Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αυτοί είναι οι 13 ένοχοι για τα δομημένα ομόλογα

Αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων που φέρονται να κατέληξαν υπερκοστολογημένα σε τρία ασφαλιστικά ταμεία, το διάστημα 2004-2009, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους τους 13 από τους 14 κατηγορουμένους που ενεπλάκησαν στη... διαδρομή του ομολόγου.

Επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από αποδεικτικά διαδικασία σχεδόν δυο ετών το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη καθώς και τον πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη όπως και τους εκπρόσωπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» (Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη - ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει) τον υπεύθυνο της ΝΑΜ Γιώργο Παπαμαρκάκη και των στελεχών της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και του στελέχους της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου κατα περίσταση για τα εξής αδικήματα:

Απάτη από κοινού, απιστία στη υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα αποφάσισε πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την αθώωση των κατηγορουμένων για επιμέρους πράξεις όπως απιστία και εγκληματική οργάνωση. 
 
http://grpres.blogspot.gr/2014/05/13.html

Ελλάδα, Μπανγκλαντές, Λευκορωσία… συμμαχία!


 
Τι κοινό μπορεί να έχουν το Μπανγκλαντές, η Λευκορωσία, η Δομινικανή Δημοκρατία, ο Νίγηρας και η Υεμένη με την Ελλάδα; Οι περισσότεροι από εμάς θα λέγαμε κανένα και ίσως κάποιοι λίγοι θα έλεγαν πολλά. Μάλιστα θα είχαν δίκιο καθώς σε όλες τις παραπάνω χώρες συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας η καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν κοινά σημεία για τα οποία λογοδοτούν σε παγκόσμιες διασκέψεις και διασύρονται για τις σοβαρότατες παραβιάσεις Διεθνών Συβάσεων Εργασίας. 
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετική έκθεση της ΓΣΕΕ και των εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας μέσω της οποίας η Ελλάδα κάθεται στο εδώλιο για παραβίαση βασικών δικαιωμάτων στην εργασία καθώς και για την ανυπαρξία ενός υποτυπώδους συστήματος κοινωνικής αρωγής. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως σε αυτές τις εκθέσεις - πορίσματα δεν εξετάζονται μόνο κάποιοι αριθμοί με όρους αγοράς αλλά πίσω από αυτούς συνθλίβονται ανθρώπινες ζωές, ολόκληρες οικογένειες.
Η τραγικότητα της ζοφερής κατάστασης που βιώνουμε στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστική:
-Το ΑΕΠ, στα 6 χρόνια ύφεσης και 4 χρόνια πολιτικών λιτότητας, όπως αναφέρει και η ΓΣΕΕ, έχει συρρικνωθεί κατά 25%. Είναι μεγαλύτερη και από το Μεγάλο Κραχ στις ΗΠΑ.
-Το ποσοστό ανεργίας είναι το μεγαλύτερο που καταγράφηκε σε δυτική βιομηχανική χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.
-Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών έχει φτάσει στο 40%.
- Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ή το 17,5% του πληθυσμού δεν έχει καθόλου εισόδημα.
Λοιπές συνέπειες;
-110.000 επιχειρήσεις βρίσκονται «στο κόκκινο», με 40.000 έως 50.000 από αυτές να εκτιμάται πως θα κλείσουν τους επόμενους 12 μήνες
- 57.2% των εταιρειών δεν μπορούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους ενώ το 22.6% ήδη οφείλει εισφορές στο ΙΚΑ 30% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο 6μηνο.
Θα πείτε χρειαζόμαστε τη ΓΣΕΕ ή την όποια επιστημονική επιτροπή να μας αποδείξει τα όσα γύρω μας βλέπουμε; Τα όσα βιώνουμε σε προσωπικό ή σε οικογενειακό επίπεδο; Φυσικά και όχι. Ωστόσο η μετατροπή της Ελλάδος, ώρα με την ώρα, μήνα με τον μήνα, σε τριτοκοσμική χώρα – προς ώρας στον τομέα της εργασίας- είναι όχι μόνο τραγική και αποκαρδιωτική αλλά φρικτή καθώς αν και βλέπουμε το φως στο τούνελ, για να ορθοποδήσουμε θα περάσουν  αρκετές δεκαετίες.
Είναι όμως εξίσου λυπηρό η ΓΣΕΕ και ο όποιος συνδικαλιστικός μας εκπρόσωπος να ξεχνά τον ενεργό ρόλο που είχε τις μέρες που το δανεικό χρήμα έρρεε άφθονο, να προσπερνά τις ευθύνες του, να ξεχνά τη συμμετοχή του στο πάρτι των ρουσφετιών και των προσλήψεων από τα παράθυρα και σήμερα να υψώνει το ανάστημά της σε διαπιστώσεις και λύσεις που μόνο στη θεωρία και στα πανεπιστημιακά συγγράμματα έχουν εφαρμογή…

http://zeronews.gr/index.php/logismos/12399

Εάν ακόμα δεν έχετε καταλάβει γιατί έγινε η εισβολή στο Αφγανιστάν, γιατί ο Σόρος αγόρασε την τράπεζα της Κολομβίας κλπ, δείτε τον πίνακα.


afghanistan heroin invasion

Τα προηγούμενα και τα επόμενα χρόνια, οι Ταλιμπάν μπορούσαν ανενόχλητοι να δέρνουν γυναίκες, να σφάζουν παιδιά, να κάνουν ότι όργια ήθελαν στο όνομα του Αλλάχ. Ένα πράγμα δεν έπρεπε να κάνουν: Να πειράξουν τον κινητήριο μοχλό της μαύρης οικονομίας που συντηρεί κυβερνήσεις, κόμματα και ΜΜ”Ε” της Δύσης μαζί με το δουλεμπόριο: Να σταματήσουν την καλλιέργεια της Ηρωΐνης.
Με το που το τόλμησαν, είχαμε επέμβαση του ΝΑΤΟ. Το θεωρείτε σενάριο συνωμοσίας; Αλήθεια, που πάνε τόσα δις μαύρου χρήματος επί δεκαετίες; Γιατί…

όλες οι χώρες του “δρόμου της πρέζας” είναι στο απυρόβλητο; Πακιστάν, Τουρκία κλπ;
Η επέμβαση λοιπόν προστάτεψε το ευγενές αυτό σπορ των τοκογλύφων εξασφαλίζοντας παράλληλα γεωμετρική αύξηση στους επιχειρηματίες του δουλεμπορίου. Όπως ο Σόρος.
Όπως στην Συρία. Ο Σόρος χρηματοδότησε τους “επαναστατες” μαχαιροβγάλτες που του εξασφάλισαν εκατομμύρια πελάτες για την ασχολία του. Την ίδια στιγμή, άνοιγε “κέντρα προστασίας των μεταναστών” που ο ίδιος είχε προκαλέσει διαλύοντας μία χώρα!
ΥΓ. Η γεωμετρική άνοδος του Σόρος ήλθε όταν αγόρασε την Εθνική τράπεζα της Κολομβίας. Βγάζει σύκα η Κολομβία;
Αυτά για απλή ενημέρωση.
olympia.gr

Ρήμαξαν τα Ελληνικά δάση απο τα τρύπια σύνορα οι Αλβανοί! Οι "οικολόγοι' των πράσινων αναπτύξεων του ΓΑΠ που χάθηκαν;



Σχόλιο ΛΦ: Άμα δεν έχει λεφτά η υπόθεση δεν τρέχουμε ε; Πρέπει να τα στάζουν οι βιομήχανοι των φωτοβολταϊκών και των αιολικών για να δραστηριοποιούνται οι οικολόγοι. Ο οικολογικός Σκάϊ που είναι; Είπε τίποτα για τα χημικά της Συρίας στην Κρήτη; Για τα ελληνικά δάση τώρα;

Αλβανοί κατσαπλιάδες μαθημένοι στο πλιάτσικο κάνουν καθημερινά ντου στα Ελληνικά δάση και τα πετσοκόβουν αφήνοντας πίσω καμμένη γη!Σκηνή βγαλμένη από τη δεκαετία του ’50 αντίκρισαν οι στρατιώτες που έκαναν περίπολο στην ελληνοαλβανική μεθόριο, όταν είδαν έναν Αλβανό λαθροϋλοτόμο να φορτώνει στο… μουλάρι του τα κούτσουρα που είχε κόψει παράνομα στο ελληνικό έδαφος για να τα μεταφέρει στην πατρίδα του!

Ο 29χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε από τη στρατιωτική περίπολο σε δημόσια δασική έκταση στην περιοχή του Τρίλοφου Καστοριάς, όπου έκοβε τα δέντρα χωρίς άδεια από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, είχε περάσει από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση στην Ελλάδα.
Ο 29χρονος συνελήφθη και παραδόθηκε σε άνδρες του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, οι οποίοι κατάσχεσαν εκτός από την υλοτομημένη ξυλεία ένα αλυσοπρίονο και το φορτωμένο μουλάρι του και τον προσήγαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που του άσκησε δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράνομη υλοτομία.
Το άκρον άωτο της ανωμαλίας είναι οτι τα πουλάνε σε Έλληνες που αγοράζουν ξύλα αφού κάποιοι τους άφησαν να ξεπαγιάσουν βάζοντας την τιμή του Πετρελαίου στα ύψη
Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι έχουν αφανίσει τουλάχιστον 5.000 στρέμματα δάσους στο Γράμμο μόνο τον τελευταίο χρόνο. Οι τοπικοί φορείς ζητούν την αύξηση του αριθμού των συνοριοφυλάκων και την επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων της περιοχής για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
 

Hellasforce
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_870.html

Μέρες πολιτικής άλωσης… Μέρες αλλοτρίωσης… Μέρες Οργής…


Κάνει η ιστορία κύκλους;
Kαι κάνει και διδάσκει και νουθετεί αυτούς που καλοπροαίρετα ξεδιψούν από τα νάματα της.

Η σημειολογία των παραμονών της άλωσης της ΠΟΛΗΣ  δείχνει να αναβιώνει στο σημερινό  πολιτικο-κοινωνικό υπόστρωμα μας , με αποτέλεσμα το παρακάτω παρατιθέμενο κείμενο που γράφηκε  λίγο πριν το 1431 να μοιάζει προφητικό στην ευρεία διάσταση του όρου.
(Σχετικά με τις συμφορές που έπεσαν πάνω μας και ποιος είναι ο σκοπός τους.)
Οι δυστυχίες που βρήκαν το γένος μας, όπως βλέπομε, είναι εν συντομία οι εξής.

 Οι καιροί είναι από κάθε εποχή οι πιο δύσκολοι.
Πονηρές οι ημέρες, το τέλος του χρόνου, τα γηρατειά του κόσμου, το ξεψύχισμα του σύμπαντος. Η ζωή μας αυτή είναι σύντομη, λανθασμένη και γεμάτη από πικρίες, και τα κακά εκτενέστερα από τις θάλασσες.
 Και να, οι γείτονές μας είναι εχθροί, όσοι δείχνουν φίλοι είναι άπιστοι, οι συγκάτοικοι μας κλέφτες, οι υιοί μας ανυπάκουοι και οι απλοί συγγενείς χωρίς στοργή.
Αυτοί που καραδοκούν να επωφεληθούν από τις δυσκολίες μας είναι πολλοί, μα περισσότεροι αυτοί που μας επιβουλεύονται.
Αυτοί που μας διώκουν και μας πληγώνουν είναι πολλοί και από πολλά μέρη.
Κανείς και από πουθενά, τολμώ να πω, δεν υπάρχει που να μας συνοδεύσει στη φυγή και να συμπονέσει μαζί μας. Διασκορπισθήκαμε χωρισμένοι σε όλες τις βασιλείες της γης.
Μας εξουσιάζουν και δεν εξουσιάζομε.
Τη χώρα μας ξένοι την κατατρώγουν, και δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει.
Οι νέες και οι νέοι του γένους μας δόθηκαν σε άλλα έθνη.
Όλη την ημέρα τα μάτια μας αυτά βλέπουν και το δικό μας χέρι δεν μπορεί να βοηθήσει.
Σε μας έμεινε μόνο καρδιά θλιμμένη, μάτια που σβήνουν και ψυχή που λιώνει, προβλήματα πάνω στα προβλήματα, φροντίδες πάνω στις φροντίδες, και αίματα πάνω στα αίματα παντού.
Χάθηκε ο ευλαβής πάνω στη γη, λείπει ο στοχαστής, δεν βρίσκεται ο φρόνιμος.
Στα παλαιά παρουσιαζόταν ο σοφός, τώρα δεν υπάρχει αυτός που θα κατανοήσει, αυτός που θα διορθώσει, αυτός που θα μας φέρει πίσω.
Η πληγή είναι ολόσωμη, η αρρώστια γενικευμένη, φοβερό το τραύμα, η συμφορά απαρηγόρητη και μεγαλύτερη από κάθε παρακλητικό λόγο.
 Καταφρονήθηκαν τα εκκλησιαστικά πράγματα, σάπισαν τα κρατικά, ανακατεύονται τα μακρινά, συγχέονται τα κοντινά.
Τα πάνω γίνονται κάτω και τα κάτω πάνω.
Οι Χριστιανοί διώκονται, οι ασεβείς ευνοούνται.
 Από εδώ μας καταδιώκουν οι Αγαρηνοί, από εκεί μας λεηλατούν οι Σκύθες, από τα δυτικά οι Ισμαηλίτες θερίζουν τους καρπούς μας, και από τα ανατολικά οι Πέρσες μας εκριζώνουν.
Ξεφεύγομε από το δράκοντα και συναντούμε το βασιλίσκο, διαφεύγομε από το λιοντάρι και πέφτομε πάνω στην αρκούδα.
Όποιος γλυτώνει από το θάνατο, οδηγείται στη δουλεία, και όποιος απαλλαγή από τη δουλεία παραδίδεται στη σφαγή.
 Όπου και όποτε γίνονται ναυμαχίες στη θάλασσα ή μάχες στη στεριά, λεηλασίες ή μετοικεσίες, πάντως ακούεται ότι ένα μέρος από εμάς χάνεται.
Ό,τι συγκεντρώθηκε σε οικίες, το σκορπίζει ο φθόνος, και ό,τι διατίθεται για να βγάλει κέρδος, το αρπάζει ο ληστής.
 Ό,τι μπόρεσε να περάσει από τον κλοιό της πολιορκίας βούλιαξε στη θάλασσα. Και ό,τι γλύτωσε από το βυθό έπεσε στα χέρια ληστών.
 Επί πλέον επάγωσαν τα καλά και εφύτρωσαν τα λυπηρά, παρήλθαν τα δικά μας και ήλθαν τα αλλότρια.
Φαγωθήκαμε, χαθήκαμε, διαφωνήσαμε και ως τραυματίες πια και παράφρονες γίναμε εκτός εαυτών.
Επιταχύνεται διαρκώς η πορεία των πραγμάτων μας όλο και προς το χειρότερο.
Από τα μέχρι χθες και πρόσφατα άριστα έθη και γνωρίσματά μας, σήμερα ούτε ίχνος δεν αναγνωρίζεται.
 Και τα μέχρι πέρυσι καλύτερα από τα ήθη, φέτος δεν τα διακρίνομε πουθενά.
Με αυτό και με εκείνο τόσο άλλαξαν αυτά, που δεν μπορεί κανείς να τα περιγράψει.
Και όσο μπορούμε να συμπεράνουμε από τα πράγματα περπατάμε σε αγκάθια, στεκόμαστε πάνω σε γκρεμό, βαδίζομε ανάμεσα σε φίδια, πορευόμαστε μέσα από παγίδες και περπατάμε πάνω σε επάλξεις πόλεων.
Κάθε ώρα πόλεμοι, σφαγές, πείνες, πνιγμοί, αβάσταχτες στενοχώριες. Μυριάδες από γύρω μας οι απώλειες, και από παντού φθάνει η οργή του Θεού.
Και εμείς σαν να μη γίνεται κάτι καινούργιο, παραμένομε άπονοι και σκληροί.
Αλήθεια ποιος σοφός θα μπορούσε να διεκτραγωδήσει τα δικά μας, όπως πρέπει, αφού ξεπέρασαν κάθε θρήνο, και είναι πέρα από κάθε κλάμα;
Αυτά λοιπόν και τα παρόμοια τους, συμβαίνουν σε μας, ένεκα των σχηματισμών των αστερισμών, θα μας πη ο αστρολόγος.
 Ο φυσικός θα πη ότι τα υπομένομε αυτά, ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, εξ αιτίας της θέσεως μας ανάμεσα στους Άραβες και τους Σαρακηνούς, τους Ισμαηλίτες και τους Σκύθες.
Ο άθεος θα υποστηρίξει, ότι όλα από μόνα τους τυχαία συμβαίνουν «χύδην και φύρδην».
 Ο ειδωλολάτρης θα υποστηρίξει ότι οφείλονται όλα στην τύχη και στο γραμμένο.
Και ακόμα ο Αγαρηνός θα πη ότι αιτία τούτων είναι ότι δεν αποδεχθήκαμε τον Μωάμεθ*,
ενώ ο Εβραίος, επειδή πιστεύσαμε στο Χριστό.
 Και ο καθένας από τους αιρετικούς, επειδή δεν υποκύψαμε στην αίρεση του.
Και ο όχλος των Ιταλών θα υποστηρίξει ότι μας συμβαίνουν αυτά, επειδή δεν υποταχθήκαμε στον πάπα.
 Εγώ όλους αυτούς τους απορρίπτω, και είμαι απόλυτα πεπεισμένος και το ομολογώ ευθέως, ότι δεν θα τα παθαίναμε αυτά, εάν είμασθαν δυσσεβείς και τελείως απομακρυσμένοι από το Θεό.
Επειδή όμως είμαστε το ευσεβέστατο γένος από όλους τους ανθρώπους, στραμμένο κατ’ εξοχήν στο Θεό, και θέλομε βέβαια και ενδιαφερόμαστε να σωθούμε, και αυτό είναι για μας η ύπαρξη και η ζωή μας, και ο λόγος που ήλθαμε σ' αυτή τη ζωή.
Θέλομε όμως αυτό να γίνει  με καλοπέραση, με πλούτο και πρόσκαιρη δόξα;
Γι' αυτό ο Κύριος που με κάθε τρόπο προετοιμάζει τη σωτηρία μας, μας παρέδωσε να ντροπιασθούμε σε όλα τα έθνη,
και την πρόσκαιρη αυτή ζωή μας, τη ρευστή και περαστική, την περιέβαλε με μύρια κακά, μήπως και έτσι, ακόμα και παρά τη θέληση μας, οδηγηθούμε τελικά από αυτόν στη σωτηρία με κατάλληλο τρόπο.
Τα πνευματικά αίτια της άλωσης της Πόλης. ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΝΙΟΥ  http://www.impantokratoros.gr/ Κεφάλαια επτάκις επτά, κεφ. ΜΣΤ', εν Μοναχού Ιωσήφ Βρυεννίου, Τα Παραλειπόμενα, εκδ. Βασιλείου Ρηγοπούλου, Θεσσαλονίκη 1991, σελ. 126-129 Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
Ποιος ήταν ο Ιωσήφ Βρυέννιος ο συγγραφέας αυτού του κειμένου;
Ο Ιωσήφ Βρυέννιος ήταν λόγιος μοναχός του 15ου αιώνα. Μόνασε στην Μονή Στουδίου. Υπήρξε διδάσκαλος της εκκλησίας. Διέπρεψε στον βίο και στον λόγο του. Έγραψε πολλά σημαντικά συγγράμματα και αγωνίστηκε για την ορθοδοξία. Πέθανε μεταξύ του έτους 1431 και 1438. Διετέλεσε διδάσκαλος τοῦ ἐν ἁγίοις μεγάλου πατρὸς ἡμῶν Ἁγίου Μάρκου τοῦ Εὐγενικοῦ, στὶς ἀρχὲς τοῦ 15ου αἰ.
 (π. Νικόλαος Ιωαννίδης, Ἰωσὴφ Βρυέννιος - Βίος, ἔργα, διδασκαλία, 1985).
Τελικά αυτός ο εκκλησιαστικός άνδρας δίχως να το καταλάβει έγγραφε για τις ημέρες που διέρχεται το Έθνος του εν έτη 2014.
Μέρες πολιτικής άλωσης και αδιεξόδων, μέρες πονηρές, μέρες αδικίας και οργής
και για να μας  στηρίξει μας λέει …
«Ο ασεβής ( άρπαγας-άδικος) φυλάσσεται διά να τιμωρηθεί κατά την ωρισμένην φοβεράν ημέραν» (Παροιμ. 16,9)
 Και εάν κάποιος απορεί και αγανακτεί λέγοντας, πώς δεν τα παθαίνουν αυτά και .. ¨οι αδιάφοροι με τα κοινά-αμετανόητοι¨..που αμαρτάνουν, ας καταλάβει το εξής: «Ο θάνατός τους δεν είναι βασανιστικός ούτε διαρκούν οι δοκιμασίες τους, δεν κοπιάζουν όπως οι άλλοι άνθρωποι, λοιπόν δεν θα μαστιγωθούν με τους ανθρώπους, αλλά με τους δαίμονες» (Ψαλμ. 72, 4-5).
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ. ¨ευχαριστούμε¨ τον κ. Έρτνογάν που με τις βέβηλες προθέσεις του μας κάνει να ανασύρουμε από την ιστορία αληθινά λόγια και πράξεις μεγάλων ανδρών.
Επίσης τον ¨ευχαριστούμε¨ γιατί από το κακό που πάει να μας κάνει θα βγει μεγάλο καλό… και ουσιαστικά θα γίνει δίχως να το καταλάβει ο καταλύτης για την ομοψυχία του ΕΛΛΗΝΑ.
Και ο νοών νοείτω…
 

yiorgosthalassis.blogspot.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8923.html

Eάλω η Πόλις … 29η Μαΐου: ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής και ημέρα σκέψης


Γράφει η Θάλεια Χούντα
Η 29η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής και ημέρα σκέψης. Μνήμης για την Βασιλεύουσα, την Πόλη των Πόλεων, το παγκόσμιο στολίδι των τεχνών, των επιστημών και ό,τι άλλου καλού συνέβη στα χίλια χρόνια παρουσίας. Τιμής για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά του Ελληνισμού, τον Μαχητή που με το αίμα του έδωσε στην παγκόσμια ιστορία ακόμη ένα φωτεινό παράδειγμα ήθους, αρετής και θάρρους. Σκέψης για όλα αυτά που υπήρξαν, για τις αιτίες της πτώσης, για την ιστορική συνέχεια που εγγίζει τις ημέρες μας.

Ποιος έχει επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και δεν θα θυμάται για όλη την ζωή του τον αέρα της μεγαλοπρέπειας, της ομορφιάς και της νοσταλγίας. Ποιος Έλληνας στην ψυχή και το φρόνημα δεν άφησε το δάκρυ να κυλήσει στα μάτια του, βλέποντας την Πόλη με τα ζωντανά μνημεία της και τις σκιές των ηρώων να τριγυρνούν παντού και αναπολώντας όλα όσα σημαίνει με την διαχρονική της αξία.
Ό,τι και αν γίνει, όσα χρόνια και αν περάσουν, μέσα στην αγνή Ελληνική καρδιά η Πόλη έχει την δική της τιμητική θέση, την δική της ιστορική αξία και πάνω απ' όλα έχει τον μεγάλο εσωτερικό πόθο για τα μελλούμενα. Από εμάς ποτέ δεν χάθηκε και ποτέ δεν πρόκειται να ξεχαστεί, γιατί ξεχνιέται μόνο ό,τι λησμονιέται.
 

dialogoi.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/e-29.html

Η Ισπανία προειδοποιεί την Ελλάδα για τον αιγιαλό…. Θα ακούσει κανείς;

Η Ισπανία προειδοποιεί την Ελλάδα για τον αιγιαλό…. Θα ακούσει κανείς;

Επιστολή με την οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη διαχείριση του αιγιαλού απέστειλε σήμερα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας. Θα ακούσει άραγε κανείς από την ελληνική κυβέρνηση;

Με την Ισπανία να αποτελεί ένα μεσογειακό παράδειγμα προς αποφυγή ως προς τη μη βιώσιμη διαχείριση των ακτών της και την υποβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας καλεί με επείγοντα τρόπο την ελληνική κυβέρνηση να μην υποπέσει στα λάθη της χώρας του με το καταστροφικό – όπως τέθηκε στη διαβούλευση – νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία.
«Το WWF Ελλάς έχει εξ αρχής ταχθεί ενάντια σε αυτό το καταστροφικό νομοσχέδιο, ενώ οι πρωτοφανείς αντιδράσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών αλλά και φορέων εξανάγκασαν την Κυβέρνηση να αναδιπλωθεί, «παγώνοντάς» το προς το παρόν.
Παρόλα αυτά, με τις Ευρωεκλογές να αποτελούν πλέον παρελθόν, οφείλουμε όλοι να επαγρυπνούμε για τα επόμενα βήματα του Υπουργείου και να πιέζουμε για ένα αποτελεσματικό, προστατευτικό και οικολογικά βιώσιμο θεσμικό πλαίσιο για τις ακτές μας. Το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο, αν θέλουμε πραγματικά να βγούμε από την κρίση, αξιοποιώντας με υγιή τρόπο το μοναδικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το φυσικό μας κεφάλαιο», σημείωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.
Η επιστολή της ισπανικής WWF εστάλη ενόψει της συζήτησης για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, το οποίο είχε μπει στον πάγο μέχρι τις ευρωεκλογές, λόγω των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από φορείς της προστασίας του περιβάλλοντος.
Το παρακάτω αποτελει ένα απόσπασμα από την επιστολή που απέστειλε χθες προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, κ. Στουρνάρα και κα. Κεφαλογιάννη, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας, Χουάν Κάρλος δελ Όλμο:
«Όπως είμαι σίγουρος πως θα γνωρίζετε, η Ισπανία είναι η χώρα της Μεσογείου που υποφέρει τα μέγιστα από τη δραματική αλλοίωση και καταστροφή της παράκτιας ζώνης της. Η εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, δίχως πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είχε καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.
Αυτή τη στιγμή, το 75% των ισπανικών ακτών έχει οικοδομηθεί ή βρίσκεται σε στάδιο οικοδόμησης (με ρυθμό 8 εκτάρια ανά ημέρα τα τελευταία 20 χρόνια), ενώ το πρώτο χιλιόμετρο ακτογραμμής έχει οικοδομηθεί πλήρως στο ένα τρίτο των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, σχεδόν μισό εκατομμύριο κατοικίες είναι κενές.
[…] Η περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών δεν έχει μόνο περιβαλλοντικές, αλλά και οικονομικές επιπτώσεις. Η κατάληψη περισσότερου από το 70% του αιγιαλού προκάλεσε απώλεια ανταγωνιστικότητας, ελκυστικότητας και περιβαλλοντικής ποιότητας με αντίστοιχα αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα και τη σταθερότητα του τουρισμού.»
Αναρτήθηκε από Kafeneio™ + στις 5/29/2014 08:32:00 π.μ. 0 Σχόλια
 

hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6384.html

Oι αυθαίρετοι

Όταν μιλάμε για αυθαιρεσία εννοούμε πως αυτό για το οποίο μιλάμε είναι παρανομία.
Έτσι; Έτσι !
 
Όταν μιλάμε για εξουσία ξέρουμε πως αυτή συμβαδίζει με την διαφθορά και το sex.
Συμφωνούμε; Συμφωνούμε !
 
Ο Σαμαράς όταν αποφάσισε να συγκυβερνήσει με το μεγάλο του αντίπαλο Βενιζέλο που τους χώριζε ωκεανός ύβρεων του ενός εναντίον του άλλου, πιστεύετε πως το έκαναν από πατριωτισμό ή ο ένας ήθελε οπωσδήποτε να γίνει πρωθυπουργός και ο άλλος να κερδίσει χρόνο για να κάνει παρέα με τον Τσοχατζόπουλο;
Συμβιβασμός συμφερόντων.
Μήπως διαφωνείτε;
 
Τώρα ο Βενιζέλος παρουσιάζεται στους κύκλους της Φρανκφούρτης ως ο μόνος εγγυητής της εκπλήρωσης των… ανειλημμένων υποχρεώσεων της Ελλάδας έναντι των συμφερόντων των δανειστών.
Ξανασυμφωνούμε; Ξανασυμφωνούμε !
 
Όταν οι ασκούντες αντιλαϊκή πολιτική την ώρα που έπεφταν σύννεφο οι φόροι, οι παπαγάλοι της τρόικας και επαγγελματίες προπαγανδιστές, τα εύρισκαν όλα ρόδινα και αναγκαία για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας.
Λέγανε αλήθεια ή ψέματα; Ο χρόνος απέδειξε πως όλα όσα μας σερβίριζαν εντέχνως ήτανε μια καλοστημένη απάτη.
Έχω δίκιο ή άδικο;
 
Τι γίνανε τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα που εξαφανιστήκανε εν μια νυκτί και έδωσαν το δικαίωμα στον υπάκουο στις εντολές του Τόμσεν Κυριάκο Μητσοτάκη να απολύσει χωρίς έλεος τις πεντακόσιες καθαρίστριες του υπουργείου;
Τις πετάξανε στο δρόμο χωρίς ίχνος ανθρωπιάς λες και απ’ αυτές θα έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός του κράτους.
 
Αγανάκτησε ο κόσμος με την απανθρωπιά και να η Κούνεβα ευρωβουλευτίνα, λες και με αυτό τον τρόπο θα ξεπλένανε το κρίμα απ’ το κεφάλι τους.
Το 2011 βγήκε φερμάνι από το γκουβέρνο πως αν έχεις κλείσει κα να μπαλκόνι ή έχεις φτιάξει κα να δωμάτιο αυθαίρετο στην ταράτσα, σπεύσε να το δηλώσεις και θα το σώσεις.
Δε λέω για τα τεράστια κτίσματα μέσα στα δάση με τις πισινάρες τους, Αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
 
Ο Παπακωνσταντίνου με το σαρδόνιο γελάκι του μάζευε λεφτά από την πανικόβλητη κοροϊδαρία που έτρεξε και στοιβαζόταν στις εφορίες να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.
Άρπαζε το υστέρημα του κοσμάκη για να το δώσει στους δανειστές τοκογλύφους που είχαν δανείσει τον Γιωργάκη που ναρκισσευόμενος έλεγε πως εκατόν δέκα δις για πρώτη φορά δίνανε σε μία χώρα. Και να το αποτέλεσμα.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το τυρί και όχι τη φάκα και την πατήσανε.
Θα φορολογούνται πλέον εις το διηνεκές για να βάλουνε μυαλό πως το ελληνικό δημόσιο δεν έχει μπέσα. (Η εμπειρία μου είναι το σύνολο των λαθών μου: Όσκαρ Ουάιλντ)
Είναι ρε παιδιά έτσι, ή μήπως κάνω λάθος;
 
Τα ίδια έκανε και ο Χίτλερ που μόλις κατέγραψε την περιουσία των Εβραίων άρχισε το πογκρόμ των διώξεων.
 
Τώρα προσποιούνται τους ανήξερους γιατί ανέβηκε η Χρυσή Αυγή και ο Τσίπρας!
Όλα αυτά τα αυθαίρετα που σας ανέφερα πότε θα τα κατεδαφίσουμε;
Θεόφιλος Αιγινήτης  Ζωγράφος -  Συγγραφέας
Πηγή: theofilouerga.gr

Η νέα τάξη πραγμάτων μαθαίνει στον Έλληνα να μισεί την Ελλάδα.



Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΖΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η κρίση που διάγουμε φυσικά και αποτελεί ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξωεθνικών παραγόντων υπό τον μανδύα της Ε.Ε.για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και την καταλήστευση των υδρογονανθράκων της αλλά και των φυσικών πόρων.
Ζούμε την εξέλιξη μιας πολεμικής επιχείρησής εναντίον μας η οποία παρόλο που γίνεται με όχημα την οικονομία δεν παύει να απαντάει σε χαρακτηριστικά συμβατικού πολέμου.
Η εισβολή και καθυπόταξη μιας χώρας σε πρώτη φάση δεν είναι αρκετή για την διατήρηση της. Στην στρατιωτική πρακτική αμέσως μετά την κατάληψη του λόφου και την εκδίωξη του εχθρού δεν επακολουθεί η ανάπαυση αλλά οι εργασίες που θα διασφαλίσουν την παραμονή του νικητή στο ύψωμα.
Δεν αρκεί η κατάλυση της χώρας από μόνη της, δεν μπορεί η κατάλυση του κράτους να εξασφαλίσει την αέναη παραμονή του κατακτητή. Οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι, τι θα συμβει αν αποφασίσουν σε μερικά χρόνια να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ και να αντισταθούν έστω και αργά;
Η κατάκτηση και διάλυση μιας χώρας είναι μια επίπονη και μακροσκελής διαδικασία η οποία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία εάν δεν στοχεύσει πρώτα στην καταρράκωση του ηθικού και την πολιτισμική αλλοίωση του κατακτημένου.
Οι Έλληνες πρέπει να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο κράτος, πρέπει να αδικηθούν τόσο κατάφωρα που να χάσουν εμπιστοσύνη στην ίδια την φυλή τους.
Οι Έλληνες πρέπει να πεισθούν ότι η καταστροφή της χώρας δεν οφείλεται στον ξένο παράγοντα αλλά στους ίδιους τους ομοεθνείς τους οι οποίοι φυσικά είναι φαύλοι, άδικοι και απάνθρωποι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των ομολογιούχων που χάσανε τα χρήματα τους με το περίφημο κούρεμα του PSI.
Οι μικροομολογιούχοι αυτοί είναι άνθρωποι της εργατικής και μικρομεσαίας τάξης οι οποίοι επένδυσαν κυριολεκτικά τους κόπους μια ολόκληρης ζωής σε ομόλογα δημοσίου. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αποτελούν επενδυτικά αρπακτικά αλλά άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της αγοράς και ούτε ήθελαν να αποκτήσουν, γιαυτό και προτίμησαν την ασφάλεια που παρείχαν τα κρατικά εγγυημένα ομόλογα.
Αυτοί οι άνθρωποι χάσανε τα πάντα μέσα σε μια νύχτα. Μέχρι σήμερα 17 από αυτούς έχουν αυτοκτονήσει. Οι υπόλοιποι που παραμένουν ακόμα στην ζωή στερούνται των οικονομικών μέσων για την διεξαγωγή νομικού αγώνα.
Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούσαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους λεγόμενους ”νοικοκυραίους” οι οποίοι αποτελούσαν παράδειγμα στον περίγυρό τους, παράδειγμα που αποδείκνυε ότι όποιος δουλέψει ,όποιος δεν κλέψει, μπορεί με χίλια βάσανα να ακυρώσει στην πράξη την περιρρέουσα παραφιλολογία στην Ελλάδα για την ματαιότητα της εντιμότητας.
Εάν οι άνθρωποι αυτοί κέρδιζαν το στοίχημα υπήρχε ο κίνδυνος να μεταδοθεί το θετικό μήνυμα ότι η εντιμότητα και η εργασία αμείβονται στην Ελλάδα κάτι που αντιτίθεται στα σχέδια των κατακτητών.
Η μετανάστευση των νέων ανθρώπων είναι ένα από τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας αποδόμηση της Ελλάδας αλλά και της ίδιας της Ελληνικής συνειδήσεως στις ψυχές τους.
Μορφωμένοι ή όχι και τόσο μορφωμένοι αλλά φιλόδοξοι και ενεργητικοί νέοι φεύγουν συνεχώς στο εξωτερικό αφήνοντας πίσω τους ηλικιωμένους συνταξιούχους.
Οι νέοι που θέλουν να μεταναστεύσουν δεν αναφέρουν απλά την εύρεση εργασίας ως κύρια αιτία αλλά την επιθυμία τους να ξεφύγουν από την Ελλάδα που κυριαρχεί η αδικία, η απαξίωση του ανθρώπου, η αναξιοκρατία. Οι νέοι Έλληνες έχουν πλέον δαιμονοποίησει την χώρα τους.
Ο απελπισμένος άνεργος ο οποίος βλέπε ότι το ”κράτος” τον θεωρεί ως πλούσιο επειδή διαμένει με τους γονείς του και γιαυτό δεν δικαιούται το ”κοινωνικό μέρισμα” βρίσκεται αντιμέτωπος με μια απάνθρωπη αντιμετώπιση που έχει ως στόχο να τον κάνει να σιχαθεί όχι απλά την χώρα τους αλλά το ίδιο το Έθνος του.
Ο αυτοαπασχολούμενος ο οποίος κινδυνεύει με φυλάκιση εάν δεν αποδώσει το 70 % του τζίρου του στα δημόσια ταμεία την ίδια στιγμή που βλέπει μεγαλοσυνταξιούχους των ΔΕΚΟ ξεπαρκάρουν αργά τα φρεσκοπλυμένα γερμανικά πολυτελή αυτοκίνητα τους από τα γκαράζ των πολυτελών μονοκατοικιών τους, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αναφωνήσει ”σκατοφυλή είμαστε”.
Οι δανειστές μετά την καταλήστευση των φυσικών πόρων της Ελλάδας θα προβούν στο δεύτερο στάδιο της κατοχής, την ”σταθεροποίηση” τους.
Η Ελλάδα θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού έως 35 ετών .Οι άνθρωποι αυτοί θα μεταναστεύσουν χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι θα βρούνε δουλειά στο εξωτερικό. Θα δημιουργηθεί ένα σώμα ανθρώπων ”νομάδων” οι οποίοι θα μετακινούνται σαν άδικες κατάρες από την Ελλάδα στην Γερμανία, από την Γερμανία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και από εκεί ακόμα και σε υπερπόντιες χώρες όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς. Παροδικά θα επιστρέφουν στην Ελλάδα αλλά μόνο για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους προτού αρχίσουν εκ νέου την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα οι μισθοί θα πέσουν στα 200 με 300 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Οι όποιες βιομηχανίες και βιοτεχνίες υπάρχουν ακόμα θα κλείσουν και η Ελληνική αγορά εργασίας θα προσφέρει θέσεις μόνο στον τομέα των υπηρεσιών.
Πολύ σύντομα θα περάσουν νομοσχέδια από την Βουλή τα οποία θα επιτρέπουν την τσιμεντοποίηση των αιγιαλών και την δημιουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων κολοσσιαίων διαστάσεων οι οποίες θα φιλοξενούν καζίνο. Τα καζίνο θα κατακλύσουν ακόμα και τα κέντρα των πόλεων που βρίσκονται κοντά σε αυτές τις τουριστικές περιοχές.
Η επικράτηση των σουβλατζίδικων και των καφενείων ως τις μόνες επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση δείχνει την μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν.
Η μόνη προσοδοφόρα δουλειά για τον νέο Έλληνα θα είναι αυτή του σερβιτόρου και του υπαλλήλου καζίνου. Υπάρχουν μάλιστα και υποψήφιοι δήμαρχοι, ακόμα και στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίοι απροκάλυπτα καλούν προς την υλοποίηση του οράματος τους που περιλαμβάνει την δημιουργία ζωνών ανάλογες με αυτές του Λας Βέγκας οι οποίες θα τροφοδοτούν με πελατεία και τις μικρότερες περιφερειακές τουριστικές επιχειρήσεις.
Η Ελλάδα θα μετατραπεί στην Κούβα του Μπατίστα. Οι τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες με τα καζίνο θα αποτελέσουν την μόνη προσοδοφόρα επιχειρηματική ενασχόληση στην Ελλάδα.
Το οργανωμένο έγκλημα υψηλού επιπέδου επιτέλους θα αποκτήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανάπτυξης. Οι πολιτικοί επιτέλους θα αποκτήσουν μια πηγή η οποία θα μπορεί να τους λαδώνει με μετρητά με απλές και ¨αντρίκιες¨ διαδικασίες χωρίς να κινδυνεύουν από τους ανόητους δημοσιογράφους και την δίωξη τους για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Οι επιχειρηματίες των καζίνο το μόνο που θέλουν είναι την στήριξη των πολίτικων και πάνω απ όλα πληρώνουν μετρητά και στο χέρι με χρήματα που δεν έχουν σχέση με το δημόσιο.
Η έλευση του οργανωμένου εγκλήματος σε κλίμακα ανάλογη της Ιταλικής μαφίας θα φέρει και την αύξηση στην διακίνηση των ναρκωτικών και της πορνείας.
Η νέοι Έλληνες θα έχουν πλέον τρεις επιλογές, ή να μεταναστεύσουν, ή να γίνουν τοξικομανείς ή να δουλέψουν για την ”βαρια τουριστική βιομηχανία” η οποία θα αποτελεί το προκάλυμμα του οργανωμένου εγκλήματος.
Η απογοήτευση, η οργή και η αηδία των Ελλήνων θα είναι τόσο μεγάλη που θα στραφεί εναντίον της ίδιας τους της ύπαρξης. Η ενορχηστρωμένη απάνθρωπη επίθεση που δέχεται ο Έλληνας θα προκαλέσει τέτοια απελπισία που θα τον κάνει να κανιβαλίσει τον ίδιο τον εαυτό του, να στραφεί εναντια στην ίδια την εθνική ταυτότητα του.
Αυτή την φορά δεν υπάρχει ορατός εχθρός όπως στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στην κατοχή που επακολούθησε, δεν υπάρχει ορατός εχθρός στον οποίο μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο και να περιμένεις την καταστροφή του. Αυτή την φορά το ίδιο το Ελληνικό κράτος σε βασανίζει, η ίδια η πατρίδα σου σε εξοντώνει, άτομα που ομιλούν την Ελληνική σε κατατρέχουν και συ μέσα στην απελπισία σου δεν μπορείς να δεις καθαρά ότι αποτελούν προδότες και πράκτορες.
Ο Έλληνας δεν μπορεί να εξηγήσει πως και γιατί ο εργοδότης του τον εξαναγκάζει να δουλεύει ανασφάλιστος και να υπογράφει για υψηλότερες αποδοχές από αυτές που λαμβάνει στα αλήθεια. Ο Έλληνας δεν θα μπορέσει να συνειδητοποιήσει ότι το σχέδιο εκμαυλισμού της χώρας είναι σε εξέλιξη εδώ και 30 χρόνια αν όχι 60 και ότι οι εμπνευστές του έχουν την γνώση, την πείρα και την ικανότητα να αποσαθρώσουν κάθε πτυχή της κοινωνίας και του πολιτισμού μας. Δεν θα μπορέσει να ερμηνέυσει την συμπεριφορά του εργοδότη του ως προιόν του κρυφού πολέμου που δέχονται οι Έλληνες τα τελευταία 30 χρόνια με στόχο την διάλυση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής.
Ο Έλληνας ο οποίος θα βλέπει τον γιατρό να ζητάει φακελάκι από τον συνταξιούχο των 300 ευρώ θα απελπιστεί τόσο από την αήθεια του δήθεν επιστήμονα, θα τυφλωθεί τόσο από την απελπισία του που δεν θα μπορέσει να σκεφθεί ψύχραιμα για να καταλάβει ότι ακόμα και το κοινωνικά απροσάρμοστο άτομο που παριστάνει τον γιατρό είναι προϊόν του σχεδίου εκμαυλισμού των Ελλήνων και δεν έχει σχέση με την πραγματική Ελληνική νοοτροπία.
Οι Έλληνες απογοητευμένοι και πεπεισμένοι ότι αποτελούν φυλή η οποία δεν αξίζει τίποτα καλό, ειδικά σε σύγκριση με τις βορειοευρωπαικές κοινωνίες, θα χασουν το ενδιαφέρον τους για τα εθνικά θέματα και θα αποδεχθούν πειθήνια την διαίρεση της χώρας σε αυτόνομες περιφέρειες οι οποίες θα μετατραπούν σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες όπου οι βορειοευρωπαίοι σωτήρες θα προσφέρουν εργασία στα ελληνικά ” καθάρματα ”.
Απογοητευμένοι θα αποδεχθούμε το χάσιμο της εθνικής μας κυριαρχίας, την εκπόρνευση και καζινοποίηση της κοινωνίας και της πολιτικής σκηνής.
‘Ετσι τουλάχιστον προβλέπει το σχέδιο των κατακτητών.
Υπάρχει όμως κάτι σε αυτή την φυλή, μια δύναμη που της απαγορεύει να εξαφανιστεί. Αν κάποιος περπατήσει σε πόλεις του εξωτερικού θα καταλάβει τους Έλληνες χωρίς συστάσεις, θα τους καταλάβει μόνο από την αύρα τους και από το βλέμμα τους.
Έχουν κάτι ιδιαίτερο οι Έλληνες, κάποια μεταφυσική δύναμη τους περιβάλλει που τους προστατεύει και τους οδηγεί.
Greek Spirit  
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5360.html

Και εγένετο η Ευρασιατική Ένωση


Πούτιν, Λουκασένκο και Ναζαρμπάγεφ υπέγραψαν την Συνθήκη για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, μεταξύ αρχικά της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

Αρχικός στόχος ήταν και η είσοδος της Ουκρανίας, κάτι που φυσικά εκτροχιάστηκε με το ξέσπασμα της κρίσης στο Κίεβο. Και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες επέλεξαν να μείνουν εκτός, ενώ η Αρμενία και το Κιργιστάν εξετάζουν την ένταξή τους.

Η Ένωση «πατάει» πάνω στην ήδη υπάρχουσα τελωνειακή ένωση των τριών χωρών και στοχεύει, με ενισχυμένο συντονισμό, στη δημιουργία ενός ενιαίου οικονομικού χώρου. Μετά την αναμενόμενη κύρωσή της από τα Κοινοβούλια των τριών χωρών, θα αρχίσει να τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Πέραν της τελωνειακής ένωσης, με το νέο επίπεδο οικονομικής συνεργασίας θα συντονιστούν τα χρηματοπιστωτικά συστήματα των τριών χωρών, η βιομηχανική και η αγροτική πολιτική όπως και η αγορά εργασίας.

Η συνθήκη υπεγράφη στην Αστάνα του Καζακστάν, μετά τις τελευταίες πινελιές. «Η συνάντησή μας σήμερα έχει ειδική σημασία, και, χωρίς δόση υπερβολής, δημιουγεί μία νέα εποχή» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ ανέφερε ότι θεωρεί τη νέα Ένωση «γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Οι τρεις χώρες που θα συνθέσουν την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση έχουν πληθυσμό 170 εκατομμυρίων και το ΑΕΠ τους αθροίζεται σε 2,7 τρισ. δολάρια. Οι δύο από τους τρεις, η Ρωσία και το Καζακστάν, είναι σημαντικοί παράγοντες στην διεθνή ενεργειακή σκακιέρα.

Η Ε.Ε. παραδόθηκε στα μεταλλαγμένα με ελληνική βοήθεια - ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!!



PictureΕγκρίθηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρώπη
Στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων ειδών συμφώνησαν ομόφωνα τα κράτη μέλη της ΕΕ στη σύνοδο των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ. Στη συμφωνία προβλέπεται πως κάθε χώρα που διαφωνεί θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στα δικά της εδάφη.
Πολλοί επισημαίνουν πως το δικαίωμα απαγόρευσης στο εσωτερικό των χωρών αποτελεί το «καρότο» στην «εκστρατεία εισβολής» των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη. Όπως είχε σημειώσει ο ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Tvxs.gr για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, η απαγόρευση στο εσωτερικό των χωρών είναι «σαθρή» καθώς δεν βασίζεται σε λόγους υγείας ή περιβάλλοντος.

Ειδικότερα η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την καλλιέργεια ενός γενετικά τροποποιημένου είδους σε όλη την επικράτειά της ή σε κάποια περιοχή για λόγους που δεν σχετίζονται με την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα για λόγους δημόσιας τάξης ή καθορισμού χρήσεων γης.
Ωστόσο πολλοί επισημαίνουν πως αυτοί οι λόγοι δεν είναι αντικειμενικοί και έτσι η κάθε εταιρεία μεταλλαγμένων μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο υποχρεώνοντας τελικά ένα κράτος να αποδεχτεί τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Παράλληλα, οι χώρες, βάσει της συμφωνίας, δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη διέλευση από το έδαφός τους των εγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Η συμφωνία για τα μεταλλαγμένα, που προωθήθηκε από την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα, αναμένεται να επικυρωθεί στις 12 Ιουνίου στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο. Μετά την έγκριση από τους υπουργούς η συμφωνία θα πρέπει να πάρει και το «πράσινο φως» από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους.
Στην συμφωνία προβλέπεται πως όσα κράτη διαφωνούν με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδάφος τους θα μπορούν να προσφεύγουν στην Κομισιόν, η οποία με τη σειρά της θα ζητά από τις εταιρείες μεταλλαγμένων να αποκλείσουν τις εν λόγω χώρες από τα σχέδιά τους (bullshit, όπως λένε και οι Αμερικάνοι...)
Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία είχε εκφράσει αρχικά τις αντιρρήσεις τους για το νομικό πλαίσιο που τίθεται μέσω της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι είναι πολύ ευνοϊκό για τις πολυεθνικές εταιρείες βιοτεχνολογίας. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα και χωρίς να έχει γίνει κάποια τροποποίηση άλλαξαν στάση ( τα λόμπις!!!! Σας το έχουμε πει- δουλεύουν τα λόμπις!!!!) και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης. Τελικά η μόνη χώρα που διαφώνησε μέχρι το τέλος με τη συμφωνία ήταν το Βέλγιο το οποίο απείχε από την ψηφοφορία.
Με τη συμφωνία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ευρώπη, αίτημα των πολυεθνικών εταιρειών μεταλλαγμένων σπόρων εδώ και μια 15ετία. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκριθεί στην Ευρώπη η καλλιέργεια τεσσάρων μεταλλαγμένων σπόρων, ωστόσο μόνο το καλαμπόκι MON810 της Monsanto καλλιεργείται σήμερα, καθώς η καλλιέργεια των υπόλοιπων, δύο ειδών καλαμποκιού (ΒΤ176 και Τ25) και της πατάτας Amflora, εγκαταλείφθηκε
Υπό έγκριση είναι ακόμη επτά αιτήματα που αφορούν διάφορα είδη, όπως το καλαμπόκι TC1507 της Pioneer, θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου DuPont.
Με λίγα λόγια... ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!! Κρατάτε σπόρους και μην το πείτε ούτε του παπά! Όσο για την "Ελληνική" κυβέρνηση, αν αυτοί είναι Έλληνες, εγώ είμαι αρειανή!!!!
allnewz.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9976.html

Η ηρωϊκή Γαλλίδα γυναικάρα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ανήκει στην Ευρώπη, ΑΛΛΑ…χωρίς τους Τούρκους!

Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας.
Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.

Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Παρ’ όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία. Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί, (τι μας θυμίζει αυτό ;) .

Ας πάρουν μερικά μαθήματα οι δικοί μας βου(ο)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6887.html

Αυτό μας λέει ότι ΔΕΝ έχει τελείωση ούτε ο πρώτος αλά ούτε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος …

Ο δέκτης δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του: « Υπηρεσία prisonniers de guerre – (αιχμάλωτους πολέμου - δωρεάν ταχυδρομείο) και στα γερμανικά «kriegsgefangenenpost gebührenfrei», " λέει το κόκκινο και το λευκό στην επάνω δεξιά γωνία του φακέλου . Τα υποτιθέμενα «γραμματόσημα σφραγίδα» αρχίζουν στα γερμανικά να τελειώνουν στα γαλλικά . και γιατί γαλλικά ?, γιατί είναι η Παγκόσμια Ταχυδρομική γλώσσα .
Για τον Hansjörg Kalcyk , εκπρόσωπος στην υπηρεσία αναζήτησης του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού ( DRK ) στο Μόναχο , αυτό είναι πολλή φυσιολογικό. Ο ίδιος δεν το ξέρει διαφορετικά : «Για μας , αυτή είναι η καθημερινή ζωή . Κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 20 000 τεμάχια που στέλνουμε με αυτόν τον τρόπο.
Αυτό μας λέει ότι ΔΕΝ έχει τελείωση ούτε ο πρώτος αλά ούτε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος …

ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ…

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ, ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ;;;;
776431810dbc47e7ff66d17b4209651f_Simage_thumb[22]

Β. Πισσίας: «Απαγορεύουν το ψάρεμα στη Μεσόγειο για να φέρουν τα χημικά» (Ηχητικό)

Για τις εξελίξεις στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας μίλησε στον CandiaNews ο Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα». Όπως αποκάλυψε, δύομέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται για δύο μήνες η αλιεία στην περιοχή της Μεσογείου, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η αλιεία απαγορεύεται νοτιοδυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου. Είναι ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο Cape Ray.
Όπως ανέφερε ο κ. Πισσίας, η ομάδα των ακτιβιστών που θα βρεθεί όσο γίνεται πιο κοντά στο Cape Ray είναι έτοιμη και αυτή τη φορά θα έχουν μαζί τους και τους αλιείς της περιοχής,  πραγματώνοντας την ιδέα του «κοινωνικού ακτιβισμού».
 
http://www.candianews.gr/2014/05/28

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ Ποιος θα βαλει φυλακη τον Σημιτη τον Γιαννο και τον Παπαδημο; ΕΓΩ;

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΓΕ ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΑ SWAPS – GOLDMAN SACHS-ΣΗΜΙΤΗ !!

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ για την ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ η οποια ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;

ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ……


ΕΧΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ….( για οποιον θελει τα στοιχεια )

Δημήτρης Καμμένος
(Πόρτα Πόρτα)

 
 
 
 




Έκλεισε ο «κύκλος του θανάτου» των Τούρκων κομάντο που είχαν ανέβει το μοιραίο βράδυ της 31 Ιανουαρίου του 1996 πάνω στα Ίμια υψώνοντας τη σημαία της κόκκινου ημισελήνου. Αυτοί που θα μπορούσαν σίγουρα να απαντήσουν για το εάν πυροβόλησαν κατά του ελληνικού ελικοπτέρου, πήραν το μυστικό μαζί τους. Σκοτώθηκαν όλοι. Ο τελευταίος από αυτούς, που ζούσε στη Σομαλία(!) εκτελέστηκε από αγνώστους δράστες. Τυχαίο; Παιχνίδι της μοίρας; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα και τεκμηριωμένα. Ο Σααντετίν Ντογάν το δωδέκατο μέλος της ομάδας εκείνη (σύμφωνα με τα τουρκικά νέα), εργάζονταν τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής της εταιρίας ασφαλείας Τσετίν που συνεργάζονταν με την Τουρκική αεροπορική εταιρία ΤΗΥ η οποία έχει παράρτημα στη Σομαλία. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αεροπορικών αερογραμμών όχημα που μετέφερε προσωπικό της ΤΗΥ δέχθηκε ένοπλη επίθεση ενώ κινούνταν στην Σομαλία. Μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος τύπου των ΤΗΥ Αλή Γκεντς, ανέφερε ότι ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας Σααντετίν Ντογάν- διευθυντής της εταιρίας ασφαλείας Τσετίν. Να θυμίσουμε ότι δεκαεπτά μέρες μετά την κρίση των Ιμίων, οι 9 από τους 12 καταδρομείς που κατέλαβαν τα δυτικά Ίμια σκοτώθηκαν κατά την πτώση του ελικοπτέρου "70A Black Hawk" στο οποίο επέβαιναν συμμετέχοντας σε άσκηση . Ο τότε επικεφαλής της συγκεκριμένης 12μελούς ομάδας ο Ζεκί Σεν στάλθηκε από την Άγκυρα , μερικά χρόνια μετά, σε αποστολή του ΟΗΕ στη Γεωργία. Εκεί ο Σεν γνωρίστηκε με μια γυναίκα ονόματι Λεϊλά και άρχισαν να συζούν. Όταν επέστρεψε στην Τουρκία το Μάιο του 2003 την έφερε μαζί του . Γυρνώντας μια νύχτα από γιορτή που διοργάνωσε για τα γενέθλια της φίλης του στο ξενοδοχείο Ciragan, μαχαιρώθηκε στη καρδιάστην πλατεία Ταξίμ από τρία άτομα. Έτσι χάθηκε και το 10ο άτομο που ήξεραν το τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ στα Ίμια. Το 11ο μέλος ο Αλί Τουρκσέν πέθανε από διαρροή γκαζιού μέσα στο διαμέρισμά του...


http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/05/12_28.html

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 
Όλα ξεκίνησαν και σχεδιάστηκαν με την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ.  Το σχέδιο υλοποιήθηκε κατά γράμμα και σήμερα όλοι οι Έλληνες βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτού του πανούργου σχεδίου. Ενός σχεδίου που σχεδιάστηκε σε συνεργασία των τραπεζιτών-τοκογλύφων-κερδοσκόπων δανειστών της χώρας με τους εκάστοτε κυβερνώντες της χώρας.
Αρχικά, η είσοδος της χώρας στο ευρώ έγινε με μια ισοτιμία που ήταν καταστροφική για την Ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα και οι Έλληνες έδωσαν 340,75 δραχμές για να πάρουν 1 (ένα) ευρώ!!..
Αυτόματα όλες οι αμοιβές, οι μισθοί και οι συντάξεις μετατράπηκαν σε απόλυτους αριθμούς σύμφωνα με την ισοτιμία.

Αντίθετα, η αγορά άρχισε να… καλπάζει, με τις τιμές καθημερινά να παίρνουν την ανηφόρα, έχοντας απέναντί της ένα κράτος ανύπαρκτο, που έκανε πώς δεν έβλεπε, αφήνοντας τους κερδοσκόπους και την αγορά ανεξέλεγκτη. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα αγαθό που άξιζε 100 δραχμές, άρχισε να πωλείται 1 ευρώ ή έστω 0,80 σέντς, δηλαδή 300 περίπου δραχμές, αυξημένο κατά 200% τουλάχιστον…

Οι μισθοί και οι αμοιβές όμως στα ίδια…
Οι τιμές δεν αυξήθηκαν μόνο στα καταναλωτικά προϊόντα αλλά σε όλο το φάσμα της αγοράς… Στα ακίνητα, στα αυτοκίνητα, στα είδη ρουχισμού… σε όλα τα αγαθά…
Εδώ, δυστυχώς ο Έλληνας καταναλωτής δεν αντέδρασε και άφησε να κυλήσουν τα πράγματα όπως τα είχαν σχεδιάσει οι ύπουλοι και πανούργοι κάθε λογής κερδοσκόποι…
Σ’ αυτή την κατάσταση, ο Έλληνας καταναλωτής άρχισε να ψάχνει τρόπους προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εξασφάλιση των αναγκών του….
Άρχισαν έτσι οι πιέσεις των συνδικαλιστών των εργαζομένων προς την κυβέρνηση για αύξηση των αμοιβών, των μισθών και των συντάξεων, αντί να πιέζουν για μείωση ή καθήλωση των τιμών στην περίοδο πριν το ευρώ, επι δραχμής…
Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, άρχισε να υλοποιείται το δεύτερο μέρος του σχεδίου, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι οι τραπεζίτες οι οποίοι “άνοιξαν” τις πόρτες τους, δίνοντας δάνεια… κάθε λογής δάνεια προς τον κάθε καταναλωτή, χωρίς προυποθέσεις…
Καταναλωτικά, στεγαστικά, διακοποδάνεια, εορτοδάνεια… Και όλα αυτά για να καλυφθούν οι καταναλωτικές ανάγκες των οικογενειών, των εργαζομένων που έβλεπαν ότι οι αμοιβές τους δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.
Γνώριζαν οι τραπεζίτες ότι τα δάνεια που έδιναν έτσι ασύστολα και ανεξέλεγκτα, ότι θα τα έπαιρναν πίσω υπερπολλαπλάσια, χρεώνοντας τόκους υπέρογκους και σε πολλές περιπτώσεις χρεώσεις που στη συνέχεια κρίθηκαν από τα δικαστήρια καταχρηστικοί…
Αυτό το ανεξέλεγκτο χρήμα που έπεφτε στην αγορά ως δάνειο, κινητοποίησε το σύνολο της αγοράς που λειτουργούσε αυξάνοντας καθημερινά την κατανάλωση και την πώληση κάθε είδους αγαθών.
Δημιούργησε όμως ταυτόχρονα και μια κατάσταση υπερπληθωρισμού, λόγω βασικά της ποσότητας του κυκλοφορούντος χρήματος και της τεράστιας αύξησης των τιμών κυρίως των ακινήτων όπου ένα διαμέρισμα 100 τ.μ, ανάλογα με την περιοχή μπορούσε να πωληθεί προς 300.000 ευρώ, δηλαδή γύρω στα 100 εκατομμύρια δραχμές, η τιμή του δε επί δραχμής δεν ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια δραχμές…
Όλα αυτά έγιναν υπό την πλήρη κάλυψη του κρατικού μηχανισμού που και αυτό παράλληλα κέρδιζε τεράστια ποσά λόγω της αυξημένης κατανάλωσης και της φορολόγησης των προϊόντων.
Μόνο από τις αγοραπωλησίες των ακινήτων τα δημόσια ταμεία γέμισαν από τη φορολογία μεταβιβάσεων ακινήτων, αυτοκινήτων και πάσης φύσεως αγαθών…
Όλοι λοιπόν περιστασιακά κερδισμένοι…
Και οι καταναλωτές που είχαν αυτό που επιθυμούσαν και οι πωλητές, τραπεζίτες, κράτος που εισέπρατταν τόκους, φόρους…
Το σχέδιο όμως δεν ήταν αυτό. Το σχέδιο ήταν να λεηλατηθούν όλα τα εισοδήματα και οι περιουσίες των Ελλήνων οικογενειαρχών, εργαζομένων, επιχειρηματιών…
Απλά, άρχισαν να το υλοποιούν, κλείνοντας αρχικά τις τραπεζικές χορηγήσεις δανείων, αφού εγκλώβισαν όλους τους Έλληνες εκεί που ήθελαν, δηλαδή στη δίνη του δανεισμού, της υπερχρέωσης και της υποθήκης των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν μέσω του δανεισμού.
Στη συνέχεια, τα συνεταιράκια τους κυβερνητικοί, άρχισαν τις μειώσεις μισθών, αμοιβών, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το τρίτο και τελευταίο στάδιο της μεγάλης ΑΠΑΤΗΣ
Έφεραν στο σκηνικό της τραγωδίας εκεί ακριβώς που ήθελαν με την ταυτόχρονη ύπαρξη πέντε προϋποθέσεων που αποτελεί και το μείγμα της σημερινής εξαθλίωσης και καταστροφής των Ελλήνων και των εισοδημάτων τους:
1. Υπερχρέωση
2. Μείωση αμοιβών
3. Εξαφάνιση του τραπεζικού δανεισμού
4. Πτώση της αγοράς και εξαφάνιση της καταναλωτικής κινητικότητας
5. Αύξηση της φορολογίας.
Ο εγκλωβισμός των καταναλωτών ολοκληρώθηκε, το δόκανο έκλεισε και το “ποντικάκι”-Έλληνας καταναλωτής, παγιδεύτηκε αφού τσίμπησε το “τυράκι” δόλωμα και πιάστηκε στην παγίδα…
Ενορχηστρωμένο σχέδιο, πανούργο, σχεδιασμένο από πανούργους και ψυχρούς εκτελεστές…
Η λογική λέει, πώς ΔΕΝ είναι δυνατόν να μειώνονται οι αμοιβές, να αυξάνονται οι τιμές και οι φόροι και να μπορεί ο εργαζόμενος να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει στις καθημερινές τους ανάγκες…
Το γνωρίζουν αυτό οι πανούργοι εκτελεστές…
Δεν τους ενδιαφέρει όμως…
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και μόνο αυτό…
Σβήνοντας λοιπόν η αγορά, τη σκυτάλη των τραπεζών οι οποίες εξασφαλίστηκαν κατάσχοντας σπίτια, ακίνητα, αυτοκίνητα, πήρε το άλλο πανούργο συνεταιράκι, το κράτος… για να συνεχίσει το ανίερο έργο της εξαθλίωσης και ολοκληρωτικής καταστροφής της Ελληνικής Οικογένειας και του Έλληνα Πολίτη…
Μειώνοντας τους μισθούς, τις συντάξεις, τις παροχές σε καθημερινή βάση και σε πολλές περιπτώσεις αναδρομικά (!!!!!) από το 2010…
Αυξάνοντας τους φόρους, τις τιμές των καυσίμων, των τιμολογίων των δημόσιων επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, νερού…
Η πλήρης ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ εις βάρος του Ελληνικού Λαού και της Ελληνικής Οικογένειας…
Όπως ήταν φανερό, η Ελληνική Οικογένεια και η κάθε είδους επιχείρηση, δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει σ’ αυτή την καταιγίδα φόρων και λεηλασίας των εισοδημάτων…
Το πανούργο όμως κράτος δεν σταμάτησε εκεί…
Καθημερινά, εκβιάζει, απειλεί το σύνολο των Ελλήνων με κατασχέσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις εάν είναι δυνατό όλων των Ελλήνων, λόγω χρεών τα οποία χρέη το ίδιο το κράτος δημιούργησε εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών, καταναλωτών… με τις υπέρογκες φορολογήσεις και τις ταυτόχρονες μειώσεις των μισθών, συντάξεων και κάθε είδους αμοιβών…
Με τα χαράτσια της ΔΕΗ, με τα κάθε είδους άλλα χαράτσια στα ακίνητα, στα αγαθά, στις υπηρεσίες…
Φόρους και χαράτσια που εισπράττει και τα αποδίδει άμεσα στα ταμεία των ξένων δανειστών…
Με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, το κράτος έχει υπό τη σκέπη και ευθύνη του να εξασφαλίσει την ανθρώπινη διαβίωση των πολιτών, την προστασία τους, την ασφάλειά τους, την εργασία τους…
Οι τελευταίες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ κυβερνήσεις έχουν καταστρατηγήσει απόλυτα το Ελληνικό Σύνταγμα, εις βάρος του Λαού…
Και συνεχίζουν να το παραβιάζουν καθημερινά παίρνοντας αποφάσεις που λεηλατούν και καταστρέφουν το Λαό και την Ελληνική Οικογένεια…
Το Ελληνικό Κράτος που εκπροσωπείται από τους πρώην και σημερινούς κυβερνώντες, εις γνώση τους, καταστρέφουν τον Ελληνισμό, τη χώρα, διαπράττοντας τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ εις βάρος του…
Και η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι οδήγησαν τον Έλληνα Πολίτη στην παγίδα της υπερχρέωσης, του υπερδανεισμού, και στη συνέχεια μείωσαν δραματικά τις αμοιβές δημιουργώντας το σημαντικό οικονομικό κενό, το οικονομικό έλλειμμα σε κάθε Ελληνική Οικογένεια…
Πανούργο σχέδιο από πανούργους εμπνευστές…
Το χειρότερο είναι ότι σ’ αυτό συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει το επίσημο Ελληνικό Κράτος μέσω των σημερινών κυβερνώντων…
Να γνωρίζουν όμως όλοι αυτοί που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο ανίερο αυτό σχέδιο εξαφάνισης του Ελληνισμού και των Ελλήνων, ότι έχουν καταγραφεί και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του Λαού…
Στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, είναι υπόλογοι για την ολοκληρωτική καταστροφή της ΕΛΛΑΔΑΣ και των ΕΛΛΗΝΩΝ…
ΓΑΤΟΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ
 

Μάθε τον εχθρό σου ... Η οικογένεια ROTHSCHILD.




Γράφει ο Λευτέρης Γκίνης .
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την σημερινή μας κατάσταση.
http://anti-neotaxites.blogspot.com/2013/02/rothschild.html

Επίσης και για να έχουμε την δυνατότητα να αντιδρούμε σωστά εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι ελέγχουν τις τύχες μας.
Αυτή η οικογένεια με την οποία θα ασχοληθούμε έχει παίξει (και παίζει) καταλυτικό ρόλο στις τύχες του κόσμου αλλά και στις δικές...
μας.



Ο πρόσφατα εκλεγμένος υπουργός των οικονομικών Alexander Hamilton…
Λίγα λόγια για τον κύριο:
Alexander Hamilton γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1755 ή 1757 (άγνωστο ακριβώς πότε) στο νησί Nevis στις Αγγλικές Δυτικές Ινδίες. Μεγάλωσε σαν μπάσταρδος, ξεκίνησε να εργάζεται από τα 11 χρόνια του σαν βοηθός γραφείου στην εταιρία λογιστών St. Croix, υπηρέτησε σαν λοχίας στον πόλεμο κατά των Άγγλων. Το 1777 έγινε γενικός βοηθός του George Washington. Το 1788 έπεισε τους Νεοϋορκέζους να επικυρώσουν το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τότε υπηρέτησε σαν ο πρώτος υπουργός των οικονομικών από το 1789 έως το 1795. πέθανε σε μία μονομαχία που εξελίχτηκε με τον Aaron Burr τις 12 Ιουλίου του 1804 στην πόλη της Νέας Υόρκης. … οπότε λοιπόν αναφερόμαστε στο έτος 1777 στην Αμερική, κατά την θητεία του έκανε μία πρόταση νόμου στο κογκρέσο για την δημιουργίας μιάς ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας, συμπτωματικά ήταν αυτή η χρονιά κατά την οποία ο Amschel Rothschild έκανε την πιο κάτω δήλωση από την ναυαρχίδα του στην Frankfurt:
«Αφήστε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα του κράτους και δεν ενδιαφέρομαι για το ποιος φτιάχνει τους νόμους»

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD
Βρισκόμαστε στην Frankfurt της Γερμανίας στο έτος 1743, πενήντα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών της τράπεζας της Αγγλίας, ένας χρυσοχόος με το όνομα Amschel Moses Bauer άνοιξε ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων μαζί με ένα λογιστικό γραφείο και τοποθέτησε σαν σήμα της επιχείρησης πάνω από την είσοδο των γραφείων έναν Ρωμαϊκό αετό πάνω σε μία κόκκινη ασπίδα, το κατάστημα έγινε γνωστό ως «η εταιρία της κόκκινης ασπίδας» Ρόθτσιλντ (Rothschild) στην Γερμανική γλώσσα. 

Όταν ο γιός του Mayer Amschel Bauer κληρονόμησε την επιχείρηση αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του από Bauer σε Rothschild, o Mayer Rothschild ήταν αυτός που ανακάλυψε ότι το να δανείζει χρήματα σε κυβερνήσεις και Βασιλιάδες ήταν περισσότερο επικερδές από το να δανείζει σε ιδιώτες. Διότι όχι μόνον ήταν μεγαλύτερο το ποσό του δανείου αλλά ήταν και εξασφαλισμένο από την είσπραξη των φόρων των πολιτών. 

Ο Mayer έκανε πέντε γιούς τους οποίους εκπαίδευσε σαν τεχνίτες της δημιουργίας χρήματος αλλά και επιδέξιας διαχείρισής του, τους έστειλε δε στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης για να ανοίξουν υποκαταστήματα της οικογενειακής τραπεζικής επιχείρησης.

Ο πρώτος του γιός έμεινε στην Frankfurt της Γερμανίας για την διαχείριση της μητρικής τράπεζας, ο δεύτερος γιός του Solomon στάλθηκε στην Βιέννη, ο τρίτος γιός του (και ο ποιο έξυπνος) Nathan στάλθηκε στο Λονδίνο το έτος 1798 σε ηλικία (21) είκοσι ενός ετών. Εκατό χρόνια μετά την ίδρυση της τράπεζας της Αγγλίας. Ο τέταρτος γιός του Karl στάλθηκε στην Νάπολη, και ο πέμπτος γιός του Jacob και αργότερα James στάλθηκε στο Παρίσι.

Το 1785 ο Mayer Bauer μετέφερε την οικογένειά του σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, ένα πεντα΄0οροφο σπίτι που μοιραζόταν με την οικογένεια Schiff. Αυτό το σπίτι έγινε γνωστό σαν το σπίτι της πράσινης ασπίδας.


Οι Rothschild και οι Schiff έμελλε να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή οικονομική ιστορία αλλά και ολόκληρου του κόσμου όπως και αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι Rothschild ξεκίνησαν την συνεργασία τους με τους Ευρωπαίους στο Wilhelmhole το παλάτι ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας, στην πραγματικότητα ήταν ο πρίγκιπας William του Hesse-Cassel, αυτός ήταν ο πλουσιότερος μονάρχης της Ευρώπης.

Στην αρχή οι Rothschild βοηθούσαν τον μονάρχη να κερδοσκοπεί με πολύτιμα νομίσματα, όταν όμως ο Ναπολέων έστειλε στην εξορία τον πρίγκιπα William αυτός έστειλε (ένα τεράστιο για την εποχή ποσόν) 550.000 λίρες Αγγλίας (το οποίο αντιστοιχεί σήμερα σε πολλά δις ευρώ) στον Nathan Rothschild με εντολή να αγοραστούν Βρετανικά κυβερνητικά ομόλογα (consols), αλλά ο Rothschild χρησιμοποίησε τα χρήματα για τους δικούς του σκοπούς.
 Με τον Ναπολέοντα να λυμαίνεται την Ευρώπη οι πιθανότητες για προσοδοφόρες πολεμικές
 επενδύσεις ήταν σχεδόν απεριόριστες.

Ο William Επέστρεψε στο παλάτι του στο Wilhelmhole λίγο πριν την μάχη του Waterloo το 1815, κάλεσε τους Rothschild από τους οποίους απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων του, οι Rothschild τα επέστρεψαν έντοκα με επιτόκιο 8% που θα ήταν η απόδοσή τους αν είχαν επενδυθεί σε ομόλογα του Βρετανικού δημοσίου, αλλά οι Rothschild κράτησαν όλο το επιπλέον κέρδος που είχαν αποκτήσει από την επένδυση των χρημάτων στον πόλεμο του Ναπολέοντα χρησιμοποιώντας τα χρήματα του William.

Αργότερα, περιαυτολογώντας ο Nathan Rothschild, έλεγε ότι στα δεκαεπτά χρόνια που βρισκόταν στην Αγγλία είχε αυξήσει το αρχικό του κεφάλαιο των 20.000 λιρών, που είχε από τον πατέρα του, κατά δύο και μισή χιλιάδες φορές.
Συνεργαζόμενες οι οικογενειακές τράπεζες Rothschild σύντομα γνώρισαν απίστευτη άνθηση, στα μέσα του 19 αιώνα κυριαρχούσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, και φυσικά ήταν η πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο.

Ήσαν αυτοί που χρηματοδότησαν τον Cecil Rhodes παρέχοντάς του την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο διαμαντιών της Νότιας Αφρικής, στην Αμερική μεταξύ άλλων χρηματοδότησαν τους σιδηρόδρομους Hermans, τους σιδηρόδρομους Van Der Bilt, και τους Carnegie στην βιομηχανία χάλυβα στην πραγματικότητα στον WW I ο J.P.Morgan θεωρούνταν ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, αλλά μετά τον θάνατό του αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένας απλός αξιωματικός στην υπηρεσία των Rothschild, αφού όταν άνοιξε η διαθήκη του αποκαλύφθηκε ότι του άνηκε μόλις το 19% των εταιριών J.P.Morgan. 

Το 1850 κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Jacob Rothschild (ο διάδοχος του οίκου) είχε ατομική περιουσία 600.000.000 γαλλικών φράγκων, δηλαδή 150.000.000 περισσότερα από ότι κατείχαν όλοι οι άλλοι τραπεζίτες μαζί, ο Jacob έφτιαξε την έπαυλη Ferrietes τριάντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού. Ο Wilhelm I όταν την αντίκρισε αναφώνησε «Οι Βασιλείς δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιο κόστος. Μόνον σε έναν Rothschild μπορεί να ανήκει». 

Ένας άλλος Γάλλος το έθεσε με αυτό τον τρόπο «Υπάρχει μόνον μία δύναμη στην Ευρώπη και αυτή είναι οι Rothschild». 
 Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι η κυριαρχία των Rothschild στον κόσμο έχει αλλάξει.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ WATERLOO ΤΟ 1815
Αλλά ας κάνουμε τώρα μία επιστροφή στον Ναπολέοντα, θα δούμε ότι αν και μέχρι τώρα δεν ακούστηκε το όνομά του να μετέχει της οικογένειας των Rothschild, θα δούμε με ποιόν τρόπο τους έκανε πλουσιότερους από ότι ήσαν.

-Κανένα άλλο τέχνασμα στην ιστορία δεν μπορεί να περιγράψει την εφευρετικότητα και πανουργία των Rothschild στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την κυριαρχία του Βρετανικού χρηματιστηρίου μετά την μάχη του Waterloo.

Το έτος 1815, ένα χρόνο μετά το τέλος του πολέμου του 1812 στην Αμερική, ο Ναπολέων απέδρασε από την εξορία του και επέστρεψε στο Παρίσι, Γαλλικά στρατεύματα εστάλησαν για την σύλληψή του αλλά με κάποιον τρόπο (ατομικό προσόν του Ναπολέοντα) οι στρατιώτες συγκεντρώθηκαν και συσπειρώθηκαν γύρο από τον αρχηγό τους και τον ανακύρηξαν σαν Αυτοκράτορα για άλλη μία φορά.

Τον Μάρτιο του 1815 ο Ναπολέων εξόπλισε ένα στράτευμα το οποίο ο Δούκας του Wellington νίκησε ενενήντα μέρες αργότερα στο Waterloo, μερικοί συγγραφείς που ήσαν κοντά στον Ναπολέοντα ισχυρίζονται ότι δανείστηκε 5 εκατομμύρια λίρες από την τράπεζα της Αγγλίας για να επανεξοπλιστεί, αλλά εμφανίζεται το παράδοξο ότι αυτά τα χρήματα ήρθαν από την τράπεζα Ouvard banking house στο Παρίσι, δεν ήταν λοιπόν ασυνήθιστο από τότε και μετά μία τράπεζα να χρηματοδοτεί και τις δύο πλευρές ενός πολέμου.


Γιατί όμως μία κεντρική τράπεζα να χρηματοδοτεί και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές σε έναν πόλεμο; 
 Επειδή ο πόλεμος είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παραγωγός χρεών από όλα. Ένα έθνος θα δανειστεί οποιοδήποτε ποσό για να νικήσει, και ο τελικός χαμένος θα δανειστεί αρκετά για να κρατήσει την ελπίδα της νίκης, και ο τελικός νικητής όσα χρειάζεται για να νικήσει. 
Εξ άλλου τέτοια δάνεια συνήθως στηρίζονται σε φοβερούς όρους στην εγγύηση του νικητή, ότι ο ηττημένος θα αναλάβει την πληρωμή των χρεών του.

Σήμερα το Waterloo βρίσκεται μέσα στο Βέλγιο να μας θυμίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά την ήττα του Ναπολέοντα η οποία ήρθε αφού πρώτα έχασαν την ζωή τους χιλιάδες Άγγλοι και Γάλλοι στρατιώτες εκείνη την ημέρα του καλοκαιριού του 1815.

Εκείνη την ημέρα 74.000 Γάλλοι συγκρούστηκαν με 67.000 Άγγλους και άλλα Ευρωπαϊκά έθνη, η έκβαση της μάχη ήταν αβέβαιη και αν ο Ναπολέων είχε επιτεθεί μερικές ώρες νωρίτερα θα είχε κατακτήσει την νίκη. Όμως ανεξάρτητα ποιος κέρδισε ή έχασε, πίσω στο Λονδίνο, ο Nathan Rothschild σχεδίαζε πώς να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της Βρετανικής χρηματιστηριακής αγοράς και πιθανότατα της τράπεζας της Αγγλίας. 

Ο Rothschild τοποθέτησε έναν έμπιστο του πράκτορα με το όνομα Rothworth στην Βόρεια πλευρά του πεδίου της μάχης, κοντά στην θάλασσα της Μάγχης.
Όταν οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα ο Rothworth αναχώρησε για την Αγγλία και μετέφερε τα νέα 24 ώρες νωρίτερα από τον αγγελιαφόρο του Wellington. Ο Rothschild πήγε στο χρηματιστήριο και κατέλαβε την συνηθισμένη θέση του μπροστά από την αρχαία κολώνα, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα επάνω του, οι Rothschild είχαν ένα θρυλικό δίκτυο επικοινωνιών.

Αν ο Wellington είχε ηττηθεί και ο Ναπολέων ήταν ξανά ο κυρίαρχος της Ευρώπης, η οικονομική κατάσταση της Αγγλίας θα ήταν σε «μαύρα χάλια», ο Rothschild έδειχνε μελαγχολικός στεκόταν ακίνητος και κατσούφης, τότε ξαφνικά άρχισε να πουλά, άλλοι νευρικοί επενδυτές είδαν ότι αυτός πουλάει και αυτό σήμαινε μόνον ένα πράγμα. Ο Ναπολέων ήταν ο νικητής και ο Wellington ήταν ηττημένος οπότε και η χρηματαγορά κατρακύλησε όταν όλοι άρχισαν να πωλούν τα consols (ομόλογα) της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και όποιες άλλες μετοχές υπήρχαν, οπότε οι τιμές έπεφταν κάθετα και σύντομα.
Αλλά τότε ο Rothschild αγόραζε κρυφά μέσω πρακτόρων του ότι πουλιόταν.

Μύθοι;Θρύλοι; 
Θα μου πείτε, εκατό χρόνια μετά η New York Times δημοσίευσε μία ιστορία η οποία αναφερόταν στον εγγονό του Nathan Rothschild ο οποίος είχε προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία δικαστική απόφαση απαγόρευσης ενός βιβλίου γι αυτή την ιστορία με το χρηματιστήριο, η οικογένεια ισχυρίστηκε όταν η ιστορία ήταν αναληθής και λιβελογράφημα, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα των Rothschild καταδικάζοντάς την στην πληρωμή όλων των δικαστικών εξόδων.

Το ποιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της ιστορίας είναι ότι μερικοί συγγραφείς που υποστηρίζουν ότι μία ημέρα μετά την μάχη και μέσα σε λίγες ώρες ο Nathan Rothschild εξουσίαζε όχι μόνον την χρηματιστηριακή αγορά αλλά και την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας επίσης.


Αν όντως η οικογένεια Rothschild απέκτησε τον έλεγχο της τράπεζας της Αγγλίας, της πρώτης ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό κράτος και το πλουσιότερο για την εποχή του, ένα είναι σίγουρο.

Στα μέσα του 19 αιώνα οι Rothschild ήταν η πλουσιότερη οικογένεια στον τότε γνωστό κόσμο, κυριάρχησαν στην χρηματιστηριακή αγορά της νέας κυβέρνησης και άνοιξαν και άλλα τραπεζικά υποκαταστήματα και βιομηχανίες. Στην πραγματικότητα το υπόλοιπο του 19 αιώνα είναι γνωστό σαν «η εποχή των Rothschild».

Παρά τον υπερβολικό πλούτο η οικογένεια καλλιέργησε μία ατμόσφαιρα ανωνυμίας και αφάνειας, αν και η οικογένεια ελέγχει χιλιάδες τράπεζες, βιομηχανίες, εμπορικές, μεταλλευτικές και τουριστικές επιχειρήσεις μόνον μία χούφτα μάλη της φέρουν το όνομα Rothschild. 

Περί το τέλος του 19ου αιώνος ένας ειδικός υπολόγισε ότι η οικογένεια είχε υπό τον έλεγχό της τον μισό πλούτο του πλανήτη. 
Ανεξάρτητα με την έκταση της τεράστιας περιουσίας τους είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής τους στον παγκόσμιο πλούτο έχει αυξηθεί από τότε, αλλά με την αλλαγή του αιώνα οι Rothschild έχουν προσεκτικά καλλιεργήσει την αντίληψη ότι η δύναμή τους φθίνει, έστω κι αν ο οικονομικός τους πλούτος αυξάνεται.  

πηγή
http://www.epirus-ellas.gr/2013/02/rothschild.htmlutm_content=FaceBookhttp://anti-neotaxites.blogspot.com/2013/02/rothschild.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ: http://anti-neotaxites.blogspot.com/2013/02/rothschild.html#ixzz332tNy5l4
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters