Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ - Οταν μιλούν οι νεκροί...

Σημείωση "Ελεύθερης Επιστήμης":( http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html)
Οι αρχαίοι Ελληνες εκείνοι την εποχή(2η χιλιετία π.Χ) έπαιρναν κασσίτερο απο τις Κασσιτερίδες Νήσους της Βρετανίας.

Ταξίδευαν λοιπόν τακτικά και ίσως το όνομα Σκωτία να προέρχεται απο το γεγονός οτι τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ σκοτεινή. Φυσικά αυτό δεν έχει αποδειχθεί. Είναι μια υπόθεση.

Το βέβαιο είναι οτι πάνω στους ογκόλιθους του Στόουνχετζ έχουν βρεθεί χαραγμένοι πολλοί διπλοί πέλεκυς και στα ντοκυμαντέρ δεν τους δείχνουν ποτέ.

Να προσθέσουμε ακόμη οτι το Στόουνχετζ βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με αρχαία ελληνικά μνημεία(Ακρόπολη, Δωδώνη κτλ.

Μετά την ανακάλυψη του παιδικού σκελετού στο Στόουνχεντζ θα περίμενε κανείς τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με το θέμα. Παρ' όλα αυτά απόλυτη σιωπή.

Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στο ποιοί κυβερνούν τελικά την Ελλάδα.


Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη επιβεβαιώνει την σχέση του μνημείου του Stonehedge με τους Μεσογειακούς ταξιδευτές, δηλαδή τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους ή τους Μινύες.


Δύο σκελετοί που βρέθηκαν 3 χμ. από το μνημείο και εξετάσθηκαν από ειδικούς απεδείχθησαν Μεσογειακής προέλευσης, ενώ η ηλικία τους εκτιμήθηκε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα στο 1.550 π.Χ..
Από την εξέταση των δοντιών τους με ισότοπα στροντίου και οξυγόνου , η κυρία Jane Evans του εργαστηρίου NIGL μας βεβαιώνει πως η περιοχή της ταφής τους διαφέρει από την περιοχή όπου πέρασαν την παιδική τους ηλικία, η οποία τοποθετείται στη Μεσόγειο.
(ο ένας μάλιστα π
ροκύπτει ότι ήταν 14χρονος γόνος πλούσιας οικογένειας και αυτό είναι μια σημαντική ένδειξη πως τέτοια μακρινά ταξίδια δεν περιορίζονταν σε ενήλικες και επαγγελματίες ταξιδευτές )Είναι βεβαίως γνωστό ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν πολλοί λαοί από την Μεσόγειο, με επαρκείς γνώσεις ναυσιπλοΐας ώστε να κάνουν μακρινά ταξίδια (οι Φοίνικες εμφανίζονται κυρίως μεταξύ 1200-800 π.Χ.) και βέβαια ούτε οι Έλληνες της εποχής εκείνης περιορίζονταν στα σημερινά στενά όρια του Ελλαδικού γεωγραφικού χώρου.
Έτσι δίδεται απ
άντηση σε κάποιους οι οποίοι υπεστήριζαν πως τυχόν Μυκηναϊκά ίχνη στο Stonehedge μπορεί να μεταφέρθηκαν ή να χαράκτηκαν αργότερα εκεί και ότι δήθεν δεν αποτελούν απόδειξη για την κατασκευή του μνημείου από τους Έλληνες.
Οι χάνδρες από ήλεκτρον που βρέθηκαν στο σκελετό του 14χρονου, σε σχέση με τα ελλαδικά ευρήματα της Γερμανίας του 1300 π.Χ. από την ομάδα του Hans Peter Duerr, επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εξάπλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη για μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο. Έλληνες Μυκηναίοι έκαναν αποικίες στην Γερμανία, στην κοιλάδα του ποταμού Amper κοντά στο Μόναχο, τουλάχιστον από το 1560 π.Χ. –σύμφωνα με το ινστιτούτο Doemer- όπου βρέθηκαν επίσης χάνδρες από ήλεκτρο με χαραγμένη μάλιστα τη γραμμική γραφή Β ! (ανασκαφή από τον Manfred Moosauer, ερασιτέχνη αρχαιολόγο)

Σύμφωνα και με τον Βρετανό αρχαιολόγο Stanley Casson, οι Έλληνες είχαν εξερευνήσει τις Βρετανικές Νήσους από την 3η χιλιετηρίδα π.Χ, για την εξαγωγή κασσίτερου.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν από ευρήματα και επίσημες εκτιμήσεις ξένων μάλιστα επιστημόνων, ότι υπήρχαν Ελληνικές εμπορικές και πολιτισμικές δραστηριότητες σε χώρους πέραν του Αιγαίου, πολύ νωρίτερα από την εποχή που κάποιοι θέλησαν να μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι οι Έλληνες ‘κατήλθαν΄από το Βορρά...

Κώστας Σκανδάλης.


ΠΗΓΗ

ΓΑΠ: χωρίς ιερό και όσιο εμπορεύεται τον «Ιερό Βράχο»

Του Θύμιου Παπανικολάου


Πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλα αποθέματα μαζοχισμού για να ακούει τα κυβερνητικά ανδρείκελα και ιδιαίτερα τον ΓΑΠ.
Η «βουλιμία του ψεύδους» των ανδρεικέλων είναι ανάλογη (ακριβέστερα αποτύπωμα) της κακουργηματικής απληστίας τους και της αυθάδους ανοησίας τους. Όταν είσαι πωρωμένος «μπράβος» των ιμπεριαλιστικών «συνδικάτων» του χρήματος δεν συμπεριφέρεσαι απλώς με τη στραταρχική αυθάδεια των αφεντικών σου, αλλά  είσαι και  πωρωμένος και «άπληστος» στην κατανάλωση της ανοησίας και του ψεύδους.
Η πλέον αποκρουστική και μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της «απληστίας» του ψεύδους είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου: Η αυθάδεια της χοντροκοπιάς του ψεύδους, η ολοκληρωτική παράκρουση του ανενδοίαστου, κυνικού, και χοντροκομμένου ψεύδους: Η πώρωση του γλοιώδους και βλακώδους ψεύδους.

Γι’ αυτό πρέπει να διαθέτεις γερό στομάχι για να αντέξεις την τερατώδη παραποίηση των γεγονότων που κάνει με το δικτατορικό ύφος και την αυθάδεια  του γλοιώδους ψεύδους.

Άστραψε και βρόντηξε για άλλη μια φορά, χθες, στη Βουλή εναντίον των πάντων που αμφισβητούν, έστω ελάχιστα, τον άθλιο κυβερνητικό θίασο και τα χολυγουντιανά μελοδράματα του πρωθυπουργού.

Κατηγόρησε ΟΛΟΥΣ τους άλλους ότι διασύρουν την Ελλάδα, κινδυνολογώντας για «αδιέξοδα», «διαφθορά», «χρεοκοπία»…!

ΤΕΤΟΙΑ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ.

Αντιγράφουμε από παλιότερο κείμενό μας:

«Από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία «ανασκούμπωσε τα μανίκια», όχι για να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, προς το συμφέρον του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά για να ρίξει τον ελληνικό καπιταλισμό στα έσχατα όρια της χρεοκοπίας του, προκειμένου να παραδοθεί η χώρα στους μεγάλους «προστάτες»: Στους διεθνείς κερδοσκόπους και στους κομισάριους του ΔΝΤ.

Γι’ αυτό επιδόθηκε, σαν περιφερόμενη μακέτα φλύαρης ανοησίας και τρομοκρατίας, σε διατεταγμένες «πολιτικές» τρομοκρατικής καταστροφολογίας και κινδυνολογίας.

Μίλησε σε όλους τους τόνους και σε όλη την υφήλιο για «απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας», για «τιτανικούς», για «εντατικές» και «κώματα», για το «βουλιάζει η χώρα», για «πιστόλια στο τραπέζι» και άλλα τέτοια φαιδρά και κωμικοτραγικά…

Με τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές και μικρότητες, με τέτοια ψεύδη και ισχυρές δονήσεις τρομοκρατικής καταστροφολογίας και κινδυνολογίας, ο γκρεμός για την Ελλάδα ερχόταν ελάχιστα βήματα μπροστά μας.

Ακόμα και κρίση να μην υπήρχε, πάλι η Ελλάδα θα όδευε σε δραματικές περιπέτειες, αν ο πρωθυπουργός της συμπεριφερόταν όπως ο Γ. Παπανδρέου…

ΟΤΑΝ κραυγάζεις ότι «βυθίζεσαι» τα χρηματοπιστωτικά κοράκια οσμίζονται υπερκέρδη και σπεύδουν για «βοήθεια…»!!!

Συνειδητά οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση για να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους διεθνείς ληστές και στους κομισάριους του ΔΝΤ…

Ο ΓΑΠ και ο θίασός του έρχονται για να εκτελέσουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  τα «συμβόλαια» θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού…»

Αυτά τα γράψαμε τον Απρίλιο, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4400

ΤΩΡΑ τα προσάπτει σε όλους τους άλλους. Τέτοιος κυνισμός παραποίησης, πλαστογραφίας και απάτης. Ο άνθρωπος δεν παίζεται…

Και δεν βρέθηκε ούτε ένα κόμμα να τον καταγγείλει ανοικτά για αυτή την αυθάδειά του και να του θυμίσει το τι έλεγε από την πρώτη ημέρα που τον «έσπρωξαν» στην κυβέρνηση!!!

Για τις δημοσιογραφικές πόρνες δεν  συζητάμε: είναι πόρνες των «νταβάδων» τους με υψηλές αμοιβές…

Τι έλεγε, βεβαίως ο νέος Τσολάκογλου στον ορνιθώνα της Βουλής στους άλλους του «ορνιθώνα» δεν έχει και μεγάλη σημασία. Εκεί είναι όλα μια «μεταξύ μας ιστορία»: Κακαρίσματα…

Ωστόσο, αυτά τα κακαρίσματα έχουν μεγάλη σημειολογική αξία.

Ο Γιωργάκης δεν κουνούσε το δάκτυλο στους συγκάτοικους του «ορνιθώνα». Εκεί παίζεται ένα ορνιθοθέατρο…

Ο πρωθυπουργός ανδρείκελο κουνούσε απειλητικά το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, κατηγορώντας και συκοφαντώντας τους αγώνες του.

Έλεγε καθαρά και ανενδοίαστα τούτο: «Οι αγωνιστικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των λεηλατημένων και σφαγιασθέντων εργατικών και λαϊκών στρωμάτων είναι που ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ τη χώρα στο εξωτερικό».

Όλος ο κυβερνητικός θίασος και οι καθεστωτικοί κομπάρσοι, από κοινού με τις ακριβοπληρωμένες πόρνες των ΜΜΕ ΩΡΥΟΝΤΑΝ για τη «ζημιά που υφίσταται η χώρα και τα τουριστικά της προϊόντα, ΔΙΕΘΝΩΣ, από τις λαϊκέςκινητοποιήσεις»!!!

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στην Ακρόπολη που τις χτύπησαν άγρια με τα ΜΑΤ. Ως και την άνοδο των spreads επιστράτευσαν για να γίνουν πειστικοί.

Αυτή την ομοβροντία πυρών εναντίον των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων με τις κατάλληλες δόσεις συκοφαντίας και κινδυνολογίας  μετέφερε ο ΓΑΠ στη Βουλή με την ανάλογη απειλητική κίνηση: το σηκωμένο δάκτυλο…

Στο όνομα του διασυρμού δήθεν της χώρας στο εξωτερικό επιδιώκουν να μας βάλουν ΦΙΜΩΤΡΟ και τον ελληνικό λαό στο ΓΥΨΟ.
ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, οι αγώνες των λαών δεν αποτελούσαν ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ της χώρας.

Απεναντίας αποτελούσαν ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της χώρας στους λαούς των άλλων χωρών.

Και οι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ αποτελούσαν ΠΑΝΤΑ τους ΥΜΝΟΥΣ των λαών…

ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για τους λαούς είναι ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ: Το σκύψιμο του κεφαλιού στους δυνάστες των λαών, η ΥΠΟΤΑΓΗ.

Αυτό που είναι «δυσφήμηση» και ΠΑΡΑΝΟΜΟ για τους δυνάστες των λαών είναι ΥΜΝΟΣ και ΗΘΟΣ, ΝΟΜΙΜΟ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ για τους λαούς όλου του κόσμου.

Γι’ αυτό  στους λαούς της Ευρώπης, ο αγώνας των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, γέννησε αισθήματα αλληλεγγύης όχι απέχθειας.

ΑΠΕΧΘΕΙΑ προκάλεσαν οι εικόνες των ΜΑΤ να πνίγουν με τα δακρυγόνα εργαζόμενους και την Ακρόπολη,  εικόνες του κυβερνητικού αυταρχισμού και της καταστολής.

Η ίδια η Ακρόπολη είναι σύμβολο των ιστορικών αγώνων, η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, της ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ μας, αλλά και της κοινωνικής και εθνικής μας ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ: ΟΛΑ ΑΥΤΑ που θέλουν να καταστρέψουν και να αφανίσουν τα κυβερνητικά ανδρείκελα και όλοι οι ποικιλόμορφοι και πολύχρωμοι δωσίλογοι και «μπράβοι» της Νέας Τάξης, εραστές της πολυπολιτισμικότητας και των «ανοικτών συνόρων»…

Ας πάψουν, λοιπόν, να μιλούν αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, για «Ιερούς Βράχους».

Οι «ιεροί βράχοι» είναι ποτισμένοι με τους αγώνες και το αίμα των λαών και αποτελούν ΜΝΗΜΕΙΑ λαϊκής ταυτότητας και μνήμης και όχι εμπορική ιδιοκτησία των δυναστών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5018

Αν θες να επισπεύσεις τις εξελίξεις, φτιάξε έναν προφήτη. (Καρατζαφέρης, ένας προφήτης μα τι προφήτης…)

Το βίντεο με τις προφητείες του Καρατζαφέρη το έχετε δει όλοι λίγο πολύ. Το βάζουμε για όσους φίλους δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν.
Όντως πρόκειται για μια πολιτική προφητεία που επιβεβαιώθηκε. Όπως άλλωστε και η δική μας “προφητεία” για τις ενέργειες του ΓΑΠ όταν θα γινόταν πρωθυπουργός εδώ: http://olympia.gr/2009/09/06/pasok-elections-2009/
Έχουμε πει σε παλαιότερο άρθρο μας ότι υπάρχουν δύο ειδών “προφήτες”: Οι πραγματικοί και οι πλασματικοί.
Ναι, πιστεύουμε στους πραγματικούς προφήτες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το πόνημα του Πυθαγόρα “περί μαντικής” εξαφανίστηκε απο κάποια ιερατεία, όπως και τόσα άλλα έργα του κορυφαίου μύστη της ανθρωπότητας.
Το προφίλ του προφήτη όμως είναι συγκεκριμένο. Η αποστασιοποίηση από το παρόν συνοδεύεται με μία άκρως ασκητική δοκιμασία που διαρκεί πολλά έτη και απαιτεί επώδυνες συνθήκες. Αυτό το προφίλ δεν το έχει σε καμία περίπτωση ο ευτραφής πρόεδρος του ΛΑΟΣ, άρα τον κατατάσσουμε αυτομάτως στην δεύτερη κατηγορία.
Αυτή δηλαδή των προφητών που περιγράφουν τις στοχεύσεις τους ως μελλούμενα ώστε να επισύρουν την ταχύτερη πραγματοποίηση τους. Έτσι λοιπόν η προφητεία του κυρίου Καρατζαφέρη προ δεκαετίας υλοποιήθηκε έχοντας τον ίδιο ως βασικό συστατικό επιτυχίας. Το επιστέγασμα, η υπογραφή του μνημονίου από τον κύριο Καρατζαφέρη, το οποίο μνημόνιο ήταν η “αποκάλυψη” της εκποίησης της πατρίδας.Τώρα που η προφητεία εκπληρώθηκε, μένει να δούμε την κάθαρση που ακολουθεί κάθε τραύμα.

Ο Άξονας Βερολίνου – Ουάσινγκτον και η Ελλάδα….

Όπως γίνεται αντιληπτό τα πάντα κινούνται πλέον στον Άξονα Βερολίνου – Ουάσινγκτον. Από το ένα μέρος οι Γερμανοί, που εννοούν και πάλι να το παίζουν οι ηγήτορες της Ευρώπης και από το άλλο οι σταθεροί υπερατλαντικοί πάτρωνες της Γηραιάς Ηπείρου.
Τόσα χρόνια που η Ελλάδα ζούσε στον παράδεισο των δανεικών και αύξανε επίπλαστα το βιοτικό της επίπεδο, οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως οι Γάλλοι και λοιπές «φίλες» ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες γνώριζαν πολύ καλά ότι το «μπαλόνι» που λέγεται Ελλάδα, φουσκώνει επικίνδυνα και κάποια στιγμή θα σκάσει με πάταγο, δεν έκαναν τίποτα. Δεν έκαναν τίποτα, παρότι είχαν υποχρέωση από τις ευρωπαϊκές συνθήκες να πράξουν έγκαιρα, αυτό που πράττουν σήμερα, τότε που θα ήταν λιγότερο επώδυνο για τη χώρα μας και το λαό.

Αντίθετα και σύμφωνα με τα λεχθέντα από τον κ. Γιουνκέρ, μας δάνειζαν και εκμεταλλευόμενες την αρχομανία των ανίκανων πολιτικών ηγεσιών μας, μας πίεζαν και μας πωλούσαν όπλα και λοιπά προϊόντα που προορίζονταν για τριτοκοσμικές χώρες.

Όμως το μπαλόνι φούσκωνε επικίνδυνα και ανά πάσα στιγμή κάτι θα το έσκαγε.
Αυτό το κάτι ήταν η κατάρρευση της Lehman Brothers. Από εκεί αρχίζει…. το σημείο «μηδέν» για την ελληνική οικονομία. Τότε, αν ενθυμούμαστε καλά, ακούσαμε τον ο κ. Καραμανλή να μιλάει για διεθνή κρίση που θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία.

Οι ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και της φούσκας των ακινήτων που έσκασε, αναγκάστηκαν να τυπώσουν χρήμα και να τροφοδοτήσουν το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα με πληθωριστικά δολάρια. Τότε δημιουργήθηκε ο κίνδυνος κατάρρευσης του δολαρίου και μετατροπής των παγκόσμιων συναλλαγματικών αποθεμάτων σε ΕΥΡΩ, κάτι που θα έστελνε τις ΗΠΑ στην καταστροφή.

Ακριβώς τότε λειτούργησε ο Άξονας Βερολίνου – Ουάσινγκτον, κάτω από το πρίσμα της εξυπηρέτησης των κοινών συμφερόντων Γερμανίας και ΗΠΑ. Οι μεν ΗΠΑ ήθελαν να ισχυροποιηθεί το δολάριο έναντι του ΕΥΡΩ και να βγούνε από τη φούσκα του δολαρίου, οι δε Γερμανοί ήθελαν να μειωθεί το ΕΥΡΩ έναντι του δολαρίου για να αυξήσουν τις εξαγωγές τους.  Αμέσως άρχισαν να κτυπούν από κοινού τον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης που ήταν η Ελλάδα.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο Καραμανλής, αντιλαμβανόμενος όλα αυτά, πήγε εσπευσμένα σε εκλογές και προσπάθησε να πει στο λαό ότι υπάρχει ανάγκη περιοριστικής πολιτικής, ώστε να ανταπεξέλθουμε με τις δικές μας δυνάμεις και να μην καταλήξουμε στο ΔΝΤ. Όμως ο Καραμανλής έχασε τις εκλογές και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ίσως κάποτε, στα απομνημονεύματα του κ. Καραμανλή να επιβεβαιωθούμε.

Πάντως το σημερινό νεοταξικό ΠΑΣΟΚ που από το 1981 ανήγαγε σε οικονομική φιλοσοφία το έτοιμο δανεικό χρήμα, αντί τώρα να σταθεί και να δώσει τη μάχη της αντιμετώπισης της κατάστασης με ίδιες δυνάμεις και ανάπτυξη, δεν δίστασε ούτε στιγμή να επιλέξει και πάλι την έτοιμη λύση των δανεικών, της υπερφορολόγησης του λαού καθώς και της παράδοσης της χώρας στη διεθνή διακυβέρνηση.

Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρθηκε για ανάπτυξη στα νιάτα του, θα ενδιαφερθεί τώρα στα γεράματά του;;

Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_9962.html

Μαξ Κάιζερ: Γιατί ΑΚΟΜΑ δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι κρυφές συναλλαγές με τη Goldman Sachs; Έ κύριε Παπακωνσταντίνου;

  • “…θέλουν την μετατροπή της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ντίσνεϋλαντ για τους τουρίστες… Απορώ που η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τις κρυφές συναλλαγές με την Goldman Sachs…”
Ο Μαξ Κάιζερ καταγγέλει την είσοδο της Ελλάδας σε μία νέα εποχή, χωρίς διαφάνεια, όπου το χρέος μετατρέπεται σε ανταλλάξιμα με γη ομόλογα. Δεν διστάζει στην συνέντευξή του ο κύριος Κάϊζερ, να απευθυνθεί υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες, αποκαλώντας τους… “χωριάτες” που θα δώσουν μεγάλη χαρά στους χρηματιστές όταν αυτοί θα πάρουν το χριστουγεννιάτικό τους δώρο…
Παρακολουθήστε την τελευταία συνέντευξη, του ανθρώπου που εδώ και δύο χρόνια αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις οποίες -δυστυχώς- βιώνουμε σήμερα. Τι ακολουθεί; Ο Μάξ Κάιζερ είναι αρκετά διαφωτιστικός…
Για την ιστορία: Η Ελένη Σκόπη που πήρε τη συνέντευξη την απέλυσαν από τον 9.84 γιατί έγινε πολύ ενοχλητική για την κυβέρνηση ΓΑΠ! Για την ιστορία, το πρωτότυπο audio της συνέντευξης βρίσκεται εδώ… και έχει τίτλο “Η Ελλάδα ως βιώσιμη οικονομία είναι παρελθόν”!


ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εικονικά τιμολόγια πολλών εκατ. ευρώ στα Ελληνικά Ναυπηγεία ακόμα και για συντηρήσεις πλοίων σε χώρες που δεν έχουν θάλασσα!!

(του Τασου Tελλογλου)
Tα πρόστιμα που θα επιβάλει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στους ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ναυπηγείων πιθανόν να αγγίξουν τα 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, μετά εντολή της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών, την άνοιξη του 2010, και ύστερα από τα πρώτα δημοσιεύματα της «Κ» για «μίζες» 83 εκατ. ευρώ για τη σύμβαση των υποβρυχίων της «σειράς 214», είχαν οδηγήσει μεταξύ άλλων:
α) Στην αποκάλυψη δεκάδων εικονικών τιμολογίων για συντηρήσεις πλοίων σε χώρες που δεν έχουν θάλασσα (π.χ. Βολιβία).
β) Σε πληρωμές σε ινδικό ναυπηγείο, που διηύθυνε συγγενικό πρόσωπο ενός Γερμανού γενικού διευθυντή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την ώρα που εμβάσματα ύψους 2 εκατ. ευρώ στέλνονταν στον προσωπικό λογαριασμό του ίδιου σε τράπεζα της Αυστρίας.
Διαχείριση
«Αυτοί που μας κάνουν μαθήματα ποδοπάτησαν κάθε έννοια σωστής απεικόνισης των λογιστικών μεγεθών αλλά και χρηστής διαχείρισης», είπε….. στην «Κ» στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης του ναυπηγείου επί διοίκησης Thyssen Krupp. Τα τιμολόγια αυτά δεν σχετίζονται στο σύνολό τους με την εκτέλεση των συμβάσεων των υποβρυχίων, αφορούν την εκτέλεση και άλλων, «ειρηνικών», προγραμμάτων από τα ναυπηγεία. Εντάσσονται, ωστόσο, συνολικά στη «γερμανική διαχείριση» των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Tα εικονικά τιμολόγια, που είχαν αρχικά βεβαιωθεί, προσέγγιζαν τα 6 εκατ. ευρώ και η γερμανική πλευρά πίεζε να τα «χρεωθεί» το ελληνικό Δημόσιο, σε αντίθεση με τη θέση του υπουργείου Αμύνης και του ίδιου του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου πως τα τιμολόγια αυτά αφορούν τη διαχείριση των ναυπηγείων επί Thyssen Krupp και πρέπει να βαρύνουν την ίδια ή την Abu Dabi Mar (ADM) και εν πάση περιπτώσει αφορά τις σχέσεις των δύο εταιρειών μεταξύ τους και σε καμία περίπτωση το ελληνικό Δημόσιο. Πηγές που γνωρίζουν το υλικό της έρευνας αναφέρουν, στο μεταξύ, ότι στις συμβάσεις κατασκευής των υποβρυχίων «214» βρέθηκαν κενά στην αρίθμηση των σελίδων, προβλήματα σε αντισταθμιστικά οφέλη που δεν είχαν υλοποιηθεί, υπερτιμολογήσεις στον υπολογισμό της ελληνικής προστιθέμενης αξίας κ.λπ.
«Προσέθεταν»
Ελληνες αξιωματούχοι στα ναυπηγεία ανέφεραν στην «Κ» ότι οι Γερμανοί «προσέθεταν» τιμολόγια από άλλα προγράμματα που εκτελούνταν στα ναυπηγεία στα προγράμματα των υποβρυχίων, για να υπερτιμολογούν την προστιθέμενη αξία του συγκεκριμένου προγράμματος, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσει το 30% που προέβλεπε η σύμβαση. Στη διάρκεια της έρευνας του ΣΔΟΕ, πηγές της γενικής γραμματείας εξοπλισμών του ΥΕΘΑ είχαν αναφέρει στην «Κ» ότι μια σειρά προγραμμάτων αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α.Ω.) που είχαν συμφωνηθεί με την Thyssen Krupp δεν υλοποιήθηκαν, με ευθύνη των ναυπηγείων.
Κι ενώ οι Γερμανοί είχαν δεχθεί την ανάγκη ύπαρξης εσωτερικού ελέγχου στο ναυπηγείο, μέσα σε ένα χρόνο τον κατήργησαν, όταν η εκπρόσωπος εταιρείας που είχε αναλάβει την οργάνωση του ελέγχου επικοινώνησε κατευθείαν με τη διοίκηση της εταιρείας στο Εσσεν για να αναφέρει σε στελέχη της μητρικής εταιρείας παρατυπίες στη λογιστική απεικόνιση που είχαν παρουσιαστεί.
Το ΣΔΟΕ υπολογίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει τον έλεγχό του περί τα μέσα Νοεμβρίου, την ίδια ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Αμύνης εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι τα δύο μέρη, το Δημόσιο και η ΑDM, θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ώς τις 22 Οκτωβρίου.
Στελέχη των ναυπηγείων, εξ άλλου, επικοινώνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με την «Κ» και ανέφεραν ότι τους ζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες να επιστρέψουν τεύχη τεχνικών προδιαγραφών των υποβρυχίων τύπου «Παπανικολής»… / (Kαθημερινή)

Δείτε σε τι κατάσταση οδηγούν την Ελλάδα οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Κάθε ζαριά και εξέγερση.

Του Κ.Π

Ρίξε μια ζαριά καλή …………..
Σε απάντηση των όσων ισχυρίζεται η σημερινή ανθυποκυβέρνηση (ζήτω η τρόικα) για καλυτέρευση της οικονομίας και επιτυχίας των στόχων της (καταστροφή της Ελλάδας) υπάρχει ένα δεδομένο. Όταν σε ένα λαό υπάρχει φτώχεια, ανέχεια και μιζέρια κυριαρχεί ο τζόγος και η εγκληματικότητα.
Η αύξηση της εγκληματικότητας βέβαια είναι μεγαλύτερη και δυσανάλογη λόγω της ύπαρξης πολλών εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει και μάλιστα πολύ αυξημένη.
Οι τελευταίες κινήσεις για νέα καζίνο και «κουλοχέρηδες» σε κάθε γειτονιά γίνονται για αύξηση των εσόδων του κράτους (αλήθεια τι θα τα κάνουν;) άρα άρχισε η στροφή των Ελλήνων προς το τζόγο και φυσικά μπορεί να πει κάποιος ότι προωθούν τους Έλληνες προς αυτόν.
Όσο αφορά την εγκληματικότητα οι κυβερνόντες δείχνουν μια ύποπτη ανέχεια ενώ τρίβουν τα χέρια τους για τα πολλά έσοδα που θα αποκομίσουν απ’ το τζόγο.
Υπάρχουν όμως και άλλα δεδομένα σχετικά με την συμπεριφορά των λαών σε παρόμοιες συνθήκες (φτώχεια κτλ).
Έχουμε ένταση της θρησκευτικότητας και ισχυροποίηση των κοινωνικών δεσμών (οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι, νέα κόμματα κτλ).
Αυτά τρέμουν οι κυβερνώντες και οι ξένοι προστάτες τους.
Οι επιθέσεις στην παιδεία με προσπάθειες κατάργησης της θρησκευτικότητας και της εκμάθησης της ιστορίας απ’ τους νέους αποτελεί απόδειξη του πανικού τους.
Οι αλλαγές των ονομάτων σχεδόν όλων των υπουργείων προετοίμασε το κλίμα.
Οι τοποθετήσεις σε κρίσιμα υπουργεία και θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής ανθρώπων με γνωστές αντιχριστιανικές και ανθελληνικές απόψεις συμπληρώνουν το παζλ των επιδιώξεων.
Το σφιχταγκάλιασμα των συνδικαλιστών απ’ τα κόμματα εξουσίας γίνεται για να μην αναπτυχθούν ακομμάτιστες ενώσεις εργαζομένων ή τουλάχιστον να είναι ελέγξιμες και αδύναμες.
Οι φημολογούμενες εκπαιδεύσεις ειδικών σωμάτων αντιμετώπισης κινητοποιήσεων (κάποιοι καταγγέλλουν ύπαρξη τέτοιων ομάδων και απ’ το εξωτερικό) σημαίνουν ότι έρχεται κοινωνική αναταραχή που μπορεί τελικά να είναι ανεξέλεγκτη.
Η ιδεολογική σύγκρουση πάντως έχει αρχίσει και σ’ αυτό βοηθούν τα ελεύθερα ιστολόγια που με άρθρα και καταγγελίες ενημερώνουν τους πολίτες οι οποίοι απομακρύνονται απ’ τα ΜΜΕ και τις φυλλάδες του τύπου. Όλοι έχουν πάρει θέσεις μάχης με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες. Αν και μερικοί το θεωρούν άνευ ουσίας, η αντίδραση στην απαγόρευση του καπνίσματος, δείχνει την αποφασιστικότητα των αντιδρώντων. Σε μια άλλη χρονική περίοδο το μέτρο πιθανό να έχαιρε της αποδοχής των πολιτών. Αυτό που ενοχλεί τους πολίτες είναι ο «τσαμπουκάς» (ωραία λέξη της αργκό) με τον οποίο γίνεται η επιβολή του ξενόφερτου μέτρου.
Το διογκούμενο κίνημα κατά των διοδίων προβληματίζει το σύστημα γιατί έχει δυναμική και δείχνει το δρόμο για νέες μορφές αντίδρασης. Το πανελλήνιο «ΟΧΙ» στη νέα τάξη πραγμάτων οργανώνεται με πιθανότητα να γίνει λαϊκός χείμαρρος και να σαρώσει το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Οι καθημερινές κινητοποιήσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων κρύβονται ή υποβαθμίζονται απ’ τα πουλημένα ΜΜΕ και τις υπηρετικές των συμφερόντων εφημερίδες.
Προς το παρόν οι αντιδράσεις μοιάζουν με ανταρτοπόλεμο, μια σπίθα όμως αρκεί για να εξελιχθούν σε  ολοκληρωτικό πόλεμο.
Όσο οι κλέφτες και οι απατεώνες είναι έξω απ’ τις φυλακές η θυμός μεγαλώνει και γίνεται οργή, το ξέσπασμά της τρέμουν οι εξουσιαστές γι’ αυτό προετοιμάζονται.
http://ideopigi.blogspot.com/2010/10/blog-post_479.html

Αναφορά “βόμβα” της Ε.Ε, αδειάζει τον κ. Παπανδρέου

Αυτό που βλέπετε είναι η μελέτη της Ε.Ε για τα Στατιστικά του ελλείματος και του χρέους της Ελλάδας, που εκδόθηκε τον Ιαν.2010.
Αν πάτε  στη σελίδα 28 της μελέτης θα εκπλαγείτε και δείτε πως καταρρέουν τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ.
“The reliability of Greek government deficit and debt statistics has been the subject of continuous and unique attention for several years. In 2004, Eurostat produced a comprehensive report on the revision of the Greek government deficit and debt figures, showing how the Greek statistical authorities had misreported figures on deficit and debt in the years between 1997 and 2003
Τι λέει:
“Η αξιοπιστία του ελλείμματος και των στατιστικών χρέους έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεχούς και μοναδικής προσοχής για αρκετά χρόνια. Το 2004 η Eurostat, προετοίμασε μια εμπεριστατωμένη αναφορά, για την αναθεώρηση των στατιστικών της Ελληνικής κυβέρνησης, δείχνοντας πως οι Ελληνικές στατιστικές αρχές είχαν εσφαλμένα στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, την περίοδο 1997-2003
Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να πω:
Τέρμα τα ψέμματα… Έξω οι ΨΕΥΤΕΣ 
Τι έχει να πει το ΠΑΣΟΚ άραγε επ’ αυτών ;;;
Από ποια χρονολογία είπατε ότι, πρέπει να αρχίσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή κ. Πρωθυπουργέ;;

Ανοικτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος για την Θράκη

Από το Hellenic Academic FORUM
 
Επισυμάνσεις για την διαμόρφωση ορθής πολιτικής στη ΘράκηΕξοχώτατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,
Αξιότιμοι κ. κύριοι Αρχηγοί των Κομμάτων,
Αξιότιμοι κ. κύριοι Βουλευτές,
Το Hellenic Academic FORUM έχει ως μέλη του, Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου, και επιστήμονες κατόχους διδακτορικού πτυχίου, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ και σε 19 ακόμα χώρες. Είναι δε κλάδος του Hellenic Electronic Center (www.greece.org), Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, που έχει ιδρυθεί στις ΗΠΑ για την προώθηση Ελληνικών θεμάτων, και περιλαμβάνει περί τα 40.000 μέλη.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες μηνυμάτων απόγνωσης από συναδέλφους στην Θράκη, αλλά και ανησυχητικών πληροφοριών, αναφορικά με τα αποτελέσματα της επί σειρά ετών ασκούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής στις περιοχές μειονοτήτων της Θράκης.
Παρακολουθήσαμε, επίσης, σχετική ειδησεογραφία και τηλεοπτικές εκπομπές αναφερόμενες τόσο στο ζήτημα της ηρωικής, κατά την άποψή μας, δασκάλας κας Χαράς Νικοπούλου, όσο και σε θέματα σχετιζόμενα με την δράση ατόμων που έχουν στόχο την τουρκοποίηση της περιοχής. Ως απλοί Έλληνες που αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά πολλοί από μας και ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και αγωνία μας, για τον χειρισμό ενός ζωτικής σημασίας Εθνικού Προβλήματος εκ μέρους των Ελληνικών Κυβερνήσεων.
Έχουμε πληροφορηθεί από διάφορες πηγές, ότι η ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική στην Θράκη βασίζεται εν πολλοίς, σε προτάσεις που προέκυψαν από προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ συνολικού ύψους 20 εκατ. Ευρώ, και εκπονήθηκαν από ερευνητική ομάδα με τωρινή έδρα στο Παν/μιο Αθηνών. Δεν θα υπεισέλθουμε σε οποιαδήποτε κριτική των σχετικών πορισμάτων. Αυτή έχει γίνει από άλλους οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα στοιχεία για την σχετική αξιολόγηση. Επισημαίνουμε όμως, πως είναι αδιανόητο η εθνική πολιτική σε ένα τέτοιο κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, πολιτική που υποχρεώνει τους Πομάκους και Ρομά της Θράκης να διδάσκονται ως μητρική την τουρκική γλώσσα, με προφανείς συνέπειες για την κοινωνική και εθνική τους ένταξη, να βασίζεται σε αμφιλεγόμενες απόψεις μιας ερευνητικής ακαδημαϊκής ομάδας, ανεξάρτητα από το επιστημονικό κύρος των εμπλεκομένων.
Πιστεύουμε ότι, η χάραξη Εθνικής πολιτικής σε τέτοιου είδους ζητήματα θα πρέπει να βασίζεται σε εισηγήσεις ενός Εθνικού Συμβουλίου Χάραξης Πολιτικής (για την Θράκη), το οποίο θα στελεχώνεται από υψηλού κύρους ειδικούς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και έμπειρους, καταξιωμένους ειδικούς επιστήμονες, από τους οποίους κάποιοι να κατοικούν στην Θράκη, για να έχουν άμεση γνώση των προβλημάτων και των εκεί συμβαινόντων. Ένα τέτοιο Συμβούλιο θα μελετά τις απόψεις όχι μόνο κάποιας ομάδας με προσβάσεις στα εκάστοτε κέντρα εξουσίας, αλλά και πολλών άλλων. Θα εξετάζει σε βάθος τις τυχόν επιπτώσεις του ενός ή του άλλου μέτρου, στα πλαίσια πάντα των υφιστάμενων συνθηκών που διέπουν το καθεστώς των μειονοτήτων, της διεθνούς πρακτικής, της τοπικής εμπειρίας, αλλά και της αντίστοιχης πολιτικής της Τουρκίας προς τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Και μόνο μετά από μια τέτοια ενδελεχή διερεύνηση, θα εισηγείται την ενδεικνυόμενη Εθνική Πολιτική, αλλά και τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων της.
Οι ευθύνες των μέχρι σήμερα ηγεσιών για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τόσης ζωτικής σημασίας θέματος, είναι τεράστιες. Δυστυχώς, αυτού του είδους άστοχοι, και κάποιες φορές επιπόλαιοι, χειρισμοί οδήγησαν την Ελλάδα, σε πάρα πολλούς τομείς, στην σημερινή της κατάντια πού όλους, μας πληγώνει και μας προκαλεί ντροπή ως πολίτες της.
Θεωρούμε ότι στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της χώρας, που η παρούσα Κυβέρνηση έχει διακηρύξει, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η χωρίς τυμπανοκρουσίες ίδρυση ενός υπερκομματικού Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θράκης, το οποίο σε ταχύτατο χρόνο θα εξετάσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στα σχολεία των Ελλήνων μουσουλμάνων και με τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της περιοχής. Το Συμβούλιο αυτό να στελεχωθεί με ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ελληνισμός, έξω από κομματικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις, όλα δε τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν για την συνέχειά του. Είναι φυσικά αυτονόητο, ότι θα λειτουργεί έχοντας συμβουλευτικό χαρακτήρα, για την διαμόρφωση προτάσεων στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα λαμβάνονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση.
Ας διδαχθούμε από τους γείτονες στα ανατολικά μας σύνορα! Ας ακούσουμε τις κραυγές αγωνίας, που έρχονται από Έλληνες, χριστιανούς, Πομάκους και Ρομά, της Θράκης μας. Ας ξεκινήσουμε κάποτε ως χώρα, κάνοντας τα αυτονόητα, χωρίς προκαταλήψεις ή ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και τον κοινό νου. Και ταυτόχρονα, ας μεριμνήσουμε, αν μη τι άλλο, για την πλήρη και ορθή εφαρμογή του Νόμου σε κάθε πόλη και χωριό της Θράκης, ώστε κανένας Έλληνας πολίτης της περιοχής, χριστιανός ή μουσουλμάνος, να μην αισθάνεται ότι ανήκει σε μια καταπιεζόμενη μειονότητα μέσα στην ίδια του την χώρα. Ίσως έτσι, να αποτρέψουμε μελλοντικές, και για πολλούς επερχόμενες, εθνικές συμφορές.
Με Τιμή,
Οι υπογράφοντες (276 υπογραφές έως 29/09/10)
Αβραάμ Δημήτριος Γ., Δρ., Τμ. Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Αβραμίδης Ιωάννης Ε., Ph.D., Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α. Π. Θεσ/νίκης.
Albrecht-Piliouni Efrossini, Ph.D., Auburn University, Auburn, AL 36849, USA.
Anagnostopoulos Aris, Ph.D., Research Fellow, Sapienza University of Rome, ITALY.
Αναγνωστόπουλος Σταύρος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Antikas Theo. G., DVM, Ph.D., Καθηγητής Κτηνιατρικής, Skagit Valley College, USA.
Antonopoulos Petros, Dr., Sc. D., Nuclear Engineering Consult., President PMC Inc., USA.
Αντωνοπούλου-Χαραλαμποπούλου Ευγενία, Επ. Καθηγήτρια, Τμ. Φυσικής, Παν/μιο Αθηνών.
Αποστολόπουλος Xάρης, Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Αρβανιτογιάννης Ιω., Dr., Ph.D., Αν. Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Βόλος.
Arkas Evangelos, Ph.D., London, UK.
Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, Ph.D., Διδάκτωρ Νευροεπιστημών, Dept of Anatomy, Physiology, & Genetics, & Dept. of Psychiatry, USUHS, Bethesda, MD 20814, USA.
Ασημακόπουλος Βύρων, Επ. Καθηγητής, Εργαστήριο Φυσιολογίας, Ιατρική, Δ. Π. Θράκης.
Βαγενάς Κώστας, Καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Βασιλειάδης Λάζαρος, Επ. Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, Δ. Π. Θράκης.
Βασιλειάδης Χρήστος, Επ. Καθηγητής, Διοίκ. Επιχειρήσεων, Π/μιο Μακεδονίας, Θεσ/νίκη.
Valanides Nicos, Assoc. Professor, Department of Education, University of Cyprus.
Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Historian, Claremont, California, USA.
Vahaviolos Sotirios, Ph.D., Chairman & CEO, MISTRAS Group, Inc., Princeton Junction, NJ, USA.
Βελγάκης Μιχαήλ, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Βουδριάς Ευάγγελος, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δ. Π. Θράκης.
Gavras Irene, M.D., Professor, School of Medicine, Boston University, Boston, USA.
Γαντές Χάρης, Αναπλ. Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών.
Gatzoulis Nina, President of the Committee of World Pan-Macedonian Associations, & Professor, Department of Languages, Literatures & Cultures, University of New Hampshire, USA.
Γερογιαννάκη-Xριστοπούλου Μαρία, Δρ., Τμ. Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Georgantzas Nicholas C., Fordham University, New York, USA.
Γεωργίου Δημήτριος Α., Αν. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Georgopoulos Evagelia, Ph.D., Theoretical & Applied Mechanics, USA.
Georgopoulos Panayotis, Ph.D., Materials Science, Illinois, USA.
Γιακουμεττής Ανδρέας, Δρ., τ. Αν. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης.
Giannakidou Anastasia, Professor, Dept. of Linguistics, University of Chicago, USA.
Yannopoulos L.N., Ph.D., Pittsburgh, PA, USA.
Γιαννόπουλος Παναγιώτης Χρ., Αν. Καθηγητής, Τμ. Πολιτ. Μηχανικών, Παν/μιο Πατρών.
Yiannos Peter N., Professor, USA.
Γιαννούλης Παναγιώτης, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Giaralis Agathoklis, Dipl-Eng., MSc., Ph.D., A.M. ASCE, TEE-TCG, Lecturer in Structural Mechanics, Director: MSc Construction Management, School of Engineering & Mathematical Sciences, City University, London, UK.
Γιόκαρης Νικόλαος Δ., Αν. Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Γκόκας Περικλής, Λέκτ, Τμ. Οικονομικής Ανάλυσης & Διεθνών Οικονομικών, Δ. Π. Θράκης.
Γλαρός Δημήτριος, Επ. Καθηγητής Παθολογίας Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης.
Gregoriades Athanasia, Educator, New York, USA.
Γρηγορόπουλος Σωτήριος, Ομ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Γρισπολάκης Ιωακείμ, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά.
Δαγκλής Ιωάννης Α., Ph.D., Διευθυντής Ερευνών (ISARS), Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Damianou Pantelis, Dept. of Mathematics & Statistics, University of Cyprus, CYPRUS.
Danginis Vassilios, Ph.D., Director of Engineering, SMSC, Hauppauge, NY, USA.
Daskalopoulou Stella, MD, MSc, DIC, Ph.D., FRSQ, Assistant Professor, Dept. of Medicine, McGill University, MUHC, Montreal General Hospital, Montreal, CANADA
Δενάζης Σπύρος, Επ. Καθηγητής, Τμ. Ηλεκτολ. Μηχαν. & Τεχνολογ. Η/Υ, Παν/μιο Πατρών.
Δημητρακόπουλος Αλέξανδρος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Demopoulos George P., Professor, McGill University, Montreal, CANADA.
Δημούτσος Ανδρέας Ι., Δρ, Διοργανωτής Επιμορφωτικών Σεμιναρίων.
Dines Philipp L., M.D., Ph.D., Distinguished Fellow, Assistant Professor, Psychiatric Medical Director, Inpatient Neuropsychiatric Serv., Geropsychiatry Fellowship Dir., University Hospitals Case Medical Center, Case Western Reserve University, USA.
Dokos Socrates, Ph.D., Senior Lecturer, Graduate School of Biomedical Engineering, University of New South Wales, Sydney, AUSTRALIA.
Drakatos Stylianos, Ph.D., PMP, Department of Decision Sciences & Information Systems, Florida International University, USA.
Dritsas Eleftherios, Ph.D., Elecrical Nuclear Engineer, Greek language Educator, California, USA.
Δρίτσος Στέφανος Η., Καθηγητής, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Eleftheriades George Savvas, OAM, GCSCG. CETr, JP, Collegiarch (Head Of Colleges) Athenaeum Communiversity Colleges (1974/91), Educationist-Academician, Government Adviser, Justice Of Peace, New South Wales, AUSTRALIA.
Elias Demetri, Ph.D., Beaconsfield, QC, CANADA.
Επίσκοπος Αθανάσιος, Αν. Καθηγητής, Τμ. Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University, USA.
Evangelou Simos, Lecturer, Departments of Electrical & Electronic, & Mechanical Engineering, Imperial College London, London, UK.
Ευθυμίου Παύλος Ν. , Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Zavos Panayiotis, Ed.S., Ph.D., Professor Emeritus of Reproductive Medicine & Andrology, University of Kentucky, President & CEO, Zavos Diagnostic Laboratories, Inc. Director, Andrology Institute of America, GM & CEO, Repromed, Ltd. Limassol, Cyprus/ Lexington, KY, USA.
Ζάγκρης Νικόλαος, Ph.D., Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ζαφειροπούλου Μαρία, B.Sc., Ph.D., Αν. Καθηγήτρια Ψυχοπαθολογίας, Τμ. Προσχολικής Αγωγής, Παν/μιο Θεσσαλίας, Βόλος.
Zannis-Hadjopoulos Maria, Ph.D., McGill University, Montreal, CANADA.
Zahopoulos Christos, Ph.D., Executive Dir., Center for STEM Education, & Associate Professor, Engineering & Education, Northeastern University, Boston, MA, USA.
Ζερβάκης Μιχάλης, Ph.D., Καθηγητής, Πολυτεχνείο τής Κρήτης, Χανιά.
Zervos Nicholas, Ph.D., Multimedia Telecom Networks, USA.
Zygouris Constantine, MS, Electrical Engineering, University of Toronto, CANADA.
Ζώτου Βασιλική, Ph.D., Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος.
Θεοδοσίου Νικόλαος, Επ. καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Θεοδωρακόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Θραμπουλίδης Κλεάνθης, Ph.D., Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα ΗΜ&ΤΗ, Παν/μιο Πατρών.
Ιατρού Χρήστος, Αν. Καθηγητής, Αναισθησιολόγος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ioannou Petros, Ph.D., Professor, University of Southern California & Cyprus University of Technology, USA.
Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, Ph.D., Lecturer/PI, Biosciences/Molecular Ecology, Dept. of Science and Health, EnviroCORE, Carlow Institute of Technology, IRELAND, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας, IRELAND.
Κάκουλλος Θεόφιλος, Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών.
Καλέρης Βασίλειος, Δρ, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Kaloy (Καλογερόπουλος) Nicolas, B,Sc(Econ), B.Sc.(Philosophy), Ph.D., Former International Official, Geneva, President of The European League of Geneva (Think Tank), SWITZERLAND.
Καμπεζίδης Χάρης Δ., Ph.D., Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Kamperidis Lambros, Rev. Dr., Concordia University, Classics, Linguistics & Modern Languages, Montreal, Canada, Rector of Saints Constantine & Helen, Greek Orthodox Community of West Island, Montreal, CANADA.
Kaprano Plato, Ph.D., CEng, CEnv, FIMMM, MWJS, Short Courses Director, Postgraduate Taught Admissions Tutor, Room G1, Department of Engineering Materials, The University of Sheffield, Sheffield, UK.
Καραγιάννη Δέσποινα, Ph.D., Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Karagiannides Iordanes, Adj. Asst. Professor, UCLA, USA.
Καρακώστας Χρήστος, Δρ. Πολ. Μηχανικός, Δ/ντής Ερευνών, Ινστ. Τεχν. Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ).
Karatzios Christos, M.D. C.M., FRCPC, Ass. Professor of Pediatrics, McGill University Health Centre, Montreal Children's Hospital; Associate Member, Centre Universitaire Mere-Enfant de l'Hopital Ste Justine, University of Montreal, CANADA.
Karafotias Panayotis, Professor of International Relations, UINDY, Indiana, USA.
Karkamanis Dimitrios, Frm. Senior Research Fellow, Swedish National Defense Research Institute, Stockholm, SWEDEN.
Καρπούζος Δημήτριος, Λέκτορας, Γεωπονική Σχολή, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Kasimis Basil, MD, DSc, FACP, Professor of Medicine UMDNJ, East Orange, N.J., USA.
Κατσιγιάννης Παναγιώτης Α., Δρ., Ηλεκτρ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, Δ. Π. Θράκης.
Κατσιφαράκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α. Π. Θεσ/νίκης.
Katsifis Spiros, Ph.D., FACFE, Assoc. Professor & Chair Dept of Biology, University of Bridgeport, CT, USA.
Κατσούφης Ηλίας, τ. Καθηγητής Φυσικής, Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών.
Κελεσσίδης Βασίλειος Κ., Επ. Καθηγητής, Πολυτεχνείο τής Κρήτης, Χανιά.
Κερμανίδης Θεόδωρος, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολ. Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Κλαουδάτος Σπύρος, Καθηγητής, Τμ. Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, Παν/μιο Θεσσαλίας.
Κοζυράκης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κοκκινάκης Γεώργιος, Ομ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Κόκκινος Δημήτριος, Ph.D, Πυρηνική Τεχνολογία, Brookhaven National Labor., Upton, N. York, USA.
Κοκολάκης Γεώργιος Ε., Καθηγητής, Σχ. Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Ε. Μ. Π. Αθηνών.
Κολιόπουλος Παναγιώτης Κ., Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων, ΤΕΙ Σερρών.
Coromilas James, MD, Chief, Division of Cardiovascular Diseases & Hypertension, Professor of Medicine, Robert Wood Johnson Medical School, New Jersey, USA.
Kousmanidis Nick, ABA, AVA, ATA, CBM, CFE, EA, President, Accredited Business Consultants, Inc., N. York, USA.
Κουτρομπάς Κωνσταντίνος, Ph.D., ISARS, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Κουτσελίνη Μαίρη, καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κύπρος.
Coutsias Evangelos, Professor, University of New Mexico, USA.
Κρήτας Σπύρος Κ., DVM, Ph.D., Dipl. ECPHM, Επ. καθηγητής, Κτηνιατρική Σχολή, Α. Π. Θ.
Kritikos Haralambos, Professor Emeritus, ESE Dept., University of Pennsylvania, USA.
Κυριακού Αναστασία, Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ.
Κυριακού Γεώργιος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κυρώζης Ανδρέας, Ph.D., Λέκτορας, Νευρολόγος, Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Κωμοδρόμος Πέτρος, Λέκτορας, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ.
Constantelos Demetrios J., Ph.D., Charles Cooper Townsend Distinguished Professor of History & Religion, Emeritus, Distinguished Research Scholar in Residence, Richard Stockton College of New Jersey, USA.
Κωνσταντινίδου Ελένη-Ίσις Α., Καθηγήτρια, Γεωπονική Σχολή, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Κωνσταντόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής, Σχολή Ναυτ. Δοκίμων & Πολυτεχνείο Βρυξελλών, BELGIUM.
Kostas (Κωνσταντάτος) Demosthenes, Ph.D., M.Sc., M.B.A., USA.
Κώττης Γεώργιος, Ομ. Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Λαδοπούλου Κωνσταντία, Δρ, Δ/ντρια ΙατροΠαιδαγωγικού Κέντρου (ΙΠΚ) Αθηνών.
Λαμπρινίδης Αλέξανδρος, Ph.D., Assoc. Professor, University of Pittsburgh, Pittsburgh, PA, USA.
Λαμπροπούλου Βενέττα, Καθηγήτρια, Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Λερός Ασημάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Λευτάκη Mαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Μηχανικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Λιαλιάρης Θεόδωρος, Καθηγητής Ιατρικής, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Λιώλιος Αστέριος, Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Λυριτζής Ιωάννης, Ph.D. (Edin.), Καθηγητής, Αρχαιομέτρης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.
Lois Lambros, Ph.D., Nuclear Technology, USA.
Lolos George J., Ph.D., Professor, Physics Dept, University of Regina, Regina, CANADA.
Λουκής Ευριπίδης Ν., Ph.D., Αν. Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Παν/μιο Αιγαίου, Σάμος.
Λυγούρας Ιωάννης, Αν. Καθηγητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών Δ. Π. Θ.
Μακιός Βασίλειος, Ομ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Μακράκης Γεώργιος Ν., Αν. Καθηγητής, Τμ. Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Παν/μιο Κρήτης, Ηράκλειο.
Μακρής Νικόλαος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Μανώλης Γεώργιος, Καθηγητής, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Μανωλόπουλος Ευάγγελος Γ., Ph.D., Αν. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Δ. Π. Θράκης, Αλεξανδρούπολη.
Μαρκέτος Ευάγγελος, Ομότιμος Καθηγητής Ε. Μ. Πολυτεχνείου, Αθήνα.
Marinatos Nanno., Professor, University of Illinois, Chicago, USA.
Matziorinis Kenneth, Ph.D. Professor of Economics, McGill University, Montreal, CA.
Μαυρομάτης Αθανάσιος, Αν. Καθηγητής, Γεωργική & Αγροτική Ανάπτυξη, Παν/μιο Θεσσαλίας, Βόλος.
Melakopides Costas, Assoc. Professor of International Relations, University of Cyprus, CYPRUS.
Mermigas Lefteris, Pathology Professor, SUNY, AB, Buffalo, NY, USA.
Metallinos-Katsaras Elizabeth, Ph.D., RD, Assoc. Professor, Department of Nutrition, School for Health Sciences, Simmons College, Boston MA, USA.
Michaelidou Aliki, M.Sc., Ph.D., Research & Technology Adviser, CRA, Montréal, CANADA.
Michopoulos Aristotle, Ph.D., Professor, Greek Studies, Hellenic College, Brookline, MA, USA.
Moraitis Nicholaos L., BA., MA., Ph.D., International Relations, University of California, USA.
Μοσχοβάκης Άδωνις, M.D., Ph.D., Καθηγητής Φυσιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Μουτσόπουλος Κωνστ., Αν. Καθηγητής, Τμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δ.Π. Θράκης
Μπαζαίος Νικήτας, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Μπακάλης Ναούμ, Δρ. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα.
Balafoutis George, MS(CS), BS(Math), International MBA, 2010, University of Chicago, CISM, CISSP, GSNA, USA.
Baloglou George – Thessaloniki, Associate Professor Emeritus, SUNY Oswego, USA.
Μπαλόπουλος Βίκτωρας, Επ. Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Δ. Π. Θράκης
Barbas John, Ph.D., Professor of Chemistry, Valdosta State University, Valdosta, GA, USA.
Μπατάκης Νικόλαος A., Καθηγητής, Τμήμα Θεωρητικής Φυσικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Belbas Stavros A., Professor, Mathematics Dept, University of Alabama, Tuscaloosa, USA.
Μπέσκος Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.
Μπίλλης Ευριπίδης, τ. Επίκουρος Καθηγητής, Ε. Μ. Πολυτεχνείο, Αθήνα.
Μπήτρος Γεώργιος Κ., Ομ. Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Blytas George C., Ph.D., Physical Chemistry/Chemical Engineering, Research Consultant, Royal Dutch Shell, retired, President, GCB Separations Consulting, Founder: The Hellenic Professional Society of Texas, Author: The First Victory, Greece in the Second World War, 2009, USA.
Botsas Lefteris N., Ph.D., Professor Emer., Oakland University, Rochester, MI, USA.
Bucher Matthias (Μπούχερ Ματτίας), Επ. Καθηγητής, Πολυτεχνείο τής Κρήτης.
Μυλωνάς Νικόλαος, Καθηγητής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μωρέττη Μαρίνα, Ph.D., Δρ., Τμ. Πολιτ. Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Παν/μιο Θεσσαλίας.
Nanas Serafim, MD, Αν. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Ε. & Κ. Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Νέστορος Ιωάννης Ν., Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Νικολαΐδης Τάσος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Νικολάου Αναστασία, Επ. Καθηγήτρια, Τμ. Επιστημών της Θάλασσας, Παν/μιο Αιγαίου.
Νιχωρίτης Κωνσταντίνος, Ph.D., Αν. Καθηγητής, Τμ. Βαλκανικών Σπουδών, Παν/μιο Δ. Μακεδονίας.
Nomikos John M., Ph.D., Διευθυντής, Ίδρυμα Ευρωπ. & Αμερικανικών Σπουδών, Αθήνα.
Ντακούλας Πάνος, Ph.D., Αν. Καθηγητής, Τμ. Πολιτ. Μηχανικών, Παν/μιο Θεσσαλίας.
Παναγιωτακόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δ. Π. Θράκης.
Παναγιώτου-Τριανταφυλλοπούλου Άννα, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Παν/μιο Κύπρου, Κύπρος.
Πανοσκάλτσης Βασίλειος, M.S., M.A., Ph.D., Αν. Καθηγητής, Πολυτεχνική, Δ.Π.Θ., Ξάνθη.
Πανταζοπούλου Σταυρούλα, Καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης.
Παντελής Δημήτριος Ι., Αν. Καθηγητής, Σχολή Ναυπηγών, Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών.
Παντελίδης Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής, Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών.
Παντελιού Σοφία Δ., Αν. Καθηγήτρια, Τμ. Μηχανολ. & Αεροναυπηγών, Παν/μιο Πατρών.
Papavizas George, Ph.D., Author of “Blood and Tears, Greece 1940-1949” and “Claiming Macedonia, the Struggle for the Heritage, Territory and Name of the Historic Hellenic Land”, Beltsville, MD, USA.
Papageorgiou George, Ph.D., Senior Investigator Scientist, Division of Physical Biochemistry, MRC National Institute for Medical Research, London, UK.
Παπαδόπουλος Δημήτριος, Ομ. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Papadopoulos A. P. (Tom), Ph.D., Ass. Professor & Adjunct Professor (Guelph, Laval), Windsor, Ontario, CANADA.
Papadopoulos Kyriakos, Professor, Chemical & Biomolecular Engineering, Tulane University, New Orleans, LA, USA.
Παπαδόπουλος Νικόλαος Θ., Dr., Καθηγητής, Οφθαλμολογία, Ιατρική Σχολή, Α. Π. Θ.
Παπαθανασίου Μάρω, Κ., Δρ Μαθηματικών & Βυζαντινολογίας, Αναπλ. καθηγήτρια, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιον Αθηνών
Papaioannou Maria, Ph.D., Assoc. Professor in Classical Archaeology, Director of the Centre for Hellenic Studies, University of New Brunswick, Fredericton, N.B., CANADA.
Παπακωνσταντίνου Βασίλειος, Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιον Πατρών.
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος, Ομ. Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών.
Παπαμαρινόπουλος Σταύρος Π., Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Παπαμάρκος Νικόλαος, Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Δημοκρίτειο Π. Θράκης, Ξάνθη.
Παπαμίχος Ευριπίδης, Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Παταργιάς Παναγιώτης, Αν. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Παπαροδόπουλος Νικόλαος, Λέκτορας, Τμ. Στατιστικών-Αναλογιστικών Μαθηματικών, Παν/μιο Αιγαίου.
Patitsas Steve, Ph.D., Assoc. Professor, Physics Dept., University of Lethbridge, Alberta, CANADA.
Patitsas Tom, Professor Emeritus, Physics, Laurentian University, Sudbury, CANADA.
Παύλος Γεώργιος Π., Αν. Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Δ. Π. Θράκης, Ξάνθη.
Pelides Panayiotis, Ph.D., Consultant Anesthesiologist, American Heart Institute, Nicosia, CYPRUS.
Περδικάτσης Βασίλειος, Ph.D., Ομ. Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά.
Περσεφόνης Πέτρος, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Πιντέλας Παναγιώτης, Καθηγητής, Τμ. Μαθηματικών, Τ. Πληροφορικής, Παν/μιο Πατρών.
Pozios John, LL.B., MBA, Director, Desautels Centre for Private Enterprise & the Law, Faculty of Law, University of Manitoba. Adjunct Professor, Faculty of Graduate Studies, University of Manitoba, Winnipeg, CANADA.
Πολύμερος Κωνσταντίνος Γ., Αν. Καθηγητής, Σχ. Γεωπον. Σπουδών, Παν/μιο Θεσσαλίας.
Πολυχρονιάδης Ευστάθιος, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Π/μιο Θεσσαλονίκης.
Poularikas Alexander, Ph.D., Professor Emer., University of Alabama, Huntsville, Alabama, USA.
Priftis Konstantinos, PhD, Ass. professor, Dept of General Psychology, University of Padova, ITALY.
Raptis Apostolos C., Ph.D., Washington University School of Medicine, St. Louis, MO, USA.
Ρέλλος Νικόλαος Εμμ., Επ. Καθηγητής, Σχολική Παιδαγωγική, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ρήγας Φώτης, Αναπλ. Καθηγητής, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών.
Ροηλίδης Εμμανουήλ, MD., Ph.D., Καθηγητής, Παιδιατρική, Ιατρική Σχολή, Α. Π. Θεσ/νίκης.
Ροντογιάννης Γεώργιος Π., Καθηγητής Αθλητιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ρωμανός Κωνσταντίνος, Αναπλ. καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.
Sakellarides Stefanos, Ph.D., Chemical Engineer, USA.
Saltos Nicholas, Ph.D., Nuclear Power Safety Analysis, Gaithersburg, MD, USA.
Σαμοθράκης Περίανδρος, Ph.D., PE, Υδραυλικός Μηχανικός, απόφοιτος Δ.Π.Θ., Frederick, MD,USA
Sangvinatsos Antonios, Assistant Professor of Finance, USC, USA.
Σαραντόπουλος Αθανάσιος D., Ph.D., Ηλεκτρ. μηχανικός, Εθν. Μετεωρολ. Υπηρεσία, Αθήνα
Σιδέρης Κοσμάς Κ., Ph.D., Επ. Καθηγητής, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Δ. Π. Θ., Ξάνθη.
Simitses George J., Professor Emer., Aerospace Engineering, Georgia Tech & the University of Cincinnati, USA.
Σιβροπούλου Ειρήνη, Επ. Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμ., Παν/μιο Δ. Μακεδονίας, Φλώρινα.
Sioris Leo J., Pharm.D., Professor, College of Pharmacy, University of Minnesota, USA.
Σκιάς Στυλιανός Γ., M.Sc., Ph.D., Επ. Καθηγητής,Τμ. Πολ. Μηχανικών, Δ. Π. Θ., Ξάνθη.Σκόδρας Α. Ν., Καθηγητής, Σχ. Θετικών Επιστ. & Τεχνολ., Ελλ. Ανοικτό Παν/μιο Πατρών.Σοφιανόπουλος Δημήτρης, Επ. Καθηγητής, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Παν/μιο Θεσσαλίας.
Spyridakis Stylianos V., Professor of History, University of California, Davis, USA.
Στάϊκος Γεώργιος, Καθηγητής, Τμ. Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ρίον Σταματέλλος Αναστάσιος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Σταμπολιάδης Ηλίας, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης.
Stavridis Stavros, Professor, AUSTRALIA.
Σταυροπούλου Μίκα, Δρ. Κοινωνιολογίας Π/μίου V Παρισίων, ΕΕΔΙΠ ΙΙ, Παν/μιο Αθηνών.
Στυλιανίδης Κοσμάς-Αθανάσιος, Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Συρόπουλος Σπύρος Δ., Επ. Καθηγητής, Τμ. Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.
Sfakianakis George N., MD, PhD, Professor of Radiology & Pediatrics,University of Miami, Miller School of Medicine, Miami, USA.
Takoudis Christos G., Professor, Departments of Chemical Engineering and Bioengineering University of Illinois at Chicago, USA.
Ταλασλίδης Δημοσθένης, Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Α. Παν/μιο Θεσσαλονίκης.
Τασιός Δημήτρης Π., Ομ. Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών.
Templar Marcus A., U.S. Army (Ret), MA, MS, Adjunct Instructor, National Defence Intelligence College, DC, Balkans and Middle East Subject Matter Expert.
Tetradis Sotirios, DDS, Ph.D., Professor & Chair, Section of Oral and Maxillofacial Radiology UCLA School of Dentistry, Los Angeles, CA, USA.
Τζάνος Κωνσταντίνος, Ph. D. Πυρηνική Τεχνολογία, Chicago, USA.
Tzanos Panayiotis, Ph.D., Boston, USA.
Τουζόπουλος Δ., τ. Λέκτορας Ε. Μ. Πολυτεχνείου Αθηνών.
Τριανταφυλλόπουλος Δημήτριος Δ. Τ., Καθηγητής, Φιλοσοφική Σχολή, Παν/μιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ.
Τριανταφύλλου Αθανάσιος, Καθηγητής, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Παν/μιο Πατρών.
Triantafillou Georgia, Professor of Mathematics, Temple University, Philadelphia, PA, USA.
Tryphonopoulos Demetrios P., University Research Professor, A/Dean, School of Graduate Studies, Professor, Dept. of English, University of New Brunswick, Fredericton, NB, CANADA.
Τσατσανίφος Χρήστος, Ph.D., «Παγγαία» Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε., ΑΘΗΝΑ.
Τσέκερης Περικλής, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Τσίγκας Αλεξανδρος, Επ. Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Δ. Π. Θράκης, Ξάνθη.
Τσιχριντζής Βασίλειος Α., Ph.D., P.E., P.H., Καθηγητής, Τμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δ. Π. Θράκης, Ξάνθη.
Τσιχριντζής Γεώργιος Α., Ph.D., Καθηγητής, Τμ. Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Τσόκας Γρηγόριος Ν., Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωφυσικής, Α. Παν/μιο Θεσσαλονίκης.
Τσομπανόγλου Γεώργιος, Επ. Καθηγητής, Τμ. Κοινωνιολογίας, Παν/μιο Αιγαίου, Μυτιλήνη.
Τσουλφανίδης Νικόλαος, Ομότιμος Καθηγητής Πυρηνικής Τεχνολογίας, Πανεπιστημίου Μιζούρι, ΗΠΑ.
Υψηλάντη Μαρία, Επ. Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ.
Farsolas James J., Dr., Distinguished Professor Emeritus of History, Dept. of History, Coastal Carolina University, SC, USA.
Φασούλας Αριστείδης, Ναύαρχος (ε.α), Naval Postgraduate School Monterey, CA, USA.
Ferekides Chris, Professor of Electrical Engineering, University of South Florida, USA.
Fifis Christos N., Ph.D., Honorary Research Associate, La Trobe University, Melbourne, AUSTRALIA.
Φλέσσας Γεώργιος Π., Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Παν/μιο Αιγαίου, Σάμος.
Flytzani-Stephanopoulos Maria, Robert & Marcy Haber Endowed Professor in Energy Sustainability, Department of Chemical & Biological Engineering, Tufts University, Medford, MA, USA.
Fountas Irene, Professor of Education, Lesley University, Cambridge, MA, USA.
Phufas Ellene, Professor, SUNY- ERIE, Buffalo NY, USA.
Φρύδας Σταύρος, Καθηγητής, Κτηνιατρική Σχολή, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Φυτρολάκης Νίκος, Γεωλόγος, Ομότ. Καθηγητής, Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών.
Halamandaris Pandelis, Ph.D., Ed.D. (HC), Professor Emeritus, Brandon University, Deputy Director, the University of Manitoba Centre for Hellenic Civilization, Brandon, Manitoba, CANADA
Χαμζάς Χριστόδουλος, Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης,.
Hatgil Paul P., Professor Emeritus, UT, Austin, TX, USA.
Χατζηλυγερούδης Ιωάννης, Επ. Καθηγητής, Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Παν/μιο Πατρών.
Hatzoglou Maria, Professor, School of Medicine, Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, USA.
Hatzopoulos Ioannis (John) N., Καθηγητής, University Hill. Παν/μιο Αιγαίου, Μυτιλήνη.
Herald William J., Ph.D., Microbiologist EPA, Arlington, VA, USA.
Χόρς Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.
Χριστοδούλου Νικολέττα, Λέκτ., Τμ. Αναλυτ. Προγραμ. Διδασκαλίας, Παν/μιο Frederick, ΚΥΠΡΟΣ.
Christou Theodore, Ph.D., Assist Professor, Faculty of Education, University of New Brunswick, Fredericton, NB, CANADA.
Chronopoulos Anthony Theodore, Ph.D., Professor, The Univ. of Texas at San Antonio, Department of Computer Science, San Antonio, TX, USA.
Ψαρράς Γεώργιος Κ., Ph.D., Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ψαρροπούλου Αικατερίνη, Ph.D., Καθηγήτρια, Τμ. Βιολ. Εφαρμογών & Τεχνολογιών, Παν/μιο Ιωαννίνων.
Ψιλοβίκος Άρης , MSc, Δρ, Αν.. Καθηγητής, Τμ. Γεωπονικών Σπουδών, Π/μιο Θεσσαλίας.
Πηγή


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/10/blog-post_4655.html#ixzz12ezOX7zH

Ο Καλλικράτης «τουρκεύει» τη Θράκη μας!

Γράφει ο Χριστόφος Πετρίδης
 
Δυστυχώς τα όσα κατά καιρούς ανέφεραν διάφοροι για τους κινδύνους εξαιτίας του πρόχειρου και εκλογοκεντρικού σχεδιασμού του Καλλικράτη, δεν έγιναν αντικείμενο ανάλυσης από την κυβέρνηση.
Και έτσι σήμερα, ένα μήνα σχεδόν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, βρισκόμαστε εμπρός σε δυσάρεστες καταστάσεις στην ακριτική Θράκη. Κάποιοι περίμεναν τον Καλλικράτη, όχι για να αναδείξουν καλύτερες μορφές τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά για να προχωρήσουν τον σχεδιασμό τους για κάποια μορφή "αυτονομίας".
Αναφερόμαστε φυσικά στους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές θα συμμετέχει καθαρά "μειονοτικός" συνδυασμός, του οποίου τα μέλη δηλώνουν "Τούρκοι" και όχι Έλληνες μουσουλμάνοι.
Πόσο "γραφικοί" φαίνονται πλέον αυτοί που πριν από κάποια χρόνια φώναζαν ότι χάρις στην αδιαφορία του επίσημου κράτους και τον πολιτικό καιροσκοπισμό των τοπικών αρχόντων, οδηγούμαστε σε κοσοβοποίηση της Θράκης;
Η περίπτωση Σιμπέλ
Η επικεφαλής του συνδυασμού με τον "απειλητικό" τίτλο "Πρώτο Βήμα", δεν είναι κάποιο τυχαίο άτομο στην περιοχή. Δεν είναι κάποιο πρόσωπο που αναδείχθηκε μέσα στην τοπική κοινωνία και ως εκ τούτου συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αντίθετα, πρόκειται για μια προσωπικότητα η οποία εξελίχθηκε μέσω συγκεκριμένων τρόπων και του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ, ως αποτέλεσμα της συνήθους τακτικής των κομμάτων εξουσίας να συναλλάσονται με το τουρκικό προξενείο, προκειμένου να αποκομίσουν συγκεκριμένα κομματικά οφέλη στην περιοχή. Πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής - προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου - μέλος του ΙΣΤΑΜΕ, υπεύθυνη του κέντρου απεξάρτησης "Ορφέας", υπεύθυνη τουρισμού - πολιτισμού στην νομαρχία και αντινομάρχης. Καθόλου άσχημα, όπως βλέπετε και όλα αυτά με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Προσφάτως λοιπόν, επικεφαλής του συνδυασμού "Πρώτο Βήμα" που συσπειρώνει γύρω της, ό,τι πιο ελεγχόμενο από το τουρκικό προξενείο υπάρχει στην Θράκη. Όπως καταγγέλλει η εφημερίδα "Χρόνος" της Θράκης, "η ομιλία της ετοιμάστηκε από το επιτελείο του προξενείου, η στήριξή της από το κόμμα του Σαδίκ που επίσης γράφαμε ότι νεκραναστήθηκε τελευταία, από τους ψευτομουφτήδες!" Η παραίτησή της στις 30 του Σεπτέμβρη από τη θέση του αντινομάρχη, την οποία κατείχε, δεν αποκρύπτει τις ευθύνες του κυβερνώντος κόμματος για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή σήμερα. Ευθύνες που διακλαδώνονται σε πολλούς τομείς, καθώς η κ. Σιμπέλ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της χρόνιας συναλλαγής μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του προξενείου στις περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης. Στην προετοιμασία του συνδυασμού συμμετείχαν και μια σειρά "προσωπικοτήτων", πρόεδροι και στελέχη όλοι τους διαφόρων "τουρκικών" οργανώσεων της Θράκης: "ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και μέλη του κόμματος, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, ο βοηθός του Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος του συλλόγου θρησκευτικών λειτουργών Δ. Θράκης Σαδίκ Σαδίκ και μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράϊ Χασάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, o πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ Μεχμέτ Σερίφ, ο κοινοτάρχης Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Μουσταφά Μουσταφάογλου, ο νομαρχιακός σύμβουλος Ριντβάν Κοτζαμουμίν, ο πρόεδρος της Ένωσης κηδεμόνων μειονοτικών σχολείων Ιμπραΐμ Χαλίλ Χασάν, ο πρόεδρος του συλλόγου 1000 Αλί Πεντζάλ, ο αντιπρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Χάρμανλικ Αρίφ Κασικτσί και μέλη του ΔΣ και ο Ριντβάν Αχμέτ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο."
Δεν πρόκειται όμως για την μοναδική περίπτωση "τουρκικού" συνδυασμού...
Προσπάθειες γίνονται τις τελευταίες ημέρες προκειμένου ένας τέτοιος μηχανισμός να στηθεί και σε άλλες περιοχές της Θράκης, πέραν της Κομοτηνής. Όπως παραδείγματος χάριν, στην Ξάνθη. Εκεί γίνεται προσπάθεια για την στελέχωση ενός αποκλειστικά μειονοτικού συνδυασμού, με το όνομα "Ισότητα". Φαίνεται όμως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την επάνδρωσή του, καθώς ιδιαίτερα η θέση του "επικεφαλής", μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα. Πρόσφατα, ο Χουσεΐν Μπαντάκ αρνήθηκε να αναλάβει την "ηγεσία" του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου, ενώ και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μαλκότς Χασάν δήλωσε: «Δεν κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, δεν συμμετέχω ως κομπάρσος, σε ένα... θίασο τυχοδιωκτών!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μαχητής" της Ξάνθης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν να κατέβουν υποψήφιοι Δήμαρχοι Ξάνθης (στο δρόμο που χάραξε η Σιμπέλ) τόσο ο γιατρός και πρώην βουλευτής Ακήφογλου Μπιρόλ όσο και ο δικηγόρος Ορχάν Χατζηϊμπράμ, αν και τους προτάθηκε στη προχθεσινή συνάντηση να είναι επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού. Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει μια τελευταία διαβούλευση την ερχόμενη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και να παρθεί η τελική απόφαση, ενώ υπάρχουν ήδη 15 περίπου υποψήφιοι μειονοτικοί σύμβουλοι. Σε περίπτωση πάντως που τελικά κατέβει αυτόνομος ο μειονοτικός συνδυασμός, είναι πολύ πιθανό ο Μπαντάκ να κατέβει ως συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης, ενώ «φαβορί» να τεθεί επικεφαλής του είναι ο πρώην Πρόεδρος της «παράνομης» ΤΕΞ Χατζηχαλήλ Μεχμέτ που τον στηρίζει δυνατά και ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης Μετέ. Συζητείται επίσης και το όνομα του γυμναστή Ουστά Χουσεΐν, ενώ ο βουλευτής Τσετίν δεσμεύτηκε στην περίπτωση αυτή «να κατέβουν υποψήφιοι με το συνδυασμό ΙΣΟΤΗΤΑ όλοι οι συνεργάτες του στο πολιτικό του γραφείο»! Η τελευταία πρόταση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς υποδεικνύει το ποιοί είναι αυτοί που προωθούν τους καθαρά "μειονοτικούς" συνδυασμούς στην περιοχή. Δυστυχώς, ακόμη και αυτή τη στιγμή, την τόσο κρίσιμη, κάποιοι στην Αθήνα πιστεύουν ότι ο στρουθοκαμηλισμός αποτελεί την απάντηση στα όσα συμβαίνουν στην Θράκη. Την ίδια στιγμή, το προξενείο δουλεύει ακατάπαυστα και οι όποιες προσπάθειες, από τοπικούς συλλόγους, αντίστασης στην αύξηση της επιρροής του, όχι μόνο δεν στηρίζονται από το κεντρικό κράτος, αλλά γίνονται και αντικείμενο χλευασμού από τους δήθεν "προοδευτικούς". Προφανώς, κάποιοι έχουν αποδεχτεί την "τουρκοποίηση" της Θράκης και πιστεύουν ότι το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να διασφαλιστεί κάποιο καθεστώς ομαλής συνεργασίας με τους εν ονόματι της Τουρκίας επικυρίαρχους της περιοχής. Θα μου πείτε τώρα έχουν να ασχολούνται με τους... φορτηγατζήδες, έχουν να χάσουν χρόνο για την Θράκη;
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/10/blog-post_3994.html#ixzz12ey1pI5Y

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο... !


Στα δύο λιμάνια δίνουμε δώρο την Ακρόπολη
«Ανήκομεν εις την Δύσιν». Η καραμανλική ρήση, ακόμα και σήμερα και παρά τα απανωτά παθήματα, εξακολουθεί να στοιχειώνει την πολιτική της αμετανόητης (και δυστυχώς αυτιστικής στην αντίληψή της) αστικής ελίτ της χώρας μας. Ουδείς τολμάει να μιλήσει για την αναθεώρησή της. Η είσοδός μας στην τότε ΕΟΚ, διαφημίστηκε το 1981 ως η απόλυτη επιτυχία της χώρας μας, ενώ όσοι την πολέμησαν (και μάλιστα λυσσαλέα), βλέπετε Ανδρέας και ΠΑΣΟΚ («ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»), αργότερα επαύξησαν.
Δύο δεκαετίες μετά την εισδοχή μας στην τότε ΕΟΚ, η ένταξή μας στην ΟΝΕ παρουσιάστηκε ως μια επιτυχία της «ισχυρής», όπως την παρουσίαζαν, Ελλάδας, η οποία συγκαταλεγόταν πλέον στο club των ισχυρών.
Ο καθρέπτης, μας τρομάζει...
Ήταν απλώς μια ψευδαίσθηση. Μια φτιασιδωμένη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας, με μπόλικο make up δημιουργικής λογιστικής και στατιστικής απάτης, που στην πρώτη κρίση, αποκαλύφθηκε. Και αυτό που βλέπουμε τώρα στον καθρέπτη, μας τρομάζει πολύ... Τελικά, βρισκόμαστε κοντά στο να δικαιωθούν όλοι όσοι φώναζαν ότι η πρόσδεσή μας σε άρματα «ισχυρών», πρώτον συνδέει τις τύχες μας με τις δικές τους, δεύτερον απομακρύνει τη χώρα μας από άλλες επιλογές, οι οποίες είχαν (και έχουν) «υποσχετική», λόγω της πολιτισμικής εγγύτητας και των γεωπολιτικών μας συμφερόντων. Με λίγα λόγια, η ενσωμάτωσή μας (σε βαθμό υποδούλωσης πλέον με τη μνημόνιο...) στις ευρωατλαντικές δομές, μια συνειδητή επιλογή της αστικής ελίτ που «βολεύτηκε» και αφέθηκε να απολαμβάνει χρήματα άλλων, παραχωρώντας στην ουσία την κυριότητα της χώρας αλλά και τη διακυβέρνησή της σε τρίτους, είναι πλέον απόλυτη, στερώντας μας από άλλες επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό το ότι λίγο πριν την έλευση του 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν και κολλημένη στην κυριολεξία στον τοίχο, λόγω της δημοσιονομικής κατάρρευσης, αρνήθηκε να συζητήσει την κινεζική προσφορά για την αγορά ελληνικών ομολόγων (όπως και αντίστοιχη ρωσική), που θα έδινε πνοή στα άδεια ταμεία. Και στο κάτω-κάτω, δεν θα έδιναν τίποτα περισσότερο απ' ό,τι έδωσαν τώρα. Προείχε όμως η εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων: της Goldman Sachs και των γερμανικών τραπεζών. Κοινώς, της Δύσης... Γραμμάτια ξεπληρώνει η Ελλάς, για το ακριβό πάρτι της εθνικής μας «ελίτ», που διήρκεσε δεκαετίες. Και αφού ικανοποίησαν τα δυτικά συμφέροντα, πήραν το «πράσινο φως» για να παίξουν μπάλα με τους υπόλοιπους. Φυσικά, τα όσα διαδραματίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά από ΠΑΣΟΚους στα πρόθυρα της εξουσίας (και έτοιμους να εισπράξουν τις ψήφους των «συντρόφων» λιμενεργατών), τον Σεπτέμβριο του 2009, ξεχάστηκαν... Και «βουρ» στον πατσά, μέσω του ξεπουλήματος των ασημικών. Εφευρέθηκε και ο "κατάλληλος" όρος, για να μη γίνουν ρεζίλι: αξιοποίηση. «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο». Ο στίχος του γνωστού τραγουδιού, ταιριάζει κάλλιστα στην περίπτωση. Ιδιωτικοποιήσεις, με τον ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ να βγαίνουν στον τάκο. Και είμαστε μόνο στην αρχή.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/10/blog-post_2762.html#ixzz12exTSvxn

«Υπακοή» Ιερώνυμου στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την κάρτα του πολίτη...!


«Υπακοή» Ιερώνυμου στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την κάρτα του πολίτη...!Γράφει ο Ζαχαρίας Γεωργούσης

Παραπέμπει το θέμα σε επιτροπή συνόδου...! Που είσαι Χριστόδουλε..!
Δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να συγκροτήσουν Ειδική Επιτροπή για την διερεύνηση του θέματος που ανέκυψε με την πολυσυζητημένη κάρτα του πολίτη. Παρά τα «θρυλούμενα» από κύκλους προσκείμενους στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την σύσταση της εν λόγω Επιτροπής, οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την… σκέπην του κ. Ιερώνυμου αποφάσισαν να παραπέμψουν το επίμαχο θέμα – που απασχολεί χιλιάδες Ελληνες – σε Επιτροπή της Συνόδου, η οποία θα ασχοληθεί με τα δέοντα (;).

Πέραν τούτου ουδέν νεότερο βγήκε επισήμως από την ενημέρωση του εκπροσώπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου. Και τι να πει, άλλωστε, όταν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κάνει… υπακοή στην κυβέρνηση και παραμένει άλαλος για την κάρτα του πολίτη, η οποία – όπως όλα δείχνουν – αποτελεί τον Δούρειο Ιππο των κυβερνώντων για το φακέλωμα των Ελλήνων.


Αντί να βγει καθαρά και ξάστερα πλαισιωμένος από τους Συνοδικούς Ιεράρχες και να ζητήσει… θεσμική ενημέρωση από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους Υπουργούς που «δουλεύουν» το συγκεκριμένο εγχείρημα ο Αρχιεπίσκοπος επιλέγει την σιωπή.

Ενώ καλά γνωρίζει για την ύπαρξη του «Συνήγορου του Πολίτη» και την ανάγκη υπεράσπισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία καταργούνται εν τοις πράγμασι με την χρήση της πολυ-λειτουργικής κάρτας.

Στην ουσία «δίνει» την ευλογία του για την υποβάθμιση του ζητήματος μέσω του… Επιτροπικού φυλλοροΐσματος παρά τη Συνόδω, μέσω μιας αόριστης προσέγγισης που κατατείνει σε μια Θεωρητική φιλολογική διαδικασία.

Στην ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι αποφάσισε «να αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη σε συνεργασία με ειδήμονες Καθηγητές των τομέων της Ορθοδόξου Δογματικής, του Συνταγματικού Δικαίου και της Πληροφορικής και την υποβολή σε σύντομο χρονικό διάστημα, σχετικής εισηγήσεως, για το ζήτημα της εκδόσεως της «Κάρτας του Πολίτη».
Πηγή: Ελλήνων Αφύπνιση
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=25023:2010-10-16-170000&catid=13:xenos-christianismos&Itemid=194#ixzz12evEfIWh
Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters