία και φυσικά τους σοφούς, δηλαδή τους φιλοσόφους προγόνους των Ελλήνων. Διότι κανένα άλλο έθνος δεν διέθετε τέτοιου είδους ανθρώπους. Εάν δε υπήρχαν φιλόσοφοι άλλης εθνικότητας, αναγκαστικά ήταν σπουδαγμένοι σε ελληνικές σχολές ή ήταν μαθητές Ελλήνων φιλοσόφων. Οι Ρωμαίοι φιλόσοφοι ήταν ή Επικούρειοι ή Πλατωνικοί ή Στωικοί ή Πυθαγόρειοι, κλπ.
Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, παρουσιάζεται ένας τόσο ποταπός άνθρωπος, ο οποίος αποτολμά να περιφρονήσει, την κατ΄ εξοχήν ανθρώπινη επίδοση!
Την ενασχόληση των ανθρώπων με την προσπάθεια του εξανθρωπισμού τους. Την καλλιέργεια των ανώτερων ανθρώπινων δυνατοτήτων. Την τάση των ανθρώπων να μορφωθούν, δηλαδή από άτομα να γίνουν προσωπικότητες.
dfsocrates

Αυτό το ελεεινό ανθρωπάριο είναι μέγιστος αρχιάγιος του χριστιανισμού. Τον τιμούν άνθρωποι που φέρουν το όνομα των Ελλήνων. Ας τον ακούσουμε πόσο χυδαία υβρίζει τη σοφία, αυτή τη Θεά των Ελλήνων, αλλά και την σύνεση και πώς εξυμνεί τη χριστιανική μωρία. Αποκλείεται να πέρασε άλλος άνθρωπος απ΄ αυτόν τον κόσμο, που να διέθετε τέτοιο απίστευτο θράσος και τόση χαμερπή αγένεια:
(Προς Κορινθίους Α΄ 1, 18-31) «διότι είναι γραμμένο (εννοείται στην Π.Δ,)
‘Θα εξαφανίσω την σοφίαν των σοφών και την σύνεσιν των συνετών θα εκμηδενίσω’. Πού είναι ο σοφός; Πού ο γραμματεύς; Πού ο συζητητής του κόσμου τούτους; Δεν εμώρανε ο Θεός την σοφίαν του κόσμου τούτου; Διότι αφού, κατά την σοφίαν του Θεού, ο κόσμος δεν εγνώρησε με την σοφίαν του τον Θεόν, ευδόκησεν ο θεός δια της μωρίας του κηρύγματος να σώσει εκείνους που πιστεύουν. Οι Ιουδαίοι θέλουν θαύματα, οι δε Έλληνες σοφίαν, εμείς όμως κηρύττουμε Χριστόν σταυρωμένον, ο οποίος εις μεν τους Ιουδαίους είναι σκάνδαλον, εις δε τους ΄Ελληνας μωρία, αλλά σ’ εκείνους που είναι καλεσμένοι, Ιουδαίους και Έλληνας, ο Χριστός είναι θεού δύναμις και Θεού σοφία. Διότι εκείνο που θεωρείται θεία μωρία είναι σοφώτερον από την σοφίαν των ανθρώπων, και εκείνο που θεωρείται αδυναμία του Θεού είναι δυνατώτερον από την δύναμιν των ανθρώπων».
Αμέσως στη συνέχεια γίνεται η τέλεια περιγραφή του χριστιανικού μαύρου συρφετού:
«Παρατηρήσατε αδελφοί, ποιοί είσθε σεις που ο Θεός εκάλεσε. Δεν υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί σοφοί κατ’ άνθρωπον, ούτε πολλοί δυνατοί, ούτε πολλοί ευγενείς την καταγωγήν, αλλά τους μωρούς του κόσμου εδιάλεξε ο θεός δια να καταισχύνη τους σοφούς, και τους αδύνατους κατά κόσμον εδιάλεξε ο Θεός δια να καταισχύνη τους δυνατούς, και ανθρώπους που έχουν ταπεινήν καταγωγήν κατά κόσμον και τους περιφρονημένους εδιάλεξε ο Θεός, ακόμα και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήση εκείνα που υπάρχουν».
Αυτό το τελευταίο «εδιάλεξε ο Θεός, ακόμα και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήση εκείνα που υπάρχουν»,

όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, περικλείει ολοκληρωτικά την πεμπτουσία της ιουδαιοχριστιανικής τακτικής.
Δηλαδή με την φοβέρα ενός ανύπαρκτου θεού (κάτι που δεν υπάρχει), ο χριστιανισμός επιχείρησε να καταργήσει ότι ωραίο, αληθινό και βεβαίως υπαρκτό είχαν επιτύχει οι άνθρωποι, μέχρι εκείνη την στιγμή: Κατάργησε τις φιλοσοφικές σχολές, κατάργησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, γκρέμισε κάθε καλλιτεχνικό επίτευγμα των Ελλήνων, αγάλματα, ναούς, δημόσια κτήρια, έκαψε βιβλιοθήκες.Έπρεπε η ανθρωπότητα να βυθιστεί στην χριστιανική αρετή της μωρίας. Η ευγενική καταγωγή έπρεπε να εξαφανιστεί από το πρόσωπο τη γης. Η παιδεία έπρεπε να ριχτεί στο «πυρ το εξώτερον», η δημοκρατία να αποβληθεί ακόμα κι από το λεξιλόγιο. Πράγματι, από την επικράτηση του χριστιανισμού μέχρι και την απελευθέρωση του 1821, δεν έπεσε ούτε μια ψήφος μέσα σε κάλπη!
3 1
Ο σκοταδισμός που πλανιόνταν μιάμιση χιλιετία στους τόπους των Ελλήνων, άφησε ίχνη ορατά μέχρι και σήμερα. Η φρικτή καταπίεση του μαύρου ιερατείου, το οποίο πάντοτε συνέπραττε με την εκάστοτε εξουσία, δεν έχει παρά δυο δεκαετίες που ξεθύμανε στη χώρα της Ελλάδας. Μέχρι την δεκαετία του 1970, λόγου χάρη, μαθητές της μέσης εκπαίδευσης τιμωρούνταν εάν δεν εκκλησιάζονταν την Κυριακή.
Πρόκειται λοιπόν για το ολοκληρωτικό αναποδογύρισμα των αξιών του ελληνικού πολιτισμού. Εδώ τίθενται υπό καταλυτική κατηγορία όλες οι αρετές των Ελλήνων. Η χυδαιότητα στο μέρος της ευγένειας. Η μωρία στο μέρος της σοφίας. Η σύνεση αντικαθίσταται από την απερισκεψία και η δύναμη από την αδυναμία. Η ευγενική καταγωγή θεωρείται κατάρα. Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει πιο παραστατική περιγραφή του χριστιανικού πνεύματος. Μ’ αυτό το πνεύμα κλήθηκαν ν΄ ανταλλάξουν οι Έλληνες τον λαμπρό τους πολιτισμό. Ποτέ η χυδαιότητα δεν ρίχτηκε με τόση μανία κατά της μόρφωσης.

Τι προτείνει λοιπόν ο βάρβαρος αυτός; Έλληνες, αν δεν απαρνηθείτε την ταυτότητά σας, τη ευγενική σας καταγωγή, δηλαδή τις αρετές των προγόνων σας και τελικά τους ίδιους τους προγόνους σας, είστε χαμένοι από το χέρι του Θεού. Οι περισσότερες επιστολές του Παύλου διακατέχονται απ’ αυτό το πνεύμα.
Υπάρχει όμως ένα είδος ανθρώπου που συγκεντρώνει όλ’ αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία περιέγραψε προηγουμένως ο Παύλος. Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που κάλεσε ο Θεός στις τάξεις του. Το είδος αυτό φέρει όνομα. Λέγεται δούλος. Πράγματι, ο ποταπός αυτός άνθρωπος υπήρξε ο ύπατος εγκωμιαστής της δουλείας.
Προς Ρωμαίους, 13. 1 «Ας υποτάσσεται ο καθένας στις ανώτερες εξουσίες, διότι δεν υπάρχει εξουσία παρά από τον θεόν… Ώστε εκείνος που αντιτάσσεται εις την εξουσίαν, αντιτάσσεται εις την διαταγήν του θεού και εκείνοι που αντιστάθηκαν θα κατακριθούν… Αυτός είναι ο λόγος που πληρώνεται τους φόρους, διότι οι αρχές είναι υπηρέται του θεού».
Εφεσίους 6. 5 «Οι δούλοι να υπακούετε εις τους κυρίους σας του κόσμου αυτού με φόβον και τρόμον».
Τιμόθεον 6. 1 «Όσοι είναι υπό τον ζυγόν της δουλείας, ας θεωρούν τους κυρίους των αξίους κάθε τιμής, δια να μη δυσφημείται το όνομα του θεού και η διδασκαλία».
Τίτον 2. 9 «Οι δούλοι να υποτάσσονται εις τους κυρίους τους, να είναι εις όλα ευάρεστοι».
Φαίνεται όμως ότι το σχέδιο ήταν γενικό:
Πέτρου 2. 13 «Υποταχθείτε λοιπόν, σε κάθε ανθρώπινη εξουσία χάριν του Κυρίου, διότι αυτό είναι το θέλημα του θεού».
Πέτρου 2. 13 «Οι υπηρέται, να υποτάσσεσθε εις τους κυρίους σας, με τον οφειλόμενο σεβασμό, κι όχι μόνον εις τους καλούς και επιεικείς αλλά και εις τους διεστραμμένους».
Μάλιστα οι κατοπινοί τελειοποίησαν το σχέδιο σε αξιοθαύμαστο βαθμό:
Εις Α΄ Κορινθίους Ομιλία, ΙΘ΄ σελ. 535, Ιωάννου Χρυσοστόμου, («ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ», εκδ. «Γρηγόριος ο Παλαμάς» 1980):
«Όπως ακριβώς δεν ωφελεί καθόλου η περιτομή ούτε βλάπτει η έλλειψις περιτομής, έτσι ούτε βλάπτει η δουλεία ούτε ωφελεί η ελευθερία. Και για να καταδείξει τούτο με μεγαλυτέραν σαφήνειαν λέγει (αναφέρεται σε λεγόμενα του Αποστόλου Παύλου): Αλλά και αν ημπορείς να γίνεις ελεύθερος, χρησιμοποίησε περισσότερο την δουλείαν, δηλαδή να είσαι περισσότερο δούλος. Και διατί τέλος πάντων αυτόν που δύναται να ελευθερωθεί τον συμβουλεύει να μείνη δούλος. Διότι θέλει να δείξει ότι δεν βλάπτει καθόλου η δουλεία αλλ’ ωφελεί μάλιστα».
Πώς είπατε; Ότι άλλα εννοεί! Μη βιάζεστε, μας το εξηγεί αμέσως στη συνέχεια ο πατέρας Χρυσόστομος. Φρόντισε και γι’ αυτό μην τυχόν του ξεφύγει κανείς με αμφιβολίες. «Και γνωρίζω μεν ότι μερικοί ισχυρίζονται, ότι το χρησιμοποίησε περισσότερο το είπε περί ελευθερίας, υποστηρίζοντας ότι σημαίνει, εάν ημπορείς να ελευθερωθείς, ελευθερώσου… Δεν λέγει λοιπόν τούτο, αλλ’ εκείνο που είπα προηγουμένως, θέλων να δείξει ότι δεν κερδίζει τίποτε περισσότερο αυτός που γίνεται ελεύθερος, και επομένως, λέγει, και αν ακόμα εξαρτάται από σένα να ελευθερωθείς, μάλλον μένε ως δούλος».
Μας προτείνει λοιπόν ο χριστιανισμός να γίνουμε δούλοι, όσοι δεν έτυχε ακόμα να είμαστε. Ο δούλος δεν έχει πατρίδα. Είναι άπατρις. Βρίσκεται εκεί που τον έχουν σύρει. Δεν έχει πάτρια. Ποιου λαού πατριώτης θα μπορούσε να είναι; Κανενός. Εξ ου και το «όπου γης και πατρίς».

Όμως πατρίδα δεν είναι μόνο η γη της πατρίδας. Είναι και κάτι, κατά πολύ, περισσότερο. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε, στη συνέχεια, το λέμε τώρα αμέσως:
Δεν μπορεί, δεν γίνεται ένας σωστός χριστιανός να είναι πατριώτης. Τελεία και παύλα. Εάν όμως παρουσιαστεί μια τέτοια περίπτωση, όπου πράγματι κάποιος που δηλώνει χριστιανός, έχει δείξει όντως πατριωτική συμπεριφορά, τότε αυτομάτως καθίσταται αιρετικός. Απλούστατα διότι έχει παραβεί βασικές εντολές του Ευαγγελίου. Είναι ή δεν είναι θεόπνευστη η Καινή Διαθήκη; Ασφαλώς και είναι. Για να δούμε τη λέει η θεοπνευστία, για το ζήτημα αυτό: μα δεν τα έχουμε ήδη αναφέρει?
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Άρθρο του  Σταύρου Βασδέκη που μου στάλθηκε με mail από αναγνώστη του miastala

http://miastala.com/s/?p=1891

Ο Κολοκοτρώνης Δεν ήταν Χριστιανός

images
Διακήρυξη της β’ Εθνικής Συνελεύσεως του Άστρους, 18 Απριλίου «1823»: «Ο κρότος των ημετέρων όπλων συνετάραξε το βυζάντιο». Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν ήταν χριστιανός και ότι κείμενο δικό του υπάρχει φιλοχριστιανικο είναι πλαστό! Μην ξεχνάμε ότι οι παπάδες αφόρισαν την Ελληνικη επανάσταση του 1821.. Το «`21» ήταν η τελευταία μίας σειράς επαναστάσεων που διεξήγαγαν οι Έλληνες Πρόγονοί μας κατά των βυζαντινοχριστιανών και των τούρκων συνεργατών τους. Το «`21» οι Έλληνες, πιστοί στο Αρχαίο Έθος κατάφεραν με το αίμα τους να αποτινάξουν τον χριστιανοτουρκικό ζυγό, να καταδιώξουν τον χριστιανικό κλήρο και να επαναφέρουν την Αρχαία Πίστη.
Η γενιά του «`21» ταύτιζε το βυζάντιο με την οθωμανική αυτοκρατορία. Τα επίσημα έγγραφα του Επαναστατικού Στόλου ονομάζουν τον τουρκικό στόλο ως βυζαντινό. Από τα 144 Ελληνικά καράβια που ναυμαχούσαν τους τούρκους, τα 142 είχαν ονόματα Ελλήνων Ηρώων και Θεών. Τα επαναστατικά κείμενα μνημονεύουν αδιάκοπα τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα, τον Μαραθώνα και τις Πλαταιές. Ουδεμία μνεία γίνεται στο καταραμένο βυζάντιο. Για τους επαναστατημένους Έλληνες η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν συνέχεια του βυζαντίου.
Οι υπόδουλοι Έλληνες αποκήρυσσαν τα χριστιανικά ονόματα και ελάμβαναν Ελληνικά. Το πατριαρχείο των ναζωραίων με εγκύκλιό του απαγόρευσε την Ελληνική ονοματοθεσία. Ο Αλή πασάς έλεγε: «Εσείς οι Έλληνες κάτι μεγάλο έχετε βάλει στο μυαλό σας. Δεν βαπτίζετε πια τα παιδιά σας χριστιανικά αλλά Ελληνικά. Σίγουρα κάτι μεγάλο ετοιμάζετε».
Ο ιστορικός Φωτιάδης γράφει: «Ούτε ο διαφωτισμός της αστικής τάξεως ούτε και αυτοί οι αγωνιστές του «`21» θα θυμηθούν το βυζάντιο. Δεν θα ανατρέξουν ούτε μια φορά σε αυτό, δεν θα αναφέρουν ούτε έναν στρατηγό ούτε έναν αυτοκράτορα. Τα πνευματικά, τα ιδεολογικά και πατριωτικά τους ιδανικά θα τα αναζητήσουν στην Αρχαία Ελλάδα».
Ο ιστορικός Γ . Τενεκίδης αποκαλύπτει με μια μόνο ρήση: «Η φλόγα της Αρχαιολατρίας τρέφει το πατριωτικό αίσθημα της πνευματικής ηγεσίας του ταλαιπωρημένου έθνους».
09
Οι ναζωραίοι καταστροφείς του Ελληνικού Πολιτισμού βλέποντας ότι οι Έλληνες επαναστατούσαν κατά του χριστιανισμού και διαβλέποντες ότι το τέλος τους πλησιάζει, παρέδωσαν την βυζαντινή εξουσία στους οθωμανούς. Παρέδωσαν τον επαναστατημένο Ελληνικό Λαό στην τουρκική χαντζάρα. Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων των ναζωραίων κατακτητών γράφει στην «πατρική διδασκαλία»:
«Εδώ όμως πάλι αγαπητοί χριστιανοί πρέπει να ιδώμεν και να θαυμάσουμεν την άπειρον του θεού προς ημάς αγάπην. Ιδέτε λαμπρότατα τι οικονόμησεν ο άπειρος και εν ελέει και πάνσοφος ημών κύριος για να φυλάξη αλώβητον την αγία και ορθόδοξον πίστη ημών και να σώση τους πάντας. Ήγειρεν εκ του μηδενός την ισχυράν αυτή βασιλεία των οθωμανών αντί της των βυζαντινών ημών βασιλείας, η οποίαν είχεν αρχίσει να χωλαίνει εις τα της ορθοδόξου πίστεως φρονήματα».
Ο Κοραής στην «Αδελφική Διδασκαλία» αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει ότι «ο Λαός προδόθηκε από τον χριστιανικό κλήρο στους τούρκους για να αναχαιτιστεί το κίνημα του Πλήθωνος Γεμιστού στον Μυστρά που απαιτούσε επιστροφή στους Ελληνικούς τρόπους και ήθη για να σωθεί η Ελλάδα».
Ο ναζωραίος Γεννάδιος Σχολάριος συνεργάστηκε με τους οθωμανούς με αντάλλαγμα τον πατριαρχικό θρόνο και το χρίσμα του αρχιερέως. Η πρώτη του φροντίδα μετά την παράδοση της νέας ρώμης ήταν να κάψει τα έργα του Πλήθωνος. Η πρώτη του φροντίδα ήταν να καταδιώξει τους Έλληνες.
Η Ελληνική Νομαρχία, το ιδεολογικό μανιφέστο της Επαναστάσεως» γράφει ότι «Αφού λέγω το χριστιανικό ιερατείο ηθέλησε να ενώσει τα εκκλησιαστικά εντάλματα με τους τουρκικούς νόμους δια να τιμάται δια αυτών και να ορίζει χωρίς δυσκολία κατάλαβε ότι αναγκαίο πρότερο να τυφλώσει τον Λαό με την αμάθεια δια να στεριώσει καλύτερα τον σκοπό του».
Efippos_ellinas_agwnisths
Το 1797 μ.α.χ.χ. με την συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο, η Γαλλία και η Αυστρία διεμοίρασαν την Δημοκρατία του Αγίου Μάρκου, όπως ονομαζόταν τότε η Βενετία ως ανεξάρτητο κράτος. Η Γαλλία ανάμεσα σε άλλα εδάφη κατέλαβε και τα Επτάνησα. Εκεί δημιουργήθηκε παράρτημα των δημοκρατικών, στο οποίο οι δημοκράτες και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτούς Επτανήσιοι συζητούσαν την κατάργηση της χριστιανικής θρησκείας και την επικράτηση της Ελληνικής Θρησκείας και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο στρατιωτικός αρχηγός της Επαναστάσεως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, θύμα της ναζωραϊκής θηριωδίας, δεν αγνοούσε τίποτε απ’; όλα αυτά. Η οικογένειά του σφαγιάστηκε, μετά από προδοσία των ναζωραίων, από τους τούρκους. Τον Νοέμβριο του «1838» στην Αθήνα μιλώντας σε παιδιά του Γυμνασίου απεκάλυψε με δύο λόγια την χριστιανική συνομωσία.
«Ο σουλτάνος διώρισε έναν αντιβασιλέα και έναν πατριάρχη, και τους έδωσε την εξουσία. Αυτός και οι χριστιανοί παπάδες έκαναν ότι τους έλεγε ο σουλτάνος».
Το μεγάλο έργο της Επαναστάσεως δεν ολοκληρώθηκε. Έμεινε ημιτελές. Η Ελληνική Επανάσταση προδόθηκε από το μίσος των κατακτητών ναζωραίων και την βοήθεια των συνεργατών τους. Οι μεγάλες δυνάμεις με πρωτοστάτη την Ρωσσία διετήρησαν τους ναζωραίους κατακτητές, εδραίωσαν τα συμφέροντά τους και θανάτωσαν τους Ήρωες. Οι απελευθερωτές στραγγαλίστηκαν σε σκοτεινά χριστιανικά μπουντρούμια, εκτελέστηκαν ή πέθαναν από την πείνα.
gramatosimo4_kolokotronis1 02
Ένας-ένας οι Ήρωες των Θεών μαγαρίστηκαν και θάφτηκαν κάτω από το χριστιανικό ψεύδος, την μεγαλύτερη δύναμη του χριστιανισμού.
Έλληνες θαρρείτε! Τίποτε δεν τελείωσε. Το τέλος της ιστορίας του «`21» δεν γράφτηκε ακόμη. Εμείς οι Έλληνες θα το γράψουμε με την νίκη μας κατά των ναζωραίων κατακτητών και την απελευθέρωση της Ιεράς Πατρίδος από τον χριστιανικό ζυγό και τις μισελληνικές ολιγαρχικές φατρίες που αφαιμάζουν τον Ελληνικό Λαό.
Έλληνες, σκοπός μας είναι να πραγματώσουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες των Ηρώων του «`21». Αυτό παραμένει το ύψιστο και πρωταρχικό καθήκον των Ιερών Πολεμιστών της Ελληνικής Θρησκείας.
207-51aforismosmpoumpoulinas 


http://miastala.com/s/archives/5948#comment-843

Ο Ευάγγελος. Αρτέμης Και οι Πύραυλοι! - Βίντεο Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ευάγγελος Αρτέμης ποιος τον ξέρει ? Ανέκδοτα θα λέμε τώρα? Αφού έχουμε κρίση οικονομική και ΔΝΤ, τι μας ενδιαφέρει αν κάποιοι μας έκλεψαν ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους ? Ο Αρτέμης λοιπόν ήταν ένας μηχανικός που δούλευε σαν πολίτης στο Πολεμικό Ναυτικό προπολεμικά και ανέπτυξε τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους κάθε είδους. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Γαλλία και την Αυστρία και εργάστηκε στην Γαλλία, την Αγγλία και την Γερμανία. Σύμφωνα με τον Αρτέμη η ιδέα του ήρθε όταν μελετούσε τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού ανέπτυξε συστήματα τηλεχειρισμού άρχισε το 1933 να εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό με κρατική υποστήριξη.

Τα πρωτότυπα δοκιμάσθηκαν με επιτυχία στην Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 1938. Έκτοτε αγνοείτε η τύχη τους. Ο ίδιος έλεγε ότι δοθήκανε σε "ξένη δύναμη" και αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών του. Στην φωτογραφία 7 βλέπεται την άδεια του Αρτέμη για την είσοδο του στο Α.Ζ.Φλεβών, όπου επέβλεπε και κατηύθυνε τα πειράματα. Αργότερα τον δίκασαν για "κατασκοπεία" επειδή . έμπαινε στην απαγορευμένη ζώνη !!!



Μεταπολεμικά το 1950 έφτιαξε μια βιοτεχνία στην Χαλκίδα και έφτιαχνε ένα χρώμα-primer για καράβια. Αυτό μπορούσε να κατασκευασθεί με υλικά που υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Ήταν το τέλειο χρώμα-primer γιατί το περνούσες μόνο μια φορά και για την διάρκεια της ζωής του πλοίου δεν χρειαζόταν άλλο βάψιμο και το κυριότερο δεν έπιανε φύκια και στρείδια που μειώνουν την ταχύτητα και είναι το μόνιμο πρόβλημα των πλοίων. Φυσικά δεν θα τον αφήνανε, έτσι τον κατέστρεψε κάποια εθνική μας τράπεζα. Φήμες μην ακούτε, δεν κάνουν τέτοια πράγματα οι τράπεζες μας, πα πα πα !

Το Αντιαεροπορικό Άρτεμις το θυμάστε ? Αν είχε προωθηθεί όπως έπρεπε με μερικά τέτοια σκόρπια στον Ελληνικό χώρο δεν θα περνούσε ούτε κουνούπι εναέρια. Που κατέληξε ? Στο Ισραήλ λένε οι γνωρίζοντες, περίεργο, πα πα πα κουτσομπόληδες !




Το 1968 φτιάχνει το σκάφος Hannibal με το τελειότερο υδροδυναμικό σχήμα στον πλανήτη. Φτιάχνονται κάπου 5 δοκιμαστικές τορπιλάκατοι με κόντρα πλακέ θαλάσσης μήκους 25 μέτρων. Είχαν Γερμανική μηχανή που ήταν τοποθετημένη κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Επίσης δεν είχαν τορπίλες, αλλά 4 ΠΑΟ (πυροβόλα άνευ οπισθοδρομήσεως) των 105 mm, προσέξτε Ελληνικής κατασκευής, με την βοήθεια της ΧΡΩΠΕΙ. Το σκάφος ήταν STEALTH δηλαδή αόρατο στα ραντάρ. Έπλεε με 60 μίλια σε φουρτούνα και έβαλε με τα ΠΑΟ με ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποιήσεως.

Επειδή κατάλαβε ότι θα το πουλούσαν και αυτό δεν έδωσε τα σχέδια. Υπολόγιζε ότι με 25 -50 τέτοια σκάφη (κωμικού κόστους για το δημόσιο), αν τολμούσε να περάσει ο Τουρκικός στόλος σε λίγη ώρα ολόκληρος θα ήταν στον βυθό, η και όποιος άλλος στόλος ! Θυμηθείτε stealth, 60 μίλια με φουρτούνα και αρκετές βολές ΠΑΟ το λεπτό, σε λίγα λεπτά οι επίδοξοι εισβολείς, θα κάνανε παρέα στα σφουγγάρια. Σας κάνει εντύπωση ότι και αυτό θάφτηκε ? Γιατί ? Αφού ασχολείστε με την πολιτική και ψηφίζετε πολιτικούς που σας πουλάνε στεγνά και προσπαθείτε να "περνάτε καλά", βλέπετε mundial κλπ, ε μην έχετε παράπονο για αυτά που έρχονται. Το ΔΝΤ είναι το λιγότερο.

Μπορούσα να σας γράψω και άλλα, ποιο το όφελος ? Θα καταλάβετε ? Η θα φλυαρείτε μόνο ?

Τέλος πάντων ο Αρτέμης πέθανε στις 12 Μαΐου 1980 από μαρασμό, από τις συνεχείς διαρρήξεις του σπιτιού του, από ... Ας είναι αιώνια η μνήμη του.






http://miastala.com/s/archives/3612

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ..

ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ [ 1934-5-6] ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΟ 1936 !!!!!!!!!!! 

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!! 

Συνέντευξη για τον μεγαλύτερο Έλληνα εφευρέτη των τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων, 
Ευάγ. Αρτέμη.



https://newradiofmb.blogspot.gr/2018/02/blog-post_19.html

Κάποτε τα πρόβατα ξυπνάνε (;)

...τώρα τί σκέφτηκα και τί θυμήθηκα! Πως πριν μπούμε στο Ευρώ ο Σημίτης έκανε υποτίμηση της δραχμής και από ισοτιμία 220 δρχ/ 1 ευρώ μπήκαμε με τη τιμή 340,75 δρχ/ 1 ευρώ! Αυτή δεν ήταν απλά υποτίμηση γιατί στη πράξη έγινε και κάτι ακόμα!
Μας πέρασαν πως το ένα ευρώ ήταν σαν (παλιό) κατοστάρικο!
Δεν έφτανε μόνο αυτό, πρότειναν τα τσακάλια των Οικονομικών να υπάρχει διπλόαναγραφόμενη τιμή σε κάθε είδος, σε δρχ και ευρώ! Επειδή λόγω δουλειάς είδα τις αλλαγές στους τιμοκαταλόγους, τί έγινε? Με τη δικαιολογία πως θα γεμίζαμε ψηλά ξεκίνησαν τις...

 στρογγυλοποιήσεις, φυσικά προς τα πάνω! Αργότερα έπρεπε απλά οι τιμές να γράφονται μόνο σε ευρώ, άρα πάλι βρέθηκε ο τρόπος να πληρώνουμε πάλι τα ίδια προϊόντα, αλλά φυσικά με στρογγυλεμένη τιμή προς τα πάνω για να μη γεμίζουμε ψηλά...


...έτσι παλιά θυμάμαι ρεπορτάζ τiς τηλεόρασης που έλεγαν πως είναι κλοπή ο καφές φραπέ να πωλείται 1000 δρχ αλλά τώρα που ο καφές σε πολλά μέρη κοστίζει ένας φραπέ κοντά στα 5 ευρώ (1703,75 δρχ) δεν μας λέει τίποτα και τα ρεπορτάζ σταμάτησαν! Φυσικά το ΠΑΣΟΚ έλεγε πως έφταιγε η ΝΔ και η ΝΔ πως έφταιγε το ΠΑΣΟΚ! Βασικά λες, δεν πάει στο διάολο, δεν πίνω καφέ κάθε μέρα έξω! Μα, δεν μιλάμε μόνο για το καφέ, μιλάμε για τα πάντα που είναι πανάκριβα πια, γιατί όπως προείπα, σταδιακά όλα πήραν την ανιούσα χωρίς λόγο, αλλά στη πράξη με τις ευχές και του ίδιου του κράτος, γιατί δεν έκανε κανένα έλεγχο γιατί ακρίβυναν όλα χωρίς δικαιολογία! Ακόμα το ΠΑΣΟΚ βρίζει τη ΝΔ και η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κατάσταση στης χώρας! Γενικά όμως το κράτος έκανε το κορόιδο γιατί και το ίδιο το κράτος με όλα αυτά τα μαγειρέματα τιμών έπαιρνε περισσότερο ΦΠΑ, ακρίβυναν ΟΤΕ, ΔΕΗ και άλλες κρατικές εταιρίες όπως οι ιδιωτικές! Αρα, αφού έτρωγε και το κράτος με δέκα μασέλες δεν άνοιξε ρουθούνι και με έξυπνες κινήσεις κλείνουν τώρα τις μικροεπιχειρήσεις που μέχρι τώρα τα έτρωγαν μαζί για να τα τρώνε οι λίγοι! Το κράτος και οι σπόνσορες τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά ακόμα το ΠΑΣΟΚ βρίζει τη ΝΔ και η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ για τη κατάσταση της χώρας μας...
...με απλά λαϊκά μαθηματικά έτσι κατάφεραν κάποιοι να μας κάνουν τη δραχμή να είναι δραχμούλα με την αρχική υποτίμηση, να χάσουμε αμέσως το 1/3ο της αγοραστικής μας δύναμης, μετά να μας πείσουν ψυχολογικά πως τα 340,75 είναι 100 δρχ (ψυχολογική υποτίμηση) και αργότερα με τα παραπάνω μαγειρέματα να μην αξίζει τίποτα το ευρώ και με 50 ευρώ να μη νιώθεις πως έχεις χρήματα! Παλιά επί δραχμής αν πήγαινες στο περίπτερο με πεντοχίλιαρο (14,67 ευρώ) να πάρεις τσιγάρα δεν είχε να σου δώσει για να χαλάσει και σου ήταν λογικό, ενώ πια μας φαίνεται λογικό πια με ένα νόμισμα 50 ευρώ (17.037 δρχ) να αγοράσουμε τσίχλες! Μάλιστα, είπα τσίχλες που θυμάμαι πως μικρός όταν ήμουν αντί για δρχ μας έδινε ο μπακάλης ρέστα σε τσίχλες, αυτές τις ατομικές! Τώρα οι τσίχλες έχουν κοντά στις 500-700 δρχ...

...άλλη απίστευτη αλλαγή των εποχών που ζούμε είναι πια πως οι πολιτικοί γενικά δεν τολμούν να βγουν όπως έβγαιναν έξω σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή έστω να φάνε σε εστιατόρια και γλέντια! Τώρα μάλλον φοβούνται το κόσμο και ξέρουν πως αν βγουν έξω θα φάνε κράξιμο, αβγά, γιαούρτια κλπ! Η αλήθεια είναι πως δεν τους λυπάμαι, ίσα-ίσα θεωρώ πως αργήσαμε πολύ, αλλά έστω ξεκινήσαμε από κάπου! Το άσχημο είναι πως εύκολα ο Ελληνικός λαός ξεχνά, ή έστω εύκολα βολεύεται! Βολεύεται ο πράσινος να λέει πως φταίει ο μπλε, και ο μπλε πως φταίει ο πράσινος! Έξω στην Ευρώπη γίνεται πανικός για πολύ λιγότερα από αυτά που ψηφίζουν πάλι οι 300 βουλευτές μας και εμείς καθόμαστε να κλαιγόμαστε στα blogs και από εδώ και από εκεί, στο εξωτερικό οι βουλευτές φεύγουν όταν αποδειχτεί πως έκλεψαν το δημόσιο χρήμα! Δεν τολμώ να συγκρίνω με πολιτικούς της Ιαπωνίας που αυτοκτόνησαν λόγω ότι πιάστηκαν να κλέβουν δημόσιο χρήμα! Στη Γερμανία όταν τολμάει μία εταιρία να ανεβάσει τιμές κάνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί εμπάργκο μέχρι να ξανακατεβάσει τιμές, εμείς δεν βγαίνουμε έξω με τίποτα! Είδαμε ένα σκασμό βίντεο από Γαλλία που κατεβαίνουν στους δρόμους, αλλά αν προσέξατε τα ξένα κανάλια δεν έδειξαν να μιλάνε οι τουρίστες και οι επισκέπτες στα ρεπορτάζ αλλά οι Γάλλοι! Εδώ τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν δείχνουν τί λένε οι Έλληνες αλλά τί θα πει ο τουρίστας, είναι η γραμμή που δίνει η κάθε κυβέρνηση, να κοιμόμαστε όρθιοι ή καθισμένοι σε μία πολυθρόνα! Η Ακρόπολη θα είναι εκεί θέλουμε, δεν θέλουμε, πεινάμε, δεν πεινάμε και ο τουρίστας θα πάει να τη δει! Αλλά η Ελλάδα δεν είναι η Ακρόπολη μόνο, αλλά είναι και οι Έλληνες που πια είναι γκρι ανθρωπάκια όπως μας έκαναν τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις!

...Μας έβαλαν στο ΔΝΤ, μια χαρά και ας μη μας ρώτησαν, γιατί αν μας ρωτούσαν δεν το θέλαμε! Δεν μας έλεγαν πως υπήρχε κάποιος εναλλακτικός τρόπος, μας είπαν πως είναι μονόδρομος! Εμείς στη πράξη δεν θέλαμε ΔΝΤ, έστω στο δικό μου μικρόκοσμο, αλλά δεν ρώτησαν, αυτοί που τόσο καιρό αποφασίζουν για εμένα, για τη ζωή μου και τη ζωή αλλά και το Μέλλον των παιδιών μου αποφάσισαν και μπήκαμε! Ουσιαστικά τί ζήτησε το ΔΝΤ? Αφού δεν μπορούσαμε να έχουμε υποτίμηση νομίσματος αφού έχουμε κοινό με την υπόλοιπη, να κοπεί κι άλλο η αγοραστική μας δύναμη! Πώς γίνεται αυτό? Το βλέπουμε παντού! Ξανά έχει συμβεί όπως ξέρουμε και όπως έχω ξαναγράψει! Αρα εκεί που επί δραχμής, έγινε δραχμούλα, έγινε αργότερα δραχμίτσα, ας γίνει και δραχμίδιο! Ακόμα τσακώνεται το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ποιός φταίει για τη κατάσταση της Ελλάδας!

...Τώρα μας λένε και άλλο σενάριο όμως! Να φύγουμε από το ευρώ, να επιστρέψουμε στη δραχμή αφού το ευρώ δεν το (αντ)έχουμε! Μια χαρά! Επιστροφή στην αγαπημένη πολλών δραχμή! Τί ωραία! Για μισό λεπτό όμως: Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, σε ποια δραχμή εννοούν? Σε αυτή που άξιζε 220/ευρώ ή σε αυτή που πήραμε τελικά με 340,74/ευρώ? Δεν σκέφτονται κι όλας να κάνουν μία ακόμα υποτίμηση μια που όπως είδαμε ιστορικά είχαμε πολλές στο παρελθόν? Θα δώσουν πίσω και τα δώρα, θα ξανανοίξουν τα μαγαζιά που έκλεισαν, θα δώσουν στους άνεργους τις δουλειές που έχασαν? Θα δώσουν πίσω το ΛΑΦΚΑ που ξέρουν πως είναι άδικος, παράνομος και καταχρηστικός? Θα μας δώσουν πίσω και τα χαμόγελα που χάσαμε? Θα επιστρέψουν και όσοι αυτοκτόνησαν λόγω χρεών? Οσοι έχασαν τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους θα τα ξαναπάρουν πίσω? Στη τελική τη χασούρα άλλων εμείς θα τη πληρώσουμε? Ο Πάγκαλος όταν έλεγε πως τα λεφτά μαζί τα φάγαμε ήταν καλός? Γιατί να μη πω και εγώ πως τη χασούρα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν τη πληρώνω?

...εκεί είναι το θέμα για εμένα, πως το κόλπο που έκαναν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις ποιό ήταν? Αλλαζαν κάθε 3-7 χρόνια κυβερνήσεις, χάναμε εμείς αλλά δεν μπορούσαμε να ρίξουμε ευθύνες για τη συνεχή κατρακύλα της Ελλάδας, γιατί απλούστατα είχε η κάθε κυβέρνηση σχέδια δεκαετίας που διέκοπτε η επόμενη κυβέρνηση! Το κόλπο μετά γνωστό, η ΝΔ έβριζε το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ αλλά κανένας δεν πήγαινε φυλακή, κανένας δεν βρίσκονταν να έχει κλέψει!

...η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να ξυπνήσουμε! Να αρχίσουμε όχι να παίρνουμε με τις πέτρες απλά τους πολιτικούς μας, αλλά να τους καίμε στο σύνταγμα μαζί με τους συμβούλους τους και τις οικογένειές τους! Ελα όμως που δεν γίνεται αυτό, είναι παράνομο! Νόμιμο είναι ότι ψηφίζουν αυτοί για εμάς και όχι ότι εμείς θέλουμε για αυτούς! Νόμιμο δεν πάει να πει ούτε δίκαιο, ούτε δημοκρατικό! Στη πράξη θα ήθελα να δω το ΠΑΣΟΚ να φτάνει μέχρι το τέλος των σχεδίων του στην εξουσία, όχι γιατί το υποστηρίζω, αλλά αν έστω πως το 2014 θα βγούμε από τα χίλια κακά της μοίρας μας όπως υποσχέθηκαν! Αν βγούμε το 2014 και όλα πάνε καλά, άξιζε το αίμα που δίνουμε κάθε ημέρα με τις ευχές του ΠΑΣΟΚ, αλλά αν για κακή τους τύχη δεν βγούμε, αν δεν αλλάξει κάτι και απλά εμείς πεθαίνουμε άδικα κάθε μέρα, είμαι σίγουρος πως δεν θα βγούμε απλά στους δρόμους, θα τους παλουκώσουμε στο Σύνταγμα όλους μαζί, όλους τους 300 της βουλής, τους συμβουλάτορες τους, και τις οικογένειές τους!
...έτσι, για να μη δώσω την ευκαιρία στο κάθε ΠΑΣΟΚ πάλι με τη δικαιολογία πως τα μεγάλα τους σχέδια τα έκοψε πάλι η κυβέρνηση της κάθε ΝΔ τους δίνω ευχή και κατάρα το 2014 να κυβερνούν αυτοί για να ξέρουν πως τώρα πια θα τιμωρούνται όσοι σκοτώνουν ψυχές στην Ελλάδα! Μέχρι στιγμής πολύ καλά παιδιά είμαστε όλοι εμείς οι πολίτες! Δουλεύουμε και ζούμε με όσα μας επιτρέπουν και μας παίρνουν όσα θέλουν! Μέχρι και σε πορείες αν πάμε θα φάμε ξύλο και δακρυγόνα και τα ΜΜΕ θα μας παρουσιάσουν σαν αλήτες! Αν όλοι εμείς ήμασταν αλήτες λέτε να μη ξέραμε να σηκώσουμε χέρι και εμείς? Λέτε να μπορεί μία ομάδα των ΜΑΤ 300 ατόμων να κάνει καλά μία πορεία 25.000 αλητών? Δεν είναι αλήτης όποιος ζητάει αυτοσεβασμό, εργασία, ισοτιμία, να πληρώσουν και όσοι δεν πλήρωναν! Δεν είναι αλήτης όποιος κατεβαίνει σε πορεία! Αν ήταν αλήτης θα είχε όπλα, θα είχε γκλομπς, δεν θα πέταγε πέτρες και μολότοφ όπως θέλουν να δείχνουν, θα πετούσε σφαίρες, θα πετούσε μαχαίρια, θα πετούσε χημικά, θα πετούσε μπουκάλια με λάδι, θα ψέκαζε και αυτός με σπρέι με χρώμα για να μη βλέπουν τα ΜΑΤ. Αν θέλαμε να τα χτυπήσουμε μπορούσαμε! Γνωρίζουμε όμως πως είναι πιόνια της κάθε κυβέρνησης και παίρνουν εντολές, γνωρίζουμε πως δεν χτυπιόμαστε μεταξύ μας οι γενιές των 700 ευρώ, για αυτό και δεν χτυπήσαμε τα ΜΑΤ...

...το κράτος πια προσπαθεί να ζήσει εις βάρους του λαού του! Προσπαθεί να μας εξαθλιώσει με φτηνές δικαιολογίες! Καλά θα κάνει να προσέχει τους πολίτες του, γιατί η ψυχή της Ελλάδας είναι οι Έλληνες! Αν συνεχίζουν οι 300 να σκοτώνουν το αύριο των Ελλήνων, κάποια στιγμή θα στραφούν οι Έλληνες ενωμένοι εναντίων των 300 και τότε δεν θα προλάβουν να φύγουν για εξωτερικό! Αλλωστε πια όσοι Έλληνες πιστεύουν στις δυνάμεις τους είναι στο Εξωτερικό και ζουν, γιατί εδώ δεν θέλουν Έλληνες με μυαλό και δυνατότητες, τους διώχνουν γιατί θέλουν πρόβατα! Τα πρόβατα όμως κάποια στιγμή ξυπνάνε...

...είμαι σίγουρος πως αυτό το blog με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα κλείσει, θα κλείσει γιατί βγαίνουν πολλές αλήθειες για θέματα που κάποιους δεν βολεύουν, αλλά κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να τις πει! Ελπίζω να μιλήσουν και τα υπόλοιπα blogs και να μη μείνω μόνος και άφωνος! Ισως με πολλές μικρές φωνές να ακουστεί κάποια δυνατή, αρκεί να μπορούμε να συγχρονιστούμε και να φανούμε πως είμαστε πολλοί...

"Σκέψου πως εκατομμύρια σπερματοζωάρια βγήκαν αλλά το δυνατότερο και γρηγορότερο, ίσως και ικανότερο ήταν αυτό που γονιμοποίησε το ωάριο που εμείς δημιουργηθήκαμε! Δεν είναι τυχαίο, έτσι πράττει η φύση για να αντέχουμε τα πάντα, να βρίσκουμε λύσεις και να επιβιώνουμε!" Ωραίο πράγμα είναι να ξέρεις τη θέση σου στο κόσμο και να μπορείς να δείχνεις πως πράγματι είσαι το δυνατότερο και το γρηγορότερο σπερματοζωάριο που ξέρει να επιβιώνει και τί του γίνεται γύρω του..."

Από Λίγες Σκέψεις

"Έτσι παραποιούσαν οι Έλληνες τους ισολογισμούς τους"

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της σειράς άρθρων της λαικής εφημερίδας Bild για την Ελλάδα για τον τρόπο που έγινε δεκτή στην ΟΝΕ. Την επόμενη Δευτέρα ακολουθεί το τρίτο μέρος

Το δεύτερο μέρος του «αποκαλυπτικού» ρεπορτάζ της για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ δημοσιεύει η σημερινή BILD, με τίτλο «Έτσι παραποιούσαν οι Έλληνες τους ισολογισμούς τους», στο οποίο αναφέρονται τα εξής :


Γιάννος Παπαντωνίου και Γιάννης Στουρνάρας

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: To καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1998 ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πολύ δουλειά. Ο ’νευρώδης’ αξιωματούχος είναι ο επικεφαλής σύμβουλος του έλληνα Υπ. Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Στουρνάρας είναι ο άνθρωπος της Αθήνας για τα στοιχεία. Απ’ αυτόν εξαρτάται αν θα πετύχει το σχέδιο Β της Ελλάδας για το ευρώ, αν η χώρα θα κριθεί κατάλληλη για το κοινό νόμισμα πριν από την έκδοση των νομισμάτων του ευρώ το 2002.

Σε συνομιλία που είχε με την BILD, θυμάται: «Έπαιρνα τα στοιχεία από τρεις διαφορετικές ελληνικές στατιστικές υπηρεσίες και τα παρέδιδα σωστά. Δεν μπορώ να πω αν τα στοιχεία των υπηρεσιών ήταν πάντοτε σωστά».

Σήμερα ο Στουρνάρας μένει σε μια αριστοκρατική συνοικία της Αθήνας και έχει ιδρύσει ένα οικονομικό ινστιτούτο.

Στουρνάρας: «Δεν κάναμε τίποτε άλλο απ’ αυτό που έκαναν και άλλα κράτη της ΕΕ».

Ο πρώην Υπουργός του Γιάννος Παπαντωνίου δηλώνει στην BILD: «Η εφαρμογή των λογιστικών κανόνων πραγματοποιείται με βάση εγχειρίδια των 1000 σελίδων και οι οικονομικές Αρχές κάθε χώρας κοπιάζουν πολύ, για να ερμηνεύσουν αυτούς τους κανόνες με τον δικό τους τρόπο».

Εκείνη την εποχή υπήρχαν στην Ελλάδα χιλιάδες δημόσιοι φορείς, νοσοκομεία, επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, που το χρέος τους συνυπολογίζεται στο δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο ενδιαφέρει τις Βρυξέλλες.

Όμως: Δεν τηρούν ισολογισμούς. Και όπου δεν υπάρχει ισολογισμός, εκεί δεν υπάρχει και έλλειμμα.

Παπαντωνίου: «Πράγματι, η ποιότητα των στατιστικών μας δεν ήταν καλή. Αλλά θα πρέπει να καταλάβει κανείς και τη νοοτροπία στην Ελλάδα. Απλούστατα, εδώ υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα με τη ‘μαύρη’ εργασία και τη συνδεόμενη με αυτήν τιμιότητα».



«45 αντί για 495 εκατομμύρια»



Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ο Γιάννος Παπαντωνίου σε προηγούμενη φωτόΗ καθηγήτρια στατιστικής Ζωή Γεωργαντά είναι πιο σαφής. Δηλώνει στην BILD: «Απλώς παραδίδονταν στη Στατιστική Υπηρεσία ‘βουνά’ εγγράφων, που περιείχαν χειρόγραφα κάποια ποσά. Έτσι, προέκυπταν εντελώς πλασματικά στοιχεία για τα χρέη των νοσοκομείων».

Ο σημαντικότερος συνομιλητής του Στουρνάρα στις Βρυξέλλες είναι ο Yves Franchet, ο γάλλος διευθυντής της Eurostat. Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία φτιάχνει από τα στοιχεία που της παραδίδει ο Στουρνάρας επίσημα στοιχεία της Eurostat, χωρίς να προβεί σε ιδιαίτερο έλεγχο. Αυτά περιέρχονται στη συνέχεια στην Κομισιόν και στα κράτη-μέλη. Οι υπάλληλοι με τη σειρά τους δίνουν τα στοιχεία στους Επιτρόπους και στους Υπουργούς, που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Αυτή είναι η υπηρεσιακή οδός.

O Franchet παραιτήθηκε το 2003 λόγω ενός σκανδάλου διαφθοράς και σήμερα ζει στη Γαλλία. Δεν θέλει να μιλήσει με την BILD.

Αντίθετα, ο νυν διευθυντής της Eurostat Walter Radermacher διηγείται απίστευτα, αλλά όχι ασυνήθιστα πράγματα για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου μερικού ελλείμματος: «Ο αριθμός που μας δόθηκε ήταν 45 εκατομ. ενώ το σωστό ποσό ήταν 495 εκατομ. Κάποια στιγμή ο ενδιάμεσος αριθμός 9 εξαφανίζεται, στη διαδρομή μεταξύ δύο υπηρεσιών. Φυσικά, τώρα είναι αδύνατον να βρεθεί αν πράγματι αυτό το 9 διαγράφηκε ή χάθηκε λόγω αδυναμιών του συστήματος. Η τηλεφωνική ανταλλαγή στοιχείων δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος».

Κατά την καθηγήτρια Γεωργαντά: «Δεν αποτελούσε εξαίρεση η αποστολή στοιχείων από τηλεφώνου. Όποιος ρωτούσε περισσότερες λεπτομέρειες, έπαιρνε την απάντηση: ‘Είναι μυστικό!’ Στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ γνήσιες στατιστικές για την κατάσταση της Ελλάδας».



«Κόλπα και από το 1980»



Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Στις Βρυξέλλες είναι γνωστό ότι από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ οι Έλληνες κάνουν κόλπα και έχουν αποκτήσει κακή φήμη.

Το 1980, για παράδειγμα, ο έλληνας διαπραγματευτής στο Συμβούλιο των Υπ. Γεωργίας έδωσε στοιχεία για επιδότηση αγροτικών εκτάσεων τρεις φορές μεγαλύτερων από τη συνολική έκταση της Ελλάδας. Για τον υπολογισμό των επιδοτήσεων των βαμβακοπαραγωγών κατατέθηκαν χάρτες του 1938.

Ο τότε Επίτροπος Αγροτικών Υποθέσεων Olav Gundelach αντέδρασε εκνευρισμένος.

«Έχουμε δεχτεί την ελληνική μυθολογία και την ελληνική αλφάβητο. Αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε και το σύστημα, με το οποίο οι Έλληνες κατασκευάζουν τις στατιστικές τους».

Ωστόσο, οι αρμόδιοι στην Αθήνα προσαρμόζονται στην εποχή τους. Το 1998 δεν είναι 1980. Τα κόλπα απαιτούν τώρα μεγαλύτερη τέχνη.

Σημαντικοί εδώ είναι οι παραδοσιακά μεγάλοι ελληνικοί εξοπλισμοί, από τους οποίους επωφελείται και η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία. Εκείνο που δεν υποπτεύονται οι Γερμανοί, είναι ότι οι έλληνες παραλήπτες συνδέουν τα όποια παράπονά τους με το κυνήγι να προλάβουν την ένταξη στο ευρώ.



Ο Υπ. Οικονομικών Παπαντωνίου περιγράφει το δημοσιονομικό κόλπο: Στην Ελλάδα παραλαμβάνουν τις εξοπλιστικές παραγγελίες, π.χ. υποβρύχια ή μαχητικά αεροπλάνα, επιτροπές εμπειρογνωμόνων. Όταν διαπιστώνουν ότι δεν ικανοποιείται ένα από τα απαιτούμενα ‘πρότυπα’, το εμπόρευμα είναι μεν στην Ελλάδα, «αλλά σύμφωνα με τη δημοσιονομική νομοθεσία δεν βρίσκεται ακόμη εκεί». Γι’ αυτό οι σχετικές δαπάνες επιβαρύνουν αργότερα τον προϋπολογισμό και κατά συνέπεια το έλλειμμα εμφανίζεται μικρότερο.



«1998: ο στόχος εκπληρώνεται»



Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Πράγματι: Τα ελληνικά στοιχεία – που στο μεταξύ έλαβαν και τις ‘ευλογίες’ του διευθυντή της Eurostat Franchet – βελτιώνονται. Το ελληνικό έλλειμμα μειώνεται επισήμως, όπως και ο πληθωρισμός, το συνολικό ύψος του χρέους και το ύψος των επιτοκίων. Στους ‘πίνακες σύγκλισης’ της Ευρωπ. Επιτροπής τα πρώτα πεδία από ‘κόκκινα’ μεταβάλλονται σε ‘πράσινα’. Στις 12 Οκτωβρίου 1998 οι Υπ. Οικονομικών δηλώνουν: «Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο στόχος-προτεραιότητα του ελληνικού προγράμματος σύγκλισης έγκειται στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων της πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Το γερμανικό Υπ. Οικονομικών ωστόσο δεν εμπιστεύεται όλα τα στοιχεία. Αργότερα, σε εμπιστευτικό έγγραφο, που έχει στη διάθεσή της η BILD, αναφέρεται: «Παρά τη σύγκλιση των δημοσίων οικονομικών, το ποσοστό του ελληνικού χρέους υποχώρησε με αργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια…Αυτή η μη ικανοποιητική εξέλιξη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες».

Δεν υπήρχαν επίσημες επερωτήσεις; Ο Παύλος Αποστολίδης, πρέσβης της Ελλάδας στην ΕΕ κατά την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, δηλώνει στην BILD: «Δεν μπορώ να θυμηθώ καμιά επίσημη συζήτηση για στατιστικές». Και η κατοπινή Υπ. Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαιώνει ότι: «Στις Βρυξέλλες δεν ρωτήθηκα ποτέ ούτε εκ των υστέρων μήπως δεν πηγαίνει κάτι καλά με τις στατιστικές μας».

Ο τότε ιταλός Π/Θ (και αργότερα πρόεδρος της Κομισιόν) Romano Prodi δηλώνει σήμερα: «Ναι, οι Έλληνες εξαπάτησαν την υπόλοιπη Ευρώπη. Μπορεί να εξαπατήσει όμως μόνον εκείνος, στον οποίο επιτρέπεται να το κάνει».

Εν τω μεταξύ έχει φτάσει το φθινόπωρο, το 1998 τελειώνει. Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το ευρώ. Σε λιγότερους από 12 μήνες θα ληφθεί η απόφαση.

Και οι Έλληνες έχουν ισχυρούς βοηθούς.



Η ε/φ προαναγγέλλει για τη Δευτέρα το γ΄ μέρος του ρεπορτάζ: «Πώς η (γερμανική) κυβέρνηση του ερυθρο-πράσινου συνασπισμού παρέχει βοήθεια προστασίας – και οι ευρωπαίοι Υπ. Οικονομικών κάνουν τα στραβά μάτια»



«Φως στις μηχανορραφίες»



Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Money heart isolated on white background. Σχετικό με τη σειρά των ρεπορτάζ της ε/φ είναι και το σχόλιο του Nikolaus Blome, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, με τίτλο «Όχι σε ‘πολιτικό’ νόμισμα».

Το ρεπορτάζ της BILD για την Ελλάδα ρίχνει τώρα φως στις μηχανορραφίες, που το 2000 χάρισαν στους Έλληνες το ευρώ.

Γιατί τώρα; Δέκα χρόνια μετά;

Πρώτον, το θέμα είναι πώς η ελληνική κυβέρνηση προσάρμοζε τα στοιχεία μέχρι να ‘πετύχει’ την έγκριση για το ευρώ.

Και δεύτερον, πώς οι Βρυξέλλες και όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ έκαναν τα στραβά μάτια – δεν ήθελαν να ξέρουν όσα εύκολα μπορούσαν να έχουν μάθει.

Αυτή η αναδρομή στο παρελθόν είναι τόσο σημαντική, γιατί παρέχει πολλά διδάγματα για το παρόν και το μέλλον.

Αυτή τη στιγμή οι Βρυξέλλες και η Αθήνα διορθώνουν για τρίτη φορά τα ελληνικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009. Επομένως οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη καθαρίσει. Σε πολλά σημεία η κατάσταση είναι εξίσου χαοτική όπως πριν από 10 χρόνια.



Και για το μέλλον ο φάκελος Ελλάδα σημαίνει ότι: Δεν πρέπει ποτέ πια να επαναληφθεί ό,τι έγινε με την ένταξη των Ελλήνων – να επιβληθεί η πολιτική ενάντια σε κάθε οικονομική πραγματικότητα.

Το ευρώ δεν επιτρέπεται να είναι ‘πολιτικό’ νόμισμα".



Bild/Ειρήνη Ανναστασοπούλου

Επιμέλεια Σύνταξης Σπύρος Μοσκόβου
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6175463,00.html

Αφήστε μας να χρεοκοπήσουμε αν τολμάτε ρε λαμόγια!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Κάτσαμε στον…(γαλλογερμανικό) άξονα

«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράση επαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές τη μέρα από τους «παπαγάλους» του.

Κι όμως, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και...
 τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!
Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των αριθμών. Των δικών τους αριθμών.
2010
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010 διαβάζουμε: «Για το εννεάμηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ». Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ*
Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση με το μνημόνιο:
– Δάνειο 20 δισ. ευρώ το Μάη.
– Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στο Σεπτέμβρη.
– Δάνειο 9 δισ. ευρώ που θα εισπραχθεί μέχρι το Δεκέμβρη, εφόσον η τρόικα εγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρήσει ότι το …«πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς». Αθροισμα: 38 δισ. ευρώ.


Συμπέρασμα: Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό, ούτε πεντάρα τσακιστή δεν πάει για (τους περικομμένους) μισθούς και συντάξεις! Ολα τα νέα δάνεια (38 δισ.) της φετινής χρονιάς πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια (40 δισ.), όλα τα δάνεια γυρίζουν πίσω στους δανειστές. Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι οι νέοι κι ακόμα μεγαλύτεροι τόκοι!

2011
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία (σ.σ.: μάρτυς μας, εκτός από το Θεό, και το «Βήμα» της 10/10/2010) για το έτος 2011 η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει σε τόκους το ποσό των 12,5 δισ. ευρώ και για χρεολύσια το ποσό των 34,7 δισ. ευρώ. Αθροισμα: 47,3 δισ. ευρώ!
Με άλλα λόγια: Από τα 40 δισ. ευρώ της «σωτηρίας» που βάσει του μνημονίου θα «εισρεύσουν» στην Ελλάδα το επόμενο έτος, ούτε δεκάρα δε θα πάει για μισθούς και συντάξεις. Ολα (μα όλα!) θα επιστρέψουν στους «καλούς» δανειστές μας, προς τους οποίους θα μείνουμε και με ένα επιπλέον χρέος ύψους 7,3 δισ. ευρώ!

2012
Οπως και πάλι τα κυβερνητικά στοιχεία ομολογούν, το έτος 2012, οπότε θα έχουμε την εκταμίευση των υπόλοιπων 40 δισ. ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης», η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές της τόκους ύψους 11,1 δισ. ευρώ και χρεολύσια ύψους 31,7 δισ. ευρώ.
Αθροισμα: 42,8 δισ. ευρώ!
Φράγκο, δηλαδή, για μισθούς και συντάξεις. Οπως θα «έρθει» η… «βοήθεια» έτσι θα γυρίσει στους δανειστές. Μάλιστα, γι’ αυτό το «πήγαινε – έλα», θα μας έχουν φεσώσει και με 2,8 δισ. ευρώ – επιπλέον – τόκους…
***
Τι αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα;
Από τα περιβόητα δάνεια που κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ «εξασφάλισαν» για το λαό, από τα δάνεια που αν στους «φίλους» μας δεν αρέσει (!) το αποτέλεσμα των εκλογών τότε δε θα τα εκταμιεύσουν, και τότε – σύμφωνα με τους «πατριώτες» – θα επέλθει χρεοκοπία και στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις,ούτε ένα ευρώ (αριθμός: 1) δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις!
*
Ολα τα δάνεια - μα όλα! - είτε ως τόκοι, είτε ως χρεολύσια, είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως επιχορηγήσεις, είτε ως φορολογικές απαλλαγές, επιστρέφουν κατευθείαν (!) και με το αζημίωτο (!) στους εγχώριους και τους διεθνείς νταβατζήδες της χρηματιστικής ολιγαρχίας. Στον ελληνικό λαό, το μόνο που απομένει είναι ο ασφαλιστικός Καιάδας, ο εργασιακός Μεσαίωνας, οι ακόμα μικρότεροι μισθοί και οι ακόμα μικρότερες συντάξεις, για να αποπληρώνει τους ακόμα μεγαλύτερους τόκους, τα ακόμα περισσότερα χρεολύσια!
*
Τελικά, δηλαδή, ένα μόνο απομένει στον ελληνικό λαό:
Να πάρει την απόφαση να τους ανατρέψει. Να τους στείλει από κει που ήρθανε. Για να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που αυτός και μόνο αυτός παράγει
http://tasosnastos.blogspot.com/2010/10/blog-post_8080.html

Σκοπιανοί ακαδημαϊκοί χαράσσουν τις δικές τους "κόκκινες γραμμές"

Δείτε τις και πείτε μας εσείς αν υπάρχει πιθανότητα μία στο εκατομμύριο, να συννενοηθούμε ποτέ με τέτοια ακραία στοιχεία:

Έως πότε θα ανεχόμαστε τον φασισμό του καπνού στους χώρους διασκέδασης;

Γιατί κάποιοι μας λένε "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ" να κόψω το τσιγάρο; Ή είναι "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ" να καπνίζω κοντά σε μη καπνιστές, παιδιά, ηλικιωμένους και εγκύους;


Έως πότε θα ανεχόμαστε τον φασισμό του καπνού στους χώρους διασκέδασης, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εστιατόρια, στους χώρους εργασίας; Έως πότε σε κάθε μας έξοδο θα βρισκόμαστε σε ανθυγιεινούς χώρους και θα γυρίζουμε με ρούχα που μυρίζουν άσχημα και με...
 επιβαρυμένη υγεία;

Συμβιβασμός με τους καπνιστές πώς να υπάρξει στο θέμα του καπνίσματος σε χώρους όπου βρίσκονται και μη καπνιστές; Οι καπνιστές βρίσκονται σε σύγχυση ανάμεσα στο τι είναι ωραίο και στο τι είναι εξάρτηση. Η φαρμακοεξάρτηση και η φαρμακοδιέγερση που τους προκαλεί το τσιγάρο, δεν τους επιτρέπουν να αντιληφθούν ότι όντως γερνάν και όντως υποβαθμίζουν τη ζωή τους με το άθλιο πράγμα, που λέγεται τσιγάρο, στο στόμα. Όσοι/όσες ξεκίνησαν μια φυσική δραστηριότητα, πχ κολύμβηση ή πεζοπορία, και την συνέχισαν συστηματικά, αμέσως ένιωσαν ως ξένο το τσιγάρο και εύκολα το έκοψαν. Τότε μόνο κατάλαβαν ότι το τσιγάρο είναι βλακεία και ότι οι ίδιοι/ίδιες έπεσαν θύματα μιας ηλίθιας "μόδας" ή της έμμεσης διαφήμισης του καπνού από τον κινηματογράφο, προξενώντας βλάβη και ενόχληση και στους γύρω τους.

Μήπως απλά χρειάζεται η αντίσταση όλων μας στην καταστρατήγηση του σχετικού νόμου; Η ανοχή μας στο τσιγάρο τι άλλο από επιζήμια είναι; Κάποιοι ήδη κηρύσσουν τον πόλεμο στην υγεία μας και ασκούν αρνητική επιρροή στους υποψηφίους ενόψει εκλογών, ώστε να αναιρέσουν τον νόμο κατά του καπνίσματος. Δεν πρέπει να αντισταθούμε; Είναι η ανοχή μας που νομιμοποιεί την παραβίαση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας!
http://www.nosmoke.gr/

Γιατί έγινε η απάτη του μνημονίου; Υπήρχε άλλη λύση;

Αν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσει ο κόσμος, τι πολιτικό παιχνίδι παίχτηκε και συνεχίζει να παίζεται με το μνημόνιο, τότε είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις θα είναι εκρηκτικές. Ας δούμε λοιπόν προσεκτικά το λόγο για τον οποίο φτάσαμε στο μνημόνιο, στην εξαθλίωση, στην εξωτερική εξάρτηση και στην εθνική υποτέλεια......

Πριν όμως από οτιδήποτε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ακριβώς λειτουργεί το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο, ίδιο και απαράλλαχτο, συνοδεύει ολόκληρη τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας.

Το πολιτικό μας σύστημα λοιπόν (ένα φοβικό και εύθραυστο πολιτικό σύστημα), μπορεί και δουλεύει μόνο με μια απλή αρχή, η οποία όμως τηρείται ευλαβικά, διαφορετικά το καθεστώς θα καταρρεύσει. Η αρχή αυτή είναι  η αυτονομία της πολιτικής ελίτ του τόπου απέναντι στην κοινωνία. Αυτό είναι το μυστικό. Δηλαδή η αποφυγή με κάθε τρόπο εμπλοκής της κοινωνίας στις πολιτικές αποφάσεις και πολιτικές δράσεις. Αυτή λοιπόν η αυτονομία είναι και η βασική αιτία της μετατροπής αυτής της πολιτικής ελίτ σε μια κλειστή κάστα, η οποία αναπαράγεται κυρίως κληρονομικά εκ των έσω, μη επιτρέποντας την είσοδο ικανών λαϊκών στοιχείων. Δεν σας προκαλεί άραγε εντύπωση, γιατί αυτή η έντονη κληρονομικότητα και παρεοκρατία δεν παρουσιάζεται σε άλλα κράτη; 

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η αυτονομία είναι κυρίως α) ο διχασμός του κοινωνικού σώματος ώστε να αλληλομισείται η κοινωνία, αφήνοντας το πολιτικό κατεστημένο που υποδαυλίζει αυτή την κατάσταση απ’ έξω,  β) Η τρομοκράτηση της κοινωνίας, γ) Οι πελατειακές σχέσεις και το σημαντικότερο δ) Η παρεμπόδιση της ελεύθερης οικονομικής ανάπτυξης, η οποία θα αναδείκνυε ανεξάρτητους ισχυρούς οικονομικούς πόλους εξουσίας, μη ελεγχόμενους από το σύστημα. Γι’ αυτό και αν δείτε ποτέ ανάπτυξη γράψτε μας. Εδώ και 190 περίπου χρόνια όλο για ανάπτυξη μιλάει το πολιτικό κατεστημένο, αλλά πάντα προωθεί τους δικούς του κρατικοδίαιτους διαπλεκόμενους, οι οποίοι από το τίποτα γίνονται ξαφνικά οι πλουσιότεροι στον κόσμο με τα δικά μας χρήματα.  

Μην κακολογείτε όμως τους πολιτικούς. Είναι φυσικό και ανθρώπινο, ακόμα και για οποιονδήποτε από εμάς, που τυχόν εισέλθει σ’ αυτή την κάστα και γευτεί τις απολαύσεις της εξουσίας, τα οικονομικά οφέλη και την έπαρση της ισοβιότητας, να «φυλακίζεται» και να μην ενδιαφέρεται πλέον για την ανατροπή της, αλλά για τη στήριξή της και τη διαιώνισή της. Το πρόβλημα δεν είναι τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά οι θεσμοί του πολιτεύματος, που δημιουργούν αυτήν την κάστα.   

Αφού λοιπόν αντιληφθούμε αυτή τη βασική αρχή λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, ας έρθουμε τώρα να δούμε γιατί μας υποδούλωσαν στο μνημόνιο, καταργώντας την Εθνική μας Κυριαρχία και υποθηκεύοντας ακόμα και τη δημόσια περιουσία. Εξάλλου σε όλη την νεότερη ιστορία μας, τα ελληνικά κόμματα αναζητούσαν πάντα στηρίγματα από το εξωτερικό και όχι από το λαό, τον οποίο ουδόλως ήθελαν να εμπλέξουν στα παιχνίδια τους. Ο σταθερός προσανατολισμός τους ήταν τα δάνεια και όχι η αυτοδύναμη ανάπτυξη.

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να πιέσουν. 
Έγινε πλέον τώρα γνωστό ότι τόσα χρόνια, οι ευρωπαίοι ηγέτες, γνώριζαν τα πάντα σχετικά με τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας και τις απατηλές μεθοδεύσεις του πολιτικού κατεστημένου, αλλά τα ανέχονταν όλα προκειμένου να μας "αρμέγουν" πουλώντας τα προϊόντα τους. Κάποια στιγμή όμως, η διεθνής κρίση και ο κίνδυνος κατάρρευσης του ΕΥΡΩ, ανάγκασε την ΕΕ να μην ανέχεται πλέον άλλο αυτή την κατάσταση και να πιέσει το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο για εδώ και τώρα λήψη μέτρων. Κανείς δεν είπε στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο να πάει στο ΔΝΤ. Απλά να λάβει μέτρα περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος.

Το πολιτικό κατεστημένο (κυρίως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ), μπροστά στην ανυποχώρητη πίεση της ΕΕ, είχε δύο επιλογές: Ή θα έπαιρνε τα μέτρα μόνο του, οπότε και θα κατέρρεε, ή θα παρέδιδε τη χώρα σε ξένη επικυριαρχία, προκειμένου κάποιοι τρίτοι (ΔΝΤ κ.λ.π.) να επιβάλουν τα μέτρα, ώστε το πολιτικό κατεστημένο να αποφύγει το μεγάλο πολιτικό κόστος και να διασωθεί. Αν επιλεγόταν η πρώτη λύση, η κοινωνία θα εμπλεκόταν άμεσα στην πολιτική. Ήδη τώρα θα είχαμε βγει στους δρόμους και το καθεστώς θα είχε καταρρεύσει. Η λύση αυτή παραβίαζε τη βασική αρχή της αυτονομίας με βάση την οποία, όπως είδαμε λειτουργεί το πολιτικό μας σύστημα. Επομένως, έπρεπε να επιλεγεί η δεύτερη λύση.

Όμως και η επιλογή της δεύτερης λύσης ενείχε τον προφανή κίνδυνο να αντιδράσει και πάλι η κοινωνία, να εμπλακεί στην πολιτική με αποτέλεσμα και πάλι να καταρρεύσει το καθεστώς. Έπρεπε με κάθε τρόπο η κοινωνία να μείνει στη γωνία και να μην αναμιχθεί. Ο τρόπος που επιλέχτηκε ήταν να τρομοκρατηθεί όσο το δυνατόν πιο πολύ η κοινωνία, με τη διόγκωση υπερβολικά (πέραν της πραγματικότητας) των γεγονότων και να απειληθεί με πτώχευση, ώστε να αδρανοποιηθεί και να καθίσει στον «καναπέ» αμέτοχη. Πέντε παράγοντες θα μπορούσαν να το εξασφαλίσουν αυτό. Α) Ο διεθνής διασυρμός της χώρας και ο εκφοβισμός των αγορών, ώστε να αντιδράσουν οι αγορές και να γίνει αληθοφανής ο κίνδυνος, Β) Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που ανέλαβαν να κρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στα σπίτια, Γ) Τα καθεστωτικά ΜΜΕ που ανέλαβαν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να την κρατήσουν σε καταστολή, Δ) Η προπαγάνδα του «διαίρει και βασίλευε», δηλαδή, η δια της συκοφαντίας κατευθυνόμενη κοινωνική επίθεση για διάλυση μιας μιας όλων των επαγγελματικών τάξεων και φυσικά Ε) Το εκβιαστικό δίλημμα «Μνημόνιο ή πτώχευση», εξαφανίζοντας εντελώς από το προσκήνιο την πρώτη λύση.

Ο κ. Καραμανλής, δεν θέλησε να επιλέξει την πρώτη λύση γιατί θα κατέρρεε η Νέα Δημοκρατία (ο ένας από τους εταίρους του πολιτικού συστήματος), στα χέρια του. Όμως, δεν θέλησε να επιλέξει ούτε τη δεύτερη λύση, γι’ αυτό και παρέδωσε την εξουσία.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού αμφιταλαντεύτηκε αρχικά, μπροστά στον κίνδυνο να απολέσει αμέσως την εξουσία και να καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, επέλεξε τελικά τη δεύτερη λύση, την οποία και εφαρμόζει έκτοτε με ζηλευτή συνέπεια.

Ας έρθουμε τώρα στο ερώτημα που απασχολεί όλη την κοινωνία.

Ποια ήταν η άλλη λύση, εκτός του μνημονίου;

Μα φυσικά η πρώτη από τις δυο πιο πάνω.
Όταν ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου, το εξωτερικό χρέος ήταν στο 110% του ΑΕΠ. Αυτό δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το δημόσιο έλλειμμα. Τα  spreads ήταν πολύ χαμηλά και οι αγορές μας δάνειζαν άνετα.
Έπρεπε λοιπόν να συνεχίσει να δανείζεται κανονικά, για να μπορεί να εξοφλεί τα τοκοχρεολύσια προηγούμενων δανείων και ταυτόχρονα να στραφεί στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα, όπως κάνει η Αγγλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία κ.λ.π. Σε αυτά τα κράτη όμως δεν ισχύει η αρχή της αυτονομίας του πολιτικού κατεστημένου από το κοινωνικό σώμα. Αυτά τα κράτη έχουν άλλη πολιτική κουλτούρα, γι' αυτό και μπορούν να παίρνουν αποφάσεις, χωρίς μεγάλους τριγμούς. 
Εννοείται φυσικά ότι θα προωθούσε μαζί και την ελεύθερη οικονομική ανάπτυξη (τι είπαμε τώρα;;).

Απλά αναρωτηθείτε:
1) Για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής χρειαζόταν το μνημόνιο;
2) Για τις μειώσεις στα επιδόματα στο δημόσιο τομέα χρειαζόταν το μνημόνιο;
3) Για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.λ.π. χρειαζόταν το μνημόνιο;
4) Για το ασφαλιστικό χρειαζόταν το μνημόνιο;
5) Για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, χρειαζόταν το μνημόνιο;
6) Για να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, χρειαζόταν μνημόνιο; κ.ο.κ.

Επομένως τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Έπρεπε να λάβει όλα τα ανωτέρω μέτρα και ταυτόχρονα να δανείζεται κανονικά, αφού οι αγορές θα ήταν ευχαριστημένες που το ίδιο το ελληνικό κράτος θα ελάμβανε μέτρα τα οποία θα προστάτευαν τα χρήματά τους.

Που χρειαζόταν λοιπόν το μνημόνιο; Πουθενά δεν χρειαζόταν το μνημόνιο. Χρειαζόταν απλά πολιτική βούληση.

Φυσικά, σας έρχεται αυθόρμητα η σκέψη: Μα, αν έπαιρνε έστω και ένα από τα πιο πάνω μέτρα, χωρίς το μνημόνιο, δεν θα μπορούσε να σταθεί καμία κυβέρνηση, θα κατέρρεε το σύμπαν.

Ακριβώς λοιπόν, γι’ αυτό επιλέχτηκε το μνημόνιο. Για να μην καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα. Αυτό που λέμε καθεστώς, κατεστημένο.

Αν δεν τρομοκρατούταν ο λαός, με τον μπαμπούλα του μνημονίου, ώστε να μείνει καθηλωμένος, κανένα από αυτά τα μέτρα δεν θα μπορούσε να περάσει. Η κοινωνία θα είχε ξεσηκωθεί και το κρατικοδίαιτο καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής θα είχε ήδη καταρρεύσει.

Τι αποτέλεσμα θα είχε η κατάρρευση αυτή;
Μόνο όφελος. Καθόσον θα κατέρρεε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και θα αντικαθιστούταν αμέσως με άλλο πιο υγιές.

Τι προσέφερε λοιπόν το μνημόνιο;

Απλά διασώζει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και την κρατικοδίαιτη παρασιτική άρχουσα τάξη, που προσπαθούν να την γλιτώσουν, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση και στην ξένη εξάρτηση. Οδηγώντας τον ελληνικό λαό στο να γίνει το πειραματόζωο των άλλων κυβερνήσεων για ανάλογες εφαρμογές στους λαούς τους, αν παραστεί ανάγκη. Δυστυχώς όμως αυτή η εξαθλίωση προβλέπεται να συνεχιστεί για πάρα πολλά χρόνια πλέον.

Αν πιστεύετε Θεό!! Προτίμησαν τη δεύτερη λύση, για να την γλιτώσουν την εξουσία τους και τις απολαβές τους οι ίδιοι οι υπεύθυνοι σε βάρος του λαού!!

Προς απόδειξη των ανωτέρω, δείτε την συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες. Μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφιστούν οι συνδυασμοί του μνημονίου, με ενδεχόμενο να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση κατάρρευσης του καθεστώτος, απείλησε με εκλογές. Οι αγορές φοβήθηκαν. Τα spreads ανέβηκαν και ο λαός καλείται για μια ακόμα φορά να τρομοκρατηθεί και να στηρίξει την πολιτική απάτη του μνημονίου.

Αν αναρωτιέστε, από πότε οι εκλογές είναι απειλή για το λαό, μέσα σε ένα (υποτίθεται) δημοκρατικό καθεστώς, στο οποίο ο ίδιος λαός πρέπει κυρίαρχα να αποφασίζει, αυτό μόνο ο κ. Παπανδρέου το ξέρει.
Τώρα όμως το ξέρετε κι εσείς.

Τώρα ξέρετε ότι εφαρμογή των σκληρών οικονομικών μέτρων, χωρίς το μνημόνιο, μόνο με κατάρρευση του καθεστώτος θα μπορούσαν να περάσουν.
Γι’ αυτό λοιπόν και είμαστε στο μνημόνιο.

Εφορία: "Έλα να μας βρεις, πριν σε βρούμε εμείς" (video)

Τι περαίωση και αηδίες! Δείτε το βίντεο:



Σταύρος Κυριαζής

Σε καιρό κρίσης 700 ευρώ για να κουρευτεί η οικογένεια Παπανδρέου

 

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του politicsnews.gr, o κ.Παπανδρέου με την σύζυγό του και την κόρη του πήγαν για κούρεμα στον “Χατζή” και πλήρωσαν 700 ευρώ.”Καλά δεν συμπάσχεται με τον ελληνικό λαό που πεινάει”ρώτησε γυναίκα εφοπλιστή τον Έλληνα πρωθυπουργό για να λάβει την ειρωνική του απάντηση: “Γιατί εσείς που κουρεύεστε;”.
Η γυναίκα του εφοπλιστή-δεν είναι γνωστός- απάντησε πως “όσα λεφτά έχω βγάλει εγώ με τον άντρα μου είναι δουλεμένα και βάση επιχειρηματικών σχεδίων.Και εγώ δεν είμαι πολιτικός, ούτε τα έχω κάνει θάλασσα…”. Ο κ.Παπανδρέου χαμογέλασε και έφυγε από το ακριβό κουρείο του Νέου Ψυχικού αφήνοντας πίσω του 700 ευρώ. Λίγο παραπάνω από τον βασικό πρώτο μισθό που επιβάλλει η Τρόικα με την συγκατάθεση της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.

 (ΠΗΓΗ)

Το παλιό μνημόνιο του 1843

Το παλιό μνημόνιο του 1843

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.

Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.

Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου.

Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες.

Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893.

Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.



Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=27264:2010-10-22-170000&catid=50:mathaino-tin-ellada&Itemid=337#ixzz13yqjKA5X

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της πώλησης νησιών!

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε πριν από δυο βδομάδες στις οικονομικές σελίδες της (παλιάς και έγκυρης) εφημερίδας της Ινδίας Τhe India Times.

Eίναι αρκετά μεγάλο και πιστεύω ότι δεν γράφτηκε τυχαία αυτό ακριβώς το διάστημα. Αξίζει να το διαβάσουμε, για να κατανοήσουμε τι σχεδιάζουν κάποιοι, εντός και εκτός Ελλάδας, για την πατρίδα μας στην οποία -προφανέστατα- κάποιοι έχουν βάλει… «πωλητήριο»

Αθήνα, λίγο πριν από το Πάσχα του 2008. Ο Αντουάν Μααλούφ μπήκε στο γραφείο της υφυπουργού τουρισμού της Ελλάδας με μια ασυνήθιστη πρόταση: ήθελε να αγοράσει ένα ελληνικό νησί. Ο 63χρονος διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Μονακό ΜΜC Group ακούμπησε 15 δις ευρώ υπό τη μορφή εγγυήσεων που είχαν εκδοθεί από μερικά από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ και Ευρώπη πάνω στο τραπέζι συνεδριάσεων από ξύλο μαόνι και κάτω ακριβώς από τη μύτη της υπουργού.

Η ιδέα του Μααλούφ ήταν απλή. Ο ίδιος και η επενδυτική του εταιρεία θα πλήρωναν 120 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της νησίδας Πάτροκλος - μιας άγονης έκτασης 10.000 στρεμμάτων στο Σαρωνικό Κόλπο, γνωστής και ως Γαϊδουρονήσι στους ψαράδες - και θα έχτιζαν ένα θεματικό πάρκο σε στυλ Λας Βέγκας. Δεν απείχε πολλή ώρα από την Αθήνα με σκάφος, και ο Μααλούφ σχεδίαζε να το τιγκάρει με καζίνα, γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία πολυτελείας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν 50.000 περίπου άτομα και μια μαρίνα για 1000 περίπου σκάφη. Το όλο σχέδιο θα παρείχε θέσεις εργασίας σε 8.000 περίπου Έλληνες, σε μια εποχή που η χώρα αναζητούσε λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας. Η Ντονατέλλα Βερσάτσε είχε ήδη συμφωνήσει να χτίσει ένα ξενοδοχείο πολυτελείας εκεί.

"Το μόνο που απαιτούνταν για να ξεκινήσω ήταν μια επιστολή που θα μου εγγυόταν την συνεργασία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της απίστευτης γραφειοκρατίας", λέει ο Μααλούφ. "Χρειαζόμουν μια δέσμευση, μια επίσημη γραπτή εγγύηση". Αντί γι αυτό, σύμφωνα πάντα με τον Μααλούφ, η υφυπουργός τουρισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά του είπε: "Η ελληνική κυβέρνηση σας προσφέρει την πλήρη στήριξή της" και "Σας ευχόμαστε όλα να πάνε καλά". "Αυτό σημαίνει ότι θα μου δώσετε την επιστολή;" επανέλαβε ο Μααλούφ. "Μα τι μου λέτε;" αντέδρασε η Πετραλιά. "Δεν εμπιστεύεστε την ελληνική κυβέρνηση;"

Ο Μααλούφ ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε την επιστολή που χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να έχει άδοξο τέλος το επενδυτικό του σχέδιο στο Γαϊδουρονήσι, άλλο ένα θύμα της γραφειοκρατικής παράλυσης και της θεσμοθετημένης διαφθοράς που και η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει. Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι θα χρωστά στους δανειστές της 400 δις ευρώ μέχρι το 2012, μετά από την υπογραφή του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν από μερικούς μήνες. Αντιμέτωπος με αποπληρωμές ύψους 4 δις τον μήνα ο Παπανδρέου, πρότεινε στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον Ιανουάριο του 2010 μια στρατηγική που μόνο επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεωκοπίας θα πρότειναν: την πώληση πολύτιμων "πάγιων". Και οι πιο πολύτιμοι θησαυροί που έχει να προσφέρει η χώρα είναι τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της, τα οποία, μαζί με κάποια ακίνητα πολυτελείας και αρκετές εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο, θα μπορούσαν να αποφέρουν ένα υγιές "πριμ" στη διεθνή αγορά.

Οι περισσότερες εκτάσεις της νησιωτικής Ελλάδας βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών και η αξία τους εκτιμάται σε ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 3 και 150 εκατομμυρίων ευρώ. Μπορεί να μην αποτελούν δημόσια περιουσία, ωστόσο το κράτος έχει κέρδος από τις πωλήσεις, χάρη στο φορολογικό σύστημα και τις επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και προσελκύουν τουρίστες. Αποτέλεσμα είναι η ενεργή συμμετοχή του κράτους σε κάθε είδος συναλλαγών, από την έγκριση ενός συμβολαίου έως τη ρύθμιση κάθε λεπτομέρειας που αφορά το ποιός θα μπορεί να αγοράσει ακίνητη περιουσία και τι ποσό θα πρέπει να καταβάλει. Το καθεστώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται οι πολίτες στο έλεος της κρατικής γραφειοκρατίας. Παρ' όλο που δεν έχουν γίνει πωλήσεις από τότε που ο Παπανδρέου πρωτοανέφερε την ιδέα, οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Στο Ιόνιο Πέλαγος βρίσκεται ο Σκορπιός, το διάσημο απόκτημα του Αριστοτέλη Ωνάση. Λίγο πιο πέρα είναι η Σπετσοπούλα, ιδιοκτησία της οικογένειας Νιάρχου, καθώς και η Κορωνίδα, καταφύγιο της φατρίας Λιβανού. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Το πρόβλημα είναι ότι οι πολυδαίδαλες διαδικασίες σε επίπεδο δημοτικό, νομαρχιακό, στρατιωτικό και εκκλησιαστικό ακόμα, με νόμους, διατάγματα και ρυθμίσεις κάνουν την πώληση αυτών των νησιών σχεδόν αδύνατη, αφού κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει ως προς το ποιός είναι ιδιοκτήτης ποιάς έκτασης.

Η Ελλάδα δεν είναι το μόνο κράτος σήμερα που έχει βρεθεί αντιμέτωπο με ένα ολέθριων διαστάσεων δημόσιο χρέος και βρίσκεται στην ανάγκη να πουλήσει ακίνητη περιουσία που ελέγχεται από το δημόσιο. Μεταξύ 1993 και 1995, για παράδειγμα, 20.000 από τις 27.000 δημόσιες επιχειρήσεις της Ρωσίας πουλήθηκαν έναντι του 10% της αξίας τους για να εξοικονομηθούν απαραίτητα κεφάλαια, λέει ο ειδικός στα θέματα ρωσικής πολιτικής Μπαρίς Καγκαρλίτσκι, διευθυντής του Ινστιτούτου Σπουδών για την Παγκοσμιοποίηση και τα Κοινωνικά Κινήματα, που εδρεύει στη Μόσχα.

"Τα ελληνικά νησιά εξάπτουν πιο πολύ την περιέργεια των ξένων επενδυτών απ' ότι μια συζήτηση για την αναλογία χρέους - ΑΕΠ, όταν ενδιαφέρονται να χτίσουν μια αλυσίδα από εμπορικά κέντρα πάνω σε ευαίσθητη έκταση που ελέγχεται από το δημόσιο", λέει ο Μιχάλης Βασιλείου, διευθύνων σύμβουλος της κτηματομεσιτικής εταιρείας ΝΑΙ Global και σύμβουλος των μόνιμων ελεγκτών του ΔΝΤ που εξετάζουν σχέδια πώλησης ή ενοικίασης ακινήτων του δημοσίου. Αυτό που θέλει να πει είναι ότι η προσφορά νησιών ενδέχεται να προσελκύσει διάφορους αγοραστές που είναι πιθανό να κάνουν αναγκαίες για τη χώρα επενδύσεις . "Ωστόσο η κυβέρνηση μέχρι στιγμής είναι αρνητική στο να κάνει προσφορές ελκυστικές για επιχειρηματίες και επενδυτές. Αν προσφέρεις 200 εκατομμύρια για επενδύσεις, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν θα αρνηθεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την γραφειοκρατία. Ένα ευρώ λιγότερο αν τους δώσεις, θα μείνεις μόνος σου μέσα σ' αυτό τον λαβύρινθο".

Παρά τον ενθουσιασμό του Παπανδρέου για την ιδέα, στην πραγματικότητα η αγορά ενός ελληνικού νησιού είναι απίστευτα δύσκολη. Οι επίδοξοι αγοραστές συχνά περνάνε από πιο χρονοβόρα διαδικασία όταν διαπραγματεύονται την τελική τιμή ενός ακινήτου του δημοσίου με τους κρατικούς γραφειοκράτες παρά με τον ιδιώτη στου οποίου τα χέρια βρίσκεται. Αφήστε την περιπέτεια του εντοπισμού του πραγματικού ιδιοκτήτη της περιουσίας. "Εκκρεμούν στα δικαστήρια υποθέσεις για ακίνητα που πρωτοκατατέθηκαν το 1838", μας λέει ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Στρατής Στρατήγης, πρώην επικεφαλής της επιτροπής για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και νομικός σύμβουλος του Μααλούφ στην διαδικασία προσφοράς για την αγορά της νησίδας Πάτροκλος. "Ως χώρα δεν διαθέτουμε ακόμη κτηματολόγιο".

Η ΕΕ παρείχε στην Ελλάδα 60 εκατομμύρια ευρώ περίπου για να ξεκινήσει την οργάνωση εθνικού κτηματολογίου το 1994. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πέτρο Δούκα, πρώην υφυπουργό Οικονομικών και Εξωτερικών, "η ΕΕ πήρε πίσω μέρος του πακέτου. Το κόστος της δημιουργίας του κτηματολογίου εκτοξεύθηκε από 1.300 ευρώ στα 30.000 ευρώ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Μια ανεξάρτητη μελέτη που επέβλεψε ο Βασιλείου είναι το πρόχειρο ακόμα κτηματολόγιο που διαθέτει η χώρα σήμερα. Ψάχνοντας στα δικαστικά αρχεία, ο Βασιλείου λέει ότι ανακάλυψε ότι το δημόσιο αμφισβητεί σήμερα 6.750.000 στρέμματα γης που διεκδικούν ιδιώτες. Η Εκκλησία της Ελλάδας επίσης διεκδικεί άλλα 3.250.000 στρέμματα γης. Ο Στρατήγης αποκαλεί την κρίση αυτή "πρόβλημα απλών μαθηματικών". "Η ελληνική κυβέρνηση", λέει χαρακτηριστικά, "ποτέ δεν έμαθε να μετράει".

Μια χαρακτηριστική περίπτωση που δείχνει παραστατικά την δαιδαλώδη φύση της ιδιοκτησίας γης στην Ελλάδα είναι αυτή της Αγίας Τριάδας, μιας συστάδας νησίδων σε σχήμα κιθάρας στον Ευβοϊκό Κόλπο, όπου κάποτε πέρασαν μια νύχτα οι Μπητλς. Το μουσικό συγκρότημα προσπαθούσε για τρία χρόνια να αγοράσει την Αγία Τριάδα από τον ιδιοκτήτη της, Σοφοκλή Παπανικολάου, ξάδελφο του γιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου που εφηύρε το γνωστό τέστ Παπ. Παρά τις προσπάθειές τους, οι Μπητλς απέτυχαν και τελικά αγόρασαν κάποιο άλλο νησί, το οποίο πούλησαν λίγους μήνες αργότερα.
Οι επιστάτες μπορεί να το αποκαλούν Αγία Τριάδα, αλλά άλλη εκδοχή θα ακούσετε αν μιλήσετε με εκπρόσωπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι ιερείς λένε ότι η συστάδα των νησίδων με 300 ελαιόδεντρα και αμυγδαλιές ονομάζεται Το Νησί του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, και ότι θα βοηθήσουν ευχαρίστως να συντομευθεί η γραφειοκρατική διαδικασία αν κάποιος υποσχεθεί να ανεγείρει ένα παρεκκλήσι. "Αν θέλετε να οικοδομήσετε μια νέα κατοικία σε οποιοδήποτε οικόπεδο, χτίστε μια εκκλησία και η Αρχιεπισκοπή θα εκδώσει την οικοδομική άδεια", εξηγεί η Κατερίνα Σαμαροπούλου, διευθύντρια του κτηματομεσιτικού γραφείου του νησιού με την επωνυμία Α. Σαμαροπούλου και Σια. "Το νέο αυτό σπίτι αποκαλείται τώρα ξενώνας. Η πισίνα γίνεται η κολυμβήθρα. Χωρίς να πληρώσετε φόρο".

Οι ψαράδες έχουν το δικό τους νησί του Αγίου Πνεύματος, όπου το φάντασμα ενός καταπονεμένου εραστή λέγεται ότι στοίχειωσε τον ενετικό πύργο του 17ου αιώνα. Η επίσημη τιμή πώλησης είναι 20 εκατομμύρια ευρώ, για όλους εκτός από την οικονομική εφορία.
Η Μαριέλλα Καζώνη, η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Παπανικολάου για την πώληση του Αγίου Πνεύματος, χύνει καφέ κάτω από μια ροδιά και επιχειρεί να μας ξεμπερδέψει το νήμα της σύγχυσης, ενώ χαϊδεύει δύο σκυλιά, τον Μύθο και τον Αίνο. "Υπάρχει ένας φόρος 9% επί των 20.000.000 ευρώ που είναι η τιμή πώλησης", μας εξηγεί η Καζώνη.

Αλλά η τοπική εφορία εκτιμά το νησί του Αγίου Πνεύματος σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό και υποχρεώνει η σύμβαση πώλησης που πηγαίνει στην εφορία να λέει 1.500.000 ευρώ. Πληρώνετε τον πωλητή 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά καταβάλλετε στην κυβέρνηση μόνο το 9% των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εφορία είναι εντάξει με αυτό. Φτηνά, ε;"

Η σύγχυση γύρω από την αξία της γης είναι προφανώς μία μόνο από τις προκλήσεις που αγοραστές και πωλητές αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να κάνουν μια συναλλαγή για το νησί. "Οκτώ υπουργεία, από το Πολιτισμού μέχρι το Εθνικής Άμυνας, εμπλέκονται στη διαδικασία της πρώτης αγοράς ενός ελληνικού νησιού", λέει η Σαμαροπούλου, καθώς το σούρουπο πέφτει πάνω από το Άγιο Πνεύμα. "Τότε, αφού θα έχετε τις υπογραφές και των οκτώ υπουργείων, και ανάλογα με το πού βρίσκεται το νησί είναι και ποιό είναι το νομικό καθεστώς του, πας πίσω στο υπουργείο Οικονομικών για να δούμε αν θέλουν να το αγοράσουν στην τιμή που καθόρισε η εφορία".

Όσοι αγοραστές δεν είναι πολίτες της ΕΕ πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο από το υπουργείο Άμυνας για να διασφαλιστεί ότι δεν συνιστούν στρατιωτική απειλή για την Ελλάδα σε περίπτωση τουρκικής εισβολής. "Η πιο τραυματική συναλλαγή στην Ελλάδα είναι η αγορά ενός νησιού", λέει η Σαμαροπούλου. "Μιλάμε για περίπου 2.500 επίσημες άδειες που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η πώληση. Οι 60 σοβαροί ξένοι πελάτες που έχω και ενδιαφέρονται για την αγορά νησιών το βρίσκουν αυτό εκπληκτικό και απίστευτο. "Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα δέχεται προσφορές για κρατική γη αξίας 300 δις ευρώ, ένα 15% σε ακίνητα πολυτελείας σε παραλίες και σε νησιωτικές περιοχές", μας πληροφορεί. "Μπορείτε να φανταστείτε το χάος;"

Γνωρίζοντας το μέγεθος αυτού του χάους, η κυβέρνηση Παπανδρέου προσέλαβε τον Γιώργο Παπαϊωάννου, διευθύνοντα σύμβουλο της Piraeus Real Estate, μιας υπηρεσίας της Τράπεζας Πειραιώς, για να αξιολογήσει, να εκτιμήσει και να διαθέσει προς πώληση ή μίσθωση δημόσια ακίνητη περιουσία και να φέρει μια τάξη στις συναλλαγές στο νησί. Το γραφείο της ομάδας του είναι δίπλα στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα, οκτώ ορόφους πάνω από ένα ως επί το πλείστον άδειο εμπορικό κέντρο. Έχουν 50 ακίνητα για διάθεση σε όλη τη χώρα. "Είμαι ένας από τους συμβούλους, ο άνθρωπος που λέει στο κράτος τι έχει και πώς να το πουλήσει καλύτερα", λέει ο Παπαϊωάννου. "Μη με ρωτάτε πόσα στρέμματα έχουμε, γιατί κανείς δεν ξέρει πραγματικά".

Δεν γνωρίζει ακόμα τις λεπτομέρειες, για παράδειγμα, για τα 25 στρέμματα ανεκμετάλλευτης ακίνητης περιουσίας σε παράκτια περιοχή στο νησί της Ρόδου που η κυβέρνηση του ζήτησε να εκτιμήσει για να πουληθεί από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. "Ίσως μάλιστα να μην είναι 25 στρέμματα", λέει ο Παπαϊωάννου, ανάβοντας ένα τσιγάρο. "Είναι οι καταληψίες. Δεν γνωρίζουμε πόσοι υπάρχουν που ζουν μέσα στην περιοχή".

Οι υπολογισμοί του Παπαϊωάννου δείχνουν επίσης ότι η κυβέρνηση διαθέτει εκτάσεις αξίας 300 δις ευρώ προς πώληση στους επενδυτές. Η τελευταία στην ιστορία καταγεγραμμένη πώληση τόσο μεγάλης έκτασης δημόσιας ακίνητης περιουσίας ήταν η αγορά της Λουιζιάνα το 1803, όταν ο Ναπολέων πούλησε στις ΗΠΑ έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων έκταση 2.145 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Βόρεια Αμερική που κατοικούνταν από 74.556 ανθρώπους. Όπως η Ελλάδα σήμερα, η Γαλλία ήταν σε απελπιστική ανάγκη για μετρητά για να εξοφλήσει τα χρέη της. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον έστειλε στον Ναπολέοντα 3 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και άφησε τον αυτοκράτορα να χρηματοδοτήσει τα υπόλοιπα μέσω ομολόγων που εκδόθηκαν από την εταιρεία Baring & Co στο Λονδίνο και από αγγλικούς και ολλανδικούς επενδυτικούς οίκους. "Αν βάλουμε 300 δις ευρώ στο τραπέζι των δανειστών, θα λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα", λέει ο Παπαϊωάννου. "Αλλά αυτό θα το αποφασίσει η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η γραφειοκρατία. Ίσως ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα χαστούκι στις αρχές".

Η Ρενέ Πάπας, πρώην σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασίμη και του υφυπουργού Οικονομικών Δούκα, είναι ιδρυτικό μέλος των Ξένων Επενδυτών για την Ελληνική Ανάπτυξη, ενός ιδιωτικού ομίλου, στόχος του οποίου είναι να προσελκύσει ξένα κεφάλαια και να κατευθύνει μικρές επιχειρήσεις έτσι ώστε να χειριστούν τις διαδικασίες απίστευτης γραφειοκρατίας. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με την ίδια, ο όμιλός της έχει δει επενδυτές με 100 εκατομμύρια ευρώ δυνητικό επενδυτικό κεφάλαιο από τη Νότια Αφρική, την Ελβετία, το Βέλγιο και την Αυστραλία να σηκώνονται και να φεύγουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Πηγή: Ελλήνων Αφύπνιση
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=28315:2010-10-30-140000&catid=16:listes-tis-ellados&Itemid=196#ixzz13yqA9C26
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters