Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Ο κρυμμένος πλούτος της Ελλάδας Σόλων Κασίνης: «Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη»


«Σε δύο με τρία χρόνια θα δούμε το πρώτο γεωτρύπανο εξόρυξης φυσικού αερίου στην Ελλάδα και σε τέσσερα με πέντε  θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της γεώτρησης».

Αυτό το χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια δίνει, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο διευθυντής Ενέργειας της Κύπρου και κεντρικό πρόσωπο της ενεργειακής διπλωματίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σόλωνας Κασίνης.
Εχοντας χειριστεί με μαεστρία τις μυστικές διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης έως την υπογραφή σημαντικών διμερών συμφωνιών με γειτονικές χώρες και πετρελαϊκούς κολοσσούς, ο κ. Κασίνης αναλύει το μεγαλόπνοο σχέδιό του να καταστήσει την Κύπρο ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου και να τη συνδέσει με την Ελλάδα, σχηματίζοντας ένα γεωστρατηγικό δίχτυ ασφάλειας για ολόκληρο τον ελληνισμό. Αποκαλύπτει πως του έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά να του απονεμηθεί η ελληνική υπηκοότητα ώστε να συνδράμει ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια, επαναλαμβάνοντας πως αυτή τη στιγμή «χρειαζόμαστε πατριώτες», ενώ εκφράζει την πικρία του για το γεγονός πως έως και πέρυσι ακόμα δεν τον πίστευε κανείς όταν μιλούσε για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου: «Μόνο ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος με πίστεψε», μας λέει συγκινημένος.

Η σοβαρότητα και η μεθοδικότητα αποτελούν για τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ενέργειας της Κύπρου βασικούς πυλώνες της εθνικής στρατηγικής για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως οι υδρογονάνθρακες και από αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι δεν πρέπει να αποκλίνει στο ελάχιστο η χώρα μας. «Με υπομονή, αυτοσυγκράτηση και επιστημονική μεθοδολογία να συνεχίσει το έργο της η Ελλάδα. Εχω ήδη προσεγγίσεις από μεγάλες εταιρείες που αδημονούν πότε θα ολοκληρωθούν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για να αγοράσουν τα δεδομένα και να τα αξιολογήσουν». Ο κ. Κασίνης πιστεύει ότι στην περίπτωση της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν συντομότεροι χρόνοι στο ερευνητικό στάδιο καθώς και συνολικότερα μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια της θάλασσας ελληνικό φυσικό αέριο. «Εμείς στην Κύπρο ουσιαστικά ξεκινήσαμε τις έρευνες το 2006 και ολοκληρώσαμε τη γεώτρηση το 2011. Θεωρείται μία γρήγορη διαδρομή. Είμαι σίγουρος ότι και με τη δική μας συνεργασία τα πέντε χρόνια που κάναμε εμείς μπορούμε να τα κάνουμε τρία μέχρι να εμπλακούν μεγάλες εταιρείες που έχουν και την οικονομική δύναμη αλλά και την ισχύ να δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα». Βέβαια, διατηρεί επιφυλάξεις για την επιστημονική μεθοδολογία στην οποία στηρίζονται οι εκτιμήσεις των Γερμανών ειδικών της Deutsche Bank που κάνουν λόγο για αποθέματα υδρογονανθράκων άνω των 400 δισ. ευρώ. «Θεωρώ την εκτίμηση των Γερμανών βεβιασμένη. Τώρα γίνονται ουσιαστικές και πρόσφατου τύπου σεισμικές έρευνες στην Ελλάδα. Ας περιμένουμε. Δεν θέλω να δείχνουμε ότι δεν είμαστε σοβαροί σε μεγάλες εταιρείες που θα επιδιώξουμε να έρθουν να εμπλακούν και να δαπανήσουν τεράστια ποσά. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε γεώτρηση κοστίζει περίπου 100 εκατ. δολάρια». Σε αυτό το πλαίσιο αποκηρύσσει τις συζητήσεις αλλά και τα σενάρια που διακινούνται βάσει των οποίων η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της ξεπουλώντας τον εν δυνάμει ενεργειακό πλούτο της. «Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να κατανοήσουν και οι πολιτικοί τον τρόπο αξιοποίησης των υδρογονανθράκων. Το θέμα δεν είναι να αποπληρώσουμε μόνο τα χρέη. Με σωστή διαχείριση μπορεί να δίνεται ένα μέρος για τον σκοπό αυτό, ένα άλλο μέρος σε κοινωνικές παροχές και έργα υποδομής και το υπόλοιπο να μείνει ως απόθεμα για τις επόμενες γενιές», σημειώνει.

Με Γάλλους πετρελαιάδες στην Κύπρο το 2006

Ο κ. Κασίνης, αφού αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί ικανοί άνθρωποι για να βοηθήσουν, μας λέει ότι ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, του έχει ζητήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική αυτή προσπάθεια. «Υπάρχουν σκέψεις από την ελληνική πλευρά να γίνω Ελληνας υπήκοος και στις σκέψεις αυτές απάντησα ότι θα το κάνω αμέσως. Ετσι ή αλλιώς, με υπηκοότητα ή όχι, είμαι έτοιμος να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω νυχθημερόν. Είναι προσωπική και εθνική υποχρέωση». Ενα ζήτημα, όμως, που θεωρεί ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι να αφήσουμε στο παρελθόν τις δυσκίνητες μορφές διαχείρισης τόσο μεγάλων προκλήσεων. «Οι 17 επιτροπές που έχουν γίνει πρέπει να επαναξιολογηθούν και να συγκροτηθούν νέες με ανθρώπους που θα ασχοληθούν σε βάθος».

Στο μεταξύ, τα 60 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου που εκτιμά ότι θα πιστοποιηθούν και από τα ευρήματα των γεωτρήσεων στα 13 οικόπεδα νοτίως της Κύπρου δημιουργούν νέα δεδομένα για την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς τα αποθέματα αυτά ισούνται με τα συνολικά αποθέματα της Ευρώπης σε φυσικό αέριο. Για τον κ. Κασίνη ήρθε η ώρα ενός ευρύτερου σχεδιασμού που θα ενισχύσει τη γεωπολιτική θέση Κύπρου και Ελλάδας στη Μεσόγειο. «Στόχος μας είναι η Κύπρος να γίνει ενεργειακός κόμβος με την κατασκευή εργοστασίου υγροποίησης του φυσικού αερίου που θα προέρχεται από το Ισραήλ, τον Λίβανο, και την κυπριακή ΑΟΖ και την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας. Βρισκόμαστε σε επαφές από κοινού με την ελληνική πλευρά ώστε μέσω της Κρήτης να διοχετεύουμε σε πρώτη φάση ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη». 


Με τον Νέιλ Μπους, αδελφό του Τζορτζ Μπους, στο Χιούστον, το 1998, όπου ο κ. Σόλων Κασίνης είχε μεταβεί προς ενημέρωση των Αμερικανών για τα πετρέλαια της ΜεσογείουΓιατί η Deutsche Bank επιμένει στην «έκπληξη» με τα ελληνικά κοιτάσματα το 2013


Στον αστερισμό του πετρελαίου κινείται εσχάτως και εν μέσω της δοκιμασίας του μνημονίου η χώρα μας στις διεθνείς αγορές, καθώς πληθαίνουν οι επιστημονικές ενδείξεις, αλλά κυρίως οι εκθέσεις διεθνών οικονομικών οργανισμών, περί ύπαρξης εντυπωσιακού μεγέθους κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια. Με οικονομικές αποτιμήσεις της τάξεως των 400 έως 600 δισ. δολαρίων, η Ελλάδα μπαίνει στο ισχυρό κλαμπ των εν δυνάμει πετρελαιοπαραγωγών κρατών και ενώ βρίσκονται σε αρκετά πρώιμο στάδιο οι έρευνες για την τεκμηρίωση των διαθέσιμων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στον υποθαλάσσιο χώρο της πατρίδας μας. Τον χορό των υπεραισιόδοξων εκτιμήσεων για την ενεργειακή δυναμική που ενδέχεται να αναπτύξουμε σε χρονικό βάθος δεκαετίας με αποτέλεσμα τη θεαματική ανάταξη των δημοσιονομικών μεγεθών της εθνικής μας οικονομίας σέρνει ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός της Deutsche Bank.Με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά
Σε δύο πρόσφατες εκθέσεις της η γερμανική τράπεζα τοποθετεί στο επίκεντρο των οικονομικών αναλύσεών της τα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης και τις θεαματικές επιπτώσεις που θα έχει η εκμετάλλευσή τους τόσο στην ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της Ελληνικής Δημοκρατίας όσο και στη βελτίωση των όρων της καθημερινότητας των πολιτών της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Γερμανών αναλυτών προ δεκαπενθημέρου και με την προϋπόθεση ότι θα επαληθευτούν οι έως τώρα γεωλογικές μελέτες, τα υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου αποτιμώνται σε 427 δισ. ευρώ, τα οποία μεταφράζονται σε 214 δισ. ευρώ καθαρό όφελος για το Δημόσιο ή αλλιώς 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Η ανακήρυξη της χώρας μας σε 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον κόσμο θα αναδιατάξει τη θέση της στη γεωπολιτική σκακιέρα και εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει συνθήκες ενός σαφώς καλύτερου οικονομικού μέλλοντος. Στο θέμα επανήλθε με νέα έκθεσή της η Deutsche Bank την περασμένη Τρίτη, επιμένοντας ότι το φυσικό αέριο των 600 δισ. δολαρίων, που όπως όλα δείχνουν θα ανακαλυφτεί στην Ελλάδα, θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη διεθνή επιχειρηματική σκηνή.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=245527


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7781.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.UNchIe-lrVQ

Πρόστιμα μαμούθ για όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις - Τι φόρο θα πληρώσουν οι άνεργοι

apodeixeis
Πηγή newsit.gr
Με μία τροπολογία που θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες αλλάζει το σύστημα με τις αποδείξεις σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το ποσό που πρέπει να προσκομιστεί σε αποδείξεις είναι ίσο με το 25% του εισοδήματος. Τι είναι αυτόι που αλλάζει; Το βασικό είναι η ποινή ή αλλιώς το πρόστιμο που θα κληθούν τα πληρώσουν όσοι συγκεντρώσουν αποδείξεις λιγότερες του 25%. Μάλιστα, το πρόστιμο είναι τόσο που ξεπερνά ακόμη και το φόρο!

Αναλυτικά Παραδείγματα

Κάποιος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ καλείται να συγκεντρώσει αποδείξεις 6.250 ευρώ. Αν συγκεντρώσει αποδειξεις 3.000 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 715 ευρώ δηλαδή το υπολειπόμενο ποσό των 3.250 x 22%.

Ωστόσο αποδείξεις καλούνται να προσκομίσουν και όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα.Συγκεκριμένα  ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι ακόμη και τα εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ -τα οποία δεν έχουν αφορολόγητο και συνεπώς δεν έχουν λόγο να συγκεντρώνουν αποδείξεις- θα υποχρεωθούν να το κάνουν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονται με πρόστιμο.

Έτσι για κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ και καλείται να πληρώσει φόρο 14.300 ευρώ, τώρα καλείται να προσκομίσει αποιδείξεις 10.500 ευρώ. Αν δεν προσκομίσει καθόλου αποδείξεις θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.310 (10.500 x 22% = 2.310). Αν προσκομίσει αποδείξεις 8.500 ευρώ θα πληρώσει πρόστιμο 660 ευρώ (3.000 x 22%).

Οι ελέυθεροι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αποδείξεις αφού θα φορολογηθούν με το σύστημα έσοδα και δαπάνες κι έτσι θα ευνοείται η συγκέντρωση παρστατικών αγορών (τιμολόγια).

Οι άνεργοι θα φορολογηθούν όπως οι ελέυθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή αν κάποιος άνεργος έχει τεκμαρτό εισόδημα 10.600 από ένα σπίτι 80τ.μ κι ένα αυτοκίνητο 1400cc θα κληθεί να πληρώσει φόρο 2.756 ευρώ και ας μην έχει εισοδήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΟ υφυπουργός Οικονομικών στα μέτρα για τη φοροδιαφυγή κάλεσε τον κόσμο να πληρώνει με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. "Να εξωθηθεί ο κόσμος να πληρώνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να μειωθεί το ποσό των μετρητών που επιτρέπεται στην πληρωμή κάθε συναλλαγής. Αυτό είναι μέσα στα σχέδια, αλλά δεν υλοποιείται σε μια μέρα. Το έχουμε βάλει μπροστά και μέσα στο 2013 θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα" δήλωσ χαρατηριστικά.

Τέλος, στο πεδίο της φορολόγησης των ακινήτων, σχεδιάζεται η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών παντού, η επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων και η μείωση των φόρων μεταβιβάσεων και γονικών παροχών, σε μεταγενέστερη όμως φάση και αφού σταθεροποιηθεί η οικονομία.
 
 
http://ilialive.gr/

Κίνημα κατά των τελών κυκλοφορίας: ''Ένα ευρώ και πολύ τους είναι''

Κίνημα κατά των τελών κυκλοφορίας: ''Ένα ευρώ και πολύ τους είναι''

Ενάντια στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας λόγω μη ανταποδοτικότητας είναι τα μέλη του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο, στην Ηλεία. Και βασικό επιχείρημα στην κίνηση τους είναι η μη υλοποίηση του έργου της Ολυμπίας Οδού στην Ηλεία.

Για αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στον Πύργο προέτρεψαν τους πολίτες τη Δευτέρα στις εννέα το πρωί, να συγκεντρωθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΟΥ Πύργου και να καταβάλλουν μόλις ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. «Και πολύ τους είναι…» επισήμαναν.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου το μέλος του Κινήματος Βασίλης Τσίγκλας, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την όχι μόνο συμβολική, αλλά ουσιαστική κίνηση λέγοντας πως «το Κίνημα για τα τέλη έχει πάρει «ανεξέλεγκτες» διαστάσεις σε πόλεις όπως το Αγρίνιο, η Κέρκυρα, η Πάτρα, το Μεσολόγγι.

Ο κύριος λόγος της κίνησης αυτής είναι η μη ανταποδοτικότητα του τέλους, αφού πολύ λίγα χρήματα επιστρέφουν σαν ανταποδοτικά, για το άθλιο οδικό δίκτυο του νομού μας. Πόσοι από εμάς δεν έχουν ταξιδέψει στο δρόμο Πύργου – Πάτρας και δεν έχουν επιστρέψει ποτέ; Πόσα εικονοστάσια υπάρχουν που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, πόσοι από εμάς δεν έχουν κάποια προσωπική εμπειρία.

Όλοι λοιπόν τη Δευτέρα για ένα ευρώ στο Παρακαταθηκών και Δανείων». Ο κ. Τσίγκλας κατήγγειλε επίσης τον παράνομο – όπως τον χαρακτήρισε – τρόπο προείσπραξης των τελών και την 100% προσαύξησης για μια ημέρα καθυστέρησης. «Είναι παρανοϊκό αυτό και συμβαίνει μόνο για αυτό το φόρο. Και όλο αυτό την ώρα που ο λαός μας έχει φτάσει στα όρια και ίσως να τα έχει ξεπεράσει, της εξαθλίωσης και της φτώχιας.

Όλοι μαζί τη Δευτέρα για να κάνουμε την ανατροπή και σε αυτό το χαράτσι. Η ανατροπή δεν είναι κάτι απρόσωπο. Έχει ψυχή, πάθος, επιμονή και θάρρος. Είναι τα κινήματα και οι αγώνες. Το σύστημα διακυβέρνησης δεν φοβάται τις επαναστάσεις, αλλά τους επαναστάτες. Καλούμε τον κόσμο τη Δευτέρα για ένα ευρώ, για να βγούμε στο δρόμο με την καρδιά μας και όχι με την κοιλιά μας γιατί τότε θα είναι αργά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Δούνιας, μέλος επίσης του κινήματος, κατήγγειλε τη στάση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. «Εδώ και τρεις ημέρες πηγαίνουμε στην Εφορία και προσπαθούμε να καταβάλουμε το ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και μας αρνούνται επίμονα. Πέρυσι το είχαν δεχθεί μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας και ειδικότερα στην Κέρκυρα υπήρχαν 1200 αιτήσεις, φέτος προσπαθούν να το αρνηθούν.

Όταν ζητήσαμε εξηγήσεις μας είπαν ότι υπάρχει απόφαση κεντρικά να μη δέχονται το ένα ευρώ. Το ζητήσαμε αυτό γραπτά και μας έστειλαν μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δηλαδή κάτι που δεν είναι απόφαση. Επιμείναμε και μας είπαν ότι έχουμε δίκιο και ότι θα μας στείλουν την απόφαση. Ακόμα περιμένουμε.

Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο είναι αναρτημένη απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που λέει ότι το Ταμείο συμμετέχει και φέτος στη διαδικασία είσπραξης των Τελών Κυκλοφορίας» εξήγησε και συμπλήρωσε «Στο Μεσολόγγι και την Κέρκυρα έχουν γίνει ήδη καταθέσεις για τα φετινά τέλη. Καλούμε τους πολίτες για έναν ακόμα σοβαρό λόγο. Για το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού.

Θεωρούμε ότι όλοι οι κάτοικοι και όλοι οδηγοί του νομού θα πρέπει να μην δώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να καταθέσουν ένα ευρώ, μέχρι να γίνει η Ολυμπία Οδός. Χορτάσαμε από λέξεις και υποσχέσεις. Αντίσταση δεν γίνεται με ανακοινώσεις, αλλά με πράξεις και τους καλούμε όλους να συνταχθούν μαζί μας. Ένα ευρώ και πολύ τους είναι…».


Σχετικό άρθρο:
Ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί!
πηγή
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters