Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ρωσία: "Πυρηνικός Αρμαγεδών σε τρία 24ωρα, αν..."

Ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Σεργκέι Κιριένκο, προέβλεψε πυρηνικό Αρμαγεδόνα στην ανατολική Ιαπωνία αν δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση οι Ιάπωνες τα επόμενα τρία 24ωρα και τόνισε πως υφίσταται πραγματικός κίνδυνος τήξης των πυρήνων και των 6 αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πιθανό σενάριο το οποίο οφείλει η διεθνής κοινότητα να...
λάβει υπ’ όψιν της. Για την ακρίβεια οι Ρώσοι θεωρούν ως "εξαιρετικά πιθανό το ανωτέρω ενδεχόμενο" και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα στις ανατολικές ακτές του αχανούς κράτους τους.

Στη 01:15 (ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο 2 του πυρηνικού εργοστασίου στη Fukushima με παράλληλη εκροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα ενώ φωτιά ξέσπασε και στον αντιδραστήρα No 4 ύστερα από πιθανή έκρηξη υδρογόνου, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, ακτίνα εναέριου αποκλεισμού 30 χλμ. γύρω από τους αντιδραστήρες επέβαλαν οι Ιάπωνες την ίδια ώρα που ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία TEPCO εξαπάτησε την κυβέρνηση, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα σε σχέση με την κατάσταση των χτυπημένων πυρηνικών αντιδραστήρων. Αυτό ομολόγησε πριν λίγες ώρες ο Ιάπωνας πρωθυπουγός.

Σχετικά με τον λευκό καπνό στον αντιδραστήρα No3, τον οποίο και επιβεβαίωσε, εξήγησε ότι ακόμα δεν έχει ακριβή εικόνα για ποιο λόγο έχει εμφανιστεί και για το εάν πρόκειται για ατμό ή καπνό. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αναφορά για έκρηξη.

Αν και απέφυγε να αναφέρει το επίπεδο νερού στις δεξαμενές (container vessel) που περιέχουν τις ράβδους «ελέγχου» στους αντιδραστήρες Νο1, Νο2 και Νο3, υπογράμμισε ότι ο αντιδραστήρας Νο3 χρειάζεται επειγόντως νερό για να «κρυώσει» η εγκατάσταση. Παράλληλα, προανήγγειλε την απελευθέρωση ραδιενεργού ατμού για να μειωθεί η πίεση. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι για τον καπνό που άρχισε να βγαίνει από τον αντιδραστήρα Νο3 στις 08:30, τοπική ώρα Ιαπωνίας (την είδηση επιβεβαίωσε 45 λεπτά αργότερα η εταιρεία Tepco) κανείς δεν μπορούσε να αποσαφηνίσει από που προερχόταν. Το ελικόπτερο, λόγω της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, βρισκόταν 30 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας εκδηλώθηκε νέα φωτιά στον αντιδραστήρα Νο4 με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σβήσει τη φωτιά. Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Yukio Edano επανέλαβε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη δεξαμενή αποθήκευσης των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων στα βορειοδυτικά του κτιρίου, εξηγώντας όμως ότι λόγω υψηλών ποσοστών ραδιενέργειας οποιαδήποτε επιχείρηση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στο εργοστάσιο της Fukushima Dajiitsi με τα επίπεδα ραδιενέργειας να ανεβαίνουν σήμερα σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα, αναγκάζοντας τη διοίκηση της εταιρείας Tepcο να ζητήσει την προσωρινή απομάκρυνση των εναπομείναντων εργατών από τους αντιδραστήρες Νο3 και Νο4. Την πληροφορία επιβεβαίωσε σε επίσημη συνέντευξη τύπου ο Ιάπωνας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Yukio Edano.

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους εκπροσώπους της εταιρείας δείχνουν τους δύο αντιδραστήρες του εργοστασίου Fukushima Dajiitsi να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, με τον αντιδραστήρα Νο3 κυριολεκτικά να έχει εκτεθειμένη στην ατμόσφαιρα τη δεξαμενή με τις «ράβδους ελέγχου» καθώς δεν υπάρχει καθόλου οροφή παρά μόνο το περίβλημα του κτιρίου.

Στο Τόκιο οι πάλε ποτέ πολυσύχναστοι δρόμοι παραμένουν άδειοι. Ο κόσμος κλεισμένος στο σπίτι του περιμένει με υπομονή την τελευταία πράξη της τραγωδίας. Από τα ράφια των καταστημάτων έχουν εξαφανιστεί τα τρόφιμα που αντέχουν στον χρόνο και η αγωνία στο πρόσωπο των ανθρώπων καλύπτεται προσωρινά από τις μάσκες χειρουργείου που μοίρασαν οι υπεύθυνοι.

Το ραδιενεργό νέφος που σχηματίστηκε πάνω από την Φουκουσίμα ταξιδεύει στον Ειρηνικό. Ένα τμήμα του μετακινήθηκε νοτιότερα με κατεύθυνση το Τόκιο. Δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις κάλεσαν αξιωματικούς και οπλίτες να παραμένουν μέσα στα κτίρια.

«Στόχος μας είναι να βρούμε τρόπο για να κάνουμε ρίψεις νερού σε μια προσπάθεια να "κρυώσουμε" την εγκατάσταση. Ειδικοί επιστήμονες μας συμβούλεψαν να χρησιμοποιήσουμε εναέρια μέσα, ωστόσο, λόγω τεχνικών προβλημάτων η συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να καθυστερήσει. Πρέπει να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση του χώρου αποθήκευσης έτσι ώστε να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων νερού σε μικρό χρονικό διάστημα».

Η φωτιά ξεκίνησε στον χώρο αποθήκευσης των χρησιμοποιημένων πυρηνικών ράβδων, στο βορειοδυτικό τμήμα του κτιρίου, ύστερα από πιθανή έκρηξη υδρογόνου που προκλήθηκε από την έκθεση των «εξασθενημένων» χρησιμοποιημένων ράβδων στην ατμόσφαιρα.

Πλέον υπάρχει έντονη ανησυχία ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης, έχουν πέσει σημαντικά μέσα στις δεξαμενές όπου βρίσκονται οι εμπλουτισμένοι πυρηνικοί ράβδοι ουρανίου, στον αντιδραστήρα 4, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να οδηγούνται σε τήξη.

Η ανησυχία πάντως κλιμακώθηκε μετά την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Διεθνούς Ασφάλειας (ISIS) επιστήμονες του οποίου αποκάλυψαν ότι το ατύχημα στη Fukushima μπορεί να χαρακτηριστεί στο επίπεδο 6 της κλίμακας πυρηνικών ατυχημάτων(INES), ενώ παράλληλα το ISIS προειδοποιεί ότι μπορεί να αγγίξει και το επίπεδο 7.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να φανεί καθησυχαστική και μόνο οι Ρώσοι που έχουν μακρά εμπειρία από διαχείριση τέτοιων καταστάσεων προειδοποίησαν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος τήξης των πυρήνων και των έξι αντιδραστήρων στη Fukushima.

Την ίδια ώρα στο Τόκιο, το περιβάλλον του Ιάπωνα πρωθυπουργού, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Διαχείριση της κρίσης, αναφέρει πως είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένο με τον τρόπο λειτουργίας και την παροχή στοιχείων εκ μέρους της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση και λειτουργία του πυρηνικού σταθμού.

Η ιαπωνική κυβέρνηση κήρυξε την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό απαγορευμένη ζώνη για τους πολίτες. Ήδη στους 6 νομούς της παράκτιας βορειοανατολικής ζώνης έχουν μετακινηθεί 550.000 πολίτες που περιθάλπονται σε 2.600 καταφύγια. Ο ιαπωνικός στρατός έχει αναπτύξει 100.000 άνδρες στην περιοχή οι οποίοι και παρέχουν στους πολίτες τρόφιμα, νερό και καύσιμα.

Οι Αρχές συμβούλεψαν τους κατοίκους του Τόκιο να παραμένουν στα σπίτια τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες και να μην χρησιμοποιούν κλιματιστικά. Παράλληλα συμβούλεψαν τους πολίτες να καταστρέψουν τον όποιο ρουχισμό έχει εκτεθεί εκτός κατοικιών, ενώ εφοδίασαν με 270.000 ταμπλέτες ιοδίνης κατοίκους των προσβεβλημένων περιοχών γύρω από την Φουκουσίμα, ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση καρκίνου του θυρεοειδούς.

defencene.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

...ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
....ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ("ΔΕΥΤΕΡΟ" ΝΟΜΙΣΜΑ!)

Από τα μέσα του 2008 έως σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούνται στη ζωή, μόνο και μόνο, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους παρέχει όση ρευστότητα ζητήσουν, έναντι του σκανδαλώδους χαριστικού επιτοκίου του 1%. Αυτήν την ώρα οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν στην ΕΚΤ περίπου € 95 δις!

Η ρευστότητα αυτή, δίνεται μέχρι...

σήμερα με την παροχή ενέχυρων από την πλευρά των τραπεζών είτε με τη μορφή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είτε τραπεζικών ομολόγων τα οποία καλύπτονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου είτε τιτλοποιημένων δανείων. Υπολογίζεται πως μέχρι το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του 2011, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ενισχυθεί από το ελληνικό δημόσιο συνολικά με 103 δις!

Μέχρι σήμερα, το σύστημα αυτό της διασωλήνωσης με την ΕΚΤ, λειτουργεί ως σανίδα σωτηρίας για το τραπεζικό κεφάλαιο της ευρωζώνης. Πλέον, όμως φαίνεται πως οι ελληνικές τράπεζες θέλουν και άλλα σωσίβια, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χτυπάνε «κόκκινο» ενώ η ΕΚΤ, επιθυμεί να αυστηροποιήσει τους κανόνες παροχής προνομιακής ρευστότητας.

Έτσι η Τράπεζα της Ελλάδος, θα παρέχει προσωρινή επιπλέον ρευστότητα, στις ελληνικές τράπεζες, συμπληρωματικά με την ΕΚΤ!

Πρακτικά, δηλαδή, η ΤτΕ, θα παρέχει δάνεια στις ελληνικές τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Αυτά προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και φέρει ημερομηνία υπογραφής από τον Υπουργό Οικονομικών την 9η Μαρτίου 2011. Η εν λόγω τροπολογία, τροποποιεί την παράγραφο 1 του άρθρου 65 του Νόμου 2362/1995, αναφέροντας πως το Δημόσιο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις «στην Τράπεζα της Ελλάδος προς εξασφάλιση απαιτήσεων αυτής κατά πιστωτικών ιδρυμάτων»*.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ενεργοποιεί ουσιαστικά το μηχανισμό παροχής ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (Emergency Liquidity Assistance), που προβλέπεται στο άρθρο 14.4 του Καταστατικού του Ευρωσυστήματος**, και ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στις κατά τόπους κεντρικές τράπεζες, να παρέχουν ρευστότητα στις τράπεζές τους, υπό την ανοχή της ΕΚΤ, και με δική τους ευθύνη! Ουσιαστικά λοιπόν, η ΕΚΤ, νίπτει τας χείρας της εάν ο μη γένοιτο, κάτι πάει στραβά!

Μάλιστα, στην τροπολογία δεν ορίζεται ούτε το ύψος της παρεχόμενης ρευστότητας ούτε το ύψος των εγγυήσεων ούτε το ύψος της προμήθειας που θα δέχεται η ΤτΕ!

Επιπλέον, οι εγγυήσεις θα δίνονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, χωρίς δηλαδή την έγκριση της Βουλής, όπως συμβαίνει σήμερα!

Έτσι προκειμένου με αυτόν τον τρόπο, να διασωθεί το τραπεζικό κεφάλαιο, το Δημόσιο παρέχει στις τράπεζες μέσα από καινούργιες αδιαφανείς διαδρομές, εγγυήσεις, αυξάνοντας έτσι δυνητικά (στην περίπτωση που αυτές καταπέσουν) το χρέος και αλλά και το spread των κρατικών ομολόγων!

Όλα αυτά μάλιστα, τη στιγμή που οι τράπεζες πνίγουν τους ιδιώτες δανειολήπτες και τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να επιβιώσουν!

Αντί λοιπόν, να συζητάμε για το πώς θα εθνικοποιηθούν οι τράπεζες ώστε να ασκηθεί μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική, συζητάμε το πώς το κράτος θα δίνει όλο και περισσότερα για να τις διασώσει προκειμένου να συνεχίσουν τον παρασιτικό τους ρόλο!

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα και αν η επιπλέον ρευστότητα επαναπορροφηθεί με κάποιο τρόπο από την κυκλοφορία, (αποτρέποντας τη δημιουργία πληθωριστικού χρήματος), έχουμε σε κάθε περίπτωση να κάνουμε με μια πρακτική παροχής ρευστότητας εκτάκτου ανάγκης.

Και μάλιστα, τη δεύτερη πρακτική εκτάκτου ανάγκης, αμέσως μετά τη χρήση κρατικών ομολόγων αξίας € 4δις στο πρώτο δίμηνο του 2011, για την εξόφληση υποχρεώσεων του δημοσίου, όταν ο Προϋπολογισμός έκανε λόγο για έκδοση τέτοιων ομολόγων αξίας μόλις € 420 εκατ. στο σύνολο του έτους!

Και αυτό πολύ περισσότερο όταν, με ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο, όλες οι υποχρεώσεις του δημοσίου θα μπορούν να πληρώνονται με ομόλογα, που θα αντιπροσωπεύουν, έτσι, ένα δεύτερο, παράλληλα με το ευρώ, υποβαθμισμένο μέσο πληρωμής και ουσιαστικά υποτιμημένο νόμισμα! Πραγματικό φρενοκομείο!
iskra.gr


Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2011/03/blog-post_2423.html#ixzz1GhMly9w4

ΜΠΕΡΝΑΡ ΚΑΣΣΕΝ: ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο

Ηγετική μορφή του κινήματος για την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος σήμερα του κινήματος ΑΤΤΑC, οργανωτής του πρώτου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε, φίλος του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, σύμβουλος στα ζητήματα λατινοαμερικανικής ολοκλήρωσης (ALBA), διευθυντής επί πολλά χρόνια της επιθεώρησης Le Monde Diplomatique, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIIΙ, o Μπερνάρ Κασσέν είναι μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου κάπως ταυτόχρονα της «ελίτ» και της «αμφισβήτησης». Κριτικός για την Ευρώπη του Μάαστριχτ και τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες, δεν παύει να είναι και ο σημαντικότερος Γάλλος ειδικός στα ευρωπαϊκά θέματα.

‘Oταν, στις αρχές του 2005, ο Σύμβουλος Επικρατείας και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Κοπέρνικος» Ιβ Σαλές, διάβασε το σχέδιο ευρωπαϊκής συνταγματικής συνθήκης που επρόκειτο να υποβληθεί στο δημοψήφισμα του Μαίου 2005, τηλεφώνησε σε δέκα διανοούμενους, ανάμεσά τους και στον Μπερνάρ Κασσέν. Μια φούχτα άνθρωποι, πολύ μεγάλης όμως σοβαρότητας και ριζοσπάστες στη σκέψη τους ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία εναντίον της συνθήκης. Μερικούς μήνες αργότερα, η συνάντηση της αυστηρής καρτεσιανής σκέψης και του λαϊκού ενστίκτου έκανε το «θαύμα» της. ‘Εδωσε στο 55% των Γάλλων τα επιχειρήματα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν για να απορρίψουν μια συνθήκη, υπέρ της οποίας έκαναν καμπάνια η Δεξιά, η πλειοψηφία των Σοσιαλιστών, όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Γαλλίας, όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο και η ΕΕ.

Συναντήσαμε πριν από μερικές μέρες τον Μπερνάρ Κασέν στο γραφείο που διατηρεί στη Monde Diplomatique για λογαριασμό της κίνησης Memoire des Luttes, την οποία διευθύνει μαζί με τον Ιγκνάσιο Ραμονέ και συζητήσαμε μαζί του για την ευρωπαϊκή και ελληνική κρίση. ‘Όπως θα περίμενε κανείς οι προτάσεις και απόψεις του είναι ριζοσπαστικές και, ασφαλώς, δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο, είτε συμφωνήσει, είτε διαφωνήσει με αυτές. Δεδομένου όμως ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια διεθνώς πρωτότυπη κρίση, στα συγκεκριμένα στοιχεία που τη συνθέτουν, μόνο όφελος μπορεί να έχει από το να σκεφτεί βαθιά και σοβαρά, αν μπορεί βέβαια, τα προβλήματά της και τις πιθανές εναλλακτικές.






Eρ. Που οφείλεται η ευρωπαϊκή κρίση; Στην παγκόσμια κρίση, στο μοντέλο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στα ιδιαίτερα προβλήματα και τις αδύναμες δομές της περιφέρειας;

Απ. Η ευρωπαϊκή είναι συνιστώσα της παγκόσμιας κρίσης, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και προκλήθηκε από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, την ελευθερία κυκλοφορίας κεφαλαίων και τις ελεύθερες ανταλλαγές. Η μαζική χρέωση των αμερικανικών νοικοκυριών, κυρίως μέσω ενυπόθηκων δανείων, είναι συνέπεια του μισθολογικού αποπληθωρισμού, με τη σειρά του αποτέλεσμα, τουλάχιστον εν μέρει, του ανταγωνισμού χωρών πολύ μικρών μισθών, όπου εγκαταστάθηκαν οι πολυεθνικές για να επανεξάγoυν στις αναπτυγμένες χώρες. Οι πολιτικές της ΕΕ επιδείνωσαν αυτή την κατάσταση, επιβάλλοντας δρακόντειους όρους επαναχρηματοδότησης στην Ελλάδα και την Ιρλανδία (αναμένοντας την Πορτογαλλία), με πρόσχημα τη “σωτηρία” τους – ενώ επρόκειτο μόνο για τη σωτηρία των εκτεθειμένων σε αυτές τις χώρες τραπεζών - κυρίως γερμανικών και γαλλικών.

Ερ. Γίνεται τώρα μια συζήτηση στην ΕΕ προτάσεων για το Ταμείο Σταθεροποίησης και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Ποια είναι η γνώμη σας;

Απ. Η χειρότερη. Ο μελλοντικός ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, που θα μπει στη συνθήκη της Λισσαβώνας σε μια προσεχή αναθεώρηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας έχουν ως κύρια επιδίωξη να πληρωθεί ο λογαριασμός της χρηματιστικής (financiere) κρίσης αποκλειστικά από τους μισθωτούς, αφήνοντας άθικτα τα αθέμιτα κέρδη του τραπεζικού τομέα και καταργώντας τα κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών. Η κρίση χρησίμευσε ως πρόσχημα μιας κοινωνικής αντεπανάστασης, που δεν θα μπορούσε να γίνει σε κανονικούς καιρούς.

Αυτοί οι δύο μηχανισμοί επιβεβαιώνουν την πλήρη απουσία αλληλεγγύης στην ΕΕ. Η γερμανική κυβέρνηση, ακολουθούμενη από τον Νικολά Σαρκοζί, θέλει να επιβάλλει στους εταίρους της το δικό της “μοντέλο” ανάπτυξης δια των εξαγωγών και του μισθολογικού αποπληθωρισμού. ‘Eνα σχέδιο λιτότητας, μείωσης της κατανάλωσης σε μια χώρα, μπορεί να έχει νόημα, αν οι άλλες χώρες εφαρμόζουν πολιτικές επέκτασης. Αλλά γίνεται παράλογο αν όλες οι χώρες εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές συρρίκνωσης. Ακόμα κι ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος μπορεί να το καταλάβει αυτό…

Ερ. Πρωταγωνιστήσατε στην απόρριψη από τον γαλλικό λαό του ευρωσυντάγματος το 2005. Μετά όμως είδαμε ότι αυτή η πολιτική αντίθεση στο μοντέλο του Μάαστριχτ δεν βρήκε πολιτική διέξοδο. Η αμφισβήτηση του νεοφιλελευθερισμού παραμένει πλειοψηφική στη χώρα σας, ηττάται όμως στο επίπεδο της πολιτικής και των κοινωνικών αγώνων. Γιατί;

Απ. Η καταπληκτική νίκη του “‘Όχι” στο δημοψήφισμα του 2005 δεν οδήγησε στη δημιουργία μιας πολιτικής δύναμης ή συμμαχίας της “αριστεράς της αριστεράς”, η οποία δεν στάθηκε ικανή να παρουσιάσει έναν κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2007. Κάθε οργάνωση προτίμησε να διατηρήσει το μικρό “κομμάτι της πίτας” που διέθετε, αντί να συμμαχήσει γύρω από μια υποψηφιότητα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει 15%. Μην ξεχνάτε ότι το γαλλικό προεδρικό σύστημα είναι εξαιρετικά διεστραμμένο: ένα κόμμα δεν υπάρχει πραγματικά χωρίς υποψήφιο για την προεδρία. Κι αυτό ενθαρρύνει τη διασπορά των ψήφων τόσο στην αριστερά, όσο και στη δεξιά. Οι περσινές κινητοποιήσεις εναντίον της “μεταρρύθμισης” των συντάξεων ήταν σημαντικές, αλλά δεν κατέληξαν στην απόσυρση των κυβερνητικών σχεδίων. Δεν ήταν πάντως πλήρης ήττα γιατί η πλειοψηφία των πολιτών συνειδητοποίησε την αδικία (iniquité) του συστήματος και, με κάποιο τρόπο, συσσώρευσε μια αποδοκιμασία της κυβέρνησης και, περαιτέρω, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που πιθανώς θα παράγει ένα αποτέλεσμα στις κάλπες το 2012 (αν και όχι υποχρεωτικά προς όφελος μιας διασπασμένης αριστεράς) ή με άλλο τρόπο. Το κύριο κόμμα που δηλώνει αριστερό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα φέρει επίσης μια βαρειά ευθύνη. Είναι ανίκανο να ενσαρκώσει μια πραγματική αριστερή εναλλακτική και δεν κερδίζει από την απόρριψη του Σαρκοζί και της δεξιάς από την κοινή γνώμη.

Ερ. Ποια μπορεί και πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του χρέους; Μπορεί, και υπό ποίες συνθήκες, να πληρωθεί αυτό το βουνό χρεών; Πρέπει να το πληρώσουμε; Αντίστροφα μια θαρραλέα αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να απειλήσει το τραπεζικό σύστημα;

Απ. Το χρέος αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιρλανδία, δεν μπορεί να αποπληρωθεί λόγω των επιτοκίων που απαιτούν οι χρηματιστικές αγορές στηριζόμενες στους οίκους αξιολόγησης. ‘Αρα, μια “αναδιάρθρωση”, για να χρησιμοποιήσω την “καθωσπρέπει” φρασεολογία, είναι αναπόφευκτη. ‘Όχι μόνο μια επιμήκυνση της αποπληρωμής, αλλά η κανονική διαγραφή μέρους του χρέους. Ομοίως, οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να διακρατήσουν ένα ορισμένο επίπεδο stock δημόσιου χρέους των χωρών στις οποίες δρουν. Σε περίπτωση κινδύνου αποσταθεροποίησης, δεν πρέπει να αποκλεισθεί η υπόθεση μιας εθνικοποίησης των τραπεζικών συστημάτων. ‘Εγινε μερικά σε ορισμένες χώρες, μόνο όμως ως προσωρινό μέτρο. Θα χρειαστεί να το γενικεύσουμε.

Ερ. Ακούγονται προτάσεις για ριζική μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών, άλλοι προτείνουν έξοδο από το ευρώ. Είναι ρεαλιστικές τέτοιες προτάσεις; Τι σκέφτεστε για την ευθυγράμμιση των γαλλικών ελίτ στις γερμανικές;

Απ. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι καμία πολιτική ρήξης με τον νεοφιλελευθερισμό δεν είναι δυνατή στο πλαίσιο των σημερινών ευρωπαϊκών συνθηκών. Οι συνθήκες φτιάχτηκαν ακριβώς για να αποτρέπουν μια τέτοια ρήξη. Σκέφτομαι λοιπόν ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού πλαισίου. Αυτό δεν θα γίνει εν ψυχρώ. Θα χρειαστεί μια εναρκτήρια κρίση σε μια χώρα, είτε πολιτική, όπως η άνοδος στην εξουσία μιας πραγματικά αριστερής κυβέρνησης, είτε κοινωνική. Στη συνέχεια μπορούμε να φανταστούμε, όπως στο μοντέλο των αραβικών επαναστάσεων, την αμφισβήτηση να επεκτείνεται στην πλειοψηφία των χωρών-μελών της ΕΕ.

Ερώτ. Η Ελλάδα εφαρμόζει μια δρακόντεια πολιτική που επέβαλαν ΕΕ και ΔΝΤ, με τρομερό κοινωνικό κόστος και χωρίς βελτίωση της κατάστασης. Τι θα κάνατε εσείς, αν υποθέσουμε ότι βρισκόσαστε στη θέση του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού;

Απάντ. Αν ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδας θα άρχιζα λέγοντας ότι σταματάω να πληρώνω τους τόκους του χρέους και θα απηύθυνα μια έκκληση σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινωνικά και πολιτικά κινήματα για να με στηρίξουν.

Ερώτ. Μπορεί μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, με αδύναμη παραγωγική βάση, να απειλήσει ή και να προχωρήσει σε μονομερή στάση πληρωμών; Θα δεχθεί σίγουρα τιμωρητικό χτύπημα στις αγορές.

Απάντ. Ναι, κατά τη γνώμη μου μπορεί να το κάνει, εφόσον είναι έτοιμη να πάει σε μια αναμέτρηση με το χρήμα (la finance) και να γίνει η σπίθα μιας ευρωπαϊκής πολιτικής σύγκρουσης μεγάλης εμβέλειας, που θα κόλλαγε στον τοίχο τη σοσιαλδημοκρατία. ‘Ετσι κι αλλοιώς, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει, γιατί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθεροποίησης και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας την καταδικάζουν σε διαρκή, χωρίς τέλος κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Konstantakopoulos.blogspot.com

Κόσμος του Επενδυτή
http://konstantakopoulos.blogspot.com/

Σκηνικό Ιμίων στήνουν και οι Αλβανο-τσάμηδες

Το Σάββατο, οι Τσάμηδες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό προξενείο στην Κορυτσά, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της «Τσαμουριάς» και κατά του Έλληνα πρόξενου. Οι Τσάμηδες είχαν φροντίσει να γεμίσουν το κέντρο της πόλης με αφίσες και είχαν εξασφαλίσει τη συνεργασία και άλλων αλβανικών «πατριωτικών» οργανώσεων.

Το αλβανικό κανάλι Top Channel, ύστερα από «ρεπορτάζ» δημοσιογράφων του στη Θεσπρωτία όπου εδρασαν ανενόχλητοι, έθεσε ανοικτά θέμα αλβανικών διεκδικήσεων στην ελληνική Ήπειρο. Το κανάλι συνεχίζει να προκαλεί, χαρακτηρίζοντας τη Θεσπρωτία «αλβανικό τόπο».
Το αλβανικό κανάλι πραγματοποίησε στα τέλη Φεβρουαρίου, οδοιπορικό στην «σκλαβωμένη Τσαμουριά». Στο «ρεπορτάζ» αυτό, που έληξε άδοξα για αυτούς στο Μαργαρίτι, όταν ξεσηκώθηκαν εναντίον τους οι κάτοικοι, οι Αλβανοί δημοσιογράφοι πρόβαλαν ανοικτά όλες τις ανιστόρητες διεκδικήσεις του τεχνητού τους κράτους και κατήγγειλαν μάλιστα την ΕΛΑΣ για παρακολούθησή τους.
Το ρεπορτάζ έκλεινε με τα εξής: «Μετά από 40 λεπτά, παίρνοντας το δρόμο για την Αλβανία αφήναμε πίσω μας ό, τι πιο άσχημο, από έναν τεράστιο έγκλημα το οποίο απαιτεί δικαιοσύνη. Και πέρα από όλα αυτά, κυριάρχησε ο πυρετός του εθνικισμού του γείτονα, που φοβήθηκε την τηλεοπτική φωτογραφική μηχανή, για να μην εκτεθεί η άσχημη πλευρά του…
Αυτοί όλοι, τα κάνουν όλα αυτά, όχι λόγω της ταπεινής πολιτικής μας, αλλά κυρίως γιατί η Αλβανία δεν έχει να κρύψει τίποτε από την Ελλάδα, παρά μόνο να ζητήσει μεγαλόφωνα τα δικαιώματα των Τσάμηδων.
Αυτή είναι η πηγή του Ελληνικού Φόβου, γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν ότι όλα αυτά στοιχειώνουν έναν πανικό, ότι βρισκόμαστε σε μια σκηνή του εγκλήματος, το οποίο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Συγχρόνως οι Έλληνες πολιτικοί και η Εκκλησία ασχολούνται με εγκλήσεις των κατοίκων της Κορυτσάς και των άλλων νότιων περιοχών που ζουν οι Έλληνες, και φοβούνται, ένα ντοκιμαντέρ που δεν επιδιώκει να σπείρει το μίσος και τον εθνικισμό, αλλά απλά να θέσει επί τάπητος τα ελληνικά εγκλήματα που θυμίζουν την γενοκτονία.
Το αλβανικό κανάλι συνέχισε τις προκλήσεις. Σε εκπομπή του, λίγες μέρες μετά από το «ρεπορτάζ», η γνωστή εθνικίστρια Αλβανή δημοσιογράφος Ροντίνα Τζούγκα, η οποία στις δημοτικές εκλογές του 2007 είχε προσπαθήσει φιλότιμα να προκαλέσει τους Έλληνες στη Χιμάρα με κάθε δυνατό τρόπο, χαρακτήρισε την Θεσπρωτία «αλβανικό τόπο».
Η δράση των Αλβανών «δημοσιογράφων» δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και το ζήτημα των Ιμίων και των «γκρίζων ζωνών» το ξεκίνησαν Τούρκοι «δημοσιογράφοι».


 http://filologos10.wordpress.com
http://www.promitheasblog.com/

Οι κρυπτοφασίστες είναι εδώ


  • Η «νύχτα των κρυστάλλων», ο Δεκέμβρης του 2008 και τα προβοκατόρικα e-mail
Αφορμή να γράψω μου έδωσε το περιβόητο mail της χρεοκοπίας…
Η αποκληθείσα «νύχτα των κρυστάλλων» συνέβη τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1938 ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και ήταν η πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε αργότερα με το εβραϊκό ολοκαύτωμα. Ονομάστηκε «νύχτα των κρυστάλλων», επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους.
Όλα ξεκίνησαν δύο μέρες νωρίτερα, όταν ένας γερμανοεβραίος, ο Χέρσελ Γκρίσπαν, σκότωσε στο Παρίσι τον γραμματέα της γερμανικής πρεσβείας Ερνστ Φον Ρατ. Ο φόνος του Γερμανού διπλωμάτη χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον των Εβραίων σε όλη τη Γερμανία. Φαινομενικά, οι επιθέσεις αυτές ήταν αυθόρμητες, αλλά στην πραγματικότητα «ενορχηστρώθηκαν» από τη ναζιστική κυβέρνηση…
Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά…
Η ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»
Όπως έγραψε ο Brady Kiesling (είναι πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ κι έκτοτε ζει μόνιμα στη χώρα μας) …
«Στις 6 Δεκεμβρίου, ένας Έλληνας αστυνομικός παραβίασε τους σαφείς διατυπωμένους κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας του και χρησιμοποίησε παρανόμως το όπλο του. Ήταν τόσο άτυχος, ώστε να σκοτώσει ένα μικρό παιδί. Οι καταστροφές που ακολούθησαν δεν είχαν όμως καμιά σχέση με την τύχη. Δεκάδες Έλληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη. Χωρίς να περιμένουν την αυτοψία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ή το πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αποφάνθηκαν ότι η αστυνομία «δολοφόνησε εν ψυχρώ το νεαρό». Προσέθεσαν δε ότι ο θάνατος του Αλέξη ακολουθεί τη λογική παρόμοιων περιπτώσεων στο παρελθόν και ενισχύει τον ισχυρισμό ότι η ελληνική αστυνομία είναι εκτός ελέγχου.

Καθώς περπατούσα στη Φιλελλήνων και έβλεπα τους εμπόρους να μαζεύουν τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, μου ήλθε στο μυαλό η «Kristallnacht», η «Νύχτα των Κρυστάλλων». Ας μην λησμονούμε άλλωστε ότι οι βανδαλισμοί των καταστημάτων των Εβραίων από τους Ναζί, το 1938, ξεκίνησαν από τη δολοφονία ενός Γερμανού διπλωμάτη στο Παρίσι από έναν Εβραίο θερμοκέφαλο. Το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από κάθε πολιτισμένο λαό, ζει και βασιλεύει στον κόσμο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Οι αστυνομικοί είναι φονιάδες. Γι’ αυτό πρέπει να τους λούσουμε με βενζίνη και φωτιά. Για να τους φέρουμε σε απόσταση βολής, δεν πρέπει να διστάσουμε να σπάσουμε καταστήματα ή να προβούμε σε εμπρησμούς.

Αναμφίβολα, οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα προσβληθούν από την εν λόγω σύγκριση. Άλλωστε, το πογκρόμ των τελευταίων ημερών δεν στράφηκε εναντίον Εβραίων ή Αθίγγανων, αλλά εναντίον των τρισκατάρατων αστυνομικών. Για να μην τους προκαλέσω περισσότερο λοιπόν, τους καλώ να διαβάσουν την προκήρυξη της 17 Νοέμβρη μετά το θάνατο του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Μελίστα. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν σήμερα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιούσε τότε η τρομοκρατική οργάνωση. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να παγιδεύσουν το αμάξι ενός αστυνομικού με εκρηκτικά, για να κατακτήσουν το δικαίωμα να παροτρύνουν άλλους να το κάνουν.
Η Νύχτα των Κρυστάλλων, ήταν ένας εκτραχηλισμός που απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεσπάσει. Το ίδιο συνέβη και στη σημερινή Αθήνα. Οταν όσοι έχουν κύρος στην ελληνική κοινωνία – δάσκαλοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – καθιστούν σαφές στους νέους ότι η καταστροφική τους μανία αποτελεί ένδειξη πολιτικής αρετής και δεν θα τύχει οιασδήποτε τιμωρίας, μία μικρή μεν, ικανή δε, ομάδα εξ αυτών θα εκμεταλλευθεί την ελευθερία κινήσεων που της παρέχεται.


Κάθε Νύχτα των Κρυστάλλων αποτελεί πλήγμα για τον αυτοσεβασμό ενός έθνους. Αφού διασκεδάσαμε ολόκληρο τον κόσμο με την ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας να υπερασπίσει την Αθήνα ενάντια σε μερικές εκατοντάδες ταραξίες, τώρα μερικοί υπεύθυνοι δημοσιογράφοι αλλάζουν γραμμή προκειμένου να συντονιστούν με τον προβληματισμό της κοινής γνώμης. Ίσως τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας να εντάσσονται σε μία ευρύτερη διαδικασία ωρίμασης. Οι δημοσιογράφοι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Ας τους αφήσουμε να δικαιολογήσουν τις ναρκισσιστικές επαναστατικές τους ασκήσεις, παίζοντας το ρόλο της νομιμοποιημένης εκδοχής της 17 Νοέμβρη, αντί να υπερασπιστούν με σθένος, ως οφείλουν, το κράτος δικαίου σε μία στιγμή που το κράτος αποτυγχάνει, όπως τώρα, να προστατεύσει τους πολίτες του».
Σας θυμίζει κάτι;
Το περιβόητο «mail της χρεωκοπίας» έβγαλε στα κεραμίδια το ΠΑΣΟΚ και τον Καχριμάκη όταν άλλα mail και ενέργειες θα έπρεπε να είχαν ωθήσει το ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει… «παγκόσμιο πόλεμο». Αλήθεια τώρα ξύπνησαν; Και για να σοβαρευτούμε, τι ετοιμάζουν;
Αntiκοινοβουλευτικός

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_5340.html

Έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη λαθρομετανάστευση

Το πρόβλημα της μετανάστευσης, νόμιμης και παράνομης, επιχείρησαν να «εικονογραφήσουν» σε πολυσέλιδη απόρρητη έκθεσή τους τα μέλη μιας ομάδας εργασίας επιτελών αξιωματικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία τιτλοφόρησαν ως εξής: «Έρευνα για το Πρόβλημα της Παράνομης Μετανά­στευσης στην Ελλάδα». Καθώς το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του 21ου αιώνα, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς προετοιμάζονται να το διαχειριστούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Και το ενδιαφέρον οιστρηλατείται ευθύς εξαρχής, όπως φαίνεται και σε σχετικό πίνακα, από την πρόβλε­ψη για τη διόγκωση του φαινομένου στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Στο κεφάλαιο για την «Εκτίμηση Μεγέθους του Προβλήματος», διαβάζουμε πως «προκύπτει ότι ο αριθμός των μεταναστών το 2014 θα είναι 2.142.348, εκ των οποίων οι 1.219.089 μη νόμιμοι» και σε άλλο σημείο, σ’ αυτό που τιτλοφορείται ως «Εκτίμηση Απειλής», αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της Ελλάδας το έτος 2015 θα είναι περίπου 14 εκατομμύρια, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 20% θα είναι αλλοδαποί».

Οι επαΐοντες τεχνοκράτες της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν στο μακροσκελέστατο πόνημά τους πως «το μεταναστευτικό ρεύ­μα προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης αποτελεί ένα μακροχρόνιο διεθνές φαινόμενο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν φαίνεται ότι πρόκειται να στα­ματήσει τα επόμενα χρόνια.
Οι κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές σε περιφέρειες στην υδρόγειο (Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Σομαλία, Ερυθραία, Νιγηρία κ.λπ.) – δεν είχαν προκληθεί ακόμη οι αλυσιδωτές εξεγέρσεις και συρράξεις που εξακολουθούν να μαίνονται με επίκεντρο τη Λιβύη – καθώς και η παγκόσμια οικονομική κρίση ενδεχομένως θα συντελέσουν στην ποσοτική αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος».
Το πρόβλημα κατά τους ειδήμονες που σπεύδουν να καλύψουν το ιστορικό κενό προοιωνίζοντάς το, «θα παραμείνει για όσο καιρό υφίστανται οι πολιτικές αναταραχές, οι οικονομικές ανισότητες και οι ανισότητες στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών ανάμεσα στα αναπτυγμένα οικονομικά κράτη και στα κράτη του λεγόμενου “τρίτου κόσμου”. Ειδικότερα για την Ελλάδα, από μόνη της η πρώτη γενιά μεταναστών που διατηρεί δίκτυα επαφών και σχέσεων με τις χώρες προέ­λευσής τους, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την είσοδο νέων μεταναστών (που ενημερώνονται από τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες) που έρχονται στη χώρα γνωρίζοντας ότι θα εισέλθουν και θα παραμείνουν παράνομα. Ο βασικότερος λοιπόν παράγοντας που συμβάλλει στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, είναι οι ίδιες οι εσωτερικές συνθήκες στη χώρα μας που ευνοούν την παράνομη είσοδο και παραμονή, καθώς το ρίσκο σύλληψης και επαναπατρισμού είναι μικρό».
Ως προς τους μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει για τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ., σε γενικό τουλάχιστον επίπεδο, όπως σημειώνουν, είναι ότι «σε όλες τις χώρες παρατηρείται αναμφισβήτητα μεγαλύτερη εμπλοκή στην παραβατικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και εγκληματικότητα συγκριτικά με την πρώτη γενιά. Από τις υπάρχουσες μελέτες διαφαίνεται ότι η μεγαλύτερη πολιτισμική ενσωμάτωση της 2ης γενιάς μεταναστών, η ευρεία συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό σύστημα, η γνώση της γλώσσας και η διαμόρφωση συλλογικοτήτων, ακόμη και η εμφανής καλυτέρευση των υλικών συνθηκών διαβίωσης δεν οδηγεί αυτόματα στη μείωση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας, όπως θα προσδοκούσε μια κοινωνιολογικά ντετερμινιστική αντίληψη.
Η αύξηση των προσδοκιών, η μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, η επιβολή από τα ΜΜΕ άλλων αξιακών προτύπων και προταγμάτων έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ανάλογης συνείδησης και συνθηκών διεκδίκησης βασικών δικαιωμάτων από τη 2η γενιά των μεταναστών, η οποία βιώνει πολύ διαφορετικά την αποστέρηση. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανδρωθεί μια “πραγματική” 2η γενιά μεταναστών που να έχουν γεννηθεί στη χώρα, εκτιμάται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει αλλά έπονται».
Οι συντάκτες της εξαιρετικού ενδιαφέροντος για πολυποίκιλους λόγους έκθεσης, διαπιστώνουν κάτι που ως γεγονός έχει εδραιωθεί στη δημόσια γνώμη και συνείδηση. «Από τη δεκαετία του ’90, μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού» γράφουν «άρχισε να συρρέει μαζικός αριθμός αλλοδαπών που προέρχονταν κυρίως από τα Βαλκάνια αλλά και από άλλες Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες, οι οποίες παρουσίαζαν σοβαρά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα. Στην αρχή του 21ου αιώνα η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα στην οποία κατοικεί και εργάζεται σημαντικός αριθμός αλλοδαπών μεταναστών.
Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της απογραφής του 2001, στη χώρα ζουν περίπου 760.000 αλλοδαποί, αριθμός που αποτελεί το 8% του πληθυσμού και ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος). Ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες (Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής), καθώς υφίσταται ένα σημαντικό ποσοστό μεταναστών (σχεδόν το 50% του προαναφερόμενου αριθμού) οι οποίοι εργάζονται και διαμένουν παράνομα στη χώρα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΥΣΕ, κατά το 2001, για τη γεωγραφική κατανομή των αλλοδαπών, παρά τη διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωσή τους σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας, ειδικότερα στην περιφέρεια της πρωτεύουσας όπου καταγράφηκε το 47,26% του συνόλου των αλλοδαπών. Ακολουθούν η Μακεδονία με 15,8%, η Πελοπόννησος με 7,07%, η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια με 6,15%, τα Νησιά του Αιγαίου με 5,13%, η Κρήτη με 5,7%, η Θεσσαλία με 4,23%, τα Ιόνια Νησιά με 2,57%, η Ήπειρος με 2,14% και τελευταία η Θράκη με 0,72%. Επι­πρόσθετα αναφέρεται ότι οι γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στα αστικά κέντρα, ενώ αντίθετα οι άνδρες συγκεντρώνονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από έντονη γεωργική δραστηριότητα».
Για το κέντρο της Αθήνας ειδικά, «διαπιστώνεται η υπερβολική συσσώρευση όπου διαμένουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (προβλήματα υγιεινής). Ουσιαστικά καταλαμβάνουν οποιαδήποτε κτίρια παραμένουν εγκαταλελειμμένα τα οποία και διατηρούν σε κακή κατάσταση. Κάτοικοι των περιοχών αυτών καταγγέλλουν καθημερινά το πρόβλημα, επισημαίνοντας μάλιστα την ανάπτυξη παραβατικών συμπεριφορών εκ μέρους των μεταναστών που συσσωρεύονται εκεί (επιδιδόμενοι κυρίως σε μικροπαραβάσεις κατά της ιδιοκτησίας, σε πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών, παραεμπόριο κ.λπ.)».
Στο κεφάλαιο για την εκτίμηση του αριθμού των μεταναστών αναφέρουν ότι «μετά από αρκετά χρόνια μαζικής παράνομης μετανάστευσης που συνοδεύτηκε από απελάσεις, η Ελλάδα έθεσε σε εφαρμογή, το 1997, το πρώτο πρόγραμμα νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών. Η Λευκή Κάρτα, διάρκειας 6 μηνών, δόθηκε σε όλους σχεδόν τους 327.000 υποψηφίους και προσέφερε εκείνη τη χρονική στιγμή τα μόνα αξιόπιστα στοιχεία για τους μετανάστες. Στο πρόγραμμα που ακολούθησε, η Πράσινη Κάρτα εί­χε διάρκεια 1-3 έτη με 228.000 υποψηφίους.
Ο νόμος για τους μετανάστες το 2001 (Ν.2910/2001) συνοδεύτηκε από ακό­μα μια νομιμοποίηση. Η Απογραφή του 2001 παρέχει τον αριθμό 762.000 εγγεγραμμένων αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα χωρίς Ελληνική υπηκοότητα. Επίσης καταγράφεται ένας επιπλέον πληθυσμός 161.259 ατόμων, ο οποίος αιτήθηκε την υπαγωγή του στους νόμους Ν. 3386/05 και 3536/07, τους νόμους σχετικά με την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.
Έτσι ο συνολικός πληθυσμός των μεταναστών οι οποίοι διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα, ανήλθε το 2005 συνολικά στους 923.259. Μετά από πέντε χρόνια συλλήψεων, απελάσεων και επαναπροωθήσεων ο αριθμός των μεταναστών στο τέλος του 2010, όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα, ισούται με 1.400.622. Από αυτούς μόνο οι 477.363 είναι οι μη νόμιμοι μετανάστες. Ειδικότερα, οι μη νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες, στο ξεκίνημά τους από τη χώρα τους ή στη διαδρομή, ενημερώνονται κυρίως από τους διακινητές για μια σειρά “δικαιωμάτων και τεχνασμάτων”, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποφύγουν τη σύλληψη και την απέλασή τους, μέχρι να φθάσουν στη χώρα προορισμού.
Η Ελλάδα προτιμάται για πλείστους λόγους (γεωγραφικής θέσης, αναποτελεσματικοί – χρονοβόροι μηχανισμοί ελέγχου, κράτησης, εξέτασης αιτημάτων ασύλου, απέλασης κ.λπ.), ως χώρα διέλευσης, κυρίως μέσω Πάτρας – Ηγουμενίτσας και δευτερευόντως μέσω περιφερειακών αεροδρομίων (πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα – πτήσεις τσάρτερ). Σημαντικός αριθμός από τους παράνομους μετανάστες εντοπίζεται στην ελληνική επικράτεια, ενώ όσοι καταφέρουν να διαφύγουν τον εντοπισμό τους από τις Ελληνικές Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές, θα συνεχίσουν το “ταξίδι” τους για την υπόλοιπη Ευρώπη, με διαφόρους τρόπους διαφυγής, είτε με πλαστά έγγραφα είτε βοηθούμενοι από διακινητές, από τα χερσαία ή θαλάσσια σύνορα».


strategyreport
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/blog-post_4938.html

«Μεγάλη Πορεία» αγροτών στην Τουρκία

Ειδικού Συνεργάτη

Με σύνθημα «Δεν παραδίδουμε την Μικρά Ασία. θα βαδίσουμε απ’ άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ανατολία και θα συναντηθούμε στην Άγκυρα. Δεν θα επιστρέψουμε μέχρι να πάρουμε πίσω τα ποτάμια, τη φύση και τις ρίζες μας», ξεσηκώνονται οι αγρότες στην...
Τουρκία.

Ομάδες αγροτών θα ξεκινήσουν στις 12 Απριλίου από τα τέσσερα σημεία της χώρας , θα βαδίσουν 40 μέρες και 40 νύχτες, θα διασχίσουν μια απόσταση 640 χλμ και θα φθάσουν στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

Το κόμμα του κ. Ερντογάν πούλησε όλα τα ποτάμια της χώρας για να κατασκευαστούν 2.000 υδροηλεκτρικοί σταθμοί για την παραγωγή ρεύματος. Οι αγρότες δεν θα βρίσκουν νερό για να ποτίζουν τα χωράφια τους με αποτέλεσμα να υποστούν ολική καταστροφή. Έτσι αποφάσισαν να οργανώσουν αυτή την πρωτότυπη και θεαματική πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Εκπρόσωποι των αγροτών λένε φτάνει πια , χορτάσαμε τα λόγια και τις υποσχέσεις. Θα ενημερώνουμε τους αγρότες , από όλα τα μέρη που θα περνούμε για τους κινδύνους που απειλούν τη γεωργία.
Απορεί, πράγματι κανείς με την οικονομική πολιτική του κ. Ερντογάν. Αντί να ασχοληθεί με τη γεωργία και τη βιομηχανοποίηση των αγροτικών προϊόντων, την καταστρέφει. Η καταστροφή θα παρασύρει φυσικά και την κτηνοτροφία. Ήδη η Τουρκία με τις απέραντες εκτάσεις εισάγει σιτάρι από το εξωτερικό και κρέας από την Αργεντινή!

Κομπάζει ο πρωθυπουργός για τη βιομηχανική ανάπτυξη και κυρίως για τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Μα όλα αυτά περιορίζονται στο μοντάζ, δεν παράγουν δηλαδή πρωτογενή βιομηχανικά προϊόντα. Στις 54 βιομηχανίες που παράγουν σωλήνες, αλουμίνιο, σίδερο κ.α παρίστανται αντίστοιχοι πράκτορες της CIA, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Μπουλέντ Εσίνογλου , για να παρακολουθούν μήπως πωλούν εμπορεύματα σε χώρες όπου έχουν επιβάλει εμπάργκο οι ΗΠΑ, όπως η Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Η Τουρκία συντηρείται με συνάλλαγμα που εισρέει από άγνωστη πηγή γράφει η εφημερίδα Χουρριέτ και τονίζει ότι το άνοιγμα τρεχουσών συναλλαγών το Γενάρη του 2011 ήταν 5.8 δις$. Ξαφνικά ως δια μαγείας εισήλθε στη χώρα συνάλλαγμα 3.6 δις$ από άγνωστη πηγή και κάλυψε το άνοιγμα. Εύλογα αναρωτιέται η εφημερίδα ποιος είναι αυτός ο καλός άγγελος που στέλνει χρήματα, αλλά και για ποιο σκοπό τα στέλνει;

Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Ερντογάν για να σταματήσει το κίνημα των αγροτών. Θα στείλει και άλλους δημοσιογράφους να συντροφεύουν τους 68 συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στη φυλακή ή θα λάβει πιο δραστικά μέτρα εναντίον των διαμαρτυρομένων;

http://www.elzoni.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_4888.html

MIA ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΊΑ

Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την
Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών
είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του
νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της... Ο επικεφαλής της ομάδας
κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και
από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο
κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα
πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο
Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ
και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να
αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του
νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να
λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη
πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων , παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο,
έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να
δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.
Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον
ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα
παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός
ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε
γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού. Την άλλη
μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον
παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό
ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του
ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα
χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του
και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο
Ιταλός αξιωματικός.
Ο παπάς πήρε το λάδι και το ίδιο μεσημέρι φώναξε τον νεωκόρο στο γραφείο
του. Του εξήγησε την επιθυμία του Ιταλού αξιωματικού να δει το ρολόι να
δουλεύει και του είπε πως γι' αυτό το λόγο προσφέρει 1 λίτρο παρθένο
ιταλικό ελαιόλαδο. Τον παρακάλεσε αν θα μπορούσε να πάει το λάδι αυτό
στον συντηρητή του ρολογιού και να του πει να πιάσει αμέσως δουλειά και
να αρχίσει να λαδώνει το ρολόι. Ο νεωκόρος έφυγε αμέσως για να εκτελέσει
την εντολή του παπά. Μετά από λίγη ώρα χτυπούσε την πόρτα του συντηρητή
του ρολογιού και αφού του εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί του έδωσε ένα
μπουκαλάκι με 200 γραμμάρια παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο και του ζήτησε να
ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό να λαδώνει το ρολόι για να μην
δυσαρεστηθεί ο Ιταλός αξιωματικός.
Ο συντηρητής του ρολογιού, όταν έμεινε μόνος, κοίταξε με δέος το
πολύτιμο περιεχόμενο του μικρού μπουκαλιού. Σκέφτηκε πόσο νόστιμες θα
έκανε τις λαχανίδες που επί μήνες έτρωγε αυτός και η οικογένειά του.
Πόσο καλό θα έκανε στο παιδιά του λίγο λάδι που τους έχει ξεραθεί ο
οισοφάγος από την μπομπότα! Την ίδια όμως στιγμή σκέφτηκε με τρόμο την
αντίδραση του Ιταλού αξιωματικού αν δεν έκανε αυτό που τον είχε
προστάξει μέσω του νεωκόρου, μιας και τους υπόλοιπους κρίκους αυτής της
αλυσίδας τους αγνοούσε! Το ίδιο απόγευμα το ρολόι χτύπησε και πάλι μετά
από πολύ καιρό, έξι φορές. Στην αρχή οι νησιώτες νόμισαν πως κάποιος
είχε πεθάνει και σταυροκοπήθηκαν λέγοντας «ζωή σε λόγου μας». Αργότερα
όμως, έμαθαν από τον παπά της εκκλησίας που τους μάζεψε για τον εσπερινό
ότι ο καλός Ιταλός αξιωματικός είχε προσφέρει παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο
για να βάλει σε λειτουργία το ρολόι τους και πως γι' αυτό και μόνο θα
έπρεπε να αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Κύριος, αν και περνάνε
δύσκολες στιγμές στη μέση ενός φριχτού πολέμου τους έστειλε αυτόν τον
μεγαλόψυχο Ιταλό.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Φυσικά το ρολόι στην κεντρική πλατεία του νησιού σταμάτησε να δουλεύει
μετά από λίγες ημέρες και ο Ιταλός αξιωματικός έστησε στον τοίχο του
καμπαναριού ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ και τον εκτέλεσε ένα πρωί, παρουσία του
δημάρχου, του ταμία, του παπά του νεωκόρου και των υπολοίπων κατοίκων
του νησιού ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ...

Έγινε κάνα δημοψήφισμα και δεν το μάθαμε;;;

ΣΥΡΙΖΑ: «Η θετική έκβαση της απεργίας πείνας των μεταναστών, η επιτυχία ενός αγώνα που διακινδύνευε το υπέρτατο αγαθό της ζωής, έφερε στην ελληνική κοινωνία ικανοποίηση και αισιοδοξία». Τι λεεεεεεεεεεέει;;;;; 
http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/03/blog-post_6104.html

Πλανήτης Nibiru 2012

Oι οραματιστές του Ουρανού και των ουράνιων φαινόμενων, αναμένουν να βρεθεί ο επόμενος πλανήτης, εδώ και χρόνια. Πολλές εικασίες έχουν διατυπωθεί και πολλά σώματα θεωρήθηκαν ως ο «πιθανός επόμενος πλανήτης του συστήματός μας».Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, καθώς πολλοί αναζητητές της αστρολογίας, αλλά και μαθητές μου, έχουν ρωτήσει κατ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια, αν ο Nibiru είναι ο επόμενος πλανήτης που αναμένεται στην αστρολογία. Ενώ έχουν εμφανιστεί άλλα σώματα, όπως η Sedna, ο Varuna ή ο Quaoar, για παράδειγμα, το όνομα του Nibiru είναι πιο οικείο στον νου πολλών. Κι αυτό συμβαίνει, γιατί έχουν γραφτεί μία σειρά από βιβλία και έχει πλεχτεί ένας μύθος γύρω από το όνομά του. Πώς ξεκίνησαν όλα όμως?
Όταν το 1976 εμφανίστηκε το βιβλίο του Zechariah Sitchin με τον τίτλο ο "Δωδέκατος πλανήτης", ήταν επόμενο να προκαλέσει ιδιαίτερα έντονες εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό. Ο συγγραφέας είναι αρχαιολόγος, αλλά και μελετητής των εβραϊκών κειμένων, όντας και ο ίδιο Εβραίος στο θρήσκευμα. Μελέτησε τη λέξη Νεφιλίμ, που σημαίνει στα εβραϊκά "" εκείνοι που πηγαίνουν κάτω από τον ουρανό '', και την βρήκε σε κείμενα παλαιότερα κατά χίλια χρόνια των κειμένων που αποδίδονται στον Μωησή, τον συγγραφέα της Γένεσης. Μελέτησε λεπτομερώς μυθολογικά κείμενα και διάφορες παραδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η σημερινή ανθρωπότητα, ήταν πιθανώς μια δημιουργία εξωγήινων αστροναυτών.
Η θεωρία στηρίχτηκε στην ύπαρξη ενός ακόμα άγνωστου πλανήτη του ηλιακού συστήματός μας, στον οποίο έδωσε το παράξενο όνομα "Nibiru". Αυτό το όνομα δανείστηκε πραγματικά από τον πολιτισμό των Σουμέριων: σημαίνει "ο πλανήτης της μετάβασης". Οι Σουμέριοι αποκαλούσαν με το όνομα αυτό τον δέκατο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και θεωρούσαν πως κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο σε μία διάρκεια 3.600 ετών.

Ο πλανήτης αυτός παρουσιάζεται με διαφορετικές ονομασίες από λαό σε λαό, για τους Βαβυλώνιους και τους Μεσοποτάμιους, λέγεται «Μαρντούκ» . δηλαδή, «το μεγάλο άστρο των ουρανών, ο βασιλιάς των ουρανών». Για τους Έλληνες, ονομαζόταν «Νέμεσις». Για τους Αιγυπτίους και τους αρχαίους Εβραίους, σχεδιαζόταν σαν ένας δίσκος με φτερά, λόγω της περιστροφικής του ελλειπτικής κίνησης, ενώ οι Προφήτες τον αποκάλεσαν «Κόκκινο πλανήτη», ή « Σταυρό του Πεπρωμένου», συνδέθηκε δε με την έννοια του Μοιραίου.

Όσον αφορά στους σύγχρονους ερευνητές και αστρολόγους, η Alice Bailey και ο Rundyar, λέγεται πως του έδωσαν ένα άλλο όνομα, Proserpine (το λατινογενές της Περσεφόνης), που θα αντιστοιχούσε στην υψηλότερη οκτάβα Δία (του Ηφαίστου μάλλον, που αφορά το μαύρο ήλιο ή τον κεντρικό ήλιο). Αλλά δεν κατέληξε η αστρολογική κοινότητα σε μία κοινή απόφαση.


Σύμφωνα με Sitchin, η άφιξη αυτού του αστεριού είναι καταγεγραμμένη σε πολλές παραδόσεις, όπως αυτή των Ινδιάνων Χόπι, των Σουμέριων, των κειμένων της Βίβλου. Βεβαιώνει στο βιβλίο του, ότι οι κάτοικοι αυτού του μυστηριώδους πλανήτη θεωρήθηκαν ως Θεοί από τους προγόνους μας. Πείθεται ότι οι Νεφιλίμ, στο βιβλίο της Γένεσης είναι πραγματικά οι Annunakis, στους αναφέρονται τα σουμεριανά κείμενα, δηλ. οι επισκέπτες από τον πλανήτη Nibiru. Θα πρέπει να είχαν αποικίσει τη γη 450.000 έτη πριν, (κάτι που αντιστοιχεί μόνο σε 125 έτη για τους εξωγήινους αυτούς, δεδομένου ότι ο πλανήτης τους θέλει 3600 φορές περισσότερο χρόνο από τον δικό μας για να επιτύχει την ηλιακή επιστροφή του). Θα πρέπει να ήταν για μια φυλή γιγάντων που θα μετρούσαν μεταξύ 3 και 4.80 μέτρων στο ύψος (αυτό μας θυμίζει τους Τιτάνες της δικής μας μυθολογίας). Σύμφωνα με Sitchin, είχαν έρθει στη γη μόνο με έναν στόχο: για ορισμένους πόρους τους (χρυσό, πυρίτιο και κρύσταλλο ιδιαίτερα) και για την άσκηση των πειραμάτων: να κλωνοποιήσουν τα ανθρώπινα όντα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη ελίτ που θα είναι ευνοϊκή για τις ανάγκες τους και υποταγμένη στις επιθυμίες τους.

Εκείνη την εποχή, 450.000 έτη πριν, οι κάτοικοι του Nibiru είχαν ένα σοβαρό πρόβλημα στο στρώμα του όζοντός τους. Ο πλανήτης τους κρύωνε γρήγορα και έπρεπε να τοποθετήσουν τα χρυσά μόρια στην ανατολή, στην ατμόσφαιρά τους, προκειμένου να ενισχυθεί η θερμότητα του ήλιου. Δεδομένου ότι δεν είχαν τη γνώση για να αφήσουν το ηλιακό σύστημα, αποφάσισαν να πάνε στη γη όπου ήξεραν ότι τα αποθέματα σε στέρεο υλικό του χρυσού (ορυκτό) ήταν άφθονα.

Εφτά αρχηγικά μέλη Νεφιλίμ και 400 Anunnakis (πνευματικά χαμηλότερα όντα) πήγαν στη Μεσοποταμία. Εκεί δημιούργησαν την πρώτη αποικία. Κατόπιν, ένα μέρος τους είχε μεταναστεύσει προς τη Νότια Αφρική και αρχίζει την εξόρρυξη του χρυσού εκεί. Κάθε 3600 έτη, ωφελήθηκαν από την μικρότερη απόσταση του πλανήτη τους με τη γη, για να διαμετακομίσουν το συσσωρευμένο χρυσό στη πατρίδα τους.

Μετά από 150.000 έτη εργασίας, οι Anunnakis αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα είδος σκλάβων, γιατί κουράστηκαν από την καταναγκαστική εργασία των Νεφελίμ. Αυτή η απόφαση ήταν η προέλευση της ανθρώπινης φυλής, ή μάλλον του homo sapiens, επειδή όχι ο κλώνος, αλλά ο πρωτόγονος άνθρωπος ("erectus homo", όπως αναφέρεται στην Παλαιοντολογία) υπήρξε ήδη πριν από ένα εκατομμύριο έτη! Αυτή η κλωνοποίηση, αν πράγματι έγινε, εξηγεί την ξαφνική μετάβαση από το ένα είδος πρωτόγονου ανθρώπου, στο επόμενο που θεωρείται πρόγονός μας. Οι επιστήμονες πάντα πίστευαν πως έλειπε ο ενδιάμεσος κρίκος. Κι αν αυτός δεν υπάρχει, αλλά συνέβη μία κλωνοποίηση, μία μετάλλαξη?
Ο συγγραφέας παραθέτει ένα μεγάλο όγκο υλικού, συγκριτικής μελέτης μεταξύ των μύθων και του ιστορικού πολλών λαών παράλληλα και δίνει λογικοφανείς �τουλάχιστον- ερμηνείες. Στοιχεία αυτής της μελέτης φθάνουν να εξηγούν και σημερινές καταστάσεις, τα δανείστηκαν δε άλλοι ερευνητές, για να πάνε ακόμη πιο μακριά, όπως ο Ντέηβιντ ’ικ, ο μεγάλος αμφισβητίας κι ο τολμηρότερος ίσως εκφραστής της έρευνας σήμερα.

Σύμφωνα με το σύστημα της αποκωδικοποίησης των σουμεριανών πλακών, στις οποίες στηρίζεται όλη η μελέτη και θεωρία του συγγραφέα, οι γίγαντες Nibiru θα επέστρεφαν να πάρουν τα υλικά τους κάθε έτος, ή μάλλον κάθε δικό τους έτος, δηλ. κάθε 3600 γήινα έτη. Αλλά μεταξύ καθεμίας των επισκέψεών τους, γερνούν μόνο ένα έτος, ενώ η ανθρωπότητα επιτυγχάνει κάθε φορά ένα εξαιρετικό άλμα από 3600 έτη. Αυτή η διαφορά, μας δίνει το πλεονέκτημα, να κερδίζουμε σε εξέλιξη και σιγά-σιγά να φθάσουμε την εξέλιξη των κατοίκων του Nibiru. Με συνέπεια, να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον ζυγό τους και την εκμετάλλευσή τους.
Κάποιοι ερευνητές, που δεν είναι εντελώς αρνητικοί στην θεωρία του συγγραφέα, λένε πως δεν πέτυχε να μας δώσει την πνευματική διάσταση του θέματος, αλλά ωστόσο, έχει αξία το ότι προσπάθησε να μας γνωστοποιήσει την ύπαρξη του δέκατου πλανήτη του συστήματός μας. Να κάνει τον κόσμο να ακούσει για την επικείμενη επιστροφή του.


Τον Ιανουάριο του 1981, ένας αστρονόμος του εθνικού παρατηρητήριου των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι, για πρώτη φορά, λόγω των παρατυπιών στην τροχιά του Πλούτωνα, έκανε την υπόθεση ύπαρξης ενός δέκατου πλανήτη μέσα στο ηλιακό σύστημά μας. Και το 1983, ένα υπέρυθρο τηλεσκόπιο που επιβιβάζεται σε έναν αμερικανικό δορυφόρο στα πλαίσια του προγράμματος IRAS, επιβεβαιώνει και τυπικά την ύπαρξη αυτού του πλανήτη, που ονομάστηκε "πλανήτης Χ" από τους ερευνητές της NASA.


Ο Nibiru υπάρχει πράγματι! Περιγράφει πράγματι μια ευρεία ελλειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο και επιστρέφει κοντά στη γη κάθε 3600 έτη, λες και ο Sitchin είχε ένα προαίσθημα(!). Η τροχιά ακολουθεί την αντίθετη κατεύθυνση αυτής των άλλων πλανητών του συστήματός μας. Κρύβεται αυτήν την περίοδο από τη ζώνη των αστεροειδών που είναι μεταξύ του Αρη και του Δία. Για αυτόν τον λόγο τον παρατήρησαν κάπως αργά. Στη NASA, δεν ξέρουν ακόμη αν πρόκειται ακριβώς για πλανήτη, ή για γιγάντιο κομήτη ή για ένα ουράνιο σώμα που θερμαίνεται για να γίνει αργότερα ένα αστέρι. Εκείνο που είναι αποδεκτό, είναι πως επιστρέφει προς εμάς και είναι τώρα κοντά στον Πλούτωνα.


Για το πότε θα έρθει κοντά μας, λέχθηκαν πολλά. ’λλοι υποστήριζαν πως θα συνέβαινε αυτό το 2003, άλλοι το 2005, άλλοι όμως, θέτουν την ημερομηνία του 2012, μία ημερομηνία, που πολλοί κύκλοι, ερευνητικοί, μεταφυσικοί και άλλοι, έχουν σαν σημαδιακή για σημαντικά γεγονότα επί της γης.


Σύμφωνα με τις διάφορες μετρήσεις που λήφθηκαν από τη NASA, από το 1995, ήταν ήδη αρκετά κοντά στον πλανήτη μας για να τον επηρεάσει από το μαγνητισμό της. Και καθώς μας πλησίασε, η ακτινοβολούσα επίδραση του μαγνητικού πεδίου της γης αυξήθηκε. Ορισμένοι ερευνητές βλέπουν εκεί έναν συσχετισμό με το φαινόμενο που παρατηρείται αυτήν την περίοδο της επιτάχυνσης της αντήχησης Schumann που μετρά τη συχνότητα της γης. Επειδή αυτή η δονητική επιτάχυνση συσχετίζεται στην απώλεια προοδευτικής πυκνότητας του πλανήτη μας και της βαρύτητας και τις ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές που την συνοδεύουν. Εντούτοις, η διείσδυση ενός ξένου σώματος στο πλανητικό σύστημά μας προκάλεσε προφανώς τις ηλεκτρομαγνητικές αναταραχές στο επίπεδο της ιονόσφαιρας, οι οποίες, με τη σειρά τους, ενοχλούν την ισορροπία των επίγειων μαγνητικών πόλων. Η δυνατότητα του περάσματος του διάσημου Σημείου Μηδέν και μιας ταλάντευσης των πόλων, συσχετίζεται ίσως έτσι άμεσα με την άφιξη του Nibiru!


Λέγεται πως οι Αμερικανοί υπεύθυνοι των προγραμμάτων αεροδιαστημικής, έχουν αρχίσει να μελετούν τις εναλλακτικές λύσεις των απίστευτων σεναρίων 2 και 3, που λειτουργούν από τα έτη της δεκαετίας του 1960. Για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο «Η 3η εναλλακτική λύση», θα ξέρουν τι εννοώ.

Πρέπει να σημειώσουμε, πως η προοπτική για αυτήν την επιστροφή συνδέεται από τώρα και στο εξής όχι μόνο από τις πνευματικές αναζητήσεις κάποιων ομάδων, αλλά και από έναν μεγάλο αριθμό επιστημόνων λόγω της ανησυχίας τους, μιας πιθανής ταλάντευσης των πόλων και της έναρξης κατακλυσμικών φαινόμενων στη σειρά. Αλλά, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν, πως φαίνεται να εξαρτάται η παρουσία του 10ου πλανήτη κοντά στη γη, από τη δονητική άνοδο και το επίπεδο συνείδησης που η ανθρωπότητα θα έχει φθάσει έως τότε, στα πλαίσια της προόδου της.
Δεν αποκλείεται, αφού η ημερομηνία 2012 αναφέρεται σε διαφορετικά πεδία έρευνας και αναζήτησης, από την εποχή των Μάγιας έως των σύγχρονων ανήσυχων ανθρώπων, να πρέπει να αναλογιστούμε πως κάποια έντονα ενεργειακά πεδία, θα μπορέσουν να μας προσφέρουν την ευκαιρία της αφύπνισης, για το καλό της ανθρωπότητας κι όχι μόνο. Φυσικά, για την επιρροή ή όχι του 10ου πλανήτη και των λεγομένων του συγγραφέα, μπορεί να έχουμε αμφιβολίες, αλλά όταν συμπίπτει να καταλήγουν όλοι σε μία περίοδο χρονική, θα ήταν αφελές να αφήσουμε την ευκαιρία να περάσει. Εξ άλλου, ο προάγγελος της εποχής του Υδροχόου, απαιτεί να ξεφύγουμε από την θολή εποχή των Ιχθύων, των οραμάτων και των ψευδαισθήσεων, και να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε την πνευματική μας ικανότητα. Σίγουρα δεν έχουμε να χάσουμε! Γιατί να μην προετοιμαστούμε για το 2012?


Για τους ενδιαφερομένους, τα βιβλία του Zechariah Sitchin, που γνωρίζω πως κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι:
« Ο 10ος πλανήτης», «Θεϊκές επαφές», «Το χαμένο βιβλίο του Ένκι», από τις εκδόσεις Έσοπτρον. Το τελευταίο, μάλιστα, είναι αφιερωμένο στην αναμετάδοση των κειμένων των σουμεριανών πλακών, στις οποίες βασίστηκε στην αρχή ο συγγραφέας, για να κάνει την ενδιαφέρουσα κι εκτενή του έρευνα.

Ανακαλύφθηκε Μινωικό ναυάγιο 4000 χρόνια μετά.

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο
Μινωικό ναυάγιο!(video)

Στην ανακάλυψη του αρχαιότερου Μινωικού ναυαγίου που βρέθηκε ποτέ, προχώρησε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι ακολούθησαν τους θαλάσσιους δρόμους του Μινωικού εμπορίου.
Την ανακάλυψη έκανε η.... αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενάλιων Αρχαιοτήτων, Ελπίδα Χατζηδάκη, συνεργαζόμενη με ομάδα θαλάσσιων ερευνητών.
Το σκεπτικό να ακολουθηθεί το δρομολόγιο των καραβιών του Μινωικού πολιτισμού προς τα μεγάλα λιμάνια, απέδωσε καρπούς, αφού η περιοχή χαρτογραφήθηκε από δύτες, οι οποίοι στη συνέχεια ανέσυραν αρκετούς μινωικούς αμφορείς.
Η περιοχή είχε εξερευνηθεί και τη δεκαετία του '80 από ομάδα του Κουστώ, με τους Γάλλους ερευνητές να ανασύρουν τότε διάφορα αγγεία.
Η κ. Χατζηδάκη, στις δηλώσεις της, τόνισε πως όταν η ομάδα του Ζαν Ζακ Κουστώ είχε ανασύρει τα αγγεία, είχε αναπτυχθεί μια θεωρία, ότι αυτά προέρχονταν από πλοίο, το οποίο είχε βυθιστεί με το τσουνάμι που προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.







Πηγή
http://e-rodios.blogspot.com/2011/03/4000.html

Απάντηση στο νόμο Καστανίδη


Απάντηση στο νόμο ΚαστανίδηΑνοικτή επιστολή

Προς τον αξιότιμο κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης του Ελλαδιστάν κ.κ. Καστανίδη.
Κύριε υπουργέ,

Ως αλλοδαπός στη χώρα των Πακιστανών, των Αλβανών, των Μπακλαντέζων, των Αυγανών, των Τούρκων, των Λίβιων, των Ινδών και όλων των Αφρικάνικων φυλών αλλά και όσων άλλων φυλών θέλετε που είναι μαζεμένοι στο γεωγραφικό χώρο που σήμερα λέγεται Ελλαδιστάν, απαιτώ με υψωμένη γροθιά και με την απειλή απεργίας πείνας να μου αναγνωρίσετε και μένα τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλες οι πάρα πάνω φυλές.

Να έχω δηλαδή δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να έχω πληρώσει ένσημα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο, να ξεγεννάει η γυναίκα μου δωρεάν στα μαιευτήρια, να μη πληρώνω εισιτήριο στα μεταφορικά μέσα και αν με συλλάβουν να με αφήνουν ελεύθερο μετά την προσαγωγή μου στο Αστυνομικό τμήμα.  Να κάνω ελεύθερα λαθρεμπόριο όποιων αντικειμένων μου είναι εύκολο να μεταφέρω μέσα σε ένα σεντόνι, να μην πληρώνω καμία απο τις υποχρεώσεις που έχουν οι λαθρομετανάστες Έλληνες καταστηματάρχες και να έχω τα προνόμια που έχουν όλες οι άλλες φυλές που προανέφερα.

Να μην τολμάει ο πάσα ένας να με αποκαλεί βρωμοέλληνα και να μου λέει πως είμαι μέσα στα σκατά ή να μου κάνει με το δάχτυλο του χεριού του άσεμνες χειρονομίες. Θέλω την προστασία σας και το δικαίωμα να μηνύσω τον κάθε κερατά που θα με προσβάλει και τα δικαστικά έξοδα να τα πληρώσει η κυβέρνησή σας γιατί εγώ δεν έχω να πληρώσω ούτε ούτε σάλιο.          

Μετά τιμής Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας

Πηγή: email

Codex Alimentarius: Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται και στην Ελλάδα! (Διατροφικές Γενοκτονίες!) Πηγή ΕΡΕΥΝΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Codex Alimentarius: Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται και στην Ελλάδα! (Διατροφικές Γενοκτονίες!)

*
Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
*
Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών!
*
Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν


Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η… ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ’ τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία.
Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN. Η εταιρία I.G.FARBEN κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και ειδικό το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του, το 1962 ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!
Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)
CODEX ALIMENTARIUS
Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική. Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα.
Έως και σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).
Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δε θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Στην Ελλάδα εισάγουμε το 60% της διατροφής μας. Μια αντίσταση λοιπόν στον κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Λύση υπάρχει αν αξιοποιήσουμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης του αγρότη κι έτσι η γη ηθελημένα ερημώνει για να δοθεί μια νύχτα σε επιτηδείους.
Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλήσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.)
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη.
Συγκεκριμένα η δοσολογία θα περιορίζεται μονό στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Η θεραπεία θα υπάρχει με άλλα φάρμακα των εταιριών τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα “τοξική” ουσία. η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη.
Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστας, σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ’ αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.
[Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί κ μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες κ αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό].
Πέρα από τη λίστα των παράνομων “τοξικών” συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.
Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsato. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφής να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός κ αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας συμπεριλαμβάνει φυσικά και τα βιολογικά προϊόντα που πλέον βιολογικά θα θεωρούνται όταν και σε αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ. κατά συνεπεία μάλλον οποίος θέλει θα το βαφτίζει βιολογικό.
Ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορευτήκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο 7 απ’ τα 9 απαγορευμένα επικίνδυνα εντομοκτόνα!!! Πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με αυτά των εντόμων, οπότε ο νοών νοητό…διαφορές παθήσεις που οφείλονται στην υποδιατροφη και στους προαναφερθέντες παράγοντες, είναι οι πλέον επικερδείς όπως ο καρκίνος, ο ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.
Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκινογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ τον κώδικα. θυμίζουμε, ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών.
ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 1-4-2011
ο κώδικας διατροφής εδώ κ περισσότερο από 10 χρονιά επιταχύνεται κ επεκτείνεται. 185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα. στην πλήρη εφαρμογή του αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας. Προς το παρόν γίνονται “εμβολιασμοί” με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ’ το 2017 να δούμε πράματα κ θάματα. Από 1 Απριλίου 2011 μπαίνει σε εφαρμογή μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ’ την Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.
Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από “επιτροπή”, κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ’ τις 1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183. Μονό αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος κ κατά “ναπολεόντειο” νομό το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο. Ναι, μπορεί να μηνυθεί π.χ. μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί κ αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια κτλ. Επίσης η οδηγία απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, απαγόρευση εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, κλείσιμο των σχολών ομοιοπαθητικής που ως γνωστό αυτός ο τρόπος θεραπείας είναι φιλικός προς το σώμα μας κ όχι επιθετική ιατρική με παρενέργειες. Απαγόρευση βιβλίων σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων κ.α.
Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης. εφόσον όμως εμπορευτούν ως εκχύλισμα, επεξεργασία, συσκευασία κτλ από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ανεβαίνει 1000 φορές πάνω η αξία τους. 1 στρέμμα ελληνικής αγρίας φύσεως η φαρμακευτική εταιρία υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000-20000 €. Πρόσφατα η κυβέρνηση θέλησε να ψηφίσει νομό για τις περιοχές νατούρα οι οποίες ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Αυτές οι περιοχές είναι έτοιμες να παραδοθούν προς εκμετάλλευση από φαρμακευτικές κ λοιπές εταιρίες και για τον ίδιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε αν είναι τυχαία η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών καθώς εμπεριέχει ορούς που τείνουν στα παραπάνω.
Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα κ να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες γνωστών έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννητικές μεταλλάξεις.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως η νέα τάξη πραγμάτων τα τελευταία λίγα χρονιά προχωράει με βήματα γοργά. Κάτω απ’ το δόγμα του σοκ που υποβάλλουν τον άνθρωπο μας περιμένουν αλλαγές που δε μπορεί ο μέσος νους να συνειδητοποιήσει. Ενδεχομένως ο μέσος νους να είναι αποχαυνωμένος απ’ τον έλεγχο κ την προπαγάνδα που του ασκείται με ποικίλους τρόπους . Έτσι αδυνατούν να αντιληφθούν το βαθμό έλλειψης συνειδητότητας.
Στον «κώδικα διατροφής» ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής». Σε κάποιους θα φανούν ακραία όλα αυτά που διάβασαν. Μήπως όμως δε γνωρίζουμε την ιστορία του παρανοϊκού συλλογικού νου; Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση κ ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας υπερασπιζόμενοι τα φυσικά δικαιώματα μας.

Πηγή

Kosmos-the other side

Να ποιος είναι ο κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος του Αλαφούζου και διευθυντής του ΣΚΑΙ - εξ-υπηρέτης των τραπεζών

Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Παπαδημητρίου, ο βραδινός απρόσκλητος προπαγανδιστής του ΔΝΤ, ήταν και παραμένει γνωστός με το προσωνύμιο «Χλωμό Πρόσωπο». Ο άνθρωπος παντός καιρού για κάθε αφεντικό, βασιλικότερος του βασιλέως που προκειμένου να σώσει το τομάρι του δεν διστάζει να καρφώσει, να διαστρεβλώσει, να συκοφαντήσει, να ρίξει λάσπη.
Ο επί πολλά χρόνια κρατικοδίαιτος αλλά... ανεξάρτητος «δημοσιογράφος», που δεν έγινε ποτέ μέλος της Ενωσης Συντακτών, ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 από το Γραφείο Τύπου του τότε αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Βαΐτσου, παρέμεινε για λίγο καιρό στο υπουργείο επί Κώστα Σημίτη και μετακόμισε στη συνέχεια στην Εμπορική Τράπεζα, σε οργανική θέση και επί διοικήσεως Αδαμάντιου Πεπελάση προήχθη στον βαθμό του διευθυντή. Από την Εμπορική μετατάχθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος παραμένοντας δίπλα στον Λουκά Παπαδήμο επί σειρά ετών. Εν τω μεταξύ η σχέση του με τον Αδ. Πεπελάση τον οδήγησε στο συγκρότημα Λαμπράκη και συγκεκριμένα στο «Βήμα», όπου...


ξεκίνησε τη «δημοσιογραφική» του καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας απογειώθηκαν οι πολιτικές του μεταλλάξεις, σύμφωνα πάντα με τις εκλογικές - κομματικές επιταγές, ενώ επί Βρανόπουλου πέρασε ένα φεγγάρι και από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Κάθε φορά που εναλλασσόταν η πολιτική εξουσία, ο Μπάμπης πηγαινοερχόταν από το «Βήμα» στην «Καθημερινή», από εκεί ξανά στο «Βήμα» και ξανά πίσω στην «Καθημερινή», όπου διέπρεψε κοντά στον Γιάννη Αλαφούζο. Διατηρώντας την οργανική του θέση στην Εμπορική, επί διοικήσεως Γιάννη Στουρνάρα, πιέστηκε να αρχίσει να δουλεύει για την τράπεζα όπου εξακολουθούσε να κατέχει θέση διευθυντού. Την ίδια περίοδο ήταν διευθυντής του οικονομικού τμήματος της «Καθημερινής» (στα μέσα και στα έξω δηλαδή) και προτίμησε να παραιτηθεί από την Εμπορική και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Eurobank, όπου προσελήφθη «πουλώντας» τα χρήσιμα κονέ του στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο πολιτικό σύστημα. Ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αναχαιτίσει τις φιλοδοξίες του Μπάμπη, που τα παράτησε ξανά για να επιστρέψει στο συγκρότημα του Φαλήρου ως διευθυντής στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου. Από κει και πέρα διαπρέπει, στο κάρφωμα και στο γλείψιμο, από τους ελάχιστους που διασώθηκαν σε κάθε επιχείρηση-σκούπα του συγκροτήματος. Ο πρώην συνεργάτης Σημίτη ήταν ο πρώτος που τον κατηγόρησε δημόσια. Ο δήθεν αριστερός προοδευτικός έγινε ο σκληρότερος νεοφιλελεύθερος υμνητής του νεότερου καραμανλισμού, υμνητής του συστήματος Ρουσόπουλου, του Πάκη και των προστατευόμενων του Φαλήρου. Ε, και ο Ριρής αντάμειψε το αφεντικό του. Δωρεάν άδεια του έδωσε για τον σταθμό του και άπειρες κρατικές χορηγίες. Μία εξ αυτών το 2008-2009 από τον ΟΠΑΠ, ύψους 7 εκατ. ευρώ. Το παρατσούκλι (χλωμό πρόσωπο) κατ’ ουσία αντιπροσώπευε την πολλαπλή αντιφατικότητα των ρόλων που αναλάμβανε, πάντα σε σχέση με τη δράση του στα «μέσα σκοτεινά δωμάτια» της εξουσίας αλλά και την εμπλοκή του στο κυβερνητικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο. Ο «νονός» του, ο παλαίμαχος αλλά αειθαλής Νίκος Νικολάου, όμως, ως έμπειρος παίκτης της πολιτικής και δημοσιογραφικής αγοράς αλλά και της οικονομικής «πιάτσας», είχε διακρίνει και ορισμένα άλλα πολύ αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά που συγκέντρωνε πάνω του ο «βαφτιστικός» του. 
Είναι γεγονός ότι μπορούσε να κάνει δίχως ενδοιασμούς και άλλες συναισθηματικές ενστάσεις «αστικού τύπου» τη βρόμικη δουλειά για τις κάθε φορά ανάγκες ή ψυχώσεις του εκάστοτε αφεντικού του… Και όλα αυτά,με την παλιά καλή συνήθεια της «στοχοπροσήλωσης»! Παρ’ όλα αυτά το όπλο της προσωπικής του ίντριγκας τον έχει οδηγήσει σε ένα καθεστώς ιδιότυπης απομόνωσης στην εφημερίδα με την οποία συνεργάζεται και στην οποία δεν του προσφέρεται επαρκής και προβεβλημένος χώρος για να αναπτύσσει τα «επιχειρήματά» του υπέρ του ΔΝΤ, όπως το κάνει καθημερινά με τη βοήθεια της κυρίας Κοσιώνη. Κάτι προφανώς γνωρίζει ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς και φυλάει… Θερμοπύλες. Αλλωστε, όλοι οι άνθρωποι της αγοράς αναγνώρισαν και κατέγραψαν συμπεριφορές από την κοινή τους εμφάνιση με τονεπικεφαλής της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο - ο ένας είχε συμπεριφορά δημοσιογράφου με αποστασιοποιημένη συμπεριφορά αντιμετώπισης του μονολόγου του δυναμικού επιχειρηματία, ο άλλος λειτουργούσε ως «κνίτης» σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κάποτε το αντικείμενο του πάθους του ήταν το… Κόμμα. Μετά, τα αφεντικά και το…σεντούκι τους!
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/blog-post_7468.html

Στο σφυρί 12 ελληνικά νησιά

Στο σφυρί έβγαλε μια καναδέζικη ιστοσελίδα (www.privateislandsonline.com) δώδεκα ελληνικά νησιά μας στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Ήτανε στραβό το κλίμα το ‘φαγαν και οι γάιδαροι του… Καναδά!
Το θέμα έφερε στο φως ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος ρωτάει τον υπουργό Εξωτερικών αν τελικά ξεπουλάμε ή ...τα πουλάμε όπως είναι επιπλωμένα.

Η «Καρδιώτισσα» αναφέρει το site γίνεται δική σας με 6.500.000 ευρώ, κάτι λιγότερο θα σας κοστίσει η «Μικρή Αμοργός», γύρω στα 6.100.000 ευρώ. Η «Ναυσικά» θα φιλοξενήσει τον Οδυσσέα της με 6.100.000 Ευρώ.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ακόμη ότι και μια αμερικάνικη ιστοσελίδα προτείνει την αγορά οικοπέδων σε διάφορα μη οικοδομήσιμα νησιά της Ελλάδας και έχει προχωρήσει μάλιστα σε διαφημιστική καταχώρηση στην αμερικάνικη εφημερίδα «San Francisco Chronicle».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ρωτάει τον υπουργό αν γνωρίζει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αυτών κι αν μπορεί να απαντήσει ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προαναφερόμενων νησιών.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο, πωλείται και το δίνω όσο και όσο από τη χρεωκοπία μόνο να γλιτώσω

.

Σαμαράς σε Παπανδρέου: Εσύ είσαι το πρόβλημα στη χώρα


Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική αντιπαράθεση - επίθεση προέβη σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Εάν, ο κύριος Σαμαράς αντιληφθεί εγκαίρως πως οφείλει να καλέσει τον Ελληνικό λαό, για να ρίξει το καθεστώς Παπανδρέου - ΔΝΤ, παίρνοντας και ο ίδιος σαφείς θέσεις (πέραν των ευχολογίων) και πολιτικές δράσεις προς την κατεύθυνση ΑΠΑΛΟΙΦΗΣ ως ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ και ΕΠΑΧΘΟΥΣ του Ελληνικού χρέους, τότε ίσως μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και να ηγηθεί στην ανάπλαση της χώρας, τιμωρώντας παραδειγματικά όλους εκείνους που την εξέθεσαν διεθνώς και την τοποθέτησαν στην δύσκολη θέση που σήμερα βρίσκεται. Ο κύριος Σαμαράς οφείλει να αποδείξει έμπρακτα, κάνοντας την δική του υπέρβαση (για να θυμηθούμε και τι έλεγε παλιότερα σαν αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης) απέναντι σε βρώμικες πολιτικές και πολιτικούς.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε την πρότασή του να ζητήσει επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου, εξηγήσαμε τρία πράγματα:
-- Πρώτον, ότι όλα αυτά τα ζητάμε εμείς, από την πλευρά μας, εδώ και καιρό. Και σε ένα βαθμό η Ευρώπη είχε ήδη δεσμευτεί να μας τα δώσει. Τουλάχιστον, η επιμήκυνση, υπάρχει ήδη στις αποφάσεις του Eurogroup από τις 28ης Νοεμβρίου…
-- Δεύτερον, ότι όλα αυτά, ακόμα κι αν τα πάρουμε, δεν λύνουν το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας, που είναι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης. Δηλαδή η εφαρμοζόμενη πολιτική!
-- Και τρίτον, ότι η βασική λύση είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τις δεσμεύσεις του.
Αυτό το επαναλάβαμε πολλές φορές. Ήταν η «μόνιμη επωδός» μας.
Ας μιλήσουμε τώρα πολιτικά:
Μετά το χθεσινό υβρεολόγιο κατά της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πρωθυπουργέ, σήμερα κάνατε δεύτερο φάουλ. Και το φάουλ συνίσταται στο εξής: Κάνετε προσπάθεια να μετατεθεί η συζήτηση από το κρίσιμο πρόβλημα μιας οικονομίας που διαλύεται, στη διαχείριση του χρέους. Αυτή είναι μετάθεση αποπροσανατολισμού. Μπορεί να εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Τον τόπο, όμως, τον βλάπτει.
Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε να συζητάμε μόνο για τη διαχείριση του χρέους, όταν αφήνουμε ανέπαφο και χειροτερεύουμε το μηχανισμό εκείνο που δημιουργεί όλο και μεγαλύτερο χρέος: την Ύφεση, την παράλυση της Οικονομίας, τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων και τη διόγκωση της ανεργίας.
* Ακόμα πρέπει να το πούμε, ότι αυτό που έγινε στις Βρυξέλλες για το χρέος – και είχε προαναγγελθεί από τα τέλη Νοεμβρίου – ήταν μια διόρθωση λάθους.
Γιατί είχε δεσμευτεί η Ελλάδα με το Μνημόνιο να ξεπληρώσει τα 110 δισεκατομμύρια που δανείστηκε πέρσι μεταξύ του 2013 και του 2015. Αλλά, έλα που δεν έβγαινε…
Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που τότε εμείς καταψηφίσαμε το Μνημόνιο. Και το είπαμε, από τότε, καθαρά. Και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Υπογράψατε μια σύμβαση που δεν μπορούσε η χώρα να εκπληρώσει. Και τώρα είδαν το λάθος οι δανειστές μας και το διόρθωσαν. Αυτή την επανόρθωση λάθους, εσείς την …«πανηγυρίζετε»!
Δηλαδή, κύριε Παπανδρέου: Αν το Μνημόνιο ήταν καλό γιατί μας… «ξανασώσατε» σήμερα; Κι αν το Μνημόνιο δεν βγαίνει – που δεν βγαίνει – γιατί πανηγυρίζετε; Επειδή διορθώθηκε μόνο μία από τις αστοχίες του;
* Σε ό,τι αφορά τη μείωση του επιτοκίου, κι αυτό επανόρθωση σφάλματος ήταν. Γιατί μας έβαλαν, τότε, να πληρώσουμε επιτόκιο με υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου για χρεοκοπία. Όταν οι ίδιοι που μας δάνειζαν, μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε! Και με αυτή την επιβάρυνση, έκαναν πιο δύσκολο να ελεγχθεί και το έλλειμμα και το χρέος. Κι αυτό το σφάλμα το διόρθωσαν…
Και βεβαίως, η επανόρθωση ενός σφάλματος είναι μια μορφή ανακούφισης.
Αλλά δεν είναι λόγος πανηγυρισμών.
Δεν μπορεί να είστε ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που πανηγυρίζει, επειδή έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις.
* Με τη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων, που εμείς ζητάμε εδώ και καιρό, και που τώρα ο Τρισέ επιμένει ότι πρέπει να δοθεί - κι ας μη το δέχονται ακόμα οι Γερμανοί – τότε θα υπήρχε πραγματική ελάφρυνση. Διότι θα μειωνόταν πραγματικά το χρέος από την επαναγορά των ομολόγων, π.χ. εκείνων που ήδη έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μειωμένη τιμή. Αυτό, από μόνο του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του Ελληνικού χρέους μέχρι 15 δισεκατομμύρια. Αυτό θα ήταν μια πραγματική, μεγάλη ελάφρυνση. Αλλά δεν προέκυψε ακόμα…
* Επίσης, με την απόφαση που λήφθηκε για παρέμβαση του Μηχανισμού Στήριξης στην πρωτογενή αγορά, απομακρύνεται ένας νέος κίνδυνος χρεοκοπίας μετά το 2012, εφ’ όσον και πάλι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Αλλά, συνδέεται με νέους όρους εκ μέρους της χώρας, που ζητά αυτή τη διευκόλυνση. Το λέει καθαρά το κείμενο των συμπερασμάτων των Πρωθυπουργών: Νέες αυστηρές προϋποθέσεις –δηλαδή, το conditionality! Δηλαδή, ανοίγει ο δρόμος για νέο Μνημόνιο. Θα μιλάμε για αλληλουχία Μνημονίων: Που όταν θα λήγει το ένα, θα αναγκαζόμαστε να υπογράψουμε το επόμενο. Γιατί δεν θα είμαστε σε θέση να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε με λογικό επιτόκιο.
Εμείς πιστεύουμε στην πραγματική εξυγίανση, που μπορεί να γίνει μόνο με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Εδώ ανοίγονται δρόμοι για να έχουμε μόνιμα την ανάγκη Μνημονίων. Και έτσι μετατρέπουμε την έκτακτη ανάγκη μιας χώρας, σε μόνιμη εξάρτηση! Κι αυτό δεν είναι λόγος πανηγυρισμού!
* Ακόμα, αναλάβατε την υποχρέωση να «αξιοποιήσετε 50 δισεκατομμύρια ακίνητης περιουσίας». Αλλά, αν μιλάμε για αξιοποίηση κι όχι για εκποίηση, αυτό χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο προετοιμασία. Νομοθετική και οικονομοτεχνική προετοιμασία. Εσείς, αντίθετα αναλάβατε την υποχρέωση – απ’ ό,τι μας πληροφορεί το κείμενο της απόφασης – μέσα σε λίγο καιρό να παρουσιάσετε πλήρη κατάλογο, πόσα σκοπεύετε να πάρετε, πότε κι από πού. Όταν σε πιέζουν να βρεις λεφτά, κύριε Παπανδρέου, τότε αναγκάζεσαι να τα δώσεις όσο-όσο. Κι αυτές τις επιφυλάξεις τις εκφράζουν σήμερα, δημόσια, και δικοί σας υπουργοί.
Εμείς προτείναμε αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου πέρυσι και τότε χλευάσατε την πρότασή μας. Τώρα σας την επιβάλλουν, για να πάρετε την επιμήκυνση δανείου.
Εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει ότι η αξιοποίηση δεν σημαίνει απώλεια κυριότητας και δεν σημαίνει εκποίηση. Τώρα, σας επιβάλλουν ουσιαστικά εκποίηση, βιαστικά και όσο-όσο.
* Είδα ότι δεν πολυμιλάει κανένας, ακόμα, για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, ή σύμφωνο για το ευρώ, που αποφασίστηκε προχθές. Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δέσμευση να μειώνεται μέχρι το 2013 το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατά 5% ετησίως. Για να συμβεί αυτό, μέσα σε δύο χρόνια, ο προϋπολογισμός θα πρέπει να βγάζει δημοσιονομικά πλεονάσματα! Όχι πρωτογενή - δημοσιονομικά πλεονάσματα! Δηλαδή, αφού θα καλύπτει όλες τις δημόσιες δαπάνες και τους ετήσιους τόκους.
Μέχρι πριν λίγους μήνες, ειρωνευόσασταν την πρότασή μας να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέσα σε δύο χρόνια. Τώρα, δεσμεύεστε να βγάλετε πλεονάσματα σε δύο χρόνια, όχι απλώς να μηδενίσετε το έλλειμμα.
Εμείς το βλέπαμε αυτό από πέρυσι. Εσείς, είναι ζήτημα αν το έχετε καταλάβει…
Γι’ αυτό και φωνάζουμε για Ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο, γιατί μόνο με την Ανάπτυξη μπορούμε να βγούμε από τη σημερινή αδιέξοδη πολιτική
* Δεν θα μιλήσω γι’ αυτά με τα οποία συνδέσαμε την Αξιοποίηση με την Ανάπτυξη: Συμβάσεις παραχώρησης, ΣΔΙΤ, leasing. Μερικά απ’ αυτά τα ανακαλύπτετε τώρα κι εσείς. Τα κάνετε αποσπασματικά. Αυτό όμως είναι ένα συνολικό πακέτο πολιτικής. Το οποίο εσείς αδυνατείτε να φέρετε σε πέρας, μεταξύ άλλων και λόγω και των χιλιάδων διαφωνιών που υπάρχουν μέσα στην κυβέρνησή σας.
Ζητάτε από μας «συναίνεση» και δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας!
Αλλά όλα αυτά, κύριε Παπανδρέου, δεν αποτελούν λόγους πανηγυρισμών.
Λόγους βαθιάς ανησυχίας, αποτελούν.
* Γι’ αυτό και οι αγορές αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν λόγοι πανηγυρισμού. Τα spreads, ξαναβρίσκονται στις 950 μονάδες, πολύ κοντά στα ιστορικά τους υψηλά.
* Αποκαλύπτεται, μόλις προχθές, με δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η επιμήκυνση και η ελάφρυνση που μας δόθηκε είναι εν όψει των υποχρεώσεων που αναλάβατε για νέα μέτρα και νέες περικοπές. Πέρα από τα 50 δισεκατομμύρια, βεβαίως…
Μιλάω για τα 14,5 δισεκατομμύρια νέα μέτρα, τα οποία θα χτυπήσουν, που αλλού; Την ήδη παραλυμένη Οικονομία.
-- Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει στο πρώτο δίμηνο. Αυτό δεν συνέβη επειδή δεν είχαμε την επιμήκυνση ακόμα. Συνέβη επειδή η πολιτική σας παγίδευσε τη χώρα σε βαθιά ύφεση.
-- Η ύφεση έχει φτάσει σήμερα, στα χειρότερα επίπεδα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: -6,6%! Εσείς προβλέπατε -4%. Αυτό δεν συνέβη γιατί δεν είχαμε επιμήκυνση. Συνέβη γιατί η πολιτική σας παγίδευσε τη χώρα σε μια μαύρη τρύπα ύφεσης και ελλειμμάτων.
-- Δεν λέω για ανεργία 15%. Δεν λέω για πληθωρισμό. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα. Η Οικονομία παραλύει και, αντί για «θεραπεία», προσφέρετε «παυσίπονο». Κι αυτό δεν είναι λόγος πανηγυρισμού.
* Είπατε για την Ιρλανδία. Διαπραγματεύθηκε, όμως, η Ιρλανδία, κύριε Παπανδρέου, στο αρχικό της Μνημόνιο και διατήρησε, μέχρι στιγμής, τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της για να διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική.
-- Και η Πορτογαλία. Γιατί αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για να μην μπει σε μηχανισμό Στήριξης; Γιατί, άραγε; Γιατί η Πορτογαλία δανείζεται σήμερα με κάθε τρόπο, πανάκριβα, με 7,5%, προκειμένου να μην μπει στο Μνημόνιο; Γιατί απλούστατα αναγνωρίζει τον ασφυκτικό χαρακτήρα που έχουν τέτοιες δεσμεύσεις!
Όλες οι χώρες που έχουν πρόβλημα, πρώτον, προσπαθούν να αποφύγουν το αντίστοιχο Μνημόνιο. Δεύτερον, παίρνουν κάθε είδους διορθωτικά μέτρα μόνες τους, για να μη χρειαστεί να τους τα επιβάλλουν απ’ έξω. Και τρίτον, όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, τουλάχιστον, διαπραγματεύονται σκληρά. Και καταφέρνουν να διασώσουν τα στοιχειώδη, τουλάχιστον.
Κύριε Παπανδρέου, εσείς δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα όταν υπήρχε ακόμα καιρός. Πηγαίνατε μόνος σας και προκαλούσατε κρίση δανεισμού, διακηρύσσοντας δεξιά και αριστερά, ότι η Ελλάδα είναι «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικός»! Ενώ όταν ήλθε η ώρα να υπογράψετε, δεν διαπραγματευθήκατε το παραμικρό!
Με αποτέλεσμα, σήμερα, να διορθώνετε τα λάθη που υπογράψατε πέρσι και να νιώθετε και πολύ «ευχαριστημένοι» από πάνω και να θέλετε μαζί να το πανηγυρίσουμε!
Σας το λέω για πολλοστή φορά: Η Οικονομία χρειάζεται τρία πράγματα: Ανάπτυξη, Ανάπτυξη και Ανάπτυξη.
Και για να ξεκινήσει η Ανάκαμψη, που θα φέρει Ανάπτυξη, χρειάζεται μόνο ένα: Αλλαγή Οικονομικής Πολιτικής, Δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου. Για να επιτύχουμε Ανάπτυξη και να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα… Αυτή είναι η μόνη ελπίδα και η μόνη διέξοδος!
Αυτό εσείς δεν μπορείτε ούτε να το δείτε, ούτε να το διαπραγματευθείτε.
Μόνο τις διορθώσεις των προηγούμενων λαθών, που σας δίνουν, παίρνετε.
Καλά κάνετε. Αλλά μην βαυκαλίζεστε ότι «λύνετε» το πρόβλημα.
Γιατί εσείς είστε το πρόβλημα.
Τις δικές σας παλαιότερες αμαρτίες πληρώνει αυτός ο τόπος.
Τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει αυτός ο τόπος.
Εσείς συκοφαντήσατε τη χώρα.
Εσείς επιλέξατε το ΔΝΤ, όπως είπε και ο Στρος Καν.
Εσείς γεμίσατε το δημόσιο τομέα με συντεχνίες που τον επιβαρύνουν.
Κι έχετε το θράσος να βγαίνετε, χθες στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, να μιλάτε για «πελατειακές σχέσεις».
Εσείς, που έχετε κάνει τις πελατειακές σχέσεις Επιστήμη σ’ αυτό τον τόπο!
Εσείς είστε, λοιπόν, το πρόβλημα, κύριε Παπανδρέου.
Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση!
Ελπίδα είναι μόνο η Ανάπτυξη και να το καταλάβετε καλά!
Είναι ο μόνος τρόπος σωτηρίας για τον τόπο!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_8355.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters