Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ο λόγος που η ελίτ άρχισε από το 1983 να σκάβει καταφύγια

Να ο λόγος που η ελίτ άρχισε από το 1983 να σκάβει καταφύγια

Το 1983 εμφανίστηκε το ακόλουθο άρθρο στη The Washington Post:


Είχαμε μεγάλη αναταραχή την περασμένη εβδομάδα που την προκάλεσαν ορισμένοι αστρονόμοι ανακοινώνοντας την ανακάλυψη ενός άγνωστου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Ο κόσμος έμεινε έκπληκτος, γιατί κανείς δεν το περίμενε. Φυσικά όλα είναι ανοησίες, επειδή ο πλανήτης όπου μιλούν αυτοί οι δύο αστρονόμοι, ήταν γνωστός από πολύ καιρό.

Η μάζα έχει συνήθως κακή μνήμη και μάλλον μια επιλεκτική μνήμη. Τα γεγονότα που έχουν συμβεί την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του πλήθους, λόγω της ανακάλυψης ή μάλλον τον υπολογισμό ενός νέου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα…είναι η απόδειξη της κακής μνήμης του ανθρώπου. Γιατί;

Η μεγάλη διαφορά με την με την ανακάλυψη των αστρονόμων και το άρθρο είναι ότι πράγματι ο πλανήτης ανιχνεύθηκε το 1983.

Αυτό που δεν ήταν στο εκτυπωμένο στο άρθρο, αλλά μπορείτε να διαβάσετε στην Washington Post, είναι το ακόλουθο κομμάτι:


Όπως τώρα γνωρίζουμε, ο πλανήτης εξαφανίζεται μετά το 1983 και ξαφνικά βρίσκεται πάλι εδώ.
Για αυτό που μιλάμε είναι ένας μεγάλος πλανήτης που δεν φαίνεται ότι δεν μετακινείται ή μετακινείται ελάχιστα.

Αυτός εδώ δεν είναι ο πλανήτης Χ ή Nibiru, αλλά ο αδελφός πλανήτης του ήλιου μας. Ένας πλανήτης που η Nancy Lieder και οι Zeta’s ήδη πριν από είκοσι χρόνια, τον περίγραψαν σαν πλανήτη, Νέμεσις.

Ο κύριος λόγος που δεν βλέπουμε τον δίδυμο ήλιου μας είναι γιατί είναι πάντα ένα σκοτεινό αστέρι και δεν εκπέμπει φως όπως ο ήλιος μας. Συνεπώς, δεν δίνει θερμότητα και ως εκ τούτου είναι σχεδόν αδύνατο να τον παρατηρήσουμε, εκτός από τα τηλεσκόπια υπερύθρων ακτινών όπως, το IRASτο 1983.

Ο πλανήτης Nibiru και οι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται, σίγουρα σε μια οβάλ τροχιά γύρω από τον ήλιο τους, και έτσι πρόσφατα ανακάλυψαν εκ νέου τον αδελφό πλανήτη του ήλιου μας.

Ο λόγος ότι η ύπαρξη αυτού του πλανήτη και η περιστροφή των πλανητών όπως ο Nibiru μέχρι τώρα ήταν έμεινε μυστικό, είναι ο λόγος και η ευκαιρία για την ελίτ να κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες, όπως τα γιγάντια υπόγεια και καταφύγια και πολλές φορές ακόμα και κάτω από ολόκληρες πόλεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ελίτ δεν θέλει ότι ο κόσμος θα καταλάβει τι έρχεται και οσο είναι δυνατόν περισσότερο, όλα παραμένουν όπως ήταν.

Τώρα εμείς θα προτείναμε να ερευνήσουμε περαιτέρω τι ακριβώς συνέβη μετά το 1983.Γιατί ξεκίνησαν να σκάβουν τα τεράστια υπόγεια και καταφύγια από την ημερομηνία αυτή;

Δείτε την κατασκευή του αεροδρομίου σβάστικα στο Ντένβερ των ΗΠΑ, η κατασκευή του ξεκίνησε λίγο μετά την εμφάνιση του άγνωστου πλανήτη. Ο πραγματικός λόγος δεν ήταν ότι χρειάζονταν ένα νέο αεροδρόμιο, αλλά επειδή έπρεπε να υπάρχει μια δικαιολογία για να αρχίσουν την κατασκευή μιας υπόγειας πόλης.


Είναι ένας αερολιμένας που διαθέτει διαδρόμους, με τη μορφή της σβάστικας …. αλλά για μερικούς θα είναι η τέλεια σύμπτωση!

Η ίδια η Washington Post αναφέρει από το 2005 ιστορίες για το πώς η CIA έχει μεταφέρει τμηματά της στο Ντένβερ. Διότι εκεί θα μπορούσαν να λειτουργείσουν καλύτερα και ήταν πιο αποτελεσματική. Εκτός από τη CIA έχουν εγκατασταθεί και άλλες αρχές ασφαλείας στο Ντένβερ.

Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το πώς οι άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά την ύπαρξη άγνωστων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και πριν από δεκαετίες, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των καταφυγίων για την άφιξή των πλανητών.

Το μόνο πράγμα που παραμένει πραγματικά τώρα είναι να διαπιστωθεί εάν θα συμβεί κάτι κατά το πέρασμα του Nibiru με τους δορυφορικούς πλανήτες του.
Οι απόψεις διίστανται και η μόνη σωστή απάντηση είναι ότι απολύτως κανένας (ή σχεδόν κανείς) δεν γνωρίζει τι θα γίνει.

pronews


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

O αγράμματος και αμόρφωτος Φίλης, γλύφει τους Εβραίους και φτύνει κατάμουτρα τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες

Ντροπή σας Πόντιοι και Μικρασιάτες βουλευτές, που στηρίζετε μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο ανθελληνικό πολιτικό μίασμα.
Ντροπή σας Πόντιοι και Μικρασιάτες ψηφοφόροι, που στηρίζετε κόμματα που συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο ανθελληνικό πολιτικό μίασμα.
Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας...

Ο Φίλης για το Ολοκαύτωμα: Επρόκειτο για γενοκτονία

"Ο όρος Ολοκαύτωμα δηλώνει την ολική καταστροφή, τη δολοφονία σχεδόν έξι εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης από τους Ναζί. Επρόκειτο για γενοκτονία, δηλαδή για την προσχεδιασμένη προσπάθεια να αφανισθεί ένας λαός" τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην Ολομέλεια της Βουλής, που παρουσία συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τίμησε σήμερα την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.
"Το εγχείρημα που υπαγορεύτηκε από τη φυλετική ιδεολογία, τον αντισημιτισμό, εκτελέστηκε μεθοδικά από τους Ναζί, με τη βοήθεια της πολιτικής γραφειοκρατίας, της γερμανικής πολεμικής μηχανής, και με τη συνενοχή, τη συναίνεση ή κάτω από το αδιάφορο βλέμμα παρατηρητών, στην ίδια τη Γερμανία και στην κατεχόμενη Ευρώπη.
Ούτε ο ανθρώπινος πόνος ούτε τα αμέτρητα δεινά που έχουν υπομείνει οι λαοί στην ιστορία τους διαβαθμίζονται. Η ιστορική ιδιαιτερότητα της γενοκτονίας των Εβραίων, της Shoah, έγκειται στη ναζιστική βούληση να αφανισθούν οι Εβραίοι από το πρόσωπο της γης. Για να εφαρμοστεί αυτή η χωρίς προηγούμενο απόφαση, οι Εβραίοι αναζητήθηκαν, διαχωρίστηκαν, εκτοπίστηκαν με τρένα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονήθηκαν. Αθώοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά καταδικασμένοι για την καταγωγή τους. Ως ιστορικό γεγονός το Ολοκαύτωμα συντελέστηκε από συγκεκριμένους θύτες και είχε συγκεκριμένα θύματα. Δεν ήταν αναπόφευκτο, αλλά ούτε ένα ιστορικό ατύχημα ή απλό επεισόδιο χωρίς βαθιές ρίζες στον αντισημιτισμό" είπε ο κ. Φίλης.
"Η κατανόηση της ιστορίας αυτής μας καθοδηγεί στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν σήμερα στον τομέα της παιδείας και της καλλιέργειας των συνειδήσεων. Δεν επιδιώκουμε να αντλήσουμε επιχειρήματα που υπηρετούν πολιτικές ταυτοτήτων. Επιθυμούμε όμως να συλλάβουμε το βάθος μιας οδυνηρής ιστορίας στην οποία συχνά η γενναιότητα και η αλληλεγγύη συγκρούστηκαν με τη μικροψυχία και την προδοσία. Να στοχαστούμε γύρω από το καλό και το κακό που εκδηλώνονται στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας αλλά στις μικρές της καθημερινής ζωής. Ποτέ δεν θα λυτρωθούμε από το βάρος του παρελθόντος αν δεν έλθουμε αντιμέτωποι με την ανθρώπινη βαρβαρότητα που εγγράφεται εντός της ιστορίας, ποτέ έξω από αυτήν" τόνισε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε:
"Το Ολοκαύτωμα είχε παγκόσμιο αντίκτυπο αλλά συντελέστηκε στην πολιτισμένη Ευρώπη και την αφορά πρωταρχικά. Στην Ευρώπη επινοήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο μιας νέας τάξης πραγμάτων που στηριζόταν στην ιεραρχία των λεγόμενων φυλών και στην κυριαρχία της μίας από αυτές πάνω στις άλλες, με τη δολοφονία όσων θεωρούνταν διαφορετικοί. Στην καρδιά της Ευρώπης έγινε πράξη η σταδιακή εφαρμογή των διακρίσεων, των εκτοπίσεων και της εξόντωσης των Εβραίων. Η ελληνική ιστορία αποτελεί κομμάτι αυτής της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας. Στη χώρα μας αφανίστηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι εβραϊκές κοινότητες στη Θεσσαλονίκη ή τα Γιάννενα, διασώθηκαν όλοι οι Εβραίοι στη Ζάκυνθο, πολλοί στην Κατερίνη, στον Βόλο ή στην Αθήνα. Κάποιοι διέφυγαν, άλλοι έσμιξαν με τους αντάρτες, κάποιοι κρύφτηκαν χάρη στην αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των συμπολιτών τους, άλλοι προδόθηκαν από αυτούς. Όμως, ο κανόνας,  από το Διδυμότειχο έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο, ήταν ο βίαιος ξεριζωμός, η εκτόπιση στα στρατόπεδα του Γ’ Ράιχ και η εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων.
Περισσότεροι από 75.000 Εβραίοι ζούσαν στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο. Όταν η Ελλάδα απελευθερώθηκε λιγότεροι από 11.000 είχαν επιζήσει.
Η 27η Ιανουαρίου αποτελεί μνημόσυνο για όλους εκείνους που φονεύθηκαν χωρίς να έχουν ούτε την τύχη ενός τάφου στη γη. Τιμά όμως και εκείνους τους λίγους που επέζησαν της ναζιστικής βαρβαρότητας. Τα δεινά τους συνεχίστηκαν για χρόνια μετά την απελευθέρωσή τους από τα στρατόπεδα. Αντιμετωπίστηκαν συχνά ως άβουλοι, υπαίτιοι της μοίρας τους, βουβοί. Και όμως αυτοί, παρά τον πόνο της απώλειας, παρά τις αμέτρητες δυσκολίες κατόρθωσαν να ξαναπιάσουν το κομμένο νήμα της ζωής τους. Η βαριά σκιά του Ολοκαυτώματος σκεπάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στους επιζώντες οφείλουμε ότι με τη μαρτυρία τους συνέβαλαν να αποκτήσουμε συνείδηση του τεράστιου ρήγματος που επήλθε στον πολιτισμό μας. Ως ευρωπαίοι πολίτες και με τις εκ των υστέρων γνώσεις μας αναμετριόμαστε με την απόσταση που μας χωρίζει από τα βάσανά τους, ενώ τα πρόσωπά τους και η φωνή τους μας θυμίζουν το ηθικό βάρος των γεγονότων και των συνεπειών τους.
Οφείλουμε, όμως, όλοι, να σκεφτούμε καλά και το μονοπάτι που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα τώρα που ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στην Ευρώπη. Ο καπνός των κρεματορίων ήταν η κατάληξη μιας πορείας που άρχισε με λόγια. Λόγια που ξεχώριζαν τους ανθρώπους, που στιγμάτιζαν εκείνους που δεν ανήκαν στην πλειοψηφία, που ζητούσαν από απλούς πολίτες να περιφρονούν, να φτύνουν και να προκαλούν δεινά σε συνανθρώπους τους γιατί αυτοί οι συνάνθρωποι δεν ήταν άνθρωποι αλλά «παράσιτα» ή «αντικοινωνικά» στοιχεία που μόλυναν την υγιή κοινωνία. Λόγια που ξεκίνησαν ως απόψεις κάποιων ακραίων αλλά που έσπειραν το σπόρο που κάρπισε όταν η οικονομική κρίση τσάκισε την κοινωνία και γέμισε απόγνωση τους ανθρώπους.
Οφείλουμε να σκεφτούμε όλοι ότι τα λόγια έχουν συνέπειες. Όταν οι ακροδεξιές γερμανικές οργανώσεις όπως τα «ατσάλινα κράνη», που υπήρξαν πρόδρομοι των Ναζί, διακήρυσσαν ότι οι Εβραίοι μολύνουν τη Γερμανία και ότι ασκούν μεγάλη επιρροή που πρέπει να μειωθεί δεν εννοούσαν την φυσική εξόντωση σε βιομηχανίες θανάτου όλων των ανδρών, γυναικών και παιδιών που ήταν Εβραίοι. Όταν οι γιατροί της Γερμανίας μίλησαν για την «ζωή που δεν αξίζει να ζεις» οι ίδιοι οι Γερμανοί πολίτες δεν φαντάστηκαν ότι αυτό θα σήμαινε την φυσική εξόντωση ηλικιωμένων και ασθενών με νοητική καθυστέρηση ή βαριές αναπηρίες. Οι Ναζί προχώρησαν στις ακραίες λογικές της συνέπειες, χρησιμοποιώντας τη γνωστή γερμανική μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, αυτή την ιδεολογία περί «παρασίτων» που μολύνουν την «υγιή κοινωνία» και περί «ζωής που δεν αξίζει να ζεις». Γι’ αυτό ας μην υποτιμούμε τη σημασία αυτών των λόγων όταν ακούγονται και δυστυχώς ακούγονται είτε απροκάλυπτα είτε κεκαλυμμένα ακόμα και σήμερα.
Από το βήμα αυτό οφείλω, επίσης, να απευθυνθώ στους Έλληνες αντισημίτες που δεν χάνουν ευκαιρία να αμφισβητήσουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων Εβραίων με κάθε είδους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Το αίμα των Ελλήνων Εβραίων χύθηκε για την ελευθερία της Ελλάδας όπως και το αίμα των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών όποτε η πατρίδα το χρειάστηκε. Οι Έλληνες Εβραίοι όταν αναφέρονται στους ίδιους χρησιμοποιούν το επίθετο «ομόθρησκοι» και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως θρησκευτική μειονότητα. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν κατοικούν σ’ αυτά τα χώματα από την αρχαιότητα;
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες σε συνεργασία με τους Έλληνες Εβραίους για να διαφυλάξει την ιστορική μας μνήμη αλλά και για να δώσει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία του Ολοκαυτώματος για την παγκόσμια και την ελληνική ιστορία.
Το Ολοκαύτωμα έχει συμπεριληφθεί στα σχολικά βιβλία ενώ το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. Υποστηρίζει, επίσης, την ετήσια επίσκεψη μη Εβραίων μαθητών στο Μουσείο του Άουσβιτς, μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Υπουργείου. Το 2015 διοργανώθηκε για πρώτη φορά με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι». Προχωράμε και φέτος στην επανάληψή του. Υποστηρίζονται, επίσης, πρωτοβουλίες σχολείων για την συνεργασία με σχολεία της αλλοδαπής που έχουν ως αντικείμενο το Ολοκαύτωμα και τις Γενοκτονίες. Μια τέτοια συνεργασία υλοποίησε το 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης με σχολείο των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά, μετά το 2007, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και με την ευκαιρία αυτή οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή του πρωτοβουλία που αποτελεί τιμή για την Ελληνική Πολιτεία, την Ελληνική Βουλή, την Ελληνική Ιστορία και τον Ελληνικό Εβραϊσμό".
 
 
Πηγή: Ενικός
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/01/o_28.html

ΟΧΙ στους τυμβωρύχους - τοκογλύφους – δουλεμπόρους του Πολιτισμού μας

1α

Το πρώτο πράγμα που έβαζε ο διαχρονικός Ἐλγιν ή ξένος κατακτητής βλ. Γερμανός στο μάτι ήταν η ΑΚΡΟΠΟΛΗ , η πολιτισμική επικεφαλίδα της Κλασσικής Ελλάδος.
Μετά την γερμανική κατοχή ακολούθησε ο εμφύλιος σπαραγμός αρχής γενομένης από το ιστορικό κέντρο των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1944.

¨Ο όρος Δεκεμβριανά αναφέρεται σε μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβριο 1944 – Ιανουάριο 1945, ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις Βρετανικές και Κυβερνητικές δυνάμεις που ανήκαν σε ένα πολιτικό φάσμα, από την σοσιαλδημοκρατία (όπως ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ηγέτης του «Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος») έως τα τάγματα ασφαλείας. Η έναρξή τους, στις 3 Δεκεμβρίου του 1944, σηματοδοτείται από τους πυροβολισμούς των Κυβερνητικών και Αγγλικών δυνάμεων μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη ενάντια στη διαδήλωση του ΕΑΜ, που είχε οργανωθεί ως απάντηση στο τελεσίγραφο της κυβερνησης εθνικής ενότητας (1-12-1944) για τον αφοπλισμό όλων των αντάρτικων ομάδων, με αποτέλεσμα το θάνατο 33 διαδηλωτών και τον τραυματισμό άλλων 148. Παράλληλα ο στρατηγός Σκόμπυ προέβη σε διάγγελμα, ενώ άμεσες προσπάθειες για πολιτική λύση απαγορεύτηκαν από τον Τσώρτσιλ. Οι μάχες κράτησαν 33 μέρες και τερματίστηκαν στις 5-6 Ιανουαρίου 1945. Επισημαίνεται ότι τα Δεκεμβριανά, όπως καταγράφηκαν στη συλλογική μνήμη οι μάχες του Δεκεμβρίου 1944, ήταν η μοναδική περίπτωση κατά την οποία σημειώθηκαν πολεμικές συγκρούσεις τέτοιας έκτασης στην ελληνική πρωτεύουσααπό δημιουργίας του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους (1830)¨ el.wikipedia.org/
Οι παρακάτω παρατιθέμενες φωτογραφίες μας μεταφέρουν στο παρελθόν αλλά και στο εφιαλτικό μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς μη γένοιτο. 


 
3α
4α
5α
 
Ο λαός που αγνοεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Στο χέρι μας είναι να μην ανοίξουμε έστω και την τελευταία στιγμή την κερκόπορτα του κοινωνικού σπαραγμού.
Η ομοψυχία δεν είναι μόνο μια απλή λέξη, είναι πολλά πράγματα μαζί στην Ελλάδα του φιλότιμου και της λεβεντιάς.
Πρέπει σαν μια πνευματική γροθιά να σηκώσουμε από καταγής την πεσμένη αξιοπρέπεια μας και να βροντοφωνάξουμε
¨έξω από την ζωή μας τυμβωρύχοι , τοκογλύφοι , δουλέμποροι και σωματέμποροι των Εθνών¨
¨ από την ΑΚΡΟΠΟΛΗ θα έρχεστε μόνο ταπεινά να παίρνετε ΦΩΣ¨
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ



http://lithosfotos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_982.html

Ο νέος παγκόσμιος καταμερισμός εργασίας: Η γεωπολιτική προσέγγιση, η νέα Οικονομία

Απεικόνιση μιας αρχέγονης κοινωνίας όπου ο βασικός καταμερισμός εργασίας διακρίνεται σε πολεμιστές, κυνηγούς και διάφορων ειδών τεχνίτες, πίνακας του 1882, https://el.wikipedia.org/wiki/Καταμερισμός_της_εργασίας
Απεικόνιση μιας αρχέγονης κοινωνίας όπου ο βασικός καταμερισμός εργασίας διακρίνεται σε πολεμιστές, κυνηγούς και διάφορων ειδών τεχνίτες, πίνακας του 1882, wikipedia
Του Δημήτρη Σκουτέρη
Μετά την ολόπλευρη κρίση(όχι μόνον χρηματοοικονομική,αλλά και πολιτική-κοινωνική-πολιτιστική-ανθρωπιστική των προηγούμενων ετών), κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, οδεύουμε ολοταχώς σε έναν Νέο Διεθνή (Παγκόσμιο) Καταμερισμό Εργασίας .
Πως διαμορφώνεται το Παγκόσμιο σκηνικό:
Α. Επιχειρείται η πλήρης απελευθέρωση των αγορών (απορύθμιση), δηλαδή η άρση όλων των ειδών των «εμποδίων» στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών διεθνώς. Στόχος ο σταδιακός σχηματισμός ενός ενιαίου παγκόσμιου οικονομικού χώρου ελεγχόμενου από τους προαναφερθέντες πρωταγωνιστές, προς όφελος των πολυεθνικών γιγάντων.
Έτσι προωθούνται υπερεθνικές «συμφωνίες» που διαμορφώνουν ένα νέο status quo.
  1. Οι ΗΠΑ προωθούν το Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Parternship, TPP) που θα επηρεάσει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας («Δια-Ειρηνική Συνεργασία»). 
«Το πολυαναμενόμενο κείμενο μιας συμφωνίας-ορόσημο που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το εμπόριο στον Ειρηνικό δόθηκε  στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες ενός συμφώνου που αποσκοπεί στην απελευθέρωση του εμπορίου στο 40% της παγκόσμιας οικονομίας αλλά επικρίνεται για την αδιαφάνειά του.
Αν επικυρωθεί, το Σύμφωνο Δια-ειρηνικής Συνεργασίας (Trans-Pacific Partnership, TPP) θα αποτελέσει ένα επίτευγμα-κληροδότημα του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και κύριος μοχλός της κυβέρνησής του στην Ασία, με σκοπό να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη οικονομική και πολιτική επιρροή της Κίνας…»( http://mignatiou.com/2015/11/sti-dimosiotita-to-kimeno-tis-simfonias-12-choron-tou-irinikou-ttp/)
http://news247.gr/eidiseis/super-story/article3701951.ece/BINARY/w660/tpp-map1443981424.jpg
http://news247.gr/eidiseis/super-story/article3701951.ece/BINARY/w660/tpp-map1443981424.jpg
Η TPP είναι είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ 12 χωρών: Τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό, το Περού, τη Χιλή, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία.
Ιδού πως ο Πρόεδρος Ομπάμα σχολιάζει:
The #TPP eliminates 18,000 taxes that other countries put on American goods.http://ofa.bo/s9UP  #LeadOnTrade
2). ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζονται για την υπογραφή της συμφωνίας για την  Διατλαντική Ένωση (Transatlantic Trade and Investment Partnership-TTIP).
Η TTIP , που βρίσκεται σε στάδιο διαφανών(?) διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, επισήμως, στοχεύει στη διευκόλυνση των άμεσων επενδύσεων και στην εξάλειψη «περιττών γραφειοκρατικών εμπόδιων». Κριτικές φωνές διαμηνύουν ότι κύριος στόχος της είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν «εμπόδιο» στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα, όμως, «εμπόδια» για την ΤΤΙP αποτελούν οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη (εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα, προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο κ.ά).
Συγχρόνως, η προτεινόμενη συμφωνία τείνει να μεταβάλλει την ίδια τη θεσμική αρχιτεκτονική της ΕΕ υπέρ των πολυεθνικών εταιριών και κεφαλαίων, καθώς αφορά λιγότερο στο εμπόριο (οι αντίστοιχοι δασμοί είναι ήδη σημαντικά χαμηλοί) και περισσότερο σε ρυθμίσεις και εμπορικά πρότυπα, εταιρικά δικαιώματα και επενδυτικές εγγυήσεις. Επιπλέον, με την ενσωμάτωση της ρύθμισης του Μηχανισμού διαιτησίας Επίλυσης Διαφορών μεταξύ Επενδυτών και Κρατών, το περίφημο ISDS(Investor-State Dispute Settlement), τα εταιρικά συμφέροντα αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Έτσι, μόνο οι εταιρείες δύνανται να προσφύγουν εναντίον κυβερνήσεων και όχι το αντίθετο, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο κατάφωρα θεμελιακές αρχές της δημοκρατίας, όπως η αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο.
3        Η απόφαση του ΔΝΤ να συμπεριλάβει το κινέζικο νόμισμα (γιουάν) στο Νομισματικό του καλάθι (SDR) σε συνδιασμό με την απόφαση της Κινεζικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του 12ου Πενταετούς της προγράμματος για αλλαγή στρατηγικής με προτεραιότητα στην εφαρμογή πολιτικών που αφορούν:
I. Την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Θεωρούν την παραγωγή υψηλής τεχνολογίας ως τη δύναμη της ανάπτυξης των κοινωνιών (κρατών), μια δύναμη που επηρρεάζει την οικονομική και κοινωνική δομή, την ζωή των ανθρώπων.
II. Την άνοδο της εσωτερικής κατανάλωσης. Εκτιμούν ότι η όποια ανάπτυξη στηρίζεται στις επενδύσεις-στις εξαγωγές-στην κατανάλωση.Με δεδομένα την έκρηξη των εξαγωγών τους κατά την τελευταία δεκαετία/της εκτίμησής τους ότι το διεθνές περιβάλλον δεν αντέχει αυτούς τους ρυθμούς ανταγωνισμού, στρέφονται πλέον στην εσωτερική κατανάλωση (απευθύνονται σε μια προστατευμένη αγορά 1 300 εκατομυρίων ανθρώπων).
iii.                 Την δημιουργία περισσότερων πόλεων. Το 1949 η Κίνα είχε 133 πόλεις, ενώ το 2008 είχε 655. Η στροφή της οικονομίας της επιβάλλει τη δόμηση νέων αστικών κέντρων με την προσέλκυση τρις επενδύσεων.
Η εμφάνιση της Κίνας ως παγκόσμιου παραγωγού και οικονομικού παίκτη επιφέρει μεταβολές και στη δομή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Έτσι «υποχρεώθηκε» το ΔΝΤ να συμπεριλάβει από το 2016 το γιουάν στο Νομισματικό του καλάθι.
Το ευρώ θα υποστεί τη μεγαλύτερη επίπτωση από την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να συμπεριλάβει το κινεζικό γιουάν στο νομισματικό καλάθι του (SDR), αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η απόφαση του ΔΝΤ προβλέπει ότι ο συντελεστής βαρύτητας του ευρώ στο SDR θα μειωθεί στο 30,93% από 37,4% από την 1η Οκτωβρίου 2016, όταν το γιουάν θα ενταχθεί στο καλάθι με έναν συντελεστή 10,92%. Αντίθετα, ο συντελεστής του δολαρίου θα παραμείνει ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα και συγκεκριμένα στο 41,73% από 41,9%. Αξιοσημείωτη είναι και η απώλεια της στερλίνας, καθώς από την τρίτη θέση που έχει σήμερα με συντελεστή 11,3% θα υποχωρήσει στην πέμπτη θέση με ποσοστό 8,09%. Στην τέταρτη θέση θα παραμείνει το ιαπωνικό νόμισμα, με συντελεστή 8,33% από 9,4%. “Το ευρώ θα υποστεί τη μεγαλύτερη επίπτωση από αυτή την προσαρμογή των συντελεστών βαρύτητας”, δήλωσε ο επικεφαλής συναλλάγματος χρηματιστηριακής εταιρείας στη Νέα Υόρκη.
Το «σκληρό», αλλά και αδύναμο επενδυτικά πλέον ευρώ και οι πολιτικές Δημοσιονομικής πειθαρχίας, που επιβάλλουν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές (Μέρκελ, Σόϊμπλε,και λοιπών προθύμων) θα επιβραδύνουν έτι περαιτέρω και την ανάπτυξη της Ε.Ε. και θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσέλκιση επενδύσεων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της AXA Investments, τουλάχιστον $1 τρισ.  θα είναι τα κεφάλαια που θα μεταφερθούν από τα παγκόσμια τραπεζικά αποθεματικά προς την Κίνα σε πρώτη φάση. Ποιοί άραγε θα στερηθούν αυτών των κεφαλαίων; Ποιά θα είναι η συμπεριφορά των Γερμανών σχετικά με την τύχη των αποθεματικών τους (τα οποία προέκυψαν από την με κάθε τρόπο αφαίμαξη του Νότου/Ελλάδα-Ισπανία-Πορτογαλία κλπ); Μήπως θα ζήσουμε αντί για GREXIT ή BREXIT ένα DEUTSCEXIT;
  1. Την επικράτηση των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών όχι μόνον στην πολιτική αλλά κυρίως στη διαδικασία παραγωγής-εμπορίας/διανομής των αγαθών και διαχείρισης της γνώσης με την ταυτόχρονη εισβολή και επικράτηση της Νέας Οικονομίας.
Κατά την καθηγήτρια κα Αντωνοπούλου:Σε προηγούμενες περιόδους υπήρχε μία διεθνής αγορά εμπορευμάτων, στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα παγκόσμιο δίκτυο στενά διασυνδεδεμένων παραγωγικών μονάδων και ένα παγκόσμιο δίκτυο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, χρηματιστηριακών αγορών και αγορών συναλλάγματος. Η παραγωγή, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι χρηματιστηριακές αγορές και το εμπόριο είναι αποκεντρωμένα διεθνώς, η διαχείριση και ο έλεγχός τους όμως συγκεντρώνεται σε λίγα επιτελεία στις αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες.
Υπό την κυριαρχία του Νεοφιλελευθερισμού, μία ανακατανομή του πλούτου σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων και εισοδηματικών ομάδων εντός των εθνικών συνόρων και σε βάρος των ασθενέστερων χωρών διεθνώς, λαμβάνει χώρα. Ακολουθεί η απόπειρα σταδιακής κατάργησης του έθνους κράτους ως οικονομικής αλλά και ως πολιτικής οντότητας και η μεταφορά της πολιτικής ισχύος σε υπερεθνικά κέντρα ή πολιτικές ελίτ (πχ .ΔΝΤ, Διεθνής Τράπεζα, Ε.Ε, TPP,TTIP,κλπ).
Υπενθυμίζεται ότι ο Νεοφιλελευθερισμός:
  1. εγκαινίασε τη σταδιακή άρση όλων των ειδών των «εμποδίων» στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών διεθνώς. Το πιο σημαντικό από αυτά τα μέτρα είναι η σταδιακή κατάργηση των οικονομικών συνόρων του έθνους-κράτους, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων διαμέσου των συνόρων.
  2. Προωθεί τη σταδιακή κατάργηση των οικονομικών συνόρων του έθνους-κράτους, δημιουργεί έναν ενιαίο παγκόσμιο οικονομικό χώρο, ο οποίος επιτρέπει την ανεμπόδιστη δράση του κεφαλαίου διεθνώς. Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην κορύφωση του καπιταλισμού ως παγκόσμιου συστήματος.
iii.                 Ο σταδιακός σχηματισμός ενός ενιαίου παγκόσμιου οικονομικού χώρου ελεγχόμενου από το κεφάλαιο, υποδηλώνει την τάση προς κατάργηση του έθνους κράτους  όχι μόνον ως οικονομικής οντότητας, αλλά ως πολιτικής οντότητας επίσης.Έτσι,  ο καπιταλισμός θα ολοκληρωθεί ως παγκόσμιο σύστημα τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
iv. Ταυτόχρονα, η σταδιακή ισοπέδωση των διάφορων και διαφορετικών πολιτισμών και η διασπορά διεθνώς μίας ενιαίας υποκουλτούρας, της υποκουλτούρας του «lifestyle» και του φετιχισμού των εμπορευμάτων,  οδηγει στην επιβολή μίας ενιαίας νοοτροπίας και τρόπου ζωής παγκοσμίως. Αυτή είναι μία εκ των ων ουκ άνευ συνθήκη για την κατανάλωση των ίδιων εμπορευμάτων και τη δημιουργία μίας ενιαίας παγκόσμιας αγοράς εμπορευμάτων, απαραίτητης, με τη σειρά της, για την παγκόσμια κυριαρχία του κεφαλαίου.
Η τεχνολογική βάση του νέου σταδίου ανάπτυξης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος είναι η πληροφορική τεχνολογία. Η πληροφορική τεχνολογία υπηρετεί τη συγκεντροποιημένη διαχείριση και τον έλεγχο του διεθνούς συστήματος από λίγα επιτελεία,κατ΄ εξοχήν τα επιτελεία των πολυεθνικών. Η μετάδοση της πληροφορίας έχει διευκολυνθεί εξαιρετικά από την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνολογίας των οπτικών ινών, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα μετάδοσης αλλά και μειώνουν το κόστος της κάθε μορφής μετάδοσης αυτής πληροφορίας.Η πληροφορική τεχνολογία έχει επίσης εισαχθεί στην παραγωγική διαδικασία με τη μορφή της λεγόμενης ευέλικτης μεταποίησης (μεταποίηση υποβοηθούμενη από υπολογιστή- Computer Aided Manufacture – CAM), καθώς και στην εκτέλεση διαφόρων υπηρεσιών (από διοικητικές μέχρι υπηρεσίες σχεδιασμού προϊόντων (Computer Aided Design – CAD). Kαθώς η τεχνολογία της πληροφορίας υπηρετεί τόσο τον συγκεντροποιημένο έλεγχο του παγκόσμιου συστήματος παραγωγής και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όσο και την παραγωγή την ίδια, ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των επενδύσεων αναλώνεται σε μή υλικές εισροές, όπως τολογισμικό, ο σχεδιασμός, η έρευνα και η ανάπτυξη.
Έχουμε, λοιπόν, την εμφάνιση της Νέας Οικονομίας, που στηρίζεται στο προδιαγραφέν μοντέλο. Η νέα οικονομία του αγοραστή, όπου  το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πέρα για πέρα μη συμβατική δομή του κόστους.
Στη «νέα οικονομία», όπως υποστηρίζει ο οικονομολόγος και καθηγητής Ντανιέλ Κοέν, αυτό που κοστίζει ακριβά είναι η πρώτη μονάδα του παραγόμενου αγαθού και όχι αυτές που ακολουθούν. Η ραγδαία αναπτυσσόμενη Νέα Οικονομία επέβαλλε την παραγωγή άϋλων αγαθών, ως το συγκριτικό πλεονέκτημα των πλούσιων χωρών και των πλανητικών μονοπωλίων ανατρέποντας τη γνωστή συμβατική δομή του κόστους.Μπήκαμε, λοιπόν, σε μια νέα οικονομία όπου το μεγάλο κόστος ορίζεται από τον χρόνο που απαιτείται για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό ενός προϊόντος, ενώ η παραγωγική του αξία με τα σημερινά μέσα σχεδόν μηδενίζεται.
Από τη στιγμή που υλοποιήθηκε το λογισμικό Windows, μπορεί να πωληθεί τόσο σε ένα χωριό, όσο και στον κόσμο ολόκληρο. Το συνολικό του κόστος στις περιπτώσεις αυτές ελάχιστα θα μεταβληθεί. Οι οικονομολόγοι Μπ. Ντελόνγκ και Μ. Φρούμκιν στο βιβλίο τους «Παλαιοί Κανόνες για τη Νέα Οικονομία» τονίζουν ότι, στην παλιά οικονομική πραγματικότητα, ο καταναλωτής πλήρωνε στον παραγωγό την υπηρεσία που αυτός του προσέφερε. Στη νέα οικονομία, που είναι αυτή του αγοραστή, ο παραγωγός δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει μία υπηρεσία στον καταναλωτή, όσο να εξασφαλίσει την προσοχή του -με στόχο, βέβαια, να τον κάνει και όσο πιο πιστό γίνεται. Ετσι, τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια δεν πουλάνε υπηρεσίες στους καταναλωτές, αλλά ενδιαφέρονται να τους προσφέρουν προγράμματα που προσελκύουν την προσοχή τους και μπορούν έτσι να αντλήσουν διαφημιστικά έσοδα.Αυτού του τύπου η νέα οικονομία  γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη μέσω των εφαρμογών της Πληροφορικής Τεχνολογίας(πχ. Διαδίκτυο κλπ) παρέχοντας και την αντίστοιχη οικονομική και όχι μόνον ισχύ σε αυτούς που παράγουν και διαχειρίζονταιτην γνώση και την τεχνολογία .
Ιδού τα πρώτα αποτελέσματα της εμφάνισης της «Νέας Οικονομίας». Από μελέτη της Bank of America Merrill Lynch αποτιμάται η αξία (στο χρηματιστήριο της Wall Street) κάποιων εταιρειών σε σύγκριση με την αξία Χρηματιστηρίων συγκεκριμένων Κρατών:
ΑΞΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣΑΞΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Google και Amazon: 838 δισ. δολάριαΧρηματιστήριο Κίνας : 838 δισ. δολάρια

Cisco: 140 δισ. δολάριαΧρηματιστήριο Ρωσίας: 138 δισ. δολάρια
Netflix: 49 δισ. δολάρια

Χρηματιστήριο Πολωνίας: 48 δισ. δολάρια
Time Warner: 55 δισ. δολάριαΧρηματιστήριο Τουρκίας: 54 δις. δολάρια
Johnson & Johnson: 283 δισ. δολάριαΧρηματιστήριο Ινδίας : 282 δισ. δολάρια
Oracle: 168 δισ. δολάρια

Χρηματιστήριο Μεξικό: 168  δισ. δολάρια

PayPal: 44 δισ. δολάρια

Χρηματιστήριο Χιλής: 43  δισ. δολάρια

JPMorgan Chase: 249 δισδολάρια

Χρηματιστήριο Ν.Αφρικής: 268 δισ. δολάρια

United Technologies: 87 δισδολάριαΧρηματιστήριο Ινδονησίας: 86 δισ. δολάρια

Ας  αναλογισθούμε τι θα συμβεί αν ισχύσουν οι συμφωνίες «ελεύθερου εμπορίου» TPP &TTIP. Αν ο Νεοφιλελευθερισμός δεν αναχαιτισθεί.
Β.      Γεωπολιτική προσέγγιση.
Παρατηρούμε την πλήρη επικράτηση των μεσομακροπρόθεσμων σχεδιασμών και πολιτικών των ΗΠΑ στο γεωστρατηγικό πεδίο. Ο Πρόεδρος Ομπάμα, με συνέπεια, τα τελευταία χρόνια προωθεί την υλοποίηση της παρακαταθήκης του Zbigniew Brzezinski.
Ο   Brzezinski στο πόνημα του η «Η Μεγάλη Σκακιέρα»  είχε αναφέρει, ότι το μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι του εικοστού πρώτου αιώνα, που το είχε παρομοιάσει σαν μια πατρίδα σκάκι, θα παιχτεί στην περιοχή της Ευρασίας. Όποιος ελέγχει την περιοχή αυτή, θα ελέγξει και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Ορίζει δε, ότι η ευρασιατική σκακιέρα εκτείνεται από τη Πορτογαλία μέχρι το Βερίγγειο πορθμό και από τη Λαπωνία μέχρι τη Μαλαισία. «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους τουλάχιστον για μια γενιά ακόμη και δεύτερο να δημιουργήσουν ένα γεωπολιτικό πλαίσιο, που να μπορεί να απορροφήσει τους  αναπόφευκτους κλονισμούς και εντάσεις της κοινωνικο-πολιτικής αλλαγής».
Είναι γνωστός σε αρκετούς ο παρακάτω χάρτης:
Την πατρότητα του χάρτη διεκδικεί ο συνταξιούχος Συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ralph Peters που δημοσιεύτηκε συνοδευόμενος από σχετικό κείμενο στο αμερικανικό στρατιωτικό πληροφοριακό δελτίο ενημέρωσης της National War Academy, Armed Forces Journal υπό τον τίτλο «Blood borders: How a better Middle East would look», τον Ιούνιο του 2006.
Στον συγκεκριμένο χάρτη απεικονίζονται νέες χώρες, νέα σύνορα υφιστάμενων χωρών, όπως σχεδιάστηκαν τον Ιούνιο του 2006 και σήμερα το 2016 ένα μεγάλο μέρος της Ευρασίας, έχοντας πάρει φωτιά, δείχνει να τείνει προς υλοποίηση μέρους ή και του συνολικού αρχικού σχεδίου. Και κατά τον Brzezinski «στις παλαιότερες εποχές ήταν πιο εύκολο να ελέγξεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους, κυριολεκτικά, ήταν πιο εύκολο να ελέγξεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους, απ’ ότι να σκοτώσεις σωματικά ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Σήμερα είναι απείρως πιο εύκολο να σκοτώσεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους παρά να ελέγξεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Είναι ευκολότερο να σκοτώσεις παρά να ελέγξεις. Και αυτό φυσικά έχει άμεση σχέση με τη χρήση βίας, ιδιαίτερα από κοινωνίες που είναι πολιτιστικά ξένες, πάνω σε άλλες κοινωνίες. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ανώφελο να διεξάγονται αποικιακοί πόλεμοι στην μετά-αποικιακή εποχή».
Θέματα Ασφάλειας και Ισχύος είναι στην ημερήσια διάταξη και οι αναλυτές,  επιχειρούν να περιγράψουν τις ταχύτατα ανατρεπόμενες επιμέρους συμμαχίες, τις «λυκοφιλίες», την άμεση και έμμεση εμπλοκή ισχυρών Περιφερειακών δυνάμεων της περιοχής. Ιδίως η άμεση πλέον συμμετοχή της Ρωσίας στα τεκταινόμενα δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο, που χρήζει βαθύτερης προσέγγισης.
Οι διαμορφούμενοι γεωστρατηγικοί άξονες αφενός Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και αφετέρου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου δυνητικά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητας στην ΝΑ Μεσόγειο συμβάλλοντας στη νέα, υπό διαμόρφωση, ισορροπία της ευρύτερης περιοχής. Αν μάλιστα καταλήξουν αμεσότατα σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο αξιοποίησης και διαχείρισης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τους, ενδυναμώνουν τη θέση τους στην περιοχή. Εντάσσονται στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας ενισχυμένοι, όχι μόνον λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και ως παραγωγοί-διαχειριστές(?)  ενέργειας και ως πυλώνες σταθερότητας.
Υποχρεωτικά και σε επίπεδο Ευρώπης το κέντρο βάρους μοιραία θα μετακινηθεί από την Βορειοκεντρική Ευρώπη προς τη Μεσόγειο, τις χώρες του Νότου της Ευρώπης. Ήδη οι χώρες του Βορρά συμπληρώνουν τον κύκλο της αποστολής τους, την  συσσώρευση κεφαλαίου μέσω συνθηκών άνισης ανταλλαγής (στο οικονομικό πεδίο)αφενός και αφετέρου την γραμμή άμυνας κατά της παλαιάς «επεκτατικής» Ρωσίας. Άρχισε η περίοδος της παρακμής τους δεδομένου ότι στον Νέο Παγκόσμιο Καταμερισμό στερούνται συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
Ήδη πολλοί αναλυτές παρατηρούν την μετατόπιση του Παγκόσμιου κέντρου βάρουςαπό τις χώρες που βρίσκονται στις δύο ακτές του Ατλαντικού(ΗΠΑ,Μ.Βρετανία,Γαλλία,) σε χώρες της ευρύτρης περιοχής του Ειρηνικού(βεβαίως ΗΠΑ) και κυρίως της Ιαπωνίας, της Κίνας( μίας εν δυνάμει παγκόσμιας δύναμης) της Ινδίας, χώρες που πλέον καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην παγκόσμια ιεραρχία. Υπενθυμίζεται, ότι Κίνα και Ινδία είναι οι πληθυσμιακά μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη.Το 2050 δε ο πληθυσμός της γής θα έχει διπλασιαστεί, μια ακόμα μεταβλητή, που οφείλουμε να συνυπολογίσουμε στην προσέγγισή μας. Αυτός ο πληθυσμός για να επιβιώσει και καταναλώσει θα έχει ανάγκη την ενέργεια.
Όσο και αν η τεχνολογία τρέχει, η παραγωγή και διανομή ενέργειας απαιτεί χρόνο.
Απαιτεί δίκτυα μεταφοράς, μονάδες διαχείρισης, υποδομές. Και αν με τις υπερεθνικές συμφωνίες «απελευθέρωσης του παγκόσμιου εμπορίου» επιτυγχάνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα η άνιση ανταλλαγή, με στόχο τη συσσώρευση κεφαλαίου προς όφελος των πλούσιων χωρών και των πλανητικών μονοπωλίων, ο τομέας της ενέργειας (κυρίως τεχνολογία παραγωγής- διαχείριση-διανομή) θα εξακολουθήσει να είναι το προνομιακό πεδίο για αυτές τις χώρες και τα πλανητικά μονοπώλια.
Δημήτρης Σκουτέρης
Πολιτικός Επιστήμων, Πολιτικός αναλυτής
(skouterisd@gmail.com)
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters