Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κάποιοι νομίζουν ακόμα ότι όλοι αυτοί είναι αεροδιάδρομοι κι όλα αυτά επιβατικά αεροπλάνα γραμμής

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει , στον καθαρό ουρανό , τις ουρές-ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα . Θα έχετε προσέξει επίσης κάποιες φορές ότι οι ουρές αυτές είναι ασυνήθιστα μακριές , και παραμένουν στο ίδιο σημείο στον ουρανό , ενώ σιγά-σιγά απλώνονται προς τα πλάγια . Τί είναι τελικά αυτά τα ίχνη , πως δημιουργούνται , τι σκοπό έχουν ; Μήπως μας κρύβουν κάτι ;Στοιχειώδεις γνώσεις να έχεις γύρω από την κίνηση των αεροσκαφών γνωρίζεις ότι κινούνται σε συγκεκριμένους αεροδιαδρόμους το ένα πίσω από το άλλο…. κι όχι παντού στον ουρανό.Και φυσικά το φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Μήπως όμως αυτοί οι αεροψεκασμοί κρύβουν κάτι άλλο ; Μήπως τα οξείδια αυτά επιτελούν άλλο σκοπό , του οποίου κάλυμμα αποτελεί αυτή η παράξενη “φροντίδα” για το περιβάλλον ; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το περιβόητο πρόγραμμα HAARP , του οποίου η ύπαρξη είναι επισήμως γνωστή , αλλά ο σκοπός του ασαφής και σκοτεινός ; Και μήπως τελικά αυτό που ψεκάζεται εξυπηρετεί πιο σκοτεινούς σκοπούς ;




Πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_5802.html#ixzz2CzN9IL63

«Δεν υπέκλεψα εγώ τη λίστα...ανώτερος υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ μου την έδωσε»

"Δεν ήμουν εγώ που υπέκλεψα τα αρχεία και δεν είδα το περιεχόμενό τους" φέρεται να είπε ο 35χρονος που οι αστυνομικοί εντόπισαν ψηφιακά αρχεία με τα προσωπικά δεδομένα 9 εκ. Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο δράστης παραδέχθηκε πως είχε το περίφημο ψηφιακό αρχείο στα ....
χέρια του και το επεξεργάστηκε, είπε όμως πως στα χέρια του έφτασε μέσω ενός υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε ανώτερη θέση, τον οποίο μάλιστα και κατονόμασε. Τη λίστα πάντως την είχε στα χέρια του εδώ και τρία χρόνια και τα ψηφιακά αρχεία είχε κλαπεί από το Taxis και το Elenxis.


«Με συνάντησε και μου έδωσε το ψηφιακό αρχείο ζητώντας μου να το επεξεργαστώ, καθώς ασχολούμαι με υπολογιστές και γνωρίζω από τέτοια πράγματα. Πράγματι, το επεξεργάστηκα, χωρίς όμως να δω το περιεχόμενό του», επεσήμανε ο νεαρός.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν πούλησε, ούτε και σκόπευε να πουλήσει το αρχείο σε κανένα, γι αυτό και ζήτησε να πραγματοποιηθεί άρση του απορρήτου των τραπεζικών του λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Επισημαίνεται πως μία τέτοια λίστα προσώπων κοστίζει από 60.000 έως 100.000 ευρώ.

Ένα ακόμα επιχείρημα που προβάλει ο 35χρονος είναι πως το επίμαχο αρχείο έφερε το όνομά του και ο ίδιος δεν μπήκε στον κόπο να το αλλάξει, αφού δεν γνώριζε πως τον παρακολούθησε η ΕΛ.ΑΣ.

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τον άνθρωπο που έδωσε τη λίστα στο 35χρονο, ωστόσο αν και γνωρίζουν όπως φαίνεται το όνομα του δεν προχωρούν στην προσαγωγή του, αφού αναζητούν το σημείο από το οποίο έγινε η διαρροή των πληροφοριών.

Μάλιστα οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν ακόμα και την περίπτωση ο άντρας που τους «έδωσε» ο 35χρονος να ήταν απλώς ο κομιστής και όχι ο «κάτοχος» της λίστας, οπότε αναζητούν την αρχική πηγή της διαρροής.

http://www.spirospero.gr 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_806.html

Ψάχνουν να βρουν τι ήταν αυτό που κατέγραψαν οι κάμερες...

Ντένβερ - Κολοράντο
Ένα ταχύτητα κινούμενο αντικείμενο, κατέγραψε η κάμερα ενός πολίτη ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή του Federal Heights περίπου 20 μίλια από το εξίσου «μυστηριώδες» αεροδρόμιο του Κολοράντο,
Ο ίδιος δήλωσε πως «τα ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίστηκαν γύρω στις 13:00 τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Το σημαντικότερο είναι ότι τα αντικείμενα αυτά κινούνται με τόσο μεγάλη ταχύτητα που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει παρά μόνο όταν η εικόνα του βίντεο παίζεται σε αργή κίνηση.
Το ίδιο έκανε και τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος εγκατέστησε μια κάμερα στο ίδιο σημείο με τον αρχικό παρατηρητή και κατάγραψε και αυτό ίδιες εικόνες.
Τόσο από το αεροδρόμιο του Ντένβερ όσο και από την διοίκηση αεράμυνας της βόρειας Αμερικής NORAD και σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού ανακοινώθηκε ότι ούτε οπτικώς ούτε και μέσω των ραντάρ εντοπίστηκε κάποιο άγνωστο αντικείμενο να πετά στην περιοχή.
Ειδικός σε θέματα αεροπορίας ο οποίος εξέτασε το βίντεο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι μπορεί να είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο, αποκλείοντας τις περιπτώσεις αεροπλάνου, ελικοπτέρου, πουλιών, συντριμμιών ή εντόμων.
Να σημειωθεί πως για το αεροδρόμιο του Ντένβερ στο Κολοράντο έχει υπάρξει μια τεράστια παραφιλολογία για το τι ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα περίεργα αρχιτεκτονικά σχήματα ενώ άλλοι υπονοούν για μυστικές υπόγειες βάσεις κάτω από αυτό που θα φιλοξενήσουν τις ελίτ σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής





ΠΗΓΗ

http://www.apocalypsejohn.com/2012/11/psaxnoyn-na-broyn-ti-kategrapsan-oi-kameres.html

η Ευρώπη θα πεθάνει εάν απωθήσει την ελληνική ρίζα της, Μπερνάρ Ανρί Λεβί

«H Eυρώπη θα πεθάνει αν απωθήσει την ελληνική της ρίζα» λέει ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί

Μέσα στην δραματική συγκυρία των νέων από το χθεσινό Eurogroup, έρχονται στην Ελλάδα δύο κορυφαίοι Γάλλοι διανοητές, ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί και ο Πασκάλ Μπρυκνέρ, μεταφέροντας μηνύματα συμπαράστασης στην Ελλάδα και προειδοποίησης προς την Ευρώπη.

Κάτι η εμμονή με την ελληνική φιλοσοφία, κάτι ο φόβος ότι η Γαλλία είναι η επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει τη τύχη της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, οι γάλλοι διαννούμενοι για άλλοι μια φορά εμφανίζονται στη διεθνή σκηνή με θέσεις υπέρ της Ελλάδας. Δύο από αυτή έρχονται μάλιστα στην Αθήνα για διαλέξεις: ο φιλόσοφος και συγγραφέας Μπερνάρ Ανρί Λεβί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής και ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Πασκάλ Μπρυκνέρ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την προσεχή Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Προάγγελος της έλευσης Λεβί ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες στην Frankfurter Algemeine Zeitung ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί : «η Ευρώπη θα πεθάνει εάν απωθήσει την ελληνική ρίζα της, εάν αποσυνδεθεί από τη ρωμαϊκή κληρονομιά της, εάν δεν κάνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για να παραμείνουν στους κόλπους της αυτά τα δύο τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξής της».



Μπερνάρ Ανρί Λεβί

O Mπερνάρ Ανρί Λεβί που πληρώνει το 75% των εισοδημάτων του σε φόρους


Ο πιο συγκρουσιακός ίσως, Ευρωπαϊος φιλόσοφος έρχεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής προκειμένου να μιλήσει μαζί με τον θρυλικό δημοσιογράφο Ζαν Μαρί Κολομπανί για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, την Ελλάδα αλλά και την φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Γεννημένος στην Αλγερία το 1948, με πατέρα τον πάμπλουτο μεγιστάνα της ξυλείας Αντρέ Λεβί, έφτασε στο Παρίσι λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, μεγάλωσε με προνόμια και ανακάλυψε το πάθος του για τις γυναίκες στις επιδείξεις μόδας που πήγαινε με τη μητέρα του. Άρχισε τις σπουδές του το 1968, στην Εκόλ Νορμάλ, με καθηγητές του τον Ζακ Ντεριντά και το Λουί Αλτουσέρ και καθώς εμπλεκόταν όλο και περισσότερο στα πολιτικά και φιλοσοφικά διλήμματα της εποχής άρχισε να κάνει ανελέητη κριτική στον μαρξισμό και τα σοσιαλιστικά δόγματα και βρέθηκε συνοδοιπόρος με μια ομάδα νέων διανοουμένων απογοητευμένων από τη στάση κομμουνιστών και σοσιαλιστών στον Μάη του 68. Μαζί τους ίδρυσε το κίνημα, «Νέοι Φιλόσοφοι». Λίγο αργότερα, στο βιβλίο του «Βαρβαρότητα με Ανθρώπινο Πρόσωπο» υποστήριξε ότι ο μαρξισμός ήταν εκ γενετής διεφθαρμένος και στο πιο επιδραστικό από τα βιβλία του, «Η Γαλλική Ιδεολογία» (1981), αποκάλυψε τη σκοτεινή και καθόλου δοξαστική όψη της γαλλικής ιστορίας και προκάλεσε παταγώδεις αντιδράσεις από τον Ρεϊμόν Αρόν και τον Βιντάλ-Νακέ.

Σε όλη την καριέρα του, ο Λεβί υπήρξε συχνά σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά πολιτικά παρέμενε πάντα ανεξάρτητος. Φίλος του Νικολά Σαρκοζί από το 1983, δεν τον ψήφισε το 2007 και υποστήριξε την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Προεδρία. «Μπορώ να ξεχωρίσω τη φιλία από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, αλλά εκείνος δεν το καταλάβαινε. Δεν μιλούσαμε για τρία χρόνια. Μετά επανασυνδεθήκαμε». Τον περασμένο Απρίλιο ψήφισε τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο Λεβί δεν κάνει τίποτα που να περνάει απαρατήρητο: από το διαζύγιό του με τον μαρξισμό και την ίδρυση του κινήματος των «Νέων Φιλοσόφων», τη δεκαετία του 70, στους ξεχασμένους πολέμους της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, στον απελευθερωτικό πόλεμο του Μπανγκλαντές, στην μεγάλη περιοδεία- έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί στα κατεχόμενα και την εξέγερση της Λιβύης, ο Γάλλος διανοούμενος είναι παρών με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, αποκαλύπτει τις αθέατες πλευρές των γεγονότων και καταφέρνει να αναδεικνύει πολιτικά θέματα που είναι «εκτός μόδας» και συγκυρίας.

Για τον Λεβί, οι πολεμικές ζώνες είναι το βήμα από όπου κινητοποιεί την κοινή γνώμη στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στις Κάννες, τον Μάιο, παρουσίασε το ντοκιμαντέρ του για την εξέγερση στη Λιβύη, «Ο Όρκος του Τομπρούκ», με την προσωπική του ματιά για τα γεγονότα, εξασφαλίζοντας και διανομή. Επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την ταινία αυτή για να βοηθήσει στην αλλαγή στη Συρία και να προκαλέσει την παρέμβαση της Δύσης, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και στη Βοσνία.



Πασκάλ Μπρυκνέρ

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ με τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα


Μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος –βραβευμένος και στα δύο αυτά είδη του λόγου–, λογοτέχνης και φιλόσοφος, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ συνηθίζει να παρεμβαίνει με τα βιβλία και τα άρθρα του στη δημόσια σφαίρα ταράζοντας τα νερά, προκαλώντας, συχνά διχάζοντας με τις απόψεις του, χωρίς ποτέ να υποκρίνεται ότι ακολουθεί τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας. Έχοντας ενταχθεί νέος στο γαλλικό κίνημα των Νέων Φιλοσόφων, άλλοτε συμπορευόμενος μαζί τους, κι άλλοτε όχι, ανταποκρινόμενος μόνο περιστασιακά στις σειρήνες της ακαδημαϊκής καριέρας που κατά καιρούς του προσφέρθηκε στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συγγραφική διαδρομή, μη διστάζοντας να έρθει σε ρήξη ακόμα και με τις δικές του ιδέες.

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ γεννήθηκε το 1948 στο Παρίσι. Έζησε έξι χρόνια στην Αυστρία, πέρασε μέρος της εφηβείας του στη Λυόν και σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στη γαλλική πρωτεύουσα. Συμμετείχε στον αναβρασμό του Μάη του '68 διακηρύσσοντας ότι: «Εκείνη την εποχή όλοι ήμαστε κομμουνιστές».Έχει σπουδές φιλοσοφίας στο ενεργητικό του, (έκανε το διδακτορικό του δίπλα στον Ρολάν Μπαρτ), γράφει εναλλάξ κάθε τόσο μυθιστορήματα και δοκίμια, αρθρογραφεί στο Νουβέλ Ομπσερβατέρ, είναι διδάκτωρ της φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών επιστημών του Παρισιού και διδάσκει ως καθηγητής επισκέπτης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι πολυσύνθετη προσωπικότητα που σε γοητεύει με την ευρυμάθειά του, τον στοχασμό του, τον ουμανισμό του αλλά και με την απλότητα και τον αντικομφορμισμό του.


Πηγή: iEfimerida


ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΠΕΜΨΕ SOS - ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ Μ.O.D




Ένα άρθρο της εφημερίδας "Worldnews" που αναδημοσιεύθηκε σε πολλά μπλογκ, ιστοσελίδες, συζητήθηκε σε φόρουμ, ακούστηκε ακόμα και σαν είδηση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με λίγα λόγια γενικός παροξυσμός..Πρόκειται για ένα απο τα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας M.O.D. (πολλά είχαν διέρευσει στην δημοσιότητα μέσω των wikileaks) στο οποίο αναφέρεται πως στις 15 Σεπτεμβρίου του 1998 η ΝΑΣΑ έλαβε κάποιο σήμα και ύστερα απο αρκετούς μήνες κατάφεραν και το αποκωδικοποίησαν...

Όλοι έκπληκτοι διαπιστώσαν πως ήταν εξωγήινο μήνυμα έκλησης βοήθειας!
Το μήνυμα περιγράφει τον γαλαξία, το πλανητικό σύστημα που ανήκει και με λίγα λόγια ουσιαστικά καταδικνύει την θέση του στον αστρικό χώρο.. Η χρονολογία που στάλθηκε ήταν περίπου 80.000 πριν, οπότε αν όντως βρισκόταν σε κίνδυνο (για άγνωστο λόγο) πλέον, ίσως να μην υπάρχει ο πολιτισμός τους. Το άρθρο της εφημερίδας επισημαίνει τον ρόλο του ρώσου επιστήμονα Dr. Victor Kulakov και θεωρεί πως ήταν καταλυτικός στο να γνωστοποιηθεί στον κόσμο.

Ο Dr. Victor Kulakov πιστεύει πως το σήμα ήρθε απο τον γειτονικό μας γαλαξία "Ανδρομέδα" και την στιγμή που στάλθηκε το μήνυμα ο πολιτισμός τους ήταν στο τεχνολογικό επίπεδο που βρισκόμαστε και εμείς σήμερα ενώ χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες είπε πως το μήνυμα ξεκινούσε με τις λέξεις "Βοηθείστε μας" και στο τέλος αναφέρουν πως έκαναν μοιραία λάθη για την κατάσταση τους.

Συνήθως λένε αυτός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να πάθει τα ίδια και χειρότερα. Θα μπορούσε να είναι μια ματιά στον μέλλον αυτή η ιστορία σχετικά με το αύριο του ανθρώπινου πολιτισμού.
Πηγή: www.monstrous.com
πηγη
revealedtheninthwave

Πηγή: diadrastiko:  http://diadrastiko.blogspot.com/2012/11/sos-od.html#ixzz2CzEUlqGo


ΤΟ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΜΑΤΙ !!!

 

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ





Είναι απόλυτα εξακριβωμένο, ότι γύρω από τη μεμβράνη όλων των ζώντων κυττάρων υπάρχει διαφορά δυναμικού 5.000-85.000 μV (μικροβόλτ)-εκατομμυριοστό του βολτ. Το δυναμικό αυτό λέγεται και δυναμικό ηρεμίας, διότι παράγεται με τις συνήθεις συνθήκες, χωρίς διέγερση, με βάση την πυκνότητα των ιόντων. Το δυναμικό αυτό μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί από διάφορες αιτίες.

Δυναμικό ενέργειας ονομάζεται ένας άλλος ηλεκτρισμός που παράγεται κυρίως στα νευρικά κύτταρα και σε μικρότερο βαθμό στα μυϊκά. Το νευρικό ερέθισμα είναι της τάξης των 35 μέτρων το δευτερόλεπτο (χελμχολτς) και δυναμικού 70.00-120.000 μV.
Τα ηλεκτρικά πεδία του νευρικού συστήματος μπορούν να ατονήσουν ή να διακοπούν από άλλα εξωτερικά αίτια με την ίδια συχνότητα.


ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ - ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ



ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΣΩΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ??? ΤΑ ΤΑΧΥΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ..

Η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκέφαλου είναι 5.000 ως 700.000 μV. Η ηλεκτρική αυτή δραστηριότητα εκπέμπεται με τη μορφή κυμάτων 1-100 κύκλων (ΗΖ) το δευτερόλεπτο. Και εντοπίζεται αρκετές ίντσες γύρω από το κεφάλι, όπως ακριβώς ζωγραφίζουμε το φωτοστέφανο των αγίων.
Η δραστηριότητα αυτή του εγκέφαλου επηρεάζεται από το άνοιγμα - κλείσιμο των ματιών, την υπέρπνοια και άλλα.

ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ



ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΡΑ..

Το ηλεκτρικό πεδίο της καρδιάς κατά τον Κοέν είναι 500-50.000 μV,αλλά 40 φορές πιο μικρό από το πεδίο του αστικού μας περιβάλλοντος. Κάθε καρδιακός παλμός εκπέμπει ένα κύμα 3 κύκλων (3ΗΖ) ανά δευτερόλεπτο που μπορεί να ανιχνευθεί με το ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Το πεδίο του ματιού είναι 6.000 μV, και σ αυτό στηρίζεται η ηλεκτρο-αμφιβληστρο-γραφία. Όταν το φως πέσει επάνω στο μάτι δημιουργείται χαρακτηριστική διακύμανση του δυναμικού. Αυτό το δυναμικό του ματιού εκπέμπεται από τα μάτια, είναι ανάλογο της καταστάσεως του σώματος, του εγκεφάλου και των σκέψεώνμας. Γι αυτό τα μάτια αποτελούν τον καθρέφτη της ψυχής, και βρίσκουν εφαρμογή το «μάτιασμα», η γοητεία η συμπάθεια, η αντιπάθεια, η έλξη και η απώθηση, ο έρωτας, η εκτίμηση, η επιβολή σε άλλα άτομα και άλλα τηλεπαθητικά γεγονότα.

ΟΙ ΜΥΣ





Κατά τη σύσπαση των μυών παράγονται διφασικά ή τριφασικά κύματα ύψους 20-2000 μV, με συχνότητες 6-30 κύκλων ανά δευτερόλεπτο. Παράγονται ακόμη διάφοροι ήχοι. Σ αυτά στηρίζεται η ηλεκτρο-μυογραφία.
Σ αυτά ακόμη βρίσκει εφαρμογή το χάδι – μεταβίβαση καλού ηλεκτρισμού-, το χειροκρότημα, η χειραψία – η ενέργεια οδεύει προς τον χειροκροτούμενο-, η ύψωση του χεριού για ορκωμοσία, η άμβλυνση του πόνου σ ένα σημείο που χτυπήσαμε- βάζουμε το χέρι μας και διοχετεύουμε ηλεκτρισμό και πολλά άλλα.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του περιβάλλοντος που φθάνει 1.000.000 –2.000.000 μV, δηλαδή 2 V (βολτ) περίπου, είναι κατά πολύ ισχυρότερο του ανθρώπινου πεδίου. Το πεδίο του περιβάλλοντος, που είναι διάχυτο, επηρεάζει άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά τον άνθρωπο. Ωστόσο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υγιούς ανθρώπου, με την ενέργεια (φως-ηλεκτρισμό) που απορροφά από το περιβάλλον, είναι σε θέση να διατηρεί ισορροπία, ώστε δράση και αντίδραση να είναι ίσες.

Η ΦΟΡΤΙΣΗ



Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ : ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ.. ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΤΟΝ ΗΛΙΟ Ή ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΣΑΣ.. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΕΙ . ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΑΣ..

Ο άνθρωπος, λοιπόν – και κάθε ον- ζει μόνιμα μέσα σε μεταβλητά ηλεκτρικά πεδία του εκάστοτε περιβάλλοντός του.
Αυτά τα πεδία είναι διαφορετικά στην πόλη και διαφορετικά στη φύση. Στην πόλη εκτός από την ηχορύπανση, υπάρχει και έντονη ηλεκτρομαγνητική, που δρα επάνω μας σωματικά και ψυχοπνευματικά. Οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από κεραίες τηλεοράσεως, ραδιοφώνου- κυρίως FM –, κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ηλεκτρικών δικτύων, βιομηχανικών μηχανημάτων κλπ. επηρεάζουν τα κύτταρά μας, μπορούν να μας αρρωστήσουν, να μας τρελάνουν. Κάτι τέτοιο έπαθαν οι κάτοικοι χωριού της Φιλανδίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, και κάτω από τεράστια Ρωσικά ραντάρ.
Ακόμη θα πρέπει να ξέρουμε ότι μας επηρεάζουν τα μικροκύματα από οικιακές συσκευές, διότι τα κύματά τους βρίσκονται κοντά στο ορατό φως και απορροφώνται από τα μάτια και τα κύτταρα. Κι είναι γεγονός ότι σήμερα στις μεγάλες πόλεις, ο άνθρωπος έχει υπερφορτώσει με ηλεκτρομαγνητικά φορτία το περιβάλλον του. Απόδειξη ότι αν κάποιος βγει στη φύση, μακριά από όλα αυτά, νοιώθει πολύ αλλιώτικα.
Περισσότερο οδυνηρές είναι αυτές οι επιπτώσεις σε όσους έχουν αδύνατο, πεσμένο, -προσωρινά ή μόνιμα- νευρικό σύστημα.
Το σώμα του ανθρώπου μπορεί να φορτιστεί, όπως στην περίπτωση της καταιγίδας. Όταν πλησιάζει καταιγίδα και πρόκειται να πέσει κεραυνός πολύ κοντά μας , τα μαλλιά μας υψώνονται.
Χάρη, λοιπόν, στον ηλεκτρομαγνητισμό που παίρνουμε από το περιβάλλον, θετικό ή αρνητικό, αλλά και σ αυτόν που δημιουργείται μέσα μας, κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ατομικό ηλεκτρισμό, τη δική του «αύρα». Ο προσωπικός μας ηλεκτρομαγνητισμός, τα μαγνητικά ρευστά, που διαφεύγουν και έξω από τον οργανισμό, διαφοροποιούνται κατά περιόδους ανάλογα με τη την ψυχοσωματική μας κατάσταση, τη θέση των άστρων και τον ηλεκτρομαγνητισμό τους, τη φωτοβολία τους (ηλιοφάνεια- συννεφιά, πρωϊ, μεσημέρι δειλινό κλπ), τον τόπο που βρισκόμαστε, αν είμαστε μέσα ή έξω από το σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο βουνό ή στη θάλασσα, περιπτώσεις στις οποίες βρίσκουν εφαρμογή, η μαγνητοβιολογία, η ηλιοβιολογία, η κλιματοβιολογία, η μετεοψυχική και άλλοι κλάδοι που θα μιλήσουμε αλλού.



Χημικός τύπος αντίδρασης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κυττάρου με Ν (άζωτο)
Η (υδρογόνο) C (άνθρακα) Ο ( οξυγόνο) Ρ (φώσφορο).


ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΝ

Είδος Εκατομμυριοστά του βολτ ( μV ) ΒΟΛΤ Κύκλοι ΗΖ το δευτ.

Ατμόσφαιρ 1-2.000.000 μV 1-2 V
Κύτταρο 50.000-85.000 μV Μήκος 35 μ.
Εγκέφαλος 5.000- 700.000 μV ¼ V 1-100
Καρδιά 500- 50.000 μV 3
Μυς 20- 20.000 μV 6-30
Μάτια 6.000 μV

Δηλαδή υπερέχει κατά πολύ το δυναμικό, η εκπομπή του εγκεφάλου, με τους 100 κύκλους ανά δευτερόλεπτο που στο διάγραμμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος τείνει προς το γνωστό μας ηλεκτρικό ρεύμα αλλά είναι εκατοντάδες φορές μικρότερο σε ισχύ (V).
Πάντως λέγεται ότι 17.000 κύκλοι (17ΚΗΖ) συλλαμβάνονται από παιδιά.

Βραχέα 1400ΚΗΖ Μεσαία 305ΚΗΖ Μακρά 140ΚΗΖ 17.000ΗΖ 100ΗΖ 50ΗΖ 1ΗΖ

Μέτρα 50 ( κύτταρο 35) 300μ 3.000μ 6.000.000μ

ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ



Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΟΥ REIKI, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΟΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΣΑΖ


Με τη σκέψη μας μπορούμε να αυξήσουμε το δυναμικό μας, όπως π.χ όταν θυμώνουμε. Μια θετική συνεχής υποβολή « μπορώ», είναι ικανή να ανεβάσει την ενέργειά μας. Αντίθετα μια πεσιμιστική σκέψη μπορεί να την μειώσει. Την ενέργειά μας μπορεί να αυξήσει και η κινητικότητά μας , ή και το αντίστροφο. Όταν αθλούμεθα παράγεται ορμόνη που ανεβάζει τη βιοενέργειά μας, τον ψυχοδυναμισμό μας. Γιατί όλα αυτά βασίζονται σε χημικές διεργασίες των κυττάρων.

Η ΔΥΝΑΤΗ ΨΥΧΟΒΟΛΙΑ


Ορισμένα άτομα χάρη στο δυνατό ψυχοδυναμισμό τους, τη δυνατή «αύρα» τους έχουν την ικανότητα να σπάνε από μακριά γυάλινα αντικείμενα, να μαραίνουν λουλούδια, να στραβώνουν ελάσματα, ή να προκαλούν άλλα ψυχοκινητικά η τηλεπαθητικά φαινόμενα, όπως είπαμε και στο κεφάλαιο τηλεπάθειας. Αυτό οφείλεται σε εκπομπή βιορευμάτων από τα μάτια ή τα χέρια-δάκτυλα. Ανάλογα με την ισχύ τους ο άνθρωπος παρουσιάζει , ανάλογη αντίσταση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτή η αντίσταση μπορεί να μετρηθεί εύκολα με ένα ωμόμετρο. Το έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον ηλεκτρισμό.
Αν κάποιος πιάσει τα δύο άκρα του με καθένα χέρι χωριστά θα δουν κάποιο δυναμικό, που έχει διαφορά από κάποιο άλλο άτομο. Αυτό που έχει τη μικρότερη αντίσταση το χτυπάει πιο εύκολα το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΤΟ ΜΑΤΙΑΣΜΑ



H ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ. ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΡΕΜΑ ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΕΙΣΠΝΟΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΕΣ ΕΚΠΝΟΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΙΩΞΤΕ ΟΤΙ ΜΑΥΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΣΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗ ΝΟΗΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΚΑΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!

Μιλήσαμε κι αλλού για το μάτιασμα. Εδώ θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι η ψυχοβολική επίδραση ορισμένων ισχυρών ατόμων – πομπών σε άλλα, ευαίσθητα κυρίως άτομα, που γίνεται με τα μάτια, κυρίως ασυνείδητα, μπορεί να προκαλέσει ολόκληρο σύνδρομο ασθενικών συμπτωμάτων στον….παθόντα, ή να τον κάνει να σκοντάψει.
Με λίγα λόγια ο άνθρωπος «κολυμπάει» μέσα στον ηλεκτρομαγνητισμό του περιβάλλοντος Σύμπαντος και είναι «δεμένος» με αυτό.

Παλιότερα έλεγαν «μη δένεις τα χέρια σου, κόβεις την τύχη σου».
Τώρα με την «κιρλιανή φωτογραφία» ξέρουμε ότι τα μαγνητικά ρευστά, ο ηλεκτρισμός – όπως και να το πούμε είναι το ίδιο- φεύγουν από τα χέρια μας, κατευθύνονται προς άλλους, και μια και «αποτελούν πληροφορίες, όσοι τα συλλαμβάνουν τείνουν να μας απαντήσουν». Αν τα δέσουμε κλείνουμε το κύκλωμα και δεν υπάρχει τηλεπαθητική επικοινωνία με τους άλλους.


Κατά την απόδοση του όρκου, με κλειστή παλάμη ακουμπισμένη στο Ευαγγέλιο, ή υψωμένο το χέρι αλλά κλειστά τα δάχτυλα, ή γροθιά το χέρι στο στήθος, κλείνουμε το κύκλωμα, κι ότι ορκιζόμαστε μένει σε μας. Δεν φεύγει. Αντίθετα με την παλάμη υψωμένη και ανοιχτή πηγαίνει προς τους άλλους.
Μια παρατήρηση είναι ότι αν κρατήσουμε τις παλάμες ανοιχτές, ή και ακουμπισμένες κάπου, δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί ο θυμός μας , ο οποίος είναι πάντα εξωγενής. Αν τις έχουμε κλειστές, γροθιές, τότε η εξωγενής ενέργεια περνώντας από τον εγκέφαλο πολλαπλασιάζεται, και φθάνουμε να χτυπήσουμε κάποιον για να του επιστρέψουμε τη δυσμενή ενέργεια που μας έστειλε.


Αυτά τα μαγνητικά ρευστά, είναι που μας κάνουν να συμπαθούμε ή να αντιπαθούμε κάποιον. Όμως αυτά μπορούν να διαφοροποιηθούν από τις ακτινοβολίες του Σύμπαντος, και να αλλάξουμε γνώμη γι αυτόν. Και κει που κάποιος περνούσε αδιάφορος, παρ όλο που βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο αρκετό καιρό, αρχίζουμε να τον συμπαθούμε ή και να τον ερωτευθούμε. Η φυσικά και το αντίθετο.


© KOUTOUZIS.GR Αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με
αναφορά στην πηγή www.koutouzis.gr
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

revealedtheninthwave

Πηγή: diadrastiko:  http://diadrastiko.blogspot.com/2012/11/blog-post_2103.html#ixzz2CzAGLtkw


Ὅπλα ἀποπληθυσμοῦ: τροφή, νερό, ἀέρας, ἐμβόλια, ἔνδυσις, ὑπόδησις…

Τὰ περὶ ἀέρος καὶ τροφῆς, τὰ γνωρίζουμε ὅλοι μας. Ἀπὸ τὴν μία τὰ φυτοφάρμακα καὶ τὰ μεταλλαγμένα, ἀπὸ τὴν ἄλλην οἱ ψεκασμοί, ὁ δηλητηριασμὸς καὶ ὁ ἔλεγχος τῶν ὑδάτων, ὁδηγοῦν ἀργὰ ἀλλὰ σταθερά, τὴν ἀνθρωπότητα στὸν ἀποπληθυσμό της.
Καρκίνοι, κάθε μορφῆς, ταλαιπωροῦν τὴν ἀνθρωπότητα, ἀπὸ Ἀνατολὴ ἔως Δύσι κι ἀπὸ Βορᾶ ἔως Νότο.
Τὸ χειρότερο εἶναι βέβαια πὼς τείνουν στὴν κατάργησιν τοῦ ἀναφαιρέτου μας δικαιώματος στὴν περίθαλψιν, κάτι ποὺ τελικῶς ὁδηγεῖ τοὺς νοσοῦντες σὲ θάνατο ἐν μέσῳ φρικτῶν πόνων συνήθως.
Ἤδη τὸ ζοῦμε καὶ στὴν χώρα μας.
Προσφάτως δικός μας ἄνθρωπος ἔσβησε, σφαδάζοντας ἀπὸ τοὺς πόνους, διότι δὲν ὑπῆρχαν φάρμακα καὶ παυσίπονα. Ἀφῆστε δὲ ποὺ αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος, ἄν καὶ γιὰ τοὐλάχιστον 45 χρόνια ἀσφαλισμένος, δὲν εἶχε σχεδὸν κανένα δικαίωμα περιθάλψεως.
Οἱ ἀποκαλύψεις λοιπὸν ποὺ ἀποδεικνύουν τὸ ἔγκλημα διαρκῶς αὐξάνονται.
Μόνον ποὺ ἀν τὶ νὰ μειώνονται τὰ ὅπλα τους, ἰσχυροποιοῦνται.
Ποιός εἶναι αὐτός σήμερα πού δέν ἔχει φορέσει φθηνά κινέζικα ῥοῦχα; Καί ποιός εἶναι αὐτός πού γνωρίζει τόν τρόπο δημιουργίας αὐτῶν τῶν νημάτων;
Κάποτε ἕνας ἰατρὸς μοῦ ἔλεγε πὼς ἀκόμη καὶ τὰ λιπάσματα ποὺ χρησιμοποιοῦνται στὶς φυτεῖες βάμβακος, μποροῦν νὰ ὁδηγήσουν σὲ καρκίνους, διότι ἔχουν περάσει τὰ χημικὰ στὴν ἁλυσίδα ἀναπτύξεως τῶν φυτῶν. Δῆλα δὴ στὰ βαμβακερά μας ἐνδύματα.
Τί γίνεται ὅμως ὅταν προστίθενται οἱ βαφές, οἱ ἀναμείξεις πρώτων ὑλῶν καί φυσικά ἡ πάμφθηνος πλαστικοποίησις;
Τὸ ἀποτέλεσμα τὸ βλέπουμε.
Γυαλιστερὰ ἐνδύματα καὶ ὑποδήματα, ποὺ ὅμως εἶναι πραγματικὲς ὡρολογιακὲς βόμβες γιὰ τὴν ὑγεία μας.
Τί κάνουμε;
Δὲν μπορῶ νὰ πῶ μετὰ βεβαιότητος.
Ὅσοι ἀντέχουν ἀκόμη ἀγοράζουν δερμάτινα ἤδη, βαμβακερά, μάλλινα πρὸ κειμένου νὰ μειώσουν τὶς ἐπιπτώσεις καὶ φυσικὰ τὴν ἐπὶ πλέον ἐπιβάρυνσιν. Ὅσοι ὅμως δέν ἀντέχουν; Τί κάνουν; Σηκώνουν τά χέρια ψηλά;
Πάντως θεωρῶ ὑγιεινότερον τὸ νὰ φορέσουν, ἰδίως τὰ παιδιά, ῥοῦχα ἀπὸ δεύτερο χέρι, ποὺ ὅμως εἶναι καλλιτέρων προδιαγραφῶν, παρὰ νὰ φορέσουν καινούρια ῥοῦχα, τὰ ὁποῖα πλέον εἶναι σίγουρα ἕνα ἀκόμη βοτσαλάκι στὴν προσβολὴ τῆς ὑγείας τους.
Γιὰ ἐμάς… Ἀφῆστε τά…
Μᾶλλον πρέπει νὰ ξαναρχίσουμε τὸ πλέξιμο… Δὲν βλέπω ἄλλες λύσεις…


Τοξικές ουσίες σε ρούχα πασίγνωστων εταιρειών ZARA, Calvin Klein, Levi’s, Marks and Spencer, Diesel, H&M, Armani: Είναι μόνο μερικές από τις πασίγνωστες εταιρίες ένδυσης που κατηγορούνται από την Greenpeace ότι περιλαμβάνουν στα ρούχα τους ύποπτες τοξικές ουσίες οι οποίες μπορεί να προκαλούν καρκίνο και ορμονικές διαταραχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης διεξήχθη έρευνα με δείγματα ρούχων από μπλουζάκια, παντελόνια, εσώρουχα, φορέματα είκοσι μεγάλων κατασκευαστών (Benetton, Jack&Jones, Only, Vero Moda, Blazek, C&A, Diesel, Esprit, Gap, Armani, H&M, Zara, Levi’s, Victoria’s secret, Mango, Marks&Spencer, Metersbonwe, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Vancl) ενδυμάτων που πωλούν τα προϊόντα τους, τα οποία κατασκευάζονται κυρίως στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, σε 29 διαφορετικές χώρες.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν σοκαριστικά καθώς αποκάλυψαν ότι «στα δύο τρίτα των 141 δειγμάτων που ελήφθησαν, εντοπίστηκαν αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE)», οι οποίες χρησιμοποιούνται ως απορρυπαντικά σε βιομηχανίες, ενώ άλλα περιείχαν καρκινογόνες αμίνες.
Οι εταιρίες «είναι τεράστιοι παίκτες στη βιομηχανία της μόδας -μόνο η Zara παράγει 850 εκατομμύρια ενδύματα το χρόνο. Μπορεί κανείς να φανταστεί την έκταση του χημικού αποτυπώματος που αφήνει στον πλανήτη, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα όπου κατασκευάζονται πολλά απ’ αυτά τα προϊόντα», τόνισε η Λι Γιφάνγκ της Greenpeace.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η οργάνωση αποκαλύπτει αυτά τα στοιχεία καθώς το 2011 είχε παρουσιάσει αναφορές με τίτλο «Dirty Laundry» (Άπλυτα) και «Dirty Laundry 2», που έδειχναν πως οι προμηθευτές των μεγάλων ομίλων υφαντουργίας δηλητηριάζουν το νερό ορισμένων κινεζικών ποταμών με τα απόβλητά τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.
Την ίδια ώρα η έρευνα «Toxic threads- the fashion big stitch-up» της Greenpeace παρουσιάστηκε στο Πεκίνο κι υπό μορφή επίδειξης μόδας με μοντέλα να κάνουν πασαρέλα με ορούς, να κυλούν μαύρα δάκρυα στα μάγουλά τους και να φορούν μάσκες ώστε να θυμίσουν ολοένα περισσότερο μια κατάσταση που να παραπέμπει σε νοσοκομείο σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τις εταιρίες ένδυσης για καλύτερα προϊόντα που δε θα προσβάλλουν την υγεία των καταναλωτών.

Πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_5514.html#ixzz2Cz8k4Hzg

«H Eυρώπη θα πεθάνει αν απωθήσει την ελληνική της ρίζα» λέει ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί

«H Eυρώπη θα πεθάνει αν απωθήσει την ελληνική της ρίζα» λέει ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί

Μέσα στην δραματική συγκυρία των νέων από το χθεσινό Eurogroup, έρχονται στην Ελλάδα δύο κορυφαίοι Γάλλοι διανοητές, ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί και ο Πασκάλ Μπρυκνέρ, μεταφέροντας μηνύματα συμπαράστασης στην Ελλάδα και προειδοποίησης προς την Ευρώπη.

Κάτι η εμμονή με την ελληνική φιλοσοφία, κάτι ο φόβος ότι η Γαλλία είναι η επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει τη τύχη της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, οι γάλλοι διαννούμενοι για άλλοι μια φορά εμφανίζονται στη διεθνή σκηνή με θέσεις υπέρ της Ελλάδας. Δύο από αυτή έρχονται μάλιστα στην Αθήνα για διαλέξεις: ο φιλόσοφος και συγγραφέας Μπερνάρ Ανρί Λεβί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής και ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Πασκάλ Μπρυκνέρ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την προσεχή Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Προάγγελος της έλευσης Λεβί ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες στην Frankfurter Algemeine Zeitung ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί : «η Ευρώπη θα πεθάνει εάν απωθήσει την ελληνική ρίζα της, εάν αποσυνδεθεί από τη ρωμαϊκή κληρονομιά της, εάν δεν κάνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για να παραμείνουν στους κόλπους της αυτά τα δύο τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξής της».


Μπερνάρ Ανρί Λεβί

O Mπερνάρ Ανρί Λεβί που πληρώνει το 75% των εισοδημάτων του σε φόρους


Ο πιο συγκρουσιακός ίσως, Ευρωπαϊος φιλόσοφος έρχεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής προκειμένου να μιλήσει μαζί με τον θρυλικό δημοσιογράφο Ζαν Μαρί Κολομπανί για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, την Ελλάδα αλλά και την φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Γεννημένος στην Αλγερία το 1948, με πατέρα τον πάμπλουτο μεγιστάνα της ξυλείας Αντρέ Λεβί, έφτασε στο Παρίσι λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, μεγάλωσε με προνόμια και ανακάλυψε το πάθος του για τις γυναίκες στις επιδείξεις μόδας που πήγαινε με τη μητέρα του. Άρχισε τις σπουδές του το 1968, στην Εκόλ Νορμάλ, με καθηγητές του τον Ζακ Ντεριντά και το Λουί Αλτουσέρ και καθώς εμπλεκόταν όλο και περισσότερο στα πολιτικά και φιλοσοφικά διλήμματα της εποχής άρχισε να κάνει ανελέητη κριτική στον μαρξισμό και τα σοσιαλιστικά δόγματα και βρέθηκε συνοδοιπόρος με μια ομάδα νέων διανοουμένων απογοητευμένων από τη στάση κομμουνιστών και σοσιαλιστών στον Μάη του 68. Μαζί τους ίδρυσε το κίνημα, «Νέοι Φιλόσοφοι». Λίγο αργότερα, στο βιβλίο του «Βαρβαρότητα με Ανθρώπινο Πρόσωπο» υποστήριξε ότι ο μαρξισμός ήταν εκ γενετής διεφθαρμένος και στο πιο επιδραστικό από τα βιβλία του, «Η Γαλλική Ιδεολογία» (1981), αποκάλυψε τη σκοτεινή και καθόλου δοξαστική όψη της γαλλικής ιστορίας και προκάλεσε παταγώδεις αντιδράσεις από τον Ρεϊμόν Αρόν και τον Βιντάλ-Νακέ.


Σε όλη την καριέρα του, ο Λεβί υπήρξε συχνά σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά πολιτικά παρέμενε πάντα ανεξάρτητος. Φίλος του Νικολά Σαρκοζί από το 1983, δεν τον ψήφισε το 2007 και υποστήριξε την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Προεδρία. «Μπορώ να ξεχωρίσω τη φιλία από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, αλλά εκείνος δεν το καταλάβαινε. Δεν μιλούσαμε για τρία χρόνια. Μετά επανασυνδεθήκαμε». Τον περασμένο Απρίλιο ψήφισε τον Φρανσουά Ολάντ.


Ο Λεβί δεν κάνει τίποτα που να περνάει απαρατήρητο: από το διαζύγιό του με τον μαρξισμό και την ίδρυση του κινήματος των «Νέων Φιλοσόφων», τη δεκαετία του 70, στους ξεχασμένους πολέμους της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, στον απελευθερωτικό πόλεμο του Μπανγκλαντές, στην μεγάλη περιοδεία- έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί στα κατεχόμενα και την εξέγερση της Λιβύης, ο Γάλλος διανοούμενος είναι παρών με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, αποκαλύπτει τις αθέατες πλευρές των γεγονότων και καταφέρνει να αναδεικνύει πολιτικά θέματα που είναι «εκτός μόδας» και συγκυρίας.


Για τον Λεβί, οι πολεμικές ζώνες είναι το βήμα από όπου κινητοποιεί την κοινή γνώμη στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στις Κάννες, τον Μάιο, παρουσίασε το ντοκιμαντέρ του για την εξέγερση στη Λιβύη, «Ο Όρκος του Τομπρούκ», με την προσωπική του ματιά για τα γεγονότα, εξασφαλίζοντας και διανομή. Επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την ταινία αυτή για να βοηθήσει στην αλλαγή στη Συρία και να προκαλέσει την παρέμβαση της Δύσης, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και στη Βοσνία.


Πασκάλ Μπρυκνέρ

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ με τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα


Μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος –βραβευμένος και στα δύο αυτά είδη του λόγου–, λογοτέχνης και φιλόσοφος, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ συνηθίζει να παρεμβαίνει με τα βιβλία και τα άρθρα του στη δημόσια σφαίρα ταράζοντας τα νερά, προκαλώντας, συχνά διχάζοντας με τις απόψεις του, χωρίς ποτέ να υποκρίνεται ότι ακολουθεί τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας. Έχοντας ενταχθεί νέος στο γαλλικό κίνημα των Νέων Φιλοσόφων, άλλοτε συμπορευόμενος μαζί τους, κι άλλοτε όχι, ανταποκρινόμενος μόνο περιστασιακά στις σειρήνες της ακαδημαϊκής καριέρας που κατά καιρούς του προσφέρθηκε στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συγγραφική διαδρομή, μη διστάζοντας να έρθει σε ρήξη ακόμα και με τις δικές του ιδέες.

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ γεννήθηκε το 1948 στο Παρίσι. Έζησε έξι χρόνια στην Αυστρία, πέρασε μέρος της εφηβείας του στη Λυόν και σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στη γαλλική πρωτεύουσα. Συμμετείχε στον αναβρασμό του Μάη του '68 διακηρύσσοντας ότι: «Εκείνη την εποχή όλοι ήμαστε κομμουνιστές».Έχει σπουδές φιλοσοφίας στο ενεργητικό του, (έκανε το διδακτορικό του δίπλα στον Ρολάν Μπαρτ), γράφει εναλλάξ κάθε τόσο μυθιστορήματα και δοκίμια, αρθρογραφεί στο Νουβέλ Ομπσερβατέρ, είναι διδάκτωρ της φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών επιστημών του Παρισιού και διδάσκει ως καθηγητής επισκέπτης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι πολυσύνθετη προσωπικότητα που σε γοητεύει με την ευρυμάθειά του, τον
στοχασμό του, τον ουμανισμό του αλλά και με την απλότητα και τον αντικομφορμισμό του.


Πηγή: iEfimerida
http://www.ramnousia.com/2012/11/h-eyroph-tha-pethanei-xoris-thn-ellada.html

H Ρωσία αντιδρά στην ανάπτυξη των Patriot ...Γιατί χάνει και το ΄΄Συμβόλαιο των S-300 ΄΄

AFP PhotoΚάθετα αντίθετη η Ρωσία στην ανάπτυξη των Α/Α συστοιχιών Patriot στην Τουρκία!
 Η Ρωσία αντιτίθεται όχι γιατί τα Patriot θα είναι κίνδυνος για τα Συριακά μαχητικά αεροσκάφη Ρώσικης κατασκευής  αλλά και για την αντάπτυξη των ΝΑΤΟΪΚΏΝ Δυνάμεων
  Οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί μαζί με τους Patriot θα στείλουν και τους χειριστές αλλά και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης, αλλά και τμήματα εφοδιασμού και σίγουρα ομάδα Αεροπορικής Υποστήριξης στην Αεροπορική βάση της Τουρκίας ένα σύνολο πάνω απο (300 στελέχη ).
Εκτός των άλλων όταν μιλάμε για μάχες, μιλάμε και  για Μπίζνες και οι Γερμανοί ευχαρίστως θα πουλούσαν τα PATRIΟT στους Τούρκους μαζί με την τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν οι Τούρκοι απο την ανάπτυξη των Patriot... και τις επιχειρήσεις ! Εξάλλου μια ανάπτυξη των Patriot βγάζει εκτός παιχνιδιού και εκτός συμβολαίου τους Ρώσους απο την προοπτική να πουλήσουν τα S-300 ή ta S-400 μαζί με τους πυραύλους στην Τουρκία και στην σημερινή συγκυρία ενα τέτοιο μεγάλο συμβόλαιο θα είναι οτι πρέπει για την Ρωσική Πολεμική Βιομηχανία σύν τα μπόνους απο μια σχετική ''απόβαση ' ' στις τεράστιες παραγγελίες και τον σχεδιασμό των επομένων παραγγελιών των  Τούρκικων Δυνάμεων ! Οπότε το ΒΕΤΟ φαίνεται κάτι παραπάνω απο σίγουρο !
Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι αντιτίθεται στην πιθανή ανάπτυξη από το ΝΑΤΟ των πυραύλων Patriot κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
"Αυτό δεν θα ... ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή", ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Lukashevich είπε αίτημα της Τουρκίας για την ανάπτυξη στη Δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Η Θράκη στο στόχαστρο της Γερμανίας και της Τουρκίας

Επικίνδυνα παιχνίδια Γερμανών και Τούρκων στην Θράκη
Η βόμβα και το φυτίλι έχουν τοποθετηθεί και αναμένεται η… πυροδότηση
Ανθελληνικό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη...
μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο.

Αποκαλύπτοντας πλέον τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκοφρόνων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα... για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σ’ ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Γερμανοί και Τούρκοι συμπορεύονται στη Θράκη
Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», αναμένουν τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη.
Όταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες -αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και στην Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη.
Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα.

Περιμένουν στην Προύσα
Η Άγκυρα άδραξε την ευκαιρία για να προωθήσει το σχέδιο της επανόδου των μουσουλμάνων Δυτικοθρακιωτών, οι οποίοι απελάθηκαν από το ελληνικό κράτος τις δεκαετίες του ΄60, του ΄70 και του ΄80 εξαιτίας της εξτρεμιστικής δράσης τους, και των απογόνων τους, οι οποίοι διεκδικούν ανάκτηση της ιθαγένειας που τους έχει «αφαιρεθεί».

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός που επικαλούνται οι Γερμανοί, τον οποίο έχουν «πληροφορηθεί» από τους Τούρκους, είναι αυθαίρετος και πλασματικός.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί απ’ αυτούς- σκληροί «τουρκόφρονες»- είχαν ζητήσει και είχαν λάβει την τουρκική ιθαγένεια χάνοντας την ελληνική. Εξάλλου, ούτε η Τουρκία επέτρεπε τότε διπλή υπηκοότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον και εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου το ελληνικό κράτος είχε αφαιρέσει την ιθαγένεια από άτομα τα οποία διαπιστωμένα λειτουργούσαν εις βάρος της χώρας και για λογαριασμό της Άγκυρας. Σε αυτούς ζητούν οι Γερμανοί, αισθανόμενοι προφανώς ότι μπορούν να απαιτούν οτιδήποτε, να επιστραφεί η ιθαγένεια για να… εργαστούν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Θράκης.

Το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλ’ αυτά τα χρόνια έχει εξελίξει το σχεδιασμό του και κλιμακώνει την επιβουλή κατά της Θράκης. Στήριξε τους απελαθέντες, παρέχοντας οικονομικά και κοινωνικά προνόμια, τους κράτησε ενωμένους συγκεντρώνοντάς τους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, συντήρησε και καλλιέργησε τον αλυτρωτισμό.

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Άγκυρας λειτούργησαν αδιάλειπτα για το σκοπό αυτό, υποδαυλίζοντας το αίσθημα μίσους κατά της Ελλάδας. Ένα δίκτυο οργανώσεων και συλλόγων στήθηκε μεθοδικά, διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε μεταφέροντας την προπαγάνδα στην Ευρώπη.

Τα «Επίκαιρα» αναφέρουν ότι με πρωτεργάτη το «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που διατηρεί παραρτήματα σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, και υπό τη σκεπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τα όργανα της Άγκυρας έχουν αποθρασυνθεί. Τώρα βλέπουν στη γερμανική δραστηριότητα στην περιοχή μια ακόμα χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του σχεδίου τους. Για την ακρίβεια, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους.

Το ζήτημα όμως είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί, αφενός, να δημιουργηθεί ΕΟΖ στη Θράκη και, αφετέρου, να ικανοποιήσει τους Γερμανούς επιστρέφοντας την ιθαγένεια σε χιλιάδες μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Τουρκία.

Η ΕΟΖ, για την οποία έχουν διατυπωθεί έντονες ενστάσεις διότι προσθέτει μια «ιδιαιτερότητα» σε μια ήδη ευαίσθητη περιοχή, είναι ακόμα υπό συζήτηση. Το ζήτημα της επιστροφής της ιθαγένειας είναι τόσο εγκληματικό, που είναι αναμφίβολο αν θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να το αποδεχτεί. Είναι εξωφρενικό ακόμα και γι’ αυτά που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», στο πλαίσιο του γερμανικού σχεδιασμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και κλιμακώνεται, η δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Θράκη είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την απασχόλησή τους ως φθηνού εργατικού δυναμικού στην ΕΟΖ…

Δημογραφική αλλοίωση

Διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις γερμανικές ιδέες, έλεγε «αλήθεια, μήπως έχουν προτείνει και την επιστροφή της ιθαγένειας σε περίπου 60.000 πολίτες Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την οποία αφαίρεσε το τουρκικό κράτος στο πλαίσιο της εκδίωξης των Ρωμιών από την Τουρκία;»…
Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν μόνο οικονομικό περιεχόμενο. Η δημογραφική αλλοίωση της περιοχής, αν αφεθούν να εξελιχθούν όλα αυτά, είναι προφανές που θα οδηγήσει.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η γενικότερη σύγκλιση Άγκυρας-Βερολίνου. Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να λέει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά η Γερμανία, μετά την οικονομική ηγεμονία της, δείχνει να αναζητεί ευρύτερο και πιο ενεργό γεωπολιτικό ρόλο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση των Γερμανών στο αίτημα των Τούρκων για νατοϊκή συνδρομή στον έλεγχο των συνόρων με τη Συρία.

Αμερικανογερμανικός πόλεμος και φόβοι για προβοκάτσια
Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Γερμανών στο ελληνικό ζήτημα και η επέλασή τους, που δεν περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, προκαλούν το αμερικανικό «ενδιαφέρον».

Η Ουάσινγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με την προσπάθεια της Γερμανίας να εντάξει απολύτως την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της. Η αμερικανική κινητικότητα στη Θράκη είναι επίσης έντονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, Αμερικανοί παράγοντες προσεγγίζουν άτομα από τη μειονότητα, εσχάτως πολλές γυναίκες, φροντίζοντας να τις στείλουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναικείας δραστηριότητας και όλη τη γνωστή μεθοδολογία.

Αρμόδιες πηγές, που εκ της θέσεώς τους παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζουν την ανησυχία τους- βάσει πληροφοριών που έχουν- για το ενδεχόμενο ξένες υπηρεσίες, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την επιρροή στη χώρα, να επιχειρήσουν προβοκάτσια, προκαλώντας συντονισμένη ανάφλεξη μελών της μειονότητας στη Θράκη και λαθρομεταναστών στην Αθήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πυκνώνουν οι μυστικές συγκεντρώσεις μουσουλμάνων… κυνηγών στα ορεινά των νομών και η εκπαίδευση στα όπλα ακραίων στοιχείων της μειονότητας υπό την «επίβλεψη» του τουρκικού προξενείου, το οποίο συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο.
Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για την παρακρατική δράση του Τούρκου πρόξενου και των πρακτόρων της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, η πυριτιδαποθήκη της Αττικής, με τους χιλιάδες εκτός ελέγχου και κοινωνικών δομών λαθρομετανάστες, προσφέρεται για προβοκάτσια, γι’ αυτό και οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έχουν πληροφορίες για την παρουσία ξένων υπηρεσιών στις διάφορες ισλαμικές ομάδες, βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας στον ελληνικό χώρο μεταφέρεται και στο χώρο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες και σχεδιασμοί, μέσω των οποίων κάποιοι-αν προχωρήσουν- θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Συρία». Η Θράκη και η Αττική αποτελούν πεδία των σχεδιασμών τους.


http://kostasxan.blogspot.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8072.html

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ


Τα κομμάτια από την εστία υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 23.000 έως 34.000 ετών και οι ειδικοί είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιοι ότι χρησιμοποιούνταν κυρίως για μαγείρεμα από κατοίκους της περιοχής κατά την προϊστορική εποχή.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Προμηθέας χάρισε στους ανθρώπους το ύψιστο δώρο, τη φωτιά. Σύμφωνα με την αρχαιολογία, το παλιότερο είδος τζακιού ανήκε στους ...λάτρεις του Προμηθέα!

Μια ομάδα ειδικών, ανάμεσα στους οποίους και δύο έλληνες, (ο Π. Καρκάνας-γεωλόγος και η Μ. Κουμουζέλη-σπηλαιολόγος), ανακάλυψε την αρχαιότερη εστία από άργιλο που έχει κατασκευαστεί από ανθρώπινο χέρι, στο Σπήλαιο 1 στο φαράγγι της Κλεισούρας στη βόρειο-δυτική Πελοπόννησο.

Τα κομμάτια από την εστία υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 23.000 έως 34.000 ετών και οι ειδικοί είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιοι ότι χρησιμοποιούνταν κυρίως για μαγείρεμα από κατοίκους της περιοχής κατά την προϊστορική εποχή.

Στην ίδια τοποθεσία, οι ερευνητές ανακάλυψαν απομεινάρια στάχτης από καμένο ξύλο και ίχνη από ένα είδος φυτικών κυττάρων (phytolith), ενώ ο άργιλος από το οποίο αποτελείται η πυρεστία είναι ψημένος.Αυτά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ερευνητική ομάδα με δημοσίευσή της στην αρχαιολογική επιθεώρηση «Antiquity».


Η ανακάλυψη θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για τον κόσμο της αρχαιολογίας δεδομένου ότι -εκτός των άλλων- αποτελεί και τη «γέφυρα» στην εξέλιξη, από τις λίθινες εστίες που είχαν ανακαλυφθεί παλιότερα, ως τους «φούρνους» από άργιλο, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Τσεχία στην περιοχή Dolni Vestonice, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν πριν 26.000-28.000 χρόνια.


ΟΣΤΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΚΑΙ ΒΡΩΣΙΜΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Η ανάλυση που έγινε στα ευρήματα αποκάλυψε ότι ο άργιλος έχει ψηθεί σε θερμοκρασία τετρακοσίων έως εξακοσίων βαθμών Κελσίου.

Οι δομές γεφυρώνουν το χρονολογικό χάσμα ανάμεσα στις λίθινες εστίες και αυτές από άργιλο
Θεωρείται πιθανό, οι άνθρωποι που κατασκεύασαν αυτές τις εστίες να μετέφεραν τον άργιλο που χρησιμοποιήθηκε από το ίζημα που άφησε η πλημμυρίδα του ποταμού που διαρρέει μπροστά από το σπήλαιο και αφού το στέγνωσαν του έδωσαν το κατάλληλο σχήμα.


Οι εστίες κατασκευάστηκαν από άργιλο, πιθανότατα από τις όχθες του ποταμού

Στο Dolni Vestonice, οι αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη προϊστορικών κυνηγών που χρησιμοποιούσαν «φούρνους» για να ψήσουν κατασκευές από άργιλο.

Βρέθηκαν ακόμα καμένα οστά από ζώα τα οποία συσχέτισαν με τις δομές αργίλου. Ανάμεσα στα ευρήματα αναγνωρίστηκαν οστά ελαφιού, λαγού και ειδών πέρδικας και αγριόγαλου.


Τέλος, βρέθηκαν καμένοι σπόροι από βρώσιμα φυτά, όπως φραγκοστάφυλο και πολύγονο, όμως δαυρωθεί κατά πόσο ήταν ψημένοι επίτηδες προκειμένου να καταναλωθούν ή αν είχαν καεί σε κάποια πυρκαγιά στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί ελάχιστα στοιχεία για το τρόπο με τον οποίο έγινε η «μεταφορά», από τις λίθινες εστίες στη Μέση Παλαιολιθική Εποχή στην αναπτυγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην Κεντρική Ευρώπη πριν 28.000 χρόνια.


EΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ


http://visaltis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html

Τυχαιο??? Θυμάστε το Αλβανάκι με την... Ελληνική σημαία;


Έρχεται, ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων”
Ο Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στα.....
καλύτερα κολέγια της Αμερικής - Τώρα μεγάλωσε και έρχεται, ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων” για να διεκδικήσει για τους Τσάμηδες την μισή Ελλάδα!!!

Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία.!!!

O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολέγια της Αμερικής. Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.
Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε, νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.
http://www.volos247.eu/2012/11/blog-post_3310.html#ixzz2Cz236aYy


Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;






Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον. Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων... (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.
Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του προβολή.
Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση" για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη. Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
Γιατί όμως επέλεξαν ένα "φτωχό μετανάστη" όπως ο Τσενάι ; Ο πατέρας Τσενάι δεν είναι καθόλου τυχαίος αφού, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς. O διάσημος στην Ελλάδα Οδυσσέας Τσενάι επηρέασε μέσω της τηλεοπτικής προβολής ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανοφώνων στην Ελλάδα που τον έκαναν σύμβολο των "καταπιεσμένων" Αλβανών. Ιδανικό επικοινωνιακό προφίλ του πλέον δημοφιλoύs "κατατρεγμένου φτωχόπαιδου" που θα επιστρέψει ώς ηγέτης για να απονείμει δικαιοσύνη στους συμπατριώτες του. Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονos χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Όλα τα Αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα Αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση.
Είναι γεγονός πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα μετά το "προσκλητήριο" του τότε υπουργού εξωτερικών Α. Σαμαρά) έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο αριθμό Αλβανών με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα μας να κυκλοφορούν - και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις- Αλβανικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί στην προσθήκη Αλβανικής γλώσσας στα περισσότερα ΑΤΜ αφού οι Αλβανοί αποτελούν πια ένα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπεζικές καταθέσεις. Τελευταία μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους ιστοσελίδες επωνύμων δημοσιογράφων που περιέχουν έκδοση στα Αλβανικά για περισσότερη επισκεψιμότητα.
Υποστηρικτές στην Ελλάδα - Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α. Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι.
Ποιός είναι αυτός;
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων, ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και η αρνητική διαφήμιση, αποτελεί κι αυτή διαφημιστική προβολή. Θυμίζουμε κάποιες δηλώσεις του, όταν ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι". Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.
Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το "έδαφος" προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.
Ποιό απ'τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους "ηγέτες"!

  πηγή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αρχές Διακυβέρνησης: 32. Πίστη και Χρήμα

από τον Νικόδημο.

1. Η Αγγλική γλώσσα έχει δύο λέξεις για την πίστη belief και faith. Η λέξη “πίστη” συνδέεται συνήθως με την θρησκευτική σφαίρα: η πίστη στα θεία, ο πιστός χριστιανός, πιστεύω εις έναν Θεό, πίστευε και μη ερεύνα κλπ. Αυτή αντιστοιχεί με την λέξη belief στην Αγγλική. Στα Ελληνικά έχουμε και τη λέξη “πεποίθηση” που αντιστοιχεί στις...
αγγλικές confidence και conviction.
Ακόμα και στη θρησκευτική σφαίρα, η πίστη έχει μια πολύ διαφορετική σημασία (που καταδείχνεται με την αγγλική faith) Πχ. στο Κατά Λουκά ευαγγέλιο (κεφ17, 5) οι μαθητές ζητούν από τον Ιησού να τους δώσει πίστη (πρόσθες ημίν πίστιν) και ο Ιησούς απαντά ότι αν είχαν έστω κι έναν κόκκο πίστης θα έλεγαν στη μουριά εδώ να μεταφυτευθεί στη θάλασσα και αυτό θα γινόταν! (Στο Κατά Ματθαίον 17,20 μάλιστα τους λέει “θα πείτε στο βουνό να μετακινηθεί και αυτό θα μετακινηθεί”!) Μετά συνδέει το θέμα, δηλαδή το πώς αποκτά κανείς (του προστίθεται) πίστη, με την εκτέλεση των καθηκόντων (Λκ 17,7-10). Συνεπώς αυτή η πίστη σαφώς είναι μια δύναμη με την οποία, όποιος την έχει, κάνει έργα και θαύματα. Αυτή η πίστη αποδίδεται μάλλον από την αγγλική λέξη faith.
Εδώ χρησιμοποιώ την λέξη “πίστη” με μια έννοια κάπου ανάμεσα στην τυφλή πίστη (belief) και την δημιουργική πίστη (faith). Είναι η πίστη που έχουμε πως ο ήλιος θα ανατείλει και θα δύσει, πως ο αέρας που αναπνέουμε δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά, πως το φαγητό στο εστιατόριο δεν είναι δηλητηριασμένο, πως το πλοίο στο δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο δεν θα πάει στην Κέρκυρα και ούτω καθεξής. Είναι η πίστη σε μια τάξη στον κόσμο γύρω μας και στον οργανισμό μας που δεν διαταράζεται για ψύλλου πήδημα.
Δίχως την πίστη αυτή θα ζούσαμε σε ανυπόφορο άγχος.
Τέτοια πίστη λειτουργεί και στην οικονομική σφαίρα. Το χρήμα είναι μια υλική μορφή αυτής της πίστης. Έχουμε πίστη πως θα μπορούμε να το ανταλλάξουμε με αγαθά και υπηρεσίες την επόμενη βδομάδα ή χρονιά, αν και η ποσότητα αγαθών μπορεί να είναι μικρότερη κατά 3% ή 10%, διότι, γνωρίζουμε, με την πάροδο του χρόνου χάνει κάτι από την αγοραστική του δύναμη. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί η αγοραστική του δύναμη να αυξηθεί.

2. Το χρήμα, όπως οποιοδήποτε αγαθό στο εμπόριο, είναι προϊόν της ανθρώπινης εργασίας από υλικά της γης - χαρτονομίσματα, κέρματα μεταλλικά, χρυσός, άργυρος ή οτιδήποτε άλλο έχει χρησιμοποιηθεί ως απόθεμα αξίας ή ως μέσο συναλλαγής. Το χρήμα σήμερα μοιάζει να μας είναι απαραίτητο, ακόμα και στις μικρότερες κοινότητες ή τις πιο πρωτόγονες κοινωνίες που έχουμε. Αλλά στην πραγματικότητα οι άνθρωποι μπορούν κάλλιστα να ζήσουν χωρίς χρήμα. Κανένα μέσο που χρησιμοποιήθηκε ή χρησιμοποιείται ως χρήμα δεν είναι άμεσα καθεαυτό αναγκαίο για τη συντήρηση της ζωής μας: δεν τρώγεται, δεν πίνεται, δεν θερμαίνει, δεν εισπνέεται και δεν προφυλάσσει.
Δίχως λίγη έστω πίστη οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν σε Πολιτείες ή ακόμα και σε μικρές οικογένειες: έχουν πίστη πως η γη δεν θα διαλυθεί κάτω από τα πόδια τους, πως ο αέρας δεν θα εξαφανιστεί, πως οι άλλοι άνθρωποι δεν θα τους θανατώσουν ή υποδουλώσουν, όσοι πόλεμοι κι αν έχουν γίνει. Η πίστη δεν είναι, όπως μια πατάτα ή μια παντόφλα, προϊόν της παραγωγής από υλικά της γης. Τρέφεται και μεγαλώνει με γνώση κι εμπειρία και δίνει ενέργεια στον άνθρωπο να δράσει και να εργαστεί εντονότερα.
Στην πραγματικότητα η πίστη δημιουργεί την εμπιστοσύνη, την πίστωση και το χρήμα. Αλλά η πίστη σήμερα κοιμάται μέσα μας ως συνέπεια της κοίμησης της νοημοσύνης μας. Το χρήμα κυριαρχεί.

3. Το χρήμα, σε οποιαδήποτε υλική μορφή του, είναι δημιούργημα του Νόμου που εκφράζει τη βούληση της Εθνικής Κυβέρνησης.
Παραδόξως, στελεχωμένες με αδύναμους, ανίκανους και χρηματιζόμενους πολιτικούς οι ίδιες οι κυβερνήσεις ενέδωσαν στις πιέσεις της κάστας των πλουτοκρατών και κατήργησαν τους νόμους που ρυθμίζουν την υγιή χρηματοπιστωτική λειτουργία. Έτσι το σύνολο πεδίο, δηλαδή τράπεζες, χρηματο-εμπορικοί και άλλοι παρόμοιοι οργανισμοί έχουν ξεφύγει από κάθε κανόνα και αυτοσυγκράτηση κι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη εξουσία από την Εθνική Κυβέρνηση. Αυτές οι αισχροκερδείς εταιρίες τώρα ρυθμίζουν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τις αγορές και την οικονομία αλλά και την κοινωνία σε όλα τα επίπεδά της.
Το χρήμα έχει πάψει να υπηρετεί τους ανθρώπους κι έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε αφέντη τους. Το χρήμα είναι δημιούργημα του Νόμου και προϊόν της παραγωγής αλλά καθώς λειτουργεί ως απόθεμα αξίας, είναι συγχρόνως και τίτλος διεκδίκησης πλούτου, δηλαδή όλων των άλλων προϊόντων της παραγωγής (=αγαθών και υπηρεσιών).

4. Σε όλη τη γνωστή ιστορική περίοδο του ανθρώπου, το χρήμα γεννούσε μέσω έντοκων δανείων περισσότερο χρήμα. Ο τόκος ήταν το νέο χρήμα που διεκδικούσε μέρος της παραγωγής χωρίς κατ’ ανάγκη να έχει συνεισφέρει στην παραγωγή. Βέβαια, σε παλαιότερες εποχές, ειδικά όταν το χρήμα είχε τη μορφή ενός πολύτιμου μετάλλου όπως ο σχετικά δυσεύρετος χρυσός, ούτε ο πιο αυταρχικός και άπληστος άρχοντας μιας χώρας δεν μπορούσε να δημιουργήσει απεριόριστες ποσότητες χρήματος και αναγκαζόταν να δανειστεί. Αφενός το πολύτιμο μέταλλο ήταν σε περιορισμένη ποσότητα, αφετέρου υπήρχαν νόμοι που κάπως ρύθμιζαν δάνεια και επιτόκια και η κυκλοφορία του χρήματος σχετιζόταν με τη γενική παραγωγή! Όταν δημιουργήθηκαν οι τράπεζες στην αναγεννησιακή Ιταλία (γύρω στο 1300) κι άρχισαν να κυκλοφορούν τα χρεωστικά γραμμάτια των τραπεζιτών-χρυσοχόων («χρωστώ στον καταθέτη/κομιστή του παρόντος Χ ποσότητα χρυσού» ας πούμε) ως χρήμα που περνούσε από έναν πολίτη σε άλλον, η κατάσταση άλλαξε καθότι κυκλοφορούσε πολύ περισσότερο χρήμα και τα δάνεια ήταν ευκολότερα – πάντα όμως στο βαθμό που υπήρχε πίστη.
Ένα μεγάλο άλμα έγινε με την καθιέρωση του χαρτονομίσματος (18ος αιώνας) και την ίδρυση τραπεζών και χρηματιστηρίων στην Ολλανδία, Γαλλία, Βρετανία κλπ, όπου γίνονταν αγοραπωλησίες μετοχών επιχειρήσεων, χρεογράφων, ομολόγων κρατών και παρόμοια.
Ακόμα μεγαλύτερο άλμα έγινε στις δύο τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα νέα προϊόντα τραπεζών και χρηματιστηρίων (=διάφορα παράγωγα, τιτλοποιήσεις, στοιχήματα κλπ) και τη σταδιακή απελευθέρωση των εθνικών αγορών που επέφεραν μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία με γρήγορη κι εύκολη διακίνηση χρήματος. Η δεκαετία 1980 ήταν σταθμός. Στα τέλη της, πχ η Drexel Burnham Lambert διαχειριζόταν $10 δις σε «εγγυημένα χρεώγραφα» που αποδείχθηκαν σάπια και η εταιρεία χρεοκόπησε το 1990.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας απογειώθηκε.
Η δημιουργία και χρήση νέων μορφών χρήματος (πλαστική κάρτα, ηλεκτρονική συναλλαγή κλπ) επέτρεψε μια τεράστια έκρηξη συναλλαγών. Το 1990 οι παγκόσμιες συναλλαγές ημερησίως έφθαναν τα $ 2 δις˙ το 2008 ξεπέρασαν τα $130 δις. Στις ΗΠΑ το 1995 έγιναν καθαρά χρηματικές ηλεκτρονικές συναλλαγές (δηλ. χρημάτων κι εγγράφων στη μορφή παραγώγων ασχέτων με την παραγωγή εμπορευμάτων) ύψους $544 τρις. (Βλ σ57, R. Allen, 1999 Financial Crises and Recession… Northampton, MA). Οι εκρήξεις συνεχίστηκαν. Το 2007, πάλι στις ΗΠΑ, ηλεκτρονικές συναλλαγές παραγώγων σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες μόνο (!) έφθασαν τα $596 τρις. Παράλληλα, διαρκώς αναπτύσσονταν διάφορα επενδυτικά προγράμματα και κεφαλαιακά προϊόντα (hedge funds) από τα οποία το 36,7% εξαφανιζόταν σε 5-7 έτη: το 1990 υπήρχαν 600 funds ύψους $39 δις• το 2000 ήταν 3873 ύψους $490 δις• στις αρχές του 2008 υπήρχαν 7600 ύψους $1,9 τρις! (Βλ σ216, N. Ferguson 2008, The Ascent of Money NY, Penguin Press.) Αυτά τα ποσά δεν αντιστοιχούσαν σε παραγωγή αγροτικών ή βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, ψυχαγωγίας και παρόμοια. Για το 2006 το καταμετρημένο προϊόν της παγκόσμιας παραγωγής ήταν μόλις $47 τρις. Τα ποσά $544 και $596 τρις αντιπροσωπεύουν μόνον άυλα συμβόλαια με ηλεκτρονικές ανταλλαγές εγγράφων και χρημάτων. Αυτό το εποικοδόμημα της χρηματοοικονομικής σφαίρας ήταν η «Νέα Οικονομία» όπως την ονόμασε ο Alan Greenspan διοικητής της FED, της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, και το 2000 διαβεβαίωνε την κυβέρνηση πως αυτή η οικονομία μετακινήθηκε από την «υλική» βάση παραγωγής σε μια «ιδεατή» (conceptual) βάση (G. Baker “Greenspan hails US labour flexibility” Financial Times, 12/06/2000.)
Αλλά αυτό το χρηματοοικονομικό εποικοδόμημα, ασύνδετο έστω με την παραγωγή και το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών, στηρίζεται πάντα στην πίστη.

5. Στη σειρά Χρέη (4 άρθρα Α, Β, Γ, Δ) εξέτασα τη δημιουργία του κοινόχρηστου χρήματος, των ποικίλων παραγώγων (και funds) και τη σταδιακή άνοδο των subprime ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, την τιτλοποίησή τους σε σύνθετα επενδυτικά προϊόντα που πωλούνταν ανά τον κόσμο και την ξαφνική κατάρρευσή τους το 2007 με την επακόλουθη κρίση χρεοκοπίας του 2008. Εδώ θα εξετάσω την άνοδο και κατάρρευση ενός από αυτά τα hedge funds ή επενδυτικά προϊόντα, το Long Term Capital Management (Μακροπρόθεσμη Διαχείριση Κεφαλαίου), LTCM εν συντομία, που άνθησε και μαράθηκε στη δεκαετία 1990.
Αλλά πριν εξετάσω το LTCM, θέλω να υποδείξω πως η κατάρρευση των subprime δανείων, και η επακόλουθη σχεδόν παγκόσμια κρίση δεν ήταν τόσο ξαφνική και απρόσμενη – κεραυνός εν αιθρία – όπως την παρουσιάζουν οι πλείστοι ειδήμονες και μη, ούτε έφταιγαν οι άπληστοι τραπεζίτες και επενδυτικές εταιρίες μόνο, όπως διατείνονται οι πλείστοι αναλυτές κυρίως μονεταριστές και βέβαια οι αριστεροί συγγραφείς.
Στο Χρέη Δ (§6-7) (link) υπέδειξα πως εκτός από τους τραπεζίτες, τους ίδιους τους δανειολήπτες και την κυβέρνηση που ενεθάρρυνε την πρακτική των εύκολων δανειοδοτήσεων στα subprime, τον καθοριστικό ρόλο τον έπαιξε ο μέσος Οικονομικός Κύκλος διάρκειας περίπου 18 ετών που σχετίζεται στενά με την αυξανόμενη τιμή γαιών (και συνεπώς ακινήτων) λόγω του ισχυρού ρεύματος για «ασύνετες επενδύσεις σε γη» (σ24, A.Hansen 1941 Fiscal Policy and Business Cycles, Νέα Υόρκη).

6. Το LTCM ήταν όχι μόνο ένα επενδυτικό πρόγραμμα αλλά και το όνομα της επιχείρησης που δημιούργησαν το 1994 o John Meriwether (πρώην στέλεχος της Salomon Brothers) και δύο οικονομολόγοι–μαθηματικοί, ο M. Scholes του Πανεπιστημίου Stanford και ο R. Merton του Harvard Business School. Οι δύο τελευταίοι αρχικά μαζί με τον Fisher Black της Goldman Sachs που πέθανε νωρίς από καρκίνο, ανέπτυξαν ένα μοντέλο αποτίμησης ορισμένων παραγώγων (options=«δικαίωμα προαίρεσης αγοραπωλησίας») που έγινε, για λίγα χρόνια, μια γεννήτρια άφθονου χρήματος. Το μοντέλο είχε φτιαχτεί με άψογα, όπως νόμιζαν, μαθηματικά και δεν είχε, όπως νόμιζαν, κανένα ρίσκο. Οι Merton και Scholes μάλιστα τιμήθηκαν με το Νόμπελ στα Οικονομικά το 1997!
Τα πρώτα τέσσερα έτη το fund πήγαινε απίστευτα καλά. Η ελάχιστη επένδυση ήταν $10εκμ και κλειδωνόταν για τρία έτη: μόνο τότε, μετά από τρία έτη, μπορούσε ο επενδυτής να αποσύρει τα λεφτά του με τα κέρδη του.
Τα κέρδη δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα: τα δύο πρώτα έτη το πρόγραμμα είχε απόδοση 43% και 41%. Στα τέσσερα έτη τα $10εκμ θα γίνονταν $40εκμ.
Τον Σεπτέμβριο 1997 το καθαρό απόθεμα ήταν $6.7 δις αλλά το fund μπορούσε με αυτό να δανειστεί $126,4 δις για πρόσθετες επενδύσεις και χρηματιστηριακό τζόγο. Το 1998 τα δάνεια έφθασαν τα $134 δις. Επικίνδυνο; Μπα, οι διαχειριστές του LTCM δεν ανησύχησαν καθόλου. Στο τέλος του 1997 μάλιστα είχαν δώσει $2,7δις στους εξωτερικούς επενδυτές.
Όμως έσφαλλαν οικτρά. Το Μάιο 1998 οι αγορές μετοχικών κεφαλαίων έπεσαν, οπότε και το LTCM, είδος μετοχικού κεφαλαίου κι αυτό, έχασε τον ίδιο μήνα 6,7% και τον Ιούνιο 10,1%. Στις 17 Αυγούστου η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών και οι χρηματαγορές έκαναν μεγάλη βουτιά. Ας σημειωθεί πως ήδη το 1997, μετά την υποτίμηση του μπαχτ – νόμισμα της Ταϋλάνδης – μια κρίση εξαπλώθηκε στις πλείστες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας ως την Κορέα. Η ρωσική χρεοκοπία προκάλεσε μεγαλύτερη αναταραχή. Το LTCM fund, που οι νομπελίστες δημιουργοί του και ο ειδήμων διαχειριστής του διαβεβαίωναν πως δεν θα μπορούσε ποτέ να χάσει πάνω από $45εκμ σε μια μέρα, στις 21 Αυγούστου μόνο έχασε $550εκμ. Μέχρι το τέλος Αυγούστου έχασε το 44% της αξίας του ένα σύνολο $1,8δις!. Η πίστη είχε εξαερωθεί.
Η πτώση μεταδόθηκε σε όλη τη Wall Street. Για να σώσει την κατάσταση και 14 τράπεζες, η Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve, ή FED), υπό τον Greenspan, ξόδεψε $3,6τρις! To LTCM έμεινε τελικά με $30εκμ μόνο να μοιραστούν σε 16 μετόχους. (Lowenstein R. 2000 When Genius Failed: The Rise and Fall of LTCM New York. Επίσης, Perold A. 2004 ῾Long Term Capital Management, L.P. (D)᾽ Harvard Business School Case 9-200-10 4th Oct.)
Η κρίση στο Μεξικό 1994, στην Ασία 1997, στη Ρωσία 1998 και η θύελλα που προκάλεσε στη Wall Street η πτώση του LTCM 1998, δεν εμπόδισαν τον Greenspan να ανακοινώσει πως «κάτι στη φύση τέτοιων γεγονότων αποκλείει την πρόβλεψή τους αφού οι δυνάμεις της αγοράς που παράγουν την κρίση μάλλον θα την απέτρεπαν αν την προέβλεπαν» (σ137 Harrison F. 2010 Boom-Bust London).
Αλλά τότε προς τι τα πολυσέλιδα εγχειρίδια Οικονομολογίας με όλους τους νόμους και τις διατυπώσεις σε γραφήματα και μαθηματικά;

7. «Η φουσκωμένη παλίρροια υψώνει όλα τα πλεούμενα» είπε πολύ ορθά ο Sean Lemass, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας 1959-66. Η πλημμυρίδα που ανύψωνε επενδυτικά προϊόντα όπως το LTCM και αργότερα τα ενυπόθηκα στεγαστικά ήταν η πίστη – ένα κλίμα εμπιστοσύνης που δημιουργούσαν οι χρηματοοικονομικές αυθεντίες όπως ο Alan Greenspan.
Η επιθυμία για γρήγορο πλουτισμό ελλοχεύει σε όλους μας – εκτός από αγίους και σοφούς. Φουντώνει σε τυφλή πίστη και μανία όταν ενθαρρύνεται και διατρέφεται με ελκυστικά διατυπωμένες υποσχέσεις. Νέα οικονομία, «ιδεατή» βάση, διασφαλισμένα ομόλογα, εγγυημένες δανειακές υποχρεώσεις, χρεόγραφα δανειακών εγγυήσεων, αποδόσεις 20% και 40% και παρόμοιες διατυπώσεις ενέπνεαν σιγουριά κέρδους. Μετά το 2008 τέτοιες επενδύσεις επονομάστηκαν «σκουπίδια, μολυσμένα/σαθρά/σάπια/τοξικά προϊόντα»!
Στο μεταξύ, μέχρι το 2008, οι τιμές ακινήτων (και γαιών) στις ΗΠΑ ανέβηκαν σε απαγορευτικό ύψος λόγω κερδοσκοπικών ενεργειών κι εύκολου δανεισμού: στην περίοδο 1996-2006 οι τιμές σε ορισμένες Πολιτείες αυξήθηκαν γενικά κατά 170% ενώ μόνο το 2006 η αύξηση έφθανε και το 50%! Τα επιτόκια επίσης αυξήθηκαν από 1% σε 5,25%. Οι αγορές κατοικιών σταμάτησαν και πολλοί δεν μπορούσαν πια να εξοφλήσουν τα δάνειά τους. Ακολούθησε η κατάρρευση πολλών τραπεζών και η γενικότερη κρίση που ξεχείλισε περνώντας σε άλλες χώρες.
Είναι σχεδόν αδιανόητο πως τόσοι πανεπιστημιακοί με λαμπρές περγαμηνές και Νόμπελ και εξειδικευμένοι, έγκυροι, υποτίθεται, οργανισμοί όπως το ΔΝΤ αποδείχθηκαν ανίκανοι να αντιληφθούν την καταστροφική πορεία, την οποία σε αντίθεση, σχετικά άσημοι οικονομολόγοι όπως ο Foldvary και ο Harisson την προέβλεψαν με αρκετή ακρίβεια (βλ Χρέη Δ §6). Την συνέδεσαν με τον γενικότερο Οικονομικό Κύκλο και ειδικότερα με τον κύκλο τιμών στον κτηματομεσιτικό και οικοδομικό τομέα δραστηριοτήτων.
Το χρήμα δημιουργείται σχετικά εύκολα, εφόσον υπάρχει πίστη, που, λίγη κι ευάλωτη έστω, πάντα υπάρχει. Αλλά με τον παραμικρό κλονισμό το χρήμα (στις διάφορες μορφές του) χάνει την αξία του. Η εδραίωση της πίστης όμως δεν μοιάζει τόσο εύκολη διότι, αν πιστέψουμε τον ευαγγελιστή Λουκά (17:7-10), χρειάζεται συνεχής έντιμη εργασία με την εκπλήρωση των καθηκόντων μας. Αυτή την εποχή δεν πολύ-αρέσει η εκπλήρωση καθηκόντων: προτιμάμε το εύκολο χρήμα.

http://vigla-watch.blogspot.gr 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/32_22.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters