Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το μήνυμα. «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί».


Ο Κλεισθένης γράφει

Η πρόσφατη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αττική και όχι μόνο μου στέλνει δύο μηνύματα:
1ο) Το μήνυμα των λαθρομεταναστών: Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε οργανωμένοι και δεν αιτούμαστε αλλά απαιτούμε.
2o) Το μήνυμα των εξουσιαστών: Τους βλέπετε είναι πολλοί και είτε θέλετε είτε όχι
 
θα παραμείνουν έστω και αν καταστραφεί η χώρα, έστω και αν σας κλέβουν, ληστεύουν, δολοφονούν ή ότι άλλο κάνουν.
 
Σαν μέσο και απλό πολίτη αυτά τα μηνύματα με τρομάζουν.
Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή:
Μετά τον πόλεμο των 6 ημερών οι πρώτοι μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα δεχόμασταν μουσουλμάνους φοιτητές στα πανεπιστήμιά μας.
Η περίοδος του «Μαύρου Σεπτέμβρη» και των αεροπειρατειών μας βρήκε με πολύ λίγους Άραβες μουσουλμάνους στη χώρα με συνέπεια να μην έχουμε σαν Ελλάδα πρόβλημα «τρομοκρατίας».

Αργότερα όταν το Ισραήλ βρισκόταν σε πόλεμο με το Λίβανο και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Λίβανο δεχτήκαμε κι’ άλλο κύμα Αράβων μουσουλμάνων. Ο συνολικός αριθμός τους ήταν μέχρι τότε μικρός και αποτελούσαν μια ευχάριστη νότα στην Ελληνική κοινωνία. Οι λέξεις Γιουνάν (Ελλάδα) και Γιουνάνι (Έλληνας) ήταν και είναι αγαπητές στους Άραβες χριστιανούς και  μουσουλμάνους.
Το έγκλημα ξεκίνησε μετά το ’92 όταν ξαφνικά επέδραμαν οι Αλβανοί οι περισσότεροι των οποίων είναι μουσουλμάνοι.

Η κάθοδος των μυρίων έγινε αργότερα από κράτη όπως το Ιράκ, το Πακιστάν, Το Μπαγκλαντές, την Ινδία, και από πολλά άλλα κράτη, πρέπει να προσθέσουμε και την τελευταία φουρνιά απ’ το Αφγανιστάν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι. Φυσικά έχουμε και λαθρομετανάστες απ’ την Αφρική που παρεμπιπτόντως είναι και αυτοί μουσουλμάνοι.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενώ ήμασταν ήσυχοι και χωρίς πρόβλημα με τα μουσουλμανικά κράτη, χωρίς πρόβλημα με την μουσουλμανική τρομοκρατία, χωρίς συμμετοχή στον ακήρυχτο πόλεμο Ισλάμ-Δύσης σήμερα είμαστε στο κέντρο αυτών των προβλημάτων.
Κανένας δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών, τα νούμερα ξεκινούν από 1.000.000 και φτάνουν σε πάνω από 2.000.000.

Η γιορτή με την ευκαιρία της οποίας προσευχήθηκαν οι μουσουλμάνοι δεν είναι μεγάλη απλώς ήταν λίγο μετά τις εκλογές και επιδιώχθηκε να δοθεί το μήνυμα ότι είναι παρόντες, είναι πολλοί και οργανωμένοι.
Οι πολίτες παρακολουθούν τα δρώμενα και θα αντιδράσουν, το θέμα είναι πως και πότε. Θα αναρωτηθώ όχι άδικα μήπως οδηγείται η Ελληνική κοινωνία στην αγκαλιά των ακροδεξιών γιατί προετοιμάζουν εξωθεσμική λύση για την Ελλάδα; Λέω μήπως;;;;;;;;;

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ made in USA

Μην κομματικοποιήστε, δείτε την πραγματικότητα.
Ανεξάρτητα από τον ιδεολογικό χώρο του καθενός, όλοι οφείλουμε να δούμε ποιοι και γιατί έστησαν την "εξέγερση" του Πολυτεχνείου.

Ποιοι ωφελήθηκαν και πως. Σίγουρα δεν ήταν το Πολυτεχνείο που έριξε τη χούντα και είναι ύποπτο και ψέμα το ότι κάποιοι πάνε να κάνουν αυτή τη σύνδεση για να κρύψουν εντέχνως την αλήθεια.

Άλλωστε την επομένη του Πολυτεχνείου δεν έπεσε η χούντα, η "εξέγερση" έγινε το Νοέμβριο του 1973 και η χούντα έπεσε τον Ιούλιο του 1974 και επειδή θα πουν κάποιοι ότι ήταν η αφετηρία για την ανατροπή, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενα μεγάλο ψέμα.

Ο Έλληνικος λαός παπαπλανήθηκε για άλλη μια φορά, από αυτούς που εξαρχής έστησαν τη χούντα και το Πολυτεχνείο ήταν η αφορμή για την αλλαγή δικτάτορα που θα υπάκουε τα Αμερικανοεβραϊκά lobbies. Ουσιαστικά αυτή η αλλαγή δικτάτορα, με την πειθήνια υπακοή που έδειξε στις έξωθεν προσταγές ήταν η αιτία για να επέμβει στρατιωτικά η Τουρκία με τις ευλογίες των ΗΠΑ και να καταλάβει σχεδόν τη μισή Κύπρο.

Οι δήθεν μεγαλοαγωνιστές δεν ήταν παρά όργανα χειραγώγησης και παραπλάνησης του λαού. Οπότε το γιορτάζουμε με το Πολυτεχνείο; Την κοροϊδία του Ελληνικού λαού και την απώλεια του 36% της Κύπρου; ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Παραίτηση Παπανδρέου και Μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Η συμμετοχική και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει ανάγκη τους συμμετέχοντες, τους αντιπροσωπευόμενους και τους αντιπροσώπους τους.
Τους πολίτες, τους ενεργούς πολίτες, όχι τους κρατίτες, τους πελάτες.
Τα πολιτικά κόμματα όχι τα μη κόμματα, τις παρέες, τα προσωπικά – οικογενειακά λόμπι, τις κάστες.

Έχει ανάγκη την μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων εκλογέων πολιτών και όχι τις διαπλεκόμενες μειοψηφίες.
Τους κυβερνώντες αλλά και αυτούς που θέλουν να κυβερνηθούν από αυτούς.
Ούτε κεντρική ούτε τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους πολίτες, τους εκλογείς.

Όταν αυτά απουσιάζουν επιβάλλεται η μειοψηφική κακιστοκρατία.
Η κακιστοκρατία δεν είναι λειτουργική της Δημοκρατίας.
Η τελευταία είναι συνώνυμη της αξιοκρατίας.
Ποτέ άλλοτε ένας λαός, οι αληθινοί πολίτες δεν έδειξαν την περιφρόνηση, την απαξίωσή τους προς τους ενόχους και ανίκανους αντιπροσώπους τους μέχρι προχθές με έναν τόσο βελούδινο και ειρωνικό τρόπο.

Ο υιός Παπανδρέου οφείλει να παραιτηθεί, να σταματήσει να διαχέει το ψέμα και να αποσυρθεί. Πολύ κακό έκανε στην χώρα και την Δημοκρατική παράταξη από την δεκαετία του ΄80. Η ιστορία τον καταγράφει στους ιδιώτες και όχι στους δημόσιους άνδρες. Σ’ αυτούς δηλαδή που με μεγάλο κυνισμό και θράσος είπαν πρώτα ο εαυτός μας. Όχι πρώτα η χώρα, Country First. Στους μεγάλους πρωταγωνιστές, στο τιμόνι των χρόνιων πολιτικών πράξεων και συμπεριφορών που οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας. Πουθενά δεν προκύπτει εδώ και δεκαετίες μία διαφωνία του. Το αντίθετο.

Στις μεταβατικές περιόδους όταν η Δημοκρατία είναι μπλοκαρισμένη τότε η ιστορία και η ηθική αναθέτουν καθήκοντα και ρόλους στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας οφείλει να ανοίξει τις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών. Μια υπεύθυνη, ώριμη και φυσιολογική δημοκρατία θα ακολουθούσε αυτόν τον δρόμο πριν κάψουν την Ολυμπία και την Αθήνα.

Αυτή η μεταβατική κυβέρνηση θα δημιουργήσει στο εσωτερικό της χώρας το αίσθημα του δικαίου και της ισότητας, καθώς και ατμόσφαιρα εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα διαμορφώσει σχέσεις αξιοπρέπειας, κύρους, ισοτιμίας και αποφασιστικότητας στις εξωτερικές σχέσεις.

Η κρίση είναι κύρια πολιτική.

Η χώρα έχει ανάγκη την ανάκτηση της σχέσης με την σοβαρότητα, την ευθύνη, την Δημοκρατία, την πολιτική, την Αλήθεια. Με αυτά τα υπεύθυνα βήματα ειλικρίνειας και αλήθειας θα επιστρέψουν οι πολίτες να κάνουν χρήση της μεγάλης κατάκτησης των λαών, της καθολικής ψηφοφορίας. Θα ανασυγκροτηθεί η Δημόσια Σφαίρα η οποία σήμερα διασύρετε.


Αρκετά με τα αδιαφανή, εξωθεσμικά και εξωελλαδικά παιχνίδια και τους τυχοδιωκτισμούς εις βάρος της Ελλάδας και της ιστορικής δυναμικής της σήμερα.

Γλυφάδα 15/11/2010
Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη
 

Πηγή

Η Ελλάδα χρειάζεται ήρωες

Από χρόνια οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, αρχιτέκτονες και εμψυχωτές της Μεταπολίτευσης, που ηγήθηκαν της σπατάλης, της μικροπολιτικής, του παιχνιδιού της εξουσίας μέσα από τις πελατειακές σχέσεις, που επέτρεψαν τη διαφθορά και αξιοποίησαν τη διαπλοκή για βραχυπρόθεσμα συμφέροντά τους, είχαν μια αγωνία. Ποιος θα χρεωθεί την προβλεπόμενη χρεοκοπία της χώρας και θα κάνει τον «ιστορικό συμβιβασμό» με την Τουρκία, ειδικά στο Αιγαίο.

Τα χρόνια πέρασαν, τα προβλήματα γιγαντώθηκαν και συσσωρεύτηκαν και τώρα πλέον οι πρωθυπουργοί πετάνε την «καυτή πατάτα» ο ένας στον επόμενο, σε συνθήκες πανικού. Ο Κ. Καραμανλής έκανε μισές θητείες και ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών από την πρώτη χρονιά της πρώτης του θητείας. Είναι φανερό ότι το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος δείχνει πλέον αξεπέραστο. Ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και οι κάτοικοι του Μαξίμου αυτοαναγορεύονται σε αναλώσιμους, άρα ελάχιστα αξιοσέβαστες οι κυβερνήσεις τους αλλά και οι ίδιοι.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα Δημοκρατίας. Μια θεσμική χρεοκοπία. Η ουσία, όμως, βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Λείπει ο ηρωισμός, η επάρκεια, ο πατριωτισμός, το όραμα, ακόμη και ο ιδεολογικός και κοινωνικός ρομαντισμός. Η ελληνική πολιτική σκηνή δείχνει τα προβλήματά της, την ανεπάρκειά της, την ευτέλεια του ατομισμού και της ματαιοδοξίας της.

Αλλά η Ελλάδα δεν είναι μια τεράστια χώρα. Δεν αποτελεί επαρκές εποικοδόμημα. Δεν είναι μια αυτοκρατορική παρουσία. Για να υπάρχει χρειάζεται ήρωες, αγωνιστές, ονειροπόλους, αποφασισμένους ανθρώπους. Κοινωνιστές σημαντικούς. Ευεργέτες αξεπέραστους. Ανθρωπιστές τεχνοκράτες. Ποιητές της ζωής και της πράξης. Η Ελλάδα για να ζήσει χρειάζεται πάνω και πέρα από όλους ιδεαλιστές της Ελευθερίας και της Ευημερίας. Πατριώτες για τους πολλούς και το Εθνος και όχι για τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Αυτοί οι διαφορετικοί χτίζουν Πατρίδες και τις διατηρούν ζωντανές και όχι οι Ραγκούσηδες και οι Παπακωνσταντίνου, που σπρώχνονται μεταξύ τους ποιος θα ανοίξει την «κερκόπορτα» για να περάσει η απώλεια και ο βαρβαρισμός του εξανδραποδισμού.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν έπεσε έξω στο «λεφτά υπάρχουν»! Εκεί η συγκυρία και η εμμονή στο ευρωπαϊκό μοντέλο μπορεί να μην του επέτρεψαν να υλοποιήσει τη δέσμευση. Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του είναι ανακόλουθοι με το ιστορικό δίλημμα που θέλησε να προβάλει: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Υποσχέθηκε τον σοσιαλισμό και υπηρετεί τη βαρβαρότητα. Δεν παίζει ρόλο πότε θα αμφισβητηθεί από την πλειοψηφία. Αύριο ή μεθαύριο….

Το πρόβλημα είναι ότι έχει ηττηθεί από χθες ή από προχθές και με τη διακαναλική του συνέντευξη μετέτρεψε τον εαυτό του και την πολιτεία του σε αναλώσιμο και διόλου αξιοσέβαστο μέγεθος.

Μένιος Τασιόπουλος

http://www.antinews.gr/?p=70591

Τι πρέπει να γίνει;

Ολοκληρώθηκε λοιπόν ο κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010.

Τα ερωτήματα περιμένουν τις απαντήσεις και τα συμπεράσματα, την πένα για να διατυπωθούν.

          Μετά την πρώτη Κυριακή, φάνηκε ότι η Νέα Δημοκρατία πετύχαινε μεγάλη νίκη, ακριβώς ένα χρόνο μετά την συντριβή της στις εκλογές του 2009. Άνεμος αισιοδοξίας έπνεε στην Ρηγίλλης και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ ευρίσκετο ένα βήμα πριν τον νευρικό κλονισμό, τον οποίον γλίτωσαν απλά και μόνο χάρη στην επικράτηση του Σγουρού στην πρώτη θέση της Περιφέρειας Αττικής.

          Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αντιστρέψει τις εντυπώσεις και να κερδίσει ξανά, κακά τα ψέματα, το επικοινωνιακό πλεονέκτημα, στηριζόμενο στο τελικό σκορ 8-5 υπέρ του στις Περιφέρειες αλλά κυρίως στην επικράτηση του για πρώτη φορά μετά το 1986 (ήμουν μόλις 3 ετών!) στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

          Η αλήθεια είναι πολύ απλή και αρκεί κανείς να κοιτάξει τους αριθμούς.

          Το ΠΑΣΟΚ έχασε τεράστιο κομμάτι της περσινής κομματικής του επιρροής, περίπου 7-9%, αλλά κατάφερε σημαντικές επιτυχίες σε δήμους και περιφέρειες εκμεταλλευόμενο συγκυριακές συμμαχίες και λάθη της Νέας Δημοκρατίας, η ΝΔ σημειώνει μικρή κάμψη της δύναμης της, 1-2% περίπου, πράγμα φυσιολογικό μετά την περσινή ήττα και τα εσωκομματικά προβλήματα που ακολούθησαν και η Αριστερά (κυρίως το ΚΚΕ) γενικά ενισχύεται κερδίζοντας τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ.

          Τα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν προς δυο κατευθύνσεις: αυτήν της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν της κοινωνίας γενικότερα σε σχέση φυσικά και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

         
          1) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
         
          Η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσω είναι σκληρή, αλλά όσοι ξέρουν τους αγώνες μου μέσα στο κόμμα και στην παράταξη, δεν πρόκειται να με παρεξηγήσουν. Μπορεί να κουράσω, αλλά θα τα γράψω ΟΛΑ.

          Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολλά χρόνια, έχει μετατραπεί σε ένα βαθιά αρτηριοσκληρωτικό και φθαρμένο κόμμα, που πείθει ελάχιστους πέραν αυτών που δηλώνουν δεξιοί ή κεντροδεξιοί. Από την εποχή της ηγεσίας Μητσοτάκη και μετά, έχει μετατραπεί σε ένα απλό μέσο διεκπεραίωσης εξουσίας (όταν λάχει, περίπου μια φορά στην δεκαετία και αν), χωρίς όραμα και με ελάχιστη ουσία. Ο Μητσοτάκης ενδυομενος τον μανδύα του αντί-Ανδρέα το 1984, θεώρησε πολύ φυσικό (εμπνεόμενος πάντα από τον πολιτικό αμοραλισμό που διαθέτει άφθονο) να μετατρέψει την ΝΔ σε αντί-ΠΑΣΟΚ με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Και από τότε και μετά, δηλ. από το τέλος της εποχής Αβέρωφ, ποτέ ξανά μέχρι σήμερα η ΝΔ δεν προσπάθησε να παίξει μπάλα στο ιδεολογικό ‘‘γήπεδο’’ και να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ αρχές, αξίες και ηθική στο πολιτικό πεδίο, αλλά ακολουθησε κατά πόδας το ΠΑΣΟΚ στην καθιέρωση της διαλυτικής νοοτροπίας που κυριαρχεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Δηλαδή, λαμογιά, τεμπελιά, ωχαδερφισμός, βόλεμα, ρουφιανιά.

          Αντί λοιπόν το κόμμα μας και η παράταξη της Δεξιάς, να επιβάλλουν τον πατριωτισμό ως αξία έμπνευσης και δημιουργίας, άφησαν την έννοια της πατρίδας να καταπατιέται από τους πάσης φύσεως δήθεν αριστερούς και θολοκουλτουριαρηδες. Αντί να μιλήσουν για το ιδανικό της εργασίας και της ατομικής πρωτοβουλίας ως μέσο ατομικής και συλλογικής προκοπής, άφησαν την ελληνική κοινωνία να κατρακυλαει στον βούρκο της τεμπελιάς και του βολέματος στο δημόσιο (‘‘άσε τον μ…κα να το κάνει, σιγά μην ασχοληθώ εγώ’’ ή ‘‘εγώ θα σώσω την Ελλάδα;’’). Αντί να παρουνε ριζικές αποφάσεις για την μεταρρύθμιση της μονοπωλιακά και συντεχνιακά οργανωμένης ελληνικής οικονομίας, σφύριζαν αδιάφορα, όπως ο πρώην πρόεδρος Καραμανλής, ο οποίος νόμιζε ότι θα άλλαζε την ελληνική κοινωνία με την δύναμη της σκέψης. Αντί να πατάξουν τον καρκίνο του κομματισμού στην κοινωνία, στα πανεπιστήμια, στον στρατό, στα συνδικάτα, τον ανέχθηκαν και προσπάθησαν (ανεπιτυχώς) να μιμηθούν τον πρωταθλητή και μαιτρ του είδους ΠΑΣΟΚ (εξαιρούμενων μόνο των πανεπιστημίων όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαθέτει καταπληκτική οργάνωση). ΑΝΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ , ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, και αυτό την οδήγησε στην σημερινή κατάντια της.

          Ένα σωρό απατεώνες και τυχοδιώκτες, πολιτικά αθύρματα και παλαιοκομματικά απομεινάρια, έχουν μαζευτεί κάτω από την ταμπέλα της και κατά το ‘‘η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα είναι ορφανή’’, στις χαρές είναι μπροστά και στις λύπες ο απλός νεοδημοκράτης πίνει μόνος του το πικρό ποτήρι της ήττας. Το ξεβρόμισμα που ξεκίνησε από τις 29 Νοέμβριου 2009 ο Αντώνης Σαμαράς, έχει πολύ δρόμο ακόμα.

            Ο νυν ηγέτης της ΝΔ αναδείχθηκε μέσα από μια ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, χωρίς να τον στηρίζει κανένα μα κανένα ΜΜΕ ή οικονομικό συμφέρον, την ώρα που η κόρη του Μητσοτάκη ωρυόταν ότι πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό και να εκλεγεί ο πρόεδρος από το συνέδριο (η κατάντια της παράταξης και της συναλλαγής μέσα σ’αυτην). Στις 29 Νοέμβριου, εκείνη ‘‘τη νύχτα που σωπαίνανε οι λύκοι, γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι’’, καταλάβαμε γιατί δεν ήθελε εκλογή από τη βάση. Και δεν είναι τυχαίο που στο πλευρό της τάχθηκαν όλες οι βαρονίες, τα τζάκια και τα λαμόγια που λυμαίνονται το κόμμα. Κι εκείνο το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς είπε ‘‘απόψε παίρνω σφουγγάρι και σβήνω τα παλιά’’. Αλλά όπως έγραψε εύστοχα ο blogger Μικρός Οδυσσέας στο antinews.gr: ‘‘Αντώνη, πάρε τη μεγάλη σκούπα (σφουγγάρι τέλος)’’

          Από το 1981 και μετά, το ΠΑΣΟΚ επέφερε την πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, επιβάλλοντας και επιβραβεύοντας την καταστροφική νοοτροπία που προανέφερα. Αυτός ήταν ο περιβόητος ‘‘σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας’’. Και γι’αυτό σήμερα φτάσαμε ο καθένας να κοιτάζει πως θα σώσει το τομάρι του και μόνο. Κάντε μια βόλτα, κοιτάξτε γύρω σας και θα το δείτε.
         
Που πήγε το φιλότιμο και η λεβεντιά του Έλληνα; Που πήγε η αρχοντιά του, η αρχοντιά του φτωχού που είναι πιο ‘‘μάγκικη’’; Που πήγαν οι τίμιοι άνθρωποι; Που πήγε ο πατριωτισμός, ο γνήσιος πατριωτισμός, σ’αριστερούς και δεξιούς;

Κερδίζοντας η ΝΔ τις εκλογές του 2004, είχε την μεγάλη ευκαιρία για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια να προσπαθήσει να μετασχηματίσει την κοινωνία ξανά προς το καλύτερο, το παραγωγικότερο, να δώσει ξανά ελπίδα. Είχε σαφέστατη εντολή αηδίας προς το ‘‘σύστημα ΠΑΣΟΚ’’. Αντ’αυτου, χτίσαμε δυο συστήματα, ένα του Κώστα κι ένα της Ντόρας (αυτό κρατούσε από παλιά, αλλά επεκτάθηκε). Κυβερνούσαμε με επικοινωνιακά τρικ Ρουσοπουλου, πιστέψαμε ότι η διαπλοκή θα είναι καλή μαζί μας αν την πάρουμε με το καλό, μετά την αφήσαμε να μας ξεβρακώσει, παραμελήσαμε τις μεταρρυθμίσεις (όλο μέλι-μέλι κι από τηγανίτα τίποτα, Κώστα), αφήσαμε αναρχικούς και πράκτορες να καίνε την Αθήνα, ανεχτήκαμε σκάνδαλα και ιδιοτέλεια.

Όλα αυτά τα πληρώσαμε (33% - ιστορικό χαμηλό) και θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε, αν δεν πάρει την σκούπα (ή μάλλον καμιά μπουλντόζα) ο Σαμαράς. Είναι σαφές ότι σε αυτές τις εκλογές, οι ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί ακόμα είναι νωπές οι πληγές του παρελθόντος. Κι όσο κι αν ελκύει ο ‘‘αδιάφθορος’’ Σαμαράς, το προϊόν (ΝΔ) δεν πείθει. Κι ούτε καταφέραμε να συναντηθούμε με ψηφοφόρους της αριστεράς στον β’ γύρο στην βάση του αντιμνημονιακου μπλοκ, διότι εγκλωβιστήκαν αριστοτεχνικά (Laliotis School of Propaganda) από το ΠΑΣΟΚ με την ρητορική του ‘‘βρώμικου ’89’’ και τα ενοχικά τους σύνδρομα. Όσον αφόρα τον κομματικό μηχανισμό, άστα να πάνε. ‘‘Τα ζώα μου αργά’’ ή αλλιώς ‘‘μη μου τους κύκλους τάραττε’’. Αλήθεια, δεν πέρασαν από την ΔΑΠ για να μάθουν τα βασικά στο πως κινητοποιείται ένας εκλογικός μηχανισμός; Με παρθενογένεση εμφανίστηκαν όλοι τους στο κόμμα;

Παρόλα αυτά, τα γεγονότα είναι γεγονότα. Και τα γεγονότα λένε, ότι κερδίσαμε 5 περιφέρειες κι ότι προηγούμαστε σε 33 (πρώην) νομούς, πράγμα αδιανόητο τον περσινό Νοέμβρη. Και θα κερδίζαμε ακόμα 2 περιφέρειες (Πελοπόννησο και Αν. Μακεδονία-Θράκη) αν δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και την εθνική μειοδοσία του (αλλά σε αυτά θα αναφερθώ παρακάτω). Κι αν το σκορ έληγε 7-6 υπέρ μας, που θα έβρισκαν τρύπα να κρυφτούν ο Καρχιμακης κι ο Ραγκουσης;

Όσο για αυτούς που γκρινιάζουν για την επιλογή Κικιλια και λένε ότι ‘‘θα ήταν επιλογές νίκης Μειμαρακης ή Σπηλιωτοπουλος’’, έχω να πω μόνο ΕΛΕΟΣ. Μου προκαλείτε αναγούλα. Θα επιβάλλουμε την ανανέωση είτε σας αρέσει, είτε όχι. Σ’οποιον δεν αρέσει, μαζί με την Ντόρα στο ΠΑΣΟΚ. Πότε ξαναπήρε υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Αττική 48%; Η παραπληγική κοινωνία μας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει επιτέλους την ανανέωση ή όχι!

          Τι πρέπει να γίνει από’δω και πέρα; Η παράταξη πρέπει επιτέλους να ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ, να αποκτήσει κρυστάλλινες θέσεις και καθαρό λόγο, να αποβάλλει τα βαρίδια και τα απομεινάρια και να ανοιχτεί ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

          Το πόσο φοβούνται την μετεξέλιξη μας σε ένα γνήσιο πατριωτικό λαϊκό κίνημα, δεν το διανοείστε.  

          Το όχημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μικρό για να τα χωρέσει όλα αυτά.

          Και σίγουρα ο Αντώνης Σαμαράς το γνωρίζει πολύ καλά.



          2) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

          Με την νοοτροπία του ωχαδερφισμού και του βολέματος, την επιλογή ανίκανων και διεφθαρμένων ηγετών και την γιγάντωση της κοινωνικής και οικονομικής παρακμής, φτάσαμε στο μνημόνιο, ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και την εξαθλίωση.

          ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ.

          Ο Νεοέλληνας έχει βαθιά μέσα του ριζωμένο τον ραγιαδισμό.

          Το βρωμερό κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ έχει βαθύτατες ρίζες και τρομερές αντοχές.

          Μας έκοψαν τους μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την περίθαλψη, την ασφάλιση, λες και με αυτά θα ξεπεράσουμε την κρίση, ετοιμάζονται να κάνουν άλλα τόσα, αλλά εκεί ο νεοέλληνας, ‘‘ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί’’ και ‘‘το αίμα νερό δε γίνεται’’.

          Δεν καταλαβαίνετε ότι η παγκόσμια συμμορία των οικονομικών συμφερόντων που οργάνωσε την οικονομική κρίση, μαζί με τους ντόπιους υπαλλήλους τους, ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, για να μας κρατάνε υποδουλωμένους και υπάκουους?

          Δεν είδατε ότι μόλις βγήκατε στους δρόμους οργισμένοι, σκότωσαν τρεις ανθρώπους με προβοκάτσια, για να σας ‘‘ξενερώσουν’’; Έτσι, για να μάθετε να μην τα βάζετε άλλη φορά με το σύστημα!

          Δεν βλέπατε ότι ο GAP επί ένα εξάμηνο κοιμόταν στο Καστρί και ξύπνησε ένα πρωί και ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ; Γιατί το μνημόνιο δεν είναι απλά μια συμφωνία. ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

          Δεν βλέπεις ότι σε βρίζουν και σε φτύνουν μες στα μούτρα σου, σου λένε ότι είσαι ‘‘αντιπαραγωγικός’’ (να το’λέγε κάποιος που έχει δουλέψει, άντε να το δεχτώ) κι ότι ‘‘μαζί τα φάγαμε’’ (μόνο που αυτοί πλουτίσανε, ενώ εμείς όχι) κι εσύ κάθεσαι και τρως τις σφαλιάρες αδιαμαρτύρητα;

          Που έχουμε καταντήσει; Πόσο χαμηλά έχουμε πέσει;

          Μπορεί να μη γουστάρετε τη ΝΔ, αλλά δεν μπορούσατε να ψηφίσετε κάτι άλλο; Κάποιο μικρό κόμμα έστω; Έπρεπε να ρίξετε νερό στον μύλο του δοσιλογισμού; Νιώθετε ευχαριστημένοι δηλαδή που ο Γιωργάκης δήλωσε νικητής κι ότι συνεχίζει το έργο του (ο Θεός να βάλει το χέρι του); Νιώθετε υπερήφανοι που ο διοικητής του ΔΝΤ δηλώνει ότι ‘‘πρώτη φορά λαός δέχεται και υποστηρίζει τόσο εύκολα ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ’’;

          Νομίζετε ότι με περικοπές μισθών και συντάξεων θα ξεπεραστεί η κρίση; ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, και η ανάπτυξη έρχεται με δουλειά από όλους, με επενδύσεις, με κίνητρα. Όταν μειώνονται οι αποδοχές όλων, πως θα αναπνεύσει η αγορά, πως θα αναπνεύσει η κοινωνία, πως θα πάρει μπρος η ανάπτυξη;

          Πιστεύετε ότι ο GAP θα πολεμήσει τη διαπλοκή που απομυζά ότι απέμεινε από τον πλούτο του τόπου μας;

          Νομίζετε ότι αν απέχετε από τις εκλογές ή αν θα ρίξετε λευκό ή άκυρο θα τους τρομάξετε; Ναι, σίγουρα, ο Πάγκαλος δεν κοιμήθηκε το βράδυ γιατί η αποχή έφτασε 70%. ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΗ, ΤΟΣΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ. Έχετε μόνο μια σφαίρα στο όπλο σας, στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας. Την ψήφο σας. Χρησιμοποιήστε την, όταν και όπως πρέπει. ΑΦΟΥ ΑΠΕΧΕΤΕ, ΚΑΘΙΣΤΕ, ΑΡΑΞΤΕ, ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΤΕ ΑΧΝΑ. ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
         
Πραγματικά, το ΠΑΣΟΚ μετασχημάτισε την ελληνική κοινωνία. Την διέλυσε και την μετέτρεψε σε μια απέραντη χωματερή. Σε ένα απέραντο φυτώριο ευθυνόφοβων ανθρωπάριων.

Κι ένα σχόλιο για τα δεκανίκια.

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε και θα περάσει ο Γιωργάκης, τα συμφέροντα που τον στηρίζουν, έχουν έτοιμα ‘‘δεκανίκια’’ κι ‘‘εξαπτέρυγα’’ για κάθε ανάγκη και κάθε βοήθεια.

Στις εκλογές που μόλις ολοκληρώθηκαν, είδαμε μια πρόβα τζενεραλε του νέου σχήματος που θα φορεθεί πολύ από εδώ και πέρα με τίτλο ‘‘PASOK and Friends’’. Ο θίασος απαρτίζεται το all time classic ΠΑΣΟΚ και τα συστημικά δεκανίκια Κουβελη, Ντόρας, Καρατζαφερη, Οικολόγων, Μπουταρηδων κλπ.

Η σύγκρουση πλέον λαμβάνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα πιόνια παίρνουν τις θέσεις τους στο τραπέζι. Όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλον τον πλανήτη.

Από τη μια, οι πατριωτικές δυνάμεις με τον λαό ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ και από την άλλη , τα πουλητάρια της Νέας Τάξης.

Εσύ, εγκλωβισμένε ψηφοφόρε του ΠΑΣΟΚ, που κάποτε πίστευες σε εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, που πίστεψες το ‘‘η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες’’ του Ανδρέα, με ποιους θα είσαι τελικά;
 
http://rizospastikhdexia.blogspot.com/

Καταραμένη γενιά του Πολυτεχνείου

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να λεηλατήσετε τα όνειρα μας και να καταστρέψετε το μέλλον μας; Πήρατε μόνοι σας το δικαίωμα της άλωσης και της καταστροφής του ελληνικού κράτους, πατώντας πάνω σε μια μακρινή μέρα του Νοέμβρη του ’73 που ‘‘αγωνιστήκατε’’. Πόσοι από εσάς αγωνίστηκαν στ’αληθεια ενάντια στην χούντα; Πόσοι από εσάς είχαν.....
κουράγιο σαν του Παναγουλη να σταθούν οπλισμένοι απέναντι στον δικτάτορα για να τον δολοφονήσουν; Κλειστήκατε μέσα στο Πολυτεχνείο και αρχίσατε τα συνθήματα. Και καλά κάνατε, στην τελική. Χούντα είχαμε.

Κρατήσατε όμως και κάτι για εσάς! Το παράσημο του ‘‘αγωνιστή’’. Πολύ χρήσιμο στην δημοκρατία που επρόκειτο να έρθει. Και σε μια ιδεολογικά ζαλισμένη εποχή, το παίξατε ηγέτες και ινστρούχτορες. Ράψατε ‘‘κοστούμια εξουσίας’’ από το 1974 ήδη. Κάποιοι από εσάς έκαναν ρεσάλτο στα ΜΜΕ, στις τέχνες, στον πολιτισμό.

Κάποιοι από εσάς έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία το 1981. Ξεζουμίσατε την χώρα. Διαλύσατε κάθε ιδανικό της, κάθε αξία, καταστρέψατε την οικονομία της με το κούρσος της δεκαετίας του ’80, υποβαθμίσατε την παιδεία της. Μάθατε τους Έλληνες να ντρέπονται γι’αυτό που είναι, να νιώθουν φασίστες που αγαπούν την πατρίδα τους και ότι πρέπει να είναι ανεκτικοί σε κάθε τι πολυπολιτισμικό. Δημιουργήσατε στρατιές ανέργων, φτωχών και ημιμαθών ανθρώπων για να μπορείτε να τους κοροϊδεύετε ευκολότερα και χωρίς κόπο.

Εσείς όμως γίνατε πάμπλουτοι. Δεν σας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας και σήμερα έχετε συγκεντρώσει τόσο πλούτο ώστε να θρεψετε και τα τρισέγγονα σας. Οδηγήσατε την χώρα στην χρεοκοπία και στην εξαθλίωση. Κι ακόμα έχετε το θράσος να παριστάνετε τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Αγωνιστές του Κολωνακίου και των Βορείων Προαστίων. Πολυεκατομμυριούχοι αριστεροί. Το ‘‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο’’ εξελιχθηκε στην ‘‘Ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ο.Ν.Ε.’’ του Σημίτη.

Και το ‘‘Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία’’ του ΠΑΚ, έγινε ‘‘Ναι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο τραπεζικό σύστημα’’ από τον ΓΑΠ. 36 χρόνια κοροϊδεύετε έναν λαό, χωρίς σταματημο. Και τώρα πια έχετε γίνει το ναρκωτικό του και δεν θέλει να σας αλλάξει με τίποτα. ΕΜΕΙΣ όμως γιατί πρέπει να ζήσουμε σε μια κοινωνία που καταστρέψατε ΕΣΕΙΣ;

Γιατί πρέπει να λύσουμε ΕΜΕΙΣ τα προβλήματα που ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ; ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Υ.Γ.: Ποιος σκότωσε τον Παναγουλη (μετά την χούντα); Και ποιος ωφελήθηκε πολιτικά από τον θάνατο του; Ηλιόπουλος Χρ. Θωμάς
rizospastikhdexia.blogspot.com

TΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ..ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ !!!

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ?
Αλβανικό “Top Channel” : Στην Ελλάδα ελεύθεροι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες χωρίς άδεια για ένα έτος… ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! «Η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει.....
το αλβανικό “Top Channel”, «εξέδωσε εγκύκλιο για την ελεύθερη κυκλοφορία των (ΛΑΘΡΟ)μεταναστών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εξοπλιστεί με άδεια παραμονής, από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως τις 31 Δεκεμβρίου 20111». Και θα συνεχίσει: Μέχρι τώρα η περίοδος ελεύθερης κυκλοφορίας για τους (ΛΑΘΡΟ)μετανάστες ήταν η 15η Δεκεμβρίου και η άδεια παραμονής είχε παράταση μέχρι δύο μήνες.

Αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει οι (ΛΑΘΡΟ)μετανάστες να παραμείνουν στην Ελλάδα για μεγαλύτερο διάστημα, μέχρι, δηλαδή, το τέλος του επόμενου έτους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία απεστάλη σε όλους του μεθοριακούς σταθμούς των ελληνικών συνόρων, η ελεύθερη κυκλοφορία θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα ισχύει για ένα πλήρες έτος, δηλαδή μέχρι την ημερομηνία 31-12-2011.

Η ανακοίνωση –συνεχίζει το δημοσίευμα- έγινε από το Ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει ‘φιλοξενούμενους’ χιλιάδες (ΛΑΘΡΟ)μεταναστών, που ακόμη δεν έχουν λάβει άδειες παραμονής στην Ελλάδα.

Η εγκύκλιος αυτή είναι προς όφελος, κυρίως, όλων εκείνων των (ΛΑΘΡΟ)μεταναστών που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόκτηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα και δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην αποτυχία του ελληνικού συστήματος έγκαιρης παραχώρησης αδείας παραμονής στους (ΛΑΘΡΟ)μετανάστες.

Τι πρέπει να έχουν οι (ΛΑΘΡΟ)μετανάστες στα σύνορα. Οι (ΛΑΘΡΟ)μετανάστες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριό τους, ώστε να πιστοποιηθεί ότι έχουν υποβάλλει έγγραφα για ανανέωση της άδειας παραμονής, αν η άδεια τους έχει εκπνεύσει θα πρέπει να έχουν τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου.

Οι ελληνικές αρχές τονίζουν ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδεύσουν στις χώρες προέλευσής τους, στη διάρκεια του έτους αυτού, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παραπάνω στοιχεία, ειδάλλως θα ακυρωθεί η άδεια παραμονής τους στην Ελλάδα, λέει το αλβανικό δημοσίευμα.
/hellenicrevenge.blogspot

Γιατί η μετάβαση στη Δημοκρατία, επέβαλε τη λήθη και τη διαγραφή των εγκλημάτων;




Η «Μηχανή Του Χρόνου» ανοίγει το φάκελο των βασανιστηρίων της Χούντας.
Η «Μηχανή του Χρόνου» ανοίγει το φάκελο των βασανιστηρίων της Χούντας. Από τα υγρά υπόγεια της Ασφάλειας, στην εφιαλτική ταράτσα της οδού Μπουμπουλίνας. Ειδικά εκπαιδευμένοι ασφαλίτες, αλλά και ανειδίκευτοι «χασάπηδες» βασάνισαν δίχως έλεος τους ανθρώπους που έπεφταν στα χέρια τους. Η «Μηχανή του Χρόνου» δίνει το λόγο σε αυτούς που επέζησαν από τη φρικτή δοκιμασία, σε μια εκπομπή ντοκουμέντο που θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Νοέμβρη (22.00) από τη ΝΕΤ.
«Στην πόρτα της Μπουμπουλίνας σήκωσα τα μάτια μου, κοίταξα ψηλά τον ουρανό και μου λένε: κοίταξέ τον γιατί δε θα τον ξαναδείς!», αφηγείται ο Παύλος Κλαυδιανός.
«Ο Μπάμπαλης με έπιασε από τα μαλλιά και μου χτύπαγε το κεφάλι στον τοίχο. Θα το φας το κεφάλι σου, αλλά θα το φας αργά, αργά κάθαρμα, μου φώναζε καθώς με χτυπούσε», θυμάται ο Χρήστος Ρεκλείτης.
Σήμερα ελάχιστοι από τους παλιούς θυμούνται και από τους νεότερους ίσως κανείς να μη γνωρίζει ότι οι βασανιστές αστυνομικοί, αν και πέρασαν από δίκη, έμειναν ατιμώρητοι. Από τους 15 κατηγορούμενους, καταδικάστηκαν μόνο οι 4. Ωστόσο κανένας από αυτούς δεν έμεινε στη φυλακή ούτε μία μέρα.
Οι βασανιστές κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν προκλητικοί: «Είδα το Μάλλιο και τον Μπάμπαλη να χαμογελούν την ώρα που ένας τετραπληγικός κατέθετε στη δίκη για τα βασανιστήρια που πέρασε στα χέρια τους», περιγράφει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Γεωργούλας.
Η «Μηχανή του Χρόνου» διερευνά τα αίτια της ατιμωρησίας. Γιατί η μετάβαση στη Δημοκρατία, επέβαλε τη λήθη και τη διαγραφή των εγκλημάτων;
«Είχα γίνει ένα με τον πάγκο. Μια μύγα που πιάστηκε στα σαρκοβόρα φυτά...». Αυτό είναι ένα απόσπασμα της κατάθεσης του Περικλή Κοροβέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 1969, που αφύπνισε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και ενημέρωσε τους λαούς για τα μεσαιωνικά μαρτύρια της Μπουμπουλίνας. Ήταν τέτοια η άγνοια των Ευρωπαίων, που τον ρώτησαν εάν στα κρατητήρια του έδιναν οδοντόκρεμα για την καθημερινή του υγιεινή… Φυσικά αγνοούσαν το χειρότερο, ότι οι βασανιστές του είχαν σπάσει τα δόντια!
Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εκτοπίστηκε στην Κέα (1974) μαζί με τους Στυλιανό Παττακό, Νικόλαο Μακαρέζο, Ιωάννη Λαδά και Μιχαήλ Ρουφογάλη. Το 1975 προφυλακίσθηκε με βάση το Δ' Ψήφισμα της Ε' Αναθεωρητικής Βουλής και προσήχθη σε δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, μαζί με τους πρωταιτίους του πραξικοπήματος. Στις 23 Αυγούστου 1975 καταδικάστηκε σε θάνατο και στρατιωτική καθαίρεση για τα εγκλήματα της στάσεως και της εσχάτης προδοσίας. Η θανατική ποινή του, όπως και των άλλων καταδικασθέντων, μετατράπηκε αυθημερόν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε ισόβια κάθειρξη
Ο Δ. Ιωαννίδης ο "αόρατος δικτάτωρ" καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και σε 10 έτη κάθειρξης για το αδίκημα της στάσης, καθώς και σε ισόβια για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες και συνολική κάθειρξη 25 ετών για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ακόμη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ένωση προς στάση αξιωματικών εν ενεργεία εν καιρώ γενικής επιστρατεύσεως και άλλες μικρότερες ποινές. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε θάνατο Καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Νοεμβρίου 1973 αλλά η ποινή μετατράπηκε σε επτάκις ισόβια από τον ««αείμνηστο» Κ. Καραμανλή, αυτός ο Καραμανλής ο Α΄ ήταν που βροντοφώναξε το περίφημο «Η Κύπρος κείτε μακράν...και μετά οι "εθνοσωτήρες" συνέχισαν να καταστρέφουν την υπόλοιπη αξιοπρέπεια που είχε απομείνει μετά απο την Οθωμανική αυτοκρατορία.Κανείς μα κανείς τους δεν σεβάστηκε τις αρχαίες ελληνικές αξίες που κυοφορούσαν στο σώμα και την ψυχή των παιδιών του τότε...
Αλήθεια, οι παπάδες και η επίσημη χριστιανική Εκκλησία της Ελλάδος ευλογούσαν τότε τους άοπλους ή τα τάνκς;
Αλλά έτσι είναι. Μπροστά πάνε τα άρματα και πίσω τα καθάρματα.
Ξεχνάνε οι ποικίλοι… καλοί Χριστιανοί ότι ζώντος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ η Επταετία τον έπαυσε και έκανε Αρχιεπίσκοπο τον σούπερ οργανωσιακό άνθρωπο της Επταετίας, αρχιμανδρίτη των Ανακτόρων, γέροντα της τότε Βασίλισσας Φρειδερίκης, σε ένα ερημοκλήσι στον Υμηττό όπου προέκυψε και το βιβλίο της τότε Βασίλισσας «ΜΕΤΡΟΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ».
Μήπως το ξέχασαν;
Αχνα δεν έβγαλαν οι …καλές Οργανώσεις των …καλών Χριστιανών. Αφού έγινε Αρχιεπίσκοπος ο δικός τους γιατί να διαμαρτυρηθούν…
Πέρασαν τα χρόνια και ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα…
Εκανε κήρυγμα στην Μητρόπολη και έκοψαν την αναμετάδοση από το ραδιόφωνο με εντολή του Δημήτρη Ιωαννίδη που στην ουσία Κυβερνούσε τον Τόπο.
Μετά από λίγο καιρό ο Ιερώνυμος πήγε σπίτι του! Τότε εκλήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, μακαριστός Σεραφείμ να αναλάβει τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο… Η …αριστίνδην Σύνοδος εργαζόταν θεαρέστως και ιεροπρεπώς ΥΠΕΡ της Χούντας του Ιωαννίδη.Αρχιεπίσκοπος ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ.
Ο Εκλεκτός της Επταετίας.
Σχετικό θέμα: Διομήδης Κομνηνός

και

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ: Ο Μίστερ Βρόμικος και ο Μπιν Λάντεν.

ΠΟΛΥΜΕΣΑ:

"Εδώ...Πολυτεχνείο..."Μωϋσέ Νταγιάν,Ιωαννίδης,Δαμανάκη και λοιποί..."Έλληνες"...

Αναδημοσίευση...

Μωϋσέ Νταγιάν,Ιωαννίδης,Δαμανάκη και λοιποί..."Έλληνες"...


ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ...
ΟΙ ΑΘΕΑΤΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973.
Τη νύχτα στις 14 Νοεμβρίου 1973, ο ισραηλινός στρατηγός Μωσέ Νταγιάν έφθασε στην Αθήνα.
Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γαμπρού του Δημ. Ιωαννίδη , του γιατρού Αλαζράκη .
Από εκεί έστειλε μήνυμα στον Ιωαννίδη να είναι έτοιμος : «η ώρα έφθασε . Όλα είναι έτοιμα».
Την επομένη 15 Νοεμβρίου , το γιώτ «Απόλλων» , ιδιοκτησίας της εταιρίας ΟΤC , η οποία τότε ήταν ιδιοκτησίας της CIA , έφθασε στον Πειραιά .
Το γιώτ πριν τη μετατροπή του , ήταν μονάδα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού .
Ήταν εξοπλισμένο με πανίσχυρο ασύρματο , τέλεια εργαστήρια και αναρίθμητους φακέλους .
Είκοσι κομάντος συμπλήρωναν το ειδικό πλήρωμα του σκάφους .
Από τον Πειραιά έπλευσε προς τα ανοιχτά του Σουνίου , όπου και περίμενε ανενόχλητο.
Στο μεταξύ έκαναν τις ανάλογες επαφές τους , κυρίως με το στρατηγό Νταγιάν
, ο οποίος ήταν σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες για την υπόθεση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
Η κύρια επαφή Νταγιάν , εκτός από τον Ιωαννίδη - Αραπάκη -Μπονάνο , ήταν με τον Γιάγκο Πεσματζόγλου ,ο οποίος τότε ήταν μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ για την Ελλάδα.
Είχε αναλάβει το πολιτικό σκέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ των επί κεφαλής των φοιτητών ,του Στρατηγού Νταγιάν και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Ο Πεσματζόγλου είχε άμεση επαφή , κυρίως με τρία πρόσωπα , από τους φοιτητές της εξέγερσης :Η μία είναι σήμερα {1993} αρχηγός αριστερού κόμματος και οι άλλοι δυο στελέχη και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με την ελπίδα και την ευχή , πως θα βγουν και θα καταγγείλουν δημόσια τα γεγονότα εκείνης της νύχτας από την πλευρά τους όπως εκείνοι τα έζησαν , υπόσχομαι , αν δεν μιλήσουν οι ίδιοι , να δημοσιεύσω στο επόμενο βιβλίο μου τα ονόματα τους ...;.
Τα χαράματα της 16 Νοεμβρίου , έφθασαν χίλιοι κομάντος από τις Βρυξέλλες , με εντολή να συμμετάσχουν στην εξέγερση του πολυτεχνείου.
Όλοι μεταφέρθηκαν από τη βάση του ελληνικού στη γεωγραφική υπηρεσία Στρατού στο πεδίο του Άρεως .
Τους μοιράστηκαν Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές στολές και περίμεναν διαταγή να επέμβουν.
Εκτός από όπλα , είχαν στην κατοχή τους ασύρματο , συγχρονισμένο με εκείνον του γιωτ «Απόλλων» , απ΄ όπου και περίμεναν την διαταγή για επέμβαση ...;..
Ο στρατιωτικός που είχε αναλάβει την εποπτεία όλων των ανδρών , ήταν ο υποστράτηγος Χουήζερ του ΝΑΤΟ , αλλά και έμπιστος της τριμερούς Επιτροπής .
Την νύχτα της 16ης Νοεμβρίου , οι κομάντος του ΝΑΤΟ διατάχθηκαν από τον υποστράτηγο Χουήβερ , να ακροβολιστούν στο Πεδίο του Άρεως και να περιμένουν διαταγές ..
Οι είκοσι κομάντος που περίμεναν στο γιωτ, διατάχθηκαν να πάνε με λέμβους στη στεριά , να καταλάβουν το σπίτι του Γεωργίου Παπαδόπουλου , να κόψουν τα τηλεφωνά του και να απαγορεύσουν στο δικτάτορα κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.
Να συνεννοηθούν μετά με τους Έλληνες «συναδέλφους» τους και να περιμένουν διαταγή για να αποχωρίσουν.
Όταν νύχτωσε οι κομάντος έφθασαν στην ακτή και από εκεί με στρατιωτικά τζιπ κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
Οι άλλοι έφυγαν «κατά ομάδες» από τη Γεωγραφική Υπηρεσία ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΚΑΝ στο πεδίο του Άρεως .
Αργότερα , όταν το τανκ έσπασε την πόρτα του πολυτεχνείου , οι κομάντος βρίσκονταν ήδη μέσα.
Στις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν , οι Νατοϊκοί κομάντος χτυπούσαν αδιάκριτα.
Σκότωσαν , έσφαξαν έσπασαν ωμοπλάτες και όταν πια ο «εχθρός» είχε νικηθεί ένα στρατιωτικό σφύριγμα του επικεφαλής τους επανέφερε στην τάξη.
Ανασυντάχθηκαν , και όπως είχαν έρθει , έφυγαν αθόρυβα.
Σε μια ώρα απογειώνονταν από τη βάση του Ελληνικού , με προορισμό τις Βρυξέλλες .
Χίλια δολάρια μπόνους πήρε ο καθένας , για εκείνη τη βραδιά ...;
Το ίδιο έγινε και με τους είκοσι .
Διατάχθηκαν να επιστρέψουν στο γιωτ .
Ξημερώματα στις 18 Νοεμβρίου 1973 , το γιωτ «Απόλλων» έπλεε ανοιχτά , με προορισμό τη Βαρκελώνη ..
Ο Στρατηγός Νταγιάν αφού ενέκρινε τον κατάλογο των νέων Υπουργών , τακτοποίησε και άλλες μικρές λεπτομέρειες , και αναχώρησε αθόρυβα για το Ισραήλ, όπως είχε έρθει ...;..
Έχει και συνέχεια ...; ...; ...; ...; ...; ...; ...;..
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ.
ΣΧΟΛΙΟ:
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

Πηγή...

-Εδώ ένα γράμμα που γράφει περίπου τα ίδια!...Περί Πολυτεχνείου...
-Εδώ μια ανάλυση για την πορεία από τα τάγματα ασφαλείας μέχρι την προδοσία της Κύπρου...Η ΕΡΕΥΝΑ - Καθημερινή Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα
-Διαβάστε κι αυτό...
Τα πρωτόκολλα των σοφών της Ελλάδας - α
-Δείτε οπωσδήποτε αυτό...
Το χάος του «Πολυτεχνείου» τον Νοέμβριο του 1973, προεκάλεσαν εντός Αθηνών αλλά ΜΑΚΡΑΝ του Πολυτεχνείου δυο ΛΟΧΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.....
-Και τώρα δείτε την Εβραία Δαμανάκη...
Η Εβραία Μαρία Δαμανάκη που δηλώνει ως ξένη γλώσσα τα ελληνικά!

Σχετικό θέμα:ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ!!!

πηγηhttp://alfeiospotamos.blogspot.com/

«Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!»

Του Γιώργου Μάλφα, θεολόγου (malfasg@gmail.com)
Αυτός είναι ο πανηγυρικός της 28ης Οκτ του θεολόγου του Γυμνασίου Σαγεΐκων.
Αναγνώστηκε από τον άμβωνα στην εκκλησία και έμειναν όλοι άφωνοι
Εβδομήντα χρόνια μετά.
Γιορτάζεις την Εθνική Αντίσταση του Λαού μας, τραγουδάς «γυναίκες Ηπειρώτισσες», υψώνεις αμήχανα σημαίες, χορεύεις από κεκτημένη συνήθεια στις πλατείες. Φέτος όμως, δυσκολεύεσαι να πεις το «ΟΧΙ». Δεν είσαι σίγουρος, αμφιβάλλεις. Φοβάσαι τους συνειρμούς, τις πιθανές παρεξηγήσεις. Τρέμεις τις συνέπειες.
Χρόνια τώρα, επαναλάμβανες τελετουργικά μονότονα το «ΟΧΙ» του παππού σου. Καμάρωνες τη θυσία του, θριαμβολογούσες αδαπάνητα για τα κατορθώματα και τους ηρωισμούς της γενιάς του. Στις δεκαετίες όμως που ακολούθησαν κατασπατάλησες νωχελικά την ελευθερία που σου χάρισε! Έφτιαξες τη ζωή σου. Το δικό σου, επιτέλους, σπίτι, και το δικό σου εξοχικό. Έκανες ταξίδια μακρινά και πολυδάπανα, σε προορισμούς εξωτικούς. Αγόρασες πρώτο και μετά δεύτερο αυτοκίνητο. Χρεώθηκες ασυλλόγιστα δάνεια, δόσεις και κάρτες που αφειδώς σου πρόσφεραν οι τράπεζες. Μπούχτισες τα παιδιά σου φροντιστήρια και ιδιαίτερα, να σπουδάσουν προσοδοφόρα επαγγέλματα, να γίνουν υψηλόβαθμα «στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων». Εκμεταλλεύτηκες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, τους μετανάστες που είχαν την ανάγκη σου, για να μαζέψουν τις ελιές σου, να χτίσουν και να καθαρίσουν το σπίτι σου, να. φυλάξουν τα παιδιά σου. Έπαιξες στο Χρηματιστήριο το κληρονομημένο βιος των γονιών σου και αγόρασες «αέρα» που σου πούλησαν οι αετονύχηδες της ελεύθερης αγοράς. Συναλλάχθηκες μ' αυτό το άθλιο κράτος κάτω απ' το τραπέζι κάμποσες φορές, δεν θυμάσαι και συ πόσες. για τη στρατιωτική θητεία του γιου σου, το διακανονισμό της εφορίας, το αυθαίρετο δίπλα στη θάλασσα, το διορισμό στην επίζηλη δημοσιοϋπαλληλία, τη λίστα αναμονής σε κάποιο νοσοκομείο. Διασκέδασες την πλήξη σου βόσκοντας αμέριμνα στα λιβάδια της τηλεόρασης, κάνοντας φωτοσύνθεση με την προπαγάνδα και το γούστο των αχρείων της κάθε εξουσίας. Ατίμασες την ψήφο σου ξανά και ξανά για μια «εξυπηρέτηση», εκδούλευση των φαύλων της κομματοκρατίας, των επαγγελματιών και των κληρονόμων της πολιτικής.
Φέτος όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Η γιορτή δεν είναι πια γιορτή. Μεγάλα λόγια δεν βγαίνουν απ' το στόμα. Φειδωλή και ντροπαλή η εθνική σου αξιοπρέπεια προσποιείται, καμώνεται πως γιορτάζει κάτω απ' το αυστηρό βλέμμα της επιτήρησης. Στενάχωρα όλα. Μέσα μας, γύρω μας, παντού. «Το αδιέξοδο της χώρας στις ψυχές των κατοίκων της». Πατρίδα υποτελής και υπόχρεη. Πατρίδα «πεδίο βολής φθηνό». Πατρίδα έρμαιο της απληστίας των τοκογλύφων, των ισχυρών του χρήματος, των δανειστών που γυρεύουν πίσω τα λεφτά τους. Σε υποτιμούν σήμερα άμοιρη πατρίδα μου για να σε αγοράσουν τζάμπα αύριο.
Πεθαίνω σαν χώρα! Ακούς την κραυγή; Βλέπεις και συ το κακό που μας βρήκε; «Όποιος δεν έχει δει ανθρώπους να πεθαίνουν σφυροκοπημένοι από αόρατο χέρι στους δρόμους, δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει και τι είναι ο θάνατος μιας χώρας.».
Πατρίδα, κατοχή και αντίσταση: κι αν οι λέξεις άδειασαν με τα χρόνια, δεν φταίνε οι λέξεις, οι ζωές μας άδειασαν! Πριν λιποψυχήσουν οι λέξεις, λιποψυχεί το φρόνημα των ανθρώπων, η θέληση των λαών να παραμείνουν αδούλωτοι. Όχι παιχνίδια με τις λέξεις! Ποιος δικαιούται να μιλάει στη γιορτή σήμερα για πατρίδα, για κατοχή και αντίσταση; Οι πατριδοκάπηλοι που κάθε φορά, την κρίσιμη στιγμή, συνθηκολογούσαν με τον κατακτητή; Ή μήπως, οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που εγκατέλειπαν την πατρίδα και το λαό την ώρα της μάχης, για να επιστρέψουν κατόπιν ως εθνοσωτήρες και ελευθερωτές;
«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»
Ο Άρης Βελουχιώτης, το τραγικό αυτό σύμβολο της Αντίστασης του Λαού μας, έχει κάτι να σου πει: «Ποιος είναι ο πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει νάβρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουνε μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουνε τα κεφάλαιά τους από τη χώρα ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;»
Εδώ θα παραμείνουμε, δε θα φύγει κανείς, κυνηγημένε απ' όλους Καπετάνιε! Εδώ, να φυλάμε τα πεζούλια που μας άφησες! Θα μοιραστούμε αν χρειαστεί ακόμη και τη φτώχια μας, την ανάγκη, την οργή μας, μα δεν θα εγκαταλείψουμε. Γι' αυτό.
«Τα καράβια μου καίω / δεν θα πάω πουθενά.
Κι ας μη μου 'χεις χαρίσει ποτέ / ένα χάδι ως τώρα / πάντα εδώ θα γυρνώ
από πείσμα και τρέλα θα ζω / σε τούτη τη χώρα / ώσπου να βρω νερό
γιατί ανήκω εδώ.
Σταυρωμένη πατρίδα / μες στα μάτια σου είδα / της ανάστασης φως».
(Τα καράβια μου καίω, Ν. Πορτοκάλογλου)
Πάτρα, Οκτώβριος 2010

Γιατί οι μετανάστες κάνουν φέτος(2010) την προσευχή τους δημόσια;;;ΟεΟ;;;

Γιατί οι μετανάστες κάνουν φέτος(2010) την προσευχή τους δημόσια και πέρυσι(2009) δεν την κάνανε ;;;ΟεΟ;;;

Απάντηση:

Μα γιατί φέτος....
κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και φέτος είναι κατά πολλές χιλιάδες περισσότεροι από πέρυσι...

Αγωνιστής

Η NASA εντόπισε θρακικές αρχαιότητες στη Βουλγαρία


 

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Ανασκαφές σε περιοχές, όπου έχουν εντοπιστεί υπολείμματα αρχαίου πολιτισμού από εξειδικευμένους δορυφόρους της NASA, θα ξεκινήσουν οι αρχαιολόγοι, την ερχόμενη άνοιξη στην αρχαία θρακική περιοχή της Κοιλάδας των Βασιλέων, στην Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ιστορικού Μουσείου «Ίσκρα» του Καζαντλάκ, όπως γράφει η βουλγαρική ‘Στάνταρτ’.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εξέτασαν, λεπτομερώς, τις αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν από το.... διάστημα, παρουσιάζονται ενδείξεις για νέα ευρήματα τα οποία σχετίζονται με τον ‘μοναδικό τρόπο ζωής και πολιτισμό των αρχαίων Θρακών’.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του ‘БАН’, το οποίο προγραμματίζει τις ανασκαφές, δεν ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες, αν και έχει κάνει δοκιμαστικές τομές, λόγω του κινδύνου επιδρομής αρχαιοκαπήλων, που βρίθουν στην περιοχή.

Μετά από μια ανάπαυλα της ανασκαφικής έρευνας, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα, και της προβολής των πολιτιστικών μνημείων που μέχρι τώρα έχουν ανακαλυφθεί, το ενδιαφέρον γίνεται, τώρα, τεράστιο και προβλέπεται πραγματική εισβολή στην Κοιλάδα των Θρακών από αρχαιολόγους και εμπειρογνώμονες.

Η εξερευνητική ομάδα «ΤΕΜΠ» την οποία διευθύνει πλέον η γυναίκα του αείμνηστου Δρ Γκεόργκι Κίτοφ, η Ντιάνα Ντιμίτροβα, σχεδιάζει να ξεκινήσει συμπληρωματικές μελέτες στην περιοχή ‘Κόσματκα’, όπου βρέθηκε ο αρχαίος τάφος του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη του Γ΄ (Севт ІІІ).

Με χρηματική ενίσχυση 800 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα, κατασκευάστηκε ένα προστατευτικό κάλυμμα με ειδική μόνωση στο αρχαίο Θρακικό Ιερό, που είναι μια μεγάλη τούμπα.

Επίσης με τα ίδια χρήματα αποκαταστάθηκε η έκθεση του μουσείου του Καζανλάκ από ευρήματα ενός άλλου αρχαίου μνημείου αλλά και το ίδιο το μνημείο στο χωριό Κραν, που φέρει το όνομα του Θράκα βασιλιά.



http://visaltis.blogspot.com/2010/11/nasa.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters