Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κίσινγκερ: Οι Τούρκοι κρατούν την Ελληνική κυβέρνηση από τα αρχ**ια!

Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι η διχόνοια και ο ατομισμός. «Και, σε επίπεδο κοινωνίας, η ξενομανία της. Η Ελλάδα έχει τάση να εισάγει οτιδήποτε ξένο, ανεξαρτήτως αν είναι καλό, κακό ή άσχημο. “Είναι ξένο, ω!, πρέπει να είναι καλό! πρέπει να είναι καλύτερο από τα δικά μας!”
Η Συνέντευξη του Μάλινσον στον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (giannis@enet.gr ) της Ελευθεροτυπίας, που πρέπει να διαβάσει κάθε σκεπτόμενος πολίτης. Κάθε άνθρωπος που.....
διατήρησε το μυαλό του καθαρό από την κρεατομηχανή του Σημιτισμού, του νίτρο, του μήτρο και του καρακιτσαριού των “προοδευτικούλιδων” της γκλαμουροαγραμματοσύνης.
Πρώην διπλωμάτης (1975-1981), ο Βρετανός λέκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γουίλιαμ Μάλινσον, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελλάδα, στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του «Πικρές Ελιές» -που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις της Εστίας- ανατρέχει στην ιστορία της Κύπρου και τις ποικίλες περιπέτειες που ο λαός τής μαρτυρικής Μεγαλονήσου βίωσε, ενώ στη συνέντευξή του στην «Ε» μιλά και για το σήμερα, το Αιγαίο, το Καστελόριζο, τα πετρέλαια, την ελληνοκυπριακή προσέγγιση με το Ισραήλ και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Πρώην Βρετανός διπλωμάτης, ο Γουίλιαμ Μάλινσον καταγράφει στο βιβλίο του «Πικρές Ελιές» (εκδ. Εστία) μερικές πικρές αλήθειες για την Κύπρο Από τη διπλωματία γιατί φύγατε;

«Ισως παραήμουν ευθύς χαρακτήρας για διπλωμάτης. Αν και ο σοβαρότερος λόγος ήταν η αίσθηση ότι η Βρετανία είχε πάψει πλέον να είναι ανεξάρτητη, συνεπώς, στο υπόλοιπο της καριέρας μου, δεν θα δούλευα για την πατρίδα μου αλλά για την Αμερική…».

Και πώς φτάσατε στη συγγραφή ενός βιβλίου με θέμα την Κύπρο;

«Οταν βρέθηκα το 1994 με υποτροφία στην Ελλάδα για το διδακτορικό μου, που ήταν σχετικό με τον Ψυχρό Πόλεμο, ανακάλυψα ένα έγγραφο του 1975, υπαγορευμένο από τον επικεφαλής του Φόρεϊν Οφις, το οποίο έλεγε: “Πρέπει να διαιρέσουμε τους Ελληνες και τους Τούρκους”. Δεν πίστευα στα μάτια μου, οπότε αποφάσισα να το ερευνήσω περισσότερο. Στην πορεία συνειδητοποίησα τη σημασία του θέματος της Κύπρου, παρότι οι Ελληνες μάλλον τείνουν να το αποφεύγουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο θέμα της παροχής των ντοκουμέντων για την Κύπρο, οι Ελληνες με δυσκόλεψαν περισσότερο από τους Βρετανούς!».

Για ποιο λόγο οι Ελληνες «ζορίζονται» με το θέμα της Κύπρου;

«Επειδή υπάρχουν πολλοί “σκελετοί στο ντουλάπι τους”. Προσωπικότητες του δημόσιου βίου που έκαναν πολύ άσχημα πράγματα στο θέμα της Κύπρου και είναι ακόμη εν ζωή… Επίσης, η ελληνική ιντελιγκέντσια και οι πολιτικές τάξεις δεν θέλουν να αναφέρονται ιδιαίτερα στο θέμα, επειδή υπήρξαν φορές στο παρελθόν που η “κυπριακή ουρά έσερνε το ελληνικό σκυλί”: η ιστορία του Μακάριου, η ιστορία της τουρκικής εισβολής, η ιστορία της χούντας κ.λπ. δημιούργησαν ένα κλίμα στην Ελλάδα όχι ευνοϊκό για δημόσιες συζητήσεις σχετικά με την Κύπρο. Υπάρχει μια διάθεση να κρατιούνται χαμηλοί τόνοι κι ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο φόβος της Τουρκίας».

Φόβος για ποιο πράγμα;

«Για αύξηση της στρατιωτικής επιθετικότητας της Τουρκίας. Οι Τούρκοι κατόρθωσαν να συνδέσουν το θέμα της Κύπρου με το θέμα του Αιγαίου. Γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει το ένα θέμα να επηρεάζει το άλλο. Ενώ, αντίθετα, η τουρκική επιθυμεί να εξετάζονται αυτά μαζί. Για να το πω πιο ωμά, χρησιμοποιώντας “ορολογία Κίσινγκερ”, η τουρκική κυβέρνηση κρατάει την ελληνική από τα αρχ…α…».

Δηλαδή, εάν η Ελλάδα αποφασίσει ένα πρωί να σηκώσει τους τόνους στο θέμα της Κύπρου, τι θα γίνει;

«Θα υπάρξει ένταση, ίσως υπάρξουν “καινούργια Ιμια”, ίσως κάτι χειρότερο».

Αρα, λέτε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία.

«Δεν ακούγεται πολύ ευχάριστο, αλλά ναι».

Θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα διαφορετικά εάν, τα 37 χρόνια που μεσολάβησαν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Ελλάδα κυβερνιόταν από πιο ισχυρές προσωπικότητες, πολιτικούς, διπλωμάτες κ.λπ.;

«Θεωρώ ότι στο θέμα της Κύπρου, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε από την πλευρά της Ελλάδας μια έλλειψη επιμονής. Από τη μια είχες τη δημόσια ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου, μπλα-μπλα-μπλα, μετά την ήπια προσέγγιση του Καραμανλή στη Ρωσία, αλλά κάπως αυτά δεν συνδυάστηκαν ποτέ. Κι αυτό είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας: οι Ελληνες δεν δείχνουν διάθεση να ενεργήσουν ομαδικά, πριν φτάσει το τελευταίο λεπτό. Κυρίως για κομματικούς λόγους. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, η Ελλάδα δεν ελέγχει απολύτως το τι συμβαίνει».

Για ποιο λόγο;

«Υπάρχουν τεράστια συμφέροντα, αυτή τη στιγμή με το θέμα του πετρελαίου γίνονται πολλά στο παρασκήνιο με την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Τουρκία, όπως π.χ. το Καστελόριζο, με την Τουρκία να διεκδικεί τις περιοχές γύρω από αυτό, διεκδίκηση που φαινομενικά δεν έχει σχέση με την Κύπρο αλλά φυσικά εντάσσεται στη γενικότερη τουρκική εξωτερική πολιτική. Ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους αλλά σίγουρα θα την κάνουν στον επόμενο γύρο, διεκδικώντας πρόσβαση στα πετρελαϊκά αποθέματα της περιοχής: οι Ρώσοι. Οπότε, για να είμαι δίκαιος με τους Ελληνες, υπάρχουν διπλωμάτες που γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά γνωρίζουν επίσης ότι οι Αγγλοσάξονες υποστηρίζουν την Τουρκία περισσότερο από την Ελλάδα. Κι ότι αν τα πράγματα φτάσουν σ’ ένα κρίσιμο σημείο, η Αμερική και η Βρετανία στο τέλος θα πάνε με το μέρος της Τουρκίας. Παράλληλα, η Ευρώπη είναι αδύναμη. Δεν έχει δείξει το κουράγιο που απαιτείται για να παίξει ρυθμιστικό ρόλο σε όλα αυτά».

Πρόσφατα, με αφορμή το πετρέλαιο, υπήρξε προσέγγιση Κύπρου-Ισραήλ.

«Νομίζω ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη προσέγγιση για να διαιρέσει την Ελλάδα και την Κύπρο. Βέβαια, και ο Παπανδρέου “χόρεψε πολύ” με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Θεωρώ ότι ήταν ένας “χορός τακτικής”…».

…ο οποίος δεν βοήθησε την Ελλάδα;

«Οχι, επειδή εκνεύρισε τον Ερντογάν. Είναι καλή ιδέα να ερεθίζεις τον Ερντογάν; Εντάσσεται στα συμφέροντα της Ελλάδας να είναι πάρα πολύ κοντά στο Ισραήλ ή μήπως είναι καλύτερο να κρατά κάποιες αποστάσεις;».

Πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την προσέγγιση Κύπρου-Ισραήλ;

«Προφανώς η Ελλάδα θέλει να διασφαλίσει ότι η Κύπρος δεν θα κάνει κάτι που θα προκαλέσει προβλήματα σε σχέση με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, όπως π.χ. συμβαίνει ήδη με το Καστελόριζο. Η Ελλάδα προς το παρόν δεν μπορεί να εξορύξει το δικό της πετρέλαιο, π.χ. στη Λήμνο, αφού η Τουρκία απειλεί. Συνεπώς η Ελλάδα ασφαλώς και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το τι κάνει η Κύπρος, κρατώντας όμως το Αιγαίο “εκτός”».

Και η Τουρκία; Πώς θα διαχειριστεί τη νέα κατάσταση;

«Η Τουρκία, εξαιτίας αυτής της προσέγγισης και εξαιτίας των πετρελαίων, θα γίνει πιο εχθρική απ’ ό,τι ήδη είναι. Θα προσπαθήσει να κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί, και αυτό θα αυξήσει την ένταση».

Ποιος θα ήταν ο ιδανικός, κατά την άποψή σας, τρόπος χειρισμού της όλης κατάστασης από την Ελλάδα;

«Να υποστηρίξει αυτό που κάνει η Κύπρος. Βέβαια φοβάμαι ότι ίσως η Κύπρος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την προσωρινή κόντρα Τουρκίας – Ισραήλ. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν να έχουν μεταξύ τους στρατιωτικές συμφωνίες, ενώ η Αμερική και η Βρετανία δουλεύουν πολύ πολύ σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι οι ισραηλινοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν στο στρατιωτικό επίπεδο, αν και όχι δημοσίως. Και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η δημόσια εχθρότητα».

Δηλαδή, πιθανόν η Κύπρος να παγιδευτεί υπερεκτιμώντας αυτήν τη φαινομενική κόντρα Τουρκίας -Ισραήλ;

«Θα μπορούσε. Αλλά γεγονός είναι ότι η Κύπρος βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο: και αυτή τη φορά όχι μόνο για γεωπολιτικά παιχνίδια αλλά και για πετρελαϊκά. Και πάλι υπάρχει ένα γαϊτανάκι: Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ (που σημαίνει Λίβανος και Συρία), την ίδια στιγμή έχουμε κάποια “προβληματάκια” στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ δεν είμαι σίγουρος ότι η Αμερική και η Βρετανία έχουν καταλήξει σε μια δική τους πολιτική, αφού πιθανότατα περιμένουν να δουν πού θα “κάτσει η μπίλια” σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Ταυτόχρονα η γαλλο-γερμανική πολιτική είναι διαφορετική από την αγγλοσαξονική, ιδίως στη Βόρεια Αφρική, ενώ η Ρωσία δρα αργά, υπομονετικά, σταθερά και μεθοδευμένα, όπως πάντοτε έκανε στην ιστορία της, περιμένοντας ενδεχομένως να επωφεληθεί από την όλη σύγχυση που επικρατεί. Ιστορικά, οι Ρώσοι θεωρούσαν πάντοτε την πρόσβασή τους στη Μεσόγειο εξαιρετικά σημαντική. Μην ξεχνάτε ότι οι Ρώσοι εναντιώθηκαν απόλυτα στο σχέδιο Ανάν και θα το ξανακάνουν εάν δουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, τα οποία στην Κύπρο είναι τεράστια. Ημουν εκεί πριν από λίγες μέρες και μπορούσες να δεις τους Ρώσους παντού. Οι Ρώσοι είναι εκεί και περιμένουν. Απλώς οι Αμερικανοί παίζουν ντραφτ, όπου ενεργείς γρήγορα, ενώ οι Ρώσοι σκάκι, όπου σκέφτεσαι πολύ πριν κάνεις την κίνησή σου. Η Ρωσία είναι πολύ έξυπνη στην εξωτερική της πολιτική. Μερικές φορές, όταν θεώρησε αναγκαίο, υποστήριξε και την Τουρκία. Αλλά το μεγάλο πετρελαϊκό παιχνίδι που πλέον παίζεται συνδέεται με την Κύπρο. Αν δεις το χάρτη, η εικόνα είναι φρικτή».

Τι εννοείτε με το «φρικτή»;

«Εννοώ ότι είναι γεμάτη από αγωγούς πετρελαίου και αερίου. Ο ένας πηγαίνει στην νότια Ιταλία, ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να μην είναι έτοιμος, τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου δυστυχώς δεν υποστήριξε όσο θα έπρεπε. Οι Ρώσοι τα βλέπουν όλα αυτά και είναι θυμωμένοι. Επίσης, η Ρωσία προμηθεύει την Ευρώπη με αέριο αλλά αυτό είναι το όπλο της και μπορεί να απειλήσει να “κλείσει τη στρόφιγγα” εάν δει να απειλούνται τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο. Η Ρωσία συνήθως υποστηρίζει την επίσημη θέση της κυπριακής κυβέρνησης. Η Ρωσία συνήθως δεν υποστηρίζει την ισραηλινή πολιτική εναντίον των Παλαιστινίων. Αυτό που θα ήθελε η Ρωσία, στον επόμενο “γύρο”, σε λίγους μήνες, είναι να εκμεταλλευτούν οι ρωσικές εταιρείες το αέριο στα νερά της Μεσογείου. Τώρα υπάρχει μια αμερικανική εταιρεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και μια ισραηλινή. Θα υπάρξουν και άλλες στο μέλλον: γερμανικές, γαλλικές, ρωσικές κ.ά. Συνεπώς η κυπριακή πλευρά θα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με όλους. Θυμήσου τον Μακάριο, πώς ισορροπούσε ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση».

Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πιο δυναμική στο θέμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών της αποθεμάτων;

«Κατά την άποψή μου, η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από τη Ρωσία για πετρελαϊκές έρευνες. Παραδοσιακά, αφήνοντας έξω την ιδεολογία και τα υπόλοιπα, η Ρωσία έχει υπάρξει η λιγότερο εχθρική μεγάλη δύναμη απέναντι στην Ελλάδα. Η Ρωσία τώρα έχει λόγους να μην εμπιστεύεται την Ελλάδα. Στη διάρκεια της κρίσης η Ρωσία προσφέρθηκε να δώσει ένα μεγάλο φθηνό δάνειο, το οποίο ίσως οδηγούσε στην αποφυγή του ΔΝΤ. Ο Παπανδρέου είπε “όχι”, απέρριψε την προσφορά, με τη δικαιολογία ότι θα βρισκόμασταν κάτω από τον έλεγχο των Ρώσων. Είναι άραγε βέβαιο ότι θα βρισκόμασταν κάτω από το ρωσικό έλεγχο με τον ίδιο τρόπο που βρισκόμαστε τώρα κάτω από τον έλεγχο του ΔΝΤ; Δεν είμαι αριστερός, απλώς προσπαθώ να ακολουθήσω την κοινή λογική. Συνεπώς, η διπλωματία της ελληνικής πλευράς με τη Ρωσία δεν μελετήθηκε τόσο στενά όσο θα έπρεπε και δεν υπήρξε τόσο αποτελεσματική όσο θα μπορούσε. Και ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφθώ είναι η αγγλοσαξονική πίεση και ελληνικά ιδρύματα, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, με τους κ. Βερέμη και Κουλουμπή, που εκφράζουν την αμερικανική θέση στην Ελλάδα».

Οι πρόσφατες εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, την Τυνησία, τη Λιβύη κ.λπ. πώς μπορούν να επηρεάσουν την Ελλάδα;

«Η Ελλάδα πάντοτε προσπαθούσε να ισορροπήσει τις σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο και το Ισραήλ. Τώρα, με τη συνεργασία της με το Ισραήλ, το πράγμα μπερδεύεται λιγάκι…»

Η Τουρκία μπορεί να ενδυναμωθεί από αυτές;

«Ναι, επειδή μπορεί να παρουσιαστεί ως ο εγγυητής της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό;

«Η Ελλάδα έχει προσπαθήσει να το κάνει αυτό. Αλλά δεν είναι στη Μέση Ανατολή».

Η Κύπρος είναι;

«Γεωγραφικά, ναι. Διανοητικά, όχι και τόσο. Βέβαια η Κύπρος μπορεί να παρουσιαστεί ως εστία σταθερότητας. Οπως έγινε με την κρίση στον Λίβανο: πόσο χρήσιμη αποδείχθηκε η Κύπρος, όπου συνέρρεαν οι πρόσφυγες κ.λπ.».

Για την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. τι λέτε;

«Υποστηρίζω τη γαλλογερμανική θέση για μια ειδική σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη. Ασπάζομαι την άποψη του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ότι η ένταξη της Τουρκίας θα είναι το τέλος της Ευρώπης. Αφού η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη. Επειτα, πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζουν η Αμερική και η Βρετανία την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, όταν η Τουρκία κατέχει μέρος της Ευρώπης, το οποίο δεν αναγνωρίζεται; Αν και είμαι βέβαιος ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δεν θέλουν δύο επίσημα αναγνωρισμένα κράτη στην Κύπρο, γιατί τότε τι θα γίνει με τις Συνθήκες, τι θα γίνει με τις βάσεις τους στο νησί; Θέλουν μια αδύναμη κεντρική κυβέρνηση ενώ ο μεγαλύτερος φόβος τους, παρότι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, είναι η Ρωσία. Συνεχίζουν να διακατέχονται από αυτή την εμμονή».

Συνεπώς, ο Ψυχρός Πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει;

«Ασφαλώς και όχι. Αλλωστε και ο Ψυχρός Πόλεμος δεν ήταν για την ιδεολογία, η οποία απλώς αποτελούσε τη δικαιολογία. Ηταν περί συμφερόντων οικονομικών. Κι αυτό συνεχίζεται με έναν πιο μαλακό τρόπο δημόσια αλλά με σκληρό στο παρασκήνιο. Οι Ρώσοι δεν ακούγονται πολύ τον τελευταίο καιρό κι αυτό είναι ενδιαφέρον. Ισως σύντομα στην Κύπρο κάποιες μοσχοβίτικες τρομπέτες ηχήσουν…»

Τους Βρετανούς, οι Κύπριοι πώς τους βλέπουν;

«Τους αρέσει ο βρετανικός τρόπος ζωής, οι βρετανικές ιδέες, η βρετανική οργάνωση, αλλά δεν εμπιστεύονται τις βρετανικές κυβερνήσεις. Και νομίζω ότι έχουν πολύ καλούς λόγους γι’ αυτό. Γνωρίζουν ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με την αμερικανική. Οι Κύπριοι έχουν επίσης πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και πολύ υψηλό ποσοστό δαπανών για την παιδεία. Το 8% του προϋπολογισμού τους πηγαίνει στην εκπαίδευση ενώ στην Ελλάδα είναι, πόσο, 2-2,5%; Στην πραγματικότητα οι Κύπριοι είναι λίγο παραπάνω Ευρωπαίοι από τους Ελληνες. Δεν είναι Βαλκάνιοι, είναι κοσμοπολίτες. Επίσης, είναι πιο οργανωμένοι από τους Ελληνες ενώ και οι “πελατειακές σχέσεις” που διακρίνουν την ελληνική κοινωνία βρίσκονται στην Κύπρο σε χαμηλότερο επίπεδο· υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια».

Η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη από τη διαχρονική σχέση της με τη Βρετανία και την Αμερική;

«Γενικά, η Ελλάδα δεν υπήρξε τόσο ικανή όσο η Τουρκία στο να κερδίσει τη στρατηγική και πολιτική στήριξη της Βρετανίας και της Αμερικής ή ακόμη και της Γαλλίας και της Γερμανίας. Επειδή τα ελληνικά πολιτικά κόμματα δεν θα συμφωνήσουν ποτέ σε μια κοινή πολιτική. Η Ελλάδα φοβάται να πάρει ρίσκα, να μπλοφάρει, ενώ η κατάσταση απαιτεί κάποια ρίσκα, έστω υπολογισμένα. Η Αμερική είναι στην άλλη άκρη του κόσμου, η Ρωσία είναι δίπλα της. Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει μεγαλύτερη υποστήριξη από τη Ρωσία και, αν χρειαστεί, την Κίνα, για να φτάσει σε λύση με την Τουρκία για την Κύπρο. Βέβαια χρειάζεσαι πολύ σπουδαία διπλωματία για να το πετύχεις αυτό. Η Τουρκία είναι καλύτερη στις διεθνείς δημόσιες σχέσεις, χρησιμοποιεί μεγάλα ξένα γραφεία για να υποστηρίζουν τις υποθέσεις της. Η Ελλάδα είναι πολύ διχασμένη, κοιτά πολύ το τώρα, δεν βλέπει σε βάθος χρόνου και δεν μπορεί να δουλέψει ομαδικά. Υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο με τους Ελληνες και τους Γιαπωνέζους: Ενας Ελληνας είναι θαύμα, ένας Γιαπωνέζος είναι ένας “καθυστερημένος”. Δύο Ελληνες είναι δύσκολοι, δύο Γιαπωνέζοι είναι απλώς βλάκες. Είκοσι Ελληνες είναι καταστροφή, είκοσι Γιαπωνέζοι είναι ένα θαύμα…».

Αρα, τα προβλήματα της Ελλάδας είναι η διχόνοια και ο ατομισμός.

«Και, σε επίπεδο κοινωνίας, η ξενομανία της. Η Ελλάδα έχει τάση να εισάγει οτιδήποτε ξένο, ανεξαρτήτως αν είναι καλό, κακό ή άσχημο. “Είναι ξένο, ω!, πρέπει να είναι καλό! πρέπει να είναι καλύτερο από τα δικά μας!”. Δείτε την υπουργό Παιδείας, τη Διαμαντοπούλου: είναι ένα τέτοιο παράδειγμα στην εκπαίδευση· θα σκοτώσει την εκπαίδευση αν συνεχίσει έτσι! Προσπαθεί να αντιγράψει αγγλοσαξονικές αηδίες, να ρωτάς το μικρό παιδί “ποια είναι η ταυτότητά σου;” κ.λπ. Υπάρχει καλό εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να εισαχθούν νέες ιδέες, χρειάζεται απλώς να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες. Υπάρχουν όμορφα πράγματα εδώ, όμως οι Ελληνες δεν είναι υπερήφανοι γι’ αυτά, θαυμάζουν πολύ τα ξένα πράγματα. Αλλά αυτός ο θαυμασμός δείχνει κάτι: ότι δεν μπορείς να κάνεις τη διάκριση μεταξύ τού τι είναι πράγματι καλό και τι είναι κακό. Υιοθετούνται θεωρίες από το εξωτερικό στην Ελλάδα και “η πλάκα”, πολλές φορές, είναι ότι η ρίζα αυτών των θεωριών βρίσκεται στην αρχαία Ελλάδα! Θα ήθελα να δω λίγο παραπάνω αυτοσεβασμό στους Ελληνες. Ακούω πολλούς να λένε: “Με το ΔΝΤ χάνουμε τον αυτοσεβασμό μας”. Μα, αυτό έπρεπε να το σκεφτείς είκοσι, τριάντα χρόνια πριν, όχι τώρα! Τι διάολο έκανες τόσον καιρό;». *

http://olympia.gr

Πολύ ωραία εικαστική παρέμβαση από το Δήμο Θεσσαλονίκης ! Η ημισέληνος είναι το σήμα μας, η Τουρκία η πατρίδα μας

/taxalia.blogspot.

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene ana Belediye Başkanı
Ως γνωστόν, για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Θεσσαλονίκης, η Σελανίκ είναι Τουρκική. ΄Ετσι, η νέα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, προχωρά επιτέλους με γοργά βήματα να συναντήσει το πεπρωμένο της, που δεν είναι άλλο από το "Η Θεσσαλονίκη θα ξαναγίνει Τουρκική".

Για αυτό άλλωστε άλλαξε το σήμα του δήμου κι έγινε, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας
Άλλαξε όπως μπορείτε με χαρά να διαπιστώσετε το φόντο αριστερά από την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν λευκό, άλλαξε πλέον κι έγινε μια πολύ όμορφη ημισέληνος.
Πολύ ωραία εικαστική παρέμβαση.

Στο taxalia μείναμε ενθουσιασμένοι. Μην βγει κανείς ανεγκέφαλος να πεί μιλήσει για εθνικισμούς. Πρόκειται απλά για μια πανέμορφη εικαστική παρέμβαση σε ένα παλ πορτοκαλί, που είναι φέτος, πολύ της μόδας. Όπως η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία.
 
http://visaltis.blogspot.com/2011/03/blog-post_14.html

Ο Λοβέρδος στέλνει τον λογαριασμό 100.000e στους «αλληλέγγυους» της Υπατίας Εξετάζει να τους ζητήσει να πληρώσουν το κόστος της νοσηλείας.

Nαι, που θα το πάρουν μετά ως επιχορήγηση απ το Κράτος σαν ΜΚΟ! Πλάκα μας κάνουν πάλι ε;
Ο Λοβέρδος στέλνει τον λογαριασμό στους «αλληλέγγυους» της Υπατίας
Τα νοσήλια για τους απεργούς πείνας της Υπατίας φτάνουν τις 100.000 ευρώ δήλωσε ο κ. Λοβέρδος
Αθήνα Να πληρώσουν το κόστος της νοσηλείας των απεργών πείνας της Υπατείας σκέφτεται να ζητήσει το υπουργείο Υγείας από τους φορείς αλληλεγγύης οι οποίοι κρίνονται από την κυβέρνηση ως υπεύθυνοι για την περιπέτεια των μεταναστών.

Όπως δήλωσε σχετικώς ο κ. Αν. Λοβέρδος απαντώντας στην Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδη, τα νοσήλια υπολογίστηκαν σε 100.000 ευρώ, ενώ όπως είπε «σκέφτομαι σε ποιον θα στείλω τον λογαριασμό και θα στείλω τον λογαριασμό μέσα στις επόμενες μέρες».

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι μια μικρή επιβάρυνση μπροστά στην «τρύπα» των 150 εκατομμυρίων ευρώ, που όπως είπε, «μας κοστίζουν ετησίως οι μετανάστες και οι άποροι που προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία, χρήματα που κανένα ταμείο και κανένα κράτος δεν αναλαμβάνει, ούτε θέλει, να αποδώσει προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα».

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος καταφέρθηκε εμμέσως κατά όσων αλληλέγγυων προς τους απεργούς πείνας παρενέβαιναν κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους στο έργο των ιατρών που τους παρακολουθούσαν ώστε να μην τους χορηγηθεί παρεντερική διατροφή (μέσω ορού). Αναφερθείς στα γεγονότα της απαγόρευσης στους γιατρούς του ΕΣΥ, που είχαν προστρέξει στην Υπατεία, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους απεργούς πείνας και την αδυναμία, ως εκ τούτου, της διενέργειας εξατομικευμένων εξετάσεων των μεταναστών, είχε ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελέας η οποία είχε αποφανθεί ότι υπάρχει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κάθε ατόμου, αλλά όπως σχολίασε ο κ. Λοβέρδος «για το γιατρό το έννομο συμφέρον της αυτοδιάθεσης υποχωρεί έναντι του έννομου συμφέροντος για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής», η οποία, όπως υπογράμμισε «είναι εκτός κάθε συναλλαγής ή συγκρούσεων».

Επιβεβαίωσε δε ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από άτομα που συνόδευαν τους απεργούς πείνας στα νοσοκομεία ώστε να μην τους χορηγηθεί ορός. «Βγήκαμε και μιλήσαμε δημοσίως για όλα αυτά. Για το αγαθό της ζωής που δεν το αγαπάνε όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας μάλιστα ότι «πέραν των ταγών, συνοδών κλπ. υπήρχαν και άλλου είδους...», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_5544.html

Το τελευταίο επεισόδιο του 1821 θα είναι τρελή ανθελληνική προπαγάνδα!


Αύριο επιτέλους θα είναι το τελευταίο επεισόδιο αυτής της ανθελληνικής προπαγάνδας.Αυτό που μας κάνει εντύπωση όμως είναι ότι
το ΣΚΑΙ το διαφημίζει κάθε 10 λεπτά με το σλόγκαν "ΟΙ ΜΥΘΟΙ που σφυρηλάτησαν μια ιστορία" και "αυτό το επεισόδιο θα συζητηθεί". Η λέξη κλειδί εδώ είναι το "μύθοι". Καταλαβαίνετε τι προπαγάνδα έχει να πέσει στο αυριανό και τελευταίο επεισόδιο λοιπόν.

Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε τους φιλικούς χαιρετισμούς μας .....






στην ιδιωτική Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (παπάδες την έχουνε κυρίες και κύριοι!!) ως φιλικός χορηγός του ανθελληνικού 1821 !!

Τι θα συζητηθεί στο Ecofin



Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, Δευτέρα 14 και  Τρίτη 15 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.


Ακολουθεί η ημερήσια διάταξη του Ecofin:

ΠΡΟΓΕΥΜΑ: Τρέχουσα οικονομική κατάσταση
Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής (Φεβρουάριος 2011), η οικονομική ανάκαμψη στην Ε.Ε. συνεχίζεται. Μετά από μια δυναμική απόδοση το πρώτο εξάμηνο του 2010, ο πραγματικός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε το δεύτερο εξάμηνο, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ευρωζώνη. Η επιβράδυνση αυτή ήταν αναμενόμενη και σε ευθυγράμμιση με την ελαφρά εξασθένιση της παγκόσμιας ανάπτυξης και του εμπορίου που επακολούθησαν την απόσυρση των μέτρων στήριξης.

Για το 2011, ο πραγματικός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ προβλέπεται πλέον να ανέλθει στο 1,8% στην Ε.Ε. και στο 1,6% στη Ευρωζώνη, ελαφρά ψηλότερα από τις φθινοπωρινές προβλέψεις. Οι βελτιωμένες εκτιμήσεις αποδίδονται στις καλύτερες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, ενώ η ανάκαμψη αναμένεται να ισορροπήσει περισσότερο προς την εγχώρια ζήτηση. Οι πληθωριστικές προσδοκίες της Ε.Ε., για το 2011, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών. Συγκεκριμένα, για το 2011, προβλέπεται πληθωρισμός ύψους 2,5% στην Ε.Ε. και 2,2% στην Ευρωζώνη.

Εν μέσω υψηλής ακόμα αβεβαιότητας, οι κίνδυνοι για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ε.Ε. στην παρούσα συγκυρία είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι για το 2011. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω πιέσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος εντονότερων πληθωριστικών πιέσεων λόγω της τρέχουσας πολιτικής αναταραχής στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.


ECOFIN
Νομοθετικές διαβουλεύσεις
1. Νομοθετικές προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση:
α. Κανονισμός που τροποποιεί τον Κανονισμό 1466/97 του Συμβουλίου (προληπτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης)
β. Κανονισμός που τροποποιεί τον Κανονισμό 1467/97 του Συμβουλίου (διορθωτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης)
γ. Κανονισμός για την αποτελεσματική εφαρμογή της δημοσιονομικής επιτήρησης στην ευρωζώνη
δ. Κανονισμός για την πρόληψη και διόρθωση μακροοικονομικών ανισορροπιών
ε. Κανονισμός για την επιβολή μέτρων με σκοπό τη διόρθωση των υπερβολικώνμακροοικονομικών ανισορροπιών στην ευρωζώνη

Μη νομοθετικές δραστηριότητες
1. Οικονομική διακυβέρνηση (συνέχεια): Οδηγία του Συμβουλίου για τη θέσπισηελάχιστων κανόνων στα εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια των κρατών-μελών

Το Συμβούλιο προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας γενικής προσέγγισης επί των έξι προτάσεων της Ε.Ε. για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνηση, βάσει των προπαρασκευαστικών εργασιών της Ad Hoc Ομάδας Εργασίας για την οικονομική διακυβέρνηση. Η Ουγγρική Προεδρία θα προσπαθήσει να διευκολύνει όσο μπορεί τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε οι νομοθετικέςπροτάσεις να υιοθετηθούν ως τον Ιούνιο 2011.

Η δέσμη προτάσεων για την οικονομική διακυβέρνηση αποτελείται από δύο μέρη:
πέντε νομοθετικές προτάσεις και μια μη-νομοθετική (η Οδηγία για τις ελάχιστες απαιτήσεις στα εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια), η οποία δεν υπόκειται στη συνήθη νομική διαδικασία, δηλαδή την διαδικασία συναπόφασης Συμβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου, κατόπιν πρότασης της Ε. Ε..

2. Χρηματοδότηση της κλιματικής αλλαγής
Το Συμβούλιο θα κληθεί να υιοθετήσει συμπεράσματα που αφορούν τη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε συνέχεια της διάσκεψης του Κανκούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι οι Συμφωνίες του Κανκούν προετοιμάζουν το έδαφος για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και την υιοθέτηση ενός παγκόσμιου και νομικά δεσμευτικού πλαισίου για την περίοδο μετά από το 2012. Για την τριετία 2010-2012 η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν δεσμευτεί να παράσχουν για δράσεις άμεσης εκκίνησης το ποσό των 7,2 δισ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι οι αναπτυγμένες χώρες έχουν δεσμευτεί μέχρι το 2020 να κινητοποιήσουν 100 δισ. δολάρια κατ' έτος προς τις αναπτυσσόμενες χώρες μέσα από διαφανείς διαδικασίες για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικήςαλλαγής.

3. Τρέχουσες εξελίξεις στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος
Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Πολωνίας και της Ουγγαρίας με βάση τα τελευταία προγράμματα που παρείχαν αυτές οι χώρες.

Νομοθετικές διαβουλεύσεις
1. Κανονισμός για τις ανοικτές πωλήσεις και ορισμένες πτυχές των συμβάσεωναν αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου

Στο Συμβούλιο θα γίνει ενημέρωση των Υπουργών επί της πορείας εργασιών σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψήφιση Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις ανοικτές πωλήσεις και ορισμένες πτυχές των συμβάσεων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου. Στόχος του Κανονισμού, σύμφωνα με σχετική παρουσίαση της Επιτροπής, είναι η δημιουργία εναρμονισμένου πλαισίου για συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η αύξηση της διαφάνειας των ανοικτών θέσεων, η διασφάλιση της δυνατότητας των αρμοδίων
αρχών να ενεργούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις για τη μείωση του συστημικού κινδύνου και των κινδύνων για που προκύπτουν για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη των αγορών από τις ανοικτές πωλήσεις και τις συμβάσεις αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου, η διασφάλιση του σημαντικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ) για τον συντονισμό μεταξύ
των εθνικών αρχών και η δυνατότητα λήψης από πλευράς της ίδιας της ΕΑΚAΑ μέτρων στις περιπτώσεις που υφίστανται κίνδυνοι που υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα και η δράση των κρατών μελών δεν είναι επαρκής.

2. Αλλα θέματα:
α. Παρουσίαση του Επιτρόπου Barnier για την πορεία εργασιών στο πεδίο των χρηματοπιστωτικών ρυθμίσεων

Ο Επίτροπος Barnier θα παρουσιάσει την πορεία εργασιών στο πεδίο των χρηματοπιστωτικών ρυθμίσεων, βάσει επιστολής του προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ecofin και τα κράτη-μέλη. Στην επιστολή αυτή, ο Barnier κοινοποιεί στα μέλη του Ecofin έκθεση προόδου σχετικά με την πορεία των χρηματοπιστωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε., ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, στις 10-2-2010, και επτά μήνες μετά την υιοθέτηση από την Επιτροπή, στις 2-6-2010, της ανακοίνωσης «Ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών για βιώσιμη ανάπτυξη».

Συνολικά, η πορεία των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σκοπός είναι η υιοθέτηση όλων των νομοθετικών πράξεων να γίνει το αργότερο ως το τέλος του 2011, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εργασιών της Ε. Επιτροπής. Κάποιες από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αποβλέπουν στην κάλυψη των κενών και ατελειών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ ορισμένες ξεπερνούν το στόχο αυτό και προσπαθούν να διαμορφώσουν το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για τις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ευρώπη, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι αυτές θα μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας τα προσεχή έτη.

β. Αποτελέσματα της Υπουργικής Συνόδου G20 στο Παρίσι (18-19/2/2011)
Η Προεδρία θα ενημερώσει το προσεχές Συμβούλιο Ecofin για τα αποτελέσματα τηςπρόσφατης Υπουργικής Συνόδου G20 στο Παρίσι, στις 18-19 Φεβρουαρίου 2011, όπου οι Υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των 20 και οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών συναντήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις. Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα σε μια περίοδο, όπου η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς στις αναπτυγμένες οικονομίες παρατηρούνται μέτριοι ρυθμοί ανάπτυξης και σταθερά υψηλά ποσοστά ανεργίας. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι σε κάποιες αναδυόμενες οικονομίες εμφανίζονται σημάδια υπερθέρμανσης.

Τα βασικότερα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στην σύνοδο είναι τα εξής:
Παγκόσμιες μακροοικονομικές ανισορροπίες
Διεθνές Νομισματικό Σύστημα
Ασφάλεια των τροφίμων
Μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Πηγή

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 300.

ΑΘΗΝΑ 14 / 3 / 2011
Προς
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΒΟΥΛΙΟΥ.
Κε Πρωθυπουργέ
και βουλευτές της παρούσας βουλής , αλλά και όλων των προηγούμενων .
( πρωθυπουργοί και βουλευτές )
Από το 1974 μέχρι σήμερα ,δείξατε με την πορεία σας ότι κατ αρχάς είστε ανίκανοι και κατά δεύτερον ότι είστε βαλτοί από ξένες δυνάμεις για.....
να υποδουλώσετε την χώρα μέσω του χρέους σε ξένα οικονομικά συμφέροντα και στους εδώ τοποτηρητές αυτών των συμφερόντων .

Διότι ένα κράτος το υποδουλώνεις είτε με πόλεμο είτε με το χρέος .

Το ότι παραλάβατε το κράτος το 1974 με μηδενικό εξωτερικό χρέος και σήμερα λέτε ότι χρωστάμε 340 δις euro ...........,

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

Ευθύνεστε μόνο εσείς και κανένας άλλος , διότι σαν διαχειριστές του κράτους εσείς λαμβάνατε τις αποφάσεις και αυτές οι αποφάσεις δημιούργησαν το παρόν χρέος .

Και όπως σε κάθε επιχείρηση , ο διαχειριστής που παίρνει τις αποφάσεις ευθύνεται αυτός και μόνο για την πορεία της επιχείρησης και όχι οι υπάλληλοι του , έτσι και εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι και όχι ο λαός .
Όσον δε αφορά την φράση του εκπροσώπου σας ,
που είπε ότι <μαζί τα φάγαμε > επειδή σας διορίσαμε και σας πληρώναμε και έτσι δημιουργήθηκε το χρέος ,
έχει τόση αλήθεια όσο και το ότι ο εν λόγω κύριος ζυγίζει 58 κιλά .(58 ακίνητα δεν έχει?)
( και είναι εκπρόσωπος σας διότι κανείς σας δεν αρνήθηκε τα λόγια του με την αποστασιοποίηση του από αυτά ) .

Γι αυτό λοιπόν επειδή εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για αυτό το χρέος ,
να βρείτε τρόπο να πληρώσετε τα χρωστούμενα από την τσέπη σας .

Είναι γεγονός ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να συγκεντρώσετε το ανωτέρω ποσόν , αφού αν προσθέσετε όλοι μαζί τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς
και την άξια των ακινήτων που έχετε στο όνομα σας η στις offshore σας ,
ακόμα βέβαια και αυτές που έχετε << ξεχάσει >> να τις δηλώσετε όπως
ο κος Συφουνακης , τότε θα σας μείνουν και ρέστα .

Άκουσον άκουσον ,να μην μπορείς να βρεις βουλευτή,υπουργό κλπ που να έχει δηλώσει λιγότερα από 5 ακίνητα στο πόθεν έσχες που έχετε καταθέσει .

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΡΕ ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ;

Και μην μου πείτε ότι σας πειράζει το ... ΡΕ .. , αυτό και τα επόμενα , αλλά με τα 340 δις που λέτε ότι μας βάλατε φέσι , αλλιώς θα σας αποκαλούσαμε ,
αλλά το κείμενο το διαβάζουν και παιδιά που τα σεβόμαστε ,
πράγμα που με τις ενέργειες της δεν κάνει η υπουργός παιδείας ,
αλλά σε αυτήν θα επανέλθουμε προσωπικά σε λίγες μέρες .

Γι αυτό ο < μαζί τα φάγαμε > έχει γίνει έτσι , από το πολύ <<φαΐ>> .
Και δεν του φταίει ο θυροειδής αδένας , αλλά ο θρασσοειδης αδένας που έχετε αποκτήσει όλοι σας .

Αυτό δε που αποδεικνύει ότι δεν είστε απλώς ανίκανοι , αλλά φερέφωνα και υπάλληλοι των ξένων οικονομικών συμφερόντων , είναι η αναγγελία ότι πρόκειται να πουλήσετε δημόσια ακίνητη και όχι μόνο , περιουσία για να κατέβει το χρέος .

Δηλαδή όπως και με το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων
εδώ και ενάμιση χρόνο , επειδή τάχα αυτά έφταιγαν ,
αλλά το χρέος αντί να μειωθεί , μεγάλωσε .
ΑΝΙΚΑΝΟΙ .
Τι λέτε ρε , που το βρήκατε αυτό ;

Σε ποια οικονομική θεωρεία διαβάσατε , ότι έχεις μεγαλύτερη απόδοση αν πουλήσεις ένα ακίνητο 1.000.000 σήμερα και δεν θα ξανά πάρεις τίποτα από αυτό ,
από το αν το νοικιαζεις η το εκμεταλλεύεσαι και κάθε χρόνο να παίρνεις 300.000 ισοβίως και συνεχίζει να είναι δικό σου ;
Πείτε μας σε ποια ;
Λοιπόν το χάρισμα , στα ξένα οικονομικά συμφέροντα , της αιώνιας περιουσίας του Ελληνικού κράτους και Λαού , αποδεικνύει ότι είστε βαλτοί από αυτά ,

κατά συνέπεια διαπρατετε ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε βάρος της Ελλάδος .

Και δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για Εσχάτη Προδοσία .

Σας ξέφυγε τότε !

Σας καλούμε για τελευταία φορά να ακυρώσετε την προγραμματισθείσα ενέργεια σας για την πώληση της περιουσίας μας .

Διότι όπως και εσείς με νόμους έχετε ονομάσει κοινοβουλευτική δημοκρατία ,
την σημερινή δικτατορία , έτσι και εμείς μετά την βόλτα που θα πάτε στο ΓΟΥΔΙ ,
( αν προλάβετε το λιντσάρισμα καθ οδόν προς τα εκεί ) ,
με νόμους και αναθεωρήσεις του Συντάγματος θα ακυρώσουμε όλες τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας σας .

Και μην μου πείτε , ότι το σημερινό πολίτευμα δεν είναι κοινοβουλευτική δικτατορία ,
την στιγμή που ένας , (ο πρωθυπουργός) ,
αποφασίζει και εκτελείται ότι εκείνος μόνο πει , όπως ο δικτάτορας .
Ακόμα και οι βουλευτές του , δεν τολμούν να έχουν αντίθετη γνώμη ,
διότι διαγράφονται .

Είστε λοιπόν βουλευτές διακοσμητικά στοιχεία του εκάστοτε πρωθυπουργού , ουδεμία γνώμη και απόφαση σας περνά , αν δεν συμφωνεί με την δική του .
Ποια η διαφορά με τον δικτάτορα ? Καμιά .
Εκείνος έχει τον στρατό για να σκορπάει τον λαό και εσείς τα ματ και τον στρατό που του κάνετε ασκήσεις καταστολής πλήθους .

Οι 172 από εσάς που υπέγραψαν το μνημόνιο , είστε είδη μηνυθεντες
για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ( όπως γνωρίζετε ) και η μήνυση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και δεν έχει μπει στο αρχείο , θα κληθείτε δε να καταθέσετε ,
γιατί παραδώσατε την Εθνική μας Κυριαρχία , με πρόφαση το δήθεν χρέος.

Η Εθνική Κυριαρχία <<κύριοι>> ,παραδίδεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ
και όταν δεν θα μπορούμε να πολεμάμε μέχρι ενός , όρθιοι η πεσμένοι ακόμα.
ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ;
Για να μην βρεθείτε κατηγορούμενοι και οι υπόλοιποι λόγω των ανθελληνικών σας ενεργειών, αλλά και όλοι σας με δεσμευμένη την προσωπική σας περιουσία
από τις αγωγές που θα κατατεθούν σε βάρος σας ,
για την απώλεια περιουσίας - εισοδήματος κλπ που θα έχει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά , από τις δικές σας λανθασμένες και προδοτικές ενέργειες ,

έχετε λίγες μέρες μπροστά σας να φερθείτε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ .
ΕΣΥ Κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
και εσείς πολιτικοί αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων ,
μην διανοηθειτε στις 25 Μαρτίου να ανακοινώσετε πτώχευση ,
διότι το ποτάμι της οργής του λαού θα σας πνίξει στο διάβα του .

Και αναφέρουμε αυτό που κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ απάντησαν στους Τούρκους
όταν εκείνοι είπαν ..... << με ένα πήδημα παίρνουμε την ΡΟΔΟ >>.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ .....ΙΔΟΥ..... ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Για τελευταία φορά .σταματήστε το παραμύθι του δήθεν οικονομικού προβλήματος της χώρας που σκοπό έχει το χάρισμα του Ελληνικού πλούτου στους ξένους και τους ντόπιους τοποτηρητές αυτών .

Φιλικά , ειλικρινά , έντιμα και παντοτινά δικοί σας ,
για όσο εσείς θα είστε και θα πράξετε ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΥΓΕΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΓΙΑΤΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΚΑΙ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΟΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ 300

theodoridispk@gmail.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/300_13.html

Υπηρέτες λαθραίων αφεντάδων!‏

της Μελίνας Τσιλιμίγκρα

Η απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί τους όρους των λαθρομεταναστών της Υπατίας αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικό της προχειρότητας και εγκληματικής επιπολαιότητας της αποφάσεως είναι πως ακόμα και στο ίδιο το κυβερνόν κόμμα υπήρξαν αντιδράσεις και αντεγκλήσεις.
Κατέρρευσε και η τελευταία προσωπίδα της σαθρής, επικίνδυνης, δειλής και.....
μακράν πλέον της αθλιοτέρας κυβερνήσεως που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Μιας κυβερνήσεως που κατάφερε σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο να εξευτελίσει, να προσβάλλει, να ταπεινώσει, να υποδουλώσει οικονομικά και ...
ηθικά το ελληνικό κράτος και του έλληνες πολίτες.
Υπέκυψε στον ωμό εκβιασμό 287 λαθρομεταναστών και των αλληλεγγύων τους αποδεικνύοντας απροκάλυπτα και αναισχύντως την ανικανότητα των φοβικών κυβερνώντων που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο.
Η πράξη αυτή σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της χειρίστης πολιτικής- οικονομικής- εθνικής περιόδου της πατρίδος τους τελευταίους αιώνες.
Εξαθλίωσαν οικονομικά έναν λαό υπερήφανο, ξεγύμνωσαν το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια του Έλληνα και άρχισαν το ξεπούλημα. Τί να πρωτοπεί κανείς? Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν... Έσπειραν λαθραίους ανέμους μα θα θερίσουν σύντομα εθνικές θύελλες...
Εφεξής κάθε λαθραίος και παράνομος θα εκβιάζει έχοντας αρνητικό δεδικασμένο την άτακτη υποχώρηση των άχρηστων οσφυοκαμπτών και νενέκων της φοβικής κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η Ελλάδα δεν ανήκει πια στους Έλληνες όπως βροντοφώναζε ο πατέρας Παπανδρέου αλλά στον κάθε παράνομο και την αυλή του. Ο κάθε Νταβούτογλου τολμά να μας εμπαίζει στην ίδια μας τη χώρα για το Καστελόριζο, την υφαλοκρηπίδα , τα 12 μίλια, τις παραβιάσεις. Τολμά να επισκέπτεται τη Θράκη ως ελευθερωτής Τούρκος σε Τούρκους να μιλά σε ελληνικό έδαφος για τουρκική μειονότητα, τουρκική νεολαία , ψευτομουφτήδες και τουρκική γλώσσα και κανείς από τους κυβερνώντες να μην αντιδρά, να μην πράττει τα αυτονόητα, παρά να σιωπά υπόπτως και επικινδύνως...Και βέβαια τώρα που δεν υπάρχει τίποτα ας ετοιμαστούμε για περαιτέρω υποχωρήσεις στο Σκοπιανό , Αλβανικό κ.ο.κ Διότι ως γνωστόν "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται"..
Καταλήγοντας θέλω να κοιτάξω στα μάτια και να ρωτήσω τους ψηφοφόρους των μεγάλων κομμάτων αν εκείνοι μπορούν να κοιτάζουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη χωρίς να ρίχνουν το βλέμμα από ντροπή. Την επόμενη φορά που κάποιοι παράνομοι εγκληματίες θα μας χτυπήσουν ή θα μας σκοτώσουν για να μας κλέψουν, την επόμενη φορά που θα μας κάψουν τις περιουσίες , την επόμενη φορά που θα σκοτώσουν παιδιά της Αστυνομίας που μας προστατεύουν, την επόμενη φορά που θα μας απειλήσουν επειδή αποζητούμε την ευνομία και όχι την παρανομία ας συλλογιστούμε ποια Ελλάδα πραγματικά θέλουμε και αν τη θέλουμε...Γιατί η κατάρρευση και η σαπίλα της πολιτικής διακυβέρνησης θυμίζει έντονα την περίοδο πριν την κατάρρευση της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Και επειδή κανένα " ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ.." δε θα μας σώσει ας κάνουμε κάτι τώρα όσο είναι ακόμα καιρός στέλνοντας στα σπίτια τους όσους χρόνια τώρα ψήλωσαν , πατώντας πάνω στα δικά μας πεσμένα κορμιά.
Λένε πως αν κάποιος άνθρωπος διαβάζει την αρχαία ελληνική γραμματεία τότε γίνεται φρονιμότερος , σοφότερος και ικανός να ερμηνεύσει και να προνοήσει διάφορες καταστάσεις...Μιας και η ιστορία επαναλαμβάνεται.. και συνεχώς αυτοεπιβεβαιώνεται εν συναρτήσει με τις εξελίξεις και τα εσωτερικά και εξωτερικά τεκταινόμενα.. προσήκει και επιβάλλεται να παραθέσουμε έναν εύστοχο παραλληλισμό με μια παραβολή του Πλάτωνος στο έργο του "Πολιτεία".
Ο Σωκράτης παρομοιάζει την πολιτεία με ένα καράβι, του οποίου ο καπετάνιος είναι βαρήκοος και με μειωμένη όραση. Επομένως δεν είναι και ο καλύτερος που θα μπορούσε να αναλάβει τη διακυβέρνηση του πλοίου. Η στέρηση της ακοής τον καθιστά ανίκανο να έχει σωστή επαφή με τους ναύτες του. Δεν μπορεί να ακούσει όσα του λένε και να τους αξιοποιήσει σύμφωνα με τις γνώσεις τους στη ναυτική τέχνη. Επίσης δεν μπορεί να δει καλά και επομένως να κατευθύνει σωστά το καράβι του. Μαζί με τα δυο αυτά μειονεκτήματα δεν γνωρίζει καλά και τα περί της ναυτιλίας. Παρ’ όλα τα μειονεκτήματα είναι ο αρχηγός και σ’ αυτόν υπακούουν οι ναύτες. Αυτός διευθύνει το ταξίδι. Το καράβι μπορεί να φτάσει στο προκαθορισμένο λιμάνι, μπορεί όμως και να εξοκείλει. Ο πλους δεν είναι σίγουρος. Και σαν να μην έφτανε η ανεπάρκεια του καπετάνιου, έχουμε και τις φιλοδοξίες των ναυτών. Ο καθένας τους θέλει να γίνει καπετάνιος στη θέση του καπετάνιου! Χωρίς να έχει διδαχθεί πλοήγηση, πιστεύει πως είναι ο κατάλληλος να του εμπιστευτεί ο καπετάνιος το πηδάλιο του καραβιού. Για να πάρουν την διακυβέρνηση του καραβιού μεθούν το καπετάνιο ή του δίνουν ναρκωτική ουσία και αφού πάρουν στα χέρια τους το καράβι το ρίχνουν στο φαγητό και στο ποτό. Τέτοιοι οι ναυτικοί, τέτοιο και το ταξίδι τους! Μήπως σας θυμίζει κάτι?
Στη θέση του καπετάνιου τώρα ας βάλουμε τον αρχηγό μιας πολιτικής παράταξης και στη θέση των ναυτών τους πολιτικούς που τον περιβάλουν.
Το αποτέλεσμα των ανίκανων καπεταναίων? Τα ΜΜΕ του εξωτερικού να παρουσιάζουν τη χώρα μας σαν το τραγικό “Τιτανικό”, ή τα περισσότερα σκίτσα να δίνουν την εικόνα της Ελλάδας σαν καράβι που βουλιάζει. Εξάλλου και ο τωρινός πρωθυπουργός είπε: « Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Και αφού δεν άλλαξαν οι πολιτικοί μας νοοτροπία, βουλιάζουμε!
Δημιουργείται το ερώτημα: Γιατί οι καπεταναίοι είναι ανεπαρκείς;
Γιατί το σαθρό κοινωνικό-οικονομικό σύστημα τέτοιους καραβοκύρηδες θέλει, τέτοιους εκτρέφει, τέτοιους προωθεί, τέτοιους στηρίζει. Με αυτούς μπορεί να παίζει τα ανήθικα παιχνίδια και αθύρματα του. Οι περισσότεροι παίρνουν θέση στην πολιτική ως κληρονομιά. Κι αν η κληρονομιά δεν είναι άμεση σε μέλος της οικογένειας, είναι έμμεση σε άνθρωπο του απερχόμενου πολιτικού (απλά σκεφθείτε τα παιδιά, τους ανιψιούς-ες και προστατευόμενους των πολιτικών που αποχώρησαν). Για να μπορέσει κάποιος, που θα ασχοληθεί με την πολιτική, να κάνει έναν προεκλογικό αγώνα πρέπει να έχει χορηγό. Επομένως χάνει βαθμούς ελευθερίας και αποκτάει δεσμεύσεις… Έτσι δεν πολιτεύονται οι άριστοι, δεν έχουμε αριστοκρατία, αλλά οι αρεστοί και αναλώσιμοι στο σύστημα. Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, πολιτικά «επιπλέουν οι φελλοί και οι ακαθαρσίες». Η προσωπικότητα των βουλευτών κρυσταλλώνεται, η συνείδηση αναισθητοποιείται και μετατρέπονται σε υπάκουα στρατιωτάκια, υποκείμενα στην κομματική πειθαρχία. Ως Δαμόκλειος σπάθη επικρέμεται η απειλή της κομματικής διαγραφής και του πολιτικού αφανισμού σε περίπτωση απειθαρχίας. Αμνοί, λοιπόν, οι πολιτικοί, που έτσι και βγουν έξω από το κομματικό μαντρί, θα τους φάει ο λύκος!
Έτσι αριβίστες και καιροσκόποι, πρόθυμοι να πουλήσουν τα οράματα και τα δικαιώματα του λαού, μπαίνουν στο καράβι της πολιτείας. Και μόλις τα ΜΜΕ τους προβάλλουν, θέλουν από ναύτες να γίνουν καπετάνιοι!
Χωρίς να κατέχουν την τέχνη του καραβοκύρη, μόνο και μόνο φέροντες το όνομα του προηγούμενου καπετάνιου, παίρνουν το δαχτυλίδι με τη βούλα του κυβερνήτη.
Το παιγνίδι είναι σικέ σε μεγάλο βαθμό. Τα τραπουλόχαρτα σημαδεμένα.
Οι νουνεχείς σχεδιάζουν το μέλλον τους. Βλέπουν τα πολιτικά πράγματα σε βάθος χρόνου. Μελετούν, προβλέπουν και καταστρώνουν σχέδια. Προσβλέπουν το κοινό καλό και όχι το συμφέρον τους. Τέτοιοι μπορούν να είναι μόνο άνθρωποι με πλατείς ορίζοντες, διορατικοί και φιλοσοφημένοι. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους αναζητούμε στην πόλη μας, στο Νομό μας, στο κράτος μας και να τους ζητούμε να μας εκπροσωπήσουν. «Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν», λέει ο απλός κόσμος. Λαός επιπόλαιος και κυκλοθυμικός έχει ηγέτη διαλεγμένο από το “καλάθι”. Λαός σοβαρός έχει ηγέτη επιλεγμένο με κρίση..
Δυστυχώς έπρεπε να αγκαλιάσουμε το τέλμα για να ξυπνήσουμε...όσοι έχουμε ξυπνήσει...έπρεπε να υποταχθούμε στον ηχηρό κόλαφο και τα αλλεπάλληλα ραπίσματα του μεθυσμένου, βαρήκοου, ανίδεου και στραβού κυβερνήτη...Οι καιροί ου μενετοί...Ας βγάλουμε το σχοινί της θηλιάς που μας έχουν πλέξει με δεξιοτεχνία γύρω από το σκυμμένο λαιμό μας...Για να μη φτάσουμε να μιλάμε σε κάποια χρόνια για μια Χαμένη νεοτέρα Ατλαντίδα...
Η αλήθεια απλά υπάρχει συνέλληνες ....
το ψέμα όμως πρέπει εξονυχιστικά να εφευρεθεί..

ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΜΕΛΙΝΑ
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
e-mail: melinanef@yahoo.gr

Έγγραφο του Φόρεϊν Όφις για τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων

Έγγραφο του Φόρεϊ ΄Οφις (Υπ. Εξωτερικών Αγγλίας), που συντάχθηκε το 1907, αποκαλύπτει τα σχέδια του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. "... Από το 1798 μέχρι το 1818 ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων είχε ετοιμάσει σχέδιο με το οποίο όχι μόνο να κυβερνά την περιοχή, αλλά επίσης να περάσει στο χέρι του και την γη. Για να το κατορθώσει αυτό έβαλε Αλβανούς στρατιώτες να.....
διαπράττουν πράξεις αγριότητας εναντίον των Ελλήνων χωρικών. Όταν έβλεπε την απογοήτευση τους, τους έπειθε ότι οι τουρκο-Αλβανοί δεν θα τους άφηναν ήσυχους εκτός και αν τα χωριά ανήκαν στον Πασά. Οι Έλληνες πείθοντας δίχως επιλογή και με ψεύτικες αγοραπωλησίες παρέδιδαν τις ιδιοκτησίες τους στον Αλή.
Μόνο οι περιοχές Ζαγορέα (44 χωριά) και Χιμάρα (7 χωριά) εξαιρέθηκαν από αυτή την ανταλλαγή, λόγω ιδιαίτερων λόγων. Σχεδόν ολόκληρη η Ήπειρος μετατράπηκε σε ένα απέραντο κτήμα του Αλή Πασά, μόνο για τον ίδιο, ή που διαμοίραζε κάποια κομμάτια στους δικούς του".

katoci.blogspot.com

Τι διδάσκει το Ταλμούδ......(το αντιστοιχο κοράνι - ευαγγέλιο του Ισραήλ)

 
 Όταν βλέπω την σημαία των εβραίων τρελένομαι......!!!!!

Είναι η φυλή που έχει υιοθετήσει την ιδεολογία των Ναζί , κάτι σαν την Αρεία φυλή - Καθαρή φυλη....!!

Πιστεύουν ότι είναι οι Θεοί ή τουλάχιστον ότι ο Θεός εφτιαξε αυτούς σαν ανθρώπους και όλους τους μη - εβραίους τους θεωρούν στην καλύτερη περίπτωση, σκυλιά!!!!!!


Γιαυτούς οι εγκληματικές πράξεις μετράνε μόνο αν τις προκαλέσει ένας μη - εβραίος....!!
Δεν τους νοιάζει καθόλου για τον υπόλοιπο κόσμο εφόσον γιαυτούς ανθρωποι είναι μόνο όσοι είναι εβραίοι.....





Αυτά και πολλά τέτοια ακραία μέτρα εφαρμόζονται στο Ταλμούδ, το δικό τους ευαγγέλιο.....!!

Διάφοροι στίχοι από το Ταλμούδ:
"Αυτοί που διαβάζουν την Καινή Διαθήκη δεν έχουν θέση στον κόσμο που έρχεται" Sanhedrin 90a

"Οι εβραίοι πρέπει να καταστρέψουν τα βιβλία των Χριστιανών, π.χ. την Καινή Διαθήκη" Shabbath 116a 


Akum (μη-εβραίος) είναι σαν το σκυλί. Ναι, η γραφή λέει να τιμούμε το σκύλο περισσότερο από το μη-εβραίο" TALMUD: Ereget Raschi Erod, 22 30



"Μια έγκυος μή εβραία δεν είναι καλύτερη από ένα έγκυο ΖΩΟ. " TALMUD: Coschen Hamischpat 405

"Οι ψυχές των μη-εβραίων προέρχονται από ακάθαρτα πνεύματα και αποκαλούνται ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ." TALMUD: Jalkut Rubeni gadol 12b

"Αν φας μαζί με έναν μη-εβραίο είναι σαν να τρως με ένα σκύλο." TALMUD: Tosapoth, Jebamoth 94b

Οι εβραίοι μπορούν ελεύθερα να εξαπατούν τους απίστους : Sanhedrin 57a . "'Ένας εβραίος δε χρειάζεται να πληρώσει σε έναν μη-εβραίο τους χρωστούμενους μισθούς για τη δουλειά του." 

"Αν ένας εβραίος μπει στον πειρασμό να διαπράξει κακό, θα πρέπει να πάει σε μια πόλη όπου θα είναι άγνωστος και να κάνει το κακό εκεί." Moed Kattan 17a




   
Οι εβραίοι είναι Θεϊκοί : Sanhedrin 58b. "Αν ένας ειδωλολάτρης (μη-εβραίος) χτυπήσει έναν εβραίο, ο μη-εβραίος πρέπει να θανατωθεί. Το να χτυπήσει κανείς έναν εβραίο είναι το ίδιο με το να χτυπήσει το Θεό."

Οι εβραίοι μπορούν να πουν ψέμματα σε μη-εβραίους: Baba Kamma 113a. "Οι εβραίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψέμματα (τεχνάσματα) για να κατατροπώσουν έναν μη-εβραίο"

Προσβολές προς την Παναγία : Sanhedrin 106a. Η μητέρα του Ιησού ήταν μια πόρνη: "Εκείνη που ήταν απόγονος βασιλέων και κυβερνητών έκανε την πόρνη στους μαραγκούς."  

Οι εβραίοι μπορούν να κλέψουν τους μη-εβραίους : Baba Mezia 24a. "Αν ένας εβραίος βρει ένα αντικείμενο χαμένο από κάποιον μη-εβραίο("ειδωλολάτρη") δε χρειάζεται αυτό να επιστραφεί." (Επιβεβαιώνεται επίσης στο Baba Kamma 113b).


Οι εβραίοι δικαιούνται να ληστεύουν και να φονεύουν μη-εβραίους : Sanhedrin 57a. "Όταν ένας εβραίος φονεύει έναν μη-εβραίο δεν ισχύει η θανατική ποινή. Οτιδήποτε κλέψει ένας εβραίος από έναν άπιστο μπορεί να το κρατήσει.

Οι εβραίοι μπορούν ελεύθερα να εξαπατούν τους απίστους : Sanhedrin 57a . "'Ένας εβραίος δε χρειάζεται να πληρώσει σε έναν μη-εβραίο τους χρωστούμενους μισθούς για τη δουλειά του."

"Οι μη-εβραίοι είναι εκτός της προστασίας του νόμου και ο Θεός έχει 'εκθέσει τα χρήματά τους στο Ισραήλ'." Baba Kamma 37b.



Η γενοκτονία εγκρίνεται από το Ταλμουδ: Minor Tractates, Soferim 15, Κανών 10 : Αυτό είναι το ρητό του ραββίνου Simon ben Yohai: Tob shebe goyyim harog ("Ακόμα και οι καλύτεροι των μη-εβραίων θα πρέπει όλοι τους να θανατωθούν").

Το Hagigah 27a αναφέρει ότι κανένας ραββίνος δεν μπορεί να πάει ποτέ στην κόλαση

Οι εβραίοι διαθέτουν υψηλότερο νομικό κύρος : Baba Kamma 37b. "Αν ένα βόδι ισραηλίτη σκοτώσει το βόδι ενός Κανανίτη δεν υπάρχει ευθύνη, αλλά αν το βόδι ενός Κανανίτη σκοτώσει το βόδι ενός ισραηλίτη...η πληρωμή πρέπει να αποδοθεί στο ακέραιο."

"Οποιοσδήποτε δείχνει ανυπακοή στους ραββίνους είναι άξιος θανάτου και θα τιμωρηθεί με το να βραστεί σε καυτά κόπρανα στην κόλαση."
  
"Η σεξουαλική επαφή μεταξύ των μη-εβραίων είναι όπως η συνουσία των ζώων." TALMUD: Sanhedrin 74b

"Αν και ο μη-εβραίος διαθέτει την ίδια σωματική δομή με τον εβραίο, συγκρίνεται με τον εβραίο όπως ο πίθηκος με τον άνθρωπο." TALMUD: Schene luchoth haberuth, σελ.250b



Αυτά και πολλά άλλα τέτοια διεστραμμένα, πιστεύουν οι Εβραίοι....!!! 


http://truth-revelation.blogspot.com/2010/08/blog-post_06.html

Γιατί ταυτίζονται οι μεγάλες αποφάσεις με τις σημαντικές Εθνικές μας εορτές;


Γιατί τέτοια εμμονή με τις Εθνικές μας εορτές από την Νέα Τάξη Πραγμάτων;

Και να μην θέλω να το παρατηρήσω για να αποφύγω να με πουν άρρωστο συνωμοσιολογο δεν μπορώ. Αν θυμάμαι καλά η πρώτη μεγάλη απόφαση που όλοι η πατρίδα είχε άγχος για το μνημόνιο ήταν στις 28/10/2010 που ως γνωστόν σηματοδοτεί μια από τις δυο μεγάλες εθνικές εορτές μας. Τώρα ξανά έχουμε μια μεγάλη απόφαση, την επόμενη μεγάλη απόφαση και την αναμένουμε στις 25/03/2011.
Και αναρωτιέμαι γνωρίζοντας την αγάπη των πεφωτισμένων (Illuminati) για τους αριθμούς και τις ημερομηνίες ποιες είναι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό. Δηλαδή σε μια εποχή που τα σενάρια περί έλεγχου του κόσμου, περί νέας τάξης πραγμάτων, περί επίθεσης στην Ελλάδα σαν πιλοτικό πείραμα για τον υπόλοιπο κόσμο...! Ποιες είναι οι πιθανότητες ΤΩΡΑ σε αυτή την ιστορική στιγμή οι μοίρα μας να αποφασίζεται πάντα συνυφασμένη με τις Εθνικές εορτές μας... και μάλιστα με εορτές που έχουν να κάνουν σχέση με την ελευθερία (πόλεμο) και με την επανάσταση (πόλεμο);

Δεν μπορώ να μην επισημάνω οτι αθροιστικά και οι δυο ημερομηνίες έχουν 2+8+1+0+2+0+1+0= 14 και 2+5+0+3+2+0+1+1=14 και ακομα 28+10+20+10=68 ---6+8= 14 και 25+03+20+11=59----5+9=14. Ένα νούμερο που δεν φαίνεται να έχει εμφανή σχέσει με κάποια μυστική δοξασία των πεφωτισμενων ...αλλά με κρυφό νόημα αν μπεις ποιο βαθιά το οποίο είναι το 5 που έρχεται απο το 1+4= 5 .....και το 5 πάντα για τους μυημένους οδηγεί στο μαγικότερο όλων 23 ....κάπως έτσι δηλαδή ....αφαιρώντας το μηδέν από τις χρονολογίες (και οι ίδιοι δεν το χρησιμοποιούν ποτέ το μηδέν) άρα 28+1+2+1= 32 (ο καθρεφτης του 23) και 25+3+2+1+1= 32 (ΠΑΛΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ 23) 2+3 =5.

Από πεντάλφα μέχρι το μαγικό στιχο του aleister crowley 23 skidoo το πιο αινιγματικό ποίημα στο χώρο του αποκρυφισμού. Γνωρίζω ότι πολύ από σας θα γελάσουν και θα θεωρήσουν τα παραπάνω το λιγότερο υπερβολές... άλλα ακόμα γνωρίζω ότι η κωδική γλώσσα των "αφεντικών" μας έχει πολύ βάθος.... για εμένα λοιπόν αυτό το αλλόκοτο παραπάνω άρθρο λέει μια πρόβλεψη...!

Πρώτα ο καθρέφτης
(η μη πραγματικότητα ,το ψέμα) και μετά ξανά ο καθρέφτης στον καθρέφτη (η απάντηση που περιμένουμε) . Πως λέγαμε ως νέοι το όχι, όχι μια γκόμενας ίσον ναι... κάπως έτσι... δηλαδή τι θα μπορούσες να δεις μέσα σε ένα ψεύτικο καθρέφτη αν κοίταζες το είδωλο του από έναν άλλο καθρέφτη; Ο νοών νοητο!!

Υ.Γ
Τουλάχιστον τον απλό συσχετισμό των εθνικών εορτών μας σαν κωδικό μήνυμα "Προσέξτε γιατί ποτέ δεν απελευθερωθήκατε" να το σκεφθείτε παραπάνω!!

Πηγή: Ελλήνων Αφύπνιση Σύνδεσμος στην Πηγή...
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τη διχοτόμηση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό χάρτη!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τη διχοτόμηση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό χάρτη!Το USE Efficiency είναι η επίσημη ιστοσελίδα για τους μηχανολόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάνω δεξιά έχει ένα χάρτη των χωρών που συμμετέχουν στο site, η χώρα μας εκπροσωπείται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου η Ελλάδα φαίνεται μισή απ' όση είναι. Για την ακρίβεια, ανατολική Μακεδονία και δυτική Θράκη έχουν περιέλθει στην Τουρκία! Θα πείτε ότι έγινε κάποιο «λάθος»! Ίσως να λέγαμε και εμείς «λάθος» εάν δεν ήταν επαναλαμβανόμενο αυτό το «λάθος» στα σύνορα της Ελλάδας σε χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έχουμε δει στο παρελθόν να μας λείπει η Κρήτη, η Ρόδος, η Χίος, όλο και κάτι μας... κόβουν οι... αγεωγράφητοι Ευρωπαίοι στους χάρτες τους). Και φυσικά το κωμικοτραγικό αυτή τη φορά είναι, ότι λείπει από τον ελληνικό χάρτη η μισή Μακεδονία και η Θράκη ενώ στο όλο θέμα εμπλέκεται το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης! Μιλάμε για τρελά καραγκιοζιλίκια δηλαδή, εκτός εάν...

Επίσης, επειδή τελευταία (εδώ και ένα 8μηνο) ακούγονται διάφορα περίεργα σενάρια για Κεντρική - Δυτική Μακεδονία και Θράκη, τα οποία έχουν να κάνουν με το υπέδαφος (χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο) και τις ορέξεις του κυρίου Τζωρτζ Σόρος για... επενδύσεις, και αυτά συνδυάζονται με κάποια παλαιότερα σενάρια για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Ρωμαίικης «δημοκρατίας» στην περιοχή με εδάφη ελληνικά, τουρκικά και βουλγάρικα και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη [ας μην πούμε προς το παρόν περισσότερα, κάποιοι παπάδες εκεί στο Αριστοτέλειο ελπίζουμε να το πήραν το μήνυμα], επισημαίνουμε ότι ο εν λόγω χάρτης δεν είναι και τόσο... τυχαίος! Τυγχάνει και «ταιριάζει» απόλυτα με κάποια απ' όσα έχουμε ακούσει από πολύ σοβαρά χείλη.

Προς το παρόν απαιτούμε να γίνει άμεσα επίσημη παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να διορθωθεί (και) αυτός ο χάρτης!



Μετά το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα, ο χάρτης διορθώθηκε. Διαβάστε εδώ:
ΕΠΙΤΥΧΙΑ του tsantiri: Ο χάρτης διορθώθηκε

Πηγή...

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ - Η παγίδα του Χρέους - Ένα τεκμηριογράφημα για την κρίση - Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ)


ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ - Η παγίδα του Χρέους - Ένα τεκμηριογράφημα για την κρίση - Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα τεκμηριογράφημα με παραγωγό το θεατή!

Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία.

Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Το τεκμηριογράφημα θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου (2011) χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Όταν η Δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος: http://www.debtocracy.gr/index.html




Σεισάχθεια και άλλες έννοιες

Μία από τις ενέργειες που άνοιξαν δρόμο οριστικά στη γέννηση των εννοιών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του πολίτη και της δημοκρατίας, υπήρξε η σεισάχθεια, εκείνη η θαρραλέα απόφαση να καταργηθεί η δουλεία λόγω χρέους. Αυτή η ιδέα και μόνο θα επαρκούσε για να προσδώσει πλήρες νόημα σε αυτούς τους «Διαλόγους των Αθηνών», την αξιόλογη πρωτοβουλία του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης που μας έφερε κοντά ώστε να προβληματιστούμε σχετικά με την τωρινή δυναμική του «ελληνικού πνεύματος» για να βελτιώσει τον κόσμο.

Στον σημερινό κόσμο, η σεισάχθεια, εκείνο το μέτρο που έλαβε ο Σόλωνας πριν από σχεδόν 2.600 χρόνια, εξακολουθεί να είναι, δυστυχώς, μια επαναστατική ιδέα. Όχι μόνο δεν έχει ξεριζωθεί η από χρέος δουλεία· αντιθέτως, σήμερα, ο τελικός σκοπός των δυνάμεων που γέννησαν την παγκοσμιοποίηση είναι ακριβώς αυτό: να σκλαβώσουν οικονομικά την ανθρωπότητα μέσω του χρέους.

Χαρακτηριστικά, όταν κατά την τελετή έναρξης αυτών των «Διαλόγων των Αθηνών» καλωσορίστηκε η πρωτοβουλία αυτή ως αναγκαία ενέργεια σε εποχή κρίσης, δεν έγινε καμία μνεία στους πραγματικούς δημιουργούς του χρέους και σε αυτούς που το εκμεταλλεύονται για να πλουτίσουν. Αυτό που είναι στην πραγματικότητα μια οικονομική επίθεση παρουσιάστηκε και πάλι ως μια φυσική «κρίση» και ξορκίστηκε λυπητερά σαν να επρόκειτο για μάστιγα ακριδών ή για απροσδόκητο τσουνάμι.

Δυστυχώς, η επίσημη ρητορική παρουσιάζει την κρίση ως περίπλοκο και μυστηριώδες φαινόμενο, που πηγάζει από μια καθολική έλλειψη ηθικής με αποτέλεσμα η εξαχρείωση να έχει μεταδοθεί στην πολιτική σφαίρα με καταστροφικές -αν και επάξιες- οικονομικές συνέπειες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι ευθύνες ρέουν αντιστρόφως: τούτο το φαινόμενο που ονομάζουν «κρίση» έχει την πηγή του στην έλλειψη ηθικής μιας πολύ συγκεκριμένης μειονότητας, η οποία, έχοντας κατακτήσει δια της οικονομικής οδού μεγάλα μερίδια της πολιτικής εξουσίας, εξαπολύει ενάντια στον παγκόσμιο πληθυσμό μια γενικευμένη επίθεση σε μορφή χρέους.

Προκαλεί ντροπή και αγανάκτηση να ακούει κανείς την επίσημη ρητορική της πολιτικής ηγεσίας και να βλέπει τους υποτιθέμενους εκπροσώπους της εθνικής κυριαρχίας να προσκυνούν δουλοπρεπώς τους οικονομικούς μεγιστάνες και να προσέρχονται με το τρεμάμενο χαμόγελο των υποδούλων να τους δώσουν αναφορά για το πόσο πιστά πειθαρχούν στις εντολές τους και εφαρμόζουν τις συνταγές τους για καλή διακυβέρνηση. Και μιας που μιλάμε για διάλογο, είναι ακόμα πιο ανησυχητικό ότι οι τάχα κριτικές φωνές δεν υψώνονται ενάντια σε τούτο το ψεύδος με την οξυδέρκεια και την τόλμη που θα έπρεπε.

Εάν η κρίση που μας πλήττει έχει ηθική προέλευση, αυτή βρίσκεται πρωταρχικά στην απουσία αρχών και ενδοιασμών όσων την προωθούν και όχι στην υποτιθέμενη «γενικευμένη ανηθικότητα» του τεράστιου πληθυσμού που την υφίσταται. Δεν εννοώ ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα. Όλοι συμφωνούμε στο ότι πρέπει να αναδιοργανωθεί ο δημόσιος τομέας, στο ότι πρέπει να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή και να μπει φρένο στη σπατάλη και στην κατάχρηση των κοινών πόρων. Αλλά να μην μας πλασάρουν το σόφισμα του «μονόδρομου» και το φαύλο ψευδολόγημα ότι ο μόνος τρόπος να παραχθεί πλούτος και να διανεμηθεί δικαίως είναι να συμμορφωθούμε προς τις επιταγές των μονοπωλίων της εξουσίας και του χρήματος. Να μην μας πουλούν μια φαρμακωμένη επιχειρηματολογία που ενέχει την ίδια υποκρισία με μια φιλειρηνική εκστρατεία με πρωτοβουλία των οπλοποιών.

Στην κοινωνία μας χρειάζεται να αλλάξουν πολλά. Σε ένα σύστημα που επιτρέπει μια χούφτα διακοσίων εταιρειών να συγκεντρώνει μεγαλύτερο πλούτο από εκατό χώρες του κόσμου μαζί, πολλά πρέπει να αλλάξουν. Σε μια παγκόσμια κοινωνία όπου οι χώρες του Τρίτου Κόσμου χρωστούν σε αυτές του Πρώτου επτά φορές περισσότερα από αυτά που λαμβάνουν ως υποτιθέμενη αναπτυξιακή βοήθεια, η σεισάχθεια εξακολουθεί να είναι μια τραγελαφική χίμαιρα. Και για να αλλάξουν όλα αυτά, πρέπει να βοηθήσει ο διάλογος, το δικαίωμα της ισηγορίας και, ακόμα περισσότερο, η σπάνια αρετή της παρρησίας: η τόλμη να πάρουμε τον λόγο για να πούμε την αλήθεια.

«Ο βουλόμενος» να πάρει τον λόγο, διότι ακόμα πρέπει να κατακτήσουμε την αληθινή δημοκρατία, ακόμα πρέπει να σχηματίσουμε ένα δήμο ελεύθερων και με συνείδηση της αξιοπρέπειάς τους πολιτών, ακόμα πρέπει να οικοδομήσουμε μια αγορά, ακόμα να κερδίσουμε την πραγματική ισονομία, να φτάσουμε σε μια κοινωνική δικαιοσύνη ικανή να καταστήσει γεγονός την ισοπολιτεία και να χτίσουμε εν τέλει έναν κόσμο απαλλαγμένο από το δόγμα, ο οποίος να υπάγεται στην αμφισβήτηση, στην ηθική, στην αισθητική, στη δικαιοσύνη και στην ελευθερία.

Όντως, το ελληνικό πνεύμα έχει ακόμα πολλά να κάνει, πολύ να αντισταθεί στη βαρβαρότητα.

Πηγή: email

Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ, Η ΔΑΡΔΑΝΙΑ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΧΡΕΟΣ


Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ, Η ΔΑΡΔΑΝΙΑ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΧΡΕΟΣΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ
Έάν είχομεν ως πολιτεία Έλληνική και Έλληνες πολίται όλίγον φιλότιμον, τότε δεν θα άποκαλούσαμεν «Τουρκίαν» το κράτος, όπου έπικυρίαρχοι  είναι οί άλλοτριωμένοι είς... «τούρκους» γόνοι έμουσουλμανισθέντων και δή έκ των παιδομαζωμάτων  Μικρασιατών, Έλλαδιτών, Άλαβανών και Βακτρίων(Άφγανών) προερχόμενοι, άλλά, ή Ίωνίαν, ή Καραμανίαν(κατά τους Πέρσας), ή Μικρασίαν ή Άσιατικήν Έλλάδα. Και ποτέ... «Τουρκίαν»...Όμως, μετά την Λωζάνην τώ 1922, και έν όψει, μετ΄ αύτήν, των συνεχιζομένων κακουργιών των τουρανιζόντων κτηνανθρώπων και των διαρκών είς βάρος μας προκλήσεων, έπιτρέψαμεν  είς το όντάριον έκείνο, τόν έβραιϊκής καταγωγής Νταούντ-Νταούντογλου, ύπουργόν Έξωτερικών της στρατιωτικής συμμορίας της ίθυνούσης το έν λόγω κράτος, να έλθη έν Άθήναις και να ζητήση την παροχήν «γής και ύδατος»(όρα «ΑΟΖ») άπό την Έλληνικήν κυβέρνησιν!!!! Έζήτησεν ούτος έπίσης και την άπάρνησιν του δικαιώματος ήμών άνακηρύξεως ήμετέρας Άποκλειστικής Οίκονομικής Ζώνης μετά τά πελάγη του Αίγαίου και του Κρητικού, ως και την Μεσόγειον. Είδομεν έκ τούτου, έπί μίαν είσέτι φοράν, είς το πρόσωπον τούτου του ποταπού ύποκειμένου το έπίπεδον του... «έξανθρωπισμού» των έχομένων των ένστίκτων και των κτηνωδών συμπεριφορών της «τουρκικής» ίθυνούσης τάξεως, των νύν φορέων  των... «άξιών»της κινεζικής-τουρκικής ληστρικής όρδής!. Της όποίας θεματοφύλαξ άνεδείχθη ό άλβανικής καταγωγής, γεννηθείς είς Βαλτονέρι Ήμαθίας μουσουλμάνος-γενίτσαρος Μουσταφά Κεμάλ!...

Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΛΑΣ-ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ
Θα έπρεπε,όμως, ήδη, άναθεωρούντες  την μέχρι τούδε τακτικήν μας έναντι των «τούρκων», να έθέταμεν είς τους άρμοδίους διεθνείς φορείς Ζήτημα Προστασίας των έν Μικρασία πεντήκοντα τριών(53) Έθνοτήτων. Πασών τούτων. Πέραν δηλαδή της όψίμως είσβαλούσης είς αύτήν κινεζικής ληστρικής όρδής των «τούρκων» τον 11ον αίώνα μ.Ά.Τ., έκείνων των περί τάς πεντήκοντα τρείς(53) έθνοτήτων, των βιουσών είς την Γήν αύτήν, ίθαγενών είς την γήν αύτήν λαοτήτων-έθνοτήτων. Ήτοι των Έλληνογενών μουσουλμάνων Ποντίων-Ίώνων-Κρητών-Βλάχων(Βαλααδών)(ύπέρ τά 5.000.000 σήμερον), των Καρών νεοπλατωνικών Άλευιδών(ύπέρ τά 12.000.000 σήμερον), των Άλβανών(ύπέρ τά 4.000.000 σήμερον), των -΄Ιουρούκων- Φρυγών, των Λαζών-Λυδών, των Χαλδαίων, των Άσσυρίων, των Κούρδων(περί τά 30.000.000 σήμερον), των Άρμενίων, των Κιρκασίων, των Έρυθίνων κ.ά.π. Άλλά σύν τούτω και το Ζήτημα της Συγχρήσεως των Δαρδανελλίων άπό την Έλλάδα, την Βουλγαρίαν, την Ρουμανίαν, την Ρωσσίαν, την Ούκρανίαν, την Γεωργίαν και την «Τουρκιάν»(όχι «Τουρκίαν»).

Η ΔΑΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ Η «ΕΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑΣ»
Έάν είχομεν όλίγον φιλότιμον, δεν θα άποδεχώμεθα την συμπερίληψιν είς την «σύμβασιν» της καλουμένης «Ένδιαμέσου Συμφωνίας» των όρων «Πρώην Γιουγκοσλαυική Δημοκρατία της Μακεδονίας»(!!!) Και δή των όρων «Δημοκρατία» και «Μακεδονία». Διότι το τοιούτον έκτρωμα «κράτους», το όποίον έσκάρωσεν ό μισέλλην πολωνοεβραίος Ίωσήφ Μπρός, ό Ψευδο-Τ.Ι.Τ.Ο., ό πολιτογραφηθείς άρχικώς «κροάτης» και έπέκεινα, ως καιροσκόπος και, ώς έντεταλμένος του Διεθνούς Συνεδρίου των Άκατονομάστων, καταστάς και δικτάτωρ της Νοτιοσλαυίας, ούτε Δημοκρατία ύπήρξεν ποτέ, άλλά δικτατορία, ούτε βεβαίως «Μακεδονία». Άλλά είναι μία ύπέρ τήν Παιονίαν και Πελαγονίαν περιοχή της Δαρδανίας των Πελασγών Φρυγών, οί όποίοι έφθέγγοντο πελασγιστί και ούχί...βουλγαριστί...Ήγουν κείται άνωθεν της ίστορικής Μακεδονίας(Πιερία-Ήμαθία-Πέλλα)... Και νύν κατοικείται άπό Βλάχους(ήτοι τους άκραιφνείς τούτους Έλληνας, έξ ών γνωστώτεροι παγκοσμίως ήσαν οί πρωτοπόροι εύρωπαίοι κινηματογραφισταί άδελφοί Μανιάκα κ.ά.π.), άπό  Ίλλυριούς(Άλβανούς), άπό Σέρβους, άπό Αίγυπτίους(Γύφτους),άπό  Άθιγγάνους ίνδούς(...τριγλώσσους, ως ρωμοφώνους, τουρκοφώνους, βουλγαροφώνους!) και άπό Βουλγάρους. Ώς όνομα του θνησιγενούς κρατιδίου των «Σκοπίων», ή έπικυρίαρχος τούτου βουλγαρικής καταγωγής συμμορία, έπιδιώκει να άποσπάση έκ μέρους μας την άποδοχήν της κιβδήλου όνομασίας τούτου ως... «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!!! Δεν...έπιμένουν είς τούτο μόνον αύτοί, άλλά κυρίως τά γνωστά έκείνα μισελληνικά σκοτεινά πρόσωπα της διεθνούς σπείρας των άποσταθεροποιητών της παγκοσμίου κοινότητος...

Ήμείς, κατ΄ έσχάτην παραχώρησιν, θα ήδυνάμεθα να άποκαλούμεν το τοιούτον κρατίδιον, το όποίον κρατούν έν ζωή οί Άμερικανοεβραίοι, «Ένωσιν της Βαρδαρίας(άλλως γνωστήν και ως...Πρώην «Γιουγκοσλαυική» Δικτατορία της Βαρδαρίας...)... Έστω, λοιπόν, «Ένωσις της Βαρδαρίας»...Άπαραιτήτως το όνομα «Ένωσις»...

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ
Πρό της τοιαύτης όμως άπό έμάς άναγνωρίσεως, θα πρέπει να δηλώσουν οί ίθύνοντες αύτήν  την «Ένωσιν της Βαρδαρίας» ότι θα σεβασθούν όλα τά δικαιώματα των έγκαταβιουσών είς το κρατίδιον αύτό έθνοτήτων. Ότι θα πραγματοποιήσουν μίαν όντως άπογραφήν του πληθυσμού της. Και ότι οί ύπέρ, κατά τον πληρώσαντα άκριβώς την φιλαλήθειάν του Βλάχον Κυριακόν Γρηγορίου(Κύρο Γκληγόρωφ), τάς 400.000 Έλληνες(Βλάχοι) κατ΄ ούδέν θα κωλύονται είς την άσκησιν των δικαιωμάτων των...Ένώ οί άπόγονοι των έκατοντάδων χιλιάδων Ήρακλειωτών-Μοναστηριωτών, θα δύνανται να διεκδικήσουν τάς περιουσίας των προγόνων των, τάς όποίας ύφάρπαξαν τώ 1931 οί διώκται των... «άδελφοί» μας Σέρβοι, άλλά και το δικαίωμα της είς την πόλιν και της περιοχήν της ίστορικής Ήρακλείας(Μοναστήριον-Βιτόλια) έγκαταστάσεώς των...

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Άπαιτείται ή άσκησις πραγματικής έθνικής πολιτικής, ίνα έπιβιώσωμεν. Προς τούτο άναγκαιοί είς τά Ύπουργεία Έξωτερικών, Έθνικής Άμύνης, Έθνικής Παιδείας και Έσωτερικών να τοποθετηθούν παράγοντες γνώσται της Έλληνικής Ίστορίας, της Καθ΄ Όλου Έλληνικής Γλώσσης, και των θεμάτων των Διεθνών, ως και των Έσωτερικών και Έξωτερικών μας Ζητημάτων.Ίσως θα άπαιτείτο ή σύστασις μιάς Σχολής Παραγωγής Πολιτικών Στελεχών. Διότι όταν οί διεθνείς κατεργαρέοι, ως οί σκοπιανοί καί οί «τούρκοι», εύρίσκονται, κατά τάς έν Έλλάδι έπαφάς των ένώπιον άμηχάνων έγχωρίων πολιτικαντηδών, έστερημένων γνώσεων του άντικειμένου των ύπ΄ αύτούς ύπουργικών καθηκόντων, τότε θα έπαπειλείται διαρκώς ό κίνδυνος άπωλείας έτι περαιτέρω έθνικής κυριαρχίας, διά την ύπηρεσιακήν άνεπάρκειαν και το έλλειμμα έθνικής φιλοτιμίας των ήμετέρων διαχειριστών των έθνικών μας ύποθέσεων.Και τούτο το είδομεν είς το ζήτημα των έν Έλλάδι λαθροεποίκων μουσουλμάνων, άλλά και το ζήτημα της ΑΟΖ της Πατρίδος μας, έκ της όποίας ό θρασσύς, ό «σαρώσας» την Θράκην έβραιότουρκος Άχμέτ Νταούντ(«Δαυίδ»!)-Νταούντογλου, ό άποδοκιμασθείς άπό Έλληνας και Πομάκους είς Έχίνον, έζήτησεν να έξαιρέσωμεν τμήμα της νύν Έπικρατείας μας, την νήσον του Καστελλορρίζου, άπό οίανδήποτε πράξιν μας άνακηρύξεως της τοιούτης άποκλειστικής οίκονομικής μας ζώνης...Και το βλέπομεν είς τον άτέρμονα έπείσης... «διάλογον» περί του... «όνόματος» του σκοπιανού κρατιδίου, ένώ όφείλομεν να καταγγείλωμεν την ως άνω... «Ένδιάμεσον Συμφωνίαν» του 1995 και να διακόψωμεν πάσαν με την ίθύνουσαν τά Σκόπια βουλγαρικήν συμμορίαν «συνομιλίαν»...

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΙΣ
Άλλως, τά άνωτέρω καί το...έρπον  καρκίνωμα των λαθροεποίκων, ίδία των έκ τούτων μουσουλμάνων, το βαίνον διογκούμενον, άφού αί σπείραι των έγχωρίων «προοδευτικών» του όλοκληρωτισμού δεν...έπιτρέπουν τάς άπελάσεις των τοιούτων έπιβουλέων της Έλληνικής Γής, και τά προβλήματα με...βουλγάρους είς βορράν και «τούρκους» είς την άνατολήν, καθώς και το μέγα ζήτημα της έπιβαρύνσεως του Δημοσίου με ένα δυσβάστακτον χρέος, άποτελούν μείζονας έξωτερικούς κινδύνους. Κινδύνους έθνικής έπιβιώσεως και κοινωνικής, πολιτιστικής και οίκονομικής άναδράσεως συνιστούν έπίσης ή παράλειψις έπιτελέσεως του Χρέους της Άποκαταστάσεως της Πατρογονικής ήμών Θρησκείας των Όλυμπίων, ή παραμέλησις της Άνακατασκευής των Έθνικών μας προεβραιοχριστιανικών Μνημείων και Οίκισμών, τά όποία κατέστρεψαν  οί μισέλληνες του στυγερού έβραιοχριστιανισμού, ή μετατόπισις είς τον χρόνον της Διαλύσεως του «καραμανλικού» Άστικού Καρκίνου του άτυχούς Άστεος των Άθηνών,  ή άπροθυμία και της βιαίας είσέτι έκδιώξεως έξ αύτού των είς αύτό συνωθουμένων των 4.500.000 πρώην άγροτών(γεωργών, κτηνοτρόφων κ.λ.π.) και του έπανεποικισμού δι΄ αύτών της ύπαίθρου των άκριτικών μας χερσαίων και νησιωτικών περιοχών, ή άναποφασιστικότης καταργήσεως των ψευδοπανεπιστημίων, τά όποία παράγουν άστικά κοινωνικά παράσιτα κ.λ.π....Έάν έξακολουθήσωμεν άδρανούντες, τότε, έάν δεν άφυπνισθώμεν και δράσωμεν έγκαίρως, θα άντιμετωπίσωμεν καταστάσεις έθνικής έπιβιώσεως...


Έν Θεσσαλονίκη τήι 10η Μαρτίου 2011 μ.Ά.Τ.
ΔΙΑ ΤΟΝ Ε.Θ.Ο.Σ. «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ»
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ-ΓΟΥΣΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πηγή: email

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 33 ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ 33 ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΑξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι υπογράφοντες, έχοντας επί δεκαετίες υπηρετήσει τα εθνι­κά μας θέματα, δικαι­ώματα και συμφέρο­ντα, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ικα­νοποίησή μας για τις δημόσιες δηλώσεις σας κατά την συνά­ντηση στο Ερζερούμ με τον Τούρκο ομόλογό σας και με τους πρέσβεις της γείτονος. Παρ' όλη όμως την ευθεία και δημοσία αυτή προβολή των θέσεών μας δεν παύουμε να ανη­συχούμε μήπως η σημερινή οικονομική συγκυρία πλήξει τελικά τα εθνικά μας θέ­ματα, εν όλω ή εν μέρει, ανεπανόρθωτα. Και τούτο για τους παρακάτω λόγους τους οποίους επιτρέψτε μας να σας εκθέ­σουμε επιθυμώντας να συμβάλουμε και εμείς στον διεξαγόμενο σήμερα δημό­σιο διάλογο, ως απλοί πολίτες, χωρίς βεβαίως να αμφισβητείται η αρμοδιότητα της κυβερνήσεως να διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική:

Όταν μια χώρα διέρχεται κρίση, όπως τώρα η πατρίδα μας, είναι λογικό να απο­φεύγει να συνάπτει συμφωνίες που θα τη δεσμεύσουν για πολύ μετά το τέλος της κρίσης και, πιθανότατα, εις το διηνεκές.

Στις θεμελιώδεις υποχρεώσεις που ε­πιβάλλει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνεται και η αποχή από κάθε απειλή ή χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις. Η Αρχή αυτή δεν έχει τεθεί στον Χάρτη ασκόπως. Γιατί είναι προδιαγε­γραμμένη η έκβαση της διαπραγμάτευ­σης εις βάρος του μέρους εκείνου που δέχεται να συνομιλεί υπό τη συνεχή και προκλητική παραβίαση του εθνικού του χώρου και υπό την απειλή στρατιωτικής αντίδρασης, όπως είναι η τουρκική γνω­στή ως "casus belli". Όταν το ένα μέρος βρίσκεται στο πλευ­ρό της διεθνούς νο­μιμότητας και εξακο­λουθεί να διαπραγ­ματεύεται παρά τις έ­κνομες ενέργειες του άλλου μέρους δημι­ουργούνται δύο σο­βαρές συνέπειες. Αφ' ενός δείχνει ο απειλούμενος ότι δέχεται να διαπραγματευτεί υπό πίεση -σαν να είχε ηττηθεί σε πόλεμο- και αφ' ετέρου ο παράνομος χαρακτήρας των ενεργειών του απειλούντος ακυρώνεται ή αποδυ­ναμώνεται σημαντικά στα μάτια των διε­θνών παραγόντων. Το δεύτερο αυτό συμβαίνει διότι κανείς ξένος δεν είναι δυ­νατόν να πιστεύσει ότι διαπράττονται διε­θνείς παραβιάσεις όσο οι διαπραγματεύ­σεις διαρκούν και ότι το μέρος που τις υ­φίσταται δέχεται, παρά τούτα, να συνεχί­ζει να διαπραγματεύεται. Έτσι η διαμαρ­τυρία και η επιχειρηματολογία του απο­δυναμώνονται και αυτοαναιρούνται.

Οι επεκτατικές στοχεύσεις της Τουρκίας εδράζονται σε μακροχρόνιες προοπτικές και τούτο είναι σε όλους γνωστό. Οιαδή­ποτε σημερινή συμφωνία με ελληνικές υ­ποχωρήσεις θα εξασφάλιζε οφέλη μόνο στην Τουρκία, η οποία μετά κάποια μικρή χρονική ίσως διακοπή θα συνέχιζε την ί­δια αρπακτική τακτική. Η ιστορία της γεί­τονος είναι δυστυχώς ιστορία παραβιά­σεων της υπογραφής της. Μια ιστορία που έχει ακόμη και πρόσφατα έντονα δείγματα.

Τυχόν συνδιαχείριση των πόρων του Αιγαίου πριν από τη διεύρυνση των χω­ρικών μας υδάτων και την επακόλουθη οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ θα παρείχε ίσως πρόσκαιρα οικο­νομικά οφέλη. Η συνδιαχείριση όμως προϋποθέτει δύο απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προηγουμένως: α) Την επέκταση των χωρικών υδάτων με ανεξάρτητη και κυρίαρχη απόφαση της χώρας μας σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Και β) τον ορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Εάν δεν τηρηθούν οι δύο αυτές προϋποθέσεις, η Τουρκία ασφαλώς θα χρησιμοποιούσε τα ad hoc δικαιώματα τα οποία ενδεχομένως θα της παραχω­ρηθούν προσωρινά για να αποδυναμώ­σει τα de jure ελληνικά και να ενισχύσει τις δικές της πάγιες παράνομες θέσεις. Εξ άλλου, η επί μακρόν αποχή εκ μέρους μας από την άσκηση κυριαρχικών δικαι­ωμάτων σε συνδυασμό με τη θέση τους υπό συζήτηση είναι δυνατόν, υπό ορι­σμένες προϋποθέσεις, να δώσει λαβή σε παρερμηνείες.

Εφόσον η Ελλάδα υποστηρίζει ότι συ­ζητά μόνο την οριοθέτηση της υφαλο­κρηπίδας και η Τουρκία επιμένει ότι στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα "ζητήματα του Αιγαίου", η κυβέρνηση οφείλει να ξεκα­θαρίσει το ζήτημα. Δεν μπορεί πράγματι να παραμένει μυστικό, τόσο το περιεχό­μενο της διαπραγμάτευσης όσο και η δια­πραγματευτική γραμμή εκκίνησης της ελ­ληνικής πλευράς.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η υφαλο­κρηπίδα και η ΑΟΖ του νησιωτικού συ­μπλέγματος Καστελορίζου είναι κεφαλαι­ώδους σημασίας για τη χώρα μας και εί­ναι ενθαρρυντικό ότι πρόσφατα έγκυρα δημοσιεύματα στο Ισραήλ το αναγνωρί­ζουν. Είναι ευνόητο ότι η χώρα μας έχει κάθε συμφέρον να υποστηρίξει αυτή την άποψη.

Οι πενήντα τουλάχιστον "διερευνητι­κές επαφές", όπως και άλλες που πραγ­ματοποιήθηκαν μεταξύ των δύο χωρών είναι φανερό ότι έ­χουν ξεπεράσει το ε­πίπεδο του "διαλό­γου" και κινδυνεύ­ουν να εκληφθούν ως διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση είναι -έτσι τουλάχι­στον ασκείται διε­θνώς- αμοιβαία α­νταλλαγή παραχω­ρήσεων με σκοπό να επιτευχθεί λύση ι­κανοποιητική και για τις δύο πλευρές υ­πό την προϋπόθεση βεβαίως ότι και οι δύο έχουν νόμιμους τίτλους. Αν η ελλη­νική πλευρά παραχωρήσει μέρος των κυ­ριαρχικών της δικαιωμάτων θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει και τις παραχω­ρήσεις των νομίμων δικών της κυριαρχι­κών δικαιωμάτων που έκανε, σε αντάλ­λαγμα, η Τουρκία.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δι­καιώματα στο Αιγαίο δεν προσδιορίζο­νται με ασαφείς διατάξεις διεθνούς δικαί­ου, όπως επιδιώκουν ίσως μερικοί να πεί­σουν τους πάντες και ιδίως την ηγεσία της χώρας. Είναι σαφή και αδιαμφισβήτητα έναντι της επιβουλής οιουδήποτε γειτο­νικού κράτους, το οποίο διά της απειλής χρήσεως όπλων επιδιώκει -όπως και επί­σημοι Τούρκοι ομολογούν- να επανα­φέρει το καθεστώς της Οθωμανικής Αυ­τοκρατορίας της οποίας την κατάρρευση κίνησε προ δύο σχεδόν αιώνων ο πόθος των λαών για ελευθερία.

Μετά τιμής,

Οι πρώην Πρέσβεις της Ελλάδος:
Χρήστος Αλεξανδρής, Σπύρος Αλιά­γας, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Διαμα­ντής Βακαλόπουλος, Βασίλειος Βασσά­λος, Ιωάννης Γενηματάς, Εμμανουήλ Γκί­κας, Νικόλαος Διαμαντόπουλος, Σπυρί­δων Δοκιανός, Ευ­στράτιος Δούκας, Αχιλλέας Έξαρχος, Ιωάννης Θεοφανό­πουλος, Αθανάσιος Θεοδωρακόπουλος, Ιωάννης Θωμόγλου, Αντώνης Κοραντής, Αλέξανδρος Κου­ντουριώτης, Γεώρ­γιος Κωνσταντής, Νικόλαος Μακρίδης, Λεωνίδας Μαυρομι­χάλης, Εμμανουήλ Μεγαλοκονόμος, Πα­ναγιώτης Μπάιζος, Ιωάννης Μπουρλο­γιάννης-Τσαγγαρίδης, Λάζαρος Νάνος, Αντώνιος Νομικός, Παναγιώτης Οικονό­μου, Απόστολος Παπασλιώτης, Κωνστα­ντίνος Πολίτης, Αντώνης Πρωτονοτά­ριος, Βασίλειος Σημαντηράκης, Ιάκωβος Σπέτσιος, Θέμος Στοφορόπουλος, Ευάγ­γελος Φραγκούλης, Κώστας Οικονομί­δης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πα­νεπιστημίου, τέως Προϊστάμενος Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας Υπουργείου Εξωτε­ρικών, Μέλος Επιτροπής Διεθνούς Δικαί­ου Ηνωμένων Εθνών (1999-2006)»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ   25.02.2011

Πηγή: email
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters