Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΟ ΞΕΝΥΧΤΙ κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ .. ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.

Δείτε το πλήρες κείμενο του πολυνομοσχεδίου

Αυτό είναι το πλήρες κείμενο του πολυνομοσχεδίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνία το πλήρες κείμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης.
Αυτό συνέβη μετά τη συμφωνία ως προς τις διατυπώσεις για το γάλα μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και του Αθανάσιου Τσαυτάρη.
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αύριο στη 1 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει μεθαύριο, Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και η ψηφοφορία για την τελική αποδοχή του.
Με το νομοσχέδιο-σκούπα υλοποιούνται προβλέψεις του Μνημονίου 2 για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τροποποιούνται διατάξεις του ιδρυτικού νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Η υπερψήφιση του αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση 10 δισ. ευρώ προς ενίσχυσή του σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο Μάιο.



Διαβάστε τι αναφέρεται τελικά στο πολυνομοσχέδιο για το γάλα

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΤ.8: ΑΡΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
1. α.         Για τους αγοραστές αγελαδινού γάλακτος, πριν από την έναρξη δραστηριότητας και την πρώτη αγορά οποιασδήποτε ποσότητας γάλακτος από τους παραγωγούς, ακολουθείται η διαδικασία έγκρισης του άρθρου 10 της υπ’ αριθ. 302026/2004 (Β’ 1688) ΚΥΑ με θέμα «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του καθεστώτος της εισφοράς στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κάθε φορά.»
β.         Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 3 της ΥΑ 341263/18.11.2008 (Β΄ 2402), όπως ισχύει, καταργείται.
2.      α. Η παρ. 6 του άρθρου 12 του από 2/16.5.1959 Β.Δ/τος (Α` 89), όπως    αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 του Π.Δ/τος 430/1981 (Α` 115), το άρθρο μόνο το Π.Δ/τος 104/1988 (Α` 46) και το άρθρο 1 του Π.Δ/τος 113/1999 (Α` 115) αντικαθίσταται ως εξής ::
«6. α) Ως «παστεριωμένο γάλα» νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία για μικρό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον +71,7 βαθμούς C για 15 δευτερόλεπτα ή ισοδύναμος συνδυασμός) ή σε διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικούς συνδυασμούς χρόνου και θερμοκρασίας για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος, παρουσιάζει αρνητική αντίδραση στη δοκιμασία φωσφατάσης και θετική στη δοκιμασία υπεροξειδάσης, αμέσως δε μετά την παστερίωση ψύχεται το συντομότερο δυνατό σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +6 βαθμούς C, στην οποία θερμοκρασία και συντηρείται, η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε ελέγχους των αρμόδιων αρχών κατά τις προβλέψεις του ενωσιακού δικαίου..
Στη συσκευασία του παστεριωμένου γάλακτος πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο και με ευδιάκριτους χαρακτήρες οι ενδείξεις "παστεριωμένο" και "γάλα", η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος και η θερμοκρασία συντήρησής του. Στη συσκευασία πρέπει να αναγράφεται σε σαφή μορφή και εμφανές σημείο στο ίδιο οπτικό πεδίο με το σήμα του προϊόντος η διάρκεια ζωής του γάλακτος σε ημέρες.
Το παστεριωμένο γάλα που συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 24 ωρών από την άμελξη χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη ισοδύναμη επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης, μπορεί, πέραν των αναφερόμενων στο προηγούμενο εδάφιο να φέρει και την ένδειξη «γάλα ημέρας».
β) Ως «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας» νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία στους +85 βαθμούς έως + 127 βαθμούς C σε τέτοιες συνθήκες θερμοκρασίας και χρόνου ώστε η δοκιμασία υπεροξειδάσης να είναι αρνητική, αμέσως δε μετά τη θερμική του επεξεργασία ψύχεται, το συντομότερο δυνατό, σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +6 βαθμούς C.  Η συντήρηση του γάλακτος υψηλής παστερίωσης γίνεται σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +6 βαθμούς C η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε ελέγχους των αρμόδιων αρχών κατά τις προβλέψεις του ενωσιακού δικαίου.
.
Στη συσκευασία του γάλακτος υψηλής θερμικής επεξεργασίας πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο και με ευδιάκριτους χαρακτήρες οι ενδείξεις "γάλα" και "υψηλής θερμικής επεξεργασίας ", η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος και η θερμοκρασία συντήρησής του. Στη συσκευασία πρέπει να αναγράφεται σε σαφή μορφή και εμφανές σημείο στο ίδιο οπτικό πεδίο με το σήμα του προϊόντος η διάρκεια ζωής του γάλακτος σε ημέρες.
Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε σημείο της συσκευασίας του προϊόντος αναγραφή της ένδειξης «παστεριωμένο».

β.  Οι συσκευασίες γάλακτος της προηγούμενης υποπερίπτωσης που διατίθενται στην αγορά συμμορφώνονται με τις απαιτούμενες ενδείξεις εντός δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος  του παρόντος νόμου.
3.    Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 21 του ν. 248/1914 (Α΄ 110) καταργούνται.


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

http://www.enikos.gr/politics/224120,Ayto_einai_to_plhres_keimeno_toy_polynom.html

Παγκόσμιος Προορισμός η Αθήνα για εξειδικευμένες θεραπείες οφθαλμολογικών παθήσεων

Από την Σοφία Νέτα - Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι, ανάμεσα σε άλλες ειδικότητες της Ιατρικής, η Οφθαλμολογία στη χώρα μας έχει εξαιρετική εξειδίκευση και ανάπτυξη. Πολλές τεχνικές που γίνονται παγκόσμια έχουν εφευρεθεί στη χώρα μας. Η καινοτόμος τεχνική αντιμετώπισης του κερατόκωνου -επινόηση της ιατρικής ομάδας του Έλληνα καθηγητή Αναστάσιου Κανελλόπουλου- ή όπως ονομάζεται «Το Πρωτόκολλο της Αθήνας» (διασύνδεση κολλαγόνου με ριβοφλαβίνη και υπεριώδες φως), ουσιαστικά μειώνει την πιθανότητα να χρειαστεί ο ασθενής να κάνει μεταμόσχευση κερατοειδούς. Η θεραπεία είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, καθώς διαρκεί περίπου 20 λεπτά.
Δεκάδες είναι οι ασθενείς από όλο τον κόσμο και κυρίως τις Η.Π.Α., που επισκέπτονται την Αθήνα, με σκοπό να υποβληθούν σε τέτοια οφθαλμολογική επέμβαση.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο γιατρός που θα επισκεφτεί το Οφθαλομολογικό Ινστιτούτο LaserVision τη Δευτέρα 31/3/14 από τις Η.Π.Α.
Η διεθνής  αναγνώριση του Κέντρου  στην οφθαλμολογική κοινότητα συνετέλεσε στην  απόφασή του, να πραγματοποιήσει την διαθλαστική επέμβαση στην Αθήνα.
Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιος Κανελλόπουλος  αναδείχθηκε επίσης ως  “Χειρουργός του Μήνα” στον ιστότοπο της ISRS (International Society of Refractive Surgery- http://www.aao.org/isrs/) με βάση αυτές τις καινοτομικές χειρουργικές του τεχνικές.

kourdistoportocali
http://greeknation.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2819.html

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!.. video


ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΔΕΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ... ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΡΡΟΗΣ;;;


Βίντεο - ντοκουμέντο που πήραμε από την χθεσινή (Δευτέρα 24 Μάρτη 2014, ώρα 4.55 μ.μ.) εκπομπή του Γιώργη Καρατζαφέρη στο '«ΑΡΤ». Ο Αρχηγός του Λάος διάλεξε την Παραμονή της 25ης Μαρτίου για να....
κάνει αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και καιρό οι αποβλακωμένοι από τις αρλούμπες του Ευαγγελίου, Χρυσαυγίτες: 

Βγάζει στον αέρα το Φύλλο Μητρώου του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Τρελαντώνη Σαμαρά, από το οποίο προκύπτει ότι:

1) Ο Σαμαράς υπηρέτησε μόνο 3 μήνες στον Ελληνικό Στρατό και εξαγόρασε τους υπόλοιπους 21 μήνες προς 1.000 δραχμές τον μήνα.
2) Κατέθεσε εκπρόθεσμα τα πιστοποιητικά του για την αναβολή στρατεύσεως και γι' αυτό κηρύχτηκε ανυπότακτος, αλλά με την επιταγή των 21.000 δραχμών που κατέθεσε στις 9 Οκτωβρίου του 1976 το εξαγόρασε κι αυτό.

3) Απελύθη στις 11 Οκτωβρίου 1976 ως έφεδρος ναύτης.
.




πηγή
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/03/video.html

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ. ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ. ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ & ΠΕΙΝΑΩ. ΒΙΝΤΕΟ

Ο γνωστός ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, μίλησε αρχικά για το τραγικό συμβάν στις φυλακές Μαλανδρίνου, ωστόσο στη συνέχεια εστίασε την προσοχή του στην οικονομική κρίση, που συνεχίζει να μαστίζει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Ο προβληματισμός του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ήταν έκδηλος, επισημαίνοντας πως «σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε να φάμε τίποτα». Ως γνήσιος άνθρωπος της τέχνης, με λόγο μεστό και καταλυτικό, έκανε χρήση ορισμένων στίχων από το ποίημα «Οι Μοιραίοι» του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη, Κώστα Βάρναλη, για να εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για το μέλλον της χώρας. BINTEO>>

 «Χείμαρρος» ήταν ο Στάθης Ψάλτης, κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η αγάπη του κόσμου τού δίνει δύναμη. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «ηρωισμός είναι να συνεχίζεις να παλεύεις παρά τις αντιξοότητες», απευθύνοντας μάλιστα έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ενωμένος και να διεκδικεί.
«Έχουμε Δικτατορία»
Με την απλότητα και την αμεσότητα που τον διακρίνει, ο Στάθης Ψάλτης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις φυλακές ανά την ελληνική επικράτεια.
Η έλλειψη επαρκούς προσωπικού στα σωφρονιστικά ιδρύματα, όπου καθημερινά πέντε – δέκα υπάλληλοι καλούνται να προσέχουν περισσότερους από 400 κρατουμένους ήταν ένα από τα ζητήματα που έθιξε ο γνωστός ηθοποιός στη σκιά της άγριας δολοφονίας στις φυλακές Μαλανδρίνου.
«Αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν παίρνει μέτρα όσον αφορά σε όλα αυτά τα θέματα που γίνονται στις φυλακές, όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν πνευματική αναπηρία και χρειάζονται άμεση ιατρική παρακολούθηση» ανέφερε.
Με αφορμή αυτό το φοβερό συμβάν, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, από τη στιγμή μάλιστα που πρακτικά «η εξουσία δεν ασκείται πλέον από τον λαό, αλλά από τους τοκογλύφους». Ανθρώπους, που στόχο έχουν «να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας».
«Έχουμε Δικτατορία. Την εξουσία την κατέλαβαν οι τοκογλύφοι. Αυτοί μας κυβερνούν» είπε, υπογραμμίζοντας πως «αυτοί αποφασίζουν για τα θέλω και τις ανάγκες των πολιτών».
«Πρέπει να μαζευτούμε εκατομμύρια»
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Στάθης Ψάλτης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να διεκδικήσουν με επιμονή και ενότητα τα θέλω τους, καθώς μόνο τότε θα γίνει ξεκάθαρο πως κυβερνητικές αποφάσεις και μέτρα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την καθημερινή επιβίωση, δεν γίνεται να συνεχίσουν να γίνονται αποδεκτά από τον λαό.
«Δυστυχώς δεν φθάνει να μαζευόμαστε μερικές χιλιάδες στις πλατείες και να φωνάζουμε. Εδώ χρειάζεται να μαζευτούμε εκατομμύρια. Να δούνε τη δύναμή μας. Να μας ακούσουν και να μας πιστέψουν» δήλωσε, παραφράζοντας μάλιστα και την περιβόητη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», προκειμένου να μιλήσει με ειλικρινή -μα πάνω απ’ όλα αξιοπρεπή- τρόπο για τη μάχη που δίνει καθημερινά έτσι ώστε να τα βγάλει πέρα.
«Δεν φάγαμε τίποτα. Άλλοι τα… φάγανε! Εσείς τα φάγατε. Όλοι εσείς τα φάγατε. Εγώ δεν έφαγα τίποτα. Εγώ αυτή τη στιγμή πεινάω. Δεν έχω δουλειά. Δεν έχω τίποτα» είπε. 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6230.html

Ντοκουμέντο από το 1964: Πώς «αναρρύθμισαν» εις βάρος της Ελλάδας τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!

Sarmas Kostas: Ντοκουμέντο από το 1964: Πώς «αναρρύθμισαν» εις βάρος της Ελλάδας τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!
«Εφημερίδα «Ελευθερία» 1964″
Με τη βοήθεια αυτού του ντοκουμέντου, οποιοσδήποτε θα μπορέσει να κατανοήσει ότι δεν μιλάμε για “θεωρία” αλλά για συνωμοσία πραγματική!
Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν.
Όμως, το 1964, με Πρωθυπουργό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, έγινε μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», δηλαδή επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009). Όλα αυτά για να μας παρουσιάσουν τα πράγματα τραγικά, να μας επιβάλλουν δάνεια και να είμαστε σήμερα υποτελείς στους δανειστές μας.
Εφημερίδα «Ελευθερία» (1964) : Εκείνη την εποχή και ενώ πάγια θέση της Αριστεράς (Από την εποχή του ΕΑΜ) ήταν η διαγραφή των προπολεμικών χρεών, η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων».
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση, τότε, του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009,μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010. Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν.
Πως το υποθήκευσε; Αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων, ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους. Οπότε αν θέλει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το τερατώδες χρέος, το οποίο καταπίνει ήδη την Ελλάδα, θα ανατρέξει στη θητεία του κυρίου Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και στις εφημερίδες της εποχής. Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον». Πρόκειται για την αναγνώριση από τον Μητσοτάκη του χρέους σε αξία υπέρ το άρτιο (!?!) όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί ανάμεσα στους ομολογιούχους-κατόχους του ελληνικού χρέους ήταν τότε το Παλάτι, διάφοροι πολιτικοί φίλοι και παρατρεχάμενοι αχυράνθρωποι, όπως σημειώνεται στα κιτάπια της Ιστορίας…
Και κάτι ακόμα: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε και υπερδιπλασίασε το έλλειμμα.
10013952_1482326351990872_1119088848_n 
http://alfeiospotamos.gr/?p=1533

Ολοκληρώθηκε η Ελληνική Επανάσταση? (Πειραματική Εκπομπή)

 


http://ei-end.blogspot.gr/2014/03/blog-post_28.html

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 4 ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014






http://ei-end.blogspot.gr/2014/03/4-26-2014.html

Το ΕΣΡ απαγόρευσε το τραγούδι του Καραϊσκάκη «Όταν γυρίσω θα τους γα…ίσω»


kara

Το ΕΣΡ τιμωρεί όποιον μεταδίδει το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Όταν γυρίσω θα τους γα…σω», βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου».
Από την όμορφη Κυπαρισσία, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε έναν χώρο που έχει ανακαινίσει στο Τουριστικό, προκειμένου να τον λειτουργήσει σαν πολυχώρο πολιτισμού, ο ανατρεπτικός Νίκος Καλογερόπουλος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα». Το γνωστό «Καραϊσκάκης», το «Άμα γυρίσω θα τους γα…σω», που έχει επιτύχει κάποια εκατομμύρια χτυπήματα, είχε τραγουδηθεί από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και φέρνει στο μυαλό τον αθυρόστομο ήρωα της Επανάστασης που δεν μάσαγε μπροστά στους κατακτητές.
«Ποιοι σύγχρονοι κατακτητές, καλέ; Δεν τους βλέπεις όλους αυτούς τους νενέκους, τους τροϊκανούς και τους Ευρωπαίους; Ένα μάτσο τεχνοκράτες χωρίς όραμα, ούτε ουσία. Μπροστά τους, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και οι όμοιοί του φαντάζουν εξτρεμιστές».
πηγή


kara

http://alfeiospotamos.gr/?p=1516

Η θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας λόγω της κρίσης σε 4 λεπτά!!!

estado
Αυτό το βίντεο που έχει προβληθεί στην Πορτογαλία είναι η θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί σε όλες τις χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση .
Μετάφραση ESTADO = ΚΡΑΤΟΣ




πηγή
http://alfeiospotamos.gr/?p=1528

Αρνούνται να πληρώσουν οι εφοπλιστές τον φόρο αλληλεγγύης 1%. – Αρχείο Εφοπλιστικών Κατορθωμάτων

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ Βασίλειος Σωτήρας
……………………………………………………………………………………….
efoplistes den plirono2
Οι εφοπλιστές μας έχουν «πάρει τις ρούγες» προσπαθώντας – και καταφέρνοντας – να αποφύγουν να πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης 1%.
Μετά από πλήρη φορολογική ασυλία και ενώ ακόμη γκρινιάζουν για τα ψίχουλα που τους ζητάνε, για τα μάτια του κόσμου.
Φανταστείτε ότι αν τα επιμερίσουμε ανα πλοίο, θα «φορολογηθούν» με 80 ευρω/ ημέρα ενώ για παράδειγμα τα ναύλα των LNG κυμαίνονται από 90.000- 150.000 δολ/ ημέρα.
Τώρα, οι άρχοντες εφοπλιστάδες απαιτούν από το υπουργείο Οικονομικών να μην πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης.
Το 2011, σε παρόμοια περίπτωση, είχαν στείλει επιστολή στον τότε υπουργό Οικονομικών, Βενιζέλο, απαιτώντας εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ τον φόρο αλληλεγγύης 1%!
Που καταβάλουν όλοι οι Έλληνες
Το Παρόν, 23/03/2014
Απίστευτο, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό… Οι εφοπλιστές μας αρνούνται να πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης, που είναι για αυτούς ψίχουλα, τη στιγμή που τον πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, από τον μεγαλοεπιχειρηματία, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο μέχρι τον άνεργο και τον απολυμένο.
Είτε μένει στην Εκάλη και στο Κολωνάκι είτε στο Πέραμα και στη Δραπετσώνα… Ψίχουλα κυριολεκτικά είναι για τους εφοπλιστές, από 1% μέχρι 4%! Να δώσουν κάτι κι αυτοί μήπως γλιτώσει το καράβι, που τους έχει δώσει πλήρεις φορολογικές απαλλαγές και ένα σωρό προνόμια. Δεν φορολογούνται, απαλλάσσονται από τα πάντα. Και όλα αυτά τα χρόνια της θύελλας, η οποία δεν έχει αφήσει νοικοκυριό που να μην το έχει ρημάξει, οι εφοπλιστές αρνούνται να βοηθήσουν, να δώσουν κάποια λιγοστά χρήματα, που για αυτούς είναι πενταροδεκάρες, μια βόλτα με τη θαλαμηγό τους στη Μύκονο ή άντε μέχρι την Κέρκυρα. Και πού δεν έχουν θέσει το… πρόβλημά τους. Πού δεν έχουν πάει… Δεν κάνουν άλλη δουλειά από να είναι σχεδόν κάθε μέρα στο υπουργείο Οικονομικών για συσκέψεις.
Ζήτησαν να τεθεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το ότι, από τη στιγμή που απαλλάσσονται από τη φορολογία, δεν υποχρεούνται να πληρώνουν τον φόρο αλληλεγγύης. Πράγματι τέθηκε το ερώτημα, αλλά η απάντηση, δυστυχώς, για τους… δύστυχους ήταν αρνητική, ότι πρέπει να πληρώνουν. Δεν το έβαλαν κάτω, όμως. Έγιναν κρούσεις στην πολιτική ηγεσία για να τους απαλλάξει… σιωπηλά. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει γίνει το χατίρι…
Τώρα ζητούν να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών μια εγκύκλιο η οποία να λέει ότι οι εφοπλιστές δεν υποχρεούνται στην καταβολή του φόρου αλληλεγγύης, αλλά δεν προσφέρεται κανένας υπηρεσιακός παράγοντας για μια τάξη που δεν πεινάει, αντίθετα έχει πλούσια τα ελέη…
Αυτή είναι μέχρι σήμερα η κατάσταση… Και, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχουν ευήκοα ώτα στη ζητιανιά της Ένωσης Εφοπλιστών, η οποία όμως δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει να κτυπάει πόρτες…
ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ
REUTERS Ελληνική ναυτιλιακή υπάρχει πίσω από τα νεα τάνκερ του κρατικού στόλου της Βενεζουέλας, μέσω Νησιών Μάρσαλ
ASSOCIATED PRESS Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ και κρατείται.
Εφοπλιστές.»Φορολογήθηκαν» με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!
Cruising Association (UK) “Το τέλος πλόων καθυστερεί, διαπραγματευόμαστε”. Αθόρυβη αναβολή των τελών που μπήκαν αντί φόρου για τα σκάφη!
VIDEO.BBC.Ελλάδα. Ένα εκατομμύριο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Απλήρωτοι ναυτεργάτες από εφοπλιστές, κλειστά ναυπηγεία & το σκάνδαλο υποβρυχίων.
BMI. Greece Shipping Report Q4 2013.
Βαρβιτσιώτης ξανά. Τώρα προσπαθεί να καταργήσει την απεργία στην ακτοπλοΐα με νομοσχέδιο μόνιμης επιστράτευσης. Δελτία Τύπου των Ναυτικών.
Απολύσεις ναυτικών με νόμο Μουσουρούλη και ευλογίες Βαρβιτσιώτη. Ανταπόκριση Associated Press για τους απλήρωτους ναυτεργάτες.
ASSOC.PRESS.»Εκατοντάδες ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι για μήνες» Οι εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Απολύσεις ναυτικών με νόμο Μουσουρούλη και ευλογίες Βαρβιτσιώτη.  
Άδωνις Γεωργιάδης και Βαρβιτσιώτης με Κοινή Υπουργική Απόφαση προσπαθούν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις των Ναυτικών
Ο Μύθος του εφοπλιστικού επιχειρηματικού δαιμονίου. Άρθρο του Προέδρου της Πανελ.Ένωσης Ναυτών Εμπ.Ναυτικού.
Δώσανε παράταση στην «εθελοντική συνεισφορά» των εφοπλιστών καθώς δεν «υπήρξε ανταπόκριση».16 εκ.φόρο οι εφοπλιστές, 57 εκ.οι ναυτικοί!
Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.
ΗΧΟΣ. Ενώ υπέγραφε εν κρυπτώ αυξήσεις στα ναύλα ο Βαρβιτσιώτης, ταυτόχρονα στο ράδιο το απέκρυπτε, μιλώντας για μη μείωση, σαν εκπρόσωπος εφοπλιστών.
ASSOC.PRESS.»Εκατοντάδες ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι για μήνες» Οι εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF), έστειλε επιστολές σε Σαμαρά & Μουσουρούλη, σχετικά με την επιστράτευση των ναυτεργατών.
Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!
Άδωνις Γεωργιάδης και Βαρβιτσιώτης με Κοινή Υπουργική Απόφαση προσπαθούν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις των Ναυτικών
Κρυμμένοι οι βουλευτές της ΧΑ στην συζήτηση περί της σκανδαλώδους ρύθμισης υπέρ των εφοπλιστών.
Εφοπλιστής έλαβε επιστροφή φόρου 5.752,49 ευρώ!
Εφοπλιστές.»Φορολογήθηκαν» με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!
Ο Μουσουρούλης έτρεχε μέχρι τέλους στις Βρυξέλλες για τις παράνομες ενισχύσεις Cosco & αφορολόγητο των εφοπλιστών.
SPIEGEL.Απαίσιοι Πολίτες.Η ζωή του πλούσιου 1% στην Ελλάδα Ολοκληρο το αρθρο.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;
LLOYD’S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.
Η απάντηση του “Αδωνι Γεωργιάδη,για την ανάρτηση της συνέντευξής του στην Lloyd’s List
Οταν ο Αδωνης Γεωργιαδης εγγυωταν προσωπικα στους εφοπλιστες οτι δεν θα φορολογηθουν και οτι θα πουλησει τα λιμανια!!

Το Ελληνικό ΟΧΙ στην Τρόικα. Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ!

Εφοπλιστικός πατριωτισμός
2011. οι εφοπλιστές ναυπηγουν 653 πλοία σε Κορέα και Κίνα, ένα στην Ελλάδα
Στην Ογδοη θεση των προτιμησεων των Ελληνων εφοπλιστων η Ελλαδα,πισω απο Φιλιππινες,Βιετναμ,Ινδια,Ιαπωνια,Κινα,Νοτια Κορεα.
2012. Για 5 Έλληνες εφοπλιστές δουλεύει η κορεατική ναυπηγική βιομηχανία ! Με 31 πλοία υπό παραγγελία, η συνολική επένδυση των 5 Ελλήνων εφοπλιστών που έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα ναυπηγεία ανέρχεται σε 6,355 δισ. δολάρια.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;
OI ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Οι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν την περιουσία τους μέσα στην κρίση
Le Monde Ευτυχείς οι εφοπλιστές στην Ελλάδα
The New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/new-york-times_25.html
GUARDIAN ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρθρο για την φορολογικη ασυλια των εφοπλιστων!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/guardian_15.html
Andrew Hilton H ανωμαλη θεση των ελληνων εφοπλιστων να μην πληρωνουν φορους!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/andrew-hilton-h.html Οι εφοπλιστες βγαζουν διαγγελμα μεσα απο το Πρωτο Θεμα.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_27.html
«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών
WASHINGTON TIMES.Έλληνας εφοπλιστής κατηγορείται οτι αγόραζε τάνκερ με χρήματα της Τεχεράνης & διακινούσε Ιρανικό πετρέλαιο
REUTERS Έλληνες εφοπλιστές παραδίδουν πετρέλαιο στην Συρία του εμφυλίου. Ο ρόλος Έλληνα εφοπλιστή στην Λιβύη το 2011
Διευκρινίσεις για την φορολόγηση των εφοπλιστών ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Εως 200 χιλ ευρω την ημερα τα ναυλα για ενα πλοιο των εφοπλιστων
ΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!! οΙ 35 φοροαπαλλαγες
Επιστολή Αμερικανού Πρέσβη της UANI, προς τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη. Τον κατηγορεί για «παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις» με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, αξίας δισεκατομμυρίων.
Το REUTERS κατονομάζει Ελληνική ναυτιλιακή που βγάζει 55 εκ.δολάρια/μήνα στέλνοντας πετρέλαιο στον Άσσαντ
Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων
Δώστε λύση.Χρησιμοποιήστε το αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο (0.40 ευρώ/λίτρο) για την κοινωνία, η” φορολογήστε το.
2011.Οι εφοπλιστές με επιστολή στον Βενιζέλο απαιτούν εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.
Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!
Telegraph Υπαρχει προβλημα με τους φορους των πλουσιων Ελληνων
LE MATIN 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων,πληρώνουν γελοίους φόρους.
Αρθρο της Deutsche Welle σχετικα με την φοροαπαλλαγη των πλουσιων στην Ελλαδα.
Telegraph H ελληνική ελίτ παραμένει ατιμώρητη για φοροδιαφυγή
European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία. Εκτενή ανάλυση & για την υπόθεση Μειμαράκη
BILD/DerStandard.Αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι ¨Ελληνες,το SPD δεν συναινει σε νεο πακέτο.
Εφοπλιστής χρωστούσε επί 6 χρονια,6 εκατ. φόρους ακινήτου.Καμία κύρωση η΄πρόστιμο αλλά 1 εκ.έκπτωση.
 
 
http://alfeiospotamos.gr/?p=1542

28/3/2898/Ω:23.00 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ» ΣΤΟ Sorrasfm, Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΟΡΚΟΣ

1484273_657963567582861_433663889_n

………………………………………………….

1459869_597707383637287_1685828616_n

http://alfeiospotamos.gr/?p=1545

Έχετε γεια βρυσούλες

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Συνηθισμένοι είμαστε να αντιμετωπίζουμε διαφορετική Ελλάδα την επομένη της ψήφισης των νομοσχεδίων. Έχουμε πάθει ανοσία από τα όσα ψηφίζουν με χέρια και με πόδια κάνοντας τα ανάλογα ναζάκια οι “αντάρτες”. Με προπέτασμα καπνού αυτούς τους μπουλούκους της ιστορίας δεν θα προλάβουμε ούτε ως νέες Σουλιώτισσες να σκοντάψουμε σε ένα Ζάλογγο τραγουδώντας το “έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες”. Επειδή τα νερά από τις βρυσούλες τα έχουμε χαιρετίσει προ πολλού τα επόμενα δυο βράδια θα χαιρετίσουμε τις ραχούλες και τα βουνά με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΚΑ που ενώ αυτοί θα το ψηφίζουν εμείς θα γαργαλιόμαστε να γελάσουμε για την αντίσταση των βοϊδοβουλευτάδων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνει νόμους που όταν περάσουν αυτό που ξέραμε ως ελληνική ύπαιθρο, πόλεις ή χωριά δεν θα τα ξαναδούμε. Προωθούν τις κατασκευές χώρων υγειονομικής ταφής να εγκρίνονται ως έργα μικρής κλίμακας χωρίς να προσδιορίζουν για το πού έχουν σκοπό να τα κατασκευάσουν. Το πού θα γίνει η άλωση όμως φαίνεται από την κατασκευή εγκαταστάσεων αποχέτευσης και ύδρευσης. Για να γίνουν αυτά τα δύο έργα μαζί σημαίνει ότι θα είναι κοντά σε οικισμούς, είτε είναι πόλεις είτε χωριά.

Πέρα από την άδεια οικοδόμησης ακόμα και τυφλών οικοπέδων που δεν θα μείνει τίποτε όρθιο από μπετόν, έρχεται η τραγική παραχώρηση των ελληνικών κορυφογραμμών. Η πράσινη ανάπτυξη του Γιώργου Παπανδρέου είναι εδώ, έτοιμη να πάρει σάρκα και οστά ακόμα κι αν ο πρώην πρωθυπουργός σου έχει μετοικήσει πέραν του Ατλαντικού. Στην κορυφογραμμή θα επιτρέπεται να γίνονται εγκαταστάσεις και υποδομές σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ανανεώσιμων πηγών παραγωγής. Ποιες λοιπόν είναι οι ανανεώσιμες πηγές ηλεκτροπαραγωγής σε όλα τα βουνά της χώρας; Μα φυσικά οι ανεμογεννήτριες. Και ποιες είναι οι εγκαταστάσεις υποδομής; Ό,τι γουστάρει ο επενδυτής. Το βαφτίζει υποδομή και αγναντεύει τα πέλαγα από τις κορυφογραμμές.

Ο πανέξυπνος Ελληνάρας θα πει για άλλη μια φορά “ε, και τι έγινε;”. Να όμως που έγινε διότι μετά την πώληση της μικρής ΔΕΗ που περιλαμβάνει λιγνιτικές μονάδες και υδροηλεκτρικά φράγματα πακέτο θα πάρει ο αγοραστής και τις κορυφογραμμές της χώρας. Να μην μιλήσουμε για την οικολογική καταστροφή και ότι “νόμιμα” καταργούνται όλες οι διεθνείς συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά ούτε να πάρεις τα βουνά δεν θα μπορείς αφού ο φράκτης της εταιρείας θα είναι στους πρόποδες διότι θα προστατεύεται η ιδιωτική της περιουσία.

Έχουμε απορία να δούμε ποιοι εργάτες γης θα σταβλίζονται σε κατασκευές προσωρινών καταλυμάτων σε αγροκτήματα άνω των 10 στρεμμάτων αφού τα καταλύματα θα μπορούν να καλύπτουν το 1% της συνολικής έκτασης. Αυτά λέει το νομοσχέδιο αλλά δεν μας λέει ποιοι είναι αυτοί οι εργάτες, από πού θα έρχονται και πώς δίνουν το δικαίωμα σε γαιοκτήμονες κυριολεκτικά να σταβλίζουν το προσωπικό τους. Εδώ δεν μιλάμε για την καλύβα του Μπάρμπα - Θωμά αλλά για το Νταχάου στον θεσσαλικό κάμπο.

Πραγματικά δεν θα προλάβεις να χαιρετίσεις τα βουνά και τους λόγγους διότι τα δημόσια δασικά ακίνητα που έχουν απολέσει τον δασικό τους χαρακτήρα δεν θα χαρακτηρίζονται πλέον ως δάση και δεν θα κηρύσσονται αναδασωτέα. Απλά θα παραδίδονται σε όποιον έχει χρήμα για την δημιουργία χώρων αναψυχής, τουρισμό φύσης κλπ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος Δήμαρχος κατά το παρελθόν έκανε με “νόμιμες” διαδικασίες το δάσος μπετόν γίνεται ήρωας γιατί ο σημερινός αγοραστής θα μπορεί να κάνει και οικιστικές ενότητες. Αυτά θα είναι ψηφισμένα νόμιμα και ηθικά πια.

Επειδή πίστευες μέχρι σήμερα ότι ο Αλιάκμονας, ο Λουδίας, η λίμνη Κερκίνη, το δέλτα Αξιού και άλλες περιοχές βρίσκονται σε ζώνη προστασίας αυτά να τα ξεχάσεις διότι βάση του νέου νομοσχεδίου με μία απλή απόφαση του ΓΓ Αποκέντρωσης επιτρέπεται η επέκταση και δημιουργία νέων εγκαταστάσεων καταργώντας ακόμη και το απαγορευτικό άντλησης υδάτων μέχρι 50 κυβικά νερού ανά μέρα που ίσχυε. Εδώ θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου διότι με την ιδιωτική διαχείριση των φραγμάτων (ο Αλιάκμονας είναι μέσα σε αυτά), οι εταιρείες που θα έχουν την διαχείριση των ποταμών μπορούν άνετα να δημιουργήσουν εκμεταλλευόμενες το νερό δικές τους θυγατρικές που θα τις στήνουν “νόμιμα” κοντά σε ποτάμια και λίμνες.

Το νομοσχέδιο αυτό περιέχει κι άλλα που αλλάζουν μια για πάντα την Ελλάδα που ξέραμε. Κι ενώ εσύ αγωνιάς για τους γαλατάδες αντάρτες, τα καταστροφικά περνούνε και πάλι αθέατα και αθώα.

Επειδή Ελληνάρα μου, δε σε “κόβω” για επενδυτή που θα εκμεταλλευτεί επενδύοντας τις παραπάνω διευκολύνσεις του νομοσχεδίου για τα αρπακτικά, μήπως θα πρέπει να ρίξεις και μια ματιά και σε αυτά; Εκτός κι αν νιώθεις έτοιμος να σταβλιστείς στα καταλύματα εργατών γης γαιοκτημόνων για το μεροκάματο ή να πας σερβιτόρος στα θέρετρα αναψυχής των πρώην δασών μας.

Κοιτάς το ποτήρι φθηνό σκόνη γάλα που θα πιεις και το πάμφθηνο γενόσημο που θα σε “σώσει” αλλά ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που δεν βλέπεις ότι ακόμα και για να τρως τα σάπια της ΕΕ θα πρέπει καταρχάς να έχεις χώρα να σταθείς.

http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6162.html

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΣ,ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!



Ο λαθρομετανάστης φονιάς Αλβανός κατσαπλιάς Ιλία Καρέλι προχθές έσφαξε άνανδρα, εν ψυχρώ και πισώπλατα τον 46χρονο Γ. Τσιρώνη, υπαρχιφύλακα και πατέρα 2 μικρών παιδιών αλλά για τα τσοντοκάναλα αυτή η είδηση πέρασε στα ψιλά και έπαιξε στις τελευταίες ειδήσεις ως αναφορά και μόνο, σήμερα όμως που απεδόθη δικαιοσύνη και το αλβανικό κτήνος πλήρωσε όπως του άξιζε για τα ειδεχθή εγκλήματα του, όλα τα τσοντοκάναλα ασχολούνται με τον κατσαπλιά κατηγορώντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πως τον έδειραν μέχρι θανάτου!

 Μέχρι και το χαμένο αεροπλάνο με το οποίο μας τα ζαλίζουν εδώ και ένα σχεδόν μήνα, ξέχασαν ξαφνικά τα τσοντοκάναλα...

 Αυτό έγραψα και προχθές, πως εάν δηλαδή ο Έλληνας υπαρχιφύλακας σκότωνε τον κατσαπλιά, θα είχε πέσει το σύμπαν αλλά μιας και ο κατσαπλιάς έσφαξε έναν Έλληνα, οι δημοσιογραφοκάφροι δεν είχαν λόγο να ασχοληθούν ιδιαίτερα...

 Ε λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους όσους έφαγαν τον κατσαπλιά και απέδωσαν πραγματική δικαιοσύνη για πρώτη φορά μάλιστα τόσο σύντομα. 

Η επαναφορά της θανατικής ποινής όχι μόνο είναι αναγκαία αλλά και πρέπει να εφαρμοστεί εδώ και τώρα. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία διάθεση, ούτε γουστάρει να φιλοξενεί και να ταΐζει φονιάδες κατσαπλιάδες μέσα στις φυλακές. Εάν το γελοίο αυτό κράτος δεν το καταλαβαίνει αυτό, τότε ας κάνει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν ο Ελληνικός λαός επιθυμεί την άμεση επαναφορά της θανατικής ποινής για ειδεχθή εγκλήματα και ανθρωποκτονίες από πρόθεση. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, πάντα υπάρχει και η Θεία Δίκη η οποία είναι πάντοτε πάνω από τους νόμους των ανθρώπων και αυτή τη φορά η Θεία Δίκη απέδωσε άμεσα την πραγματική Δικαιοσύνη όσο και να κλαίνε κάτι αναρχοναζίδια, αριστερομαλακοπίτουρες και ψευτοπροοδευτικούληδες που μιλάνε για ποινικούς πολιτισμούς, αυτοδικίες κλπ 

Για τους λόγους αυτούς θέλω και πάλι να εκφράσω τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα παιδιά του αδικοχαμένου υπαρχιφύλακα και να συγχαρώ από καρδιάς αυτούς που απέδωσαν πραγματική Δικαιοσύνη και έφαγαν τον κατσαπλιά φονιά ανακουφίζοντας έτσι και την ψυχή του αδικοχαμένου υπαρχιφύλακα.. 
 
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6565.html 

Άσε τους ξενόφερτους φονιάδες να σφάζουν ανενόχλητα τ’ αδέρφια μας. Παιδιά του Θεού είναι κι αυτοί. Ας είμαστε πολιτισμένοι.Σωστά;



Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένας Αρχιφύλακας σφαγμένος. 3 παιδιά ορφανά. Εισαγόμενη ωμή εγκληματικότητα στα ύψη. Ε,και; προέχει ο Δικαστικός Πολιτισμός! κι ας σφάζουν τους ανθρώπους μας. Σωστά κύριοι; 
Τι κι αν αυτός ο τύπος, ο ισοβίτης που έσφαξε τον Έλληνα αρχιφύλακα διέθετε iso βιαιότητας;
 

Ε, και;

Χύμα βολόδερνε μέσα στη φυλακή. Αλλιώς – αν γίνονταν τακτικοί έλεγχοι – δεν θα κουβάλαγε «κέρατο» (αυτοσχέδιο μαχαίρι) μαζί του. Σωστά;

Σιγά όμως τώρα...συνήθεις καταστάσεις. Με όποιον φίλο σου αστυνομικό κι αν μιλήσεις το ίδιο θα σου πει.

«Αυτά; Είναι καθημερινές καταστάσεις. Τα αυτοσχέδια μαχαίρια; Τα εμπρηστικά; Τα ρόπαλα; Ότι θες βρίσκεις εκεί μέσα. Τρελλαμένους σαν κι αυτόν τον αλβανό ισοβίτη; Χιλιάδες κάθε μήνα. Κι όχι μόνον από έλλειψη πρέζας. Από χίλιους δυό λόγους. Τους την βαράει και ψάχνουν να ξεσπάσουν. Όπου βρούνε»...
Και φυσικά, ποιός είναι ο πιο εύκολος στόχος;
Μα ο φύλακας...ποιός άλλος;



Μην ξεχνάμε βεβαίως όμως ότι οι φυλακές είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας. Αυτό που είδαμε να συμβαίνει εκεί μέσα συμβαίνει ταυτόχρονα, καιρό τώρα, έξω, στους δρόμους, στα σπίτια μας. Νύχτα και μέρα.

 Πλέον, το αίσθημα ασφάλειας της Ελληνικής κοινωνίας πολύ απλά έχει χαθεί.

Τι είχε κάνει αυτό το κάθαρμα ο ισοβίτης πριν μπει στην φυλακή;
Ααα, ψιλοπράγματα. Απλώς μπήκε σε ένα σπίτι και τους πλάκωσε στο ξύλο για να τους κάνει να του δώσουν ότι είχαν και δεν είχαν. Αα, έβαλε κι ένα κομμάτι γυαλί στο λαιμό της γυναίκας, απειλώντας να την σφάξει...Σιγά το σοβαρό...αα, έσφιξε και το λαιμό μιας άλλης γυναίκας και είχε αρχίσει να την πνίγει μέχρι που μπούκαραν οι αστυνομικοί και του χάλασαν το παιγνίδι...ε, και; Αφού δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο άνθρωπος...δεν μετράει...σωστά;
Τόσο απλά.

Και τι του έκαναν;
Εξίσου απλά τον έβαλαν σε μια φυλακή. Και μετά από λίγο καιρό τον αποφυλάκισαν. Ξανάκατσε για κάμποσο καιρό και σε λίγο θα ξανααποφυλακίζονταν. Τόσο απλά.

Οπότε, σου λέει το βίαιο υπάνθρωπο κάθαρμα (ναι ρε ψευτοπροοδευτικέ, αυτός είναι ο τίτλος που του αρμόζει!) τι έχω να χάσω; Θα μου κάνουν τα μούτρα κρέας. Ότι κι αν τους κάνω, η αντίδραση των (μαλθακόκωλων) Ελλήνων είναι για κλάματα. «κακό παιδί, τώρα θα σε συλλάβω και θα σε κάνω ντα!» (ε, το τραβάει ο κώλος σας ένα ξεγυρισμένο $α%ή&ι. Τι λέω; Πολλά, όχι ένα. Και σ’ εσάς και στη γυναίκα σας και σ’ όλη την οικογένειά σας...αυτό σκέφτεται ο κάθε «σκληροτράχηλος Αλβανός» και «φτιάχνεται»...)

Κοινώς, ακούσανε ότι $α*ιό&α*^τε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...
Διότι, ναι. Η Ωμή ακραία εγκληματικότητα δεν ήταν ίδιον της Ελληνικής πραγματικότητας. Είναι «εισαγόμενο φρούτο». Άλλα ήθη, άλλα έθιμα. Άλλες συνήθειες. Ότι είχαμε που και που κι εδώ κάποια ακραία περιστατικά, βεβαίως και είχαμε. Σε περιορισμένο κι ελεγχόμενο βαθμό όμως. Καμία σχέση με τις «εισαγόμενες ποσότητες και τις ποιότητες» που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.
Εδώ έφτασε να το χρησιμοποιήσει μάλιστα και ως επιχείρημα η δικηγόρος του Πακιστανού βιαστή της Πάρου που αφού βίασε το κοριτσάκι, της χτύπησε επανειλημμένα στα βράχια και το κεφάλι (και όχι μόνον) για να την σκοτώσει.

«έτσι κάνουν στην χώρα του» είπε «έτσι έχει μάθει».
Τόσο απλά. Έτσι κάνουν με τις γυναίκες εκεί, έτσι έμαθε, έτσι κάνει κι εδώ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Τι φταίει λοιπόν το καϋμένο το παιδί;

Έτσι κάνουν στο Ισλάμ, έτσι κάνουν στην Αλβανία, έτσι κάνουν στον Καύκασο, έτσι κάνουν στη Μέση Ανατολή, έτσι κάνουν στην Αφρική, έτσι έμαθαν, έτσι κάνουν κι εδώ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...
Και αφού είδαν πως όχι μόνον το ανέχεται η Ελληνική κοινωνία και Πολιτεία αλλά το αντιμετωπίζει και με συγκαταβατικότητα, αφηνίασαν...

Έχουν ξεσκιστεί κάθε μέρα να εισβάλλουν ένοπλα σε σπίτια, μέρα μεσημέρι και να τσακίζουν στο ξύλο γερόντους και γερόντισες για να τους πουν που είναι η σύνταξη.
Ε, που και που συλλαμβάνουν και από κανέναν.
Ε, που και που, όταν δεν τους αφήνουν ελεύθερους κατ’ ευθείαν από το τμήμα (για να συνεχίσουν απτόητοι να κάνουν τα ίδια) βάζουν κι από κανέναν στη φυλακή (για διακοπές, εκπαίδευση και δημόσιες σχέσεις).

Στα παλιά τους τα παπούτσια εάν την μερίδα του λέοντος στις συνέπειες της εγκληματικότητας την πληρώνει ο απλός φτωχός ανυπεράσπιστος πολίτης.

Όλοι οι «μεγάλοι» βλέπεις, της Πολιτείας φρουρούνται.

Ακόμη και ο αστυνομικός οπλοφορεί νόμιμα. Εν ανάγκη, θα ρίξει με το όπλο του και θα προστατεύσει την οικογένειά του.
 Ενώ ο απλός πολίτης;
Απλώς θα βγάλει το σκασμό, θα χαλαρώσει και θα το απολαύσει. Αυτός και όλοι οικογενειακώς.


Τα μηνύματα είναι σαφή κύριοι.

Όταν όλα αυτά τα ξενόφερτα αιμοβόρα αποβράσματα αφήνονται ελεύθερα να κουβαλήσουν τον «τύπο εγκλήματος» του τόπου τους στην χώρα μας, λογικό είναι πως η Ελλάδα θ’ αρχίσει να «προσομοιάζει» στον δικό τους τόπο. Στα δικά τους ήθη.

Το δικό τους «τύπο εγκλήματος» όμως πάει η Ελλάδα να το αντιμετωπίσει με τα «δικά της ήθη Δικαιοσύνης». Πιο ήπια ήθη προσαρμοσμένα σε άλλες εξίσου πιο ήπιες (και πολιτισμένες) καταστάσεις.

Να όμως, που άλλα ήθη, άλλες καταστάσεις απαιτούν και άλλη αντιμετώπιση.

Θα έπρεπε να δούμε τον «τύπο αντιμετώπισης» που επιφυλάσσουν οι δικές τους κοινωνίες στα «εγκλήματά» τους. Και αυτόν να εφαρμόσουμε ως «Δικαιοσύνη» απέναντί τους....


Μπαίνει λοιπόν το κτήνος με άλλους πέντε σε ένα διαμέρισμα μιας ελληνικής οικογένειας νυχτιάτικα (ή μεσημεριάτικα, δεν κάνει πια διαφορά γι’ αυτούς) τους τσακίζουν όλους στο ξύλο, βιάζουν την γυναίκα και φεύγουν ανενόχλητοι. Άντε και πιάνουν τον έναν στους χίλιους.

 Ποιό είναι το αποτέλεσμα;

Να θυμηθούμε εκείνα τα αποβράσματα τους Αλβανούς με τα καλάσνικωφ; Εκείνους που μπούκαραν στα νότια προάστεια στα διαμερίσματα νυχτιάτικα με τα καλάσνικωφ, έδερναν, έκλεβαν και βίαζαν. Τους έπιασαν, τους δίκασαν, τους φυλάκισαν. Ε, και; (Γεμάτο είναι εκεί έξω από τέτοιες ομάδες. Μήπως θέλουν κάποιοι να μην τους αποκαλούμε και «αποβράσματα» και «υπάνθρωπα κτήνη»;)

Είχαν λοιπόν το θράσος αυτά τα σιχαμερά υποκείμενα στη δίκη να βρίσουν και ν’ απειλήσουν κιόλας την γυναίκα που βίασαν. Είχαν το θράσος να φωνάζουν τα ρεμάλια ότι στη φυλακή θα γίνουν ανώτεροι ακόμη στο οργανωμένο έγκλημα.

 Τι γίνεται μ’ αυτούς;

 Η ήπια αντιμετώπισή τους τι μήνυμα πέρασε τόσο στην κοινωνία όσο και στο υπόλοιπο έγκλημα;

Η υπόθεση Καντάρη. Τον έσφαξαν. Κάποιοι απ’ αυτούς πιάστηκαν. Μπήκαν στη φυλακή. Ε, και;

 Αυτή η «ήπια αντιμετώπισή» τους τι «μήνυμα» άραγε πέρασε και στην Ελληνική κοινωνία αλλά και στο υπόλοιπο έγκλημα;

Αυτοί που στο Ρέντη έστησαν ενέδρα και εκτέλεσαν με καλάσνικωφ τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ.  Κάποιοι πιάστηκαν, κάποιοι φυλακίστηκαν, κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αυτή η «ήπια αντιμετώπισή» τους τι «μήνυμα» άραγε πέρασε στην Ελληνική κοινωνία αλλά και στο οργανωμένο (και μη) έγκλημα περί «ατιμωρησίας» ή «αποστειρωμένης ήπιας ποινής»;


Όταν βλέπουν αυτού του τύπου την «ήπια αντιμετώπιση» σκληροί (και μη) ξενόφερτοι εγκληματίες αδιάφοροι για τον πόνο που προκαλούν γύρω τους, πως «περνάει μέσα τους» άραγε;

Ξέρουν όλοι καλά πως περνάει.

Με τέτοιους μαλακοκάβληδες (εμείς είμαστε αυτοί) που εχουμε να κάνουμε, στ’ α&%^*ια μας το τι θα μας κάνουν κι αν μας πιάσουνε...

Το πολύ πολύ να μας χαϊδέψουνε τον ...π&*^%ο... 


Κι ακόμη κι αν δραπετεύσουμε, ε, τότε είναι που δεν μας πιάνουν με τίποτα...εδώ ολόκληρη μεραρχία κυνηγούσε επί μήνες 11 δραπέτες και έκανε μια τρύπα στο νερό...

Πολλά, πάρα πολλά τα περιστατικά που «δίνουν αέρα» σε όλους αυτούς τους ξενόφερτους φονιάδες να κάνουν αυτά που κάνουν όλο και πιο βίαια, όλο και πιο ασυγκράτητα...

Ήταν αναμενόμενη λοιπόν και προδιαγεγραμμένη με μαθηματική ακρίβεια η οικτρή σφαγή του αδικοχαμένου αρχιφύλακα....

Όσο είναι και η διαρκής σφαγή της απροστάτευτης Ελληνικής φτωχολογιάς...


Όσο αναμενόμενη θα είναι και η κατακόρυφη – αν και προσωρινή – μείωση των επιθέσεων τέτοιων φονιάδων σε αστυνομικούς (εντός και εκτός φυλακών) μετά τον «τυχαίο» θάνατο αυτού του κτηνώδους φονιά που έσφαξε τον Αρχιφύλακα...

Με λίγα λόγια, αν Πολιτεία, Κοινωνία και Αρχές είχαν «χειριστεί κατά πως έπρεπε» (σύμφωνα με το Δίκαιο των "Σκληρών Χωρών" των χειρότερων από δαύτους) τους φονιάδες των παιδιών της ΔΙ.ΑΣ στο Ρέντη, αλλά και αυτό το κάθαρμα, τον Αλβανό σφαγέα (όταν συνελήφθη «επί το έργον») σήμερα ο Αρχιφύλακας Γιώργος Τσιρώνης θα ήταν ζωντανός....και όχι μόνον αυτός...αυτό, μια μέρα, κάποιοι από εσάς "εκεί έξω" θα πρέπει να το πείτε στα παιδιά του...

Αυτό καλά θα κάνουν να το βάλουν βαθιά στο μυαλό τους πολλοί εκεί έξω....

Η Ελληνική Πολιτεία και Αρχές αν πέτυχαν σε κάτι ήταν να χτίσουν μια τεράστια κόλαση που την γέμισαν με εκατοντάδες χιλιάδες ξενόφερτους φονιάδες. Που μαζί τους, απ’ τον τόπο τους  κουβάλησαν το δικό τους «ακραίο έγκλημα». Η Ελληνική φτωχολογιά (κυρίως) που δεν έχει την προστασία που θα έπρεπε πληρώνει βαρύτατο φόρο αίματος απ’ αυτό το έγκλημα...

Αμέσως μετά έρχονται τα παιδιά της...οι αστυνομικοί...

Έχει όμως και αυτή η Ελληνική κοινωνία τις δικές της ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα...
Το «αφήνει να εξελίσσεται και να ξεσπάει πάνω της» χωρίς να κάνει τίποτα για να  (αυτο)προστατευθεί...

Ενώ το βλέπει καθημερινά πως η Πολιτεία αδυνατεί να το κάνει από μόνη της...όπως έχει υποχρέωση να πράξει...

Κι όταν η ανεπάρκεια της Οργανωμένης Πολιτείας στοιχίζει ποταμούς αίματος στην κοινωνία, τότε καμία μα καμία δικαιολογία δεν υπάρχει στο να «μην (αυτ)ενεργοποιηθεί η ίδια η Κοινωνία για να καλύψει το θανάσιμο αυτό κενό ιδίοις πόροις κι αναλώμασι»....

Κι όποιος έχει αντίρρηση απ’ την οργανωμένη Πολιτεία και τις Αρχές ως προς το παραπάνω και θέλει να ξεκινήσει πάλι το «παραμυθάκι» περί:

«την ευθύνη της προστασίας της κοινωνίας την έχει ΜΟΝΗ και ΜΟΝΟΝ η οργανωμένη Πολιτεία» 
ας απαντήσει στο εξής (μόνο) απλό ερώτημα:

«...γιατί έχει γεμίσει ο τόπος από οργανωμένες αδίστακτες ένοπλες συμμορίες αλλοδαπών φονιάδων που εισβάλλουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στα σπίτια της φτωχολογιάς κακοποιώντας βαρύτατα ανήμπορους Έλληνες Πολίτες; Γιατί ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ η Οργανωμένη Πολιτεία;»

Πόσους νεκρούς Έλληνες θα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη κύριοι της Πολιτείας μέχρι να αντιμετωπίσετε σθεναρά, καίρια, σκληρά κι αποφασιστικά το πρόβλημα της «ξενόφερτης ακραίας εγκληματικότητας»;


Γιώργος Ανεστόπουλος

aegeanhawk
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ολική αντικατάσταση κρανίου με 3D printed μόσχευμα στην Ολλανδία! [Video]

Ολική αντικατάσταση κρανίου με 3D printed μόσχευμα στην Ολλανδία!


Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία 3D printing εφαρμόζεται με επιτυχία για ιατρικούς λόγους, αφού στο παρελθόν είχαμε δει το 3D εκτυπωμένο πρόσωπο ενός 60χρονου ασθενούς, αλλά και την αντικατάσταση του 75% του κρανίου με 3D εκτυπωμένο μόσχευμα από polyetherketoneketone. Παρόλα αυτά, δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και το παράδειγμα της 22χρονης από την Ολλανδία θα σας εντυπωσιάσει.

Όπως αναφέρει το DutchNews, τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στο Utrecht University Medical Center μια επιτυχημένη επέμβαση αντικατάστασης του κρανίου μιας γυναίκας με 3D εκτυπωμένο μόσχευμα που δημιουργήθηκε με απόλυτη ακρίβεια για να λειτουργεί κανονικά ο εγκέφαλος της.

Η ασθενής έπασχε από μια πολύ σπάνια πάθηση κατά την οποία το κρανίο γίνεται έως και 3 φορές πιο πυκνό από το κανονικό, με αποτέλεσμα η πίεση στον εγκέφαλο να προκαλεί συνεχώς πονοκεφάλους, ημικρανίες και απώλεια όρασης. Η επέμβαση κράτησε 23 ώρες και τώρα, τρεις μήνες μετά, η ασθενής ζει κανονικά με το 3D printed μόσχευμα χωρίς καμία παρενέργεια!
Μεταμόσχευση κεφαλιού; Ερευνητές δηλώνουν ότι ξεπεράστηκαν οι τεχνικές δυσκολίες και είναι εφικτό!

Αν έχετε γερό στομάχι, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω video με την τοποθέτηση του μοσχεύματος:



Πηγή...

Περισσότερα: http://www.schizas.com

Ο Σαμαράς μοιράζει πεντακοσάρικα για να σωθεί!

907

Του Γιώργου Δελαστίκ
 

Σε κατασταση πολιτικού πανικού έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, οι οποίες φαντάζουν όλο και περισσότερο ως γκιλοτίνα που θα θέσει τέρμα στην πολιτική του καριέρα. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι αναπότρεπτη, ο πρωθυπουργός προσπαθεί πλέον να αποτρέψει πάση θυσία να προσλάβει η εκλογική του ήττα διαστάσεις συντριβής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε να μοιράσει σε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους από 500 ευρώ κατά μέσο όρο! Το πεντακοσάρικο αυτό θα τους το δώσει, υποτίθεται, δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι με το πεντακοσάρικο αυτό θα αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ σε αυτούς τους ένα εκατομμύριο «ευεργετημένους» ψηφοφόρους και στις οικογένειες τους. Στους παραλήπτες του πεντακοσάρικου του Σαμαρά περιλαμβάνονται και 26.500 αστυνομικοί και 33.750 στρατιωτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας με προκλητικά κριτήρια… τριπλάσιου (!) σχεδόν μισθού από τους ιδιώτες στους οποίους θα δοθεί – μόνο και μόνο επειδή αστυνομικοί και στρατιωτικοί ψηφίζουν Δεξιά και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό σχεδόν 100%! Το τέλος της ΝΔ Ούτε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς όμως είναι καθόλου σίγουρος ότι αρκούν τα πεντακοσάρικα που θα μοιράσει στο ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους για να τον σώσουν. Από την περασμένη Κυριακή ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου έριξε στην πολιτική κυβερνητική πιάτσα ένα δόλωμα και επανέφερε μια συνηθισμένη σε περιόδους κομματικής κρίσης απειλή. Το δόλωμα είναι ο ανασχηματισμός. Προκειμένου να συσπειρώσει τους αδίστακτους μεν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όμως βλέπουν ότι δεν πρόκειται να ξαναεκλεγούν ποτέ με τα κόμματα αυτά και αναζητούν διεξόδους προσωπικής πολιτικής διάσωσης και στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν έτοιμοι και να καταψηφίσουν ακόμη κυβερνητικά νομοσχέδια, ο Σαμαράς αφήνει το περιθώριο στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ονειρεύονται υπουργική καρέκλα για τον εαυτό τους. Ο υπουργικός θώκος ήταν ανέκαθεν το υψηλότερο… ιδανικό κάθε κυβερνητικού βουλευτή! Η απειλή είναι ότι ο πρωθυπουργός θα… διαλύσει τη ΝΔ και θα φτιάξει δικό του κόμμα! Η απειλή αυτή απευθύνεται στους επίδοξους ανατροπείς του στο πλαίσιο της ΝΔ. «Φτιάχνω δικό μου κόμμα» σημαίνει ότι παίρνει στο νέο κόμμα μόνο τα πιστά στον αρχηγό στελέχη και τα τοποθετεί στις οργανωτικές και πολιτικές θέσεις-κλειδιά του νέου κομματικού μηχανισμού, αφήνοντας πολιτικά άστεγους τους πολιτικούς εσωκομματικούς αντιπάλους του. Αλλάζει, δηλαδή, ακαριαία τους εσωκομματικούς συσχετισμούς δυνάμεων υπέρ του κυριολεκτικά εν μια νυκτί. Ακροδεξιά «μετάλλαξη» «Μετάλλαξη της ΝΔ σχεδιάζει ο κ. Σαμαράς» ήταν ο εύγλωττος τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ του βήματος την Κυριακή που πέρασε. Περιεκτική και αποκαλυπτική η αρχή του: «Η ΝΔ με τη σημερινή της μορφή, σαράντα χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, «έχει κλείσει τον κύκλο της». Αυτό παραδέχεται πληθώρα στελεχών της ΝΔ, είτε υπουργοί είτε βουλευτές…» γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Το σχεδιασμό, εν τω μεταξύ, είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα» από πέρσι… «Νέα Ελλάδα» με… άρωμα Εμφυλίου» ήταν ο τίτλος του ανάλογου ρεπορτάζ και της εφημερίδας Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να ρίξει λάδι στη φωτιά αυτών των φημών, αφού χρησιμοποίησε το λεκτικό σχήμα της «Νέας Ελλάδας» στις τηλεοπτικές του δηλώσεις την περασμένη Τρίτη…» αναφέρει η Αυγή και συνεχίζει: «Το Μαξίμου εφαρμόζει εκ νέου σχέδιο «επαναπατρισμού» των πρώην «γαλάζιων» ψηφοφόρων που «μετακόμισαν» στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, εκτιμώντας πως έπειτα από την εξάρθρωση της εγκληματικής δράσης του μορφώματος, η ΝΔ έχει σοβαρές πιθανότητες να προσελκύσει εκ νέου τους ακροδεξιούς πολίτες» τονίζει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα από τα φληναφήματα περί «αμφίπλευρης διεύρυνσης» της ΝΔ με το νέο κόμμα με το οποίο θέλει να την αντικαταστήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, έδωσε σαφέστατα το ακροδεξιό στίγμα της «Νέας Ελλάδας» του Σαμαρά, δηλώνοντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM: «Ασφαλώς και είμαι αντικομουνιστής, δεν συζητείται αυτό. Από μικρό παιδί, γιατί έτσι γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω»! Ώρα κατάρρευσης Η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα της κατάρρευσης του κομματικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης είναι γεγονός. Το δίπολο των κομμάτων-πυλώνων του συστήματος ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχει ήδη καταρρεύσει αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, στερώντας το σύστημα από τη δυνατότητα εναλλακτικής λύσης σε κομματικό επίπεδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν αποκλείεται καθόλου οι ευρωεκλογές σε δύο μήνες να σηματοδοτήσουν την κατάρρευση και της ΝΔ κατά το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ. Ήδη από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, τις βουλευτικές εκλογές προ διετίας, η Δεξιά είναι τριχοτομημένη σε κομματικό επίπεδο, με κυρίαρχη φυσικά τη ΝΔ, αλλά όχι πλέον μονοκράτορα. Το 29,66% της ΝΔ της δίνει τα δύο τρίτα των δεξιών ψηφοφόρων. Το υπόλοιπο ένα τρίτο ισομοιράστηκε σχεδόν το 2012 στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Κομμένου (7,51%) και τη Χρυσή Αυγή (6,92%). Τον Ιούνιο του 2012 πάνω από 2.700.000 ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει υπέρ των τριών δεξιών κομμάτων. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου μπορεί το ποσοστό της ΝΔ στο σύνολο των δεξιών ψηφοφόρων ακόμη και να ανέβει, αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Αντώνη Σαμαρά να μην επιτραπεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές κατά κανένα τρόπο επειδή αυτό θα ήταν ολέθριο για το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ! Αν συμμετάσχει στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή, δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση η ΝΔ να ξεπεράσει το 20% και είναι πλέον βέβαιο έκ των προτέρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι περίπου… δέκα (!) εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από τη ΝΔ. Κάτι τέτοιο θα συνεπιφέρει πιθανότατα την καθαίρεση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ πριν καν από τις βουλευτικές εκλογές, που σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν περί τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου. Δεν μπορεί ο Σαμαράς Το να θέλει ο πρωθυπουργός να γλιτώσει την πολιτική του καρατόμηση μέσω της δημιουργίας ενός δικού του κόμματος, άλλου από τη ΝΔ, είναι εύλογο. Ολοι οι πολιτικοί μόνο για την προσωπική τους πολιτική καριέρα ενδιαφέρονται και για τίποτα άλλο πέρα απ’αυτή. Το ζήτημα όμως είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς όντως βρίσκεται σε θέση να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα, αν συντριβεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου η ΝΔ. Αν, δηλαδή, ο σημερινός ηγέτης της Δεξιάς μπορεί να «μεταλλάξει» τη ΝΔ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το όνομά της, τα κομματικά όργανα και τις δομές της, αλλά και όσα στελέχη θεωρεί επικίνδυνα. Η γνώμη μας είναι κατηγορηματική: Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν θα έχει την πολιτική δυνατότητα να φτιάξει νέο κόμμα ο Σαμαράς αν η ΝΔ έχει υποστεί κατά κράτος ήττα στις ευρωεκλογές – αν, δηλαδή, βρίσκεται τουλάχιστον οκτώ, δέκα ή περισσότερες μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση θα τον καθαιρέσουν αμέσως τα στελέχη της ΝΔ από πρόεδρο του κόμματος. Καινούρια κόμματα δεν φτιάχνονται από καταρρέοντες αρχηγούς. Φτιάχνονται από ηγέτες που βρίσκονται σε φάση πολιτικής ανόδου και αυξημένης επαφής με την κοινωνία – και από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, όταν τα κόμματα αυτά φιλοδοξούν να αναδειχθούν σε πυλώνες του συστήματος. Εν ολίγοις, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς, το πολιτικό κύρος του οποίου βρίσκεται στο ναδίρ, να φτιάξει αυτός το νέο κόμμα της Δεξιάς του 2014. Άλλη πολιτική προσωπικότητα θα ηγηθεί του εγχειρήματος αυτού όταν έρθει η ώρα. Χωρίς τον Σαμαρά! Κρίση εκπροσώπησης Με το ΠΑΣΟΚ κλινικά νεκρό από πολιτική σκοπιά και τη ΝΔ μπροστά στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της εκλογικής της επιρροής γύρω από το 20%, το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει οξύτατη κρίση κομματικής εκπροσώπησης. Η συγκέντρωση των ερειπίων του μεταπολιτευτικού κομματικού σκηνικού υπό τον Σαμαρά το 2012 έδωσε μεν στο σύστημα τη δυνατότητα συνέχισης μιας διακυβέρνησης προς όφελος των συμφερόντων του όπως όπως, αλλά ο χρόνος αυτός δεν αξιοποιήθηκε παράλληλα για την οικοδόμηση ενός νέου, ισχυρού συστημικού κόμματος. Το αποτέλεσμα είναι μαζί με το ΠΑΣΟΚ που καταβαραθρώθηκε να απειλείται με καταποντισμό ταυτόχρονα και η ΝΔ. Η κρίση εκπροσώπησης του συστήματος σε κομματικό επίπεδο είναι πολύ πιο βαθιά απ’ όσο έχει αντιληφθεί ο κόσμος. Θα ζήσουμε μεγάλα γεγονότα.
Επίκαιρα – Το σκίτσο με το 500ρικο του Σαμαρά είναι από το skitsoblog.blogspot.gr
 
http://harryklynn.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3287.html

Τουρκική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων έχει εγκλωβιστεί στο συριακό έδαφος-ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


  Σκληρές μάχες με την συμμετοχή τουρκικών ειδικών δυνάμεων που επανήλθαν σήμερα προκειμένου να καλυφθεί η υποχώρηση Τούρκων στρατιωτών. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "Ας Σαφίρ" είχε
παγιδευτεί από χθες μια ομάδα Τούρκων κομάντο μέσα στο συριακό έδαφος, οι οποίοι κατηύθυναν με ειδικές συσκευές στοχοποίησης λέηζερ τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού.

Η ομάδα είχε διεισδύσει τις περασμένες ημέρες και χθες κάλυψε την αποχώρηση των τουρκικών ΤΟΜΑ από την περιοχή του al Kasab κατευθύνοντας στοχευμένα πυρά, αλλά εγκλωβίστηκε από την ταχεία προέλαση των συριακών δυνάμεων.
Επίσης σκληρές μάχες δίνονται στην περιοχή Αλενμπάαν, επίσης στην επαρχία της Λατάκειας, όπου ισλαμιστές και Τούρκοι κομάντο έχουν τραπεί σε φυγή, ενώ το χωριό Σάμρα κοντά στην μεθόριο και η γύρω περιοχή έχουν κυριευθεί από τις συριακές δυνάμεις.
Επίσης επανήλθε και η συριακή Αεροπορία που καλυπτόμενη από την αντιαεροπορική "ομπέλα" των SA-6 κατάφερε πλήγματα με αεροσκάφη MiG-29 (πρώτη φορά κάνουν έντονη την εμφάνισή τους στην περιοχή.
Μέχρι τώρα παρόμοιες αποστολές ανελάμβαναν συνήθως μαχητικά όπως MiG-21, L-39ZA Albatros, Su-24MK2 και φυσικά Sukhoi Su-22 και MiG-23 τα οποία και ανέλαβαν και το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων.
Τώρα για πρώτη φορά η συριακής Αεροπορία φαίνεται να εμπλέκει και τα MiG-29 αν και βασικός ρόλος των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι οι εναέριες εμπλοκές. Η Αεροπορία της Συρίας διαθέτει περί τα 40 ΜiG-29B και 6 MiG-29UB αν και είναι άγνωστο πόσα ακριβώς βρίσκονται σε επιχειρησιακή κατάσταση.
Δείτε και την ανατίναξη ενός κτιρίου στο οποίο είχαν καταφύγει ισλαμιστές.








defencenet

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2251.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters