Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

...ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
....ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ("ΔΕΥΤΕΡΟ" ΝΟΜΙΣΜΑ!)

Από τα μέσα του 2008 έως σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούνται στη ζωή, μόνο και μόνο, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους παρέχει όση ρευστότητα ζητήσουν, έναντι του σκανδαλώδους χαριστικού επιτοκίου του 1%. Αυτήν την ώρα οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν στην ΕΚΤ περίπου € 95 δις!

Η ρευστότητα αυτή, δίνεται μέχρι...

σήμερα με την παροχή ενέχυρων από την πλευρά των τραπεζών είτε με τη μορφή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είτε τραπεζικών ομολόγων τα οποία καλύπτονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου είτε τιτλοποιημένων δανείων. Υπολογίζεται πως μέχρι το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του 2011, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ενισχυθεί από το ελληνικό δημόσιο συνολικά με 103 δις!

Μέχρι σήμερα, το σύστημα αυτό της διασωλήνωσης με την ΕΚΤ, λειτουργεί ως σανίδα σωτηρίας για το τραπεζικό κεφάλαιο της ευρωζώνης. Πλέον, όμως φαίνεται πως οι ελληνικές τράπεζες θέλουν και άλλα σωσίβια, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χτυπάνε «κόκκινο» ενώ η ΕΚΤ, επιθυμεί να αυστηροποιήσει τους κανόνες παροχής προνομιακής ρευστότητας.

Έτσι η Τράπεζα της Ελλάδος, θα παρέχει προσωρινή επιπλέον ρευστότητα, στις ελληνικές τράπεζες, συμπληρωματικά με την ΕΚΤ!

Πρακτικά, δηλαδή, η ΤτΕ, θα παρέχει δάνεια στις ελληνικές τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Αυτά προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και φέρει ημερομηνία υπογραφής από τον Υπουργό Οικονομικών την 9η Μαρτίου 2011. Η εν λόγω τροπολογία, τροποποιεί την παράγραφο 1 του άρθρου 65 του Νόμου 2362/1995, αναφέροντας πως το Δημόσιο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις «στην Τράπεζα της Ελλάδος προς εξασφάλιση απαιτήσεων αυτής κατά πιστωτικών ιδρυμάτων»*.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ενεργοποιεί ουσιαστικά το μηχανισμό παροχής ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (Emergency Liquidity Assistance), που προβλέπεται στο άρθρο 14.4 του Καταστατικού του Ευρωσυστήματος**, και ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στις κατά τόπους κεντρικές τράπεζες, να παρέχουν ρευστότητα στις τράπεζές τους, υπό την ανοχή της ΕΚΤ, και με δική τους ευθύνη! Ουσιαστικά λοιπόν, η ΕΚΤ, νίπτει τας χείρας της εάν ο μη γένοιτο, κάτι πάει στραβά!

Μάλιστα, στην τροπολογία δεν ορίζεται ούτε το ύψος της παρεχόμενης ρευστότητας ούτε το ύψος των εγγυήσεων ούτε το ύψος της προμήθειας που θα δέχεται η ΤτΕ!

Επιπλέον, οι εγγυήσεις θα δίνονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, χωρίς δηλαδή την έγκριση της Βουλής, όπως συμβαίνει σήμερα!

Έτσι προκειμένου με αυτόν τον τρόπο, να διασωθεί το τραπεζικό κεφάλαιο, το Δημόσιο παρέχει στις τράπεζες μέσα από καινούργιες αδιαφανείς διαδρομές, εγγυήσεις, αυξάνοντας έτσι δυνητικά (στην περίπτωση που αυτές καταπέσουν) το χρέος και αλλά και το spread των κρατικών ομολόγων!

Όλα αυτά μάλιστα, τη στιγμή που οι τράπεζες πνίγουν τους ιδιώτες δανειολήπτες και τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να επιβιώσουν!

Αντί λοιπόν, να συζητάμε για το πώς θα εθνικοποιηθούν οι τράπεζες ώστε να ασκηθεί μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική, συζητάμε το πώς το κράτος θα δίνει όλο και περισσότερα για να τις διασώσει προκειμένου να συνεχίσουν τον παρασιτικό τους ρόλο!

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα και αν η επιπλέον ρευστότητα επαναπορροφηθεί με κάποιο τρόπο από την κυκλοφορία, (αποτρέποντας τη δημιουργία πληθωριστικού χρήματος), έχουμε σε κάθε περίπτωση να κάνουμε με μια πρακτική παροχής ρευστότητας εκτάκτου ανάγκης.

Και μάλιστα, τη δεύτερη πρακτική εκτάκτου ανάγκης, αμέσως μετά τη χρήση κρατικών ομολόγων αξίας € 4δις στο πρώτο δίμηνο του 2011, για την εξόφληση υποχρεώσεων του δημοσίου, όταν ο Προϋπολογισμός έκανε λόγο για έκδοση τέτοιων ομολόγων αξίας μόλις € 420 εκατ. στο σύνολο του έτους!

Και αυτό πολύ περισσότερο όταν, με ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο, όλες οι υποχρεώσεις του δημοσίου θα μπορούν να πληρώνονται με ομόλογα, που θα αντιπροσωπεύουν, έτσι, ένα δεύτερο, παράλληλα με το ευρώ, υποβαθμισμένο μέσο πληρωμής και ουσιαστικά υποτιμημένο νόμισμα! Πραγματικό φρενοκομείο!
iskra.gr


Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2011/03/blog-post_2423.html#ixzz1GhMly9w4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters