Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ...

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ... ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΔΩ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣΕ ΨΕΥΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Για δεύτερη χρονιά του υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και ο νέος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος διατηρούν την απαράδεκτη απόφαση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλου σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται να είναι Έλληνας στο γένος για να εισαχθεί κάποιος στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ... παρά μόνο να έχει την ελληνική υπηκοότητα. Έτσι ενώ το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο περυσινό, ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 αναμένεται να εφαρμοστεί και στο επόμενο, επιδεικνύοντας η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ μια πρωτοφανή αδράνεια, σε μια απόφαση η οποία στηρίζεται εν μέρει και σε στον αντισυνταγματικό νόμο –όπως είχε κριθεί από το ΣτΕ- περί ιθαγένειας...

Πρόκειται για τον νόμο 3838/2010 (ο λεγόμενος «νόμος Ραγκούση»), ο οποίος χορηγούσε με συνοπτικές διαδικασίες ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς που είχαν φτάσει παράνομα στη χώρα μας. Συμπτωματικά, εντελώς «συμπτωματικά» ο εμπνευστής του συγκεκριμένου νόμου, που επίσης προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, Γιάννης Ραγκούσης, τυγχάνει σήμερα να είναι αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας. Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι γίνουν δεκτοί και φέτος στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Eλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. 

Πρόκειται για μία απόφαση με απροσδιόριστες συνέπειες τόσο σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά την αναστάτωση και τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει τότε η συγκεκριμένη εγκύκλιος στις τάξεις του προσωπικού των Ε.Δ., αλλά και μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ο νέος ΥΕΘΑ εμφανίζεται τώρα να ακολουθεί την πολιτική γραμμή του προκατόχου του στο συγκεκριμένο θέμα, δημιουργώντας εύλογες απορίες ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η εμμονή στην κατάργηση μιας βασικής προϋπόθεσης για τη διατήρηση της ελληνικότητας του ηγετικού κορμού του προσωπικού των Ε.Δ. 

 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/blog-post_6826.html

Σεβαστείτε επιτέλους τον Ιπποκράτη!!!

Γράφει ο Νίκος Σπ. Ζέρβας, Πολιτικός Επιστήμονας Πανεπιστημίου Αθηνών
Η υπογραφή του πολυπόθητου, για τους εν Ελλάδι κυβερνώντες, PSI εξασφαλίζει το μέλλον της πατρίδος μας για τους επόμενους τρεις, το πολύ, μήνες. Επομένως, αποφεύχθη η άτακτη χρεοκοπία μας. Η αποφυγή της χρεοκοπίας, βέβαια, αφορά την οικονομία μας, διότι η ηθική έχει ήδη επέλθει. Απόρροια της ηθικής μας χρεοκοπίας αποτελεί το κλίμα έντονης αμφισβήτησης των θεσμών, της καχυποψίας, της αλλαλοκατηγορίας, καθώς και της ύπουλης λασπολογίας.

Συγκεκριμένα η πλειονότητα του ελληνικού λαού, και ιδίως οι νέοι, αμφισβητούν -δικαίως- το σάπιο πολιτικό μας σύστημα -τη βολεμένη γενιά του Πολυτεχνείου- για την κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει.

Απ’ την άλλη οι παροικούντες στη Συγγρού και κυρίως στην Κουμουνδούρου βλέπουν καχύποπτα διάφορα πολιτικά στελέχη, αλλά και απλούς πολίτες να μετακινούνται προς τη Δημοκρατική Αριστερά αναζητώντας την ελπίδα, κατηγορώντας την χυδαία, πως αποτελεί μονάχα το αποκούμπι δυσαρεστημένων πασοκογενών.
Οι αντίστοιχοι του Περισσού κάνουν λόγο για την ύπαρξη μεγάλων συμφερόντων πίσω απ’ το επονομαζόμενο «κίνημα της πατάτας» επειδή δεν βρίσκεται υπό την σκέπη του Κ.Κ.Ε.. Το πιο τραγικό, πάντως, της όλης κατάστασης συναντάται στην προσπάθεια των ιατρικών συλλόγων της χώρας μας να συκοφαντήσουν την ποιότητα των γενοσήμων φαρμάκων, των οποίων η επιλογή και χρήση είναι απαραίτητη σε μια προσπάθεια περιορισμού των πελατειακώς προερχομένων δημοσίων δαπανών.


Κατ’ αρχάς, οφείλουμε να κατανοήσουμε τι είναι τα γενόσημα. Γενόσημα είναι τα φάρμακα εκείνα, τα οποία παράγονται από αναγνωρισμένες φαρμακευτικές εταιρίες ως αντίγραφα αντίστοιχων ’’αυθεντικών’’ φαρμάκων. Για την παραγωγή τους απαιτείται το πέρας 10 ετών απ’ την κυκλοφορία του ’’αυθεντικού’’, ώστε μ’ αυτόν τον τρόπο να διασφαλιστούν τα βιομηχανικά δικαιώματα της μητρικής εταιρίας.
Για τον λόγο τούτο, άλλωστε, είναι ασφαλώς χαμηλότερη η αξία τους, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες που τα παράγουν-αντιγράφουν δεν έχουν ξοδέψει πόρους για την απαιτούμενη έρευνα εύρεσης ενός νέου φαρμάκου. Η δε χρήση τους είναι διαδεδομένη τόσο στις Η.Π.Α., όσο και στις χώρες της Ε.Ε. σε ποσοστό άνω του 50% εξαιτίας του χαμηλού τους κόστους.
Στη χώρα μας, απ’ την άλλη, το διαχρονικά κρατικό χουβαρνταλίκι και οι διαπλεκόμενες σχέσεις γιατρών με φαρμακευτικές εταιρίες, περιορίζουν την κατανάλωση γενοσήμων μόλις στο 18% της συνολικής. Η προαναφερθείσα παραδοξότητα θα πάψει πλέον να υφίσταται μέσω της νομοθετικής ρύθμισης που εψηφίσθη απ’ την ελληνική Βουλή πριν από μερικές μέρες, η οποία προωθεί τη χρήση τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο, και σ’ αυτό το βήμα για την εξυγίανση του καχεκτικού δημοσίου τομέα, ξεσηκώθηκαν πολύ γρήγορα οι ιατρικοί σύλλογοι, επικαλούμενοι επισήμως λόγους ποιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων. Παρά την κατανάλωσή τους σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, ορισμένοι νταβατζήδες της δημόσιας υγείας σκίζουν τα ιμάτιά τους, καθώς χάνουν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους!
Τούτο διότι θα βαλθούν επιτέλους εμπόδια στην ενθυλάκωση ποσοστών από συνταγογραφήσεις συγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων, ακόμα και σε ασθενείς που δεν τα είχαν ανάγκη, ή και ανύπαρκτους (νεκρούς, φανταστικούς κ.λ.π.), από επίορκους γιατρούς, καταληστεύοντας, τοιουτοτρόπως, τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.Οι προσπάθειες πάντως εξυγιάνσης του κλάδου της υγείας δεν πρέπει επ’ ουδενί να σταματήσουν στα γενόσημα.


Αντιθέτως, απαιτείται μια συντονισμένη προσπάθε ια πάταξης της παραοικονομίας που συναντά κανείς στα ελληνικά νοσοκομεία, η οποία έχει δύο κυρίως μορφές. Αφ’ενός έχουμε διεφθαρμένες ή και ανίδεες διοικήσεις, οι οποίες κατασπαταλούν δημόσιους πόρους σε προμήθειες τύπου Siemens, όπως επίσης και σε εξωφρενικά λειτουργικά έξοδα (π.χ. έξοδα κηπουρού 7.000 ευρώ το μήνα σε επαρχιακό νοσοκομείο, με 10 δένδρα στην αυλή του!). Αφ’ ετέρου ξεδιάντροποι ’’επιστήμονες’’, κατά τ’ άλλα, αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε συνανθρώπους τους, των οποίων μπορεί να κινδυνεύει και η ίδια τους η ζωή, εάν δεν λάβουν την απαραίτητη ταρίφα!
Αρωγοί της όλης προσπάθειας, βέβαια, οφείλουν να είναι τόσο το αρμόδιο υπουργείο μέσω αξιοκρατικών και όχι πελατειακών διορισμών διοικήσεων, συχνών ελέγχων, αλλά και επιβολής ποινών στα λαμόγια της υγείας, όσο όμως και εμείς οι ίδιοι καταγγέλοντας και σε καμία περίπτωση ανεχόμενοι τα παραπάνω κρούσματα.

Τέλος, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η αποκρουστική, αν όχι εμετική κατάσταση που επικρατεί στα κατά τόπους Ι.Κ.Α.. Οι εικόνες ηλικιωμένων συμπολιτών μας να ξεροσταλιάζουν απ’ τα χαράματα μέσα στο κρύο, ώστε να μη χάσουν το ραντεβού με το γιατρό τους, για το οποίο μπορεί να περίμεναν για πάνω από δύο μήνες, είναι ό,τι πιο ντροπιαστικό μπορεί να συναντήσει κανείς στην ηθικώς χρεοκοπημένη κοινωνία μας.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση οι ευθύνες είναι μοιρασμένες.
Απ’ τη μια έχουμε το ελλειπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για το οποίο ευθύνεται το ίδιο το κράτος μέσω των παραδοσιακών ρουσφετολογικών μεταθέσεων σε πιο ’’χαλαρές’’ υπηρεσίες, αλλά και της εκπαίδευσης-παραγωγής εξειδικευμένων, στην πλειοψηφία, και όχι γενικών ιατρών (*1). Απ’ την άλλη ευθύνεται σε ορισμένες περιπτώσεις και το ίδιο το προσωπικό εξαιτίας του ενστερνισμού της λογικής του ’’Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου’’, ο οποίος θα ψάξει να βρει τρόπους καθημερινώς να ξεφεύγει απ’ το πόστο του (π.χ. οι αναρρωτικές άδειες,που αποδεδειγμένα πλέον κάνουν πάταγο).
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι παραπάνω ενέργειες αναδεικνύουν το γεγονός ότι ο όρκος του Ιπποκράτη περί της ηθικής άσκησης της ιατρικής πάει περίπατο!

Τα κυκλώματα των κατά τόπους επίορκων, υπό την ανοχή της ανίκανης μέχρι σήμερα ελληνικής πολιτείας δρουν ανεξέλεγκτα, οδηγώντας μας και αυτά με τη σειρά τους στο έσχατο σημείο! Δεν θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να τα τιθασσεύουμε για την ηθική, πρωτίστως, ανάκαμψη όλων μας;

(*1) Υφαντόπουλος Γ., Τα οικονομικά της υγείας, β’ έκδοση, εκδόσεις Τυπωθήτω, Αθήνα 2006, σελ. 516-526. Νίκος Σπ. Ζέρβας, Πολιτικός Επιστήμονας Πανεπιστημίου Αθηνών.

TO PONTIKI 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4431.html

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»



«Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού και της δημόσιας περιουσίας»

«Το Μνημόνιο είναι άκυρο»

Αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Πάνου Καμμένου, στον Μάκη Βραχιολίδη. 
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 
ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ"


Ο Πάνος Καμμένος, επικεφαλής του αντιμνημονιακού κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε αποκλειστική του συνέντευξη στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας» Μάκη Βραχιολίδη, μιλάει για όλους και όλα. Χωρίς να κρύβει ότι ήταν μέρος του πολιτικού συστήματος, δηλώνει ότι θέλει να το ανατρέψει. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν στοχεύουν απλά να μπουν στη νέα βουλή αλλά να κυβερνήσουν, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και να απαλλάξουν τον τόπο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
 
Το νέο κίνημα πρεσβεύει την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών, ώστε να λογοδοτήσουν για όσα εγκλήματα διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Ο Πάνος Καμμένος, αφού καταλογίζει συνυπευθυνότητα στον Σαμαρά για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, τονίζει ότι σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί στην επόμενη Κυβέρνηση, ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για το αν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα δικαστεί για εσχάτη προδοσία. Επισημαίνει ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και διότι είναι αντισυνταγματικό και διότι είναι επαχθές, αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος στο πενταπλάσιο, με επιτόκιο που είναι επταπλάσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
 
Δεν διστάζει να υποστηρίξει μια ειρηνική, αναίμακτη λαϊκή εξέγερση για την ανατροπή της σημερινής Κυβέρνησης.
 
Ο Πάνος Καμμένος αφού λέγει ότι ο Παπανδρέου είχε διατεταγμένη υπηρεσία να παραδώσει την χώρα στους δανειστές, καταφέρεται ευθέως κατά των Βορίδη-Γεωργιάδη, τους οποίους χαρακτηρίζει εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων, δεν φείδεται να επονομάσει «νεοναζιστές» τους Χρυσαυγίτες, ενώ αναφέρεται και στις συνεργασίες τις οποίες είναι διατεθειμένος να κάνει.  Τέλος, ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δηλώνει απερίφραστα ότι «δεν θα επιτρέψουμε τον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βρίσκεται σε απόγνωση. Η αναγγελία του κόμματός σας άφησε να διαφανούν τα πρώτα σημάδια ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιατί ο ψηφοφόρος πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του στο κόμμα σας;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρώτ’ απ’ όλα δεν είναι κόμμα. Είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε να διαμορφώνεται από τις απόψεις των πολιτών μέσα από το διαδίκτυο. Πιστεύω ότι έχει επέλθει η περίοδος της Μεταπολίτευσης. Τα κόμματα με την έννοια που τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχουν τελειώσει και στη συνείδηση του ελληνικού λαού αλλά και στην πρακτική που εφαρμοζόταν ως σήμερα. Τα κόμματα ήταν φορείς της αναξιοκρατίας, του ημετερισμού, ουσιαστικά μίας διάλυσης αρχών και αξιών και μίας συλλογής κοινών συμφερόντων. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και στη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ πολίτη και πολιτικής. Αυτό που ξεκινήσαμε εμείς, ήταν μια επαναφορά αρχών και αξιών, οι οποίες δεν θα διαρρηγνύονται σαν τις κόκκινες γραμμές που «πέφτουν» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Πιστεύουμε στην κατάργηση της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, στην αδιαπραγμάτευτη αρχή της εθνικής ανεξαρτησίας και υπερηφάνειας, στην τήρηση του Συντάγματος, στην κατάργηση του Μνημονίου και των ξένων επιβουλέων που θέλουν να αναλάβουν την διαχείριση της χώρας, στην διατήρηση του έθνους-κράτους και την κατάργηση της κάθε ασυλίας αξιωματούχων βουλευτών, υπουργών, για εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας, τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ και την διεκδίκηση των οφειλομένων από την Γερμανία, αποζημιώσεων.

Κάποιοι όμως λένε ότι είστε μέρος του πολιτικού συστήματος, ξεπηδήσατε από αυτό και μάλιστα εάν θυμάμαι καλά, πριν από πολλά χρόνια το ίδιο το πολιτικό σύστημα σας υπερασπίστηκε με την μη άρση της ασυλίας σας.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Ήμουν μέρος του πολιτικού συστήματος και αυτό το γνωρίζω και γι’ αυτό θέλω να το ανατρέψω. Σε ό,τι αφορά την ασυλία μου, εάν εννοείτε την μήνυση που μου έκανε ο Λαλιώτης και οι υπόλοιποι για συκοφαντική δυσφήμιση, εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να διαφυλάσσεται ο πολιτικός με την ασυλία, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Προάσπισα και θα προασπίζω το δημόσιο συμφέρον και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι αγωγές στις οποίες καλούμε να απαντήσω και δεν έχω επικαλεστεί ποτέ την ασυλία μου, έχουν να κάνουν με θέματα των σκανδάλων. Σε αυτά τα θέματα δεν έχει αρθεί η ασυλία μου.

Πληροφορούμαι ότι συμμετέχετε –ως μάρτυρας- στην μήνυση για Εσχάτη Προδοσία που κατέθεσε ο γιατρός κ. Αντωνίου. Εάν εκλεγείτε στην αυριανή Κυβέρνηση, θα στείλετε στην Δικαιοσύνη τους πρωταιτίους της εθνικής καταστροφής;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Αντωνίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Το επόμενο σκέλος του ερωτήματος, δεν το απαντάτε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο αυτό που σας είπα. Για να είναι ο κ. Αντωνίου μαζί μας, αυτό τα λέει όλα, τι άλλο θέλετε να σας πω; Να φέρω ένα χαρτί υπογεγραμμένο σε σας και στην «Ελεύθερη Ώρα»;

Θεωρείτε και τον κ. Σαμαρά υπεύθυνο για την εθνική καταστροφή του λαού και του τόπου; Θα ζητήσετε να σταλεί και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στην Δικαιοσύνη; 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς είναι απολύτως υπεύθυνος, διότι προχωράει στην συνυπογραφή μιας παράνομης συνθήκης την οποία ο ίδιος καταδίκαζε. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με απόφαση του κ. Σαμαρά, οικειοποιώντας στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που μιλάει για κατάργηση του έθνους-κράτους, είναι ξεκάθαρο ότι συνάδει με τις θέσεις του κ. Πάγκαλου, περί παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, λόγω του ότι είναι φεντεραλιστές. Αυτό είναι κατ’ αρχήν μια πολιτική απόφαση. Σε ότι αφορά στα ποινικά αδικήματα και στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, αυτό θα το κρίνει ο Εισαγγελέας.

Ο λαός υποφέρει από το Μνημόνιο και ζητεί την απαλλαγή του από αυτό. Η ιδρυτική διακήρυξη του κινήματός σας απαιτεί την κατάργηση του Μνημονίου. Πώς θα μπορέσετε να το επιτύχετε αυτό, δεδομένου ότι θα απευθυνθείτε στους Ευρωπαίους, σε αυτούς δηλαδή που μας έβαλαν στο Μνημόνιο;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχω να απευθυνθώ σε κανέναν Ευρωπαίο. Το Μνημόνιο αυτό είναι άκυρο διότι δεν έχει ψηφιστεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα από 180 βουλευτές για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και με την 28§2 του Συντάγματος, διαδικασία. Άρα, σαν νομικό κείμενο είναι άκυρο. Είναι επίσης απεχθές και επαχθές, διότι ουσιαστικά μας αναγκάζει να πληρώσουμε ένα χρέος στο πενταπλάσιο, μ’ ένα επιτόκιο που είναι επταπλάσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα και ως τέτοιο, είναι άκυρο το Μνημόνιο αυτό. Είναι σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ. Οι Έλληνες θα έχουμε την συναίσθηση των υποχρεώσεών μας. Οι υποχρεώσεις, είναι εκεί που  Ευρωπαϊκή Συνθήκη μας δεσμεύει, δηλαδή στο 1% της euribor και το σύνολο του δανείου το οποίο αναγνωρίζουμε, δηλαδή στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία μπορούμε να αποπληρώσουμε. Από’ κει και πέρα, δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τίποτε άλλο.

Κύριε Καμμένο, πολλοί Έλληνες ζητούν να απαλλαγούμε από την ευρωζώνη, λέγοντας,  είτε ότι η ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί πλέον την ευρωζώνη για να καταδυναστεύει τα αδύναμα οικονομικά κράτη, είτε ότι η ευρωζώνη αποτελεί έμπνευση της Γερμανίας, προκειμένου να κατακτήσει τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα. Τι τούς απαντάτε; 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ευρώπη των λαών ήταν Ευρώπη των εταίρων, όπου όλοι οι εταίροι είχαν ίσα δικαιώματα και αυτήν την Ευρώπη υπηρετήσαμε. Σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη διά της εμμέσου οικονομικής εισβολής, και γι’ αυτό θα υπάρχει αντίσταση. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε έναν ηγετικό ρόλο της Γερμανίας που δεν κατάφερε να πράξει κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να το πράξει τώρα μέσω των οικονομικών πιέσεων που ασκεί στην χώρα μας. Η Ευρώπη των λαών είναι η Ευρώπη την οποία έχουμε υπογράψει και μας δεσμεύει, η Ευρώπη των κατακτητών δεν δεσμεύει κανέναν.

Γιατί να μην επιστρέψουμε στη δραχμή κύριε Καμμένο; Πώς είναι δυνατόν να επιτύχουμε ανταγωνιστικότητα μέσα στο ευρώ; Την ώρα που ούτε νόμισμα θα μπορούμε να κόψουμε αλλά και η παραγωγικότητά μας θα είναι υπό την κηδεμονία της ευρωζώνης;  Στα 10 χρόνια του ευρώ, μόνον τα 7 χρόνια ήταν καλά, ενώ από ‘δω και πέρα, για τουλάχιστον 8 χρόνια ο λαός θα υποφέρει υπό καθεστώς σκληρής λιτότητας.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν μου αναφέρετε την διαδικασία και την συνθήκη που προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα σας απαντήσω στο ερώτημά σας.
  
Έχετε ζητήσει από λαό να εξεγερθεί προκειμένου να απαλλαγεί από την παρούσα κυβέρνηση. Η λαϊκή εξέγερση περιλαμβάνει και τη βία. Όταν μάλιστα η Πολιτεία απαντάει με βία χωρίς καν να προκληθεί (χημικά), η λαϊκή εξέγερση σημαίνει ότι θα χυθεί αίμα.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό αφορά τον κ. Βορίδη και τους παλιούς του συντρόφους και όχι την εξέγερση του ελληνικού λαού η οποία μπορεί να γίνει με ήπια μέσα, μέσα που γνωρίζει ο ελληνισμός να χρησιμοποιεί. Οι απειλές που εκτοξεύουν διάφοροι Αδώνιδες Γεωργιάδηδες, η νέα μεταγραφή της νέας τάξης πραγμάτων, που πιστεύουν στην κατάργηση του έθνους-κράτους και οι απειλές για αίμα του ελληνικού λαού, δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν στη Δημοκρατία, πιστεύουν στην λαϊκή εξέγερση με τη διατήρηση της ήπιας αντίδρασης και μπορούν να ανατραπούν κυβερνήσεις, να ανατραπούν καθεστώτα χωρίς να χυθεί αίμα.

Η πρώτη δημοσκόπηση σας «έβαλε» στην Βουλή με ποσοστό 4%. Ποιος είναι ο στόχος σας; Να μπείτε στην βουλή ή να διεμβολίσετε τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσετε σε συνεργασίες με αντιμνημονιακά κόμματα;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο στόχος μας είναι να κυβερνήσουμε και να απαλλάξουμε τη χώρα από την συγκυβέρνηση.

Με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετεκλογικά στη διαμόρφωση μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας; Και με την Αριστερά, ας πούμε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τα κόμματα τα οποία δέχονται την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Εάν προ των εκλογών συνομιλήσει μαζί σας η «Χρυσή Αυγή» και ζητήσει να συνεργαστεί μαζί σας, θα αποδεχτείτε τη συνεργασία;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν συνεργάζομαι με νεοναζιστές.

Πιστεύετε ότι ο Παπανδρέου εξελέγη Πρωθυπουργός έχοντας διατεταγμένη υπηρεσία να παραδώσει την Ελλάδα στους δανειστές;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πια ακόμη και σε αυτούς που τον υποστήριζαν.  

Σας έχουν στείλει στα δικαστήρια με αγωγές επειδή έχετε πάει κόντρα σε συμφέροντα και σκάνδαλα. Σήμερα που βγαίνετε απέναντι στο Μνημόνιο της Μέρκελ και κόντρα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. που το στηρίζουν, πιστεύετε ότι τα συμφέροντα που υπάρχουν στην απέναντι πλευρά, θα μετέλθουν μεθόδους σπίλωσής σας;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ βγήκα απέναντι στο Μνημόνιο πριν αυτό υπογραφεί, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν η Ν.Δ. ψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., εγώ δεν θα το ψήφιζα. Οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες και για μένα οι «κόκκινες γραμμές» δεν αποτελούν κόκκινα φανάρια.

Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, εάν εκλεγείτε στην αυριανή Κυβέρνηση;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάντως όχι όπως φαντάζετε ο κ. Βορίδης, με βίαια μέσα. Πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι συνθήκες εκείνες που έχουν προβλεφθεί πριν από την περίφημη συνθήκη του Δουβλίνου 2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την υποχρέωση να απορροφήσει τους λαθρομετανάστες που υποχρέωσε την Ελλάδα να τους υποδεχθεί. Από’ κει και πέρα θα ξεκαθαρίσουμε το θέμα εντός των επόμενων ημερών με συγκεκριμένο προγραμματισμό και όχι με το να προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο κόσμος βλέπει ότι το κράτος πρόνοιας καταργείται. Τα φάρμακα αντικαθίστανται από τα λεγόμενα γενόσημα. Πού στοχεύει η πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου κύριε Καμμένο; Να εξοντώσει τον κοσμάκη;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι της νέας τάξης πραγμάτων είναι να οδηγήσει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια στο αδιέξοδο, προκειμένου να δεχθεί λύσεις, όπως η παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Εάν εκλεγείτε στην Κυβέρνηση, τα χαράτσια που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό, όπως αυτό της ΔΕΗ και όπου αλλού, θα τα καταργήσετε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είμαι κύριε Βραχιολίδη κομματάρχης εγώ για να υπόσχομαι τέτοια πράγματα. Εγώ είπα ότι θα καταργηθεί κάθε παρελκόμενο του Μνημονίου. Αυτά που έχουμε ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ισχύουν τα πάντα. Το να μπούμε σε λεπτομέρειες και να σας πω για συγκεκριμένα χαράτσια, δεν μπορώ να σας πω. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα αντισταθούμε σε κάτι που προβλέπεται από το Μνημόνιο. 


Επίορκοι υπάλληλοι Δημοσίου... Τιμωρούνται ; - Για δείτε ......

Προβληματική αποδεικνύεται η διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά δημοσίων υπαλλήλων από.

τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και τα υπηρεσιακά συμβούλια, όπως φαίνεται από περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό.

Έγγραφο του ειδικού γραμματέα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται σε 13 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, που ερευνήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών και ενώ διαπιστώθηκαν παραβατικές συμπεριφορές, σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι έπεσαν στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά όργανα, στα οποία εναπόκειται εντέλει η επιβολή κυρώσεων.

Παύση τριών μηνών

Στο έγγραφο αναφέρεται περίπτωση δικαστικής υπαλλήλου, η οποία είχε οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις, εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ. Η συγκεκριμένη δικαστική υπάλληλος κατείχε, μόνη ή και με το σύζυγό της, το σύνολο μετοχών ανώνυμης εταιρείας και συμμετείχε και στη διοίκησή της.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει, από τον περασμένο Δεκέμβριο, παραγγείλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από το Πενταμελές Δικαστικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τα αποδιδόμενα σε αυτήν πειθαρχικά αδικήματα και όπως σημειώνεται στο έγγραφο, προβλέπεται ακόμη και οριστική παύση σύμφωνα με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Προκύπτει πάντως ότι, το 2010, με δύο παλαιότερες αποφάσεις του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επιβλήθηκε στην συγκεκριμένη υπάλληλο η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών, με πλήρη στέρηση αποδοχών, για την άσκηση καθηκόντων διοίκησης στην ανώνυμη εταιρεία. Προκύπτει επίσης ότι η αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία έχει διαβιβαστεί σχετική έκθεση, ενημέρωσε ότι αδυνατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ολοκληρώσει τις ενέργειες της εντός διμήνου από τη γνωστοποίηση της έκθεσης, ως όφειλε και ζήτησε παράταση της προθεσμίας.


Απαλλάχθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Προϊστάμενος Πολεοδομίας Δήμου στο Νομό Αττικής εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 353.971,60 ευρώ. Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη αλλά απαλλάχθηκε από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Κατά της απαλλακτικής απόφασης, ασκήθηκε ένσταση από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και εκκρεμεί ενώπιον του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου. Για την υπόθεση αυτή, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έχει διενεργηθεί από το Σώμα Επιθεωρητών και σχετική προκαταρκτική εξέταση.



Δεν συνεδριάζει το πειθαρχικό συμβούλιο

Ο πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις συνολικού ύψους 88.200 ευρώ, έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο από 3.6.2011, αλλά αυτό δεν συνεδριάζει και η υπόθεση εκκρεμεί.



Τον απάλλαξαν με αδικαιολόγητες καταθέσεις 1 εκατομμύριου ευρώ

Πρώην Δασάρχης, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 1.014.701,40 ευρώ, απαλλάχθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, σε βάρος του όμως ασκήθηκε ποινική δίωξη.



Είχε καταθέσεις 8,9 εκατομμύρια αλλά πρόλαβε να βγει σε σύνταξη

Υπάλληλος υπουργείου στην Αθήνα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν καταθέσεις 8.923.506,59 ευρώ που δεν αιτιολογούνται, συνταξιοδοτήθηκε, πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου της περιουσιακής του κατάστασης. Κατά του υπαλλήλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη.



Αντί πειθαρχικής ποινής απολύθηκε λόγω σωματικής ανικανότητας

Σε υπάλληλο Πολεοδομίας στη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 61.967,10 ευρώ. Παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Αναβλήθηκε η εξέταση της υπόθεσης για ένα έτος και πριν την παρέλευση του χρόνου αυτού, ο υπάλληλος απολύθηκε λόγω σωματικής ανικανότητας. Κατά του υπαλλήλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη.



Με καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ, έπεσε στα «μαλακά», με 10 ημέρες πειθαρχική ποινή


Σε τελωνειακό υπάλληλο, που εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή 10 ημερών! Καταδικάστηκε όμως σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών, τον περασμένο Μάιο.


Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπετενιώτη, που ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες κατά επίορκων υπαλλήλων.

Και όλα αυτά ενώ μένει να δούμε πώς θα τιμωρηθούν καί τα μέλη της "συμμορίας" του ΙΚΑ Καλλιθέας, που "φέσωναν" το 'Ιδρυμα επί δεκαετία με εκατομμύρια ευρώ!


epikaira.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8712.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ δηλώσεις: "Να διαφυλάξουμε τον Γιώργο Παπανδρέου ως εθνικό κεφάλαιο!!!"

Ο αντιπρόεδρος Α' της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, δήλωσε ότι με τη «μαζική συμμετοχή» όλων των στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην ανάδειξη της νέας ηγεσίας την ερχόμενη Κυριακή, θα σταλεί «μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας».


Παράλληλα, υποστήριξε πως:
«Η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι αφετηρία συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης».

Και συνέχισε: «
Το δημοκρατικό και πολυφωνικό ΠΑΣΟΚ, η καθολική στήριξη του νέου προέδρου, η αξιοποίηση των πολιτικών και προγραμματικών προτάσεων που κατατέθηκαν στην Εθνική Συνδιάσκεψη με βάση το πλαίσιο που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και τις προτάσεις όλων των στελεχών μας και του Χρήστου Παπουτσή, η διαφύλαξη του Γιώργου Παπανδρέου ως εθνικού κεφαλαίου, είναι βασικές προϋποθέσεις για τη μεγάλη μάχη και τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές».

 
iefimerida

http://armageddon-news.blogspot.com
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5504.html

Ύποπτα παιχνίδια με λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες

«ΚΑΤΙ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ
Και πολλά προβλήματα στον εργασιακό τομέα. Βάσει οργανωμένου σχεδίου προωθούνται από τα τουρκικά παράλια
Η συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών-Αφγανών (τουρκομάνων) στην ακριτική Ρόδο στις 25/02/12 επιβεβαίωσε κάποιες ανησυχίες που είχαμε από καιρό. Οι ίδιες και χειρότερες προϋποθέσεις να ξεσπάσουν ανάλογα γεγονότα με αυτά της νήσου Ρόδου, έχει και η νήσος Κως.


Από το 2008 παρατηρούμε κάθε Παρασκευή στο τζαμί ΝΤΕΡΦΤΕΡΝΤΑΡ στην Κεντρική πλατεία της Κω ομάδες φανατικών Ισλαμιστών να προσέρχονται στο τζαμί και ενώ κατά την είσοδόν τους σε αυτό είναι ήρεμοι, μετά το πέρας της προσευχής και του κηρύγματος εξέρχονται ταραγμένοι, νευρικοί και επιθετικοί κοιτώντας τους Έλληνες θαμώνες των καφετεριών αλλά και τους ξένους τουρίστες με βλέμματα μίσους, δημιουργώντας έτσι ένα πολεμικό κλίμα αλλά και προειδοποιώντας μας ευτυχώς για τις μελλοντικές τους κινήσεις...

Η καταγωγή των συγκεκριμένων μουσουλμάνων είναι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν (τουρκομάνοι), Τουρκμένοι του Ιράκ από την περιοχή της Μοσούλης, Σομαλοί, Σουδανοί και Μπαγκλαντεσιανοί. Προσέρχονται βέβαια στο τζαμί και Κώοι Μουσουλμάνοι αλλά αυτοί συνήθως προτιμούν το τζαμί του Πλατανίου για την προσευχή τους. Ξεχάσαμε να προσθέσουμε και μερικούς Κοσοβάρους μουσουλμάνους με τις οικογένειές τους οι οποίοι προτιμούν το τζαμί της Πλατείας Ελευθερίας από το τζαμί του Πλατανίου – όπου ιμάμης είναι ο κος Δαμάδογλου, ενώ στο τζαμί Ντεφτερντάρ είναι άλλος...

Θα μου πείτε βέβαια πώς βρέθηκαν τόσες εθνότητες με μουσουλμανικό θρήσκευμα στην Κω και πώς κάποιες από αυτές έχουν τουρκομανική και τουρκμενική καταγωγή, σε ένα νησί το οποίο έχει μόνο 33.000 πληθυσμό εκ των οποίων οι 1.100 είναι μόνο μουσουλμάνοι. Οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι είναι λοιπόν έποικοι-λαθροεισβολείς που ήρθαν στην Κω βάσει οργανωμένου σχεδίου από το τουρκικό κράτος, το οποίο τους προωθεί καθημερινά στα Δωδεκάνησα, κυρίως όμως σε Κω και Ρόδο.

Οι λαθρομετανάστες αυτοί βρίσκουν εργασία στα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις της Κω. Έτσι τα μεροκάματα έπεσαν σε εξευτελιστικές τιμές για τους Έλληνες και η όμορφη Κως άρχισε σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε Καμπούλ, Κιρκούκ, Μοσούλη, Καράτσι, Ντακά, Μογκαντίσου, Πρίστινα και Τίρανα, προβάλλοντας έτσι μία απεχθή εικόνα για τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη αλλά και κάνοντας αβίωτο τον βίο των φιλόξενων Κώων και των άλλων Ελλήνων.

Εκτός από τα εγκλήματα μεταξύ των μουσουλμάνων στο νησί, όπως το κάψιμο ενώ ήταν ζωντανός, ενός Ιρακινού από έναν Αιγύπτιο στο Δάσος της Τσουκαλαριάς, αλλά και ο βιασμός με κουπί (!!!) βάρκας 40χρονου Μπαγκλαντεσιανού από 17χρονο Πακιστανό, βλέπουμε καθημερινά αλβανοκοσοβάρους να συλλαμβάνονται για διακίνηση σκληρών και ελαφρών ναρκωτικών, για ξυλοδαρμούς εν πληρωμή, για εμπρησμούς καταστημάτων και για πολλές άλλες ανάλογες αγαθοεργίες.

Οι ξενοδόχοι βέβαια της Κω παρότι συλλαμβάνονται οι αλβανοκοσοβάροι υπάλληλοί τους δεν πτοούνται και προσλαμβάνουν άλλους ομοεθνείς τους μαζί με εργαζόμενους δούλους από Σλοβακία, Σερβία, Σκόπια, Ουγγαρία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Μολδαβία, Πολωνία, καθώς και σπουδαστές από Ευρωπαϊκά κράτη.

Βέβαια κάποιες λίγες έως πολλές φορές συλλαμβάνονται και Τσέχοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι στο λιμάνι της Κω να φέρνουν ποσότητες ηρωίνης από την Αλικαρνασσό, όχι βέβαια, μεγάλες ποσότητες, μόνο τέσσερα κιλά ηρωίνη όπως επί παραδείγματι έφερε από την Τουρκία Τσέχος εργαζόμενος και Ρουμάνος εργαζόμενος σε ξενοδοχεία της Κω (συνελήφθησαν στο λιμάνι).
Από την άλλη μεριά οι «φίλοι» μας Βούλγαροι και Ρουμάνοι μετά την είσοδό τους στην Ε.Ε., κουβαλήθηκαν όλοι στην Ελλάδα για δουλειά. Θα μου πείτε, το ότι αρκετές δεκάδες εξ αυτών συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν στρατιωτικές μονάδες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και της Θράκης δεν σημαίνει και τίποτα... Όπως δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο το γεγονός ότι το Ζηπάρι της Κω έχει μετατραπεί σε Αλβανο-Κοσοβάρικη Κωμόπολη με πάνω από 2.000 Αλβανούς, ενώ η γραφική Καρδάμαινα με τις 45.000 κλίνες και την προσφερόμενη για απόβαση ακτή έχει γύρω στις 2.000 Πακιστανούς, Αλβανούς, Τουρκμένους, Μπαγκλαντεσιανούς οι οποίοι όταν δεν εργάζονται παρανόμως εξασκούν το χόμπυ της διακίνησης ναρκωτικών και μερικές φορές για να ξεσκάσουν πλακώνονται και στις μαχαιριές μεταξύ τους, ενίοτε και με τους φιλήσυχους Καρδαμιώτες οι οποίοι για να κερδίσουν κάποια χρήματα από τα εργατικά έσκαψαν μόνοι τους τον λάκκο τους γεμίζοντας το χωριό τους με εχθρικούς λαθρεποίκους.

Στο Πανέμορφο Πυλί στο οποίο υπάρχει πληθώρα στρατοπέδων (όπως και στην Καρδάμαινα και στην Αντιμάχεια), ζουν επίσης χιλιάδες συμπαθείς κατά τ’ άλλα αλβανοκοσοβάροι οι οποίοι για πρόσχημα και κάλυμμα έχουν τις εργασίες που τους δίνουν οι μεγαλοξενοδόχοι της Κω. Πραγματική δουλειά όμως των αλβανοκοσοβάρων αλλά και των Βουλγάρων, Ρουμάνων, Πακιστανών, Αφγανών, Μπαγκλαντεσιανών, Σομαλών, Σουδανών, Σημιτοαράβων, τουρκομάνων και τουρκμένων είναι κατά την διάρκεια της ειρήνης να σκοτώνουν με την διακίνηση των ναρκωτικών τα Ελληνόπουλα της Κω, να διαλύουν τις οικογένειές τους, να τους στερούν τις θέσεις εργασίας, να βρωμίζουν αισθητικά και κυριολεκτικά το πανέμορφο αυτό νησί και όταν θα έρθει η καθορισμένη ώρα να ενεργοποιηθούν για την πραγματική τους αποστολή για την οποία ήρθαν στο νησί.


Και ποιά είναι αυτή; Να συνδράμουν τον τουρκικό στρατό που θα εισβάλλει στα Δωδεκάνησα, στην Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δημιουργώντας πρώτα αυτοί χαοτικό κλίμα και σύγχυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που προστατεύουν την νήσο αλλά και προξενώντας τον πανικό με τις σφαγές αμάχων και τις επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους της άμυνας του νησιού.


Η Τουρκία φανταζόμαστε θα ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς της τους ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ για τις διευκολύνσεις που της παρέχουν για την επικείμενη στρατιωτική εισβολή της στα Δωδεκάνησα. Ευχαριστεί επίσης τις ΛΕΣΧΕΣ LIONS, ROTARY, τις μασονικές στοές, τους Ιταλούς TOUR OPERATORS, τους Γερμανούς TOUR OPERATORS, τους αποικιοκράτες Άγγλους της Καρδάμαινας, τις βουλγαρικές και ρουμανικές μυστικές υπηρεσίες που τόσο πολύ όλοι τους βοηθούν ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα του ΦΕΤΙΟΥΛΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ και του ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ να γίνουν τουρκικά όσα μέρη έχουν οθωμανικά μνημεία και τουρκόφωνους κατοίκους...

 

Ωρομέδων

 http://rodosalarm.gr
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9090.html

O αντικαγκελάριος Ρέσλερ ενδιαφέρεται προσωπικά να προχωρήσει η Ελληνική Κάρτα του Πολίτη.



σχόλιο ID-ont: Με τον τίτλο "Κάρτα του Πολίτη μένει στα χαρτιά..." η εφημερίδα Καθημερινή στο Κυριακάτικο φύλλο της κάνει μια αναδρομή στις έως σήμερα προσπάθειας των κυβερνώντων για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη, τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί και πως μπορεί να ξεκολλήσει...


Αναρωτιόμαστε για την χρονική στιγμή και τους λόγους για τους οποίους επιλέγει να "σηκώσει" το θέμα αυτό με 4 (!) άρθρα. Με τα άρθρα αυτά θέλει να εκφράσει το παράπονό της που δεν έχει προχωρήσει ακόμη; Θέλει να το επισημάνει ως θέμα προτεραιότητας της νέας κυβέρνησης; Ασκεί πίεση να προχωρήσει ένα θέμα που λιμνάζει; Δεν γνωρίζουμε. Πάντως εάν το έκανε από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, θα έπρεπε το δημοσίευμά της, για να είναι αντικειμενικό και πλήρες να παρουσιάσει και την αντίθετη άποψη, η οποία εκφράζεται μέσω των  αναρτήσεων του blog μας και δεκάδων άλλων blog, τόσο ελληνικών όσο και του εξωτερικού.



Σε ποιο άρθρο της παρουσιάζει το τεράστιο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, του ηλεκτρονικού φακελώματος-ηλεκτρονικής φυλακής, των πολιτικών και θρησκευτικών ελευθεριών που προσβάλλονται βάναυσα με αυτά τα συστήματα; Δυστυχώς σε κανένα. Γιατί
αποσιωπείται πλήρως η εμπειρία της Αγγλίας, η οποία "μετά βαϊων και κλάδων" απέρριψε την Κάρτα του Πολίτη επιεδή "προσβάλλει τις ελευθερίες των πολιτών"; ΔΕΙΤΕ τι έλεγε ο Γ.Παπανδρέου και τι ο Άγγλος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Nick Clegg:



Όσον αφορά τις πληροφορίες που μας δίνουν τα δημοσιεύματα σταχυολογούμε:
1. Ο κος Ρέσλερ όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2011 ενδιαφέρθηκε προσωπικά για να εμπλακεί στην διαδικασία της δημιουργίας της Ελληνικής Κάρτας του Πολίτη το Εθνικό Τυπογραφείο της Γερμανίας: Bundesdruckerei.
2.  Η σύμβαση που υπέγραψε το 2006 η Νέα Δημοκρατία με την Ιαπωνική Εταιρεία Toppan, εμέσως πλην σαφώς, χαρακτηρίζεται ως καταχρηστική και εάν τελικά επιλεγεί η Toppan να την δημιουργήσει, η Κάρτα του Πολίτη θα κοστίσει περισσότερα από όσα εάν γινόταν τώρα διαγωνισμός.
3. Η Κάρτα του Μετανάστη είναι ο πρόδρομος της Κάρτας του Πολίτη.
4. Το πιό σημαντικό: ο κος Τζωρτζάκης πριν μια βδομάδα, στο πλαίσιο της έκθεσης Cebit, στο Ανόβερο συζήτησε και πάλι το θέμα με τους Γερμανούς. Συμπέρασμα; Το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται η Καθημερινή: Η "Κάρτα του Πολίτη" προχωράει κανονικά, παρόλες τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται...

Διαβάστε τα δημοσιεύματα της Καθημερινής:


Η Κάρτα του Πολίτη μένει στα χαρτιά...

Χορός εκατομμυρίων ευρώ
Ενας χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τα δύο... τσιπ της Κάρτας του Πολίτη έχει ως αποτέλεσμα η ψηφιακή ταυτότητα να μένει στα χαρτιά.
Η «ψηφιοποίηση» της Δημόσιας Διοίκησης σκοντάφτει σε μια σύμβαση, την οποία ο ανταγωνισμός θεωρεί αδιαφανή γιατί μονοπωλεί τις δουλειές για έγγραφα ασφαλείας επί μία δεκαετία, «απαγορεύοντας» διαγωνισμούς.

Η Κάρτα Πολίτη ακόμη σχεδιάζεται
«Μέχρι το τέλος του 2011, οι πολίτες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα με μία κάρτα, με την οποία θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο» (Γ. Α. Παπανδρέου, 11/9/2010).

Μήνες μετά το συγκεκριμένο ορόσημο που έθεσε σε ομιλία του στη ΔΕΘ ο τέως πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει. Τα δελτία ταυτότητας παραμένουν ίδια, οι ουρές στα γκισέ της δημόσιας διοίκησης διογκώνονται και μαζί τους τα έγχαρτα έγγραφα.

Σύμφωνα με ανθρώπους δίπλα στον τέως πρωθυπουργό, η Κάρτα Πολίτη ήταν άλλο ένα όραμα το οποίο είχε ενστερνιστεί η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, χωρίς όμως να υλοποιηθεί. Συνολικά, 24 μεγάλες πρωτοβουλίες ή δράσεις εκσυγχρονισμού του κράτους είχαν αναληφθεί την περίοδο εκείνη, με στόχο την «απελευθέρωση» των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα δεσμά της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Μεταξύ αυτών, η online παρακολούθηση του προϋπολογισμού, η ψηφιακή καταγραφή της διακίνησης των καυσίμων, η online διενέργεια δημόσιων προμηθειών κ.ο.κ. «Από τις 24 (αυτές) πρωτοβουλίες, μόνον η ηλεκτρονική συνταγογράφηση προχώρησε υπό την πίεση της τρόικας, και αυτή παραμένει ακόμη “κουτσή”» αναφέρει συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού.

Η Κάρτα Πολίτη (Κ.Π.), μια εμβληματική παρέμβαση στην κατεύθυνση της οργάνωσης του κράτους και την εξομάλυνση των σχέσεών του με τους πολίτες, βρίσκεται ακόμη στον σχεδιασμό. Βήματα έχουν γίνει, αλλά απέχει πολύ από το να αποτελέσει πραγματικότητα. Για τους πολλούς, η Κ.Π. σημαίνει μια πιο ασφαλή ταυτοποίηση προσώπου. Αλλά για τους ειδικούς, πέρα από ένα πιο απαραβίαστο δελτίο ταυτότητας, αποτελεί κλειδί για τη δημιουργία μιας πιο φιλικής σχέσης πολίτη - κράτους. Η θέση αυτή δεν συνιστά «φουτουριστικό» σενάριο, αλλά καθημερινή πρακτική στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Σουηδία, στη Φινλανδία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο και άλλες χώρες, οι κάτοικοι διαθέτουν κάρτες πολίτη που αξιοποιούνται ως αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο και ακόμη για την ψηφιακή αυθεντικοποίηση του κατόχου και εν είδει ψηφιακής υπογραφής.

Η εντολή που έδωσε ο τέως πρωθυπουργός για την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη στην Ελλάδα αμέσως μετά τη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν στις συζητήσεις, χάθηκε στις απειράριθμες επιτροπές που ανέλαβαν να την υλοποιήσουν. Ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε σε συζητήσεις, αν η κάρτα θα διαθέτει μοναδιαίο ή όχι αριθμό - ένα θέμα που δεν έχει λυθεί ακόμη και στην Ε.Ε., καθώς κάποιες χώρες ακολουθούν την τακτική του μοναδιαίου αριθμού και κάποιες άλλες όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουν Κ.Π. οι συγκεκριμένες χώρες.

Και δεν ήταν μόνον αυτό. Οι κόντρες μεταξύ των υπουργείων για τη διεκδίκηση του «χωραφιού» που λέγεται έκδοση ταυτοτήτων -έτσι αντιλαμβάνονταν την Κάρτα Πολίτη οι ηγεσίες τους- επιβάρυναν την υλοποίηση του σχεδίου. Ηρθε και η ιστορία του αναδόχου και το «κακό» ολοκληρώθηκε...

Μια αποκλειστική σύμβαση 10ετίας...
Το καλοκαίρι του 2006, η Toppan Printing Co Ltd συνήψε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση (αντισυμβαλλόμενος ήταν η ελληνική αστυνομία), προκειμένου να την προμηθεύσει με το «σύστημα έκδοσης ελληνικών εγγράφων ασφαλείας» για 10 χρόνια (Απρίλιος 2006 - Απρίλιος 2016). Στην τότε ανακοίνωση, πάντως, γινόταν λόγος για μια «αρχική περίοδο», που θα έφτανε τα 10 χρόνια, και δεδομένου ότι δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία, θα μπορούσαν να υπάρχουν και εκπλήξεις.

Το 1997, η Toppan Printing ανέπτυξε το «εκτυπωτικό σύστημα έκδοσης διαβατηρίων», το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ μη πλαστογραφήσιμης τεχνολογίας σύστημα. Αυτό χρησιμοποιήθηκε και στην Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα να μην απαντάται πλέον το φαινόμενο της μαζικής πλαστογράφησης ελληνικών διαβατηρίων στη δυτική Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική.

Το «σύστημα έκδοσης ελληνικών εγγράφων ασφαλείας» αναπτύχθηκε πρόσφατα από την Toppan Printing. Σύμφωνα με την εταιρεία, «είναι ένας ολοκληρωμένος, αρθρωτός πολυεκτυπωτής για αποκλειστική χρήση από κυβερνήσεις, ικανός να παράγει όλων των ειδών τα ασφαλή έγγραφα, όπως διαβατήρια, κάθε κάρτα μεγέθους ID1 συμβατή με το σύστημα, όπως δελτία ταυτότητας, άδειες οδήγησης, πράσινες κάρτες, άδειες εργασίας, άδεια διαμονής και άλλα υψηλής ασφαλείας πιστοποιητικά σε όλα τα μεγέθη από Α5 έως Α4. Αυτός ο εκτυπωτής παρέχει την πλήρη λύση της “μιας στάσης” (one stop) για όλα τα ασφαλή έγγραφα και ηλεκτρονικά έγγραφα, είναι πλήρως συμβατός με τις προδιαγραφές του ICAO και διαθέτει ενσωματωμένο έναν αυτόματο ποιοτικό έλεγχο (ηλεκτρικό και εκτυπωτικό) στο στάδιο της έκδοσης».

Βάσει της συμφωνίας που έχει συναφθεί τον Μάιο του 2006, η Toppan Printing Co Ltd ίδρυσε τη θυγατρική της εταιρεία Toppan Printing Α.Ε. Ελλάς, στην Αθήνα. Αυτή η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο, ως κέντρο υπηρεσιών για τον κύριο εκδότη, το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας. Η υποστήριξη αφορά όλα όσα εκδίδει, όπως ελληνικά διαβατήρια και ταυτότητες της αστυνομίας. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει τη διαχείριση των παραγγελιών, τον έλεγχο των αποθεμάτων και του διακανονισμού πληρωμών για τα μηχανήματα και τα εξαρτήματα επιπλέον του συμβολαίου συντήρησης και επισκευών κ.λπ. Οι επικριτές της σύμβασης αναφέρουν ότι οι Ιάπωνες αγοράζουν τα υλικά που χρησιμοποιούν σε πολύ ακριβές τιμές.

Η τεχνολογία της Toppan χρησιμοποιήθηκε σε 12 χώρες. Πάνω από 100 εκατομμύρια διαβατήρια έχουν εκδοθεί. Η σημαντικότερη έκδοση ήταν εκείνη των αμερικανικών διαβατηρίων, που άνοιξε την πόρτα στην εταιρεία. Χρησιμοποιήθηκε, επίσης, για την έκδοση των ταυτοτήτων διαπίστευσης (AD) για τους αθλητές και τα μέλη της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, οπότε είχαν εκδοθεί περίπου 100.000 τέτοιες κάρτες.

Το αλβανικό σκάνδαλο και η Bundesdruckerei
Η Bundesdruckerei είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο έκδοσης των αλβανικών διαβατηρίων, το 2002, ως ιδιωτική επιχείρηση (πουλήθηκε και ξαναγοράστηκε από το κράτος). Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, η γερμανική εταιρεία ήταν κατά 1,8 εκατ. ευρώ ακριβότερη στην προσφορά της από τους Αμερικανούς συνεργάτες της Toppan, που αποκλείστηκαν, σύμφωνα με δικαστική έρευνα στα Τίρανα, επειδή αρνήθηκαν να κάνουν συναλλαγή «κάτω από το τραπέζι». Ενας πρώην υπουργός της αλβανικής κυβέρνησης και ένας ανώτατος αξιωματικός της αλβανικής Αστυνομίας κατέληξαν στη φυλακή κατηγορούμενοι ότι υπεξαίρεσαν 4 εκατ. δολάρια, ύστερα από σχετικές αιτιάσεις της αμερικανικής εταιρείας Euroget. Oι ισχυρισμοί αυτοί υποστηρίχθηκαν από τον Αμερικανό διπλωμάτη Σαρλ Λεβάσκ. Το 2010, συνελήφθησαν μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν με νέα αλβανικά βιομετρικά διαβατήρια. Οι αλβανικές αρχές παραδέχθηκαν στη Βουλή τους τη χρήση διαβατηρίων με παραποιημένες ιδιότητες σε πάνω από 500 περιπτώσεις. Η δολοφονία του αξιωματικού της μυστικής Αστυνομίας Ισα Κόπα συνδέεται με αυτές τις περιπτώσεις.

Η Bundesdruckerei είναι η δεύτερη γερμανική εταιρεία που επιθυμεί να μπει στην αγορά «ασφαλών» εγγράφων. Η Gieseke und Devrient, ένας γερμανικός κολοσσός που τυπώνει ήδη κάρτες ταχογράφων για το υπουργείο Μεταφορών, επιθυμεί επίσης να μπει στην αγορά των «καρτών». Αλλά φυσικά και γι’ αυτή την εταιρεία το ερώτημα είναι σε ποια τιμή και με ποια διαδικασία.
 
Η διορία έληξε τον Μάιο του 2011
Η Κάρτα Πολίτη (Κ.Π.), που οραματίστηκε η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την οποία εξαρχής ενστερνίσθηκε πλήρως ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αρχικά είχε σχεδιαστεί ώστε να βασιστεί πάνω στην Κάρτα Αλλοδαπού (Μετανάστη).

Η έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας αποτελούσε ευκολότερο εγχείρημα, καθώς αφορά μικρότερο όγκο δεδομένων – περίπου 400.000 κάρτες έναντι 11 εκατομμυρίων που υπολογίζεται ο αριθμός των Κ.Π. Επιπλέον, η συγκεκριμένη άσκηση της ικανότητας του κρατικού μηχανισμού να εκδώσει την Κάρτα Μετανάστη δεν θα προσέκρουε σε τυχόν κοινωνικές ή και πολιτικές αντιδράσεις, παρόμοιες με εκείνες που προκάλεσε στη δεκαετία του ’80 ο σχεδιασμός του Ενιαίου Κωδικού Αριθμού Μητρώου (ΕΚΑΜ).

Οι επιτελείς της κυβέρνησης, όμως, είχαν και έναν επιπρόσθετο λόγο να βασίζουν την έκδοση της Κ.Π. στην Κάρτα Αλλοδαπού. Η χώρα πιεζόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έκδοση ενός αυτοτελούς εγγράφου αλλοδαπού με τη χρήση ενός τουλάχιστον βιομετρικού χαρακτηριστικού (π.χ. φωτογραφία) μέχρι τον Μάιο του 2011. Ο κοινοτικός κανονισμός μάλιστα επέβαλε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ταυτοποίησης των αλλοδαπών, τα οποία είναι ανελαστικά σε κοινοτικό επίπεδο, ειδικά σε ό,τι αφορά τους μετανάστες.

Ο κοινοτικός νομοθέτης, τέλος, είχε φροντίσει να υπάρχει συμβατότητα και διαλειτουργικότητα μεταξύ της Κ.Π. και της Κάρτας Αλλοδαπού, εφόσον κάτι τέτοιο επιθυμούσε η εθνική κυβέρνηση. Μάλιστα, ερωτηθείσα σχετικά η γενική γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τον σχεδιασμό της Κ.Π., ανέφερε ότι «το πιεστικό ερώτημα που πρέπει ν’ απαντηθεί κατά προτεραιότητα είναι αν το εγχείρημα “Κάρτα Πολίτη” θα παρακολουθεί ή όχι τις άκαμπτες και μη διαπραγματεύσιμες προδιαγραφές που απορρέουν για το αυτοτελές έγγραφο αλλοδαπών από την κοινοτική νομοθεσία».

Φυσικά και αυτή η κοινοτική υποχρέωση της χώρας –σε ό,τι αφορά την έκδοση της Κάρτα Μετανάστη– δεν τηρήθηκε, ενώ τώρα, τα δύο έργα έκδοσης καρτών, Πολίτη και Μετανάστη, μάλλον προχωρούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., που υπάγεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται σύντομα να προκηρύξει διαγωνισμό για το έργο της προμήθειας των Η/Υ που θα εγκατασταθούν στα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών, προκειμένου να γίνει η καταχώριση των στοιχείων των μεταναστών.

Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν απαντά στο θέμα της διαχείρισης των δεδομένων και κυρίως σε εκείνο της έκδοσης της Κάρτας Αλλοδαπού με χαρακτηριστικά που θα κάνουν δύσκολη την αναπαραγωγή της και την αλλοίωση των χαρακτηριστικών. Το τελικό και εύλογο συμπέρασμα; Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά βάζει «το κάρο μπρος απ’ τα βόδια» και χωρίς βεβαίως να προσδιορίζεται το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των συγκεκριμένων Καρτών Μεταναστών. Ο,τι συμβαίνει, δηλαδή, με τόσες και τόσες άλλες περιπτώσεις, που έχουν να κάνουν με την εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας στο Δημόσιο και τις σχέσεις του με τον πολίτη.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100031_11/03/2012_475537


Πανάκριβες οι «έξυπνες κάρτες» στην Ελλάδα
Ποια εταιρεία έχει αναλάβει την εκτύπωση, το αυξημένο κόστος και οι Γερμανοί.

H «ψηφιοποίηση» της δημόσιας διοίκησης ήταν ένα από τα βασικά σημεία της ατζέντας του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος είχε συγκαλέσει όχι λίγες συσκέψεις, αλλά από όλα τα σχέδια που εκπόνησε κανένα δεν υλοποιήθηκε. «Συνήθως οι υπηρεσιακοί παράγοντες μάς έλεγαν στις συσκέψεις τι και γιατί δεν μπορεί να γίνει, σχεδόν ποτέ δεν ακούγαμε ότι κάτι γίνεται» είπε στην «Κ» ένας από τους συμμετέχοντες στις συναντήσεις αυτές, που δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου εννοούσε τα όσα έλεγε ότι έπρεπε να γίνουν.


Αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας αποτέλεσε μία σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει ο κ. Παπανδρέου, λίγες μέρες μετά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στην οποία είχε ανακηρύξει την «κάρτα του πολίτη», την ψηφιακή δηλαδή ταυτότητα του καθένα μας, ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Ως «γενική δοκιμή» της συγκεκριμένης κάρτας, ενός είδους ψηφιακού αποτυπώματος, θα χρησίμευε η «κάρτα του αλλοδαπού», ένα έγγραφο που θα έπρεπε να είχε εκδώσει η χώρα έως τον Μάιο του 2011, ειδάλλως απειλείτο από την Ευρωπαϊκή Ενωση με κυρώσεις.

Ιαπωνική εταιρεία
Συνολικά θα τυπώνονταν 400.000 κάρτες, σε μία «δουλειά» που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, θα άφηνε σε όποιον την ανελάμβανε κέρδος μικρότερο των 100.000 ευρώ. Την εκτύπωση της κάρτας, που είναι ένα έγγραφο ασφαλείας, θα αναλάμβανε να κατασκευάσει η ιαπωνική εταιρεία Toppan, η οποία έχει την ευθύνη της κατασκευής και των ελληνικών διαβατηρίων όπως και των διπλωμάτων οδήγησης. Οι ανταγωνιστές της ιαπωνικής εταιρείας αλλά και μέλη της κυβέρνησης τής καταλογίζουν ένα πολύ αυξημένο κόστος για την κατασκευή των διαβατηρίων και μία αδιαφανή σύμβαση με την οποία μονοπωλεί τα τελευταία 10 χρόνια την κατασκευή των εγγράφων ασφαλείας χωρίς να διενεργείται διαγωνισμός, με βάση προσθήκη σε σύμβαση που είχε υπογραφεί επί υπουργίας του κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Συγκεκριμένα, ενώ η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να τυπώσει την κάθε κάρτα με δύο τσιπ και κόστος 6 - 7 ευρώ, υπολογίζει κόστος 16 ευρώ. «Πρόκειται για ένα κόστος μη διαφανές, καθώς στην πραγματικότητα αφορά ποσά εκτός προϋπολογισμού, που κατευθύνονται από το υπουργείο Μεταφορών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που έχει την ευθύνη της εκτύπωσης» λέει πηγή που έχει ενημέρωση εκ των έσω.


Ο νέος «παίκτης»
Πριν από ένα δεκαήμερο, ενώ η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αναθέσει -διότι περί ανάθεσης πρόκειται- την εκτύπωση της κάρτας στην Toppan, μεσολάβησε ένας νέος «παίκτης», η Bundesdruckerei, ήτοι το ομοσπονδιακό τυπογραφείο -με απλά λόγια το εθνικό τυπογραφείο- της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική κυβέρνηση, το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τυπογραφείου για την εκτύπωση καρτών αλλοδαπών εκδηλώθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2011.


Μάλιστα αυτή την εβδομάδα, οι Γερμανοί συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Π. Τζωρτζάκη και τον υπεύθυνο του Fast Track κ. Αρη Συγγρό, στο πλαίσιο της έκθεσης Cebit, της μεγαλύτερης έκθεσης πληροφορικής στην Ευρώπη, που γίνεται στο Αννόβερο, με στόχο να επαναβεβαιώσουν το ενδιαφέρον τους.


Για τους παρατηρητές της αγοράς, το ενδιαφέρον των Γερμανών δεν επικεντρώνεται στην έκδοση των 400.000 καρτών αλλοδαπών, αλλά στη «διαδοχή» της Toppa(χωρίς διαγωνισμό;) μετά το τέλος της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο, με την ανάληψη εκ μέρους τους της κατασκευής του συνόλου των ελληνικών δημοσίων εγγράφων που απαιτούν χαρακτηριστικά ασφαλείας.


Για τον σκοπό αυτό οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με το εθνικό τυπογραφείο και να εγκαταστήσουν δική τους γραμμή παραγωγής, ανεξάρτητη από εκείνη της αστυνομίας, που εξυπηρετεί την Toppan στην Καισαριανή. Πάντως, για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους θα πρέπει να περιμένουν ώς το 2016, οπότε λήγει η σύμβαση με τους Ιάπωνες, εκτός και αν αυτή καταγγελθεί.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100030_11/03/2012_475540
 http://id-ont.blogspot.com/2012/03/o.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/o_12.html

Αν και όταν οι Τούρκοι εξασφαλίσουν την ανοχή (όχι απαραίτητα συναίνεση) των ΗΠΑ, θα χτυπήσουν!



ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ….
του Σταύρου Καρκαλέτση*

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση στην ανατολική Μεσόγειο όταν η Κύπρος φθάσει στο στάδιο παραγωγής φυσικού αερίου, δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν, πλην των εγχώριων αφελών του ”γιουσουφακίζειν” και της τουρκολιγούρας. Αν και όταν οι Τούρκοι εξασφαλίσουν την ανοχή (όχι απαραίτητα συναίνεση) των ΗΠΑ, θα χτυπήσουν! Ο λόγος που δεν το κάνουν τώρα, είναι πως τα σάλια τους τρέχουν και τα νύχια τους ακονίζονται για τη Συρία.

Αν κλείσει η αναταραχή στη Μέση Ανατολή, έρχεται η σειρά μας, χωρίς να θέλω να παραστήσω το μάντη. Είναι απλώς εκτίμηση γεγονότων και καταστάσεων.

To έκθετο Καστελόριζο και η ακόμα πιο έκθετη Στρογγύλη, είναι πάντα ο Nο 1 στόχος, για να συρθεί σε εφ’ όλης αντιπαράθεση η Ελλάδα για το αιγαιακό status. Από το σύμπλεγμα Καστελορίζου η Στρογγύλη είναι που χαρίζει στην ελλαδική ΑΟΖ γειτνίαση με την κυπριακή. Ξεχάστε τα περί Διεθνούς Δικαίου, Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας κτλ κτλ. Οι διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες υπάρχουν για να παραβιάζονται, και η Τουρκία, μαιτρ σε αυτό, έχει δείξει εδώ και δεκαετίες πόσο τις σέβεται. Δικό σου λοιπόν, πάνω και πέρα απ’ όλα, δεν είναι αυτό που είναι κατοχυρωμένο με συνθήκες. Δικό σου είναι αυτό που είσαι σε θέση να το υπερασπιστείς…

Υπάρχουν τρόποι άμεσης ενίσχυσης του Καστελόριζου, με πολλούς τρόπους, που δεν κοστίζουν παρά ελάχιστα. Προσφέρουν όμως τεράστια πλεονεκτήματα στην Ελλάδα, και μια έκταση στην ΑΟΖ της όσο ολόκληρη η Πελοπόννησος.

Αν ήμουν Τούρκος επιτελής, εκεί θα χτυπούσα. Γνωρίζετε τα ποσοστά επιτυχίας που δίνουν ειδικοί στο τουρκικό σχέδιο ”Suga” (=Πένσα), το οποίο αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο; Και το οποίο προέβλεπε προσβολή και κατάληψη Λέρου, Φούρνων και Οινουσσών; Ας μην επεκταθούμε, για να μείνουν τα τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη θέση τους…

Σε ότι αφορά την Κύπρο, κι εκεί έχουν επισημανθεί οι αχίλλειες πτέρνες της αμυντικής μας διάταξης. Δεν θα χτυπηθεί φυσικά ούτε η πλατφόρμα της Noble ούτε στόχοι ισραηλινοί ή άλλοι. Θα χτυπηθεί κυπριακή γη. Η Κύπρος πρέπει να τιμωρηθεί για το θράσος της να βγάλει φυσικό αέριο. Οι Τούρκοι γνωρίζουν που τους παίρνει. Και με ποιόν. Και ο συνήθης σφαλιαροφάγος ξέρουν όλοι στη γειτονιά ποιός είναι…


Τα μάτια μας δεκατέσσερα σε:
-Σύμπλεγμα Καστελορίζου (Ρω και Στρογγύλη=πρώτοι στόχοι)
-Τα μικρονήσια και βραχονήσια του ανατολικού Αιγαίου (και είναι πολλά…)
-Τα ακάλυπτα κυπριακά χωριά, μπροστά από την πράσινη γραμμή και εντός της νεκρής ζώνης (Δένεια, Μάμμαρι, Ποταμιά, Αθηαίνου κτλ…)

Μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά. Σε τρία χρόνια πάντως που οι Τούρκoι θα βγάλουν στους ουρανούς (είναι δικοί μας;) του Αιγαίου τα πρώτα F-35, θα στέλνουμε τους πιλότους μας πάνω σε ιπτάμενα ”Lada” να αντιμετωπίσουν ”Porsche”. Σε αποστολές αυτοκτονίας δηλαδή. Και οι διάφοροι Παπαδημούληδες που τώρα χτυπιούνται για τους ”κακούς” και ”’άχρηστους’ εξοπλισμούς, τότε θα κρύβονται…

Μακάρι να διαψευστώ. Το θέλω όσο τίποτα…
Μια τουρκική παροιμία πάντως λέει πως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ….
Ελπίζω να μην είναι αργά για μας, και για ότι σκοπεύουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας…


* Αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

 http://elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1698:11032012-&catid=37:2010-01-11-14-03-41&Itemid=88
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8696.html

Βιοηθική ώρα μηδέν: Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.

Παρόλο που η εταιρία Πέπσι έχει βρεθεί στο προσκήνιο πρόσφατα για την συνεργασία της με εταιρία που χρησιμοποιεί βλαστοκύτταρα εμβρύων με στόχο την έρευνα σε νέες γεύσεις μία επιστήμονας βιοτεχνολόγος προειδοποιεί ότι φαρμακευτικές εταιρίες, εταιρίες καλλυντικών καθώς και....
εταιρίες τροφίμων χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα...
Η Ρεμπέκα Τέιλορ, τεχνολόγος στην μοριακή βιολογία προέβη στην δημιουργία μίας λίστας εταιριών οι οποίες χρησιμοποιούν κύτταρα και ιστούς εμβρύων(που έχουν θανατωθεί με έκτρωση) για να αναπτύξουν τα προϊόντα τους, τα οποία εκτείνονται από παιδικά εμβόλια μέχρι και καλλυντικά.
Η λίστα της συμπεριλαμβάνει την Αγγλική εταιρία, Ρι-Νίουρον η οποία έχει προβεί σε αίτηση για κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις εταιρίες που δημιούργησε η βιοτεχνολόγος Τέιλορ καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με αυτές:
Νιουράλστεμ (Neuralstem)
9700 Great Seneca Highway
Rockville, MD 20850
Τηλέφωνο: 301.366.4960
ΡιΝιούρον (ReNeuron),
10 Nugent Rd
Surrey Research Park
Guildford, Surrey
GU2 7AF
Ηνωμένο Βασίλειο
Email: info@reneuron.com
Νίοκιουτις (Neocutis Inc.)
3053 Fillmore Street # 140
San Francisco CA 94123
Τηλέφωνο: 1-866-636-2884
Email: info@neocutis.com
Μέρκ (Merck )
One Merck Drive
Ταχ Κωδ. P.O. Box 100
Whitehouse Station, NJ 08889-0100 USA
Τηλέφωνο: 908-423-1000
ΓκλάξοΣμιθΚλέιν (GlaxoSmithKline)
GlaxoSmithKline plc
One Franklin Plaza
Ταχ. Κώδ. PO Box 7929
Philadelphia PA 19101
Τηλέφωνο: 1-888-825-5249

Senomyx, Inc.
4767 Nexus Centre Drive
San Diego, California 92121
Τηλ: (858) 646-8300
Email: info@senomyx.com
Η Taylor υπογραμμίζει ότι η Senomyx, η οποία ελέγχει ενισχυτές γεύσης χρησιμοποιώντας μία κυτταρική «γραμμή» που πηγάζει από τους ιστούς νεφρού ενός εκτρωμένου μωρού συνεργάζεται με την Pepsi την Κράφτ και την Nestle.
pentapostagma.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_3646.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters