Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αυτές είναι οι 92 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στη Βουλή της κρίσης

«Εμπριμέ περίπτερα, θάλασσα στα Τρίκαλα»
(σύνθημα του 1977)
Ένα χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογικό παζάρι εκτυλίσσεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα μία εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή. Συνολικά 92 υπουργικές αλλά κυρίως βουλευτικές τροπολογίες κατατέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τέσσερα μόλις νομοσχέδια των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Υποδομών.

Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να βάλει φρένο διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές. Εάν σκεφθεί κανείς ότι οι εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν με το Πολυνομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει 330 άρθρα, πολλά εκ των οποίων είναι...

πολυσέλιδα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι τις επόμενες ημέρες το «κίνημα της ντροπολογίας» θα γνωρίσει ημέρες δόξας. 

Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» οι 92 τροπολογίες στοιβάζονται στο γραφείο του υπ. Επικρατείας, Γιώργου Σταυρόπουλου και εξετάζονται από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να απορριφθούν.

Οι περισσότερες από 90 τροπολογίες αφορούν στη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη υπαλλήλων, στη χωροθέτηση Κοιμητηρίων, στην αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτών εξέδρων, στην εξαίρεση από τις περικοπές μισθών, στην εξαίρεση των θεάτρων και των κινηματογράφων από το χαράτσι στα ακίνητα, στη ρύθμιση οφειλών προς το Ταμείο Νομικών, στην εξομοίωση εισόδου στα καζίνο, στην επιβράβευση αθλητών, στη διευθέτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος κτημάτων ακόμα και στην αδειοδότηση για πώληση γαλακτιμικών στις λαϊκές αγορές.

Διαβάστε αναλυτικά τις κατατεθείσες τροπολογίες κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Από newpost
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/92.html

Ο ρόλος της σκοτεινής ενέργειας στο Σύμπαν

Φως στα μυστήρια που περιβάλλουν την ιστορία του νεαρού και διασταλλόμενου Σύμπαντος προσπαθεί να ρίξει διεθνής ομάδα αστρονόμων που εργάζεται στο πλαίσιο της Φασματοσκοπικής Έρευνας Ταλάντωσης Βαρυονίων (BOSS). Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες πέτυχαν να μετρήσουν με ακρίβεια την απόσταση 250 χιλιάδων γαλαξιών από τον πλανήτη μας, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο χάρτη του διαστημικού κόσμου που....
θα τους επιτρέψει να ερευνήσουν την εποχή πριν από έξι δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι επίμαχοι γαλαξίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου έξι δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Η εν λόγω εποχή θεωρείται κομβικής σημασίας διότι πιστεύουμε ότι συνιστά το χρονικό σημείο-κλειδί, οπότε η μυστηριώδης και υποθετική «σκοτεινή ενέργεια» (dark energy) απέκτησε κυρίαρχο ρόλο στην εξάπλωση του Σύμπαντος. Η ανακάλυψη ότι το Σύμπαν διαστέλλεται και εξαπλώνεται συνεχώς με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα, ανατρέποντας όλες τις προϋπάρχουσες θεωρίες που υπέθεταν ότι η διαστολή του Σύμπαντος επιβραδύνεται υπό την επήρεια της δύναμης της βαρύτητας. Προκειμένου να κατανοήσουν τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης καμπής στην συμπαντική ιστορία, οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν δύο μεθόδους. Η πρώτη βασίζεται στις ακουστικές ταλαντώσεις ενός τύπου υποατομικού σωματιδίου, του Βαρυονίου. Αυτά είναι κύματα που ταξίδευαν στο νεαρό Σύμπαν, οπότε και «εντυπώθηκαν» στην κατανομή ύλης όταν αυτό άρχισε να ψύχεται. Σήμερα, αυτές οι ταλαντώσεις εμφανίζονται ως κλίμακα στο διαχωρισμό μεταξύ γαλαξιών και μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την κίνηση και την ποσότητα ύλης στο τότε Σύμπαν. Η άλλη μέθοδος στηρίζεται στις στρεβλώσεις του μήκους κύματος του φωτός προς το ερυθρό άκρο του φάσματος (redshift). Μέσω αυτών μπορούμε να καταλάβουμε το κατά πόσον η ταχύτητα κίνησης των γαλαξιών οφείλεται στην δόμηση του Σύμπαντος, παρατηρώντας εάν οι γειτονικοί γαλαξίες συσπειρώνονται εκεί όπου θα περιμέναμε με κριτήριο τη βαρύτητα. 

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_4467.html

Ποιός έχασε την ντροπή κ. Ραγκούση για να την βρείς εσύ;

Τον τελευταίο ειδικά καιρό όταν  περπατάς  στους  διαδικτυακούς δρόμουςκαι τα σοκάκια, διαρκώς  κινδυνεύεις να πατήσεις τον εμετό κάποιου πολιτικού  ή  το προϊόν της αφόδευσης  διάφορων μυστήριων  επαναστατών  ή ελλαδεμπόρων.

Ένας απο τους "εμετούς" που συνάντησα  ήταν και αυτός  του  περιβόητου  Ραγκούση (ο τωρινός του ρόλος είναι αυτός της πατερίτσας του Αβραμόπουλου  στο  ΥΠΕΘ)  ο οποίος  σήμερα το πρωί  στο  ραδιοφωνικό μαγαζί  του  Λαμπρακιστάν  δήλωσε  ότι "ντρέπεται για το   πολιτικό σύστημα".

Φυσικά  δεν ένοιωσε ντροπή  για όλα  όσα έκανε  εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού  υπηρετώντας  σαν  αφοσιωμένος  ευνούχος  αυτό το σύστημα για το οποίο δήθεν  ντρέπεται.

Δεν νοιώθει  καν  ενοχές  για το ότι    μαζί με τους άλλους δωσίλογους είναι υπεύθυνος  για  όλους αυτούς  τους αδελφούς μας  που έχασαν ή θα χάσουν τη ζωή και την ψυχή τους αυτοκτονώντας εξ αιτίας της απελπισίας  στην οποία τους οδήγησε η λυκοσυμμορία του.

Δεν ντρέπεται  φυσικά  για το ότι  πολιτικά "άνθησε"  με λίπασμα  την  ιδεολογική κοπριά του Πάγκαλου και των άλλων  σοσιαλ-αφοδευόντων  του ΠΑΣΟΚ.

Να γιατί μετά την υποκριτική   και φευγαλέα επίδειξη  "αιδούς"  βιάστηκε να δηλώσει  (μπας και παρεξηγηθεί  κατά λάθος) ότι  " ...οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προχωρήσουν ανεξαρτήτως προγράμματος ή υποχρεώσεων της χώρας..."

Και για να καταλαβαινόμαστε , "μεταρρυθμίσεις"    είναι  όλα αυτά  τα  φριχτά  βασανιστήρια  που έχουμε  υποστεί σαν λαός και  εκείνα  τα χειρότερα που έρχονται.
  • "Μεταρρύθμιση" π.χ  είναι  να... φορολογούνται  αγρίως   οι μικροί και  ελαφρότατα οι μεγάλοι.
  • "Μεταρρύθμιση" είναι  να  μην  υπάρχουν  ούτε γάζες στα δημόσια νοσοκομεία  και να πεθαίνουν   π.χ καρδιοπαθή παιδάκια  απόρων ή νεοπτώχων  αδελφών μας επειδή   ο Λοβέρδος έκλεισε  το μοναδικό  και πετυχημένο  παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο.
  • "Μεταρρύθμιση" είναι να  παίρνεις  300 ευρώ  σύνταξη ή μισθό τα οποία με το ζόρι σου φτάνουν  για να ζήσεις  σε κάποιον  καταυλισμό χωρίς νερό και ρεύμα.
  • "Μεταρρύθμιση" είναι  να  σου δένουν τα χέρια  πισθάγκωνα και να σε σφραγίζουν σαν σφαχτό  με μία κάρτα- ρουφιάνο  όπως θα είναι η "Κάρτα του Πολίτη".
  • "Μεταρρύθμιση" είναι να βλέπεις  το παιδί σου να λιποθυμάει απο την πείνα  μέσα στην τάξη για  να μπορούν  να  ζούν μέσα στη χλιδή και την  βρώμα  οι τραπεζίτες , οι πετρελαιάδες, οι καναλάρχες , οι πολιτικοί  και κάθε άλλο σαπρόφυτο του συστήματος.
Άι  σιχτίρ  κύριε Ραγκούση  εσύ και οι   ψευτο- ντροπές σου.
 
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/

ΟΙ ξένες μυστικές υπηρεσιες και η δράση των πρακτόρων τους στην Ελλάδα του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου ( Κάθε ομοιότητα με την σημερινή Ελλάδα δεν είναι ασφαλώς τυχαία)

Επί προσωπικού
Γράφει ο Φιλίστωρ
Κάποτε στάθηκα μπροστά σε μια επιτροπή καθηγητών πανεπιστημίου, για να εξεταστεί ο φάκελος μου για να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία.
Η πρόταση έρευνας που έκανα αφορούσε ακριβώς την δράση των μυστικών υπηρεσιών της Αντάντ και των Κεντρικών Αυτοκρατοριών στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου.
Στην ερευνητική μου πρόταση αναφερόμουν ξεχωριστά στην περίπτωση του Roquefeuil του οποίου η δράση κατά την γνώμη μου επηρέασε δραματικά την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.
Οι συμμετέχοντες στην επιτροπή αμφισβήτησαν ότι υπάρχουν επαρκή σχετικά στοιχεία και η πρόταση μου απερρίφθη πανηγυρικώς.
Μια καλή συμπαθητική κυριούλα που συμμετείχε στην διαδικασία με είχε ρωτήσει να την πληροφορήσω "τι δουλειά έκαναν αυτοί οι πράκτορες που έψαχνα". Εκείνη η απόφαση άλλαξε την ζωή μου για πάντα (προς το καλύτερο όπως αποδείχθηκε) αλλά με λύπησε βαθύτατα.
Το σημερινό άρθρο λοιπόν γράφτηκε εις ανάμνησιν των καιρών εκείνων και το αφιερώνω στην σύζυγο μου, τον μοναδικό άνθρωπο που με στήριξε και μου συμπαραστάθηκε στην δύσκολη εκείνη στιγμή.

Η δράση του Γάλλου κατασκόπου Roquefeuil στην Αθήνα
κατά την διάρκεια
του Α΄ παγκοσμίου πολέμου
Κατά την διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου οι δύο αντίπαλοι συμμαχικοί σχηματισμοί κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσουν τις ουδέτερες χώρες και τους λαούς τους τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Μέση Ανατολή. Συνήθως η προσπάθεια προσέλκυσης αφορούσε εδαφικά ανταλλάγματα που υπόσχονταν οι εμπόλεμοι στην ουδέτερη Χώρα ως αποζημιώσεις για μετά το τέλος του πολέμου.
Πολύ συχνά βέβαια, οι δύο αντίπαλες συμμαχίες δεν περιορίζονταν μόνο σε διπλωματικές ενέργειες, αλλά χρησιμοποιούσαν τις μυστικές τους υπηρεσίες και ειδικούς πράκτορες για την επίτευξη των σκοπών τους αλλά και την χειραγώγησης της κοινής γνώμης των λαών.
Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών των Γερμανών και των αγγλογάλλων είχαν λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς η Ελλάδα επί τρία χρόνια (1914-1917) αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.
Οι ενέργειες τους εντάθηκαν μετά την δημιουργία του Βαλκανικού μετώπου, που αύξησε κατακόρυφα την σημασία της Ελλάδας για την παγκόσμια πολεμική σύρραξη.

Ο σημαντικότερος Γερμανός κατάσκοπος που έδρασε κείνη την εποχή στην Ελλάδα ήταν ο...

διαβόητος Γερμανός Βαρώνος Σενκ. Σύμφωνα με τα διπλωματικά αρχεία Γερμανίας και Αυστροουγγαρίας ο Σένκ δωροδόκησε τις περισσότερες αντιβενιζελικές εφημερίδες της εποχής, ώστε αυτές να δημοσιεύουν θετικές ειδήσεις για των συνασπισμό των κεντρικών Αυτοκρατοριών. Η σημαντικότερη όμως δράση πρακτόρων σημειώθηκε από την Αντάντ. Τόσο η Αγγλία όσο και η Γαλλία είχαν μόνιμες στρατιωτικές αποστολές στην Ελλάδα, την οποία θεωρούσαν χώρα που άνηκε αποκλειστικά στην σφαίρα επιρροής τους. Έτσι, η θετική στάση που τηρούσε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος έναντι των Κεντρικών Αυτοκρατοριών σόκαρε τις ηγεσίες των δύο χωρών, ενώ αποτέλεσε μια δυσάρεστη

Lucien Lacaze


έκπληξη για την Γαλλική κοινή γνώμη. Μετά το 1916 οι κατασκοπικές ενέργειες της Γαλλίας κυρίως αυξήθηκαν κατακόρυφα, καθώς φαινόταν ότι ο Βενιζέλος έχανε έδαφος. Στις δραστηριότητες Γάλλων πρακτόρων εκτός από την δωροδοκία Βενιζελικών εφημερίδων ήταν και η στρατολόγηση οπαδών του Βενιζέλου. Το παρακάτω απόσπασμα από τις "αναμνήσεις" του Περικλή Αργυρόπουλου βασίζεται κυρίως στις αναμνήσεις του Γάλλου αντιναυάρχου Dartige de Fournet και παρά κάποιες υπερβολές, αποδίδει πιστά τις δραστηριότητες που ανέπτυξε ο Γάλλος κατάσκοπος De Roquefeuil. Να σημειωθεί
ότι στην αρθρογραφική μονομαχία Βενιζέλου - Μεταξά το 1934, ο Μεταξάς είχε αναφερθεί εκτενώς στον βίο και την πολιτεία του Γάλλου κατασκόπου.


"Τον Δεκέμβριον του 1915 ο De Roquefeuil διορίσθηκε ναυτικός ακόλουθος στην Γαλλική πρεσβεία της Αθήνας. Είχε χρηματίσει παλαιότερα αρχηγός του επιτελείου του ναυάρχου Lacaze, υπουργού των Ναυτικών της Γαλλίας κατά τον πόλεμο. Η τυφλή εμπιστοσύνη του Lacaze στον υφιστάμενο του υπήρξε και η αιτία της εξαιρετικής επίδρασης που άσκησε ο Roquefeuil επί της Γαλλικής κυβέρνησης, του γαλλικού κοινοβουλίου και του γενικού στρατηγείου των Γάλλων. Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Dartige de Fournet, αρχηγού του Γαλλικού στόλου της Μεσογείου, ο Roquefeuil ένεκα των προσωπικών σχέσεων που είχε με τον υπουργό Ναυτικών κατέστη τόσο ισχυρός και ασύδοτος ώστε αγνοώντας την πρεσβεία και τον αρχηγό του Στόλου, έφτασε να αποβεί ο ρυθμιστής της Γαλλικής πολιτικής εν Ελλάδι την εποχή του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Του επετράπη κατ εξαίρεση να αποστέλλει γνώμες και πληροφορίες για τα Ελληνικά πράγματα απ΄ ευθείας στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, στο υπουργείο εξωτερικών, στους προέδρους κοινοβουλευτικών επιτροπών, αλλά και στο γενικό επιτελείο στρατού.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, ο Roquefeuil οργάνωσε μια υπηρεσία πληροφοριών και κατασκοπείας προσλαμβάνοντας κάθε είδους κακοποιό στοιχείο. Χάρις την

Dartige de Fournet


υπηρεσία αυτή κατέγραψε πάνω από 25.000 δελτία φρονημάτων για Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τον Foyrnet ο περιβόητος Γάλλος πλωτάρχης είχε εγκαταστήσει πυρομαχικά και κιβώτια γεμάτα με εκρηκτικές ύλες και βόμβες σε αίθουσες του παραρτήματος της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα. Από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή ξεκίνησαν 40 Έλληνες αξιωματικοί για να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και να στελεχώσουν το εκεί μελετώμενο κίνημα.

Χάρις τον Roquefeuil ντύθηκαν όλοι με στολές Γάλλων αξιωματικών για να μεταβούν με ασφάλεια στο Φάληρο.

Ο Fournet χαρακτήρισε την αναχώρηση αυτή ως σενάριο καρναβαλιού που οφείλει να αποσιωπήσει για να μην "ντροπιάζεται ο Γαλλικός στρατός".

Αλλά ο Roquefeil δεν σταμάτησε εκεί. Οργάνωσε με Έλληνες πράκτορες την περίφημη σκηνοθετημένη επίθεση κατά της Γαλλικής πρεσβείας, μια προβοκάτσια που είχε σημαντικές επιπτώσεις στις Ελληνικές πολιτικές εξελίξεις.

Από την αρχή είχε ταχθεί άλλωστε με το μέρος των Φιλελευθέρων και δεχόταν ως αληθή κάθε καταγγελία η πληροφορία που προερχόταν από τα μέλη του κόμματος αυτού. Άλλη σοβαρή πρωτοβουλία του Roquefeuil είναι η επίμονη προσπάθεια του να πειστεί η Γαλλική και η Ελληνική κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα, όντας ουδέτερη, διατηρούσε κέντρα εφοδιασμού Γερμανικών υποβρυχίων.

Η κατηγορία αυτή είχε ιδιαίτερο βάρος καθώς η δράση των Γερμανικών υποβρυχίων στον Α΄παγκόσμιο πόλεμο είχε προκαλέσει σοβαρές καταστροφές κυρίως στον Αγγλικό εμπορικό στόλο. Ο Roquefeuil ήταν ο βασικός εμπνευστής και καθοδηγητής της αναληθούς αυτής προπαγάνδας. Ο Fournet διαβεβαίωνε στα απομνημονεύματα του ότι ποτέ δεν βρέθηκε τέτοια βάση ανεφοδιασμού στην Ελλάδα. Αλλά οι προσπάθεια του Roquefeuil οδηγούσε τους Γάλλους σε συνεχείς γελοιοποιήσεις και εξευτελισμούς στα μάτια της Ελληνικής κοινής γνώμης. Αθώα Ελληνικά αλιευτικά καταγγέλονταν από την Γαλλική πρεσβεία ως Γερμανικά υποβρύχια, ενώ Γάλλοι ναύτες διεξήγαγαν επιδρομή στο

άγημα Γάλλων ναυτών βαδίζει προς Αθήνα στα "Νοεμβριανά


Άργος για να καταστρέψουν 50 κιβώτια υγρής πίσσας που υποτίθεται ότι αφορούσαν τον επίμαχο ανεφοδιασμό, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι είχαν παραγγελθεί από το υπουργείου Γεωργίας για την εξόντωση των ακρίδων.

Μέγας θόρυβος είχε σηκωθεί από Βενιζελικές εφημερίδες σχετικά με το ανάκτορο του Γουλιέλμου Β΄της Γερμανίας στην Κέρκυρα κι την θρυλλούμενη δεξαμενή πετρελαίου και ένα υποβρύχιο σωλήνα που ανεφοδίαζε τα υποβρύχια . Τελικώς αυτός ο σωλήνας αποδείχθηκε πως απλώς εκκένωνε τους βόθρους του Αχιλλείου. Άλλωστε έτσι κι αλλιώς τα Γερμανικά υποβρύχια δεν χρειάζονταν τις Ελληνικές ακτές για να ανεφοδιαστούν. Από τις Τουρκικές τους βάσεις είχαν μια ακτίνα δράσης αρκετά ικανοποιητική.

Άλλο τέχνασμα του Roquefeuil ήταν η σκηνοθεσία τορπιλισμού Ελληνικού πλοίου μέσα στο λιμάνι του Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 1916.

Ο φιλοβενιζελικός τύπος αλλά και εφημερίδες στην Γαλλία έγραψαν πως η βύθιση του πλοίου ήταν πολύνεκρη προήλθε από τορπιλισμό Γερμανικού υποβρυχίου. Στην κηδεία των θυμάτων του τορπιλισμού παραβρέθηκαν όλοι οι πρεσβευτές των Δυνάμεων της Αντάντ πλην του Ιταλού Μποσδάρι.


Η πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη λίγο καιρό μετά απέδειξε πως η βύθιση του πλοίου προήλθε από έκρηξη εκρηκτικών υλών εντός του καραβιού. Τα θύματα της ανατίναξης ήταν ανύπαρκτα, αν και λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως οι νεκροί που είχαν κηδευθεί με μεγάλες τίμες είχαν αφαιρεθεί από νοσοκομείο. Τέλος, σύμφωνα με τον Ιταλό πρέσβη Μποσδάρι, ο Roquefeuil ήταν αυτός ο οποίος οργάνωσε τον εμπρησμό του βασιλικού κτήματος στην Δεκέλεια. Ο εμπρησμός ήταν τόσο εκτεταμένος ώστε είχε ως θύματα δύο υπασπιστές του Βασιλιά Κωνσταντίνου, με τον ίδιο τον Βασιλιά να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Η δραστηριότητα του Roquefeuil δημιούργησε μια αρνητική εικόνα της Ελλάδας στην Γαλλική κοινή γνώμη. Αυτή η εικόνα ήταν ιδιαιτέρως ζωηρή κατά την κρίσιμη διετία 1920-1922 και αναζωπυρώθηκε όταν ο Βενιζέλος έχασε τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920. Έτσι λοιπόν, η μεταστροφή της Γαλλικής πολιτικής υπέρ του Κεμάλ συνάντησε μικρότερη αντίσταση από την Γαλλική κοινή γνώμη".

Ι. Β. Δ.

Βασική Πηγή
Περικλής Αργυρόπουλος, Αναμνήσεις, εκδόσεις Αρσενίδη

Επίμετρον
Περικλής Αργυρόπουλος (1871-1953)
Ο Περικλής Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1871. Ακολούθησε το ναυτικό στάδιο όπου και εξήλθε από τη Σχολή Δοκίμων. Στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο ήταν κυβερνήτης του τορπιλοβόλου 14 με το οποίο και τορπίλισε μέσα στον όρμο του Αϊβαλί την τουρκική κανονιοφόρο "Τραπεζούντα".

Παράλληλα από το 1909 που αναμίχθηκε στο Κίνημα του 1909 ασχολήθηκε και με την πολιτική. Το 1917 διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνίαςεπί κυβερνήσεως Ζαΐμη, καθώς και το 1926 επί κυβερνήσεως Αθανάσιου Ευταξία. Αργότερα επί κυβερνήσεως Ι. Μεταξά διορίστηκε πρέσβης στη Μαδρίτη.
Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου τον συνάντησε ο εκεί πρέσβης της Ουγγαρίας στρατηγός Ρούντολφ Αντόρκα, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, ο οποίος και του μετέφερε γερμανική πρόταση ανακωχής του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ο Αργυρόπουλος στην αρχή ξαφνιάστηκε με τους όρους του προτεινόμενου σχεδίου. Λόγω της μεγάλης όμως σπουδαιότητας ζήτησε από τον συνομιλητή του να μάθει τίνος πρωτοβουλία ήταν αυτή ή αν ομιλούσε εξ ονόματος της Γερμανίας ή της Ιταλίας. Τότε ο Αντόρκα του γνώρισε ότι ερχόταν από μια μεγάλη γερμανική προσωπικότητα, που βεβαίως αμέσως αντιλήφθηκε ο Αργυρόπουλος ότι μιλούσε για τον Φον Κανάρι, με τον οποίο οι συνεργασίες του συνομιλητή του του ήταν γνωστές. Πρόσθετα ο Αντόρκα του μετέφερε τη διαβεβαίωση "πως καμία άλλη αξίωση δεν θα ήγειραν οι Γερμανοί".

Τη ίδια ημέρα ο Περικλής Αργυρόπουλος, μη χάνοντας χρόνο, διαβίβασε τηλεγραφικά στην Αθήνα στον Ιωάννη Μεταξά τη γερμανική πρόταση με μια συμπληρωματική έκθεση (εισήγηση) αποδοχής της. Την πρόταση εκείνη βέβαια αρχικά απέρριψε ο Ιωάννης Μεταξάς πλην όμως φαίνεται πως αργότερα περί το τέλος του ίδιου μήνα, μετά την άφιξη στην Ελλάδα του Γκρατσία Πονιέρο, την επανεξέτασε μαζί με τον Βασιλέα Γεώργιο όπου και τελικά απορρίφθηκε.

Συγγραφικά έργα του Περικλή Αργυρόπουλου είναι "Το Ναυτικόν της Ελλάδος πρόγραμμα" (1905), "Οι Έλληνες και η Θάλασσα" που εξέδωσε το 1909 και οι "Αναμνήσεις" που εκδόθηκαν μετά το θάνατό του και που αποτελούν στοιχεία του προσωπικού του ημερολογίου. Ο Περικλής Αργυρόπουλος πέθανε το 1953.



http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/04/blog-post_7601.html#more

Έρχεται η "αυτοκόλλητη" κάρτα του πολίτη;

Αφορμή  για αυτή την ανάρτηση  ήταν η   ανακοίνωση του  Αμερικανού καθηγητή  Τζόν Ρότζερς του πανεπιστημίου  του Ιλινόϊς στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Χημικών που έγινε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Σε αυτό  λοιπόν το συνέδριο παρουσιάστηκε  ένα όντως  καινοτόμο  επίτευγμα της ανθρώπινης σοφίας, το οποίο  έχει να κάνει με την παρακολούθηση  ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ  ( π.χ απο δορυφόρο) της λειτουργίας βασικών οργάνων του  ανθρώπινου οργανισμού, όπως   η καρδιά , ο εγκέφαλος, το μυικό σύστημα  κλπ.

Πρόκειται  για  ένα  αυτοκόλλητο παρόμοιο με τα   μη μόνιμα τατουάζ που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο,  στο οποίο  υπάρχει προφανώς   εκτός των πολύπλοκων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και ένα  RFID microchip.
 Ένα μικροκύκλωμα δηλαδή  το οποίο, όπως έχουμε εξηγήσει αναλυτικά σε παλαιότερες αναρτήσεις μας,συλλέγει ,επεξεργάζεται, δέχεται και στέλνει  πληροφορίες , δεδομένα, εντολές  κλπ.

Αυτό λοιπόν  το RFID microchip που όπως  ξέρουμε χρησιμοποιείται απο τα αντικλεπτικά  αυτοκόλλητα στα ρούχα  ενός καταστήματος,  μέχρι  και στις κάθε είδους "έξυπνες κάρτες" (όπως  η  "πολυσυλλεκτική- πολυλειτουργική"   "Κάρτα Του Πολίτη"), είναι η "καρδιά"  αυτού  του  νέου  αυτοκόλλητου   "ασύρματου υπολογιστή" , διότι περί αυτού  πρόκειται, ο οποίος  όχι μόνο θα συλλέγει  πληροφορίες  για την  λειτουργία των διαφόρων συστημάτων του  οργανισμού μας αλλά όπως  ισχυρίζεται  ο   καθηγητής Ρότζερς  θα μπορεί  και να ρυθμίζει  ως ένα βαθμό  τον τρόπο με τον οποίο   θα λειτουργούν.
Μέχρι εδώ  τα "νέα" είναι καλά.
Θα βάζουμε ένα αυτοκόλλητο πάνω μας , το οποίο θα λειτουργεί  σαν  "κατάσκοπος" και ταυτοχρόνως  σαν "νοσοκόμος",  εκτελώντας  τις εντολές που θα του δίνει απο μακρυά  ο θεράπων ιατρός ή  τέλος πάντων ...όποιος  εμπλέκεται ή και  ..διαπλέκεται  με την  "εταιρεία υγείας" που  θα έχει αναλάβει  εργολαβικά  την  ..φροντίδα μας.

Απο εδώ και πέρα όμως τα "νέα" δεν είναι καθόλου , μα καθόλου καλά.

Μέχρι χθές  γνωρίζαμε την διάδοση και τις χρήσεις  των  εμφυτευομένων υποδορίως ( με ένεση κάτω απο το δέρμα) microchips τα οποία όπως έχουμε  πεί, μπορούν να αντικαταστήσουν  πλήθος  λειτουργιών  και εφαρμογών  της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  με πρώτη και  "καλύτερη" την διαρκή  δορυφορική παρακολούθηση του  "υποκειμένου", του ατόμου δηλαδή - προσώπου ή ζώου-  στο οποίο έχει  εμφυτευθεί.

Επειδή  ο τρόπος "ενσωμάτωσης" αυτού  του μικροτσίπ  , δηλαδή η  υποδόρια ένεση,  είδαν  ότι  εκ της φύσεώς της  είναι απωθητικός  και δεν πρόκειται  να  γίνει  εύκολα αποδεκτός  απο  τον κόσμο, προχώρησαν  ακόμα περισσότερο και "ανακάλυψαν"  ότι με την  χρήση της βιονανοτεχνολογίας μπορούν   χρησιμοποιωντας εξελιγμένα λέηζερ  να επέμβουν στην  κυτταρική δομή  του υποδορίως ευρισκομένου ιστού μετατρέποντας  τον σε  ηλεκτρονικό κυκλωμα απλουστερης βέβαια μορφής.

Και πάλι τα εμπόδια  ήταν πολλά και αφορούσαν όχι μόνο τον επίσης  "εχθρικό"  τρόπο  κατασκευής  του  υποδόριου "βιοτατουάζ" αλλά και αυτές καθ΄αυτές  τις λειτουργικές του δυνατότητες.

Και να που τα εργαστήρια  έφτιαξαν  αυτό που  κατά πάσα πιθανότητα  θα  εφαρμοστεί  σαν η "καλύτερη" λύση  μαρκαρίσματος  όλων  των  δουλοπαροίκων  της  ραγδαίως  εξελισσομένης παγκόσμιας  ηλεκρονικής διακυβέρνησης.

Είναι αυτός  ο  αυτοκόλλητος   ασύρματος  υπολογιστής του  οποίου  μία  ελκυστική  εφαρμογή  παρουσιάσθηκε  στο  προαναφερθέν συνέδριο  σαν  ένα  δυνητικά  χρήσιμο και "ανώδυνο" εργαλείο στην επιστήμη της  Ιατρικής.

Κάποια μικρά εμπόδια όπως το ότι  προς το παρόν  δεν είναι αδιάβροχο και  στηρίζεται  σε χαλαρούς   δεσμούς  με την  επιφάνεια των επιθηλιακώνκυττάρων , δεν θα υπάρχουν  όταν  αυτό το αυτοκόλλητο  θα  παρουσιαστεί  σαν  η "ασφαλέστερη"   υποκατάσταση  κάθε είδους  έξυπνης  κάρτας  συμπεριλαμβανομένης  φυσικά και  εκείνης που αφορά  στην  ηλεκτρονική ταυτότητα  του  κάθε πολίτη ( στην Ελλάδα  ονομάστηκε "Κάρτα Του Πολίτη").

Με απλά λόγια  το "μαρκάρισμα"   και η υπαγωγή μας σε καθεστώς διαρκούς  δορυφορικής παρακολούθησης , και ηλεκτρονικών  "διευκολύνσεων" , δεν θα απαιτεί  πλέον ούτε  "κάρτες", ούτε "ενέσεις" , ούτε  λέηζερ , ούτε  οποιαδήποτε ταλαιπωρία. 
Θα πηγαίνεις στο ΚΕΠ θα παίρνεις την "αυτοκόλλητη  κάρτα του πολίτη"  την οποία αφού   τοποθετήσεις   κάπου πάνω στο δέρμα σου σύμφωνα με τις  οδηγίες  του "κατασκευαστή"  (π.χ στο χέρι ή στο μέτωπο όπως  επιδεικνύεται στις φωτογραφίες του εφευρέτη  καθηγητή Rogers)  , θα  θεωρείσαι   ως υπαρκτό  άτομο, δηλαδή αναγνωρίσιμο απο το σύστημα.

Ο νέος ολοκληρωτισμός   δεν  θα αφήσει περιθώρια επιλογών στα "υποκείμενα" σε αυτόν  "ανθρώπινα τεμάχια.Η θα   έχεις πάνω σου  το ηλεκτρονικό ίχνος  της εξουσίας ή  απλά δεν  υπάρχεις.
Κάτι δεν μας θυμίζει αυτό;
Παραπομπές:

Πιο κάτω  σχετικό άρθρο  του σημερινού "Εθνους" (4/4/2012)

Αυτοκόλλητος... μετρητής υγείας

 

Εφαρμόζει στο σώμα όπως τα μη μόνιμα τατουάζ. Περιέχει μια λεπτή στρώση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, η οποία ελέγχει συνεχώς τη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των μυών και άλλων σημαντικών οργάνων. Παράλληλα, ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον χρήστη και τον γιατρό του για οτιδήποτε απρόοπτο
Ιατρικό τσεκάπ εύκολα και γρήγορα υπόσχονται τα νέα ειδικά αυτοκόλλητα που κατάφεραν να κατασκευάσουν Αμερικανοί επιστήμονες!
Τα αυτοκόλλητα αυτά, όπως ανέφερε ο Τζον Ρότζερς του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Χημικών που έγινε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, εφαρμόζουν στο σώμα όπως ακριβώς τα μη μόνιμα τατουάζ και απλά ξεφλουδίζουν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι χρήστες δεν τα αισθάνονται γιατί κρατούνται από τα κύτταρα του δέρματος με ασθενείς δεσμούς van der Waals που αναπτύσσονται μεταξύ των μορίων.

Συγκεκριμένα, τα θαυματουργά αυτοκόλλητα περιβάλλονται από ένα υδατοδιαλυτό πλαστικό υλικό και οι χρήστες μπορούν να επιμηκύνουν τον χρόνο παραμονής του αυτοκόλλητου στο δέρμα τους καλύπτοντάς το με ένα πραγματικό μη μόνιμο τατουάζ και ψεκάζοντας το με σπρέι που κάνει την περιοχή αδιάβροχη.

Πέρα όμως από τη μορφή, αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι η λειτουργία τους, αφού τα αυτοκόλλητα αυτά περιέχουν μια λεπτή στρώση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων η οποία μπορεί να ελέγχει συνεχώς (για όσο το αυτοκόλλητο βρίσκεται πάνω στο δέρμα) τη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των μυών και άλλων σημαντικών οργάνων για την υγεία του κάθε ανθρώπου και να ενημερώνουν τον χρήστη και τον γιατρό του για οποιαδήποτε ανησυχητικά σημάδια.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο χρόνος αντίδρασης σε κάποιο περιστατικό μειώνεται στο μηδέν, αφού τα αυτοκόλλητα αυτά έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν τον γιατρό για οτιδήποτε ανησυχητικό ανά πάσα στιγμή.

Σιλικόνη

Το επαναστατικό σε αυτά τα αυτοκόλλητα είναι η χρήση της κονιορτοποιημένης σιλικόνης με την οποία κατασκευάζονται τα ηλεκτρονικά και η χρήση της για να φτιαχτούν εξαιρετικά λεπτά καλώδια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα ηλεκτρονικά αυτά κυκλώματα να ακολουθούν ακριβώς τις κινήσεις του σώματος.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζον Ρότζερς, το τελευταίο αυτοκόλλητο που κατασκεύασε με την ομάδα του έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να καταγράφει τη μυϊκή δραστηριότητα, αλλά μπορεί και να ερεθίζει τους μυς της περιοχής στο οποίο είναι κολλημένο ούτως ώστε να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία τους εντοπιστεί. Αλλες χρήσεις που θα μπορούσαν να έχουν τα αυτοκόλλητα του Τζον Ρότζερς είναι να καταγράφουν τις αθλητικές επιδόσεις και να μετρούν εάν το σώμα έχει χάσει πολλά υγρά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/04/blog-post_3780.html#more

Ο Πούτιν "persona non grata "για την κυβέρνηση Παπαδήμου- Trilateral Commission

Η "ελληνική" κυβέρνηση απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΡώσουΗ "ελληνική" κυβέρνηση απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Ρώσου πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει ανεπίσημη προσωπική επίσκεψη στο Άγιο Όρος την Μ. Εβδομάδα.
Εκπρόσωπος του Πούτιν:
 Αυτό ήταν το "κερασάκι στην τούρτα"



"...Κύριε πρωθυπουργέ  ως κράτος  δεν  είμαστε  έτοιμοι να σας δεχτούμε ,επειδή εκείνες τις ημέρες ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε  άδεια.."
Αυτή μαθαίνουμε  ότι ήταν η απάντηση  του  ΥΠΕΞ  στον Ρώσο πρωθυπουργό  Βλαντιμίρ Πούτιν και αν  είναι έτσι  τότε  μάλλον  η  Ελλάδα  βρήκε  την  αφορμή να κόψει  κάθε είδους  σχέση με  το  δυνητικά  "αντίπαλο δέος"  των ΗΠΑ και των  ευρωπαϊκών δορυφόρων της.
 Είναι μάλλον η πρώτη  φορά   που  το "ελληνικό" ΥΠΕΞ   αρνείται  σε ξένο πρωθυπουργό ένα τέτοιου είδους αίτημα.
Και όλα αυτά  την ίδια στιγμή  που  Παπανδρέου και Αβραμόπουλος   σουλατσάριζαν  στους λευκούς και μαύρους οίκους  του  πραιτωρίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων,  καλώντας ο πρώτος  τον "μοναδικό αριστερό της Αμερικής" Κλίντον να έλθει στην  αποικία του  ( βλ. Ελλάδα)  διότι  έτσι  δήθεν θα "πεισθούν  οι αγορές ότι  γίναμε καλά παιδιά ", και ο δεύτερος να  λέει στον ομόλογό του Πανέτα 
 "...ότι το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας, το οποίο, παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα και πλέον αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή, θα είναι πάντοτε στην υπηρεσία της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας...".
 Ποιάς ειρήνης και ασφάλειας;
Μιάς  "ειρήνης" και  "ασφάλειας"  που  φυσικά  εκπορεύεται  απο το ΝΑΤΟ  την Goldman Sachs την Group of 30 , την  λέσχη Bilderberg, τo Soros Foundation , το Stratfor και  τους Ευρωπαίους   "εταίρους" αυτής της  παγκόσμιας  συμμορίας  κακούργων.
Με απλά λόγια επιστρέψαμε   ξεκάθαρα  στην εποχή  του περίφημου Πιουριφόϊ  και   μάλιστα  για να δείξουμε στα  "αφεντικά"  ότι  είμαστε   "καλή ράτσα" σκυλιών , πρώτα...
γλύψαμε  το χέρι  τους , εκείνο δηλαδή   που  άρπαξε  το βιός μας  και μας έσπρωξε  στον Καιάδα  και ύστερα  δαγκώσαμε   το χέρι  του Ρώσου, που  για άλλη μιά φορά  θέλησε  (και αυτός για τους δικούς του λόγους)  να μας προσεγγίσει.
Σε ανταμοιβή  για την επίδειξη  δουλικότητας και υποταγής (που ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια  έχει ξεπεράσει  ακόμα και τα δικά τους  "αισθητικά" κριτήρια) η "καλή" και ψυχοπονιάρα  Αμερική , η χώρα του  "αριστερού" Κλίντον  του  σφαγέα δηλαδή  της Γιουγκοσλαβίας  και πολλών  άλλων λαών, η  δημοκρατία  των  ιδιωτικών εταιρειών και των τραπεζών, εκείνη η υπερδύναμη που στο ξεψύχισμά της  καταστρέφει την μία χώρα μετά την άλλη, αυτή λοιπόν  η "φίλη" και "εταίρος", έδωσε  στον  γενίτσαρο Αβραμόπουλο   σαν  "μπαξίσι" για τις ...υπηρεσίες του, μερικές   τεθωρακισμένες χανάκες,  απο αυτές που είχαν στην μάντρα  για  ανακύκλωση , ώστε γυρνώντας  στην Ελλάδα   να κορδώνεται  με το γνωστό ηλίθιο  αλαζονικό  ύφος  ότι   δήθεν άρχισε  ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ.
Αβίαστα  λοιπόν  προκύπτει  ένα  καίριο για την επιβίωσή μας ερώτημα:
Τοσα χρόνια  που  εκπαιδευτήκαμε  να θεωρούμε  φίλους και προστάτες   όλους  τους απογόνους του Μέτερνιχ  και της Ιεράς Συμμαχίας, τι κερδίσαμε  ως έθνος;
Μήπως  την made in USA "κουβέρτα"  μιας κίβδηλης εθνικής ανεξαρτησίας ;
Και τώρα που μας τράβηξαν  απότομα  αυτή τη λεριασμένη  απο τα αίματα κουβέρτα , τώρα  που αναγκαστικά  ξυπνήσαμε  απο τον λήθαργο των  κοινοβουλευτικών  τους νανουρισμάτων, τι θα κάνουμε;
Θα βελάζουμε  σαν τα πρόβατα   προσδοκώντας να  αλλάξουν "διατροφικές συνηθειες"  οι λύκοι  που  μας  περικύκλωσαν;

Σε επόμενη ανάρτησή μας που θα είναι  αφιερωμένη  στην παραδοσιακή πλέον δουλικότητα  των ελληνικών κυβερνήσεων  και  "αξιωματούχων"   θα  δείτε   ντοκουμέντα  που  αποδεικνύον  πέραν πάσης  αμφισβήτησης  ότι   η "ιστορία" απλώς επαναλαμβάνεται.   
 
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/04/persona-non-grata-trilateral-comission.html#more

Στοιχεία και ντοκουμέντα απο το πως και με ποιούς διείσδυσε η ξένη κυριαρχία στον τόπο μας

(Γραμμένο το 1986 αλλά δυστυχώς πάντα επίκαιρο)
Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Τα κόμματα -Οι κυβερνήσεις- Οι αξιωματούχοι- Το δημόσιο
 Οι Ένοπλες Δυνάμεις- Οι άλλοι τομείς

Στο κεφάλαιο αυτό θα αναφέρουμε στοιχεία και περιστατικά από τη νεώτερη ιστορία μας που παρουσιάζουν ανάγλυφα το βαθμό διείσδυσης και κάποιους από τους μηχανισμούς που χρησιμοπoιεί η ξένη κυριαρχία στον τόπο μας. Οι μηχανισμοί αυτοί κινούνται πέρα και πάνω από οποιαδήποτε έννοια νομιμότητας και δε μπορεί να τους σταματήσει τίποτα άλλο εκτός από τη γνώση και τη θέληση του λαού.

α) Τα κόμματα

Η ελληνική άρχουσα τάξη ποτέ δεν είχε εθνική συνείδηση. Γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στη σκιά του ξένου κεφαλαίου κι έτσι ο ρόλος της είναι να υπηρετεί ξένα συμφέροντα. Γι’αυτό τα αστικά πολιτικά κόμματα, παρότι μπορεί να υποστηρίζονται προσωρινά από ορισμένα πραγματικά ελληνικά κινήματα. τελικά ελέγχονται από τους ξένους, γιατί ποτέ η λαϊκή τους βάση δε μπορούσε να επηρεάσει την πoλιτική τους γραμμή. Η ηγεσία αποφασίζει μόνη της και για όλα. 

 Οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί αποτελούν σε τελευταία ανάλυση έκφραση του ανταγωνισμού των ξένων συμφερόντων κι όχι έκφραση πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών ανάμεσα σε κεντρώους και δεξιούς ή «φιλελεύθερους» και «μαρξιστές». 

Στην Ελλάδα οι δυτικές χώρες που έχoυν σοβαρά συμφέροντα είναι οι ΗΠΑ, η Μ. Βρεταννία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ολλανδία και η Σουηδία.
  
 Όλοι αυτοί έχουν την κύρια αντίθεσή τους με το ελληνικό λαϊκό κίνημα, αλλά έχουν και μεταξύ τους σημαντικές διαφορές (δευτερεύουσες αντιθέσεις). Πρέπει να τονίσουμε ότι και μέσα από μια χώρα - προστάτη μπορεί να έρχονται δύo ή περισσότερες γραμμές. Π.χ. μέσα στις ΗΠΑ, μιλώντας σχηματικά, υπάρχει σήμερα (1986) οξύτατη διαμάχη ανάμεσα στο Στέιτ Nτηπάρτμεντ (υπουργείο Εξωτερικών), που ελέγχεται από τους πετρελαιοεπιχειρηματίες που δρούν στις αραβικές χώρες (Mπoύς, Σούλτς κτλ) και το Πεντάγωνο (υπουργείο Άμυνας), που ελέγχεται από το εβραϊκό κεφάλαιο (Ρήγκαν, Ουάϊνμπέρνκερ ) και ελέγχει επίσης το τραπεζικό σύστημα και τα μαζικά μέσα ενημέρωσης. Από τη Δ. Γερμανια, επίσης, το SPD (σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) , που ενισχύεται από τους Αμερικανούς, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, που ελέγχεται από το «γνήσιο» γερμανικό κεφάλαιο (που ανέβασε το Χίτλερ), υποστηρίζει το Μητσοτάκη.
Τα κομμουνιστικά κόμματα εξαρτώνται από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

β) Οι κυβερνήσεις

Οι ελληνικές κυβερνήσεις ουσιαστικά επιβάλλονται από τις ξένες πρεσβείες και από το 1947, κατά κύριο λόγο και με ωμό τρόπο, από την αμερικανική. Φυσικά, πάντα υπάρχει φροντίδα να κρατιώνται κάποιες λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Ας πούμε παραδείγματα :
1) Στις 18/1/47 ο αμερικανός πρεσβευτής Μακ Βη επισκέφθηκε το δεξιό πρωθυπουργό Κ. Τσαλδάρη, που διέθετε συντριπτική πλειοψηφία στη Βoυλή και του, εξήγησε ότι «η Ουάσιγκτον επιθυμεί να συνεργαστεί ο κ. Πόρτερ (αρχηγός της αμερικάνικής αποστολής) με μια πιο αντιπροσωπευτική κυβέρνηση.
 "Καταλαβαίνω τη θέση σας, αλλά αν θέλετε να σας βοηθήσουμε, πρέπει να σέβεστε ζητήματα που αφορούν την αμερικάνικη πολιτική ευθιξία έναντι ζητημάτων που επηρεάζουν την αμερικανική κοινή γνώμη"
 (από το βιβλίο του Σ. Θεοδωρόπουλoυ στό δόγμα Τρούμαν στο δόγμα χούντα). 
Στις 19/1/47 ο Κ. Τσαλδάρης παραιτήθηκε και ανάλαβε πρωθυπουργός ο εξωκοινoβoυλευτικός τραπεζίτης Δ. Μάξιμος με υπουργούς τους κεντρώους Σ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου κτλ.

2) Όταν το ΚΚE είχε κάνει φανερό ότι ετοιμάζεται για το δεύτερο αντάρτικο, οι Αμερικανοί ήθελαν μια πιο «κεντρώα» κυβέρνηση. Αλλά τα κόμματα δε μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους. 
Ο Ντουάιτ Γκριζγουόλντ, αρχηγός της αμερικανικής αποστολής βοήθειας (AMAG), ήθελε γρήγορες λύσεις: 

«Κύριοι κόβω τα καύσιμα από την Ελλάδα. Μέσα σε 24 ώρες θα σχηματίσετε κυβέρνηση συνασπισμού. Και δεν αστειεύομαι. Τα κόβω. Ήδη, τα δεξαμενόπλοια και τα φορτηγά πλοία πoυ προορίζονταν για εδώ, έδεσαν σε ιταλικά λιμάνια. Και δε θα αποπλεύσουν απ’ αυτά, αν δεν ορκιστεί η κυβέρνηοη που σας είπα. Τελεία και παύλα ». 
Αμέσως ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη (από το ίδιο βιβλίο). 

3) Ο Παπάγος ήταν ο άνθρωπος των Αμερικανών, παρότι είχε την απαίτηση (πoυ έγινε δεκτή) να μην υποκύπτει στις καθημερινές υποδείξεις των ξένων «συμβούλων» για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί αυτή η φιλοαμερικανική πολιτική. Aυτός ανάλαβε αρχιστράτηγος στις 20/1/49 για να εξουδετερώσει το δεύτερο αντάρτικο. 

Αφού λοιπόν τέλειωσε ο εμφύλιος πόλεμος και οι κεντρώοι πoλιτικοί έπαιξαν το ρόλο που τους ανατέθηκε, οι ΗΠΑ ήθελαν να κάνουν τον Παπάγο πρωθυπουργό.

 Αλλά στις εκλογές της 30/7/51, παρά τις προβλέψεις τoυς, ο Παπάγος ήρθε δεύτερος. 
Οι Αμερικανοί δεν το χωνεύουν.

 Η νέα κυβέρνηση Πλαστήρα κάνει 47 μέρες (!) για να ορκιστεί. 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν παρεμβαίνει προσωπικά υπέρ του Παπάγου.

 Οι ΗΠΑ θέλουν νέες εκλογές και μάλιστα με πλειοψηφικό για να είναι σίγουρος ο Παπάγος. 
 «Μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και μόνο σύστημα το πλειoψηφικό» 
 δήλωσε ο Αμερικαvός πρεσβευτής Πιουριφόι.
 Στις 16/11/52 ξαναγίνoνται εκλογές (με πλειοψηφικό) και ο Παπάγος παίρνει τις 237 από τις 300 έδρες.

4) Στις 4/10/55 πέθανε ο Παπάγος. Λίγο πριν ξεψυχήσει διόρισε διάδοχό τoυ το Στ. Στεφανόπουλο. Αλλά πρωθυπουργός έγινε ο Κ. Καραμανλής, στέλεχος δεύτερης γραμμής μέχρι τότε.
 Γιατί; 
Aπαντάει ο...

ίδιος ο Α. Παπανδρέoυ, καλός γνώστης των αμερικάνικων πραγμάτων: 
«Ο διoρισμός του Καραμανλή είχε προσχεδιαστεί πολλούς πριν πεθάνει ο Παπάγος. Ο Kαραμανλής ήταν η προσωπική επιλογή του Άλλεν Ντάλλες (αρχηγού της CIA). Ήταν ο τυπος που τριγύριζε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Γκραίηντυ»
 (από το βιβλίο η δημοκρατία στο απόσπασμα). 
Ο Καραμανλής υπηρέτησε πιστά τους Αμερικανους μέχρι το 1961, οπότε οι Αμερικανοί δεν τον ήθελαν πια κι αυτός έκανε τη θεαματική στροφή προς τη Γαλλία.

5) Για τη χούντα τoυ Παπαδόπουλου αρκεί να πούμε ότι η ίδια η αμερικανική CIA καμάρωνε που ένας πράκτοράς της έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

6) Την εκλογή του Α. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού το ‘81 υποστήριξε κύρια το εμπορικό λόμπυ των ΗΠΑ, γιατί με «σοσιαλιστική» Kυβέρνηση θα ήταν πολύ μικρές οι λαϊκές αντιδράσεις σε απoφάσεις σχετικές με τα εθνικά θέματα και την οικονομία (Κύπρος, βάσεις, λιτότητα κτλ.) Η υποστήριξη λέγεται ότι εκφράστηκε σε μήνυμα του Μπους προς Παπανδρέου τον Ιούνη 1980.

Το '85 οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν πάλι ΠΑΣΟΚ. 
 Χαρακτηριστική είναι η στάση του Μπούτου (κατ' εξοχήν αμερικανόφιλου), που έκανε το παν για να νικήσει το ΠΑΣΟΚ.
 Παρά την έντονη αντίθεσή του προς το Μητσοτόκη, τον ψήφισε για αρχηγό της ΝΔ, για να έχει ανυπόληπτο αντίπαλο ο Α. Παπανδρέου και να κερδίσει σίγουρα τις εκλογές. Δημιούργησε ένα σωρό προβλήματα στη ΝΔ και τελικά αποστάτησε, χωρίς να κρύβει ότι μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, αν συναντήσει δυσκολίες.
 Ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής Κήλυ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα (1985) έκανε τόσο φιλοπασοκικές δηλώσεις στη «στημένη» ποράσταση της Γερουσίας, ώστε να αγανακτήσει η ΝΔ και να τον χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο ( ! ) στην Ελλάδα.

γ) Οι αξιωματούχοι

Η δουλοπρέπεια των πολιτικών και γενικά των αξιωματούχων απέναντι στους ξένους είναι ο κανόνας. Η επιθυμία των ξένων είναι γι’ αυτούς προσταγή. Στις αποφάσεις τους μπορεί να κολλάνε μόνον, όταν δε συμφωνούν μεταξύ τους οι ξένοι. Αναφέρουμε γεγονότα:

1) Το καλοκαίρι του 1946, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Bρεταννός στρατηγός Ρόλινγκς υπoχρέωσε τους Έλληνες στρατηγούς να αγωνιστούν στο δρόμο των 100 μέτρων (!), δήθεν για να τονισθεί η σημασία του αθλητισμού, στην πραγματικότητα για να τους εξευτελίσει μπροστά στο στρατό και το λαό και να επιβάλει την εξουσία του.

2) Το 1947 ο αρχηγός της Αμερικανικής Απoστολής Πώλ Πόρτερ έφτασε στο σημείο να χαστουκίσει δημόσια τον υπουργό Συντονισμού Στ. Στεφανόπουλο, γιατί διαφωνούσε μαζί του σε κάποιο ζητήμα φορολογίας. Ο υπουργός, όχι μόνο δεν έκρινε σκόπιμο να παραιτηθεί από τη θέση του, αλλά μετά λίγες μέρες, για να εξευμενίσει, τον Πόρτερ. χάρισε στη σύζυγό τoυ ένα διαμαντένιο περιδέραιο ! Ο Στεφανόπουλος συνέχισε να είναι για πολλές δεκαετίες στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων και έφτασε να γίνει και πρωθυπουργός!

3) Ο Παν. Κανελλόπoυλος, (άνθρωπος της Αγγλίας), υπουργός Άμυνας την ίδια εποχή, παρουσιάζοντας στον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλητ τμήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων του είπε το περίφημο: «Ιδού ο Στρατός σας !». Τη Μακρόνησο, τόπο μαρτυρίου για τους νέoυς της αριστεράς, αποκάλεσε νέο Παρθενώνα.. Ο Κανελλόπουλος συνέχισε για 4 δεκαετίες να είναι υπουργός, βουλευτής και πρωθυπουργός! Μετά το 1974 θεωρείται κοινής αποδοχής από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Τα δύο Κ.Κ. τον χρησιμoπoιούν σε μετωπικές κινήσεις (Εθνική Αντίσταση, απλή αναλογική) και το ΠΑΣΟΚ «σκέφτηκε» να τον υποστηρίξει για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

4) Ο Πιουριφόι, Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα από το 1950, έμπαινε σ’ όποιο υπουργείο ήθελε κι έδινε σ’ έντονο ύφος εντολές στους υπουργούς. Έκανε και περιοδείες στην επαρχία κι επιθεωρούσε τις νομαρχίες, όπως και σήμερα ο Κήλυ.

Όσο περνάνε τα χρόνια «το χαστούκι και το τροχάδην» εγκαταλείπονται. 

Από το 1974 η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ένα αξιoπρεπές πρόσωπο και από το 1981 το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να εκφράζει διαφωνία με κάποιες αμερικάνικες απόψεις. Αυτές οι αλλαγές έγιναν με απόφαση των ίδιων των ξένων κέντρων για να μπορούν να σταθούν οι άνθρωπoί τους στην πολιτική. 

Ο κ. Κήλυ π.χ αποκαλεί πατριώτη τον κ. Παπανδρέου. 

Αλλά η πιστή τήρηση των εντολών είναι τόσο απαραίτητη όσο και στην εποχή του «χαστουκιού».

 Άλλωστε, σήμερα κανένας πολιτικός δεν αναδεικνύεται (προβολή από Εφημερίδες, χρηματοδότηση, εσωκομματική προώθηση), αν δεν τον έχουν στο χέρι, γιατί κάποια στιγμή μπορεί ν' αποκτήσει δύναμη, να «καβαλήσει το καλάμι» και να προβάλει αξιώσεις.

Αρκούν δύο παραδείγματα :

1) Ο Κ. Καραμανλής στα 5 πρώτα χρόνια της χούντας δεν έκανε ούτε μια δήλωση εναντίον της. Όταν όμως τον διαλέξανε, για να παραλάβει τη σκυτάλη από τη χούντα, αποφάσισε ν’ αρχίσει δηλώσεις από το Παρίσι για να παραστήσει τον αντιστασιακό. Αλλά με την πρώτη του δήλωση ο Σάββας Κωνσταντόπουλος δημοσίευσε 6 συνέχειες στην εφημερίδα της χούντας «Eλεύθερος Κόσμος» με πoλλούς σαφείς υπαινιγμούς κατά του Καραμανλή. Ήταν μια έμμεση απειλή ότι θ' αποκαλύψει πολλά. Ο Κ. Kαραμανλής δεν ξανάκανε δήλωση, ούτε καν για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

2) Όταν το Μάρτη του 1984 επρόκειτο να επισκευθεί την Eλλάδα ο Αμερικανός υπoυργός Άμυνας Κάσπαρ Ουαϊνμπέργκερ, η εβδομαδιαία επιθεώρηση EXECUTIVE ΙΝTELLIGENCE REVIEW δημοσίευε πληροφορίες που έλεγαν ότι ο Χ. Κίσσιγκερ έβγαλε το 1968 από τη φυλακή τον Α Παπανδρέου, γιατί το κίvημα της Αντίστασης είχε περάσει στα χέρια της αριστεράς κι έπρεπε να υπάρχει καποιος δικός του άνθρωπος, ότι ο αντιαμερικανισμός του Α. Παπανδρέου μεθοδεύτηκε επίσης από τον Κίσσιγκερ κτλ.

Τα παραπάνω δεν είvαι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Το ναζιστικό παρελθόν του πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Βαλντχάιμ προφανώς δεν ανακαλύφθηκε τώρα (1986).
 Ήταν από παλιά γνωστό κι έτσι τον είχαν τυφλό όργανό τους.
 Οι απαράδεκτες προτάσεις του σημερινού Γ.Γ. Γκoυεγιάρ για το Κυπριακό δεν πρέπει να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άλλο ένα πιόνι των Αμερικανών.
δ) Το δημόσιο

Ο έλεγχος των ξένων δεν περιορίζεται στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο.
 Επεκτείνεται σ' όλο τον κρατικό μηχανισμό. 
 Παλιότερα έπρεπε να εγκριθεί από την αμερικάνική πρεσβεία κάθε πρόσληψη, απόλυση ή μετάθεση δημόσιου υπάλληλου. Σήμερα δε χρειάζεται να γίνει τόσος κόπος Υπάρχει τέτοιος συγκεντρωτισμός, που αρκεί να ελέγχονται οι διευθυντές κοι οι διοικήσεις των οργανισμών. Έτσι όταν π.χ. μια τράπεζα ελέγχεται από το αγγλικό κεφάλαιο, ορίζεται διοίκηση σύμφωνα με τις επιθυμίες της αγγλικής πρεσβέιας, όπως π.χ. ο κ. Παναγόπoυλος για την Eθνική Τράπεζα, χωρίς καν να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.
ε) Οι Ένοπλες Δυνάμεις

Η εξάρτηση στην πράξη είναι ιδιαίτερα σημαντική στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 Ένα ποσοστό στελεχών μετεκπαιδεύεται στις ΗΠΑ για χρονικά διαστήματα βδομάδων μέχρι και ετών. 
Εκεί εντυπωσιάζονται από τη μέριμνα και την οικονομική άνεση που απολαμβάνουν οι ομόλογοί τους καί, ιδιαίτερα, από τον οργανωμένο τρόπο λειτουργίας των Σχολών ή Μονάδων στις οποίες μετεκπαιδεύονται. Όταν επιστρέφουν, μιλάνε για το οργανωτικό θαύμα που είδαν στη «Μέκκα του Ελεύθερου Κόσμου» και δηλώνoυν ότι «ποτέ δε θα κατορθώσουμε να τους φτάσουμε». Στην καθημερινή τους φρασεολογία αρχίζουν να χρησιμοποιούν αμερικάνικες λέξεις και δε χάνουν ευκαιρία να κάνουν συγκρίσεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας χρησιμοποιούν βασικά αμερικάνικο εξοπλισμό και αντιγράφουν (τις πιο πολλές φορές γιατί το επιβάλλει το οπλικό σύστημα) αμερικανικά οργανωτικά σχήματα με τον αντίστoιχο τρόπo σκέψης και λειτουργίας.

Σε παλιότερες εποχές ήταν ευκόλο να περάσουν την ιδεολογία του «κομμουνιστικού κινδύνου», κάτι πoυ σήμερα πετυχαίνουν σε πολύ μικρό βαθμό. Τώρα η εξάρτηση στην πράξη στηρίζεται κύρια στους θαυμαστές των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που καλύπτoυv ένα ολόκληρο φάσμα.  
Το φάσμα αυτό περιλαμβάνει έμμισθους πράκτορες, ιδεολόγους θαυμαστές των ΗΠΑ και ανθρώπoυς που, παρότι αντιλαμβάνονται ότι οι ΗΠΑ βλάπτoυν τα εθνικά μας συμφέροντα, τις αποδέχονται μπροστά στο δέος που τους προκαλεί η δύναμή τoυς. Οι ΗΠΑ μπορούν να επηρεάζουν τη σταδιoδρομία των Ελλήνων αξιωματικών, ιδιαίτερα στους μεγάλους βαθμούς, είτε άμεσα με πιέσεις είτε εμμεσα βοηθώντας τους δικούς τους, ακόμα και με κατασκευασμένες επιτυχίες.

Σήμερα, όμως, όλο και διευρύνεται η μειοψηφία των στελεχών που αντιλαμβάνονται την εξάρτηση και τα αποτελέσμοτά της και θα ήταν έτoιμοι να δουλέψουν με ενθουσιασμό για την απαλλαγή απ’αυτήν.

Σημείωση: Ο Γ. Παπαδόπoυλος «μετεκπαιδεύτηκε» 4 χρόνια στις ΗΠΑ και είναι έμμισθος πράκτορας της CIA από το 1952, όπως έγραψαν οι NEW ΥΟRΚ TIMES.
στ) Οι άλλοι τομείς

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος είναι εξάρτημα της κάθε κυβέρνησης. Δηλαδή, δεν πρoσπαθεί να βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων, αλλά να προασπίσει την κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και γενικά το καθεστώς της εξάρτησης από την απειλή των αγωνιστικών συνδικάτων.

Οι βάσεις για τον έλεγχο του συνδικαλισμού μπαίνουν από το 1947. 
 Ο Μ. Μπράουν, αντιπρόσωπος των αμερικανικών συνδικάτων, από το Γενάρη συνεργάζεται με την ομάδα Μακρή, που τοποθέτησε στη ΓΣΕΕ η κυβέρνηση Τσαλδάρη.
 Οι NEW ΥORK TIMES έγραψαν:
 «Ο Μάρσαλ (υπoυργός εξωτερικών των ΗΠΑ) έδωσε εντολή στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ να βρει ηγέτες από το αμερικανικό συνδικαλιστικό κίνημα, ανθρώπους έμπειρους και αξιόπιστους, που θα επιθυμούσαν να εργαστούv για μας στα Βαλκάνια. Οι σύμβουλοι του κ. Μάρσαλ πιστεύουν ότι οι συνδικαλιστές των ΗΠΑ πoυ κατεύθυναν τον αντικομμουνιστικό αγώνα στη χώρα μας, θα εφαρμόσουν μια αποτελεσματική στρατηγική στο εξωτερικό. Ο πρώτος πoυ θα αναχωρίσει θα είναι ο Κλιν Γκόλντεν, που πρόσφατα ονομάστηκε αντιπρόεδρος τoυ συνδικάτου των εργατών χάλυβα. Είναι αυτός που θα, διευθύνει την αμερικανική εργατική αποστολή στην Ελλάδα» .

Κάθε κυβέρνηοη μπορεί να επιβάλλει τους δικούς της. Η ΕΡΕ το Μακρή και το Θεοδώρου. Η Νέα Δημοκρατία τον Καρακίτσο. Σήμερα (1986) η ηγεσία της ΓΣΕΕ (Ραυτόπουλος) είναι τμήμα της επιτροπής συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ και επιβλήθηκε από στημένα δικαστήρια σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η παιδεία στη χώρα μας είναι πολύ υποβαθμισμένη.

Σκόπιμα καλλιεργείται μια αντιπάθεια των παιδιών προς τα γράμματα. 
Η ανώτατη παιδεία και η έρευνα είναι στην ουσία ανύπαρκτες, δηλ. δεν παράγεται γνώση, αλλά μεταφέρεται από το εξωτερικό. Σκοπός είναι να μην αναδεικνύονται ικανοί επιστήμονες, που θα μπορούσαν να στηριξουν μια ουτοδύναμη ανάπτυξη. Όσοι πηγαίνoυν στο εξωτερικό για σπουδές, είτε παραμένουν έξω για να εργαστούν, είτε επιστρέφουν στην Ελλάδα με μια φιλική διάθεση προς τη χώρα πoυ σπούδασαν κι ένα τρόπο σκέψης και δουλειάς, που να εξυπηρετεί τη χώρα αυτή. Έτσι η τεχνολογική μας εξάρτηση γίνεται συνεχώς βαθύτερη.

Μ.Μ.Ε
 
Ο τύπος (εφημερίδες, περιοδικά) , όπως έχει σήμερα εξελιχθεί, απαιτεί τεράστια χρηματοδότηση και καλές πηγές πληροφοριών, που μπορούν να τoυ εξασφαλίσουν μόνο τα κυκλώματα των πολύ μεγάλων συμφερόντων. 
Η «Ακρόπολη» αγοράστηκε από κάποιο βιομήχανο, η «Μεσημβρινή» από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, στο συγκρότημα Λαμπράκη φημολογείται η είσοδος κάποιου εφοπλιστή. Έτσι, πίσω από τις πραγματικές ή ψεύτικες αντιδικίες των εφημερίδων και περιοδικών υπάρχει μια κοινή αρχή: καμιά «επικίνδυνη» άποψη για το καθεστώς της εξάρτησης δεν πρέπεί ν' αναφέρεται και η κοινή γνώμη πρέπει να διαμορφώνεται έτσι ώστε να υποστηρίζει ή έστω ν’ ανέχεται αυτό το καθεστώς.

Τέχνη - Θρησκείες 


Η εισαγωνή και η μίμηση ξένων πολιτιστικών προτύπων, μέσα απ’ όλες τις μορφές της τέχνης, υπονομεύουν την εθνική συνείδηση και επιδιώκουν τελικά να μειώσουν την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης. Ακόμα χρησιμοποιούνται θρησκευτικά δόγματα και μυστικές οργανώσεις π.χ. Ευαγγελική Εκκλησία από το Ισραήλ, η μασωνία κύρια από το εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ κτλ.

Δεν υπάρχει τομέας της δημόσιας ζωής που να μη βρίσκεται πίσω του ο ξένος παράγοντας. Έτσι οι ξένοι μπορούν και προωθούν τα στρατιωτικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Επιθυμία μας είναι να αναφερθούμε αναλυτικά σε κάθε τομέα σε ξεχωριστές επόμενες εκδόσεις μας. 

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/04/blog-post_5759.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters