Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Απύθμενη θρασύτητα.


Με τον Ντίνο Αυγουστή
Νησιωτικό Σύμπλεγμα Δωδεκανήσων. Μαγευτική Ρόδος. Το νησί κατακλύσθηκε και φέτος από τους χιλιάδες ξένους και εγχώριους επισκέπτες. Περισσότερους από κάθε άλλη φορά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία, τα οποία μέσα στη δίνη των αμέτρητων οικονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, δίνουν ένα πάρα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα. Εκεί βρέθηκε και ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών. Για διακοπές, λένε οι πληροφορίες. Να σημειωθεί, πάντως, πως στη Ρόδο ζούνε πάρα πολλοί Τούρκοι πολίτες. Και η Τουρκία, ως γνωστόν, τίποτε δε αφήνει στην τύχη του…
Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου είχε φιλική συνάντηση και με τον Έλληνα Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, μια συνάντηση που περιστράφηκε περισσότερο σε ζητήματα της καθημερινότητας. Παρ’ όλα αυτά, οι στρατηγοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και εκεί που οι δύο Υπουργοί δεν τελείωσαν καλά-καλά τις φιλοφρονήσεις και τα απολαυστικά ούζα τους, να τα και τα τουρκικά μαχητικά να παραβιάζουν το εθνικό εναέριο χώρο μας. Προκλητικές καθημερινές πτήσεις πάνω από το ελληνικό Αιγαίο. Ύστερα από αυτή την ιταμή πρόκληση, θύμωσε παρά πολύ ο (ως συνήθως χαμογελαστός) κ. Δρούτσας. Έκανε μάλιστα και «σκληρές» δηλώσεις, μα του Έλληνα ο θυμός κρατάει μόνο μια μέρα, όπως λέει και θυμόσοφος λαός μας.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και ήλθε άλλη μια εμπρηστική δήλωση από τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί να βρει το Κυπριακό εμπόδιο στην ευρωπαϊκή της πορεία»!!! Η Τουρκία, που συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% των ευρωπαϊκών εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιφρονώντας σωρεία ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. και που αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τρόπον ιταμό, επιμένει σε απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία. Και εμείς που εδώ και δεκαπέντε συναπτά έτη επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς επωδό:

«Τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα επιτάσσουν νε έχουμε απέναντί μας μια ευρωπαϊκή Τουρκία και όχι μια Τουρκία έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια»! Έστω και αν, κυρίες και κύριοι, η Άγκυρα εξακολουθεί να διεκδικά το μισό Αιγαίο, προσπαθεί να κυπριοποιήσει τηνΘράκη και αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου. Έστω και αν η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται να τερματίσει την παράνομη στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκών εδαφών!!!

ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_412.html#ixzz0wWPcvwBN

Τρώνε τις τελευταίες σάρκες του πτώματος της οικονομίας πριν παραδόσουν τα “φιλέτα”

“Η ύφεση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη”. Με αυτή την απαλή αναφορά οι κύριοι των ΜΜ”Ε” (συνυπεύθυνοι 100%) πέρασαν τα τραγικά στοιχεία της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας.
Η δεύτερη φάση του σχεδίου του κυρίου Παπακωνσταντίνου λοιπόν ολοκληρώνεται με “ανέλπιστη” επιτυχία. Με απλά λόγια, καταστρέφεις την πραγματική οικονομία της χώρας με απαράδεκτα, εγκληματικά μέτρα, εν ονόματι ενός “ελλείματος”. Αυτή την εξέλιξη μπορούσε βέβαια να την δει και ένας αρχάριος από τις πρώτες ενέργειες Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλου την επομένη των εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δύο κύριοι υπέγραψαν και το μνημόνιο. Καταλάβατε τώρα γιατί ο “Βατοπαιδινός απατεώνας” Προβόπουλος (κατά το ΠΑΣΟΚ) έγινε “Άγιος” πάλι από το ΠΑΣΟΚ;
Με απλά λόγια, όταν αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο έλλειμα στη φάμπρικα σου, οφείλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου ώστε μέσω της ανάπτυξης να αποπληρώσεις τα δάνεια. Ειδ’ άλλως πηγαίνεις σε συνδιαλλαγή (η έννοια “πτώχευση” είναι βλακώδης όταν μιλάς για χρέη με collaterals …ομόλογα! Άλλο ένα άθλιο ψέμμα που βαρύνει αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο).
Όταν αποφασίζεις να δώσεις πίσω τα ομόλογα παίρνοντας δάνειο με προσημείωση της ίδιας της φάμπρικας, σημαίνει ότι έχεις βρει την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά και απλά αναδανείζεσαι με χαμηλότερο επιτόκιο για να έχεις κέρδη και από τη χρηματοοικονομική διαχείριση.
Όταν λοιπόν βάζεις προσημείωση τη φάμπρικα και αντί να στοχεύσεις στην ανάπτυξη, αρχίζεις και μειώνεις μισθούς στους εργάτες, μειώνεις την παραγωγή.
Όταν αυξάνεις το κόστος λειτουργίας της φάμπρικας, γιατί φορολογείς βενζίνες, βάζεις ΦΠΑ κλπ, μειώνεις την παραγωγή.
Όταν δίνεις τα δις του δανείου στον …πιστωτή σου (τράπεζες) αντί να τα επενδύσεις στα μέσα παραγωγής και την αύξηση της εργασίας τότε μειώνεις την παραγωγή σου.
Όταν δημιουργείς στρατιές ανέργων, μειώνεις την παραγωγή και επιπλέον έχεις να θρέψεις μεσω επιδομάτων τους δικαιούχους.
Όταν κάνεις όλα τα ανωτέρω μαζί, δεν είσαι βλάκας. Έχεις ξεκάθαρη στόχευση να εκποιήσεις τη φάμπρικα.
Δείτε τώρα τα νούμερα:
Επισήμανε ο BondHolder ότι τα spreads εκτινάχθηκαν στις 809.5 μονάδες, ενώ υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν έχει δανειακές βλέψεις στην αγορά.
Πολύ απλά, διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και όχι οι αρλούμπες περί μείωσης ελλείματος και οι αγιογραφίες του ΓΑΠ από τη “Φωνή του ναζισμού” και τη “Χριστιανική νεολαία της κάτω Ορλεάνης”.
Όταν οι αγορές είδαν την κατάρρευση του ΑΕΠ και την εκτίναξη της ανεργίας, απλώς επιβεβαίωσαν τις υφιστάμενες προβλέψεις τους. ΤΕΛΕΙΩΣΕ το πανηγύρι. Φανταστείτε, 809 μονάδες, χωρίς η χώρα να επιδιώκει δανεισμό από τις αγορές!
Και η εξήγηση του bloomberg ξεκάθαρη: Η κατάρρευση της οικονομίας επιδεινώνει το κόστος διάσωσης των τραπεζών. Αφού δεν υπάρχουν δάνεια, κινήσεις στην αγορά, επιταγές, τζίρος από πιστωτικές, αφού έχει καταρρεύσει η πραγματική αξία των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, έχουν χρηματομισθώσει, έχουν προσημειώσει, η “νέα διακυβέρνηση” τους δίνει έξτρα μποναμά 25 δις Ευρώ για να τις κρατήσει ζωντανές.
Καταλάβατε τώρα προς τι το προεκλογικό δείπνο του ΓΑΠ;

Κουρελόχαρτα για την Άγκυρα οι συμφωνίες με τον Παπανδρέου


  • Τα παπούτσια τους γυαλίζουν με τα κείμενα του δήθεν “μορατόριουμ” και των περίφημων ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί
Φρενίτιδα παραβιάσεων και παραβάσεων από 56 τουρκικά μαχητικά από την περασμένη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τα πριβέ γεύματα Δρούτσα και Νταβούτογλου στη Ρόδο και την επαύριο της νέας επίσκεψης του “Πίρι Ρέις” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Συνολικά σε 23 περιπτώσεις παραβιάστηκαν τα εναέρια σύνορα της χώρας, ενώ υπήρξαν και 8 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.
Όλα αυτά εν μέσω του θερινού “μορατόριουμ” που έχει συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές για την αποφυγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο πέραν των απολύτως αναγκαίων και τα οποία δεν θα μπορούσαν να εκληφθούν ως πρόκληση από την μία ή την άλλη πλευρά.
Και όμως η τουρκική Αεροπορία όχι απλώς έχει “ξεσαλώσει”, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε και τα 6 μίλια κατά την διάρκεια των παραβιάσεων στις οποίες προβαίνει ατιμώρητα μεταξύ των 6 και 10 μιλίων. Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι αυτή που φαντάζονται όλοι…
Ας δούμε ημερολογιακά πως εκλαμβάνουν το θερινό “μορατόριουμ” οι Τούρκοι ξεκινώντας από την χθεσινή ημέρα:
12/8/2010
2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
11/8/2010
2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
10/8/2010
2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
09/08/10
2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Η απουσία εμπλοκών είναι χαρακτηριστική της πολιτικής συμπεριοφοράς που αναγκάζεται η Π.Α.. να ακολουθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, μια συμπεριφορά όμως η οποία είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση μετά το αεροπορικό επεισόδιο και την δολοφονία του Ηλιάκη στην Κάρπαθο τομ Μάϊο του 2006.
Πάντως εδώ αξίζει να σημειώσουμε κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό και τουλάχιστον θα κάνει πιο ήσυχο στον αιώνιο ύπνο του τον Έλληνα ήρωα πιλότο: Από τότε η τουρκική Αεροπορία δεν επιχείρησε ξανά αεροφωτογράφηση των συστοιχιών των S-300PMU1 στην Κρήτη, όπως τότε στην μοιραία αποστολή.
Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα συνεχιστεί ακόμα αυτό, αλλά σίγουρα είναι μία απόδειξη ότι όταν αντιστεκόμαστε χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος, ο αντίπαλος το σκέφτεται δυό φορές…
Ταυτόχρονα, η πλήρης απαξίωση των ελλήνων πολιτικών από την Άγκυρα, είναι ένα ανησυχητικό γεγονός που σε εύλογο χρονικό διάστημα ίσως να αποβεί και μοιραίο για την εν γένει εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο (και όχι μόνο)...

Οι Αμερικάνοι “σπρώχνουν” ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο

The actual service badge of PDIImage via Wikipedia
Το κείμενο που ακολουθεί είναι Μετάφραση από τοTirana Koha Jone in Albanian 01 Aug 10 p 2

Το Κόμμα των Τσάμηδων “Για Δικαιοσύνη και Ενότητα” (PDI), υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την δημιουργία ενός Ψηφίσματος προς το Αμερικανικό Κογκρέσο για το ζήτημα των Τσάμηδων.
Ο ηγέτης του PDI, Ταχίρ Μουρεντίνι δήλωσε χτές ό,τι σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, με Αμερικάνους αξιωματούχους, εξασφάλισε πλήρη υποστήριξη για το ζήτημα με τους Τσάμηδες. “Παρουσιάσαμε ενημερωτικά έγγραφα για την Γενοκτονία εναντίον του αθώου Αλβανικού Τσάμικου πληθυσμού, καθώς και μια εκτίμηση των τωρινών συνθηκών. Το θέμα παρουσιάστηκε ως μία κατάφορη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Ελληνική Κυβέρνηση, στο παρελθόν και στο παρόν“, δήλωσε ο Μουχεντίνι.
Πρόσθεσε πως μετά από τις συνομιλίες, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου υποσχέθηκαν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα από τον Έλληνα Πρέσβη στις ΗΠΑ και επίσης να διαβιβάσουν το ίδιο στον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα.
Ορισμένοι από τα μέλη του Κογκρέσου επέδειξαν μιά θετική διάθεση να ξεκινήσουν ένα ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο,” δήλωσε ο ηγέτης του PDI.
Ο Μουχεντίνι δήλωσε πως αρκετοί Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να περιλαμβάνουν την Αλβανία στην περιφερειακή τους ατζέντα για τον επόμενο χρόνο, έτσι ώστε να αποκτήσουν απευθείας επικοινωνία με τους Τσάμηδες, με σκοπό να μάθουν σχετικά με το πρόβλημα σε βάθος.
Δήλωσε ό,τι η επίσκεψη της Αντιπροσωπείας του PDI στις ΗΠΑ ήταν μέσα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενεργειών του κόμματος να διεθνοποιήσει το ζήτημα των Τσάμηδων. Το εν λόγω ζήτημα, όπως και το ζήτημα της Αλβανικής “μειονότητας” γενικά, προέκυψε από μια απόφαση που πάρθηκε στην διάσκεψη του Λονδίνου το 1913, που “απέσπασε” αυτό το κομμάτι από την Αλβανία και το έδωσε στην Ελλάδα.

Enhanced by Zemanta

Μετά την Πατριωτική Αυτόνομη Κίνηση (ΠΑΚ) Εκπαιδευτικών και νέα επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, κα Ά. Διαμαντοπούλου


Μετά την Πατριωτική Αυτόνομη Κίνηση (ΠΑΚ) Εκπαιδευτικών και νέα 
επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, κα Ά. ΔιαμαντοπούλουΜετά την επιστολή της Πατριωτικής Αυτόνομης Κινήσεως (ΠΑΚ) Εκπαιδευτικών, προς την υπ. (Εθνικής) Παιδείας, Ά. Διαμαντοπούλου, που δημοσίευσα στην στήλη μου «Χροντοπία» (την 15η Ιουνίου 2010), υπό τον τίτλο «ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ» έφθασε στα χέρια μου και νέα ανοιχτή επιστολή προς την ίδια υπουργό (γιατί άραγε;), απ' το εξωτερικό αυτήν την φορά, την οποία και πάλι δημοσιεύω:

«κ. Υπουργέ,

Η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Πολιτείας της Φλώριδας των ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύει και εργάζετει για τον Ελληνισμό της περιοχής. Πολλά από τα μέλη μας είναι πρώτης γενιάς μετανάστες στην Αμερική, μιλούν την Ελληνική γλώσσα και αρκετοί έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε ισχυρό δεσμό με την πατρίδα Ελλάδα, την επισκεπτόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο και αυτήν την αγάπη την έχουμε μεταδώσει στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

Παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα κι ανησυχούμε πάρα πολύ, όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση, αλλά και για ο,τι συμβαίνει εκεί σε Εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην Αμερική που ζούμε ακούμε καθημερινά για χαλάρωση των θεσμών και της Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων και βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση. Ακούμε για Τουρκοποίηση της Θράκης για διωγμό εκπαιδευτικών, όπως της Χαράς Νικοπούλου, που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνικότητα της περιοχής. Ακούμε για δίγλωσσα νηπιαγωγεία με πρώτη γλώσσα την Τουρκική και δεύτερη την Ελληνική και για κατάργηση συμβόλων, όπως του σταυρού απο την Ελληνική σημαία. Ακούμε για προσπάθεια εξάλειψης της λέξης [ ΕΘΝΙΚΗ ] από τράπεζες και γενικά απ' όπου χρησιμοποιείτο, ακόμη και από τον τίτλο του Υπουργείου [ ΕΘΝΙΚΗΣ ] Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ποιούς άραγε ενοχλεί; Δεν είμαστε Έθνος; Γιατί πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας; Επίσης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου να μην ανανεώσει την αποστολή εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, που προσφέρουν διδακτικό έργο στα σχολεία της Ομογένειας.

Στην αρχή πιστέψαμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά είναι φήμες και προιόντα διασποράς ψευδών ειδήσεων. Όταν όμως παρακολουθήσαμε την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα για την κα Χαρά Νικοπούλου, όταν διαβάσαμε άρθρα και επιστολές διαμαρτυρίας πολλών πνευματικών ανθρώπων και όχι μόνο γεμίσαμε με απορίες, ερωτηματικά και αμφιβολίες. Επαναστατούμε όταν διαβάζουμε στο διαδίκτυο για ξεπούλημα της χώρας και της Ελληνικής γλώσσας και προσπάθειες αλλαγής της Ιστορίας μας.

Κυρία Υπουργέ,

Στη χώρα αυτή που μας φιλοξενεί σας δηλώνουμε ότι παραμένουμε Έλληνες. Πιστεύουμε ότι ένα Έθνος χάνεται όχι όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά όταν χάνεται η γλώσσα του, ξεχνιέται η Ιστορία του και χαλαρώνει η συνοχή και η Εθνική συνείδησή του.

Εμείς οι Έλληνες της Διασποράς σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε τι ακριβώς συμβαίνει στη γενέτειρά μας και πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Θέλουμε να ενημερωθούμε από επίσημα χείλη την πραγματικότητα ώστε να μπορούμε να αποκρούουμε τους καλοθελητές της καταστροφολογίας της μητέρας Ελλάδας.

Σας ευχαριστούμε και πιστεύουμε ότι θα τύχουμε της προσοχής σας».

Για περισσότερα: Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής www.hellenes.com

ΠΗΓΗ: Από την στήλη «Χρονοτοπία» του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com) στην εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής, της 06.07.2010.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=57460

Το νέο «Σύστημα ΠΑΣΟΚ».


Απίστευτο. Ήδη στις 18-3-2010 είχαμε κάνει ανάρτηση με τίτλο: Γεννιέται το Νέο «Σύστημα ΠΑΣΟΚ».... Σας παρακαλούμε, αφιερώστε λίγο χρόνο να την διαβάσετε. Δεν θα χάσετε.
Σήμερα, η συνέντευξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Christian Science Monitor», που περιγράφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση, Γ. Παπανδρέου: Διεθνής Διακυβέρνηση πάνω από την Εθνική, μας επιβεβαιώνει απόλυτα. Επιβεβαιώνει λοιπόν τόσο την....
μελλοντική κοινωνία που οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, ΛΑΟΣ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, όσο και το ρόλο που επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους.
Ειλικρινά, όσο και αν ηχεί παράξενο, δεν μας αρέσει που επιβεβαιωνόμαστε. Καλύτερα να είχαμε άδικο.
Το έχουμε πει πολλές φορές και το ξαναλέμε και πάλι:
Πρέπει να γκρεμίσουμε το ταχύτερο τη σάπια γέφυρα που ενώνει το διαφθαρμένο χθες με ένα εξίσου διαφθαρμένο αύριο. Δηλαδή το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που δεν το πειράζει με τίποτα η άρχουσα τάξη των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων και το πολιτικό υπαλληλικό της προσωπικό, γιατί απλά είναι το στήριγμά τους.
Λέμε λοιπόν προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά ότι, χωρίς να γκρεμίσουν το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δεν θα υπάρχει αύριο ούτε για τη χώρα, αλλά ούτε και για τη Νέα Δημοκρατία.

πηγη

Γ. Παπανδρέου: Διεθνής Διακυβέρνηση πάνω από την Εθνική.

  
Σε συνέντευξή του στην αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα «Christian Science Monitor», ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου είπε πράγματα τα οποία ξεκαθαρίζουν πλέον τις σκέψεις του και την ιδεολογία του σημερινού ΠΑΣΟΚ και δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία για οποιαδήποτε παρερμηνεία.
Μετά τη συνέντευξη αυτή δεν συγχωρείται πλέον κανείς, φιλελεύθερος, σοσιαλιστής ή κομμουνιστής να δηλώνει άγνοια για το που πάμε.
Εμείς λέμε, ευτυχώς που ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε επίσημα την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρχει πλέον πεδίο αντιπαράθεσης επί της ουσίας και όχι σκιαμαχίες επί εικαζόμενων βουλήσεων και σκοπών.

Τι είπε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου και είναι τόσο σημαντικό;
1) Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε τον τρίτο δρόμο για.....
τον σοσιαλισμό, δηλαδή την συνύπαρξη σοσιαλισμού και λειτουργίας των μηχανισμών της ελεύθερης αγοράς, καθόσον ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι η ιδεολογία αυτή που υποστήριξε με θέρμη τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ απέτυχε. Επομένως ομολογεί ότι το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια είχε λανθασμένη πορεία.
Το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι ξεκαθάρισε και εδώ είναι το σημαντικό την νέα ιδεολογία και πορεία του ΠΑΣΟΚ. Είπε λοιπόν ότι η σημερινή ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ είναι ο τέταρτος δρόμος. Προσέξτε: Χωρίς σοσιαλισμό αυτή τη φορά. Ο τέταρτος δρόμος λοιπόν, κατά τον κ. Παπανδρέου, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι αγορές θα έχουν την ελευθερία να αναπτύσσονται.
Δηλαδή ξεκαθάρισε κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον ένα γνήσια φιλελεύθερο κόμμα.
Το ακόμα σημαντικότερο είναι ότι, αυτός ο φιλελευθερισμός δεν θα είναι εθνικός, αλλά διεθνής και θα κατευθύνεται από διεθνή διακυβέρνηση μέσω διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και η G20 (στην οποία σημειώνουμε ότι ανήκει και η Τουρκία, Τυχαίο;) που θα θέτει τη διεθνή «αλληλεγγύη» πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Σημειώνουμε ακόμα ότι στους πιο πάνω οργανισμούς που αφήνει την τύχη της χώρας ο κ. Παπανδρέου είναι το ΔΝΤ, η ΕΕ, ΕΚΤ, κ.λ.π. (και πάλι τυχαίο;).
Ξεκαθαρίζει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ότι προτάσσει τη διεθνή διακυβέρνηση πάνω από την εθνική. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ακριβώς είναι η αμερικανική νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
Επομένως στο εξής να μην απορεί κανείς ούτε για τους λαθρομετανάστες, ούτε για τους Τούρκους στο Αιγαίο, ούτε για μνημόνια, ΔΝΤ, ξένα κέντρα αποφάσεων κ.λ.π.
2) Αθωώνει τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας δείχνει μια ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη (όπως ακριβώς ισχυριζόταν και ο κ. Καραμανλής) και επιπλέον λέει ότι για την δημοσιονομική κρίση ευθύνεται η πολυετής οικονομική κακοδιαχείριση. Δηλαδή κακοδιαχείριση τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ.
3) Πέρα από όλα αυτά, δηλώνει πως η κυβέρνηση καλωσορίζει την αγορά ομολόγων από την Κίνα. Είπατε τίποτα;
Εμείς από αυτό εδώ το blog λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Παπανδρέου, για το ξεκαθάρισμα αυτό και δηλώνουμε ακόμα ευτυχείς γιατί από τούδε και στο εξής θα έχουμε πλέον γνήσια ιδεολογική αντιπαράθεση μεταξύ του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και του Νεοταξικού Διεθνούς Νεοφιλελευθερισμού, που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.
 

Η επόμενη επανάσταση των Νέων....


Καθημερινά βλέπω ανθρώπους , νέους σε ηλικία που έκαναν μια επένδυση για το μέλλον σπουδάζοντας πριν λίγα χρόνια. Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που προσπάθησα βήμα προς βήμα και ακλουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες (εκπαίδευση – στρατιωτική θητεία – πληρωμή φόρων – υπακοή στους νόμους κτλ) να είμαι αυτάρκης χωρίς να υπερβάλω στις απαιτήσεις μου. Όταν πριν λίγους μήνες ξαφνικά έγινε επίθεση από ξένες κατοχικές δυνάμεις στη χώρα μου δεν προστάτεψε κανένας την γενιά μου. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ! Γιατί αγαπητοί Έλληνες των 35 και κάτω εμείς είμαστε αυτοί που θα εξαθλιωθούμε και όχι η λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου που είδη απόλαυσε και απολαμβάνει κάθε πολυτέλεια. Αυτή λοιπόν η γενιά αφού έκτισε τις μικροοικονομίες της και έφτασε στην απόλυτη ευημερία (στην μέγιστη καταναλωτική της δαπάνη) , τώρα που δεχόμαστε επίθεση από εγχώριους και ξένους κεφαλαιούχους , αδιαφορεί έχοντας ακόμα οικονομικές δυνατότητες και ευελιξία. Κάνουν λες και δεν τρέχει τίποτα και μας παραθέτουν τα προβλήματα της δικής τους εποχής που η φύση και η υφή τους απέχει όσο ο πιο κοντινός γαλαξίας σε εμάς. ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ στην εποχή σας πηγαίνατε και χωρίς καπότα , τα προβλήματα τώρα είναι πιο σύνθετα και κατά της συνοχής των Ελλήνων. Ξαφνικά φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε για τετράωρη απασχόληση και δυστυχώς να προσφέρετε και αυτή με φειδώ. Αρκετός κόσμος θα ρωτήσει ποια είναι η λύση; Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΤΡΟΝ! ( ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)
1. Κλείστε την TV εντελώς , διαβάστε εφημερίδα , blogs , και διαδώστε παντού ότι η τηλεόραση έχει καταλειφθεί από τους εισβολείς και προπαγανδίζει κατά του ελληνικού λαού ( απαξιώστε όλους τους ραδιοδιάβλους και ΔΗΛΩΣΤΕ δημόσια αδιαφορία για τους δημοσιογράφους που λένε πράγματα υπέρ του ΔΝΤ και υπέρ της μείωσης και της καταπίεσης του λαού , είναι σύγχρονοι προδότες και ο μόνος τρόπος να τους τιμωρήσουμε είναι η αδιαφορία στα λεγόμενα τους , ειρωνευτείτε τους. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ.
2. Καμία επανάσταση δεν πέτυχε εξαλείφοντας μέσα σε μια νύχτα όλο το παλιό σύστημα. Όσοι από εσάς έχετε έστω και μερικής απασχόλησης εργασία , στηρίξτε αυτόν που σας δίνει ψωμί , ας κάτσετε και μια ώρα παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε ένα πενιχρό χαρτζιλίκι ώστε να έχετε τα ψυχικά αποθέματα να συζητήσετε , να αγωνιστείτε και να βρείτε λύσεις για το κοινό καλό όταν αυτό θα ζητηθεί. ( είναι σίγουρο ότι θα σας ζητηθεί , είμαστε οι νέοι έλληνες που θα διαμορφώσουμε μια νέα νοοτροπία καλύτερη από αυτή των πιο προηγμένων λαών που πάτησαν και αυτοί στα χνάρια των παππούδων μας. ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1% ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
3. Απομακρυνθείτε από πράγματα που σας κάνουν προσωρινά να ξεχάσετε την στενοχώρια σας ( κάπνισμα , ναρκωτικές ουσίες , αλκοόλ , facebook , πολυφαγία , ακατάλληλες παρέες κτλ). Και ασχοληθείτε με ένα καλό κλασσικό βιβλίο αριστούργημα , με ολιγόωρη γυμναστική ώστε να μπει οξυγόνο στον εγκέφαλο να κυκλοφορήσει το αίμα και να τονωθούν όλες οι λειτουργίες του οργανισμού. Όταν θα έχετε σώμα και νου που θα χαρακτηρίζονται από υγεία τότε μόνο θα μπορείτε να σκαφτείτε προοδευτικά και αποτελεσματικά
4. Απορρίψτε όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς πρώτα σε επίπεδο δήμου. Απαξιώστε εντελώς όλες αυτές τις ακριβές μπροσούρες με τις γελαστές φάτσες υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ακόμα και των ανεξάρτητων αν δεν είναι γύρο στην ηλικία των 35 χρονών (ενδεικτικά). Σε καμία περίπτωση μην ψηφίζεται μεγάλους σε ηλικία πολιτικούς , γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν για διαφάνεια αυτά τα ίδια πρόσωπα που ξέρουν μόνο την αδιαφάνεια. Όσο Για τα τσιράκια και τους ακόλουθους αυτών των παλιό-πολιτικών , αν θέλουν να φτιάξουν τα παιδιά τους να πάνε στην οικοδομή η σε κάποια Α.Ε να τα κάνουν και όχι στη πλάτη μας. (έκλεισαν τον κύκλο τους τώρα συνεχίζουμε εμείς σε άλλη βάση) Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην πιστεύετε τα βιογραφικά τους! Εσάς για να σας πάρουν στη δουλειά πρέπει να έχετε καρύδια , αυτοί ανέβηκαν στα αξιώματα διαχείρισης της τύχης μας με κομματικές ευλογίες και χωρίς πραγματικά προσόντα. Για αυτούς που έχουν προσόντα και ανήκουν στην κατηγορία ‘’μεσήλικας πολιτικός ‘’ είναι τέλος εποχής καιρός να δούμε κάτι νέο και κυρίως νέους. Ακόμα και μικρός /μικρή σε ηλικία να είναι αποφύγετε αυτούς που έχουν πρώτου και δεύτερου βαθμού συγγένεια με υπάρχοντες πολιτικούς. ( είχαν πιο ευνοϊκή μεταχείριση από εσάς δεν αξίζουν να ηγηθούν των απόψεων σας ) ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ. Μην τους αφήνετε να καμαρώνουν για την πολιτική τους ταυτότητα τον καιρό που γινόταν έγκλημα κατά των ελλήνων , κάντε τους να νιώσουν ότι αυτοί είναι ζημιογόνοι και όχι ο κοσμάκης.
5. Αποφύγετε τις συγκρούσεις με άλλες κοινωνικές ομάδες ο χρυσός κανόνας είναι ότι έχουν όλοι δίκιο γιατί είμαστε ένα σώμα. Για παράδειγμα είναι λογικό αν κάποιος έχει δυσκοιλιότητα να μαζεύονται οι τοξικές ουσίες που δεν αποβάλει στο αίμα του και να προκαλούν δυσλειτουργίες σε άλλα όργανα όπως ο εγκέφαλος. Δεν είναι λογικό επειδή πονάει το κεφάλι μας να βαράμε μπουνιές στην κοιλιά μας. Στραφείτε όλοι κατά των πολιτικών της νοοτροπίας τους και των κέντρων αποφάσεων και όχι εναντίων πχ της αστυνομίας ( θυμηθείτε τι έγινε όταν στην πιο σύγχρονη και φοβερή εξέγερση DEC’ 08 που έγινε στην Ευρώπη και ξεκίνησε από την χώρα μας ,αρχίσαμε να μαλώνουμε μεταξύ μας! Τι κάναμε; Έναν μίνι εμφύλιο και κουκουλώθηκε η επανάσταση. Οι λύσεις στα προβλήματα θα δοθούν από τους τεχνικούς και όχι από τους πολιτικούς γιατί τα προβλήματα μας είναι τεχνικής φύσης.
6. Να διασκεδάζετε κυρίως στο σπίτι η σε φιλικά σπίτια κάνοντας παρέα με άτομα που έχουν απόψεις και λύσεις. Με μηδενιστές , με αρνητικούς ανθρώπους που τα έχουν όλα και παρόλα αυτά δεν βρίσκουν προκοπή να μην κάνετε παρέα , αρκεί να τους κρούσετε το κουδουνάκι με μερικές συμβουλές και να απομακρυνθείτε. Αυτών τα μυαλά δουλεύουν με DIESEL εμείς πρέπει να αντιπροσωπεύουμε την καθαρή χημεία της σκέψης. Προσοχή αν επιλέξετε να πάτε σε πάρτι , η σε άλλο χώρο διασκέδασης να μην επιλέγετε κάθε φορά χώρους με πολύ δυνατά την μουσική ώστε να μπορείτε να συζητήσετε και να έρθετε πιο κοντά με τους άλλους ανθρώπους.
7. Αν μπορείτε αγοράστε και καταναλώστε μόνο τα βασικά , μην αγοράζεται γκατζετάκια που θα καταλήξουν σε κάποιο συρτάρι και αποφύγετε τα μέρη που πουλάνε ακριβά τα προϊόντα τους και προσφέρουν γκλάμουρ. Να κάνετε καφέ σπίτι σας εκτός και αν ο καφές έξω σας προσφερθεί 1,5 ευρώ το πολύ. Την καλοκαιρινή περίοδο πάρτε τους φίλους σας με καφεδάκια έτοιμα από το περίπτερο η το σπίτι και αράξτε στην αμμουδιά με μια ψάθα ,αν δεν υπάρχει χώρος από τις ξαπλώστρες κάποιου καταστήματος μετακινήστε της και καθίστε κάτω. Αν έρθουν φουσκωτοί καλέστε την αστυνομία , κάντε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά του ενδεχομένως αισχρού ιδιοκτήτη που έχει φτάσει στο pic της αισχροκέρδειας του.
8. Αναθερμάνετε τις σχέσεις σας με την οικογένεια σας έστω και αν δεν συμφωνείτε. Μην ξεχνάτε ότι ένας παράγοντας συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας που μας έκανε άτρωτους ήταν η παραδοσιακή οικογένεια με μητέρα και πατέρα. Αποφύγετε τον χωρισμό όταν υπάρχουν παιδιά , και αν δεν γίνεται αυτό φροντίστε να κάνετε το παιδί να μην μισήσει το ανδρικό η το γυναικείο φύλο. Δώστε του να καταλάβει ότι είναι ένα υπέροχο δημιούργημα της φύσης όπως όλα τα παιδιά και μην χαρακτηρίζετε την άλλη πλευρά ποτέ.
9. Στηρίξτε την μοναδική βιομηχανία που μας έμεινε , τον τουρισμό. Φερθείτε με σεβασμό και ευγένεια στους τουρίστες ακόμα και αν δεν έχετε άμεση σχέση κέρδους με αυτόν τον κλάδο. Πιστέψτε με όλα είναι μια αλυσίδα .Εκτός αυτού μας συμφέρει να έχουμε φίλους και όχι εχθρούς.
10. Καταγγείλετε με μαζικές συλλογές υπογραφών οτιδήποτε ανθελληνικό , από την παράνομη είσοδο ανθρώπων στη χώρα μας και την αλλοίωση του πληθυσμού μας , το κτίσιμο ενός δάσους , η μιας ακτής ,τις αλλοιώσεις της αλήθειας για τον τόπο μας και την ιστορία. Αγοράστε πιο συχνά από μικρομάγαζα και ας πάει ένα ευρώ παραπάνω. Μην αγοράζεται παράνομα κινέζικα προϊόντα και χωρίς απόδειξη , για δοκιμάστε να πουλήσετε ένα ελληνικό λάδι στην κίνα χωρίς απόδειξη! Θα σας ΘΑΨΟΥΝ! Δεν θα μας λείψουν καθόλου τα προϊόντα τους ,δεν τα είχαμε και στο χωριό μας.

πηγη

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ:

tourkiko_proxeneio_thessalonikiskemal 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1923 Ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος και Ατατούρκ, εκλέγεται Πρόεδρος της Τουρκίας.
Βόμβα μολότοφ πέταξαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη στις 04.15 το πρωί. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές.
Να σημειωθεί ότι δίπλα στο τουρκικό προξενείο, σε ενιαίο χώρο, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Για αυτό το λόγο ο χώρος έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Τούρκους και θεωρείται κάτι σαν «ιερός τόπος». Το γεγονός πάντως ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. Το 1955 έκρηξη βόμβας που οφειλόταν σε προβοκάτσια είχε προκαλέσει μικρές ζημιές στο σπίτι του Κεμάλ – οι τουρκικές εφημερίδες της εποχής είχαν όμως γράψει πως το σπίτι είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτό είχε σταθεί αφορμή για το μεγάλο πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη –τα λεγόμενα «Σεπτεμβριανά»– που είχε ως αποτέλεσμα τον σχεδόν ολοκληρωτικό αφελληνισμό της Πόλης.

Ποινικές διώξεις για εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας

Αναταράξεις στην κορυφή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένεται να προκαλέσει η ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη σκανδαλώδη εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, κάτω από περίεργες, όπως ειπώθηκε, συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, στην άσκηση ποινικών διώξεων για τέσσερα κακουργήματα κατά παντός υπευθύνου κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα που αφορά τις συνθήκες αγοραπωλησίας πριν από ένα χρόνο τεσσάρων στρεμμάτων στην Βουλιαγμένη τα οποία ανήκαν στην Εκκλησία.


Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ..
απιστία σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, άμεση συνέργεια στην απιστία, ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δικογραφία να ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την δικογραφία τον Ιούνιο του 2009, η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε 4 στρέμματα έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν ιδιώτη, χωρίς να προχωρήσει σε δημόσιο διαγωνισμό.

Κύριο επιχείρημα για την απευθείας πώληση απετέλεσε ότι ο ιδιώτης είχε καταπατήσει την έκταση, από την οποία ωστόσο με δικαστικές αποφάσεις είχε εκδιωχθεί.

Εν συνεχεία η έκταση των 4 στρεμμάτων πωλήθηκε εκ νέου έναντι 15,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον ιδιώτη σε τρεις offshore εταιρείες. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην δεύτερη φάση της αγοραπωλησίας οι offshore εταιρείες κατέβαλαν το τίμημα με τις ίδιες επιταγές που είχε χρησιμοποιήσει ο ιδιώτης για να αγοράσει το ακίνητο από την Εκκλησία. 

 
eglimatikotita.blogspot.com 

Το άγνωστο πυρηνικό ολοκαύτωμα

Αν νομίζετε ότι πυρηνικά έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ξανασκεφτείτε το....
Στο παραπάνω βίντεο του Iάπωνα Isao Hashimoto, κάθε δευτερόλεπτο αντιστοιχεί σε έναν μήνα από τα έτη 1945 - 1998, ενώ οι λάμψεις που απεικονίζονται με διαφορετικά χρώματα και ηχητικούς τόνους αποτελούν πυροδοτήσεις πυρηνικών μηχανισμών από διαφορετικές χώρες.

Το αποτρόπαιο «σκορ» αναγράφεται δίπλα από τις σημαίες των κρατών που πλαισιώνουν τον παγκόσμιο χάρτη, ενώ τον συνολικό αριθμό των πυρηνικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, θα βρείτε στο κάτω δεξί τμήμα του χάρτη. Τέλος, οι αριθμοί στο πάνω δεξί πλαίσιο αντιστοιχούν στον μήνα και το έτος.

Δεν αποτελεί ασύλληπτη ειρωνεία το γεγονός ότι ...οι ίδιοι κύκλοι των εξουσιαστών που προκάλεσαν αυτές τις εκρήξεις, τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς οι πολίτες ευθυνόμαστε για την καταστροφή του περιβάλλοντος, επειδή αφήνουμε π.χ. το κόκκινο λαμπάκι αναμμένο στις τηλεοράσεις μας τα βράδια;

Περσείδες - Η βροχή διαττόντων του Αυγούστου

Περσείδες - Η βροχή διαττόντων του ΑυγούστουΟ Αύγουστος επιφυλάσσει κάθε χρόνο μια ευχάριστη έκπληξη, τη βροχή διαττόντων των Περσείδων. Καθώς το χρονικό σημείο της κορύφωσης των Περσείδων συμπίπτει με τις θερινές διακοπές των περισσότερων και η πρόσβαση σε σκοτεινούς ουρανούς είναι πιο εύκολη, το φαινόμενο έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στη δημοσιότητα.

Φέτος, οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές καθώς το μέγιστο πέφτει πολύ κοντά στη Νέα Σελήνη, γεγονός που θα επιτρέψει την παρατήρηση  του φαινομένου σε σκοτεινό ουρανό με αποτέλεσμα να είναι ορατοί περισσότεροι διάττοντες.

Οι διάττοντες, γνωστοί και ως αστέρια που πέφτουν, δεν είναι παρά σωματίδια σκόνης που αφήνουν έντονο φωτεινό ίχνος εισερχόμενα στην ατμόσφαιρα της Γης. Η προέλευσή τους είναι συνήθως από υπολείμματα κομητών. Οι Περσείδες προέρχονται από τον κομήτη 109P/Swift-Tuttle.

Φέτος, το μέγιστο της δραστηριότητας αναμένεται το βράδυ 12 προς 13 Αυγούστου. Την ώρα του μεγίστου, ο αριθμός των ορατών διαττόντων ανά ώρα μπορεί να προσεγγίσει τους 100 υπό ιδανικές συνθήκες (ουρανός χωρίς φωτορύπανση και εμπόδια και ακτινοβόλο σημείο ψηλά στον ουρανό).

Συνιστούμε να ξενυχτήσετε όλοι προκειμένου να παρατηρήσετε τους Περσείδες! Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο forum του
AstroVox:
http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12599
http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12497


Οι Περσείδες, η ετήσια βροχή διαττόντων αστέρων, θα πρέπει να φθάσει στο μέγιστο της  μετά τα μεσάνυχτα και ίσως το καλύτερο της σημείο να είναι πριν ή μετά το λυκαυγές. Φέτος οι συνθήκες θα είναι σχεδόν ιδανικές για την παρατήρηση των Περσείδων αφού το φεγγάρι θα έχει δύσει πολύ νωρίς το βράδυ. 

diatontesi-20100810

Η καλύτερη κατεύθυνση για να κοιτάξει κανείς είναι προς τα εκεί όπου ο ουρανός είναι πιο σκοτεινός, προτιμότερα ανάμεσα στον Περσέα και την Κασσιόπη μόλις λίγο ανατολικά από το γνωστό  «διπλό σμήνος του Περσέα». Ίσως να δείτε κάποιον διάττοντα να πέφτει περίπου κάθε ένα ή δύο λεπτά. Η συχνότητα που θα εμφανίζονται τα μετέωρα εξαρτάται από το πόσο σκοτεινός θα είναι ο ουρανός. Αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και μερικές βολίδες (οι πιο λαμπροί μετεωρίτες). Τα  μετέωρα μπαίνουν στη γήινη ατμόσφαιρα με μια ταχύτητα 60 χλμ/sec (134.000 μίλια ανά ώρα), με κατεύθυνση κοντά στα σύνορα ανάμεσα στους αστερισμούς του Περσέα και της Κασσιόπης. Το ακτινοβόλο σημείο θα είναι κάτω από το 'W' της Κασσιόπης, η οποία και ανεβαίνει ψηλότερα στον βορειοανατολικό ουρανό όσο περνάει η νύχτα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο για τις Περσείδες εδώ.

πηγη

ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑΟ σύγχρονος Έλληνας βρίσκεται σε κατάσταση πλάνης και συγχύσεως. Ζει σε αυταπάτη και αδυνατεί να διακρίνει την πραγματικότητα της Σιωνιστικής κατοχής του. Κατά τον Σωκράτη ζει μέσα στο σπήλαιο και δεν θέλει , ούτε κάνει προσπάθεια να βγει από αυτό και να αντικρύσει τον ήλιο της αλήθειας. Δεν είναι τυχαίον ότι ζητεί την επικρότηση του από τους ξένους, διότι του λείπει η αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Παριστάνει το Χριστιανό, ενώ παράλληλα καταφέρεται εναντίον των Εβραίων. Είναι Έλληνας και καταριέται τους προγόνους του. Κατηγορεί τους κλεφτές πολιτικούς και τους ψηφίζει. Λέει λόγια και τα ακυρώνει με τις πράξεις του. Οι σημερινοί Έλληνες ξοδεύουν την συναισθηματική και διανοητική τους ενέργεια για μικρά και ανούσια. Ασχολούνται με επωνύμους, πλουσίους, αστέρες, ή και με εγκληματίες και κακούς, διότι αυτούς του δίνει σαν πρότυπα η μικρή οθόνη. Τα ΜΜΕ -που πληρώνει με τις συνδρομές του- καλλιεργούν την προστυχιά, περιφρόνηση προς το άτομο, το ψεύδος στον πολίτη, τη δουλικότητα στους επώνυμους και η ροπή στην βία.
Το ψυχοπνευματικό ΕΓΩ του Έλληνα είναι η λατρεία ψεύτικων ειδώλων και η ξενομανία. Η μικρή οθόνη του δημιουργεί σαθρά πρότυπα , την ΕΙΚΟΝΑ αντί της ΟΥΣΙΑΣ και την ΑΠΑΤΗ αντί της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Αλλά και οι ηγέτες του ενδιαφέρονται για την επικοινωνία και όχι για την ουσία, δηλαδή για τα προβλήματα των πολιτών. Που είναι ο παλιός πολυμήχανος, πανούργος, ευρηματικός, λιτοδίαιτος και γενναίος Έλληνας;
Η Ηθική του ήταν να κάνεις χρήματα. Δεν είχε σημασία με τι τρόπους τα έφτιαξε. Έκλεψε, λαδώθηκε, λήστεψε, σκότωσε, πρόδωσε, ή τα έβγαλε από ναρκωτικά, τοκογλυφία, καταχρήσεις κ. α; Όλα ξεπλένονται στο ‘πλυντήριο’ της παγκοσμιοποίησης. Ακόμη και οι αντεθνικές πράξεις! Αν είσαι πλούσιος ανοίγουν όλες οι πόρτες. Η Εφορία πιάνει τους μικρομεσαίους. Ο νόμος τους νομοταγείς. Οι παράνομοι χαίρουν ασυλίας. Ποιος ενοχλεί τους αναρχικούς; τους λαθρομετανάστες ; Ποιος ελέγχει τις ΜΚΟ; Αντίθετα, τις χρηματοδοτούν. Ποιος τολμά να φορολογήσει το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο, αφού είναι ΝΠΔΔ; Μια άλλη αυταπάτη που του καλλιεργούσαν ως πρόσφατα ήταν ο «ευδαιμονισμός» και η υπερκατανάλωση. Με αυτήν ανέβαζαν το ΑΕΠ. Έστω και με εισαγόμενα είδη , διότι εμείς από μακρού δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα. Μετά την μεταπολίτευση αφανίσαμε Βιομηχανία, Γεωργία και Εμπόριο. Τώρα μας πήραν στην άλλη άκρη-στην άκρατη λιτότητα- για το λαό, διότι οι πλούσιοι μένουν στο απυρόβλητο.
Το Ψέμα και η Απάτη είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ‘Δημοκρατίας’ μας, που στην ουσία είναι «’Κοινοβολευτική’ Ολιγαρχία» . Η Ελεύθερη Αγορά-που κάποτε λατρεύαμε-τώρα είναι το ανάθεμα λόγω της κερδοσκοπίας των διεθνών τοκογλύφων. Η Ε.Ε από «χρυσοφόρος αγελάδα» έγινε «βδέλλα» και 4ον Ράιχ. Τώρα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι, ενώ η Μεσαία τάξη ‘προλεταριοποιείται’ και βγαίνει στην ανεργία . Ο Γ.Α.Π παραχωρεί τη εθνική κυριαρχία , δυναμιτίζει την εθνική συνοχή με εξαπολύει την πάλη των τάξεων. Το ‘κόμμα του λαού’ ετοιμάζεται ασθμαίνως να επιβάλλει τη δικτατορία του προλεταριάτου, με μίαν μόνον διαφορά. Το Κεφάλαιο δεν θα ανήκει στο Πολιτικό Γραφείο –όπως στην ΕΣΣΔ- αλλά στους Εβραίους μεγαλοτραπεζίτες-τοκογλύφους και μαφιόζους -παγκοσμιοποιητές (Rothschild, Rockefeller , Schiff , Goldman , Soros και στους ίδιους που κατέχουν τη : FED, EUROPEAN CENTRAL BANK, DEUTSCHE BANK κλπ.
Τεντώνουν το χρέος σα λάστιχο και την ανεργία στα ύψη. Και μας παραμυθιάζουν με τις δημοσκοπήσεις , καθώς την διαχείριση των οικονομικών ασκούν άνθρωποι τους και πειθήνια όργανα τους. Ο Γιωργάκης μας έδεσε πίσω από το άρμα του ΔΝΤ και τώρα να δούμε πως θα γλυτώσουμε. [ το 1/3 των Ελλήνων ζει σε ακραία φτώχεια, το 1/3 - η μεσαία τάξη- θα πτωχεύσει και το 1/3 -ο μεγάλος πλούτος- θα αυξήσει τα πλούτη του] Τώρα που τελείωσε το γκρέμισμα της χώρας, εισάγει τα δημοψηφίσματα, για να αποσπάσει από την Ελλάδα με τον «Καλλικράτη» -σε συνεργασία με τους μετανάστες-Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Ο πρωθυπουργός του «δύο έξω- μία μέσα », ενώ κόβει μισθούς και συντάξεις δεν μειώνει τα ταξίδια του, τον κρατικό μηχανισμό , τους συμβούλους , τις επιτροπές, τα στρατεύματα και πλοία εκτός συνόρων , τις σπατάλες, το ΦΠΑ που πνίγει την Ελληνική Αγορά και τις παροχές στους ημετέρους.
Όταν το ΔΝΤ λέει ότι: « πάμε καλά» , ο κάθε σκεπτόμενος Έλλην βλέπει μπροστά του τα χειρότερα. Ποιος πιστεύει ένα καταστροφέα; Όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων έπαψαν να είναι σκεπτόμενοι και έγιναν «Αμερικανάκια». Πάσχουν από αμνησία, παιδισμό και σκέπτονται σαν τα νήπια, όταν πιστεύουν ότι οι κλέφτες πολιτικοί τους μπορούν να τους σώσουν και ότι θα γίνουν του λοιπού έντιμοι .(Βλέπε Ντόρα) Και όμως υπάρχει ελπίς: Να στείλουν τους κλέφτες φυλακή( ή στο Γουδί) , να τους δεσμεύσουν τις περιουσίες μέχρι 3ου βαθμού συγγενείας και να επιβάλλουν Συντακτική Εθνοσυνέλευση , νέο Σύνταγμα και Άμεση Δημοκρατία , για να σώσουν την πατρίδα. Τα λόγια τελείωσαν . Η ξεγνοιασιά πέρασε , ίσως ανεπιστρεπτί. Τώρα ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Να ετοιμασθούμε και για τα χειρότερα όπως: Μια κρίση στο Αιγαίο προς διαρπαγή των πετρελαίων μας , ένα πόλεμο στο Ιράν( $ 300-400 το βαρέλι το πετρέλαιο), παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, επιβολή σχεδίου Αννάν στην Κύπρο κ.α. Σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο σιωνιστικός φασισμός με τα ληστρικά Χρηματιστήρια και την δικτατορία της Παγκοσμιοποίησης. Ο εβραϊκού τύπου (σημαδεμένος) Καπιταλισμός και η Παγκοσμιοποίηση είναι συνυφασμένα με την καταλήστευση, την δουλοκτητική κοινωνία του Μεσαίωνα και τον πόλεμο . Αντίθετα , προοδευτικό είναι η διατήρηση του Εθνικού Κράτους , διότι αυτό εξασφαλίζει Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ειρήνη. Σήμερα η πιο επαναστατική πρόταση είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. Ο Σωκράτης για όσους δεν εγνώρισαν την Σοφία και την Αρετή είπε: « Άρα, όσοι δεν γνώρισαν την σοφία και την αρετή, και η ζωή τους είναι μόνον οι κοινές διασκεδάσεις, σπαταλούν τη ζωή τους σκόρπια πότε στον πάτο και πότε στη μέση της απεικόνισής μας (οι θαυματοποιοί του Σπηλαίου). Δεν θα μπορέσουν ποτέ να σηκώσουν το βλέμμα τους, να κοιτάξουν την αληθινή κορυφή που βρίσκεται επάνω, ούτε ποτέ θα γεμίσει η ψυχή τους με αληθινή ουσία, μήτε με επιβεβαιωμένη και ανόθευτη χαρά. Σκύβουν πάνω από τα τραπέζια τους, σαν τα πρόβατα που σκύβουν τα κεφάλια τους στο χορτάρι, και κοιτάζοντας κάτω το έδαφος, περιδρομιάζουν και συνουσιάζονται. Και ένεκα της ακόρεστης πλεονεξίας τους με βαριές ανάσες, τσινιές και κερατωσιές αλληλοσκοτώνονται διότι είναι ανικανοποίητοι, και δεν μπορούν ποτέ να μην είναι εφόσον παραγεμίζουν με φαντασιώσεις κάποιο μέρους του εαυτού τους το οποίο είναι χιμαιρικό ακριβώς λόγω της ακόρεστης δίψας τους για περισσότερα.»…. "Και δεν είναι οι ηδονές τέτοιας ζωής αναπόφευκτα σύμμεικτες με πόνο, και συνεπώς κάτι κενο-ψευδεπίγραφο και αμιγής φρεναπάτη της αληθινής ηδονής; Τόσον οι ηδονές όσο και οι πόνοι χρεωστούν την εμφανή σφοδρότητά τους στην αμοιβαία αντίθεσή τους, και εκτρέφουν φρενοβλαβείς πόθους στις καρδιές των γελοίων, που πολεμούν γι’ αυτές". - Πλάτων, "Πολιτεία", 586 a, b & c.
Εμπρός λοιπόν για την Νέα Κοινωνία της Γνώσης!!!
*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters