Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΕΛΛΑΔΑ 1 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Υ Π Ε Ρ Η Φ Α Ν Ο Ι ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ …»ΜΙΣΟΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ», ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ!
Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά το ειδικό βάρος των επιστημόνων της, διεθνώς, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μέγεθός της. Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%.

Όμως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε, ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες.


ΕΛΛΑΔΑ 2
ΕΛΛΑΔΑ 3

Αυτό προκύπτει, από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν προ μηνών, στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στην Αθήνα, ο κ.Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, ειδικός σε θέματα στατιστικής.


ΕΛΛΑΔΑ 4

Δίνοντας την πρώτη ετήσια διάλεξη, στη μνήμη του καθηγητή του Δημήτρη Τριχόπουλου, με θέμα «Η φυγή των Ελλήνων επιστημόνων – μια μετα-ανάλυση», ο Ιωαννίδης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία, για τους συνολικά 672 επιστήμονες με ελληνικά ονόματα, οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα της βάσεως Google Scholar.

Κατά μέσο όρο, οι 672 Έλληνες επιστήμονες έχουν πάρει 17 χιλιάδες αναφορές ο καθένας τους, στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία! Από τους 672, οι 33 έχουν φύγει από την ζωή, ενώ οι υπόλοιποι, έχουν σχεδόν όλοι, φύγει από την Ελλάδα…

Στον ευρύτερο επιστημονικό χώρο, υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια συγγραφείς, που έχουν κάνει τουλάχιστον μια επιστημονική δημοσίευση. Τα ελληνικά ονόματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνόλου (δηλαδή 200 χιλιάδες), ενώ μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων, είτε εν ζωή, είτε όχι, το ποσοστό των ελληνικών ονομάτων πλησιάζει το 3%. Ο αρχαιότερος Έλληνας επιστήμονας είναι ο Αριστοτέλης, ο οποίος, αν και τόσο παλαιός, συνεχίζει να αναφέρεται συχνά στη σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία.

Από τους 672 κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, μόνο οι 95 (το 14%) βρίσκονται στην Ελλάδα. Περισσότεροι από τους μισούς (376 άτομα, ή το 56%) ζουν στις ΗΠΑ και ακολουθούν ως χώρες διαμονής και εργασίας, το Ηνωμένο Βασίλειο (60 επιστήμονες ή το 9%), ο Καναδάς (31), η Γερμανία (24), η Γαλλία (20), η Ελβετία (19), η Αυστραλία (17), η Κύπρος (9) και άλλες χώρες (21).

Η περιοχή σε όλο τον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων, είναι η Καλιφόρνια (74 άτομα) και ακολουθούν η Μασαχουσέτη (64), η Νέα Υόρκη (62), η λοιπή Ελλάδα πλην Αθηνών (48), η Αθήνα (47), το Λονδίνο (31), το Τέξας (21), η Πενσιλβάνια (21), το «δίδυμο» Οξφόρδης-Κέμπριτζ (19), το Κονέκτικατ (17) και το Ιλινόις (15).

Από τους 40 επιστήμονες με τον μεγαλύτερο συνολικό αριθμό αναφορών που ζουν ακόμα, μόνο ένας βρίσκεται κυρίως στην Ελλάδα, ενώ οι 34 (ποσοστό 85%) βρίσκονται στις ΗΠΑ. Σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους σε άλλες χώρες.

Ποιοι ήταν και πού πέθαναν οι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες
Από τους 33 νεκρούς κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες (μεταξύ των οποίων ο Δ.Τριχόπουλος), οι 12 είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό από ελληνικές οικογένειες, οι οποίες είχαν ήδη μεταναστεύσει πριν γεννηθούν εκείνοι. Οι υπόλοιποι μετανάστευσαν οι ίδιοι από την Ελλάδα.
Όσον αφορά τον θάνατό τους, οι 28 πέθαναν μακριά από την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο Ι.Ιωαννίδης, κυρίως από νεκρολογίες:


– Ο μεγαλύτερος μυκητολόγος Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, πέθανε στο Όστιν του Τέξας.
– Ο Χαράλαμπος «Ρόκο» Αλιπράντης, που έκανε σημαντικές συνεισφορές στην οικονομική θεωρία και στα αναλυτικά μαθηματικά, πέθανε στο Γουέστ Λαφαγιέτ της Ιντιάνα.
– Ο βιοχημικός του Χάρβαρντ Χάρι Αντωνιάδης, ο οποίος ανακάλυψε ότι αυξητικοί παράγοντες και ογκογονίδια είναι το ίδιο πράγμα, πέθανε στο Νιούπορτ της Μασαχουσέτης.
– Ο Κρις Αργύρης, ο ιδρυτής της επιστήμης της Οργανωσιακής Μάθησης (Organizational Learning), πέθανε στο Γουέσλεϊ της Μασσαχουσέτης.
– Ο Γιάννης Αργύρης, που ανακάλυψε τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, πάνω στην οποία στηρίζονται οι υπολογιστικοί κώδικες της σύγχρονης μηχανικής, πέθανε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.
– Ο νευροψυχίατρος Γιώργος Μπαρτζώκης, που πρότεινε τη θεωρία εκφυλίσεως της μυελίνης για παθήσεις του εγκεφάλου, πέθανε στο Λος ‘Αντζελες.
– O Γιάννης Μπατσάκης,, ο κορυφαίος παθολογοανατόμος πάνω στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, πέθανε στο Χιούστον του Τέξας.
– Ο κορυφαίος θεωρητικός μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, πέθανε στο Μόναχο της Γερμανίας.
– O Κορνήλιος Καστοριάδης, από τους σημαντικότερους σύγχρονους στοχαστές της πολιτικής φιλοσοφίας, πέθανε στο Παρίσι.
– O Γιώργος Κοτζιάς, που βρήκε την πρώτη αποτελεσματική θεραπεία για τον παρκινσονισμό, την L-Dopa, πέθανε στη Νέα Υόρκη.
– O Μιχαήλ Δερτούζος, ο καθηγητής του ΜΙΤ που συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να χρησιμοποιούμε ευρύτατα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σήμερα, πέθανε στη Βοστώνη.
– Ο ανοσολόγος Ντίνος Διαλυνάς πέθανε στην Καλιφόρνια.
– Ο Ανδρέας Δημαρόγκωνας, από τους σημαντικότερους ειδικούς στο μηχανολογικό σχεδιασμό και στις ταλαντώσεις, πέθανε στο Σεν Λιούις του Μισούρι.
– Ο Ντίνος Γαζής, κορυφαίος ερευνητής της IBM και πρωτοπόρος στην μοντελοποίηση της ροής κυκλοφορίας, πέθανε στο Κάτοναχ της Ν.Υόρκης.
– Ο Νικόλας Γεωργάνας, από τους σημαντικότερους ερευνητές στα συστήματα πολυμέσων, πέθανε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
– Ο Νικόλας Γονατάς, κορυφαίος νευροπαθολόγος που ίδρυσε το τμήμα νευροπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, πέθανε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια.
– Ο Πάρις Χρήστος Κανελλάκης, κορυφαίος ερευνητής στην πληροφορική, πέθανε πολύ νέος, μόλις 42 ετών, μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του, σε συντριβή αεροπλάνου στη οροσειρά των ‘Ανδεων στην Κολομβία.
– O Αντώνης Μαρμάρου, κορυφαίος ερευνητής στη σημασία και ρύθμιση της ενδοκρανιακής πίεσης σε νευροχειρουργικούς ασθενείς, πέθανε στο Κρόζιερ της Βιρτζίνια.
– O φυσικομαθηματικός Νικόλας Μητρόπουλος (Metropolis), o δημιουργός των πρώτων μεγάλων ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΜΑΝΙΑC), της πρώτης ατομικής βόμβας και των εξαιρετικά σημαντικών υπολογιστικών αλγόριθμων «Μόντε Κάρλο», πέθανε στο Λος ‘Αλαμος του Ν.Μεξικό.
– Ο Δημήτρης Μιχαλάς, κορυφαίος αστροφυσικός και αυθεντία στις ατμόσφαιρες των άστρων και στη ραδιοαστρονομία, πέθανε στη Σάντα Φε του Ν.Μεξικό.
– Ο Κλαρκ Μουστάκας, ιδρυτής της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, πέθανε στο Φάρμιγκτον Χιλς του Μίσιγκαν.
– Ο Δημήτριος Παπαχατζόπουλος, εφευρέτης των λιποσωμιακών φαρμάκων, πέθανε στο Σαν Φρανσίσκο.
– O Γεώργιος Παπανικολάου, εφευρέτης του «Τεστ Παπ» για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας, πέθανε στο Μαϊάμι της Φλόριδα.
– O Αθανάσιος Παπούλης, ο γίγαντας των εφαρμοσμένων μαθηματικών, πέθανε στο Λονγκ ‘Αϊλαντ της Ν.Υόρκης.
– Ο Νίκος Πουλαντζάς, ο σημαντικότερος δομικός μαρξιστής πολιτικός φιλόσοφος, πέθανε στο Παρίσι.
– Ο Πέτρος Σιφναίος, ένας από τους σημαντικότερους ψυχοθεραπευτές και αυτός που επινόησε τον όρο «αλεξιθυμία», πέθανε στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης.
– Ο Αναστάσιος (Τας) Βενετσανόπουλος, κορυφαίος επιστήμονας στα πολυμέσα και στη θεωρία του δικτυακού σήματος και της επεξεργασίας εικόνας, πέθανε στο Τορόντο του Καναδά.
– Ο Γιάννης Βλησίδης, μέλος της λεγόμενης «συμμορίας των τεσσάρων», που έγραψε το κλασικό έργο πάνω στην ανάπτυξη λογισμικού, πέθανε 44 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου στην πολιτεία της Ν.Υόρκης.
– Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, κορυφαίος στα μαθηματικά των ανισοτήτων στην μηχανική, πέθανε στη διάρκεια διακοπών στο Λουτράκι.
– Ο Ιωάννης Βαρδουλάκης, κορυφαίος επιστήμονας στο χώρο της γεωμηχανικής, έπεσε την ώρα που έκοβε κάποιο δέντρο έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.
– Η Μαρία Πέτρου, κορυφαία επιστήμονας στην επεξεργασία σήματος και στη ρομποτική, πέθανε από καρκίνο τρία χρόνια μετά την επιστροφή της από την Αγγλία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Ιωαννίδης, «θα πρέπει να εξετάσουμε αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σαν χώρα και σαν κοινωνία, τους άλλους 639 που είναι ακόμα ζωντανοί, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι ο ελληνισμός θα αναδείξει και πολλές χιλιάδες άλλους κορυφαίους επιστήμονες στο μέλλον».
Ανέφερε ότι είναι ενθαρρυντικό, πως η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε μόνο χώρες, που διάλεξαν δύο επιστήμονες ανάμεσα στους έξι σπουδαιότερους του έθνους τους: Τον Γεώργιο Παπανικολάου και τον Αριστοτέλη (οι άλλες είναι οι Κροατία, Ιταλία, Γαλλία και Μεγάλη Βρεττανία). Από την άλλη, όμως, ο κ.Ιωαννίδης επεσήμανε, ότι το ποσοστό του ΑΕΠ που η Ελλάδα δαπανά για έρευνα και τεχνολογία, είναι μόλις …0,6%, έναντι περίπου 4%, που δαπανούν χώρες όπως το Ισραήλ και η Φινλανδία!
Ο κ.Ιωαννίδης υπογράμμισε, ότι «μια αξιοθαύμαστη μειοψηφία επιστημόνων παραμένει ακόμα στην Ελλάδα και βρίσκονται οι περισσότεροι σε κατάσταση διωγμού. Είναι ο συνεχής, απηνής, αμείλιχτος, ανελέητος διωγμός που κατατρέχει ανέκαθεν όποιον πιστεύει στην αριστεία και στην ουσιαστική προσφορά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι επιστήμονες αυτοί δεν μπορούν να επηρεάσουν το ελληνικό γίγνεσθαι, παρόλο που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».
Όπως δήλωσε «η Ελλάδα έχει ακόμα τη δυνατότητα να γίνει, μια από τις πλέον ευημερούσες χώρες του κόσμου, ΑΝ αξιοποιήσει το ταλέντο και τις δεξιότητες σοβαρών επιστημόνων και αν εστιάσει αυστηρά, στην αξιοκρατία και στην αριστεία. (Σας άκουσε κάποιος ονόματι …Μπαλτάς, κύριε καθηγητά; «Ιω.Καπ.»)
Ενώ έχουμε εμπλακεί σε προκλητικά ασαφείς και ατελέσφορες συζητήσεις, για το 0,25% της ουσίας, μπροστά στα μάτια μας χάνονται οι πραγματικές δυνάμεις της χώρας, οι νέοι και χαρισματικοί άνθρωποι, που φεύγουν γιατί δεν αντέχουν την αλαζονεία της τοπικής μετριοκρατίας».

hellasforce.com

- See more at: http://www.crete-news.gr

ΠΛΑΝΗΤΗΣ «ΕΛΛΑΣ»! Τοπωνύμια με ελληνικά ονόματα που υπάρχουν σε όλη την υφήλιο! (Χάρτες)

Clipboard μικρό

Οι αρχαίοι Έλληνες είναι γνωστό ότι ήταν θαλασσοκράτορες από την εποχή των Μινωϊτών τουλάχιστον. Γνωρίζουμε όμως μέχρι που έφτασαν στην πραγματικότητα; Κατάφεραν να ταξιδέψουν και να αποικίσουν όλο τον κόσμο;


Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία οι αρχαίοι μας πρόγονοι έφτασαν στο απόγειο της εξάπλωσης τους την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου φτάσαμε μέχρι την Ινδία. Δεκάδες όμως έρευνες τόσο εγχώριες όσο και στο εξωτερικό δείχνουν ότι όχι μόνο βγήκαν έξω από τα στενά όρια που την τοποθετεί η επίσημη ιστορία αλλά κατάφεραν και εξερεύνησαν όλο τον κόσμο, μπορώντας να πούμε χωρίς υπερβολή ότι όλος ο πλανήτης είναι Ελλάς!

Αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει ο ναυτικός κ. Βαρθολομαίος Λάζαρης, που στα ταξίδια του σε όλη τη Γη διαπίστωσε ότι υπάρχουν χιλιάδες ελληνικά τοπωνύμια. Πριν χρόνια εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα σε όλο τον Κόσμο». Στο βιβλίο του υπάρχει μια άκρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα έρευνα που δημιουργεί αρκετά κενά στην επίσημη ιστορία.


bdee8157-5855-49b4-a42b-d37d47cd695d

Αν προσθέσουμε στην έρευνα του κ. Λάζαρη και τις γλωσσολογικές και εθνολογικές έρευνες που έχουν γίνει στους Ινδιάνους του Καναδά, στους ιθαγενείς της Ινδονησίας,στους Ινδιάνους της Ν.Αμερικής,στους αυτόχθονες της Αυστραλίας, στις αναφορές των μυστικιστών από το Θιβέτ,στις αναφορές των δρυϊδων και δεκάδες άλλες τέτοιες έρευνες, βλέπουμε ότι ταιριάζουν απόλυτα με την έρευνα του κ. Λάζαρη.
Πολλές τέτοιες αναφορές είναι ήδη γνωστές και στους αναγνώστες του Crashonline αφού έχουμε δημοσιεύσει αρκετά άρθρα για την οικουμενικότητα του Ελληνισμού.

Παρακάτω θα δείτε τους χάρτες του κ. Λάζαρη σε μεγάλη ανάλυση, που δείχνουν τα ελληνικά τοπωνύμια σε όλη τη Γη, συμβάλλοντας στην έρευνα για την ιστορική αλήθεια που αφορά την πανάρχαια αυτή ελληνική αυτοκρατορία, η οποία αποκρύπτεται.

ΧΑΡΤΗΣ 3
ΧΑΡΤΗΣ 4
ΧΑΡΤΗΣ 5 ΧΑΡΤΗΣ 6 ΧΑΡΤΗΣ 7 ΧΑΡΤΗΣ 8 ΧΑΡΤΗΣ 9 ΧΑΡΤΗΣ 10 ΧΑΡΤΗΣ 11

Ηλίας Σιατούνης

http://www.crashonline.gr

Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ !!!!! ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΗΡΘΕ !!!!!!!!!!!!!!!



 
Γιάννης Καλογερόπουλος
ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΧΣ !!

Viky Charalambous
ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΑΣ:-

1. ΘΕΜΑ 1o: ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ:-
Δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 904,916,924 και 923 ΚΠολΔ, να κοινοποιηθούν οι εκκαθαρισμένες Ληξιπρόθεσμες οφειλές των δανειοληπτών, όποιες και εάν είναι αυτές, με σαφή ερμηνεία, ορισμένες κατά ποσότητα (άρθρο 916 ΚΠολΔ), δηλαδή από τον εκτελεστό τίτλο και όπου να φαίνεται ότι προκύπτει άμεσα, η ποιότητα και η ποσότητα της παροχής, καθώς και θα πρέπει να ενσαρκώνει τη βέβαιη και σε ισχύ, βεβαιωμένη εκκαθαρισμένη απαίτησή των τραπεζών, όπως αυτή είναι καταχωρημένη στο όνομά του οφειλέτη, στους ισολογισμούς και στο κυκλοφορούν ενεργητικό (ΚΕ- Απαιτήσεις) των.

Εννοείται ότι το εκκαθαρισμένο της απαίτησης των τραπεζών, θα πρέπει να προκύπτει υποχρεωτικά από τον εκτελεστό τίτλο και μόνο και να φαίνεται στο λογαριασμό του Οφειλέτη και να βρίσκεται στο Ενεργητικό (όχι στο παθητικό) της τραπέζης.

2. ΘΕΜΑ 2o: ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ:-
Ας ζητηθεί επίσης να γίνει καθαρό, πως η τράπεζά έχει υπολογίσει τον τόκο που αφορά τη σύμβασή του δανειολήπτη, ξεχωριστά από οποιοδήποτε ανατοκισμό, που αφορά τη δική του δανειακή σύμβαση και να οριστεί ξεκάθαρα πως προέκυψε το τοκοχρεολύσιο που χρεώθηκε ο λογαριασμός του κατά τη διάρκεια της σύμβασής του, βάσει της πιο κάτω εξίσωσης:
.............................ΚΕΦΑΛΑΙΟ x (επί) ΕΠΙΤΟΚΙΟ x (επί) ΧΡΟΝΟΣ
Τ (ΤΟΚΟΣ) = --------------------------------------------------------------,
..............................ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ x ΗΜΕΡΕΣ ΕΤΟΥΣ x (επί) 100
θα πρέπει να ορίσουν τα πιο πάνω δεδομένα, διότι με τους υπολογισμούς που μπορεί κανείς να κάνει, είναι σίγουρο ότι δεν θα καταλήξει στα ίδια αποτελέσματα με τις ήδη χρεώσεις των τραπεζών.

3. ΘΕΜΑ 3o: ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ:-
Θα πρέπει επίσης να γνωστοποιήσουν στον οφειλέτη, εάν έχουν ήδη προχωρήσει και έχουν πουλήσει/ μεταφέρει, εν αγνοία του, τη δική του σύμβαση δανεισμού με την υπό συζήτηση τράπεζά, σε οιονδήποτε τρίτο, μη σχετικό με την πράξη και εάν ναι, θα πρέπει να προσκομιστούν τα νομιμοποιητικά αποδεικτικά στο όνομά του οφειλέτη και όλα τα συνοδευτικά με την πράξη αυτή.
Πέραν των πιο πάνω, εννοείται ότι ισχύουν όλα όσα αποδεδειγμένα έχουν ήδη γίνει..
Όπως:

ΘΕΜΑ 4ο: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:-
Που ξοδεύτηκαν τα χρήματα που έχουν λάβει οι τράπεζες από τις Δημόσιες χρηματοδοτήσεις, κατόπιν των υπουργικών αποφάσεων και νόμων που περιλαμβάνονται στα ΦΕΚ για την περίοδο 2008 - 2014;
300 Δις Ευρώ από Ανακεφαλιοποιήσεις
178 Δις Ευρώ Δημόσιες εγγυήσεις για το "ELA",
6 Δις Ευρώ, αναβαλλόμενος φόρος :
41 Δις Ευρώ "Ομόλογα Φαντάσματα" - 2013
_______________________________________
525 Δις Ευρώ Σύνολο, 2008 - 2014
Η Τράπεζες, έλαβαν για την ανακεφαλαιοποίησή τους, όπως πιο πάνω περιγράφεται, ποσά για να καλύψει πλήρως τις ζημίες και το κενό των «ιδίων κεφαλαίων» της, που προήλθαν και από τα ληξιπρόθεσμα κι απαιτητά δάνεια των οφειλετών, με την διαδικασία της ανακεφαλοποίησής τους, από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως προβλέπεταιστον ν. 4093/2012, ΦΕΚ Α` 222/12-11-2012 (3ο Μνημόνιο) και την από 13-11-2012 σχετικής με αρ. 38 απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α` 223/12-11-2012.

ΘΕΜΑ 5ο: ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ.
Την ίδια στιγμή, το Τ.Χ.Σ., δημιούργησε ήδη ζημιά 41 Δις Ευρώ, το οποίο ακόμα δεν έχει περαστεί στις ζημιές του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό το ποσό αυξάνεται χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ουσιαστικό έλεγχο, ενώ υπεύθυνοι είναι όλοι, Τράπεζες, Υπ. Οικ., ΤΤΕ, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.. Ε.Κ.Τ.,

Κορεοιδεύουν τους Μικρομετόχους και το Δημόσιο, με ζημιές ανύπαρκτες (τα κόκκινα δάνεια) καθώς και κεφάλαια που δεν ανήκουν στο ενεργητικό αλλά στο παθητικό (μετακυλιώμενος φόρος).
ΘΕΜΑ 6ο: BAILOUT» και «BAILIN» & CAPITAL CONTROL
Το «BAILOUT» και «BAILIN», οι δύο οικονομικοί όροι που εφαρμόζονται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής ρευστότητος των Τραπεζών..

Συνήθως ο σωστός τρόπος εφαρμογής λειτουργίας, των ως άνω τρόπων κεφαλαιακής στήριξης των Τραπεχζών, είναι πρώτα το «ΒAIL-IN» (δηλαδή η εκ των έσω χρηματοδότηση) και μετά το «BAIL-OUT» (ήτοι ο εξωτερικός δανεισμός) και εάν και εφόσον το πρώτο μέτρο εξυγίανσης αποτύχει τότε κανείς προχωρά στο επόμενο.

Εδώ εσχάτως, πρώτα οι Τράπεζες ενισχύθηκαν κεφαλαιουχικά, με δανειοδότηση απ το Ελληνικό Δημόσιο (ανακεφαλαιοποιήσεις) και έτσι πτώχευσαν το Κράτος και όλους ημάς. Στη συνέχεια, αφού στήθηκε το ενδιάμεσο ταμείο ΤΧΣ ( Ιδιωτικού Δικαίου!) για να απορροφήσει και να ξεπουλήσει τα πλειοψηφικά πακέτα των μετοχών των τραπεζών, που θα έπρεπε να είχαν σε αντίθετη περίπτωση κρατικοποιηθεί, σε αλλογενείς ιδιώτες και αφού μας επέβαλλαν με ΠΝΠ τα Capital Controls.

Εσχάτως δε, προωθήθηκε αλλαγή της νομοθεσίας, για να μπορεί να επιβληθεί το «ΒAIL-IN», ρύθμιση η οποία εντάχθηκε στον Ν.4334/2015, για να ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία περί BRRD, ήτοι το Banking Recovery Resolution Directive)
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της Οδηγίας, μεθοδεύεται να τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2016, η διαδικασία του «ΒAIL-IN», που θα έχει ως στόχο, την μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών, έπειτα των ομολόγων και με μεγάλο ρίσκο, εν τέλει να εφαρμοστεί και το κούρεμα των καταθέσεων.

Είναι επίσης πασιφανές λοιπόν, ότι κι αυτή η μεθόδευση, γίνεται σχεδιασμένα και προσχεδιασμένα στον συγκεκριμένο χρόνο κι αφού οι Τράπεζες υπεξαίρεσαν δις από το Δημόσιο χρήμα, για την ενίσχυση της ρευστότητός τους, χωρίς ποτέ να το επιστρέψουν στην αγορά, με συνέπεια αυτά τα ποσά, να «μεταγραφούν» στους δημόσιους ισολογισμούς μας ως ζημιά, σήμερα το «ΒAIL-IN», θα ευτελήσει εντελώς οικονομικά τον ιδιώτη καταθέτη,

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ένα εκόμα παράδειγμα της Εγκληματικής Συμμορίας που στήθηκε μέσα στη χώρα και που εκτελούν συντονισμένα με κακουργηματική απιστία και κατά παράβαση καθήκοντος το Έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας:

Στο άρθρο πέντε (5), προβλεπόταν ότι «τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου κατά το άρθρο 3 του παρόντος οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2 δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας».
Στο άρθρο 3 της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών που ελήφθει κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.3723/2008, προβλεπόταν ότι «Το Πιστωτικό ίδρυμα παρέχει επαρκείς εξασφαλίσεις,οιοποίες αποδεσμεύονται όταν το πιστωτικό ίδρυμα επιστρέψει τους ειδικούς τίτλους στο Δημόσιο στην λήξη της διάρκειας δανεισμού τους και έχει εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του από τον δανεισμό των τίτλων αυτών».

Στο άρθρο 5 δε, της ιδίας Υπουργικής Απόφασης, προβλεπόταν ότι «οι δανεισθέντες τίτλοι επιστρέφονται στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ. στο σύνολό τους, με αποκλειστική ευθύνη του πιστωτικού ιδρύματος, είτε στην ημερομηνίας λήξης της διμερούς συμβάσεως, είτε την ημερομηνία, κατά την οποία το πιστωτικό ίδρυμα παύει να υπάγεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο καθεστώς του Ν.3723/2008. Σε περίπτωση δε, που το πιστωτικό ίδρυμα δεν επιστρέψει τους ειδικούς τίτλους εμπρόθεσμα, υποχρεούται, σε άμεση εμπρόθεσμη καταβολή στο Δημόσιο, της ονομαστικής τους αξίας και συντρέχουν οι διαδικασίες αποκατάστασης της ζημιάς, για το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τους όρους της διμερούς δανειακής σύμβασης, μεταξύ του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. και του πιστωτικού ιδρύματος».

Κι ενώ επιπλέον, η λήψη επαρκών εξασφαλίσεων κατά την διαδικασία έκδοσης ομολόγων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από τα πιστωτικά ιδρύματα, τελούσε υπό την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, αυτός ουδέποτε ζήτησε τις σχετικές εξασφαλίσεις από τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά ούτε και ποτέ παρακολούθησε, είτε την χρησιμοποίηση των τίτλων για άντληση ρευστότητος, είτε την διαδικασία επιστροφής των τίτλων, κατ/άρθρο 6 του Ν.3723/2008, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο και άρα και όλοι εμείς προσωπικά, να έχουμε ζημιωθεί από τις Τράπεζες ανεπανόρθωτα, επειδή, ουδέποτε τα Πιστωτικά Ιδρύματα εξόφλησαν κατά την λήξη τους τα Ομόλογα που τους είχαν παρασχεθεί για την ενίσχυση της ρευστότητός τους.

Δεν έφταναν τα πιο πάνω, σύμφωνα δε, προς το άρθρο 7 του Ν.3723/2008, συστήθηκε ειδικό Συμβούλιο Εποπτείας, υπό την Προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, με τη Συμμετοχή του Διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος και άλλων οικονομικών παραγόντων, προκειμένου να συντονίζεται η ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων του ως άνω νόμου και να ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕΝΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Για την παράλειψη λήψεως λοιπών επαρκών εξασφαλίσεων, αλλά και για την μη αποπληρωμή των Ομολόγων κατά την λήξη τους, υπεύθυνος κατά νόμον ήταν ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος και ο Υπουργός των Οικονομικών και συγκεκριμένα όσα φυσικά πρόσωπα διατέλεσαν στην θέση του Διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος και στην θέση του Υπουργού των Οικονομικών (που την τελευταία πενταετία συνήθως ο έχων διατελέσει Υπ. Οικ μεταπηδούσε μετά στην θέση του Διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος .

Τα πιο πάνω, είναι μόνο ένα δείγμα στα όσα έχουν συμβεί την περίοδο 2008 - 2014 και συνεχίζουν να συμβαίνουν, μπροστά στα μάτια μας, χωρίς παρεμβολές από κανένα.

 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters