Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Μυστήριο: Σείστηκε η Αμμόχωστος αλλά δεν ήταν σεισμός!

http://www.star.gr/PublishingImages/2010/11/69800_1828.jpg


Πέπλο μυστηρίου πλανάται στην περιοχή Αμμοχώστου. Σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής γύρω στις τέσσερις το απόγευμα έγινε αισθητή ισχυρή δόνηση στη ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για σεισμό!

Το τμήμα γεωλογικής επισκόπησης μετά από αρκετή ώρα και αφού ερεύνησε όλα τα ενδεχόμενα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει καταγραφεί καμία σεισμική δόνηση.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συνέβη. Η αστυνομία και η εθνική φρουρά συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τη δόνηση και αν πρόκειται για έκρηξη ή κάτι άλλο.

Δύο είναι τα σενάρια. Το πρώτο και επικρατέστερο είναι ότι πιθανόν να πρόκειται για διάσπαση ήχου από γαλλικό μεταγωγικό C160 που πέρασε από την περιοχή, είτε σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο να προήλθε από μεγάλη παράνομη στρατιωτική άσκηση των Τούρκων στα κατεχόμενα. 
Χριστιάνα Τσαγγάρη cytoday
hellas-now

Έρευνα ΣΟΚ - Μια "Τροποποίηση Καιρού" για την Ελλάδα

Picture
 

Η τροποποίηση καιρού είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται τις τελευταίες δεκαετίες σε πολλές χώρες. Μια μέθοδος 'νόμιμη', αλλά... είναι και ηθική; Γιατί το πρώτο δεν εξασφαλίζει απαραίτητα και το δεύτερο...

Πριν πούμε ο,τιδήποτε πάνω στο θέμα αυτό, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή,  προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πως δεν θα μιλήσουμε για τους γνωστούς χημικούς αεροψεκασμούς και το HAARP που συμβάλλουν στην χειραγώγηση καιρικών συνθηκών δημιουργώντας πολλές φορές ακραία φαινόμενα, αλλά για την μικρής κλίμακας γεωμηχανική, που ονομάζεται 'Τροποποίηση Καιρού". 
“Τροποποίηση καιρού ονομάζεται η σχεδιασμένη επέμβαση του ανθρώπου σε συγκεκριμένα νέφη…Η πιο γνωστή μέθοδος τροποποίησης καιρού είναι η σπορά των νεφών, η οποία εφαρμόζεται για να επιτευχθεί αύξηση βροχής και χιονιού, καταστολή χαλαζιού και διάλυση ομίχλης.”
Εισαγωγή από την έκθεση του ΕΛ.ΓΑ.

Την ερώτηση δεν την βάζουν γιατί ξέρουν την απάντηση... ΝΑΙ! Οι κάθε είδους χειραγώγηση του κλίματος, μικρή ή μεγάλη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη φύση να συνεχίσει την αέναη ισορροπία της...

Τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί μα αυξανόμενη πορεία αυτές τις πρακτικές. Τα προγράμματα, τα επίσημα τουλάχιστον που γνωρίζουμε, γίνονται μέσω του ΕΛ.ΓΑ. και σε συνεργασία με την 3Δ Α.Ε. Όπως γράφει η εταιρεία στο ιστολόγιο της: "Η 3Δ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 και αρχικά, η κύρια ενασχόληση της εταιρείας ήταν οι αεροψεκασμοί με αεροπλάνα. Στη συνέχεια και με την αποκόμιση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας καθώς και ιδιόκτητου εξοπλισμού, η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες όπως την τροποποίηση καιρού (...)

Σήμερα η 3Δ Α.Ε. παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών με εξειδίκευση στον τομέα εφαρμογών τροποποίησης καιρού. Είναι ενεργό μέλος του Weather Modification Association (WMA) και συμμετέχει σε προγράμματα τροποποίησης καιρού σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα, η 3Δ Α.Ε. συνάπτει, κυρίως, κυβερνητικές συμβάσεις και ασχολείται ενεργά με προγράμματα αύξησης βροχοπτώσεων και καταστολής χαλαζιού από το 1981. Ο συνολικός χρόνος πτήσης κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων τροποποίησης καιρού από το 1981  έως το 2009 ανέρχεται στις 4.133 ώρες." (Για από εκεί και πέρα δεν έχει στοιχεία. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΛ.ΓΑ η περίοδος 2004-2008 σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία στη Θεσσαλία παρουσιάζει αύξηση κατανάλωσης υλικού (ιωδιούχου αργύρου) 215% αύξηση!)

Με πρωτοβουλία του ΟΓΑ άρχισε και η τεχνολογία τροποποίησης καιρού το 1981. Το πρόγραμμα ήταν ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα σποράς νεφών με εναέρια μέσα. Το υλικό  που χρησιμοποιείται είναι ιωδιούχος άργυρος (όχι και τόσο αθώο υλικό) και ξηρός πάγος. Το Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας γίνεται σε διάφορες περιοχές, κύρια Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Καλύπτει συνολικά εκτάσεις 5 εκατομμυρίων στρεμμάτων, εκ των οποίων 2,7 εκατ. στρέμματα περίπου στη Μακεδονία και 2,4 εκατ. στρέμματα περίπου στην Κεντρική Ελλάδα.

Όμως πολλά ερωτήματα που γεννιούνται από αυτή τη συνήθεια, όχι μόνο δεν βρίσκουν απάντηση, αλλά βρίσκουν ένα καθεστώς, έναν θεσμό που κανένας δεν ξαναβάζει πάνω στο τραπέζι προς συζήτηση. Μην ξεχνάμε πως και το DTT ήταν κάποτε νόμιμο, αλλά κατόπιν επανεξέτασης απαγορεύτηκε. Μήπως τώρα ήρθε η ώρα και για την καθιερωμένη τροποποίηση καιρού;

Πόσο αποτελεσματικό είναι το πρόγραμμα αυτό, ποιος μπορεί να πει με σιγουριά; Ποια θα ήταν η συμπεριφορά του καιρού αν δεν ψεκαζόταν; Πόσο λιγότερο ή περισσότερο χαλάζι θα έπεφτε; Τι επιπτώσεις έχουμε στο νερό και το ph της γης; Και ποιές οι επιπτώσεις στις γύρω περιοχές από κείνες που δέχονται την 'θεραπεία';

Για την τελευταία ερώτηση, η AllNewz επισκέφτηκε το Διάσελλο, ένα ορεινό χωριό των Τρικάλων, όπου οι κάτοικοι του, που είναι κύρια κτηνοτρόφοι, θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού.  Με το σκεπτικό να διαλύσουν το χαλάζι για την προστασία των αγροτών στον κάμπο (κι εδώ μπαίνουν πολλά ερωτηματικά αν αυτή παρέχεται επιτυχώς και με τι κόστος από κάθε πλευρά) διαλύουν τα σύννεφα από τα ορεινά ή τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές. 



Σύμφωνα με το agrotypos.gr τη μέρα που επισκεφτήκαμε το Διάσελλο ήταν και η μέρα έναρξης του Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα. Αναφέρει ακόμα: "Η στατιστική αξιολόγηση του Προγράμματος έδειξε ποσοστά επιτυχίας από 35% έως και 72% στις παραμέτρους, όπως η μέση διάμετρος χαλαζοκόκκου, η κινητική του ενέργεια κ.ά., ενώ η οικονομική αξιολόγηση ότι τα ποσά αποζημιώσεων που καταβάλλονται για ζημιές από χαλάζι στις αγροτικές καλλιέργειες περιορίζονται κατά 58,2% και οι πληγείσες εκτάσεις κατά 30,3%."

Όπως καταλαβαίνετε, μόνο εικασίες μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές, αφού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποτέ ποια θα ήταν τα αποτελέσματα, καλύτερα ή χειρότερα, χωρίς τον βομβαρδισμό των νεφών. Επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά μπορούμε να υποψιαστούμε, το αποτέλεσμα του νόμου δράση-αντρίδραση σε μια συνεχή τροποποίηση του κλίματος. Και πόσο μας κοστίζει η 'μείωση' της διαμέτρου του χαλαζοκόκκου και πόση θα ήταν η διάμετρος αν δεν κάναμε όλην αυτή την διαδικασία; 

Και ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως το κλίμα της Ελλάδας το 1981, πριν ξεκινήσουν ΚΑΘΕ είδους χημικοί αεροψεκασμοί, μικροί ή μεγάλοι, ήταν ομαλότερο με λιγότερες καιρικές εκπλήξεις, χωρίς καν την απαραίτητη υπηρεσία καιρικών φαινομένων που έχουμε τώρα. 

Το βίντεο είναι από τον περσινό Μάη. Έντονη χαλαζόπτωση στον Τύρναβο σε περιοχή που γίνεται το πρόγραμμα. Οι γεωργοί δηλώνουν απλήρωτοι. Οι ψεκαστές...;




Γιώργος Φαραζούλης, ο νέος Ποσειδώνας μας...

Picture
Η κύριος Γ. Φαραζούλης, είναι ένας από τους νέους 'θεούς' του Ολύμπου που, όπως είδατε και στο βίντεο, βρίσκεται απέναντι από το Διάσυλλο, ο οποίος κανονίζει που θα βρέξει, πόσο θα βρέξει, γιατί θα βρέξει... Είναι ο διευθυντής Μελετών και Εφαρμογών του ΕΛ.ΓΑ.

Σε άρθρο της θεσσαλικής εφημερίδας Ελευθερία, τον Ιούλιο του 2008, με τίτλο "Βομβαρδίζοντας... τη λειψυδρία!", ο κος Φαραζούλης αναφέρει: 
«Οι κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον πραγματικότητα για τον πλανήτη μας. Οι επιπτώσεις τους έχουν αρχίσει σε πολλές περιπτώσεις να επηρεάζουν τις οικονομίες, ιδιαίτερα τις αγροτικές, αρκετών κρατών. Οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισής τους απασχολούν τις κυβερνήσεις των κρατών που πλήττονται. Ορισμένα κράτη επιλέγουν ή δείχνουν αρχικά να επιλέγουν τη λεγόμενη παθητική αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων φαινομένων, η οποία συνίσταται κυρίως σε διάφορες μορφές οικονομικής στήριξης των πληγέντων. Είναι όμως η λύση αυτή η μόνη ή υπάρχει και ενεργός τρόπος αντιμετώπισης, ο οποίος θα εισάγει την παράμετρο αποτροπή ενός καταστρεπτικού φυσικού φαινομένου; Ενας συνδυασμός ενεργειών πρόληψης και καταστολής θα πρέπει πλέον να απασχολεί τις κυβερνήσεις των κρατών που πλήττονται από τις κλιματικές αλλαγές.

Ορισμένα καιρικά φαινόμενα μπορούν να προληφθούν πριν την εμφάνιση τους (π.χ. ξηρασία κ.λπ.).

Δυστυχώς οι κλιματικές αλλαγές έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σταδιακά και τη χώρα μας. Για παράδειγμα, οι τελευταίοι χειμώνες διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με όλους τους αντίστοιχους της τελευταίας τουλάχιστον εικοσαετίας, σε ό,τι αφορά τόσο στη μέση θερμοκρασία (αύξηση) αλλά πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά στο μέσο ύψος βροχής (σαφέστατη μείωση). Οι διαφορές των παραπάνω παραμέτρων από τις μέσες αντίστοιχες κλιματικές τιμές αποδεικνύουν ως ένα βαθμό το ότι και στη χώρα μας οι κλιματικές αλλαγές είναι κατά κάποιο τρόπο πλέον πραγματικότητα. Για παράδειγμα στον τομέα της γεωργίας η αύξηση θερμοκρασίας σε σχέση με την αντίστοιχη μέση των τελευταίων είκοσι ετών, είχε σαν αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές της χώρας, να παρατηρείται μία εξαιρετικά πρόωρη ανθοφορία σε πολλές δυναμικές καλλιέργειες, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη δεδομένου ότι ένας συνήθης εαρινός παγετός εντός του Μαρτίου ή του Απριλίου, είναι σε θέση να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες αυτές. Επίσης το φαινόμενο της φετινής ανομβρίας (μείωση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων) έχει δημιουργήσει ήδη πολλά προβλήματα σε πολλές γεωργικές περιοχές της χώρας τα οποία στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένονται να ενταθούν. Η ξηρασία παρά το ότι προς το παρόν τουλάχιστον, δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, εν τούτοις είναι πολύ πιθανό ο ΕΛΓΑ να κληθεί να καταβάλει για άλλες έμμεσες συνέπειές της, εξαιρετικά μεγάλα οικονομικά ποσά αποζημιώσεων». (...)



Συνεχίζοντας ο κος Φαραζούλης αναφέρεται τόσο στην αντιμετώπιση της χαλαζόπτωσης όσο και στην δημιουργία βροχής ή χιονιού για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η μέθοδος είναι η ίδια για όλες τις περιπτώσεις, σπορά νεφών με ιωδιούχο άργυρο.  Προπαγανδίζει και πλασάρει την τροποποίηση καιρού ως το φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν,  κι ενώ το άρθρο στην αρχή΄μιλάει για 'παραγωγή' βροχής, κάπου προς το τέλος λέει την φράση που είναι πιο κοντά στην αλήθεια "Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνιστά μια συμπληρωματική παρέμβαση στο σχεδιασμό της πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της διαχείρισης του υδατινού δυναμικού και θα συνδυάζεται με το σύνολο των άλλων δράσεων που έχουν αποφασιστεί και δρομολογηθεί.."

Γιατί όσοι γνωρίζουν πως γίνεται η τροποποίηση καιρού, γνωρίζουν επίσης πολύ καλά, ότι βροχή και χιόνι δεν γίνεται εκ του μη έχοντος, δηλαδή αν δεν υπάρχει καθόλου υγρασία. Απλά γίνεται μόνο διαχείριση, δηλαδή, το παίρνουμε από δω, το μαζεύουμε εκεί, το διαλύουμε παρά πέρα και νιώθουμε κυρίαρχοι, Ποσειδώνες, ένα πράμα! Όσο για την ανομβρία, διαβάζουμε στο άρθρο "Γεωμηχανική"

Το 2001 ήταν χρονιά ανομβρίας. Με Δελτίο Τύπου 16.05.01 το Υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Α. ανακοινώνει πρόγραμμα τεχνητής πρόκλησης βροχής στους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας. Η διάρκειά του ήταν προγραμματισμένη για 1/6 μέχρι 20/7. Οι επόμενες χρονιές που ακολούθησαν ήταν πλούσιες σε πλημμύρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας), Αιτία της εναλλαγής των ξηρασιών και πλημμυρών είναι η φυσική διακύμανση του κλίματος ενός τόπουστη χώρα μας από την εξέταση παρελθόντων ετών, μια μονοετής ξηρασία εκδηλώνεται κάθε 5-10 χρόνια και μια διετής κάθε 25. Το άρθρο συνεχίζει με τα ‘υγιή’ μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση με των δυο εξαιρετικών φαινομένων και τελειώνει λέγοντας, Κι αφού πάρουμε τα παραπάνω μέτρα, ας προετοιμαστούμε να ζήσουμε με τις επιπτώσεις από ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο για το οποίο κανένα μέτρο δεν μπορεί να παρθεί λόγω του μεγάλου κόστους. Στην περίπτωση αυτή ας θεωρήσουμε το τίμημα των επιπτώσεων από μια τέτοια “κλιματική έκπληξη” ως “ενοίκιο” στον όμορφο και φιλόξενο πλανήτη που κατοικούμε.
Στον νεο-Ποσειδώνα μας, καθώς και σε όλους τους νεο-θεούς (μόνο ο Μαμωνάς είναι ακόμα από τους παλιούς) έχουμε να πούμε τα εξής:
  • Γνωρίζοντας ότι στη χώρα μας η χρονιές ανομβρίας δεν είναι συχνές, θα μπορούσαν όλα τα χρήματα αυτά να δωθούν σε υποδομές ώστε το νερό της βροχής να μην πηγαίνει χαμένο και να έχουμε αποθέματα ακόμα και στις δύσκολες περιόδους. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε ο Θεός να βρέξει σε εμφυαλωμένα, γιατί αυτό δεν θα το κάνει ο ίδιος, θα το κάνουν οι εταιρείες ιδιωτικοποίησης του υδάτινου χρυσού μας.
  • Κανένας - απολύτως κανένας, πλην του Θεού ή της Φύσης (όπως σας βολεύει πείτε το) δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος θα κορακιάσει και ποιος θα έχει όλο την υδάτινη ευλογία.
  • Θα θέλαμε να ξέρουμε πόσο είναι και το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας, εκτός από τα 2000 ευρώ που πληρώνουμε ετησίως ως μέλη της Παγκόσμιας οργάνωσης τροποποιητών καιρού. Και με τη λέξη 'κόστος' εννοούμε τόσο το οικονομικό, όσο και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν έχουμε βρει απολύτως καμία μελέτη και αναφορά σχετική στο διαδίκτυο. 
  • Στις 29 Οκτωβρίου 2010 ολοκληρώθηκε στη Ναγκόγια η 10η συνάντηση 193 κρατών που συμμετέχουν στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα.  Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για μορατόριουμ σε κάθε είδους ενέργειες της γεωμηχανικής.Οποιαδήποτε προγράμματα και πειράματα, ιδιωτικά ή δημόσια, με στόχο τη χειραγώγηση της κλίματος του πλανήτη θα θεωρούνται πλέον ως παράβαση της απόφασης του ΟΗΕ. (απόφαση COP 10 X/33). Σχολιαστές τονίζουν ότι καιρός είναι να συνετιστούν οι κυβερνήσεις και ειδικά των πρωτοπόρων γεω-βιαστών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Όποιες ενέργειες θα γίνονται πλέον για το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα γίνονται μόνο με βάση αποφάσεων του ΟΗΕ κι όχι μεμονωμένα. Η τροποποίηση καιρού ΕΙΝΑΙ Γεωμηχανική μικρής κλίμακας και το μορατόριουμ έχει ξεκάθαρη θέση ότι αυτή μπορεί να γίνεται όταν και εφόσον ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ!!! Στο περιβάλλον, ανήκουν τα παντα: Άνθρωποι, ζώα, φυτά ακόμα και μικροογρανισμοί, νερό, αέρας, έδαφος. Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει βλάβη και μόνο βλάβη σε σύγκριση με το 'όφελος' μιας αμφισβητούμενης διαμέτρου του χαλαζόκοκκου!
  • Ζητούμε από τους υπεύθυνους να ανοίξει ο 'φάκελος' τροποποίησης καιρού στην χώρα μας, στην χώρα με το πιο ισορροπημένο -κατά γενική ομολογία- κλίμα σε όλον τον πλανήτη, και να ληθφούν υπόψη όλες οι παράμετροι και οι φωνές.
  • Να ευαισθητοποιηθούν όλες οι πράσινες οργανώσεις, κόμματα κλπ πάνω στο θέμα αυτό. Ο σύλλογος SaveGeaGroup με τον οποίο συνεργαζόμαστε έχει πολλές φορές καταγγείλει αυτές τις πρακτικές και θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μπει ένα τέλος στην συνεχή κακοποίηση του κλίματος. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι.
  • Όσο για τις 'κλιματικές αλλαγές', κύριε Φραγκούλη και λοιποί θεοί και ημίθεοι, να μην ανοίξουμε τώρα  το στόμα μας για το ποιος και τι τις προκαλεί! Τα λέμε από εδώ συνέχεια.  Και η συνεχής τροποποίηση καιρού ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΙΤΙΑ!!!
    Στην Ελλάδα του μνημονίου που όλα είναι για ξεπούλημα, ή θα πάρουμε μια βαθειά ανάσα να βάλουμε τάξη "εις τα του οίκου" μας, ή παραδίδουμε τα κλειδιά αμαχητί!

Δεύτερη δημοσίευση Απρίλιος 14 2013   4:25
Η επιστολή του Προέδρου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αχιλλέα Κ.Χονδρονάσιου - Διακοπή προγράμματος-δράσης "τροποποίηση καιρού" του ΕΛΓΑ  ‏Δημοσιεύτηκε εδώ


«Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΠΑΡΘΗ ΑΠΟ ΣΠΑΘΙΟΝ» Στοιχεία για την παράδοση – και όχι άλωση – τής Κωνσταντινούπολης από τους ανθενωτικούς στους οθωμανούς

-300x197

Κορδάτος Γιάννης

Πληροφορίες για την παράδοση – και όχι άλωση – τής Κωνσταντινούπολης στους οθωμανούς από τους ανθενωτικούς, μάς διασώζει ο ιστορικός Καρολίδης:


 
Και παρακάτω προσθέτει ο Καρολίδης, πως μόνο 33.000 αιχμαλωτίστηκαν, δηλαδή ο μισός πληθυσμός. Ο άλλος μισός, οι ανθενωτικοί, είχαν σημαδέψει τα σπίτια τους και δεν έπαθαν τίποτε. Γιατί, εκτός από το Γεννάδιο, και άλλοι προύχοντες όχι μόνο σώθηκαν, αλλά πήραν και αξιώματα.

 
Αν δεν μεσολαβούσε η συμφωνία για την παράδοση, οι τούρκοι δεν θα άφηναν ορισμένες εκκλησίες και τα σπίτια των ανθενωτικών, αλλά θα άρπαζαν, θα διαγούμισαν, θα σκότωναν και θα γκρέμιζαν παντού. Για να αφήσουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια, και μάλιστα εκκλησίες και μοναστήρια, που τα κατείχαν οι ανθενωτικοί, και να μην πειράξουν πολλούς προύχοντες θα πει, πως είχαν τέτοιες οδηγίες, που θα τις έδωσε ο ίδιος ο σουλτάνος, σύμφωνα με τους όρους τής συμφωνίας, που υπογράφτηκε στις 28 Μαΐου.

 
 
Ο εκκλησιαστικός χρονογράφος Μαλαξός (16ος αι.) στην «Πατριαρχική Ιστορία» του μάς δίνει διαφωτιστικές πληροφορίες. Στον καιρό, που ο Ιερεμίας Α΄ έγινε για δεύτερη φορά πατριάρχης (δηλαδή στα 1532), ο σουλτάνος βάλθηκε να χαλάσει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Ο πατριάρχης ζήτησε και πήρε διορία τρεις μήνες από το σουλτάνο, για να αποδείξει, πως «η Πόλη δεν επάρθη από σπαθίον», μα παραδόθηκε με συνθήκη. Ο Ιερεμίας μπόρεσε και βρήκε τρεις μάρτυρες, από τους παλιούς γενίτσαρους, που είχαν πολεμήσει τον καιρό, που πάρθηκε η Πόλη. Οι γενίτσαροι αυτοί ήρθαν στον πατριάρχη και μαζί του πήγαν στο σουλτάνο και τού είπαν πώς έπεσε η Πόλη. Ο μολδοβλάχος ιστορικός, Δημήτρη Καντεμίρ (1673-1723), που έζησε χρόνια στην Τουρκία, μελέτησε τα αυτοκρατορικά αρχεία και έγραψε την ιστορία τής ακμής και τής παρακμής τής οθωμανικής αυτοκρατορίας, γράφει -μεταξύ άλλων- για την παράδοση τής Πόλης:

 
Σημείωση: Τα στοιχεία έχουν ληφθεί από την «Μεγάλη Ιστορία τής Ελλάδας» τού Γιάννη Κορδάτου, τ. VIII (Βυζάντιο Β΄), κεφ. «Η αλήθεια για την άλωση τής Πόλης».
 

Σφίγγει ο κλοιός για τον Παπακωνσταντίνου

Πάνω από 60 βουλευτές υπογράφουν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφού όπως όλα δείχνουν, έχουν συγκεντρωθεί… οι απαραίτητες βουλευτικές υπογραφές.

Περισσότεροι από 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακούργηματος.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Η πρόταση είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε νέα τροπή, μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείουΟικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η λίστα έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί στην Προανακριτική η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, μετά την επιμονή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου να εστιάζει τις ερωτήσεις της στις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Σαχινίδη όσο και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.
  http://kostasxan.blogspot.gr/2013/05/blog-post_713.html

Ποντιακά Σωματεία:κ.Κουβέλη μαζέψτε την Ρεπούση

Ποντιακά Σωματεία:κ.Κουβέλη μαζέψτε την Ρεπούση
Δριμεία επίθεση κατά της Μαρίας Ρεπούση εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη του real.gr για το προκλητικό email της σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων. Σε ανακοίνωσή της, περιγρφουν τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ως "Κερκόπορτα" και "Εφιάλτη" και απευθύνουν έκκληση στον Φώτη Κουβέλη να την ανακαλέσει στην τάξη.Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της, Χαράλαμπος Αποστολίδης, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω:....

 "Πάει πολύ να ασχολούμαστε με την εν λόγω Φιλόλογο-Ιστορικό!!!! (άλλωστε στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι) για τα όσα κατά καιρούς γελοία δημοσιεύει και υποστηρίζει περί της Γενοκτονίας όχι μόνο των Ποντίων, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και Θράκης.
Εις στο λεξικόν υπάρχουνε δύο λέξεις, Κερκόπορτα και Εφιάλτης.
Της τα αφιερώνουμε ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διότι την περιγράφουν απόλυτα.
Γνωστά είναι και τα αποτελέσματα της Κερκόπορτας και το τέλος του Εφιάλτη.
Κυρία Ρεπούση δεν σας αρμόζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και για εμάς είστε το άλλον άκρον το αντίθετο δηλαδή άκρον της Χρυσής Αυγής.
Αξιοσέβαστε κ. Κουβέλη ανακαλέστε την εις την τάξιν. Αδικεί και εσάς και τον κόσμο σας. Είναι κρίμα το τεράστιο έργο που επιτελείτε κ. Κουβέλη με δηλώσεις τύπου Ρεπούση, να μας ωθήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία μας να προβούμε σε ενέργειες που ποτέ δεν θα ήθελαν ακόμη και τα μέλη των Σωματείων μας που ανήκουν στη ΔΗΜ.ΑΡ.
Κύριε Κουβέλη η παρούσα επιστολή αποτελεί ταυτοχρόνως και έκκληση.
Μαζέψτε την, γιατί φωνή λαού οργή κάλπης".
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4293.html

ΤΟΥΡΚΙΑ - Μετά το αλκοόλ βάζουν τέλος και στα αντισυλληπτικά

Απαγορεύεται πλέον η πώληση από τα φαρμακεία αντισυλληπτικών χωρίς συνταγή γιατρού στην Τουρκία.
Η απόφαση αυτή πυροδοτεί αντιδράσεις καθώς έρχεται έπειτα από τον πρόσφατο περιορισμό των
πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών, ιδίως από τις 10 μμ μέχρι τις 6 τα χαράματα.
Ενώ οι γυναικολόγοι χαιρετίζουν τη νέα ρύθμιση, οι τουρκικές φεμινιστικές οργανώσεις δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες. Η εφημερίδα Taraf σημειώνει ότι με την πρόβλεψη μιας τέτοιας ρύθμισης, το κράτος θα είναι σε θέση να τηρεί μητρώα των ενδιαφερομένων που κάνουν χρήση αντισυλληπτικών.
Πριν από λίγο καιρό απαγορεύτηκαν και τα φιλιά στο Μετρό...Δεκάδες ζευγάρια στην Άγκυρα φιλήθηκαν στο μετρό της ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε μια ανακοίνωση του μετρό, που ζητούσε από τους επιβάτες να ενεργούν σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες επειδή οι κάμερες ασφαλείας του μετρό εντόπισαν ένα ζευγάρι να φιλιέται.
Περίπου 100 άτομα φιλήθηκαν για αρκετά λεπτά στο μετρό το Σάββατο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ταμπέλες που έγραφαν "δωρεάν φιλιά» και φώναζαν συνθήματα.

Μια φιλο-ισλαμική ομάδα 20 ατόμων οργάνωσε μια αντι-διαδήλωση και η αστυνομία έστησε οδοφράγματα μεταξύ των δυο ομάδων., ενώ υπήρξε και ένα μαχαίρωμα.

Το ζήτημα προκάλεσε την αντιπολίτευση κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ότι προσπαθεί να επεκτείνει το ρόλο του Ισλάμ στην Τουρκία.
 
http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_2408.html

Αφιέρωμα: Η Άλωση 1453! "Η Πόλις Εάλω!"

"Η Πόλις Εάλω!" Αυτή η κραυγή ενός Κωνσταντινουπολίτη που έγινε και κραυγή όλων των κατοικούντων την Πόλη, εκείνο το μεσημέρι της 29ης Μαίου του 1453, μ΄έχει στοιχειώσει εδώ και 40 χρόνια, απο την πέμπτη δημοτικού, όταν το πρωτοδιδάχτηκα. Αμέτρητες φορές

προσπαθούσα, κάθε χρόνο τέτοια μέρα απο τότε, να αναδιαπλάσω την εικόνα της φρίκης αυτού του γεγονότος. Κι άλλες τόσες φορές, η εικόνα που δημιουργούσα ήταν διαφορετική απ τη προηγούμενη...

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Γι΄αυτό καθ΄αυτό το γεγονός, την "ευθύνη" την έχουν τόσο οι αυτόπτες μάρτυρες, όσο και οι μετέπειτα χρονικογράφοι (Σφραντζής ή Φραντζής, Δούκας, Λεονάρδος ο Χίος, Κριτόβουλος, Χαλκοκονδύλης, το χρονικό περί των Τούρκων σουλτάνων, οι τουρκικές μαρτυρίες και άλλοι), οι οποίοι και έδιναν τις ίδιες εικόνες μεν, αλλα με διαφορετική χροιά και σκοπιά. Μεγάλη μέρα η σημερινή Ελληνες...

Η Ιστορία λένε, δεν είναι μόνο για να τη διαβάζουμε ή να τη μαθαίνουμε. Είναι για να ΔΙΔΑΣΚΩΜΑΣΤΕ απο αυτήν. Χρόνια πολλά το φωνάζω αυτό, είτε ως απλός αρθρογράφος, είτε ως δάσκαλος σε κάποιο σχολείο, είτε ως απλός συνομιλητής μιας παρέας, είτε ως Ιστορικός, δηλαδή ως υπηρέτης της ίδιας της Ιστορίας. Και πάντα δικαιώνομαι από τα γεγονότα...

Η Ιστορία, επίσης λένε, οτι επαναλαμβάνεται. Είτε ως δράμα, είτε ως φάρσα. Πόσο μάλλον η δική μας Ιστορία. Πόσες φορές δεν ήρθε η στιγμή που κάποιος άλλος ήρθε στη θέση του Κων/νου του Παλαιολόγου, όταν εκλήθη να παραδώσει ελληνική γή; Προγενέστερα ή μεταγενέστερα;

Ποιόν να πρωτοθυμηθούμε αλήθεια; Τον Λεωνίδα με τους 300 του; Τον Θεμιστοκλή; Τον Παπαφλέσσα; Τον Ιωάννη Μεταξά; Τον Δημήτρη Μανιάτη, διοικητή των Οχυρών του Μπέλες; Τον Τάσο Παπαδόπουλο; Είπα έξη τώρα, ενώ είναι...χίλιοι έξη! Και όλοι τους, ΜΑ ΟΛΟΙ, είπαν το ίδιο "ΟΧΙ", με άλλες λέξεις! Αυτή είναι η μοίρα μας, η δόξα μας και το πεπρωμένο μας! Να λέμε πάντα "ΟΧΙ" σε όλους αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν το υπέρτατο αγαθό που έδωσε ο Θεός στον Ανθρωπο: Την Ελευθερία του!

Ο Παλαιολόγος δεν έκανε κάτι διαφορετικό απο τους άλλους! Γνήσιος Ελληνας, Μανιάτης, γνώστης της ελληνικής Παιδείας και των Αξιών του διαχρονικού ελληνισμού, είπε αυτό που έπρεπε να πεί στον Μουχαμέτη που με αλαζονεία και εγωκεντρισμό, γνώρισμα της νεαρής του ηλικίας, του ζήτησε τότε να παραδώσει τη πόλη και να σηκωθεί να φύγει αυτός κι η συνοδεία του. Την απάντηση, στ΄αλήθεια δεν την περίμενε. Διότι δεν ήξερε στ΄αλήθεια ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Αυτός, χωρίς καμιά παιδεία, χωρίς καμιά πνευματική μόρφωση, χωρίς να ξέρει κάν ποιοί στο καλό είναι τούτοι οι ... Γραικοί, ζήτησε απο τον Βασιλέα, τον έστω ξεπεσμένο Αυτοκράτορα να του παραδώσει τί; Το ίδιο του το σπίτι! Δεν μπορούσε να φανταστεί κάν το μεγαλείο αυτών που ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ αυτό το σπίτι!

Ο Μουχαμέτης ήξερε ποιός θα είναι ο τελικός νικητής. Είχε χιλιάδες στρατό, χιλιάδες αγροίκους ασιάτες που δεν λογάριαζαν τη ζωή τους επειδή ακριβώς τους ειχαν πεί πως η ζωή τους ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ, και γνώριζε πως ήταν απλά θέμα ωρών να κατακτήσει αυτό που οι άλλοι στο παρελθόν δεν μπόρεσαν. Κι όμως, ζήτησε να ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ τον Βασιλέα, για να ικανοποιήσει απλά την υπέρμετρη ματαιοδοξία του. Η απάντηση του Βασιλέα όμως του στραπατσάρισε τη γενειοφόρα μούρη. Κι απο εκείνη τη στιγμή, η διάθεσή του άλλαξε, το ψύχραιμο ειρωνικό χαμόγελο έγινε οργή. Και αποφάσισε "Πάσει δυνάμει"! "Φωτιά και τσεκούρι χωρίς έλεος!"...

Σήμερα Ελληνες, ζούμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο δράμα. Είμαστε πολιορκημένοι. Πολιορκημένοι, όχι απο τις φανατικές ορδές του Μουχαμέτη, αλλά απο τους "πολιτισμένους" οικονομικούς δολοφόνους του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.

Σήμερα, τη θέση του Μουχαμέτη, έχουν πάρει η Μέρκελ, η Λαγκάρντ, ο Σόρος, ο Σόιμπλε. Μόλις πριν απο λίγο καιρό, οι συνεργάτες τους "έλληνες" πολιτικοί, τους παρέδωσαν την "Πόλη Ελλάδα", υπογράφοντας το "χρυσόβουλο" μνημόνιο υποδούλωσης, ακολουθώντας πιστά αυτό που πριν 559 χρόνια είχε προτείνει αλαζονικά ο Μουχαμέτης στον Βασιλέα. Τότε ήταν εκείνος που του είπε το "Οχι". Σήμερα, Παλαιολόγος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αυτός ο ηγέτης που θα έλεγε το "Οχι" στους βαρβάρους. Σήμερα Ελληνες, το "Οχι" θα το πούμε εμείς. ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Ηδη, στις 6 του Μάη του 2012, το βροντοφωνάξαμε μια φορά κι αυτοί που περίμεναν μιαν άλλη απάντηση, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ! Οπως ακριβώς ο Μουχαμέτης πριν 559 χρόνια! Ενα "ΟΧΙ", που έκανε τους βάρβαρους Ούννους και Φράγκους να αναρωτηθούν: "Ποιοί στο καλό είναι τούτοι οι Γραικοί, που τολμούν να αμφισβητούν την απέραντη ισχύ μας;"

Και έφριξαν, αναστατώθηκαν, λύσσαξαν! Μας απείλησαν και μας απειλούν με τρομερά αντίποινα! Μας έταξαν και μας τάζουν τα πάντα, μέσω των "ελλήνων" συνεργατών τους, όπως ακριβώς κι ο Μουχαμέτης πριν 559 χρόνια... "Θα μείνετε στο ευρώ, θα αναπτυχθείτε, προσωρινές θα είναι οι δυσκολίες σας, θα σας ξανακάνουμε "ευρωπαίους", θα σας δώσουμε τούτο κι εκείνο, μα θα σας καταστρέψουμε εάν αρνηθείτε! Δεν θα πάρετε τίποτε, αν δεν υποκύψετε στους όρους της παράδοσής σας! Παραδοθείτε για να σωθείτε! Αλλιώς...φωτιά και τσεκούρι χωρίς έλεος"!!!

Πέστε μου εσείς, αν υπάρχει έστω και ψήγμα υπερβολής στα πιο πάνω γραφόμενά μου! Πέστε μου εσείς οι..."ψυχραιμότεροι", αν υπάρχει έστω και μια τρίχα παραλογισμού!

Η Ιστορία μας, επαναλαμβάνεται γι΄άλλη μια φορά... Ο εχθρός πλέον είναι πάνω στα τείχη! Μην τον αφήσετε να μπεί Ελληνες! Διδαχτείτε απ την Ιστορία μας, αυτό το υπέροχο και μεγάλο Βιβλίο του Γένους μας!

Ο Βασιλέας Παλαιολόγος, αποφάσισε πως «Την δε πόλιν ου σοι δίδομεν, κοινή γαρ γνώμη πάντες, αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν, και ού φεισόμεθα της ζωής ημών», πολεμώντας και πεθαίνοντας, όπως ακριβώς και οι αρχαίοι παππούδες του.

Εμείς άραγε, θα φανούμε αντάξιοί του;

Το άρθρο αυτό γράφτηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο, στις 28 Μαίου του 2012. Δυστυχώς, οι Ελληνες εν τέλει, παραδόθηκαν... Και η Ιστορία, θα φανεί για άλλη μια φορά ΑΜΕΙΛΗΚΤΗ μπροστά σε αυτούς που την αγνόησαν ή την προσπέρασαν...
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/05/1453.html

Μόνο το δημοψήφισμα είναι η αποδεκτή λύση στην λαθρομετανάστευση και τα «απόνερά» της


Η λαθρομετανάστευση και το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο πρέπει να τεθούν στην κρίση του Ελληνικού λαού. Και αυτό απαιτείται να γίνει σήμερα, πέρα από τις όποιες ιδεοληψίες των γνωστών «αριστεριζόντων» (και καταγεγραμμένου ανθελληνικού μένους πολιτικών κομμάτων και των
εξαπτερύγων τους) περιφερόμενων εντός και εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου και πέρα από εξωτερικές παρεμβάσεις που γίνονται με την πρόφαση του «Ευρωπαϊκού Δικαίου».

Ό,ποιος τολμά να επικαλείται πως είναι δημοκράτης, οφείλει να αναθέσει στον Ελληνικό λαό την απόφαση για τα δύο αυτά, μείζονος εθνικής σπουδαιότητας ζητήματα, που άπτονται της εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και των βασικών αρχών ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξύ των κατοίκων της χώρας, ενώ –ιδιαίτερα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο- απαιτείται να προστατευθεί από τον ίδιο τον Έλληνα (και όχι εισαγόμενο) πολίτη το δικαίωμα της ελευθερίας και ανεμπόδιστης σκέψης και έκφρασης μέσω του γραπτού ή προφορικού λόγου.

Η ευθύνη για νομοθετήματα και αποφάσεις οι οποίες δύνανται να επηρεάσουν ή και να αλλοιώσουν σε άγνωστο βαθμό την κοινωνική σύνθεση, τον πολιτισμό της χώρας, ανήκει αποκλειστικά στους ίδιους τους πολίτες και όχι σε πολιτικούς που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, που έχουν «πέσει στα τέσσερα» και με συνοπτικές διαδικασίες αποδομούν την οικονομία, την κοινωνία και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν αποδεδειγμένα με αποφάσεις του παρελθόντος είναι οι ίδιοι άνθρωποι (πολιτικά όντα ή υποκείμενα) που με την παρουσία τους ή την σιωπή τους ζημίωσαν πολυεπίπεδα κατ' επανάληψη την Ελλάδα...

Δεν πρέπει να γίνει –και δεν θα γίνει- δεκτή καμία απόφαση, ιδιαίτερα για τα δύο αυτά θέματα, η οποία δεν θα αποτελεί έκφραση των γηγενών κατοίκων της Ελλάδας. Είναι σαφές πως επί χρόνια σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε ένα σχέδιο «αλλαγής του πληθυσμού», ένα σχέδιο που ευνόησε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα οικονομικών παραγόντων (εγχωρίων και μη) που δραστηριοποιούνται στην χώρα. Είναι επίσης σαφές πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην και εις βάρος του λαού και να εκτελεί αποφάσεις οι οποίες έχουν μηδενική απόσταση από τον χαρακτηρισμό «εθνική προδοσία».

Δεν είναι δυνατόν εκείνοι οι οποίοι σε βάθος χρόνου, μέσα από εκτρωματικά νομοθετήματα, μέσα από τις πολιτικές τους αποφάσεις, μέσα από ενέργειες ή παραλείψεις, μέσα από την αποδοχή και υπογραφή συμφωνιών που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το σύνολο των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της χώρας, να συνεχίζουν να λοιδωρούν την κοινή λογική, να μειώνουν ή να αποδέχονται την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, να συμμετέχουν και να εργάζονται με κάθε τρόπο και μέσο για την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας, να προτάσσουν επιχειρήματα τα οποία έχουν έμπρακτα απολύτως καταπέσει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και να επιμένουν στην πλήρη αλλοίωση των εθνικών χαρακτηριστικών και όλων των εκείνων των εννοιών που ορίζουν την ύπαρξη και την λειτουργία μίας (έστω και τυπικά λειτουργούσας) δημοκρατίας.

Μόνο ο Έλληνας πολίτης μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να αποφασίσει και να δώσει την εντολή προς το πολιτικό (ευελπιστούμε παρά τις όποιες αντίθετες ενδείξεις πως δεν είναι πωλητικό) προσωπικό της χώρας κι αυτό με τη σειρά του να εκτελέσει τις απαραίτητες – κατάλληλες εντολές διαχείρισης που του έχουν δοθεί στα δύο φλέγοντα αυτά θέματα.
Δεν είναι υποχρέωση, αλλά χρέος και ευθύνων όλων των Ελλήνων πολιτών να αποφασίσουν οι ίδιοι για την χώρα τους, αντί άλλων που μέχρι σήμερα λάμβαναν αποφάσεις σε γραφεία με κλειστές πόρτες με γνωστούς και άγνωστους συνομιλητές.

Σε περίπτωση που δεν γίνει σεβαστό το Σύνταγμα (όσο από αυτό απέμεινε), το οποίο προτάσσει την ασφάλεια των πολιτών της χώρας, την λειτουργία των θεσμών με βάση τις βασικές αρχές ισονομίας και ισοπολιτείας, την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, τότε όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να νομιμοποιήσουν την ανισότητα, να θέσουν τα θεμέλια εξισλαμισμού της χώρας και να ξεκινήσουν την απόλυτη αποδόμηση κάθε έννοιας του Ελληνικού κράτους, θα πρέπει να γνωρίζουν πως στο μέλλον δεν πρόκειται να προστατευθούν από καμία παραγραφή και πως δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ως Έλληνες πολίτες αλλά ως πράκτορες ξένων χωρών που λειτούργησαν κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Και αυτό δεν είναι απλή ανακοίνωση, αλλά υπόσχεση από κάθε Έλληνα πολίτη, τον οποίο σήμερα μία ελληνόφωνη κυβέρνηση επιχειρεί να τον περιθωριοποιήσει και να τον απομακρύνει από την μέγιστη ευθύνη του ως πολίτη, την ευθύνη προάσπισης όλων των αυτονόητων που ορίζονται μέσα από την (έστω και κάκιστη) δημοκρατία, ενώ επί της ουσίας αποτολμάται ευθέως ένα πολιτικό πραξικόπημα που έχει ως απώτερο σκοπό την μετατροπή μερικών εκατομμυρίων λαθρομεταναστών σε πιστούς πραιτωριανούς υποστηρικτές του.

Μόνο ένα δημοψήφισμα μπορεί να προσφέρει λύση. Τίποτε και κανείς άλλος, δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα και την υποχρέωση -και του ελάχιστου πολίτη της χώρας- στην αυτοπροστασία του, από πολιτικές και πολιτικούς που λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και χωρίς να μπορούν να αιτιολογήσουν ούτε κατ’ ελάχιστο τις πολιτικές τους ενέργειες και σκοπιμότητες…

Ο αγώνας που σήμερα καλείται να δοθεί από το σύνολο των Ελλήνων γηγενών πολιτών, δεν αφορά την διαβίωση, αλλά την επιβίωση (κυριολεκτικά). Κι αυτό, επειδή -και έχει αποδειχθεί με όλα όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί- πως το πολιτικό προσωπικό απεργάζεται την μείωση των δικαιωμάτων των πολιτών και την μετατροπή τους σε χωρίς δικαιώματα χειραγωγούμενη άβουλη μάζα, η οποία "απαιτείται" να αντικατασταθεί τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες...

Δημοψήφισμα, λοιπόν. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε εμείς για εμάς.
Δημοψήφισμα, για να δώσουμε τέλος στα σχέδια των "σωτήρων" μας.
Δημοψήφισμα, επειδή είναι ο μονόδρομος της Δημοκρατίας, απέναντι στα αδιέξοδα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας και στους ιδεοληπτικούς διασώστες και προωθημένους "ηγέτες"...
Κωνσταντίνος


http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_8437.html

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ! O CODEX ALIMENTARIUS ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...

SOS Προωθείστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε.
Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το
μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ’ τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε. …

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία.

Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN (δείτε σχετικά με την εταιρία και εδώ Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό -μέρος 2ο.). Η εταιρία I.G.FARBEN κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και ειδικό το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων.

Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του, το 1962 ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)
Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική. Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα.
Έως και σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).

Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δε θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής.

Στην Ελλάδα εισάγουμε το 60% της διατροφής μας. Μια αντίσταση λοιπόν στον κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Λύση υπάρχει αν αξιοποιήσουμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης του αγρότη κι έτσι η γη ηθελημένα ερημώνει για να δοθεί μια νύχτα σε επιτήδειους.

Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλήσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.)

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Συγκεκριμένα η δοσολογία θα περιορίζεται μονό στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Η θεραπεία θα υπάρχει με άλλα φάρμακα των εταιριών τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα “τοξική” ουσία. η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη.

Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστας, σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ’ αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.

[Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί κ μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες κ αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό].
Πέρα από τη λίστα των παράνομων “τοξικών” συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.

Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsato. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη.

Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφής να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός κ αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας συμπεριλαμβάνει φυσικά και τα βιολογικά προϊόντα που πλέον βιολογικά θα θεωρούνται όταν και σε αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ. κατά συνεπεία μάλλον οποίος θέλει θα το βαφτίζει βιολογικό.

Ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορευτήκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο 7 απ’ τα 9 απαγορευμένα επικίνδυνα εντομοκτόνα!!!

Πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με αυτά των εντόμων, οπότε ο νοών νοητό…διαφορές παθήσεις που οφείλονται στην υποδιατροφη και στους προαναφερθέντες παράγοντες, είναι οι πλέον επικερδείς όπως ο καρκίνος, ο ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.
Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκινογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ τον κώδικα. θυμίζουμε, ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών.

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 1-4-2011
Ο κώδικας διατροφής εδώ και περισσότερο από 10 χρονιά επιταχύνεται και επεκτείνεται. 185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα. Στην πλήρη εφαρμογή του αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας.

Προς το παρόν γίνονται “εμβολιασμοί” με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ’ το 2017 να δούμε πράματα και θάματα. Από 1 Απριλίου 2011 μπαίνει σε εφαρμογή μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ’ την Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από “επιτροπή”, κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ’ τις 1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183. Μονό αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος και κατά “ναπολεόντειο” νομό το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων.

Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο. Ναι, μπορεί να μηνυθεί π.χ. μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί και αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια κτλ. (…)

Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης. εφόσον όμως εμπορευτούν ως εκχύλισμα, επεξεργασία, συσκευασία κτλ από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ανεβαίνει 1000 φορές πάνω η αξία τους. 1 στρέμμα ελληνικής αγρίας φύσεως η φαρμακευτική εταιρία υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000-20000 . Πρόσφατα η κυβέρνηση θέλησε να ψηφίσει νομό για τις περιοχές νατούρα οι οποίες ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Αυτές οι περιοχές είναι έτοιμες να παραδοθούν προς εκμετάλλευση από φαρμακευτικές και λοιπές εταιρίες και για τον ίδιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε αν είναι τυχαία η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών καθώς εμπεριέχει ορούς που τείνουν στα παραπάνω.

Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα και να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες γνωστών έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννητικές μεταλλάξεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως η νέα τάξη πραγμάτων τα τελευταία λίγα χρονιά προχωράει με βήματα γοργά. Κάτω απʼ το δόγμα του σοκ που υποβάλλουν τον άνθρωπο μας περιμένουν αλλαγές που δε μπορεί ο μέσος νους να συνειδητοποιήσει. Ενδεχομένως ο μέσος νους να είναι αποχαυνωμένος απʼ τον έλεγχο και την προπαγάνδα που του ασκείται με ποικίλους τρόπους . Έτσι αδυνατούν να αντιληφθούν το βαθμό έλλειψης συνειδητότητας.

Στον «κώδικα διατροφής» ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής». Σε κάποιους θα φανούν ακραία όλα αυτά που διάβασαν. Μήπως όμως δε γνωρίζουμε την ιστορία του παρανοϊκού συλλογικού νου? Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση και ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας υπερασπιζόμενοι τα φυσικά δικαιώματα μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ
thesecretrealtruth Μέσω dependent-world

http://www.triklopodia.gr/2013/05/o-codex-alimentarius_29.html

ΤΟ '' GREEK SUCCESS '' ΜΕ AIDS ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ... !!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΡΕ ΤΣΟΛΙΑ ;

Αρνητική πρωτιά καταγράφει γι' ακόμη μια φορά η Ελλάδα, σύμφωνα με...
έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, στις νέες μολύνσεις HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών, ενώ η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την
ανεξέλεκτη μετάδοση της ηπατίτιδας C, οι συνέπειες της οποίας θα φανούν στην υγεία των χρηστών μετά από αρκετά χρόνια.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, έχει επηρεάσει και τον τρόπο χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς οι χρήστες, λόγω έλλειψης χρημάτων, προτιμούν την ενέσιμη χρήση, αφού είναι πιο δραστική. Ταυτόχρονα, οι περικοπές των κονδυλίων για την υγεία και κυρίως αυτών που προορίζονται για τα προγράμματα απεξάρτησης, μπλοκάρουν τις απεξαρτήσεις των χρηστών παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις αυξήθηκαν.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, η Ελλάδα, μαζί με άλλες βαλκανικές χώρες, γίνεται η νέα πύλη εισόδου της κοκαϊνης στην Ευρώπη, καθώς, τα τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν οι κατασχέσεις της ουσίας στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 73 «νέα ναρκωτικά», τα οποία παρασκευάζονται από ουσίες ελεύθερες στο εμπόριο και διαφημίζονται ως νόμιμα διεγερτικά μέσω διαδυκτίου, εντοπίστηκαν μέσα στο 2012 και αποτελούν τον νέο πονοκέφαλο των διωκτικών αρχών στη Γηραιά Ήπειρο. Η κάνναβη, παρότι παλαιά ουσία, εξακολουθεί να προτιμάται από το 1% των ενηλίκων Ευρωπαίων, οι οποίοι κάνουν καθημερινή χρήση της, με σημαντικές συνέπειες στην ψυχική υγεία τους, όπως παρατηρεί η έκθεση. Η χρήση, αλλά και η προσφορά ηρωίνης μειώνεται στις περισσότερες χώρες, λόγω των προβλημάτων υγείας που συνεπάγεται για τους χρήστες, αλλά και των προγραμμάτων υπακατάστασής της.

Η χρήση κοκαϊνης, παρότι δείχνει ελεγχόμενη στην Ευρώπη, γίνεται όλο και πιο συχνά αιτία για επείγουσες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο που αναφέρει ότι συνθετικά ναρκωτικά, όπως η μεθαμφεταμίνη, πλέον, συναντώνται και σε χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπου παραδοσιακά δεν υπήρχαν.
Ενθαρρυντικές είναι οι διαπιστώσεις της έκθεσης για την πρόληψη των θανάτων μετά από χρήση, με τη χορήγηση αντίδοτου και τη σωστή ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να δώσει κάποιος σε έναν χρήστη που κινδυνεύει. Επίσης, αισιόδοξο είναι το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση.

Όμως, το κάνουν σε μία δύσκολη στιγμή για τις οικονομίες των περισσότερων χωρών, οι οποίες σχεδιάζουν και κάνουν περικοπές, που, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά, θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον, σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και μέσα από τα συστήματα υγείας τους.
Σύμφωνα με το “newpost.gr”, που επικαλείται την έρευνα, αγδαία αύξηση κατέγραψαν οι νέες μολύνσεις με τον ιό HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, στην Ελλάδα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, κατάσταση η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Ρουμανία. Παράλληλα, εκτιμάται ότι και οι μολύνσεις απο Ηπατίτιδα C είναι ιδιαίτερα αυξημένες ανάμεσα στους χρήστες και αποτελεί, πλέον, ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης.

Η ηπατίτιδα C, η οποία μεταδίδεται μέσω της κοινής χρήσης βελόνων, συριγγών και άλλων συνέργων, όπως προκύπτει από τα εθνικά δείγματα, έχει μολύνει ποσοστό 18% έως 80% των χρηστών, οι οποίοι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια. Γνωστή και ως «σιωπηλή επιδημία» η ηπατίτιδα C μπορεί να μη διαγνωσθεί για μεγάλο διάστημα, ενώ πολλοί από τους πάσχοντες εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα για 20 χρόνια ή περισσότερο.

«Η έξαρση του ιού HIV/AIDS στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, που εμφανίστηκε στο τέλος του 2010, συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό όλο το 2011 και το 2012» επισημαίνει η επιστημονική υπέυθυνη του Ελληνικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΚΤΕΠΝ), Μ. Τερζίδου. Παράλληλα, όπως τεκμηριώνεται και από τη βιβλιογραφία, «η οικονομική κρίση επιδρά στον τρόπο χρήσης, καθώς διάφορες ουσίες εναλλάσσονται στην καθημερινότητα του χρήστη, ανάλογα με την τιμή τους και τα διαθέσιμα χρήματα. Επιπλέον, με λιγότερα χρήματα αγοράζεται μικρότερη ποσότητα ηρωϊνης και επιστρατεύεται η ενέσιμη χρήση ως πιο δραστική» καταλήγει η κ. Τερζίδου.

Θετικό είναι το γεγονός ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της ενδοφλέβιας χρήσης στη δημόσια υγεία κινητοποίησαν τους αρμόδιους, και παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τις περικοπές, οι χαράσσοντες πολιτική έλαβαν άμεσα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από την ενδοφλέβια χρήση και λειτούργησαν νέες μονάδες χορήγησης υποκαταστάτων.
http://www.triklopodia.gr/2013/05/greek-success-aids.html

«Κούρεμα» των καταθέσεων μελλοντικά στις ελληνικές τράπεζες, αν παραστεί ανάγκη ...


Φόβος για «κούρεμα»!
Ανοιχτό άφησε το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων μελλοντικά στις ελληνικές τράπεζες, αν παραστεί ανάγκη, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

Ανοιχτό άφησε το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων μελλοντικά στις ελληνικές τράπεζες, αν παραστεί ανάγκη, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ. Ο ίδιος με έναν παρελκυστικό τρόπο απάντησε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, που συναρτούσε το πιθανολογούμενο «κούρεμα» με τα κόκκινα δάνεια, ότι δεν έχει να απαντήσει τίποτα επί της ουσίας...

Το «κούρεμα» των καταθέσεων, που έγινε πραγματικότητα στην Κύπρο, έχει εμφανιστεί περίπου σαν μονόδρομος στις περιπτώσεις εκείνες που θα υπάρξουν στην Ευρώπη τράπεζες με κεφαλαιακά προβλήματα.

Η ερώτηση του Νίκου Χουντή αφορούσε την κοινοτική οδηγία που υπάρχει σχετικά με το «κούρεμα» των καταθέσεων, εάν κριθεί ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες είναι πολύ μεγάλο, και διερωτήθηκε αν κάτι τέτοιο πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα, με αφορμή το θέμα των «κόκκινων δανείων».

Η απάντηση του Μισέλ Μπαρνιέ μόνο καθησυχαστική δεν ήταν, αφού ο αρμόδιος επίτροπος για τη ρύθμιση του δημοσιονομικού και του χρηματοπιστωτικού τομέα υπογράμμισε ότι... δεν ξέρει τι να απαντήσει! Η αμφίσημη «μη απάντηση» του Γάλλου επιτρόπου, παρά τον φόβο που θέλει να εμπνεύσει, αφήνει στην ουσία ορθάνοιχτο το ζήτημα του «κουρέματος» των καταθέσεων.

Στην Ευρώπη είναι κεντρική γραμμή η απειλή του «κουρέματος» των καταθέσεων και υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει σαν φόβητρο για να μη γίνονται προβληματικά τα πιστωτικά ιδρύματα.

Στην απάντησή του στον Ελληνα ευρωβουλευτή ο Γάλλος επίτροπος έβαλε μπόλικη διπλωματική σάλτσα, επιδεικνύοντας ένα πνεύμα κατανόησης για τις ανησυχίες των Ελλήνων, που πληρώνουν σήμερα το μάρμαρο της πολύχρονης λιτότητας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει βάλει τη χώρα στον δοκιμαστικό σωλήνα.

Ο κ. Μπαρνιέ παραδέχτηκε ότι το μοντέλο του «κουρέματος» των καταθέσεων θα χρησιμοποιηθεί για μερικούς από τώρα (όπως έγινε στην Κύπρο και πιθανόν να γίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας), ενώ για τους περισσότερους, όπως ανέφερε, θα αξιοποιηθεί στο μέλλον, αν παραστεί ανάγκη.

Ο επίτροπος απάντησε, τέλος, και στην τοποθέτηση του κ. Χουντή αναφορικά με το γεγονός ότι προ κρίσης «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν ένα από τα πιο ασφαλή και πιο υγιή, διότι δεν ήταν εκτεθειμένο σε τοξικά επενδυτικά προϊόντα και επίσης τα δάνεια που έδιναν είχαν καλής ποιότητας εγγυήσεις. Ομως, μετά το “κούρεμα” των κρατικών ομολόγων, μετά την αύξηση της εξόδου των κεφαλαίων από την Ελλάδα, αποφασίστηκε να δοθεί το ποσό των 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα». Ο κ. Μπαρνιέ επισήμανε ότι «όλα αυτά τα νομοθετήματα βασίζονται στα μαθήματα από το παρελθόν. Αν είχαν εφαρμοστεί τέτοιοι νόμοι προηγουμένως, τις περισσότερες τραπεζικές κρίσεις που ζήσαμε με την πλάτη στον τοίχο εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια θα τις είχαμε αποφύγει ή ελέγξει πολύ καλύτερα».

http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_9767.html

Δημοτικά ιατρεία μόνο για αλλοδαπούς;..Αυτό δεν είναι ρατσισμός ??


Ειδικά ιατρεία μόνο για αλλοδαπούς έχει δημιουργήσει ο δήμος Ζωγράφου όπως φαίνεται από την φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. "
ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" . ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ??

Benjamin Franklin για… στουρνάρια!

Τα βάζει και με τον ΟΟΣΑ τώρα ο Στουρνάρας - Διαψεύδει την εκτίμηση για την ανάπτυξη


Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για ύφεση το 2014 είναι λάθος σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο άνθρωπος που δεν έχει κάνει μία σωστή πρόβλεψη για την πορεία της οικονομίας βγαίνει και
διαψεύδει ανοικτά την εκτίμηση του ΟΟΣΑ και θεωρεί ότι το 2014 η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο αυτό. Διαφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι το νούμερο θα βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί. Εγώ πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα είναι λίγο πιο κάτω από ένα θετικό +1».

Εξηγώντας τις απόψεις του για το θέμα, τόνισε ότι «η τάση στην Ελλάδα σήμερα είναι θετική, αφού φαίνεται να σταθεροποιείται η βιομηχανική παραγωγή, αν και ακόμα αρνητική, αλλά πολύ λιγότερο απ' ότι ήταν όλα τα προηγούμενα τρίμηνα». Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι κρατήσεις για τον τουρισμό πάνε πολύ καλά. «Περιμένουμε πάνω από 17 εκατ. τουρίστες » είπε και πρόσθεσε ότι «όλοι οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι τουλάχιστον θα πάμε καλά φέτος και θα είναι μια καλή βάση για του χρόνου».

Τώρα το ποιος θα διαψευστεί θα φανεί στο μέλλον αλλά ας θυμίσουμε στον κ. Στουρνάρα πως ο ίδιος είχε προβλέψει ότι η ανάπτυξη θα ερχόταν το 2013 αλλά... ακόμα την ψάχνουμε. Η ανεργία επίσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 27% για να αυξηθεί περαιτέρω στο 28,4% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το επόμενο έτος και το έλλειμμα παραμένει σε επίπεδα μη βιώσιμα.

Όσον αφορά στην έκθεση του ΟΟΣΑ αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων και νέο δάνειο από την τρόικα και περαιτέρω μείωση των μισθών. Οι δύο αυτές εκτιμήσεις έχουν διαψευστεί κατά καιρούς από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να τονίσει πως δεν πρόκειται να ληφθουν νέα μέτρα ούτε να μειωθούν άλλο οι μισθοί αφού η οικονομία μας έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στο ΥΠΟΙΚ τα βλέπουν όλα ρόδινα ενώ την ίδια ώρα οι διεθνείς εταίροι μας έχουν διαφορετικές απόψεις. Μάλλον μας σαμποτάρουν...

Αγγελική Κιλιντζόγλου

Σχετικό

Αποκαλύπτεται η προπαγάνδα τους περί κλίμα αισιοδοξίας και επικείμενης ανάπτυξης ! Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_6950.html

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.....ΟΛΟΙ !!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ! ΕΑΝ ΟΧΙ ... ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ !


Τη στιγμή που ο κάθε άνθρωπος αφυπνίζεται και γνωρίζει την ΑΛΗΘΕΙΑ την ίδια στιγμή εμφανίζεται και ο τρόπος για την αντιμετώπιση κάθε "μη επιθυμητής" κατάστασης.

Αφυπνιστείτε εσείς οι ίδιοι... αφυπνίστε και όλους του άλλους γύρω σας.. με τον ένα ή τον άλλο
τρόπο μιλήστε π.χ. για αυτά που γνωρίζετε) και τότε κάτι μαγικό θα συμβεί.. σε ατομικό καθώς και στο συλλογικό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ...



ΠΗΓΗ

http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_3366.html

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κωδικός μπλοκάρει όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι!


Μπλόκο στους περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι το 2011 και το 2012 στήνει τώρα η εφορία μέσω των φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με το newmoney.gr, οι φορολογούμενοι φέτος θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στον

έντυπο Ε1 τον αριθμό παροχής ρεύματος, για την κατοικία και τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Η σχετική προσθήκη στο έντυπο ήδη έχει γίνει.

Σημειώνεται ότι πολλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδονται στα ονόματα προηγούμενων ιδιοκτητών ή στα ονόματα παλαιών ή τωρινών ενοικιαστών ή σε ονόματα προσώπων που είναι συγγενείς με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με το γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, τα στοιχεία που είχε λάβει το υπουργείο από τη ΔΕΗ, για όσους δεν είχαν πληρώσει το έκτακτο τέλος του έτους 2011, σε ποσοστό 40% δεν αφορούσαν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι και οι υπόχρεοι καταβολής του τέλους.

Με την υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού παροχής στο Ε1 το υπ. Οικονομικών θα βρει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες ακινήτων και θα τους βεβαιώσει το σχετικό ποσό που οφείλουν για το 2011, ενώ θα διασταυρώσει τα στοιχεία προκειμένου να ελέγξει εάν καταβάλλουν το ειδικό τέλος για το 2012. Αν δεν αναγραφεί ο αριθμός αυτός στο σχετικό κωδικό της φορολογικής δήλωσης τότε το ηλεκτρονικό σύστημα δεν κάνει αποδεκτή τη φορολογική δήλωση.

defencenet.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_8668.html

Γερμανός Πολιτικός: «Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ- ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»


Η διάλυση της ευρωζώνης θα συμβεί αργά ή γρήγορα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Εναλλακτική λύση για την Γερμανία Bernd Lucke.

Η ευρωζώνη «θα διασπαστεί» και «το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πόσο καιρό θα πάρει για να
συμβεί» είπε ο πολιτικός σε μια συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt». Ο Bernd Lucke εκτιμά ότι η Ευρώπη προσπαθεί μόνο να αναβάλει αυτή τη στιγμή επενδύοντας σε οικονομίες των πληγεισών περιοχών και θα μπορούσε «να συνεχίσει αυτή την πολιτική για πολλά χρόνια»

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτή η στρατηγική κατά της κρίσης μόνο «αυξάνει την τιμή» που οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να πληρώσουν μετά την «κατάρρευση».

Οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν μεταξύ 25 και 30 δις ευρώ για την αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα, μια χώρα που «θα είναι η πρώτη» που θα φτάσει στην αδυναμία πληρωμής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Lucke.

Η διαδικασία της διάσπασης της ζώνης του ευρώ «είναι εντελώς εκτός ελέγχου» και μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τη Γερμανία, η οποία «δεν θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές», λέει ο πολιτικός.
RT
Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου για την Τρικλοποδιά

http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_6355.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters