Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ποινικές διώξεις για εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας

Αναταράξεις στην κορυφή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένεται να προκαλέσει η ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη σκανδαλώδη εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, κάτω από περίεργες, όπως ειπώθηκε, συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, στην άσκηση ποινικών διώξεων για τέσσερα κακουργήματα κατά παντός υπευθύνου κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα που αφορά τις συνθήκες αγοραπωλησίας πριν από ένα χρόνο τεσσάρων στρεμμάτων στην Βουλιαγμένη τα οποία ανήκαν στην Εκκλησία.


Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ..
απιστία σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, άμεση συνέργεια στην απιστία, ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δικογραφία να ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την δικογραφία τον Ιούνιο του 2009, η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε 4 στρέμματα έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν ιδιώτη, χωρίς να προχωρήσει σε δημόσιο διαγωνισμό.

Κύριο επιχείρημα για την απευθείας πώληση απετέλεσε ότι ο ιδιώτης είχε καταπατήσει την έκταση, από την οποία ωστόσο με δικαστικές αποφάσεις είχε εκδιωχθεί.

Εν συνεχεία η έκταση των 4 στρεμμάτων πωλήθηκε εκ νέου έναντι 15,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον ιδιώτη σε τρεις offshore εταιρείες. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην δεύτερη φάση της αγοραπωλησίας οι offshore εταιρείες κατέβαλαν το τίμημα με τις ίδιες επιταγές που είχε χρησιμοποιήσει ο ιδιώτης για να αγοράσει το ακίνητο από την Εκκλησία. 

 
eglimatikotita.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters