Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό σου .Μήνυμα από Αχιλλέα


Δεν υπάρχει καμιά αξία κανένα αγαθό που να μπορεί να ανταλλάξει τον χρόνο σου. Γιατί ο χρόνος σου είναι ότι πιο πολυτιμότερο έχεις. Σε μια σημερινή Δημοκρατία των τιμών λοιπόν και όχι όπως παλιά των ΑΞΙΩΝ το να συνεχίσεις να στηρίζεις την λειτουργιά της είναι σαν να βάζεις ενέχυρο την ζωή σου. Όσο "κάποιοι" θα έχουν τον δικαίωμα και τον τρόπο να αλλάζουν την αξία του χρήματος που εσύ έχεις συμφωνήσει για να προσφέρεις το χρόνο σου τόσο ΕΣΥ θα είσαι σκλάβος και...
αναλώσιμο προϊών.

Όταν έκανες την συμφωνία στην εργασία σου με τον τομέα που ασχολείσαι συμφώνησες να δινεις κάποια από τα ταλέντα σου μέσα σε ενα χρονικό διάστημα με αντίτιμο το μισθό σου η το κέρδος της εμπορικής σου συναλλαγής.Δεν συμφώνησες όμως ποτέ ότι αν η αξία αλλάξει στο μέσον ανταλλαγής θα πρέπει να αλλάξει και η προσφορά χρόνου σου. Αυτό είναι και η μεγάλη παγίδα της φυλακής σου σήμερα. Ο πραγματικός εχθρός σου λοιπόν είναι το σύστημα ανταλλαγής και ο τρόπος που το αποδεχτηκες. Θα πέθαινες ποτέ για να έχεις περισσότερα χρήματα? Θα σταματούσες το χρόνο σου για περισσότερα χρήματα? ΟΧΙ σίγουρα όχι . Άλλα από την άλλη επιτρέπεις να χαρίζεις τον χρόνο σου για κάποια χρήματα ...επιλέγεις να είσαι δηλαδή ανάπηρος δίνοντας τον μισό χρόνο σου για κάποια χρήματα. ΠΟΣΟ τελικά κοστίζει ο χρόνος σου?....Και μην σκεφθείς με την ώρα γιατί εκεί κρύβεται και το μεγάλο μυστικό...σκέψου με την διάρκεια της ζωής σου. Πόσα χρήματα θες να σου δώσω ώστε να μου χαρίσεις την μισή ζωή σου? Πόσα χρήματα θες για να σε κάνω να ζεις σε ένα κλουβί με απαγορευτικούς κανόνες , με μειωμένα σύνορα και ελευθερίες, με μειωμένο το δικαίωμα να υπερασπίζεις ότι θέλεις?

Μην συνεχίζετε να υπερασπίζετε το καρκίνωμα του συστήματος πια. Και μην πιστεύεται ότι όλα αυτά που σας λέω είναι γιατί χρειάζεται να κάνουμε τώρα επανάσταση . Επανάστασής όπως στην Αίγυπτο , Λιβύη κοκ δεν γίνονται αγνά από έμενα και σένα αλλά στημένα από τα ίδια κέντρα εξουσίας. Δεν μπορείς να κάνεις επανάσταση σήμερα αν δεν έχεις "χορηγό"και εκτελεστικά και λειτουργικά όργανα ώστε να την κάνουν να πετύχει. Μην είστε άλλο ανόητοι η πραγματική επανάσταση είναι αυτή που ξεκινάει από την πραγματική κατανόηση των προβλημάτων και των αντιπάλων.

Το ότι ακόμα δεν έχει συμβεί και στην χώρα μας κάποια μεγάλη φωτιά , κάποια μεγάλη αναμπουμπούλα η ακόμα και "επανάσταση" είναι μόνο και μόνο επειδή η ¨"ατζέντα" χρησιμοποιεί άλλα όπλα πιο ήπια για να πετύχει τους στόχους της. Άλλα αυτό δεν εγγυάται ότι αύριο τα πράγματα δεν μπορεί να είναι πολύ πιο διαφορετικά πολύ πιο μοιραία. Ξυπνάτε ηλίθιοι από το λήθαργο σας και κοιτάξτε στον καθρέφτη το αγκίστρι που είναι στο χείλος σας. Σταματήστε να σπαταλάτε τον χρόνο σας σε διαδικασίες που κάνουν την ζωή σας να φυλακίζεται περισσότερο. Μην αφήνετε άλλο τον φόβο να σας ελέγχει , αν τώρα γίνει παγκόσμια κρίση και κανείς δεν χρησιμοποιεί χρήμα κανείς μας δεν θα πάθει τίποτα , κανείς μας δεν θα πεθάνει στην πείνα και θα έχουμε καταφέρει να τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε , να τους ρίξουμε στα γόνατα . Αν όμως τους αφήσουμε και το κάνουν οι ίδιοι μέσω της νέας τάξης πραγμάτων και την αχρηματη κοινωνία με τα τσιπάκια τότε θα μας έχουν βάλει όλους για σφαγή στην στρούγκα. Δείξε σεβασμό λοιπόν τώρα τον χρόνο σου και την ελευθεριά σου ,δείξε σεβασμό στο μέλλον των παιδιών μας . Δεν υπάρχει επανάσταση που μπορεί να γίνει με ανιδιοτέλεια σήμερα και στο κάτω κάτω επανάσταση μπορεί να κάνουν οι λαοί που δεν σέβονται την ζωή. Εγώ πιστευω οτι η Ελλάδα σέβεται την ζωή Ο ΕΛΛΗΝΑΣ σέβεται την ζωή. Μην γίνεις επαναστάτης λοιπόν απλά ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕ ,ΣΠΑΣΕ τον κύκλο που τους κάνει να είναι αυτοί στην κυριαρχία και αποφασίζουν!


Μοιράσου με τους συνανθρώπους σου τις ανάγκες σου , είτε είναι διατροφικές είτε οποιεσδήποτε άλλες. Μην συναλλάσσεστε πια απλά ανταλλάξτε .Μην πεις απλά αυτά δεν γίνονται , μην πεις απλά μια έξυπνη ατάκα στο μυαλό σου η σε σχόλιο για να αποφύγεις να δεις πόσο μηδενικό είσαι στην κρεατομηχανή των κρατών. Αν σήμερα δεν κάνεις την αρχή απλά άφησες τους εχθρούς σου να μακελέψουν εσένα , την οικογένεια σου , το μέλλον των παιδιών σου. Το σύστημα , αυτή η αράχνη που έχει στηθεί γύρω σου ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ όλα τα άλλα είναι για αυτούς που τους αρέσουν οι κινηματογραφικές ταινίες. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ εσύ είσαι το γραναζι που γυρνάει η μηχανή ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ? ΘΕΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ? Ε τότε κανε εσύ την επόμενη "οικονομική κρίση" ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ."

Αποφάσισα να ανοίξω το μπλοκ του "Σχεδίου Αχιλλέας" Έτσι όλοι όσοι μπορέσουν να καταλάβουν να το εφαρμόσουν άμεσα ο καθένας στην γειτονιά του η ακόμα πιο μακρυά. http://sxedio-achilleas.blogspot.com
Αυτή η κίνηση γίνεται γιατί άκουσα διαφοριυς ανθρώπους να πιστεύουν ότι κάτι μυστικό κρύβεται η ότι κάτι άλλο τρέχει κοκ,.

Κάποια απάντηση σε όσους είτε ηθελημένα είτε απο απερισκεψία είτε από στρατηγική έχουν γράψει διάφορες γνώμες για το Σχέδιο Αχιλλέας.

Δεν μπορώ να απολογηθώ γιατί έχω αντιληφθεί και κατανόηση αυτά που εσύ δεν κατανοείς. Ούτε μπορώ να απολογηθώ γιατί πήρα την απόφαση να βάλω τον εαυτό μου στην θέση του "γκουρού" που με αποκαλείς. Το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι εγώ πήρα μια απόφαση να κάνω την αρχή, πήρα την απόφαση ότι μπορώ να νικήσω. Ίσως αν έκανες και εσύ το ίδιο να έβλεπες ότι εγώ και εσύ δεν έχουμε καμία διαφορά . Φοβάμαι όσο φοβάσαι , λυπάμαι όσο λυπάσαι και θα προσπαθώ συνέχεια αυτά που πιστευω να στα δείχνω μέχρι να καταλάβεις ότι εγώ και εσύ είμαστε ΕΝΑ!

http://logioshermes.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html

Ο αντισημίτης σχεδιαστής μόδας Γκαλιάνο είναι …Εβραίος.

Την περασμένη εβδομάδα όλα τα ΜΜΕ όλου του κόσμου ασχολήθηκαν με ένα επεισόδιο που είχε ένας σχεδιαστής μόδας σε ένα μπαρ. Επειδή χρησιμοποίησε υβριστικές φράσεις για τους Εβραίους κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό.
Φυσικά, προς παραδειγματισμό όλων των υπολοίπων, εκδιώχθηκε από τον οίκο μόδας με τον οποίο συνεργαζόταν.
Σήμερα βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο αντισημίτης σχεδιαστής έχει… εβραϊκή καταγωγή.
Σημειώνει ότι «ο ίδιος πάντα επέμενε ότι είχε εβραϊκό αίμα από τους Σεφαρδίμ που προέρχονται από την Ισπανία και την Πορτογαλία».
Για άγνωστο (ας πούμε) λόγο επαληθεύεται για ακόμα μία φορά ότι οι μεγαλύτεροι … «αντισημίτες» έχουν …εβραϊκή καταγωγή.

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ;

ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΑ ΒΡΑΔΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 3-4 ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ.
ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΑ ΒΥΘΙΣΕ ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ...
ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΩΝ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΙΝΤΕΟ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχέδιο εξέγερσης λαθρομεταναστών σε εξέλιξη με αφορμή τους απεργούς πείνας της Υπατίας

Συγκεκριμένο σχέδιο ταραχών σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή θάνατο ή θανάτους λαθρομεταναστών απεργών πείνας της οδού Υπατίας, έχει περιέλθει σε γνώση των αρχών ασφαλείας. Ταραχές οι οποίες θα επικεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις. Χθες λαθρομετανάστες και μέλη "επιτροπών υποστήριξης" κατέλαβαν τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη στην Θεσσαλονίκη.
Το σχέδιο έχει τεθεί υπ'όψιν της πολιτιής ηγεσίας και εξ αυτού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος πριν λίγο προέβη στην εξής δήλωση στην Βουλή:
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
«Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Κατατζαφέρης.

«Η θέση όλων μας είναι να βοηθήσουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιάζεται μια χώρα», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης δέχθηκε καταγγελίες ότι κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κατάφεραν να μπουν στο μέγαρο Υπατία για να εξετάσουν τους απεργούς πείνας της οδού Υπατίας, καθώς, όχι μόνο δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο, αλλά και απωθήθηκαν βιαίως.

Οι καταγγελίες του κ. Ραγκούση, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι σε κατάσταση συναγερμού και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για το εν εξελίξει σχέδιο ταραχών.
http://www.promitheasblog.com/
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζήτω η Μεγάλη και Αγία Ελλάς

Τις κρίσιμες τούτες ώρες που φλέγεται ολόκληρη η γειτονιά μας σε Μέση
Ανατολή, Βόρεια Αφρική, αλλά και στην Αλβανία με τα Σκόπια κατά διαστήματα, η χώρα μας στέκεται στο κέντρο των πύρινων εξελίξεων εν μέσω λαθρομεταναστευτικών εκτροπών, μοιάζοντας να περιμένει την σειρά της ή έστω μια κατάσταση που θα εκτρέψει την μακάβρια ηρεμία της. Μια μακάβρια ηρεμία που φέρει τα χαρακτηριστικά της αναμονής προ της καταιγίδας.

Δεν απουσιάζουν βέβαια οι προκλήσεις ούτε σε οικονομικό ούτε σε γεωπολιτικό επίπεδο με την βαρύτατα ενοχική συμμετοχή του προδοτικού πολιτικού καθεστώτος της Πατρίδος μας. Προκλήσεις που πίσω από τις δανειακές κρίσεις και τις ενεργειακές αναζητήσεις κρύβουν την αληθινή κρίση που θέλει την «πτωχευμένη» Ελλάδα τεμαχισμένη. Με την εξαθλίωση και την πείνα των Ελλήνων να εξυπηρετεί τους εχθρούς μας. Στα βορειοανατολικά μας σύνορα σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο οι διεκδικήσεις των θρασύτατων γειτόνων μας καλλιεργούνται συστηματικά με την ανοχή και την υποστήριξη μεσολαβητικών ενεργειών των Οηέδων.
Και στο σημείο αυτό αναδεικνύεται η άμεση και ζωτική αναγκαιότητα να επιστρέψουν στην πολιτική μας ζωή τα Εθνικά Ζητήματα και οι διεκδικήσεις του Ελληνικού Έθνους που σκόπιμα έχει εξοβελίσει από τα πολιτικά μας πράγματα το καθεστώς της χώρας. Και μαζί με την ολική επαναφορά της Μεγάλης Ιδέας επιβάλλεται να επαναπροσδιοριστεί ο συμμαχικός χάρτης της Ελλάδος. Και συγκεκριμένα να εμπλουτιστεί ο συγκεκριμένος χάρτης της Ελλάδος αποσύροντας την αμερικανική του μονομέρεια και τοποθετώντας την έντονη παρουσία του ρωσικού παράγοντα πιέζοντας τις ΗΠΑ που τούτη την ώρα δρουν καθαρά ως εχθροί της Ελλάδος. Να το πράξουμε τούτο με ενίσχυση των ελληνορωσικών συνεργασιών με αγωγούς και στρατιωτικές συμμετοχές.
Το συμμαχικό είναι το ένα κομμάτι των Εθνικών μας Ζητημάτων. Το δεύτερο και πιο σημαντικό ωστόσο κομμάτι είναι η χαρτογράφηση των Εθνικών μας Διεκδικήσεων και της γεωφυσικής μας επέκτασης. Όταν γνωρίζουμε ότι ο σχεδιασμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η αντίστοιχη κίνηση σε βάρος μας, είναι αφελής σαν σκέψη για τον λαό μας και προδοτική σαν ενέργεια από την πολιτική ηγεσία να μην προβεί πρώτη η Ελλάς στην ενέργεια αυτή. Να θυμίσουμε ακόμη ότι η Μεγάλη Ιδέα που σκοπίμως έθεσε στο περιθώριο η πολιτική τάξη είναι η πολιτικοστρατιωτική ενέργεια που μας οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδος μέχρι τα σημερινά βόρεια σύνορά μας που τίθενται εκ νέου σε κίνδυνο αποκόλλησης από τον εθνικό μας κορμό με τις ενέργειες των ίδιων εχθρών αλλά και με την γαλαντόμο διάθεση των ηγετίσκων σαν τον Παπανδρέου που έλεγε να δώσουμε λίγη γη για να κοιμόμαστε ( νεκρικά ) ήσυχα και την πρώην πρόεδρο της Βουλής Μπενάκη που αναφερόταν στο προεδρικό καλωσόρισμα Παπούλια στην μειωμένη κυριαρχία χάριν της ευημερίας και της ΕΕ και άλλων «συμμάχων».
Οι σκλαβωμένες ελληνικές πατρίδες που αποτελούν φυσική προέκταση της Μεγάλης Πατρίδος μας Ελλάδος με στρατηγικό επιδιωκόμενο στόχο την ενσωμάτωσή τους στην Πατρίδα μας είναι η Βόρειος Ήπειρος, η Βόρειος Μακεδονία στα όρια του Μοναστηρίου και των εγγύς αυτού ελληνικών περιοχών, η Ανατολική Ρωμυλία, η Μικρά Ασία, ο Πόντος και η Κύπρος. Επιπλέον επιβάλλεται η ενίσχυση των προνομίων των Ελλήνων στη Κάτω Ιταλία. Για όσους τυχόν νομίζουν ότι γίνεται λόγος για άμεση ανάληψη στρατιωτικής δράσης της Ελλάδος, κάνουν προφανώς λάθος. Αυτό που χρειάζεται πρωτίστως είναι η αναδιάταξη δυνάμεων και συμμαχιών, η διαγραφή χρεών και η αποπομπή τοκογλύφων, μειοδοτών εξουσιαστών και λαθρομεταναστών, η ενδυνάμωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η ανάληψη της ελληνικής εξουσίας από εθνικιστική πολιτική ηγεσία, η απόκρουση ενδεχόμενων προβοκατόρικων ενεργειών σε βάρος μας και η εκμετάλλευση των προστριβών που αναπόδραστα θα προκύψουν μεταξύ των προσωρινών «Μεγάλων Δυνάμεων» που έχουν προστρέξει να αρπάξουν τον πλούτο της «πτωχευμένης» Ελλάδος.
Βρισκόμαστε σε καιρούς απαιτητικούς που δεν περιμένουν κανένα κηφήνα, κανένα εαυτούλη και δεν συγχωρούν κανένα προδότη. Στην πορεία ωστόσο της αναγεννημένης Μεγάλης Ελλάδος απαιτείται η ενεργοποίηση της Ελληνικής Ομογένειας στις διεκδικούμενες Ελληνικές Πατρίδες με την συμμετοχή Σωματείων, Προξενείων και Πρεσβειών στην κατεύθυνση της έκφρασης της ελληνικότητας γλώσσας, Παιδείας, λαού και τοπωνυμίων στις χώρες που εδράζονται οι Έλληνες αδελφοί μας. Αυτό που πράττουν οι ψευτομειονότητες της Νέας Τάξης ενταύθα, θα πράξουμε εμείς δικαίως στα εδάφη που μας ανήκουν. Κόντρα στους προδότες που κλείνουν σήμερα Προξενεία.
Το Αίμα των Ελλήνων δεν διαγράφεται από το μελάνι της λήθης και της ατιμίας και η Ιστορία μας δεν αλλοιώνεται ούτε διαγράφεται. Ο Ελληνικός Στρατός περιμένει την ώρα που θα ηγηθεί ελέω Θεού στην Ανάσταση της Μεγάλης και Αγίας Ελλάδος και ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός στο δρόμο για την εξουσία και τα πεπρωμένα της Ελλάδος θα περιφρουρήσει, θα αποκαθάρει και θα ενώσει Πατρίδα και Λαό. Ας δούμε τούτο το βίντεο
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Εκλογές ή Oικουμενική το δίλλημμα Παπανδρέου

Αφετηρία σοβαρών πολιτικών εξελίξεων ενδέχεται να αποτελέσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την Τρίτη.
Ο κ. Παπανδρέου ζητά αυτή τη συνάντηση ευρισκόμενος στη δίνη ενός
ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Πολιτικοί παρατηρητές, σχολιάζουν ότι μετά από τον ιταμό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η κ. Μέρκελ στο Βερολίνο, ο κ. Παπανδρέου, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αναφέρουν μία σειρά από λόγους

- οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, που δείχνουν ότι καμία από τις ελληνικές επιδιώξεις δεν πρόκειται να εγκριθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, εξαιρουμένης ίσως της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου

- η «μεταρρυθμιστική κόπωση» που διαπιστώνουν στελέχη της αντιπροσωπείας της τρόικας, τα οποία δηλώνουν ότι «δεν έχει γίνει τίποτε στην Ελλάδα, από την στιγμή που έφυγαν», μία εκτίμηση που ίσως να μετατρέψει σε θρίλερ την επερχόμενη αξιολόγηση του Μαΐου

- τη λαϊκή δυσαρέσκεια να διογκώνεται και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να κλείνει δραματικά προς όφελος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του οποίου κ. Α. Σαμαράς, δηλώνει ήδη ότι την Τρίτη θα ζητήσει την αλλαγή των όρων του μνημονίου

Αυτές τις αρνητικές εξελίξεις καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Παπανδρέου, την στιγμή που όλα δείχνουν ότι στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας, με υπουργούς να ζητούν δημοσίως αναδιαπραγμάτευση σημείων του μνημονίου όπως η κ. Κατσέλη και άλλους να συγκρούονται με οξύτητα στη Βουλή, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Ραγκούσης.

Στις 25 Μαρτίου πρόκειται να αποφασιστεί από τη Σύνοδο των 27 της Ε.Ε. ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν την κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά και το ελληνικό πρόβλημα, που έγκειται στην εξυπηρέτηση του μεγάλου χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, θα κληθούν να διαχειριστούν είτε μία επιτυχία, αξιοποιώντας πολιτικά το γεγονός, είτε όπως όλα δείχνουν ένα «βατερλό» με ότι αυτό συνεπάγεται για το κυβερνών κόμμα και την χώρα.

Η κατάσταση αυτή υποχρεώνει τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του να δουν με διαφορετική οπτική τις προοπτικές της κυβέρνησης σ’ ένα επερχόμενο τοπίο πρωτόγνωρων δυσκολιών. Αυτές οι εκτιμήσεις, εάν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δεν είναι τα ζητούμενα, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όχι μόνο ενός σαρωτικού ανασχηματισμού, αλλά, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις, ακόμη και πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει όχι απλώς τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τη σύμπραξή τους σε μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα.

Να ξαναδιαβάσεις κ. Πεταλωτή την συνθήκη της Λωζάνης! ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ.

Εφ. Μπιρλίκ 4-3-2011

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ : ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
O υφυπουργός Εσωτερικών, κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, απάντησε στην δήλωση που έκανε ο κύριος πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανία όπου είπε πως ¨Οι εκλεγμένοι μουφτήδες στην Δυτική Θράκη ακόμη δεν αναγνωρίζονται από την Ελλάδα. Αν και μου το υποσχέθηκαν δεν μπόρεσαν να το κάνουνε.¨

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη είπε πως ¨ Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις σχετικά με την μειονότητα της Δυτικής Θράκης¨.
Ο Πεταλωτής ανέφερε πως δεν ήξερε σε ποια περίοδο αναφερόταν ο Ερντογάν όταν είπε πως του έχουν δοθεί υποσχέσεις για το θέμα των μουφτήδων, και συνέχισε λέγοντας : ¨ Πρώτα από όλα επιθυμώ να αναφέρω πως στην (Δυτική) Θράκη υπάρχουν νόμιμοι μουφτήδες όπως προβλέπεται από τους ελληνικούς νόμους και τις διεθνείς συμφωνίες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η μειονότητα να διασφαλίζει όλα τα δικαιώματά της σε θέματα θρησκείας, άσκησης των θρησκευτικών της καθηκόντων, παιδείας και σχέσεων με την πλειονότητα, με τον χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής, και αυτά προσπαθούμε και τηρούνται με πολλή μεγάλη προσοχή. υπάρχει πάντοτε ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών και αυτό έγινε και γίνεται σε βάθος χρόνου και όταν υπάρχουν αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινώνονται. Θέλω να αναφερθώ σε κάτι χαρακτηριστικό και αυτό νομίζω απαντά στον κύριο Ερντογάν. Το πώς ζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι θέμα του πώς ζουν Έλληνες πολίτες μέσα στην ελληνική επικράτεια. Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιδεικνύουν το ίδιο ενδιαφέρον για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους μειονοτικούς Έλληνες πολίτες, όπως και για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες¨
Κύριε Πεταλωτή εσύ αυτά τα λόγια που είπες πως ¨ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ¨ πραγματικά τα πιστεύεις ; Σε συμβουλεύουμε να διαβάσεις την συνθήκη της Λοζάννης. Άντε εμείς ξέρουμε και δεν γελιόμαστε, τουλάχιστον να μην ξεγελάς τον εαυτό σου κύριε υπουργέ. Λέγε την αλήθεια σε αυτούς που είναι στην Αθήνα, ώστε να μάθουν και να βελτιωθεί αυτή η χώρα.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_4490.html

Ο Παπανδρέου καλεί Ντόρα και Κουβέλη στο διάλογο!


Σύμφωνα με το zoomnews:
Με προσωπικά τηλεφωνήματα που έκανε προ ολίγων λεπτών ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου Ντόρα και Κουβέλη! Η σχετική απόφση θα ανακοινωθεί εντός ολίγου και αύριο το απόγευμα, μετά τις έξι, θα περάσουν διαδοχικά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης. Η ....
πρόσκληση σε δυο αρχηγούς κομμάτων που δεν έχουν εισέλθει στη Βουλή από εκλγική διαδικασία, δημιουργεί μείζον πολτικό θέμα. Ο πρωθυπουργός είτε σχεδιάζει εκλογές, είτε αμφίπλευρη διεύρυνση με τη συμμετοχή των δυο πρόθυμων εν δυνάμει συμμάχων του. Το πολιτικώς μη ορθό πάντως είναι ότι δεν καλεί στο διάλογο τους Οικολόγους – Πράσινους που να μη τι άλλο εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή, ούτε τον Γιάννη Δημαρά και τον Γιάννη Οικονόμου που έχουν επίσης ιδρύσει πολτικό φορέα, όπως ο Κουβέλης και η Ντόρα.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html

ΥΠΟΘΕΣΗ STS 75 - Το μεγαλύτερο ΑΤΙΑ από κάμερα

2'BLUE BEAM UFO H ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666

ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΕΝΟ)

Τα παιδιά ίντιγκο και το 2012

Νηστεία: Ελεύθερη άσκηση ή Χριστιανικός καταναγκασμός;

Το άρθρο που αναρτώ είναι αναδημοσίευση απο το ιστολόγιο ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ ,το οποίο αναδημοσίευσε ο Oρδόδοξος blogger ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που πραγματικά αξίζει την προσοχή όλων μας. Με συνεχείς αναρτήσεις πάντα με ουσία ανάλυση διάκριση και ορθόδοξο πνεύμα.

Η νηστεία καλό είναι να συνοδεύεται με τη...
μετάνοια, την προσευχή, την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία [δες μερικές εξηγήσεις εδώ].

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ

Στο άρθρο που ακολουθεί, σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το μεγαλείο της νηστείας και τη σημασία της και να δούμε μαζί μέσα από το λόγο του Θεού πώς η νηστεία είναι μια εμπειρία αληθινής χριστιανικής ζωής και όχι ένα έκτρωμα τυπικότητας χριστιανικής ζωής.

ΤΙΝΟΣ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ Η ΝΗΣΤΕΙΑ;

Η νηστεία, δεν είναι μια ανθρώπινη ιδέα αλλά μια εντολή που δόθηκε από τον ίδιο το Θεό.
Ήδη τα πρώτα «σπέρματά» της διακρίνονται στην παραγγελία του Θεού προς τους πρωτόπλαστους: «Απ’ όλα τα δέντρα του κήπου μπορείς να τρως. Από το δέντρο όμως της γνώσης του καλού και του κακού να μη φας» διαβάζουμε στο:Γένεσις, κεφ. 2, στίχοι 16 – 17 [σημείωση του blog μας: για την περίπτωση των πρωτοπλάστων & το "δέντρο" δες εδώ & εδώ].

Ο Ιησούς Χριστός με την διδασκαλία του αλλά και τις πράξεις του μας φανέρωσε πως η νηστεία είναι όπλο κατά των διαφόρων πειρασμών και του Διαβόλου [είπε: "τούτο το γένος" (=ο διάβολος) δεν διώχνεται παρά μόνο με προσευχή και νηστεία", κατά Ματθαίον 17, 21]. Μας άφησε συμβουλές για το πως πρέπει να είναι μια σωστή νηστεία:
«Και όταν νηστεύετε, μη γίνεστε σαν τους υποκριτές, σκυθρωποί· επειδή, αφήνουν άπλυτα τα πρόσωπά τους, για να φανούν στους ανθρώπους ότι νηστεύουν», Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφ. 6, στίχος16.
Τα παραπάνω λόγια του Κυρίου φανερώνουν ότι η νηστεία είναι μια ελεύθερη αυτοπροσφορά του ανθρώπου στην αγάπη του Θεού. Νοιώθοντας ο άνθρωπος την αγάπη του Θεού εκούσια -δηλαδή με την θέλησή του- αποφασίζει να νηστέψει για να ανταποδώσει αυτή την αγάπη του με ένα είδος θυσίας που είναι η νηστεία.
Μόνο αν δει ο άνθρωπος την νηστεία με το παραπάνω πρίσμα, θα έχει βάλει την νηστεία στην σωστή της βάση. Αλλιώς θα την μετατρέψει σε μια τυπικότητα δήθεν ηθικής Χριστιανικής ζωής πιστεύοντας πως θα τον οδηγήσει στον Παράδεισο. Μ’ αυτή του όμως την στάση ο άνθρωπος μετατρέπει την νηστεία από μέσο σωτηρίας σε σκοπό σωτηρίας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ;

Ακούγονται κατά κόρον από πολλούς ειδικούς ή μη, εντός Εκκλησίας ή εκτός αυτής, παραθέτοντας μάλιστα και χωρία (κομμάτια) της Γραφής πως η νηστεία δεν έπρεπε να υπάρχει στους κόλπους της Ορθοδοξίας.
Αν ίσχυε όμως αυτό ούτε θα έκανε λόγο ο Χριστός γι' αυτήν ούτε και ο ίδιος θα νήστευε, πολύ περισσότερο δε ούτε οδηγίες θα μας έδινε.
Άξιο προσοχής επίσης είναι πως η παραγγελία από το Θεό για νηστεία δεν ανευρίσκεται μόνο στην Καινή Διαθήκη αλλά και στην Παλαιά. Λέει ο Θεός μέσα από το στόμα του προφήτη Ησαΐα:
"Η νηστεία που εγώ διάλεξα, δεν είναι τούτη; Το να λύνεις τούς δεσμούς της κακίας, το να διαλύεις βαριά φορτία, και το να αφήνεις ελεύθερους τους καταδυναστευμένους, και το να συντρίβεις κάθε ζυγό; Δεν είναι το να μοιράζεις το ψωμί σου σ' αυτόν που πεινάει, και να βάζεις μέσα στο σπίτι σου τους άστεγους φτωχούς; Όταν βλέπεις τον γυμνό, να τον ντύνεις, και να μη κρύβεις τον εαυτό σου από τη σάρκα σου", Ησαΐας, κεφ. 58, στίχοι 6 - 7.
Όπως βλέπουμε ο λόγος του Θεού είναι σαφής.
-Η νηστεία που εγώ διάλεξα, μας λέει ο Κύριος.
-Η πρώτη εντολή του Θεού προς τον άνθρωπο ήταν η εντολή της νηστείας.
-Η παράβαση της εντολής εκείνης έφερε στον άνθρωπο τον θάνατο.

Ο Θεός και ο Αδάμ στην Εδέμ, πρόσωπο με πρόσωπο, κατά την ορθόδοξη αντίληψη. Εδώ δεν υπάρχει η έννοια της εξουσίας του Θεού πάνω στον άνθρωπο, όπως στην αιρετική ιδέα που αναπτύχθηκε στη Δύση. Ο άνθρωπος, με το προπατορικό αμάρτημα, γύρισε την πλάτη στο Θεό (αγιογραφία του Νικ. Χούτου, από το βιβλίο Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;

Η Εκκλησία από πολύ νωρίς όρισε δύο ημέρες της εβδομάδας την Τετάρτη και την Παρασκευή, στις οποίες καλείται ο κάθε πιστός εκούσια να επιδοθεί στην άσκηση της νηστείας.
Πλήθος χωρίων αγιογραφικών πείθουν για την ορθότητα της απόφασης αυτής:
«Αγιάστε νηστεία, κηρύξτε επίσημη σύναξη, συγκεντρώστε τούς πρεσβύτερους, όλους τούς κατοίκους τού τόπου, στον οίκο τού Κυρίου τού Θεού σας· και βοήστε προς τον Κύριο», προφήτης Ιωήλ, κεφ. 1, στίχος14.
Εδώ διαπιστώνουμε πως καλούνται οι Ισραηλίτες από τον Θεό να ορίσουν για τον Κύριο ημέρα νηστείας και αφήνεται στους πρεσβύτερους να αποφασίσουν αυτοί, το πότε και ποια μέρα ή μέρες θα συμβεί αυτό.
Κατ’ όμοιο τρόπο και οι δικοί μας θεοφόροι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας ήταν αυτοί που αποφάσισαν τις αντίστοιχες ημέρες νηστείας για τους Χριστιανούς [και για τον εαυτό τους, αφού κανείς Πατέρας της Εκκλησίας δεν περιφρόνησε τη νηστεία και δεν είπε "αυτά είναι για το λαό",ούτε κανείς άγιος, ασκητής, μάρτυρας κ.λ.π. δεν θεώρησε περιττό να νηστεύει - το αντίθετο μάλιστα].
Στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, κεφ. 5, στίχοι 33-35, βλέπουμε να διαμείβεται ο εξής διάλογος μεταξύ Χριστού και Φαρισαίων:
«Και εκείνοι είπαν σ' αυτόν: Γιατί οι μαθητές τού Ιωάννη νηστεύουν συχνά, και κάνουν δεήσεις, το ίδιο και εκείνοι των Φαρισαίων, ενώ οι δικοί σου τρώνε και πίνουν;
Και εκείνος είπε σ' αυτούς: Μήπως μπορείτε να κάνετε τους γιους τού νυμφώνα να νηστεύουν, ενόσω είναι μαζί τους ο νυμφίος; Θα 'ρθουν, όμως, ημέρες, όταν αρπαχτεί απ' αυτούς ο νυμφίος· τότε, θα νηστέψουν, κατά τις ημέρες εκείνες».
Παρατηρούμε λοιπόν στον διάλογο αυτό πως ο Χριστός δεν ακυρώνει τη νηστεία γιατί πράγματι, αν η νηστεία ήταν αχρείαστη ο Χριστός είχε όλη την ευχέρεια στο σημείο αυτό να εξηγήσει στους γραμματείς και Φαρισαίους πως δεν υπάρχει λόγος να νηστεύει κανείς αν πράγματι δεν ήθελε ο Θεός τη νηστεία. Κι όμως τους διαβεβαιώνει πως θα 'ρθουν μέρες που θα νηστέψουν.

Ομοίως από το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων μαθαίνουμε, πως όχι μόνο ο Χριστός αλλά και οι μαθητές του κάθε άλλο παρά εναντίον της νηστείας ήταν:
«Και ενώ χειροτόνησαν σ' αυτούς πρεσβύτερους σε κάθε εκκλησία, αφού προσευχήθηκαν με νηστείες, τους αφιέρωσαν στον Κύριο, στον οποίο είχαν πιστέψει», Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. 14, στίχος 23.
Η νηστεία εκτός από άσκηση είναι και μια ευκαιρία επανεκτίμηση της ζωής και της φύσης. Επειδή τον καιρό της νηστείας όλα μας μυρίζουν τόσο νόστιμα όσο ποτέ. Ακόμη και φαγητά που ποτέ δεν θα δοκιμάζαμε υπό άλλες συνθήκες. Έτσι ο άνθρωπος επανεκτιμά τα αγαθά και ευγνωμονεί το Θεό για τις δωρεές του που άφθονα παρέχει στο πλάσμα του [για τη σχέση της ορθοδοξίας με τη φύση & την οικολογία δες αναλυτικά εδώ].

Λίγη σπουδή στην παραδοσιακή μας σοφία δεν κάνει κακό. Η παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων (και όλων των ορθόδοξων λαών) καθοριζόταν γενικά από τις γιορτές και τις νηστείες της Ορθοδοξίας. Η φωτο από εδώ, όπου και συνταγές κ.λ.π. Δες κι αυτό το blog για τη σοφία και τον πολιτισμό των μοναχών.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ

Καιρός είναι τώρα να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα στο θέμα της νηστείας.
-Τι σημαίνει νηστεία;
-Σταματάμε να τρώμε και αυτό ήταν όλο;
-Είμαστε εντάξει πλέον απέναντι στο Θεό;

Έχουμε συναντήσει ανθρώπους – και με πολύ λύπη το λέμε αυτό – να καυχώνταιπως νηστεύουν και ταυτόχρονα βρίζουν, ψεύδονται, αδικούν τους συνανθρώπους τους κ.λ.π.
Ας αφήσουμε όμως την κατάκριση κατά μέρους – μήπως άλλωστε ο συγγράφων είναι αναμάρτητος; – και ας δούμε πώς ζητάει ο Θεός να κάνουμε τη νηστεία μας ώστε αυτή να γίνεται αποδεκτή:
"Η νηστεία που εγώ διάλεξα, δεν είναι τούτη; Το να λύνεις τούς δεσμούς της κακίας, το να διαλύεις βαριά φορτία, και το να αφήνεις ελεύθερους τους καταδυναστευμένους, και το να συντρίβεις κάθε ζυγό; Δεν είναι το να μοιράζεις το ψωμί σου σ' αυτόν που πεινάει, και να βάζεις μέσα στο σπίτι σου τους άστεγους φτωχούς; Όταν βλέπεις τον γυμνό, να τον ντύνεις, και να μη κρύβεις τον εαυτό σου από τη σάρκα σου;", Παλαιά Διαθήκη, Ησαΐας, κεφ. 58, στίχοι 6 - 7.

Όπως βλέπουμε η αληθινή νηστεία πρέπει να συνοδεύεται και με καλά έργα. Γιατί πολύ όμορφα ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος μας θυμίζει πως και οι δαίμονες νηστεύουν αλλά αυτό δεν τους οδηγεί στο Θεό.
-Έχουμε κάτι εναντίον κάποιου;
-Ας λύνουμε τους δεσμούς της κακίας.
Να μοιραζόμαστε το ψωμί μας με εκείνον που πεινάει και φυσικά εδώ μας μιλάει για την ελεημοσύνη που οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας έχουν γράψει τόσα γι' αυτήν, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που την ονομάζει «ως βασίλισσα των αρετών».


Ο άγιος Ισαάκ, μεγάλος πνευματικός πατέρας των ορθόδοξων χριστιανών της Συρίας κατά τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ., σπουδαίος μελετητής της ανθρώπινης ψυχής και του τρόπου ένωσης του ανθρώπου με το Θεό (μεγάλος άγιος ο ίδιος).

Ο Θεός όμως ζητά από εμάς να νηστεύουμε και κατά άλλο τρόπο. Λέει ο Χριστός:
«Εσύ όμως όταν νηστεύεις, λούσε το κεφάλι σου, και πλύνε το πρόσωπό σου για να μη φανείς στους ανθρώπους ότι νηστεύεις», Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφ. 6, στίχος 17.

Ειδικά στις μεγάλες νηστείες που έχει καθιερώσει η αγία μας εκκλησία δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαλαλούν τη νηστεία τους. Με το εδάφιο όμως που παραθέσαμε βλέπουμε πόσο λάθος είναι όταν γίνεται αυτό. Ας κάνουμε λοιπόν τη νηστεία μας όσο πιο αθόρυβα γίνεται «...και ο Πατέρας σου που βλέπει στα κρυφά, θα σου ανταποδώσει στα φανερά», Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφ. 6, στίχος 18.

Λέγεται ότι ο γέροντας Παΐσιος (1924-1994) συνήθιζε να λέει:
«..να “ξεμπαζώσουμε” την ψυχή μας από τα πάθη και να αφήνουμε τη χάρη να ενεργεί» ["χάρη": η αγαθή ενέργεια του Θεού, που κάνει όλα τα πλάσματα να ζουν και που έρχεται στον άνθρωπο και τον κάνει άγιο, όταν η καρδιά μας είναι αγνή και ταπεινή].
Αν αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά πόσο μάλλον σε καιρό νηστείας.
Όσο για το ερώτημα που εκφράζουν πολλοί από τους πιστούς:
«Βάση ποιας λογικής επιτρέπεται σε καιρό νηστείας να τρώμε την ελιά αλλά όχι το λάδι;»
Η απάντηση είναι απλή:
«Με την ίδια λογική που θα έδινες στο παιδί σου να φάει σταφύλι αλλά δεν θα του έδινες να πιει κρασί!».

Ελίτσες, θρεπτικές και ελληνικές. Καλή όρεξη. Από αυτό το ωραίο μαγειρικό blog.
Σημείωση του blog μας: η απάντηση που δίνει ο συντάκτης του post είναι πολύ σοφή, γιατί φανερώνει στον άνθρωπο πως κι ο καθένας από μας είναι παιδί (όχι ώριμος και σοφός) και αντιμετωπίζεται ανάλογα από την πνευματική μας κληρονομιά. Έτσι επιτυγχάνεται η θεραπεία των παθών του και ιδίως η καταπολέμηση του εγωισμού (όλοι νομίζουμε πως είμαστε σοφοί, ηθικοί και ώριμοι - και μάλιστα πιο πολύ από τους προγόνους μας ή ακόμα κι από τους αγίους ή κι από τον ίδιο το Χριστό!).
Εκτός απ' αυτό όμως έχω τη γνώμη πως η ελιά τρώγεται όταν νηστεύουμε το λάδι, για να πάρουμε απ' αυτήν τις απαραίτητες βιταμίνες, τις οποίες "χάνουμε" με το να μην τρώμε λάδι. Υπάρχει βέβαια ένα θέμα, όταν κάποιος συντηρεί τις ελιές μέσα σε λάδι. Τότε, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να τις φάει όταν νηστεύει, αλλά να προτιμήσει ελιές που δεν είναι σε λάδι. Αυτό το λέω ταπεινά, χωρίς να είμαι ο πνευματικός κανενός (άρα ούτε αρμόδιος). Δε θα χαλάσουμε την καρδιά μας για... μια χούφτα ελιές.
Για τη νηστεία υπάρχουν διάφορα blogs. Προτείνω ιδιαίτερα αυτό.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!
ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ.

O άγ. Ευφρόσυνος ο μάγειρας. Ήταν μοναχός, χωμένος όλο σε λάδια και μουτζούρες. Όλοι τον θεωρούσαν χαζό και τον κορόιδευαν, αλλά μια νύχτα ο Ηγούμενος ονειρεύτηκε πως τον συνάντησε σ' ένα παραδείσιο περιβόλι. Εκεί υπήρχε μια μηλιά. Ο ηγούμενος άπλωσε να κόψει μήλα, αλλά τα κλαδιά υψώνονταν. Ο ταπεινός Ευφρόσυνος έκοψε χωρίς πρόβλημα και του έδωσε να φάει. Το πρωί ο Ηγούμενος τον κάλεσε και τον ρώτησε μπροστά σε όλους πού ήταν τη νύχτα. Ο άγιος δεν ήθελε να απαντήσει αλλά με την επιμονή του Ηγουμένου παραδέχτηκε κλαίγοντας ότι συνάντησε τον Ηγούμενο στο περιβόλι των Φίλων του Θεού! Τότε όλοι τον σεβάστηκαν ως άγιο, γι' αυτό εκείνος (που δεν του άρεσαν οι τιμές) τό 'σκασε μια νύχτα προς άγνωση κατεύθυνση. Εορτάζει 11 Σεπτέμβρη και είναι προστάτης άγιος των μαγείρων. Λεπτομέρειεςεδώ, όπου και η άποψη ενός μάγειρα που (όπως λέει) "δεν έχει σχέση με την πίστη".

Lockheart: Καλή Σαρακοστή σε όλους, και καλό αγώνα ! Μην ξεχνάμε ότι η νηστεία είναι παθοκτόνος. Η αρχή εκπαίδευση της εσωτερικής μας πειθαρχίας και του Ορθοδοξου πννεύματος. Καλό αγώνα και σε όσους κάνουν και την νηστεία του Τριημέρου που σημαίνει ακόμα και χωρίς νερό μέχρι την Τετάρτη που κοινωνάμε στην Θεία Λειτουργία των προηγιασμέων.

http://lock-heart.blogspot.com/

Τι να προσέχουμε στις ετικέτες τροφίμων για να μειώσουμε την πίεση μας

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παθαίνουν εγκεφαλικό. Εάν, μάλιστα, η αρτηριακή πίεση παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολλά χρόνια, εμφανίζονται σοβαρές βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος.

Οι βλάβες αυτές, επηρεάζουν αρνητικά την ελεύθερη ροή του αίματος στα διάφορα όργανα του σώματος. Όταν η ροή του...
αίματος στον εγκέφαλο διακοπεί πλήρως, τότε εκδηλώνεται το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι μέχρι σήμερα έρευνες έχουν δείξει, ότι ακόμη και μικρές αυξήσεις της αρτηριακής πίεσης, μπορούν να αυξήσουν δραματικά τον κίνδυνο κάποιου ατόμου να παρουσιάσει εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Η αρτηριακή πίεση επηρεάζεται άμεσα από τον τρόπο ζωής. Οι σωστές επιλογές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και συνακόλουθα στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Για παράδειγμα, η μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά 2 mmHg συνδέεται με μείωση κατά 10% περίπου των θανάτων από εγκεφαλικά επεισόδια και περίπου 7% μείωση των θανάτων από στεφανιαία νόσο ή από άλλες αγγειακές νόσους στις μέσες ηλικίες.

Υπέρταση και αλάτι


Μια από τις βασικές αρχές της αντιμετώπισης του προβλήματος της ψηλής πίεσης, είναι η μείωση του άλατος στη διατροφή. Είναι γνωστό ότι στην εποχή μας, το αλάτι που προσλαμβάνει ο οργανισμός μας διά μέσου της διατροφής, είναι πολύ περισσότερο από τις βασικές του ανάγκες.

Η μεγάλη ποσότητα αλατιού στη διατροφή, συμβάλλει στη γένεση της υψηλής πίεσης και στην αποτυχία των θεραπειών που δίνονται. Παρά τις προσπάθειες των ασθενών να μειώνουν το αλάτι που βάζουν στο φαγητό τους, εντούτοις η συνολική ποσότητα αλατιού που προσλαμβάνουν δεν μειώνεται ουσιαστικά.

Ο βασικός λόγος της αποτυχίας οφείλεται σε αυτό που πολλοί ερευνητές αποκαλούν «κρυμμένο αλάτι». Πρόκειται για το αλάτι που περιέχεται στα έτοιμα ή προκατασκευασμένα φαγητά και τρόφιμα που παράγονται βιομηχανικά ή που μας προμηθεύουν διάφορα εστιατόρια.

Έχει υπολογιστεί ότι το 85% του αλατιού που τρώμε περιέχεται σε έτοιμα φαγητά, σάλτσες, αλλαντικά, καπνιστά, ορισμένα ποτά και άλλα. Το αλάτι που προσθέτουμε εμείς στο τραπέζι όταν τρώμε, αντιστοιχεί μόνο στο 15% του συνόλου του αλατιού που προσλαμβάνουμε.

Οι περισσότερες ετικέτες τροφίμων αναφέρουν αν οι τροφές περιέχουν ή όχι νάτριο, καθώς και την περιεκτικότητά τους σε αυτό. Το νάτριο όμως μπορεί να περιέχεται και σε άλλες χημικές μορφές πέραν του γνωστού αλατιού, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μπερδεύεται. Νάτριο περιέχουν επίσης:

Το χλωριούχο νάτριο, δηλαδή το κοινό αλάτι, που χρησιμοποιείται επιτραπέζια, στο μαγείρεμα, κατά την επεξεργασία τροφίμων, στις κονσέρβες κ.λπ.
Το γλουταμινικό μονονάτριο, ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται στο σπίτι, σε εστιατόρια και σε πολλά συσκευασμένα τρόφιμα (κονσέρβες, κατεψυγμένα κ.λπ.).
Το Baking-Powder, που χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση του φουσκώματος στο ψωμί και στο κέικ.
Το Διττανθρακικό Νάτριο, η μαγειρική σόδα, που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και γλυκών.
Η Άλμη, που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία τροφίμων για την εμπόδιση ανάπτυξης βακτηρίων. Περιέχεται σε κονσέρβες, σε κατεψυγμένα τρόφιμα, σε τουρσιά κ.λπ.
Το Φωσφορικό Δινάτριο Άλας. Περιέχεται σε ορισμένα δημητριακά, καθώς και σε βιομηχανικά τυριά.
Το Αλγινικό Νάτριο, που προστίθεται στα σοκολατούχα γάλατα και στα παγωτά για να μαλακώσει την υφή τους.
Το Βενζοϊκό Νάτριο, που χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό σε διάφορα παρασκευάσματα (μαγιονέζα, dressings, αναψυκτικά).
Το Υδροξείδιο του Νατρίου ή καυστικό νάτριο, το οποίο χρησιμοποιείται στην επεξεργασία τροφίμων για να μαλακώσει την φλούδα της ελιάς, του καλαμποκιού κ.λπ.
Το Προπιονικό Νάτριο, που χρησιμοποιείται για την παστερίωση τυριών και ορισμένων αρτοσκευασμάτων και κέικ, ώστε να εμποδιστεί η ανάπτυξη μούχλας.
Το Θειώδες Νάτριο, που χρησιμοποιείται για την λεύκανση ορισμένων φρούτων που χρειάζονται τεχνητό χρώμα (κεράσια μαρασκίνο, φρουί-γλασέ κ.λπ.) και ως συντηρητικό κάποιων ξηρών φρούτων (πχ. δαμάσκηνα).
Υπέρταση και Κάλιο

Αμερικανική μελέτη έδειξε ότι η ενίσχυση των επιπέδων του καλίου στη διατροφή μας, μπορεί να μειώσει τον ατομικό κίνδυνο εκδήλωσης υπέρτασης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, σε άτομα που πάσχουν ήδη από υπέρταση.

Η επαρκής πρόσληψη καλίου θεωρείται λόγος για τον οποίο οι φυτοφάγοι και οι απομονωμένοι πληθυσμοί, έχουν πολύ χαμηλή συχνότητα καρδιακών νοσημάτων. Οι επιστήμονες διενεργώντας ανασκόπηση δημοσιευμένων ερευνών επί του συγκεκριμένου θέματος, τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των επιπέδων του καλίου μέσω της διατροφής, συντελώντας έτσι στη μείωση των πασχόντων από υπέρταση κατά 10%.

Το 2006, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία εξέδωσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες ο μέσος Αμερικανός πρέπει να καταναλώνει 4,7 γραμμάρια καλίου την ημέρα.

Η αύξηση του καλίου με τη παράλληλη μείωση του νατρίου είναι πιθανόν η σημαντικότερη διατροφική επιλογή μετά την απώλεια βάρους και θα πρέπει να υιοθετείται για τη μείωση της καρδιαγγειακής νόσου.

Πολλοί διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης, η Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία αναγνωρίζουν ότι μια διατροφή πλούσια σε κάλιο βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων.

Η αυξημένη πρόσληψη Καλίου βοηθά στην αποβολή νατρίου και νερού από το σώμα, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα φρούτα (οι μπανάνες περιέχουν 422mg Καλίου) και τα λαχανικά, το μαγειρεμένο κρέας και ψάρι, το γάλα (ημιάπαχο 366mg Καλίου/ποτήρι), το γιαούρτι. Επίσης στην αγορά κυκλοφορούν λειτουργικά τρόφιμα εμπλουτισμένα με κάλιο, που βοηθούν στην πρόληψη της υπέρτασης.

Όταν καταναλώνετε έτοιμες τροφές, επιλέξτε εκείνες που περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υψηλή σε κάλιο.

Γράφει η Γεωργία Ίσαρη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν». Με την υποστήριξη του

http://www.myhnews.gr/

Κι ο Προβόπουλος συνεχίζει να παιζει το ......βιολί του

Μείωση μισθών και συντάξεων πρότεινε ο Προβόπουλος...


Τι Αργεντινή...Τι Ελλάδα...
Κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική 2010-2011 στην Επιτροπή Οικονομικών ο Προβόπουλος πρότεινε μείωση μισθών όχι μόνο με οριζόντιες περικοπές, αλλά με άλλου είδους πιο ευέλικτους τρόπους" και.....
σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις, ακόμη και πάνω από....50 δισεκατομμύρια ευρώ.
"Θα πρέπει να -δαγκώσουμε την σφαίρα-,κατά το αγγλοσαξονικό ρητό και να λύσουμε το πρόβλημα μονάχοι μας Ανέφερε, υποδεικνύοντας ως προοπτικές καταρχάς την κατεπείγουσα έναρξη καταγραφής της δημόσιας περιουσίας προς αξιοποίησή της.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τάχθηκε ακόμα υπέρ των συγχωνεύσεων ελληνικών τραπεζών, εκτιμώντας πως το 2011θα καταγραφούν και ζημίες στους προϋπολογισμούς τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε φάση εξόδου από τα προσωρινά μέτρα άφθονης ρευστότητας, με τα οποία οι τράπεζες αντιμετώπιζαν την υποχώρηση των καταθέσεων και τις ανάγκες τους για αποπληρωμή παλαιότερων δανείων του.

Του αφιερώνουμε το τραγούδι ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΤΑ

OXI ALLO KAPBOYNO

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_5665.html

Οι εγκληματίες γιατροί και τα εμβόλια που προωθούν οι προδοτικές κυβερνήσεις... Η επιδοτούμενη απάτη της χιλιετίας - Εμβόλια και Γρίπες - "θα αφανιστούμε όλοι από την συμβατική Ιατρική"

                              



Το Tamiflu λοιπόν καταστέλλει την λειτουργία της νευραμινιδάσης που είναι συνυπεύθυνη για την επιφανειακή τάση (βιοηλεκτρική τάση) των κυττάρων. Αυτό το επιφανειακό φορτίο όμως είναι η αιτία που

τα κύτταρα του αίματος δεν συγκολλούνται και απωθούνται σαν μπαλάκια του πινγκ πόνγκ. Αν μειωθεί δραστικά η έντασή του, τότε τα αιμοσφαίρια συγκολλούνται και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην μεταφορά οξυγόνου.
Έτσι ο οργανισμός ασφυκτιά εσωτερικά, ή ακόμα και πεθαίνει από εσωτερική ασφυξία, ανάλογα πάντα με την δόση και την διάρκεια χορήγησης του Tamiflu που προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο σε κάθε περίπτωση ασθενούς.
Αν τα παραπάνω είναι σωστά, τότε μερικά από τα ερώτηματα που πρέπει να απαντηθούν είναι:

1. Τα γνωρίζουν αυτά οι γιατροί;
2. Αν τα γνωρίζουν, τότε μήπως είναι πεπεισμένοι ότι οι χορηγηθείσες δόσεις του Tamiflu είναι "αβλαβείς"  και τις παίρνουν ενδεχομένως και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους;
3. Αν δεν τα γνωρίζουν, τότε μήπως δεν έπρεπε να βρίσκονται στην θέση που βρίσκονται;
4. Αν το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν διαθέτει κανέναν ιό Η1Ν1 (δεν μας έχει πει ακόμα που τον βρήκε), 
τότε ενάντια σε τί έχει επίδραση το Tamiflu, εκτός από το να επιφέρει ασφυξία ή και θάνατο, 
που έπειτα αποδίδονται στον ανύπαρκτο ιο Η1Ν1 ως "αναπνευστικές επιπλοκές";
5. Μήπως τελικά η πλειοψηφία όσων ασθενών πέθαναν, ήταν ακριβώς εκείνοι που έλαβαν αυτή την χημειοθεραπευτική 
"αγωγή" του Tamiflu και που αν δεν την είχαν λάβει, πιθανότατα θα ζούσαν ακόμα;
6. Είναι η (οποιαδήποτε) γρίπη υπεύθυνη για τους όποιους θανάτους παγκοσμίως, ή μήπως υπεύθυνη είναι κυρίως η καταστολή της γρίπης και του θεραπευτικού πυρετού με φάρμακα (είτε φυσικά, είτε χημικά);
 
Σχετικό θέμα:

«Νόμος να ‘ναι κι ότι να ‘ναι»;

Ο Κλεισθένης γράφει.

Η σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά και ιδεολογικά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες και όλα έχουν ισοπεδωθεί απ’ την κυριαρχία των «αγορών».
Η κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την πολιτική, η πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό, και η ιδεολογία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς επαναπροσδιορισμό και επικαιροποίηση. Ο δογματισμός καταστρέφει την ιδεολογία.
Ένα πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ποια η σχέση της κοινωνίας με το νόμο.
Η Σωκρατική αντίληψη υπεράνω όλων ο νόμος αν και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της αστικής δημοκρατίας δημιουργεί πολλές στρεβλώσεις. Πολλά απολυταρχικά καθεστώτα χρησιμοποίησαν αυτή την αντίληψη σαν προμετωπίδα για την εγκαθίδρυση και παραμονή τους στην εξουσία.
Ο σεβασμός και η υπακοή στους νόμους είναι η βάση για την ομαλή συνύπαρξη των μελών  μιας κοινωνίας αλλά πριν και πάνω απ’ αυτό πρέπει οι νόμοι να είναι δίκαιοι και σύμφωνοι τουλάχιστον με το ισχύον δίκαιο. Η επιδίωξη της κομμουνιστικής αριστεράς για αλλαγή του ισχύοντος δικαίου με ένα άλλο, είναι θέμα συσχετισμού πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.
Η λογική της ανυπακοής στους νόμους της αστικής δημοκρατίας, από κομμουνιστική θέση, τείνει σήμερα να γίνει κοινωνικό κίνημα. Το κίνημα αυτό δεν έχει κομμουνιστικό ιδεολογικό προσανατολισμό αλλά βασίζεται στη λογική εφόσον ένας νόμος δεν είναι δίκαιος και σύμφωνος με το ισχύον δίκαιο της αστικής μας δημοκρατίας, έχουμε την δημοκρατική νομιμοποίηση της ανυπακοής. Υπάρχει και η άποψη ότι η ανυπακοή σε μη δίκαιους νόμους είναι δημοκρατικό καθήκον του πολίτη.
Στην πορεία αλλαγής του πολιτικού και οικονομικού συστήματος που έρχεται η κοινωνία θα πάρει θέση στο ζήτημα και μια διαφαινόμενη λύση ίσως είναι η θεσμοθέτηση οργάνου που θα έχει την ευθύνη ελέγχου της συμβατότητας των νόμων με το ισχύον δίκαιο. Αυτό ίσως απαντήσει και στη στρέβλωση του εκλογικού νόμου που μετατρέπει ισχνές κοινωνικές μειοψηφίες σε πανίσχυρες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Η επιμονή των δυο κομμάτων εξουσίας στην ύπαρξη ισχυρής μονοκομματικής κυβέρνησης έστω και αν υπολείπεται κατά πολύ του 50% +1 μας έχει φέρει στο σημερινό αδιέξοδο. Ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικός αλλά και αντίθετος με κάθε έννοια δικαίου. Άρα η μη αναγνώριση της νομιμότητας των κυβερνήσεων που εκλέχτηκαν και εκλέγονται με τον σημερινό εκλογικό νόμο δεν είναι αντιδημοκρατική και παράνομη πράξη. Η δημοκρατική νομιμοποίηση αυτών των κυβερνήσεων απ’ το κοινοβούλιο δεν είναι αρκετή. Άρα η παραμονή τους την εξουσία και η αποδοχή σαν νόμιμων των πράξεων και αποφάσεών τους είναι δημοκρατική παρέκκλιση-υποχώρηση της Ελληνικής κοινωνίας κάτι σαν συμβιβαστική αποδοχή ενός κακώς κειμένου σαν καλώς κείμενο. Αυτή η στρέβλωση δεν μπορεί να γίνεται επ’ αόριστον, η κοινωνία οφείλει να απαντήσει με δημοκρατικό και σύμφωνο με το δίκαιο τρόπο.
Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι υπακούμε ένα νόμο χωρίς να εξετάσουμε αν είναι δίκαιος; Αν ναι, για πόσο ακόμη;
Αν όχι, πότε και πως θα αντικατασταθούν όλοι αυτοί οι νόμοι που δεν είναι σύμφωνοι με το ισχύον δίκαιο; Ποιος θα αναλάβει αυτές τις αλλαγές; Μπορούν τα σημερινά κόμματα που στήριξαν αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθόδους να ηγηθούν αυτών των αλλαγών;
Μήπως χρειαζόμαστε ένα άλλο πολιτικό σύστημα που κινούμενο στα πλαίσια της δημοκρατίας και του δικαίου θα μπορέσει να εγγυηθεί αυτές τις αλλαγές αλλά και τη μη επιστροφή σε τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές στο μέλλον;

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΠΡΟΣ ΒΕΡΟΙΑ

Προβλήματα στην κίνηση της Εγνατίας Οδού

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στο νομό Ιωαννίνων λόγω των χιονοπτώσεων. Στην πόλη των Ιωαννίνων, η χιονόπτωση ήταν πολύ χαμηλή και δεν δημιουργήθηκε λευκό τοπίο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κανονικά εκτελέστηκαν και όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στον υπόλοιπο νομό, όπου οι χιονοπτώσεις είναι έντονες και τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες. Μηχανήματα αποχιονισμού εργάζονται συνεχώς για να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη μέχρι Βέροια, όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα εκδρομέων που επιστρέφουν από την Ήπειρο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί, στην περιοχή αυτή τα συνεργεία αποχιονισμού αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν το χιόνι, με αποτέλεσμα όταν κινήθηκαν να μη μπορούν να εργαστούν τα αποχιονιστικά, γιατί τα αποκλεισμένα αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. 


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_8069.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters