Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Απαξίωση του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στην Ηλεία (του δεύτερου Παρθενώνα)

Απαξίωση του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στην Ηλεία (του δεύτερου Παρθενώνα)
Ειδικοί του χώρου της αρχαιολογίας επισημαίνουν πως ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνος στην Φιγαλεία της Ηλείας αποτελεί, ίσως μετά τον Παρθενώνα, το σπουδαιότερο, από αρχιτεκτονικής και αρχαιολογικής άποψης, Ναό που διασώζεται σήμερα στον Ελλαδικό χώρο.

Παρά το πέρασμα άνω των 24 αιώνων από την κατασκευή του είναι πολύ καλά διατηρημένος.

Αντιπροσωπεύονται δε και οι τρεις αρχιτεκτονικοί ρυθμοί της αρχαιότητας: ιωνικός, δωρικός και κορινθιακός. Ο ναός είναι κτισμένος σε μια εντυπωσιακά όμορφη τοποθεσία σε υψόμετρο 1.131 μ., που φέρει το αρχαίο όνομα “Βάσσαι”, που σημαίνει μικρή κοιλάδα μέσα στα βράχια και είναι κτισμένος από ντόπιο ασβεστόλιθο.
Αποτελείται από πρόναο, σηκό και οπισθόδομο και έχει προσανατολισμό από βορρά προς νότο. Στον σηκό υπήρχε κίονας με κορινθιακό κιονόκρανο, που είναι το αρχαιότερο γνωστό παράδειγμα. Στο ναό υπήρχε μαρμάρινη, ανάγλυφη ζωφόρος με παράσταση αμαζονομαχίας και κενταυρομαχίας.
Οι πλάκες της ζωφόρου, ωστόσο, έχουν υφαρπαγεί και βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο. Ο ναός, ο οποίος είναι έργο του περίφημου αρχιτέκτονα Ικτίνου, χρονολογείται γύρω στα 420 π.Χ. και κτίσθηκε πάνω σε παλαιότερο ναό, από τους κατοίκους της Φιγάλειας προς τιμήν του Επικουρίου Απόλλωνα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη σωτηρία τους από λοιμό.
Ότι ωστόσο μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας και μάλιστα με απαράμιλλη κατασκευαστική τελειότητα και ποιότητα (διάρκειας 2,5 χιλιάδων χρόνων!), το Ελληνικό κράτος προσπαθεί να το υποβαθμίσει και να το κρύψει ωσάν να επρόκειτο για εχθρό του Ελληνικού πολιτισμού.
Πως αλλιώς να δικαιολογηθεί πως το έργο της αναστήλωσης και συντήρησης του ναού δεν λέει να ολοκληρωθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια!
Και πως γίνεται να μην υπάρχει, εδώ και ένα χρόνο περίπου, έντυπο του ναού στην Ελληνική γλώσσα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των εργαζομένων προς το Υπουργείο Πολιτισμού;
(του Νίκου Νικολόπουλου – www.nikosnikolopoulos.gr)
Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=7388:2010-09-15-150000&catid=16:listes-tis-ellados&Itemid=196#ixzz0zpJeD21M

Εκστρατεία τουρκικής πλύσης εγκεφάλου μέσα από την τηλεόραση

Εκστρατεία τουρκικής πλύσης εγκεφάλου μέσα από την τηλεόραση

Μετά από την φετινή ιστορική επίσημη συμφωνία υποδούλωσης της Ελλάδος στον νεο-Οθωμανισμό, η τουρκική πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων μέσα από την "ελληνική" τηλεόραση έχει πάρει διαστάσεις σφοδρές. Γίνεται μία ολοφάνερη εκστρατεία προπαγάνδας με στόχο να αποβάλλει τις αναστολές του ο ελληνικός λαός και να αποκτήσει οικειότητα με την τουρκική κοινωνία.
Ο ΑΝΤ1, ειδικά τις ώρες υψηλής τηλεθέασης τις έχει γεμίσει με τουρκικά σίριαλ για να εξαναγκάσει όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατόν να τα βλέπει και κυρίως να ακούει τουρκικά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους, θα ακολουθήσει καταιγισμός τουρκικών σειρών σε όλα τα κανάλια που μετατρέπονται σε φερέφωνα της οθωμανικής κυριαρχίας απροκάλυπτα πλέον (γιατί από χρόνια προετοίμαζαν το έδαφος με την προπαγάνδα υπέρ της λεγόμενης "ελληνο-τουρκικής φιλίας").
Εκτός από τα σίριαλ, τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών -είναι αξιοπρόσεκτο αυτό- έχουν πλέον σε καθημερινή βάση ειδήσεις από γεγονότα της Τουρκίας. Κοινωνικές ειδήσεις, θέματα ανθρωπιστικά, πολιτικά κ.α. Δεν γίνεται βέβαια το ίδιο ας πούμε και για την γειτονική Ιταλία, που άλλωστε τόσο μοιάζουμε... Για παράδειγμα αν στην Ιταλία συμβεί ένα δυστύχημα και σκοτωθούν άνθρωποι, ίσως να μην μεταδοθεί. Αν όμως το ίδιο συμβεί στην Τουρκία, θα μεταδοθεί. Μεταφέρονται ακόμη και οι πιο ασήμαντες ειδήσεις, αρκεί να υπάρχουν ειδήσεις από τον τουρκικό λαό σε κάθε δελτίο σε καθημερινή βάση. Δυσανάλογα με τις υπόλοιπες χώρες...
Θα πρέπει να συνηθίζουμε τα τουρκικά γιατί πρόκειται για συντονισμένο πρόγραμμα διαμόρφωσης φιλοτουρκικής συνείδησης. Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές δεν εισβάλλουν στα σπίτια μας ξαφνικά για ψυχαγωγία. Υπήρχαν και υπάρχουν πολλές καλύτερες επιλογές φυσικά. Εξυπηρετούν μία εκστρατεία προπαγάνδας η οποία θέλει να αλλάξει σταδιακά την συνείδηση των Ελλήνων όσον αφορά τους Τούρκους, να μας αλλάξει τις στερεότυπες αντιλήψεις μας για αυτούς και να πείσει τον μέσο Έλληνα ότι είναι μια κοινωνία όπως η δική μας, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι όπως εμείς, ότι είμαστε "ούνα φάτσα ούνα ράτσα", ότι δεν έχουμε κατ' επέκταση τίποτα να χωρίσουμε. Την ιδεολογία δηλαδή που έχον εκφράσει κατά καιρούς η Δραγώνα, η Ρεπούση και άλλοι νεο-Οθωμανοί.
Παράλληλα με την τηλεόραση, η ίδια εκστρατεία άμβλυνσης και εκτουρκισμού της ελληνικής συνείδησης εφαρμόζεται και στα σχολεία, με αλλαγή βιβλίων και διδασκαλίας.
Ίσως οι σημερινοί ενήλικες να μην μπορούν να αλλάξουν τις ριζωμένες αντιλήψεις τους για τους Τούρκους. Τα στερεότυπα και η εθνική συνείδηση δεν αλλάζουν τόσο εύκολα. Στόχος όμως είναι η διάπλαση της νέας γενιάς που θα έχει μεγαλώσει με τέτοια πλύση εγκεφάλου μέσα από τα σχολεία και με τέτοια τηλεόραση που θα θεωρεί ουσιαστικά αδελφό λαό τον τουρκικό, δεν θα μπορεί να δει καμία διαφορά, δεν θα μπορεί να αντιληφθεί κανέναν λόγο διαφοράς, δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιοι "εχθρεύονται" τους Τούρκους, θα θεωρεί οικεία την τουρκική γλώσσα και θα έχει μεγάλη συμπάθεια για την Τουρκία. Όπως είναι λογικό αυτό θα έχει ανοίξει διάπλατα και τις πύλες του εκτουρκισμού της Ελλάδος με την συναίνεση των νεότερων γενεών Ελλήνων. Το πρόγραμμα έχει μπει από τώρα σε εφαρμογή σε πολλά επίπεδα και γιαυτό αντιδρούμε σε όλα αυτά που ίσως για κάποιους δεν φαίνονται και τόσο σημαντικά γιατί δεν βλέπουν το βάθος της πολιτικής αυτής. Και βεβαίως το σύστημα φροντίζει με όλα του τα μέσα να χαρακτηρίζει όσους αντιδρούν ως "γραφικούς", "κολλημένους" και "ακραίους".
Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=8071:2010-09-16-170000&catid=40:filiki-tourkia&Itemid=218#ixzz0zpGdx6ED

Υπουργείο εξω(φρε)νικών

— Αλλαγές στη στήλη: Ο φον Δημητράκης δεν υπάρχει πια. Από δω και πέρα είναι ο φον Δημήτριος Α΄. Στο ξεκίνημα του ελληνικού κράτους υπήρχαν κάποιοι που έτρεξαν από την Εσπερία για να σπαταλήσουν την περιουσία τους, να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη για την πατρίδα.Ήταν οι μεγάλοι πατριώτες. Στην εποχή του Μνημονίου είναι φυσικό να ζούμε και να παρακολουθούμε τους φιλέλληνες...
— Ο Δημήτρης Δρούτσας τελικώς κάτι ήξερε (ή μάλλον κάτι του είχε πει το Αφεντικό) που είχε πιάσει από πέρυσι τον Οκτώβριο το γραφείο του υπουργού στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Για εκεί τον προόριζε από την αρχή ο Γιώργος, απλώς κάποια στιγμή αρχίσαμε κι εμείς να αμφιβάλλουμε αν θα εκπλήρωνε τη δέσμευσή του. Ή αν θα θυμόταν ότι είχε υποσχεθεί το πόστο στον Δημήτρη.
— Ο Δημήτρης έχει πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ: Είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών, εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα, που πριν υπηρετήσει την Ελλάδα υπηρετούσε το υπουργείο Εξωτερικών μιας ξένης χώρας. Ακόμη κι αν αυτή ήταν η Αυστρία. Εκεί εξάλλου δεν τον έκαναν υπουργό όπως έγινε εδώ…
— Καλά έκανε και πήγε στην Κύπρο, αλλά τι το ήθελε αυτό το προσκύνημα στα Φυλακισμένα Μνήματα; Δεν ξέρει ότι όσοι ήταν θαμμένοι εκεί μπροστά στα πόδια του έπεσαν αγωνιζόμενοι για την «Ένωση»;
— Όσο για τις παραινέσεις στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, να είναι ενωμένος στη... γραμμή Χριστόφια (και του ιδίου) γιατί η ενότητα θα βοηθήσει την εθνική υπόθεση, θα τον ρωτούσαμε γιατί αυτό δεν το σκέφθηκε το 2004;
Όταν η κυπριακή κυβέρνηση και στη μεγάλη πλειοψηφία του ο κυπριακός Ελληνισμός έλεγε το μεγάλο «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν, και την ίδια στιγμή, σπάζοντας το εθνικό μέτωπο, ο ίδιος και ο αρχηγός του δούλευαν για το «ΝΑΙ», τότε δεν σκέφθηκαν ότι υπονομεύουν την ενότητα του κυπριακού Ελληνισμού;Τώρα θυμήθηκε την ενότητα ο κ. Δρούτσας;
— Το Κυπριακό καίει, το γνωρίζει όντας καμένος ο ίδιος επί Σχεδίου Ανάν. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος δεν είχε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην Ελλάδα. Είναι εντολοδόχος για εφαρμογή της πολιτικής που του μεταφέρουν και δεν θα είναι εκεί όταν κάποτε ζητηθεί ο λογαριασμός. Συνεπώς μάλλον είναι προτιμότερο για τον ίδιο να είναι προσεκτικός με το Κυπριακό.
— Δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε για οτιδήποτε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ τον κ. Άρη Γιαννακίδη. Όλοι τον γνωρίζουν, πολύ περισσότερο οι ντόπιοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Θα πείτε, λόγοι αβροφροσύνης και ευγένειας ήταν που έκαναν τον κ. Γιαννακίδη να τρέχει να συνωστίζεται με τον ψευδομουφτή και άλλους για να δώσει το παρών σε εκδηλώσεις του τούρκου προξένου ή ακόμη να του ευχηθεί για το... ραμαζάνι. Απλώς έχει αναρωτηθεί ποτέ ο κ. Γιαννακίδης εάν ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης έχει επισκεφθεί ποτέ, π.χ. το Πάσχα, τον έλληνα πρόξενο να του ευχηθεί; Όχι, φυσικά. Γιατί εκεί υπάρχει κράτος και ο κάθε νομάρχης δεν έχει ανάγκη από τις δυο-τρεις χιλιάδες ψήφους των Ελλήνων της Πόλης. Τις χιλιάδες των Ελλήνων φρόντισαν να τις ξεπαστρέψουν οι (πολιτικοί) πρόγονοι των τούρκων προξένων, στους οποίους αποδίδουν τιμές οι έλληνες νομάρχες, δήμαρχοι και υποψήφιοι περιφερειάρχες.
— Στη Θράκη έχει μπερδευτεί το σύστημα από το περίπλοκο πλέον παιγνίδι που παίζει η Άγκυρα και οι υπηρεσίες της. Οι δύο βουλευτές τρέχουν και ανταλλάσσουν «απόψεις» με τον Πρόεδρο Γκιουλ και το επιτελείο του και βλέπουμε φυσικά και μια ταυτόχρονη μετατόπιση της μειονότητας προς το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόξενος τρέχει στις εκδηλώσεις και της Συμβουλευτικής, παράγοντες της οποίας ευνοούσαν τα αμιγώς μειονοτικά ψηφοδέλτια, τα οποία όμως δεν έχουν τη στήριξη των ΠΑΣΟΚικών παραγόντων της μειονότητας.
— Το τραγικότερο όλων είναι ότι η Άγκυρα μάλλον θα επιδιώξει, τελικά, να πετύχει τους στόχους περί πολιτικής εκπροσώπησης της μειονότητας μέσω... χριστιανών εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης ή ακόμη και της κεντρικής πολιτικής.
— Έχοντας ανοίξει την πόρτα της Θράκης για τον κάθε Ερντογάν και κάθε Γκιουλ άντε τώρα η Αθήνα να πει «όχι» στον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, τον κ. Μπαχτσελί, ο οποίος θα κάνει, λέει, περιοδεία στη Θράκη. Είναι καταπληκτικό το μήνυμα που θα φθάσει στην κοινωνία της Θράκης. Μετά τις συνδιαλλαγές και τις συναλλαγές με το προξενείο για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων, το φασισταριό της Τουρκίας και οι πιο ακραίοι εκπρόσωποι του τουρκισμού θα έρθουν στο ξέφραγο αμπέλι της Θράκης. Για να δώσουν το μήνυμα ότι «όποτε θέλουμε είμαστε εδώ»!
— Ο κ. Δρούτσας θα δει, όπως ανακοινώθηκε, τον πρόεδρο της Ομόνοιας και δήμαρχο της Χειμάρρας Β. Μπολάνο, ο οποίος συμπτωματικώς την προηγούμενη εβδομάδα δεν απέκλεισε με δηλώσεις του σε αλβανικά ΜΜΕ να συνεργαστεί και πάλι με τον Σ. Μπερίσα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ο Β. Μπολάνος και η μειονότητα στη γειτονική χώρα είναι γνωστές. Αλλά όλο και περισσότερο ακούγεται ότι, εκτός των πολιτικών και ιδεολογικών κινήτρων, υπάρχουν και πιο ταπεινά κίνητρα που καθορίζουν πολιτικές επιλογές.
— Η παραλία της Χειμάρρας που σε μεγάλη πλειοψηφία ανήκει σε έλληνες μειονοτικούς, αποτελεί το «φιλέτο» για μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να αξιοποιήσουν τουριστικά την περιοχή. Τα συμφέροντα αυτά δεν είναι άσχετα με την οικογένεια Μπερίσα κι έτσι πιθανόν να δίνονται εξηγήσεις για πολλές ανεξήγητες μέχρι τώρα κινήσεις…
— Μαθαίνουμε ότι, παρά το ενδιαφέρον διαφόρων για μετακίνηση στη Νέα Υόρκη, ο νυν μόνιμος αντιπρόσωπος Αναστάσιος Μητσιάλης ουδόλως επιθυμεί την πρόωρη αποχώρησή του από τη ΜΕΑ ΟΗΕ. Επομένως μάλλον οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναζητήσουν... αποκατάσταση σε άλλες πρεσβείες.
— Εκεί που δεν είχαμε πολιτική ηγεσία, αποκτήσαμε τετράδα στο υπουργείο Εξωτερικών. Πάλι καλά που η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά την περιπέτεια του υπουργείου Υγείας, μάλλον δεν θα έχει διάθεση να αντιπαρατεθεί με τον προϊστάμενό της υπουργό, καθώς το ΥΠΕΞ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για ηρεμία και νορμάλ συνθήκες ζωής και εργασίας. Εξάλλου όλα τα σοβαρά μένουν ερμητικά κλειστά στο γραφείο του κ. Δρούτσα…
— Ο κ. Δόλλης δεν θα είναι πρόβλημα για τον Δ. Δρούτσα, καθώς τριγυρίζοντας στον Απόδημο Ελληνισμό δεν θα τον έχει στα πόδια του όπως συνέβαινε παλαιότερα στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου και μετά στη Χ. Τρικούπη και στην Ιπποκράτους...
— Ο Σπ. Κουβέλης έκανε δυναμική επανεμφάνιση με συνέντευξη στη «Γραμμή Γαλατσίου» όπου ανέπτυξε τις θέσεις του για την κλιματική αλλαγή.
Και η ζωή συνεχίζεται…
Απορία αναγνώστη: Πριν από μερικές εβδομάδες στο παιγνίδι του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη έγιναν άγρια επεισόδια, όπου εξαγριωμένοι τούρκοι οπαδοί έσπασαν ελληνικά λεωφορεία και απείλησαν τους έλληνες φιλάθλους. Άραγε έγινε διάβημα διαμαρτυρίας ή το κατάπιε η... προσέγγιση;

Πηγή : http://www.paron.gr/

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ Ο Ερντογάν και πάλι στην Αθήνα

Νέα πρόσκληση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον θετικό αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να σβήσει την αρνητική παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού από την αποτυχημένη παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο.
Χαρακτηριστική του πνεύματος υπό το οποίο βλέπει η ελληνική κυβέρνηση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ήταν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι «ο λαός της Τουρκίας έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι υποστηρίζει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν θέσει ο πρωθυπουργός Ερντογάν και η κυβέρνησή του».
Ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε ότι η Αθήνα υποστηρίζει πλήρως την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τονίζοντας ότι είναι καιρός η Ε.Ε. «να στείλει εκ νέου ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία», ώστε να επιβεβαιωθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος και ότι στόχος παραμένει η πλήρης ένταξη, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα πληροί «όλα τα απαιτούμενα κριτήρια και τους όρους, όλες τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. και όλα τα κράτη-μέλη της».

Πηγή : http://www.xronos.gr/

Με 10,3% "τρέχει¨" η ανάπτυξη στην Τουρκία (που επιμένει να μένει εκτός ΔΝΤ!) ενώ η Ελλάδα αιμορραγεί


Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει συνέχιση των θετικών αναπτυξιακών τάσεων στην οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών, Μεχμέτ Σίμσεκ.


Ωστόσο, οικονομικοί κύκλοι στην Άγκυρα επισημαίνουν ότι θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί το υψηλό ποσοστό ανάπτυξης (10,3% β’ τρίμηνο 2010). Το παραπάνω ποσοστό κατατάσσει την Τουρκία μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών, εντός της ομάδας των χωρών G20.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφερθεί ότι η Τουρκία στρέφεται προς την αποτελεσματική αύξηση των εξαγωγών της, προκειμένου να συντηρήσει την αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ετήσιο ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 10,5% τον Ιούνιο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την TurkStat, το ετήσιο ποσοστό ανεργίας μεταξύ του Ιουνίου 2009 και του Ιουνίου 2010 μειώθηκε κατά 2,5%, καθώς είχε καταγραφεί στο 13% τον Ιούνιο του 2009. Την ίδια στιγμή βέβαια αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, απόρροια της βελτίωσης της κατανάλωσης.
Πηγή: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=8855:2010-09-17-090000&catid=40:filiki-tourkia&Itemid=218#ixzz0zpBSmR2b

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ και λαθρομεταναστών, στον Άγιο Παντελεήμονα


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα καθώς χθες σημειώθηκε νέο επεισόδιο, μέσα σε δύο ημέρες, μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών. Σήμερα τρεις Αφγανοί 18,22 και 23 ετών οδηγούνται στον εισαγγελέα καθώς φέρονται ως οι δράστες του νέου... επεισοδίου που σημειώθηκε χθες στις 9 το βράδυ, στην πλατεία της περιοχής και κατά το οποίο τραυματίστηκαν δυο Έλληνες και ένας ανήλικος Αλβανός.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ και λαθρομεταναστών, στον Άγιο Παντελεήμονα

Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν περίπου έξι - εφτά Αφγανοί επιτέθηκαν σε δεκατριάχρονο Αλβανό που καθόταν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και τον τραυμάτισαν στα δάχτυλα με σπασμένο μπουκάλι. Δύο Έλληνες 19 και 24 ετών, ενεπλάκησαν τον καυγά για να βοηθήσουν τον Αλβανό, αλλά οι Αφγανοί τους τραυμάτισαν, με μαχαίρι και μπουκάλι, τον έναν στο μηρό και τον άλλον στην κοιλιά. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Στη συνέχεια, κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου υπέβαλαν μηνύσεις και μετά από αναζητήσεις συνελήφθησαν οι τρεις Αφγανοί, τους οποίους αναγνώρισαν και γι' αυτό οδηγούνται στον εισαγγελέα. Πρόκειται για το δεύτερο, μέσα σε δύο ημέρες, περιστατικό βίας που σημειώνεται μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων.
Στην περιοχή βρίσκονται σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.
Επίσης σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ σε καφενείο ιδιοκτησίας Αφγανού στην οδό Αριστομένους 23 στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
Η εμπρηστική επίθεση αποδίδεται από την αστυνομία, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα.
Επίσης, λίγο μετά το χθεσινό επεισόδιο περίπου 70 Έλληνες πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να φύγουν οι αλλοδαποί από την περιοχή τους.
Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!!!!!
Η συνέχεια, για μας τους Έλληνες, έπεται έτι οδυνηρότερη αν δεν αντιδράσουμε.
Πηγή: ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=8572:2010-09-17-170000&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz0zp9bzIv5
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters