Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

"Αφήστε την Κίνα να κοιμάται", είχε πει ο Ναπολέων. " Γιατί όταν ξυπνήσει θα ταρακουνήσει όλο τον κόσμο". Σήμερα η Κίνα έχει ξυπνήσει και τρώει με την όρεξη έφηβου που ψηλώνει.

Αργυρω Υρω Γαζιωτι 
Στην Μοζαμβίκη κόβουν δέντρα, στο Σουδάν τρυπούν για πετρέλαιο, στη Ζάμπια σκάβουν ορυχεία για χαλκό, στην Κένυα χτίζουν υφαντουργεία, στην Ζιμπάμπουε ψάχνουν ουράνιο, στο Κονγκό αγοράζουν κοβάλτιο κ στην Αγκόλα φτιάχνουν αυτοκινητόδρομους..... όλα αυτά με αντάλλαγμα την εν λευκώ διαχείριση των τοπικών φυσικών πόρων.
Περίπου 800 Κινέζικες εταιρίες δραστηριοποιούνται σε 36 Αφρικανικές χώρες, χωρίς σ αυτές να υπολογίζονται οι δεκάδες χιλιάδες μικροί κ μεγάλοι επιχειρηματίες που δοκιμάζουν την τύχη τους εκεί με δάνεια κ εγγυήσεις του κινεζικού κράτους.

Η νοημοσύνη των φυτών και το αίσθημα της επιβίωσης

Όχι μόνο γνωρίζουν πότε τα αγγίζουμε, αλλά μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ ζεστού και κρύου, γνωρίζουν πότε θα κουνήσουν τα κλαδιά τους και έρχονται σε άμεση επαφή με ένα αντικείμενο όπως ένας φράκτης

Kείμενο: Σοφία Τριάντου, Βοτανολόγος

Τροπολογία «νύχτας» του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβάλει χαράτσι στην προσφυγή στη δικαιοσύνη


Με μια τροπολογία που στο παρελθόν έχει κριθεί αντισυνταγματική, η κυβέρνηση βάζει περαιτέρω οικονομικά εμπόδια στους προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη, καθώς πλέον επιβάλλεται δικαστικό ένσημο της τάξης του 0,8% του απαιτητού ποσού σε αναγνωριστικές αγωγές, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και εάν κάποιος ζητά να αναγνωριστεί η νόμιμη οφειλή ενός προσώπου προς τον ίδιο, θα πρέπει να καταβάλει το αντίστοιχο ποσοστό ως ένσημο.
Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters