Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ"... ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ "ΦΙΛΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τουρκικό εναέριο χώρο χαρακτήρισε για πρώτη φορά επίσημα η Άγκυρα, την εναέρια περιοχή του Αγαθονησίου!  

Κατ’αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι τα δύο ελληνικά F-16C που έσπευσαν στην περιοχή για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και μάλιστα σε μεγάλο βάθος, όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΓΕΕΘΑ! Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα ελληνικά μαχητικά εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 4 ν.μ.! Σε επικοινωνία που είχαμε και με το ΓΕΕΘΑ και με το ΓΕΑ αυτό αποκλείστηκε κατηγορηματικά και τέθηκαν στην διάθεση του defencenet.gr όλα τα πειστήρια της πτήσης.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Άγκυρα θεωρεί την περιοχή του Αγαθονησίου ότι είναι τουρκική. Γράφουν συγκεκριμένα στην αναφορά τους «(257) 12 Νοεμβρίου 2010 Χερσόνησος Dlek/ Νότια της επαρχίας Αϊδινίου - Δύο F-16 προερχόμενα από τη Νέα Αγχίαλο, εισήλθαν 4 ναυτικά μίλια στον εναέριο χώρο μας, στην περιοχή Χερσόνησος Dilek/ Νότια της επαρχίας Αϊδινίου, όπου παρέμειναν για 2 λεπτά, κάνοντας παραβίαση».


(257 12 Ekim 2010 Dilek Yarımadası / Aydın Güneyi Yunanistan'ın N.Ankhialos meydanından kalkan, anılan ülkeye ait 2XF-16 uçağı, Dilek Yarımadası / Aydın güneyinde, 4 deniz mili içeriye girerek, hava sahamızı 2 dakika süre ile ihlal etmiştir). (http://www.tsk.tr/HABERLER_ve_OLAYLAR/2_Hava_Ihlalleri/tatbikat_ucuslarinda_yunanistanin_mudahalesi_2010.htm)

Τι σημαίνει αυτό: 
Εγείρουν πλέον ιδιοκτησιακές απαιτήσεις και για τα νησιά της περιοχής. Γιατί δεν μπορεί να θεωρούν τουρκικό εναέριο χώρο, τον εναέριο χώρο που βρίσκεται επάνω από ελληνικό έδαφος.

Από ελληνική πλευράς δεν έχει υπάρχει ούτε «κιχ» για την απίστευτη και αυθαίρετη τουρκική κίνηση. Ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από το λαλίστατο κατά τα άλλα ΥΠ.EΞ. Στο μεταξύ, όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, σε νέου τύπου προκλητική τακτική αµφισβήτησης ελληνικών δικαιωµάτων και αρµοδιοτήτων εφήρµοσε δύο φορές την προηγούµενη εβδοµάδα η Αγκυρα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αξιώνοντας από ελληνικά µαχητικά αεροσκάφη µε επίκληση του ΝΑΤΟ να φύγουν από τον διεθνή εναέριο χώρο όπου πραγµατοποιούσαν αναγνώριση - αναχαίτιση τουρκικών F-16 στο FΙR Αθηνών χωρίς σχέδια, έχοντας νωρίτερα παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Απαντώντας σε ερώτηση για την παιδεία κατά την ομιλία του στην ΣΑΝΤΑ – ΚΙΛΚΙΣ)

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΟΡΙΛΕΣ – ΧΙΜΠΑΤΖΟΥΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ


Όπως είναι γνωστό γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της εκφυλιστικής μετεξέλιξης του σε ΚΚΚΑΣΟΡ.
Αυτή η γνώση, μου επιβάλει να πω πολύ απλά ότι στις αρχές του νέου αιώνα, σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης δεν μπορούμε να αφήσουμε την Εκπαίδευση των Ελλήνων, ειδικά των νέων γενεών σε δύο αμόρφωτους ανθρώπους τον υιό Παπανδρέου και την Διαμαντοπούλου. Η διανοητική ανεπάρκεια, η μορφωτική πενία αυτών των ανθρώπων ιδιαίτερα του πρώτου είναι γνωστή ιστορικά στον χώρο αυτό και είναι ορατή. Τα διεθνή εξαπτέρυγα, κολαούζοι λέει ο λαός, δεν μπορούν να αλλάξουν την θλιβερή πραγματικότητα.
Η γνώση της ιστορίας, η συνείδηση των πολιτιστικών αξιών, των αισθητικών αξιών που μας διαπερνούν ως Έθνος επιδρά καταλυτικά στην Παραγωγή άυλων και υλικών προϊόντων.
Μιλώ στο βιβλίο μου για την Ανάπτυξη για αυτά.
Παρ’όλο που αυτές ήταν οι αφετηρίες μας – έστω ελάχιστων από τους ιδρυτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – η Ελληνική παραγωγή και δημιουργικότητα ηττήθηκε σε αυτό το πεδίο. Ο υιός Παπανδρέου και η Διαμαντοπούλου ουσιαστικά όλο το παρασύστημα, το κόμμα μη κόμμα ΚΚΚΑΣΟΡ, θέλουν να συμβάλουν εκ νέου στην νέα ήττα. Η συμβολή τους στο παρελθόν ήταν καταστροφική, παρακμιακή. Η πολιτική ιστορία λέει ότι το παλιό δεν αλλάζει, επαναλαμβάνει τον κακό εαυτό του, είναι αδιόρθωτο.
Το σύστημα εκπαίδευσης που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν μπορεί να παράγει αρσενικούς Γορίλες και θηλυκές Χιμπατζούδες. Μακντολαντοποιημένους – Παγκοσμιοποιημένους.
Οι Γορίλες και οι Χιμπατζούδες δεν μπορούν να παράγουν ούτε να πουλήσουν προϊόντα. Μιλώ στην «Αγροφιλία» για αυτά. Το σύστημα αυτό παράγει Επαρχιώτες, Πορτορικανούς όχι Οικουμενικούς Έλληνες, Δημιουργούς.
Ένα παρόμοιο σύστημα είναι επόμενο - τα κρούσματα είναι πολλά - να προωθεί την λατρεία συμβολισμών και ιδεολογιών του θανάτου όπως είναι ο Κεμαλισμός. Αυτό μπορεί να το κάνει το ρατσιστικό Τουρκικό Κεμαλικό υπουργείο παιδείας, όπως το έκανε το υπουργείο των Ναζί ή των Κουίσλιγκ ή άλλων καθεστώτων Πραιτοριανών.
Όχι ένα Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Είναι ύβρις στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, όχι μόνο στον Ελληνικό.
Η εθνικοφροσύνη του 50’ – της Δικτατορίας αργότερα υπονόμευσε την Εθνική μας αυτογνωσία. Η νέοεθνικοφροσύνη, νεοΑμερικανοσύνη δηλαδή του υιού Παπανδρέου προκύπτει χειρότερη.
Σας προειδοποίησα για αυτό.

Polis-agora.blogspot.com

Δεν είμαι διεφθαρμένος κύριε Παπανδρέου

 
 
Κύριε Παπανδρέου όταν είπατε στον επικεφαλής του Eurogroup κ. Γιούνγκερ: «Κυβερνάω μια χώρα διεφθαρμένων συμπεριλάβατε κι εμένα, γιατί είμαι Ελληνας εξ Ελλήνων γονέων Ορθοδόξων το γένος και κάτι παραπάνω, γίνομαι άφρων καυχώμενος γι’ αυτό είμαι Σαρακατσάνος ήγουν λάγαρος και καθάριος Ελληνας και επιπλέον Τσεπελοβίτης.
Το χωριό μου κατά πληθυσμιακή αναλογία είναι το χωριό των ευεργετών ανδρών που προσέφεραν τα
πάντα για την γενέτειρα γη και την καθ’ όλη Πατρίδα. Τους Τσεπελοβίτες ο χρόνος τους φθείρει αλλά τίποτα και ποτέ δεν τους διαφθείρει.
Αν βρεις κ. Παπανδρέου ότι εγώ καταχράστηκα μια δεκάρα του Ελληνικού δημοσίου θα εγκλεισθώ αγογγύστως ισοβίως σε όποια φυλακή επιλέξετε εσείς. Αν διαπιστώσετε ή αποδείξετε ότι απεπειράνθην ή επιχείρησα να δωροδοκήσω Δημόσιο Υπάλληλο για να κάνω τις παράνομες δουλειές μου να με τουφεκίσετε στο Σύνταγμα προς παραδειγματισμό.
Δεν ξέρω κ. Παπανδρέου γιατί προβήκατε σ’ αυτή την ισοπέδωση. Σας πληροφορώ ότι είμαι πένης αλλά έντιμος γι’ αυτό το σπαθί μου δεν είναι λαδωμένο και ως εκ τούτου δεν δέχεται μύγες. Η κόρη μου κ. Παπανδρέου είναι πτυχιούχος με διδακτορικό άνεργη, αλλά δεν φίλησα καμία κατουρημένη ποδιά να την διορίσω.
Κύριε Παπανδρέου η αγωγή μου και η καταγωγή μου δεν μου επιτρέπει να κατέλθω εις βαρυτάτας απρεπείας λόγων γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να με αποκαταστήσετε γιατί σκοπεύω να ταξιδέψω εις το εξωτερικό και δεν θέλω να με δείχνουν οι ξένοι και να λένε με απαξίωση να ο διεφθαρμένος Ελληνας.
Εγώ κ. Παπανδρέου σεβάστηκα την αρχή να μην σας κρίνω όσες φορές απουσιάζετε στο εξωτερικό εσείς όμως ευρισκόμενος στο εξωτερικό με εκθέσατε ανεπανόρθωτα. Τι να πω στο παιδί μου όταν με ρωτήσει: Γιατί σε αποκάλεσε «διεφθαρμένο» ο Πρωθυπουργός, πατέρα;
Κύριε Παπανδρέου, δεν τρέφω αυταπάτες ότι το κείμενό μου αυτό θα φθάσει στα χέρια σας, αλλά θα διαβαστεί από Ελληνες και ίσως φθάσει στην ακοή σας. Δεν πειράζει όμως εγώ με την συνείδησή μου θέλω να τα έχω καλά. Γιατί όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι: Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος.
 
http://ideopigi.blogspot.com/2010/10/blog-post_197.html

Εθνικές εκλογές, αν…

Πίσω από τη συζήτηση για την έκβαση της «μητέρας των μαχών» αυτής της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, που δεν είναι φυσικά άλλη από τη σύγκρουση στην Περιφέρεια Αττικής, κρύβεται μια intriguing παράμετρος, από την οποία και θα καθοριστεί εν πολλοίς το πολιτικό μέλλον της χώρας, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο:

Το πρόσημο που θα προκύψει για την Κυβέρνηση, θα κρίνει το αν, παρά τις διαψεύσεις και τις δεσμεύσεις περί εξάντλησης της τετραετίας (που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2009), ο Γιώργος Παπανδρέου θα χρειαστεί να ψιθυρίσει στο αυτί του κ. Τόμσεν και των υπολοίπων της τρόικας, τις δυο λέξεις που κάνουν τους δανειστές της Ελλάδας να ανασηκώνουν αναστατωμένοι τους ώμους: General election… μέσα στο 2011. Τον χρόνο που, υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές, διεκδικώντας την ανάκαμψη χωρίς κηδεμόνα.

Με τις «εναλλακτικές» υποψηφιότητες που φορούν το μανδύα του αντάρτη για το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν σε όλη τη χώρα, σε Περιφέρειες, αλλά πολύ περισσότερο σε επίπεδο δήμων, η Κυβέρνηση επιχειρεί μια πολιτική ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί: Να μην πατήσει φρένο στην εξωτερίκευση της οργής και αγανάκτησης των πολιτών για το μνημόνιο, αυτά τα ακραία συναισθήματα όμως να εκτονωθούν… στα πέριξ, εντός της… οικογενείας, και να μην περάσουν τρέχοντας στην απέναντι γειτονιά.

Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ «αντιρρησίες» δηλαδή, θα αξιοποιηθούν στην κάλπη ως η εφεδρεία διατήρησης του πολιτικού imperium, αντί να μετακινηθούν οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι στην αντιπολίτευση. Και ειδικότερα στη Νέα Δημοκρατία, εξέλιξη που εφόσον αποτυπωνόταν στους δυο γύρους της αναμέτρησης του Νοεμβρίου, θα σήμαινε την απαρχή μιας πρωτοφανούς ως προς το σύντομο της εκδήλωσής της, πολιτικής ανατροπής.

Η στρατηγική προσέγγιση φαντάζει λογικοφανής. Και αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, αν στη συζήτηση προστεθεί ακόμη ένα σημαντικό δεδομένο: Στην Περιφέρεια Αττικής, κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας. Οι μισοί περίπου, από εκείνους που έχουν δικαίωμα ψήφου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα, επομένως και οι εντυπώσεις, θα εξαχθούν την πρώτη Κυριακή, από τη σειρά κατάταξης των Σγουρού, Κικίλια και Δημαρά.

Στο ΠΑΣΟΚ, δεν καίγονται απαραιτήτως να είναι πρώτοι. Τους νοιάζει όμως να είναι τρίτος ο επίσημος υποψήφιος της Ρηγίλλης. Γιατί; Διότι σε μια τέτοια περίπτωση, κατά την οποία ο Βασίλης Κικίλιας θα βρεθεί κάτω από το 25% που μοιάζει η βάση ασφαλείας για να περάσει ένας υποψήφιος στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την κοινή ανάγνωση των μετρήσεων από όλους τους δημοσκόπους, η επίδοση αυτή θα «τραβήξει προς τα κάτω», το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σε εθνικό επίπεδο.

Ακόμη κι αν η Ρηγίλλης πετύχει να κεφαλαιοποιήσει το κλίμα κατά του μνημονίου, που πέτυχε να εμπεδώσει στο θυμικό της κοινωνίας ο Αντώνης Σαμαράς, μόνος έναντι όλων, που αρχικά αμφισβητούσαν την επιλογή της στρατηγικής στόχευσής του, και μετρήσει περισσότερες Περιφέρειες και δήμους, από όσους προσδοκούσαν προ μηνών και οι πλέον αισιόδοξοι «γαλάζιοι».

Αν αυτό είναι το σενάριο… της ζωής μας, θα πρέπει να θεωρείται περίπου βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιδιώξει εθνικές εκλογές εντός του 2011, προσδοκώντας να μην έχει ολοκληρώσει η Νέα Δημοκρατία την ολική επαναφορά της ως αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Και η πολιτική ειρωνεία μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση που συνέδεσε ιστορικά το πέρασμά της από την εξουσία, με την εκχώρηση της διακυβέρνησης στις Δυνάμεις του Μνημονίου, θα έχει εισπράξει μια βαθιά ανάσα επιβίωσης, από την… αντάρτικη συνιστώσα της.

Πηγή:http://www.statesmen.gr/8895/ipios-logos/national-elections-if_19-10-2010.html

Ακύρωσε πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στη Vodafone

Vodafone-lighting-ad
Εξι χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Συμβούλιο της Επικρατείας με μια απόφαση- βόμβα ακύρωσε πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ (25,6 δισεκατομμύρια δρχ.) που είχε επιβληθεί στη Vodafone από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)
, καθώς έκρινε ότι είναι παράνομος ο κανονισμός λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής. Με άλλη απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε, επίσης, και το πρόστιμο 7,3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στην Ericsson....
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα ακυρώθηκαν διότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες (ανοικτές στους πολίτες), όπως επιτάσσει η διεθνής και ελληνική νομοθεσία.
Παράλληλα, κρίθηκε ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που επιτάσσει τον κανόνα της «δίκαιης δίκης» (άρθρο 6) και τις επιταγές του Συντάγματος για το απόρρητο των επικοινωνιών και του τρόπου λειτουργίας ανεξάρτητων αρχών (άρθρα 19 και 101Α), ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της ΑΔΑΕ είναι παράνομος. Και αυτό γιατί «θεσπίζει απαγόρευση της δημοσιότητας των συνεδριάσεων της Αρχής». Πάντως, οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπεμψαν και τις δύο υποθέσεις στην ΑΔΑΕ, προκειμένου να εκδώσει άλλες νέες, νόμιμες αποφάσεις προστίμων στις δύο εταιρείες.

http://www.apogevmatini.gr/
Enhanced by Zemanta

Βατοπαίδι. Απορίες και σκέψεις

Μετά από τόσες φασαρίες, από εξεταστικές, από προανακριτικές και από την "κάθαρση" που επιτέλους επιτεύχθηκε στον τόπο, πήγε το μυαλό μου μερικά χρόνια πριν, περίπου εκεί που πάει και της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και σκέφτηκα.
  • Ποιος ήταν ο "εκσυγχρονιστής" διοικητής του Αγίου Όρους όταν άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα τα πακέτα από την Ε.Ε. και μέσω ποιών και πως άρχισαν να διακινούνται;
  • Πως με τόσες ασχολίες θέλησε να βάλει και επιπλέον σκοτούρες στο κεφάλι του;
  • Ποιός ευτραφής κύριος που πριν από λίγες μέρες κάτι "τρώγαμε μαζί", τον έβαλε σ' αυτή την θέση;
  • Ποιός τον αντικατέστησε και τι σχέση είχε με τον προηγούμενο;
  • Σε ποιά χρονολογία γίνονται όλα αυτά;
  • Ποιοί υπουργοί υποστήριξαν με σθένος κάθε προσπάθεια της μονής;
  • Τι σχέση και υποστήριξη είχαν από το διοικητή;
Και καλά ο Ρουσόπουλος ένα "τσιράκι" του Εφραίμ ήταν. Αυτός το λάθος του το πλήρωσε. Ποιό ήταν το λάθος του; Επειδή τους ήξερε όλους από μέσα, πήγε να παίξει με τους κανόνες τους. Δεν έβαλε το χοντρό να τους καθαρίσει μόλις βγήκε. Άφησε τον κουφό να κάνει παιχνίδι. Του έδωσε χώρο και την πλήρωσε. Εδώ ισχύει η φράση (παραφρασμένη): μην παίζεις με τα κοράκια και τους νόμους τους. Θα σε τραβήξουν στις χαράδρες και θα σε κατασπαράξουν. Γι' αυτά είναι τρόπος ζωής. Δεν έχουν αντίπαλο.
Και έκανε και δεύτερο λάθος. Κέρδισε και δεύτερες εκλογές για το χοντρό, κόντρα στις "εντολές", κόντρα στο σχεδιασμό, κόντρα στο ίδιο το "κόμμα".
Τους ανάγκασε να αντιμετωπίσουν ένα επίδοξο πρωθυπουργό, που μπορεί να τους χαλούσε το παιχνίδι (θυμάστε ποιος τον στήριξε μέχρι τελευταίας πτώσης;) και τελικά να αναπροσαρμόσουν σχέδια και στρατηγικές.
Αμέσως μετά ανακαλύφθηκε ο Ζαχόπουλος. Τόσα χρόνια και τόσες επιδοτήσεις πριν κανείς δεν τον ήξερε. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το σκοτεινό του ρόλο. Και είδαν το φως το αληθινό.
Και είδαν την οικονομία να χάνεται.
Και μάθαν πως ο Ρουσόπουλος ήταν πνευματικοπαίδι του Εφραίμ.
Άντε καλέ. Τόσες λειτουργίες, τόσες ακολουθίες, σε Εκκλησίες και κτήματα, τόσα συνέδρια στην Αθήνα και αλλού με τον Εφραίμ, όπου ο Ρουσόπουλος ήταν μπροστά - μπροστά και το μισό "εκσυγχρονιστικό" υπουργικό συμβούλιο ήταν δίπλα του δεν έβαλε σε κανέναν την παραμικρή υποψία. Μερικές φορές αναρωτιέμαι. Τόσο χαϊβάνια είναι όσοι μας κυβερνούν; Λάθος απορία μάλλον.
Πάντως τους ήρθε η επιφοίτηση. Και όπως είχε χρέος κάθε δημοσιογράφος και μέσο που σέβεται τον εαυτό του τρέξαν, ψάξαν, φέραν τα πάνω κάτω και το βρήκαν το σκάνδαλο. Άξιος ο μισθό τους και καλό παράδεισο σε όλους.
Και μια και περί πολιτικών από παρθενογένεση, θυμάμαι με το που άλλαξε η κυβέρνηση το 2004, πήγα σε έναν τομεάρχη της Ν.Δ. που δεν είχε γίνει υπουργός και του έδωσα συγχαρητήρια που δεν έγινε μαζί με ένα φάκελλο με στοιχεία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει σαν μαγιά για να βρει μεγάλα φαγοπότια. Στην έκπληξή του γιατί λέω κάτι τέτοιο και αναφέροντας αυτόν που του πήρε τη θέση που περίμενε και γιατί, έκανε πως έπεσε από τα σύννεφα. Βέβαια αφού τα πέταξε όλα σε ένα κάδο, αργότερα ξανανέβηκε στα σύννεφα αφού το πήρε το υπουργηλίκι.

Α! Έχω και μία απορία. Όλοι αυτοί οι άσχετοι πως σκέφτηκαν και κατάφεραν να κάνουν τέτοιο real estate. Με το κτήριο στο Ολυμπιακό χωριό μέσα. Ποιός επρόκειτο να το εκμεταλλευθεί και ποιούς έθιγε;
Και αν ενδιαφέρει και η προσωπική μου άποψη που δυστυχώς ελάχιστοι θα καταλάβουν, αν κάπου έφταιξε ο Εφραίμ είναι που για να κάνει το διακόνημά του (φροντίδα και συντήρηση του μοναστηριού), έπαιξε το παιχνίδι τους. Γι' αυτό έχασε όπως ακριβώς και το πνευματικοπαίδι του. Μόνο που είμαι σίγουρος αυτός το έχει καταλάβει. Εμείς οι υπόλοιποι θα περιφέρουμε τις ανομίες και αμαρτίες μας με καμάρι σαν γύφτικα σκεπάρνια. Κι ο Θεός ας μας λυπηθεί.
Κ.Σ. 
http://ideopigi.blogspot.com/2010/10/blog-post_4549.html

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ και η Γερμανία τρελλαίνει τους Ευρωπαίους

Marcha de la UOM (Unión Obrera Metalúrgica) de...Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη την εξελισσόμενη μεγάλη κοινωνική σύγκρουση με αφορμή το ασφαλιστικό στη Γαλλία, τη χώρα που γέννησε, με διαδοχικές επαναστάσεις τη νεώτερη ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό και συνεχίζει να εκπλήσσει την ευρωπαϊκή πολιτική.

To πολιτικο-κοινωνικό κλίμα είναι εκρηκτικό. Σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών, τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη, παραλύοντας τη χώρα. Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σήμερα. Στο κίνημα προστέθηκε αυθορμήτως η νεολαία, φοιτητές και κυρίως μαθητές. Που θα βρούμε δουλειά, αν δουλεύουν οι παπούδες μας, διερωτώνται εύστοχα οι πιτσιρικάδες.

Στη Γαλλία βρίσκει κανείς χαραγμένο, σε κάθε αστυνομικό τμήμα της, το σύνθημα της Επανάστασης, “Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα” και μια λαϊκή, “σοσιαλιστική” κουλτούρα στον αντίποδα του ολοκληρωτισμού των τραπεζών που επιχειρείται να επιβληθεί. Λόγω της παράδοσής τους, του ρόλου που έπαιξαν στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία, οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς ότι το μεγάλο διακύβευμα της κρίσης, δεν αφορά το α’ ή β‘ μέτρο οικονομικής πολιτικής, αλλά το μέλλον της κοινωνίας τους και της δημοκρατίας.

Την έκβαση της γαλλικής σύγκρουσης αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον και ανησυχία, υπογραμμίζουν διεθνείς παρατηρητές, τα εκτός Ευρώπης κέντρα του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου, μιας μισοαόρατης, ολιγαρχικής, πολύ πραγματικής όμως εξουσίας που χρησιμοποιεί την κρίση χρέους-ελλειμμάτων για να φτιάξει μια Ευρώπη στα μέτρα της. Η σύγκρουση στη Γαλλία θεωρείται ευρέως “γενική δοκιμή” για όλη την ήπειρο.

Ο Πρόεδρος Σαρκοζί σε ρόλο “Μεγάλου Προβοκάτορα”!

‘H ταν ή επί τας, διακήρυξε ο ηγέτης της γαλλικής νεοδεξιάς Νικολά Σαρκοζί, εγκαταλείποντας άδοξα τις “αντικαπιταλιστικές” (!) φιοριτούρες και την εύκολη, αλλά χωρίς αντίκρυσμα κριτική των τραπεζιτών και ευθυγραμμιζόμενος με τη … “Διεθνή” τους, στην περικοπή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Επιχειρεί να επιβάλλει την αλλαγή του ασφαλιστικού, πυροδοτώντας ουσιαστικά ο ίδιος τη σύγκρουση, με μεθόδους Ναπολέοντα (του “Mικρού” όμως, του Τρίτου, όχι του Μεγάλου, λένε σαρκαστικά οι άσπονδοι φίλοι του).

Mικρός, μεγάλος ή παλαβός, ο Γάλλος Πρόεδρος απέφυγε οποιαδήποτε διαβούλευση και αγνόησε τον παθολογικό φόβο εξέγερσης που η ιστορία της χώρας έχει ενσταλάξει στην άρχουσα τάξη της. Επιχειρώντας να περάσει με αυταρχικές μεθόδους τύπου “Aποφασίζομεν και διατάσσομεν!” τις περικοπές των συντάξεων, έριξε λάδι στη φωτιά, προκαλώντας τελικά κοινωνική έκρηξη. ‘Iσως πιστεύει ότι δεν έχει άλλη λύση, ίσως ποντάρει σε μετωπική σύγκρουση και θριαμβευτική νίκη, μόνη προσωπική πολιτική διέξοδο μετά τον δημοσκοπικό καταποντισμό του.

Η βάση παρακάμπτει τα συνδικάτα

‘Oτι κι αν σκέφτηκε ο Νικολά, η σύγκρουση ήρθε. Δεν την προκάλεσαν ούτε η αμήχανη αριστερά, ούτε οι φοβισμένοι συνδικαλιστές. Οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικάτων, CFDT και CGT, θα ήθελαν να περιορίσουν τη διαμαρτυρία σε μια μάχη για την τιμή των όπλων. Η βάση δεν τους άφησε περιθώρια με τη μαχητικότητά της, επιβάλλοντας για πρώτη φορά τη λήψη αποφάσεων άμεσα, από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Το κίνημα διαμαρτυρίας κατέστη πάνδημο, με όλες τις ηλικίες, από μαθητές μέχρι συνταξιούχους στους δρόμους.


Σκληραίνει η Γερμανία

Αν αυτά γίνονται στη Γαλλία, στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση κινείται η γερμανική δεξιά και το τραπεζικό κατεστημένο της Φραγκφούρτης. Η γαλλική ιθύνουσα τάξη “στοιχειώνεται” ακόμα από την επαναστατική παράδοση της χώρας της. Πολιτικοί ελάχιστα αιρετικοί όπως Γιουνκέρ και Στρως-Καν φοβούνται το εκρηκτικό αδιέξοδο όπου οδηγούν οι πολιτικές της ΕΕ. Αυτοί που αντιδρούν με χαρακτηριστική πρωσική ακαμψία και πλήρη έλλειψη πολιτικότητας, αδιαφορώντας για τον μακροχρόνιο κίνδυνο να τινάξουν στον αέρα την ‘Eνωση, είναι η γερμανική δεξιά και οι γερμανικές τράπεζες.

Ο Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ ζήτησε από την ΕΚΤ να σταματήσει ακόμα και τη δειλή παρέμβαση που πραγματοποιεί, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα ευρωπαϊκών κρατών, και να ανεβάσει τα επιτόκια. Αυτό συνεπάγεται πρακτικά να αφήσει τα μέλη της ΕΕ χωρίς άμυνα απέναντι στις επιθέσεις των “αγορών”, που κυριαρχούνται από έναν πολύ περιορισμένο αριθμό αμερικανικών, κυρίως αλλά όχι μόνο, τραπεζών, γύρω από την Goldman Sachs. Με αυτές συμμάχησε πρακτικά το Βερολίνο, κατά τρόπο ήκκιστα ευρωπαϊκό, χρησιμοποιώντας τες σε ρόλο “αστυνομίας” της ευρωζώνης.

Με τις μεγάλες περικοπές ζήτησης, η Γερμανία κινδυνεύει να εντείνει ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομική κρίση, με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό που οδήγησε στην καταστροφή του 1929-31. Με την πολιτική της και τα τιμωρητικά προγράμματα για τα ελλείμματα που προωθεί στην ΕΕ, αφενός σπρώχνει περιοχές της Ευρώπης σε τριτοκοσμοποίηση, αφετέρου υπονομεύει μακροχρόνια το ευρωπαϊκό εγχείρημα, που είναι ασύμβατο με τη διαρκή αύξηση ανισοτήτων στο εσωτερικό ευρωζώνης και ΕΕ.

Είναι η πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο που η γερμανική Δεξιά και το γερμανικό κεφάλαιο επιδεικνύουν τόσο ισχυρή έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής και ευρωπαϊκής ευαισθησίας, είτε φοβούμενοι ότι θα αναλάβουν πολύ περισσότερα βάρη από όσα θέλουν, είτε λόγω της αλαζονικής αυτοπεποίθησής τους μετά την ενοποίηση. Δεν είναι όμως λίγοι οι Ευρωπαίοι, αλλά και Γερμανοί παρατηρητές, που εκτιμούν ότι τα οικονομικά μέσα της Γερμανίας δεν επαρκούν για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, όπως δεν άρκεσαν τα στρατιωτικά της μέσα τον περασμένο αιώνα.

Από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαίες οι παρεμβάσεις του Στρως-Καν, που ζήτησε παράταση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και, ακόμα περισσότερο, οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωζώνης Γιουνκέρ. Στην Ελλάδα δώσαμε σημασία κυρίως στο ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός που χαρακτήρισε τη χώρα διεφθαρμένη. Αλλά ο Γιουνκέρ αμφισβήτησε όλη την ευρωπαϊκή πολιτική, εγκαλώντας Γερμανία και Γαλλία για ανεύθυνη, εγωϊστική συμπεριφορά, και για περίπου αποικιακή σχέση που τείνουν να εγκαθιδρύσουν με τις μικρότερες και φτωχότερες χώρες που εκμεταλλεύονται δια των εξαγωγών τους. Αυτά δεν έχουν λεχθεί ποτέ από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη. Πίσω από την αποστροφή Γιουνκέρ, υπάρχει διάθεση αποποιήσεως ευθυνών, υπάρχει όμως και απελπισία τμήματος του ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου, ενώπιον της διαφαινόμενηξς ευρωπαϊκής πορείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, οι Γερμανοί κινούνται προς τα αριστερά, αντιδρώντας στη λιτότητα, αλλά και γιατί δεν πείσθηκαν για την ορθότητα της διαχείρισης των ευρωπαϊκών από το δίδυμο Μέρκελ-Βεστερβέλε, τα κόμματα των οποίων καταποντίζονται στις δημοσκοπήσεις, όπως και ο Σαρκοζί. Ο ευρωπαϊκός τύπος δίνει μεγάλη σημασία στην άνοδο ακροδεξιών και φασιστών σε διάφορες πλούσιες, περιφερειακές χώρες, οι κάτοικοι των οποίων ενδιαφέρονται κυρίως να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. ‘Iσως όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η διαγραφόμενη κίνηση μακράν της δεξιάς στις δύο κεντρικότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενδεικτική αναζήτησης κοινωνικής διεξόδου.

Στρατηγικά αδιέξοδα

Δύο αντιμαχόμενοι πόλοι ισχύος τείνουν τώρα να εγκαθιδρυθούν στην Ευρώπη, γύρω από τη Μέρκελ ο ένας, γύρω από το γαλλικό κοινωνικό κίνημα ο άλλος. Kαι τα δύο όμως “στρατόπεδα” μοιάζουν, προς το παρόν, υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, να στερούνται μακροχρόνιας ικανής στρατηγικής. Η Ευρώπη είναι καταδικασμένη μετατρεπόμενη σε ζώνη γερμανικής κυριαρχίας και πανευρωπαϊκής λιτότητας. Από την άλλη, το αίτημα μιας πιο ρυθμισμένης και προστατευμένης οικονομίας, μιας κοινωνικής, οικολογικής, φορολογικής Ευρώπης παραμένει γενικόλογο και δεν έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής καμπάνιας, ενώ οι επιμέρους αντιδράσεις στην αποσάθρωση του κράτους πρόνοιας είναι αμυντικές, εθνικές και όχι συντονισμένες.

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες παραμένουν βασικά συντηρητικές, πιστεύουν πολλοί αναλυτές. Δύσκολα προσχωρούν σε καινούρια οράματα. Κυρίως ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους η διατήρηση δικαιωμάτων, κατακτήσεων, ενός επιπέδου ευημερίας, που γίνεται όμως διαρκώς δυσκολότερη. Η οικονομική κρίση, η κρίση της ευρωζώνης και η παγκοσμιοποίηση υπονομεύουν τις βάσεις του μεταπολεμικού consensus στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Η κρίση απελευθερώνει σταδιακά ισχυρές δυνάμεις που θα μεταβάλουν πιθανότατα τη μορφή της ηπείρου.
Κόσμος του Επενδυτή, 16.10.2010
Konstantakopoulos.blogspot.com
Enhanced by Zemanta

Οι κακοί σύμβουλοι (φόβος και μίσος).

Γράφει η Ιδεοπηγή.
Όλοι σχεδόν (πλην κομματόσκυλων) μιλάμε για ανάγκη αλλαγής του σάπιου οικονομοπολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια και παρέσυραν τους πολίτες δυστυχώς αποδείχτηκαν ψεύτικα και δημαγωγικά.
Ας θυμηθούμε μερικά: «Αλλαγή εδώ και τώρα» Α. Παπανδρέου.
«Εδώ και τώρα απαλλαγή» Κ. Μητσοτάκης.
«Εκσυγχρονισμός» Κ. Σημίτης.
«Σεμνά και ταπεινά» «επανίδρυση του κράτους» Κ. Καραμανλής.
«Συμμετοχική δημοκρατία» «λεφτά υπάρχουν» Γ. Παπανδρέου.
«Ελλάδα των αξίων και αξιών» Α. Σαμαράς.
«Ρήξη και ανατροπή» Γ. Καρατζαφέρης.
Όλοι μαζί «εν χορώ» «κάθαρση», «διαφάνεια», «αξιοκρατία».
Η σημερινή μας κατάσταση και μόνο αποδεικνύει την αναξιοπιστία των πολιτικών μας ηγετών.
Η επικρατούσα νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασπάζονται εκτός της κυβέρνησης και άλλα κόμματα τρομοκρατεί τους πολίτες (παντοδυναμία των αγορών, σπρεντς, ανεργία, χρέος κτλ) έτσι ώστε υπό το κράτος του φόβου να μη διαμαρτύρονται οι πολίτες και η επερχόμενη αλλαγή να είναι ήπια και ελεγχόμενη απ’ τα κέντρα εξουσίας.
Στον αντίποδα οι μαχόμενοι τις νεοφιλελεύθερες λογικές και τη νέα τάξη αποτελούνται  από ένα συνονθύλευμα πατριδοκάπηλων, φασιστοειδών, αρχαιοελληνολατρών και μερικών γραφικών τύπων που με πρόσχημα τον πατριωτισμό αποπροσανατολίζουν τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν να κινηθούν και να οργανωθούν για την εξεύρεση λύσης των όντως δύσκολων προβλημάτων της χώρας.
Υπάρχουν πολλοί απογοητευμένοι απ’ τους πολιτικάντηδες και επιζητούν μια γνήσια πατριωτική κίνηση για να την πλαισιώσουν. Πιστεύω δεν θα αργήσει να εμφανιστεί.
Η λύση είναι καθαρά πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.
Οι πατριδοκάπηλοι και τα φασιστοειδή εκμεταλλευόμενοι το όντως οξύτατο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες επιδιώκουν να σπείρουν το μίσος για τους ξένους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Άλλο πράγμα όμως η πίεση για εξεύρεση λύσης στο πράγματι οξύ πρόβλημα και άλλο η αποδοχή ότι πρέπει να τους μισήσουμε.
Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών και μάλιστα μουσουλμάνων μπορεί να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στη χώρα.
Οι μουσουλμάνοι ωθούμενοι απ’ τους κατά τόπους αρχηγούς τους που είναι συνήθως σκληροπυρηνικοί και φονταμεταλιστές θα επιδιώξουν (στην αρχή αμυνόμενοι) να συγκρουστούν με τα φασιστοειδή, τους πατριδοκάπηλους και όσους έχουν παρασύρει με απρόβλεπτες εξελίξεις. Ήδη κάποια τέτοια επεισόδια έχουν γίνει σε μικρό βέβαια και ελέγξιμο προς το παρόν βαθμό. Οι τραυματισμοί Ελλήνων και αλλοδαπών ίσως αύριο γίνουν δολοφονίες.
Τα μέχρι πρότινος βίαια επεισόδια μεταξύ των αλλοδαπών (είχαμε και νεκρούς) μας δείχνουν την ροή των εξελίξεων.
Μερικοί υποστηρίζουν ότι το εξουσιαστικό σύστημα υποθάλπει ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί για αυτές τις εξελίξεις.
Ο «εποικισμός» (η λέξη ειπώθηκε από ανώτατο δικαστή σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας) της χώρας από λαθρομετανάστες και μάλιστα μουσουλμάνους των οποίων η γνώμη για τη Δύση δεν είναι και η καλύτερη αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα κίνδυνο.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες ή μάλλον η μέγιστη πλειοψηφία τους δεν φταίνε, φταίει το Ελληνικό κράτος και τα κυκλώματα που μας τους φορτώνουν.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ίσως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.
Οι φίλοι αρχαιοελληνολάτρες πολλοί εκ των οποίων είναι σοβαροί και μορφωμένοι άνθρωποι προσπαθούν να διαδώσουν τις αξίες, τη σκέψη και τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων μας. Αυτές οι προσπάθειες είναι χρήσιμες και ανήκουν στο πεδίο της «εν γένει» παιδείας. Τα πλεονεκτήματα που δίνει στο λαό η παιδεία δεν χρειάζονται ανάλυση και δεν αμφισβητούνται.
Οι προτάσεις όμως μερικών για επαναφορά της δωδεκαθεϊστικής θρησκείας και επαναφοράς του τρόπου ζωής των αρχαίων Ελλήνων είναι εξωπραγματική. Η λογική ότι έτσι θα μεγαλουργήσει και πάλι το έθνος δεν στέκει. Το έθνος μεγαλούργησε και σαν χριστιανικό (1821, 1912-13, 1940).
Η επανάληψη της ιστορίας δεν γίνεται και αν γίνει θα είναι φάρσα.
Για τους γραφικούς δεν χρειάζεται σχόλιο.
Συμπερασματικά η μετάλλαξη της κοινωνίας με φοβικά σύνδρομα και μίσος δεν γίνεται προς το καλύτερο.
Η αλλαγή του σημερινού συστήματος που επέφερε δεινά στον τόπο οφείλει και πρέπει να γίνει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πολιτικές πράξεις, συγκροτημένα και σχεδιασμένα για το καλό όλων. Οι πολιτικές ζυμώσεις και η ανάδειξη νέων, άφθαρτων και πατριωτών ηγετών που θα αλλάξουν το πολιτικό σύστημα στηριζόμενοι στο λαό και όχι σε συμφέροντα θα μας ανοίξει τον δρόμο για το αύριο. Ας προσπαθήσουμε να γίνει ο καθένας στο χώρο που ζει και δραστηριοποιείται.
http://ideopigi.blogspot.com/2010/10/blog-post_7333.html

Έλληνες! Σωθήκαμε! φωτιά στα «μπατζάκια μας».

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Έχω ξαναγράψει ότι δεν είμαι μάντης ούτε εξυπνότερος από κανένα Έλληνα. Διαθέτω όπως όλοι μας κοινό νου μόνο που προσπαθώ να σκέπτομαι μεθοδικά. Πρώτα σαν μαθηματικός βρίσκω και υπολογίζω τις παραμέτρους και ύστερα σαν σκακιστής προσπαθώ να προβλέψω τις επόμενες κινήσεις.
Έχω διατυπώσει στα κείμενά μου ότι υπάρχει στους σημερινούς πολιτικούς η λογική «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε όλοι μαζί».
Ω! του θαύματος, πιστεύω έρχεται η επιβεβαίωση.
Ξαφνικά το σάπιο πολιτικό σύστημα ανακαλύπτει την ανάγκη κυβέρνησης στηριγμένης στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Έχουμε ακούσει παλιότερα σχετικές δηλώσεις του Καρατζαφέρη και όχι μόνο.
Μάθαμε από συνέντευξη της Ντόρας ότι επίκειται η ίδρυση του κόμματός της μετά τις δημοτικές εκλογές, με υπονοούμενα συμμετοχής του σε κίνηση επίλυσης των σημερινών προβλημάτων (συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα;).
Μας πληροφόρησε ο Μητσοτάκης ότι ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου είναι λαϊκιστές.
Ο Κυριάκος παρ’ όλα αυτά παραμένει στη ΝΔ. «Και μαζί και μόνοι».
Τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ (Πάγκαλος και σια) εκθειάζουν την ορθότητα της πολιτικής (με κωλοτούμπες) του Καρατζαφερικού κόμματος.
Τα σχήματα των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών αποτελούνται από «αχταρμά» μελών και στελεχών από ιδεολογικά αντίθετους χώρους.
Αυτοβαπτίζονται κομματικά στελέχη σαν ανεξάρτητοι.
Το σκηνικό στήνεται αργά και μεθοδικά. Η συγκυβέρνηση έρχεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των αντιλαϊκών μέτρων, που πήρε και όσων έπονται, και προ της διάλυσής του θα προσπαθήσει να το μοιραστεί με άλλα κομμάτια του σάπιου κατεστημένου. Το ότι για όλα φταίει η κακή τρόικα δεν πείθει.
Φυσικά το χρυσωμένο χάπι είναι: όχι κυβέρνηση συνεργασίας των υπαρχόντων κομμάτων (η πλήρης αποθέωση) αλλά συμμετοχή προσωπικοτήτων στην κυβέρνηση που πρόσκεινται σε άλλα κόμματα. Εννοούν και βουλευτές άλλων κομμάτων ή απλώς συμπαθούντες (ελεγχόμενους); Θα δούμε.
Η συμμαχική κυβέρνηση αν και φαίνεται σαν δημοκρατικότερη δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να συμφωνηθεί γιατί θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις απ’ τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Ο εμπλουτισμός όμως, λόγω των εκτάκτων αναγκών και της κακής οικονομικής κατάστασης, από «πετυχημένους» (τρομάρα μας) πολιτικούς είναι περισσότερο ρεαλιστικός (και εύπεπτος).
Η είσοδος της πολύ «επιτυχημένης» Ντόρας (κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή) στην κυβέρνηση εκτός της «σωτηρίας» μας έχει και κίνδυνο αντιδημοκρατικότητας αν γίνει μετά την ίδρυση του κόμματός της. Το υπό δημιουργία κόμμα χωρίς να έχει λάβει μέρος σε εθνικές εκλογές θα γίνει κυβερνητικό κόμμα. Φυσικά την ευθύνη για μια τέτοια επιλογή θα φέρει εξ ολοκλήρου το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου.
Μετά τον διορισμό βουλευτών (ψηφοδέλτιο επικρατείας) θα έχουμε και διορισμό κυβερνητικών κομμάτων.
Φυσικά η ΝΔ θα μείνει εκτός γιατί χρειάζεται σαν εφεδρεία του σάπιου κατεστημένου.
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;;;;;;; 

«Κρανίου τόπος» το ΙΚΑ με μαύρη τρύπα 19δις ευρώ και 10.000 νεκρούς συνταξιούχους Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/19-10000.html#ixzz12vmnEUoq

Στις 10.000 φθάνουν οι νεκροί συνταξιούχοι του ΙΚΑ που εξακολουθούν να εισπράττουν τις συντάξεις τους μέσω των συγγενών τους ενώ αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και διπλό επίδομα ΕΚΑΣ...Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από τους ελέγχους των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ  Βασίλης Κόκκαλης εκτίμησε ότι η μαύρη τρύπα του ΙΚΑ, αγγίζει τα 19 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέδριο των υπαλλήλων οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από το εικαζόμενο ύψος της εισφοροδιαφυγής, της κάμψης των εσόδων λόγω της κρίσης και της εκτόξευσης των δαπανών.
Από την πλευρά του  ο αναπληρωτής υπουργός  κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ενιαίο κέντρο συντάξεων που θα αρχίσει τη λειτουργία του από το τέλος Οκτωβρίου και η διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων με τα ληξιαρχεία θα περιορίσουν σημαντικά τέτοια φαινόμενα.

www.asfalisinet.gr

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/19-10000.html#ixzz12vmWcCI5

Νέα στοιχεία για τους Δίδυμους Πύργους

Τις τελευταίες ημέρες, η άποψη πως οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν θύματα ελεγχόμενης έκρηξης, άρχισε να απασχολεί εκ νέου την Αμερική. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, πως η σκόνη από τα χαλάσματα που αναλύθηκε, εμπεριέχει ίχνη εκρηκτικής ύλης.

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλή τον Niels Harrit, εξέτασαν «μπάζα» από τους δίδυμους πύργους, και κατέληξαν στο ότι η σκόνη «περιέχει στοιχεία με τα ίδια... χαρακτηριστικά που έχουν τα εξελιγμένα εκρηκτικά υλικά που κατασκευάστηκαν σε αμερικανικά εργαστήρια, το χρονικό διάστημα πριν από την 9/11». Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτή την εκρηκτική ύλη να υφίσταται στη σκόνη των ερειπίων.



Δεν έχει φυσική προέλευση, ούτε μπορεί να προέρχεται από τη πρόσκρουση των αεροσκαφών, εκτός και αν είχε χρησιμοποιηθεί ως πυροτεχνικό υλικό για να επιτευχθεί η πτώση των πύργων από μέσα. Το συμπέρασμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει ένα ανάλογο προηγούμενο του αμερικανικού Geological Survey, που μιλάει για υψηλές συγκεντρώσεις σφαιριδίων σιδήρου που βρέθηκε στη σκόνη των χαλασμάτων και τα οποία απαιτούν θερμοκρασίες πολύ πιο υψηλές από αυτές που πετυχαίνει η καύση αεροπορικού καυσίμου, ή μια πυρκαγιά κτιρίου, για να σχηματιστούν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του NIST, (National Institute of Standards and Technology), οι πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε η κηροζίνη των αεροπλάνων. Όμως η παρουσία εξελιγμένης εκρηκτικής ύλης, με τη μορφή ιχνοστοιχείων που βρέθηκαν στη σκόνη των ερειπίων, έρχεται να αντικρούσει τη παραπάνω επίσημη εκδοχή.



Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/blog-post_6989.html#more#ixzz12vm9cqMF

Σύννεφα πάνω από τον ΟΤΕ

Ώρα είναι τώρα να φύγουν και οι Γερμανοί από τον ΟΤΕ για να ολοκληρωθεί η μεγάλη έξοδος των ξένων από την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει πάντως, από τις δηλώσεις που έκανε χθες το μεσημέρι σε συνέδριο για την τεχνολογία ο κ. Guiddo Kerkoff, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού και επικεφαλής για.......
την ανάπτυξη των εργασιών της Deutsche Telekom στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
«Υπάρχουν σκούρα σύννεφα στην επένδυσή της Ελλάδας και η DT ήδη αναγκάστηκε να διαγράψει 0,9 δισ. ευρώ από τα 3,8 δισ. ευρώ που είχε επενδύσει στον ΟΤΕ, δηλαδή το ¼ των κεφαλαίων της και «αυτά είναι χρήματα που δεν θα τα ανακτήσουμε ποτέ».

Ο κ. Kerkoff επιτέθηκε στην κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής στο θέμα του ΟΤΕ κυρίως στο εργασιακό λέγοντας ουσιαστικά ότι επιβαρύνεται υπερβολικά η εταιρεία επειδή υπάρχουν «άκαμπτοι κανονισμοί εργασίας (νόμοι και συλλογικές συμβάσεις) που καθυστερούν τις απαιτούμενες αλλαγές».
Κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει πιο ευέλικτη εργατική νομοθεσία για να δοθούν στον ΟΤΕ μεγαλύτερα περιθώρια για την βελτίωση του κόστους του προσωπικού του και για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας προσανατολισμένου στην αποδοτικότητα.
Παρουσίασε το παράδειγμα της Γερμανίας όπου μέχρι το 2020 ο στόχος είναι το 50% των νοικοκυριών να έχει συνδεθεί σε δίκτυο οπτικών ινών στο σπίτι – FTTH, το 30% σε VDSL και ευρυζωνικές υπηρεσίες κάτω από 50 Mbps στα υπόλοιπα νοικοκυριά.
Κι όλα αυτά την ώρα που ο Παναγ. Βουρλούμης βρίσκεται και με τα δύο πόδια εκτός Οργανισμού και αναζητείται ο διάδοχός του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός πρόκειται να είναι ο Μιχάλης Τσαμάζ ο οποίος με συμφωνία Γερμανών και κυβέρνησης θα γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Ολως τυχαίως στο χθεσινό συνέδριο ο κ. Τσαμάζ Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote βραβεύτηκε ως Manager of the Year” . Ο κ. Τσαμάζ, γνωστό στέλεχος στην αγορά, ήλθε το 1998 στην Ελλάδα και έπιασε αμέσως δουλειά στην τότε Πάναφον που αναπτυσσόταν ραγδαία. Να μη σας θυμίσουμε ποιος ήταν τότε μέτοχος στην Πάναφον, το ξέρετε καλά.
Από το 2001 μέχρι το 2007 έχει πάρει διάφορες θέσεις στον ΟΤΕ και έκτοτε πήγε στην κινητή τηλεφωνία και την Cosmote.
antinews

Νόμος Fast Τrack: Το γρήγορο ξεπούλημα της χώρας

THΣ ΑΝΝΑΣ ΔΟΛΛΑΡΗ ( ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ)

στον βωμό της οικονομικής κρίσης ξεπουλιούνται αιγιαλοί η θάλασσα, τα δάση μας και οι περιοχές Natura.

Ο νόμος Fast Τrack για την ταχεία υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων έχει χαρακτηριστεί ως «νόμος Παμπούκη». Όλα σχεδόν τα......
μέσα ενημέρωσης τον «αγκάλιασαν» ως ένα θετικό εργαλείο προκειμένου να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Είδαν θετικά την πρόθεση να σταματήσει η γραφειοκρατία και, εάν είναι δυνατόν, μέσα σε 24 ώρες να βγαίνουν οι άδειες και να αρχίσουν να υλοποιούνται οι επενδύσεις. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που φαίνονται. Πρόκειται για ένα νόμο που στο βωμό της οικονομικής κρίσης ξεπουλά τους αιγιαλούς, τη θάλασσα, τα δάση μας και τις περιοχές Natura. Όλα αυτά τα αποφασίζει μια τριμελής επιτροπή υπουργών με πρόεδρο τον κ. Χάρη Παμπούκη, και μέλη τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα. Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο που στην επιτροπή δεν συμμετέχει η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Κάτω από την επιτροπή βρίσκεται το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων ή Invest in Greece, όπου επικεφαλής είναι η κυρία Παρασκευή Μπουφούνου, η οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Αναλύοντας το νόμο

Ο κ. Παμπούκης στην εισηγητική του έκθεση υποστηρίζει ότι είναι ένα νομοθέτημα το οποίο: «Εισάγει για πρώτη φορά ένα ειδικό, ευέλικτο, διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό πλαίσιο κανόνων, διαδικασιών και διοικητικών δομών για την υλοποίηση μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών έργων, σε σύμπνοια με τις περιβαλλοντικές αρχές και επιλογές της κυβέρνησης, με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, δικτύων και τελικά υπηρεσιών προς τους πολίτες». Πράγματι, ο νόμος είναι ευέλικτος, καθώς χρησιμοποιεί ένα ειδικό πλαίσιο κανόνων και διατάξεων με τις οποίες ταχύτατα και με συνοπτικές διαδικασίες ξεπουλιέται η ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Το άρθρο16 προβλέπει ότι την εκτίμηση των απαλλοτριωμένων ακίνητων την κάνει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μέσα σε 15 ημέρες. Το ερώτημα είναι από πού προκύπτει ότι είναι δυνατό να γίνεται εκτίμηση σε 15 ημέρες και ότι δεν θα αδικηθεί ο πολίτης του οποίου θα πάρουν τα ακίνητα.

Με το άρθρο 4 ορίζεται η διαδικασία αιτήσεων ένταξης επενδύσεων προβλέπεται ότι η Invest in Greece, υποχρεούται να γνωμοδοτήσει μέσα σε 30 ημέρες για την πληρότητα των φακέλων έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ και άνω. Αυτό, βέβαια, μπορεί να σημαίνει ότι η επένδυση θα αξιολογηθεί με προχειρότητα, αδιαφάνεια και βιασύνη και θα έχει άμεσα αρνητικά επακόλουθα για το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Ο υπουργός Επικρατείας στην εισηγητική του έκθεση υποστηρίζει ότι ο νόμος έχει σύμπνοια με τις περιβαλλοντικές αρχές. Στην παράγραφο 4.1 του άρθρου 7 αναφέρεται ότι παραχωρείται κάθε είδους έκταση της επικράτειας, αλλά και ο πυθμένας της θάλασσας σε όποιον επενδυτή η Invest in Greece επιλέξει, για την κατασκευή υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων και πόντιση τεχνητών υφάλων.

Για κάθε έργο που θα χαρακτηρίζεται «μεγάλο» παρέχεται η δυνατότητα να παραβιάζονται οι διατάξεις περί αιγιαλού με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να μπορεί ο επενδυτής να κλείνει την παραλία. Το νόμο του 1960, που είχε θεσπίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προκειμένου να διευκολύνει την ανέγερση ξενοδοχείων, τον κατήργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έδωσε τις παραλίες στο λαό. Ο κ. Παμπούκης το 2010 τις δίνει και πάλι στους επενδυτές, γυρίζοντας τη χώρα στη δεκαετία του 1960. Με την παράγραφο 8 καταργείται για τα μεγάλα έργα ο οικοδομικός κανονισμός.

Άρθρο 14 - Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την εκτέλεση μεγάλων έργων

«Στην περίπτωση ύπαρξης δασικών εκτάσεων, η απαλλοτρίωση κηρύσσεται με κοινή απόφαση των ανωτέρω υπουργών και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χωρίς να απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού εκτάσεων του άρθρου 14 του Ν. 998/1974 ή η τήρηση οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας». Εδώ είναι προφανής ο περιβαλλοντικός κίνδυνος. Η Επιτροπή, με την εισήγηση της Invest in Greece, μπορεί να προχωρεί με συνοπτικές διαδικασίες στους αναγκαίους αποχαρακτηρισμούς και αλλαγές χρήσης γης.

Σε 60 ημέρες ξεκινούν έργα άνω των 200 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το νέο νόμο, ο φάκελος δημοπράτησης του έργου ολοκληρώνεται από την Invest in Greece το πολύ σε 60 ημέρες και περιέχει όλα όσα χρειάζονται για να δοθεί και η έγκριση από το Κοινοβούλιο (αν αυτό κρίνεται απαραίτητο)! Η έγκριση από το Κοινοβούλιο, δηλαδή, θα είναι προαιρετική. Το υπό δημοπράτηση έργο θα εγκρίνεται χωρίς ο κύριος του έργου να προβαίνει σε οριστικές μελέτες! Σαν να πάρετε άδεια από την Πολεοδομία για να χτίσετε, π.χ., μία πολυκατοικία, χωρίς ο μηχανικός σας να έχει ετοιμάσει οριστική μελέτη!

Οι συνέπειες

«Σε περίπτωση υποβολής ψευδών στοιχείων το υπαίτιο πρόσωπο διώκεται με βάση της διατάξεις περί ψευδούς δηλώσεως». Δηλαδή, κάποιος επενδυτής μπορεί να υποβάλει σχέδιο μεγάλου έργου με βάση ψευδή στοιχεία και, εάν αυτό ανακαλυφθεί, το μόνο που θα πάθει αυτός ο υποψήφιος επενδυτής θα είναι ότι θα καταπέσει το παράβολο που έδωσε με την υποβολή της αίτησής του. Αυτό είναι υπερβολικά επιεικές για τον επενδυτή και υποτιμητικό για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά δικαιώματα του Δημοσίου και των πολιτών. Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον εθνικό φυσικό μας πλούτο χωρίς να παραβιάζουμε το Σύνταγμα και να καταστρέφουμε το περιβάλλον. Θα πρέπει να κατανοήσουν οι νομοθέτες αυτού του νόμου ότι ο εθνικός μας πλούτος είναι και Κοινοτικός, οπότε την οποιαδήποτε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα την πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή αυτός που αδικήθηκε από τις παραβάσεις των επενδυτών. Επειδή ο νόμος ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση και μπορούν να γίνουν αλλαγές, ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική.

nikos-controinformazione.blogspot.com

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Σημείωση lalei-kairia: Με αφορμή την επικείμενη απόφαση του Σ.τ.Ε σχετικά με τη συμμετοχή των αλλοδαπών στην εκλογική διαδικασία...

αναφέρω μερικές σκέψεις μου για το όλο θέμα. Τις είχα εκφράσει κατά τον περυσινό χειμώνα όταν ήταν στην επικαιρότητα (κανονικά θα πρέπει να ευρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα όλων μας), αλλά τώρα τις παρουσιάζω συγκροτημένες.

Η Ιθαγένεια είναι η ίδια η καταγωγή εκάστου ανθρώπου. Εμπεριέχει ζωντανό το συλλογικό «είναι» ως κομμάτι της αυτογνωσίας του. Δεν μοιράζεται απλόχερα στον οποιονδήποτε, ως «σημαία ευκαιρίας», όπως πολύ εύστοχα έχει αποκληθεί. Για την παροχή υπηκοότητος (επιμένω να την ξεχωρίζω και να μην την ταυτίζω), και κάτω από συγκεκριμένες και ιδιαιτέρως αυστηρές προϋποθέσεις (παρέλευση δεκαετίας, με παράλληλα την πιστοποιημένη πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσης, Ιστορίας και της γενικότερης κουλτούρας του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και της συνεξέτασης του ποινικού μητρώου), θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε.

Ήδη, πλείστα των επιχειρημάτων εναντίον αυτού του βεβιασμένου εγχειρήματος με έχουν, κατά βάσηι, καλύψει. Με αυτή μου την παρέμβαση θα προβώ στην ανάλυση της σημαντικότερης παραμέτρου, η οποία, απ’ότι φαίνεται διέλαθε; της προσοχής των κυβερνώντων. Σίγουρα γνωρίζετε κύριοι, -εάν όχι είστε ανιστόρητοι, επομένως πάλι επικίνδυνοι- ότι το μοντέλο των λεγομένων και «πολυπολιτισμικών» κοινωνιών της ανθρωπίνου πανσπερμίας, αυτού του κοινωνικού χωνευτηρίου εθνοτήτων, φυλών και θρησκειών, εδράζεται εις την επί το αυταρχικότερον αντιμετώπιση της συνολικής κοινωνίας. Με άλλα λόγια, η συνύπαρξη αυτού του μωσαϊκού -του οποίου τα διάφορα κομμάτια, αναπόφευκτα, αναλώνονται σε ρήξη μεταξύ τους (ενδοϊσλαμικές διενέξεις σουνιτών-σιιτών, ενδοαφρικανικό μίσος μεταξύ των φυλών, συγκρούσεις Ινδών και Πακιστανών κ.ά)- απαιτεί τη συγκρότηση ενός δεσποτικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος προκειμένου να επιβληθεί ο νόμος και η τάξις. Το παραπάνω, άλλωστε, το υποστηρίζει και ένα από τα «ιερά τοτέμ» που αναπαράγετε μηρυκάζοντας ακατάπαυστα, ο Γιούγκερ Χάμπερμας. Άρα, οι πολυεθνικές επικράτειες, στην ουσία, συνιστούν πρότυπα αυτοκρατορίας. Τα παραδείγματα πολλά (Βαβυλωνιακή, Ασσυριακή, Περσική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή, Οθωμανική, Αγγλική, Αμερικάνικη κ.λ.π).

Έτσι, όμως, Κύριοι δεν δυνάμεθα, επ’ουδενί, να ομιλούμε για Δημοκρατία. Και αυτό διότι, το Δημοκρατικόν Πολίτευμα, Κύριοι; της Κυβερνήσεως, δεν λειτουργεί μέσωι των παντός είδους αλλογενών ανθρωπομαζών, παρά μόνον ανάμεσα σε συνειδητοποιημένους ανθρώπους με κοινή συνείδηση της καταγωγής των. Εάν, φυσικά, είχατε διαβάσει προσεκτικά την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, την οποία σκοπίμως έχετε υποβαθμίσει από τη δημοσία εκπαίδευση, θα το είχατε ξεχωρίσει, όπως ο αξιότιμος καθηγητής κύριος Κωνσταντίνος Ρωμανός στον διαχρονικό Θουκυδίδη: "...πάντες τε ισόψηφοι όντες και ουχ ομόφυλοι το εφ'εαυτόν έκαστος σπεύδει" (Θουκυδίδου Ιστορία βιβλίο 1 141: "Όταν οι πολίτες είναι ισόψηφοι, αλλά χωρίς κοινή καταγωγή, ο καθένας δρα κατά το δικό του συμφέρον"). Βλέπετε, κύριοι, τα δήθεν προοδευτικά κελεύσματα για τις περιβόητες ανοιχτές κοινωνίες, σύμφωνα με τις επιταγές των διαφόρων Σόρος και Σία, καθώς και εκείνα του μέντορα των Κάρλ Πόπερ δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Ο περιβόητος «νέος πατριωτισμός», τον οποίο ευαγγελίζεσθε, αφορά στην πραγματικότητα τον λεγόμενο «πατριωτισμό του συντάγματος» που εξέφρασε κατά τη δεκαετία του ’70 ο Χάμπερμας, στην προσπάθειά του να δώσει ένα κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού. Ο ίδιος που στη δεκαετία του ’90 παραδέχεται ότι: «μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ μελών και μη μελών, μία κοσμοπολίτικη κοινότητα δεν μπορεί να είναι δημοκρατική, διότι μέσα σ’αυτή δεν λειτουργεί η αλληλεγγύη των πολιτών που λειτουργεί μέσα στην εθνοτική ταυτότητα του Έθνους.» Επομένως, οι δήθεν νέες ιδέες είναι ήδη παλιές, δοκιμασμένες και αποτυχημένες. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος την αντικοινωνική συμπεριφορά των μεταναστών 2ης και 3ης γενιάς στην Ευρώπη, ιδιαιτέρως των μουσουλμάνων, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία. Αυτοί δεν αφομοιώνονται κύριοι.

Ουδείς από τα μιλιούνια των αλλοδαπών που μας κατακλύζουν, πλην κάποιων φιλιπιννέζων νταντάδων, είναι νόμιμος. Νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων καταστρατηγώντας το νόμο. Η Ελλάς, ως συντεταγμένη πολιτεία, ουδέποτε προσεκάλεσε εργατικά χέρια. Βεβαίως, όλοι αυτοί οι μισοκακόμοιροι (ή ορισμένοι όχι και τόσο) ήσαν ότι πρέπει, αρχικά για τους μεγαλο-εργολάβους και αργότερα για μεγαλο-αγρότες, βιομηχάνους και άλλους "επιχειρηματίες", οι οποίοι μάλιστα οργάνωναν τη λαθραία μεταφορά των από τα σύνορα. Εκείνοι, οι πρώτοι λαθρομετανάστες, προέρχονταν κατά βάσιν από την Ανατολική Ευρώπη, ήσαν χριστιανοί κατά ένα μέρος ή εδέχοντο να βαπτισθούν, απεχθάνοντο (και συνεχίζουν να απεχθάνονται) μετά βγδελυμίας τον κομμουνισμό, και ένα μέρος εξ αυτών έχει όντως ενσωματωθεί ως ένα βαθμό στην ελληνική κοινωνία. Φυσικά, δεν παραγνωρίζουμε ότι εισήλθαν εντός του ελληνικού εδάφους παράνομα, αλλά οι περιπτώσεις των θα μπορούσαν να εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή.

Ήταν το πρώτο κύμα.

Το δεύτερο κύμα ξεκίνησε το 2000, με βασικό σημείο αναφοράς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, και αποτελείται από αφρικανο-ασιάτες -στην πλειονότητά των μουσουλμάνοι- οι οποίοι διαφέρουν από τους ανατολικοευρωπαίους, ενώ τα ήθη και τα έθιμα των είναι τελείως ασύμβατα με τα δικά μας. Ήδη, η Δυτική Ευρώπη έχοντας δεχθεί τα εκατομμύρια αυτών των υπανάπτυκτων (οι οποίοι αρνούνται ν’ απαγκιστρωθούν από την ισλαμική υπανάπτυξη) μετρά πικρή πείρα από την κατά γράμμα εφαρμογή του άξεστου φανατισμού των που αντανακλά τον πρωτογονισμό από τον οποίο διέπονται (δολοφονία δισεγγόνου του Βανγκ Γκογκ στην Ολλανδία, βομβιστικές επιθέσεις στην Αγγλία και την Ισπανία, απόπειρα δολοφονίας του Δανού σκιτσογράφου και άλλα πολλά), καίτοι μιλάμε για μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς, και μάλιστα νόμιμους.

Κατά συνέπεια, η ώρα των αποφάσεων έφθασε και για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη εφαρμόζονται τρία μοντέλα ως προς το μεταναστευτικό:

1. Το πρώτο είναι το "φιλελεύθερο" που διέπεται από την πολυπολιτισμικότητα. Το ακολουθούν έως σήμερα, με την επιφύλαξη επανεξετάσεώς του, η Αγγλία και η Ολλανδία. Σε αυτές τις χώρες η πολιτική κοινότητα βασίζεται στο Σύνταγμα, τους νόμους και την υπηκοότητα. Οι μετανάστες καλούνται να τηρούν τους πολιτικούς κανόνες, αλλά τους αναγνωρίζονται οι πολιτισμικές και εθνοτικές διαφορές. Η κρατική πολιτική, μάλιστα, ενεθάρρυνε την προσκόλλησή των στις εθνοτικές τους κοινότητες, λαμβάνοντας παράλληλα διάφορα μέτρα “θετικών διακρίσεων” υπέρ των.

2. Το δεύτερο είναι το "αφομοιωτικό" και το εφαρμόζει η Γαλλία, όπου το "Έθνος" ορίζεται με βάση την πίστη στο Σύνταγμα, τους νόμους και την υπηκοότητα. Οι μετανάστες έχουν τη δυνατότητα ν’αφομοιωθούν στην κοινωνία, υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχονται τους πολιτικούς κανόνες και την εθνική κουλτούρα.

3. Τέλος, το τρίτο εχρησιμοποιείτο, μέχρι πρότινος, από τη Γερμανία και την Αυστρία και αφορούσε την πολιτική των "φιλοξενουμένων εργατών", των επονομαζομένων και "γκασταρμπάϊτερ". Η έννοια του "φιλοξενούμενου εργάτη", βασίζεται στην άποψη ότι ο μετανάστης είναι προσωρινός και κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου προσανατολίζεται σαφέστατα στο να ακολουθήσει το πρώτο μοντέλο μεταναστευτικής πολιτικής` Αφού, φυσικά, απέτυχε να καταστήσει τους λαθρομετανάστες και τα τέκνα των κοινωνούς της Ελληνικής Παιδείας, κατά τη συνήθη Ισοκρατική παράφραση που χρησιμοποιούν ορισμένοι δίχως να εξετάσουν το νόημά της. Το ελάχιστο που ελπίζουν και περιμένουν είναι η προσαρμογή αυτού του πλήθους στις επιταγές ενός συντάγματος -το οποίο φυσικά θα προσαρμοσθή στις νέες διαπολιτισμικές ανάγκες– κατά τα πρότυπα του ξεπερασμένου Habermas (συνταγματικός πατριωτισμός).

Δέον να επισημάνουμε ότι η Ελλάς στερείται, κυρίως, του δευτερογενούς τομέα ανάπτυξης, ενώ τα τελευταία χρόνια το έλλειμμα παραγωγής αγγίζει σοβαρά και τον πρωτογενή. Με άλλα λόγια, δεν παράγουμε τίποτα και συντηρούμε έναν υπερδιογκωμένο τριτογενή τομέα πάσης φύσεως υπηρεσιών, οι περισσότερες των οποίων κινούνται είτε κρατικοδίαιτα είτε είναι παρασιτικές. Με τα παραπάνω δεδομένα δεν χρειαζόμαστε επιπλέον ανέργους, τους οποίους δεν δυνάμεθα να απορροφήσουμε. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, αφενός μεν την ολοένα αυξανόμενη παραβατική συμπεριφορά των, αφετέρου δε τη διαβίωσή τους κάτω από άθλιες υγιειονομικά συνθήκες. Για να μην αναφερθώ σε μελλοντικές συγκρούσεις τύπου Ροζάρνο Ιταλίας.

Κατά συνέπεια, αναφύεται το εύλογον ερώτημα: Τι είδους γραμμάτια εξοφλείτε κύριοι; Που αποσκοπείτε με αυτή σας την κίνηση; Μήπως το αντίτιμο για την έξοδό μας από την οικονομική κρίση είναι -εκτός της παραδόσεως των κλειδιών της χώρας στην Goldman Sachs- η ταυτόχρονη μετατροπή μας στο πολυπολιτισμικό μίξερ, για την πραγματοποίηση ενός πρωτοφανούς ανίερου πειράματος αλλοιώσεως ενός Εθνικά Ομοιογενούς Πληθυσμού;

lalei-kairia.blogspot.com

Θα ζήσετε στα γόνατα, με το κούτελο κολλημένο στα πλακάκια;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ναι, αδέρφια, είμαι αδιάλλακτος. Υπάρχουν ζητήματα που δεν τα συζητάω, δεν παίρνουν αν, ίσως, δεν υπάρχει λίγο ή πολύ. Υπάρχουν ζητήματα που απλά έτσι είναι. Είμαι αδιάλλακτος, σκληροπυρηνικός. Καλύτερα από μαλακοπυρηνικός.
Εσείς δηλαδή πόσο διαλλακτικοί είσαστε.....
με την ασφάλεια των παιδιών σας; Παζαρεύετε την υγεία και την σωματική ακεραιότητα της μάνας σας; Τον πατέρα σας για πόσα τον πουλάτε; Έχει τιμή η τιμή σας; Υπάρχει κάτι που θα σας έκανε να χαρίσετε το πατρικό σας σε ξένους, να το κάνουν τζαμί ή δημόσιο αφοδευτήριο;
Λοιπόν έχω κι εγώ, όπως φαντάζομαι κι η πλειοψηφία από σας, τα ίδια προβλήματα. Off shore δεν έχω, από μετοχές κάτι απομεινάρια της γενοκτονίας του ’99, της τάξης των τριακοσίων ευρώ, οι καταθέσεις μου είναι κοντά στα διακόσια ολοστρόγγυλα ευρώπουλα, οπότε εδώ θα ζήσω, ότι κι αν γίνει και σαν καλός Έλληνας το πιθανότερο είναι κι αυτά τα τελευταία φράγκα να τα φάω κανά βράδυ με τους φίλους μου. Γιατί τα πιο ωραία γλέντια τα κάνεις με αυτά που δεν σου περισσεύουν, με αυτούς με αγαπάς.
Εδώ θα ζήσω, όχι γιατί βέβαια δεν έχω επιλογή. Απλώς εδώ είναι το χνάρι μου στον κόσμο, το χνάρι του πατέρα μου και του παππού μου. Έχω ελιές να μαζέψω, να κλαδέψω. Έχω προσκέφαλο ν’ αγρυπνήσω σ’ αυτούς που μ’ ανάθρεψαν. Εδώ είναι οι φίλοι μου, όλοι. Έχω πάντα στην τσέπη μου τα ναύλα για το Βαρκάρη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Να τα ‘χετε κι εσείς.
Ως τότε πάντως εδώ είναι το σπίτι μας, ο τόπος μας.
Τώρα λοιπόν που πλησιάζει ο Χειμώνας είμαι σίγουρος πως κάνετε τα κουμάντα σας. Πλένετε και μπαλώνετε τα ελιόπανα σας, τσεκάρετε τα χτένια και τις σκάλες σας, για να μαζέψετε το λάδι της χρονιάς. Στα πιο μικρά πράγματα λοιπόν παίρνετε τα μέτρα σας, φροντίζετε τις πιο απίθανες λεπτομέρειες. Θ’ αφήσετε στα μεγάλα να σας πάει η τύχη, όπου θέλει, να σας πάρει το ποτάμι;

Οι Ταγματασφαλίτες του Μνημονίου περιφέρονται θρασείς και ψευδόμενοι. Η μύτη τους πια βρίσκει στις γωνίες και στα σύρματα των τρόλεϋ. Όσο εσείς υπομονετικά προετοιμάζεστε για την συγκομιδή, αυτοί προετοιμάζουν νέο γύρο αφανισμού. Αυτή τη φορά ο Γιώργος δεν θα πάρει βραβείο μόνο με τέθριππο από τους «Σάϋλοκ, Χίμλερ και Σια Δωρεοδόχοι Σώματος Α.Ε.», θα πάρει κι ένα γάϊδαρο τσίγκινο, φυσικού μεγέθους κι ένα βραβείο ΠΙνόικιο από τα χέρια του ίδιου του Τζεπέτο.
Διαψεύδουν το Μνημόνιο 2 αλλά ο μαρτυριάρης Όλι Ρεν το σφύριξε. Ήδη ακονίζουν και λαδώνουν τα παλούκια. Μετά θα βγει ο Πάγκαλος ο Οινοποιός, η εμβληματική φιγούρα της λιτότητας και θα πει πάλι αυτά τα ανδροπρεπή, που εμπνέεται όταν λείπει η συμβία του για περιοδεία στα Καλύβια. Μια συμβουλή μόνο, αδέρφια: όταν μιλάει ο Πάγκαλος στην τηλεόραση, να μετακινείται την πολυθρόνα σας στο πλάϊ, να βλέπετε λοξώς την οθόνη, γιατί θα του πεταχτεί κανά κουμπί απ’ το πουκάμισο και θα σας βγάλει το μάτι.
Παράλληλα, η καμαρίλα στο κόμμα της καθεστωτικής «Κομανέτσι», του ζογκλέρ και πρωταθλητή της κωλοτούμπας, πάει σύννεφο. Έχω πλήρες ρεπορτάζ, γκαραντί, για το πώς Δευτέρα πήρανε ως κοινοβουλευτική ομάδα απόφαση 11-4 ΚΑΤΑ του Μνημονίου και μετά από κάτι τετ α τετ και κανά δυο τηλεφωνήματα από δημοσιογραφικές «πουτάνες», που εξελίχθηκαν σε «ψιλονταβαντζήδες», τους ξαναμάζεψε ο Εξαπτέρυγος ο Ευλύγιστος και κάνανε γαργάρα την απόφαση και ξαναμαναψηφίσανε, βγάλανε την περικεφαλαία και φορέσανε ένα ωραίο φέσι, που τους στενεύει λίγο στον αστράγαλο κι είπαν ναι, oui, si, ja, evet, YES SIR, JAWOHL HERR COMMADANT! Κάποιος ψέλλισε να πουν τουλάχιστον «παρών» την Τετάρτη στη Βουλή, μπας και διασωθεί το κόμμα αλλά του είπαν να κάνει μόκο κι ετέθη και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας! Κι έτσι ο Μάκης κέρδισε το μοναχικό χειροκρότημα της θυγατρός, δύσοσμο εύσημο, που όσο κι αν το πλένει, πάντα θα μυρίζει περίεργα. Τώρα βλέπουν τους ψηφοφόρους τους να φεύγουν όπως οι Αλβανοί το 1990 από την Αλβανία αλλά παίζεται κι ένα άλλο περίεργο παιχνίδι, για το οποίο επιφυλάσσομαι αλλά αν είναι όπως μαθαίνω, κάτι παληκάρια του βαρέος «πατριωτισμού» θα γίνουν νούμερο επιθεώρησης.
Αυτό πάντως που αποδεικνύεται είναι ότι η ίδρυση του ΛΑΟΣ είχε σαν στόχο τον εγκλωβισμό του Πατριωτισμού στο πολιτικό περιθώριο. Ήταν ένας καθεστωτικός μπαλαντέρ για επείγουσα χρήση. Μια χρήση. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μνημονιακός Μητσοτακισμός του πρόεδρα με τον Λαό και την Πατρίδα; Όση κι ο Γιώργος με τον Σοσιαλισμό.

To «Μνημόνιο 2», κάτι σαν «Αττίλας 2», έρχεται, αδέρφια. Κάντε λοιπόν τα κουμάντα σας. Υπερασπιστείτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια και νοημοσύνη σας. Ξεσκίστε τους. Πηγαίνετε στις κάλπες. Όλοι. Από το πρωί, σπάστε την πάχνη με το παπούτσι σας. Ακόμη κι απ’ την εντατική, με τον ορό και το σακκουλάκι. Ρίξτε τους μαύρο, κουρέψτε τους με την ψιλή κι ανεβάστε τους ανάποδα στον γάϊδαρο. Τσακίστε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα. Κάντε τον Τατούλη να παραμιλάει τραγουδώντας τον αράπη του Ζαμπέτα από το φούμο που θα φάει. Από τις στράτες του Μωριά ξεκινάνε πάντα ωραία πράγματα.
Αυτό που θα τους λειώσει, δεν είναι απλά το να αποκτήσουν τροπικό μαύρισμα οι αχθοφόροι του Μνημονίου. Αυτό που θα τους συντρίψει θα είναι να ενισχυθούν μαζικά οι υποψήφιοι του Αντώνη Σαμαρά. Κάντε τις εκλογές δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου. Αν σκορπίσετε από δω κι από κει, θα βγουν Γιώργος κι εξαπτέρυγα ως τεθλιμμένοι συγγενείς και θα λένε, «δεν χάσαμε εμείς, χάσανε όλοι, το πολιτικό σύστημα περνάει κρίση». Αν σκορπίσετε την αντιμνημονιακή σας ψήφο εδώ κι εκεί, τότε, αδέρφια, θα ξεφυσήσουν ανακουφισμένοι και θα σπρώξουν πιο δυνατά το παλούκι.
Πρέπει ο Γιώργος και τα παρδαλά κολλητάρια του να δουν την πλάτη του Αντώνη. Να νοιώσουν ότι ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ότι φεύγουν. Αν διασπείρετε την ψήφο σας, χαζοψηφίσετε, ή απέχετε, μετά όταν έρθει το «Μνημόνιο 2» να σας κάνει κλύσμα με γαρμπίλι οδοποιΐας, μην μυξοκλαίτε.

Μια ζωή λέτε όλοι στις παρέες για την ανάγκη για νέους κι άφθαρτους. Λοιπόν ο Σαμαράς στην Αττική, σας δίνει την ευκαιρία. Νέο κι άφθαρτο δεν θέλετε, μορφωμένο και με έξωθεν καλή μαρτυρία; Πάρτε τον. Βασίλης Κικίλιας. Καλός αθλητής, ξέρει από πειθαρχία κι ευ αγωνίζεσθαι, επιστήμονας κι όξω καρδιά. Έλληνας. Δεν είναι γιος του τάδε, δεν είναι μικρομεγαλολαμόγιος, δεν πέρασε από ΔΕΚΟ, ΜΚΟ κλπ. Έχει δική του οντότητα, όπως κι εσείς.
Μην μαντρωθείτε στα παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ, που σκοπό έχουν να μαζέψουν τα πρόβατα των δυσαρεστημένων. Ψηφίστε Βασίλη Κικίλια, στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας για να στείλετε το μήνυμα ότι θέλετε να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου και κάντε έτσι το νεύμα στον Αντώνη Σαμαρά ότι έρχεται η μεγάλη ώρα του. Διώξτε τους.
Για την Αθήνα, δεν λέω τίποτα. Άκουσα στις αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού ότι αναζητείται ο Καμίνης, τον ψάχνει το ΠΑΣΟΚ, τον ψάχνει κι ο Νικήτας, που θα κάνει περίπατο.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης οι τοποτηρητές του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα τους ποντάρουν στον Κεμάλ Μπουτάρη, όπως θα μετονομασθεί πάροδος εκεί στο Βαρδάρη, όπου ξεχαρμανιάζει η φανταρία. Άλλοι πλούσιοι έχουν για χόμπυ το μπριτζ, το γκολφ και την ιαπωνική ανθοτεχνία. Ο φραγκάτος αυτός τύπος με το σκουλαρικάκι έχει για χόμπυ το κουρέλι της αποτυχημένης πολυπολιτισμικότητας και να τάζει ζώνες πορνό και βιτρίνες με πουτάνες αλλά Άμστερνταμ. Φαίνεται πως τα καρντάσια μας, τους σαλονικιούς, τους περνάει για πολύ λιγούρηδες. Φιλαράκι, δεν θα πάρουνε, γιατί είσαι ντεμέκ. Πάνε ρε στη Στάτιστα, εκεί στο ταπεινό χαγιάτι που σκοτώθηκε ο Παύλος. Σκούπισε τα στρογγυλά γυαλάκια σου και κοίτα γύρω. Κοίτα καλά και ίσως καταλάβεις γιατί Δήμαρχος θα βγει ο Κώστας Γκιουλέκας.

Δεν λέω κάτι περίεργο. Απλώς επειδή ξέρω ότι κι εσείς, αδέρφια, είσαστε αδιάλλακτοι όπως κι εγώ σε μερικά πράγματα, λέω να κάνετε τα κουμάντα σας για τα μεγάλα, για την Πατρίδα, την φαμίλια σας, τα παιδιά σας, την μάνα σας, όπως κάνετε και για τα μικρά. Ξεσκίστε τους με την ψήφο σας. Τζάμπα κι αναίμακτα. Πιείτε μια ωραία καφεδιά και μετά καρφώστε τους το ΟΧΙ σας στο δόξα πατρί. Παντού. Στην Θράκη, στην Κρήτη, στην Ήπειρο, την Ρούμελη και το Μωριά. Κυρίως όμως εδώ στην Αττική, εδώ στην Περιφέρεια των λαθρομεταναστών, της βρωμιάς και της παρακμής. Μπορεί να είσαστε άφραγκοι, με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, αλλά θα ζήσετε στα γόνατα, με το κούτελο κολλημένο στα πλακάκια; Δεν νομίζω. Πείτε τους το με την ψήφο σας. Ψηφίστε σαν να πυροβολείτε κι ανοίξτε δρόμο για Ηγεσία ασυμβίβαστη. Σαν εσάς…
kostasxan.blogspot

Γάλλοι βουλευτές δεν θέλουν η Γαλλία........

.....να χρηματοδοτεί την ένταξή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πενήντα Γάλλοι βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματος « UMP » ( κόμμα του προέδρου Σαρκοζί ) δεν θέλουν η Γαλλία να χρηματοδοτεί την ένταξή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Σύμφωνα με την εφημερίδα "La Provence" 15 Οκτωβρίου 2010 οι Γάλλοι βουλευτές ....
έχουν προτείνει να κόψει το Γαλλικό κράτος των προορισμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία.Ειδικότερα, για 7 χρόνια , έχουν προϋπολογιστεί 900 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η Γαλλία πρέπει να καταβάλει τα 127 εκατομμύρια.
http://diaspora-grecque.com

Όλη η δόξα του κόσμου χωράει σε μία λέξη: «ΟΧΙ»

Η συνήθεια σκοτώνει τα ιερότερα στοιχεία της ζωής. Και η συνήθεια του εορτασμού των εθνικών επετείων...

αμβλύνει μέσα μας την συγκίνηση και την υψηλοφροσύνη που χρειάζονται για να μετρηθεί ο άνθρωπος με τις κρισιμότερες στιγμές της Ιστορίας του. Να μετρηθεί και να μην βρεθεί ελλιπής.

Η επέτειος που καλείται το Έθνος να εορτάσει σύσωμο σε λίγες μέρες, είναι επέτειος εθνικής ελευθερίας των Ελλήνων, εθνική περηφάνειας και θυσίας όλων για την Πατρίδα. Είναι η υπενθύμιση πως ολάκερη η ζωή ενός λαού και ακέριο το φρόνημα του, και γνήσια η απόφαση του, μπορούν να συμπηκνωθούν σε μία και μόνη λέξη: την λέξη «ΟΧΙ» που φώναξε ο Ηγέτης Ιωάννης Μεταξάς «βαθιά άκραχτα μεσάνυχτα, τρισκότεινοι ουρανοί πάν’ απ’ την Πολιτεία την κοιμισμένη». Την άρνηση στην δουλεία, την απόκρουση κάθε υποταγής, την διακύρηξη ενός περήφανου: "Το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουτ΄ εμόν εστίν ουτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών" και της επθυμίας να πλάθει το Έθνος την ζωή του ελεύθερα και αδέσμευτα, όπως εκείνο βούλεται και αποφασίζει.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 όμως γεννιέται και από κάτι άλλο, βαθύτερο: την μακραίωνη παράδοση του “είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις” των Ελλήνων, τα πλούσια Ελληνικά βιώματα «Εσμέν γαρ Έλληνες το γένος ως τε η φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί», την Ελληνορθόδοξη στάση ζωής και την πίστη ότι τα πάντα πρέπει να έχουν ως μέτρο τους τον άνθρωπο.

Ο Έλληνας άνθρωπος για την επέτειο αυτή αξίζει περισσότερο από κάθε ιδεολογία, από οποιαδήποτε πίστη και θεωρία, είναι το ιερό και πανσέβαστο γεγονός της ζωής. Και για την υπεράσπιση του, για την προάσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας του κάθε θυσία είναι δίκαιη και κάθε αγώνας τίμιος κι υψηλός.

Σήμερα που ο Πασοκισμός, η πασοκική αντίληψη ζωής, με ποικίλους μετασχηματισμούς αλλά με την αυτή τρομοκρατική, ολοκληρωτική και ανελεύθερη πεποίθηση: «εσείς μας ψηφίσατε εμείς αποφασίζουμε», απειλεί την ύπαρξη του Έθνους.

Σε καιρούς που ο Πασοκισμός, αφού κατέβασε την Ελλάδα στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα, στρώνει και άλλα σκαλιά για να την κατεβάσει ακόμα πιο κάτω. Εμείς που τότε αντιταχθήκαμε στον πρωτογενή Φασισμό, έχουμε χρέος ν’ αγρυπνούμε και να αντιστεκόμαστε ενεργά, δυναμικά και θαρραλέα σε οποιαδήποτε μορφή Πασοκισμού, είτε «προοδευτική», είτε «μαρξιστική», είτε «νεοταξίτικη», είτε «παγκοσμιοποιημένη» είναι αυτή, που απειλεί, «σαν την λέπρα και σαν την ακρίδα», να μονοπωλήσει την ζωή, να φαρμακώσει και τον πολιτισμό και να κάνει τον Έλληνα Άνθρωπο μονοδιάστατο καταναλωτικό αντικείμενο χωρίς παρελθόν, μνήμη και μέλλον.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 προσκαλεί σε μία τέτοια πνευματική, ιδεολογική πανστρατιά, σε έναν αγώνα συνεχή για ελευθερία και για αξιοπρέπεια, για την προάσπιση του δικαιώματος να πλάθουμε την ζωή μας αδέσμευτα και αυθεντικά δηλαδή ελληνικά. «Μην αφήσης τον άθεο να πάρη το στερνό θησαυρό σου».

Όλη η δόξα του κόσμου χωράει σε μία λέξη: «ΟΧΙ».

Όπως τότε τα Ελληνικά νιάτα μεθυσμένα από το αθάνατο κρασί του 21, κατά το παράγγελμα του Παλαμά και εμπνευσμένα απο την γιγαντιαία μορφή του Ιωαννη Μεταξά βροντοφώναξαν το «ΟΧΙ» στο πρωτογενή βάρβαρο και χυδαίο Φασισμό, σήμερα είναι επιτακτικό παρά ποτέ να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στο σύγχρονο υποκατάστατό του τον εξ' ίσου βάρβαρο και χυδαίο Πασοκισμό.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό που μακελεύει όλα εκείνα τα γνωρίσματα που συνιστούν την ιδιαιτερότητα και τα στοιχεία της υπαρκτικής γνησιότητας του Έλληνα ανθρώπου.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό και τους τροφήμους της Bilderberg που θέλουν να υποτάξουν τον Έλληνα και να τον παραδώσουν άδειο, από παράδοση, ιστορία, θρησκεία, πατρίδα, κέλυφος, άχρηστο περίτριμμα που θα πεταχθεί στο κρεματόριο της ιστορίας.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό που υπηρετεί πειθήνια με επιμονή και σχολαστικότητα την λογική της εξουσίας και τις προστακτικές της Νέας Τάξης, και θέλει, την εξάλειψη από τα σχολεία κάθε διδακτικού στοιχείου που ενισχύει την εθνική μας ταυτότητα. Ένας λαός αμαθής δεν είναι ελεύθερος.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό που θέλει να πλήξει βαθιά στις πολιτισμικές μας ρίζες, δηλαδή τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά μας αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσει κάθε δυνατότητα να αναπτυχθούμε, να διακριθούμε, ώστε να συνετιστούμε και να μην παρενοχλούμε τα μεγάλα στρατηγικά συμφέροντα της Νέας Τάξης στην νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

tabouri.blogspot.com

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή μήπως ΠΡΑΣΙΝΑ …ΑΛΟΓΑ ;

Η ΝΕΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ (;;) ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ !!

Μήπως αυτή η ιστορία με τα φωτοβολταϊκά, είναι μια νέα εξαπάτηση του κόσμου, που ακούει ότι...

βάζοντας 40.000 ευρώ (περίπου), εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του,θα έχει για 25 χρόνια 7 έως 7,5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, χωρίς να κάνει τίποτα και μάλιστα αφορολόγητα !!!

«Καλή περίπτωση!!» σου λέει ο ανυποψίαστος. Ο ίδιος ανυποψίαστος, που το 1988 «έριχνε» τις οικονομίες του στο χρηματιστήριο, για το εύκολο κέρδος και στο τέλος διαπίστωνε, ότι αυτές είχαν …κάνει φτερά!!

Καλή περίπτωση για να είναι και αληθινή. “ So good to be true”, λένε οι …φίλοι μας Αγγλοαμερικάνοι.

Και εξηγούμαι. Κάνεις μια σύμβαση με τη Δ.Ε.Η για 25 χρόνια, να σου αγοράζει το ρεύμα που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά στη στέγη σου, με καθορισμένη τιμή 0,55 ευρώ ανα κιλοβατώρα. Μέχρις εδώ όλα καλά!

Πάμε παρακάτω.

Η πιο πάνω τιμή, έχει καθοριστεί σύμφωνα με την σημερινή τιμή πώλησης της Δ.Ε.Η.

Κι εδώ αρχίζουν τα …πονηρά !!! Ποια είναι αυτά; Εξηγώ: Για 25 χρόνια, εσύ θα πληρώ-νεσαι με 0,55 ευρώ την κιλοβατώρα, ούτε σέντς παραπάνω! Όμως η Δ.Ε.Η. ή ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, (διότι θα αγοραστεί σίγουρα), θα μπορεί να αυξήσει όσο θέλει την τιμή πώλησης της κιλοβατώρας! (Βλέπε τιμές διοδίων)

Άλλωστε η σύμβαση που υπογράφετε με τη Δ.Ε.Η. γράφει:

«ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ».

Μ΄ άλλα λόγια «σου δίνω & μου δίνεις». Και το πονηρό; Αυτό που μου δίνεις, είναι συγκεκριμένο (0,55 ευρώ/KWH για 25 χρόνια ), αλλά αυτό που θα πληρώνω εγώ στη Δ.Ε.Η. (μετά από 3, 5,ή 10, χρόνια δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ !

Για να γίνει πιο κατανοητό, ακολουθεί ένα παράδειγμα.

¨Εχω ένα χωράφι που βγάζει π.χ. πατάτες. Έρχεται ο έμπορας και μου λέει: «Θέλω όλη την παραγωγή της πατάτας σου, για 25 χρόνια και θα σου δίνω 0,55 ευρώ/κιλό.»

Σκέπτεσαι: Αφού η πατάτα σήμερα πουλιέται 0,80 ευρω.κιλό, έ, είναι συμφέρουσα η πρόταση. Και υπογράφεις. Μετά από λίγο καιρό όμως ο κ. έμπορας, θα πουλάει την ΠΑΤΑΤΑ ΣΟΥ π.χ.…1,5 ευρώ/κιλό, αλλά εσύ θα παίρνεις –σταθερά (!!)- 0,55 ευρώ/κιλό.

ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΑΣ Ε!!! Τυχαίο; Δε νομίζω!

Και τώρα κάτι πιο συγκεκριμένο.

Αν π.χ.1000 Έλληνες, βάλουν στις στέγες τους φωτοβολταϊκά με την ισχύ των 10 KW (όπως προβλέπει ο νόμος), θα έχουν μια ετήσια παραγωγή ρεύματος περίπου 10 MWH (ΜΕΓΑ ΒΑΤΤΩΡΕΣ ), δηλαδή όλοι αυτοί θα είναι «ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ» ρεύματος με τη Δ.Ε.Η. Και γιατί όχι και …«ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ»!!

Στις σωστές όμως εταιρίες οι συνεταίροι μοιράζονται και τα κέρδη. Έτσι δε γίνεται;

Εδώ τι γίνεται; Οι αφελείς δουλεύουν και οι πονηροί …κονομάνε !!

Και ποιοι είναι αυτοί που κονομάνε: Απλό !!

1ον. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που δανείζουν με σχεδόν 7%, (σχεδόν 15-18 χρόνια, παίρνουν τα μισά)

2ον. ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ των φωτοβολταϊκών. (Γερμανοί, Κινέζοι, και λοιποί.)

Και 3ον. ΑΥΤΟΣ ή ΑΥΤΟΙ που θα πάρουν τη Δ.Ε.Η. (Ξέρετε ποιοι…)

Επίλογος: Αν κόπτεται τόσο πολύ η κυβέρνηση για την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», γιατί δεν την επιδοτεί με 25 , 30, ή 40%, όπως γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ;;;

ΤΥΧΑΙΟ ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!

Ηρακλής Σκορδαλός

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ...

Την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμα και σενάρια πρόωρων εκλογών, λόγω της λαϊκής αντίδρασης που ξεσηκώνει το Μνημόνιο, διάφορα κέντρα μεθοδεύουν επαναφορά Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέπτυξε και την άποψή του για το «δέον γενέσθαι στην παρούσα κατάσταση», αλλά διαφώνησε με σημαντικές επιμέρους πτυχές της υλοποίησής του από την κυβέρνηση και τροφοδότησε την υπόγεια συζήτηση που, ούτως ή άλλως, διεξάγεται για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ή «εθνικής σωτηρίας», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση. Σε αυτά τα σενάρια ο κ. Σημίτης είναι από τα πρόσωπα που «διαδραματίζουν» κεντρικό ρόλο…

ΠΟΙΟΙ «ΕΚΟΨΑΝ» ΤΟΝ ΦΑΣΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο νυν δήμαρχος Πειραιά –αλλά όχι εκ νέου υποψήφιος–, σε μια κατάθεση ψυχής, μιλάει στα «Επίκαιρα» για τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα», ενώ καταγγέλλει ότι αντιμετώπισε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, εξαιτίας της πολιτικής του στο δήμο. «Τον Παναγιώτη Φασούλα τον “έκοψε” μια κλειστή ομάδα ανθρώπων από οποιαδήποτε υποψηφιότητα αφορά τον Πειραιά», δηλώνει στο περιοδικό ο Παναγιώτης Φασούλας. Όσο για το αν παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, απαντά αφοπλιστικά: «Βεβαίως παραμένω ΠΑΣΟΚ… Ψηφίζω Γιάννη Δημαρά». Μία συνέντευξη – ποταμός που θα συζητηθεί!

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Το τζαμί Φετιχιέ στο Μοναστηράκι παραχωρεί η κυβέρνηση στους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα ως λατρευτικό χώρο, πυροδοτώντας αντιδράσεις. Οι διαδικασίες προχωρούν με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, προκειμένου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το τζαμί να αποδοθεί στους μουσουλμάνους «καθαρό» από τα ελληνικά αρχαία μνημεία που βρίσκονται στο εσωτερικό του, αφού μέχρι πρότινος το κτίριο λειτουργούσε ως μουσείο! Ήδη, η συντήρηση και η ανακαίνιση στο τζαμί Φετιχιέ, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πελοπίδα και Πανός, έχει προχωρήσει σημαντικά και βαίνει προς την ολοκλήρωσή της…

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις 15 Νοεμβρίου το άγχος στα επιτελικά γραφεία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται να είναι πολύ μεγάλο, καθώς θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους της τρόικας. Οι επιτηρητές θα ζητήσουν να περιληφθούν νέα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος. Το ενδεχόμενο να είναι δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κάνει πολύ δύσκολη τη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΡΑΣΙΝΟ «ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ» ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ!

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη και τη Μονή Μεγίστης Λαύρας αποκαλύπτουν έγγραφα και καταγγελίες στη Σκύρο. Το «νέο Βατοπαίδι» αφορά στη μεταβίβαση 37.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην περιοχή «Βουνό» στην κυριότητα της Μονής του Αγίου Όρους με χαριστικούς όρους, αλλά και την παραχώρηση 1.935 στρεμμάτων της Μονής στο Ελληνικό Δημόσιο έναντι 7,5 δις δραχμών τη δεκαετία του ’90! Αποκαλύπτονται έγγραφα ντοκουμέντα με ονόματα και υπογραφές…

Η «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ


Την Ιστορία του ελληνικού έθνους ξαναγράφουν κέντρα και ερευνητικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και διεθνή ιδρύματα και fora επιρροής Τζορτζ Σόρος. Σε αυτή την Ιστορία αποσιωπάται ο ρόλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του Ελληνισμού διαχρονικά, θεωρείται ως αφετηρία της Νεοελληνικής Ιστορίας η… Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ αμφισβητείται η ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και η Ιστορία της Μακεδονίας. Κι όλα αυτά υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του υπουργείου Εξωτερικών, της Εθνικής Τράπεζας και άλλων ελληνικών επιχειρήσεων! Έγγραφο φωτιά αποκαλύπτει πώς με μεγάλη ευκολία, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΝΤ

Τα έργα και τις ημέρες του ΔΝΤ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, Αργεντινή και Χιλή, αλλά και στη Ρουμανία αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα» με συνεντεύξεις γνωστών οικονομικών αναλυτών, αλλά και απλών ανθρώπων. Προβλέψεις και αφηγήσεις που θα συζητηθούν, συνθέτουν το εκρηκτικό σκηνικό που στήνεται με φόντο τα μέτρα του ΔΝΤ. Ο Χόρχε Μπέινστεϊν, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και διευθυντής του οικονομικού ινστιτούτου Cepros δίνει το «στίγμα»: «Η Αργεντινή βγήκε από την κρίση, γιατί έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που πρότεινε το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση απέρριψε από την αρχή τις περικοπές και τη λιτότητα…»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

«Κερκόπορτα», μέσω της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, ανοίγει το υπουργείο Εσωτερικών. Σε εγκύκλιο, που αφορά στις προϋποθέσεις για τη διαδικασία πολιτογράφησης, ζητά από τις επιτροπές πολιτογράφησης των περιφερειών να λαμβάνουν υπόψη τις γνώσεις και όχι την άποψη του αιτούντα ιθαγένεια για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Με άλλα λόγια, αν ένας αλλοδαπός, που θέλει να πολιτογραφηθεί Έλληνας πολίτης, ισχυριστεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατάγεται από τα Σκόπια ή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν σφαγέας άμαχων Τούρκων θα αξιολογηθούν οι γνώσεις του για την ελληνική ιστορία και όχι οι απόψεις του, και θα πάρει την ιθαγένεια!
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters