Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αναζητώντας τον τάφο του Αχιλλέα

Αναζητώντας τον τάφο του Αχιλλέα

Αχιλλέας, ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών. Ο πρώτος ανάμεσα σε πρώτους. Ο ακατανίκητος Βασιλιάς των Μυρμιδόνων. Κάθε του απόφαση, σφράγιζε την μοίρα συμπολεμιστών και εχθρών του. Γίνεται, τελικά, αντικείμενο λατρείας για τους αρχαίους Έλληνες.


Ναοί μαρτυριούνται αφιερωμένοι στην λατρεία εκείνου. Σύμφωνα με το χαμένο επικό ποίημα Αιθιοπίς που αποδίδεται στον Αρκτίνο της Μιλήτου, μετά το θάνατο και την καύση του Αχιλλέα, η μητέρα του Θέτιδα, έλαβε τις στάχτες του και τις τοποθέτησε στο ακατοίκητο νησί Λευκή που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Δούναβη. Εκεί, οι Αχαιοί, ανέγειραν έναν τύμβο και εγκαινίασαν αγώνες προς τιμήν του. Επιπλέον, αναφέρεται η ύπαρξη ενός εντυπωσιακού ναού και ενός θρυλικού αγάλματος του ήρωα. Εμπορικά λιμάνια αφιερωμένα στην νήσο Λευκή και στην λατρεία του Αχιλλέα, υπήρχαν στη Μεσσηνία και στην Λακωνία. Ενώ, ναοί υπήρχαν στις Σποράδες , στη Σάμο, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο.

Το 1823, ένας ναυτικός, ο Κριτζίνσκυ, ανακάλυψε στο ακατοίκητο νησί Λευκή, ερείπια ενός αρχαίου ναού. Βέβαια, οι ηρωικές λατρείες, είναι πολύ περισσότερο περιορισμένες από αυτές των θεών. Ακόμη, αναπτύσσονται κυρίως σε περιοχές που σχετίζονται με τη γέννηση, την δράση, αλλά ιδιαίτερα το θάνατο του ήρωα. Στην περίπτωση αυτή, με επίκεντρο το νησί αυτό στον Εύξεινο Πόντο, διαδόθηκε ευρύτατα σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Αχιλλέας να αναφέρεται και ως Ποντάρχης

Ένα άλλο περισσότερο πιθανό σημείο ταφής του Αχιλλέα, είναι ο τόπος που ο ήρωας άφησε την τελευταία πνοή του, η ίδια η Τροία. Είναι εκεί που ακόμη και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και προσκύνησε τον νεκρό ήρωα, το παράδειγμα επικών ανδραγαθημάτων. Ειδικότερα, αν και η Ηλιάδα τελειώνει πριν το θάνατο του Αχιλλέα, ο θάνατός του έχει προλεχθεί. Παραγγέλνει ο ίδιος στους Αχαιούς με το θάνατο του επιστήθιου φίλου του, τον Πάτροκλο, να κατασκευάσουν αρχικά έναν μικρό τύμβο που θα διευρυνόταν αργότερα, προκειμένου να συστεγάσει τους δύο συμπολεμιστές.

Η αρχαιολογική σκαπάνη ξεκίνησε σε έναν τύμβο κοντά στο ακρωτήρι Σίγειον και καθώς δεν καρποφόρησε, μετατοπίστηκε προς μια γειτονική περιοχή, το Σιβρί τεπέ. Ο Schliemann, θεωρούσε πως ο τάφος βρισκόταν σε έναν τύμβο στο Κουμ τεπέ. Ακόμη, η τοποθεσία, όπου σύμφωνα με τον Αρριανό της Νικομήδειας ο Μέγας Αλέξανδρος προσκύνησε, ήταν ένας ακόμη μεγαλύτερος τύμβος, το Κεσίκ τεπέ, γνωστός και ως τύμβος του Δημητρίου. Βέβαια, οι λιγοστές σημερινές προσπάθειες – αναζητήσεις, συναντούν σημαντικά προβλήματα είτε από Τουρκική Κυβέρνηση είτε από φυσικές αιτίες.

Επομένως, ακόμη και αν ο Αχιλλέας ήταν μυθικό πρόσωπο, η λατρεία και οι ναοί του ήταν υπαρκτοί και τα ερείπιά τους σίγουρα έχουν σημαντική αρχαιολογική αξία. Επιπλέον, αν το βέλος του Πάρη φόνευσε τον μυθικό ήρωα, ο ιστορικός αν ποτέ υπήρξε, κινδυνεύει να χαθεί. Να χαθεί από την αγκύλωση, την νοητική ακαμψία και την σχολαστικισμό ορισμένων ειδικών επιστημόνων που συνεχίζουν να επιμένουν πως το υλικό των μύθων και των αρχαίων αφηγήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με την ιστορική πραγματικότητα.


Πηγή

http://www.ramnousia.com/2012/09/blog-post_7559.html#.UE-szpE7VRU

11 9 2001: Η ελεγχόμενη κατεδάφιση του πλανήτη



πράξη πρώτη του τελικού Μεγάλου Δράματος
Πέρασαν κιόλας εννέα χρόνια από τότε που συνέβη το ανατριχιαστικό έγκλημα με τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Ως αποτέλεσμα εκείνου του γεγονότος, από τότε μέχρι και σήμερα (και για πόσο ακόμα;…), ο πλανήτης μας μεταβάλλεται ολοένα και ταχύτερα στην Κόλαση του Δάντη, με το αίμα να χύνεται ποταμηδόν.
Κατ' αρχήν ένα έξοχο videoclipάκι





Στο διάστημα αυτό, αλλά και από πιο πριν, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πάρα πολλά στοιχεία που μαρτυρούν πως η τραγωδία στην καρδιά του Μανχάταν δεν ήταν μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά μία ασύλληπτης σατανικότητας προβοκάτσια, εξυφασμένη από τους αμερικανοσιωνιστές, η οποία σκοπό είχε, υποτίθεται, την εδραίωση της παγκόσμιας κυριαρχίας της Αμερικής κατά τον 21ο αιώνα. Ας δούμε ορισμένα από τα κυριότερα αυτά στοιχεία.


Τρία χρόνια πριν το συμβάν του Σεπτεμβρίου 2001, η Πέγκι Νούναν, η οποία είχε διατελέσει λογογράφος και ιδιαιτέρα βοηθός του Ρόναλντ Ρίγκαν, είχε δημοσιεύσει ένα «προφητικό» κείμενο στο περιοδικό Forbes ASAP. Σε αυτό, αφού μιλάει πρώτα για τα πάμπολλα «αγαθά» που απολαμβάνουν οι σύγχρονοι άνθρωποι (ουσιαστικά, αναφέρεται κυρίως στους συμπατριώτες της), γράφει: «Μήπως έχει δοθεί σ’ εμάς, τους ανθρώπους του κόσμου [sic], ένα τελευταίο μεγάλο δώρο πριν αλλάξουν τα πάντα;»

Πιο κάτω, αφού παρεμβάλλει μπόλικη «σάλτσα», λέει: «Εάν σκεφτείτε τους τόπους και τις χώρες των τρομοκρατών … ποιον μισούν περισσότερο; Τον Μεγάλο Σατανά, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ποιο είναι το πιο πολύτιμο μέρος σε αυτές; Μερικοί θα έλεγαν η Ουάσιγκτον. Εγώ θα έλεγα πως η μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η μεγάλη πόλη του κόσμου, η πυκνοδομημένη νησίδα των δέκα μιλίων που λέγεται Μανχάταν, όπου βρίσκεται η οικονομική και επικοινωνιακή δύναμη του έθνους [...]». Και τελειώνει ως εξής: «Προσεύχεσθε. Αδιάκοπα. Βρείτε τον χρόνο». Είναι προφανές ότι η Πέγκι Νούναν εγνώριζε· με άλλα λόγια, το αποτρόπαιο έγκλημα είχε σχεδιαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια πριν.

Και ολίγη σημειολογία
as;sf;ajsfd;jas;
Δίδυμοι Πύργοι, “δίδυμοι άσσοι” (11/9/2001)
as;sf;ajsfd;jas;
9 – 1 – 1 = 7
as;sf;ajsfd;jas;
1+1+9+2+0+0+1=14=2×7
Και η ονομασία αυτού; «Νέο Περλ Χάρμπορ». «Η διαδικασία μετατροπής, ακόμα και εάν προκαλέσει επαναστατική αλλαγή, πιθανόν να είναι μακροχρόνια, εάν δεν συμβεί κάποιο καταστρεπτικό και καταλυτικό γεγονός – όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ» (Πρόγραμμα για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα , Σεπτέμβριος 2000)

Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Τζωρτζ Μπους έγραψε στο ημερολόγιό του: «Το Περλ Χάρμπορ του 21ου αιώνα έλαβε χώρα σήμερα».
Και ο Πολ Γούλφοβιτς, αργότερα, δήλωσε: «Ακόμη και εάν δεν είχε συμβεί, θα έπρεπε να το εφεύρουμε».

Αδιάσειστες αποδείξεις για το ότι η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων ήταν μία ελεγχόμενη κατεδάφιση περιέχονται στη συνέντευξη του Αμερικανού καθηγητή Τζέιμς Φέτζερ, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 8/10/2006. Αντιγράφω ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Δυο εβδομάδες πριν την 11/09, τα κτήρια έκλεισαν, οι υπάλληλοι πήγαν σπίτι τους, οι κάμερες ασφαλείας έσβησαν και οι μηχανικοί μπήκαν μέσα. 

Ήταν η ώρα που τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά. [...] Η υπεύθυνη εταιρία για την ασφάλεια του World Trade Center ήταν η Securecom. Ένας από τους διευθυντές ήταν ο Μάρβιν Μπους, αδελφός του προέδρου Μπους, και ένας άλλος ξάδελφός του».
Το BBC μεταδίδει ότι το κτήριο 7 κατέρρευσε, ενώ αυτό στέκει ολόρθο πίσω από τη δημοσιογράφο. Μέχρι και το BBC ήταν στο κόλπο!
Επτά ώρες μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων (το καλό που σας θέλω: όπου ακούτε «επτά», να τρέχετε μακριά…), κατέρρευσε και το κτήριο 7 (που λεγόταν και κτήριο Salomon…), χωρίς να έχει χτυπηθεί από αεροπλάνο.
Ο Λάρι Σίλβερσταϊν, που το νοίκιαζε, το είχε ασφαλίσει έναντι τρομοκρατικής επίθεσης, έξι εβδομάδες πριν, για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και ποια ήταν τα αποτελέσματα της αμερικανικής αντίδρασης, του περιβόητου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»; Μήπως έχουν εξαρθρωθεί οι Ταλιμπάν; Μήπως συνελήφθη ο Μπιν Λάντεν; (Σιγά, μη συλλάβουν το πρωτοπαλλήκαρο του Μπους! 

Άλλωστε, το μόνο που έκανε ο Μπιν Λάντεν ήταν να στείλει μερικούς αφιονισμένους μουσουλμάνους να πάνε να σκοτωθούν, προκειμένου να μας δείχνουν απ’ τις τηλεοράσεις οι Αμερικανοί την πρόσκρουση των αεροπλάνων στους πύργους και να αποκρύψουν έτσι την κατεδάφισή τους με τα εκρηκτικά.) Μήπως γαλήνεψε το Αφγανιστάν; Μήπως ωφελήθηκε ο λαός του Ιράκ; Μήπως ζουν καλύτερα οι Αμερικανοί και οι λοιποί Δυτικοί; Μήπως έγινε ο κόσμος ασφαλέστερος;

Έχουμε και λέμε: Τρεις χιλιάδες άνθρωποι νεκροί (σχεδόν όλοι, Αμερικανοί πολίτες…) την 11η Σεπτεμβρίου, μόνο και μόνο για το θέα θήναι (καθόσον το θέα θήναι αποτελεί ίσως το κυριότερο μέσο για την επιτυχία όλων των σατανικών σχεδίων). 

Εκατομμύρια θανατωμένοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Χιλιάδες άλλοι νεκροί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της ηρωίνης, αφού η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν όχι μόνο δεν σταμάτησε ή περιορίστηκε, αλλά αυξήθηκε (οι περιοχές όπου καλλιεργείται το όπιο χαίρουν άκρας ηρεμίας, και η χώρα αυτή καλύπτει σήμερα το 95% της παγκόσμιας κατανάλωσης οπιοειδών· σας υπενθυμίζω τον άλλο «πόλεμο» στον οποίο έχουν αποδυθεί εδώ και δεκαετίες οι Αμερικανοί, εκείνον «κατά των ναρκωτικών»). 

Τόσα και τόσα άλλα αξιέπαινα επιτεύγματα, τα οποία είναι πασίγνωστα και δεν χρειάζεται να επαναλάβω, και, τέλος, εγκαθίδρυση του μίσους και του φόβου στις ψυχές όλων, σχεδόν, των ανθρώπων και δημιουργία των αναγκαίων γεωπολιτικών, οικονομικών κ.λπ. προϋποθέσεων για νέες αναφλέξεις κι αιματοχυσίες, επαύξηση του χάους – επέλευση του Αρμαγεδδώνος.

Τι ετοιμάζουν οι σατανικοί εγκέφαλοι που οδηγούν την οικουμένη στην άβυσσο, προκειμένου να ξεκινήσει η δεύτερη πράξη του τελικού Μεγάλου Δράματος; Μήπως τη μετατροπή του Ιράν σε «πυρηνική χωματερή»; Μήπως την ανάφλεξη στη Λατινική Αμερική; Ποιος να ξέρει… Πάντως, η προχθεσινή συμπλήρωση της επταετίας (το καλό που σας θέλω: όπου ακούτε «επτά», να τρέχετε μακριά…) από εκείνο το «εναρκτήριο λάκτισμα» συνέπεσε, όλως τυχαίως, με την έναρξη του φρικώδους πειράματος CERN…

Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω: Γιατί παραμένουμε έτσι απελπιστικά αδρανείς; Γιατί δεν έχουμε ριχτεί με πάθος στην αναζήτηση άλλων, ανθρώπινων τρόπων συνύπαρξης και κοινωνικής οργάνωσης, οι οποίοι να αποκλείουν τους φονιάδες και τους δολοπλόκους; Γιατί τόσοι και τόσοι άνθρωποι στον πλανήτη δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου, και ικανοποιούνται με τα παραμύθια περί τρομοκρατικής επίθεσης;

Έχω την απαίσια εντύπωση ότι, στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε την ευημερία μας, ολισθαίνουμε ασυλλόγιστα σε μια ολοένα και μεγαλύτερη μικρότητα, εξομοιώνοντας την αξιοπρέπειά μας με την ουτιδανότητα. Αλλά, μας οδηγεί στην αληθινή ευημερία αυτή η τακτική, ή στο κατώφλι του ολοκληρωτικού εκμηδενισμού;


 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/11-9-2001.html

Π. Καμμένος (ΔΕΘ): Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει τα μέτρα με την κ. Merkel και την τρόικα, αλλά δεν τα ανακοινώνει στον ελληνικό λαό.

Η άμεση κατάργηση του μνημονίου είναι η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ . Πάνο Καμμένο, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί απλώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα στον ελληνικό λαό.

Να διατεθεί αφορολόγητο το πετρέλαιο θέρμανσης στις ευπαθείς ομάδας, πρότεινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.

«Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για του πολίτες και είναι αδύνατον να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Άνεργοι, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες σε τραγική κατάσταση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να δοθεί ιδιαίτερα για φέτος αφορολόγητο το πετρέλαιο. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει τι θα κάνει και για τους υπόλοιπους πολίτες», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο οργιάζει. Την ώρα που ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει χαράτσια, χάνονται ένα δισεκατομμύριο ευρώ, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε ότι μέρος του σχεδίου είναι ο εκφοβισμός των πολιτών με απειλές για κοινωνικές αναταραχές, ενώ χαρακτήρισε την συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση συνταγή θανάτου και μίλησε εκ νέου για κατάργηση του μνημονίου.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για την ανάγκη καθορισμού της ΑΟΖ. «Την ώρα που η Τουρκία παρουσιάζει χάρτες με κομμένα οικόπεδα, δεν μπορούμε εμείς να περιμένουμε να τελειώσουν οι έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε μεγάλο κυβερνητικό ψέμα την αποπληρωμή 4 δισ. ευρώ των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, ενώ ζήτησε να εκδοθούν επιταγές από το Δημόσιο ώστε να διευκολυνθεί ο συμψηφισμός χρεών.

Ερωτώμενος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «από την πρώτη μέρα του Μνημονίου για να πάρουμε τη δόση πρέπει να δώσουμε την ψυχή μας».

Όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι τα 31 δισ. ευρώ της δόσης δεν θα μπουν στην αγορά όπως έγινε με τα 90 δισ. ευρώ που έλαβαν οι τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ χαρακτήρισε διαβολική σύμπτωση το γεγονός ότι τα 90 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης συμπίπτουν με τα 90 δισ. που πήγαν σε φορολογικούς παραδείσους.

Για το φλέγον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι στόχοι είναι αυτοί που δεν πρέπει.
«Εάν πουληθεί η ΕΒΖ, θα πεθάνει ο παραγωγικός ιστός που έχει στηθεί γύρω από τη βιομηχανία ζάχαρης. Η ΕΒΖ είναι κερδοφόρα, αλλά έχει απαξιωθεί», σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
«Η Γερμανία έπρεπε να συλλάβει τον Χριστοφοράκο, να τον υποχρεώσει να αναφέρει αυτούς που χρημάτιζε και να βοηθήσει στην εξυγίανση. Έχουμε γίνει όμως Ευρώπη των νταβατζήδων όχι Ευρώπη των λαών. Όταν βάζει τη χώρα που ζητάει βοήθεια υποχρεώνεται να αγοράσει και άρματα μάχης από τη Γερμανία, τότε δεν είναι Ευρώπη συνεταίρων αλλά Ευρώπη εταίρων», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως η ΝΔ έγινε η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, και ο εκτελεστής τους ελληνικού λαού.

«Γκρέμισα την γέφυρα με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής», υπογράμμισε.


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/merkel.html

Αλλοδαπός ο δράστης της «ρατσιστικής επίθεσης» στην οδό Αναξαγόρα

GREEKALERT: ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ;;;;

θΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΔΉΘΕΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;;;

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ;

Πλήρης ανατροπή δεδομένων στο περιστατικό


Ενας αλλοδαπός φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας ενός 20χρονου Μαροκινού -και όχι Ιρακινού όπως είχε αναφερθεί- τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Αθήνας και η οποία είχε αποδοθεί αρχικά σε ρατσιστική επίθεση!

Σύμφωνα με στοιχεία και μαρτυρίες που φέρεται να έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί ο 20χρονος δέχθηκε τα κτυπήματα ενός αλλοδαπού με ογκώδες αντικείμενο και ύστερα με ένα μαχαίρι, μετά από απόπειρα κλοπής...
Πλήρης ανατροπή σε όλα τα δεδομένα του περιστατικού που είχε προκαλέσει αίσθηση πριν από ένα μήνα με καταδικαστικές δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, που μιλούσαν για «ρατσιστικό μένος αγνώστων».

Ο 20χρονος τραυματίσθηκε θανάσιμα - το πρωί της 11ης Αυγούστου 2012 - στην οδό Αναξαγόρα ύστερα από συμπλοκή με αγνώστους.

Αρχικώς είχε αναφερθεί ότι ο 20χρονος ήταν Ιρακινής καταγωγής, όμως από νεώτερες έρευνες διαπιστώθηκε ότι κατάγεται από το Μαρόκο και είχε αλλοιώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Σε πρώτη φάση δόθηκε η εντύπωση ότι η δολοφονία του 20χρονου ήταν έργο ρατσιστών αφού συνδυάσθηκε με ένα περιστατικό που σημειώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, με τον ξυλοδαρμό ενός Ρουμάνου μετανάστη από ομάδα μοτοσυκλετιστών με μαύρα ρούχα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω ο νεαρός Ρουμάνος μόλις συνήλθε συνάντησε έναν Μαροκινό που ήταν φίλος και ομοεθνής του δολοφονηθέντα. Ο μετανάστης από την αφρικανική χώρα έδειξε στον Ρουμανο τον τραυματισμένο φίλο του που ήταν αιμόφυρτος πεσμένος στην οδό Αναξαγόρα. Ο Μαροκινός στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι οι μοτοσυκλετιστές που κτύπησαν τον Ρουμάνο, μαχαίρωσαν και τον φίλο του.

Ομως πλέον τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη έχουν μια διαφορετική εικόνα του περιστατικού και μιλούν για μια «εντελώς λάθος αρχική εκτίμηση». Διαπιστώθηκε ότι «ο ξυλοδαρμός του Ρουμάνου είναι απολύτως άσχετος με τον φόνο του Μαροκινού και επιπλέον ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας στην οδό Αναξαγόρα είναι αλλοδαπός για τον οποίο συγκεντρώνονται επιβαρυντικά στοιχεία».
tovima.gr

GREEKALERT : ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ VIMA.GR ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΡΥΩΤΑΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ

ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ MEDIA ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ;;;;


 GREEKALERT

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7653.html

Κάνουν πλάκα οι Γερμανοί με τις “αποζημιώσεις”. Δεν λένε κουβέντα όμως για το κατοχικό δάνειο που είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως και κάποιοι Έλληνες. Τυχαίο;

Θυμάστε τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες; Δόλια η δήθεν έρευνα για οφειλές από τις “Γερμανικές αποζημιώσεις”. Αποσιωπούν το “κατοχικό δάνειο” που ανέρχεται σε 510 δις Ευρώ (συμφωνα με αναλυτή της BnP)!

Αυτό τρέμουν οι Γερμανοί και δεν το αναφέρουν καν (‘οπως περιέργως και κάποιοι Έλληνες αγωνιστές). Διότι είναι το μόνο που τεκμηριώνεται χωρίς να υπάρξει καν ανάγκη επιδιαιτησίας παρά μόνον για τα επιτόκια προ Euribor και είναι άμεσα απαιτητό. 

 Αντίθετα με τις αποζημιώσεις που επιδιώκουν κυρίως την αποτίμηση γενοκτονίας σε οικονομοτεχνικούς όρους. Αλήθεια, πόσους αιώνες θα χρειαστούμε μέχρι να “συμβιβαστούμε” σε μία τέτοια αντιστοιχία; Ή ακόμα χειρότερα, εισπράξαμε καμμία αποζημίωση για το ολοκαύτωμα των Ποντίων, των Ιώνων, των Κυπρίων, των Τενέδιων και των Ίμβριων; Εδώ τον φόρο από την Hoechtief δεν τολμούμε να εισπράξουμε.

Εγγραφή λοιπόν στον προϋπολογισμό, της απαίτησης του κατοχικού δανείου. Από μία μή κατοχική κυβέρνηση εννοείται.

Γράφει η Σοφία Τ.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ
[με τέτοια «ηγεσία» στην Ελλάδα γιατί να μην προκαλούν. Όμως οι FT Γερμανίας δεν μίλησαν για το πώς το 1953 χαρίστηκαν χρέη στην χώρα; Γιατί; Γιατί δεν λένε ότι το 1897 ΑΥΤΟΙ απαίτησαν να πληρώσει αποζημιώσεις η Ελλάδα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ώθησαν σε ΔΟΕ(αντίστοιχη Τρόικα);]
FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις
Χέρι στα «χρήματα των άλλων»(σχόλιο: οι Γερμανοί προφανώς) προσπαθούν να βάλουν οι Έλληνες διεκδικώντας τις γερμανικές επανορθώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των «Financial Times».   

Μάλιστα, η εφημερίδα αναρωτιέται «τι έκαναν οι Έλληνες» τα χρήματα των αποζημιώσεων, για τα οποία αποφαίνεται ότι τα διαχειρίστηκαν πλημμελώς.«Πριν από 2 χρόνια, μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας όλα ήταν ξεκάθαρα: ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι αποζημιώσεις «παραμένει ανοιχτό ερώτημα, όμως δεν τίθεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά προβλήματα»»(σχόλιο: ο ΓΑΠ είναι σοβαρό επιχείρημα).


Η επαναφορά του ζητήματος από το υπουργείο Οικονομικών «λίγο πριν από την έκθεση της τρόικας», για τη γερμανική εφημερίδα σημαίνει ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά της». Όμως, η Γερμανία έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις για τον Β’ ΠΠ. «Μόνο που τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στον παραλήπτη τους», υποστηρίζει.
Υ.Γ.: αν είναι «μάγκες» στην φυλλάδα ας πάνε στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα για ρεπορτάζ επί του θέματος! Δεν ξέρω πώς θα φύγουν μετά από αυτή την εμπειρία! Κάποιοι σοβαροί Γερμανοί έκλαιγαν μαθαίνοντας ιστορία στα μαρτυρικά αυτά χώματα! Και λίγη τσίπα δεν βλάπτει πια!
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_359.html

Τρεις πόλεις – κράτη ελέγχουν όλο τον πλανήτη


Τρεις πόλεις- κράτη συγκεντρώνουν όλη την εξουσία του πλανήτη. Ακόμα και αν ακούγεται υπερβολικό μια προσεκτική μελέτη των προνομίων που απολαμβάνουν, οι τρεις αυτές αστικές περιφέρειες μάλλον θα σας πείσει ότι δεν έχουμε καλή γνώση της πραγματικότητάς μας.

Πρόκειται για το City του Λονδίνου το οποίο είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του πλανήτη (λίγοι γνωρίζουν ότι είναι αυτοδιοίκητο) για το Βατικανό που συγκεντρώνει την θρησκευτική εξουσία μεταβάλλοντάς τη σε κοσμική, και το Columbia που βρίσκεται στην πόλη της Ουάσιγκτον (αυτοδιοίκητο και αυτό).

Τώρα που επιτέλους ξυπνάμε και συνειδητοποιούμε πως πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι προγραμματισμένα να τα ζήσουμε χρόνια πριν γεννηθούμε καν, τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε τα σχέδια των ανθρώπων-σχεδιαστών που καλλιτέχνησαν πάνω σ’αυτό το Μάτριξ. Ενωμένοι, με κοινούς στόχους και κοινούς αντιπάλους. Και ο δρόμος για αυτό είναι η γνώση. Η γνώση. Και αυτή, τιθασευμένη στο μυαλό, ανοίγει τον δεύτερο δρόμο. Τον δρόμο προς τη σοφία.

Όπως έλεγε και ο Leto Atreides στο αριστούργημα Dune του Frank Herbert: “The sleeper must awaken” (o κοιμώμενος πρέπει να ξυπνήσει) και εμείς κοιμώμαστε χρόνια ….με τα “τσαρούχια”.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Η ΓΡΕΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΧΕΤΕ ΗΘΙΚΩΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΥΛΟΓΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ , ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΡΥΠΤΟΝΤΟ ΕΠΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ. ΠΡΙΝ ΗΤΟ 18 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΕ 12. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ.
 ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».



Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.



Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο.Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995.



Παρά ταύτα Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.



Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.



Στις 2 Ιουλίου 2011 , ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).



Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011 ,guardian.co.uk, June 21, 2011).



Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».



Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.



Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.



Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.



Αγαπητοί φίλοι,



όπως αναφέρεται παρακάτω από το



EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:



Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης



για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.



Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο



http://www.greece.org/blogs/ wwii/



και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά



από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,



πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες,



πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών,



των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ
 



http://amphiktyon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2792.html

Μελέτη ΜΙΤ: Παγκόσμια ασύμμετρη σύγκρουση το 2013 λόγω επισιτιστικής κρίσης!

Παγκόσμιο λιμό από τα μέσα του 2013 προβλέπει αναθεωρημένη μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος ΜΙΤ. Σύμφωνα με την μελέτη ο λόγος για αυτή την δραματική εξέλιξη θα είναι η άνοδος των τιμών των τροφίμων μία εκτίμηση η οποία βασίζεται σε στοιχεία του ΟΗΕ και δεύτερο η συσχέτιση των περιόδων που ξέσπασαν εξεγέρσεις και διαδηλώσεις στον πλανήτη την πορεία των τιμών των τροφίμων. 

Όπως καταγράφεται στην μελέτη του ΜΙΤ όποτε ο δείκτης τιμών των τροφίμων παγκοσμίως ξεπερνούσε το σημείο 210  οι συνθήκες για την πρόκληση κοινωνικών εξεγέρσεων ήταν οι πλέον κατάλληλες. Φυσικά η διαπίστωση αυτή δεν σημαίνει ότι όποτε οι τιμές των τροφίμων ξεπεράσουν το δείκτη αυτό θα προκληθούν 
άμεσα ταραχές. Αυτό που απέδειξε η μελέτη του ΜΙΤ είναι ότι υπό αυτές τις συνθήκες η πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές αυξάνονται.

Ο βασικότερος λόγος για μία τέτοια εξέλιξη πέρα από το αυτονόητο που έχει να κάνει με τις ανάγκες του 
παγκόσμιου πληθυσμού για διατροφή είναι το γεγονός ότι για τους περισσότερους ανθρώπους της Γης η δαπάνη για την αγορά τροφίμων αντιστοιχεί στο 80% των εισοδημάτων τους.

Στον παραπάνω πίνακα αποτυπώνεται η χρονική συσχέτιση των εξεγέρσεων ανα τον κόσμο με τις αυξήσεις στον δείκτη των τροφίμων του ΟΗΕ.

Επομένως μία αύξηση των τιμών των τροφίμων θα οδηγούσε στην μείωση ή στην αδυναμία ανεύρεσης τροφίμων και όταν ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να τραφεί τότε δεν έχει άλλη λύσει από το να διαμαρτυρηθεί ή και να πολεμήσει για την διατροφή του. Αυτή την περίοδο σύμφωνα με την μελέτη των Ηνωμένων Εθνών ο δείκτης τιμών των τροφίμων έχει σταθεροποιηθεί για αρκετούς μήνες στο 213 
τρείς μονάδες πάνω από το στατιστικό όριο που θεωρείται το όριο για την εκδήλωση κοινωνικών ταραχών.

Η πρόσφατη ξηρασία στα μεσοδυτικά των ΗΠΑ αποτελεί μία εν δυνάμει απειλή για την ισορροπία στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές ο πλανήτης κινδυνεύει να βρεθεί σε μία τρίτη διατροφική κρίση μέσα σε πέντε χρόνια ικανή να προκαλέσει νέες ταραχές για  τρόφιμα και εξεγέρσεις της ίδιας κλίμακας με την Αραβική άνοιξη.

Κατά την διάρκεια της αραβικής εξέγερσης ο δείκτης τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών είχε φτάσει το 220 και κινείτο προς τις 240 μονάδες. Για το 2012 η μελέτη εκτιμά ότι ο δείκτης θα κινηθεί μεταξύ 210-216. Όμως οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση είναι αυξητική με ενδεχόμενη περίοδο κορύφωσης τον Αύγουστο του 2013 και σύμφωνα με το μοντέλο οι πιθανότητες για κοινωνικές ταραχές θα αυξηθούν μετά από αυτό τον μήνα του καλοκαιριού.

Όπως προβλέπουν οι ειδικοί η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της στην αγροτική παραγωγή. Αρκετές σοδειές σε πολλές χώρες του κόσμου κινδυνεύουν με καταστροφή, οι καλλιέργειας βασικών τροφίμων όπως το στάρι, η βρώμη, θα υποστούν σημαντική πίεση από την κλιματική αλλαγή με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών τους. Δεδομένου ότι τα αγαθά αυτά είναι λαϊκής κατανάλωσης αντιλαμβάνεται κανείς τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.    

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

http://okloios.blogspot.gr/2012/09/2013.html

Ο Μ.Ρόμνει θέλει να χτίσει τον 3ο Ναό του Σολομώντα!

O Mιτ Ρόμνει έχει αφιερωθεί κατά δήλωσή του στην ανακατασκευή του τρίτου ναού του Σολομώντος. Για όσους ξέρουν τι σημαίνει αυτό έχουν κάθε δίκιο να να ανησυχούν, γιατί μαζί με το Ναό ακολουθούν και άλλα γεγονότα, με το χειρότερο (κατά την Ορθοδοξία μας αλλά και τα άλλα χριστιανικά δόγματα) την έλευση το γιου της Ανομίας (ναι ο γνωστός μας Αντίχριστος)

«Γνώρισον λοιπόν και κατάλαβε, ότι από της εξελεύσεως της προσταγής τού να ανοικοδομηθή η Ιερουσαλήμ, έως του Χριστού του Ηγουμένου, θέλουσιν είσθαι εβδομάδες επτά, και εβδομάδες εξήκοντα δύο.» Δανιήλ [θ΄] 9:25.

«Και θέλει στερεώσει την διαθήκην εις πολλούς εν μια εβδομάδι.» Δανιήλ [θ΄] 9:27α.
«Και εν τω ημίσει της εβδομάδος θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά.» Δανιήλ [θ΄] 9:27β.
Η συγκεκριμένη προφητεία αναφέρεται στον αντίχριστο, ο οποίος την κατάλληλη ιστορική στιγμή θα δημιουργήσει μία εθνική «διαθήκη» με το Έθνος του Ισραήλ καθώς και με τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου.

Για να σταματήσει ο Αντίχριστος τις θυσίες, όπως αναγράφουν οι προφητείες, θα πρέπει πρώτιστα αυτές να γίνονται σε ένα «ειδικό» ναό κάθε ημέρα που περνάει .

Καθώς ο Αντίχριστος θα ισχυρίζεται ότι είναι ο μεσσίας, οι πράξεις του θα συμβαδίζουν με τις γραφές του Μωυσή. Έτσι θα πρέπει να ανοικοδομήσει τον Ναό του Σολομώντα ο οποίος καταστράφηκε το 70 μ.Χ.

Ο Ιησούς Χριστός είχε προφητεύσει την εμφάνιση πολλών ανθρώπων που θα ισχυρίζονται ότι είναι ο μεσσίας, και επίσης είχε αναφέρει ότι θα υπάρξουν πόλεμοι, λιμοί, σεισμοί και τεράστιες φυσικές καταστροφές. … (Ματθαίος 24:5-15).

Ο Ιησούς είπε επίσης ότι θα ισχύσει το βδέλυγμα της ερημώσεως στους αγίους τόπους, δηλαδή στο ναό. Όταν ο Ιησούς είπε αυτό αναφερόταν στη προφητεία του Δανιήλ - 9:27, 11:31, 12:11.

Η προφητεία λέει ότι στο μέλλον, στο τέλος του χρόνου (Δαν. 12:9), ο ναός θα «μολυνόταν»(Δανιήλ 11:31, 12:11). Σήμερα ο ναός του Σολομώντα δεν υπάρχει πιά, και έτσι κάποιος θα πρέπει να ολοκληρώσει να την ανοικοδόμηση του ναού, έτσι ώστε μετά ο αντίχριστος να ολοκληρώσει τη βέβηλη του πράξη, εκπληρώνοντας έτσι την προφητεία.

Ας δούμε τώρα τη πρόσφατη ειδησεογραφία:http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158404#.UB_tkaAyk04

“Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Mitt Romney τρέφει μεγάλη αγάπη στην Ιερουσαλήμ και ότι οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι έχουν αφιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, στο όνομα του «μεσσία», στην προετοιμασία της επιστροφής στην Ιερουσαλήμ και στην ανοικοδόμηση της πόλης και του ναού.”

Ακόμη ένα δημοσίευμα αναφέρει το εξής:http://www.timesofisrael.com/jewish-home-mk-calls-for-a-third-temple-in-jerusalem/

“Αυτή η είδηση ​​αναφέρει ότι οι Εβραίοι καλούν σε μεταρρυθμίσεις στους βασικούς νόμους για τη δημιουργία ενός Tρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ. Λένε ότι ο ναός θα πρέπει να ανακατασκευαστεί στην Ιερουσαλήμ και ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές στην ισραηλινή κοινωνία και κυβέρνηση είναι απαραίτητες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο με επιτυχία."

Ζούμε σε καιρούς μεγάλων γεγονότων αυτό είναι δεδομένο. Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός θα είναι οι φάροι που θα μας καθοδηγήσουν, αρκεί να το θέλουμε.




defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/3_11.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters