Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή επιστολή με υπογραφή «Anonymous» προειδοποιεί τον Γ. Παπανδρέου για αποκαλύψεις

Ανοιχτή επιστολή προς τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, που φέρεται να έχει συνταχθεί από την ομάδα κυβερνο-ακτιβιστών Anonymous, στην οποία προαναγγέλλουν αποκαλύψεις για συγκεκαλυμμένα σκάνδαλα που οδήγησαν την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αναλυτικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:
Πρωθυπουργέ Γεώργιε Α. Παπανδρέου,
Είμαστε οι Anonymous. Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, οι λαοί δύο χωρών της Μεσογείου ξεσηκώθηκαν ενάντια στα τυραννικά καθεστώτα που τις κυβερνούσαν. Ξεσηκώθηκαν ενάντια σε δυνάστες στυγνούς, αδίστακτους, που εξουσίαζαν τους λαούς τους με στέρηση των βασικότερων ελευθεριών που περιγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – ρητορική ερώτηση: σας θυμίζει άραγε τίποτα ή μήπως εσείς και οι κοντυλοφόροι που σας υποστηρίζουν τη θεωρείτε κενό γράμμα και περιττή; – , με βασανιστήρια, προβοκάτορες, μυστικούς μπάτσους, χαφιέδες, φακέλωμα και δολοφονίες αντιφρονούντων, δίκες που προσβάλλουν κάθε έννοια δικονομίας, βάναυση καταστολή διαδηλώσεων κ.ο.κ. Σας θυμίζουν άραγε κάτι οι πρακτικές αυτών των “ηγετών”; Θα έπρεπε. Αν δεν σας θυμίζουν κάποιον, σας συνιστούμε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Τις πρακτικές που εφαρμόζετε κι εσείς ενάντια στον ελληνικό λαό εφήρμοσαν κι αυτοί. Κι οι λαοί τελικά ξεσηκώθηκαν. Ο ένας από αυτούς τους “ηγέτες” ήδη έπεσε. Ο άλλος πασχίζει, με μισθοφόρους, τραμπούκους και παρακρατικούς δολοφόνους να κρατηθεί για λίγες ακόμα μέρες στην εξουσία.
Έχουν όμως κι ένα ακόμα κοινό μ’εσάς αυτοί οι “ηγέτες”: είναι μέλη της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς που ανερυθρίαστα λέει πως προωθεί “προοδευτικές πολιτικές για ένα δικαιότερο κόσμο” (sic). Ο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί, έκπτωτος τύραννος της Τυνησίας, διαγράφηκε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή μόνον όταν ξεσηκώθηκε εναντίον του ο λαός και τον έστειλε από εκεί που ήρθε. Τόσα χρόνια, η (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνής δεν ήξερε. Δεν άκουγε. Κάνατε όλοι σας – και εσείς προσωπικά κύριε Παπανδρέου – τα στραβά μάτια. Ξέρατε όμως τι κουμάσι ήταν ο Μπεν Αλί. Το καθεστώς του Μπεν Αλί ήταν ένα φίμωτρο για κάθε ευσυνείδητο δημοσιογράφο (143η θέση μεταξύ 173 κρατών σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου – κι εσείς προς τα εκεί πάτε με περισσή μεθοδικότητα). Ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια.
Όπως ακριβώς κάνατε – και συνεχίζετε να κάνετε – τα στραβά μάτια και για τον άλλο “εντιμότατο” κύριο, τον Χόσνι Μουμπάρακ. Βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί τώρα απέναντι στο τσουνάμι της λαϊκής οργής. Εσείς βέβαια δε φτάσατε ακόμα στο σημείο να δώσετε εντολή (όπως πολύ θα ήθελαν οι “σοβαροί σας συνομιλητές” και συγκυβερνώντες Γεώργιος Καρατζαφέρης και Άδωνης Γεωργιάδης) στα ΜΑΤ και στους μπάτσους να ανοίξουν πυρ και να εκτελέσουν διαδηλωτές – και μόνο το ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ότι οι μπάτσοι σας είναι ένα τσούρμο ψυχάκηδες που δε διστάζουν στα καλά καθούμενα να δολοφονήσουν ένα 15χρονο παιδί είναι αρκετά ικανό φόβητρο προς το παρόν. Και δεν έχετε φτάσει ακόμα στο σημείο να κατεβάσετε τους διαδικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς διακόπτες. Άλλωστε, ξέρετε ότι η Vodafone θα σας βοηθήσει με “νόμιμες” συνακροάσεις σε βάρος χιλιάδων πολιτών. Κι αν τα βρείτε πολύ σκούρα, ε, δεν αμφιβάλλουμε ότι κι εσείς θα ακολουθήσετε τα χνάρια του Μουμπάρακ. Άλλωστε, φροντίσατε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών να δώσετε το στίγμα σας: παριστάνετε τους φίλους της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της ειρήνης, αλλά τρέμετε στην ιδέα να πέσει και αυτός ο δικτάτορας.
Το ωραίο είναι ότι και αυτός ο παράφρονας τύραννος είναι μέλος του οργανισμού στον οποίο είστε πρόεδρος. Τόσα χρόνια κύριε Παπανδρέου, δε βλέπατε εσείς και οι υπόλοιποι στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τι είναι ο Μουμπάρακ; Τώρα το ανακαλύψατε και πέσατε από τα σύννεφα; Ήταν άραγε τόσο μεγάλη έκπληξη για εσάς κύριε Παπανδρέου; Το γελοίον δε του πράγματος είναι ότι ακόμα αμφιταλαντεύεστε και διστάζετε να τον διαγράψετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, παρ’όλο που βλέπετε τη φασιστική του νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο. Δε σας ψέγουμε όμως για το δισταγμό σας να διαγράψετε και αυτό το κάθαρμα. Σας ψέγουμε, εσάς προσωπικά και όλη σας την ομήγυρη, για το ότι ποτέ δε μιλήσατε και ποτέ δεν αποβάλατε αυτά τα δυο υποκείμενα.
Και δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αυτοί οι δυο δικτάτορες: έχουμε και τον υπερεθνικιστή Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει κάθε βράδυ απανωτές ονειρώξεις με τη φαντασίωση ότι σφάζει όλους τους Παλαιστινίους και όλους τους επικριτές του ισραηλινού εθνικισμού· έναν φανατισμένο ρατσιστή πολεμοκάπηλο, πιστό στα “διδάγματα” του ψυχανώμαλου φασίστα Ραββίνου Μάρτιν Ντέιβιντ “Ραβ Μέιρ” Καχάνε (Rabbi Martin David “Rav Meir” Kahane). Δεν ξέρετε τι ήταν ο Καχάνε; Φανταστείτε να συνδυάζατε το νεοναζί τρομοκράτη Νικόλαο Μιχαλολιάκο (με τον οποίο χαριεντίζεται ο υποστηριζόμενος από εσάς νυν δήμαρχος Αθηναίων – να τον χαίρεστε) και τον παλαιάς κοπής παρακρατικό νεοναζί Κωνσταντίνο Α. Πλεύρη – αλλά σε εβραϊκή εκδοχή. Τέτοια μυαλά κουβαλάει ο Νετανιάχου κι εσείς συνεχίζετε να τον έχετε ως αξιότιμο μέλος και συνομιλητή στον οργανισμό του οποίου προεδρεύετε.
Είναι λοιπόν να απορείτε, κ. Παπανδρέου, που παραλλάξαμε έτσι το όνομα του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκει το κόμμα σας; Όταν ανέχεστε και υποστηρίζετε φασίστες και στυγνούς δικτάτορες, όταν κάνετε τα στραβά μάτια σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν ΕΣΕΙΣ ο ίδιος – ναι κ. Παπανδρέου, για τη δική σας κυβέρνηση μιλάμε τώρα – παραβιάζετε κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος με τη βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής, με τη χυδαία κατασυκοφάντηση κάθε αντίθετης άποψης, με την προπαγάνδιση του φασισμού, της ξενοφοβίας και του σκληρού ρατσισμού του Λά.Ο.Σ., με την άτυπη συνύπαρξή σας στην κυβέρνηση με τον κρυφοναζιστικό εσμό του προαναφερθέντος κόμματος, είναι να απορείτε που λέμε ότι ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει το κόμμα σας είναι εθνικοσοσιαλιστικός;
Σας ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα και σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες βιαιοπραγίες εκ μέρους μπάτσων ή παρακρατικών (και ειδικά μελών της “Χρυσής Αυγής”) εις βάρος οποιουδήποτε. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλη ρατσιστική ρητορική στα κανάλια και στις εφημερίδες. Μαζέψτε τους ΜΑΤατζήδες. Μαζέψτε τους μπάτσους. Μαζέψτε τους υπουργούς και τους βουλευτές σας. Μαζέψτε τους συγκυβερνώντες σας – δηλαδή τους κρυφοναζί (ενίοτε και φανεροναζί) του Λά.Ο.Σ. Μαζέψτε τους κρατικοδίαιτους-χαραμοφάηδες πολυθεσίτες “δημοσιογράφους” που έχετε για φερέφωνα. Αρκετά προκλητική είναι η ατιμωρησία που ο νυν Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θέσπισε για τη συντεχνία σας, τη συντεχνία των πολιτικών. Μην προκαλείτε άλλο, γιατί η Αίγυπτος είναι κοντά. Πιο κοντά απ’ό,τι νομίζετε. Κι αν εσείς ο “σοσιαλιστής” προτιμήσατε να μην πάρετε θέση ανάμεσα στο λαό της Αιγύπτου και στο δικτάτορα που έχετε για μέλος στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, εμείς οι Anonymous έχουμε ήδη κάνει τις επιλογές μας κι έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Εμείς είμαστε με τους πολίτες. Εσείς αποδείξατε ότι το λαό τον θεωρείτε εχθρό. Και μεταξύ εχθρών μπορεί να υπάρξει μονάχα πόλεμος.
Να προσέχετε μόνο τι ζητάτε, γιατί μπορεί αυτό ακριβώς να σας προσφερθεί. Κι αν εσείς κύριε Παπανδρέου έχετε στη διάθεσή σας “άνδρες” με χημικά όπλα των οποίων η χρήση κατά στρατιωτικού προσωπικού ή αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου και με πυροβόλα όπλα και σφαίρες (μιλάμε για τους ΜΑΤατζήδες με τα δακρυγόνα τους και τους πιστολάδες μπάτσους σας), εμείς έχουμε κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: την ικανότητα να ενημερώσουμε όλη την υφήλιο για το ποιόν σας. Θα μάθει όλος ο κόσμος πόσο ίδιος είστε με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί και τον Νετανιάχου. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχατε και για όλες τις παρανομίες στις οποίες συναινέσατε με την ψήφο σας στη βουλή. Αφού επιλέξατε λοιπόν κ. Παπανδρέου το μονοπάτι του πολέμου ενάντια στο λαό σας, θα σας πολεμήσουμε και εμείς. Όπως πολεμήσαμε και τον Μπεν Αλί. Όπως πολεμάμε το φίλο σας το Μουμπάρακ. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχετε κι εσείς από εμάς. Και την ίδια τύχη με αυτούς τους τυράννους θα έχετε κι εσείς και όλοι οι αυλικοί σας.
Σημαντική ενημέρωση: Πληροφορηθήκαμε ότι στις, 2 Φεβρουαρίου 2011, αποφασίσατε τελικά να διώξετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τον “κύριο” Μουμπάρακ και το φασιστικό του κόμμα. Λυπούμαστε πάρα πολύ, αλλά δεν πρόκειται να αναιρέσουμε ούτε λέξη από όσα έχουμε γράψει για εσάς και τον οργανισμό σας, γιατί γνωρίζατε τι άτομο είναι, γνωρίζατε εδώ και χρόνια πώς μεταχειρίζεται το λαό του. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο Αιγυπτιακός λαός για να αναθεωρήσετε τη στάση σας που υποδεχόσασταν τον τύραννο με ανοιχτές αγκάλες. Με άλλα λόγια, δράσατε πολύ αργά και η δράση σας είναι ανεπαρκής.
Είμαστε Λεγεών.
Δεν συγχωρούμε.

Δεν ξεχνάμε.


http://katohika.blogspot.com/2011/07/anonymous_21.html

Μάθημα Δημοκρατίας τα Αρχαία Ελληνικά


Σε πρόσφατη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ολοσέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου και αρχαιογνώστη Konrad Adam, ο οποίος αναφέρει ότι στα πλαίσια ορισμένων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που επιχειρούνται σε αρκετά γερμανικά κρατίδια, πρέπει να ενισχυθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γερμανικά σχολεία. Κύριο επιχείρημά του είναι ότι τα αρχαία ελληνικά ακονίζουν το δημοκρατικό φρόνημα και την πολιτική συνείδηση των παιδιών σε μια κοινωνία καταναλωτική που την χαρακτηρίζει η πνευματική νωθρότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ποτέ ένας αρχαίος συγγραφέας δε μεταδίδει ένα μόνο μήνυμα, ένα δόγμα ή ένα πρόγραμμα. Συνήθως πρόκειται για δύο ή και περισσότερες αρχές που αντιτίθενται μεταξύ τους και προσπαθεί η μια να επιβληθεί στην άλλη: Ο Κρέων και η Αντιγόνη, ο Ιάσων και η Μήδεια, ο Σωκράτης και ο Καλλικλής, ο Έρως και το Νείκος. Πάντα η πάλη ενός λόγου και ενός αντίλογου, αυτή η πάλη που έφτασε στην τελειότητά της με τους σοφιστές…»

Στη συνέχεια ο κ. Adam θυμίζει στους αναγνώστες του ότι «ο τελευταίος γερμανός αυτοκράτορας ήθελε τα γερμανικά σχολεία να βγάζουν νέους Γερμανούς και όχι Έλληνες και Ρωμαίους. Ορθά ο αυτοκράτορας δεν ήθελε τα αρχαία, αφού γνώριζε ότι μόνο την τυφλή υπακοή στον ανώτατο άρχοντα δεν θα ενστάλαζαν στην ψυχή των παιδιών. Ο φόβος του δεν ήταν μήπως οι γερμανοί μαθητές διδαχτούν κάτι περιττό γι αυτούς, αλλά μήπως μάθουν κάτι περιττό γι αυτόν, μήπως μάθουν να αντιδρούν, να αντιστέκονται, να εξεγείρονται».

«Η ελληνική λογοτεχνία, συνεχίζει το άρθρο, βρίθει από τέτοιους αυτόνομους ανθρώπους. Ας αφήσουμε την Αντιγόνη και τους επώνυμους. Ο Πλούταρχος μας διασώζει την περίπτωση ενός ανώνυμου. Όταν ο στρατηγός Μιλτιάδης ζήτησε από το δήμο των Αθηναίων να του χαρίσουν έναν τιμητικό στέφανο, αυτός ο ανώνυμος αντιτάχθηκε με το επιχείρημα ότι, απ όσο ήξερε, στο Μαραθώνα ο Μιλτιάδης δεν είχε πολεμήσει μόνος του. Αν στο μέλλον πολεμούσε κατά των Περσών μονάχος και τους νικούσε, τότε μπορούσε να υποβάλει πάλι το αίτημά του στο δήμο. Μακάρι να είχαμε τέτοιους πολίτες σήμερα. Όχι να δέχονται τα πάντα, αλλά να υποβάλλουν ενστάσεις».

Τα αρχαία ελληνικά, λοιπόν, μας βοηθούν όχι απλώς να θυμηθούμε τις απαρχές της δημοκρατίας, αλλά, όπως σχολιάζει και ο συνεργάτης της Deutsche Welle Σπύρος Μοσκόβου, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της δημοκρατίας σήμερα.

Το πιο πάνω δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung μας θυμίζει και ένα άλλο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Neue Presse (Βιέννη, 10/8/2004), σύμφωνα με το οποίο ιατροί επιστήμονες κατέληξαν στο παράξενο αλλά και πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι η απαγγελία των ομηρικών επών επιδρά θετικά στην κυκλοφορία του αίματος, αφού με το ρυθμό που επιβάλλει η απαγγελία του δακτυλικού εξάμετρου συντονίζονται οι λειτουργίες της καρδίας και της αναπνοής, με αποτέλεσμα να πέφτει η πίεση του αίματος!

Σήμερα διερωτάται κανείς ποια θέση, για να μην πούμε ποια τύχη, έχουν τα αρχαία ελληνικά στο σύνολο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που τελευταία, ομολογουμένως, επιχειρείται με περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα. Τι προνοούν για τα αρχαία ελληνικά τα αναλυτικά προγράμματα που ετοιμάζονται από τις ειδικές επιτροπές; Πόσο λαμβάνεται υπόψη η διαχρονική τους αξία; Θα συνεχίσουμε να μη βλέπουμε και να μην κατανοούμε αυτό που βλέπουν και κατανοούν οι ξένοι όσον αφορά τα αρχαία ελληνικά; Η αρχαία ελληνική γραμματεία είναι γεμάτη από παραδείγματα που βοηθούν το σύγχρονο άνθρωπο να κατανοήσει ότι η διατύπωση μιας θέσης, οδηγεί στην αντίθεση και ότι στη συνέχεια και τα δυο μαζί οδηγούν στη σύνθεση. Ή ότι ο λόγος οδηγεί στον αντίλογο με κατάληξη το διάλογο που είναι και το μόνο μέσο να βρεθεί συναινετική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Θα περιοριστεί και πάλιν η διδασκαλία του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών σε εκείνους τους λίγους μαθητές που θα «τολμήσουν» να το επιλέξουν; Ας προβληματιστούν περισσότερο οι επικεφαλής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και ας δώσουν επιτέλους στα αρχαία ελληνικά τη θέση που τους αξίζει στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Και ας μη κρυβόμαστε πίσω από τον μέχρι σήμερα λανθασμένο ίσως τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος, γιατί αυτό αποτελεί ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο.

* του Χρίστου Παντελίδη φιλόλογου, τ. Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης


 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/blog-post_4738.html

Σχέδιο Μάρσαλ: Πάλι «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια»;

Σχέδιο Μάρσαλ
Συγγνώμη, αλλά πόθεν «Σχέδιο Μάρσαλ»; Μας χαρίσανε τίποτε λεφτά και μας το κρύβουν;

Η έννοια του Σχεδίου Μάρσαλ είναι συγκεκριμένη και δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται από κανέναν – ακόμη και αν πρόκειται για εξαγωγή της στην ΕΕ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους εκεί αξιωματούχους και να επανεισαχθεί και εδραιωθεί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζω ότι – όπως διαβάζουμε και στο Λεξικό της Νέας Οικονομίας του καθηγητή Γ. Αγαπητού – ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο προτάθηκε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ.

Σύμφωνα με την πρότασή του, ΗΠΑ και Καναδάς κλήθηκαν να προσφέρουν – προσοχή, να προσφέρουν και όχι να δανείσουν – στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ευρώπη (που είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο μάχης στη διάρκεια του πολέμου), βοήθεια ίση προς το 1% του αμερικανικού ΑΕΠ.

Η βοήθεια δόθηκε μεταξύ της 3ης Απριλίου 1948 και της 30ής Ιουνίου 1952 και εντάχθηκε στο γενικότερο «Δόγμα Τρούμαν», που δεν περιλάμβανε μόνο οικονομική υποστήριξη για την ανασυγκρότηση της Ευρώπης, αλλά και πολιτική εξάρτηση.

Βέβαια, εκείνη ακριβώς την περίοδο, η Ελλάδα είχε εμπλακεί σε έναν αδελφοκτόνο σπαραγμό, με αποτέλεσμα να μην κατορθώσει να επωφεληθεί πλήρως από το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα.

Μερικές θλιβερές διαπιστώσεις


Διαπιστώνω το εξής:

Εκείνοι ακριβώς που διαφήμιζαν την χρεοκοπία της χώρας, τώρα πανηγυρίζουν επειδή τα… κατάφεραν!


Ως εκ τούτου, αισθάνομαι την ανάγκη να προειδοποιήσω τους υπουργούς που χειροκροτούσαν χθες τον πρωθυπουργό, αλλά και όλους τους κομπορρημονούντες, με πρώτους τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο, καθώς και όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και άλλων μικροτέρων κομμάτων, ότι ο διάβολος κρύβεται στην λεπτομέρεια.

Και μπορεί να βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Και το κυριότερο: Ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πολύ σύντομα να βγουν «φασούλια», που τώρα παριστάνουν ότι δεν βλέπουν.

Θεωρώ επίσης απαράδεκτο να αποφαίνεται κάποιος επί ενός γενικού κειμένου, από όπου προκύπτει τι παίρνουμε, αλλά όχι και τι δίνουμε.

Κι’ αν αυτά που θα κληθούμε να δώσουμε είναι ακριβότερα από αυτά που πήραμε;

Τι θα έλθουν να πουν τότε;

Ποτάμια έτρεχαν χθες τα λόγια από τους «μεγάλους διαπραγματευτές». Μόλις, όμως, ερχόταν η συζήτηση στα νέα μέτρα και στις εμπράγματες εγγυήσεις έπεφτε ξαφνικά η ομίχλη: Θα δούμε, όχι άλλα μέτρα αρκεί να κάνουμε αυτό που πρέπει, βιάζομαι να πάω στο υπουργικό συμβούλιο...

Μήπως μπορούν να μας πουν τι συμφώνησαν στη διάρκεια της «σκληρής διαπραγμάτευσης»; Θα μας υποχρεώσουν.

Διότι Σχέδιο Μάρσαλ ΔΕΝ είναι!

Κατά καμία έννοια – ούτε καν την πιο ελαστική!

Κι’ αν οι Ευρωπαίοι το αποκαλούν «το ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ», η αλήθεια είναι πως απ’ έξω πέρασε και δεν κόλλησε.

Η χώρα προχώρησε στην αναδιάρθρωση του χρέους της και την περιμένει ένας Γολγοθάς, χωρίς μάλιστα να έχει τιμωρηθεί ούτε ένας από τους υπαιτίους.


Το να βαφτίζει κανείς τις προχθεσινές αποφάσεις «Σχέδιο Μάρσαλ», είναι τουλάχιστον ιεροσυλία – καθώς το προηγούμενο είχε δοθεί για να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη μετά τις καταστροφές που της προκάλεσε η χιτλερική Γερμανία και τώρα εμφανίζονται οι απόγονοι εκείνων των Γερμανών ως… φιλάνθρωποι, εξαφανίζοντας την Ελλάδα από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Είναι δε τέτοιο το θράσος (ντόπιων και Ευρωπαίων) που τόλμησαν να βαφτίσουν «Σχέδιο Μάρσαλ» την τεχνική βοήθεια που θα μας προσφέρουν.

Θα βοηθήσουν τους «ανίκανους Έλληνες»


Τι θα κάνουν δηλαδή; Όπως λένε, δημιουργήθηκε μια Task Force, μια δύναμη κρούσης, που θα βοηθήσει τους «ανίκανους Έλληνες» να απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους, να προχωρήσουν στις αποκρατικοποιήσεις και συλλέξουν τους φόρους.

Ουσιαστικά, αυτό που έκανε και πέτυχε και ανέχθηκε η Ελλάδα, είναι να βαφτιστεί Σχέδιο Μάρσαλ η… ανικανότητα!


Ενδεικτικό του πολιτικού καιροσκοπισμού και της προπαγάνδας είναι ότι την ημέρα, προχθές, που συζητείτο στην Ευρώπη η πτώχευση της χώρας, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν στο ντούκου την υπόθεση της Ζήμενς, αλλά και την χρηματοδότηση των χρεοκοπημένων κομμάτων που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τώρα πανηγυρίζουν κι’ από πάνω!

Τέλος, καλό θα ήταν ειδικά οι δημοσιογράφοι να μην χρησιμοποιούν τον όρο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την παρούσα κατάσταση, παρά μόνο ειρωνικά.

Διότι όταν ο Μάρσαλ ανακοίνωσε την πρότασή του μετά τον πόλεμο, ένας συνάδελφός μας της εποχής είχε δημοσιεύσει το γνωστό άρθρο υπό τον τίτλο «Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια»!

Και, ως γνωστόν, το μόνο που φάγαμε μετά, ήσαν οι σάρκες μας!


Σοφία Βούλτεψη
 
http://www.ramnousia.com/2011/07/blog-post_7087.html#.TiwV-2HZR8E

Η λίστα με τα επαγγέλματα που βγαίνουν από τα βαρέα

Kαταργούνται τα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όπως:

Παραγωγής και παρασκευής φαρμάκων και καλλυντικών αρωμάτων, κτηνιατρικών φαρμάκων και θειικού αργίλου, στην σπορελαιουργία, σαπωνοποιία, ελαιουργία και πυρηνελαιουργία,
στη βιομηχανία ελαστικού, στη βιομηχανία τεχνητής μετάξης, στη....
ζυθοποιία,
κατεργασίας του ξηρού ασβέστη,
στην επεξεργασία στόκου γύψου, καολίνης,
οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες πτηνοτροφών,
οι πλύντες σε πλυντήρια γκαράζ και πρατήρια βενζίνης.

Aκόμα στις εταιρείες πετρελαιοειδών εξαιρούνται οι γεμιστές βυτιοφόρων, οι πλύντες και καθαριστές εγκαταστάσεων, οι πλύντες βαρελιών, θερμαστές υγρών καυσίμων, πυροσβέστες κ.ά.

Επίσης, υπάλληλοι που μέχρι τώρα οι χώροι εργασίας υπάγονται στα ΒΑΕ, όπως οι φύλακες και θυρωροί σε μεταλλεία, λιγνιτωρυχεία, ορυχεία και λατομεία, οι υπάλληλοι γραφείου στις τσιμεντοβιομηχανίες, οι εργαζόμενοι σε σφαγεία που απασχολούνται εκτός του χώρου των σφαγείων, οι επιστάτες στη βιομηχανία χημικών λιπασμάτων, οι υπάλληλοι γραφείων, φύλακες και θυρωροί στα διυλιστήρια πετρελαίων, το ίδιο στις εταιρείες εμφιάλωσης υγραερίων.

Επιπλέον εξαιρείται μέρος ειδικοτήτων που το επάγγελμα είναι στα ΒΑΕ, όπως οι εργαζόμενοι στη συσκευασία φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και παρασκευή μαρμαροψηφίδων και μαρμαρόσκονης, στην Υαλουργία εξαιρούνται οι κόφτες καθαριστές, καλουπιέρηδες διαλογείς, στη βιομηχανία απορρυπαντικών οι εργάτες συσκευασίας, στην Οινοπνευματοποιία εξαιρούνται οι θερμαστές και βοηθοί στερεών καυσίμων κ.ά.

Στις ξενοδοχειακές μονάδες εξαιρούνται οι καμαριέρες, όπως και οι σερβιτόροι που εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το ίδιο οι ψηστιέρηδες και λατζέρηδες σε εστιατόρια και επιχειρήσεις προσφοράς φαγητού.

Ακόμα:
οι καθαριστές και καθαρίστριες που δεν είναι πλήρους απασχόλησης στα δημόσια ιδρύματα παιδείας, δηλαδή στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, στα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ακαδημίες, δημόσιες βιβλιοθήκες, σχολές ΟΑΕΔ, στις στρατιωτικές σχολές καθώς και στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας και ναυτικών δοκίμων.

Στις ειδικότητες που προτείνεται να αποχαρακτηριστούν βρίσκονται και οι κουρείς και κομμωτές, οι υποδηματεργάτες, οι συντηρητές - επισκευαστές ακτινολογικών μηχανημάτων, οι δασεργάτες, οι ρητινοσυλλέκτες, οι υδραυλικοί, ακόμα και οι εργάτες καθαριότητας των νεκροταφείων και οι νεκροπομποί.

http://www.newsit.gr/

Η γενιά του '40 έχτισε την Ελλάδα και η γενιά του Πολυτεχνείου την διέλυσε

Αυτό κατάφερε η γενιά του Πολυτεχνείου

Αυτή είναι η τραγική για όλους τους Έλληνες πραγματικότητα, όσο ακραίο κι αν θεωρήσουν τον τίτλο πολλοί από την απέναντι ιδεολογική πλευρά του ποταμού που θα τον διαβάσουν.
Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η τραγική για όλους μας πραγματικότητα.
Και αποκτά αυτή η τραγικότητα ακόμη μεγαλύτερο βάθος, γιατί συμπεριλαμβάνει και τις ζωές των παιδιών όλων των Ελλήνων πολιτών. Ακόμη και των αγέννητων…
Η Ελλάδα, μετά τη χρεοκοπία των Βρυξελλών, που επίσημα πλέον πανηγύρισε ο επικίνδυνος πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον επίσης επικίνδυνο υπουργό της Πτώχευσης Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.
Η Ελλάδα, η οποία διασύρθηκε όσο ποτέ τους τελευταίους είκοσι μήνες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της και την ανεύθυνη κυβέρνησή του.
Η Ελλάδα που βρίσκεται σήμερα σιδεροδέσμια του τοκογλυφικού κεφαλαίου, έφτασε μέχρις εδώ, εξαιτίας των ανεύθυνων χειρισμών όλων εκείνων των πολιτικών που ξεπήδησαν από τη λεγόμενη ‘γενιά του πολυτεχνείου’.
Τι να πει κανείς για την δραχμοφορούσα επίτροπο της χώρας μας στις Βρυξέλλες, την κυρία Μαρία Δαμανάκη, την κυρία που στα νιάτα της ξεσήκωνε τον ελληνικό λαό εναντίων του φασισμού των Συνταγματαρχών και που στο τέλος της τρίτης ηλικίας της και αφού έχει αλλάξει τρεις κομματικούς χώρους, βγάζοντας άναρθρες γεροντίστικες κραυγές περί δραχμής και άλλων τινών, τον τρομοκρατεί πίσω από τις σιδερόφραχτες πύλες του διεθνούς κεφαλαίου που εξυπηρετεί;
Τι να πει κανείς για τη συνομοταξία των πολιτικών τύπου Ανδρουλάκη, που από ίματζ μέικερ της κακιάς ώρας του Χαρίλαου Φλωράκη, έγιναν εξαπτέρυγα του ΔΝΤ;
Τι να πεις για τους Λαλιώτηδες, για Παπουτσήδες και τους λοιπούς συντρόφους, που γυάλιζαν επί δεκαετίες τις δερμάτινες πολυθρόνες των διάφορων υπουργικών θώκων από τους οποίους παρέλασαν δίχως ίχνος ντροπής;
Η διάλυση της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε από τα πράσινα σοσιαλιστικά αρπακτικά!
Η κάποτε περήφανη μεσαία τάξη, εκτελέστηκε από τους κολλητούς της Εκσυγχρονιστικής Σημιτικής Λαίλαπας στη μεγάλη ΚΛΟΠΗ του χρηματιστηρίου.
Και ολοκληρώθηκε με τον πλήρη αφανισμό της, από την επικίνδυνη άγνοια της παιδικής χαράς του Γιώργου Παπανδρέου.
Η σωτηρία της πατρίδας, πλέον βρίσκεται στα χέρια της κεντροδεξιάς.
Ανήκει στην παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και σήμερα ηγείται από τον πολιτικό που τον εξέλεξε η βάση της παράταξης και θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που θα δώσει ξανά πνοή στον ελληνισμό: τον Αντώνη Σαμαρά.

Η σωτηρία της πατρίδας είναι πάνω από όλα.
Οι εκλογές είναι η μόνη λύση.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Μέλος Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας

http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/40_24.html

Γιωργάκη, άσε το ποδήλατο και πάρε ταξί!

Με αυτό το σύνθημα, αλλά και βροχή από ντομάτες και πλαστικά μπουκάλια, υποδέχτηκαν χθες στη Χαλκίδα δεκάδες ταξιτζήδες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Στερεά Ελλάδα, τα οποία συμμετείχαν στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του...
κόμματος.

Για περίπου 2 ώρες, το συνεδριακό κέντρο βρίσκονταν αποκλεισμένο, ενώ στο κενό έπεφταν οι εκκλήσεις των βουλευτών για διάλογο.

Ο χώρος, έξω από τη συνεδρίαση, έμοιαζε, μετά το τέλος της, με βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ ο Γεν.Γραμματέας Μεταφορών που ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί, ουδέποτε εμφανίστηκε στο χώρο…

http://www.prionokordela.gr/

Ελλάδα- Λάτσης Α.Ε;

Γιατί σώζουμε αυτό τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο με τα λεφτά των φορολογουμένων μας;» αναρωτιόταν προ δεκαπέντε μηνών με πρωτοσέλιδο, πηχυαίο τίτλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στα κέρδη που προέκυψαν από την υπογραφή του Μνημονίου όχι -βεβαίως...-για τους Έλληνες πολίτες, αλλά για τον πιο πλούσιο Έλληνα του κόσμου, με προσωπική περιουσία, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, άνω των 4 δις δολαρίων.

Ο λόγος για τον Σπύρο Λάτση, οι στενές σχέσεις του οποίου με μέλη της κυβέρνησης -ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου- τον έχουν καταστήσει τα δύο τελευταία χρόνια προνομιακό συνομιλητή του Ελληνικού Δημοσίου. Χρησιμοποιώντας στο έπακρο το έμφυτο ταλέντο του στο να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο αλλά και τις άριστες σχέσεις του με ορισμένα από τα μεγάλα πολιτικά «τζάκια» της χώρας, ο Σπύρος Λάτσης, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να αναδειχτεί στον υπ' αριθμό ένα οικονομικό παράγοντα του τόπου. Η ανέλιξη του και η πρωτοκαθεδρία που κατέκτησε στο κλαμπ των ισχυρών του χρήματος, που εύσχημα είχε χαρακτηρίσει ως «νταβατζήδες» λίγο μετά τις εκλογές του 2004 ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, θα τον φέρει σταδιακά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, χωρίς, ωστόσο -περιέργως...- το όνομα του να τραβήξει και τα φλας της δημοσιότητας των ελληνικών ΜΜΕ, που τόσο αρέσκονται να παρακολουθούντις ζωέςτων Ελλήνων Κροίσων...


«Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου»
Αν και το όνομα του Σπύρου Λάτση συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, εντούτοις στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα δεν θα ήταν καθόλου εύκολα γι' αυτόν, εάν δεν είχε εγκαίρως φροντίσει να τοποθετήσει τους κατάλληλους, «δικούς του» ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Αξιοποιώντας πλήρως τις στενές διασυνδέσεις του με σειρά πολιτικά στελεχών, ο κ. Λάτσης πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να εξασφαλίσει ισχυρέε προσβάσεις στο νεοσύστατο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο από τούδε και στο εξής θα έχει τον πρώτο λόγο στις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων.

Η βασικότερη πρόσβαση του κ Λάτση στο συγκεκριμένο Ταμείο έχε ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από τον ίδιο το διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Κώστα Μητρόπουλο, τον οποίο μέχρι πρότινος είχε υπάλληλο, αφού εργαζόταν για λογαριασμό του, υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της χρηματιστηριακής της Eurobank.
Ο κ. Μητρόπουλος είναι επί της ουσίας ο επικεφαλής του Δ.Σ. του τομέα των αποκρατικοποιήσεων, τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστεί τα δεκάδες δις ευρώ που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Βεβαίως, το αν υφίσταται θέμα ασυμβίβαστου προκειμένου να αναλάβει ένας άνθρωπος του κ. Λάτση, που είναι μέσα σε όλα -από την ενέργεια και τα δημόσια έργα, μέχρι τα ακίνητα και τις τράπεζες- τα ηνία του Ταμείου είναι «ψιλά γράμματα» για τη διαφάνεια που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.
Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι.......... το Ταμείο, μέσα στο γ' τρίμηνο του 2011, θα επιχειρήσει να αποκρατικοποιήσει το σύνολο σχεδόν των «φιλέτων» του κράτους- συγκεκριμένα: τουλάχιστον το 40% της ΕΥΑΘ, το 100% του «Ελ. Βενιζέλος», το 100% του ΟΠΑΠ, το 23,3% του ΟΛΘ και το 100% των κρατικών λαχείων.

Ένας ακόμη άνθρωπος του Έλληνα μεγιστάνα, που κατέχει σημαίνουσα θέση στον κρατικό μηχανισμό, χάρη στη στήριξη του Ελληνικού Δημοσίου, είναι αναμφίβολα και ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Εφτά χρόνια νωρίτερα, ο κ. Ταμβακάκης θα εκπλήξει τους πάντες, αποχωρώντας από την υποδιοίκηση της Εθνικής, για να αναλάβει τα ηνία της Lamda Developmebt, συμφερόντων Ομίλου Λάτση, επιλέγοντας, αντί να συνεχίσει την καριέρα του στα χρηματοπιστωτικά, να κάνει στροφή προς το χώρο του real estate. Από το νέο του πόστο, ο κ. Ταμβακάκης εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής του σεναρίου συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank (μέλος, βεβαίως, του Ομίλου Λάτση), κάτι που, εάν πραγματοποιηθεί, αναμένεται να αναδείξει τον Σπύρο Λάτση σε βασικό μέτοχο της «νέας» ΕΤΕ.

Ένα επίσης σημαίνον στέλεχος του κ. Λάτση, με ισχυρές «άκρες» στην κυβέρνηση και στενός φίλος του τελευταίου, είναι και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Καραμούζης, χάρηστη μεσολάβηση του οποίου είχε πραγματοποιηθεί ένα από τα πρώτα «κλειστά τραπέζια» μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και επιχειρηματιών, λίγο μετά τις εκλογές του 2009. Το συγκεκριμένο γεύμα εκτιμάται ως κομβικό για τη στιγμή κατά την οποία ο κ. Λάτσης θα έβλεπε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του να παίρνει «σάρκα και οστά», μια στιγμή που, όσο περνούσαν οι ημέρες και η κυβέρνηση εδραίωνε την εξουσία της, πλησίαζε ολοένα και περισσότερο... Ενάμιση χρόνο αργότερα, η χώρα, σε ενεργειακό επίπεδο, θα εξαρτιόταν σχεδόν αποκλειστικά από αυτόν.

Η απόφαση για συγχώνευση της Πετρόλα με τα Ελληνικά Πετρέλαια θα έδινε στον Έλληνα μεγιστάνα τον πλήρη έλεγχο ενός καθετοποιημένου ενεργειακού Ομίλου, ο οποίος έχει την πρωτοκαθεδρία στη διύλιση, με μερίδιο αγοράς 75%, και δεσπόζουσα θέση στην εμπορία καυσίμων, μετά και την εξαγορά των ελληνικών δραστηριοτήτων της ΒΡ. Πλέον, ουδείς τον υποχρεώνει να μοιράζεται τα πλούσια κέρδη των ΕΛΠΕ με το Ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, θα φροντίσει τον «εκλεκτό» της και, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θα του παραδώσει ολοκληρωτικά ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» του δημόσιου τομέα - πάντα, βεβαίως, στο πλαίσιο του προγράμματος εσπευσμένων αποκρατικοποιήσεων για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας...


Εθνικός τραπεζίτης
Έχοντας κληρονομήσει μια αμύθητη περιουσία από τον πατέρα του, καπετάν Γιάννη Λάτση, ο Σπύρος, από πολύ νεαρή ηλικία, θα ξεκινήσει να κερδίζει χρήματα, ζώντας μες στην πολυτέλεια και απολαμβάνοντας την παρέα όχι μόνο των πλούσιων και διάσημων του διεθνούς jet set, αλλά καιορισμένων «ταπεινών» Ελλήνων πολιτικών, χάρη στη συνδρομή των οποίων, όμως, θα δει στη συνέχεια τα εκατομμύρια του να... αυξάνονται και να πληθύνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς προόδου. Κατά γενική ομολογία, οι ελληνικές κρίσεις αποτελούσαν πάντα γι'αυτόν κυριολεκτικά «χρυσή ευκαιρία»...

«Με τον Όμιλο Holding EFG Group βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση να "ξελασπώσει" μεταξύ άλλων, το 1998, αγόρασε από το κράτος τη χρεοκοπημένη Τράπεζα Κρήτης έναντι παραδόξως μεγάλου ποσού. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση επέτρεψε στον Λάτση να μπει μέτοχος στον πετρελαϊκό "γίγαντα" Ελληνικά Πετρέλαια. Στην Ελλάδα αυτό δεν εξέπληξε κανέναν. Έτσι έγινε και όταν η τράπεζα του Λάτση, υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες, αγόρασε από το ελληνικό κράτος κρατικά ομόλογα υψηλού επιτοκίου, έναντι 12 δις ευρώ. Αυτό βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμα φορά να "τα φέρει βόλτα" και γέμισε κέρδη τα ταμεία του Λάτση», υποστηρίζει τραπεζίτης της Φρανκφούρτης στο δημοσίευμα της Bild. Και έχει απόλυτο δίκιο. Οι εταιρείες του, όπως και η τράπεζα Eurobank, η οποία ελέγχεται από τον κ. Λάτση, ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές. Πρόκειται για την τράπεζα στα ταμεία της οποίας εισέρευσαν πάνω από 900 εκατ. ευρώ -η «μερίδα του λέοντος», με άλλα λόγια- από τα πακέτα στήριξης, που, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, παραχωρήθηκαν για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. Χρήματα τα οποία δεν στάθηκαν, πάντως, αρκετά για να τη γλιτώσουν από τα πρόσφατα περίφημα «stress test», από τα οποία «κόπηκε» μετά επαίνων...


Κατασκευές
Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο κ. Λάτσης έτρεφε και εξακολουθεί να τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία προς το Ελλη-νικό Δημόσιο, τις προμήθειες του και τις αναθέσεις του. Οι εταιρείες του, κινούμενες συχνά σταόρια της νομιμότητας, δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθαν αντιμέτωπες με τους πολίτες. Σε όλες τις περιπτώσεις, όμως, έχοντας σχεδόν πάντα την κάλυψη του πολιτικού κατεστημένου, το οποίο ουδέποτε... φείδονταν, όταν επρόκειτο να νομοθετήσει ευνοϊκά υπέρ του, οι εταιρείες του έβγαιναν κερδισμένες, γεμίζοντας ανάλογα, βεβαίως, και τα ταμεία τους, όπως και, κατ' επέκταση, τις τσέπες του ιδιοκτήτη τους...

Στο πλαίσιο αυτό και με πρόσχημα τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ανεγέρθηκε, εξάλλου, κι ένα από τα μεγαλύτερα αυθαίρετα κτίσματα - ακόμα και σε πανευρωπαϊκό, ενδεχομένως, επίπεδο. Ο λόγος, για το εμπορικό κέντρο «The Mail Athens», στο Μαρούσι, η κατασκευή του οποίου αποτέλεσε το μεγαλύτερο πολεοδομικό σίριαλ της προηγούμενης δεκαετίας και μνημείο αυθαιρεσίας της εκτελεστικής εξουσίας, η οποία επέδειξε πρωτοφανή ελαστικότητα, νομοθετώντας συνεχώς και κόντρα σε αποφάσεις δικαστηρίων, προκειμένου να νομιμοποιήσει την παρανομία.

Ήταν η περίοδος κατά την οποία η διαπλοκή βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είδαν την εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων Ομίλου Λάτση, να τίθεται υπεράνω νόμων και κράτους, επιτυγχάνοντας να βαπτιστεί η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου ως «ολυμπιακού» έργου...

Λίγα χρόνια αργότερα, στις 19 Ιανουαρίου του 2009, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών θα καταδικάσει τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Τζανίκο, σε δωδεκάμηνη κάθειρξη με τελεσίδικη απόφαση, μη αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του ότι το «Mail» ωφέλησε το Μαρούσι, πως δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο.

Ο Όμιλος Λάτση, εξάλλου, ανέκαθεν παρουσίαζε ιδιαίτερη κλίση προς τον τομέα των κατασκευών. Μέσω του ομίλου εταιρειών SETE techical Services κινείται σε ευρύτατο φάσμα τεχνικών δραστηριοτήτων - από την κατασκευή μεγάλων εξειδικευμένων εργοστασιακών και βιομηχανικών μονάδων μέχρι την ανάπτυξη εμπορικών και οικιστικών ακινήτων. Η μαρίνα Φλοίσβου, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, λιμενικές και ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο της Ελευσίνας, η κατασκευή του εμπορικού κέντρου Golden Hall επί της Λεωφόρου Κηφισίας είναι μερικές μόνο από τις κατασκευαστικές δράσεις του Ομίλου, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα και υπό τις... ευλογίες της κυβέρνησης θα επεκταθεί δυναμικά και σε ένα άλλο τομέα: αυτόν που σχετίζεται με τις υποδομές εξυπηρέτησης ενεργειακών αναγκών και διαχείριση υδάτινων πόρων.

Μία από τις εταιρείες που θα δημιουργήσει ο Όμιλος Λάτση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση θα είναι και η Μεσόγειος ΑΤΕΕ, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευή ΧΥΤΥ στον αρχαιολογικό χώρο το Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, στη Κερατέα. Οι πρόσφατες μάχες μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούσαν στην κατασκευή του ΧΥΤΥ, και των εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ θα μείνουν στην ιστορίο Για πρώτη φορά, η καταστολή έλαβε τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ των συμφερόντων μιας εταιρείας και ενάντια στη βούληση των πολιτών. Τα... λεφτά, εξάλλου, ήταν πολλά, όπως και οι άνθρωποι, άλλωστε, που έχει το ποθετήσει ο κ. Λάτσης σε καίρια πόστα της κρατικής μηχανής. Οι κάτοι κοι της Κερατέας θα κρατήσουν, πάντως, τις θέσεις τους και σε επιστολή που θα στείλουν, με αποδέκτες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, και το μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank, κ. Σπύρο Λάτση, στις 8 Μαρτίου του 2011, θα υποστηρίξουν ότι πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια κατασκευής ΧΥΤΥ στην περιοχή τους κρύβεται η Eurobank.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/07/blog-post_219.html

Αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία εμφανίζονται σαν σωτήρες...

Βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Η χθεσινή επιτυχία είναι επιτυχία ολόκληρου του ελληνικού λαού. Κάναμε μεγάλες θυσίες, αλλά δεν πήγαν χαμένες, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τα μέλη της κυβέρνησης (Απαλλάχτηκε ο λαός από....
το βραχνά της χρεοκοπίας, έθνος, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).

"Μιλούσαμε για επιμήκυνση της τάξης των 7,5 ετών. Καταλήξαμε σε μια γιγαντιαία επιμήκυνση της τάξης των 30 ετών. Σταθεροποιείται το επιτόκιο στο σύνολό του, σε επίπεδα χαμηλότερα του 5%, σε μία εντυπωσιακά μεγάλης διάρκειας 40 ετών. "Αυτό μας ανακουφίζει γιατί έχουμε καλύψει τις δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020. Διπλασιάζεται η μέση διάρκεια του χρέους, του συνολικού χρέους. Αυτό σημαίνει διάρκεια περίπου 13 χρόνια, δήλωσε ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος (Υπάρχει πανστρατιά υπέρ της Ελλάδας, έθνος, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).
Η σύνοδος κορυφής της 21/07/2011 αποφάσισε ότι για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας θα χρειαστούν έως το 2014 γύρω στα 160 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 109 δις από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ενώ τα υπόλοιπα 51 από τον ιδιωτικό τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησε είτε να επιμηκύνει ως και 40 χρόνια τα χρονικά όρια απόσβεσης των δανείων που έχει παράσχει στην Ελλάδα, είτε να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ως το 2014 θα δανείσει στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξεως των 50 δις ευρώ, ενώ με ορίζοντα δεκαετίας το συνολικό ποσό θα είναι της τάξεως των 135 δις ευρώ. Οι τριάντα τράπεζες (εκ των οποίων 20 ευρωπαϊκές και πέντε ελληνικές) δέχθηκαν επί της ουσίας να θυσιάσουν περίπου το 20% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, ευελπιστώντας φυσικά να σώσουν το 80%. Κατά τον πρωθυπουργό κ Γιώργο Παπανδρέου η Ελλάδα θα μειώσει, με τον τρόπο αυτό το χρέος της κατά 26 δις ευρώ, ως το 2014 (Χρήματα και χρόνο έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, http://nationalpride.wordpress.com, 22/07/2011).
Επί της ουσίας το βάρος του δανεισμού αυξάνει και γίνεται τεράστιο και σε βάθος χρόνου. Στα 110 δισ. ευρώ του πρώτου Μνημονίου έρχονται να προστεθούν άλλα 60 δισ. ευρώ. Συνολικά 170 δισ. ευρώ. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής που αφορά και στον EFSF (μηχανισμός επαναγοράς δημοσίου χρέους), το πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ, από τα 7,5 έτη μπορεί να φτάσει στα 15 έτη και μέχρι 30 έτη, με περίοδο χάριτος 10 ετών. Δηλαδή, τα δάνεια που θα πάρουμε θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 2040, δεδομένου ότι ο πρώτος χρόνος δανεισμού είναι το 2010. Ο έλεγχος της τρόικας θα κρατήσει 30 χρόνια μετά τη λήψη του τελευταίου δανείου (Τούνελ για τουλάχιστον 30 χρόνια, ελευθεροτυπία, ηλεκτρονική έκδοση, 22/07/2011).

Tι πανηγυρίζουν; Ποια νίκη κατήγαγαν;
Μιλάει ο πρωθυπουργός για επιτυχία ολοκλήρου του ελληνικού λαού, για μεγάλες θυσίες που δεν πήγαν χαμένες. Όλοι έκαναν τις θυσίες; Και οι βουλευτές με τα 130.000 τον χρόνο; Και οι συνδικαλιστές με τις εκατοντάδες χιλιάδες τον χρόνο; Και οι σύμβουλοι που δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι είναι ούτε πόσα παίρνουν; Και οι πρόεδροι οργανισμών και κρατικών εταιρειών που δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι είναι ούτε πόσα παίρνουν; Και ο διοικητής της ΤτΕ με τα 4.000.000 τον χρόνο; Και ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ (Ελ Βενιζέλος) με τα 650.000 τον χρόνο; Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας με τα 360.000 τον χρόνο; Και όλοι αυτοί που έβγαλαν τα δις στο εξωτερικό; Και όλοι αυτοί οι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι που φτιάχνουν βίλες με πισινές και δηλώνουν εισόδημα 12.000 άντε και 20.000 ετησίως; Και όλοι οι επώνυμοι που φορολογούνται αυτοτελώς και ενώ έχουν εισόδημα 500.000 και 1.000.000 πληρώνουν φόρο 50.000; Και οι ταξιτζήδες που δεν κόβουν ποτέ απόδειξη και φορολογούνται εφάπαξ; Και οι φαρμακοποιοί που είχαν την απαίτηση να εργάζονται ισοβίως και ας χάνουν την σύνταξη και που έχουμε μπερδευτεί ανάμεσα στις επιστολές Λοβέρδου και Μάνου για τα περιθώρια κέρδους; Και οι υπάλληλοι της βουλής και οι δικαστικοί με 200.000 και 250.000 εφάπαξ;
Καταλήξαμε σε μια γιγαντιαία επιμήκυνση της τάξης των 30 ετών και έχουμε καλύψει τις δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020 λέει ο κος Βενιζέλος. Δηλαδή ποτέ θα βγούμε από το τούνελ; Σώζεται η χώρα ή βυθίζεται ακόμα περισσότερο στα δανεικά και την άβυσσο; Μόνο για δεκαετίες και δανεικά ακούμε, είναι σωτηρία αυτό; Και η απεμπλοκή από τα δάνεια; Η επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση; Η απεξάρτηση από το ΔΝΤ, τις μεγάλες τράπεζες και τις αγορές θα έρθει ποτέ;

Άρα τι πανηγυρίζουν; Ποια νίκη κατήγαγαν;
Να σας πω εγώ, και να ξεκινήσω από μια είδηση στο βήμα:
- Μια τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη μια μετά τα μεσάνυκτα στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου στη Κρήτη. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προσκρούσει στο κράσπεδο και να μετατραπεί σε μάζα σιδερικών και τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν, ένας 44χρονος, μία 37χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 15 και 11 ετών πέταξαν στην αντίπερα όχθη (Τραγωδία στην Κρήτη: Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο, tovima, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).
- Τα λουκέτα αυξάνουν
- Τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό
- Η αγροτική παραγωγή είναι αποδιοργανωμένη και σε λάθος δρόμο
- Η βιομηχανική παραγωγή αμελητέα αλλά υπάρχουν κουφάρια βιομηχανικά τεράστια που κάποιοι φρόντισαν ώστε να γίνει αυτό
- Πληθυσμιακά συρρικνωνόμαστε
- Η εγκληματικότητα αυξάνει με φρενήρεις ρυθμούς- Τα καρδιαγγειακά και οι καρκίνοι αυξάνουν και αυτοί με φρενήρεις ρυθμούς λόγω της αλλαγής τρόπου ζώνης αλλά και εξ αιτίας της αδιαφορίας των κυβερνώντων πανελλαδικά και τοπικά (καυσαέρια, ρύποι, καύση πλαστικών)

Και αυτοί πανηγυρίζουν που βυθίζουν την Ελλάδα ολοένα και πιο βαθιά στην άβυσσο των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων και τα σχέδια κάποιων που δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Βυθίζουν την πατρίδα μας στην απελπισία και παρουσιάζονται σαν νικητές, σαν σωτήρες.
Αυτούς που έκλεψαν το σπίτι μας τώρα τους έχουμε διαχειριστές και παρουσιάζονται και σαν σωτήρες από πάνω.
Ίσως έχουν δίκιο τα νέα παιδιά που φεύγουν, ίσως έχει δίκιο ο Θωμάς Ν., από την Λάρισα που φεύγει για το Λονδίνο. Έχουν απηυδήσει, έχουν σιχαθεί, έχουν αγανακτήσει, και δεν βλέπουν παρά μόνο την μαύρη τρύπα στην οποία βυθίζεται η χώρα.

Φάνης Α. Τσαπικούνης
Συγγραφέας
Πτυχιούχος Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ
Διδάκτωρ Τμήματος Βιολογίας ΠΠ


ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΒΑΘΕΙΑ!!!
Δεν τους αντέχουμε άλλο πλέον. Δεν αντέχουμε τις κομπίνες τους. ΔΕΝ αντέχουμε πλέον το χέρι αδίστακτων σοσια-ληστών στην τσέπη μας!!! ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις ίδιες φιγούρες στην οθόνη της τηλεόρασης μας.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις επιδοτήσεις Ρ/Φ σταθμών, Μ.Κ.Ο., Κομμάτων, Μεγάρων Μουσικής, πλουσιοπάροχα ταξίδια, αχρείαστους συμβούλους, κλπ
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τον τραγικό Πρόεδρο της χώρας μας ο οποίος αμείβεται εν μέσω κρίσης περί τα 165.000 ευρώ παραπάνω, το χρόνο, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την τραγική φιγούρα του ΓΑΠ με τον υποχθόνιο μουστάκια Αθανασάκη στο φόντο.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την Ντόρα και το Σαμαρά να μας κάνει υποδείξεις πως θα βγούμε από την κρίση.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την αριβίστρια Δαμανάκη, τον σύγχρονο Δούρειο Ίππο, να μας στέλνει στα ΤΑΡΤΑΡΑ μέσω της επιστροφής στη δραχμή.
Δεν αντέχουμε τον Αυταρχισμό τους.ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τους εγκληματίες παλαιοπολιντικάντηδες και δεσμευόμαστε ότι, όταν η κατάσταση αλλάξει και γίνουμε πραγματικό κράτος να τους καλέσουμε να μας εξηγήσουν, να λογοδοτήσουν και κυρίως να πληρώσουν!!!
Αγαπητοί Αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες, οργανωθείτε στο Κίνημά σας, στο ΚΑΝΕΝΑ δηλαδή, συμμετέχετε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα τις χώρας από τώρα και διατυπώστε τις ιδέες και τις απόψεις σας, ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο μέσα από τα σπλάχνα μας να αναδείξουμε τους πραγματικά Ανιδιοτελείς Ηγέτες οι οποίοι θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από τη σημερινή δυσμενή κατάσταση.
Στείλε μας το μήνυμά σου με την δήλωση συμμετοχής και με τις ιδέες / προτάσεις / συστάσεις σου.
ΚΑΝΕΝΑΣ

http://kanena2010.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_1619.html

Όταν τα κτήνη της Ευρώπης συναντούν τους προδότες της Ελλάδας, αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Όταν το θηλυκό κτήνος του Βερολίνου άρχισε να καλλιεργεί την άποψη ότι πρέπει να συμμετέχουν οικειοθελώς και οι ιδιώτες στη ζημιά της ελληνικής οικονομίας, εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει. Πώς ήταν δυνατόν ιδιώτες να συμμετείχαν οικειοθελώς σε μια τεράστια ζημιά και να μην "διαμαρτύρονταν", ενεργοποιώντας το "game over" της χρεοκοπίας; Ο πρώτος ιδιώτης, ο οποίος δεν θα πληρωνόταν, θα "κατήγγειλε" αυτόν, ο οποίος δεν τον πλήρωνε και θα ενεργοποιούσε τα CDS της χρεοκοπίας της χώρας.
Τις ίδιες απορίες είχαμε όταν και ο γνωστός κοιλιόδουλος της παπαρολογίας μάς εξηγούσε τι είναι το "Selective Default" και ποια η διαφορά του με τη χρεοκοπία. Και πάλι εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε. Πώς θα επιλέγαμε εμείς ως οφειλέτες ποιον ιδιώτη θα ξεπληρώναμε και ποιον όχι και πώς θα εξασφαλίζαμε τη συνεργασία εκείνου, ο οποίος θίγονταν, για να μην ενεργοποιήσει τον "συναγερμό" των CDS;

Από τη στιγμή που δεν καταλαβαίναμε αυτά τα οποία ακούγαμε, ήμασταν υποχρεωμένοι να περιμένουμε, για να δούμε και να καταλάβουμε. Η "κρίσιμη" συνάντηση κορυφής έγινε και επιτέλους είδαμε τι σημαίνουν όλα αυτά. Η Ελλάδα πράγματι θα έκανε Selective Default. Αυτό πράγματι θα γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία. Κάποιος ιδιώτης δεν θα πληρωνόταν από την Ελλάδα και δεν θα διαμαρτυρόταν. Περίεργο ε; …Καθόλου. Η Ελλάδα θα έκανε επιλεκτική χρεοκοπία εις βάρος του εαυτού της.
Ο μόνος ιδιώτης, ο οποίος πραγματικά θα θιγόταν, εξαιτίας αυτής της πράξης του ελληνικού κράτους, θα ήταν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία …Ο μόνος "ιδιώτης" ο οποίος εμπιστεύεται τη διαχείρισή των αποθεματικών του σε αυτό το χρεοκοπημένο και βλακώδες κράτος… Ο βλάκας "ιδιώτης", ο οποίος επί δεκαετίες άφηνε το κράτος να τον λεηλατεί, αφήνοντας στη θέση των χρημάτων του "χαρτάκια" και που σήμερα του δίνει το δικαίωμα να μην ξεπληρώσει "χαρτάκια" αυτά. Το κράτος θα "πουλούσε" για άλλη μια φορά τον "ιδιώτη" που τον εμπιστεύτηκε και αυτός ο "ιδιώτης" δεν θα "διαμαρτυρόταν" για την εγκληματική πράξη του κράτους, γιατί αυτό το κράτος ήταν ταυτόχρονα και ο διαχειριστής του.
Η Ελλάδα, δηλαδή, θα συνέχιζε να δανείζεται από τους τοκογλύφους, για να ξεπληρώνει τοκογλύφους, αλλά όχι τα δικά της ασφαλιστικά ταμεία. Τα δικά της ταμεία δεν θα έπαιρναν πλέον χρήμα. Θα έπαιρναν νέα ομόλογα με βάθος τριαντακονταετίας. Αυτοί θα ήταν οι ιδιώτες, οι οποίοι δεν θα διαμαρτύρονταν για την επιλεκτική και βέβαια αναγκαστική παύση πληρωμών της Ελλάδας. Όλοι οι υπόλοιποι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πληρώνονταν κανονικά. Τα 26 δις, δηλαδή, τα οποία δήθεν θα γλιτώσουμε, είναι εκείνα τα 26 δις, τα οποία θα "φεσώσει" το κράτος στα ελληνικά ταμεία, που κατέχουν τα ομόλογά του …Ακριβώς αυτά
…Οι ξένοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ …26 δις ευρώ, τα οποία αντιπροσωπεύουν ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, θα "σπρωχθούν" σε βάθος τριαντακονταετίας και άρα στα δανεικά και αγύριστα. Τη ρευστότητα, την οποία αναζητούσαν διακαώς τα ασφαλιστικά μας ταμεία, θα τη χάσουν οριστικά και αμετάκλητα εξαιτίας των προδοτών. Τη ρευστότητα, την οποία περίμεναν διακαώς —μέχρι να λήξουν τα ομόλογα—, δεν θα τη δουν ποτέ.
Στο μέλλον οι συντάξεις μας δεν θα δίνονται από τις εισφορές των συνταξιούχων …Θα δίνονται από την ελεημοσύνη των τοκογλύφων, εφόσον σ' αυτούς θα προστρέχει το κράτος, αφού, εξαιτίας της δικής του επιλογής, "στέγνωσε" τα ταμεία. Εισφορές πολλών δεκαετιών, πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων πήγαν στα "σκουπίδια" ενός χρεοκοπημένου κράτους, επειδή μας πρόδωσαν οι δήθεν ηγέτες μας …Ένας βλάκας, που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ είναι ένας μαμάκιας μιας μαμάς, που μισεί τον Ελληνισμό …Ένας κοιλιόδουλος, που παριστάνει τον Υπουργό Οικονομικών και είναι τόσο άπληστος, που μπορεί να πουλήσει και τον ίδιο του τον εαυτό για το κέρδος …όπως βεβαίως έχει κάνει στην προσωπική του ζωή.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς "χτίζεται" το διεθνές προφίλ; Πώς βγάζεις εύκολα φωτογραφίες να χαριεντίζεσαι σαν "φίλος" με τον Σόιμπλε; Πώς παίζεις "καρπαζιές" με τον Γιούγκερ, ενώ λίγες ημέρες πριν δεν γνωριζόσουν καν; Πώς σε κοιτάζει "γοητευμένη" στα μάτια η Λαγκάρντ, ενώ είσαι ένα κήτος, που προκαλείς την απέχθεια και την αποστροφή αυτών που σε βλέπουν; Έτσι βάζεις "υποθήκες" για μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός …Το έκανε ο Γιωργάκης και το κάνει κι ο χοντρός. Με το "καλημέρα" —και για ν' αρχίσουν οι Ούννοι τα "χαμόγελα"— τους χαρίζεις το 10% του ΟΤΕ, εφόσον τους αφήνεις να "φορτώσουν" το κόστος της αγοράς του στους εργαζομένους του. Με το "καλώς όρισες" τούς "απαλλάσσεις" ως υποψήφιους αγοραστές από τον κίνδυνο και τον ανταγωνισμό των ασφαλιστικών ταμείων.
Γιατί είναι κίνδυνος γι' αυτούς τα ασφαλιστικά μας ταμεία και θέλουν αυτήν την απαλλαγή; Γιατί θέλουν να λεηλατήσουν τη χώρα. Να τη λεηλατήσουν γρήγορα και προπάντων φτηνά. Με το πρόσχημα των ιδιωτικοποιήσεων και το "άλλοθι" της τελειότητας του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς θέλουν να λεηλατήσουν τον δημόσιο πλούτο. Η απόλυτη οικονομική και ηθική χρεοκοπία της αμερικανικής "μητρόπολης" της ελεύθερης οικονομίας δεν τους απασχολεί. Η ελεεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το κράτος και ο λαός τής πάλαι ποτέ Υπερδύναμης, δεν τους προβληματίζει. Είναι προφανές ότι η αντίληψή τους είναι αλά καρτ. Μόνον ό,τι δεν τους βολεύει ή ότι δεν τους συμφέρει είναι "κακό" …Όλα τα άλλα είναι "καλά" …Απλά πράγματα.
Ανάμεσα σ' αυτά, που δεν τους συμφέρουν, είναι και η κρατική παρουσία στους στρατηγικούς τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των οδικών δικτύων κλπ.. Τα ασφαλιστικά ταμεία γι' αυτόν τον λόγο τούς απειλούν. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι "ιδιώτες". Ως "ιδιώτες", τους απειλούν. Είναι σίγουρα τέτοιοι εκ του νόμου και εκ της φύσης τους, εφόσον αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τους και κανενός άλλου. Άλλωστε καί οι ίδιοι, όταν αναφέρονται σε "ιδιώτες", αναφέρονται πρωτίστως σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά όλα όμως τα συζητάνε μεταξύ τους και στα όρια που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος.
Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, καλλιεργείται τεχνητά η άποψη πως, όταν μιλάμε για ασφαλιστικά ταμεία, μιλάμε απλά για μια άλλη "έκφανση" του δημοσίου. Σαν τομέας του κράτους εμφανίζεται το ασφαλιστικό μας σύστημα …Κάτι σαν "ευρύτερο" δημόσιο. Γιατί; Γιατί αυτό το ψεύδος το καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες το ίδιο το κράτος. Γιατί παλαιότερα το κράτος ήθελε να τα κλέβει χωρίς αντιδράσεις και σήμερα θέλει και πάλι να τα κλέβει …επίσης χωρίς αντιδράσεις …Ο δήθεν "εγγυητής" τους, ο οποίος αποδείχθηκε ο μέγας κλέφτης του. Οι ασφαλισμένοι δεν αντιδρούν, γιατί παρασέρνονται από την άγνοιά τους και την κουτοπόνηρη λογική, την οποία εδώ και δεκαετίες τού καλλιεργούν τα κόμματα. Νομίζουν ότι έχουν συμφέρον από αυτήν την ανόσια "σχέση" με το κράτος …Το κράτος μπατίρη.
Οι Ευρωπαίοι, λοιπόν, αυτόν τον "ιδιώτη" δεν τον θέλουν στα πόδια τους και δεν τον θέλουν ειδικά με χρήματα στην "τσέπη" του. Γιατί; Γιατί μπορεί να μπει στο παιχνίδι των ιδιωτικοποιήσεων και να τους χαλάσει τα σχέδια. Να τους τα κάνει ακριβά. Μπορούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ως ιδιώτες, να ανεβάσουν τον "πήχη" των αξιών στις ιδιωτικοποιήσεις. Με 26 δις, που θα έπρεπε να πληρωθούν από το κράτος ως ομολογιούχοι, και με άλλα 10 δις, που τους χρωστάει ήδη σε αναγνωρισμένες οφειλές, θα μπορούσαν να καθίσουν στο πρώτο "τραπέζι" στον χορό των ιδιωτικοποιήσεων …Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ, την Αττική Οδό, τα εθνικά δίκτυα όλων των τύπων και όλων των ειδών …Ό,τι αποδίδει τεράστιο κέρδος έπ’ άπειρον, χωρίς καθόλου ρίσκο και υπό συνθήκες μονοπωλίου …Ό,τι, δηλαδή, θέλουν να δώσουν οι πονηροί Ευρωπαίοι σε ιδιώτες και θα συνέφερε την ελληνική κοινωνία να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Με την επιλεκτική χρεοκοπία όλα αυτά απλά δεν υφίστανται. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα αποστραγγιστούν από κάθε ρευστότητα. Θα γίνουν απόλυτα εξαρτώμενα από το προδοτικό κράτος. Φυσικό είναι αυτό. Όταν περιμένεις από κάποιον να σε "σώσει", δεν μπορείς να είσαι απαιτητικός απέναντί του. Όταν περιμένεις από τη χρηματοδότηση του κράτους να κάνεις τη δουλειά σου, δεν μπορείς να απαιτείς από αυτό τα "χρωστούμενα". Υπέρ πίστεως και πατρίδος θα πάνε αυτά τα χρωστούμενα. Θα περιμένεις τη "δόση" σου και δεν θα διαμαρτύρεσαι.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Με την επιλεκτική χρεοκοπία επιτύγχαναν όλους τους στόχους τους ταυτόχρονα. Είχαν καί την πίτα ολόκληρη καί τον σκύλο χορτάτο. Οι ίδιοι, ως δανειστές τοκογλύφοι, θα πληρώνονταν από το ελληνικό κράτος, αλλά όχι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Ο λαός θα έμπαινε υπό την "ομηρία" τους, μην έχοντας από αλλού να εισπράξει συντάξεις και ταυτόχρονα τα ταμεία δεν θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα να μπουν στις ιδιωτικοποιήσεις. Όλα αυτά απειλούνταν, αν σήμερα πληρώνονταν μαζί με τους τοκογλύφους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Γι' αυτόν τον λόγο έδωσαν την "παράσταση" της κρίσης του ελληνικού χρέους. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία ήταν ο στόχος τους.
Αν τα ασφαλιστικά μας ταμεία πληρώνονταν με τα καινούργια κρατικά δάνεια για τα ομόλογά τους, θα είχαν μια μεγάλη ρευστότητα, η οποία θα ανακούφιζε τον λαό. Θα τον καθησύχαζε για το μέλλον του, εφόσον δεν θα είχε ανάγκη το κράτος για τις συντάξεις του. Θα του έδινε αυτοπεποίθηση. Θα έδινε όμως και στα ταμεία έναν υποχρεωτικό προσανατολισμό "επενδύσεων". Τι θα τα έκαναν αυτά τα χρήματα; Σε μια αγορά ακινήτων, η οποία "βουλιάζει" και είναι απολύτως "στεγνή", δεν είναι δυνατόν τα διαθέσιμα των ταμείων να επενδυθούν πάνω της. Με ένα κράτος στα όρια της χρεοκοπίας, δεν είναι δυνατόν να αγοράζεις τα ομόλογά του, τα οποία δεν αγοράζει κανένας άλλος. Αναγκαστικά τα ασφαλιστικά ταμεία θ' αναζητούσαν πιο δυναμικές και πιο αποδοτικές επενδύσεις και αργά η γρήγορα θα "στρέφονταν" προς τις αποκρατικοποιήσεις …Εκεί ακριβώς όπου δεν συνέφερε τη συμμορία των κτηνών της Ε.Ε..
Όμως, εδώ αποκαλύπτεται και ο πραγματικά υπεύθυνος γι' αυτήν την αθλιότητα. Υπεύθυνοι δεν είναι μόνον αυτοί, οι οποίοι κάνουν τα εγκλήματα, αλλά κι αυτοί που τους επιτρέπουν να τα κάνουν, ενώ μπορούν να τα αποτρέψουν. Ποιοι είναι αυτοί; Οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι …Τα πραγματικά θύματα αυτών των μεθοδεύσεων. Η Ευρώπη βρίσκει προδότες και τα μεθοδεύει. Το κράτος βρίσκει αφελείς και εγκληματεί. Το κομματικό κράτος βάζει κομματόσκυλα να διοικούν τα ταμεία και κάνει ό,τι θέλει, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κομματάρχες. Οι ίδιοι άνθρωποι, που υπέγραψαν ένα Μνημόνιο, το οποίο επιβάλει να μην μπει ούτε ένα ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις μέσα στην ελληνική οικονομία, είναι οι ίδιοι που σήμερα δέχονται την επιλεκτική χρεοκοπία αποκλειστικά εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και κανενός άλλου. Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι κάνει το κράτος των προδοτών. Το θέμα είναι τι κάνουν τα θύματα αυτής της κατάστασης.
Εδώ λοιπόν τίθεται το εξής απλό ερώτημα. Σήμερα λεηλατούνται τα ταμεία. Δεν πρέπει να ξεσηκωθούν άμεσα αυτοί οι οποίοι θίγονται και είναι οι ασφαλισμένοι; Σήμερα τούς "τρώνε" τις εισφορές μιας ζωής. Τούς στερούν τον μοναδικό πόρο για επιβίωση, που έχουν οι απόμαχοι της ζωής. Τόνους χρήματα τούς αφαιρούν οι διάφορες Μέρκελ και οι τοκογλύφοι που βρίσκονται πίσω τους. Δεν πρέπει να κάνουν κάτι; Άποψή μας είναι ότι πρέπει ν' αναλάβουν δράση σήμερα κιόλας ως "μέτοχοι" των ασφαλιστικών τους ταμείων και όχι ως πολίτες …Σήμερα …την επομένη της προδοσίας …Πριν προλάβουν και "σφραγίσουν" τα εγκλήματά τους οι προδότες. Να αναλάβουν δράση εναντίον των διοικήσεων των ταμείων, οι οποίες τους πρόδωσαν ως "μετόχους". Όχι εναντίον του κράτους και των αξιωματούχων του, οι οποίοι περιβάλλονται από πλήθος ασυλιών …Να κινηθούν εναντίον των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων.
Άποψή μας είναι ότι πρέπει οι ασφαλισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον των διοικήσεων των ταμείων, που δέχθηκαν να είναι θύματα του Selective Default εις βάρος των συμφερόντων των ασφαλισμένων …Των κομματικών διοικήσεων, που, προκειμένου να προστατεύσουν θέσεις και μισθούς, "πρόδωσαν" τους ασφαλισμένους, για να εξυπηρετήσουν τον κομματάρχη, ο οποίος απλά τυγχάνει να είναι και Πρωθυπουργός.
Πρέπει αυτήν τη στιγμή να μαζευτούν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι έξω από το ΙΚΑ και να απαιτήσουν από τη διοίκηση να απαιτήσει με τη σειρά της την πληρωμή των ομολόγων. Να απειλήσει ως "Ιδιώτης" ότι θα χτυπήσει τον "συναγερμό" της αγοράς και θα ενεργοποιήσει τα CDS. Πρέπει να μαζευτούν χιλιάδες ασφαλισμένοι και να απαιτήσουν από τη διοίκηση να μην υπογράψει την "ανταλλαγή" των παλαιών ομολόγων με νέα. Χρήματα έβαλαν οι ασφαλισμένοι στο ταμείο τους και με χρήματά το θέλουν, για να έχουν εξασφαλισμένη τη σύνταξή τους.
Με ποιο δικαίωμα ένας τυχάρπαστος Ροβέρτος Σπυρόπουλος επιτρέπει σε έναν οφειλέτη του Ταμείου που διοικεί να κάνει επιλεκτική στάση πληρωμών εναντίον του; Υπάρχει θέμα απιστίας σ' αυτήν την περίπτωση; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό το έγκλημα το έκανε τζάμπα ή αν τα πήρε με τον οποιονδήποτε τρόπο; 26 δις ευρώ είναι αυτά. Όταν έχεις την εξουσία να μην τα κάνεις απαιτητά, όλο και κάποιο "χαρτζιλίκι" μπορείς να διεκδικήσεις. Με ποια εξουσιοδότηση λοιπόν κάνει μια τέτοια εγκληματική επιλογή, η οποία μπορεί να οδηγήσει το ίδιο το Ταμείο σε αδυναμία καταβολής συντάξεων;
Από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν έπαψε να πληρώνει τους ξένους τοκογλύφους, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν πρέπει να δεχθούν την επιλεκτική εις βάρος τους παύση πληρωμών. Αν θέλει το ελληνικό κράτος να μοιράζει "χαρτάκια", να τα μοιράζει όχι μόνον στα ταμεία των Ελλήνων, αλλά και στους τοκογλύφους. Πρέπει η διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων να κάνει το καθήκον της και αυτό είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και όχι των πολιτικών που τη διόρισαν και προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, συνεργάζονται με ξένους ιμπεριαλιστές.
Αν δεν πληρωθεί το ΙΚΑ με πραγματικά χρήματα από το ελληνικό κράτος, όπως όλοι οι υπόλοιποι ομολογιούχοι, τότε να προχωρήσει σε καταγγελία του ελληνικού κράτους και να ενεργοποιήσει τα CDS. Έτσι κι αλλιώς εμάς δεν μας αφορούν αυτά τα CDS. Άλλοι θα τα πληρώσουν. Απλά θα το κάνουν εξαιτίας μας, όπως πληρώνουν τα στοιχήματα των αλόγων, αλλά δεν ευθύνονται τα άλογα γι' αυτά. Αυτή η διοίκηση πρέπει να μπει στο στόχαστρο των ασφαλισμένων. Αν δεν κάνει η διοίκηση το καθήκον της να τη "σαπίσουν" στις μηνύσεις. Εκατομμύρια μηνύσεις από τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα χάσουν τις συντάξεις τους, για να παραμείνει ο βλάκας ως Πρωθυπουργός.
Από εκεί και πέρα να απαιτήσουν από αυτήν τη διοίκηση, η οποία θα πληρωθεί, να επενδύσει και σωστά αυτά τα οποία θα πληρωθεί …Να πάρει ως "ιδιώτης" μέρος στην ιδιωτικοποίηση" που μεθοδεύεται. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει "λεία", η οποία θα εξασφαλίσει την έπ’ άπειρον βιωσιμότητα των ταμείων και αυτά να μην συμμετέχουν. Δεν είναι δυνατόν "ιδιώτες" με αυτήν την τεράστια ρευστότητα —σε έναν κόσμο, ο οποίος κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από νομισματική κρίση— να μην συμμετέχουν σε αγορές κεφαλαίου.
Πρέπει επιτέλους ο λαός να "ξυπνήσει" πριν να είναι πολύ αργά …Να "ξυπνήσει" τώρα που έχει δυνάμεις και δυνατότητες ν' αντιδράσει και όχι όταν θα τον έχουν "ξεδοντιάσει" τελείως. Μιλάμε καθαρά για προδοσία. Η ειρωνεία είναι ότι σήμερα γίνεται αυτό, το οποίο ισχυριζόμασταν ότι μπορεί να γίνει ως λύση. Σε άλλο κείμενό μας λέγαμε ότι η λύση όλων των προβλημάτων της πατρίδας μας και του λαού μας θα γινόταν με Selective Default. Επιλεκτική χρεοκοπία εις βάρος των τοκογλύφων και υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Τώρα τα κτήνη μεθοδεύουν αυτήν τη χρεοκοπία με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Υπέρ των τοκογλύφων και εις βάρος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Αυτά ήταν τα "κατορθώματα" του Γιωργάκη και του χοντρού στην Ευρώπη. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά, τα οποία είδαμε να προηγούνται της εγκληματικής νέας συμφωνίας, ήταν ένα "θέατρο" …Μια παράσταση τρόμου. Η δήθεν αναποφασιστικότητα της Γερμανίας και ο κίνδυνος για το Ευρώ …Παράσταση τρόμου είναι όλα αυτά. Κανένα Ευρώ δεν κινδυνεύει από τις "Αγορές". Οι "Αγορές" είναι οι ιδιοκτήτες του Ευρώ. Οι "Αγορές" είναι οι ομοεθνείς, φίλοι και συνεργάτες του Τρισέ. Οι "Αγορές" είναι τα αφεντικά και οι εργοδότες της Μέρκελ.
Αυτές οι "Αγορές" απλά είναι αποφασισμένες να λεηλατήσουν τα κράτη. Παίζουν με το Ευρώ, για ν' αρπάξουν το κεφάλαιο των ευρωπαϊκών λαών. Βάζουν τους υπαλλήλους τους να τρομοκρατούν τους λαούς, για να μην αντιδρούν. Δεν το κάνουν για τα χρήματα …Δεν θέλουν χρήματα. Τα χρήματα είναι τα δικά τους "καθρεφτάκια" …Δεν τα έχουν ανάγκη …Τα τυπώνουν όποτε θέλουν με τον τόνο …Κεφάλαιο θέλουν …Τις πατρίδες των λαών θέλουν.
Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος μακριά, για να καταλάβει την πολυτιμότητα αυτού του κεφαλαίου σ' ό,τι αφορά την οικονομική του αξία, αλλά και τη στρατηγική του αξία. Το μόνο θετικό, το οποίο προέκυψε από το πρόσφατο τραγικό συμβάν στην Κύπρο, ήταν η ανάλυση της αξίας του εργοστασίου που καταστράφηκε. Εκεί μάθαμε ότι ένα απλό και σύγχρονο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής κοστίζει πάνω από 1,5 δις ευρώ …Μόνον το εργοστάσιο …Ένα εργοστάσιο, όπως τα πολλά που διαθέτει η ΔΕΗ στην ελληνική επικράτεια …Ένα εργοστάσιο μόνο του, το οποίο πρέπει να το "ταΐζεις" καύσιμα για να παράγει ηλεκτρισμό και δεν "κάθεται" πάνω σε υπερπολύτιμα ορυχεία ή σπάνια φράγματα, για να "βόσκει" μόνο του τζάμπα …Ένα εργοστάσιο μόνο του, χωρίς το δίκτυό του …Χωρίς τα χιλιάδες των χιλιομέτρων καλώδια και τους πυλώνες ανά την επικράτεια …Χωρίς τους δεκάδες υποσταθμούς των μετασχηματιστών …Χωρίς τα χιλιάδες υπόγεια δίκτυα σε κάθε περιοχή …Χωρίς τα εκατομμύρια των μετρητών κατανάλωσης, που φτάνουν στα εκατομμύρια των πελατών του …1,5 δις …ένα απλό εργοστάσιο.
Μετά την αποτίμηση της ζημιάς στην Κύπρο, πόσο αποτιμάται αυτό, το οποίο λειτουργεί επιτυχώς στην Ελλάδα; Πόσο λοιπόν αποτιμάται η ΔΕΗ; …Το κτήνος, το οποίο διαθέτει τα πάντα στον υπέρτατο βαθμό; …Το κτήνος, το οποίο έχει ένα πελατολόγιο εκατομμυρίων νοικοκυριών, επιχειρήσεων, ΟΤΑ, κρατικών υπηρεσιών κλπ.; …Πόσο αποτιμάται ένα κτήνος, με πλήρως ολοκληρωμένο το πρόγραμμα επενδύσεων στον τομέα του εκσυγχρονισμού και του οποίου ετήσιες εισπράξεις ανέρχονται σε αρκετά δις ευρώ; Πώς είναι δυνατόν να αποτιμάται αυτό το κτήνος με βάση την τεχνητά υποβαθμισμένη χρηματιστηριακή του αξία; Πώς είναι δυνατόν να θέλουν να πουλήσουν το 17% αυτού του κτήνους για κάτι περισσότερο από 300 εκατομμύρια ευρώ; …Για κάτι περισσότερο από τη μία από τις πέντε μονάδες του κυπριακού εργοστασίου που καταστράφηκε;
Κατάλαβε ο αναγνώστης πού έχουμε "μπλέξει"; …Με ποια συμμορία έχουμε γίνει συνέταιροι; …Σε τι κλουβί με αιμοβόρα και αδίστακτα θηρία έχουμε "μπει" οικειοθελώς; Αυτοί είναι οι "οραματιστές" της Ενωμένης Ευρώπης. Τέτοιους "οραματιστές" είχαμε να δούμε από την εποχή του Αττίλα των Ούννων και του Χίτλερ …Δηλαδή από τους προγόνους των σύγχρονων "οραματιστών". Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι. Έχουμε απέναντί μας μια συμμορία κτηνών …Μια συμμορία, η οποία δεν θα μας αφήσει τίποτε στα χέρια, αν δεν αντιδράσουμε.
Είμαστε 10 εκατομμύρια άνθρωποι και δεν θα ανεχθούν να διατηρούμε αυτόν τον τεράστιο πλούτο στα χέρια μας …Είμαστε το ένα τρίτο του Τόκιο ή το μισό Μέξικο Σίτυ ή μια Κωνσταντινούπολη ολόκληρη. Δεν ανέχονται αυτοί οι "οραματιστές" ένα τέτοιο πληθυσμιακό σύνολο να έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα "φιλέτο" του Πλανήτη …Ίσως το κορυφαίο "ακίνητο" αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Προφανώς είναι γι' αυτούς πολύ μεγάλη αυτή η περιουσία για να την κρατήσει μόνος του ο ελληνισμός. Πολύ μεγάλη, αν σκεφτεί κάποιος ότι μπορούν να "χωρέσουν" ολόκληρο τον ελληνισμό στα όρια μας πόλης …Στα όρια ενός "Μανχάταν".
Αυτό και επιχειρούν να κάνουν τώρα. Μας "μέτρησαν" λοιπόν και θέλουν να μας βάλουν στα όρια μιας μεγαλούπολης …όπως αυτές που σχεδιάζουν σε όλον τον Πλανήτη για τους φτωχούς …Θα μας βάλουν όλους μέσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη …και τέλος. Όλα τα υπόλοιπα δικά τους …Δικές τους επιχειρήσεις με φτωχούς Έλληνες σερβιτόρους και χαμάληδες …Νησιά, δάση, αιγιαλοί, ορυχεία, μεταλλεία, πετρελαϊκά κοιτάσματα, δίκτυα υποδομών. Αυτό είναι το σχέδιό τους. Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι πήραν ήδη τα "μέτρα" μας.
Μέσα στα πλαίσια αυτών των "μέτρων" ήταν και η εγκληματική πολιτική, την οποία μας υποχρέωσαν να ακολουθήσουμε στον τομέα της λαθρομετανάστευσης. Θα μας βάλουν να συγκατοικούμε με πεινασμένους, άρρωστους και απειλητικούς λαθρομετανάστες, για να είμαστε "ήσυχοι" …Να παραμένουμε φοβισμένοι στις "τρύπες" μας και να μην αντιδρούμε …Να τους χρωστάμε και τα στεγαστικά δάνεια αυτών των "τρυπών" και να μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν στους δρόμους …Στους δρόμους του αγώνα της επιβίωσης απέναντι στους "ασυναγώνιστους" λαθρομετανάστες.
Αυτά είναι τα σχέδιά τους για τον ελληνισμό. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι αυτός, ο οποίος δεν διδάσκεται από την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι πήραν τον παγκόσμιο αυτοκρατορικό ελληνισμό και μέσω της Μικρασιατικής Καταστροφής τον περιόρισαν εντός ενός μικρού εθνικού κράτους, είναι οι ίδιοι που σήμερα θα τον περιορίσουν ακόμα πιο πολύ. Στη θέση της Μικρασιατικής Καταστροφής ας βάλει κάποιος τη σημερινή οικονομική καταστροφή και θα καταλάβει ότι θα περιοριστούμε ακόμα πιο πολύ. Από το ελληνικό κράτος θα περιοριστούμε στην ελληνική πόλη …και αυτή όχι ολόκληρη δική μας, για να μην ενοχλούμε τα αφεντικά …Απλά πράγματα. Κάποτε 1,5 εκατομμύριο κατοικούσαν μία ολόκληρη Ελλάδα. Σήμερα 1,5 εκατομμύριο είναι ένα προάστιο μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.   
Αν γνωρίζει ο αναγνώστης τα σχέδιά τους, μπορεί να καταλάβει και τους φόβους τους. Αυτό λοιπόν, το οποίο φοβούνται στην πραγματικότητα, δεν είναι μήπως η κρίση χρέους της Ελλάδας επεκταθεί και στις άλλες χώρες της "περιφέρειας". Αυτό, το οποίο φοβούνται, είναι μήπως η Ελλάδα αποκτήσει κρίση συνείδησης και αυτή επεκταθεί στην "περιφέρεια" …Φοβούνται μήπως η Ελλάδα αντιδράσει και η αντίδραση της Ελλάδας επεκταθεί και στις άλλες χώρες της "περιφέρειας" …Φοβούνται μήπως η Ελλάδα σηκωθεί από το χειρουργικό "τραπέζι" τους και αυτό παρασύρει και τους άλλους …Μήπως η Ελλάδα εγκαταλείψει όχι απλά την Ευρωζώνη, αλλά την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και το παράδειγμά της το ακολουθήσουν όλα τα θύματα των Ούννων …Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
Αυτός είναι ο φόβος τους …Ο φόβος μήπως το "σφάγιο", πάνω στην προσπάθειά του να σωθεί, γκρεμίσει το "κλουβί" …Το ευρωπαϊκό "σφαγείο", που παριστάνει το "σπίτι" των λαών. Επειδή νιώθουν ότι έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο "πίεσης", αντιλαμβάνονται την πιθανότητα της αντίδρασης. Σήμερα πλησιάζουν στον στόχο της κατακρεούργησης των εθνικών κρατών του Νότου και φοβούνται …Φοβούνται μήπως το "αναισθητικό" της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν φτάνει, για να καθηλώνονται οι λαοί κάτω από τα "νυστέρια" τους …Φοβούνται τους μεσογειακούς λαούς …Φοβούνται μήπως ο ένας παρασύρει τον άλλο και τους αφήσουν στη μέση της λάσπης του Ρήνου …Φοβούνται μήπως διαλύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και βρεθεί ξαφνικά η Γερμανία με μια τεράστια "μηχανή" χωρίς καθόλου "σασί" και "ρόδες". Αυτό ακριβώς είναι ο φόβος τους …Μήπως ο σχεδιασμός, ο οποίος εμφανίζει τη Γερμανία σαν πανίσχυρη "ατμομηχανή", βρεθεί χωρίς "βαγόνια" και "σκάσει" από την ίδια της τη "λειτουργία".
Ο φόβος τους αυτός δεν είναι κρυφός …Φαίνεται …από όσους έχουν γνώσεις να ερμηνεύουν τα πράγματα. Για να "κάψουν" στο επίπεδο των εντυπώσεων αυτήν την επιλογή, έβαλαν τον ίδιο τον προδότη της Μεσογείου να κάνει μια έρευνα, πριν ξεκινήσει η "σφαγιαστική" σύνοδος. Έβαλαν τον προδότη Γιωργάκη ν' αναζητά Νοτιοευρωπαίους "συνοδοιπόρους", για να συνθέσουν δήθεν κοινό "μέτωπο" εναντίον των Βορειοευρωπαίων. Γιατί; Για να τους ανακαλύψει —αν τυχόν υπάρχουν— και να τους "καρφώσει" στα αφεντικά. Με αυτόν τον τρόπο διέγνωσαν και τις προθέσεις των υπολοίπων. Από τη στιγμή που δεν είδαν αντιδράσεις συμπαράστασης από την Ιταλία ή την Ισπανία, πέρασαν στη δεύτερη φάση του σχεδιασμού τους …Έβαλαν την Ελλάδα στο "χειρουργείο" χωρίς "αναισθητικό".
Ακριβώς, επειδή μπορεί ανά πάσα στιγμή αυτό το θύμα ν' αντιδράσει, έχουν φροντίσει να λάβουν προκαταβολικά τα μέτρα τους. Αυτός ο φόβος της αντίδρασης είναι που τους απασχολεί και γι' αυτόν τον λόγο έχουν στήσει ένα σκηνικό τρόμου γύρω από την Ελλάδα. Προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, θέλουν να τον αποκόψουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλουν να τον τρομάξουν με τον περίγυρό του και ταυτόχρονα να τον αποκόψουν από τους φυσικούς του συμμάχους.
 Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν τον Ερντογάν, παραμονές της δήθεν σημαντικής συνέλευσης, να προκαλέσει τους Έλληνες τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν την Ελλάδα να εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Με συνοπτικές διαδικασίες διατάραξαν σχέσεις αιώνων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πήγε στη Γάζα και αποδοκιμάστηκε από τους Άραβες …Όλα αυτά είναι "κατασκευασμένα".
Οι Έλληνες και η Ελλάδα πρέπει να αισθάνονται μόνοι και τρομοκρατημένοι, ώστε, εξαιτίας του φόβου τους, να παραμένουν προσκολλημένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση …ακόμα κι όταν αυτή τούς "ακρωτηριάζει" …Να μην αρνηθούν τη λεηλασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να απολαύσουν την προστασία της από τους Τούρκους, τους Άραβες κλπ.. …Να μην αρνηθούν να παραδώσουν τα πάντα στους μοναδικούς τους "φίλους", εφόσον και ο αραβικός κόσμος τούς γυρνάει πλέον την "πλάτη".
Η Ελλάδα πρέπει να αισθάνεται μόνη, για να μην αντιστέκεται στον "ακρωτηριασμό" της …Στον "ακρωτηριασμό", ο οποίος γίνεται οργανωμένα από τη "συμμορία". Δεν είναι τυχαίο που η Γερμανία λεηλατεί και η Ολλανδία μαζί με τη Φιλανδία ζητούν εγγυήσεις …Η Ολλανδία, η οποία είχε συνεργαστεί με τους Ναζί εις βάρος της Δημοκρατίας και της Ευρώπης και σήμερα μαζί πάλι —με τους ίδιους Ναζί— παριστάνει τη γνήσια εκπρόσωπο της Ευρώπης και της Δημοκρατίας …Η Φιλανδία, η οποία με ανθρώπους σαν τον Ρεν αποδεικνύει καθημερινά ότι κάτω από το ολόλευκο χιόνι υπάρχει κατάμαυρη λάσπη …Αυτοί απειλούν την Ελλάδα …Αυτοί, οι οποίοι εξαιτίας της Ελλάδας στέκονται στα δύο τους πόδια και λογίζονται σαν άνθρωποι …Εξαιτίας της παγκόσμιας δωρεάς της Ελλάδας …Δυστυχώς.
Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι έρμαιο αυτής της αιμοβόρας συμμορίας, γιατί έχουν προδοθεί από τους πολιτικούς τους ηγέτες …Όλους τους πολιτικούς τους ηγέτες. "Παράσταση" δίνουν αυτοί, οι οποίοι δήθεν "αντιστέκονται" στη Βουλή. Όλοι "αντιστέκονται" μέχρι εκεί που δεν απειλούν τα συμφέροντα των "υαινών" της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Πού είναι αυτοί οι "αντιστασιακοί" τώρα, που ξεκινάει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Πού είναι να καταγγείλουν το εξόφθαλμα αντισυνταγματικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ έβαλαν τους ανθρώπους τους σε αυτό το Ταμείο, για να μην χάσουν το μερίδιό τους από τη μοιρασιά. Τα κόμματα της Αριστεράς βλέπουν τι συμβαίνει, αλλά κάνουν την "πάπια". Κανένας από αυτούς δεν κατήγγειλε ή δεν απείλησε με καταγγελία αυτό το νομικό "έκτρωμα". Πώς θα τα καταγγείλει; …Πολλά τα λεφτά Αλέκα. Την ίδια μέρα, που το κράτος έκανε επιλεκτική χρεοκοπία εναντίον εκατομμυρίων ασφαλισμένων, ανακοίνωνε ταυτόχρονα τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων …Όπως αναμενόταν εκεί …"λεφτά υπάρχουν".
Μόνον για τα κόμματα, τα οποία χρεοκόπησαν και στη συνέχεια πρόδωσαν και ξεπούλησαν τη χώρα, δεν υπάρχει Μνημόνιο. Όχι απλά δεν έγινε καμία περικοπή στα έσοδα των πολιτικών συμμοριών, αλλά αντίθετα έγινε και αύξηση. Από τα 37 εκατομμύρια τον χρόνο, που πήραν πέρσι, φέτος θα πάρουν 54. Η Τρόικα, η οποία μαζεύει τα "φραγκοδίφραγκα" από τους συνταξιούχους, που είναι; Γιατί ανέχεται αυτήν τη σπατάλη και δεν διαμαρτύρεται;
Πού είναι ο Αντωνάκης ο "αντιστασιακός" με την άλλη "συνταγή"; …5 εκατομμύρια θα πάρει για το "μαγαζί" του γι' αυτό το τρίμηνο. Πού είναι το ΚΚΕ, το οποίο "πονάει" για τους εργαζόμενους, αλλά δεν καταγγέλλει ούτε την επιλεκτική χρεοκοπία των ταμείων τους —ως εργαζομένων— αλλά ούτε το παράνομο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων —ως Ελλήνων—; Πώς να τα καταγγείλει όλα αυτά; …1,5 εκατομμύρια θα πάρει η πάπισσα του Περισσού για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα …Τόσα "στόματα" έχει να θρέψει …Έχει να δώσει "διαδηλωτικούς" μισθούς στους επαγγελματίες οπαδούς της …1 εκατομμύριο θα πάρει ο "αντιστασιακός" Τσίπρας. Το ίδιο και λίγο μεγαλύτερο ποσό θα πάρει και ο γαλατάς με τους μπουμπούκους του. Μέχρι και οι οικολόγοι πράσινοι θα τσιμπήσουν μισό εκατομμύριο, για να πορεύονται αυτό το τρίμηνο. Ποιος θα διαμαρτυρηθεί στη "σφαγή" τού ελληνικού λαού; Ποιος θα αντισταθεί στην προδοσία; Η Ντόρα; …Η κόρη του Εφιάλτη, που μας οδήγησε στο "σφαγείο";
Ποιος θα μας προστατεύσει από αυτούς τους προδότες; …Η καθ’ ύλη αρμόδια εξουσία; …Η Δικαιοσύνη; …Η Δικαιοσύνη, που, εν μέσω επιτήρησης και υπό τις "ευχές" της Τρόικας, έχει πάρει πάνω από 1 δις ευρώ, για να διατηρήσει τα "προνόμιά" της; Ευνόητο είναι ότι και η Δικαιοσύνη έχει πάρει τις αποφάσεις της και έχει κάνει τις επιλογές της …Η Δικαιοσύνη, η οποία δεν "είδε" επίσης την αντισυνταγματικότητα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων …Η Δικαιοσύνη, η οποία τις ημέρες εκείνες, που θα ψηφιζόταν από τη Βουλή αυτό το "έκτρωμα" —και ο λαός ήταν στους δρόμους πνιγμένος από τα χημικά— "αποφάσισε" ν' αποκαλύψει τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου …Η Δικαιοσύνη, η οποία, την ημέρα που καταστρέφονταν τα ασφαλιστικά ταμεία από τους προδότες των νεοναζί της Ευρώπης, αποφάσιζε να "αθωώσει" τον Ζαγοριανό …Τον δικαστή αυτόν, που εξαιτίας του μας "ξέφυγε" η άκρη του "νήματος" της υπόθεσης της Siemens. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί "λογαριασμοί" ξεπληρώθηκαν αυτές τις ημέρες …Κατά σύμπτωση όλοι οι "λογαριασμοί" πληρώθηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού.


ΕΛΛΗΝΕΣ… ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ.Θέλουν να κάνουν Δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο;

…Ας κάνουν με το ερώτημα της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

…Στην παραμονή μας στο "σφαγείο".

 
Εμείς ένα έχουμε να πούμε σε όλα αυτά τα ντόπια και ξένα κτήνη. Όλα τέλεια τα κάνουν, αλλά τελικά θα γκρεμιστούν τα σχέδια τους σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Θα κερδίσουν όλες τις μάχες, αλλά θα χάσουν τελικά τον πόλεμο. Γιατί; Γιατί έτσι είναι "γραμμένο". Γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας είναι προδιαγεγραμμένο. Γιατί η ελεύθερη πορεία της φτάνει στο τέλος της. Γιατί άλλοι καθορίζουν αυτό το μέλλον και όχι τα σκουπίδια εκείνα, που κατά καιρούς φέρονται σαν ηγέτες της. Είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες αυτού, του οποίου γνωρίζουμε ως "τέλος του κόσμου" και το οποίο στην πραγματικότητα είναι η έναρξη μιας νέας περιόδου στην ανθρώπινη ιστορία.
Ο κόσμος θα μπει στην Εποχή του Υδροχόου, είτε το θέλουν τα κτήνη είτε όχι. Όμως, αυτή η Εποχή είναι καθαρά ελληνική. Την Ελλάδα, όσο κι αν θεωρούν ότι τη νίκησαν, στο τέλος θα υποστούν οι ίδιοι την ήττα. Όσο κι αν θεωρούν ότι την ταπείνωσαν, θα τη δουν στον θρίαμβό της. Γιατί; Γιατί πρόλαβε και δημιούργησε τη γνώση της νίκης. Γιατί δεν πρόλαβαν να τη σταματήσουν όταν μπορούσαν και όταν είχε νόημα να τη σταματήσουν …Τώρα πλέον είναι αργά.
Η ιδεολογία του Υδροχόου είναι ελληνική ιδεολογία. Η ιδεολογία, η οποία θα επικρατήσει στους επόμενους αιώνες, θα είναι ελληνική ιδεολογία. Τα παιδιά αυτής της ιδεολογίας θα ανακαλύψουν όλους τους "συμμορίτες" και θα τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει. Δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει ρόλος για τις δικές τους ιδιότητες. Είναι τοκογλύφοι σε μια κοινωνία όπου η τοκογλυφία δεν θα είναι ανεκτή. Είναι ιδιοκτήτες υποδομών σε μια κοινωνία όπου οι υποδομές θα αποτελούν κοινωνικά αγαθά υπό την ιδιωτικοοικονομική διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων.
…Είναι κτήνη σε μια κοινωνία ανθρώπων
…Θέμα χρόνου είναι να το πληρώσουν.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/07/selective-default.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters